A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Lányok örülök a jó eredményeknek! Bogi nekem a mávban nem kellett pisilni, csak vért vettek kétszer. lehet hogy ez kórházanként változik, mert például mások irták, hogy az ő védőnőjük néz vizeletet is, nekem meg eddig semmi nem volt!

Cat/Tasin/Zsu/Gizu és a többiek akik már tapasztaltabbak: érdemes-e hasfogót venni?? mert én már nehéznek kezdem néha érezni a hasam, és nem tudom, segitene-e ez az 'öv'? ez a brendonos link, több féle van, de egyáltalán használhat valamit??

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =0&whid=25

Bogi jó tornázást!

Kép
tünemény

Sziasztok!

Én győzőm kapkodni a fejem, hogy mennyi mindent kell megjegyeznem mire odakerülünk.De szerintem is minden csak a babától függ.
Én is szeretnék szoptatni és remélem sikerül is.

Csajok a tej zsemle cukorterhelésen mennyi tej kell meg zsemle?Ugye ti magatoknak vittetek?

Ma csináltam egy kis töltött paprikát és úgy ennék belőle de tuti szét fogja égetni a gyomrom.De nem bírom megállni olyan fincsire készült.
Nem baj talán a renie segít majd.
na most megyek és eszek is belőle kész eddig bírtam magamat visszafogni.

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok,

szopi ügyben szerintem is főleg akaraton múlik ( bár hallottam én már, hogy mindent megtett az anyuka és mégsem volt tejci)
Nekem pl. nem tudta bekapni a bimbót Péterke, igy elég sokáig bimbóvédővel szoptattam, na az még aztán csak macera, de kitartottam. 4 hónapig csak szopott, aztán meg gyümiztünk mellé.

Mellszivó- nekem az avent kézi vált be

Terheléses cukor- még a 23 héten megcsináltattam, 4.7 lett, + még vizelet, sőt kenetlevétel is volt. Nálunk cukros vizet kellett inni és rá 2 órára volt vérvétel.

Csajok aki kórházba jár dokihoz és nem magánrendelésre, a terheléses cukor után csak a 30 héten van UH???

Én Péterkével még Pesten magánrendelésre jártam, ott a kötelező vizsgálatok mellett havonta kellett járnom vizsgálatra a magándendelésre.

Tünemény én nem használtam hastartó pántot, most sem fogok. Szerintem felesleges pénzkidobás. A nadrágokon lévő pánt rész is jól tart szeritem, bár én még most csak többnyire melegitőt hordok.

Heni
KépKép
heni81

Gabka!

Töltött paprika... Hmmm. Most én is megkívántam. Lehet, hogy holnap főzök is. Ma chilis bab a menü.

Tünemény!

Nekem ilyen haskötőm nem volt. Éppen ezért nem is tudok véleményt mondani róla. De azt hiszem most sem veszek.

Volt viszont hasleszorító bugyim a szülés után. Két hét múlva már minimális voolt a pocakom. (Legalábbis a szüléshez képest.)

Ettike!

A mérleget jó, hogy írtad. Én elfelejtettem. Pedig most biztosan veszünk. Benivel annyit költöttünk a bérlésre, amennyiért vehettünk volna egy újat.
Soha nem mértem evések előtt és után, így tőlem fölösleges is lesz kérdezni mennyit kell ennie egy gyereknek. Fogalmam sincs. Hetente egyszer, ugyanabban az időpontban megmértük, hogy hízott-e, és ezzel az ügy le volt tudva.
Nekünk védőnéni soha nem mérte. Beni pedig mindig is egy vékonyka típus volt, így ez engem megnyugtatott.
Ráadásul még mindig tudnánk használni, mert 20 kg-ig mér.

Sterilizáló: Nálunk a vizes főzögetős változat volt anno. De most kölcsönkérem a húgoméktól, amit nekik vettem. Azt csak egy pici vizet beleöntve be kell dugni, és pár perc múlva kész is.
Nekik sajnos szükségük volt rá, mert az egy hetes gyereket fel kellett hozni a Kardiológiai intézetbe műteni. Itt pedig csak a lefejt tejet adták neki, és azt is csak steril üvegbe lehetett érthető módon. Ők pedig a kórház mellett laktak esz "szállodában", így nem volt meg az otthoni kényelem.
Vendég

Heni!

Én elég sok orvoshoz járok, de Uh csak a 30. héten lesz legközelebb nekem is.

Szoptatás!
Két hónapig mi is használtuk a bimbóvédőt. Nem tudta magától bekapni, csak így ment neki. Amikormár elkezdtünk azon gondolkodni, hogy milyen trükkel lehetne leszoktatni róla, akkor egyik napról a másikra ment nélküle is.
Valóban macera, de nekem megérte.
Vendég

Sziasztok!

Borzasztó volt ma a munkát elkezdeni. Mindig az első nap a nehéz, utána már csak könnyebb lesz.

Úgy látom, hogy az Avent kézi mellszívó néhányotoknak már bejött. Mivel én is ezt kaptam a barátnőmtől, azt hiszem, ennél maradok. Nekem mindenképp kell majd, mert 6 hónap után visszajövök dolgozni, de az anyatejet nem szeretném leállítani Lucánál.

Tünemény!
A haskötőn már én is gondolkodtam, de úgy tűnik a tapasztalt mamák nem használták.

Kép
gesztenye74

sziasztok.

cat:

nekünk eleinte 2 hetente aztán 3 hós kortól havonta volt védőnéni és mérte is minden alkalommal.így nekünk tényleg felesleges volt.
Patrik is vékonyka volt mindig.de mivel tápszeres volt így én tutira tudtam mennyit evett.most is alig van 11 kiló.

heni:

nekem is 30 hetesen lessz a kövi uh.Patrikkal is akkor volt(mangánba járok)annyi külömbséget vettem észre hogy a doki 36 hetesen is elküldött míg azok akik nem magánba jártak akkor nem voltak.meg a végén az nstk-nél volt ott mindig mire végeztem és vizsgált meg.

nekem lehet kellett volna haskötőt vennem mert nagyon lóg a bőröm.azt mondják császárosoknak inkább megéri.ha most veszek akkor használhat valamit vagy már mindegy?

