A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Szofi
Köszi a felkészítőt!!!!! legalább gyakorolhatom a helyes légzést :lol: :D
Nem hiszem, h ott majd eszembe fog jutni...de soha nem lehet tudni.

1petéjű 2 petéjű: Én is voltam már 4 D vel együtt 4 dokinál. mindegyik mást mond... :twisted: már nem foglalkozom vele. én elolvastam. tudom, h mi a szitu, aztán ennyi. majd kiderül :lol: De még reménykedem, h egyformák lesznek a csajok :lol:

Luca:
Mi az az inzulinrezisztencia? :oops:
Beírják a kiskönyvbe az uh-t!

Cukorvizsgálat:
Én bementem 7 re rendelőbe. vettek vért(éhgyomorra!!!)
Aztán megittam a lötyit. és azt hiszem 2 óra múlva kellett visszamennem ismételt vérvételre.
én még nem hallottam olyat, h éhgyomorra nem vettek vért.

szanet

Luca,
Én a 9-ik héten voltam először védőnőnél, akkor beírta az adatokat, majd mindenféle infót rólam amit ki tudott tölteni, beírta az első uh-t, a súlyomat, a vérnyomásomat.
A 12. heti uh-t nálam az orvosom írta be!
Nem tudod telefonon megkérdezni a védőnőt, hogy baj-e ha csak a 12-ik hét után mész? Mert ha azt mondja nem, akkor szerintem úgy csináld ahogy a dokid mondta.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Ja nekem is vannak kérdéseim:

1. lehet, h hülye kérdés:
Mikor dokimmal megbeszéltem, h nála szülök, akkor tisztáztam vele, h mennyit is kér a szülésért. Aztán mondta, hogy azért még beszéljem meg a párommal, mert ugye ez nem kötelező.
(ez múltkor volt, majd holnap megyek megint hozzá)
Psze ok, közlöm majd vele, h jó, megbeszéltük.

De ezt a pénzt(akinek volt fogadott dokija) ti szülés előtt vagy után adtátok oda a dokinak? vagy ezt is kérdezzem meg, hogy mikor adjam oda?
Olyan hülye vagyok ilyen ügyekben...
Sajna egy ismerősöm sem szült mostanában.

2. Kb néhány napja, ha itt ülök a gép előtt(mert máshol nem nagyon ülök :lol: ) olyan érzésem van, mintha lüktetne a hüvelyem. lehet, hogy a babók bökdösik?? :oops:
vagy nem tudom, de nagyon fura érzés. nektek volt már ilyen?

szanet

Sziasztok!

Luca

Én is a 9 héten voltam védőnőnél először.Beírta az alapadatokat,kiadta a kiskönyvet,mert így nem kell vizitdíjat fizetni.Nálunk addig nem vagy hivatalosan terhes amíg nincs kiskönyved.
Ikrek könyve:mi megvettük,de itt sokszor többet tudok meg,mint a könyvben.A rémísztgetésről nem is beszélve,mert ha nem tudnád VESZÉLYEZTETETT TERHESEK VAGYUNK!!!
Paramamik ne olvassák!

Mi ez a terheléses cukor?Nálunk a 24 héten reggel éhgyomorra vérvétel,utána kifli+2dl tej,majd 1 óra múlva újabb vérvétel.Ha nem jó az eredmény csak akkor csinálnak terhelésest.
Én hála az égnek megúsztam a cukros löttyöt :lol:

Tünde
Mit szívatsz?Tényleg láttalak benneteket,csak későn esett le,hogy honnét lehettek ismerősek.Kinél szültél Kaposváron?Befektettek előtte?
Vendég

Szofi

6kg?Azonnal kérem azt a diétát!!! :lol: :lol:
Én elértem a +10-et,bár ebből csak a cicim van vagy 4kg.Ha egyszer lesz rá pénzünk,biztos lekicsinyíttetem.
Vendég

Szanet

Nekem is volt már ilyenem(akkor is amikor még nem is voltam terhes).Szerintem csak a vérbőségtől lehet.
Az orvosnak szerintem csak utólag kell fizetni.Legalábbis nálunk.
Vendég

Banika!
Hát én is úgy gondoltam, hoyg utólag. Szerintem nem fogom megkérdezni. ha akarja majd mondja.én sem nagyon szeretném előre adni, habár megbízom benne, de soha nem lehet tudni....

Kilók:
én már nem is mondok semmit 31. hétre:+18kg :oops:
de a babók 1 héttel fejlettebbek voltak!!! :lol:
Engem csak ez izgat.

szanet

Engem sem zavar igazán,hogy mennyit hízom.Nálunk is mindig kicsit nagyobbnak mérik őket.(ezért nem is zavarnak a kilók)Hihetelen ha kicsit éhes vagyok,akkor addig rugdosnak amíg nem eszem valamit.Igazi pasik.Plázában,Tescoban pillanatok alatt bekeményítik a hasam.Utálnak vásárolni.Kitől örökölték?
tegnap megvolt az első éjszakai ramazurink.Fél 12-től 3/4 1-ig műsoroztak.Kínomban ettem egy túrórudit és már aludtak is.Ha nem velem történik,el sem hiszem.
Vendég

Szofi! Hogy csináltad a +6 kg-ot?
Én 29 hetesen 14kg-nál tartok. Remélem, hogy azért mert szép fejlettek a babák, ugyanis a hasamon kívül nem változott rajtam semmi.

