A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

De szép babáink lesznek januárban. :D

poszani: tündéri a kislányod!

biga.csiga: miket nézel te?! Ezek nem kismamik lelkének valóak! Nézz inkább pelusreklámokat. :D
Vendég

Poszani! Szuperek a képek!

Biga.Csiga! Az egy angol balesetvédelmi kampány videója. Nálunk nem lehetett levetíteni, mert túl szaftos. Szerintem le kellene vetíteni, nem lenne ennyi "disco" baleset.

Vickybabe! Küldök privit.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

picuranyu: Most néztem te is tettél babafotót, nagyon cuki vagy! Kis vigyori, és te sem voltál nagy hajas baba, akárcsak én :lol: Tudom-tudom, hogy nem kellett volna megnéznem, de kíváncsi voltam :oops:

Hanna teljesen egyetértek. Ezek egy lengyel oldalon voltak csokorba gyűjtve, kint is van már az iwiw üzenőfalamon. Hagy hűljenek csak el az ismerősök! Utálom a hülye autósokat :twisted:

Most elhúzok mosogatni, mert Apácska nem sokára hazaér, legyen rendben a konyha, amikor megkóstolja a főztömet :roll:

biga.csiga

Édesek a babafotók és klasszak a babaszobák. Nekem annyira kicsi, hogy nem sok dekorációs lehetőség van. Azért holnap én is küldök fotót. Csak már megint nagy a felbontás, és nem megy át.
vickybabe: jó az életkor a táblázatban
krisz78

Krisz! a kicsi szobát is lehet aranyosra csinálni és a léyneg benne úgyis a baba lesz. Amúgy meg nem sokat fog ott tölteni később sem mert úgyis ott fog játszani ahol épp Te vagy. Történetesen a lakás minden pontja gyerekszoba lesz:)
Máté szobája is kicsi de arra, hogy aludjon benne, tökéletesen megfelel. Majd ha nagyobb lesz kitalálunk valamit.

Épp átnéztem a kisruhákat. Kizárt dolog, hogy ezeket Máté hordta...olyan picik!!!!!

A babafotók nagyon szépek! Minden korban édik a babák:)
katuska79

Én is szeretnék iwiwen keresgélni!
Küldjetek privit! Légyszíííí.. Cserébe én is küldök :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

biga.csiga: állítólag sok hajjal szüllettem, csak aztán kihullottak. :( Amúgy 4 évesen már hosszú, göndör fürtjeim voltak. De olyan igazi fürtök. :D Olyan szép voltam! :lol: Á, nem is vagyok beképzelt. :wink: :oops:

krisz78: nem a méret a lényeg. Nekem úgy 1.5 X 3m-es volt a szobám, és nagyon jól be volt rendezve. Mikor kicsi voltam, totál kényelmesen elfértem benne, aztán persze egyre szűkösebb lett a hely, ahogy nőttem. :?
Vendég

Aki meg rám kíváncsi az iwiw-en az dobjon egy mailt, és küldöm a linket, ahol megtalálhat. :) Azért nem akarom mindenkinek elküldeni, hisz lehet, van, aki nem is kíváncsi rám.
Amúgy nekem mindenki küldhet linket, én mindenkire kíváncsi vagyok!
Vendég

Na, kiteszem a lábam pár órára, és szépen bewiweztek :wink:
Csak elköszönök, jövő hétfőn leszek legközelebb, addig is jók legyetek, és vigyázzatok magatokra és a pocaklakókra :)
Ha a wiw-en valaki kíváncsi rám :) lásd mint a többieknél :wink: (egy privi, és megkereslek :wink: és is mindenkire kíváncsi vagyok :D, aki rám is :))

Csöre
csöre74

Csatlakozom az iwiw-es táborhoz. Linket küldök, aki kéri.

Kép
hanna30

Csöre! Jó utat! Vigyázz Magatokra!!!!!!

Kép
hanna30

Sziasztok!

De édes babák voltatok mindannyian!!! :D Olyan jók a képek!!! Én is hozok, nekünk is volt az esküvőn vetítés, onnan veszek ki párat :wink:

Először én :oops:

Két babás, egy nőcis meg egy kiscsajos :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép

Most pedig Apa:

Kép

Kép
Kép

És ha megengeditek, ez lett belőlünk:

Kép

Látom, én vagyok ma a harmadik, aki bundáskenyeret csinált,pedig nem is tudtam a többiekről :lol:

Csöre: nagyon jó utat, vigyázz Magadra és Kispocokra!

Engem mindenki érdekel, mindenkit szeretnék megnézni az iwiwen!! Jöhet nek a privik :wink:

További szép estét mindenkinek!!

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok,

Jók ezek a képek. Rólunk sajnos nincsen, minden gyerekkori képünk a szüleinknél van. Talán majd egyszer, ha nem felejtjük el, hozunk és scannelünk.

A bundáskenyér nagyon fincsi lett, köszi az ötletet!

Kép
petne

Sziasztok,

Elnézést, hogy "bepofátlankodom", de mivel február legelejére vagyok kiírva, át szoktam néha kukkantani, hogy mi lesz hamarosan az aktuális nálunk is :D

Olvastam, hogy van egy doktornénitek, Vicky, és a februári topikban felmerült egy kérdés, amire senki nem tud okosat válaszolni, így gondoltam, feldobom, hátha ti tudtok rá jó megoldást.

Egyik februári kismami kérdése:
Sürgős kérdés: valakinek van ötlete mivel lehet puhítani a méhet a magne b6-on kívül? Hiába szedem mostmár 3x2, most is majd' szétmegy a hasam olyan kemény és nem akarok még több magnéziumot beszedni, pár órája vettem be a délit lefeküdni nem tudok mert Zéti pörög, a meleg vizes kád jól esne de szerintem az meg veszélyes, meg ugyanúgy nem tudok beleülni mint lefeküdni sem. Nagyon rossz...

Ha tudnátok segíteni, nagyon örülnénk neki!

Köszi,

KépKép

KépKép
stelly

Eszter! először is dokihoz el kell menni! Ő tud felírni valami magnéziumot ami erősebb. Itt valaki szedte, remélem jön és megmondja mi volt az!
Ha tényleg ilyen sokat és kellemetlenül keményedik akkor feltétlen orvoshoz kell menni és sokat pihenni!!!!!
Nekem kifejezetten jót szokott tenni a melegvíz, segít ellazulni...
katuska79

Sziasztok!

Hát a bundáskenyér vacsorára nagyon jól esett. Meleg citromos teával, sajttal a kenyérke tetjén. Isteni volt! :D
A mai vacsorára kinek van valami jó ötlete? :wink:
Vendég

Eszter: csatlakozom katuskához, menjen el dokihoz vagy hívja fel, vagy akár a védőnőjétől is rákérdezhet.
A meleg vízes pancsi nekem is jót szokott tenni, főleg mostanában, hogy fáj a hátam. :evil: Belefekszem úgy 5-10 percre, és újjá is születtem. :lol:
Vendég

Picuranyu! nálatok is "varázsvíz" van? kár, hogy szépíteni nem tud...:)
katuska79

katuska79: :D Bizony, mikor kiszállok a kádból, totál úgy nézek ki, mint mikor Aphrodité kiszállt a habokból. :lol: Csak rajtam nincs ruha, meg olyan jó nagy kagylóm sincs. :wink:

Vízről jut eszembe. Tavaly nyáron a nyaralásunk során elutaztunk az Aphrodité forráshoz. A legenda szerint, ha megmosod benne az arcodat, akkor széppé válsz. Nos, olyan koszos volt a víz, hogy inkább ezt hanyagoltuk, lemondtunk a szépéségről. :lol:

Meg volt egy barlang, amiben volt egy forrás. Ha pedig abban megmosod a szemed, akkor eldobhatod a szemüvegedet. A poén csak az volt, hogy a víz egy slagból jött, ami kint a vízcsapra volt erősítve. :lol:
De azért imádom Görögországo! :D
Vendég

Sziasztok!

Eszter, én is a dokit javaslom mielőbb, és persze a sok pihenést.

Lányok, a tegnapi bundáskenyér buliról az jutott eszembe, hogy ha sok nő együtt él, előbb utóbb együtt mensiznek. Mi meg lassan ugyanazt vacsizzuk mindannyian.
A tegnapi vacsi olyan jól esett, hogy reggelire is azt csináltam. :wink: :lol:

Kép
petne

Jó reggelt!

Kata! Nagyon szépek vagytok! :wink:

Eszter! Dokihoz menjen el.

Katuska! Picuranyu! Petne! Nyissatok egy kifőzdét. :wink:

Petne! Jobban vagy?

Többiek?

Kép
hanna30

jaja varazsviz van itt is, nekem is csodat tesz a meleg furdo :lol:
en is rakok fel gyrek kepeket, habar nekem azt hiszem csak a ferjemrol van, ugyanis az oveit kellett bescanelnem a lagzi miatt. de majd kuldok egyutt kepet is.
most ime a ferjem piciben Kép anyucival

Kép
brestovsky

szijjasztok!

Tegnap este írtam, de elszállt. :evil: Utánna emg nem engedett vissza a topicba. :cry:

Úgyhogy bocs mindenkitől, de már nem igazán emlékszem, kinek mit írtam, és nincs erőm visszaolvasni. :oops:

Bundáskenyér:én régen nagyon szerettem, de most nem bírom megenni. Bár mifelénk cukorral eszük. :P

Tegnap anyukám csinált nekem rakott káposztát. Amiról persze tudni kell, hogy mindennemű káposztát utálok, kivéve a káposztasalit. 1 hete viszont csak a rakott káposztára tudok gondolni. Tegnap be is lakmároztam, 1,5 adagot. És mára is kaptam 1-et. Anyukám nem hitt a szemének, ahogy a párom a fülnek, mikor meséltem. De mit lehet tenni. Manó csodákat művel velünk. :lol:

UH:képzeljétek mekkora mázlim volt!!A múltkori bunkó doki szülésnél volt, helyettese meg félidőben lelépett, megunta. Így gyorsan az aszisztens halászott egy dokit, és neki kellett a maradék kismamit megvizsgálni. És a dokim volt!!!Nagyon rendes volt, mert úgy fordította a monitort, hogy ő is, és én is láttam a manót! :lol: SAjna a gyomrát most is alig találta meg, így hívta a főorvost is. Ő is keresdgélte vagy negyed órát. Ugyanis mind a ketten hüledeztek, hogy a fenében fekszik ez a gyerekem, mert így még babát nem láttak feküdni. Feje és a hasa félig felénk, többi a másik irányban, de közben még kifliben meg is volt tekerve. DOki már mondta, hogy köhöhjek, mozdítsam meg vhogy, mert persze éppen szunyizott. Nagy nehezen megtalálták, de sajnos kisebb a gyomra az átlagnál, így most havonta megyek UH-ra. Bár azzal biztatott a doki, hogy mivel van benne valamennyi folyadék, azért olyan nagy baj nincs. Kösz! Meg talán attól is van kevés bene, mert teljesen meg van tekeredve. Viszont a doki kislánynak látta ,bár mondta, hogy ebben a testhelyzetben azért nehéz, mert lehet épp takarta megint. Úgyhogy ismét nem bízzuk el magunkat.

Kép
moffli82

Moffli! jógababád van neked is? Lehet csak épp rosszkor nézik mindig az UH-on, amikor épp nem kortyolgatott a vízből.

Én nem bírnám cukorral enni a bundáskenyeret....bár tényleg sok hyelne eszik úgy. Csakis sóval meg reszelt sajttal és teával. Általában vasárnap reggel szokott lenni.

MA spenót volt meg tükörtojás és sült virsli. Csak iylne egyszerű étek:) Természetesen a spenót édesen, mint annak idején a menzán:)

Picuranyu! lehetc sak rosszul volt kiírva és a szemüveget kellett volna megmosni benne, aztán az oylan koszos maradt volna, hogy dobhattad is el.
katuska79

Sziasztok!

A bundáskenyér nagyon fincsi,de moffli82 ez vicc ugye, hogy cukrosan! :roll:

Valahogy ma nem érzem jól magam!Fáj a fejem ,nincs étvágyam ,már csak valami baci hiányzik az életemből! :cry:

Kép

Kép
poszani

köszi katuska a bíztatást! Párom azzal nyugtatott, hogy majd ha okt.végén, mikor megyünk 4d-re, a "független" doki azt mondja baj van, akkor elhisszük, addig nem. :lol: Mi ebben a dokiban bízunk, mert már 15 hetesen is mindent elmagyarázott. És mi az ő szavára adunk. Ha még a kórházban lenne, bizti hozzá járnék, de sajna júl.1-től kitúrták az idősebbek. :evil: :evil:

Jajj, képzeljétek, nálunk még a citromlét sem engedik beletenni a lötyibe!!Hihetetlen mekkora taplók ebben a kórházban!!!Én azért viszek, és egy óvatlan pillanatban, mikor nem néznek, beleöntöm. :wink:

Kép
moffli82

poszani:neem. Halál komolyan, nálunk porcukorral van!

Amikor még gyerekként Őrségben táboroztam, ott ketchuppal adták. Na, nekem az volt baromi fura. Nem volt olyan rossz, de én maradok a porcukinál. És képzeljétek. Tavasszal én is csináltam, és párom nem mert először enni belőle. Úgy nőtt fel, hogy ő sosem evett bundáskenyeret. Mondanom se kell, hogy nagyon ízlett neki. :lol:

Kép
moffli82

Én a bundáskenyeret majonézzel eszem :) De sajtkrémmel még istenibb:) A cukros bundáskenyeret én is hallottam, barátnőm is úgy eszi..
Olyan jó volt tegnap, sokat ettem :)
Ma krinolin lesz mustárral...

Felhívtam ma a doki bácsit, kórokozók vannak a vizeletemben, így antibiotikumot kell kapjak, mert a kúp sem használ... Remélem szülésig rendbe tudjuk hozni.....

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes:sajnálom a ronda kórokozókat, de remélem a mostani kúra eredményes lesz!!

Kép
moffli82

Rita! Nagyon édes a férjed. :wink:

Poszani! Jobbulást! Nekem is őrült fejfájásom van.

Moffli! Nyugi. Minden ok a kisbabáddal.

Bundáskenyér... én képtelen vagyok megcsinálni, mióta babát várok. :oops:

Mágnes! Jobbulást! Bacik hesssssss!!!!!

Csajok! Úgy várom az estét. Megyek a dokihoz, látni fogom a kisfiamat.

Kép
hanna30

Sziasztok!

Kata nagyon cépek vagytok ti is, kíváncsi leszek Martin a te hatalmas kék szemeidet örökli-e ;)

picuranyu: nagyon tetszett a görögös sztori, és katuska kontrája is csúcs, jót vigyorogtam :lol:

Rita: Nagyon ari apababa, főleg, ahogy a vizet nézi. :lol: Most azért nagyon irigykedem, hogy Attilád olyan helyen nő majd fel, ahol van tenger :roll:

Milyen érdekes ez a varázsvíz dolog, nálunk is az van :D Főleg ebben a hidegben nincs is jobb, mint beülni egy kád meleg vízbe (nem olyan forróba, mint pocaklakó előtt tettem), és egyből kiengedek, Milán meg beindul :lol: Apának is jót tesz a varázsvíz, mert amíg én abban vagyok, ő játszik a gépen :lol:

Ja, és képzeljétek teljesen odavolt a vacsimért! Akkora adagot megevett, hogy csak néztem :shock:
Este Milán nagyokat rúgott, és kalandozott odabent, de Apácska csak egyszer érezte, mert ahogy rámtette a kezét, Milán leállt, vagy lefelé rúgott, amit kivül nem lehetett érezni. Apacsa mondta is, hogy szivatja a gyerek :lol: De azért örültem, mert az az egy rúgás, amit érzett nagy volt, és pont a tenyerébe kapta, meg is lepődött :D Apa amúgy néha behallgatózik a pocakomba, de ezután a rúgás után nem mert, azt mondja fél, hogy a gyerek akkor rúg egy nagyot, és a dobhártyája látja kárát :lol:
Az apafej honlapot is megnézte, de csak a gyerekszobás témát olvasta el, viszont azt nagyon jól, mert utána elmesélte, hogy mi mindent ajánlottak, és hogy mi jól csinált/juk. Aranyos, na! :D

katuska, mágnes: Elsőszülötteitekről egy babafotót, légyszííííí! :D

Mindneki pihizzen sokat, ne jöjjenek azok a csúnya bacik!!!!

biga.csiga

Én most úgy ennék madártejet. :oops: Apa nem szereti, én meg egyedűl ha megeszem az egészet, nem merek majd a védőnő mérlegjére állni. :lol:

Kép
moffli82

Biga.Csiga! Nálunk is ez a helyzet.
Az uram szerint ellene nevelem a gyereket, azért nem mozog neki. :lol:

Kép
hanna30

Moffli! Jajj, bundáskenyér cukorral :shock: ? Ilyet még nem is hallottam. Durván hangzik :oops:
A rakott káposztát imádom, főleg anyósomét. Abban ő a legjobb.
A pici kislány? gyomrával remélem, minden rendben lesz. Ha elég havonta menned kontrollra, akkor szerintem nem lehet olyan nagy a baj. Vicky majd biztos mond valami bíztatót.
Citromlét sajnálom.

Poszani, remélem nem valami hülye vírus. Nem kívánom senkinek.

Katuska, az édes spenót ugye csak egy nagyon nagy vicc :roll: ?

Mágnes, nekem is volt baci a vizeletemben, és én is szedtem andibiotikumot. Minden nap lelkiismeret furdalások közepette vettem be, bár a doki azt mondta, hogy nem árt a babának. A terhelésessel egyidőben fogják csinálni a kontrollt, remélem, minden kiürült!! Nyugi, messze még a szülés, addig biztosan elmúlik.

Kép
petne

Biga.csiga teszek majd újszülött képet, csak át kell másoltatatnom a ccd-ről pendrájvra. Annyira jó őket nézni. Kár, hogy rólam alig van kiskori kép:( lehet azért mert nagyon koraszülött voltam és nem emrtek fotózni...na nem mintha csúf lettem volna, apukám szerint szép baba voltam. A párom meg tök úgy nézett ki, mint Máté csak még szőkébb volt és kék szemű. Máté meg barna szemű aminek én tökre örülök:)
katuska79

Csajok, kérdés:
Ti szoktatok ülőfürdőt venni? mert én nem merek beleülni, és áztatni magam, pedig megveszek érte.. Anyóéknál laktunk, ott tusoló van.. Alig vártam, hogy költözzünk, ahol bégre kádunk lesz. Meg is vettem a kedvenc habfürdőmet, meg kütyüket, aztán mire átköltöztünk, terhes lettem... :)
Szóval? Szerintetek?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Engem letiltott a dokim róla. :(
De jó olvasni. :)

Kép
hanna30

Nálunk is ez van. Amint a férjem a pocimra rakja a kezét, Julcsi abbahagyja a randalírozást. Na jó, néha neki is jut egy-két kisebb, de a nagyokról sajnos lemarad.
Én ma úgy érzem, nagyon formában van a kiscsaj, jön-megy odabent :lol: :lol: :lol:

Kép
petne

Hanna, kicsit jobban vagyok, de még távol a jótol. És Te?

Mágnes, én hajlamos vagyok mindenféle fertőzésre, úgyhogy én már évek óta leszoktam róla. Pedig néha télen nagyon hiányzik.

Kép
petne

Petne! miért it a menzán sósan kaptátok? Mi édesen enyhén (nagyon enyhén) fokhagymásan mert az jól kihozza a spenót ízét. De határozottan édes, mint sós.
Kb oyaln édesen, mint a répa vagy a finom főzelék.
katuska79

Petne! Köszi, mi jól vagyunk. Remélem, Ti is. :wink:
Zsebi is pörgött ezerrel tegnap. El is kaptam a telefonnal. :)

Kép
hanna30

Mágnes! szerintem ha iylen bacijaid vannak akkor inkább ne ülőfürdőzz bár vannak oyaln gyógynövények amik a vízbe téve jót tesznek. Kérdezz rá a dokidtól, hogy a meleg ronthat-e a bacikon!
katuska79

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1221738904.0125.jpg[/img] Pár percesen...

[/img] Kép És most.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

petne:köszi a bíztató szavakat!

Eddig nem kívántam a bundáskenyeret, De tessék, megfertőztetek. :lol: Este nekem is ez lesz a vacsi. :lol:

Kép
moffli82

Mágnes! Itt is csak ezt tudom írni: gyönyörűűűű a lánykád!!!!!

Kép
hanna30

Várom Máté babafotóját ;)

Óóó, én megpusztulnék, ha nem ülhetnék kádba. Persze nem forróba ülök, mint annak előtte, és igyekszem nem vinni könyvet magammal, mert akkor alaphangon 1 órát ázok, de azért egy magazin még belefér :roll: Fini langymeleg víz, ami ha kezd kihűlni, akkor ráengedek, és így elvagyok benne kb. 15-20 percet, bár sosem mérem :oops: Néha a macska is megjelenik a kád szélén, erősen kitágult pupillával, és grincses szájjal, de újabban lelököm, mert nem szeretném, hogy a pocakomra essen, ha véletlenül beesik, és a nagy menekülésben szétkarmoljon.

Nem jók a bacik, de tuti, hogy senkinek nem lesz semmi baja!! :wink:

moffli: Ez a jó hozzáállás, tökéletesen egészséges a baba, és kész! :wink: Különben is a jelek szerint balett táncos, jóga guru, vagy tornász lakik a pocidban :D

Az édes kajákhoz: én porcukorral eszem a káposztástésztát, és a túróstésztát is (szalonna nélkül) tejföllel, és porcukorral.
Ez nem cukros dolog, de én pl.: a leveshez mindig iszom is (víz, vagy üdítő, ami éppen akad) és nekem ez a természetes, bár a családon kívül elég furán néztek rám a menzán, vagy táborokban a többiek :D

Küldtem privit az iwiweseknek! :)

biga.csiga

Mágnes: gyönyörű, és tökéletesen formás picilány! :lol:

biga.csiga

köszi lányok, ő életem főműve :)
Második kiadás pár hónap múlva.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

biga.csiga:ez nagyon édi volt! Jót nevettem a tornász, jóga guru... jelzőkön. :lol:

Szerintetek az normális, hogy d.e, d.u. csak néha jelentkezik be enyhe rugikkal, hogy itt vagyok, és este sem az a nagy virgonc? Pedig most már érzem rendesen, sőt, már kívülről is. Mert ahogy olvasom, a tietek pörög ezerrel. :?

Kép
moffli82

Na, azért Milán sem egésznap nyomja! Reggel dörömböl, és este, napközben meg néha bejelentkezik. És többször nekifeszül a pocakfalamnak, de ez akkor van, ha fekszem. Például ha elpihenek, és a baloldalamra fordulva fekszem, aztán vissza hanyatt, akkor teljesen kifeszül a pocakból. Van, hogy néha lekúszik, és azt hiszem szétnyom odalent, de ha odateszem a kezem, fejjebb kúszik, mert érzem, hogy már nem nyom. Van, hogy csak magamban szólok neki, hogy jöjjön feljebb, mert menten bepisilek, és feljebb is jön, most még kis szófogadó :lol:

biga.csiga

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?