A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

hello lányok

Belépek az ágybanfekvők táborába,ma 10-kor hazajöttem és azóta fekszem illetve aludtam
nagyon fájt a hasam, de én abban bízom, hogy a belső szerveim igazodnak meg az összenövéseim húzódnak
a doki korábban azt mondta, hogy a sok hasi műtétem miatt keletkezett bélösszenövések most szét fognak válni
hurrá...

Igy most én is ide vettem magamhoz a szg-et ez lesz a szórakozásom :?

Hogy kell számolni ezt a testtömeg indexet? Már engem is érdekel
én egyenlőre még minuszban vagyok valamiért de azért jó húsban :)

Móni
KépKép
reunion

A testtömeg-index kiszámítása: a test súlyát elosztjuk a testmagasság négyzetével.

Itt lehet összevetni, hogy ki hová tartozik :) http://fogyokura.bioenergetikus.hu/

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Csajok: én is egyetértek Nilszi kommentjével. A lényeg, hogy elégedettek legyünk magunkkal, és akkor a külvilág is annak lát. Ha meg valami nem tetszik magunkon, akkor tegyünk érte, hogy elégedettek lehessünk majd! (remélem nem tartotok demagógnak...)

Cat: hát, tényleg nem pihenhettél sokat. Egyébként én éjszaka 2-3x ébredek fel, hogy pisilnem kell. De elalvás előtt a legdurvább, képes vagyok 5-10 percenként wc-re menni, úgy 4-5x, mire el tudok aludni :oops:

Reunion: meddig kell feküdnöd?

Kép
szerencsemák

SZCSM AFP eredmény nekem két nap volt az Istenhegyin.
kriszti1976

Én ezt a kis repkedő érzést belül mindig ugyanott érzem.Most is repkedett:)))))Mér nem megy arréb?:D
kriszti1976

SZCSM:
Kárpótol a péntek, ez mindig feldob annyira, hogy ne szenvedjek az álmosságtól--rövid nap, hétvége..

Reunion: te hogy bírod az ágybanfekvést?
cat__

http://www.hazipatika.com/tools/bmi

itt kiszámolja a net

De azt hiszem, hogy testtömeg osztva testmagasság a négyzeten. Testmagasság méterben megadva.

Tehát nálam jelenleg: 74 kg:(1,68X1,68)=26,24 De a kor is belejátaszik, gondolom a határokat eltolja.

Ha az eredmény 18,5 alatt van, sovány
18,5 és 25 között átlagos, jó
25-30 túlsúly
25 felett elhízott, de ezen belül is még vannak kategóriák, mennyire elhízott. Persze ez szerintem terhesen nem ér, csak alapállapotban :D

Klári

Kép
claracroft

Kriszti:
Úgy látszik, mindenki máshogy érzi. Lehet, hogy odébb megy, csak nem érzed.
cat__

mégegyszer: 74 kg:(1,68X1,68 )=26,24

Klári

Kép
claracroft

Jah, és 30 felett van az elhízott. Na jó, most már abbahagyom, pihenek egy kicsit. :)

Klári

Kép
claracroft

A testtömegindexnél terhesekre más vonatkozik, úgy tudom.
cat__

25,1 akkor még jó majd 5 hónap múlva lesz vicces

Nekem amúgy fáj a fejem a sok fekvéstől azért nem tudok pl. reggel sokáig lustálkodni sem ű
de a kedves főz meg mosogat és nézzük a tour-t annyira gyönyörű helyeken járnak egy kicsit olyan mintha én is ott lennék

Móni
KépKép
reunion

Klári:
Kellemes pihenést :)
cat__

REunion:
Nálunk is a tour ment, de engem nem köt le. Plusz közben nézzük a vizes vb-t is.
cat__

nálunk a lányok amúgy rendes időben mármint nem szabadságoláskor 2 nap alatt csinálják az AFP-t vagyis másnap már megvan a lelet
illetve kórház függő is mert lehet hogy a kórházban ahol leveszik a vért aznap nem szállítják el csak másnap
pl. ha jól tudom az Istvánból 1 héten 2X szállítanak igy ha valakinek szerdán vagy csütörtökön veszik le az szívás, mert csak a következő héten lesz kész

ja és nálunk nem mondanak be telefonon eredményt éppen azért mert esetleg a kismama félreérti, nem tudja értelmezni az eredményt és felesleges aggódásnak teszi ki magát

Móni
KépKép
reunion

Kisse megkesve 2 hettel ezelotti pocakfotom (13 hetes terhesség), azota nem híztam, nem nőtt... de majd újrafotózunk valamikor...
Kép Pocakfoto
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nilszi 2009.07.24 16:42-kor.
nilszi

Nilszi: a képed alapján biztos senki nem gyanítja a babát :D. Legalábbis a férfiak biztos nem :D.

Megyek, ha ma már nem jönnék, kellemes hétvégét Nektek!!
cat__

Nilszi
hát ... én sem mondanám meg hogy túl vagy a 15. héten

Móni
KépKép
reunion

Csinos poci nilszi :)

Klári

Kép
claracroft

Nilszi: pici pocak :D

Jo hetveget!
Vendég

Nilszi: én biztosan nem szúrnám ki, hogy babát vársz :lol: De azért látszik, hogy kezd már gömbölyödni a pocakod. Gondolom eredeti állapotához képest így is hatalmas :roll:

Én is ígértem pocakfotót, íme a ma reggeli állapot:

Kép

Kép
szerencsemák

Hú, neked tényleg csak a köldök alatt nőtt, olyan csúcsos :) Irigyellek, az én hasam egy hordó a tiedhez képest, mégis mindkettőnknek jól látszik...

Klári

Kép
claracroft

Igen, kicsit vicces, hogy ilyen csúcsosan nő, mert Nektek olyan szép formás kerekecske...

Henya: képzeld sajna úgy sem működik a fotókészítés, hogy gépre másoltam a dvd-t. :cry: Neked is VIdeo TS formátum az eredeti?

Kép
szerencsemák

Sziasztok!
Reunion, jobban vagy már? Az lehet, hogy a terhesség miatt az összenőtt petevezetékeim is felnyílnak és lehet, hogy a következő baba spontán jön? Ez lehetséges? Mármint hogy írod, hogy a műtétek miatti összenövéseid rendeződnek át, ez nekem is jól jönne petevezeték ügyében... :wink:

Szcsm, nagyon helyes a pocid, tök csini kismama vagy!!!!:)

Nilszi, te is!:) Milyen szép vékony kismamik vagytok mindketten! És csak a babó látszik:)

bezzeg én:))))))))))))) 16. heti pocak:
Kép
Vendég

Szerencsemák!
Csak 3 nappal járok előtted, de a hasunk között kb. 4 hónap van :lol: :cry:

Kép
akire79

Twist: Neked viszont szép kerek a pocid!

Akire: várd ki a végét, az enyém is nőni fog még:

Én egyébként már hatalmasnak érzem a pocakomat, mert van egy másik kismama is a cégnél, és rajta gyakorlatilag a 17-18. hétig szinte nem is látszott semmi. Mondjuk nem is olyan egyszálbelű, mint én...

Kép
szerencsemák

Claracroft!
Teljesen egyetértek a laptetős hozzászólásoddal.
Én is csak azt vettem észre, hogy már a munkások sem fütyülnek utánam az utcán :lol:
Pedig nem tartom magam kövérnek sem, csúnyának sem és öregnek sem :lol:

Kép
akire79

Vacsorára benyomtam 3 doboz joghurtot, és úgy el kezdtem fázni tőle, hogy felmenekültem a hálószobába a melegbe :shock: Gyanítom, hogy éjszaka még visszasírom a nappali hűvösét...

Kép
szerencsemák

Nilszi!
Klári véleményéhez kell csatlakozzak.
amikor férjhez mentem 55 kiló voltam a 170 centimhez. A 36-os ruhák kicsit "lötyögtek". Most meg....74 kiló vagyok. (Igaz ebből 2 kiló a terhesség).

SZCSM!
Te vékony vagy, mint Nilszike. Csak a kis bálna testű "sorstársaim" értik miért nem jó ducinak lenni. Tenni azért, hogy vékony legyek: tettem eleget. 28 körül lehettem, amikor túlléptem a 77! kilót. Akkor fogyózni kezdtem és lementem 62-re. DE! Ezt konkrétan éhezéssel tudtam megtartani. Vagyis: ha szinte semmit nem ettem, akkor voltam 62 kiló. Ezt egy évig csináltam és elegem lett. "Normális" kajálás és mozgás mellett vagyok 70-72 kiló...ez van.

Nilszi, Szcsm, Twist!
Nagyon szép pocitok van. Az enyém poci olyasmi, mint Twist pocija.

