A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

bocs, h nem olvastam vissza ki keresi :oops:

szanet

Ja és találtam bebe comfort baabkocit is!
http://www.teszvesz.hu/item319194745_be ... html#photo

Bocs, ha sok hülyeséget raktam fel, csak gondoltam hátha valakinek jól jön! :oops: :)

szanet

Köszi Szanet!
Az ikresek oldalon hol vannak a hirdetések?Nem találom. :oops:
Vendég

Luca:

jobb oldalon:
FÓRUM, azon belül KERES/KÍNÁL, azon belül KÍNÁL

szanet

Aha, köszi, akkor regisztrálnom kell,oda nem engedett be anélkül.Megnézem, köszi a segítséget, nagyon rendes vagy! :lol:
Vendég

mindenképp regisztrálnod kell, mert másképp nem enged be.
Ezt elfelejtettem írni :oops:
Melyik babakocsit szertnéd megnézni? a JANÉT?
majd küldj egy képet róla! kíváncsi vagyok, milyen. :lol:

szanet

Most inkább még csak nézelődöm, hogy mi, mennyi...9 hetesen mást még nem érdemes. :cry: Majd kicsit később gondoltam komolyabban utánamenni a dolognak.
De a Jané nagyon tetszik.
Vendég

hát igen, mi is később vettük meg. azt hiszem25. hét körül.
Kiságyunk viszont még most is csak egy van :oops:
Kapunk mégegyet, de csak március 20 körül. mondtam is babóknak, h addig mindenképp bent kell maradniuk! :lol:

szanet

Zsuzska,
az én Barnim is nagyon sokat bukik. Sőt, szabályosan a földön szokott landolni a hátunk mögött egy nagyobb adag folyékony állapotban, mikor büfiztetés közben sétizünk vele. Ez kóros??? Kell valami tápszert adni rá?

Mi csak márc. 19-re kaptunk időpontot csípőszűrésre, akkor már három hónaposak lesznek. Szerinted az baj?

KépKép
lili73

Lili! Gergő kicsi kora óta bukik. már a kórházból alig akartak hazaengedni, mert sokat esett vissza. most is kisebb a súlya mint Fannié. Van amikor sugárban jön vissza a kaja, van amikor etetés után 2 órával is jön vissza. éjjel ez nagyon rossz.szabályosan fulldoklik. ilyenkor beizzitom az orrszivó porszivót, és jobb lesz neki, de visitani szokott szegényem. volt olyan éjjel 4-szer inditottam be. mondtam a dokinak hogy buknak, felirt Nutritont, hozzá kell adni a kajához. még nem tudok véleményt mondani, mert ma váltottuk ki, csak annyit, hogy nagyon drága. 135 g, 1600 Ft. majd egy hét múlva megirom milyen. Ti min éltek? szopiznak? de még azt is mondta a doki, ha nő a súlyuk akkor nem kell azzal foglalkozni hogy buknak..hát köszi...éjjel készenlétbe lenni, mert megfullad a gyerek....

csipőszűrés: én úgy tudom, hogy az 3-5 hetes korban elküldik az emebert először, mert ha gond van, akkor még könnyen lehet korrigálni. védőnő, vagy doki nem mondta hogy mennetek kéne?

nyugodt éjszakát mindenkinek!

Zs.

zsuzska80
Szombathely

Sziasztok!

Bukas: Sajnos Anna is sokat bukott, az elso 3 honapban antirefluxos tejcsit kapott, az nagyon jo volt, most mar rendes tapit kap es gyumit is, sokkal jobb a helyzet, szoval kitartas, kinovik!!! Legkesobb 8-9 honapos korukra amikor elkezdenek maszni, a nagyfiam is addig volt nagyon bukos.

Babakocsi: szerintem az elsodleges dolog a kenyelem legyen ne a szepseg, mert az enyem hiaba szep ha csak 3 darabban tudom lecipelni a lifttel. :cry: Szivesen eladnam valakinek akinek csaladi haza van de eleg messze vagyunk Toletek. :roll:

Lemertem a babokat es mar a normalis tartomanyban vannak, eljen! :D Alex 7 kilo, Anna 6150 g. :D

KépKép
KépKép
tontica

Milyen az avatarom? Szep vagyok? :wink: :lol:

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!
Fanni!
Én is azt akartam írni,mint a lányok,hogy ha figyelik és esetleg szükség van rá akkor időben be tudnak avatkozni!!!Nem lesz szükséged rá,mert a fiaid biztosan szót fogadnak még :D!
Lili!
Sára lányom is nagyon bukós volt,ugyanígy "locsogott" a hátam mögött.Nekem azt mondta a doki,hogy szépen fejlődik és addig nem kell vele foglalkozni.Bár Zsuzskának igaza van hogy elég ijesztő :cry: .Mi is 2-3 hónapos korukban voltunk először csípőszűrésen,+ utána még vagy 2szer kellett vissza menni,mert a Sárinak kellett terpesz pelus+torna.
Tontica!
HÚ de megváltoztál!Ez plasztikai sebész vagy csak kozmetikusnál voltál? :D Nagyon szép lettél,de a gyerekek is!Az ikreknek nem semmi a frizurájuk!!!
Juci!
Pont most van a TV híradóban hogy mekkora rotavírus járvány van :( Remélem jobban vagytok!

bognartundi0727

Juci

Jobbulást az egész családnak!

Szanet

Az a Jané kocsi nagyon jó lehet,de Murphy törvénye,hogy mi szombaton megvettük a kocsit.

Fanni
Nálunk sem egyformák,bár ez uh függő is.A pécsin egyformák voltak.Gondolom ez felbontás kérdése.A lényeg,hogy ne idegesítsd ezen magad.

Tonti
Csini a képed. :lol:

Az én vonalzómon már 2 hete 25 hetes vagyok.Csináltam újat,azon is.Ki érti ezt?

Ma voltam uh-on,minden rendben,megvan a vesetágulatunk is,a Marcival eggyütt nőtt.Nem egyformák súlyban,de a doki azt mondta,ezt nem kell szentírásnak venni.Ja!Bercike fejjel felfele fekszik,megunta a fejenállást.
Marci Berci
BPD 7,30CM 6,74CM
HC 26,21CM 24,02CM
AC 21,95CM 22,31CM
FL 4,88CM 4,46CM
SÚLY 1000GR 880GR

Nem tudom mikor fordult meg a drágám,de sejtettem,hogy fejtől-lábtól fekszenek,mert lent is éreztem rúgásokat.Most legalább tudom,hogy mikor ki rugdos.
Vendég

Most láttam a piactéren egy Perego Duette-t ha valakit érdekel.
Vendég

Tontica, a Te babakocsid Jané?
Jó az új avatarod! :lol:
Vendég

Banika, megnéztem, hordozó is van hozzá.Tök jó lenne, ha kicsit előbbre járnék már...
Vendég

Zsuzska, Tünci,
én azért ijedtem meg kicsit, mert Barni mintha egyre többet és nagyobb mennyiségeket bukna. De gyarapodik szépen. Mindenesetre most inkább többször teszem mellre, és nem kap hozzá tápikiegészítést, hátha a többszöri kisebb adagokat jobban bírja. Az éjszakai fuldoklás tényleg szörnyű rémisztő lehet, én is elkezdtem most kissé aggódni. Barni ráadásul nagyon mohón szopizik, és van, hogy már akkor visszajön, amikor a mellbimbó még a szájában van.
Eddig simán a hátára fektettem, de most attól is félek kicsit.

Nekünk még a kórházban az intenzíven mondták, hogy kell majd menni ortopédiára, és hogy a gyerekorvos ír majd beutalót. A minap a védőnő említette, hogy most kéne menni, és megírattam a beutalót a dokinénivel, de csak egy hónap múlvára kaptunk időpontot.

Mamik,
ti tudjátok tartani a napirendet? Én egyszerűen képtelen vagyok. A napok káoszba fulladnak. Már azt sem tudom, mikor lesz a következő evészet, és hogy mennyit is esznek egy-egy alkalommal.
Séta: hogy tudjátok betervezni? Mivel nincs napirendem, esetlegessé válik az is. Evés után nem merek a bukós baba miatt, alvás közben nem zaklatom őket, ha megéheznek, ordítanak, úgyhogy nehezen találom meg az alkalmas pillanatot.
Mi még mindig a túlélésre hajtunk a párommal annak ellenére, hogy egyre többet lehet figyelgetni, ahogy nyílik a kis értelmük.

KépKép
lili73

Sziasztok!
Lili!
Nálunk is a Sára azért bukott annyit,mert szörnyű mohón evett!Néha olyan félelmeteseket büfizett hogy lobogott a hajam :D .Nálam úgy volt hogy elég szigorú napirendet próbáltam tartani.2 hónaposan a lányok még 3 óránként ettek(éjszaka is).Ha aludtak felébresztettem őket.Nekem nem segített senki,a férjemen kívül úgyhogy nálunk is túlélő tábor volt.Sokszor nem tudtam ébren vagyok-e.A gyerekeken kívűl még ott volt a rengeteg házimunka.Nem volt egyszerű,de hidd el túl lesztek rajta és "beáll" a rend!Én mindig evés után közvetlen vittem őket sétálni.Nem tudom hogy te milyen időközönként eteted őket,de én szigorúan ragaszkodtam hogy 3 óránként egyenek.Persze ha nem kérte nem tömtem meg,bár nem emlékszem hogy ilyen lett volna.Tudom hogy ez ellentmond az igény szerinti etetésnek,de én így láttam jónak,mert úgy gondoltam másként végig etetem a napot és a végére azt sem fogom tudni hogy ki mikor evett :D. Ez az én tapasztalatom,de majd Nálatok is kialakul.Kitartás :D !
Banika!
Örülök,hogy minden rendben!

bognartundi0727

Koszi az avatardicseretet, folvarrattam a rancaimat. :lol:

Banika: akkor most hany hetes vagy? Szep nagyok a babok es a vesetagulat meg huzzon a fenebe! :wink:

Luca: igen, Jane, ugy kaptuk a ferjem testveretol, Ok lesznek majd a keresztszulok ha egyszer lesz idonk keresztelni. :lol:

Lili: az elso 3 honap nalunk is kaosz volt de azota mar csak napi 5-szor esznek es majdnem mindig ugyanabban az idopontban. Tehat nyugi, kialakul ez.
Az is megterhelheti am a kis gyomrat ha tul surun eszik, szerintem vard ki a min. 2,5 orat. En is kajcsi utan viszem Oket setalni, Anna nyakaba eloket teszek ha bukna. Alvasbol is fol merem oket zaklatni ha setalni akarok, a babakocsiban ugyis visszaalszanak :) Az elso 3 honap tenyleg nem valami nagy elvezet de a harmadiktol amikor mar mosolyognak sot hangosan nevetnek, gugyognek, sikongatnak, "jatszanak" valami csodallatos! Kitartas! :wink:

KépKép
KépKép
tontica

Tünci, Tontica,
az elején még én is szigorúan betartottam a három órát. Egy idő után viszont "belefáradtam", mert mi szopizunk is és utána tápizunk is, és az úgy nagyon macerás és hosszú ideig tart. De már látom, hogy jobb a szigorú napirend, mert a káoszban tényleg felőrlődnek az ember idegei. Nálunk is a férjem a segítség, és persze mi is éjszakázunk rendesen.
Amúgy már mosolyognak, és szerelmes szemekkel néznek rám, ami azért kárpótol mindenért :lol:

Tontica, szuper az új stílusod :D

KépKép
lili73

Sziasztok!

Úgy néz ki, túl vagyunk a nehezén, most éppen az ÁNTSZ előírásai alapján fertőtlenítek mindent. Domestos-al az össszes gyerekjátékot, kilincseket, pelenkázót. Ágyneműt mosok ( főzők ki :lol: )
Dorkának tegnap reggeltől már nem volt széklete és ma reggel jó étvággyal evett (volna, ha gonosz anyja nem szabályozza le 130 nál az ehető mennyiséget)

Lili!
Kitartás, lesz még jobb is.
Igény szerinti etetés nagyon szépen hangzó dolog, de szerintem ikreknél nem igazán alkalmazható, főleg, ha nincs elég tej és pótolni is kell. Szerintem is próbáljatok beállni a három óránkénti evésre, ez azért is fontos, mert így az éjszakai kajálást előbb utóbb elhagyják.
Mi most ötször eszünk egy nap.
Én is felkeltem őket sétához. Mi általában az ebédnek nevezett kajcsi után megyünk, ha szép az idő. Kaja után leteszem őket egy kicsit és a következő kaja előtt annyival ébresztem őket, amennyit sétálni szeretnék velük. Ha nagyon bealszanak kicsit tovább is tologatom őket, de akkor már szigorúan az utcában, mert séta után általában éhesen ébrednek :wink:

Tonti!

Csini vagy :lol:

Bukás:
Nálunk Lilike köpköd, sokszor még a következő etetés előtt is :?
Mi most a Beba HA AR aktívot esszük, jó sűrű, de nem nagyon használ szerintem, de mi is hízunk, addig nincs gond.

Judit

jucicuki

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs

Fél éves nagylányaim vannak :shock: :shock: :shock:

Judit

jucicuki

Judit :P
Ez egy nagyon szép nap nektek akkor.
Gratulálok a lányok fél éves szülinapjához, s hogy szerencsésen átvészeltétek ezt a fránya vírust!

Tontica :P
Roppant bájos vagy! S a kicsik? 2 mintababa :lol:

Banika :P Tünci :P
Köszi. Lesz majd elég parázni való... nem akarom már most kezdeni... szóval nyugizok és beszélgetek a fiúkkal :wink:

Szanet :P Banika :P
Jól néznek ki a kocsik, de sajna mi nem tudunk rá ennyit költeni :(
Először veszünk -használtan- egy fekvő batárt (Bergonra gondoltam), ami nekem itt az érdi terepen tökéletes lesz, majd egy ülőt, ami már alapból olcsóbb és könnyebb is...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

sziasztok ma reggel megvolt a genetikai uh,minden rendben a kis drágáimmal pont egyformák nagyságra,minden szervük jó,az afp 2.46lett az ikreknél jó ugye :?: és nem hiszitek el :shock: :shock:
azt monta a genetikus ez biza két CSAJSZI :shock: :shock:
majdnem leestem az ágyról,mondom neki 13hetesen a 4d.-n 2fiút mondtak errre ő röhög,hogy ő olyankor inkább nem mond semmit,de most az eggyik babu tuti puni a másik meg nagyon úgy néz ki :D :shock: na mostmár telljesen össze vagyok zavarodva 2hét múlva elmegyek a genesisbe megint hátha konkrétabb lesz valami,hát mostmár nem is merek venni semmit(mi lesz a kifiús ruhákkal :oops: na mindegy kerifiam megkapja)ha de aztán még a végén bejön a megérzésem egy fiú egy lány :D

lanyané

Fanni

Én sem tudtam volna sokat költeni kocsira. használtan vettem(55000). azért kerestem használtan egymás előttit, m mellettit nem akartam.
A bergon is 50000körül van azt hiszem.
Még a Bebe Comforton gondolkoztam, de azt 100000ért találtam (2 hordozóval.).
mondjuk az sokáig jó,(piciként hordozóval, aztán ültetve.). úgyhogy kb annyira jön ki 2 kocsi.de jobb most nekem 2 részletben kiadni a pénzt:)remélem ez is sokáig jó lesz:)
hát nem könyű a kocsivásárlás! :D

szanet

Tontica,
Nagyon jó az új image! Tetszik! :lol:

Banika,
Örülök, hogy minden ok! Akkor most 27 hetes vagy? Én ezért nem szeretem a nőivonalas vonalzókat, annyira pontatlanok!

Juci,
De jó, örülök nektek! :D Csak így tovább!
Boldog fél évességet a csajsziknak! :D

Lanyané,
Gratula a jó genetikához! :wink: 2,46 szerintem jó, nekem 2,9 lett. Az én dokim azt mondta, hogy ha még 3-4 között is van, akkor is ok.
Na de ez nem semmi! :shock: 2 csajszi???????????? :lol: Hát ezt jól félrenézték a Genesisben. Én csodálkoztam is akkor, hogy ilyen pontosan megmondták akkor nektek a nemüket. Nekünk a doki akkor azt mondta, hogy nem mond semmit, mert ilyenkor még nem igazán látszik. Lehet, hogy tényleg igazad lesz! :lol:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Szanet :P
Nekem meg pont az egymás melletti tetszik :P
Bergont használtan már 30-35-ért lehet kapni és ha vált az ember, azért eladni szerintem mindig el lehet... remélem. Persze ez ugyanúgy igaz a drága kocsikra is :roll:
De először mindenképp meg akarom nézni, mert eddig csak fotón láttam...

Lanyané :P
A 13. heti "becslés" szerintem is kicsit korai volt... ennek már jobban hinnék... de a lányok csak később válnak biztossá...
Én 15+3 voltam a Genezisben, s már akkor mondták, hogy 2 fiú és ezt a genetikus is megerősítette hétfőn (19+0-nál) 8)

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!

Itt minden változatlan,egy hónapig nem járok erre és kapkodom a fejem,ki-kivel-hogyan??? :wink: :roll:

Tündérkéim tegnap kaptak oltást.Estére Adél lett rosszul,de a borogatás+nurophen+nyugtató szopi bejött nekik!
Adél:64cm és 6800gr,Mese:65cm és 7100gr.
Most szundiznak.
Esznek gyümit,főzit,és szopiznak még?
Már szült anyukák;hogy álltok tejjel?Nekem kb.fele annyi mint egy hónapja... :(
Hogy fejlődnek a babáitok?
Nálunk fordulak,360fokban( :shock: )hát-has-hát.És esssssszméletlen módon sikongatnak,gurguláznak!Nagyon élvezzük! :lol:
7végén voltunk a Bazilikában kircsizni.Úgyhogy a lányaink első kirándulása ebbe a szép történelmi városban volt;Esztergomba! :P

Ti hogy etettek,aki már ad főzit,
Én baby hordó és egy kanál ide-egy kanál oda.Csak Emese kicsit mohóbb,Adél pedig nyamnyogós,úgyhogy míg az egyik sír,hogy hol a következő kanál,a másik még csak köpköd,nyalakszik rajta...elég macerás... :shock:

Képeket a régi oldalon láttok rólunk,ma frissíti a Férjem.

Minden pocakosnak és Anyukának Minden jót kívánok!

Leila

Kép
bogyótanya

Babakocsi:

nekünk bébé comfort,egymás mögötti.Szuperul navigálható,a bébihordó van már bent,és egymással szemben csudajól elvannak.Én néha terepen is sétálok Velük és nagyon könnyű vele közlekedni.Barátnémnek,egymés melletti és azt mondja bánja már,mert nem tud vele közlekedni.
Szóval nekem ez az ász,mert szuper praktikus! :lol:

Kép
bogyótanya

Hja,120e körül volt egy belga licitálós oldalon.kocsi+2 bébihordó+2 ülés.

Kép
bogyótanya

Juci!

Gratulálok a fél éves nagylányaidhoz!

Lanyané! Minket is "átvertek" a Genesisben. 2 fiút mondtak, aztán az egyik mégiscsak lány. Pontosabban még mindig csak azt tudjuk róla, hogy nem láttunk kukit. Aztán lehet, hogy ott van, csak nem mutogatja, de két doki is lánynak mondta.

Szerintem is azért jó az egymás mögötti kocsi, mert szembe lehet fordítani és azt a babák szeretik. :)

Kép

Kép
kamilla306

Sziasztok!
Lili!Mi is úgy ettünk,hogy először szopi aztán ha nem volt elég akkor tápszer.Tény hogy így elég sokáig tart.Nekem is volt olyan hogy a két etetés között 1,5 óra maradt.Igaza van Tontinak a többször kevesebbet én sem tartom olyan jó megoldásnak,mert sosem ürül ki a pocakja hanem folyamatosan van benne valami.Nekünk is azt mondta az orvos(akit azóta elhagytunk)hogy ne 7-8szor egyen naponta hanem akár 10szer kevesebbet.Mondtam neki hogy ha nincs jobb ötlete akkor ezt inkább hanyagoljuk :evil: .Nekünk is evés után vagy ha mentünk vhova fenn maradt az előke.Sokszor úgy volt mint Juciéknál hogy még a következő evés előtt is jött vissza.Amikor már gyümölcsöt,főzeléket ettek még akkor is.Majd elnövik :D
Juci!
Nagyon boldog Fél Éves Szülinapot!!Azért kettőjüknek már jár egy torta :D !Remélem már Te is jobban vagy!
Lanyané!
Azért gondolkodj el a lányneveken is :D :D :D !

bognartundi0727

Leila, hol lehet látni a képeket? Mi az a régi oldal?

Tünci,
mindig megfogadom, hogy visszatérek a szigorúan napirend szerinti etetésre. Talán sikerül. Én a sétizéstől azért félek evés után, mert a múltkor is sugárban jött a tej előrefele, mivel a téli cuccban nem tudja oldalra hajtani a fejét. Aludni amúgy mindig a hátán, oldalra hajtott fejjel alszik.

KépKép
lili73

Még két kérdés:
két hónaposan szeles időben is elmentetek sétálni? Pl. a mai idő jó? Nem túl szeles?

másik az evéssel kapcsolatos továbbra is: ti mindig tisztában voltatok vele, hogy mennyi az adagjuk, mennyit igénylenek?

KépKép
lili73

Lanyané, én azt hittem, amit mondanak 4D-n, az úgy is van!Milyen kiábrándító ez így!Az ember beleéli magát, aztán egész más a helyzet????

Jó, hogy leírjátok a tapasztalatotokat a babakocsikról!
Tényleg nehéz eldönteni, milyen legyen.Csak akkor derül ki, hogy melyik a jó, ha az ember már használja.

Tontica, Neked az a gond vele, hogy nem fér be a liftbe?Van olyan ikerkocsi, amelyik belefér?
Állítólag a váza meg nagyon könnyű.Élőben még nem láttam ám... :oops:
Neked csak hordozó van hozzá, vagy ülőrész is, meg mózeskosár is?
Mert ezt nem értem, hogyan lehet kapni, ez mind hozzá van, vagy választani lehet, mivel kéred?

Judit, nagyon jó, hogy már félévesek a babák!
Sok boldogságot, jó egészséget kívánok!
Vendég

Juci

Gratula a szülinaposoknak!! :lol:

Tonti

Elméletileg holnap töltjük a 26. hetet(azt hiszem) :D
Nálunk tuti kukisok,mert elég jól látszott!

Lanyané
Nagyon bevásároltatok már?Legfeljebb vesztek hozzá lányrucikat. :lol:
Vendég

Szedtetek ti vasat?Nekem ma felírták,mert romlott a vérképem.Mit egyek mellé,hogy megússzam a szorulást?Lassan a fél patikát hazahordom.

,
Vendég

Sziasztok!

Jucicuki: BOLDOG FELEVES SZULINAPOT! :D De nagyok mar a lanyok! Orulok hogy jobban vagytok!

Lili: egyetertek Jucikukival, szerintem sem megodhato az iegeny szerinti etetes hosszutavon ikreknel mert ramegy az egesz napod. Megvan Neked a suttogo? Segitsegevel egesz jo kis "napirend" kialakithato ilyen piciknel is es szerintem segit megerteni a babakat, mikor miert sirnak. Anna is sugarba kopkodott de mar sokat javult a helyzet, kitartas!
Az adagjuk annyi amennyit megesznek, ha mar nem sirnak nem ehesek. :lol: Az enyemek most olyan 180 ml. korul esznek.

Lanyane: en is csodalkozom mindig hogy ilyen koran meg tudjak mondani, ezek szerint nem kellene mert nagy a tevedes lehetossege. Remelem nem sertodtek meg a csajszik nagyon hogy Adamnak meg Rolandnak hivtad Oket! :lol: Orulok hogy minden ok Veluk!

Bogyotanya: orulok hogy "latlak", regen voltal, gyere gyakrabban! Szepen fejlodnek a Lanyok, nagyok es ugyesek! Nem semmi hogy 4 hosan mar forognak, nalunk Alex igen, Anna meg nem de nincs lekesve O sem.
En is ugy etetek ahogy Te es biza maceras mert olyan gyorsan kapkodnak hogy nem gyozik kivarni amig a masik szajaba adom es egyfolytaban nyusziznek, nagyon uncsi! Ma eppen ezert kulon etettem Oket, egymas utan es nem vartam meg mig ehesek lettek, tejcsi utan 2 oraval kaptak gyumit es igy is sokat ettek belole es nem kapkodtak, sokkal jobb volt.

Tobbiek Ti hogy csinaljatok az etetest? Megy? Nem sirnak, nem kopkodnek?

Luca: hat, nem olyan konnyu ez a kocsi, szerintem nehez. Nekem csak hordozo es szek van hozza, mozeskosarat nem kertem mert baromi draga es baromira nem fer el nalunk. A liftbe szerintem befer egy kicsi egymas melletti, kesobb lehet nezek majd egy olyat.
Boldog 10. hetet! :lol:

Banika: nem tudom! Egyel sok narancsot! :wink:

Mi ma megvettuk a ket kisagyat hasznaltan, egyformak, feherek es macisak, nagyon edesek csak kicsit kopottak de sebaj majd kijavitom. Hetvegen lehet osszeszereljuk. :D Csak akkor ki kell venni a nagyagyat a szobabol es nem tudom hol fogok oltoztetni furcsi utan mert azt eddig ott tettem. :roll: A pelenkazo nagyon kicsi, van nagyobb tipusu amit a kisagyra lehet ratenni?

KépKép
KépKép
tontica

tontika :D nagyon éreztem,hogy tuti nem két fiú ezért nem is úgy beszéltem hozzájuk,hogy nevükön szólitottam hanem a mozgékonyabb ficánka,a nyugis a kisbuddha :D kiságyra rakható pelenkázót én 3méretben láttam.
banika a vérképen hogy jelölik a vasat :?: szorulásra az aszeltszilvát hallottam.még nem vészes a vásárlás kékből
:oops: de ha tényleg csajok rózsaszín habcsókot csinálok belőlük :oops:
luca igen ez így tök kiábrándító a 4d.-ből én nagyon hidtem nekik,inkább azt kellett volna mondania hogy ez ilyenkor még nem kézpénz nem azt hogy 100 szátalék,de nem haragszom kéthét múlva ugyan oda megyek majd el :D

lanyané

Tontica, köszi! :lol:
Eddig hol aludtak a babák?Bocs, nem vagyok egészen képben még...

Banika, én is nagyon szenvedek a szorulástól.Nem is bírom szedni az Elevitet.
Minden este eszem egy kanál Tamarin lekvárt.Néha segít.
Szerintem is segít a sok narancs, meg a kivi is.Csak én sajnos a cukor miatt nem ehetek ezekből sokat.

Én is szeretnék elmenni a 4D-s uh-ra, a 13. héten.De nem fogom elhinni, ha megmondják, mi lesz...
Majd mindenből halványzöldet veszek, meg vajszínűt. :lol:

Lanyané, kíváncsi leszek, mit mondanak a következő 4D-n! :wink:
Vendég

Lanyane: akkor nem haragudtak meg a lanyok! :wink: En is rozsaszin, habos-babos, hosszu haju, masnis kislanyt csinalok Annabol olyan regota vagyom egy nunisra. :lol:
Ma de. elmegyek veszek egy nagymeretu, kisagyra rakhato pelenkazot.

Luca: van egy kolcsonkisagyunk, abban alszik Alex:
Kép
Anna mozeskosarkaban aludt es most kb. 2-3 hete utazoagyban a nappaliban mert Alex baromi rosszul alszik es folkelti Annat ha egy szobaban vannak.
Kép
Ha meglesz a ket kisagy a kisszobaban akkor megprobalom Oket egy szobaban altatni, ha nem megy akkor Anna meg marad az utazoagyban.

Nem tudom mutattam-e ezeket, en csinaltam a babaknak a terhessegem alatt:
Kép
Kép
Most font vannak a falon. Szerintem jo unalomuzonek, kismamaknak ajanlom! :D

KépKép
KépKép
tontica

Tontica!

Nagyon ügyi vagy!!!!

4D:
én azért mentem később(22hét) mert biztosan akartam tudni, h milyen neműek :D

Voltam 16 hetesen a Baba- mama expon, és ott csináltak egy rövid, kb 6 perces 4D-t. akkor mondták, h az egyik kislány. de én nem nagyon hittem még el semmit akkor. :)

Jucicuki:
Boldog (fél éves)szülinapot nektek!!!!! :P

Lenne egy kérdésem:

Mit kell vinnia babóknak a kórházba?
itt egy lista: ez jó szerintetek?/gyerek
-popsitörlő/72db
-pelus(újszülöttnek való)
-popsikrém
-hintőpor

szanet

Hintőpor minek?
Én azt olvastam, hogy már nem "divat", mert belélegzi a baba és szárítja is a bőrét. Vagy ez hülyeség?

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla!

Mi használjuk, nyak, hónalj, javasolta doktornő!

Szanett!

Nálunk a kórházban mindent adnak, csak hazamenetelkor kell vinni a kisrucit. Koraosztályon szoktak örülni mindennek máltalában, de kötelező ott is csak a popsitörlő és a testápoló.

Judit

jucicuki

Szanet!
János kórháznál fenn van a részletes lista a honlapon, hogy mit kell vinni. Biztos volt már erről szó, de sajnos nem emlékszem, hogy melyik kórházban fogsz szülni. Érdemes ott rápontosítani. A Jánosos lista alapnak (szerintem ezzel elmehetnék 2 hétre nyaralni is :D ):

Nagy táskába ( a kórházba )

- fürdő papucs
- 3-4 elöl gombos hálóing, pizsama, ami kényelmes
- köntös
- Tenafix, bugyi
- zokni
- 2-3 db törölköző
- kéztörlő
- nyomható kézmosó szappan
- tusfürdő, sampon, hajbalzsam
- fogkefe, fogkrém, egyéb pipere dolgok
- fontosnak vélt tisztasági holmik, krémek, stb.
- hajszárító
- papírzsebkendő, szalvéta, puha wc papír
- betét ( Tena Lady Extra vagy Super, és szárnyasbetét )
- fertőtlenítő törlőkendő a wc-re ( pl. : Domestos )
- kistányér, kés, villa, kanál, bögre, pohár
- 5 db textil pelenka
- csomag nadrágpelenka
- popsitörlő, popsikrém
- kis kesztyű
- melltartó
- melltartóbetét
- müzlistál ( fejéshez )
- mellszívó
- tejfokozó tea
- cumisüveg
- bimbóvédő
- olvasnivaló

Kórházi táskán belüli kis csomag, szülőszobára

- elöl gombos hálóing
- innivaló ( lehetőleg szénsavmentes ásványvíz, 0.5l kiszerelésben, 2-3 üveg )
- pohár
- gyümölcslé ( kis dobozos, szülés utánra )
- ropi, vagy nápolyi
- szőlőcukor, tik-tak vagy csokoládé
- derékmasszírozó ( ha egyébként használunk ilyet )
- textil pelenka, vagy kis frottír törölköző
- zene ( CD, kazetta )
- legyező
- bugyi, vagy Tenafix és betét ( nagy méretű, pl. Tena Lady Extra, vagy Super )
- papucs ( apukának, illetve a kísérőnek is )
- zokni
- fényképezőgép ( elem, töltő, kártya, film, stb.)

Kép

Kép
szofi74

Jánosban szüléshez nem kell hálóing, mert kórházit adnak. A babák is kórházi ruhában vannak, csak a hazavitelhez kell majd egy ruhácskát pakolni. Állítólag nem is jó sajátot használni, mert belekeverik a kórházi mosásba és nem fog visszakerülni hozzád. Ezeket érdemes tisztázni, és arra rákérdezni, hogy kell-e a kísérőnek az a beöltözős kórházi ruha. Van olyan kórház, ahol meg kell venni előre és már vinni magaddal. Itt elég egy papucs, vagy ha azt elfelejti valaki akkor zacsi a cipőre.

Kép

Kép
szofi74

Köszi a tanácsokat!
Én a Bajcsyban fogok szülni.
Hétfőn lesz szülésfelkészítőn(a kórházban) babaszoba látogatás. Jó lenne elmenni, de a párom pont dolgozik. Hát, ha valakit találok, aki el tud velem jönni, akkor elmgyek. és megkérdezek ilyeneket.

Amúgy voltam már bent a dokival, szóval láttam a kórházat, szülőszobákat, de akkor ezt annyira elfelejtettem.csak a szülésről kérdezgettem :oops:

mondjuk nem tudom, kimozduljak-e mert az elmúlt napokban nem vagyok valami fitt. tegnap fájdogált a hasam alja :(
és sokat keményedik. szedek magne B6 ot.és megpróbálok pihizni sokat. Remélem legalább a 36.hétig egyben maradok! :D

kedden megyek dokihoz. majd remélem mond valami biztatót!

szanet

ha nem megyek el, akkor ezeket viszem:
popsitörlő, pelus, popsikrém, hintőpor, testápoló, textil pelus, kis kesztyű.

ha mégsem kell, majd jó lesz itthonra:)

szanet

Lanyané
Leírom a vérképemből ami nem jó:
fehérvérsejt 10,8
neutrofil 8,84
vörösvértest 3,43
hemoglobin 106
hematokrit 31,1

Fogalmam sincs ebből hogy állapítja meg,hogy vas kell meg folsav.De olyat írt fel ami nem is volt a patikában,várnom kell hétfőig.

Eddig úgy tudtam,ha lábgörcsöm van,az a magnáziumhiány jele,tehát logikus ha magnéziumot szedsz rá.Erre tegnap közölte velem,hogy arra kalciumot szedjek.Ki érti ezt?Mondjuk ez nem a saját dokim volt,hanem a terhesgondozóban akihez "hivatalból" kell menni.

Ti milyen magne b6-ot szedtek?Eddig a bérest szedtem,abban 250mg magnézium van,erre ma a patikus adott egy másikat(sanofi aventis gyártja)amiben 48 mg van.Állítja,hogy ez jobb.A béresre napi 1 van írva,erre napi 4-6.Baromi gazdaságos :oops:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?