A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » "Akik első babájukat várják"

Sziasztok :!:

Itt is nagyon rossz idő van ma, ideért az eső, gondoltam, hogy rossz idő lesz, mert tegnap már nagyon fújt a szél :!: :evil: utálom ezt az időt, főleg az esőt :evil:

Nekem is üzent Gabi, örültem neki :!: :wink:

Vivi
Mi ugyanazt ettük, mint tegnap, csak a nokedli helyett tészta lett :!:
És sűrűn szokott görcsölni a pocakod :?:

Evita
Jobbulást drága :!:
A felfújódástól simán lehet súly ingadozás, csatlakozom Orsi hsz-hoz :!: ne aggódj emiatt sztem :!:
Az AFP-t nem befolyásolja tudtommal a taknyosság :!: :roll:
Örülök, h érzed a babucidat :!: :wink:

Orsi
Betöltötted a 40.hetet is drága :roll: :wink:
Úgy megnézném mekkora már a pocid :roll: :wink:
Sajnálom anyós pajtást :cry: remélem és szorítok, h ne akasszon ki és vegye már a lapot :!: :roll: ++++++++++++++++++++++++

Mi nem régen ettünk, fekszem továbbra is
:!: nagyon depresszáló ez az idő :evil: :roll:

Gabi
Nagyon várunk és még egyszer gratulálok, igazán nagyon ügyi vagy :!: :wink:

Tsók

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

suzy ja igen a kutyikónak mi lesz a neve? milyen szép dolog a sorstól tényleg hogy kárpótol titeket a cicáért...
engem most hívtak meg arra a telepre ahova szoktam segíteni hogy szeretnének valami "kitüntetést"vagy mit adni azoknak akik kiemelkedő segítséget nyújtanak az állatmenhelynek...
de nem megyek el mert aznap esküvőre vagyok hivatalos és a másik meg hogy nem azért segítek ha tudok hogy kapjak érte plecsnit...amúgy egyszer elmentem a jubileumi ünneplésükre és azon kiakadtam hogy kitüntettek egy nőt mert odavitte a plüssállat gyüjteményét..."és hogy az milyen szuper"...hát akkor az lett volna valóban ha azokat mondjuk meg lehetett volna venni és annak az árából az állatok jól jártak volna de különben :?:
na mindegy...nem az én menhelyem nem okoskodok bele...

evita lehet az egy kiló + - a víz is...sok minden befolyásolja...lehet az idő is meg az étkezésed is...az az oedema ami még nem is látszuik már simán tud 1-2kilót oda vissza csalni...
terhesekél meg pláne könnyen megy a víz visszatartás

Kép
menion
Budapest

Evita
A súly ingadozás szerintem is lehet a felfújódás miatt is, meg ha nem ugyanaz a ruha volt rajtad. :? :)
Ha szakadozik fel, az már a javulás jele! :) :D
Nincs befolyással a betegség az AFP-re azt hiszem, mert egy fehérjét néznek a véredben.

Orsi
Szegényem! :shock: :? Ez nagyon rossz lehet! Nyugodtan állj ki magadért! Csak határozottan! Ha a szép szó nem használ, akkor kicsit lehet erőszakosan is!
Mégiscsak külön család vagytok/lesztek Te, Dalma és a Párod!!!! Jár nektek a külön út!!!!! SŐT!!!
(Nálunk a kórházba senki sem jöhet, csak a Párom...--->úgyhogy szerintem én sokkal erőszakosabb, és gonoszabb vagyok... :oops: :? Anyu, akkorra érkezik mire kiengednek minket, anyósék pedig az első hétvégén...)
Szerintem a szülés körüli stresszben nem fog Neked hiányozni anyuka... Akkor lesz elég gond, nem még más lelkét ápolgatni... :? :roll: :?

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Suzy
Csak a baleset óta görcsölgetek. (De egy kis sétával, vagy éppen pihivel el szokott múlni...) A baj csak az, h mindig picit megijedek... :? :? :?

Gabi
Várunk majd a képekkel, beszámolóval! :D :)
Pihizz sokat, h mielőbb felépülj!! :)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

orsi majd csak eljön a nagy nap!lényeg hogy a babó jól van ... akkor te úgy vagy a pároddal mint én...bár én nem pazaroltam elötte ennyi időt egy defektes házasságra...mindig ahogy nem szuperált inkább kiléptem...de a Lacival már 3. hónap együttlét után mi is babát gyártottunk és azonnal sikerült is...csak aztán 8 hét múlva elvetéltem...de azt gondolom hogy annak biztos meg volt a haszna hisz akkor költöztünk össze a baba miatt és azóta is együtt vagyunk és én úgy tekintem a dolgot hogy kaptunk még egy kis időt arra hogy összeszokjunk és megéljük a szerelmeseknek járó időt is és utána kaptuk ezt a babát hogy mikor már "lecsillapodott" a kapcsolat akkor tudjunk neki igazán fókuszálva örülni...
végül is így se vagyunk régen együtt mert másfél éve ismerjük egymást...van aki ennyi idő alatt össze se költözik mi meg esküvő-babázás...na de én is nagyon megértem rá és a Laci is...ő 40 éves így volt ideje rá...a pasiknak szerintem több idő kell ahoz hogy igazán érettek legyenek az apaságra...hogy igazán akarják és belső késztetésük legyen...
bár van kollégém aki huszon éves és be van zsongva gyerekre....annak meg párja nincs :?

Kép
menion
Budapest

ja és a nagyiról...
hát megértelek nagyon...nekem nincs ilyen gondom mert egyik oldalról sincs se nagyi se papa...
de egy ismerősöm járt úgy hogy mikor hazamentek a kórházból akkor ott tornyosult mindkét nagyi és okoskodtak meg "serénykedtek" aztán szegény lány teljesen kikészült végén már annyira félt mindentől hogy nem merte a saját gyerekét se fogni nehogy leejtse...
végül egy barátnője "tette helyre" a családot hogy mindenki menjen haza és majd akkor jöjjenek ha hívják őket...pár nap kellett a lánynak hogy rájöjjön mit hogy kell csinálni hogy ő is mit szeretne és akkor már nem volt semmi gond
akkor megtudta mondani is hogy mit akar hogy segítsenek...de mikor ott volt első nap a picijével azt se tudta mit csináljon és ezek meg a nagy jóakaratukban teljesen rátelepedtek...
borzasztó lehet...
nekem nem lesz ilyen felvonulás hisz nincsenek nagyszülők de egy nővérem van aki alapból nagyon domináns tipus és nagyon irányító...hát remélem nem lesz vele gondom és megússzuk cirkusz nélkül...de neki nem olyan kényes megmondani mintha pl az anyósomnak kéne... biztos nehéz lehet

Kép
menion
Budapest

jajnagyon fáj a fejem...most nyomtam be egy algót mert már nem bírtam és már kettőt látok...
de látom hogy más sincs jobban most volt bent egy kismama is migrénnel...neki se sok mindent tudtunk adni mert szoptat...

azon kívül nem tudom ti hogy vagytok de és napok óta úgy érzem "terhesebb" vagyok mint eddig...valahogy nagyobbnak érzem a hasam meg nehezebben húzom vonom magam...tesóm is mondta hogy nagyobbnak látszik vagyis hogy mostmár látszik hogy terhes vagyok...
ülni is rosszul esik itt az asztal elé görnyedve...

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!
Nah, nagybeszélgetés megvolt, úgy vélem meg is értette!Örülök, mert Norbi is teljesen mellettem állt.... :oops:
Anyóspajtás türhetően fogadta, az is szerencsés volt, hogy Apa tesója is ugyanigy vélekedik a dologról, mint Mi, igy Ő is segitett.....
:oops: :)

Suzy!
Betöltöttem a 40. hetet igen, a durva az, hogy eddig tudatalatt azért izgultam, hogy bent maradjon és ne vérezzek közben, ne görcsöljek.....most meg várom már a jeleket....a fájdalmat....a görcsöket! Röhejes vagyok nagyon.....
Köszi a szoritást, beszélgetés mint irtam pozitivan alakult....legalábbis remélem betartja az igéreteit! Mondtam neki semmitől sem akarom megfosztani.....hiszen Ő a Nagymamjája, a Párom Édesanyja, de hagyjon nekünk, mint új Családnak időt és teret.....szerintem megértette, elpityeredett, hogy nem akart rosszat, de az Uncsi az Uncsi......!!!
Szóval rendben a dolog!

Vivi!
Buta voltam, hogy a terhesség elejétől kezdve nem szögeztem le ezeket és hagytam eddig fajulni.....előbb kellett volna lerendeznem!
De mindegy......amúgy egy áldott jó Asszony, csak kicsit erőszakos....Én meg a Családommal sajnos konfliktuskerülő tipus vagyok!Nyelek...nyelek...tűrök és rengetegszer-a legtöbbször háttérbe helyezem magamat.....nem kellene! :shock: Pedig a munkámban és a hétköznapi életemben elég éretlevaló, karakán, öntudatos embernek érzem magamat, ami a szivemen az a számon...nem értem miért nem megy ez Családon belül is....hm... :roll: :?
Ha mész dokihoz, emlitsd meg neki a görcsöcskéket......!!!Bár az NSTn úgyis látszana, ha lenne valami baj!

Menion!
Én is támogatok többféle egyesületet, menhelyet....Állatkertet, nevelőszülők vagyunk Apával.....a két tigris Norbi és Nadja a mienk...!!!Állatmenhelyeknek adjuk az adónk 1-1%-át.....
sokat adakozunk, na nem pénzben sokat, de keveset gyakran felállásban.... mert nincs nekünk sem sok....de Én a kocsiból is adok....itt Pesten ugye sok a kéregető.....és felismerhető az alkoholista, sajnos.....és felismerhető aki ténylegesen bajban van! Mozgássérült emberek, akiket szintén kitaszit a társadalmunk, pedig fent teljesen egészségesek---számtalan munkát elvégezhetnének, hozzáteszem nagy állami támogatást kapnának, ha megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatna egy vállalat.....de hát....nem állunk még erre készen!!
Nagyon jó dolog, hogy kitűntetnének, de valóban nem ezért teszed.... :P

Nagyival megbeszélésre kerültek a dolgok.....örülök neki, hogy sikerült!!!

Párkapcsolat: nem mindig a megfontolt, jól kitaposott út a megfelelő.....amikor jobban odafigyeltem az érzéseimre, ott jól bent....miután lebontottam a körém épitett falakat, amiket az elmúlt jópár év keserűsége, csalódásai, bántásai okoztak..akkor találtam meg azt az utat, amin most is vagyok.....kétségek persze folyamatosan gyötörnek, de ez inkább az önbizalomhiányomból adódik....ezen még dolgoznom kell! De eljutottam ide....és most életem legszebb pillanatára készülök, létrehoztunk egy új Életecskét belőlem és Apából....célunk is van Vele!Várjuk.....éljük minden pillanatát...
Ismét sikerült melankólikusnak lennem!De végre boldog vagyok....

Azt hiszem a 30. hét fele és után azért már elég rendesen átveszi az uralmat a tested felett a pocakod és a benned fejlődő Kisbabád!Ráadásul úgy emlékszem, hogy nekem ekkot kezdett tágulni a csipőm....valami eszméletlen szar volt a derekam is......

Apa, lement Bikini koncertre a barátainkkal, itt a ház előtti sétányon buli van....nekem már nem ment....Én már nyugiban itthon!!

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Hahó :!:

Menion
Már az előző oldalon írtam az új kutyus nevét :!: Tóbiás :!: :wink:
nagyon rendes tőletek, h segítetek az állatmenhelynek :!:
jobbulást a fejednek :!:

Orsi
Szuper :lol: ügyi vagy, h lerendezted anyóssal a dolgokat, muszáj, h elfogadja, h ti mit szeretnétek :!: és örülök, h a párod is melletted állt, mert elég sok esetben nem így van sajnos :!: jobb, h még most megbeszéltétek, hiszen most már neked tényleg másra kell koncentrálnod, összpontosítanod, nem hiányozna neked most bármiféle konfliktus :!: :wink: ez még időben volt azt hiszem :!: :roll:
örülök, h boldog vagy :!: :wink: hamarosan még boldogabb leszel :!: :wink:

Nem tudta a férjem elhozni a baba bútort, mert esett az eső...majd a héten vmelyik nap :!:
Cipike ma alig mozgott, de most tusoltam és beindult a kis drágám :!:

Én mostanában olyan sokat álmodok szüléssel :roll: jár az agyam egyfolytában, h még mit kell vennem, meg van-e minden, de gondolom Ti is így vgytok ezzel :!: :roll:
és most, itthon vgyok még többet van időm dolgokon agyalni, de hát mit is csináljak :?: :roll: :wink:

Kép

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Suzy!
Szerintem is időben volt még ez a beszélgetés.... :)

Nem baj, elhozza majd a héten...Legalább addigra a kisrucik a teljesen készen állnak a bepakolásra! :P

Csajok!
Most beszéltem a nemrég szült barátnőmmel....teljesen defektesek lettek a cicjei, mindenféle kenegetés és mellbimbókenőcs ellenére kisebesedtek, kitörtek, véreznek...majd megszakad szegény..., ezért azt mondja feltétlenül használjunk mellbimbóvédőt!
Mert most meg azon kinlódnak, hogy cumisüvegből adják a lefejt tejcit.....és alig akar szopni! Utána meg visszaszokni ismét a cicire..áááá!/ a sebes cicijére már bimbóvédőt sem tud húzni....!/

Én vettem Avent mellbimbóvédő szilikont 2 dbos kiszerelés és 1200 ft körüli áron volt.....betettem a gyermekágyas csomagomba!Tescoba is lehet kapni.......

Nah Én is mentem, jó éjt Nektek!Puszi! :)

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Orsi
Szegény Csajszi :cry: már mindent kipróbált :?: bepanthen kenőcs :?:
Nekem is van már bimbó védőm, a Nővérem adta, mert Ő szegény nem tudott szoptatni :cry: de vett még akkor :!: húúúú, nagyon rossz lehet, főleg, mert állítólag elég nagy küszködés az etetés cumis üvegből...utána meg vissza szoktatni a cicire :roll: nem irigylem :!: reméljük hamar begyógyul :!: :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok!

Orsi
Örülök, h rendeződtek a dolgok és sikerült megbeszélned anyóssal mindent! :)
Biztos vagyok benne, h jót akart, csak téged hagyott ki a számításból... De így már szuper, h megbeszéltétek és a Párod is melletted volt! :) :D
Szegény barátnőd! :shock: :? Ezt egyébként több anyukától is hallottam, h az első időkbe amíg nincs igazából tej, de mellre kell tenni a babát, (hátha megindul,) nagyon felázhat a bimbó és így könnyen kisebesedhet... :( :(

Menion
Amúgy jól kijössz a tesóddal? Az elején majd ezek szerint Ő lesz ott veled segíteni?
Nehéz lehet azért anyud nélkül... :( :(
Én is úgy emlékszem, h a 28.-29.hét körül volt az, h jaj, minden elég volt! :? :roll: (Én addig dolgoztam, de akkor már nagy is voltam, és el is fáradtam a 8óra alatt, és nagyon rossz volt 5kor kelni.) Biztos nálam is valami hasonló zajlott , mint nálad. Lehet, h ekkor nőtt nagyot a baba? Nem tudom.

Suzy
Álmok: szerintem nem csoda, h gyakran álmod szüléssel! Tudatosan és tudat alatt is foglalkoztat a gondolat! :) Én is már annyira készülök rá! :) :D Tudom, h még legalább egy hetet ki kell tartani, de utána már minden gond nélkül jöhet bármikor! :D :) :D :D
Szekrény: nem vagytok még elkésve! :) Ha a héten elhozza a Párod, akkor simán tudsz pakolászni! (A már tiszta kivasalt dolgokat is akár. :) :D )
Ne aggódj, én is teljesen be voltam sózva, amíg nem állt a szekrény készen! :? :roll: :oops:

Kórházi motyó:
Nálunk is megkérdezte a Párom, h nincs-e még korán összerakni... Hogy miért kell nekem már most...?
(Viccesen megkérdeztem tőle, h miért mit szeretne, h két fájás között szedegessem elő a hálóingeket? :) :D Azt felelte nem, de ha bármi itt marad, akkor be tudja hozni utánam...)
Végülis igaza van, de engem megnyugtat a tudat, h ez is kipipálva... :oops: :roll: :?

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Úgy tűnik, h nagyon hétfő van, h háromnegyed 10kor még én vagyok az első! :D :D :D
Remélem mindenkivel minden ok azért! :? :)

Alvás:
Hogy aludtatok?
Én kb. éjfélig forgolódtam, aztán 5kor megébredtem a Párom mikor munkába indult, de picit még sikerült visszaaludni utána. :?
Egyre nehezebb a Pocakkal alvás.... :? :? :? :roll:

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Sziasztok :!:

Már fent vgyok régóta, csak még nem volt senki, így nem írtam :!:
próbálom felrakni a képeket, de nem sikerül, szórakozik velem a fényképező gép :cry: na megoldom minnyá :lol:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Jó reggelt mindenkinek!

Túl vagyok a vérvételen! Meg volt az AFP! Azt mondták másfél hét múlva mehetek Uh-ra, mert addigra meg lesz az eredmény! Szóval valószínűleg jövő hét csütörtökön megyek! Szerdán azért még betelefonálok, hogy biztos, hogy megvan-e, nem szeretnék potyára menni, főleg amiatt, hogy Lacinak szabit kell kivennie! Bár már úgy mondta a nővér, hogy szerdán csütörtökön mehetek! De fő a biztonság! mondanom sem kell, hogy a toxoplazma eredményem nincs meg! Elkeveredett! Keresik teljes gőzzel! Remélem meglesz! Már egy hónapja levették! :twisted: :twisted: Jó lenne tudni, hogy mi a helyzet!

Ma biztonság kedvéért még itthon maradtam. Elég csúnyán köhög! Ma még pihengetek!

Hétvégén itt voltak Laci tesói! Most nincs annyi türelmem hozzájuk! :oops: Mellesleg az öccse kezd most elszállni! Most lesz 10 éves és kamaszodik! Amúgy imádom őket,de most Dávid kikészített, úgyhogy gyereket neveltem! :lol: Az a baj, hogy minden rá van hagyva, mert hallássérült! Mellesleg anyósom egyedül neveli a 2 gyereket!

Orsi
Örülök, hogy sikerült elintézned anyósoddal a dolgot! Még előttem is vár pár meccs! Asszem nekem nehezebb dolgom lesz! Én is inkább csöndeb maradok típus, de én nem csak a családomban,
hanem amúgy is! Remélem, ha megszületik Babaó kicsit határozottabb leszek! Gondolj bele az én anyósom abban a kórházban ápolónő, ahol szülni fogok.... :shock: Aminek van 1-2 előnye is persze, pl.: remélem normálisak lesznek velem a csecsemős nővérek, akik köztudottan elég bunkók! Plusz elméletileg nálunk az apa sem jöhet be a kórterembe, persze anyósom Lacit bejuttatja! De amúgy.... Közölte, hogy szüléskor bejön, na nem konkrétan hozzám, hanem a kórházba, és neki szabad bejárása van mindenhová! Na én ezt nagyon nem szeretném!!!!!! Majd, ha megszültem, utána jöjjön be a kórházba! Meg, hogy bejön mindig és agyon dögönyözi a babát! Már most frászt kapok ettől! Még anyut sem akarom, hogy bent legyen míg szülök, bár valószínűleg ő visz be minket kocsival, ha szülök, de akkor is hazaküldöm, hogy otthon várjon míg én vajúdok! És majd később jöjjön látogatni! Szóval lesz pár harcom nekem is!

Suzy
Én most egész éjjel babakocsikkal álmodtam! A nagy dilemma, hogy milyen legyen!!! Szörnyűűű!!!

Menion
Remélem elmúlt a fejfájásod és jobban vagy!!

Vivi
Én viszonylag jól aludtam, azt leszámítva, hogy 25x ébredek! Még szoknom kell, hogy oldalt és háton alszom! Ami gondolom, majd lefog csökkenni csak oldalt alvásra, bár most háton még jobb, mint oldalt! Előre félek attól! :? :shock:

evita10
Budapest IX. kerület

Sziasztok!

Nekiálltam husilevest főzni, mert Apa tegnap megjegyezte, hogy ne hagyjam már itt a husilevesem nélkül..... :)
Gyors mosás, kicsi takaritás, reggel elvitte a cuccokat a kocsival, hátha beirányitanak már a kórházba..... :?
Hivott a szülésznő is, hogy mi újság..... :roll: de nem tudtam neki mondani semmit...majd ma délután hivom, ha végeztem a dokinál!
Kicsit ideges vagyok.... :?
Az éjszakám pocsék volt...elaludtam, de kb 2 óra múlva felébredtem......aztán hajnalban sikerült megint eleludnom olyan 3 óra körül, de 5kor ismét fent voltam...és azóta fent vagyok! Már alig tudok fordulni a hasam miatt, ha középre érek majdnem megfulladok, igy gyors mozdulatokkal kell átpörditenem magamat!Vicces.... :lol:
Dalma ma kifejezetten csendes...és tegnap is az volt a megszokotthoz képest....ez is idegesit! :!:
Hihihi, úgy tűnik...engem már minden idegesit!! :wink:
Na megyek hajat mosni! :arrow: :wink:

KépKép
Kép Kép
schorsi

Sziasztok Kismamik!

mindenkit utolért ez a rossz idő. Tegnap azért sikerült délután egy kicsit sétálni a Tisza parton, megsült a kacsamáj aztán irány ki a friss levegőre. Ma meg már nem sikerül egyről a kettőre jutni. reggel 7 óta hányás , én pedig azt hittem már elmúltak a rosszullétek :cry: de valahogy mindig előjön, hol reggel, hol este, éjszaka vagy bármikor.

Orsi!remélem ma minden rendben lesz! nagyon izgulok értetek! Ennyi hét után nem csodálom hogy könnyebb lenne már ha a karodban tartanád Dalmácskát. Én a párommal kicsivel több mint 1 éve élek együtt és a babát terveztük, de igazából a sors keze hogy most van úton. De ennél szebb dolgot nem kaphattam volna tőle...nagyon szeretem. Hmm...bár most valamit nagyon tervezget... :wink:

Suzy! A sors tényleg kárpótolt benneteket a kutyussal. állatorvos??? Az álmok szerintem teljesen természetesek, most a szülés körül forog minden és ezt ennyire intenzíven éled meg. Szerintem jó dolog nagyon. Én most már minden álmomban babátvárok, de mielőtt még kiderült volna hogy tényleg, már azelőtt is álmodtam vele egyszer, amin jót mosolyogtam. Az elrendezkedésre még van időd, bár az tény hogy az utsó pillanatban sem jó kapkodni. Ma felnéztem a Brendon oldalára...nagyon klassz dolgok vannak, de ami szép annak az ára is megvan. A Napfényparkban is van egy nagyobb baba áruház. Ott voltatok már nézelődni?

Verdict!Én nem igazán értem hogy lehet ennyire elnézni a heteket. 12-ről 9-re, a 3 hét az ilyenkor elég sok. Mikor voltál uh-n hogy ennyire nagy eltérést látott? Nekem a 8. héten 15.80 mm volt a crl. De néztem neten táblázatokat és az alapján nem sok az eltérés.
http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_ar ... _id=466880

Evita! Ennyi súly eltérés biztos nem problémára utal. Lehet tényleg csak a víz. Az már jó ha szakadozik, remélem a közérzeteddel nincs gond és aláz is elkerül.

Wivi!Fejfájásod ma már remélem nincs. Pihenj sokat azért ez a baleset nem hiányzott most Nektek. Sikerül megfeledkezned róla? Álmok? jobb is ha időben összekészülsz. Nem hiszem hogy fájások közt még lesz időd pakolászni.

Talán már kezd megnyugodni a gyomrom...valamit kezdek magammal. Szép napot Mindenkinek!

KépKép
yokka03

Evita
Ez az anyós dolog nálad nagyon ijesztő!!!!!! :shock: :shock: :shock: Én biztos kikészülnék, ha benn akarna lenni a szülésnél és ha mindennap benézne többször is babát tutujgatni! :? :shock: :shock: Azt hiszem az lesz a legjobb, ha szépen leülsz és megbeszéled vele, h TE hogy gondoltad. (És félénkség ide vagy oda, minél előbb! :? ) Mert azzal nem fogod megbántani, ha kulturáltan kiállsz magadért! Szerintem meg fogja érteni. De amíg nem szabsz határokat, addig szépen tervezget Ő is, mint minden nagyszülő magától... :? :)
A Párodnak 2tesója van? A másikuk is ilyen fiatal? (10) Nehéz hétvége lehetett betegen 2gyerekkel... :? :roll:

Orsi
Reggel még félálomba voltam és csippant a telom, h sms-t kaptam... (Hirtelen azt hittem te írsz. :oops: )
Nem csoda, h már minden idegesít! (Én a te helyedbe már átváltoztam volna hárpiává, akihez szólni sem lehet! :oops: 8) :? :wink: ) Még egy pici türelmet és kitartást Neked/Nektek! Már tényleg csak max.1-2nap kérdése!!!!! :) :D

Yokka
Szegény! Nagyon sajnálom ezt a hányos időszakot! :( :? Kitartást! Pillanatok alatt elrepül az első trimeszter... (aztán a második is... és azt veszed észre, h pakolod a kórházi motyót! :D :D :D :D :D )

Suzy
?

Lassan elkezdek vasalgatni... (Csak ülve, aztán meglátjuk meddig bírom. (Kimostam Barni ágyneműket is!) Olyan jó kis Coccolino sensitiv illat van! Nagyon imádom! Nekem egyenlőre ez kapcsolódik a babuhoz. :D :) :)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Vivi
Én most jót aludtam a sokszori pisilést leszámítva nem volt gond :!: :wink: a férjem ma 5-kor kelt ment dolgozni mindig felébreszt, nem tud úgy elindulni, h ne köszönne, de utána 8-ig vissza tudtam aludni...majd reggeli...én reggel mindig olyan éhes vgyok :roll: Cipike ma már reggel óta tombol :lol: az idő is szuper erre felé, szépen süt a nap :!: megy a gép, már nem sok van hárta a mosásból :!: :wink:
Sokkal nyugodtabb az ember, ha össze van készítve a dolgai, nem másnak kell keresgélni mi hol van :!: csak fel kell kapni a táskát és kész :!: :wink:

Evita
Sztem jobban tetted, h még ma otthon maradtál, jobbulást :!: sajnálom, h elkeverték az eredményedet :!:

Orsi
Én nem csodálkozom, h minden idegesít :!: :wink: már biztosan nehéz, nagy teher minden :?: :roll: kitartás drága, jó husi leves főzést, ügyi vagy :!: :wink:

Yokka
Sajnálom a rosszulléteket, engem sokáig kínzott, de tudtam, h rosszat nem jelenthet :!: :roll: :wink:
nem voltam még abban a baba boltban, csak kívülről néztem még :!: védő nőt sikerült elérned már :?:

Nem sikerül feltennem a képeket :!: :evil: de nem adom fel, próbálom :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

egy pocak, 31 hét:
Kép

baba szekrény:
Kép

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Jujj Suzy! Milyen szépek vagytok Cipikével :D Klassz a szekrény, nekem tetszenek a természetes színű bútorok, én is ilyen jellegűt szeretnék. Védőnő, hmmm...ma már próbáltam megint hívni, de ki van kapcsolva még mindig. Néztem a szoténak az oldalát ott meg Tóth Anikó van megjelölve, de engem meg Tar Piroskához irányítottak.

Azért még mindig jobb helyzetben vagytok, akármilyen az anyósotok, de legalább van. Ha mást nem lehet kit emlegetni gyakran. Már előre szomorkodok a szülés miatt, eléggé egyedül leszek. Valószínüleg párom is folyamatosan úton lesz és hát szabit nem hiszem hogy kap, más ilyen közeli személy sajnos nincs. :( De lehet nem is lesz időm közben ezen töprengeni.

KépKép
yokka03

Sziasztok lányok!

remélem mindenki jól van!

Egy kis helyzetjelentés:
ma voltam uh-n.Minden rendben van :D :wink: És hát azt mondta a doki hogy nagyon fiú gyanús :D Szerintem biztos az,mert anya meg én is láttam a fütykösét! :wink:
Holnap meg temetés! :( Jó lenne már túl lenni rajta.anya eléggé odavan szegényem!
majd jövök aztán mesélek,teszek majd fel képet is!

Vigyázztaok magatokra!
Puszi

url=http://picibaba.hu]Kép[/url]
hencsi25

Yokka!
Igen, nagyon szeretném már megölelni őt....de majd a doki eldönti mi legyen....beszéltem a szülésznőmmel, ezen a héten végig nappalos...igy ha elinditják, akkor reggel tegyék...ezt meg kell beszélnem a dokival is!
Talán majd ma tényleg többet tudok, picit félek a méhszájvizsgálattól, nagyon nem kellemes amikormár érett és nyitva van... :?
Hányás: sajnálom nagyon....emlékszem Én is, hogy megszenvedtem az elején...pffff...de talűn lassan elmúlik!Kitartás!

Vivi!
Azzal nem érnék el semmit, ha hárpiává változnék....ugyis tudjátok sokat sokat mentem, tettem-vettem...igy lefoglaltam magamat....!Csippantok, ha van valami! :wink:

Suzy!
Husileves kész! Fini lett..... :P
Nagyon szépecske a Pocakod......nagyocskaaaaa! :D
És szekrény is szuper, tettszik nekem is az ilyen természetes fajta....semmi szin, csicsa...!Szuper nagyon!
Én is kivasaltam ma még a kimosott kapott babarucikat, felakaszgattam és összehajtogattam a helyére....megnézegettem Dalma dolgait....üzenőfalat....de azt hiszem ennél többet nem tehetek...minden megvan! :P :oops:

Rendesen izgulok a mai vizsgálat miatt! Dalma feje teljesen lent nyomkod már......nah majd meglátjuk...megérezzük a mai vizsgálatot.....azt hiszem!
Lehet jövök lehet nem!
Drukkoljatok nekünk, legalább ha már egy időpontot megbeszélünk a szülésre, az is megnyugtató lenne! Nem ez a még két nap még két nap...még két nap...grrrrrrrr..! :P :? :shock:
Puszi Nektek!

KépKép
Kép Kép
schorsi

Yokka!
Nincs egy olyan barátnő, barát akit lehetne riasztani, ha Apa mégsem tud ott lenni?....Sajnálom, :roll: mondjuk igen...jobb, ha van...mintha senki nincs! :cry:

Hencsi!
Gratula a Kukishoz! Várjuk a képeket! :wink: :P
Kitartás holnapra....támogasd Anyukádat! :cry: :?

KépKép
Kép Kép
schorsi

Köszönöm a pocak dicsiket :!: :wink:

Yokka
Érdekes egy védő nőd van :roll: és az is érdekes, ha tudják, h nincs hosszabb ideig akkor miért azt adják meg, h őt keresd :?: :roll:
Sajnálom, h már most úgy gondolod, h sokat leszel egyedül :roll: reméljük nem lesz ez így és sikerül megoldani vhogy :!: :roll: szorítok :!:

Orsi
Elhiszem, h izgulsz, nem lehet egy leányálom a méhszáj vizsi, ha már nyitva vagy :roll: szorítok, h ne nagyon fájjon, kibírható legyen :!: :roll: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
gyere majd, várunk :!:

Hencsi
örülök, h rendben volt az uh-on mindenkukis :?: gratulálok drága :!: :wink: kitartást nektek, segíts anyudnak :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Vasalás abbahagyva.... Sajnos még nem befejezve, de jól haladok. :)
(Jelentem, ülve NEM lehet vasalni--->vagy legalábbis én nem tudok... :oops: :? :roll: )

Hencsi
Grat a kis kukishoz!!!! :D :) Mi lesz a neve? (Akkor beírom a tábliba azt is. :) )
Kitartást Nektek!

Yokka
Egyedül nagyon rossz lesz Neked, az biztos... :( Tuti, h teljesen egyedül leszel? Nincs senki aki segíthetne?

Suzy
Nagyon szép pocakod van! :) :D És a szekrény is tetszik! :)

Orsi
Megy a drukkkk!!!!
Jaj, ez a méhszáj vizsgálat még zárt méhszájnál is szar! :? :? :? :? Legalábbis én nagyon-nagyon utálom! (Bár nem hiszem, h létezik nő, aki szereti.... :roll: )

Erről jut eszembe, nem tudjátok véletlenül, h a 36.heti kenet-vétel, az olyan, mint a sima rákszűrésnél?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wivianne 2010.09.27 13:44-kor.

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Köszönöm szépen mindnekinek a gratulációt! :D
és azt is hogy együtt éreztek!! :(

Itt a fotó:
Kép bébink

Csók

url=http://picibaba.hu]Kép[/url]
hencsi25

Kép

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Sajnos Orsi itt Szegeden már nincs. Sétáltam egy kört, igaz kicsit fölöslegesen, de szép idő van. Lett egy kis emberi színem a délelőtt után. Szép az idő.
Hencsi gratula a pici fiúhoz. Mit szerttél volna a szíved mélyén? Örülök hogy minden rendben van. Legyetek nagyon erősek.

KépKép
yokka03

Vivi
köszi a dicsiket :!: :wink:
én sem tudok ülve vasalni :!: pocakod görcsölget még :?: autó ügyben mi újság :?:
Én úgy tudom, h olyan, mint a rákszűrés, streptococcust néznek :!:
köszi a táblit :!: olyan szépséges...vgyunk egy páran, de olyan jó :!: :roll: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Hencsi
Gyönyörűséges a fotó, gratulálok :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Csajok visszatértem!

Sajnos a méhszájam nem tágult tovább, megveszegetett...hátha beindul ismét tőle valami....
Elmagyarázta ilyenkor mit csinál....bedugja a 2 ujjnyi résen az ujjait és megpróbál a peremen belölre kerülni a burok és a méhszáj köré és körbekeriti..... :oops: :?
Nem volt jó na.......!
De azt mondta sajnos nem tágult tovább és elég feszes az egész, pedig iszom ezt a teát....meg homeos bogyókat...hát...
Szerdán reggel megyek a klinikára,ügyeletben lesz.....és....megnézi megint a méhszájat, és ha úgy áll kapok rá egy zselés anyagot ami mesterségesen tágitja és beindulnak tőle a fájások is.És néz még egy méhlepény és köldökzsinór áramlást is....
Ha nem állok úgy,akkor szombaton reggel befektetnek és hétfőn meginditják, burokrepesztés, oxitocin! :cry:
Hétvégén nincs szülésinditás......na de miért nem értem...most ott kell aszalódnom majd 2 napig...még aludni sem tudok majd!!Remek lesz! :shock:

Egyébként pedig szexeljünk Apával!!!!! :lol:
Azt hiszem menni fog....hmmmmmmmmm!Hihihihihihi! :wink:

KépKép
Kép Kép
schorsi

Orsi
Épp tegnap akartam javasolni, h hátha beindul a dolog, sexelni kell, több helyről hallottam már :lol: hát hajrá :!: :lol:
Reméljük és szorítok, h beinduljanak maguktól a dolgok, ne kelljen tágítani, meg oxi... :!: +++++++++++++++++++++++++++++++++

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Hencsi
Gratulálok a kisfiadhoz! Szupi! Tényleg mit szerettél volna? Volt megérzésed?

Suzy
Szép a pocid nagyon! És nagyon tetszik a szekrény is! Lesz hova pakolászni! :wink:

Vivi
Hát igen, elég gáz a helyzet! Igyekszem majd beszélni vele! A húga 11 éves! :lol: Nem volt nehéz! Már elég nagyok! Főznöm így is úgy is kellett! A többi időt pihentem, feküdtem! ezzel nem volt gond!

Orsi
Sajnálom, hogy nem tágultál! Reméljük azért beindul magától! A sexet én is hallottam! Hajár, hajár! Az legalább kellemes tágítás, szülés beindítás! Én már hallottam ismerősömtől, hogy neki is ezt ajánlottak, persze mondták neki, hogy nem óvatoskodjanak! Miután végeztek, nemsokára be is indult a szülés! :lol: :lol: :lol: Persze nem válik be mindenkinél, de hátha nálatok igen!!!
Dehogy minek kell akkor hétvégére befeküdni, ha úgysem indítják meg??? Ezt nem értem!

Holnap megy haza elméletileg Gabi, remélem beugrik ide is egy picit, és hoz fotókat!!! És infokat!! :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Ja és feküdtem ma, ölemben a laptoppal! És éreztem Babó rugdosását! Amikor háton fekszem akkor érzem rugdosni. Gondolom akkor kisebb a helye, és így jobban meg lehet érezni, mert amúgy csak rezgést érzek! Olyan jó érezni a rúgdosást! 1x olyan erőset rúgott. Majd elolvadtam! :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Orsi! Hát lehetett volna eredményesebb is a nap tágulás szempontjából, de még nincs minden veszve. Nah akkor így Apa sem fog melletted unatkozni. Ilyenkor a méh izmai megkeményednek és állítólag a spermiumban van olyan anyag ami összehúzódást okoz.

Wivi! Én még most taposom a biztosítós utat a kocsi után. Mivel rajzolni nem tudok, ezért orvosi papírokat kell csatolnom hogy nem emlékszem pontosan semmire...meg rendőrségi határozat. A nemzetközis dolgok ennyire lassúak.

Evita!Irigyellek hogy már érzed a rugdosását a babócádnak...Annyira várom már én is. Veleálmodtam tegnap előtt is :oops:

kész a vacsi, elkezdtem neveket nézegetni. A vezeték neve eleve szép lesz (Flóra) tehát valami igazán jót kellene mellé találni. :)

KépKép
yokka03

Hencsi
Nagyon édes Pici fiúcska! :D :D

Suzy
Sajnos még mindig görcsölget a pocakom. :( Ma például elsétáltunk a Párommal és 2x meg kellett állnunk út közben. De pár pillanat alatt elmúlik, olyan érzés mintha feszítene szét.

Autó: nagyon jó hírek vannak!!!! Volt kinn a kárbecslő....Ésssss: már javítják! :D :D :D :D :D :D :) :) :) Márcsak türelem kell! :) Egy olyan kárrendezőhöz vittük, aki mindent rendezni fog és Ő vasalja majd be a biztosítón a pénzt is.

Mosás? Pakolás? Hogy állsz?
Nem fáradtál el nagyon?

Orsi
Csatlakozom az előttem szólókhoz: lehet, h a szex lesz a megoldás! :D Vagy legalábbis Apának és neked lesz még egy jó estétek! :D :D :D
Ezt a hétvégés befektetést én sem értem teljesen... Ha nem indítják, akkor akár otthon is várakozhatsz... Sokkal jobb a környezet otthon...

Yokka
A név keresgélés nagyon jó!!!! :) :D Van már valami kedvenced? Gyerekkori kigondolt név? :) :D
(Unokahugim most 3éves de már tudja, h ha kisfia lesz Bálint lesz, ha kislánya akkor Fanni. :) :) Halálos volt ahogy mesélte! :D :D :D )

Evita
De szuper, h érzed már a Picit! :)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Hát régebben tetszett a Zsuzsanna, de elég béna lenne a neve szegénynek, ha fiú akkor én nagyon szeretném ha az Apukája után Viktor lenne :) De hát mivel célirányosan lányt csinált Apa ezért ott vagyok(unk) ahol a part szakad. Páromnak tetszene ha utánnam Eszter lenne. Hááát én nem vok oda vissza az ötletért. Nem is olyan rossz gondolat az unokahugidtől, biztos nagyon aranyos, cserfes kiscsaj :wink:
Egyedül marattam egész este. Apácska külföldön..és soká ér haza :cry:

KépKép
yokka03

Yokka
Szegény! :( :( Gyakran jár a Párod külföldre? Vagy ott is dolgozik?
Hi-hi! :D Célirányosan lányt? Ezt nagyon jó! :D :) :D

Szerintem jó nevek! (Párom húga Zsuzsanna.)

Hát igen, unokahugi szöszi, kékszemű és folyamatosan fecseg. :D :) :D De nagyon okos gondolatai, ötletei vannak mindig. :)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Sziasztok Lányok!

Túl vagyok az UH-n! Minden a legnagyobb rendben van! És igen, hivatalosan is betöltött 12 hetesek vagyunk! :) A vizsgálat kellemetlensége ellenére, csodás érzés volt látni őt, és hallani, ahogy dobog a pici szíve! Talán mivel ez volt az első alkalom, hát könnyek szöktek a szemembe a boldogságtól! Próbálok csatolni képet, de sajnos elég rossz, mert nem volt jó a nyomtató, :( és gyűrte a papírt, de a lényeg talán látható rajt!

Suzy! Fantasztikusan édes a pocakod! :)

Hencsi! Gratula a kis herceghez!

Mindenkinek jó éjszakát, és kellemes pihenést!

Tsók, Anta

Kép

Kép
verdict

Evita
köszi a dicsiket :!: :wink:
Igen, Gabi holnap mehet haza, majd biztosan jön és mesél :!: :wink:
Örülök, h élvezed a babód mozgását, rugdosását :!: :lol:
köhögés :?: jobb már kicsit :?:

Vivi
Sajnálom a görcsöléseket :cry: minden nap eszed a magnéziumot :?:
De jó, akkor jól halad a kocsi ügy :!: :wink:
Csak mostam, nem pakolászok, csak annyira kelek fel, h ki-be rakjam a gépbe, most egyenlőre csak ki lesznek mosva, később lesz frissen vasalva :!: :roll: még most jó idő van, gyorsan beszáradnak, annyira szépek, de olyan picurkák, olyan furcsa, h ilyeneket foghatok :roll: :roll: :wink:

Yokka
Jól megmosolyogtam a férjed :wink: az enyém sem semmi...az uh-on mikor láttuk, h kisfiú ő nem is csodálkozott, csak annyit mondott, h ő fiút is csinált, ő tudta :!: :lol: sajnálom, h sokat vagy egyedül :!:

Anita
Gratulálok a jó eredményhez, szép kis fotó :!: :wink:
köszi a pocak dicsit :!: :wink:

Menion
Kép

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

ma jutottam el odáig hogy kipakoltam kimostam és fertőtlenítettem a szekrényt úgyhogy holnap vasalhatom a rucikat és be tudom pakolni...
a mosókonyha a földszinten van a babaszoba meg 2 szintel feljebb szóval van mit lépcsőzni...fél tízig csináltam

most tudom csak olvasni mit írtatok....

Kép
menion
Budapest

szerencsés Tóbiás :lol:
szerencsés végeredmény a nagyival is...szegényke pityergett...de fő hogy megértett
ma én is "nagyival voltam" mert csináltam a babaszobát ami a nagyikám holmiainak "szanálásával" kezdődik ugyanis nem tudtam mostanáig rávenni magam hogy a dobozokból kiválogassam és kidobjam a dolgait....évek teltek el de így se ment bőgés nélkül végig csinálnom...
de most hogy a nagyi szobájából gyerekszoba lesz így kényszerítettem magam hogy megszabaduljak a holmiktól...és persze próbálom tudatosan babaszobának nevezni az eddig "nagyi szobáját"...nehéz...egyszerre öröm és szomorúság is...

Kép
menion
Budapest

wivi nem tudom...lehetde következő uh csak 3 hét múlva lesz így nem derül ki mennyit nő és milyen ütemben....
igen gondolom fog segíteni de vele nagyon óvatosan kell bánni mert ahogy mondtam nagyon domináns tipus....nem szeretnék úgy járni hogy a baba felett veszekedni kelljen vele....reménykedem hogy a saját példájából kiindulva nem akar majd a fejemre nőni és hagy nekünk teret...
amikor ő szült akkor sajnos nem kapott elég tapintatot a párjától és annak anyjától sem és mivel akkor volt beteg az agydaganat miatt ezért gyenge volt és kiszolgáltatott amit ezek ki is használtak sajnos...
mondta is hogy biztosan rányomta a bélyegét a gyerekkel való kapcsolatára is az hogy akkor nem volt lehetősége a bensőséges pillanatok megélésére...
akkor nagyon fontos a mama-baba intim körülménye...hogy akkor ne legyen átjáróház és zavaró körülmény....

Kép
menion
Budapest

jaj orsi úgy drukkolok! én i olvastam hogy a szex beindítja meg vannak olyan "bábakoktél" nevü keverékek bár asszem azt én nem merném...abba hashajtó van aztán én nem kockáztatnám meg hogy szülés közben még be is csináljak :oops:

suzy itt vagyok csak eléggé kifáradtam a sok sírástól és hát csak késő este kezdtem nézni mit írtatok...
nagyon jól esik hogy így szemmel vagyok tartva :D

holnap megyek az sztk-s dokihoz...remélem nem vizsgál meg....nem mondom meg neki hogy választottam orvost mert szeretném ha végig nála maradhatnék táppénzen és hát az se árt ha több helyről kapok információt ha kell...de mivel ő egy idős orvos így már nem szüleszt csak a rendelőben van...úgyhogy nem fog megsértődni ha megtudja csak nem akarok papírok miatt mászkálni intézkedni...

Kép
menion
Budapest

juj már kedd van!

szép álmokat

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Menion
Igazi éjszakai bagoly vagy! :D :wink: :shock:
Éjfélkor én már rég aludtam... :)
Nehéz lehetett a nagyi szobát kipakolni, de nagyon jó céllal tetted! Baba-szobánál jobb megoldás nem is lehetne! :)
Sok erőt és kitartást a befejezéshez is!

Én is fontosnak tartom, h olyan személy segítkezzen, aki tiszteletbe tartja a mama-baba pillanatokat, de ha szükség van rá, akkor ott legyen tudjon is segíteni. :?

Verdict
Grat a 12.héthez! :) A lényeg tényleg látszik, és nagyon aranyos! :) :D

Suzy
Kb. 1hete már hébe-hóba se veszek be magnéziumot, mert azt mondták, h kell időt hagyni a méhnek felkészülni a szülésre... Hogy ilyenkor már a természetes felkészülését akadályozza, ha ellazítjuk az izmokat... :roll: :?
Csuda tudja. De nem valami kellemes... :?

Ma délután megyek fodrászhoz! 8) :D :) Visszavágatom a hajam, h majd könnyű legyen kezelni. (És azt olvastam, h a szoptatás alatt úgyis minden anyukának elkezd hullani a haja... :( :? )

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Sziasztok lányok!

nekem már bugyog a Maja , de mikortól lehet érezni őt úgy igazándiból?

Kép
böbe baba

Sziasztok!

Minden oké!
Az ügy érdekében...mindent megtettünk....ennyit mondhatok! :wink:

Mennem kell ma gyógyszertárba kiváltani a vasamat!Egy kicsit nézelődök is...

Gabi!
Ma jössz haza Drága! Remélem minden rendben van Veletek!
Kérjük a képeket Roli babáról!!!!!

Nem tudok időpontot foglalni CTGre a SOTE nem veszi fel.... :?
Pedig már vagy 30 szor hivtam ma....és tegnap is próbálkoztam jópárszor....ham, na mindegy.
Mentem Csajok, majd délután még leszek! :)

KépKép
Kép Kép
schorsi

orsi

úgy látom nem nagyon akar még kibujni a pici lány :) 3 napja lejárt a időd azt már látom :)

Böbe

nálam az első érzés nem egészen 17 hetesen volt,rá 1-2 hétre már néha éreztem apróbb rugásokat is.olyan 22 hetes kortól pedig egyértelművé vált már az apja számára is h rúgott a pici,mikor oda tette a kezét,jól belerugott :D 1 héttel ezelőtt pedig észrevettem ahogy fickáándozik a pociban,látszott a kis dudor kivülről,annyira édes volt :)

De a mocorgás néha jobban van,van mikor kevésbé.van olyan nap nálam is amikor éppen csak párszor mocorog,de van olyan is amikor egész nap le sem áll.szoval mostantól kezdve bármikor érezheted.

KépKép
bettike83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?