Egy kicsit olvasgattam visszafelé már most bocsi ha nem írok mindenkinek:
Örülök, hogy mindenkinek jól teltek az ünnepek és az új év is jól sikerült!
Minden új csatlakozónak nagyon boldog babavárást!
Minden cukorterheléshez kitartást! Akinek jó az eredmény annak grat, akinek diétázni kell annak meg kitartás!
Tünemény: te a vizesedéssel hogy állsz? A sok hányás alábbhagyott már?
Bölcsi: én tavaly (2008) márciusban írattam be és idén 2009 február végén kezdhetne a bölcsibe Kende. Igaz én lemondom, mert ugye nem megyek most melózni.
Ettike: neked fáj, keményedik még a hasad? A doki mit mondott rá? A cisztákkal mizu?
Szép a pocakod!
Cat: ugye a picivel még mindig minden oké? A buksijából felszívódtak már a ciszták?
Beni meggyógyult a bárányhimlőből?
Sokban egyetértek a listával kapcsolatban veled. Egyébként én a fültisztítót a köldökcsonk ápolásánál használtam.

A fülét én sem piszkáltam vele.
Dharma: még mindig nem tudjátok a pici nemét? Grat a gyűrűhöz! Csodaszép ajándék!
Ildi: na látom már elkezdtél te is gömbölyödni

Ari a pocid! Kitartást a felújításhoz, költözéshez!
Gabka: nagyon helyes a pocid! Látom már a lányok elláttak a beszerzendő cuccok listájával. Ha eszembe jut valami még hozzá akkor írom. Én Tasin listájából nem vennék meg mindent. Szerintem ruhákból nem kell sokat venni. Válogasd ki belőle, hogy tavasszal milyen ruci kéne, pl. overált, sálat én nem vennék tavaszra. Az eszközökből és a kozmetikumokból is kihagynék párat. De ezt neked kell eldöntened mi az amire szükséged lehet. A doktornő meg felírja a köldökcsonk ápolásához szükséges hintőport, alkoholt és ő ír fel popsikrémet és fürdetőt is! Kikocska is jó dolgokat írt! Harisnyáról ugyanaz a véleményem. Jobb a lábfejes rugi. Meg mikor hidegebb volt a lábfejes rugira ráhúztam egy kis nadrágot.
Cat is jókat írt. Sokban egyezek a vele írtakkal.
Nem gáz a használt mellszívó. Kifertőtleníted ennyi. Én is a sógornőmtől kaptam kölcsön.
Gesztenye: szuper lehetett a wellness. Mi is akarunk menni, csak most a gáz lekapcsolás miatt apának más lett a munkabeosztása, így szerintem most nem megyünk.
Kocska: tb-s ügyeddel mizu? Kaptál már pénzt? Hű a párod nem semmi. Hogy képes félrelépni, miközben te babát vársz tőle. Kiakadtam de nagyon. Most hogy álltok? Ugye a gyűrűt komolyan gondolja?
Judy: szuper, hogy megtudtátok, hogy kisfiatok lesz!
Sziszike: örülök rendben van a pici. Eléggé megijedtem mikor olvastam mi volt veletek. Drukk, hogy ne kelljen idő előtt kivenni a picit! A nemét még nem tudjátok?
Kikocska: na akkor csak 5 ujjas lesz a kisfiad

Remélem csalnak a megérzéseid és minden okés lesz a kicsivel! Réka, Nándi jól vannak?
Kutyafüle: én minden nap érzem a babát, szóval nem tudom nálad mi lehet. De már ugye azóta minden nap érzed?
Bogi: én is csak egy alkalmas Mávos szülés felkészítőről tudok. Lehet azóta változtattak.
Témákról:
Hassimogatás: mikor Kendével sokat keményedtem (ez miatt rövidültem is) azt mondta a doki, hogy ne simizzem a pocim, mert attól is bekeményedhet. De azért én továbbra is simikéztem őt
Vitaminok: én az első pár napban szedtem elevitet, aztán rosszul voltam tőle. Most nem szedek semmit, bár mikor keményedek bekapok magnéziumot.
Gyomorsav: nekem a rennie tabletta jött meg, meg a hideg tej.
Fogorvos: én szerencsére novemberben letudtam.
Kiskád: nálunk volt állványa. Kölcsön kaptuk kádastul, de nekünk jó volt, mert a nappaliba fürdettem. Nekem apa hozta be a kádat fürdővizestül. Kb 2 lépésre van a fürdő a nappalitól. Akkor volt kicsit gázosabb mikor már nagyon ficergett a vízbe. (Kb 4 hónaposan) Akkor átszoktattuk a nagykádba kiskádas dologra.
Mellszívó: nekem volt avent és medela kézi is. De nekem a medela jobban bejött.
Légzésfigyelő: én szerettem. Igaz kölcsönkaptuk így persze hogy elfogadtam és használtuk. Engem megnyugtatott, főleg mert bukós baba volt Kende. Ja és Kende első perctől külön szobában volt! Ha most nem kapom kölcsön akkor tuti nem veszek.
Sterilizálás: én kifőztem a dolgokat. Meg vettem sterilizáló folyadékot és abba áztattam a dolgokat.
Mérleg: lehet bérelni. Szerintem felesleges venni. 1-2 hónapnál tovább nem használod. Mondjuk nálunk olcsó a bérlés.
Köldökzsinór vér: mi sem vetetjük le. Egyrészt az anyagiak miatt, másrészt úgy tudom hogy csak 20 évig őrzik a vért. És mi van ha utána lesz baj??? Meg ki tudja addigra mennyit fejlődik az orvostudomány. Már olvastam olyat is, hogy már utólag is elő tudják állítani az őssejtet családtag sejtjeiből.
Hű most aztán jó sokat írtam.