A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Jajj de jó !! Úgy örülök hogy jól vannak :) Reméljük pár hét és jöhetnek haza, itt Tatabányán 2300 g alatt nem engednek ki, Pesten azt hiszem két kiló a határ, nem tudom Katáéknál mi lehet , de reméljük mihamarabb kiengedik őket.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!

Ezen aggódtam, hogy vajon kell- e lélegeztetni, nagyon jó hír, hogy nem kell.
A kolléganőmnek 1500 grammos lett az ikrei közül az egyik és szopizott is meg mellé táplálták és amikor elérte a 2 kilót hazaengedték (Péterfybe voltak).

Julcsi: Gratulálok a uh-hoz!

Moncsi. Annus: Vigyázzatok magatokra, pihenjetek amennyit csak tudtok!

Oroslymors: Csak óvatosan azzal a takarítással! Nem kell annyira belehúzni, nehogy baj legyen!

Kép
eper74

juj lányok mindig mennyi hír van itt!
kata nyilván most nem olvassátok de nagyon sok egészséget és minden jót kívánok acsöppséghez! remélem hamar gyarapszik majd az 1800gr de a legjobb hír hogy a légzés egyedül megy!innen már csak az a lényeg hogy tejcsi legyen...és egyen szépen!
béen köszi a jobbulást-ot :D sajnos nem tudok ma ágyban lenni bár ma már sokkal jobb a helyzet csak mivel ma be kellett jönni dolgozni...már kapok levegőt az orromon és így reménykedek hogy talán mégse kell az AB...2 napot fekvéssel töltöttem azért az használt úgy néz ki sokat! és eddig még egy algót se vettem be! :D
annus mi az hogy a felső biurok repedt? különben köszi hogy adod az infókat!nagyon izgultam már...kicsit ijesztő is ez nekem mert hát én se vagyok messze a Kata terhességi idejétől...Laci is mondogatja hogy csomagoljak be...bár nem érzem azt hogy ilyesmi történne velem is de nekem sose voltak jók a megérzéseim... :?
titokbaba cica tanításról már lemondok ő már 13 éves úgyhogy amit tud az elég...hol mondják azt hogy a 3000gr-os baba kicsi? :shock: elefántot akarnak szülni?amúgy én is ezt látom hogy mindenből preztizskérdést kreálnak! a császár-hüvelyi szülés szerintem nem szavazás kérdése innentől nem értem min vitatkoznak ezek...az meg hogy tápszer-anyatej az is ott dől el hogy van vagy nincs! paszírozhatom én a cicimet ha nem jön semmi...szóval most akkor mi értelme megkövezni egymást :?:
nemu neurológus?miért? nem kellett volna érezned? de rossz lehetett!sajnálom hogy keresztül mentél ilyesmin!
moncsi jaj szegényke!befekvés nem valami jó...én is alkudoznék!az ember otthon mégis jobban tud feküdni pihenni meg persze minden jobb otthon nincs kórházi zaj stb...de akkor ha engednek otthon maradni akkor tényleg pihenj!nehogy baj legyen!
a 2110-es méhszáj az rossz?ehez nem értek semmit...én pont tegnap fedeztem fel a kiskönyvemben hogy most először be lett írva hogy 3000...de hogy tól-ig mi a jó azt nem tudom!
orsi tényleg az ember kimossa az új cuccokat is hiszen ki tudja hol tárolták?

Kép
menion
Budapest

most jött be egy néni hogy szédül...mértem vérnyomit neki de az jó volt mondom neki ivott eleget?kiderült ma még csak egy pohár teát ivott...erre okoskodtam neki hogy igyon sokat mert lehet azért szédül...
kiment és erre elkezdtem gondolkodni én mennyit ittam eddig :oops: hááát a nagy okos nővérke így totál taknyosan munka közben épp hogy ugyan azt csinálja mint a néni...10 óra és eddig ha megittam 2dl-t... :oops: na rögtön nekiestem a teának!

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Katának: óriási gratula a kis Balázshoz, nagyon jó egészséget és boldogságt nektek. Gyors súlygyarapodást és mielőbbi hazamenetelt. Nagoyn izgulutnk/izgulunk értetek, és szurkolunk ezerrel!!!!

Edit, Julcsi: gartula a méretekhez és az eredményekhez! Olyan jó, hogy már ezek a manócskák elérték azt a súlyt és méretet, hogy egyre kevésbé veszélyes számukra a megszületés. na azért persze maradjanak benn kinek kinek az előírt ideig :lol:

Ancsi: húha, ez nem hangzik jól. Azért intézkedés közben vigyázz nagyon magatokra, ne vidd túlzásba.

Annus: nekem is volt tegnap ilyen alhasi fájdalmam, nem volt erős, csak nagyon enyhe, de mivel máskor még nem fordult elő, kivéve mikor feküdnöm kellett én is kicsit beparáztam.

Orsi: olyan vagy mint én :D , te sem tudsz a fenekeden ülni :oops: , én is hétvégi nagytakira gyúrok ezerrel és utána még a babaszobát is meg kell csinálnom.

Titokbaba: egyetértek méret és egyéb kérdésekben, szerintem ez nem verseny, kinek mit oszt a természet. Senki nem attól lesz jó anya, pláne nem boldog család, hogy hogyan szülz mekkora gyereket, és azt hogyan táplálta. Anyukám midnig azt mondja, hogy majd idekinn megnőnek. Én egy árlagos méretű gyerekkel kiegyezek, de ha kisebb vagy nagyobb akkor azt fogadom el, nem kérdés nekem úgy is ő lesz a legszebb a legjobb, a leglegleg.

Cedis: jaj de jó, hogy Balázs jól van és rendeződik ez a probléma is. Fura, hogy nem tudni mitől volt.

Menion: na akkor tessék inni eleget, főleg most, hogy takonykóros vagy :!: :!: Egyébként a méhszáj értéked a 3000 tökéletes, azt jelenti, hogy a méhnyak 3 cm hosszú, ez egy első szülő nőnél tökéletes (ez volt nekem rövidebb, mikor feküdnöm kellett, 1,5 cm, azóta is csak 2000-esra állt vissza). A nullák pedig azt jelentik, hogy mind a belső, mind a külső méhszáj zárt. ANcsi értéke, ha jól fordítom, 2 cm méhnyak, ami a 2. terhesség ugyan jó, de egy picit kinyílt valamelyik méhszáj. Suóval valami ilyesmi, ezt tudtam megjegyezni, amikor nekem magyarázta a dokim anno.

Lovászkata: 10 kg :lol: én már nem is nézem hol tartok, valahol 13-15 között.

Béeen: jó volt a kérdés, nekem eszembe se jutott volna, bár mi még mindig nem mentünk el a kocsiért, mert egyelőre nem tudnánk hova tenni. A babaszobában, már annyi doboz, meg zacskó van :roll: , hogy olyan mint egy szemétdomb. Ezek mind Barni cuccai, meg az enyémek. De addig míg nincs bútor nem tudom elpakolni, ráadásul ma este mindent ki kell hordani onnan, hogy holnap férjenek a bútorszereléssel, utána bútortakarítás, ruhamosás és csak akkor kezd el felszámolódni a káosz, utána lesz hely a járgánynak is.

Tegnap nem tudtam már jönni, mert a munkahelyemen nagy változások vannak és a délutáni pihim után vissza kellett jönnöm 4-re este 7-ig. Hát igaz engem ez most nem érint direktben, de azért szeretném, hogy legyen utam visszafelé. Nem irigylem a kollégáimat vért fogank pisilni jövőre :shock:

cicóka

Többen írtátok nem tudjátok mi az a c3000, 2110 stb bemásolom ide mit jelenet!

Méhszáj értékei:
3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Menion!

Azt jelenti h a burok egészen felül repedt meg,tehát nem alul,akkor jobban is jön a magzatvíz! :wink: Jelentősége nincs,vagyis ha azt nézzük h megrepedt,akkor ott szülés lesz :wink:

Nekem ma is nyilal a hasam,de most csak bal oldalt.Így keltem....azóta se lett jobb.Szerintem ez már a végéig kitart nálam :? Lehet h ez nem is a méhem?Hanem hólyag,vese?Ja nem,azok nem ott vannak :lol: :lol:

Bogi!
igen,ez hátha jól jön sokaknak!Én 3000rel mentem szülni kb:))

annus11

annus akkor az amikor a mi babóink születtek egy ilyen időszak lehetett ugyanis én is 3000-el mentem szülni. Mondjuk meg is lett az eredménye! Császár.... bár nem amiatt, hanem a kis köldökzsínór fonó művész miatt! :D

Most nézem csak pont 1 hét van Iza és Csani között és most a második babók is pont egy hét különbséggel vannak kiírva! Csak most a ti javatokra! :wink: Kíváncsi leszek! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Annus!
Én azon gondolkoztam,hogy mitől repedhet meg a burok? És vajon a Katánal mitől repedt?
Annyira jó, hogy magától lélegzik az a kis csöppség!!! Sok-sok gratula nekik! :)

Itt is nagyon hűvös van (8 fok), de legalább süt a nap!!!!!! :D :D :D
Nekem most nem vészes az alhasi fájdalom, bár ez már nagy szám, mert szinte állandóan azzal küzdök.
Egyébként legtöbbször akkor van, ha 1-2 napig nem tudok wc-re menni. Akkor fel vagyok puffadva+a baba nyom mindent, szóval szerintem ezek összhatása szokott lenni. Na meg persze az is, hogy nem tudok a seggemen ülni.
Ma is már 2 adagot kimostam, kiteregettem. Kivasaltam az előző kört, kitakarítottam a konyhát és most azt néztem, hogy porszívózni is kellene... :) :) :)
De Zsolti mindig mondja, hogy majd ő megcsinálja, ne pörögjek már, de nem bírom ki.... :?

Julcsi gratula a méretekhez! :D

Ja és még valami, itt még nem meséltem nektek,hogy még a terhességem előtt 7-8 évig magas vérnyomásos voltam, amire gyogyit is szedtem, aztán életmódváltással sikerült leküzdeni, úgy hogy gyógyszert sem kellett már szednem. De a terhesség alatt visszatért, csak olyan formában, hogy eléggé magas a pulzusom. De nem szedek rá semmit, mert nem akarom, hogy Zsófira bármilyen hatással legyen. de most már kicsit kezd elviselhetetlen lenni, hogy fizikailag minden nehezebb ugye+nehéz a levegővétel. Szóval szerintem legközelebb újra megemlítem a dokimnak, hogy valamit találjunk ki, mert ha ülök és semmit nem csinálok, akkor 110-120 percenként. Szülésnél pedig nem leszek a legnyugalmasabb állapotban ugye...na mindegy, majd hátha kitalál valamit. :cry:

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Bogi!
Tényleg!De izgi!!!Nagyon egykorúak a gyerkőceink! :wink: És ugye nekem is császár lett!Felőlem tesóknál is lehet 1 hét a javatokra,de kérlek ne hordd túl :lol: :lol:

Béenn!
Fogalmam nincs hogy mi az oka a burokrepedésnek....sokaknál a tolófájások előtt repesztik meg,másoknál vajúdás alatt reped magától,passz!

Én meg mindig azt vártam h majd jönnek a rendszeres fájások.El is határoztam h rendszeres 5 perceseknél azért bemegyek stb.Ha voltak jóslók,mindig néztem az időt,én marha :lol: :lol: Aztán tessék,elfolyt a magaztvizem.
Kíváncsi vagyok most hogy lesz :wink:

annus11

cicóka nekem se kell 2x mondani...már most másfél lityi bevételem van :lol: megmikróztam a zacskós kakaót elötte meg a teát :lol: kollégák azt mondták barna gyerekem lesz mert annyi kakaót iszok meg :lol: na igen a kakaóból életemben ennyit nem ittam szinte naponta 1 liter becsúszik...munkafelszerelésként mindig 2db zacsis kakaót viszek már röhögnek rajtam :lol:
bogi 1000köszönet! végre értem!én azt hittem a méretet írja vagyis hogy 3000=3cm de akkor most felvilágosodtam :P
annus értem akkor nem volt ezek szerint niagara...csak lassan csordogált neki...ez azért jobb mert akkor kicsi időt nyerhetnek talán ilyenkor....
béen azért a 120 már nagyon magas! nekem meg a pajzsmirigyem működött alúl terhesség elött aztán a babó totál átlendített hyperré...ezért szoktam 100-110es pulzussal létezni na de nem állandóan és én folyton nézem...meg szólok a dokinak...a vérnyomatom meg 100/60 körül jár...és amúgy is voltam szív uh-on is év elején szóval ezzel foglalkozni kell mert a mi szivünknek is baromi nagy megterhelés a terhesség de a babának se jó mert akkor az ő pulzusa is válltozik

Kép
menion
Budapest

Burokrepedés: Nem volt Katának bakteriális fertőzése???Hüvelygomba, vagy más vírus??? Mert az is okoz egy fajta gyulladást majd burokrepedést! :(
Vagy a fájásoktól lehet hogy megreped?...nehéz erre rájönni.De szerencsére ritka dolog.
Mindenki vigyázzon magára!!!
Ezért aki úgy érzi fura a folyása, mondja a dokinak csináljon hüvelykenet tenyésztést!!!!
Mert nem mindenhol csinálnak,szerencsére az én dokim alapos, már 3x letesztelt mindenre. Azt tudom hogy a 36-37.héten nézik van e sztreptococcus-od, ez kötelező szülés előtt. De más nem. :(

C:2110-es méhnyak az már veszélyes lehet, szigorú pihi!!!! :(
Nekem eddig nem is nézték, csak most, úgy tudom most már 2000 körüli-re rövidült, még az is jónak számít így a 30.hét után.De vigyáznom kell, ne legyenek görcseim van gyakori keményedések.
De ez változó mert valaki hipp-hopp megnyílik, van hogy már hamarabb mint kéne, valaki 3000-el megyszülni.Ugye Bogi??? :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lovaszkata 2010.10.27 12:13-kor.

Kép
Kép
lovaszkata

Örülök hogy Kata kis Balázskáját nem kell lélegeztetni!!! :D :D :D
Itt felénk a 2400-2500 gramm felett mehet haza a baba! :? Remélem Kata picikéje gyorsan gyarapodni fog majd, és drukkolok hogy legyen teje!!!

Kép
Kép
lovaszkata

Menion!

Én se ittam am túl sokat amíg nem szóltál:)))
Igen,folydogált,azért volt az elején a bizonytalanság h tényleg az e!

persze,burokrepedésnek lehetnek ilyen okai h fertőzés stb,de ugye az kiderül.Nem tudom h Katának volt e vmi,teljesen ok nélkül is repedhet sajnos :? Na de ne repedjen senkinek se,vagyis még ne! :wink:
A fájás szerintem nem mérvadó,hiszen vkinek attól se reped meg.Ez egy örök talány marad :lol: Vagy lehet nálunk okosabbak tudják a választ erre a kérdésre is 8)

annus11

Sziasztok!

gyorsan visszaolvastam...

Menion: ne aggódj én is már csak tisztasági betéttel tudok közlekedni, mert szinte minden tüsszentésnél kifolyik egy kis pisi, de nekem is azt mondták, hogy majd elmúlik a szülés után.

Orsi: takarítás, csak óvatosan ( bagoly mondja verébnek, most állok neki ablakot pucolni, függönyöket mosni)
Milyen romantikus, kedves férjed van!!!!! :lol:

Bei: nyügi van nálam is...

Katinka: magne B6 nálam sem ér már semmit sem, nekem ami bevált a megnerot, naponta 3*1000.

Cedis: pisi eredményhez gratu.

Lovászkata: a more milket nekem nagyon ajánlották, én venni fogok, a teától nekem hányingerem lesz még az illatát sem bírom.

Edit: nagy gratu .

Moncsi: tessék még kihúzni minimum 3 hétig, hajra-hajrá!!!!!!

Katinka: lázas babának mielőbbi gyógyulást!

Annus: hohahó, nem sietni, tessék engem megvárni, én még adok magunknak legalább három hetet, benne vagy?
köszi a választ.

Az elmúlt napok nekem is iszonyatosak voltak, keményedtem, fájtam szörnyű volt, de ma reggelre mintha elfújták volna..kisütött a napocska, jobb idő lett, ez az átkozott front a hibás szerintem. Szedem a magnerotot és csak bizakodom, hogy három hetet még kihúzunk valahogyan.... de úgyis kihúzzuk, mert megbeszéltem kisfiammal, hogy még várni kell.

Most takarítás van és babaruci mosás, de annyira lassan szárad minden, hogy szerintem sosem érek a végére. Még egy-két dolgot meg kell vennem aztán nyugiban hátradőlök és várom a nagy napot!!!!!

Kata: babához gratulálok, nagyon jó hír, hogy magától lélegzik, minden szépet és jót kívánok Nektek!!!!!
Vendég

Menion!
Igen, tudom, hogy nagyon magas és én is mérem 1 nap 3x, rendes vérnyomásmérővel. A vérnyomim nekem is ilyen 110/60 szokott lenni, reggel 120 körüli pulzus, utána napközben 90-110 max. Kardiológusnál is voltam, még a 3-4 hónap táján, de nem javasolta a Betaloc-ot, amit lehet elvileg terhesség alatt szedni, csak nem akart ő sem meg én sem kockáztatni, hogy valami hatással legyen Zsófira. De azt hiszem most már nem lenne gond ha szedném. Ezért mindenképp' szólni fogok a dokinak.
A pajzsmirigy miatt is szokott magas lenni, azt tudom. Nekem nem szervi probléma miatt...vegetatív idegrendszeri dolog volt (fantasztikus gyerekkorom miatt..)és azért a szervezet nem felejti a sok év gyógyszer-szedést ha nem mozgok eleget ilyen magas és mivel az most nem megy (mármint nem futhatok km-eket, vagy ülhetek fel egy Spining gépre 1 órára, hogy szinten tartsam), ezt nem úszom meg a terhesség alatt, csak gyógyszerrel. :( :( :(

Annus!
És rögtön bementetek, ahogy elfolyt a magzatvíz?
Jajj, olyan kíváncsi vagyok kinek, hogy lesz. :)

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Béenn!

Hát hajnali negyed 6kor folyt el,az uram pont elindult dolgozni,mert 6ra jár.Hívtam h forduljon má vissza :lol:
Én addig vettem egy zuhanyt,felöltöztem,betettem azt az 1-2 dolgot ami kellhet és ugye még használatban volt pl papucs,mobiltöltő!Aztán ettem egy kiflit és egy pohár tejet ittam(jól tettem,mert másnap reggel ettem legközelebb).Még írtam 1-2 fórumra h mi a helyzet.Aztán fél 7körül már benn voltunk,kb 10 perc innen a kórház.Az uram noszogatott h haladjak má,közöltem h azért néha vannak ám fájásaim is :lol: :lol:

Amúgy ha elfolyik a víz akkor kórház azonnal!Vagyis nekem ezt mondták,illetve ne nagyon szaladgáljon az ember,mert pl előre csúszhat a köldökzsinór stbstb.
illetve vérzésnél is rögtön kórház!
Fájásoknál lehet még otthon maradni,nem kell rögtön beszaladni a 20perceseknél,de ez is egyén függő!Vkinek rögtön 5 percesei vannak stbstb.

annus11

És hogy tudjátok hogy kell élni!
ÉN HOLNAP FODRÁSZHOZ MEGYEK! :)
NEEEEM ablakholnapra be tudott vállalni, szépen mehetek a rokonlátogatásra, máskor mindig 2-3 hétre kapok időpontot, most meg! :)

annus én túl tuti nem hordom, mert ugye fix császár lesz azt mondta a dokim hoyg megbeszéljük és valamikor a 38. hét után kiválasztunk neki egy szép napot és meglesz!

Tudjátok hogy Szabina nap van??? Simi rossz ide vagy oda én azért megsimogattam az én kis Szabinámat! :)

More milk-ről az én barátnőm is jókat mondott ő szedte.
Én csak Laktoherb-eztem meg homeoztam!
HOMEO-nál VIZET LEHET INNI! csak mást nem szóval a folyadék miatt nyugodtam lehet használni! Ezt én is csak akkor tudtam meg mikor pont erre panaszkodtam hoyg vagy bogyó vagy folyadélk mert nagyon kell rá figyelni, erre mondta a doki hyog a víz megengedett! Mondom jóóó hogy tudom!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Bogi:)))
Iza 38+5én jött,szerintem tesóval nem húzzuk ki addig...lehet h akkor most mi leszünk 1 héttel előbb?de izgi :lol:
Pici névnapi simi belefér :lol: :lol: :lol: Niki is kapott szeptemberben a névnapján :wink:

annus11

Sziasztok!
Hurrá, Kata kis Balázsának! Ez nagyszerű hír, hogy nem kell lélegeztetni! A súlygyarapodás meg hamar meglesz, nem kell aggódni. Nekem egy volt osztálytársam szült pont 2 hónapja ikreket 29. hétre, mindkét kislány 1200 g örüli súllyal született, mostanra érték el a 2000 g-ot és a héten mehetnek haza. Szerencsére ők is megúszták károsodás nélkül, pedig nálunk rizikós volt az első 2 hét a második, kisebb babánál. Azért ez az orvostudomány csodája, hogy ilyen kicsi magzatokat meg tudnak menteni.
Cicóka: valóban nem tudok itthon héderelni, mindig csinálnom kell valamit. De bírom, hogy többen írjátok, hogy csak óvatosan a takarítással és aztán zárójelben kiderül, hogy szinte senki nem bír magával…. :lol:
Egyébként a mai takarítást elnapoltam, mert a délelőtt elment a védőnőnél (amúgy minden ok), most meg már semmi kedvem. Csak le kell szoknom róla, hogy stresszelem magam mert vmit nem csináltam meg amit beterveztem. Tudom, hogy megvár, én találom ki a tennivalót magamnak, nem más osztja az észt és mégis néha ideges vagyok, hogy ez vagy az nincs meg. Most már tényleg fel kéne venni a lassított terhes tempót.. :roll:
Menion: továbbra is jobbulást és kitartást a melóhoz. És inni, inni, inni….
Jók legyetek! Én megyek ledőlök kicsit, mert ma valahogy nekem se jó semmi…. :?

Kép
orsolymors

pisi ügyben ezek szerint elég gyakori...akkor már csak azon csodálkozom hogy nem volt ez téma eddig...ezek szerint ennyire "természetes"velejárója a terhességnek...hát vannak szépségei a babavárásnak nem? :oops:
béen akkor szépen controllálod ezek szerint!ügyi vagy! a 3.trimeszterben már tutira nem bántja a betaloc a babát! a genetikai tanácsadónál mikor jártam én egy másik bogyóról kérdeztem hogy lehet-e és azt írta hogy a szervfejlődés befejezte után bátran szedhetem...a szervfejlődés meg ugye az első trimeszter...

Kép
menion
Budapest

eszek iszok jelentem :!: és most megyek és ledőlök mert talán engedik a betegek úgy néz ki :D

jaj hogy milyen szerencsétlen sorsok vannak ezt még elmondom: szomszéd asszony telefonál hogy a 90 éves nénit bántja az unoka aki egy nagy gorilla és elvette az összes pénzét most már gyógyszerre sincs a néninek :cry:
kérdezték mit tudnak csinálni...mondtam hogy az ügyelet pont semmit sajnos! csak a rendőrség...na de azok is ugye kimennek s ha láthatóan életvitel szerüen ott lakik akkor csak sarkonfordulnak...pénteken jön a nagyi nyugdíja és már most zokog a néni hogy mi lesz vele :cry:
ha eldugja a pénzt szerintem akkor kiveri belőle hát mit lehet ilyenkor csinálni...az ember szíve megszakad :cry:

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy a kis Balázs ilyen ügyes fiú! Remélem már Kata is megnyugodott valamelyest. Biztosan a szopi is menni fog egy ilyen ügyes babának!

Nekem is nagyon kellene ablakot pucolnom, de Balázstól nem igazán tudok, és még a jövő héten sem megy oviba, úgyhogy ez még várat magára, meg a szekrények kipucolása is hátravan. Ma ágyneműt húztam, mostam, még felmosás van hátra.

A tegnapi 3 órás orvosnál ülés során biztosan összeszedtem valamit, mert éjszaka megfájdult a torkom, és azóta csak rosszabb lett. Balázs is csúnyán köhög.

Még ne készüljön szülni senki, jó? Minden babó maradjon csak benn legalább november közepéig, de inkább végéig.

Menion: szegény nénike! :( Ha megveri az unoka, vagy akarata ellenére elveszi tőle a pénzét, attól, hogy oda van bejelentve ő is, attól még magánindítványra büntetendő a dolog, szóval fel kell jelentenie, mást nem tud tenni. Persze ki tudja ez e a jó ötlet? Inkább ki kellene jelentenie a lakásból.

Bogi: rám is nagyon rám férne már a fodrász, de én évek óta keresem a jót, és eddig még nem találtam meg. Most növesztem, és majd tavasszal rászánom magam, hogy valaki megint elrontsa. :)

Kép
cedis

Menion!
Most látom a listán, hogy egy napra vagyunk kiírva. :)
Kíváncsi vagyok melyikünk megy előbb szülni?! :D
Hogy bírod még ezt a melót? Még akkor is, hogy nem minden nap van...én már az itthoni teendőktől elfáradok. :?

Bogi!
De jó neked! Kényeztetés, hmmmmmmmmmm :) :)
Én is ritkán jutok el, szerintem még 1x elmegyek szülés előtt valamikor.

Cedis!
Jobbulást nektek! Könnyen össze lehet szedni most bármit a rendelőkben. :?

Annus!
Köszi a sztorit. Még írtál pár fórumra? :) Az nem semmi. Én egyelőre el sem tudom képzelni, hogy mit és hogy fogok csinálni, ha eljön az idő.
Van szülésznőnk, aki azt mondta, ha bármi van telefon és majd megbeszéljük mi a teendő. :shock:

Kép

Kép
béenn
Szolnok

cedis
a néni szerint nincs bejelentve na de úgyse tud vele mit tenni...ez egy magatehetlen néni csak a lakásban tud mozogni nem tud intézkedni már...mondtam a szomszédnak ha úgy van a rendőrség kiteszi a lakásból de attól még visszamehet...zárat is cserélhetnek éppen de ezek olyan esetek amit szerintem nem old meg a rendőrség se...őrt nem állítanak az ajtóhoz hogy megvédjék..a szomszéd néni se mer vele kiállni nyilván...
elmondtam a szomszédnak hogy azt derítse ki hogy bejelentette-e magát az unoka mert hanem akkor jöhet a rendőrség...de ha igen akkor az még nehezebb ügy...hát ez van!
nem szabad megöregedni :(

Kép
menion
Budapest

béen
igazán? akkor szerintem én beelőzlek :lol: bár annyira nem sietős nekem csak azért gondolok rá mert a doki azt mondta lehet hogy elöbb megcsászároz mint a kiírás...de azt csak akkor ha a babának nem lesz jó a ritmusa persze...
a melót?hmm hááát azt tudom mondani hogy a drága férjem most otthon éppen takarít :lol: :P és én nagyon el vagyok kényeztetve! így azért lehet bírni...meg hát nem vagont rakodni jövök hanem aztal mellett meg telefon mellett ülök...

Kép
menion
Budapest

béen épp az ügyeletes doki egy szülész nőgyogyi rezidens és rákérdeztem a 120-as pulzusodra..azt mondta na az már azé sok...kérdezte mikor vettek vért meg azt mondta azért kivizsgálná hogy nincs-e fertőzés vagy más oka...de a baba frekvenciáját ez nem befolyásolja amúgy!amin csodálkozok mert azt hittem akkor ő is nagyobb fordulaton van de ezek szerint nem!
nyilván csak álltalánosságban tudtunk beszélni hisz nem tudok rólad sokat de ha már ítt volt hát rákérdeztem :lol: szóval érdemes lenne szóvá tenned a dokidnál...ja és azt mondta nem betalocot szoktak adni terhesnek...hát pedig én is hallottam már betalocos kismamáról...ez meg nyilván megint eset függő...

Kép
menion
Budapest

Az én pulzusom is olyan 100 körüli,de nekem alapból magas.Mondjuk 120 még nem volt soha hála az égnek.

Na ma Eperrel összefutottunk az új corvin bevásárló központban.Én alig tudtam hazavánszorogni,pedig igazán nem mentünk sokat!
Kapkodom be a magnéziumot,mert még mindig fáj a hasam alul :?

annus11

annus az enyém is annyi de az aztmondta azért van mert ilyenkor kompenzál a szivünk mert már sok neki a feladat...az még elfogadható...de a 120at már sokallta...
mondta hogy minden ilyenkor csúcsra van járatva a tüdőnk is meg minden meg hát ilyenkor nagyon hirtelen gyarapszik a baba és az is nagy megterhelés a mi szervezetünknek...
az bizti hogy nem vagyok terminátor :oops: nyilván sokkal jobban bírja az akinek a baba mellett nincs plussz feleslege amit még cipel

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Látom mindenkiben dúl a fészekrakó ösztön!
Csak óvatosan!
Bár ma én sem bírtam tovább és összeraktam Doroti birodalmát!
Raktam képet a g-mailra.A helye nem ott lesz mint most mert nagyon odasüt a nap.Ma elég jól le tudtam tesztelni.
Néztem már baby hordozót is.12.000-14.000ft közt van ami hintáztatható is.Egy szép bordó szürkét ki is néztem.

A Balázs meg nagyon szuper baba ha már ilyen ügyesen fejlődik.Hipp-hopp haza is mehet.
Nálunk is azt hiszem 2500gr a hazaengedős határ.

hadedit82

Menion!
Küldtem privit.

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Sziasztok Lányok!

Mindenki próbáljon egy kicsit a fenekén megülni, mert ez a frontos időjárás nem igazán tesz jót. És a végén a decemberi topicot átnevezhetjük október-novemberire. Én is végig szenvedtem a hétfő estét és a keddi napot, de hála égnek tegnap estétől már nem görcsölgetek. Úgy látszik a hideg frontra érzékenyebb vagyok. Nyáron is akkor voltam nagyon sz@rul. Jó lenne tudni előre, hogy mikor lesz megint ilyen karakteres hidegfront, mert azt már lehet, hogy nem bírjuk ki egyben...

Annus:
Ne mászkálj 10 métert sem, mert megeszlek, ha beelőzöl engem :D:D! Még Nektek is 2-3 hetet bent kellene tölteni. Egyébként az én fiam is fogzik... :? 37,5 volt a hőemelkedése, jobb felső utolsó jön ki. Haza is küldték az oviból, mert nem tudták, hogy mi a baj. Bár igaz, szerencsésebb vagyok, mert már csak egy fognak kell kijönnie és megvan mind a 20.

Béen:
Köszönöm a szoba dicséretet. A hungarocell figurákat én rajzoltam meg, de nem én vágtam ki, mert nem volt hungarocell vágóm. A színezés sem engem dicsér, csak a rajzolás, a körvonal és az ötlet :). A benzinkutas szekrnyen is sokat agyaltam, aztán találtam egy asztalost, aki meg is bírta csinálni.

Egyébként a magzatburok nálam a fiam születésénél azért repedt meg, mert szerintem a doki kicsit erősebben vizsgált meg. Szerintem másnap magamtól is megszültem volna, de egy nappal előrébb hozta ;). 38+6-ra született a fiam. A 21 hetes babánál pedig fertőzés okozta a burok repedést. Sajnos hüvelyi folyásban jele nem volt, csak a burkon tapadt meg, és szinte elette. De ezt nem tudták megmondani, csak a szülés után 2-3 héttel, mert tenyészteni kellett. Antibiotikumot ekkor automatikusan kaptam. Mind a két esetben 3000-es volt a méhszáj, és mind a két esetben 2 óra múlva megszültem. Úgyhogy nem jelent semmit a 3000-es méhszáj sem :)

Én jövő hétre tervezem a fodrászt és a pedikűr-manikűrt, mert egy ideig biztos nem lesz rá alkalmam :). Sőt képzeltek holnap be vagyok fizetve egy kismama masszázsra is! Hmmm. Mivel mostanában az uram ritkán van itthon - nyilván lelkiismeret furdalás - befizetett egyre :). Remélem semmi nem jön közbe!!!

Még visszaolvasok, csak félek, hogy elszáll, így inkább elküldöm, amit eddig írtam .).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára titokbaba 2010.10.27 20:11-kor.

titokbaba

Menion:
A néni kérhet az unokájával szemben távoltartást. A 2009. évi LXXII. törvény szabályozza. Ezt itt bonyolult lenne most leírni, de pont a családon belüli erőszakos cselekményekre találták ki.

5. § (1) Az ideiglenes megelőző távoltartás, valamint a megelőző távoltartás átmenetileg korlátozza a bántalmazó tartózkodási szabadságát, a tartózkodási hely szabad megválasztásának jogát, szülői felügyeleti jogát, valamint gyermekével való kapcsolattartási jogát.

(2) Akivel szemben ideiglenes megelőző távoltartást, illetve megelőző távoltartást rendeltek el, a távoltartás hatálya alatt köteles

a) magát távol tartani a bántalmazottól,

b) magát távol tartani a bántalmazott életvitelszerű tartózkodására szolgáló ingatlantól,

c) magát távol tartani az ideiglenes megelőző távoltartó határozatban, illetve a megelőző távoltartó határozatban megjelölt más személytől, és

d) tartózkodni attól, hogy a bántalmazottal közvetlenül vagy közvetve érintkezésbe lépjen.

(3) Ha a bántalmazott az életvitelszerű tartózkodására szolgáló ingatlant - a használat jogcímétől függetlenül - a bántalmazóval közösen használja, a bántalmazó akkor köteles magát távol tartani a bántalmazott életvitelszerű tartózkodására szolgáló ingatlantól, ha a bántalmazott az ingatlan használatára a szívességi lakáshasználaton kívül egyéb jogcímmel rendelkezik, vagy a bántalmazóval közös gyermekét neveli.

Szóval van lehetőség, és ha érdekel, akkor elmondom a részleteit is, csak tényleg nem túl egyszerű, így inkább csak célirányosan mennék bele.

A melót pedig lassan neked is abba kellene hagynod! Bár én beszélek, aki még a 34. héten sem akartam hazajönni :D

titokbaba

Edit:
Megnéztem a kuckót :): Nagyon-nagyon édes. Nekem bejönne, ha ide vinnének haza! És milyen szép nagy már a pocid. Azért megijedtem, mert az enyém - 3 nappal idősebb csak - és sokkal lentebb van... Na reméljük még 2 hetet marad a fiatal úr!

titokbaba

Teszek én is mai pocakfotót!
Azóta se vagyok jobban,folyamatosan fáj.se magnézium,se meleg zuhany nem tett helyre :?

annus11

gyors bejelentkezés, nyílt napra megyek az oviba....du ismét jövök.

Annus: kezet foghatunk!!! Tegnap itt álltak sorban a férjem, anyósom és a barátnőm, hogy induljunk már,mert tuti itthon megszülök!!! Szerencsére nem adtam be a derekam, reggelre elmúlt, igaz szedtem a cordaflex-et és a magneb6-ot!!!
Neked hogy indult a reggeled???????

Kata és a baba jól vannak???

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Sziasztok!

Annus, Kriszta: mi van veletek? Remélem minden ok.

Képeket majd nézek, csak most indulunk a kórházba egy újabb kontrollra, gondolom ezren lesznek.

Lányok vigyázzatok magatokra!

Kép
cedis

Sziasztok!

Annus, Kriszta: remélem most már ti is jbban lesztek, most egy pár napra frontmentesek leszünk, ezt olvatam.
megnéztem a fotókat :D

Béeen: szuperek a képek, nekem ez is nagyon tetszik

Annus: neked is szép nagy pocid van már, de azért még nőhet! Legalább akkora legyen mint Izával :wink:

Titokbaba: nagyon jó lett a szoba, mégha nem is Te voltál a teljes kivitelező, az ötlet akkor is a tied. Ügyi vagy :D Majd asztalos ügyben érdelődnék, mert aki ilyet meg tud csinálni, az na...

Edit: nagoyn jó a babalak, szép a szín, amit választottál. És pocid, húha!

Utolsó előtti napom munkában. Holnap 10-kor még van egy értekezletünk, utána már csak búcsúzkodom.
Kicsit rossz szájízem van, ma tudtam meg, hogy jövő év elején kb 100-200 embert bocsátanak el tőlünk :shock: , izgat, hogy mi lesz a csapatommal! És ezt holnap el kell nekik mondanunk :roll:

cicóka

Sziasztok!

Annus!!! Vigyi magadra!!!! Ne előzz be!!! oké? Nekem elöbb kell szülni. :wink: Nagyon szép a poc! :D

Kriszta! Te se előzgess!!!!!! :wink:

Edit! Tényleg jó a kuckó!!! :) Poci is nődőgél rendesen!

Titokbaba!
Hmmmm fodrász? manikűr? Pedikür? Meg még kismama masszázs is????? Tudsz élni!!! :wink: :D Igazad is van! Kényeztesd is magad. Nekem is kéne fodrászhoz menni, de nem tudom, hogy még szülés elött-e vagy utána.

Tegnap megvolt a kenet vétel a dokinál. C 3000 ,miden okés. Azt mondta csak, hogy nem lesz pici baba. UH.- Flometria csak 2 hét múlva és utána héten kezdik az NST

Kép
bei

Na voltam a dokinál.Babával minden oké,de picit kevesebb a vizem.Illetve keményedik a hasam.Pár napra be kell feküdnöm:(
Most hazajöttem a táskámért ,aztán megyünk is vissza!
Hát azért írtam mikor kijöttem UHról,Iza nagyon fog hiányozni:(Az apjával lesz itthon...hétvégére lesz benn netem,szóval majd jelentkezem!

annus11

Jajj Annus! Ne ijesztgess! Remélem a kórházi pihi segíteni fog és 23- hetet még kibírtok Nikivel! Várjuk, hogy jelentkezz majd, de most elsősorban magadra és Nikire gondolj, PIHI!!!! Izus és apa pedig jó páros lesznek ne aggódj, még jól is jön majd neik egy kis ketteseben lét.
Millió puszi, és küldöm a sok pozitív energiát ++++++++++++++

cicóka

ja a 23 hetet azt 2-3 hétnek értettem :oops:

cicóka

Annus! Én is küldöm a sok drukkot ++++++++++ !!!
Biztos jobb lesz bent. Vigyáznak rátok és ott megkapod a szükséges gyógyszereket és a sok-sok pihit, ami most szerintem a legfontosabb. Nagyon várom , hogy jelentkezz!!! Addig is Puszi!!!

Kép
bei

Sziasztok!

Annus: Nagyon lelkiismeretfurdalásom lett, lehet, hogy nem kellett volna bejárnunk az egész üzletházat?!
Nagyon köszönöm a gyöngyöket a párnába!
Sokat gondolok rád, remélem hamar kiengednek! Mit tudnak csinálni ha kevés a magzatvíz!

Béen: Nagyon jók a ti képeitek is!

Hadedit: Szép nagy pocid van. Doroti lak gyönyörű, csak akkor lesz szebb ha ott lesz a lakója :D

Titokbaba: Ilyen szuper gyerekszobát még nem láttam! Gratulálok!

Ha lehet kérni a babókat tartsák be a születési sorrendet!

Kép
eper74

Jajj, mi van ezen a topicon! Mindenki vigyázzon magára!

Kriszta és Annus: Még annyian vagyunk előttetek. Hihetetlen, hogy mennyire nehezen törődtök bele, hogy nem Ti vagytok még soron :D!

De félre a tréfát. Pihenni! Tényleg 2-3 hét még hátra van csajok!

Annus:
Apa és Iza biztos jól ellesznek. Te most csak Nikivel és magaddal foglalkozz! Szorítok, hogy minden rendben legyen, és hamarosan otthon legyél!

A szoba dicséreteket köszönöm. Megérkezett a függöny is. Talán jövő hétre meg is lesz varrva. Akkor dobok majd még egy képet a szobáról.

Cicóka:
Asztalost szívesen megmondom. Szabolcsban van, és nagyon kis kreatív ember.
A kollégákat sajnálom. Nehéz lehet így eljönni onnan. És a feladat sem egyszerű, hogy meg kell mondani. A holnapi búcsúztatóhoz pedig sok erőt, hogy ne pityeregd el magad :). Én sajnos nem bírtam megállni... :oops:

És mostantól mindenkinek fenéken maradás van, mert nem lesz ez így jó, hogy a decemberi babák már most kibújnak. Ok, hogy nem jó Karácsony környékén kórházban lenni, de akkor is inkább november vége legyen a legkorábbi időpont s ne október vége!

titokbaba

Sziasztok!

Annus sajnálom szoritok hogy ne legyen semmi baj küldök sok+++++++++++++++++++++++energiát.Megértlek hogy Iza fog hiányozni bizti te is neki még Ő is olyan kicsi,de biztos az apjával is jól ellesznek. :wink: Te meg pihenj jó sokat :!:

Kriszta te is vigyázz magadra.bár könnyű ezt mondani irni :wink:

Tegnap Kingát is elvittem dokihoz hólyagos a torka az okozza a lázat :cry: szerencsére nem fektettek be.
Most ő is hisztisebb igy sokat emelgettem és sajnos nem tett jót meg az idegeskedés sem tegnap pihi közbe is durván keményedtem meg jósló fájás is volt sajnos.Ma jobban vagyok szerencsére.

Titokbaba tudsz élni :lol: 8) de jól is teszed szülés után biztos nem lehet egyhamar eljutni fodrász manikür stb.
Nagyon jók a gyerek kuckók nagyon ügyes vagy.

t katinka

Sziasztok csajok,

köszi, mi jól vagyunk. Egyáltalán nem szeretnék senkit beelőzni, de kicsit félek attól,hogy mi lesz akkor,ha nem szedhetem a 36. héttől a bogyókat!!!!

Jaj, ANNUS, pedig nagyon drukkoltam. Sebaj, a lényeg,hogy babó és te is jól legyetek és egy darabig még egyben!!!!Küldök sok-sok pozitív energiát!!!!!!++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Sziasztok

ANNUS sajna,hogy be kell fekudnod...de pihizz nagyon sokat, Nikinek mondd , hogy csak maradjon mèg nyugodtan, bennt jobb ido van :) Tuti te is fogsz hiànyozni nagyon Izànak de mint Cicòka is ìrta biztos elszòrakoznak egy pàr napig apàval. Jòl meglesznek na aggòdj!!

Edit szèp a babalak nàlatok is :lol: :lol:

Bogi nekem is tervezett csàszàr a 38. hèten valszeg, bàr egyszer màr mondta a dokim hogy 39. hèten, nagyon kivàncsi vagyok mit mondd holnap :roll: Tudom jobb ha minèl tovàbb bennt van, de azèrt a 38. hèt jobban tetszik :shock:

Menion de kellett volna èreznem mindent ,de az egyik novèr (29 èves csak 1 èvvel idosebb mint èn) aggòdott , hogy 28 èvesen vagyis akkor mèg 27 vèletlenul se kelljen ilyen gondokkal èlni a kis èletem. Pelenkàsan itthon :oops: Csak az volt sz_r, hogy mikor megkèrdeztèk tolem, hogy minden ok? tiszta vagy? èn mondtam, hogy igen ès làttam, hogy az egyik novèr kacsint a màsikra ès suttogja, hogy csak ellenorizzenek :oops:
Màr nem tudtam kinek, hogy mondani hogy èrzek èn mindent, vègul utòlag belegondolva jobb is ìgy, hogy aggòdtak. Na de 41 nap utàn eljott a nagynap, ki a katèterrel, sikerult kicsit felemelni magam, hogy az àgytàl alàm fèrjen..ès innentol kezdve nem kellett pelenka sem, mert mindig ott volt anyu (a legjobb novèr) akire nem kellett vàrnom 1 màsodpercet sem rohangàlt az àgytàllal :9 Na de a lènyeg, hogy ìgy mindenki elhitte hogy igazat mondtm vègig....mivel tudtam mikor van szuksèg àgytàlra, egyszer sem talàltàk barna csìkosn az àgyam :twisted:

Pusszantàs mindenkinek :!:

Daisypath Christmas tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
nenu

annus, most beszéltük meg az egy hét különbséget, én nem szülök csak december elején, szóval pihizz egy kicsit aztán gyere szépen haza Izához, mert még van 4 hetünk legalább!!!! (De nekem még 5 is! :) )

Nenu én meg pont fordítva vagyok jobb szeretném ha csak 39. héten születne a picur az utolsó pillanatig annyi mindent kapnak tőlünk.... és én rengeteg betegségen átestem tőlem van mi gyűjtenie.... szóval remélem csak a 39. hét lesz. Majd csütörtökön mi is beszélünk róla a dokival.

Csodaszépek a szobák! Az a benzinkút meg írtó ötletes oda vagyok tőle!!!

Tegnap én is tettem fel egy hétvégi képet, de majd ma este ha már szép lesz a hajam! ;)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Megjöttünk a kontrollról, és tessék mire jövök!

Annus: jobb lesz most ott benn, egy pár napig felügyelnek, aztán szerintem hétfőn vagy kedden jöhetsz is haza.

Kriszta: örülök, hogy jobban vagy!

titokbaba: nagyon szépséges a szoba, és a pocakod is! :)

Edit: Dororti lak is nagyon édes. Jó hegyes a pocakod!

Éjszaka alig aludtam valamit, úgy fájt a torkom. Éjfélkor teáztam, meg sós vízzel öblögettem, ettől jobb lett, de akkor meg annyira elkezdtem izzadni, és vert a szívem mint állat. Meg is néztem a vérnyomásom, ami 110/53 lett, de a pulzusom 98. Nem szokott nekem ilyen magas lenni, sőt inkább alacsony 60 körüli. Ma reggel szintén magas volt.

Még vár rám egy halam vasalni való, de már az ebédet is alig bírtam megcsinálni, olyan fáradtnak érzem magam. Az utóbbi egy hétben olyan vagyok mint a mosott ...

Nem tudjátok ezt a More milk plus kapszulát csak a Brendonban lehet kapni, vagy van gyógynövényesben is?

Kép
cedis

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?