A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Lorci! most jut eszembe neked megszűnt az ímélcímed, mert tegnap du küldtem neked mélt és a démon visszaküldte... többször is megnéztem hogy addig biza azon leveleztünk! :shock:

KépKépKép
bogyra

sziasztok!

Itt jártam,de annyi mindent olvastam,hogy nem tudom,mit olvastam már,igy nem tudok mit irni,de gondoltam,irok,hogy lássátok,hogy én is itt vagyok.na,ezt értitek???

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

bogyra,
a szülésznő-képzőben tanítják ezt a dumát?! szétröhögöm magam! :lol: de csak csendben, mert babsi alszik. :wink:

pocak télleg kicsi - nem is látjuk, mit akarsz nekünk mutogatni! takaró nagyon édi. hol vetted?

bringa,
tapasztalatom szerint a jófejség (megkockáztatom: az intelligencia is) abszolút független az iskolai végzettségtől - de azért csak érettségizz le :wink: az egyik legértelmesebb ismerősöm ma már egyetemi oktató, de erdetileg autószerelőnek tanult és aztán hosszan semmi tanulás, majd belelendült, amíg meg sem állt a katedra másik oldaláig! :wink:

hordozókendő-ügyileg pont ma bizonytalanodtam el a gyerekdoki hatására. eddig úgy tudtam h már újszülöttkortól használható, de doki szerint csak 3 hónaposan a gerince miatt. jó, nincs benne sokat, csak kb fél-háromnegyed órákat, de a kezeim legalább addig szabadok, mert csak úgy tudom elaltatni, ha ringatom v táncolok-körbepörgök vele és ez fizikailag sem egyszerű. viszont ha a hasamra van kötve, tök olyan érzés, mint amikor a pocakomban volt, még a hátamnak is jobb. én a bababoltosoktól vettem. eljött Tatára egy csaj bemutatót tartani h hogyan kell megkötni és tőle vásároltam. a neten is meg lehet rendelni és akkor kiszállítják, csak én élőben akartam látni és kipróbálni, hogyan kell megkötni - nem mintha olyan bonyi lenne, csak én ilyesmiben elég béna vagyok, így volt biztos a dolog.

lorcika, arnicatól nekem elmúlt a orrhajszálerek megpattanása is (persze, nem ezért szedtem, de ebből is látszik h valóban működik). szedtem a szülés előtt is, de lehet csak a szüléskor is. neked kell eldöntened. mondom, én ezerféle protokollt hallottam ezügyben.

az én dokim is fejsimis - annyira h varratszedés után meg is ölelt. na, ezen még én is elcsodálkoztam :shock: és elrebegett "köszönök mindent"-re azzal válaszolt h "szívesen máskor is, ha még akkor élek" :shock:

Elizabeth,
nagyon ügyesek vagytok h már sétiztek! mi csak 14 naposan mentünk ki először - akkor is csak egy saroknyit, kb 20 perc volt.

Riella,
hamarosan minden jóra fordul! de az biztos h szomorú lehet h külön vagytok bébivel. nagyon ügyes vagy h viszed tejcsit fiacskádnak!

most akkor családinetre is írunk?

én a szülés után lettem nagyon-nagyon csuromvíz - vagyis össze-vissza izzadtam. furcsa volt. most már nem jellemző.
Vendég

Sziasztok,

Rengeteget irtatok!! :shock: :shock:

Bogyra eloszor is, az email cimem szerintem jo, csak a mac szerverrel van valami!!!! Van egy hotmail-os is, horvathlaura@hotmail.com,ez minidg mukodik.

Na en sem tudom mar ki mit irt..marmint tudok en mindent, csak nem tudom mar mit reagaljak!!!
Jaa Ilda akkor jo ha meg nem szulsz, nyertel egy kis idod...de mar ugyse sokat! ;)

En is tagulni akarok maaaaaar!! legalabb jovo heten egy icipici ujjacskat!! Mar ugy bebeszeltem magamnak, hogy 20-an szulok, hogy nem akarok zart szajjal nekiindulni!!!!! :oops: :oops: :oops: :lol: :lol:

Bogyra szerinted az nem gaz, hogy a baratnom 3 nappal kesobbr evolt eredetileg kiirva, aztan attoltak juni 8-ra a datumat. A mostani uh-n 2200 gramm a baba es 34 hetesnek van szamolva!!!!! :shock: :shock: Nem kicsi?? Nincs dokija, elment az sztk-ba, ahol most mar minidig mas vizsgalja! Ilyen gombas fertozese votl szinte vegig, most a mehszaja "kicsit nyitva" szakszeruen meghatarozva, streptococcust nem vettek. Nem gaz szerinted??? Aggodom erte!!!!
Amugy jol van..csak szeirntem nagyon pici a baba, meg mittomen. Vagy attol meg minden oke lehet?

Kép

Kép
lorcika

ja, a mai élménybeszámolót meg majdnem elfelejtettem... :roll: :oops: hogy én miért vagyok ilyen önzetlen h nem magunkról írok elsőnek... :D
pedig eseménydúsak voltunk:

1. doki néni volt nálunk: Viktória buksija és hossza is 4-4 cm-et nőtt az egy hónap alatt!! nem csoda h kinőttük az 56-os cuccokat és a 62-esek is épphogy jók! :D

2. ma kaptam egy kaki-rakétát. a szőnyegre is ment jócskán. szerencse h nem padlószőnyegünk van, hanem csak egy kis mosható rongyszőnyi.

3. ma volt az első igazi mosoly!!! és rám!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
ráadásul az a durva az egészben h nagyon figyelt éppen és mondtam is neki h mosolyogj és télleg elmosolyodott!!!!!! hihetetlen!

jó éjt!
Vendég

Doo De jooo!!!! :)
Na nem a sugar kaki, hanem a mosoly! ;) ;)

Kép

Kép
lorcika

Bogyra, köszi szépen a receptet, holnap lehet ki is próbálom:)

Csajok az előbb olyat röhögtem. Ezt muszáj leírnom. Lehet, hogy ti nem találjátok majd viccesnek, de én majdnem megfulladtam.
Épp apával vázoltuk fel a jövőt....mondja, anyukám neked a csöcseid fognak lógni (szoptatástól), nekem a belem (munkától), Emmának meg a taknya.

Gabi, vettük a jelzést, itt vagy, oké:)

Doo, szívből gratulálok ahhoz a csodás mosolyhoz, biztos fantasztikus élmény lehetett. Jajj ez olyan jóó, már úgy várom.
De hogy Viktória kinőtte már a 62-es cuccokat is? Ne ijesztgess! Ilyen hamar?

Kép
niki30

Neeem nem szorultam be a fotelba :) de sajnos a büdi forrását sem találtuk meg, hiába pakoltuk ki a beépített szekrényt... kezdek reményveszett lenni... apa azt mondta ne aggódjak megoldja, de azt már nem tudta megmondani hogyan én meg nem veszek be bármiféle kamuígéretet... szal folyt köv :evil:

Doo,
te szerencsés flótás, hát rád már mosolyog Viki, de jó neked.
Mi csajosok legalább a sugárban mindenfele fröcskölős pisis bulit megússzuk :wink:

Niki, nálunk is volt már hasonló párbeszéd :lol: néha nem tom sírjak-e vagy röhögjek ilyenkor :roll: De alapjában véve általában röhögünk mint a fakutya :lol: kiéve amikor szontyi vagyok, és mindenen bömbicsélek :shock:

Na csináltam képet az állítólagosan lent lévő pocakomról, ímhol
Kép pocak ma
pici76

én inkább nem szakértek pocak ügyben...
hááát, pisi így is fröcsköl mindenfele, csak talán nem olyan magasra és messzire, de mondjuk bodyra, pelenkázóra azért igen és adott esetben ennek is megvan a maga kellemetlensége - legalábbis a babára nézvést, mert át kell öltöztetni :( ja, és a fürdővizébe is előszeretettel pisil bele ;)
Vendég

Nu végeztem az olvasással, hát termeltetek rendesen :D :wink:

Pici, nálunk a hűtőben csak az én érdekeimet tekintve nincs fagyi….. :D Ha lenne elfogyna minden nap, bár most is ennék…. 8)
Apa Cheesecake-es jégkrémet hozott és nagyon finom volt, kóstoljátok meg, ha láttok olyat, mert írtó jó. :wink:

Liza, mi újság veletek? Küldj még képeket és beszámolót is. Milyenek az első napok a babóval? Van segítséged? Babóval sétáltok? Ki lehet vinni egyből levegőztetni, vagy mi az utasítás ilyenkor?

