A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Gesztenye!

Sajnos éjszaka még rosszabb :cry:
Meg az ülés amit nem birok, most is ahogy olvasgattam amit írtatok, majd beszakad a hátam...

Ráadásul aggódok is ,mert 3-4 napja sokat keményedik a hasam.....remélem nem lesz gond, csak hétfőn megyek dokihoz.....

Pedig a héten már nem dolgoztam és a szokásos házimunkán kívül nem is csináltam semmit, csak feküdtem és tanultam..

Üdv Kisvirág újra köztünk!!
És természetesen az új csatlakozóknak is !!!

Kép

Kép
tasin

sziasztok.

úgy látszik nálunk nagyon jó dolguk van a kimamáknak és a friss anyukáknak.
mi külön laborba járunk vérvételre,nem kell a mamákkal "versenyezni"aránylag normálisak is.
szülés utánn mikor megkapjuk a gyerkőc kiskönyvét abban már akkor benn van minden vizsgálatnak az ideje(hallás vizsgálat,csípő uh)

virág:

szerencsére nem keményedek.terhesség elején volt egy pocsék hétvégém azóta csak ritkánn de szerintem az a nem pihenéstől van.
a ciszták valószínűleg bevérzések amik akkor jöttek ki mikor görcsöltem az elején csak kifele nem véreztem.

Kép
Kép
ettike

Szó volt a várandós mamák könyvében található Felicitas Csomagról.
Nekem is 2008.ősz-téli van, de azt írja hogy a terhesség utolsó harmadában töltsük ki és adjuk le a boltba. Annó nekem 2005 tavasz-nyári ilyen könyvem volt és ugye 2005. októberben lettem terhes és az utolsó harmadban igencsak 2006 tavaszán voltam és akkor is megkaptam az ajándékcsomagot. Szóval ez a dátum ne zavarjon senkit menjetek el szépen és vegyétek át szépen a kijelölt boltban a csomagot.

Tasin: simi a hátadnak! Sajna ha sokat ülök akkor nekem is fáj. Én vettem annó az ósnaba kb 500 ft-ért egy derékpárnát. Azzal kényelmesebb az ücsörgés. A keményedés nem jó. Sajna én is év eleje óta küzdök vele és én is csak jövőhéten megyek dokihoz. Sajna a tegnapi randit lemondta a dokim. :(

Ettike: akkor szupi, hogy nem keményedsz már! És a ciszták is felszívódtak.

Kép Kép
kisvirág_30

Kutyafüle azért én is mögéd állok evés terén :D :D :D Ha nem nyomná a kisember odabent a dolgokat és nem lenne egyre kevesebb hely,ami megálljt parancsol...hát nem is tudom...bajban lennék :D A karácsonyi étkezések után be sem merek jelentkezni a védőnőhöz :oops:

Judy remélem könnyen megy majd a diéta betartása. Fent említett dolgokból kifolyólag a cukorterheléstől nem tartok,ha nem lesz okés,akkor legalább "kénytelen" leszek jobban odafigyelni. Persze első sorban ne legyen semmi gond. Aki kibírja annak meg le a kalappal,itt is,mert olvastam az irományokból,h miket nem lehet :roll:

Kisvirág örülök, hogy megint "látni" Téged és nagy-nagy kitartást és javulást!
Még nem derült ki ,h Maját vagy Samut várunk,nem is voltunk még orvosnál 4D óta,de holnap megyünk :D Már nagyon várjuk és kíváncsiak vagyunk. A korábbi tapasztalatok alapján annyira nem élem bele magam,mert csak csalódott leszek. A lényeg,hogy megint találkozhatunk a kicsivel és jól legyen. Bár amilyen kis akrobata a drágaszág nem hiszem,h gond lenne Vele :D

Pelus: megint egy téma,amiről nem gondoltam,h ekkora hercehurcát hoz majd. Szerintetek van olyan lehetőség,h csak pár darabot veszünk? Nem egy egész csomagot? Hát majd csak lesz valahogy ez is :)

Heni és még most is a Dévai Centerben dolgozom :D De én annyira nem vagyok oda azért a környékért. Múltkor pl egy munkatársunk ment haza a Kassákon és kikapták a táskát a kezéből. Persze ez bárhol előfordulhat...

Hátfájós vagyok most én is,de csak ha hanyatt fekszem és szeretnék felülni. Szerintem rossz a tartásom alapból. De javulást a sérveseknek! Gesztenye remélem bejön a csontkovács. Tesóm sportoló,Neki kellett mennie csontkovácshoz. Hát nem volt kellemes (bár Ő nem terhes),de utána nagyon jól érezte magát.

Végül és is üdvözöllek Timchy és sok-sok szépetjót Neked is :wink:

dharma

Sziasztok!
Nálam még mindig rossz a net, sőt ma még tv adás sem volt. Nagyon nem megy nekik ez az átállás.

Kikocska a jó tanácsok fogadása terén teljesen igazad van.

Én ma elvittem a párom ebédelni, névnapja alkalmából, halat ettünk, ez igazán kényelmes volt. De most már megint bírnék enni.

Kutyafüle ne aggódj én is megtudnék enni egy elefántot is,vagy mint a kisegér aminek nől a foga, folyton kéne rágcsálni valamit. Bár ez velem volt igy régen is.

Csajok az én kisfiam nagyon hisztis, nem tetszik neki, ha :
-lépcsőzök,
(pedig emeleten mosok, teregetek, a szuterinba kell raknom a tűzre)
-ha hirtelen fel állok, na meg az ébresztőórát sem szereti
-ha gyorsan sétálok
-ha csak sokat jövök-megyek a házban is akár
-ha a turmixgépet bekapcsolom, persze a pórszívót is utálja
-ha a fát a kazán elé dobom, a durranásra is meg keményszik a pocak alja, de miért, hiába beszélek hozzá, nyugtatom, hogy engedjen lépcsőzni is,de hiába.
Teljessen mást érzek, ha édességet eszek, akkor finom kopogás itt-ott,
Ha idegeskedek, akkor szint nyilalgat, vagy lefele a lábam közé keményen rug, intenzíven, míf le nem nyugszok.
És a reggeli éhség miatti panaszkodás is más érzés, akkor mindenhol érzem, hogy kopogtat, hullámzik a hasam, mire észreveszem, jééé én éhes vagyok, azért csinálja.
Neketek is vannak ilyen különbségek, vagy ilyen keményedés, mintha ki akarna esni a hasam.