Kép
Kép
ettike

Az utosó pillanatban rálicitáltak a szopipárnámra,amibe nagyon beleéltem magam. Elvitte más :( :( :( :evil: :evil: :evil:

Én is üdvözöllek Heni és legjobbakat Neked :wink:

dharma

Sziasztok!
Remélem mindenki jól van.Megint annyi mindenről írtatok!
Én pénteken megyek a terheléses cukorra,de előre tartok az eredménytől.Lányok,én annyit eszem!! Crying or Very sad Szívem szerint mást se csinálnék egész nap.Ráadásul ez a mákos tészta.Ma is vacsira bevágtam egy harmad csomag mákos tésztát és egy kiskiflit szalámival.Ez volt hatkor,de érzem, hogy simán elpusztítanék még vagy kettőt.De már csak gyümölcsöt eszem majd.Van még valaki így ezzel???
Remélem mindenkivel minden rendben. Mi jól vagyunk.A sorozatos görcsök miatt tegnap voltam urulógusnál,aki vesetágulatot állapított meg. A baba nyomja a vesevezetéket,az okozza.Havonta kell mennem megfigyelésre, meg ha nagyon erősen görcsöl. Ha rosszabb lesz a helyzet,tesznek fel egy katétert, meg vigyázzak hogy ne aludjak a jobb oldalamon(nem mintha a hasamon kívül bármin tudnék aludni)és ne fázzak fel,ne fertőződjek fel,mert az veszélyes lehet.De a fő,hogy a kismancs jól van.Hozok már képeket,mert hétvégén csináltam,de még nem jutottam oda, hogy feltöltsem. De hát ma is meló után elaludtam kicsit,mert nagyon álmatag voltam.Hát,remélem lazul majd a melóhelyen a hajtás,mert így eléggé félek a vizsgáktól.Nagyon nem lesz könnyű

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Emmus egész jól van, bár minimális hőemelkedése azért lett estére. Remélem, csak az oltás miatt, és nem kapta el azt a nyavalyát a másik kislánytól! :?

Köszi az ágy hsz-eket. Gizu, mi kaptunk még1 rácsoságyat, szóval pénzt nem kéne kiadni már rá. Pont ezért a nagy dilemma. Ha venni kéne, akkor tuti, h min. átalakíthatót vennénk.
Még töröm a fejem. :roll:

Bogi: én is csüt-ön megyek. A Jánosban nem vmi precízek sajna, ott elég önműködő a dolog, nem úgy, mint Kocskánál volt- bár sztem az lenne a normális. Kórháza válogatja.

Bogi, Kocska, és most főleg Kikocska: grat a jó eredményekhez!!!!

Kikocska, sajnálom, h nehéz napjaitok vannak ovi-ügyben, de vigasztaljon, h mint minden más, ez is elmúlik egyszer!
Nándival most akkor mi a helyzet? :roll:

Tünemény: Azt sem tudom pontosan, h mire való a hasfogó :oops: !
Magasabb „nyakú”, öreglányos bugyim volt 1-2, de azt is csak addig hordtam, amíg nagyon véreztem.

Dharma, sajnálom a szopipárnát, de ne add fel, lesz jobb is!

Zsu
svs

Gabka! A tej zsemlés terhelésnél 2dl tejet és 1 db zsemlét kell vinni. De ha kibírod, akkor inkább csináld a sziruposat. Nekem, hogy rossz lett az eredmény szombaton újra kell mennem, de most a sziruposra.

Amúgy én a MÁV-ban voltam, akkor mikor tünemény, de nekem például kellett vizeletet is leadnom a cukorterhelésnél. Nekem a védőnő is rendszeresen megnézi.

Kutyafüle! Ne is mondd ezt az evés dolgot. Én eddig se ettem sokat és most olyan diétát kell csinálnom, hogy éhenhalok. Nem tudom, hogy miért jó ha éhezik a kismama állandóan és közben szegény babám végig rugdos. Gondolom, hogy ilyenkor ő is éhes. De lehet, hogy 1 hét múlva már megszokja a szervezet és nem leszek éhes.

A haspánton én is gondolkoztam már. Én sokat olvastam róla és elsősorban azért hasznos, mert állítólag tehermentesíti a hátat és nagyon lecsökkenti a hátfájás tüneteit. Szóval szerintem meggondolandó a dolog.

Judy

Kép
judy_76

Szegény Judy!!Mi miatt fogtak diétára?Lehet,hogy már írtad,de nem emlékszem. :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

a szülés utáni haskötő meg a tünemény által írt pocaktartó között elég nagy a különbség. a haskötő az a szülés után szorítja vissza a pocakot, és császár után nekem igazán nagy szolgálatot tett,mert sokkal könnyebb vele mozogni, nem fáj annyira, viszont nem szabad sokat folyamatosan hordani, mert összenövéseket okozhat bent. A hasszorítós bugyi is hasonló szolgálatot tesz, de nem olyan erős, így a "mellékhatás" sem jelentkezik Ha valakinek becsúszik a császár, szerintem sokat könnyít az ember életén :) de ráér apának beszerezni, és bevinni a műtét másnapján, gyógyászai segédeszköz boltban lehet beszerezni.
a pocaktartót azt nem ismerem, ismerősök között sem hordott senki, így nem tudok segíteni én sem a témában.

nándival meg nem tudni még mindig,mi van, csinálunk vizsgálatokat, és reménykedünk, hogy valahol lesz valami eltérés, amin el lehet indulni. egyenlőre makkegészséges :) csak a tünetek nem ezt mutatják.

judy, szénhidrátmenteset ehetsz sokat,nem? husit, halat, gombát, zöldséget,ilyesmit. én fogyóztam egyszer így, és sokat ettem, és sokat fogytam közben :) csak rosszul lettem egy hét után, és délelőtt muszáj volt müzlit egyek.

kutyafüle, a tésztafélék tök gyorsan átmennek az emberen, biztos azért vagy éhes mindig! én éppen megörültem neki, hogy túl vagyok a falási rohamokon. most már nem vagyok rosszul, ha nem eszem, most már csak hobbiból :P majd lefogyunk együtt egy bő év múlva :) meg szoptatásnál nagyon sok megy le.

dharma :( majd lesz másik. Nem a tied volt :)

jó éjt mindenkinek! megyek rágódni az egészségügyi helyzeten :)

kikocska

Kutyafüle!

Nekem ugyanez volt Benivel, és kaptam katétert is. Nem vészes a felhelyezés és az első két-három nap után.
Tényleg figyelj rá, hogy csak a bal oldaladra feküdj! És az is jó, ha rendszeresen méred a lázad. Ha ugyanis gond lenne, akkor az is felmegy. Legalábbis nálam így volt.
Akkor pedig gyorsan irány a kórház!
Az a baj, ha a baba elnyomja a vesevezetéket, akkor nem tud távozni a káros anyag, és a babához is beszivároghat.

Nekem emiatt most is rendszeresen kell járnom urológushoz.

Dharma!