Lorci, néztem a kérdésedet a málnalevél teáról és homeos bogyóról. Nekem úgy mondta a szülésznőm (és így is tettem), hogy a 36-37. héttől igyam a málnalevél teát és 38. héttől már a homeós bogyót is. Együtt a kettőt.
Tényleg jó lenne, ha csak úgy kipottyannának tőle. :lol:

Bogyra, nekem is magas volt a vérnyomásom egy-két hónapig, nemtom miért és a dokim azt mondta, ha nem megy 140/90 fölé akkor nincs gond. Hála égnek nem ment. A pulzusom is mindig magas volt akkor tájt 100 körül arra meg azt mondta, hogy azzal nem foglalkozunk….
Szép nagy pocid van (csak én vagyok az egyetlen aki látja :lol: ). És gyönyőrű a takaró amit vettél. :wink:

Niki, 24-e. Azért meg van az előnye és hátránya is biztos, ha az ember tudja, hogy mikor lesz túl a nagy eseményen. Már csak 14 nap… :wink:

Doo, boldog első hónapot a babódnak :wink: . Én is vettem hordozókendőt. Neked mi a véleményed róla? Én eddig csak jókat hallottam.
Közben olvasom amit most írtál, kérdésem asszem a kérdésem megválaszolva. :wink:
Gratulálok az első mosolyhoz és jön utána a többi… :D

Bringa, gratulálok, az eddigi vizsgáid, már írtam egy párszor, de ahogy olvastam a csajok is egyetértenek ebben, hogy szuper egy csaj vagy. Babót várni, tanulni, vizsgázni, kamaszodó leányzót nevelni, jó pár lenni egyben, ügyi vagy!!!!!!
:wink:
És Bringa, csak egy dolog még ehhez a részemről, hogy nekem volt három diplomás akkora tuskó főnököm egyszer…..Az észt, talpraesettséget, szeretetreméltóságot és az életre valóságot nem a diplomák, érettségi vagy bármilyen más papírok bizonyítják. Ahogy írsz az érettségiről TE saját MAGADNAK akarsz bizonyítani, ez a lényeg.
Volt amikor embereket felvételiztettünk, az önéletrajzukat olvasva kisegérnek éreztem magam, hogy 10 évvel fiatalabb mint én és mennyivel többet tanult (gondoltam tud is), aztán amikor egy tesztet elé tettünk visszaadta, hogy ő azt nem tudja kitölteni….alapszintű tesztet….. És ez nem egy eset volt, sajnos a jelentkezők 50%-nál ez volt. Az ilyen embereknél gondolom, hogy a telefont sem tudná felvenni és intézkedni egy problémás esetben……Szóval ebből csak azt akarom kihozni, hogy LÉGY BÜSZKE MAGADRA!!!!!
Mikor lesznek a maradék vizsgáid pontosan?
És köszi az sms-t, nagyon jól esett. :wink:
Bringa kedves, kis csülkeidre próbáltad már a Rossmann-os terhes lábzselét? Felkened és egyből el kezd bizseregni, hűsít és leapaszt. Hála az égnek nekem egy héten max 1x dagad be ha nagyon sokat megyek, de akkor ez segít.

Tegnap megjegyeztem apának asszem 4x, hogy még mindig nincs babanet, megkérdezte, hogy függőnek érzem-e magam? Merthogy már 4x mondtam….. :shock: :shock:

Lorcika, ma nálunk is péksütis nap volt. Az én termésem, diós kalács és kakaós csiga két pohár hideg tejjel, nyamiiiiiii, de enném ugyanezt most is. Gyengém a péksüti….nagyon szeretem, mindegy milyet, csak péksüti legyen….. 8) :wink:

Ilda, Legi és mindenki nálam ugye anyu mondta, hogy bejön a szüléshez, de kedden kiderült, hogy tüdőgyulladása van. Egyébként is nagyon beteg, tavaly fejeztek be nála egy egyéves kezelést, szóval nagyon vigyáznia kell(ene) magára. Nem biztos, hogy meggyógyul mire szülök :( :( .
Nu, apa meg azt mondta, hogy ha nem gyógyul meg, bejön velem, de amikor jön ki a baba nem szeretne bent maradni, inkább kijönne. Szóval ebből csak azt akartam kihozni, hogy szerintem nem mindenkinek valóak a szülőszobai élmények, el kell fogadnunk a döntésüket, lehet, hogy így jobb nekik, legalább is az ilyen típusú apukáknak.
Én örülnék ha ő lenne bent velem, de anyuval is tudom, hogy minden jól menne (sőt talán ő jobban tudná, hogy mire van szükségem), de semmivel sem csorbulna az apai és férj tekintélye a szememben, ha mégsem jönne be, vagy meggondolná magát. :wink:

Ilda, most olvasom, hogy Te is 2111, én is. Izgi….. :wink:
Nekem külön felhívta a figyelmemet a doki, hogy ha a vizsgálat után véreznék ne ijedjek meg tuti amiatt van, hogy ilyenkor már nagyon vérbő alul minden és könnyen előfordulhat.

Gabi, gratuláció a 180 naphoz. :wink:

Riella, én sem olvastam a családinetet, remélem a babódnál mihamarabb elmúlik a sárgaság és jöhet haza.

Segít nekem valaki, hogy hol mit kell a családinet-en keresnem? Hova írtatok? :shock:

Rólam picit:
Kedden délelőtt orvosnál voltunk anyuval, ahogy írtam tüdőgyulladása van :( . Aztán nem tudtam jönni a netre. Tegnap nem is tudom mit csináltam….
Ma reggel mentem NST-re először. Babó nagyon inaktív volt, a nővérke böködte picit aztán megébredt. Azt mondta, elég alacsonyak az alapértékek, de rendben van, mindenesetre anélkül nem jöhettem el, hogy a dokim ne véleményezze az eredményt. Hála égnek rendben volt. :D
Aztán este mentem vizsgálatra, ott mondta a dokim, hogy 2111 a méhszáj és minden rendben. Jövő héten szabin lesz, de ha szülnék akkor természetesen bejön a kórházba…remélem jó kedvvel, mert én totál azt érzem, hogy jövő héten megszülök, nemtom miért csak ez van bennem….. :D :wink:
UH-ot nem akart csinálni, de én kértem, mert utoljára a 32.héten volt…Nu csajok a babám BPD-je 98 :shock: :shock: , ami a táblázatok alapán a 41.hét méretének felel meg :shock: , a doki 3,8 és 4 kg körül teszi a születési súlyt…..Hát nem lesz pici baba az tuti. :wink:
Mióta voltam a dokinál, babó teljesen beindult, egész este boxol, mozog, meg minden……Olyanokat rugdos, hogy még fáj is….
Nemtom, hogy köze van-e a táguláshoz a homeos bogyónak, meg a teának, de jó lenne ha szülésnél segítene. :wink:

Még jövök, addig is puszi és drukk mindenkinek.

Bogyra, köszi megint. :wink:

Melcsi

Kép
melcsi6

Niki, sajnálom, hogy nincs meg a forrás :(

A pocid tényleg lejebb ment. A védőnőm azt mondta, akkor van lent, ha a cicid és a pocakod felső része közé befér elfordítva a tenyered :shock: :wink: Nekem befér, de nem érzem, hogy lent lenne :shock:

Kép
melcsi6

Most meg sehol senki :D ?

Ne nevessetek ki, de vettem két könyvet már szülés utánra:

- A fogyásról és jó közérzetről szülés után
- Béres Alexandra súlykontroll program.... :lol: :lol:

Csajok, eddig nem szokott, de ma este annyira feszül a hasam......sokáig folyamatosan...... :shock: :shock:

Kép
melcsi6

Jajj, most nézem, hogy pici helyett Niki-t írtam. 8) 8) Ne haragudjatok lányok, de már nagyon későn volt 8)

Apa 6-ra ment dolgozni és már nemtok visszaaludni.....

Gyertek!!!!!!! :D :D

Csajok ma frontátvonulás!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Ilda, én is egy ici pici pirosat láttam a bugyóban reggel, tuti a vizsgálattól volt.

Kép
melcsi6

Szép jó reggelt Drága Kismamák, Anyukák!

Olyan szépen süt a nap és nekem olyan jó kedvem van!
Átadom Nektek is:):):)

BOGYRA, úgy dönöttem ma megcsinálom ezt a jó kis meggylevest, úgy megkívántam. Úgyis jön délután a barátnőm is, jól fog esni. Csak előtte bevásárolok.

MELCSI, tök jó, hogy ilyen sokat írtál még este:)
Szóval akkor Te is elkezdtél tágulni, aztamindenit! Tökre izgalmas! És azt érzed, hogy jövő héten szülsz? Hát figyelj, simán elképzelhető. Jajj de várom már!
Olyan közel van már mindenkinek!
Sajnálom, h. anyud nem tud bennt lenni veled és jobbulást kívánok neki!

Melinda, amint el tudsz picit szabadulni Domcsitól, gyere és oszd meg velünk az élményeket!

Az egyik lány javasolta nekem, aki szintén a Jánosban szült császárral, hogy ha tehetem, akkor a császár napján ne nagyon vegyem majd magam mellé Emmát, hanem inkább pihenjek és a fejemet ne nagyon emelgessem, mert utána borzasztóan fog fájni...
Szóval, hogy bírjam ki azt az egy napot. Hát Lányok, nem tudom, hogy menni fog e. Tudom ki kéne a saját érdekemben, na de az ő érdeke? Persze az se jobb, ha ott van mellettem és nem tudok vele mit kezdeni, mert fel sem kelhetek ugye és nem tudnám így gondozni. Bogyra vagy valaki, valami javaslat, tapasztalat? Hogy szokott ez működni? Mit szoktak javasolni?
Tejbelövellés ilyenkor kitolódik ugye?