Kutyafüle sok sikert mindenhez!

Judy ne aggódj én is már 3hete bőgök, de nemtom már minek, csak, mert ráérek…

Én mondtam anyámnak nem idegesítem magam a gázhiányon, villanyos a sütöm, meg van mikróm, fával tüzelünk….Ezzel is biztos a nagyok akarnak kijátszani valamit.

Timchy üdv köztünk. Mid lesz?

Kisvirág
Épp ma kaptam 50ezer ft-ot, novemberben semmit, mivel okt. vett át az új cég, dec.ben meg 72-t, amit most megint nem tudok mire vélni. A 2 havi 72,ez meg most 50,vagy egyáltalán ezt honnan tudhatom meg, egyetlen papírt sem küldenek, csak az sms jelentésem az OTP-től.
Ezt ráadásul Közép mo.i Reg.Eb.P.E.Alap küldte,az előzőt meg Főv.és Pest m.EP. semmit sem értek.
Köztünk egyenlőre nyugi van, bár még elég sokat nyelem a könnyeim,mert magányosnak érzem magam, de már legalább a baba nem érzi, nem feszít annyira, ő meg tanul, mert vizsgaidőszaka van. Amit nem akar, de én erőltetem.
A gyűrűtől fosik mind a kettőnk….

kocska

Sziasztok!

Tegnap egész litániát írtam mindenhez hozzá szoltam és elszállt----- :-( Azért voltam rég , mert aa éjjelezet!

Cukrosok kitartás. Már csak 3 hónap nézzétek meg Ca-et ő mennyi ideje csinája....

Gabka ! Medelanak a kézi mellszívója nagyon jó kézi és 5000 ujonnan. Én nem tudom használtatt nem vennék belőle. Ezt használtam kolinál és szuper volt. Ha jó olvastam Cat is ezt használta. Szerintem elektromosat ráértek akkor venni ha tutti sok a tejcsi. én anno kézivel kezdtem , de nekem annyi volt hogy napi -4-5 dl fejtem ahoz már kellet az elektromos. de az elején teljesen jó egy kézi.

Pelus téma!
Nekünk eleinte csak a dm-es babylove vállt be. most meg felváltva használunk liberot és babylovet.

Nálunk minden oké.... most már gőzerővel készülünk Beni érkezésre. ma voltunk néző turnén és hát nem lesz olcso pedig második gyerek lesz. Az a helyzet, hogy aggodom a kora szülés miatt... olyan rossz, hogy ez itt lebeg a szemem elött. ráadásul nagyon nagy a hasam és iszonyúan feszír....., de a legrosszabb, hogy szednem kell az elevitett és valami iszonyatos étvágyat csinál. Próbálom magam türtösztetni, de állandóan éhes vagyok :-(

na mennek.
igyekszem jönni,

Kép

Kép
sziszike22

Sziasztok!

Annyit írtatok, hogy nem is tudok mindenre reagálni.

Evés: ha nem kellene diétáznom, én is folyamatosan csak ennék. Emiatt senki ne érezzen lelkiismeretfurdalást!

Na mennem is kell, mert kezdődik a House.
Majd holnap reggel írok.
Vendég

CSajok ti kaptatok várandós mamák könyvét???? mert én nem. ( annó kaptam)Csak a fehér kiskönyvet kaptam, meg egy Kismamát mellé, aztán ennyi.

Heni
KépKép
heni81

sziasztok.

látom nem csak én vagyok house rajongó :lol: :lol: :lol:
mi már láttuk az eddig feliratosan megjelent 5. évad részeit is.most az első évadtól nézzük szépen sorban,mivel téli szünet van és majd csak 19.-én jön a kövi rész.de azért ha elkezik magyarul a tv-ben is megnézem újra.

képzeljétek olyan aranyos volt ma apácska.
arról beszélgettünk mi lessz ha pont roszkor indul meg a szülés és egyszer csak mondja hogy ő már annyira várja mert olyan kiváncsi rá hogy mennyire fog Alex hasonlítani Patrikra.meg hogy hozhassa be Patrikot az öcsihez és mit fog szólni.olyan édes volt.
amúgy érdekes lessz ha tényleg pont akkor jelez mikor párom is délelőttös mert anyós tanár ő ugye dolizik akkor,anyum meg csak déleőtt dolizik.apumat valószínűleg ebben a hónapban műttik így nem lessz olyan állapotban hogy áttcamogjon vigyázni Patrikra míg anyum ide ér.na de majd lessz valahogy.max itthol szülök :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:vagy csak a végére érek be a kórházba.

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Még én is itt vagyok, bár mostanában elég szarul. Több mint egy hete beteg vagyok(köhögés, nátha) jó lenne ha tudnátok valami jót mondani rá. Méz, tea citrom kiló és liter számra fogy, de nem használ.
A babó jól van tegnap voltam orvosnál és még mindig fiú, csak neve nincs még :D . Én terheléses cukorra csak 3-hét múlva megyek és az orvosom veszi le, zsemle+tej az 1-órás várakozás közben csinál egy UH-t.
Jajj lányok nem küldené el valaki a táblához a felhasználó nevet és jelszót? Úgy szeretnék már bekerülni. Előre is köszi és mindenkinek sok puszi!!!

Kép
Kép
gaba_30

Gaba!

Köhögésre és náthára a legegyszerűbb az Oscillococcinum. Első nap háromszor, második nap kétszer, harmadik napon egyszer kell bevenni. Köhögésre pedig Stodal.Ezek a legegyszerűbb homeopátiás szerek.

Ettike!

Még én sem tudom, hogy lesz a szülés.
Nálunk a nagyszülők 150 km-re élnek. Az egyetlen aki a tömegközlekedést magától is tudja használni, az anyukám, de Ő még dolgozik.
Így megpróbáljuk majd valamelyik szomszéddal megbeszélni, hogy amíg ideér valaki, addig vigyázzon rá. És csak reménykedem, hogy mindez napközben történik majd.
Mondjuk április 3-án délelőtt...
Vendég

Gaba!