Sajnálom a szopipárnát!
Vendég

Nem lett jó a cukoreredményem és elküldtek a diabetológiára. 8,1 lett a zsemlés verzió után 1 órával. De állítólag annál 1,5 órát kellett volna várni. Most megcsináltatják a sziruposat, de a dokinő szerint ez már terhességi diabétesz és diétát írt elő. Minden nap 3-szor kell cukrot mérnem és írogatnom.
Az egészet nem értem, de kíváncsi leszek a másik eredményre. Azt nem mondhatják, hogy eddig sokat ettem, mert ma mértem magam és 4,4 kilónál tartok. Szerintem ez egyáltalán nem sok.
Na mindegy, ráadásul a szemészetre is beutalt, mert a cukorbetegeknek a szemfeneket is kell vizsgálni. Hiába mondtam, hogy most voltam karácsonykor a szemészeti ügyeleten és mindkettő szememet alaposan megvizsgálta a dokinő és azt mondta, hogy egészségesek. Szerinted érdekelte? Végülis nagyon jó dolog terhesen, minden nap más vizsgálat miatt bemászni vidékről Pestre a kórházba.
Most biztos felelőtlen anyának tartotok, de szerintem baromira túl van lihegve ez az egész. De ez a magán véleményem. :(
Ja! És mondta a dokinő, hogy figyeljek UH-n, hogy mit mondanak a baba méretéről és a magzatvízről, mert ha túl nagy a baba mérete, akkor rejtett inzulin hiánya van. Az a vicc, hogy a karácsony előtti uh-n pont azt mondta a dokim, hogy egy kicsit kisebb a súlya, mint kellene, de nem baj, mert most fog nőni.
Szóval az a klassz ebben, hogy az embert beparáztatják..., legyen min idegeskedned.
Ráadásul itthon vettem észre, hogy a dokinőnél maradt a kiskönyvem! Na ettől sírógörcsöt kaptam. Hiába hívtam a kórházat, már nem vette fel senki a diabetológián. Holnap már nem ez a nő rendel. Fogalmam sincsen hogyan fogom visszakapni....

Bocsánat, hogy rátok zúdítottam ezt a sok hülyeséget. :( :oops:

Amúgy meg most vagyok abban a helyzetben, hogy mindenen képes vagyok sírva fakadni. Bármit sérelemnek veszek és eltörik a mécses. :x Nálatok ilyen nincsen?

Judy

Kép
judy_76

Kikocska! Jó lenne ha szénhidrátmenteset sokat ehetnék, de ebben a napi 160 g szénhidrát diétában még zöldséget se ehetsz sokat. Egy csomó zöldséget nem is jó enni, mert abban sok ch van. A húsnál meg azt nem értem, hogy bár ch mentes, azt írják, hogy napi 8-15 dekát együnk....

Na jó én asszem megyek és lefekszem, mert megint kezdek éhes lenni. :D Ez biztos pszichés alapon van. :) Elalszom gyorsan és mire felkelek már ehetek! :wink:

Judy

Kép
judy_76

Judy!

Ne aggódj!
Holnap visszamész oda és meglesz a kiskönyved!
A szemfenék vizsgálat azért kell, mert azon látszik, hogy ha van diabéteszed, az csak most alakult ki, vagy már régebben is volt.
A terhességi diabétesznek pedig komoly következményei lehetnek, ha nem kezelik. Ezeket inkább nem részletezem, hiszen a diétával, vagy komolyabb esetben inzulinnal minden rendben lesz. De az biztos, hogy oda kell figyelni.
Milyen diétád van?
Nekem 175 g-os, de egyáltalán nem éhezem. Csak okosan kell enni.
Vendég

Judy!

Nem mindent kell számolni. Legalábbis nekem azt mondták.
És a húst soha nem néztem. Valamit enni is kell.
Hol voltál rendelésen?
Vendég

Cat!

A MÁV-ban voltam a diabetológián. Nekem adtak egy kiskönyvet, hogy abban benne vannak az értékek és azzal számolgassak. Írjak fel mindent, mérjem minden nap a cukromat és aztán viszem magammal ha megyek legközelebb.
160 g-os diétát írtak fel (30-10-50-10-50-10).
Azt mondod, hogy húst egyek nyugodtan méricskélés nélkül ha ebédelek vagy vacsizok?

Judy

Kép
judy_76

Judy!

Nekem is van kiskönyvem, és eleinte nekem is kellett írni mit eszek. Ma már csak a vércukor eredményeket.

Nekem azt mondták, hogy húsféléket, és amiben nincs CH korlátozás nélkül lehet. Ilyen mondjuk még a sajt.
De nem kell számolni pl. a paradicsomot, paprikát és más ilyen zöldségeket sem.
Persze ott van például a bab, sárgaborsó, lencse amikben nagyon sok a CH, arra oda kell figyelni.

Kenyeret csak telejs kiőrlésű lisztből, ha eszel. Tésztát szintén, vagy durumbúzából. Cukrozott dolgokat el lehet felejteni.

Nekem mostanra módosult egy kicsit a CH elosztása, mert reggel rosszabb a helyzet.

Így néz ki most:
reggeli: 25g
tízórai: 20g
ebéd: 50g
uzsonna: 20g
vacsora:40g
utóvacsora: 10-15g

De van, hogy tízóraira is csak egy almát eszem, ami kb. 10 g CH.
Az utóvacsi általában 2 kivi vagy mandarin.
Uzsonnára egy joghurt.
Ha nagyon éhes vagyok, akkor lehet hozzá még pár szelet trappista sajt vagy eidami, gouda...
Az ebéd mindig meleg, de vacsorára gyakran eszem szendvicset.
És már nagyon régen nem érzem magam éhesnek ennyi kajától.
Sőt, elhatároztam, hogy szülés után is folytatom, hátha most sikerül a szoptatás alatt fogynom, és nem hízom, mmint Benivel.
Vendég

Köszi Cat! Tegnap uzsira én is egy almát ettem. De utóvacsira szerintem a 2dl tejet fogom inni. Egyrészt nagyon szeretem a tejet és hiányozna, másrészt a dokinő is mondta, hogy azért az kell a babának.
Kíváncsi leszek, hogy az itthoni cukormérő mennyivel mér kevesebbet, mint amit a laborban mérnek. Biztos hozzá kell még majd adnom. :?

A kórházat hiába hívom a kiskönyv miatt, nem veszik fel az ambulancián a telefont. :evil:

Már várom az estét, hogy végre kikapcsolódjak, mert színházba megyünk. :)

Szép napot mindenkinek!

Judy

Kép
judy_76

Sziasztok!
Judy!Én maximálisan megértem az elkeseredésed.Ráadásul persze, hogy sokkal könnyebben ki is borulsz, hisz ez egy érzékeny időszak.Az éhezést megértem,hogy nagyon nehezen bírod!Tartok én is a cukortól, amire pénteken megyek,mert ha diétára fognak,és megvonják tőlem a mákostésztát,én megbolondulok!Persze a babáért mindent!!!Gondolj erre!!!!Hogy van célja,értelme a szenvedésnek,aki alig 3 hónap múlva a karodban fog sírni. Fel a fejjel,és koncentrálj a pici mocorgására!!!
Cat!Köszönöm az infót.De akkor kérdezhetek még egy kicsit? Milyen katétert kaptál?Olyat,mint egy rendes katéter,amit kivezetnek,és akkor kapsz discotáskát hozzá.És akkor azzal pihizni kell,vagy dolgozhatsz meg minden rendesen?Vagy nem vezetik ki teljesen a katétert és csak a húgycsőig tart?Vagy milyen az?Nekem régen másfél hónapig volt fent rendes katéter,mikor vesekövem és gyulladásom volt.De az rendes csöves-zacsis volt,azzal nemigen tudtam mászkálni. Egyébként elég kellemetlen ez a dolog.Az egyik része, hogy szinte állandóan fáj.A másik meg, hogy úgy érzem majd szétrobban a hólyagom,és mikor wc-zek,alig folydogál. :oops: Leírnád a tapasztalatod Cat??
Bocsánat a naturalizmusért,és a terjengősségért mindenkitől.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Jó reggelt!

Judy!
Sajnálom ezt a mizériát, ami most történik Veled. Remélem, hogy meglesz a kiskönyved.

Erről jut eszembe, hogy novemberben voltam utoljára a védőnőnél. Itt az ideje, hogy meglátogassam, nem?

Lányok, már teljesen be vagyok parázva ettől a terhességi diabétesztől. Úgy látom, hogy én leszek az utolsó aki túl esik a vizsgálaton. Tuti biztos vagyok benne, hogy nekem is magas lesz az eredményem. Ráadásul, jó sokáig izgulhatok, mert még 2-3 hét mire megyek a vizsgálatra.

Találtam egy újabb "híres-neves" csontkovácsot, aki vállalja kismamák kezelését is. Sajnos, csak jan. 23-ra tudtak időpontot adni. Kíváncsi vagyok, hogy tud-e segíteni a gerincsérvemen. Tulajdonképpen, egyelőre nem panaszkodhatok, hiszen semmivel sem fáj jobban, mint a terhesség előtt. Jó lenne, ha így is maradna még egy darabig.

Az anyósomnak császár volt a második szülése. Jól meghízott a terhesség alatt, ezért a hasa körüli "zsírpárna" miatt sajnos nehezebben gyógyult a sebe. Gondolom, hogy ezért is jó a császárosoknak a szülési utáni hasrögzítő. Mivel én is jó eséllyel indulok a császárnak, azt hiszem, hogy ha ilyet nem is, de hastartó bugyikat beszerzek. Mondjuk, már van egy pár kismama bugyim, azok tényleg elég jól tartanak most is.

Na, megyek dolgozni!

Kép
gesztenye74

Kutyafüle!

Ha folyton pisilési ingered van, akkkor az lehet már egy fertőzés is. Menj el orvoshoz. Nekem a katéter felhelyezése után volt, és egyszer kellett valami port bevenni és el is múlt.

A katétert JJ katéternek hívják. Érzéstelenítés nélkül, de steril, műtéti körülmények között teszik fel. Csak a vese és a húgyhólyag között van, és belülről merevíti a vezetéket, hogy a baba ne tudja összenyomni.
Nekem szülés után 6 héttel vették ki.
Közben semmi kellemetlen nem volt, nem jártam gyakrabban pisilni...
Vendég

Lányok! Megvan a kiskönyvem. Sikerült elérnem a dokinőt és mondta, hogy elrakta és szombaton ha megyek, akkor megkapom. :D

Bevásároltam a boltban egy pár napra, hogy legyen mit ennem. Nem lesz egy olcsó dolog. Most 4eFt-ot hagytam ott és csak pár napra lesz elég. De mindegy, ha ez segít, rajtam nem múlik.

Ez a katéteres dolog se hangzik jól. :( Meg a gerincsérv sem. Úgy látom mindenkinek megvan a maga keresztje.

Gesztenye! Ne parázz a cukor terheléstől. Egyáltalán nem biztos, hogy neked lesz. Látod eddig csak nekem és Catnek jött ki. Tudod mindig előttem van egy kolléganőm, aki 120 kg-val indult a terhességnek. És végig ette az egészet. Reggelire képes volt 3 db péksütit megenni (tudod olyan nagyokat, töltött kiflit stb). Napközben is állandóan evett. És neki jó volt a cukorterhelése. Hozzá képest és alig ettem. :) Úgyhogy nem ezen múlik.

A védőnőről még annyit, hogy nem tudom ki hogyan jár, de nekem mindig megadja a következő időpontot amikor mennem kell hozzá. Olyankor minden leletet beír a könyvbe, vérnyomást, súlyt mér, vizeletet vizsgál és szívhangot hallgat. Úgyanúgy időpontra járok hozzá, mint a nődokihoz.

Judy

Kép
judy_76

Sziasztok Lányok!

Sajnálom a gondokat. De már nem sokat kell kibirni, és itt lesznek a kismanók akik miatt mindent megteszünk!

A mákosat én is nagyon imádom! Ha Szegeden vagyok, a mákos rétessel mindig teletömöm magam! (teljesen más ize van, mint bárhol máshol, és utánozhatatlanul finom!) meg persze a mákos guba is isteni, például az árkádban milyen jót ettünk múltkor! hmmmmm most kezdek én is megéhezni!

gesztenye pesti az a csontkovács? merrefele van? és mennyi nála egy kezelés? (Szegeden párezerért kezelt, a felesége meg talpmasszázst csinált utána! az jó volt!)

azt a hastartó pántot azért gondoltam, hogy ne kezdjen el 'lógni' a hasam lefele (na ezt jól leirtam) mert mondjuk már kinőttem a legtöbb bugyimat, a combomnál elszoritanak mindent, otthon apa gatyáiban vagyok, de ez is has alatt szorosabb. szóval lehet hogy szombaton megyünk a brendonba és megnézem, felpróbálom, milyen is egy ilyen, és ha érzek valamit, hogy kényelmes, és jó, akkor megveszi apa. ha nem, akkor megint egy jó indok, hogy kipróbálhassuk a babakocsikat, és végignézegethessem a babacuccokat! :D

ma olyan gyorsan felkapom a vizet, hogy néha elég (majdnem) bunkó módon válaszolok az utód kérdéseire. :roll: na jó, az is benne van, hogy ha én nem tudok könyvelni, akkor miért engem kérdez, hogy hova könyvelje ezt vagy azt a számlát?? NEKI kellene tudnia, ha már ő a főkönyvelő asszony. de mindegy, kibirom a napot, iszok zöldteát, hátha lenyugtat.

na most már dolgozok egy kicsit, mert ki vagyok szúrva, hogy nem könyvelek... :roll: :roll: nem baj, már csak két hónapot kell kibirni

Kép
tünemény

sziasztok csajok!

Én majd csak jan.20-án megyek vércukrot méretni ha ez megnyugtat gesztenye.Azért ekkor mert azon a napon kell mennem a nőgyógyászhoz a táppénzes papíromért és nincs kedvem 3-szor menni mert 22-ikén meg uh-ra és vizsgálatra megyek este magánra.

Képzeljétek akartam enni jó kis francia krémest már egy ideje és ma rászántam magam, hogy elmegyek a cukrászdába és veszek erre mit ad Isten szabadság miatt zárva. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Én már pár napja arra kelek , hogy olyan jókat alszom a JOBB oldalamon most úgy a legkényelmesebb az alvás.Persze ezt nem kéne ugyebár.

Judy: éljen a kiskönyved!! :D :D :D

Kép

Kép
gabka7926

Lányok!

A terhességi diabétesz és a vesegondok sem komoly problémák. Hiszen csak átmenetiek. Amint megszületik baba, vége az egésznek. Mindig erre gondoljatok.
És ha ez sem vidít fel, akkor azokra az emberekre gondoljatok, akik egész életükben küzdenek a cukorbetegséggel és oda kell figyelni mindenre, vagy akik hetente akár többször is dialízisre kell járniuk, mert nem működik a veséjük. És Ők is boldog életet élnek.

Mi pedig ennyit, ha szükséges, simán kibírunk egy egészséges babáért.

Gerincsérvre: Fáj, ami nagyon kellemetlen, de gyógyítható. Nem úgy, mint aki mondjuk kerekesszékben, vagy műlábbal éli le az életét. Ilyet is ismerek, és nagyon boldog, anyuka, tervezik a következőt.

Úgyhogy mi nagyon szerencsések vagyunk minden apró nyűgünk ellenére.

Nem azért írtam le ezt, mert azt hiszem, hogy agyonsajnáljuk magunkat, vagy felnagyítjuk apró-cseprő problémáinakt, hiszen nekünk most ezek a legfontosabbak. Csak néha jó megnézni a másik oldalt is. Azt, hogy mennyivel nehezebb is lehetne a heélyzet, és még akkor is szerencsésnek mondtahnánk magunkat, nagyon sok más emberhez képest.
Vendég

Judy!

Látod, még is csak alakulnak a dolgok. :D
Remélem, igazad lesz, és nem lesz terhes diabéteszem. Tulajdonképpen, én már a gerincsérvvel megkaptam a magamét, nem? Más már nem jár! :evil:

A védőnő nekem nem ad újabb időpontot, sőt, igazából azt sem mondja, hogy mikor menjek legközelebb. A rendelése mindig szerdán 9-kor kezdődik, de előjegyzésre lehet menni már 8.45-re, így nem kell várakozni, és még a munkába is viszonylag jól beérek. Amiket írtál Judy, nekem is mindig elvégzi,

Tünemény!
Hű, de morci hangulatban vagy ma! :twisted: Ne hagyd magad!!!
www.kiropraktika.hu A kinézett csontkovácsról az infokat itt találod. A talpmasszázzsal azért nagyon vigyáz, mert sok helyen kifejezetten tiltják. Beindulhat tőle a szülés, ha nem a megfelelő pontokat nyomkodják.

Kép
gesztenye74

A talpmasszázsról én is úgy tudom, hogy terhesen nem javasolják.
Vendég

Ezért jó ez a fórum, mert mindig megnyugszik az ember mikor leírja a gondját-baját és válaszoltok rá. :D Már most sokkal jobb. :)

Ma nézegettem a boltban a pelenkákat. Ha jól emlékszem, akkor erről még nem beszéltünk. Tapasztalt anyukák, szerintetek melyik a jobb pelenka, milyet érdemes venni? Vagy ez babafüggő lesz majd, hogy kinek mi jön be?

Judy

Kép
judy_76

Hellóka!

Én 12-én megyek cukros lötyire....
Geszenye! Nekem is nagyon fáj a sérvem!! :cry:

És igazából nem vigasztal, amikor éjjelente semmit nem alszom, és bőgök a fájdalomtól, hogy lehetne rosszabb is.....olyankor nem igazán érdekel a mások nagyobb problémája... :? :?
Valószínű nem leszek sem WHO, sem UNICEF nagykövet, nem vagyok elég empatikus :lol: :lol:

mit szóltok a gázproblémához???
Nem semmi amit ezek a hülyék művelnek!!! :evil: :evil:

Tünemény!!
Meg tudlak érteni, az utolsó héten fel tudtam volna rúgni az utódom, annyira idegesített a kérdéseivel.....meg az okoskodásával..
:roll:
( de azért már ma reggel fél 8-kor telefonáltak valami miatt, meg tegnap is kétszer....szóval azért hiányzom...HEHE )

Hát igen, ma kisördögös napom van... :twisted: :twisted: :oops:
( De még ez is jól áll :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép

Kép
tasin

Judy!

A pelenka teljesen baba és pénztárcafüggő.
Nekem nagyon sok ismerősöm használ Liberót, de kb. ugyanennyien Tescos pelenkát, vagy mint mi is, Pamperst.

Ez függ attól, hogy milyen testalkatú a baba, mire érzékeny esetleg a bőre...
Beni mindig vékony volt, így nekünk a Pampers vált be. Egyszer kipróbáltuk a Liberót, mert ünnepnapon fogyott el, és nem volt más az ügyeletes gyógyszertárban. Nagy volt neki.

Érdemes először kipróbálni párat, és a végén dönteni.
Vendég

Sziasztok!

Pelenkakérdésben csatlakozom Cat véleményéhez,mert nekünk meg pl a Libero vált be,de mi legalább is kaptunk anno jó pár mintadarabot innen-onnan,tudtunk tesztelni.Ki kell próbálni,pár hét alatt kiderül melyik az ideális a babának.(atzán pár hónap mulva ahogy változik a baba rombadölhet az egész... :lol: )
Szoptatás témához csak ugy érdekességként:
Tegnap beszéltem barátnömmel,akinek három hónaposak múltak az ikerbabái,és mesélte,hogy a dokinénijük tápszert irt fel nekik,mert bár tudja mindkét babát rendesen szoptatni,de az egyikük fejlödési görbéje kicsit alacsonyabb az átlagnál!!!!!!
Teljesen kiakadtam,hogy egy gyerekorvos nem azt nézi,hogy a gyerköc nyugodt,jókedvü,átalussza az éjszakát(!),van pisis pelusa,hanem a fejlödési görbét!És azt sem lehet mondani,hogy nem tápláló a tejcsije,mert ugyebár akkor a másik babónak is hasonló értékeket kellene produkálni...
Csak ennyi...
Ja a kicsi fiam három napja egyedül alszik el igy délutánonként.Eddig nálunk is összebújós altatás volt,de ugy gondoltam el kellene kezdeni edzeni a drágámat tavaszra
Eddig jól megy,de lekopogom-kopkopkop :lol:
Cukorról csak annyit,hogy alapból édesszájú vagyok,ez most hatványozódott :? ,rettegtem is rendesen az eredménytöl,de teljesen jó lett(elözö nap két tányér madártej után
:oops: ),szóval biztos nem ettöl függ.De ha arról lett volna szó Borókáért biztos kibirnék bármit,ha kinkeservvel is.
Tényleg csak három hónap...
gizu

Sziasztok!

Ezer meg egy éve nem jöttem. Azért tán még emlékeztek ránk. :lol:
Nagyon összejött az év vége, mindig kellett valamit intézni, rohangálni. Aztán jöttek az ünnepek. Apa is itthon volt jó pár napot és igyekeztünk hármasban tölteni a ritka pillanatokat.
Közben én nagyon sokat görcsölök és keményedek és inkább fekszem amikor csak lehet és így a gépezésre nem sok időm jut (szinte semmi). Sajna laptopim nincs, pedig jó lenne.
Kende meg most skarlátos lett. Vasárnap magas lázban fetrengett. Szóval őt is gyógyítgatom. Ja és hab a skarlát mellé, hogy ma meg már a hasa is megy. Nekem is fáj a torkom, remélem nem kapok el tőle semmit. Dokihoz csak jövő héten tudok menni, mert tegnap mentem volna, de lemondta a doki a randit. :( Szóval csak jövő kedden derül ki, hogy ez a sok keményedés, görcs nem okozott-e méhnyak rövidülést. Nagyon félek, hogy baj van és innentől feküdnöm kell, mert azt nem tudom itthon kivitelezni a 2,5 évesem mellett. Kórházba meg nem szívesen fekszek be. Na de még nem festem az ördögöt a falra, hátha nincs is semmi baj.
Ja megjött az új toxo eredményem, ami arra utal, hogy egy régi lezajlott fertőzés volt/van a szervezetemben. Szóval ezzel nincs teendőnk.

Próbálok visszaolvasni is, de nagyon sok a lemaradásom és nem tudok reagálni mindenre.
Lehet jobb lenne, ha mostantól lennék újra képben, mert az elmúlt témákat már úgyis kitárgyaltátok. Max ha eszembe jut valami fontos az elmúltakkal kapcsolatban akkor arra írok.

Igyekszem napi szinten bekukkantani. Addig is puszi csajok és vigyázzatok magatokra!

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok!
Elkezdtem böngészgetni és megtaláltam ezt az oldalt...nagyon tetszik..Hozzánk Április 21.-én (ha minden igaz) jön a gólya, már nagyon várjuk!!!

Kép
timchy

Pelustéma: mi újszülöttként a liberót használtuk felváltva a rossmannossal. Egészen olyan 7-8 hónapos koráig. Utána peluskiütéses lett Kende és akkor váltottunk a pampersre, mert akkor meg az volt jó. De van ismerősöm aki a babylovre esküszik, nekünk pl az nem jött be. Van akinek a tescos pelus vált be. De szerintem ezt majd mindenkinek maga kell kitapasztalnia mi jön be a babának.

Kép Kép
kisvirág_30

Lányok, ne idegesítséek előre magatokat az esetleges problémákon! A cukornak ráadásul árt a stressz, szal, ha így indultk neki, tényleg jó eséllyel lesz rossz az eredmény!
Én se izgatom magam még 2 napig, pedig én már egyszer megjártam! Inkább tervezem, h holnap mennyi csokit fogok bezabálni utolsó vacsoraként! :oops: :lol:

A fájó sérvekhez, gerincekhez meg kitartást!!!!!

Gesztenye, láttad, h a mostani Kismamában a János szülészetéről van szó? Még nem olvastam, holnap reggelre tartalékolom!

Pelus: mi liberozunk, de tényleg babafüggő!

Virág, hol vagy???

Hiheteten, h a 21. században ilyen problémák lehetnek. Mármint a gáz. De az EU úgysem fogja ezt hagyni, legalábbis remélem!
Ha mégis, Anyumékhoz költözünk, van cserépkályhájuk! :wink:

Zsu
svs

Virág, az emlegetett "csacsi"!!! :wink:

Lányok, sztem már most mentsétek el a telefonotokba a körzeti ortopédia rendelés számát. Az mindenképp, akinek az Örs vezér térre kell mennie majd.
Vinni kell majd a kicsiket 6 hetes vizsgálatra, és nálunk pl. 3 hónapra előre adnak időpontot. Most Emmának kell mennie, de fel se veszik a telefont! :evil:
Mindenesetre BArnus "miatt" már a kórhzból telefonálgatni fogok!

Zsu
svs

Zsu: igen a kis csacsi megjelent. :lol: Már nagyon-nagyon hiányzik a csapat!
Ortopéd vizsgálatra mi maszekba vittük annó Kendét. Illetve egy alapítványhoz, ahol ugyan fizetni kellett, de a 30 %-át a befizetésnek visszakaptuk adójóváírásba. (azt hiszem az első vizsgálat 5e és utána 2e fizettünk, de annyit adsz amennyit akarsz) És egyből volt időpont. Ez Kismaroson van. Ha érdekel megkeresem a számukat.

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok!

Féláron /6.000,-Ft/ eladó egy avent isis kézi mellszívó. 2008. szeptemberben vettem a brendonban. 2 hétig tudtam csak használni, nagyon szerettem. Eredeti dobozában, az összes pót alkatrésszel együtt adom.
Ha valakit érdekel, írjon privit, köszönöm.

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
Vendég

sziasztok.

pelus:

nekünk is a pampers jött be(úgy látszik vékonyka gyerkőcnek az jobb)a libero olyan nagyon vastag hogy csak na. a tescos teljesen olyan mint a pampers csak más a mintája.régóta azt használjuk.most szeretném kipróbálni azt amit itt a baby centerben lehet kapni.100 db-os.álítólag jó.

gáz:

addig örüljetek amíg csak azt tudjátok amit a tv-ben mondanak.nekem párom ma mondta hogy kaptak e-mail-t hogy mit kell tenniük ha bejelentek(gázzal is foglalkoznak)és hát itt be kell fejeznem mert nem mondhatom el.majd ha vége elmesélem.ha lehet.

virág:

Kendének jobbulást.

a cukrosoknak pedig kitartás hamarosan vége lessz.

nem tudom ki kérdezte hogy más is sokat eszik-e?igen én rengeteget.egész nap zabálok.ha így folytatom hó végére meglessz a +10 kiló :? :? :? :? :? :?

jó lenne ha Patrik is elaludna egyedül.legalább délutánn.olyan rossz hogy elfekszem vele tökre eltunyulok míg elalszik de nem aludhatok mert csinálnom kell a dolgom.

még a légzésfigyelőhöz akartam írni hogy nekünk nem volt nem is lessz.
1-közvetlen melettem lessz a kiságy így Alex kb 20 centire fog tőlem szuszogni.és atz mondják ha egy szobában van a szülőkkel akkor kisebb az esély rá hogy elfelejt levegőt venni mert nemn tud olyan mély álomba szenderülni mivel a szülők a forgolódásukkal és légzésük hangjával nem hagyják.
2-Patrik már 1,5 hósan éjjelnte többször is teljes fordulatot tett a kiságyban és nem hiszem hogy egy teljes babosszból érzékelné a légzést.egész matracosról meg nem tudok.
3-ha éjjel félkómásan kiveszed a gyereket tuti elfelejted néha kikapcsolni és akkor az egész család felkel és neked is kimegy az álom a szemedből.
ha mondjuk koraszülött lenne akkor természetesen vennék de mivel minden rendben van/lessz így nem.

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Mostanában sajnos nem tudok túl gyakran jönni, mivel a felújítás, ügyintézés, költözés kiveszi minden maradék erőmet. Ráadásul valószínűleg az új lakásban egy ideig nem lesz net sem.
Még visszaolvasni sem sikerült rendesen :(

Ráadásul olyan hülye hangulatom van, remélem elmúlik :)

Kép

Kép
sildi83

Köszi Virág, de ennek a dokinőnek nagyon- nagyon jó a híre (magánja is van, de minek fizessek érte, ha ingyen is ezt kapom), nem akarok máshova menni. Amúgyis kontrollra megyünk, szal nincs is értelme most máshova. Csak állítólag 8 (!!!!!) kerület 0-18 évesei tartoznak ide, ezért a hosszú várólista! No komment

Zsu
svs

Timchy: üdv a csapatban!Majdnem egy napra vagyunk kiírva.:)
Írj magadról bővebben egy kicsit!Van -e már tesó stb....

Én a pelenka témához azt szeretném csak hozzáfűzni, hogy pampers-el akarok kezdeni.
De ugye ez se 100%, hogy ez válik be.

Kép

Kép
gabka7926

Zsu!

Nem, még olvastam a mostani Kismamát, de máris felhívtam a férjem, hogy hozzon este haza egyet. Remélem, hogy csak jókat írnak.

Visszatérve a légzésfigyelőhöz: én azt is örököltem egyet, így nyilván használni fogjuk. Majd igyekszem nem elfelejteni kikapcsolni! :roll:

Úgy látom, hogy akkor a pelenkáról még ráérünk gondolkodni.

Látjátok, más is az Avent kézi mellszívót kínálgatja. Mondjuk az én örökölt darabomban nincsenek benne a pótalkatrészek, mert azt még most is használja a barátnőm. Ezeket gondolom meglehet venni külön is, nem?

Tasin!
Éjjel fekvéskor nem könnyebbül meg a sérved? Nekem reggelre mindig tök jól rendbe jön.

Kép
gesztenye74

Zsu nem semmi, hogy 3hónapot kell várni egy dokira! Szóval ha megszületik a baba el kell vinni ortopédiára?? ezt nem tudtam! De jó, ha korábban én is utánanézek, kihez is tartozunk majd! (ez ugyanaz mint a gyerekorvos?? vagy más? :oops: :oops: nem értem)

Kisvirág de jó, hogy csak emlegetni kellett és már itt is vagy! sajnálom Kendét is meg téged is, pihenj jó sokat inkább és lehet hogy az majd segit!

Ildi jó költözködést, biztos lesz/van felfordulás, de legalább a TIÉTEK!!! ne hajtsd ám túl magad nagy pocival!!

gáz...hát az tényleg gáz, hogy ilyen lehetséges! Ettike elhiszem, hogy párod jobban belelát a dologba, és persze hogy nem akarják a lakosságot pánikoltatni, előbb-utóbb úgyis lesz valami.

ma voltam otthon centrumban és mondta a nő, hogy még itt a 13. kerületben is, a piacnál, jó közel hozzánk vannak kb 10millióért lakások, és most nagyon lemennek az árak, mert nem lehet jól eladni lakásokat, igy ha nagyimék eladják a szegedit, nem is kell vidékre költöznünk, hogy megfelelő lakást találhassunk ezen az áron! és nekik is jobb lesz, ha a közelben van minden, orvos, kórház, piac, boltok, no meg mi! :D

apa mára meglepetést csinál. reggel olyan rossz volt a kedvem, mert későn ért haza, azt mondta elment sörözni egy munkatársával (hajnali fél 8kor???) szóval biztos volt valahol vagy készül valamivel, de majd 5kor megtudom. azért csak aranyos.

ja, és a bölcsibe tényleg szinte egy évvel korábban be kell jelentkezni?? valahol mintha ilyesmit olvastam volna, (már nem tudom hol :roll: ) mert ott is hosszú a várakozás és nehéz bekerülni. ilyeneket tudtok?

Kép
tünemény

Szerintetek az gáz ha a mellszívót használtan veszem meg?Alig használta az illető és 5 ért kínálja a teszveszen?
MEGMONDOM ŐSZINTÉN ÉN 13-14 EZRET NEM ADOK KI EGY OLYAN DOLOGÉRT AMI NEM IS BIZTOS , HOGY KELL MAJD.

hm?

Kép

Kép
gabka7926

Gabka nem gáz a használt mellszivó, mivel azt nem tudja az anyuka leamortizálni, mint pl. a babakocsit.

Tünemény kivi vagyok a meglepire:-) nagyidéknak jobb volna Pesten, főleg hogy ti is ott vagytok és tudtok majd egymásnak segiteni. A 13. kerület, piac és környéke szuper , én ott dolgoztam a Dévai centerben annó.

Csipőszűrőre nekünk annó a védőnő hozott beutalót időponttal, de emlékszem nagyon sokat kellett várni :evil:

Cukrosok kitartás!!!!!

Én pénteken megyek dokihoz, már nagyon kiváncsi vagyok mennyit nőtt. Egyébként még jó hogy felhivtam, rögtön be is rendelt. Tiszta szétszórt volt legutóbb, elfelejtette megmondani mikor menjek

Ettike náluk is altatni kell, félek is hogy hogy fog majd ez tesó mellett működni, de biztosa beáll valami féle red.

Pelenka: na hát én mindet kipróbáltam, Végül tescosat használunk. Viszont nálunk pici korban a Liberó volt a jobb, a Pamperszből kifolyt a kaki hátul. :evil: viszot most meg a Libero éjszaka átázik.
Nen rossz még a rossmanos sem, de a Dm es ultra gáz.
Szerintem ez is gyerek függő + igények.

Heni
KépKép
heni81

Egy kicsit olvasgattam visszafelé már most bocsi ha nem írok mindenkinek:

Örülök, hogy mindenkinek jól teltek az ünnepek és az új év is jól sikerült!

Minden új csatlakozónak nagyon boldog babavárást!

Minden cukorterheléshez kitartást! Akinek jó az eredmény annak grat, akinek diétázni kell annak meg kitartás!

Tünemény: te a vizesedéssel hogy állsz? A sok hányás alábbhagyott már?
Bölcsi: én tavaly (2008) márciusban írattam be és idén 2009 február végén kezdhetne a bölcsibe Kende. Igaz én lemondom, mert ugye nem megyek most melózni.

Ettike: neked fáj, keményedik még a hasad? A doki mit mondott rá? A cisztákkal mizu?
Szép a pocakod!

Cat: ugye a picivel még mindig minden oké? A buksijából felszívódtak már a ciszták?
Beni meggyógyult a bárányhimlőből?
Sokban egyetértek a listával kapcsolatban veled. Egyébként én a fültisztítót a köldökcsonk ápolásánál használtam. ;) A fülét én sem piszkáltam vele.

Dharma: még mindig nem tudjátok a pici nemét? Grat a gyűrűhöz! Csodaszép ajándék!

Ildi: na látom már elkezdtél te is gömbölyödni ;) Ari a pocid! Kitartást a felújításhoz, költözéshez!

Gabka: nagyon helyes a pocid! Látom már a lányok elláttak a beszerzendő cuccok listájával. Ha eszembe jut valami még hozzá akkor írom. Én Tasin listájából nem vennék meg mindent. Szerintem ruhákból nem kell sokat venni. Válogasd ki belőle, hogy tavasszal milyen ruci kéne, pl. overált, sálat én nem vennék tavaszra. Az eszközökből és a kozmetikumokból is kihagynék párat. De ezt neked kell eldöntened mi az amire szükséged lehet. A doktornő meg felírja a köldökcsonk ápolásához szükséges hintőport, alkoholt és ő ír fel popsikrémet és fürdetőt is! Kikocska is jó dolgokat írt! Harisnyáról ugyanaz a véleményem. Jobb a lábfejes rugi. Meg mikor hidegebb volt a lábfejes rugira ráhúztam egy kis nadrágot.
Cat is jókat írt. Sokban egyezek a vele írtakkal.
Nem gáz a használt mellszívó. Kifertőtleníted ennyi. Én is a sógornőmtől kaptam kölcsön.

Gesztenye: szuper lehetett a wellness. Mi is akarunk menni, csak most a gáz lekapcsolás miatt apának más lett a munkabeosztása, így szerintem most nem megyünk.

Kocska: tb-s ügyeddel mizu? Kaptál már pénzt? Hű a párod nem semmi. Hogy képes félrelépni, miközben te babát vársz tőle. Kiakadtam de nagyon. Most hogy álltok? Ugye a gyűrűt komolyan gondolja?

Judy: szuper, hogy megtudtátok, hogy kisfiatok lesz!

Sziszike: örülök rendben van a pici. Eléggé megijedtem mikor olvastam mi volt veletek. Drukk, hogy ne kelljen idő előtt kivenni a picit! A nemét még nem tudjátok?

Kikocska: na akkor csak 5 ujjas lesz a kisfiad :) Remélem csalnak a megérzéseid és minden okés lesz a kicsivel! Réka, Nándi jól vannak?

Kutyafüle: én minden nap érzem a babát, szóval nem tudom nálad mi lehet. De már ugye azóta minden nap érzed?

Bogi: én is csak egy alkalmas Mávos szülés felkészítőről tudok. Lehet azóta változtattak.

Témákról:

Hassimogatás: mikor Kendével sokat keményedtem (ez miatt rövidültem is) azt mondta a doki, hogy ne simizzem a pocim, mert attól is bekeményedhet. De azért én továbbra is simikéztem őt :lol:

Vitaminok: én az első pár napban szedtem elevitet, aztán rosszul voltam tőle. Most nem szedek semmit, bár mikor keményedek bekapok magnéziumot.

Gyomorsav: nekem a rennie tabletta jött meg, meg a hideg tej.

Fogorvos: én szerencsére novemberben letudtam. :lol:

Kiskád: nálunk volt állványa. Kölcsön kaptuk kádastul, de nekünk jó volt, mert a nappaliba fürdettem. Nekem apa hozta be a kádat fürdővizestül. Kb 2 lépésre van a fürdő a nappalitól. Akkor volt kicsit gázosabb mikor már nagyon ficergett a vízbe. (Kb 4 hónaposan) Akkor átszoktattuk a nagykádba kiskádas dologra.

Mellszívó: nekem volt avent és medela kézi is. De nekem a medela jobban bejött.

Légzésfigyelő: én szerettem. Igaz kölcsönkaptuk így persze hogy elfogadtam és használtuk. Engem megnyugtatott, főleg mert bukós baba volt Kende. Ja és Kende első perctől külön szobában volt! Ha most nem kapom kölcsön akkor tuti nem veszek.

Sterilizálás: én kifőztem a dolgokat. Meg vettem sterilizáló folyadékot és abba áztattam a dolgokat.

Mérleg: lehet bérelni. Szerintem felesleges venni. 1-2 hónapnál tovább nem használod. Mondjuk nálunk olcsó a bérlés.

Köldökzsinór vér: mi sem vetetjük le. Egyrészt az anyagiak miatt, másrészt úgy tudom hogy csak 20 évig őrzik a vért. És mi van ha utána lesz baj??? Meg ki tudja addigra mennyit fejlődik az orvostudomány. Már olvastam olyat is, hogy már utólag is elő tudják állítani az őssejtet családtag sejtjeiből.

Hű most aztán jó sokat írtam.

Kép Kép
kisvirág_30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: