A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

nekem fejjel lefelé, pont egymás mellett vannak a babók. így tudom, ki rugdos :lol: nekem is nyugisabb a bal oldalam. :D

rám az édességehetnék szokott rámtörni. vmikor csokit eszem, de mostanában süni szoktam, v kutyvasztani vmi édességfélét. tegnap például kókuszgolyókat kezdtem gyártani este fél 8 kor.kis meggyel a közepükben..nyammmmm
de sokszor sütök palacsintát is.és persze, h este kívánom meg. na akkor nekiállok mondjuk 9 kor palacsintát csinálni. a párom meg is van döbbenve, h lépes vagyok még ilyeneket csinálni este :lol: de ha muszáj, akkor muszáj :roll:

szanet

Jó neked, hogy ilyen energikus vagy. Én 5 percig se bírok talpon maradni. Ez nagyon rossz, teljesen elgyengülök mire megszületnek.

Kép

Kép
kamilla306

Pont ezt mondtam én is a páromnak, hogy nem marad erőm a szülésre, mert a rengeteg fekvéstől szépen legyengülök... :(

Kép
babyteve2

Babyteve :P
Most látom, hogy Te is betöltötted a 30. hetet. Hogy megy az idő :shock:

Tontica :P
Köszönjük!

Kamilla :P
Köszi.
Na de ha el is eszi, én sem és a dokik sem tudnak semmit csinálni... szóval azért remélem, hogy mindkettőben erős életösztön van és azért Milán baba is hízik megfelelő ütemben...
Mindjárt rákeresek a kocsira, amit vettél, mert nálunk is szörnyű a terep!
Az én pocim máris 96 cm :D

A kaja nálam is hullámzó, szerintem az utóbbi héten sokat nőttek a fiúk, én 1 kg-t híztam 3 nap alatt és még mindig nem látok magamon "hájat", csak a pocim nő :) Ja és nálam is az édesség vágy erősödik, pedig alapból ritkán kívánom...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni!

Biztos minden rendben lesz, anno szegény Benszit is ezért fektették be a 32. héten és 2500 illetve 3000 g-la születtek a babók.
Ha jól tudom a súlyérték becsült érték bzionyos paraméterek alapján, szóval nagyon változhat. Ezért nem is annyira mérvadó, inkább a bpd/fl/th stb... adatokat figyelik, ha az rendben van akkor nincs gond.
Szedsz terhesvitamint?
Én anno végig szedtem a napi 1-et és nem bántam meg, így legalább volt bennük anyag :wink:

Andi!

Hát lassan elkészül az új is, de már kivagyok....most épp albiban, ami egy vagyon és még sz...r is. :shock:

Dóri
Vendég

Hát most muszáj összeszednem minden eenergiámat még, mert van még egy két dolgom. most éppen a pici rucikat mosom át, meg vasalom.

Kamilla, Babyteve: Feküdnötök kell?

szanet

Sajna igen, 3110-es a méhszájam, már 2 hete az ágyat nyomom. Ráadásul napi 2 gramm magnézium és más bogyók mellett is szinte folyamatosan keményedem és görcsölök...Holnap kontroll, remélem, nem lett rosszabb a helyzet... :( Most, hogy jó idő van, különösen gáz, hogy szobafogság van...

És ezért érdemes lett volna mindent előbb beszerezni, de sajna, nem jött össze...majd Apuka vásárolgathat :twisted:

Még legalább egy hónapot kértem a babóktól, remélem, ők is így gondolják...

Kép
babyteve2

Szanet! 4 hét? Ez már nagyon izgi. Te is kezded a 35. héten a CTG-t? Nekem febr. 10-re van az első időpontom. A csoki, palacsinta, süti témájú hsz-t ugrottam, ezek felemlegetése is kínzás számomra.

Csilla! Mi volt a dokinál? Jelentkezz, ha végeztél.

Zsuzska! Gyönyörű babák, szép súllyal születtek.

Fanni! A méretkülönbségről már többen is írtak, ha folyamatosan figyelik nem lesz gond. Több magzatvíz: nálam is volt Tominál. Aztán a következő UH-n már csak egy kicsit volt több, a mostanin pedig már átlagos, tehát ez is rendeződhet, ne izgulj miatta.

Turi: Én is voltam néhányszor, tényleg ki lehet fogni jó dolgokat. De mostanában olyan nagy akciók vannak a Tescoban és a Corában, hogy az már olcsóbb, mint a turi. Érdemes néha benézni. Egyébként nem nagyon vagyok kibékülve ezekkel az áruházakkal, főleg az előbbivel, de ezek a Cherokee (nem biztos, hogy jól írtam) termékek és a babacuccok szerintem teljesen rendben vannak. Ami nekem még bejött az a babaszoba hirdetés rovata. Találtam ott járókát, játszószőnyeget, sőt szintén fiú-lányos ikres anyukától tavaszi overált és "pólyává" alakítható, összakapcsozható kocsiplédet mindkettőnek.

