Szanet!
Az inzilinrezisztencia tulajdonképpen a cukorbetegség "előszobája".
Az a lényege, hogy a sejtek nem érzékelik eléggé az inzulin jelenlétét, és néha túl sokat termelnek akkor is, amikor nem kellene, aminek következtében leesik a vércukrom.
Ezért szigorúan be kell tartani a diétát, hogy ne legyen hirtelen vércukoremelkedés, amire a fentebb leírt módon reagál a szervezetem.
Tehát én fordítva működöm:minél több szénhidrátot viszek be, annál alacsonyabb lesz a cukrom.Ez peedig veszélyes, mert az agyba és a sejtekbe nem jut elég oxigén.
A diéta lényege:kevés szénhidrát, az is lassan felszívódó kell, hogy legyen, és meg van határozva, hogy mikor szabad enni.Pld reggelit reggel 7-ig bezárólag.Bevallom, ezt így babásan nem bírom betartani...pedig nagyon igyekszem.
Szerintem a terhességi cukorbetegségnél ennyire kemény diétát azért nem kell tartani, csak azt kell figyelni, hogy mit és mennyit szabad enni.
Én naponta többször mérem a cukromat, és a diéta mellett semmi gondom nincs vele szerencsére.
Szerintem is csak utólag kell fizetni a dokinak.Legalábbis itt nálunk úgy csinálják.Meg aztán mi van akkor, ha pld. valami miatt mégsincs ott a szülésen?Pld egyik ismerősöm éjjel került be a kórházba, a dokit nem tudták elérni, és az ügyeletes dokinál szült.Ilyenkor mi van?Mert a pénzt a szülésért adjuk, nem?
Banika!
Köszi, hogy írtál az Ikrek Könyvéről!Azt hiszem, inkább nem veszem meg.Semmi szükségem rá, hogy ijesztgessenek!Eddig egyetlenegy cikket olvastam az ikerterhességről, ott is mindenféle rémületes dolgokat írtak.
Ha nem baj, inkább kérdezlek Benneteket!
Rebe, igazad van, felhívom majd a védőnőt, még az UH előtt!Aztán ha azt mondja, kell a kiskönyv, megcsináltatom.Bár, amilyen kukacos-fajta, tuti azt mondja, hogy kell!

Egyébként is mindenhol azt keresik rajtam, a táppénzes papírnál is a terhesgondozóban...
Tdanie!
Köszi a tájékoztatást!
Milyen érdekes, ebbe még nem is gondoltam bele, hogy kétpetéjűeknél akár két apa is lehet...
Nagyon aranyosak a fiúcskák!