Szanet neked hány kilósak most a gyerekeid? Én majd a 31. héten megyek uh-ra.

Kép

Kép
kamilla306

húúú... esti ramazuriról tudnék én is mesélni :lol:
nekem rendszeresen fent vannak éjfél, hajnal 1 körül.
mondjuk mostanában elég későn fekszem le és mindig érzem, h mocorognal
persze mikor lefekszem bizti kényelmetlen annak aki azon az oldalon van és addig bököd míg meg nem fordulok :lol:
néha olyan mintha csikiznének belülről. hihetetlenek!

szanet

kamilla

nem tudom, m csak hétben mondta mútkor a doki, h mekkorák.
holnap megyek és majd megírom mit mondott!
remélem mond súlyt is! de ha nem , majd rákérdezek!

szanet

Banika,
Én úgy tudom, hogy vagy ezt a kiflis megoldást vagy a glükózosat alkalmazzák, kórháza válogatja. És ezt hívják terheléses cukornak. Nekem a cukros lötyi lesz! :oops:

Szanett,
Nekem is volt már ilyen! Gondolom teljesen normális!

Szofi,
Az biztos, hogy szinte hihetetlen ez a 6 kg. Nagyon ügyi vagy! Én most tartok 7-7,5 kg-nál! :oops: Sokallom is, úgyhogy azt hiszem nem ártana diétáznom, mert eddig mindent ettem ami jól esik, és annyiszor amennyiszer illetve annyit amennyi jól esik.

Kép
rebe
Dunaharaszti

[quote]H írta:a a kettéválás a megtermékenyülést követően 2-3 napon belül történik meg, akkor a zigóták teljesen külön ágyazódnak be. Mindkét embriónak saját külső (chorionburok) és belső (amnionburok) burka, valamint saját méhlepénye (placenta) lesz. Tehát ebből a szempontból olyanok mint a kétpetéjű ikrek. Az egypetéjű ikrek 35%-ában tapasztalható ez.
Ha a kettéosztódás a fogamzást követő 4.-8. napon következik be vagyis a megtermékenyült petesejt beágyazódását követően, akkor közös külső burkuk és méhlepényük lesz. Az embrióknak azonban saját belső burkuk alakul ki. Az egypetéjűekre ez a legjellemzőbb, 60%-os gyakorisággal. A mi kis drágáink is ebbe a csoportba tartoznak.
Ha a 9. nap után hasad ketté a megtermékenyített petesejt, akkor a belső burok is közös lesz. Ez igen ritka (5%)
A 12.-13. napon bekövetkezett elválás esetén nemcsak a külső, belső burok és méhlepény lesz közös, hanem a köldökzsinór is. Így egy elágazódó köldökzsinóron kell osztozkodniuk az embrióknak.
A 14.-16. napon történő osztódás már csak részleges, ekkor jönnek létre a sziámi ikrek.

[quote]A írta: kétpetéjű ikrek sokkal gyakoribbak, mint az egypetéjűek, gyakoriságuk körülbelül 70-75%-os.

Fogantatásuk a következő módon történik. Egyszerre kettő vagy több petesejt érik meg és a petesejteket különböző hímivarsejtek termékenyítik meg. Az embrióknak így mindig saját külső, belső burkuk, méhlepényük és köldökzsinóruk van. A petesejteket megtermékenyítő spermiumok egy vagy több szexuális együttlétből is származhatnak. Ez utóbbi miatt előfordulhat az is, hogy a két illetve többpetéjű ikreknek más-más az édesapjuk.

A két illetve többpetéjű ikrek – bár fogamzásuk egy időben történik – genetikai meghatározottsága nem azonos, hagyományos értelemben vett testvérek valójában. Ebből következik, hogy nemük azonos és eltérő is lehet.

Az egypetéjű ikrek ezzel szemben 100 százalékig ugyanazon genetikai állománnyal rendelkeznek és szinte mindig azonos neműek. Extrém ritka esetben kialakulhat egy olyan megtermékenyített petesejt, mely XXY kromoszómákkal rendelkezik. A kettéosztódást követően az egyik zigóta elveszti az Y kromoszómát, így marad XX vagyis kislány lesz, a másik zigóta viszont egy X kromoszómát hagy el „útközben” és XY azaz kisfiú válik belőle. Tehát egypetéjűek, de különböző neműek.
Vendég

Megkerestem, hogy mit írtam már le az ikrek típusairól... :wink:

Jucicuki
Anyatej kb. 50%
Tápszer kb. 10%
tejpép kb. 20%
Valami növény (répa, borsó, alma, barack, sütőtök) kb. 20%
Vendég

[quote="szanet"]N írta:szanetekem is mindig össze-vissza mon dják a heteket :? mondjuk ezek mindig csk 1 hetes különbségek:pl:mikor 30hetesen 3 naposan mentem dokihoz, beírta , h 31 hetes.de már előtte is volt hasonló, csak azt az aszisztensnő írta. aztán legközelebb a doki jól......
Sztem 1 hetes eltérés még ne gáz. végülis úgyis csak tipmix ez, hiszen nem tudják pontosan mikor fogant. gondolom később meg úgyis a méretük a lényeg.
Remélem nem írtam hülyeségeket :oops:

A 30+3-nál a 31. hétben jársz... :wink:
Vendég

Tdanie!

tudtam, h rád mindig lehet számítani ilyen kérdésekben :lol:
Olyan jó lehet neked, h te értesz ehhez! kicsit irigyellek ám :oops:

Amúgy ok, logikus, h 30+3 nál 31. hétben járok, de azelőtt mindig a betöltött heteket írták-kivéve egyszer.pl 26+4 nél 26ot.
szóval ezért volt furi. de amúgy mindegy, mert kis porontyaim jó nagyok voltak! és csak ez a lényeg :lol:

szanet

Ja!! és még az, h 6 hétig bent maradjanak! :D :lol:

szanet

Kép
Vendég

Szanet
Én 38+6-nál szültem... ez ikreknél nem olyan nagyon megszokott... általában a 35. hét után már nem szokott gond lenni...
Vendég

Tdanie

még mindig csodaszépek a fiaid! És a nagyobb is! :wink:
Tudom, h ikrek nem szoktak sokáig bent maradni, de én megbeszéltem a lányokkal, hogy nekik az a jó, ha bent fejlődgetnek anya pocijában! :lol:

Remélem nem baj, ha megkérdezem, de régebben is New Jerseyben laktatatok? mintha másra emlékeznék :)
Anyukám megy pénteken 2 hétre Amerikába(New York-ba)
majd integess a repcsijének :lol:

szanet

Szia Banika!
Esküszöm nem akartalak szivatni!
Én nem Kaposváron szültem volna,de a 33.héten megindult a szülés és oda utaltak,hogyha nem lehet visszatartani akkor a lányok nagyobb biztonságban legyenek,mivel ott van koraszülött osztály.Kedden délután felvettek az osztályra,de sajnos nem tudták visszatartani ezért szerda reggel megszülettek a lányok.Én a Völgyi doktornál szültem.Nagyon fiatal szerintem én voltam az első ikres életében :D .Nem tudom csak gondolom,mert a többi doki is odafigyelt rá.Azóta bárkit kérdeztem nem ismerik.Nem volt fogadott dokim,de nagyon normális volt velem mindenki!!A lányok végül elkerültek Pécsre mert nem igazán volt stabil az állapotuk és biztonságból átvitték őket.Hál`Istennek megúszták és semmi bajuk nem volt.Nekem nagyon szar volt a rooming in mert mindenki babázott én meg halálra aggódtam magam,hogy mi lehet velük.Aztán ahogy kiengedtek úgy mentem utánuk.Szépen megtanultak enni és már jöttünk is haza.Ha keményedik a pocid pihenj ám sokat!!!!!!Nekem is sokat keményedett.
Tdanie!Nagyon édik a fiaid!!!

bognartundi0727

Tdanie!

Köszi szépen!
Helyesek a srácok, majd megmutatom a képet a csajoknak :wink:

Judit

Kép Dorka a vizicsibe

Kép Lili halacska

Kép Eszkimók indulásra készen

jucicuki

Szanet!
Az inzilinrezisztencia tulajdonképpen a cukorbetegség "előszobája".
Az a lényege, hogy a sejtek nem érzékelik eléggé az inzulin jelenlétét, és néha túl sokat termelnek akkor is, amikor nem kellene, aminek következtében leesik a vércukrom.
Ezért szigorúan be kell tartani a diétát, hogy ne legyen hirtelen vércukoremelkedés, amire a fentebb leírt módon reagál a szervezetem.
Tehát én fordítva működöm:minél több szénhidrátot viszek be, annál alacsonyabb lesz a cukrom.Ez peedig veszélyes, mert az agyba és a sejtekbe nem jut elég oxigén. :cry:

A diéta lényege:kevés szénhidrát, az is lassan felszívódó kell, hogy legyen, és meg van határozva, hogy mikor szabad enni.Pld reggelit reggel 7-ig bezárólag.Bevallom, ezt így babásan nem bírom betartani...pedig nagyon igyekszem.

Szerintem a terhességi cukorbetegségnél ennyire kemény diétát azért nem kell tartani, csak azt kell figyelni, hogy mit és mennyit szabad enni.

Én naponta többször mérem a cukromat, és a diéta mellett semmi gondom nincs vele szerencsére. :lol:

Szerintem is csak utólag kell fizetni a dokinak.Legalábbis itt nálunk úgy csinálják.Meg aztán mi van akkor, ha pld. valami miatt mégsincs ott a szülésen?Pld egyik ismerősöm éjjel került be a kórházba, a dokit nem tudták elérni, és az ügyeletes dokinál szült.Ilyenkor mi van?Mert a pénzt a szülésért adjuk, nem?

Banika!
Köszi, hogy írtál az Ikrek Könyvéről!Azt hiszem, inkább nem veszem meg.Semmi szükségem rá, hogy ijesztgessenek!Eddig egyetlenegy cikket olvastam az ikerterhességről, ott is mindenféle rémületes dolgokat írtak. :roll:

Ha nem baj, inkább kérdezlek Benneteket! :oops:

Rebe, igazad van, felhívom majd a védőnőt, még az UH előtt!Aztán ha azt mondja, kell a kiskönyv, megcsináltatom.Bár, amilyen kukacos-fajta, tuti azt mondja, hogy kell! :lol: Egyébként is mindenhol azt keresik rajtam, a táppénzes papírnál is a terhesgondozóban...

Tdanie!

Köszi a tájékoztatást!
Milyen érdekes, ebbe még nem is gondoltam bele, hogy kétpetéjűeknél akár két apa is lehet... :roll:

Nagyon aranyosak a fiúcskák! :D
Vendég

Judit, tündériek a lányok! :D
Vendég

Luca :P
Én 12 hetes és 3 napos voltam, amikor először a védőnőnél jártam és elhoztam a kiskönyvem. Igaz, volt egy korai vetélésem már -nekem is-, így óvatosságból vártam ki inkább a 12. hetet :oops:

Judit :P Tdanie :P
Nagyon szépek a gyerekek! És a fotósok is nagyon jók :wink:

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

szanett nyugi jó kislányaid vannak bent fognak maradni :wink:
tdanie ,jucicuki zabálnivalóak a gyerekeitek :D :D :D puszi a kis drágáknak :D
fanni jól vagy minden rendben,derekad?mindjárt mész a genetikaira ugye?
luca hirtelen mikor beléptem meglepődtem,hogy írtam :D de látom csak az avatar.
voltam az afp vérvételen kiváncsi leszek az eredmményre,az igaz,hogy ikreknél nem is tudnak ebből semmit :D
képzeljétek napok óta álmodozom,tegnap,hogy voltunk uh.-n és az egyik punis :lol: ma meg megszültem könnyű szülés volt,gyönyörű egézséges babák :oops: és apa az egyikőjükre rózsaszín kiskesztyűt adott :shock: ja és március 33.án születtek :shock: :?: az 3.hó 33 leht jelent valamit :?: :oops: na mindegggy legyen rendben minden az a lényeg.

lanyané

Lányok :P
Tanácsot kérnék. Ti mikor kezdtétek beszerezni a cuccokat, hányadik héten? Én egyre nehezebben közlekedem és attól tartok, hogy mire "biztonságos" lesz a terhességem, már nem tudok semmit sem venni... :?:

A sterilizálónak és az étel melegítőnek van értelme? Orrszívóból milyet érdemes venni?
Köszi!

Lanyané :P
Hétfőn lesz a genetikai UH-m. Kb. addigra lesz meg az AFP leletem... kicsit elcsúsztam ezzel a vizsgálattal... de miután úgysincs sok érteleme, nem is izgat...
Köszi a kérdést, a hátam most szinte nem fáj. Kopp-kopp-kopp. Nem is értem, de nagyon örülök neki :roll:

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Szanet!Én semmiképpen nem adnék előre. Szerintem azt honorálod, hogy akár a szabadidejéből is áldoz rád, ha akkor indul el a szülés, illetve külön odafigyel rád a kórházi tartózkodásod alatt. A hugomnak a múlt héten született a kislánya. A szülés az orvosa magánrendelésének idejével esett egybe, így nem ment be hiába hívta fel a kórház. Végül az ügyeletesnél szült meg. Szép lett volna, ha előre odaadják a pénzt. :(

Banika! A zsemle, tej verzió a terheléses cukor vizsgálat, csak a humánusabb változata. Kórháza válogatja melyiket alkalmazzák.

Súly: Már többször volt itt téma, én is előhoztam már nemegyszer hogy viszonylag keveset gyarapodtam. Ezt csak azért tettem, hogy megnyugtassam aki a cukor problémái és a súlya miatt aggódik, hogy nem kell, lehet ezt másképp is csinálni. De most is szeretném hozzátenni, hogy szerintem ezt tényleg csak annak kell egy kicsit komolyabban venni akinél terhességi cukor vagy más eü. probléma indokolja (pl. gerince miatt nem szabad sokat híznia). A többieknek nem kilókról szól ez a történet, már csak azért sem ez teljesen egyéni, alkatfüggő és az sem mellékes ki honnan indult. Én például soha nem voltam 47 kg (na jó talán 11 éves koromban :D ) Ráadásul nálam a terhesség előtt derült ki a pajzsmirigy alulműködésem (annak az egyik fő "mellékhatása" hogy látszólag ok nélkül és hirtelen hízik az ember) ami miatt eleve plusszal indítottam. Szóval nem lehet összehasonlítgatni, hogy ki mennyit hízott. Kamilla, Szanet! Rólatok képet is láttam, gyönyörű csinos kismamák vagytok, és biztos így van ez a többieknél is, de ami még fontosabb a picik szépen fejlődnek, kilók meg semmit nem számítanak.

Íme egy kép rólam 30 hetesen +5-nél. Én nagyon örülök, hogy csak ennyi, de láthatjátok, hogy nem 50-ről lettem 55 kg. :wink:

Kép

Kép

Kép
szofi74

Fanni!

Én elég korán kezdtem vásárolgatni, aztán még így sem volt meg minden mire kellett.
Én Avent sterilizálót és tejmelegítőt használok, minden kajcsi után sterilizálom az üvegeket még most is, a lefejt tejet meg nem szeretem mikrózni. Szerintem érdemes beruházni rájuk.

Pénzt szerintem is csak hazajövetel előtt "kell" adni. Én varratszedéskor adtam.

Judit

jucicuki

Fanni! Én már a 20. hét környékén elkezdtem esetleges későbbi fekvéstől tartva. Nem gőzerővel, de ha találtam akciós dolgokat megvettem. Szerintem te is nyugodtan nézelődj, vásárolj. Orszívóval kapcsolatban én a következő tanácsot kaptam (tapasztalt anyukák kijavítanak, ha rosszak az infoim): mindenképpen porszívós orszívó. Meg kell nézni mekkora nyílása. Az Arianna állítólag nagyon jó, de későbbre mert a pici baba orrához nagy a nyílása. Kezdőnek nekem a Pisze márkát ajánlották, azt vettem. Egyéb vásárlás: Elefániban és Minimanóban csináltass kártyát, ikreseknek kedvezmény jár. Én a Baby Outletben is körülnéztem időnként. Amikor még sok minden hiányzott ott mindig találtam valamit ami nagyon jó árban volt.

Tdanie, Judit! Már az előbb is akartam írni, nagyon édesek a gyerekek, szuper képek!

Csilla! Kérdezted a diéta lényegét. Valóban nem olyan vészes, mint Lucánál, nem kell grammra pontosan nézni a szénhidrátot és szigorú időbeosztás sincs. A fő szabályok, amire én odafigyelek: naponta 5X eszem kb. azonos időközönként, édességet, cukros italokat, fehér kenyeret, tészta félét nem eszem (tészta nem teljesen tilos, ha nagyon kívánom akkor durumtészából keveset és nem tejszínesen, hanem vmi paradicsomos szósszal) tejtermékekből is viszonylag keveset lehet.
Reggeli: 1 szelet barna kenyér v. barna kifli selyemsonkával, kemény sajttal, esetleg paprikával, paradicsommal (ennyi nálam belefér, 2 szeletnél viszont már megugrik a cukrom) Tízórai: joghurt (natúr, gyümölcsöset nem eszem) Ebéd: nálam ált. főzelékféle, vagy húsétel zöldségkörettel. Elvileg itt minden lehet nem túl nagy mennyiségben és kis megszorításokkal: édeset itt sem, köret ne sült krumpli legyen... Uzsonna: gyümölcs (főleg alma, grapefruit, narancs. Banán nem!) Vacsora ugyanaz mint reggel.

Kicsit egyhangúnak tűnik, de nekem bevált. Korábban nagyon rendszertelenül étekeztem, így nekem jól jött ez a megszorítás. Igazából nem szénhidrát diétának indult. Nagyon vizesedtem az elején és egy másik Babanetes topikban kaptam ezt a diétás tippet. A vizesedésem elmúlt, a súlyom jól alakul és most a cukor szempontjából is jól jött. Én ezt egyeztettem a nőgyógyászommal is az elején, sőt most a belgyógyásszal is, akihez a cukor miatt kerültem. Ő annyira elfogadhatónak találta, hogy nem is írt elő szigorúbb számolgatós diétát. Nem mindenki reagál egyformán a különböző ételekre, ezért én az elején sokat méregettem a cukromat, mire kitapasztaltam, hogy miből mennyit szabad ennem és milyen napszakban. Így végülis nincsenek abszolút tilos kategóriák (nagyritkán befigyel egy francia krémes, de ezt is csak azóta merem, hogy mérek és láttam, hogy nem emeli meg nagyon a cukrom). Viszont most is kell hetente egy mérőnapot tartanom, hogy nem rosszabbodott-e a helyzet. Ami még nagyon fontos a folyadékfogyasztás. Mindenhol azt mondják, hogy minél többet, akkor is ha vizesedsz. Hát nálam ez nem vált be. 2-2,5 litel között kell tartanom napi szinten a folyadékfogyasztásomat, mert efölött már nagyon vizesedek. A min. 2 liter szénsavmentes ásványvíznek viszont mindenképpen meg kell lennie minden kismamánál.