Cumisüveg: egy kicsit elborzadtam a mennyiségtől. Főleg, hogy a legkisebb Avent cumisüveg a hozzávaló cumival együtt kb. 2000,- Ft. Remélem lesz tejci, és nem lesz rá szükségünk ilyen ipari mennyiségben.

Rólunk: csütörtökön voltam dokinál. Babákkal minden rendben, méhszáj zárt. Méghogy ikrek nem tudnak megfordulni a 30. hét után? Hát ők simán, mindketten visszafordultak fejvégűbe. Remélem ezzel be is fejezték a forgolódás. Kicsit nagyocskák. 32 hetesen hosszban, súlyban mindketten külön-külön is megfelelnek egy 32 hetes egyes terhességnek, pedig az ikrek ilyenkor már állítólag kisebbek szoktak lenni. És hihetetlen módon mm-re pontosan egyezik minden mért adatuk. Úgy tudom ez is elég ritka fiú, lány ikreknél, hogy nem "hagyják el" egymást méretileg. 10-én már CTG és márc. 15-ig mindenképpen egyben kell maradnunk, mert a dokim 8-tól 15-ig szabin van. Kicsit aggódtam, mert akkor már 35 hetesek leszünk. Erre ő közölte, hogy nagyon egyszerű, 8-án hanyatt dobom magam és fel sem kelek 15-ig. Hát lehet, hogy tényleg ez lesz. Főleg, hogy már most kb. 4,5 kg gyereket kell cipelni, és akkor a többit még nem is számoltam.

Babakocsi: Én egymás mellettire szavaztam és bár mindenki maga dönt, de szerintem fontos, hogy vízszintesre dönthető legyen. (a lengyel babakocsik többnyire ilyenek és ráadásul két irányból tolhatók) Mi hosszas tépelődés után arra jutottunk, hogy sajnos csak két kocsival tudjuk megoldani az életünket. Az első egy lengyel batár (Symbaba) ami nagy, nehéz és nem szép, de cserébe vízszintesig dönthető és újonnan 57.000, - Ft-ért mindent tud (két irányból tolható, van hozzá lábzsák, mózeskosár, nagy bevásárlórész, sporttá alakítható). Ezt fél évig használjuk, utána viszont a súlya és a méretei miatt cserélnünk kell, mivel harmadikon lakunk és nincs lift, ráadásul ez a kocsiba is nehezen fér be. A következő választás Pegperego Aria Twin. Ez szerintem ez álom ikerbabakocsi, könnyű is, szép is, de nem dönthető vízszintesre, ezért én fél év alatt nem tartom jónak. Valaki írta, hogy ő is szeretne ilyet későbbre. A Brendonban nem fognak szólni, ezért arra figyeljen aki ilyet tervez, hogy a 2008-as modellnél nem középen van az ülésosztás, hanem 40-60% arányban vannak az ülések. Szerintem ez semmire nem jó, de már csak ezt lehet kapni Aria Twin név alatt. Mi még megvettük az utolsó darabok egyikét a 2007-es modellből.

Szóval ilyenek a szekereink:
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
szofi74

[quote="szanet"]
írta:
szanet
Kamilla, Babyteve: Feküdnötök kell?

Sajna igen. Január vége óta. De így legalább több esély van rá, hogy bent maradnak tovább.

Szofi! Gratulálok a babaméretekhez. Nálunk hétfőn derül ki, hogy mi újság. Mekkorák, hogy fekszenek stb.. Várom már, de félek is, mert ha tovább nyilt a méhszáj, akkor kórház.

Lányok! Kezdjetek el időben vásárolni, mert mi kicsit megszívtuk. Halogattuk erre az évre, aztán január végén ágyba parancsoltak, úgyhogy most a férjecském távirányítással vásárol.

Kép

Kép
kamilla306

Sziasztok csajok,

Hű jó sokat írtatok! :shock: Most tanítom be az utódom, és ez leköti minden időmet, este meg már nincs erőm gépezni. Most van egy kis szusszanás! :wink:

A kocsikérdésről én is azt gondolom, mint Banika, ha nem lennének jók a 150 fokig dönthető kocsik, akkor miért árulnák :?: :!:

Zsuzska,
Gratulálok Gergő és Fanni megérkezéséhez! :D Hű, nem irigyellek a hosszan tartó fekvés miatt, de megérte! Szépek a csemetéid!

Lanyané,
Én is úgy tudom, hogy a fix kerék terepre jó, a bolygósított pedig városba, jó útra!
Ja, nekem is úgy van, hogy van amikor mindent meg tudnék enni, van amikor meg alig kívánok valamit!

Juci,
Jobbulást nektek! Hogy vagytok?

Luca,
Én hallotam a Jane-ről. Az Elefániban kérdeztem a múlt héten, a mátrix változata (sportrülés+hordozó+mózes) lesz most raktáron, ami 254.000 Ft, ebből -10% az ikresség miatt.

Fanni,
Szépek a babóid, jók a képek! Nem hiszem, hogy gond lenne a különbség.
Nálunk a múltkor az egyik gyerkőc szintén 319 gr volt, a másik 306 gr. Nekünk azt mondta az uh-s nőci, hogy előfordul hogy eleszik egymás elől a kaját, figyelni kell, és többször kell menni uh-ra.

Szofi,
Örülök, hogy rendben vagytok! Szép nagyok a gyerekeid!

Egyre jobban érzem a gyerkőceimet. Illetve csak a bal oldalit. A jobb oldalit még mindig nem. :shock: Annyira fura, egyszerűen nem értem miért. Azt tudom, hogy a melső fali lepény tompít, na de ennyire! :roll: A bal oldali már nagyon ficánkol, a hétvégén már hullámzott is a hasam tőle! :lol: Már alig várom a 11. hetet, mert akkor lesz legközelebb uh. Jó lesz látni őket!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sajnálom a fekvést, de így legalább jobba babáknak!

bizti hülyeségnek tűnik a kérdés :oops: , de a fekvés az valóban fekvés? vagyis pl. számítógép előtt sem lehet ülni? vagy egyáltalán ülni sokáig?

Szofi:

Örülök, h minden ok :!: nekem is megdöbbentő volt és a dokinak is, h nálunk is jó súlyban vannak. koruknak megfelelő(mint egyes terhességnél). De örüljünk neki! Adig jó, amíg szép nagyok!!!!
4 hét??? remélem, h egy kicsivel höbb lesz! tudod: április 1- je a kitűzött időpont :lol:

Babaszoba tényleg jó! Azok szoktak ott hirdetni, akik fent vannak az ikres oldalon. Én egy csajtól vettem rengeteg rucit.(50-76os méretig) az ikres oldalon. vadi újak, nagyon szépek. de milyenek is lennének 3-4 hét használat után? :) és ugye mindenből rögtön 2 volt neki. úgyhogy szerencsém volt, m nem kellet rohangálnom külön, meg kaptam is néhány rucit nagyiktól, úgyhogy remélem most elleszünk ezekkel vagy 3 hónapig! :lol:

Játszószőnyeget én is láttam 3000ért a babaszobában.
Én már vettem.

[quote]d írta:e szerintem fontos, hogy vízszintesre dönthető legyen

nekem is ez volt a szempont.

40-60 as elosztás nem is iker, hanem testvérkocsi!milyen szemétség, h mégis úgy árulják. pedig az nem lehet kényelmes a babóknak.

szanet

[quote]A írta: kocsikérdésről én is azt gondolom, mint Banika, ha nem lennének jók a 150 fokig dönthető kocsik, akkor miért árulnák

Én amúgy soha nem hiszek ilyenekben az áruházaknak!
lehet, h hülye szkeptikus vagyok, de szerintem manapság mindenből üzletet csinálnak, és nem érdekli őket, h jó- e vagy sem.
meg azt vettem észre, h ha 150fokig dönthető, akkor sokszor külön kell venni hozzá babahordozót, amibe beleteszed őket pici korukban.na és persze a 2 hordozó is plusz pénz!

de ez csak az én hülyeségem lehet :oops:

Amúgy meg kéne kérdezni a védőnőt, vagy a dokit.Kíváncsi lennék, mit mondanak, m ugye ők nem érdekeltek ebben :D

szanet

Szanet,
Lehet, hogy igazad van! :oops: Ezért is kérdezem.
Mi a Peg Perego duettet tervezzük megvenni, arra azt írják, hogy 150 fok alá, nem vízszintesig dönthetők. De mindenképpen akarunk venni hordozót is, mert mászkálósak vagyunk, és a gyerkőcökkel is szeretnénk menni, autóval is!
Úgyis most megyek a védőnőhöz ezen a héten, majd megkérdem mit gondol erről!

Kép
rebe
Dunaharaszti

rebe lakótelepen lakunk akkor ide pont nem a fix kerekes néne :oops: de kár az tetszik :oops: ugye milyen lassan telik az idő,én már 5hete nem láttam őket de végre csütörtökön úgy varom :D
kamilla pont ezt hajtogatom apának,hogy nem lehet halogatni a dolgokat,reméljük minden rendben lesz :D
szofi széépek a kocsik!visszafordultak :?: :shock: :D de édesek.
babyteve hajrá április 1 bent maradnak addíg jó gyerekek :D

lanyané

Rebe!

Tényleg nem azért írom, h márpedig mindenképp igazam van, csak valóban kíváncsi lennék, mit mond egy "szakember".
mert hol ezt hallom, hol azt.
Majd írd meg mit mondott a védőnő :!:

szanet

Lányok :P
Amit az UH nagy kivetítőjén látok jobb oldalon, az a hasamnak melyik oldala? :oops:

Dóri :P
A 32. héten már akár be is fekszem :) csak addig minden legyen OK. Bár őszintén szólva nem teljesen értem. Ha úgysem tudnak mit csinálni, akkor miért jó, ha az ember bent fekszik? Minden nap megnézik a kicsit, hogy evett-e? :shock:

Szofi :P Rebe :P
Köszi.

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Babakocsi
Nekünk egymás mögötti van. Ezzel is nehéz közlekedni, de az egymás mellettivel pl. sok boltba be se tudnék menni, na meg az ajtók... :roll:

Vásárlás
Nekem nem kellett feküdni, nem kerültem kórházba, csak a 8. hónapig dolgoztam... és közben folyamatosan vásárolgattam...

Cumisüveg
Nekünk összesen van 6... és keverednek... mint ahogy minden... :oops:
Vendég

[quote="fanni73"]L írta:fanni73ányok :P
Amit az UH nagy kivetítőjén látok jobb oldalon, az a hasamnak melyik oldala? :oops:

Attól függ, hogy az UH vizsgálófeje hol van...
Vendég

Rotánk van :cry: :shock: :evil:
24 dkg fogyott péntek óta, ma visszavittem dokihoz, kaptunk kalóriadúsabb tápot, egyenlőre nincs kiszáradás közeli állapotban
két napja krumplin és vizen élek én is :roll:

Judit

jucicuki

Jucicuki

mi az a ROTA? :shock:

szanet

Judit :(
Jobbulást!

Tdanie :P
Az egyik baba jobb oldalon van, a másik bal oldalon. Az UH-n mindvégig látom a jobb és a bal oldalt, az nem változik attól, hogy hol az UH fej. Attól én még látom, hogy az a képernyőn a bal vagy a jobb oldali baba. Csak az a kérdés, hogy a jobb oldal nekem is jobb oldal-e, vagy épp fordítva...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

juci jobbulást nektek :!:

lanyané

Fanni,
nekem is összenőtt a lepény, közös lepényük volt. Az egyik babó kissé elhúzott, de nem volt gond, végül 36 hetesen 2200 és 1980g-osan születtek.

Maminti,
az nem romlott, hanem ilyen. Mi azt esszük, Milumil HA1-et, és tényleg különválik két fázisra állás közben. Nem túl bizalomgerjesztő, de ha összerázod, újra hozza az eredeti formáját :lol:
Az enyémek szeretik :roll:

KépKép
lili73

Juci,
nézegettem a fotókat, tündibündik a gyerkőcök, és látszik, hogy milyen szerető családban élnek. Jobbulást! Ti nem adattátok be a Rota elleni oltást? Mi készülünk.

KépKép
lili73

Tdanie

Örülök,hogy más is dolgozott a 8. hónapig.Én is tervezem még a márciust mindenképpen.Megőrülnék itthon és a pénz sem jön rosszul.

Szofi

Jó hogy írtad ezt a 40-60-as elosztást.Nekem fel sem tűnt.

Fanninak igaza van.Mit csinálnak ha az egyik eleszi a másik elől a kaját?
Vendég

[quote="fanni73"]T írta:fanni73danie :P
Az egyik baba jobb oldalon van, a másik bal oldalon. Az UH-n mindvégig látom a jobb és a bal oldalt, az nem változik attól, hogy hol az UH fej. Attól én még látom, hogy az a képernyőn a bal vagy a jobb oldali baba. Csak az a kérdés, hogy a jobb oldal nekem is jobb oldal-e, vagy épp fordítva...

A vizsgálófej helyzetétől függ, hogy a monitoron mit látsz jobb és bal oldalon...
Vendég

Juci
Jobbulást nektek!
Vendég

Fanni
Flow-ot nem néztek/néznek? (a kt lepény keringését)
Vendég

Zsuzska!
Gratulálok a babókhoz! Nem semmi ez a 4 hónap fekvés, le a kalappal, hogy kibírtad...Most milyen, hogy végre kint vannak? :)

Tontica!
Leírhatom, hogy hogyan kell tornáztatni, de az az igazság, hogy ez személyre szabott, és látni kell, hogy csinálják. Ráadásul ez csak "házi feladat", az igazi tornát azt a gyógytornász tudja csak...
1. A nyakánál van egy letapadt izomköteg. Rá kell fektetni keresztben a combomra, a mellkasa a bal combomon, a lába a jobb alatt. Előre kell hajtani a fejét (innentől kezdve üvöltés :? ) és lassan, körkörös irányban a kemény izmot masszírozni, mindkét aoldalon a tarkóján.
2. "négykézlábon" a hasa alá húzott lábát kell hajlítva mozgatni, mintha mászna.

Szanet!
Ne is írd a kókuszgolyót...Nyamm-nyamm! Ha abbahagyhatom ezt a vacak diétát, és lesz erőm, akkor én is csinálok...
Ja, a férjem április 1-én született :lol: Látszik rajta... :lol:

Szofi!
Tök jó, hogy minden rendben! Ilyen jó méretekkel szép súlyt fogsz cipelni a végén...

A 40-60%-os felosztás pl nálunk lenne jó, Andris 2,5 kg-al nagyobb, mint hanga, és ez a különbség csak nő...Lehet, hogy ezért találták ki, mert ált nem totál egyformák za ikrek, nem? Vagy hülyeséget beszélek? :roll:

Juci!
Jobbulást! A rota az nagyon vacak! Reméljük, nem lesz kiszáradásos állapot!!!!

Kép
Kép
maminti81

Maminti: koszi! Ertem, megprobalok utananezni a neten hatha talalok valami jo kis babatornat. Az a 2,5 kilo nem semmi, furin nezhetnek ki egymas mellett, az enyemek kozott olyan 0, 75 kilo lehet es kb. 5 cm. es Ok is furin neznek ki egymas melle fektetve. :roll: :lol: Hogy van most Hanga?

Jucicuki: hat, gondoltam hogy ROTA-tok van, ez egy nagyon aljas betegseg, sajnalom! Remelem mar nem tart soka!!!

KépKép
KépKép
tontica

Szanet,
Pénteken megyek a védőnőmhöz, majd megkérdem, és beszámolok! :D
A ROTA vírus - ha jól tudom - hasmenéssel, hányással járó megbetegedés, a folyadékvesztés miatt súlyvesztéssel jár, illetve kiszáradással, a bélrendszert támadja.

Juci,
Mielőbbi jobbulást kívánok!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Lányok!

Mi az a rota? vmi nagyon vészes?????

szanet

Köszi Rebe!

Egyszerre írtunk :D

szanet

Szanet

Mit érdemes tudni a rotavírus okozta fertőzésről?

A rotavírus a csecsemők és kisdedek hasmenéssel, hányással járó megbetegedéseinek a leggyakoribb okozója világszerte. Az óvodáskor végére gyakorlatilag minden kisgyermek legalább egy alkalommal megfertőződik. A rotavírus okozta betegség annál súlyosabb, minél fiatalabb életkorban történik a fertőzés. A hat és huszonnégy hónap közötti kisbabák a legveszélyeztetettebbek azért is, mert ebben a periódusban fordul elő a legtöbb rotavírus megbetegedés. További veszélyt jelent a csecsemők esetében az is, hogy minél fiatalabb a baba, annál nehezebb a folyadékpótlás, és emiatt könnyen a kiszáradás súlyos formája alakulhat ki. A rotavírus nagyon ragályos, ha a család egy tagja megfertőződik, akkor a vírus rövid időn belül az egész családot megfertőzi életkortól függetlenül. A betegség egyszeri átvészelése nem jelent biztos védettséget a későbbiekre, így a család tagjai akkor is elkaphatják a fertőzést, ha már egyszer átestek rajta. Felnőtteknél a betegség lefolyása enyhébb, kisgyermekkor után ritkán okoz súlyos kiszáradást. A rotavírust „demokratikus” vírusnak is nevezhetjük, hiszen gyakorlatilag az összes gyermeket megfertőzi világszerte, nemtől és szociális helyzettől függetlenül.

A rotavírus-fertőzés lefolyása, tünetei

Rotavírusos fertőzés esetén rövid, pár napos lappangási idő után viharos gyorsasággal alakul ki a vizes hasmenés és intenzív hányás, amely 3-7 napig is eltarthat, és magassal lázzal is járhat. Hányás és hasmenés naponta akár 8-20-szor is előfordulhat. A csecsemők és kisdedek folyadék- és sóháztartása könnyebben felborul, mint a nagyobb gyermekeké. A folyadékvesztés egyik jellegzetes tünete a súlyvesztés.

Folyamatosan ügyelnünk kell a kiszáradás elkerülésére

beteg gyerek A rotavírus-fertőzés hatására az ürített vizelet mennyisége csökken, a bőr száraz tapintású, könnyen ráncba emelhető lesz, a szem karikássá, a nyelv és a nyálkahártyák szárazzá válnak. A kutacs besüpped, a láz magasra szökik, tudatzavar, ritkán lázgörcs is kialakulhat. A hirtelen folyadékvesztés már néhány órán belül kiszáradáshoz vezethet. A folyadékpótlás ilyenkor kritikus fontosságú, ugyanakkor nagyon nehéz feladat, hiszen nem tudjuk megbeszélni egy ilyen kiskorú babával, hogy igyon. Súlyos rotavírusos fertőzés esetén a csecsemők szervezetében szinte semmi sem marad meg. Ebben a helyzetben mindenképp orvoshoz kell fordulni, hiszen minden perc számít. Amennyiben a kiszáradást nem kezelik megfelelően, az súlyos sokkos állapothoz, szívritmus zavarhoz, és akár halálhoz vezethet. Míg a felnőtteknél a rotavírus fertőzés legtöbbször csak otthoni ápolást igényel, addig a csecsemők körében jóval gyakrabban van szükség kórházi kezelésre, amely során infúzióval pótolják az elvesztett folyadékot. Nehezíti az infúzió bekötését, hogy a kiszáradás miatt nagyon nehéz vénát találni a kisbabákon. Gyakran ez csak többszöri próbálkozásra sikerül.

A rotavírus nagyon ellenálló és ragályos

A rotavírus okozta hasmenésben szenvedők nagy mennyiségű vírust ürítenek székletükkel már a tünetek jelentkezése előtt és a betegség elmúlását követően is. A vírus igen ellenálló a különböző környezeti tényezőkkel szemben. Kézbőrön órákig, fertőzött játékokon, háztartási eszközökön, egyéb tárgyakon napokig képes túlélni. Már néhány 10 db kórokozó elegendő a betegség kiváltásához. A rotavírus zárt közösségekben, (mint pl. bölcsődék, óvodák, család, kórházi osztályok) leggyakrabban a szennyezett kezek által terjed emberről-emberre. Nem is szükséges közösségbe menni, akár az otthonunkba látogatók is magukkal hozhatják a fertőzést.

jucicuki

Csajok, egész éjjel ment a hasam, alig élek :oops:
Dorka talán már jobban van, nem olyan híg a széklete, bár még mindig elég sok. Ma reggel megevett 100 tápit, éjjel is ciciztünk, talán kezd étvágya is lenni...
Remélem megússzuk a kórházat.

Tonti, sajnos a mi tornánk olyan, amit gyógytornász tanít be és így nem tudom leírni, mert ha valamit rosszul csinálsz, nagyobb kárt okozol...

Puszi!

Judit

jucicuki

Tdanie :P
Köszi. Akkor sajnos továbbra sem tudom biztosan, melyik fiú hol van :(
Keringést nem néztek, bár nem is a kórházamban voltam, hanem az Istenhegyin. De ezt a drnő sem mondta, csak hogy gyakoribb UH kell...

Lili :P
Köszi. Remélem, nálam sem lesz nagyobb gond...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

jó reggelt Lányok!

Juit, nagyon sajnálom, de hamar meggyógyultok remélem. jobbulást!

Nagyon szép dolgokat vettetek! Kamilla gyönyörű a babaszoba.
Mivel én a 20. héttől feküdtem, ráadásul kórházban, esélyem sem volt menni vásárolni. hétvégén mikor kiengedtek, könyörögtem a férjemnek hogy legalább egy boltba hadd mehessek el. de szó sem lehetett róla. otthon is feküdtem kellett. én a betöltött 32. hét után kezdtem el vásárolni. vagyis a férjem. mikor kiderült hogy ikrek,kkor már szétnéztem, nagyjából tudtam mit honnét, babakocsit pl a szobatársam szomszédjától vettük meg.

tegnap voltunk tanácsadáson.Gergő 4080 g, Fanni 4300 g. mi még nestle alpremet eszünk. vagyis 4,5 kiloig. aztán olyan hypoallergén tápot kapunk, ami eg doboz 1800 Ft. eből nekünk 15 doboz kell egy hónapban. lehet számolni... :roll: :roll: anyósom fizeti nálunk a pelenkát, most kéne egy tápszer szponzort is találni...
tanácsadáson vettek tőlük vért, mert keveset esznek mostanában, és buknak.a bukásra is kaptunk másik tápszert. illetve ebből csak egy kanál kell. Fanni ma megy újra csipőszűrésre, mert az egyiknél volt valami, Gergőnek meg fejletlen a csipője, neki terpeszpelus kell 3 hónapig. ikrek...kevés volt a pocakban a hely...

ma nincs valami jó idő. de azért sztem megyünk sétálni, azt úgy imádjuk.mindenki megkuksizza őket :lol: :lol:

szép napot!

Zs.

zsuzska80
Szombathely

Érdemes beadatni a rota elleni védőoltást?

Kép

Kép
kamilla306

Sziasztok!
Juci!
Nagyon remélem hogy már megússzátok a kórházat!!Olyan rossz amikor az embernek beteg a babája,hát még ha betegen kell ellátni :( !Nagyon szorítok Nektek,hogy minél előbb túl legyetek rajta!!!
Kamilla,Babyteve!
Sajnálom,hogy feküdnötök kell!Kitartást hozzá :( !Lesz ám még majd pörgés! :D Tudom ez sovány vigasz!!
Fanni!
Olyan édik a fiaid!Nekem is össze volt nőve a lepényem fél kiló eltéréssel születtek a lányok.Ne aggódj ha figyelik őket nem lesz gond.

bognartundi0727

Tündi :P
Köszi! És ha nem figyelik, miért lesz? :shock: Na mindegy, beszéltem a dokimmal, azt mondta, 4 hetente UH. Azért emiatt nem sírok :lol: viszont beszélek a kicsi fejével :wink:

Ezek szerint ez azért elég gyakori... visszanéztem, Petricsek babái között 1 kg a különbség :shock:

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Judit!

Jobbulást!
Épp ma beszéltem a ROTA-ról a gyermekorvossal, 17000 FT/ db áron van szájon át adható készítmény, de 2* kell nekik (*3), szóval nálunk 100000 Ft lenne a csapat rota elleni védelme, hát...
Viszont a férjem kollégájáéknál is volt Rota és ők pár nap után kórházba kerültek :cry: (2 és 5 éves gyerkőcök)

Szorítok, hogy nem legyen kórház!
Amíg valamennyire táplálhatóak nem akkora gond, vigyázz magatokra!

Dóri
Vendég

CSajok

A 150 fokos babakocsikra rá szokták írni, hogy csak 6 hónapos kortól lehet használni!
Kötelező ráírni, mert ez az egységes ajánlás.

VAnnak az un. majdnem vízszintesig dönthető, kb. 175-170 fokig dönthető kocsik, ezeknél mondják, hogy jó újszülött kortól, mert a pelus, vagy egy vastag pléd úgyis vízszintessé teszi, de hason pld. ebbe sem tudod belerakni.

Ikerkkocsiknál (moduláris rendszereknél)viszont sokszor csak a hordozó+ sport rész van, ami meg egy öszvér megoldás, nem a legjobb, de valahogy közlekedni is kell. 8)
Még az is lehet egy megoldás, hogy valaki vesz egy ilyen travel systemet és használtan valami lengyel, vagy Bergon kocsit, amiben napi szinten sétál.

Szofi!
Klassz járgányok, és igazad van 1 kocsival nem lehet kihúzni, mert minden életkorban mások a szempontok...

Dóri
Vendég

Judit! Nagyon sajnálom, remlélem hamar meggyógyultok. Egyébként hány hónapos kortól lehet a Rota elleni oltást beadatni?

Zsuzska! De szép nagyok már a gyerkőcök. Már többen írtátok, ezek szerint ilyen gyakori ikreknél a csípőprobléma? Erre van kötelező szűrés, vagy én észre fogom venni, ha ilyen gond van?

Rebe! Mira nálam is mellső fali lepényes és sokkal kevesebbet érzem, mint Tamást.

Fanni! Szerintem azért ezt másképp fogod gondolni a 32. héten. :wink:

Maminti! Igen erre én is gondoltam, de mivel összesen 76,5 cm széles a kocsi, szerintem annak a 40% még Hangának is kicsi lenne. Engem az bosszantott, hogy egyik napról a másikra eltűntek az üzletekből a korábbi feles osztásúak és már csak ezt lehet kapni. Utángyártás sincs. Mi is csak nyáron akartuk megvenni a 2. kocsit, és véletlenül hallottam erről a 40/60 dologról, ezért kénytelenek voltunk előre vásárolni. Így is csak a szegedi brendonban tudtuk még megcsípni az utolsó előtti darabot az országban.

Kép

Kép
szofi74

Szerintem inkább az a ritkább, ha ugyanolyan erős mind a két baba. Végülis nem gond, ha az egyik többet eszik, feltéve ha azért hagy valamit a másiknak is. Azért kell gyakrabban nézni őket, mert ha már az egyik egyáltalán nem gyarapszik, kiszedik őket előbb, persze ez már csak a végén van. Asszem Bensziéknél is rezgett a léc, aztán mégis szép nagy babák lettek mindketten. Nálatok se lesz semmi gond. Olyan picikék még, hogy nem is biztos, hogy jól becsülték meg a súlyt.

Kép

Kép
kamilla306

Judit, jobbulást Dorkának!

Babakocsiügyben én is arra jutottam, hogy kellene egy nagy,kényelmesebb, amiben ki tudom tolni az udvarra levegőzni.
Meg kellene egy olyan, amire rá lehet tenni a babahordozót, és lehet vele közlekedni.Mint Tonticáé, az nagyon tetszik.Az a méregdrága Jané is hasonló,ilyen éppen jó lenne...

Kép

Meg később egy könnyű, ücsörgős sportkocsi.

Ma reggel teljesen bekeményedett a hasam.Teljesen kivehető volt a méhem.Nem korai ez? :roll: A csajokkal csak jóval később volt ilyen.
De nem görcsölt, csak kemény volt.
Vagy megint bélgörcs lehetett?Ez az Elevit nagyon megkínoz ilyen téren.De nem hiszem, éppen középen volt a kemény csomó.
Nektek nem volt ilyen 9-10 hetesen?
Vendég

Dóri, megmondom őszintén mi is azért nem adattuk be, mert nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy 70.000 a két gyerkőcnek és hát az nekünk kicsit sok(k)...
Ráadásul csak 2 éves korig ad védettséget, és van több féle rota vírus és ez csak a leggyakoribbra jó...
Nem tudom, nem egyszerű!

Judit

jucicuki

sziasztok!
Szofi ,köszönöm ,hogy érdeklődtél felőlem :D OLVASGATLAK TITEKET ,CSAK MÉG MINDIG NEM NAGYON MEREK IROGATNI ,NEHOGY CSALÓDJAM :oops: EDDIG MINDEN RENDBEN VAN .TEGNAP VOLTAM A 12 HETES GENETIKAI UH-RA.BEJÖTT VELEM A FÉRJEM ÉS A KISFIAM IS .HÁT NAGYON ÉLVEZTÜK :!: AZ EGYIK BABA 4 MM NAGYOBB :roll: A NYKIREDŐJÜK 1.1 MM ÉS 1,2 MM .EZ JO? JA ÉS MÉG ÚGY LÁTTA AZ UH-ÁS CSAJSZI,HOGY AZ EGYIK MINTHA FIU LENNE.HÁT ÉN IS ÚGY ÉRZEM HOGY FIAINK LESZNEK.DE MAJD MEGLÁTJUK.HÉTFŐN MEGYEK DIABETIKUSHOZ ÉS UTÁNA AZ ISTENGEGYI KLINIKÁRA.
NAGYON ÖRÜLÖK ,HOGY NÁLATOK MINDEN RENDBEN.
TOVÁBBI JO EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK AZ EGÉSZ CSAPATNAK :!: :!:
JUCI JOBBULÁST NEKETEK :!:
s.csilla

LUCA ,NEKEM IS UGYANILYEN KEMÉNYEDÉSEIM VANNAK,HABÁR MIOTA A LÁNYOK JAVASLATÁRA SZEDEM A MGB6-OT AZOTA RITKÁBBAN.
s.csilla

Juci,
Nagyon drukkolok, hogy javuljatok!

Szofi,
Én ezt nem értem. :roll: Most nézegettem a Brendon honlapot, és a Peg Perego Aria Twin tényleg 60/40 osztású, de a többi egymás melletti kocsinál ez nincs feltüntetve. Sőt ha nézegetem a képeket, akkor a Peg-nél látszik is a különbség, de a többiben a két oldal teljesen egyformának tűnik! Szerintem azok nem 60/40, hanem 50/50 osztásúak! Vagy nem jól látom?

Fanni,
Ha túl nagy közöttük a különbség, és az egyik nem gyarapszik, akkor befektetnek a kórházba, állandóan figyelik őket, és ha továbbra sem gyarapszik, akkor kiveszik őket, persze ez már a vége felé igaz.

Csilla,
Örülök, hogy minden ok. A nyakiredők teljesen rendben vannak! Az, hogy az egyik 4 mm-el nagyobb, nem számít, nálunk is mindig kb. ekkora volt a különbség!
És gyere gyakrabban! :wink:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Juci:
Köszi!

Jobbulást nektek!!!!!!

Valaki keresett Jane babakocsit.
www.ikreseken hirdetnek egyet. nem tudom, ilyenre gondoltatok-e de felrakom ide:
[quote]E írta:ladó JANE TWIN TWO babakocsink. Kb 5 alkalommal hazsnáltuk. Iszonyat jó kocsi, de nem fér be az autó csomagtartójába..jobban mondva csak a hátsó kerekek levételével, passzosan
Nagy jó a kocsi, könnyű tolni nagy súlyú Babákkal is, könnyű vele padkázni, kanyarodni. Összecsukni is egy mozdulat, kinyitni is.
Ülései, kupolái ezüstszürkék. Az egyik kupolát nem is használtuk a másik is csak dísznek van fent. Alul nagy bevásárlóháló. Esővédője origi csomagban.
Kerekei jó nagyok, jól veszik az úthibákat. Hátsó kerekek levehetőek.
A minimális használat miatt az ára: 115.000ft

Illetve hordozót is mintha említettetek volna:
[quote]E írta:ladó az ikreink által kinőtt két db Bébé Confort Creatis 0-13 kg-os hordozó/autósülés. Kiváló minősítést kaptak német törésteszteken (ld. ADAC teszt eredmény)

Rápattintható Bébé babakocsivázra, akár Twin Clubra is (nekünk az van, de az még nem eladó ).

Az egyik sötétkék, a másik pedig terrakotta színű, nagyon szép állapotban vannak, természetesen sérülésmentesek.
Érdeklődés esetén emailben küldök fotót, ide nem tudom, hogyan kell beszúrni.
Új ára egy ilyennek 39ezer körül van, én 20e-t szeretnék darabonként
Az árban benne van a napellenző, és adok hozzá esővédőket is.

szanet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?