Kima
Kép
Kép
kima75

Bevágtam egy 5 kilós görögdinnye felét. De itt megálltam, nem mintha elég lett volna, csak nehogy sok legyen... idén most előszőr eszem görögdinnyét és nem tudom hogy hat a gyomorsavakra.. Bízom benne, hogy nem lesz baj, mert akkor holnap veszünk még:)

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Én minden este dinnyét vacsorázok, nagyon szeretem én is és a gyerek is.
Nagyon savas típus vagyok, de a Rennie tabletta és a lúgos víz mindig segít.
Nekem most főtt meg a kukorica, 2 csőnél abbahagytam, mert hagyni kell a páromnak, aki most fog hazaérni a focizásból.
Én sem tartozom a vékonyak közé. 25 évesen még 47 kg voltam, aztán sokáig tartottam az 55 kg-ot. Mikor betöltöttem a 28-at, akkor lettem 60-62 kg. Idén a 3 hónap hormonkezelés hatására feljött 12 kg (a sikeres inszemkor 72 kg!!!! voltam) :cry:
Azóta lement 3 kg. Szerencsére nem nézek ki kövérnek (168 cm), mert arányosan oszlik el, van mellem is rendesen, a hasam olyan, mint egy 5 hónaposé, de szerncsére nincs széles csípőm és vastag combjaim.
Na mostmár eldugulok!

Kép
akire79

:) A dinnye nem a gyomorsavadra hat, hanem vizelethajtó . Sok sikert az éjszakához! :D

Klári

Kép
claracroft

Jajj, de szép pocakfotókat tettetek fel :) Az enyém sokkal nagyobb, de nem bánom :)

Ma végre elmentünk a kiskönyvért is. Du pedig 4d-re. Most nem volt olyan ficánka. Nagyon szép formás :)
Már az elején láttam valamit a lába között, de a doki mondta, hogy ilyenkor még nem lehet látni, hogy fiú vagy lány. Minden rendben. Pontos a kora mérete.

Holnap holnapután F1, így a nagylányra a ngyiék vigyáznak!
Jó hétvégét nektek!!!

Kép
Kép
alma26

Milyen szép pocakok. Az enyém még mindig nem nagyon akar nőni csak épp olyan, mintha kicsit sokat ettem volna, így még le sem fotóztam.
Szcsm Lehet, hogy azért ilyen csúcsos a pocakod, mert fiút vársz? Egyébként nagyon csinos! Az enyém inkább szélesedik és bizony a combomra is jött fel egy kis felesleg, ti ilyet nem tapasztaltatok? Ja és a derekam szinte teljesen eltűnt!

Nóra

Kép
fikuszka

Nilszi Neked akkora a pocakod, mint amivel én kezdtem: ebből szerintem senki nem találja ki, hogy babát rejtegetsz benne.

Nóra

Kép
fikuszka

Dede a combom nekem is hízott, és - ami eddig nem volt - megjelent a cellulitisz is :( Derekam eddig sem nagyon volt, hisz a csípőm elég keskeny...

Klári

Kép
claracroft

Klári de szerencsés vagy, hogy eddig nem volt cellulitiszed! Nálam, akkor jelent meg mikor, elkezdett alulműködni a pajzsmirigyem, ami azt eredményezte, hogy a hormonok elkezdtek túlműködni. Na ekkor szedtem magamraszépen lassan8-10kg-ot. Megjelent a cellulitisz, megvastagodott a karom, megnőttek a melleim. Kár hogy csak 10 év után derült ki, hogy mitől is volt ez. Most is azért jelentkezhettt nálad most a cellulitisz mert a babával most nagyobb hormonadagot is kaptunk.

Nóra

Kép
fikuszka

Én is híztam 60 dekát. Igaz, sokat csokiztam :oops: .

Lányok, a terhesség ezzel jár... és még mi minden fog megjelenni. Sajnos utána sem leszünk már a régiek, kevés szerencsés kivételtől eltekintve. S ezek egy része már diétával, tornával sem hozható helyre (lógó mell, terhességi csíkok, bőrszétrepedések, szélesebb csípőcsont):oops:. Ez szerintem természetes, bár nem mindig kellemes szembesülni vele. Én a második gyerek után tapasztaltam olyan változásokat, amik már valószínű így maradnak...úgyhogy a harmadik már nem sokat ront a helyzeten :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Twist!

Azt hogy a petevezeték is szétválna azt nem tudom hiszen annak belülről kellene szétválnia ahhoz hogy átjárható legyen,
vagy ha letapadva van, akkor tudom elképzelni

nekem csak 1 van és az ezek szerit átjárható ugyhogy ezen nem is gondolkodtam

de csodás dolgok mindig történnek!!!!! :)

Móni
KépKép
reunion

Az én hasam inkább a jóllakott napközis típus :oops:

Kép 12 hetes Kép 14 hetes

Móni
KépKép
reunion

Reunion: szerintem a tied nagyon hasonlít az enyémre. :)

Ami az alakom elvesztését illeti, hát, én is úgy gondolom, ha olyan jó lett volna, akkor félnék, de így...

Klári

Kép
claracroft

Móni Mintha a 14 hetes pocakod kisebbnek látnám, mint a 12 hetest. Vagy rosszul látok? Senki nem gondolná, hogy 2 babóca is lapul benne.

Nóra

Kép
fikuszka

szerintem sem arányos a hetek múlásával de akkor elevitet ettem amitől nem gyakran jártam a "trónra" :?

Móni
KépKép
reunion

Móni és érzel már valami mocorgást, nálad kétszer nagyobb az esély megérezni? :wink:

Nóra

Kép
fikuszka

Fikuszka: hát, van valami ilyen népi bölcsesség, ha jól emlékszem, hogy ha valaki fiút vár, akkor csúcsos a hasa, meg hogy előrefele nő...de nem tudom, ebben mennyire hihetünk :oops:

Nekem a combom kicsit vastagabb lett, a fenekem kicsit nagyobb lett, ezt most a férjem mondta, lehet, hogy csak nem akart elkeseríteni :lol: Minden esetre a legtöbb gatyám még rámjön, de begombolni már nem tudom őket.

Reunion: én is nagyobbnak látom a pocidat 12 hetesen :wink: Egyébként meg ahhoz képest, hogy ikrek, nem is nagy!

Én alapvetően nem vagyok az a típus aki nagyon aggódna az alakjáért (mondjuk eddig nagyon nem is kellett), de azért bízom benne, hogy vissza tudok majd jutni a kiindulási pont közeléhez szülés után...Láttam már erre pozitív példát, úgyhogy bizakodom 8)

Alma: képet majd mutatsz nekünk?

Ma mi is vettünk dinnyét, alig várom, hogy lehűljön és nekieshessek!!!!

Kép
szerencsemák

Móni, csodaszép a te pocakod is:) Nekem úgy tetszenek a vékony kismamik pocakjai. (mindig az kéne, amilyen én nem vagyok:)))
Dinnye nálunk is játszik kb. heti egyszer. Idén sikerült csupa finomat kifogni. Az elsőtől csikart a hiper, de azóta már egyiktől sem volt baj.
Azt tapasztaltam (de én gyomorsavtúltengéses vagyok), hogyha csak gyümit reggeliztem, akkor sajnos róka lett. Tehát akkor teszek jót magammal, ha eszem egy normál reggelit és később kezdek el gyümölcsözni, akkor nincs sav.
Én 77,5 kg-mal kezdtem a terhességet. Volt egy hét, amikor 80-ra felmentem és meg is ijedtem. De az a csoki zabálásos hetem volt (Mozart csokit kívántam). Most abbahagytam a csokikat és főleg gyümiket választok helyettük, így most már "csak" 78 kg vagyok, ez még elmegy.

Ti kívánjátok az uborkát? Én magában is eleszegetem a kovi ubit. A héten is vettem 1 kg-ot a zöldségesnél, nagyon jó széria, fincsi!:)
Vendég

A népi bölcsességet én is hallottam, hogyha csúcsos a poci, akkor kisfiút vár a mami, ha pedig széles alakú, akkor kislányt.
Vendég

Nézzétek, mit találtam a neten: Ez igaz lehet?

"Az AFP eredményéből meg lehet tudni a baba nemét: Ha az eredmény 1,5 alatt van akkor általában lány,fölött pedig fiú.Az ismereteégi körömben lévő össze kismamánál bejött. Az egyiknél 0,8 volt,és lán lett,a másiknál 1,6 é fiú stb...Talán van benne valami."
Vendég

Találtam kismamatornát élhető időben (este) Zuglóban: http://www.bbgo.hu/portal/index.php/hu/orarend

Klári

Kép
claracroft

Sajnos ez az AFP dolog nagyon sok kismamánál nem jött be, tehát nem valami megbízható.

Nóra

Kép
fikuszka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?