Küldöm privátban a felhasználónevet és jelszót.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.08 10:16-kor.
Vendég

Ettike!

A férjed hol dolgozik?
Vendég

Jó reggelt!

Éjjel rekordot döntöttem: 3x voltam pisilni. Ez egyre rosszabb.

Szerintem, attól még hogy egy mellszívó használt, fertőtlenítés után simán lehet használni. Én is ezt fogom tenni a barátnőmtől örökölt darabbal. Csak a kiegészítőket kell hozzá újrabeszereznem.

Gaba!
Javulást Neked! Csodálkozom, hogy én eddig megúsztam a megfázást. Biztos a rengeteg gyümölcstől van, amit fogyasztok.

Én igazából nem érzem, hogy nagyobb étvágyam lenne, mint máskor. Mondjuk ettől függetlenül már 6 kg-nál tartok (így a karácsonyi lakomák után szerintem nem is olyan vészes).

Kép
gesztenye74

Sziasztok Csajok!

Látom mindenkinek összejönnek itt a problémák! Akkor mégis elérkezett az a bizonyos harmadik trimeszter! Nekem tegnap este volt először, hogy a gyomrom égett vagy mintha valami savas valami visszajött volna (nem tudom ez a gyomorégés-e vagy valami más) ettem este két paradicsomot a szendviccsel, meg volt még citromos tea is, szóval lehet az tett be...én is beszerzek majd otthonra rennie-t, ha már ti is azt szoktátok enni!

No a tegnap este elég sz@rra sikeredett, ugye reggel mikor apával találkoztam, mondtam neki, hogy ne készüljön semmivel, mert ugye nincs pénzünk, és ne vegyen bizsu hülyeségeket amiket nem fogok használni, inkább kérek majd hasfogót vagy mellszivót vagy ilyesmit. HÁT MOST NEM HALLGATOTT RÁM??? igy nem rendelt tortát amit reggel akart volna, (délután kellett volna megerősiteni a rendelést). igy este csinált szendvicseket, én sirtam a zuhany alatt, hogy én hülye tényleg valami meglepire számitottam titkon. ő is rosszul érezte magát, hogy ilyen csóró, hogy még nekem se tud adni semmit, de ha tudnám mennyire szeret, és hogy neki mi vagyunk a legnagyobb ajándékok és neki semmi más nem kell, és ő mindig velünk lesz. aztán összebújtunk és megint lezuhanyoztunk és megnéztük a mamma mia-t, (tényleg aranyos film!) és eltelt az esténk. viszont nagyon szeret, és ez olyan jó, mert nem tudom mi lenne velem nélküle.

ma apa visszaviszi a modemet a upcnek, (ugyebár lemondtuk a tv és net előfizetést) és mától nem lesz otthoni netünk. lehet hogy majd egy olcsó csomagot igénylünk, ha már nem dolgozom, addig itt van net a munkahelyen.

hogy én miket álmodok, biztos nyöszörögtem álmomban, mert emlékszem, hogy apa néha megszoritott, és megölelt hogy itt van, nincs semmi baj. az álmomra viszont nem emlékszem :roll:

na megyek mert betanitok egy kicsit. már 11 óra, jól eltelt ez a reggel!

ja, és mikor öltözködtem otthon, apa mondta, hogy szólt neki az alattunk levő szomszéd, hogy kopog a csizmám reggelente. erre ő, hogy mi meg az ő tvjüket hallgatjuk egész nap. basszus, járjak mamuszban mindig az ő kedvükért? :evil: remélem a baba miatt nem fognak feljönni, hogy sir, ha fürdetem, és inkább hagyjam koszosan, mert nem birják már hallgatni vagy más indokot találnak, hát én mint anyatigrincs kinyitom a számat és szétszedem őket! :twisted: ha nem akarják hogy legyen a fejük fölött valaki, menjenek zárószintre!

hmmm kipanaszkodtam magam!

Kép
tünemény

Sziasztok!

Csajok kicsit aggódom a babóm miatt. Ugye most Kende skarlátos. És már nekem is nagyon fáj a torkom és köhögök. Csak a magas láz és a pötty nem jött ki rajtam. Kicsit fosok, nehogy elkapjam tőle rendesen, mert akkor nem tudom mi lesz a kicsivel.

Ha tényleg korlátozzák a lakossági gázt akkor mi meg leszünk lőve de rendesen. Panel lakás, konvektoros gáz fűtéssel és a melegvíz is gázos vízmelegítős. Azt beszéltük apával, hogy ha ez bekövetezik megyünk apóshoz vidékre, neki van fatüzelésű kazánja és villanybojler. Igaz szűkösen leszünk, mert a sógor is ott lakik, de pár napot-hetet tuti ki tudunk húzni ott.

Dharma: jujj lehet hogy akkor ma kiderül cunis, vagy kukis.
Én úgy tudom a dm-es Babylove pelusból lehet venni darabonként is. Azt hiszem 5 db van egy csomagba. A többiből még nem láttam. Meg nem tudom van-e a környéketeken pelusos bolt, mert ott is lehet darabonként venni. Bár ott inkább ilyen noname márkák vannak. Nekem azok egyáltalán nem jöttek be. Egyébként mi is többfélét kipróbáltunk. Eleinte a libero és a rossmannos jött be, míg kicsi volt. Kicsinek a pampersből és a babyloveból minden kifolyt. Később mikor nagyobb volt (7-8 hós) akkor már viszont a papmers lett a jobb, mert a liberótól peluskiütéses lett.

Kocska: boldog névnapot a párodnak!
Hát nekem nincs ennyi időm megfigyelni mikor kopogtat a kicsikém. Szinte egész napos a pörgésem és nem tudok a kicsire figyelni. Csak este szoktak simikézni, hogy tudassam vele, hogy ő is fontos. Viszont miután ettem akkor szoktam érezni. Biztos megköszöni a kaját :lol:
Hű tényleg bonyolult a tb-s ügyed, de a lényeg, hogy azért kaptál már némi pénzt. Kívánom nektek, hogy a béke megmaradjon köztetek és ne csináljon soha többet ilyen baromságot!