Kép

Kép
szofi74

szofi nagyon szép vagy :D
fanni örülök hoyg jól vagy,és szerintem is nyugodtan vásárolj nem jó az utolsó pillanatra hagyni a dolgokat,mi is vettünk már egy pelenkázós kiságyat a másikat kapjuk,én is azt hallottam hogy az avent márka szupi,karira kaptam is a tesómtól mellszívót,meg cumikákat és azt hiszem megveszem a többi tartozékot is :D

lanyané

Hát én is így gondoltam, hogy azülés után.csak ki tudja már manapság, hogy megy ez.....én sem szeretnék előre adni, aztán ki tudja mi lesz. de remélem bejön!!! :lol:

Köszi a válaszokat!

Én beszéltem a védőnővel és azt mondta a stertilizálóról, hogy kb 2-3 hónapig kell cak sterilizálni, mert utánna amúgy is mindent bevesznek a szájukba és az ugyebár már nem steril, tehát úgyis lesz "kosz" a szervezetükben.Szóval szerinte fölösleges, mert ki kell főzni az üveget hetente egyszer, aztán pedig jól elmosni, rögtön kaja után. ennyi elég, azt mondta.

de persze nem azt akarom mondani, h feltétlenül igaza van, csak ezt mondta.

Én nem hiszem, h veszek, de amúgy szülésig nem is vennék, mert ha lesz elég tejci, akkor nem biztos, hogy kell.
szóval azt sem tudom kell-e cumisüveg.
Remélem nem!!!!

szanet

Szofi, én is kb ugyanilyen dolgokat eszem,mint Te, és így nincs semmi gondom.De a banánt annyira kívánom!1-2 falatot azért be szoktam csempészni a pocakomba...pld akkor, hogy több lassan felszívódó dolgot ettem.

Lanyané!

Ne haragudj!Majd keresek másik képecskét.Rémlett, hogy mintha valakinél már ezt láttam volna, reménykedtem, hogy nem itt.Nem jött be. :oops:
Teszek másikat, amint találok ikreset...
Vendég

Sziasztok!
Juci!A hercegnők továbbra is gyönyörűek!
Szofi!Egyáltalán nem látszik hogy nem 50ről lettél 55 :D Nagyo csini kismama vagy.
Szanet!Szerintem azért a cumisüveg nem árt ha van.Persze biztosan lesz tejed,meg is kell érte tenni mindent,mert ugye a babáknak az a legjobb,de mindez mellett szerintem nagyon jó dolog szoptatni.Én imádtam :D .De ikreknél nem biztos hogy lesz elég tejed mindkét babának és lehet hogy pótolnod kell akár az előre lefejt tejjel,vagy egy kis tápszerrel.Engem sokan riogattak,hogyha eszik cumisüvegből a baba akkor nem fog szopni,de nálunk ez egyáltalán nem jött be.Kapott ciciből és ha nem volt elég cumisüvegből folytatta.A sterilizáló nagyon jó dolog,mert ha úgy főzöd ki a cumikat tiszta vízkő lesz (ha nem desztilált vagy ioncserélt vizet használsz).Én párszor próbáltam aztán inkább vettem egy sterilizálót.

bognartundi0727

luca ne hülyéskedj semmi baj csak röhögtem mert tényleg elgondolkoztam,hogy írtam már és közbe nem :D

lanyané

sziasztok!
Szofi!köszönöm,én is ezt tartom akkor keddig.Viszont a viz fogysztással problémám van .Egész nap kb 1 liter szénsavmentes vizet ha iszom akkor már sokat mondtam :? rendszertelenül eszem ,semmit nem kivánok,még mindig sirva tuszkolom le a vajas kenyeret paradicsommal vagy egy pici kis tejjel :cry: felvágottat,hust,halat nem is ettem már kb 5 hete :? most egy kis kinait hozattam a férjemmel,ma még belefér és holnaptol az eszem amit irtál.mégegyszer nagyon köszönöm a segitséget :D ja és tényleg nagyon csinos vagy. Én sajnos nem az elhizástol félek ,hanem ellenkezőleg,nade majd meglátjuk.
s.csilla

Szanet :P
A cumisüveget nem lehet megúszni! Vizet vagy teát miből fognak inni a kicsik?
Nálunk szörnyen kemény a víz, alapból minden vízköves lesz... meg aztán 1 gyerek mellett persze az ember ráér fölrakni a vizet, megvárni míg forr... stb, de 2 mellett? :shock: Persze én már vénség vagyok, Te meg nagyon fiatalka :wink:

Szofi :P
Köszi! Nyári babák lesznek, így egyelőre lehet, hogy hagyom az orrszívót, aztán ha kell, majd szalajtom Apát :lol:
Köszi a tippeket!
Csini kismami vagy. Lehet, hogy nem 50-ről indultál, de majd szülés után annyi leszel :lol:

Judit :P
Köszönöm!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Csilla! Sajnálom ez rossz lehet. Nekem is volt ilyen időszak. Én úgy vészeltem át, hogy rendszeres időközönként próbáltam akkor is rágcsálni valamit. Sokszor nekem sem csúszott a kenyér, olyankor csak selyemsonkát vagy sajtot ettem paradicsommal. Amikor a hús volt problémás, akkor csak körettel próbálkoztam. Nálam szerencsére a zöldség, gyümölcs és joghurt mindig bejött, ha már mást nem sikerült beerőltetni. Vizet meg úgy oldottam meg, hogy nem pohárból iszom, hanem üvegből (tudom nem szép). Mindenhova hordom magammal a 1,5 literesemet és így mindig tudom hol tartok. Na de nem okoskodom tovább (a mai keretemet már így is túlléptem :D ), mert ezek tényleg csak tippek, mint ahogy az étrend is. Nekem bejött, meg ezek szerint Lucának is, de hogy mi a legjobb azt sajnos mindenkinek magának kell kitapasztalni. Mindenesetre ne izgulj keddig, az orvosod segíteni fog és megmondja neked mi a legjobb.

Lanyáné, Tünci, Fanni! Köszönöm a dícséretet :D .

Luca! Képzeld az enyémek utálják a banánt. Csak néha próbálkoztam, de mindig visszaküldték. Pedig én szeretem. :cry: Kiváncsi vagyok, hogy majd kinnt mit szólnak hozzá.

Kép

Kép
szofi74

Csilla, kínainál a rizzsel vigyázz.Abból nem szabad sokat.És a barna rizs jobb, mert lassabban szívódik fel.

Mostanában én is nagyon nehezen tudok enni.Nem tudom, meddig fogyok még.
Viszont sajtot és csirkemellsonkát mindig tudok enni, az jó.Meg almát.

Reggel még elvagyok, aztán estére már borzasztó.Mióta babás vagyok, nem vacsorázom, alig várom, hogy lefeküdjek.

Nekem rendesek a babák, még semmit nem küldtek vissza, de mindentől a torkomban van a gyomrom.

A jéghideg szóda pillanatnyilag segít...Ezt az üveges dolgot ki fogom próbálni. :lol: Határozottan tetszik.
Vendég

Szofi, szerintem is nagyon csinos kismami vagy!
Vendég

Jucicuki
Az eszkimó vizicsibe és halacska annyira dögönyözni való :lol: :lol: :lol: :lol:
Egyáltalán nem látszik rajtuk, hogy koraszülöttek :lol: :lol: :lol: :lol:

Sterilizálás
Az mi? :roll: Mosogatógépben a 70 fokos program nagyon jó a cumisüveg, mellszívó, rágókák, műanyag vackok mosásához...
Viszont a bébiétel-melegítő szuper dolog :lol: :lol: :lol: :lol:

Fanni
Nem kell a bébiknek se víz, se tea...
Vendég

Luca!köszi neked is a tanácsot!!szokás szerint megint kérdés :oops:

Milyen tünete van ha felmegy a cukrom?

Juci,tdanie gyönyörűek a gyerkőcök!
s.csilla

ja, én is üvegből iszom a vizet. :oops: itt van az ágyam mellett ,mert hát egésznap fekszek :?
s.csilla

Hát én is úgy tudom, h nem kell a bébiknek víz meg tea :roll:

Amúgy persze az az igazság, hogy itt vagyok első terhességemmel, boldogan, nagy-nagy elhatározásokkal(pl. gyerekeim nem fognak cumizni, pohárból isszák majd amit isznak/mert állítólag képesek rá, csak kell 1-2 hét mire megtanulják/, eleget fognak szopizni...stb. és ugye minden tökéletes :roll: ), de aztán majd nemsokára megszületnek, jönnek a hétköznapok, a valóság. Anyának már nem lesz ideje álmodozni, nem lesz minden tökéletes, nem lesz mindenre energiám és lehet, h én leszek az első , aki elküldi apát cumiért, meg sterilizálóért, meg stb.... :lol:

na majd kiderül!De nyugi, nektek fogom elsőnek megírni,hogy dőltek romba az elképzeléseim.hihihihi :lol: :D

Szofi:
Miért írod, hogy nem 50kg-ról indultál? Nagyon csini vagy! csak azt ne mond, h kövér voltál. m nem hiszem el!

szanet

Juci

Nagyon édesek a lányok!!!!!

Imádom nézegetni a babás képeket! tegyetek fel sokat!!!! :lol:

szanet

Csilla,hát, nem is tudom...nehéz észrevenni.
Az mindenesetre egy tünet, hogy folyton szomjas vagy, és rengeteget jársz WC-re.De akkor már asszem nagyon felmegy.Anyukámnak így derült ki a cukobetegsége.
De mi mostanában amúgy is rengeteget járunk WC-re, nem?

