A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

ja!!Nagyfejűű?az lehet de a tápszeresekre is ezt mondták régen..
Nem hiszem hogy így lenne..
Vendég

halihó!

Üdv köztünk Szilvi!

Én is szedem továbbra is az Elevitet, bár a dokim szerint már nem kell. Ezért mostmár nem naponta, hanem kétnaponta szedem, plusz C vitamint naponta az influenzás időszak miatt.

A toxoplazmát nekem is nézték, azt mutatta ki, hogy negatív, de hajlamom van rá, hogy elkapjam, mivel még nem estem át rajta, és terhesség esetén 1-2 hónap múlva ism. ajánlott.

De a dokim ránézett a papírra, közölte, hogy ok, akkor toxo negatív, oszt kész.

Bár én azt olvastam, hogy tulajdonképpen csak az első hónapokban tud nagyobb gázt okozni...

Azért én is parázok miatta. Érdekes, hogy még nem estem át rajta, pedig 11 évig volt cicám, ráadásul 9 éves koromtól, amikor folyton puszilgattam, együtt aludtunk, stb...

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok lányok!
Gigaboszi!
Vagyok csak olvasó üzemmódban! Jól esik, hogy hiányóltál!
Nálunk semmi különös nincs, növögetünk mindketten....
:lol:
Én is szedem az elevitet minden nap, plusz egy C-vitamint és magneb6-ot is.Mikor utoljára voltam dokinál rákérdeztem és azt mondta, hogy szedjem.Főleg most az influenza miatt!A toxoplazma nekem is pozitív lett azaz átestem már régebben rajta, így nincs mitől félnem, de azért nem ölelgetem a cicákat! Pedig nagyon nehéz megállnom mert imádom őket.
Legközelebb 02.18.-án megyünk dokihoz addig kicsit kétségek között vagyok, hogy ki is lakik odabent, mert mint már írtam volt fiú is meg lány tipp is.Nagyon szeretném már tudni, de utóljára lányt mondtak.
Voltam már pár baba boltba, hát szebbnél szebb dolgok vannak alig várom már, hogy vásárólhassak.Kb. márciusban elszeretném kezdeni.

Kép

Edina
edied78

Edied
:lol:

Vitamin
A tudomány szerint nincs összefüggés a nagy gyerek és a vitaminszedés között... még azt se lehet mondani, hogy a vitamintól a mami étvágya megnő és attól lesz nagyobb a baba... a baba nagyságát a gének és kisebb mértékben a lepényi keringés befolyásolja...

Én szedek multivitamint, magnéziumot és B6-ot...
Vendég

Én decemberig minden nap szedtem az Elevitet.Akkor azt mondta a dokim,hogy elég 2-3 naponta szedni,mert megnövelheti a baba méretét feleslegesen.
Az előző dokim az előző gyerekeknél ugyanezt mondta.

Nyilván azért,mert lehet valami valóságalapja... :roll:

De a szedésével szerintem mindenki teljesen egyetért... :wink:

Kép
orsitigris

Ja,és az iwiwre nem fogok feltenni terhes képeket,valamint smmilyen formában sem jelzem az állapotomat.

Engem túl sokan ismernek ebben a városban,így is sok az olyan történet,amit nem szívesen hallgatok vissza magamról(általában olcsó,hazug pletykák).

Én büszke vagyok a családomra,a gyerekeimre,mindenemre,de sokan nem így gondolják.Sok az irigy ember.
De ezt már korábban bővebben leírtam,nem akarok újra ebbe belemenni. :?
Szóval inkább tartózkodom... :roll:

Kép
orsitigris

Orsi,ez érdekes majd megpróbálom visszakeresni amikor ezt írtad!!
Lenne egy indiszkrét kérdésem,te alapból nézel ki ilyen jól,vagy volt plasztikai műtéted?Éppen ma nézegettem a képeidet(mindenkinek innen a topikunkból)
Vendég

Irányelvek a helyes táplálkozáshoz

Fontos szempont, hogy a várandósság alatt is az egészséges táplálkozás alapjai érvényesüljenek az étkezések során:

- Bármilyen táplálék része lehet a helyes étrendnek, ha a mértékletességet betartva, megfelelő mennyiségben, gyakorisággal és arányban fogyasztjuk.

- A változatos, sokféle nyersanyagból kialakított étrend minden fontos tápanyagot megfelelő arányban biztosít a szervezetünk számára.

- Ételkészítéshez elsősorban növényi olajat használjunk. Az étrendben az alacsonyabb zsírtartalmú élelmiszerek szerepeljenek (soványabb húsfélék, tejtermékek stb.). Részesítsük előnyben a kevesebb zsiradék felhasználását igénylő ételkészítési módokat és eszközöket (főzés, párolás, sütőzacskó, alufólia, stb.).

- Kerüljük a túlzott sófogyasztást. Használjunk többféle zöld fűszert és az élelmiszerek közül válasszuk az alacsonyabb sótartalmúakat.

- Tejet, tejtermékeket ajánlott naponta fogyasztani. Félliternyi sovány tej vagy azzal egyenértékű kefír, joghurt, sajt, illetve tehéntúró minden nap szerepeljen az étrendben, mert ezek jó forrásai értékes fehérjéknek és egyes vitaminoknak, ásványi anyagoknak, különösen a kalciumnak.

- Ajánlott naponta fogyasztani alacsony zsírtartalmú húsfélét. A halak, különösen az értékes zsírsav-összetételű tengeri halak rendszeres fogyasztása (hetente 1-2-szer) ajánlott. Hetente 2-4 db tojást, májat havonta 2-3 alkalommal tartalmazzon az étrend.

- Zöldségfélét és gyümölcsöt idénynek megfelelően frissen vagy mirelit, illetve savanyúság, befőtt formájában bőségesen ajánlott fogyasztani, összesen napi legalább 50 dkg mennyiségben. Gazdag forrásai az élelmi rostoknak, egyes vitaminoknak, ásványi anyagoknak, illetve egyéb egészségvédő hatású biológiailag aktív anyagoknak. Többségük energiaszegény és magas víztartalmú.

- Rendszeresen, minden nap szerepeljen az étrendben valamilyen teljes értékű gabonaféle. Ide tartoznak a teljes kiőrlésű lisztből készült barna-, korpás-, magokkal dúsított kenyérfélék, pékáruk, a teljes gabonaszemet tartalmazó őrlemények, natúr gabonapelyhek, müzlik, zabkorpa, hajdina, köles stb. Az igazi barna kenyérnek nemcsak a színe barna, hanem az állaga tömör, nem levegős, puha.

- Édességet, desszertet az étkezések befejező fogásaként fogyasszunk. A desszertek helyes kiválasztásában fontos szempont a kevesebb energiát és zsírt tartalmazó, tej- vagy gyümölcsalapúak előnyben részesítése.

- Fontos a napi 2 liternyi folyadék fogyasztása (víz, ásványvíz, rostos gyümölcs- és zöldséglé, gyümölcstea, tej). A savanyított tejtermékek, a levesek, főzelékek szintén magas víztartalmúak. Az alkoholtartalmú italokat kerülni kell, a koffeintartalmú italok fogyasztását pedig érdemes csökkenteni.

- Naponta négyszer-ötször, de legalább háromszor étkezzünk, ha lehet, mindig hasonló időpontban. Az étrend legyen kiegyensúlyozott, a napi szükséges táplálékmennyiséget arányosan kell elosztani az egyes étkezések között, illetve ügyelni rá, hogy ne legyen túl nagy ingadozás a táplálékfelvételben.

- Csak friss, jó minőségű élelmiszert vásároljunk, és olvassuk el a csomagoláson található feliratokat, a feltüntetett energia- és tápanyagértékeket, egyéb összetételi adatokat, amelyek sok segítséget adnak az élelmiszerek kiválasztásában és az étrend összeállításában.

- Ha lehet, mindig étkezzünk nyugodt, kulturált körülmények között, kényelmesen, megterített asztal mellett, az étkezésre elegendő időt szánva.
Vendég

Gigi én most pont így étkezek és mennyiségre is így csinálom!
Ez tudom,hogy teljesen jó,de nem baj,hogy ez az eddigi zabálásomhoz képest drasztikus változás?Nem árt a bébinek?
Vendég

Bárány
Nem fog ártani....
Vendég

Helló csajok!

Ma nagyon pörögtetek,alig bírtam visszaolvasni!

Üdv. bszilvi!

Kép
melike

bárány:jól csinálod nagyon,ha már 1kilóval kevesebb vagy!

Az én dokim is azt mondta,hogy elég a 20. hétig szedni az elevitet.

Kép
melike

bszilvi:megjelöltelek az iwiw-en,nem baj?

Kép
melike

sziasztok, bszilvi: neked külön üdv. :)
húú szinte egész nap nem is volt kedvem ideülni, olyan jól telt a nap (a fújó szél és talán az amiatti fejfájás ellenére)... együtt főztünk, vörösboroztunk, chris reát hallgatva sziesztáztunk... szóval jó volt, na. :D

vitamin: igyekszem minél többet fogyasztani, de csak zöldség és gyümölcs formájában. a dokim nem mondta hogy szedjem, amúgysem szoktam... csak a magne b6, amit plusszként szedek. áprilistól a 12. hétig szedtem még folsavat, azt is a dokim ajánlotta, de azt mondta, hogy a 12. hétig szedjem, és akkor abba is hagytam.

iwiw-pocakoskép: aaah, pocakos képet max ide, nem tartom magam annyira szépnek hogy reklámozzam magam, bár jól érzem magam a bőrömben, de fotókon nem tetszem magamnak.. egy pár minizokni a fotók közt épp elég, hogy jelöljem hogy mi a helyzet. :D

mia_snow

Szia Melike és Mia_snow!

máris megyek iwiw-re
bszilvi25

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.10 13:33-kor.
pironya

Jó reggelt!

Iwiw
Én se rakok oda pocakos képet... mást se nagyon... :wink:
A barátaim elérnek más csatornákon...
Vendég

Sziasztok!
Én tegnap kiraktam eggyet,de mint kiderült nem látni,hogy terhes vagyok,csak én látom mert tudom :oops:
Vendég

Sziasztok!
Pironya gyere majd mesélni mi volt ultrahangon. :) :)
Én jövöhét szerdán megyek akkor csináltatok 4D is remélem hajlandó lesz megmutatni az arcocskáját.
Ma nagyon mozgolodik.Marha jo itt nevetek magamba olyan cuki. :) :)
Vendég

moni: mi is jövő szerdán megyünk 4D-re. :D

csajok, nektek nem szokott fájni a köldökötök? nem kívül, hanem belül, ilyen fura érzés, mintha belenyilallna vagy nem is tudom. naponta párszor, 5-10 másodpercre. nem túl kellemes. :roll:

mia_snow

Jó reggelt!

pironya:várunk az eredménnyel!

bárány:megnéztem a képet.Tényleg nem látszik,hogy terhes vagy a képen.

Nézzétek meg az én képemet.Azon látszik!Nem gyengén...

Kép
melike

mia:nekem nem szokott fájni (még) sehol.
Kíváncsi leszek,hogy milyenre sikerül a 4D-sed,mert én csak a 25. héten megyek,de már alig bírom kivárni.

Kép
melike

Mia!
Hányra mentek szerdán? :)
Vendég

Mi fél 5-re,szárdra a dokimhoz.
Majd szoritok hogy sokat lássatok belöle.
Huuu de izgi hogy már itt tartunk. :D :D :D :D :D :D
Vendég

szárdra=szekszárdra :oops:
Vendég

Várom az uh képeiteket!!!! :D

Melike kiraktam egy másikat igaz ez sem új (1 hómappal ezelötti),de más szögből van... :wink:
Ez jó nem?
Vendég

Bárány!
Azért nem látszik annyira a pocakod mert csikos felsöbe vagy,mi már különben is láttuk milyen nagy a pocakod. :) :)
Vendég

bárány:jobb,igen.De érdekes,mert ez a pulcs inkább takar.

Kép
melike

Estére fogorvoshoz megyünk Apával. :cry:
Nem lesz valami kellemes,de túléljük.

Kép
melike

Sziasztok!

Csak olvasó üzemmódban voltam, nem igazán volt jó napom. Biztos már megint ez a front :D

üdv bszilvi közöttünk :D

Nekem doki utasításra szednem kell az elevitet. Mi azt szeretnénk, hogy minél nagyobbak legyenek a drágák :lol: :wink:

Mit szólnátok egy itteni képfeltevésre, frissítésképpen? :D

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

melike: nem fog fájni, ne félj :wink: :D Írom én, aki nem meri felhívni a fogdokit :lol: El kellene nekem is menni, van egy töméskiesésem :oops:

Nekem nem szokott fájni a köldököm, inkább viszket, vagyis az egész pocakom viszket, pedig naponta egyszer mindig kenegetem.

Szilvi

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Sziasztok!
Moni most eggyáltalán nincs nagy hasam...kicsit kiürültek a beleim a diétától,és így egész más!
De azért majd rakok képet ide!
Felőlem elkezdhetjük a frissitést!! :wink:
Vendég

Ha szerencsém van nem kell tömni,csak fogkövet leszedni.
Nekem még sosem csinálták.De nem fáj,ugye?
Apának van egy nagyon lyukas foga és be van sz..va,hogy hogy szedi ki neki a doki.

Kép
melike

mia:utolsó előtti heted a melóban?

Kép
melike

melike: nem fáj a fogkő leszedés, csak az a hang ... :D

Szilvi

szilvaqueen

akkor dobok egy képet (19+0):

Kép

Szilvi

szilvaqueen

Sziasztok!
Én is csak olvasó üzemmódban voltam, tegnap is nagyon fájt a fejem, úgy látszik engem ez már végig kísér... :cry:

Bszilvi: én is üdvözöllek a csapatban! :)

Vitamin: én a Gravidát szedem, általábna minden nap, de azért van amikor kimarad. Mivel tél van nem tudok annyi gyümölcsöt zöldséget enni, hogy elég vitamin bejusson ezért inkább szedem.

Fogorvoshoz én is készülök, de olyan nehéz rászánni magamat, pedig van pár rossz fogam. Még a terhesség előtt el akartam menni, de ugye akkor meg a lombikkal voltunk elfoglalva, főleg anyagilag...

Ma legalább szépen süt a nap és a szél sem fúj anniyra, délután megyek egy kicsit kimozdulni... turi, bolt stb.

Teszek fel majd én is friss képet de majd csak estefelé, mert most nincs aki lefotózzon. :D

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Szilva: nagyon szép a pocakod!!!!Gyönyörűen kerekedsz :D

Kép

Kép

buci79

szilva:az igen!Szép!

Kép
melike

Szilva: hűűű nem semmi pocak. és nagoyn szép. :)

melike: uccsó hét. uuuuccsóóó. fura, de nem érzem hogy már csak 4-et jövök a mai napon kívül. :roll:

mia_snow

Mia,azért netezni tudsz??Otthon?
Szilvi bizony látszik,hogy két albérlőd van... :shock:
Vendég

mia:jó lesz,meglátod.Bár nem tudom mennyire szeretsz bejárni,de én 11 év után pihizek (táppénzen sem voltam kb. 4 éve) és nagggyon jó!
Az első hét furi volt,de aztán rájöttem,hogy "mindenre" van időm.
Várom Apát minden nap kajcsival,beszélgetünk,stb.
Tudod két műszakban jártam és így csak minden második héten tudtunk igazán együtt lenni,dumálgatni.

Kép
melike

Szilvi
Kerekedik az a pocak :lol:
Vendég

igen, van otthon net.

én szeretek itt dolgozni, csak mostanában voltak itt olyan változások/változtatások, amitől felfordul a gyomrom. :?

amúgy meg az otthonlét ami igazán hiányzik már nekem is... hogy mindenre legyen időm. reggel fél7-kor elindulok, este fél7-re hazaérek... péntekre már úgy néz ki a lakás, hogy katasztrófa. ok, nagyjából mindig el van pakolva, de mittomén a levetett ruhák amik nem szennyesek még azok egymás hegyén-hátán, az egész heti posta, újságok, szórólapok, stb egy stócban az étkezőasztalon, ... itt egy pohár - ott egy pohár, néha cipőben visszaszaladunk reggel a nappaliba valamiért... örülök hogy itt a hétvége és akkor "végre" neki tudok állni takarítani, kéthetente jónagy adagot kivasalni. hurrá. jó lesz otthon, hogy tényleg lesz időm rendesen rendben tartani a lakást napi szinten, és nem kétheti vasalnivalónak ugrani neki egyszerre... főzni normális kajákat, nemcsak azt, ami gyorsan megvan, stb. csak hát a kollégák, meg hát amúgy is. na. :D

mia_snow

Kép 22.héten
Vendég

Húúúú Gigi Neked ÓRIÁSI a pocakod :D mi lesz a végefelé ?? :D

Kép

Kép

buci79

Buci
Majd talicskán tolom magam előtt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem én is!
Tegnap ez a brutál szél itt megállította az életet!
Állandóan elszállt a net,mire végre visszajött elment az áram! :twisted:
Többszöri kísérlet után feladtam,úgyhogy ma igyekszem pótolni!

Nagyon jól sikerült abuli szombaton!
2-kor jöttünk haza.
Egy barinőmnek meglepetés buli volt a 30. szülijére,nagyon örült!

Bárány! Tudtam volna inni és elszívni egy cigit és mulatni reggelig,dehát majd jövőre!
Így is jó volt,ráadásul többen voltunk kismamák,úgyhogy elvoltunk!

Szépek a pocik,szépen növöget mindenki!

Iwiw-ezésről lemaradtam,pedig kíváncsi vagyok!
Aki úgy gondolja küldje privibe a nevet és már jelölök is!

Nekem a legújabb panaszom a szédülés!
Érdekes módon leginkább ha a hátamon fekszem!

GIGI???????????
Vélemény?

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Hogy viselitek ezt a hülye időt? Nekem egész nap keményedik a hasam. :(( A pindúr s nagyon csöndes ma.

Meg mostanában folyton rosszakat álmodom, sokszor sírva ébredek. Biztos a hormonok viccelődnek velem.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?