Heni: én a kismama (fehér) könyvvel együtt kaptam ezt a várandós mamák könyvét. Meg egy pár anyák lapját és babamagazint.

Gaba: homeopátiás szerekből keress valamit a náthádra. Jobbulást neked!

Cat-Ettike: hát még én sem tudom hogy mi lesz Kendével ha futni kell a kórházba. Kb 1-1,5 órányira van a kórház (forgalomtól függően) Valószínű a mama lesz riasztva meg minden attól függ melyik napszakban kell mennünk. Mondjuk az jó, ha apa esetleg melózik kb. 15-20 perc alatt haza tud érni értem. Addig max összeszedem magam. :lol:

Gesztenye: én is sokszor járok éjjel ki. Van hogy 4-szer is. :lol:

Tünemény: először is Boldog szülinapot!
igen ez a gyomorégés. Hideg tej, vagy rennie tabletta jött be nekem.
Hát jófej az alattad lakó. Mi lesz ha hasfájós lesz Luca? Akkor aztán hónapokig nap mint nap hallgathatja a sírást, ami nem lesz leányálom. Kende 3,5 hónapig minden este kb. 5-6 között rázendített és 10-11-ig ordított. Volt hogy napközben is pár órát. Na akkor majd bömböltetheti a tv-jét.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisvirág_30 2009.01.08 11:25-kor.

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok Lányok!
Már hétfő késő estétől itthon vagyunk, gyorsan visszaolvastalak Benneteket - nem semmi meló volt -, de most még van egy kis elintézni valóm és aztán jövök csak.
Puszi Mindenkinek!

De addig is a legfontosabb: TÜNEMÉNY! NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT TEGNAPRA! SOK-SOK ((((())))))!
Kép

Kép
Kép
tisa

Szia Mindenkinek!

Épp most beszéltem telefonon a fehérvári anyakönyvezetővel a gyermekszületéshez kiadandó házassági anyakönyvi kivonattal kapcsolatban.

Azt mondta a hölgy (nagyon kedves volt), hogy január 1-től változott a törvény, és már nem kell ilyet kiadni. Ennek ellenére, ha a pesti kórház ragaszkodik hozzá, akkor azért ők szívesen kiállítják nekem és elküldik postán. 8 munkanapon belül megvan, és elég faxon leküldeni a kérelmet.

Mit szóltok hozzá?

Zsu!
Te már érdeklődtél a Jánosban, hogy náluk most ez hogy van? Ja, a drága párom elfelejtette az e heti Kismamát hazahozni, így még nem olvasta a cikket. Te belenéztél már?

Tünemény!
Boldog szülinapot!

Kép
gesztenye74

tegnap írtam egy csomót, majd nándifiam nyomott egy resetet :evil:

tasin, tőled akartam kérdezni, hogy a melegítés nem segít? Vagy nem próbáltad a gyapjúpulcsit a derekadra? nekem azt mondta a dokinéni (neurológus) hogy azért fáj,mert van valami gyök, ideg, amit nyom, és az be van gyulladva. És ezért segíthet a melegítés. És ha nagyon fáj, akkor érdemes elmenni egy szakorvoshoz, és ír valami olyan gyulladáscsökkentőt, amit szedhetsz. Ez tünetileg kezel, de jelenleg most ez a fontos, nem? És a jó ágy nagyon sokat segít! akárhol máshol alszunk, nyomorékként jövök haza, de itthon pár nap alatt mindig rendbejövök. A kokoflexnél vettük a váci úton, kókusz meg ilyen szivacsszerű rétegek. Előtte kaptunk ilyen rétegeket egy hétre, és kipróbálhattuk, melyik a legmegfelelőbb összetétel nekünk, úgy rendeltük meg, és készre gyártották. 100ezer forint volt a 180*200-as 6 éve, de nagyon megérte, minden este hálát adok érte, hogy rábeszélt a férjem :)
egyébként nekem is jók tudnak történni, tegnap jöttünk haza a gyerekekkel, és ugye rajzolgattak a hóba bottal, lépten nyomon megálltunk. és egyszer csak nem tudtam elindulni, annyira fájt. én nem hittem el, hogy ilyen van, de csillagokat láttam, és elszédültem, annyira fájt, de aztán ugye muszáj volt, és el sikerült indulni. Nekem mindig ez a nehéz, ha folyamatosan mozgásban vagyok, nem oylan rossz, de ha egyszer leülök, vagy lefekszem, akkor utána nem nagyon tudok mozogni, nehéz elindulni. A bal lábamba sugárzik ki. most elég volt a sok megállás is. Hát, vigyáztam nagyon, hogy folyamatosan haladjak, ha lassan is :) úgyhogy hazaértünk. Nem tudom, mit csináltam volna.

mellszívót használtan venni szerintem nem gáz. én ismerőstől vettem mondjuk. Nem nagyon mennek tönkre, pótalkatrészek vehetők az aventhez tutira. Sterilizálással teljesen lehet fertőtleníteni. Kórházban sem csinálják máshogy...
ja, még eszembe jutott, hogy létezik ilyen, hogy anyatej gyűjtő kagyló és bimbóvédő egyben (olyan, amit napközben, a kisebesedett mellbimbó védelmére szolgál, nem a szoptatáshoz) az aventnek. Nem létszükséglet, tök jól meg lehet lenni nélküle. De nekem szoptatáskor, fejéskor a másik mellemből ömlött a tej, és ezzel össze lehet gyűjteni, és eltenni. Nekem volt olyan, hogy egy szoptatás alatt a másik mellemből a kagylóba egy deci tej kifolyt :shock:

heni, babavárás kettesben, vagy mivolt a címe, azt kaptam... de mivel mi négyesben várjuk ki sem nagyon nyitottam :) és anyák lapját, meg babamagazint (ami szerintem a brendon promóciós lapja :) )

pelenka teljesen gyerekfüggő, rékának csak a pampers volt jó, minden másból kifolyt a kaki, nándinak a babylove. Pedig mind a kettő kis húsgombóc volt. a kórházban is kapunk majd mintákat, azokat is érdemes kipróbálni. És ha valami beválik, nem érdemes váltani :)
és vannak kis kiszerelések, és eleinte nagyon sok fogy, akár 8-10 is egy nap, de 5-6 tutira, úgyhogy nagyon gyorsan el is fogy, ki lehet könnyen próbálni sokat :) hiszen evés előtt általában tisztába teszi az ember. A réka meg olyan volt, hogy evés után rottyantott is, úgyhogy lehetett újra, és 3 óránként esznek többnyire, első időben még éjjel is. bár éjjel én, hacsak kaki nem volt, nem tettem tisztába, hogy hamar megtanulja, éjjel van, aludni kell, kapott eggyel nagyobb méretet. :)
A lényeg, amit már a listámban is írtam, hogy nem kell bespájzolni belőle készleteket.

