Szanet! 4 hét? Ez már nagyon izgi. Te is kezded a 35. héten a CTG-t? Nekem febr. 10-re van az első időpontom. A csoki, palacsinta, süti témájú hsz-t ugrottam, ezek felemlegetése is kínzás számomra.
Csilla! Mi volt a dokinál? Jelentkezz, ha végeztél.
Zsuzska! Gyönyörű babák, szép súllyal születtek.
Fanni! A méretkülönbségről már többen is írtak, ha folyamatosan figyelik nem lesz gond. Több magzatvíz: nálam is volt Tominál. Aztán a következő UH-n már csak egy kicsit volt több, a mostanin pedig már átlagos, tehát ez is rendeződhet, ne izgulj miatta.
Turi: Én is voltam néhányszor, tényleg ki lehet fogni jó dolgokat. De mostanában olyan nagy akciók vannak a Tescoban és a Corában, hogy az már olcsóbb, mint a turi. Érdemes néha benézni. Egyébként nem nagyon vagyok kibékülve ezekkel az áruházakkal, főleg az előbbivel, de ezek a Cherokee (nem biztos, hogy jól írtam) termékek és a babacuccok szerintem teljesen rendben vannak. Ami nekem még bejött az a babaszoba hirdetés rovata. Találtam ott járókát, játszószőnyeget, sőt szintén fiú-lányos ikres anyukától tavaszi overált és "pólyává" alakítható, összakapcsozható kocsiplédet mindkettőnek.
Cumisüveg: egy kicsit elborzadtam a mennyiségtől. Főleg, hogy a legkisebb Avent cumisüveg a hozzávaló cumival együtt kb. 2000,- Ft. Remélem lesz tejci, és nem lesz rá szükségünk ilyen ipari mennyiségben.
Rólunk: csütörtökön voltam dokinál. Babákkal minden rendben, méhszáj zárt. Méghogy ikrek nem tudnak megfordulni a 30. hét után? Hát ők simán, mindketten visszafordultak fejvégűbe. Remélem ezzel be is fejezték a forgolódás. Kicsit nagyocskák. 32 hetesen hosszban, súlyban mindketten külön-külön is megfelelnek egy 32 hetes egyes terhességnek, pedig az ikrek ilyenkor már állítólag kisebbek szoktak lenni. És hihetetlen módon mm-re pontosan egyezik minden mért adatuk. Úgy tudom ez is elég ritka fiú, lány ikreknél, hogy nem "hagyják el" egymást méretileg. 10-én már CTG és márc. 15-ig mindenképpen egyben kell maradnunk, mert a dokim 8-tól 15-ig szabin van. Kicsit aggódtam, mert akkor már 35 hetesek leszünk. Erre ő közölte, hogy nagyon egyszerű, 8-án hanyatt dobom magam és fel sem kelek 15-ig. Hát lehet, hogy tényleg ez lesz. Főleg, hogy már most kb. 4,5 kg gyereket kell cipelni, és akkor a többit még nem is számoltam.
Babakocsi: Én egymás mellettire szavaztam és bár mindenki maga dönt, de szerintem fontos, hogy vízszintesre dönthető legyen. (a lengyel babakocsik többnyire ilyenek és ráadásul két irányból tolhatók) Mi hosszas tépelődés után arra jutottunk, hogy sajnos csak két kocsival tudjuk megoldani az életünket. Az első egy lengyel batár (Symbaba) ami nagy, nehéz és nem szép, de cserébe vízszintesig dönthető és újonnan 57.000, - Ft-ért mindent tud (két irányból tolható, van hozzá lábzsák, mózeskosár, nagy bevásárlórész, sporttá alakítható). Ezt fél évig használjuk, utána viszont a súlya és a méretei miatt cserélnünk kell, mivel harmadikon lakunk és nincs lift, ráadásul ez a kocsiba is nehezen fér be. A következő választás Pegperego Aria Twin. Ez szerintem ez álom ikerbabakocsi, könnyű is, szép is, de nem dönthető vízszintesre, ezért én fél év alatt nem tartom jónak. Valaki írta, hogy ő is szeretne ilyet későbbre. A Brendonban nem fognak szólni, ezért arra figyeljen aki ilyet tervez, hogy a 2008-as modellnél nem középen van az ülésosztás, hanem 40-60% arányban vannak az ülések. Szerintem ez semmire nem jó, de már csak ezt lehet kapni Aria Twin név alatt. Mi még megvettük az utolsó darabok egyikét a 2007-es modellből.
Szóval ilyenek a szekereink: