A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

mrsleo,
gondolom azért neked mások a szempontjaid, feltételezem valamelyik kollegád lesz az illető, és a pénz sem érdekes így.
Bár Levi topicjában volt egy anyuka, vagy Debrecenben, vagy Miskolcon szült, erre most nem emlékszem pontosan, lényeg, hogy ott, ahol a férje sebészként dolgozott. A lényeg, hogy ott a nőgyógyász simán elfogadta a pénzt tulajdonképpen a saját kollegájától.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Netes fórumok
Általában egy-két "sztárról" vannak információk az adott kórházból, főleg vidéki kórházaknál :?

Pénz
Érdekes kérdés. Mindkét oldal érveit meg lehet érteni. :?
Ha azt nézem, egy kollégától sem várhatom el ingyen, hogy legyen folyamatosan készenlétben, igazából nyugodtan semmi programot nem szervezhet, mert nem lehet kiszámítani, hogy mikor érkezik a babám.
Az összegre én azt szoktam mondani, hogy "érzés szerint" :oops: :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

Ana: Hát nem elrettentésnek mondom, de attól, h bent nyugis, kint még lehet eleven kölök :-) Zéti rettenetesen lusta volt a pocakban, Zenta már most többet mozgolódott, mint ő összesen. És ezt halál komolyan mondom. Mikor végre ZÉti megszületett, hazavittük, és onnantól kezdve napi 3*20 percet aludt, majd 2-10 hónapos koráig 2*20 percet, és 10 hós korától már csak napi 1 , másfél órát. Eltelt jó két és fél év, mire megtanult aludni, és így már tud akár 4 órát is kummantani délutánonként. Szóval sajnos asszociálni erre szerintem nem lehet. Bár tudod, a kivétel erősíti a szabályt :wink: :wink: :wink:

Leo: Szülési terv: jó lenne, ha nem néznének E.T-nek miatta. Bár egyre több a bababarát kórház, azért mindenben nem tudnak a mi kívánalmainknak megfelelni. De ez mind kórház függő. Vagyis szerintem előbb kórházat kell választani, aztán meg dokit.
Hogy utóbbit mi alapján:
Erre csak a tegnapi napomat mesélném el: (Dr. Kőszegi László)
Felhívtam, h elpanaszoljam neki hogy, hogy jártam a múlt héten a genetikai uhnál. Azt mondta, ne menjek a magánjába, mert ott nem tud a felbontás miatt annyira alaposan vizsgálni, menjek be aznap délután a kórházba, mert épp ügyel és megnézi ezt a babát. 35 percen keresztül vizsgált, végigmagyarázta az egész időt, kb negyed órát kutakodott a lába között (mármint a gyereké között :-) hogy választ kapjak a nagy kérdésre. Lemérte és megmutatta a baba minden testrészét, és közben még Zétiről is beszéltünk. Kiveséztük a genetikai eredményeimet, mondott egy csomó érdekes dolgot hogy pl a terhesség korát az agy valamely részeinek lemérésével is meg lehet állapítani, ezt meg is néztük. Végignézte csigolyánként a gerincét, az agyféltekéket, a gyomrot, a hólyagot, még az ujjakat is. Ez követően adtam neki egy 5000est, amit eltett, de az kell mondjam ,ha tehettem volna, adtam volna többet is. Hát én a fentiek miatt ragaszkodom hozzá. Ha más kórházba kerülne, biztos utána mennék. Az igaz, h én mindig perkálok, de pénzt csak a magánban kér, az 6000. Lesz---om, ha azt kapom, amire vágyom. Zétivel kb a terhesség alatt 60.000.-et fizettem ki össz vissz nála, és ebben nem volt benne a 2db 4d ára. Viszont voltak problémáim a terhesség vége felé, ami miatt többször is találkoztunk. Szülés után asszem 50.000et adtunk, de nem kérte, csak eltette. Ez így lesz szerintem most is, de ebben az igen fontos és kényes helyzetben nem sajnálom ezt a pénzt.
Én azt látom ha nincs dokid, nem számíthatsz semmi jóra. Ügyeletesnél szülni eszembe se jutna. Persze az más, ha a doki nyaral vagy a kötelező pihenőideje miatt nincs bent, és nem is engedik be.
Persze minden doki más és más, és én elfogult vagyok, de ez afféle köszönetnyilvánítás neki!!!!! :wink: bocs :oops:

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Az én orvosomnál a magánrendelésnek természetesen van ára, de a szülésnek nincs. Feleslegesen nem hív magánrendelésre se, még a 3. harmadban is havonta. A végefele mikor sűrűbben kell menni, akkor meg a kórházban megvizsgál, természetesen ott ingyen. Szülésért meg annyit ad az ember, amennyit akar, ill. bír.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Amúgy így a harmadiknál úgy érzem, hogy ha úgy alakulna, az ügyeletesnél sem félnék szülni. Egy orvost nem szeretnék a közelemben látni, de ha ő van, max. cserél a nőgyógyászatos ügyeletessel :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Egyébként én is gondolkozom az ügyeletesen :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

írtam egy hosszút és elszállt :(
mrsleo: a születési tervben leírtakra eddig azt gondoltam, hogy ezek a normális dolgok, lehet én vagyok E.T. vagy nem vagyok tisztában a magyar egészségüggyel :(
orvost úgy választottam, hogy kipróbáltam sokat, amíg ráleltem az IGAZIra :) Nála nem fáj pl a rákszűrés, mert kellőképp el tudok lazulni a hüvelytágításhoz.

Klári: Üdv itt! :)

sokan jöttek újak a héten :)

Hála Nektek, sikerült megtalálnom Babócát! :) jó hangosan hallottam :) ütemesen halkult, és hangosodott, rájöttem, hogy valószínűleg ugrál, mint az UH-n :)

Addisz: sikerült megkérdezned, mennyiért lehet bérelni?

pihe

hopihe79
Budapest

Pihe: Félre ne érts, a tervben szereplő dolgok lennének a normálisak. Nem az az E.T aki ezt szeretné, hanem az egészségügy nem tart még mindenütt ilyen szinten. De most olvastam a Kismamában, h kb asszem tizenpár olyan kórház van csak az országban, ahol a bababarát jelző érvényben van. Ezt is rendszeresen felülvizsgálják, a tervben szereplő igények megvalósulásának függvényében.
Sok dolog van ám itt a háttérben. Pl: van ahol preferálják az újszülött osztályon a pótlást tápszerrel. Vagy ha nem is ott, de otthonra kiajánlanak bizonyos terméket. Na nem azért, mert nem tudják, h az anyatej a legjobb, és nem is azért, mert épp cukrosvizet nem adhatnának. Hanem a fenntartáshoz szükséges pénzt a tápszeres cégtől szedik össze. Jó kis bartel ez, a működéshez pénz kell. Az anyából, meg a tejéből meg nem folyik be semmi :-(

Ez kicsit sarkos de sajnos h így van ez még a legtöbb helyen.
Viszont fő az optimizmus, reméljük a gyerekeinknek már sokkal jobb lesz, és amiről mi csak áhítozunk, az akkor már a minimum lesz :-)

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

netty: én is így értettem! :) hogy számomra ezek a dolgok tűnnek normálisnak, és ezért vagyok én is E.T., mert úgy tűnik, általában nem ez a természetes.

hopihe79
Budapest

Jó volt olvasni, hogy megint mennyi minden történt veletek! :)

Netty, gratulálok a kislányhoz :)

Brunhild, Bendegúznak boldog szülinapot :) Tényleg nagyon szépek a tortáid. Én is nagyon szeretek sütni, de nem nagyon merek, mert a vége úgyis az, hogy én eszem meg az összeset, mert a férjem későn ér haza és akkor már csak módjával ;)

Ti nem érzitek a most folyton változó frontokat? Ma délután már gyanús volt a fejem, úgyhogy elkezdtem literenként inni a vizet, hogy megelőzzem a bajt. Nálatok semmi?

Noémi, majd írj, hogy hogy válnak be később a pelusok. Én egyre komolyabban gondolkodom rajta. Ausztriában a mi körzetünkben támogatják is, ha az ember emellett dönt majdnem a felét kifizetik.

Szülési terv ... az én kórházamban kötelező egy információs nap, ahol elmondják az összes lehetőséget és utána az ember megmondhatja, hogy mit hogyan szeretne ... Nekem vannak nagyjából elképzeléseim pl. epidurálist nem szeretnék, de ez gondolom úgyis változhat még a szülés alatt.

Málam ma kezdett el megint finoman mozogni a kicsi baba (majdnem egy hé szünet után), de a még mindig nem vagyok még csak az eredeti testsúlyomnál sem :)

A tanulóknak kitartást. Gondoljatok arra, hogy inkább most, mint majd a kicsi mellett!

Mindenkinek szép mosolygós holnapot, élvezzétek a gyönyörű napsütést. amíg van :D

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Leo
Az első szülésemhez én is "sztár" orvost választottam a netről. A kórházban biztos voltam, dokikat nem ismertem, így olvasgattam a fórumokat. Elvállalt az orvos, jártam a magánrendelésre, nem volt gubanc közben, de semmi extra. A szülésnél viszont csalódást okozott. Egyrészt majdnem nem ért oda, pedig 12 órán át vajúdtam és a szülésznő még az elején felhívta, de ellalzázta a dolgot. Másrészt több olyan dolgot is megtett vagy akart, amit én kifejezetten elleneztem.
A mostani dokimat már akkor kiszúrtam a kórházban, több szobatárs is nála szült. Irreálisan kedves és humánus volt, törődött a kismamákkal, nemcsak a testükkel, a lelkükkel. Szerencsére azóta több ismerős is nála szült és megerősítettek, hogy remek választás. Én elég érzékeny alkat vagyok, így nekem fontos szempont, hogy tudjon empatikus, figyelmes lenni.

Szülésterv: Lucánál volt, többször átbeszéltük a dokival, szülésznővel, aztán szinte semmi nem lett belőle, főként az orvos türelmetlensége miatt... Azért én most is készülök, a fogadott szülésznővel átbeszélek majd mindent.

Ana
A csajos napok nagyon jók, mi is imádjuk! Hol van ez a szuper hely, ahol tornáztál?

Rokakoma
Sajnos a frontokra én is nagyon érzékeny vagyok, márpedig az elmúlt hetekben volt itt minden: zimankó és tavasz is...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Leo
Az előzőhöz még annyit, hogy az én személyes tapasztalatom és jó néhány ismerős kismama véleménye is az, hogy egy jó szülésznő aranyat ér, néha többet is, mint a doki.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Pihe
Írtam a cégnek már mailt a kölcsönzés ügyben, de eddig nem jött válasz.

Na jó, lassan eldugulok, mert holnap kora reggel afp :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Köszönöm még egyszer a jókívánságokat, és a dícséreteket! :D
Én sem vagyok egy őstehetség, nagy fiam első szülinapján próbáltam először nagyot alkotni (emeletes tortát), és azóta ahányszor csak lehet..igazából 1 alapreceptet variálok, csak a díszítés más, lehetőségekhez mérten - de ezt nagyon élvezem csinálni :lol: (enni nem nagyon)..

Mrsleo, szerintem érdeklődj az ismerősöknél, szomszédoknál, hogy kinél szültek, hátha van valaki, aki szimpatikusnak tünik..ha nem, marad az ügyeletes..én úgy gondolom, mindenképp "illik" pénzt adni, mármint a fogadott orvosnak és az ügyeletesnek egyaránt...hogy mennyit, az más kérdés, és az is, hogy ismerőstől, kollégától elfogadják-e...nekem a fizetéssel amúgy egy bajom van, bár nem ide tartozik, hogy általában már nem hálapénz, hanem elvárás... Én mindig mindenhol hálás vagyok, ha rendesen bánnak velem...viszont ha előre kérik a tarifát, akkor keserű szájízem támad(na); milyen orvos, milyen ember az, aki nem segít rajtad, ha nem tudsz fizetni neki??? :( Itt nem feltétlenül a nőgyógyászokra gondolom, mert saját dokit választani nem kötelező, és mondjuk ha választok orvost, még örülök is, ha megmondja az elején, hogy mennyit kér majd a szülésért, amennyiben nem horribilis összegekről van szó - pl. egyik orvosom az első rendelésen megmondta, hogy nála egy szülés 50 ezer. Számomra ez elfogadható volt. De hallottam olyan orvosokról, akik 100-t kérnek, ha pedig szegény kismama azt mondta, hogy hát neki sajnos nincs annyi, akkor közölte vele, hogy ennyi volt.. :? Az én dokimnak is van egy kb tarifája, de amikor szülés után megkérdeztem, mennyivel tartozom, azt mondta kedvesen, amennyit gondolok, vagy amennyit megér nekem..és odaadtam neki annyit, amennyit másoktól hallottam, habár éppen ügyeletes volt és 10 perc alatt megszültem... Mrsleo, jól teszed, szeretni fognak a kismamák, és lehet előbb lesz magánrendelőd, mint némely "sztárdokinak" :wink: Remélem a saját szülésed is úgy zajlik majd, ahogyan azt szeretnéd :roll:
20140901114303

Sziasztok!

Írtam egy csomót, de elszállt.

Netty gratulálok a kiscsajhoz! Milyen remek ultrahangos lennék. :D

A mi kórházunkban a szülési tervet körberöhögnék, pedig bababarát.
Én a második szülésemnél protekcióval sem tudtam elérni, hogy megemeljék az ágy végét,kb. 45 fokba és így a kitolásnál a fenekem magasabban volt mint a fejem. Állítólag nem fért volna hozzám a szülésznő. Na persze...
Ádám születésénél adtam az orvosomnak egy szép bőrszobrot (40ezer ft), a másodiknál semmit. Most megint nála fogok szülni, asszem most is veszek valami ajándékot.Elég kínos ez így kollégák között. Én abból indulok ki, hogy kollégától, annak hozzátartozójától semmi esetre sem fogadok el pénzt.
Sokszor csinálom azt, hogy ha tudom, hogy van gyereke vagy unokája az illetőnek, akkor annak veszek valami értékesebb játékot és azt tuti elfogadja és nem is sértem meg vele.
jjucuss
Eger

Jjucuss, én is erre gondoltam, hogy kollégák közt egy ajándék talán jobban elmegy, mint a pénz..főleg ha a gyereknek veszed....

Na elég volt mára, jó éjszakát mindenkinek!
20140901114303

Ez a para kérdés elég kínos. Ha házhoz hívnak, akkor általában meg szokták kérdezni a betegek, hogy mivel tartoznak. Mindig azt válaszolom, hogy semmivel nem tetszik tartozni, ez a munkám. Ha ennek ellenére dugdossa a pénzt, akkor elteszem és megköszönöm.

Jó éjt nektek.

Ja igen: Kíváncsika. A legtöbb helyen csak azokat a vizsgálatokat csinálják meg, amiket Te is írtál. Ha már volt herpeszed és most csak kiújult, akkor szinte 100%, hogy nem lesz semmi baj. Első fertőzés árthat a babának, de csak árthat, egyáltalán nem biztos, hogy árt is.
jjucuss
Eger

Az én ex páromnak volt agydaganata, valami jó neves prof műtötte. Az anyukája eü dolgozó volt, egy szakrendelőben, nem is orvos, nem is ugyanabban az intézetben, de így sem fogadott el pénzt, csak ajándékot.

Szurkoljatok, mindjárt megyek róka álarcot készíteni...legalábbis Lili szerint. Remélem az óvónénik minden darabot előkészítenek, nekem csak ragasztgatni kell :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Leo,
Egy ilyen szülési tervvel minket is körberöhögnének... Ha bevett gyakorlat, amit kérek, akkor azért, ha meg nem, akkor azért. Meg valahol azt gondolom, hogy a szülési terv nagy része már abban a pillanatban eldől, ahogy orvost választunk. Fontos, hogy ő mit gondol ezekről a kérdésekről, milyen gyakorlatot követ, és melyik kórházban dolgozik.

Mi először kórházat választottunk tulajdonképpen, méghozzá épp azért az (akkori) máv-ot, mert bababarát kórház hírében állt. A barátnőm által ajánlott orvos épp ott dolgozott, és már az első találkozáskor nagyon jó benyomást tett rám. Azt hiszem, kisebb novellát tudnék arról írni, mitől tartok egy nőgyógyászt jó orvosnak, de a lényeg, hogy végig, amíg hozzájártam, éreztem, hogy meg tudok bízni benne. Ha bármikor kétségem lett volna, lelkiismeretfurdalás nélkül új orvos után nézek.

A szülési tervről még annyit, hogy szerencsére a máv-ban épp a felsorolt alapelveket elég komolyan veszik. De ha nem bababarát kórházba kerülök, és ott állok elő a kéréseimmel, nyilván nem fognak csak az én kedvemért változtatni (sajnos), sőt, sok szülésznőből/orvosból épp az ellenkező eredményt válthatja ki... :( Én kétszer szültem a máv-ban, most úgy néz ki, a sotén fogok, utóbbiról sajnos egyelőre nem sokat tudok.

Netty,
Kérlek ne vedd el az utolsó reményemet! :lol: Aki a pocakban nyugis baba, az legyen odakint is az!!!!!!!!

Addisz,
Itt voltunk: http://www.ligetwellness.com/
Még csak egyszer, de az eddigi tapasztalatok alapján nagyon tudom ajánlani.

Linacska,
én megcsinálom a rókajelmezt, ha te megcsinálod a könyvelésünket. :lol: Hm?

anabique
Budapest

Valahogy nem működik ma az oldal, már fél órája próbálom betölteni...

Megvolt a reggeli afp, február 24-én kell mennem 18. heti uh-ra, addigra megjön a vérvétel eredménye is.

Egyre elégedettebb vagyok a kórházzal, meglepődve tapasztalom, milyen olajozottan mennek a dolgok. A reggeli program kb. 7 percet vett igénybe (adminisztrációval, vérvétellel, papírtologatással együtt), a laborban adták az uh-ra is az időpontot, így nem kellett átbotorkálni a másik épületbe. Mindehhez még kedvesek és mosolygósak is voltak.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Ana
Köszi a linket!
Az a baj, mint a legtöbb helyen, amit eddig néztem: délelőtt vagy kora délután van a kismamatorna, vagyis munkaidőben :( Itt a környékünkön is van pár jó hely, de sehol nem tartják délután, úgyhogy esélytelen vagyok...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Én is reggel óta szenvedek az oldallal :(
20140901114303

Addisz,
Igen, az időpont nem túl jó, de én most úgy döntöttem, hogy visszaveszek a tempóból, és ha törik, ha szakad, eljárok valahova. Szerencsére elég rugalmas a munkaidőm.

Nahát, amit a kórházról írsz, egész hihetetlen... Mintha nem is Magyarországon lenne. :wink: Melyikbe is jársz? (Azért próbálom visszakeresni, de nekem is nagyon akadozik ma a babanet.) Mindenesetre tényleg szuper!

anabique
Budapest

Ana
Margit kórház, III. kerület.
Az a fura, hogy eddig egy beutaló sem kellett, nem álltam/ültem órákig sorban, tudnak felvilágosítást adni (néha ez is nagy szó...) és eközben tényleg emberiek. Itt szültem Lucát is, akkor is normálisak voltak, de most valahogy tényleg flottul megy minden. (kopp-kopp-kopp)
Tornával kapcsolatban: még arra gondoltam, hogy elviszem magammal Lucát, hátha ő is élvezné. Persze van erre lehetősége egyáltalán.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz,
Már kezdem sajnálni, hogy nem a Margitot szemeltem ki...:) Ez egy álom lehet! Már azért is megérné önmagában, hogy tudnak felvilágosítást adni! (Erre nagyon sok helyen nem képesek.)

A tornán tegnap volt két anyuka is, kb fél és egy éves gyerkőcökkel, és együtt tornáztak a kismamákkal. Azt nem tudom, hogy mi a korhatár, de lehet, hogy 6 éves gyereket már nem engednek be, ezt érdemes lenne megkérdezni. De két teremmel arrébb van a játszóház, ami nem őrült nagy, de arra még épp megfelel, hogy 1 órán át lekössön egy gyereket, pláne, ha mások is vannak. Én nem tervezem rendszeresen vinni az én lányaimat, csak amíg nem mennek oviba. Ha elég lelkes leszek, megyünk holnap is. :)

anabique
Budapest

anabique,
nem biztos, hogy jól járnál, ha én csinálnám a könyvelésedet :lol: 11. éve már csak HR-ben utazom, meg itthon megcsinálom az EVÁ-s bevallást, meg max. a mi adóbevallásunkat, de ennyi. :lol:

Amúgy rókaálarc sikeresen elkészült, még lett egy katica is. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

És még egy katica is?! :) Aztaaaaa!!!! Na jó, valahogy csak megoldjuk a könyvelést. :)

anabique
Budapest

Sziasztok!

Látom a szülési terv volt a téma.

Hét én úgy voltam vele az elején, hogy voltak terveim. Aztán kiderült, hogy valószínűleg programozott császár lesz. Akkor ugrott minden. Úgy gondoltam, hogy ha mégis szülhetek hüvelyi úton, akkor már minden mindegy.
Aztán eljött a szülés…azok a hangok amik kiszűrődtek a szülőszobákból…hát rémesek voltak. Tudom valószínűleg kikaptam egy hangos csajt, na de akkor is. A műtéti beleegyezőt olyan gyorsan írtam alá, hogy csak na.
A császár előtt is voltak elveim, aztán utólag nem lett belőle semmi: szerettem volna az első éjszakát is Áronnal tölteni…hát az lett belőle, hogy fél órával korábban visszavittem a csecsemős szobába, mert olyan álmos, fáradt voltam. Nincs lelkifurdalásom miatta. Ő is aludt (a kórházban éjszakánként végig), én is.
Kapott tápszert is – talán 2x. Ennek ellenére baromi gyorsan beindult a tejem, és nem volt belőle probléma.

Most azt gondolom, úgy alakul ahogy alakul. Majd ott eldöntöm mit szeretnék, és a férjem dolga lesz az, hogy képviseljen. Ha fáj kérek fájdalomcsillapítót. Ha ajánlják a tágulás miatt, nem állok ellen. Első hüvelyinél szoktak gátmetszést alkalmazni, de ezt a szülésznő csinálja, és csak a muszáj mértékben. (barátnőm pl. 2 öltéssel úszta meg) Szerintem jobb mintha repednék, azt nem tudják olyan szépen megvarrni.

Az orvos nekem kell, főleg a császár után, megvan a lehetőségem rá, ott a szülésznő semmit sem ér.

Egyet szeretnék, hogy Emmát még láthassam csupaszon, mázasan. Ez Áronnal kimaradt. Nem okozott traumát, csak szeretném.

Egyébként átfutottam a szülési tervet, amit mrsleo belinkelt, és szerintem egy csomó olyan dolog van, ami közben alakul. (pl. a műtét utáni rooming in – én is mondtam a dokinak, mondta hogy higgyem el, ez azért egy hasi műtét, kelleni fog a pihenés…igaza lett)

KépKép
KépKép
kfnoémi

tényleg nem lehetett délelőtt belépni, pedig kíváncsi voltam, miket írtatok :)

linácska: várjuk a képeket a rókaálarcról! :)

Addisz: de jó Neked, hogy ilyen korán kaptál időpontot, engem kereken 20 hetesen hívtak be genetikaira, nem értem, miért.

A doki berendelt a kórházba Hepatitis szűrésre, nem tudom, azért kell-e fizetni. Ilyet Nektek is csináltak?
most úgy helyezkedik babóca, hogy érzem nagyon :) ebéd után nagy buli volt bent :)

pihe

hopihe79
Budapest

En is eloszor a korhazat neztem ki magamnak es mivel 2 percre laktunk a MAV korhaztol (jelenleg videken lakunk a szuleimnel) es csak jokat hallottam rola azt celoztuk meg.

A forumokon ajanlottak egy MAV-os dokit akivel felvettem a kapcsolatot es kiderult hogy juliusba szabin lesz es nem tud elvallalni, o ajanlott egy masik dokit ...... hat nem szerettunk egymasba elso latasra ugyhogy ugy dontottem hogy nem probalgatom tovabb a MAV-os dokikat akarmennyire is szerettem volna ott szulni.....atmentem egy maganorvoshoz. Most ugy nez hogy minden rendben lesz es a Robert Karoly-ba fogok szulni.
Elso baba, lombik, ha mar fizetni kell ugyis akkor inkabb fizetek valamivel tobbet de erezzem magamat jo kezekben, biztonsagba es kenyelembe

Kép

Kép
ica79

Hű de sokat írtatok :shock:

Nálunk ma is sűrű nap volt, főzés, gofrisütés, mosás, teregetés, ruha elpakolás, takarítás, lányok most alszanak, most ültem le, hulla vagyok. És megettem két zacskó rumkókuszt :oops:

Nekem nem volt és nem is lesz szülési tervem, én csak a dokimhoz ragaszkodom, de hozzá nagyon. Az ÁEK-ben születtek a lányok is (bár Zsófi idejében épp a Szabolcs utcában volt a szülészet), ott voltam tavasszal is Réka babával, csupa jó tapasztalatom van, rmeélem most is így lesz.

Tegnap megvettem Gábor első ruháját :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

panndi: :) de jó! én is úgy vásárolnék már! :) találtam egy tök jó kiságyat, kifutó modell, de még korai lenne megvenni, és pillanatnyilag nem is fér el sehol.

bkrisztike: http://www.nemront.hu/
találtam egy 4D-s UH-t nem olyan messze tőlünk. Azt olvastam, hogy szombatra is be lehet jelentkezni.

hopihe79
Budapest

sziaszok!
hopihe
köszike

doktorválasztás:
a legjobb barátnőm anyukája szülésznő( jelenleg csecsemős is) a Szent Imrében.
Ő ajánlotta a doktornőt még Eszterke születése előtt
Emberileg mindkettő szuper, megbízom bennük
K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Addisz, jó, hogy meg vagy elégedve! :)

Panndi :D

Megpróbáltam lefotózni magam, mindjárt feltöltöm
20140901114303

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.05.30 15:50-kor.
20140901114303

Hopihe, én is 20. hétre kaptam időpontot, de az még belefér.
20140901114303

brunhild: tudom! :) csak messze van :(
hányadikan mész? én 03.03. ugye genetikai UH-ra is bejöhet a párunk?

szép nagy pocid van, a Tied is jól megindult.
híztam 2 kilót másfél hét alatt, picit vissza kell fognom magam :) de annyira finom borsólevest csináltam, hogy nem bírtam abbahagyni :)

hopihe79
Budapest

brunhild, szép pocak :)

Én is híztam , egy hét alatt két kilót, szerencsére azóta stagnál :roll:

De újabban én is sokat főzök, nagyon jól esik, és hát azt meg is kell enni :wink:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Pihe :) Én február 28-án megyek. Nem tudom, hogy bemehet-e, én mindig egyedül voltam..De azt hiszem, bemehet a párod is.

Igen, nagyon beindult, és még nem sikerült megszoknom, hogy ekkora hasam van :roll:

Én még mindig +3 kg-nál tartok..de úgy érzem magam, mintha 10 kg felesleg lenne rajtam :roll:
20140901114303

megyek tornázni!

olyan szépen süt a nap! :)

hopihe79
Budapest

Kedves Topiklakók!

Csak azért írok ide (is), hogy szóljak: a Babaneten múlt hét óta kommentelős játék van! Írjatok kommentet cikkeinkhez, és ezt nyerhettek a héten.

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, mert ott is leesik ez meg az hébehóba!

További szép napot kívánok a Babanet csapata nevében:

Dia
dia
Budapest

Én lecsót főztem, és már a 2. adagot eszem. Abban legalább minimális a CH.

Most én is híztam szerintem 1 kilót, már alig maradok el a kezdeti súlyomtól.

Hópihe,
majd hazajön a modell, és lefotózzuk az álarcokat. Most az ovistárs anyuka elvitte angolra, meg haza is hozza, hogy ne kelljen Levivel a játszóházba menni (ott van az angol). Tuti így a 11. napon már nem fertőz, de nem akarom, hogy bárki is szóljon, mert látszani még látszik.

brunhild,
szépen megindult a pocakod.

Ahol én szülök, ott összesen 6 rooming-in hely van, ami nem fizetős. A többi fizetős, mert a szobában van a zuhanyzó/wc, és betettek egy hűtőt meg tv-t (na ez baromi fontos...). A babákat éjszakára elviszik, kb. 7 órát nincs velem, de ez kell is szerintem.
Nekem pl. a Szt. Imrében tuti jó dolgom lenne, az egészségpénztáram külön részleget tart ott fent a tagjainak, szupi ellátással, kajával..., de még mikor Pesten laktunk akkor is inkább "hazajöttem" szülni, mert az orvos volt a lényeg, nem a körülmények. Ja, és imádom a kórházi teát...ma az ovist is megkóstoltam, a kórházi jobb :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linácska

ha nem titok elárulod melyik EPnak van részlege a Szt. Imrében?

Én 02.18-án megyek UH-ra másnap leszek 19hetes

kaja:
napok óta alig eszik a család - betegség miatt. Szerintem én is fogytam, de nem merek ráállni a mérlegre.
Remélem picurkának nem ártott a dolog

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Kedves Topiklakók!

Csak azért írok ide (is), hogy szóljak: a Babaneten múlt hét óta kommentelős játék van! Írjatok kommentet cikkeinkhez, és ezt nyerhettek a héten.

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, mert ott is leesik ez meg az hébehóba!

További szép napot kívánok a Babanet csapata nevében:

Dia
dia
Budapest

bkrisztike,
Dimenzió.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Elmentem ma kismama tornára, és rájöttem, Szekszárd a lusta népségek városa. Rajtam kívül nem volt senki, így elmaradt. Anno Zétivel volt, h 15 en is voltunk egyszerre. :?
Kár, pedig úgy tornáztam volna. ....

Brunhild: tiszta csajos pocak. :-) szép kerek, olyan Brunis :-)

Na megyek körmöshöz, majd este még jövök.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

netty! milyen körmöd van?

Kép
Kép
Kép
gydavid

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!

Most már végképp nem is tudom, mit csináljak :oops: :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

leo! Én pedíg azt gondoltam volna, hogy neked a legegyszerűbb, és, hogy neked réges-régen mindenről határozott elképzelésed van?!

Kép
Kép
Kép
gydavid

Jajj...a kórházi tea...az valami istenkirály nálunk is.
Olyasmi mint a paradicsomleves vagy a paradicsomos húsgombóc a menzán. Azt is imádom.

Leo! Hidd el, kell, hogy legyen orvosod. Annyira kiszolgáltatott az a helyzet. Olyan fájdalmakkal jár a szülés amit előtte az ember el sem tud képzelni. Rossz, hogy nem tud úgy viselkedni, ahogy magától elvárná. Hihetelen nagy segítség ha van valaki ott akiben megbízol, akire számíthatsz. Majd meglátod hogy mennyire megváltozik a véleményed a szülőnőkről a szülés után.
Van a lelki oldala, az érzés amikor először látod vagy fogod meg a babát. De ott van mellette a sok-sok vér és veríték. A szülés, a varrás, a császáros seb, a gátmetszés hege, az első felkelés,a kisebesedett mellbimbók, a napi 2-3 óra alvás a kimerültség. Véleményem szerint ez a dolog nem olyan rózsaszín, mint ahogy az ember az újságokban olvassa, később persze megszépülnek az emlékek.Fontos a szülésznő és az orvos...kell, hogy emberileg is melletted álljanak, mert a szülés egy nő életének a legnagyobb kihívása.
jjucuss
Eger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?