kisvirág, szupi, hogy előkerültél!!! és remélem tényleg sikerül majd visszakapcsolódni :)

kocska, én is érzem, hogy jó neki, vagy rossz, azért rugdos! és keményedés is van, egyél magnéziumot.
De ennyire nincs időm figyelni, hogy mit szeret, mit nem. Biztos ezért vagyunk bajban a névvel is. Olyan kis komoly értelmiséginek képzelem, és ezért olyan nevek tetszenek, ahogy nem hívnám szívesen :) meg közben olyan fura elképzelni, hogy két ilyen kis mindenlében kanál eleven kölök mellett lenne egy kis nyugis... de még van 13 hét... vagy 11... hmmm...

én azért aggódok a gáz miatt,de van menekülési útvonal, mert apuéknál is van vegyes tüzelésű, meg apóséknál is. legfeljebb költözünk egy időre. meg hát elektromosan is lehet fűteni, szerencsére fejlesztettük hozzá az elektromos rendszert, mikor beköltöztünk, a nappali-konyha-fürdő részt leválasztjuk nagyjából, aztán ellennénk egy darabig talán, van elektromos sütőnk, mikrónk.megoldjuk. Most jó állampolgár módjára lejjebb vettem 18-19 fokra a fűtést és mindenki felvett még egy pulóvert. Barátnőmmel beszéltem, panel távfűtés, náluk nyitva az ablak, olyan rohadt meleg van... :) viszotn örülök, hogy szombat nem lesz munkanap. van azért valami jó is.
egyébként jellemző, hogy én tőletek tudtam meg, hgoy elzárták, meg ez van :) egészen naprakész vagyok...

cat, meglepő módon osztom a véleményedet, hogy sokat segít, ha arra gondolunk, hogy rosszabb is lehetne :) nekem egyszer anyukám mondta, mikor a kamasz világfájdalmammal sírtam neki, hogy mit csinálom a fesztivált, kezem lábam megvan. Akkor nagyon rosszul esett, de igaziból ez a lényeg. mindig van rosszabb is.

na, megyek, mindjárt fekvés. előkészülök rá...

kikocska

Tünemény!
Utólag nagyon sok szülinapot kívánok!!!!!!!!!!!!!

Kikocska!
Ha nagyon fáj bele szoktam ülni meleg vízbe, az segít rajta átmenetileg

nekünk is kellene matracot cserélni, pedig IKEÁ-s, de mégse valami jó......
Majd később, most elég sok a kiadás...addig meg elvergődök...

:?

Mennem kell tanulni, szombaton vizsgázom :cry:
Délután meg kajára vagyok hivatalos, nyugdíjas búcsúztatóra a munkahelyemre...Na pont ez hiányzik a valagamnak.... :lol: :lol:

Pedig a mai nap folyamán se éheztem....
A második tányér rakott krumplinál tartok.... :oops: :oops:
:shock:

Kép

Kép
tasin

tasin, az ikeás nagyon szar matrac... bocs mindenkitől... köss egy gyapjú pulcsit a derekadra, engem az vitt át a holtponton! ronda, ronda, de nagyon jót tett!!!

kikocska

Lányok! Akik az első babát várják és még nem tudtak dönteni babakocsi ügyben azoknak ajánlom a következő oldalt: www.babakocsi.net

Nagyon jól összefoglalják, hogy ki mire figyeljen, mi a fontos, mi alapján dönts...
És a különböző márkájú kocsiknál még véleményeket is olvashatsz.

Judy

Kép
judy_76

Sziasztok!

Megjöttem, megvolt a cukros terhelés!
Hétfőn lesz eredmény! :)

Olvasgatok! és majd jövök!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Megjöttem, túléltem, de nem állítanám, h jól esett! Mondjuk nem sokon múlt, h kihányjam az egészet, de egy nehéz rejtvény átsegített a nehezén! Holnap reggel lesz eredmény, addig biztos, ami biztos alapon tömöm magamba a csokit!

Virág, remélem Kende már jobban van, és szurkolok, h nálad se legyen semmi gond.
Tényleg, hogy álltok a névválasztással?
Miért nem hívod fel a dokit vagy a védőnőt, h milyen hatása lehet a skarlátnak a picire? Legalább megnyugtatnának! Hm?

Timchy, szia!

Ildi, azért remélem valahogy majd tudsz jönni költözés után is! Mikor is lesz a nagy nap?

Tünemény: csípőficam szűrésre kell vinni a piciket. Alapból gondolom az SZTK-ba, csak ezek szerint nem mindenhol van gyermek ortopédia.
Ezek jó hírek lakás ügyileg, hátha sikerül találni valami jót!
Végülis jól alakult az este, és ez a legfontosabb nem???? Szeretitek egymást, és így mindent meg is tudtok oldani!
Végül, de nem utolsósorban: Isten éltessen sokáig!!!!!!

Ettike, tényleg nagyon jó dolgod van, írigyellek is. Itt, legalábbis felénk sajnos mindenért meg kell küzdeni!
Nyugi tudják ezek a picik, h mikor nem „szabad” megszületniük, hidd el minden ok lesz!

Heni, kérdezz rá a védőnőnél, sztem spórolnak vele.

Cat, miért pont április 3? Csak nem szülinapja van vkinek?

Gesztenye, nem kérdeztem, h nálunk mi a helyzet házasági akvi-val kapcsolatban, de nem is foglalkozom vele. Kérek egyet az önkormányzatnál, és kész! Őszintén szólva fárasztanak az állandó egymásnak ellentmondó infok, így inkább nem foglalkozom velük és megyek a biztosra!
Cikk nem egy nagy durranás, de szép a szülőszoba fotója!

Kikocska, sajnálom a hát problémákat, gondolj arra, h nemsokára vége. Császárod lesz miatta?
Érdekes ez az etetés előtti peluscsere. Én mindig utána tettem tisztába, merthogy azonnal bekakilt. Nem is tudom elképzelni másképp, pedig logikus lenne, h nem a teli pocit gyömöszölöm.

Mi még mindig nem vettünk egyátalán semmit. Tisztára úgy érzem, h kifutunk az időből, pedig nem hiszem, h így lesz. A babakocsi és az Emma-ágy kérdéset sem sikerült megoldanunk még elméletben sem. Jövő 7en elmegyünk síelni, de utána bele kell húznunk. Még egy nyamvadt listát sem vagyok képes összeállítani, arról, h mi kell, pedig Emmáé megvan, csak tökre összezavar, h egy csomó minden már van.

Zsu
svs

Zsu!

Most a Jánosban voltál?

Kép
gesztenye74

Igen, miért?

Zsu
svs

Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket!

Bevágtam egy 'kismamaadagos' (=jól felpúpozott) mákosgubát, és vettem egy doboz rennie-t is! kaptam anyák lapját, meg lefoglaltam a boltban egy újabb micimackós gobelint is, amit holnap megveszünk! szombatra pedig apa megigért egy igazi szép napot! :D

otthon már nincs net...hiányozni fogtok,mert azért esténként még gyorsan olvasni szoktam, de hát akkor ez már az irodai reggelekre marad majd!

Zsu, Bogi jó, hogy már túlestetek a cukroson! Jó étvágyat a csokikhoz! :lol: Emma akkor már jobban van? És vigyázz ám a sieléskor!!!

ja, Kisvirág, igen még mindig vizes a lábom, de a doki azt mondta, amig a gyűrű le-fel jön, és a kezemen nem dagad, akkor még ok. bár estére azért a csizma alig jön fel! Szegény Kende, remélem hamar meggyógyul és te se fogod elkapni!

Tisa örülök, hogy visszatértetek! Biztos nagyon jól éreztétek magatokat! Ha lesznek képek, tegyél majd a gmailre (pocisat is)!

mennem kell megint egy kicsit dolgozni, most ért vissza a főnök, és jóváhagyatjuk a fizukat (nagyon fontos dolog!!! :lol: )

Kép
tünemény

Zsu!
Csak azért kérdeztem, mert kíváncsi vagyok, hogy mire lehet számítani. Tök hamar meglesz az eredményed, nem is kell sokat várni.
Bocs, lehet, hogy már írtad, ez a löttyös volt ugye, nem a tej+zsemle verzió?

Tünemény!
A sok folyadék fogyasztása sem használ vizesedés témában?

Kép
gesztenye74

Gesztenye, megiszom a teát napközben az irodában, otthon is este, kb 2-2,5liter, de néha már 3liter is (ha otthon apa csinál teát, mert az mindig finomabb, mintha én csináltam volna) de estére mindig olyan lesz. egyébként már 10kiló felett vagyok pluszsúly terén, de már nem mérem magam otthon, csak néha ráállok, megállapitom, hogy már ennyi, és kész.

Lehet elcsalom apát a brendonba még ma...olyan sétálhatnékom van. és akkor otthon már lapozgathatom az új katalógust!

jók legyetek, szép estét, és kevés gyengélkedést!
pusszancs

Kép
tünemény

Lányok köszi a jótanácsokat és a privit is.

Kép
Kép
gaba_30

Gesztenye, cukros lötyi volt. Mondhatm fincsi. Elvileg már ma is megvolt az eredmény, de a doki azt mondta, h holnap reggel hívjam. Az éhgyomrit már 9-kor tudtam, h 4,3 lett.

Zsu
svs

Sziasztok!

Képzeljétek szombaton elakartunk menni vásárolni a babának kádat, pelenkázó lapot, pihenőszéket, ágynemű húzatót és lepedőt és jó, hogy felhívtam a bababoltot.Mondta a srác, hogy teljesen kivannak fogyva.Menjünk inkább jövőhéten akkor már lesz áru.Ja és most akartam babakocsit nézni amit ha minden igaz ebben a hónapban meg is valósul. :evil: :evil: :evil: :evil:
Most mérges vagyok ez miatt mert annyira elmentem volna nézelődni.

Ja ma reggel azt hittem sokkot kapok :shock: :shock: :shock: mikor megláttam mennyi táppénzt kaptam.Kemény 56 ezret ez 15 kevesebb mint szokott lenni.Járt még így valaki?Kíváncsi leszek a bérpapíromra majd ha viszem be a táppénzes papírokat.

Lehet az ünnepek miatt lett csak ennyi?Én ezt nem értem.

Na most megyek eszek egy kis krumplisalátát!!! :lol: :lol:

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Visszaolvasni most nincs időm, mert ezerrel benne vagyunk a felújítást megelőző pakolásban. A munka után hulla fáradtan egyre nagyobb marhaságnak tűnik a dolog, de hát belekezdtünk.

Hétfőn túléltem a cukorterhelést. Annyira borzalmasra készültem, hogy a végén nem is volt az, főleg, mert a nővérke tett bele citromlevet is. Olyasmi volt, mintha öcsém által készített limonádét ittam volna... ő is édesen szereti, s így Babócskával a pocakomban úgy tűnik nekem sem volt megterhelő....szóval, most még hétfőig mindent bele, eszem a sokfajta finomat, aztán majd kiderül, hogyan tovább.....

Szerdán pedig védőnéninél voltam, aki az orrom alá dörgölte, hogy oké, hogy nem látszok kövérnek, de 8 kilo, azért mégis csak 8 kilo, s szerinte csak 10-12-t illene csak híznom... most mit csináljak, tényleg édesszájú lettem! Elötte bezzeg nem nagyon voltak ilyen problémáim... s most még csak nem is kocoghatok :roll:

Hát ennyit röviden kismamaságomról. Holnap igyekszem viszzaolvasni, s mindenkinek reagálni, mert sajna most még várják az edények, hogy biztos helyre tegyem őket.

Sziasztok!

Tünemény! Isten éltessen! Boldog szülinapot!!!!!

KépKép
annaszuszi

Voltunk orvosnál és nagyon széles mosolyra húzódott a szánk,amikor az orvos a bevezető kis mondandó után közölte,h szerinte kislányt lát a képernyőn :D :D :D Bár ez ugye 85%,de nagy az öröm, ujjongás :D Meg visszacsúsztam méretek alapján (amiket a leletre nem írtak rá :evil:) az áprilisba

Tasin remélem pihensz sokat és már nem keményedsz annyira. Előbb nem tud az orvos fogadni?

Gabka Neked is sok pihit meg javulást. Én is a homeopátiás gyógymódokra szavazok,bár amikor én átestem ezen még az első trimeszterben voltunk és semmit nem javasoltak. Persze tea,méz tömegszámra volt és lassan-lassan elmúlt :)

Tünemény utólag is sok bóóóódogat! Párom nálunk a "teafelelős",mert nálunk is Ő csinálja finomabban és ami még jobb,már rutinból (én meg kóstolom, ízesítem, kóstolom...):D :D :D :D

Na,akkor csinálom is a vonalzót :)

dharma

Sziasztok!

Jaj nehargudjatok senkit nem akartam megbántani azzal, hogy nem jó a használt mellszivó. én is sok mindent veszek használtan. csak ha valami ugyan annyi újonnan mint használtan akkor én újonnan veszem, de ez csak az én hülyeségem. Elnézést ha valakit megbántottam.

Tök jó hogy a mai cukrosoknak jól sikerült. :-)

Annaszuszi.
Hát lehet ennyit kéne hízni, de azért szerintem nem olyan könnyű ez..... Nekem azt mondta a doki, hogy nem érdemes csak a kilokat számolni, mert akkor nem fogom magam jól érezni.... Szóval szerintem azért csak egyél. :-) Főleg a nagy munkához kell is az energia.

Jaj akartam Nektek szólni, hogy van egy használt pelenkázókomodom amit eladnék. ha valakit érdekel írjon privit.

úgy aggodom. egyre többet feszül a hasam. és sok a jóslom is :-( doki mondta ez a sok víz miatt van és ezért kell folyamatosan ellenőrizni......

Tünemény!
Bár kicsit megkéseve , de Nagyon Boldog Születésnapott kívánok.

Ja igen olvastam, hogy nagyon sokat beszéltettek a fürdetésről.az e- havi anyáklapjában van 12 tipp és nagyon jókat írnak szerintem.

na mennem pihizek.
puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Halihó!
Most is csak röviden... és inkább
CAT-nak:

Ugye, Te kérdezted, hogy mi a vélemény a Neonato babakocsiról?
Jutottál vmire azóta?
Egyszer én is kérdeztem, hogy ismeri-e vki. A képen írtó jól nézett ki és a leírás is szuper volt. Aztán mi elmentünk a Férjecskémmel a Minimanóba és megnéztük. HÁÁÁÁT....Mi azt ott is hagytuk. Nagy csalódás volt...Oltári pocsék volt - szerintünk - az anyaga. Nem volt vmi gyerekbarátságos. Szóval nekünk nem tetszett.
De ha gondolod azért nézd meg, bár ahogy eddig olvastam a hozzászólásaidat úgy vettem észre, hogy te is igényes vagy ezekre a dolgokra. Nem PP és nem is Chicco...
Jaaa, és ugyanott és ugyanakkor megnéztük a Cam babakocsikat is...ugyanaz a véleményem róla mint az előzőről.

A Többiekről sem feledkeztem meg, csak szép sorjában, ami az eszembe jut.
Pussz!

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!
Nem tudtam még visszaolvasni,de lenne egy kérdésem:a terheléses cukorra kell-e vizeletet vinni? Fontos lenne,mert holnap kell mennem. Köszi

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Kutyafüle!
Attól függ, mi van a beutalódon. Nekem például kellett vinnem, mert volt sima vérvételi labor, terhléses cukor és vizelet labor is.
Szerintem inkább vigyél magaddal, így nem érhet meglepetés. Otthon kényelmesebb elinézni, mint azokban a likluk wc-kben. Aztán, ha mégsem kell, akkor majd a végén kiöntöd a csapba.
Elég gyors és kielégítő volt a válasz? :D

Kép
Kép
tisa

Édes vagy Tisa,nagyon köszönöm!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Ó Tisa!

De jókor írod ezt a babkpcsi dolgot. Most nézegettem a cam-ek, mert tetszenek..... illetve én a chiccot,giordani-t néztem. Ezekről nem tudsz valamit?
Igazából tegnap a brendonben megnéztem a perego plikoját és szerelmes vagyok belé, de apa nem akar 100-nál többet adni rá---

puszi

Kép

Kép
sziszike22

Sziszi!
Óvatos vagyok ezzel a babakocsi témával, mert mindenkinek más az izlése, az elvárása és a pénztárcája....De azért megpróbálok segíteni.
Mi PP Switch-et vettünk - illetve kaptuk a Párom szüleitől - a tavalyi szériából... Nekem minden igényemet kielégítette. Remélem Lénának is tetszenik fog a járgánya. A Chicco is hasonló - épp ezt beszéltük Cattel -, erről is jókat zengenek. Olasz mindkettő, ők meg tudják mi a dörgés. És nem túl nehezhek, és ernyőre csukhatók.

A giordani-t nem ismerem, arról nem tudok írni.
Nekünk a mostani 3 kereküek nem annyira tüntek prakrtikusnak...

Mi mindenféleképp a PP Switch-et vettük volna, még ha a szülők nem is ajándékoztak volna meg vele, mert nekünk ez a praktikus. Kispóroltuk volna mindenképp, mivel mi szeretnénk még gyerkőcöket, de így fújhattunk egy nagyot. A Switch annyibankülönbözik a Pliko-tól, hogy a sport része mindkét irányból feltehető a vázra,viszont a hordózó része nem rakható rá a sportrészre, csak a vázra.

Én azt mondom neked, ha ennyire tetszik a PP Pliko:
mivel Nektek már a második baba jön érdemes inkább használtan vennetek, így nem olyan drága, mint a boltban. Néztem én is neten eladó Switch-et, de az persze nem volt. Viszont Pliko nagyon sok. És ezeket nem nyűvik el olyan hamar - nem véletlenül ilyen drága. És így Apa is boldog lehet mert nem csillagászati áron veszitek, Te meg olyat választasz amivel könnyebben boldogulsz és tetszik is.

Így jut is, marad is! :D
Ez hogy hangzik????

Kép
Kép
tisa

sziasztok.

ma én is voltam nézelődni.
felsoroltam az eladónak hogy mik az igényeim:
-bolygó kerék,aránylag nagy kerék,vizszintig dönthető háttámla,aránylag nagy ülőfelület,valamilyen módon kétfelől tolni,nagy pakoló rész,sem mózes sem hordi.
nagyot nézet hosszan gondolkodott de végül talált eggyet ami megfelelt.
Kép
van hozzá textil mózes de bundazsákká alakítható.
nem állítható a tolókar magassága(ami nálam + pont)
tényleg jó nagyok a kerekei és elég könnyű is.télen is elfér benn a gyerkőc.
52900-ba kerül.

a jane-kat nézegettem még utánna és ha olyat kerestek ami kis helyet foglal összecsukva akkor nem ajánlom.meg a kerekei sem túl jók.vékonyak és már újjan mozognak rendesen oldalra.

cat:

párom eon-os csak nemrég valamelyik gázszolgáltatót felvásárolták vagy mi és azzal is foglalkoznak.
a napokban kapták meg a hivatalos közleményt arról hogy mit mondhatnak az ügyfeleknek a helyzetről és mit nem.

Kép
Kép
ettike

akik szeretik a peg perego-kat:
Kép
brendonban 84000.
nekem még ez tetszik leginkább a pp-k közül.
az sem vészes és jópofa is.

Kép
Kép
ettike

szóval:

az ára sem vészes :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Tisa!

Köszi az infót a Neonatoról. Azért ha lesz időnk, még megnézzük. Úgyis akarok menni hétvégén a Mattiba.

Ettike!

Jól néz ki amit találtál, és az ára sem túl vészes.

Az a baj, hogy nekem még mindig a PP Pliko a favorit, de ugyanolyat venni hülyeség. Viszont ha lehet, nem kérném vissza húgoméktól, mert ők nem engedhetik meg maguknak, hogy vegyenek helyette másikat. (Ahogy jelenleg állunk, mi sem...)

Más. Tegnap dálután olyan hülye kedvem volt. Tiszta idegbeteg voltam. Mindenen felhúztam magam. Ennek az lett az eredménye, hogy a cukrom is rossz lett este... De hogy mi volt az oka? Jó lenne lkerülni a további ilyeneket.
Vendég

Csak név nélkül:

Beni már jól van, hamarosan az összes pötty eltűnik. Kedden megy bölcsibe is.
Remélem Ő is akarja majd, mert pár napja nagyon anyás lett. Szinte folymatosan fognom kell a kezét, vagy bújik hozzám. Én ilyet még nem tapasztaltam.

Skarlát: Én voltam gyerekkkoromban. Két hét körház a fertőző osztályon. :( De azóta ez a vírus nagyon gyengült, nem hiszem, hogy bármi következménye lenne.

Most én is azon izgulok, hogy elkaptam-e a bárányhimlőt Benitől, mert még nem voltam. Max egy hét még és kiderül.
Vendég

Zsu!

Április harmadikának semmi jelentősége. Hacsak nem annyi, hogy a hármas szám eddig szerencsét hozott nekünk. Harmadikán ismerkedtünk meg és akkor volt az esküvőnk is...
Illetve így lenne 3 hét a két fiú születésnapja között, és nyugodtan lehetne két bulit tartani. A köztes hétvégén pedig jöhetnének a nagyszülők.
Vendég

Jó reggelt!

Csajok, állítólag 4,00 lett a terheléses cukrom!!! Ez túl jó, úgyhogy most az a bajom, h el sem akarom hinni! :roll: :oops:
Volt más is, akinek kevesebb lett a 2. vérvétel, mint az éhgyomri (az 4,3 lett)??

Most jön Emma egy kis barátja az anyukájával, aki a barátnőm, de majd még jövök ma!

Pusz

Zsu
svs

zsu, nekem olyan volt, hogy egyforma volt a kettőú. a mostanit még nem tudom. Tegnap mentem volna a dokihoz, de megnt ment délben a hasm,m eg hánytam, úgyhogy maradtam. majd jövő héten.

kikocska

Sziasztok!
Tasin,mégegyszer köszi a segítséget!Amilyen gyengeelméjű vagyok mostanában, az eszembe sem jutott,hogy a beutalót megnézzem. :oops: Mindenesetre túl vagyok rajta. Nekem cukros lötyi volt.A hölgy elmondta,hogy náluk az az eljárás,hogy leveszik az éhgyomrit, azt ott helyben meg is nézte(nekem 4,8 lett),és akinek az alacsony tartományba esik,az cukros lötyit kap, akinek a magasba,az meg tejet meg kiflit. Az eredményem meg majd a szerdai terhesgondozáson megtudom.Szerintem nem gáz a lötyi.Legalábbis iható. Ami szörnyű volt,és amit kegyetlenül megszenvedtem,az a két órás éhezés,ami utána jön.De mostmár tömöm megint magamba a kaját.Vettem finom pogit(egész nap azt fogok enni),ebédre csülköt pékné módra, vacsira meg mákostésztát!És szerdáig minden nap,mert ha ne adja letiltanak róla,akkor még jól teletömöm magam vele. :lol:
Amúgy közben beszélgettünk ott a vért vevő hölggyel,és mikor mondtam,hogy 8 kg-ot híztam,akkor azt mondta,hogy hova?????Mert nagyon vékony vagyok és nam látszik rajtam.És ez annyira jól esett.Még ha tudom,hogy nem is igaz. :lol: :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: