A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Gigi: de hát te nem dőlhetsz ki! üzenem annak "a gyereknek" hogy szedje össze magát. meg az anyukáját. és viselkedjen rendesen. ;) :)

mia_snow

Streptococcus
Str. agalactiae... ez egy olyan baktérium, ami megtalálható a terhesek 10-30%-ban (húgyutakban, végbélben, szájüregben, bőrön). Tüneteket nem okoznak.
Az újszülöttek szülés során fertőződhetnek.
1. vannak akik a rizikóterheseknél antibiotikumot adnak
-ismert baktériumhordozó
-koraszülés
-idő előtti burokrepedés
-anyai lázas állapot a szüléskor
2. terhesség alatti szűrés, pozitív esetben antibiotikum a szülés idején

Mindkét módszer hatékony lehet, hazai gyakorlat megoszlik.
Mintavétel ajánlott időpontja: 35-37. hét
Korai mintavétel, kezelés :arrow: szülésig még ismét fertőződhet
Vendég

Toxoplazma
Csak az akut fertőzés veszélyezteti a magzatot... főleg a 2-3. hónapban...

Van lehetőség, hogy ingyenesen megcsinálják a vizsgálatot... csak normális háziorvos kell hozzá... (van kiskapu) :wink:
Vendég

Toxoplazma
A lakosság kb. 60%-a átesett már a fertőzésen... enyhe tünetei vannak, ritkán kerül felismerésre...
Terhesség alatti fertőzés kb. 0,5-1%...

A magzati fertőzés befolyásolni nem tudjuk!
Vendég

[quote="bárány"]I írta:báránybm,de jó neked bulizol!
Én már annyira szenvedek,szoktam a barátnőimmel egy kicsit szombat este beülni valahova,pia cigi

Most se buli se cigi se pia,csak egy kis kenyérke az is teljes kiörlésű ,savanyú ízű :?

A no cigit még megértem... a többit nem...
A barátnős buli kell az ember lelkének, azért mert babát vár, még nem kell "kolostorba" vonulni...
Pia... időnként egy kicsi nem árt! Mikor fenyegető koraszülés miatt kórházban voltam, a fájások leállítására alkohol tartalmú infúziót is adtak... vénás pia :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ha nem izlik a teljes kiörlésű kenyér, vegyél félbarnát...
Vendég

sziasztok!na végre kicsit jobban vagyok, de nagyon oda voltam az utóbbi héten.azt hittem szerdára már minden oké lesz, kiheverem a vírust, s lám jött rá egy garat gége légcső gyulladás, s olyan nyirokcsomó duzzadás az orrban, hogy egy parányi lyuk nem volt levegőnek.képzelhetitek.Most felírt az gégész semicilint, mondta, fel is hívhatom a nőgyogyit, ilyen korban, már nem veszélyes a magzatra, fel is hívtam, azt mondta, beszedhetem, de többet ne, nem kell antibiotikummal terhelni a szervezetet. HÁt nem is kívánok többet szedni, ezt is undorral teszem, ráadásul úgy féltem tőle a kis porontyot,meg egész héten rázkódott a köhögésemtől, ez miatt is parázok, de védett helyen van, ugye lányok?nyugtassatok meg!

Kép
Kép
eyi

Sziasztok!
Megvagyok, csak jó volt egy kicsit elvonulni. Azóta volt egy genetikai Uh-m a klinikán kemény 3 percben amibe még belefért az is, hogy leordította a fejem, amiért ilyen felelőtlen vagyok, hogy nem mentem hasbaszúrásra.
Tegnap voltunk aztán Kecskeméten 4d-n, amit a saját dokim is javasolt. Ott nagyon alaposan megnézte a doki a babát, azért is mert ugye 40 elmúltam. Mindent rendben lévőnek látott a kisfiunknál. Aztán kérésemre még egyszer alaposan megnézte a beleket, amin ugye 18 hetesen eltérést látott a doki. Tüzetesen átnézte, elmagyarázta mit láthattak, de most teljesen rendben van.
Azért azt elmondta, hogy ugye az Ac lett volna a teljesen megnyugtató, a korom miatti kockázat miatt.
Most úgy érzem megnyugodtam :) Nem lehet semmi baj :)
Itt van a mi gyönyörűségünk: Kép

Kép

Kép
[/url]
stella40

Stella!

Örülök, hogy minden rendben van! A pesti klinikás orvosok is sajnos ilyenek. :roll: Kolléganőm meg merte kérdezni, hogy milyen nemű gyereket látnak és rá is ráordítottak, hogy nem mindegy az neki, így is úgy is fel kell már nevelnie. Hát, én ezért nem oda mentem, inkább kifizettem a 12.000 ft-ot, és megcsináltattam magánban, ahol kedvesek voltak, elmagyaráztak mindent, DVD-t kaptam és nem sértődtek meg azon, hogy tudni szerettem volna, hogy fiú-e vagy lány.

Toxoplasmára nekem a nőgyógyász adott beutalót, de kérni kellett, mert nem volt benne a rutinvizsgálatok között. Nekem is vannak cicáim, ráadásul állandóan összeszedtem a kóbor cicákat az utcáról, rendbeszedtem őket és elajándékoztam. Ezek után azt vártam, hogy volt már fertőzésem, de teljesen negatív lett, még nem estem át a toxoplasmán.

Voltunk tegnap a budaörsi Auchanban, de ott nem volt leértékelve az utazóágy. :cry: Meg elmentünk kiságyat nézni. Olyat szeretnék, ami később átalakítható gyerekággyá és ágyneműtartós. Hát, 50.000 ft körül vannak és a matracot külön meg kell venni. :roll: Még nézelődünk tovább, de sokáig már nem várhatunk.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Sziasztok!
Stella örülök hogy végre itt vagy nagyon jó a kép tényleg szép az arca :wink: Gyere egy kicsit sűrűbben !!

Gigi akkor ma veszek magamnak egy borocskát!átmegyek a barátnőmhöz,a cigit meg odaképzelem :? :D :D :D :D

A gyerekeim engem is kicsinálnak ám,veszekednek verekednek örjöngenek a kisebb rossz a nagyobb nem tanul,és a legroszabb kiskamaszkorban van :twisted: :twisted: :twisted:

Mostmár én is kérek beutalót toxoplazmára a körzetimtől(feltéve ha holott már ilyenről)

Monti:nem semmi,hogy milyen paraszt ultrahangosok vannak,egyszer (a fiammal) rám is így orditottak...
Na azt gondoltam soha többet nem kérdezek,de most ovatosan még is megkérdeztem, és szerencsére megmondta. :D
Vendég

Sziasztok!

Én tegnap regisztráltam magam. Első babánkat várom. 28 leszek 2 nap múlva.
18. hétben járunk.....
Az AFP-m a doki szerint kicsit magas lett, de ő ennek örül nem az alacsonynak. (2,8) - MOM. De az orvos mindent rendben látot az uh-on....
Ti mit gondoltok erről?
Keddre van időpontom genetikai uh-ra a Schöpf Méreibe. Remélem, hogy nem találnak semmi problémát nála.
Mondjuk én is nyitott gerinccel születtem és mégsincs semmi bajom, de ez most más. Mióta szerdán voltam a dokinál, azóta egyfolytában sírok, és félek, hogy vmi gáz van. Ráadásul elég sokat vártam arra, hogy terhes maradjak. (Hormon problémám volt)
bszilvi25

Stella
Bonifác gyönyörű és főként egészséges baba!

Bszilvi
Üdv a topikban!
AFP... az értéked nem annyira eltér a nagy átlagtól... függ attól is, hogy pontosan mikor vették le, hány kilós vagy...
(ha kicsit visszalapozol éppen a napokban másoltam be az értékelésről...)
Vendég

Néhány emberke régen jelentkezett:
-Csöppke
-Hanna79
-Bacilivi
-Lupus75
-Wera
-Edied78
-Éca
-Némó
-Mumin
-d-dodó
:cry:
Vendég

Kép
Vendég

Üdv bszilvi!
Majd tegyél vonalzót,tudod itt kötelező :D engem is kényszerítettek :D :D :D
Az orvosunk tényleg Gigaboszi ,úgyhogy próbáld meg visszaolvasni amiket írt azAFP-RŐL

Gigi Csöppke egy két héttel előrébb jár és a májusi babák topikban van már :(
A többiekkel nem tom mi van
Vendég

Gigaboszi!

A táblázatba mi alapján teszed be a neveket?
Ha leírom az adatokat én is bekerülhetek?
28 éves vagyok
Budapesten lakom
2008.06.22-re vagyok kiírva
János kórház
fiú vagy lány? azt még sajna nem tudom.... :?
köszi az infót az AFP-vel kapcsolatban, máris visszalapozok
16. hét 4. napján vették le. 60 kiló vagyok (még nem híztam semmit) 168 magas....
bszilvi25

Bárány!

Én tennék vonalzót, de ne nézzetek bénának, nem tudom, hogy kell :oops: :oops: :oops:
bszilvi25

De jó a tábla !!!
Moni anyám kedvenc nevét választottad a fiadnak :wink(Mirkó)
Két neve lesz,vagy még nem eldöntött és azért van kettő?
Senki nem adja az apuka ill saját nevét?
Vendég

Szilvi nekem Gigi tette föl,én béna voltam bevallom...
Vendég

Szilvi szeretnél hízási tanácsot??Abban én vagyok a menőőő!!
Vendég

Bszilvi
Táblázat... persze... :lol: :wink:

Vonalzó... mindjárt írok PÜ-t
Vendég

Köszönöm nektek, hogy ilyen kedvesek vagytok!!

Bárány! - Ha lehet nem is szeretnék hízni amíg nem muszály...
(hízásra hajlamos vagyok állitólag)
2-3 X annyit eszek mint a terhesség elött és semmi.
bszilvi25

Bárány
Nálunk apuka nevét viseli már egy gyerek :lol: :wink:
Öcsinek mást kellett kitalálni...
Vendég

Sziasztok!

Bettica, ez tök rossz, hogy 2x kell cukorterhelésre menned!!! 1x is sok! :?

Moni, sajnálom ami apukáddal történt!!! De örülök, hogy jobban van!!!!

Bárány, nekem a 12. hét körüli laborvizsgálatnál nézték a toxoplasmát. Én már átestem rajta. Szerintem is beszélj dokival, hogy írjon beutalót! De úgysem lesz semmi gond, mert vagy már átestél rajta, he meg nem, akkor az állatok ürülékét kell kerülni. :D

Bszilvi, üdv itt!!!

Én napok óta elég depis vagyok. :cry: De tegnap babáztam egy 4 hetes fiúcskával, az jót tett a lelkemnek! A karomban aludt, Nokedli meg belülről piszkálta. Biztos ismerkedni akart! :lol:
Most meg itt vagyok anyuéknál, és tök jó, mert tegnap Őket is tenyérbe rúgta Nokedli!!! Nagyon boldogok voltak!!! :lol:

Szép napot mindenkinek!!!

Kép
sziszka82

Na kicsit sokáig tartott, de szerintem csak összehoztam egy vonalzót (remélem) :oops:
bszilvi25

vagy mégsem? pedig a html-t bekapcsoltam
bszilvi25

Szilvi
Nem másolod az egész kódsort...
Vendég

már jó :):):):)
bszilvi25

Gigi!

Köszönöm a segítséged!
bszilvi25

Bszivi szép a vonalzód :wink:
Vendég

Szilvi
Megcsinálod a vonalzót...
Vonalzó létrehozása-ra katt....
PHPBB kockába beállsz a kurzorral...jobb egérgombbal katt... mindent kijelöl... ismét jobb egérgombbal katt... másolás
Vendég

Sziasztok!

Stella!
Úgy örülök,hogy újra jelentkeztél,és persze annak is,hogy minden rendben,és végre megnyugodhatsz egy kicsit. :wink:

Én ahogy kiléptem a doki rendelőjéből (hogy minden rendben van) még nyugodt voltam,de mikor már az utcán voltunk,3 m-rel arrébb már megint elkezdtem valamin aggódni.A férjem totál kiakadt... :?
Szegénykém,teljesen megértem. :roll:

Szülő neve:
A lánykám az én nevemet kapta,az egyik fiam pedig az apukájáét.
Persze csak 2.névnek.Hála ezeket a lehetőségeket már kilőttük.Még szerencse. Több olyan név pedig,ami a családban előfordul,nem tetszik. A nagyszülő nevét pedig semmiképp sem adnám,anyósom egyébként határozottan lebeszél,hogy ilyesmiken gondolkodjunk.Ő biztos benne,hogy szép nevet fogunk választani a picipankának.
Egy biztos: csak a születése után fogják megtudni,addig a férjemmel a kettőnk titka... :wink:

Kép
orsitigris

Orsi akkor mi sem fogjuk megtudni????
Ne mááá....

Nekem ujabb aggódalmam a toxoplazma 5 kutyánk és bizony be be rohangálnak a lakásba..(apámmal laknak de ha ő átjön akkor jön a csapat is)
Még magzati elhalást vízfejűséget vakságot szellemi fogyatékosságot is okozhat!!!
Jó nem puszigatom vagy simogatom őket...de ha tényleg ilyen veszélyes...
Basszus de jó volt amíg erről nem olvastam
Vendég

Bárány!
Nekünk 2 kutya van a lakásba egy uszkár meg egy roti.
Hát én szoktam nekik puszit adni imádom öket.
Egy kutya ezerszer tisztább mint egy macska.
A kutyának nem bent van a lakásba a wc-je mint a macskának.Nekem a dokim azt mondta a macska veszélyes a kutya nem illetve 2 orvostol kérdeztem rá mert mi nagyon kutyásak vagyunk.
Karácsony Mirkó lesz a fiacskánk neve a Bendegúz kilöve. :lol:
60 kg vagyok! :lol: :lol: :lol: :lol:
Szóval 11 kg-ot hiztam.De most tök jol érzem magam.
Pont jol nézek ki szerintem. :lol: :lol:
Nem vagyok olyan végre mint egy anorexiás! :lol: :lol: :lol: :lol:

Üdv köztünk Bszilvi25!
Gratulálok a babádhoz!
Vendég

Moni0825!

Köszi!

Jó Veletek, még soha nem voltam ilyen oldalon, de Veletek olyan mintha egy nagy család lennénk, és végre tudok olyan emberekkel "beszélgetni" akik abban a cipőben járnak mint én.

Bárány!

Én is úgy tudom, hogy a macskák okozzák a toxoplazmát.
Ne aggódj! (elég ha keddig én aggódom)
bszilvi25

Köszi a nyugtató szavakat csajok!!
Végül is a mi kutyáink is tiszták meg csak konzerven élnek,de a kertben bármivel találkozhatnak,még macsa ürülékkel is...na mindegy 15 éve kutyázunk remélem ha eddig nem kaptam el most sem fogom...

Én is hagy nyugtassalak meg Bszilvi az AFP már állitólag tök elavult vizsgálat külföldön már nem is csinálják annyira nem megbízható eredménye van

Én jelentem fogytam egy kilót!!!Úgyhogy 9 kiló a plusz,ahoz képest ahogy indítottam!!!

Körkérdés ti nem raktok ki terhes képet az iwiwre?Ha nem akkor miért nem?Babona?
Még én sem raktam..
Vendég

Bárány!

Én még nem raktam ki az iwiw-re ilyen képet,
de szeretnék majd. Egyenlőre nincs is. :lol:
ok megpróbálok nem aggódni de mégis 2,8 lett!
mindenhol azt olvasom, hogy a 2,5 is határérték.
Amíg nem nyugtatnak meg, addig :roll: :roll: :roll:
A magas AFP topikban is írt egy lány (neki nem 2,8 volt)
és mégis baj lett :(
bszilvi25

Szilvi!
Te miért aggódsz keddig? :)
Bárány nálunk a paramami ö mindig aggódik. :lol: :lol: :lol:
De szeretjük azé! :lol: :lol:
Szilvi te fennt vagy iwiwen?

Bárány én azért nem rakok iwiwre képet mert nem kell mindenkinek tudni mi a helyzet,igaz hogy az adatlapon kint van hogy kismama vagyok de azt nem biztos hogy mindenki észre veszi. :lol:
Vendég

Moni0825!

Azért mert magas lett az AFP-m, és kedden megyek genetikai uh-ra
Fenn vagyok IWIW-en Buzásné Baka Szilvia néven.
bszilvi25

Akkor megjelöllek!!
Én most dobtam ki egy karácsonyi képet magamról...
Vendég

OK
bszilvi25

Szilvi!
Szoritok hogy minden renben legyen. :wink: :wink:
Vendég

Megjelöltele!!!
Vendég

Én pedig mindkettőtöket vissza jelöltem.
Ami van fenn kép a férjemmel ott a keresztfiunk van. (nem saját) de majd most! :)
Köszi Móni, mindenképp meg fogom írni, hogy mi volt és mit mondtak. Remélem rendesek is lesznek velem, mert ha nem............
bszilvi25

Most mennem kell késöbb jövök jok legyetek!
:lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Lehet igy mindenkihez egy kérdésem?
Ti szedtek terhesvitamint? (elevit, stb?)
én igen, de azt hallottam, hogy nem tesz jót.
igy napi 0,5 tabit veszek be, és nem is fogom szedni
csak amig a jelenlegi dobozzal el nem fogy.
A barátnőm nőgyógyásza aztmondta,
hogy csak az első 3 hónapban szedje.
Véleményetek?
bszilvi25

Én szedem,főleg most,hogy diétára fogtam magam,így is attól parázok,hogy éhen ne haljon...
De amíg zabáltam ezerrel addig is szedtem...minden nap egy egészet
Bár a doki nekem is azt mondta,hogy csak az első 3 hónap,de valahogy az én lelkemnek jót tesz,hogy szedem
Mit mondtak miért nem tesz jót???
A tv folyton azt nyomja,hogy szedni kell a terhesség elött alatt,és a szoptatás alatt is
Vendég

Én azt hallottam, hogy "vízfejű" lesz a gyerek. Meg súlyra sem lesz kevés! Én inkább gyümölccsel, és zöldséggel igyekszem bevinni a szükséges vitamint innentől. Mondjuk nem az erősségem, de miatta megteszem. Már meg is kértem a nagyit, hogy sok főzeléket csináljon nekünk, leves meg amúgy is minden héten van. (mármint nála - mert minden szombat az övé....)
bszilvi25

Én centrum maternát szedtem az elsö három hónapba 1 szemet szedtem naponta.
Most 2-3 naponta syedek egyet.
Sok helyen olvastam hogy nagy lesz a gyerek,mármint a súlya és én ugygondolom kint nöjjön meg ne bent a pocakomba.
De az elsö 3 hónapban mindenképpen ajánlott.
Utána meg szerintem a vérképtöl függ hogy vas hiány vagy valami van e,de a legjobb a zöldség gyümölcs.
Vendég

Vízfejűűű,a vitamintól??
Hát ezt nehezem tudom elképzelni.
Vendég

láttad, hogy írtam? "...." nem szó szerint értendőőőőőő

sziasztok

majd jövök
bszilvi25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?