Szóval szerintem nem annyira lehet észrevenni.Ezért van a terheléses vizsgálat, hogy kiderüljön egy esetleges probléma.

De lehet, hogy valaki többet tud róla. :oops:
Én sajna csak ennyit.

Szanet, jó az, ha konkrét elképzeléseid vannak, hogy mit, hogyan fogsz csinálni.Legalább megpróbálod.Tudod, merre indulj.Aztán majd a babák eldöntik, hogy maradsz-e a megkezdett úton, vagy egy kicsit letérsz róla néha-néha...

Én az első gyereknél minden nap minden kutykuruttyot kifőztem.A másodiknál csak néha, amikor eszembe jutott. :lol:
Most meg, ki tudja...biztos olyan tehetetlen leszek, mintha soha nem lett volna kisbabám...a kolléganőm legalábbis tavaly, amikor megszületett a kislánya,semmi jelét nem mutatta, hogy egyszer, 20 éve volt kisbabája. :lol:
Vendég

Most jöttem dokitól

Gyerkőcök jól fejlettek. uh-n sok kusza kéz és láb látszott :lol:
Szegénykéimnek nincs sok helyük :cry:
Én is jól vagyok.méhszáj ok.jól tart.
doki mondta, h még 4 hetet jó lenne kihúzni, de szerinte vagyok annyira jól, h meglesz az a néhány hét :D
Legközelebb 2 hét múlva kell mennem, de már az sztk rendelésre hívott vissza.

Azt mondta mostani állapotom(gyerekek súlya stb) kb egy 39hetes normál terhességnek felel meg :roll: :shock:

luca
Azért tuti nem leszel olyan tehetetlen!legalább te már tudsz pelenkázni... :roll: :lol:

szanet

Hello!

Foladtatok am a lecket olvasas ugyeben! :lol:

Szanet: jo nagy babak lesznek! Ez nagyon jo!!! De remelem nem tunsz majd el ahogy a friss kismamak!! :wink:

Benszi, Numa, miert nem irtok?

Elveim nekem is voltak az elso gyerekkel, en csak szoptatni fogok es tarsai de szepen-lassan lemondtam roluk! :lol:
De remelem aki szoptatni akar annak sikerul!!! Cumit nem ertem miert ellenzik allandoan, szerintem tobb az elonye mint a hatranya, ha a babat megnyugtatja es segit Neki elaludni, nem sir annyit akkor miert ne? Nagy fiam kb. masfel eves koraig cumizott aztan kozos erovel kidobtuk a kukaba es annyi volt. Semmi gond nem volt ezzel!

Sterilizalo: en az elso 3 honapban csinaltam aztan ugy ahogy Tdanie mondja, mosogatogepben es mar egy honapja a vizet se forralom Nekik a tapihoz hanem normal vizet kapnak.

Tdanie, Jucicuki: nagyon szepek a gyerkocok ossze kene hozni Oket! :lol:

Gyerekek "verekednek":
http://s202.photobucket.com/albums/aa19 ... 0006-1.flv
Latjatok ott az asztal labat? Tegnap bemaszott ala Alex, allandoan le"maszik" a takarorol! :lol:

Alex cuppog (kakon kell hallgatni):
http://s202.photobucket.com/albums/aa19 ... 0001-1.flv

Ugy nez ki sikerul ket egyforma, feher hasznalt kisagyat vennem tok olcson. Eljen! :D

Babaruhakkal kapcsolatban en csak azt szeretnem javasolni hogy menjetek el turiba, kerjetek a csaladtol, ismerosoktol mert igaz az uj ruhacskak szebbek, edesebbek de amikor 3-4-szer kell atoltoztetni a gyereket egy nap mert lekopkodi magat akkor megteszi a hasznalt is otthonra. Foleg amikor mar repa meg paradicsompuret is esznek! :wink: :lol:

KépKép
KépKép
tontica

A kakon, kakaon akar lenni! :oops: :lol:

KépKép
KépKép
tontica

Múltkor én is körülnéztem a turiban, nagyon aranyos ruhácskák voltak ott.De jó lesz, majd ha már én is vásárolgathatok!
Sógornőm pici fia 3 hónapos, most oda járok gyakorolni a babázást.Biztos majd Tőlük is kapunk egy csomó hasznos dolgot. :lol:
Nézegettem az iker babakocsikat, de elvesztem köztük.Nektek milyen van?Tudom, már volt téma régebben, de nem találom...

A Peg Perego-kat néztem, gyereküléssel, használtra gondoltam.
Nekem ez a márka volt a lányomnál is, nagyon szerettem.
Akkor még nem volt ennyi féle.
Milyent érdemes venni,ami újszülöttnek is jó?(Jó, tudom, odébb van még, de ábrándozni már most is lehet!)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?