Kép
niki30

Jó reggelt,az élő griffmadárbőrbe bújt postagalamb jelentkezik!
:lol:

Anidóval minden rendben,baba szépen fejlődik tovább a mamája pocijában,csak vmi új rendelet miatt már nem fogják szülésig hazaengedni.

Riella drága!Most én küldök nektek gyógypuszikákat és energiabombákat,gondolok rátok!Nem olvastam a családinetet,de már nem is fogom,mert már biztosan nem is aktuális,mostanra bár biztosan kezdenek jóra fordulni a dolgok!

Melcsi drága,látom mire a géphez jutottál majd mindenki lelépett,ma meg jó korán keltél!Még nem próbáltam,amit írtál,de ma veszek,köszi a tippet!Meg a léleksimit is! :oops: :wink: :lol:

Nekem ma elég rossz éjszakám volt,nem görcsölt a hasam,"csak"fájt és beton kemény volt. :( Hülye front,hülye front! :evil: :twisted: :evil:
Ja és az éjszaka már megint bugyi és betét szaglászásból állt,mert már megint csurom vízes-nedves voltam,vagyok.Jelenleg megfigyelés alatt tartom magamat,de a megfigyelés egyik legfőbb érzékszervét a látásomat hasam méretéből kifolyólag nélkülöznöm kell,hagyatkozom ezért a jó öreg szaglásomra és tapintásra.Mindezt így korán reggel,éhgyomorra :roll: :shock: :roll:
De a belességemről annyit,hogy még ettől sem tud elmenni az étvágyam :roll: :lol:

Ma jön a védőnő,ki kell takarítanom,de azt fontolgatom,hogy inkább a reluxát engedem le és majd azt mondom neki,hogy migrénem van :wink:
Olyan nyamvadt vagyok és kicsit fosok is,mert a múlt 7en pénteken ugyanígy front+takarítás után volt az "úristemnegyünkszülni" para,és ugye nekem azt nem szabad mééééééééééég! :wink:

Doo!Én nagyon szertném kipróbálni a kendőt,de olyan béna vagyok,még a cipőmet is alig tudom bekötni,nemhogy magamra biztonságosan egy babót :!: :roll: :shock: Mivan,ha kipottyan belőle :?: :?: :?:
A félelmeiddel kapcsolatban pedig csak annyit tudok mondani,hogy a barátnőm szomszéd mamája is ilyen korban kezdte használni és mind a többi mama és a doktornéni is ugyanezt mondta neki,rendesen közutálat tárgya lett,mennyire gondatlan anyuka ő :roll: Ehhez képest a baba jól van,nem tört el és nem csúszott össze a gerince,és egyszerűen imád az anyuján csitaként csüngeni!Szerintem ez is egy olyan pro és kontra dolog,amiben egyedül neked kell dönteni és vállalva azt jól lexarni ki,mit gondol! :wink:
Persze fel lehet sorakoztatni tudományos tételeket,hogy majd nagyobb korában így vagy úgy,de szerintem a baba jelezné,ha neki nem jó!
Táncolsz vele mikor altatod?!Édes!!!!Vizuális vagyok,így ezt láttam és olyan cukik lehettek! :P
És kaptál egy mosolyt :?: :!: :?: Libabőr!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pici!Lent van az a poci,vagy nem :roll: Én már abban sem vagyok biztos,hogy nem vagyok biztos semmiben :wink:
A szag miatt továbbra is 1üttérzésem :cry:

Bogyra!1ensúly?????????????hahahahaha!Alexa már csak úgy utánoz,mint a kedvencem,mert olyan hűs című reklám totyorgó pingvinét! :shock: Olyan kis szemét időnként odaoson a szobám elé és bedobja a pingvin táncot :roll: Én meg szakadok a röhögéstől :lol:
7végén amikor főztem két fedő bánta gyors egymásutánban a mutatványomat,annyit bénáztam!

Hol vagy Lorci baba?Robotember jól viselkedett,vagy megyünk a gumiszoba kommunába?

Melcsi!Anyunyádnak sok puszi,és gyógyulás!Gondolom sokat aggódsz érte,ahogy olvastam nagyon közel álltok egymáshoz.Vigyázz rá és persze magatokra is!

Kép
bringababa

Pici, a pocak már nem oly pici, de lennt van:)
Frankó a konyhátok!

Kép
niki30

Napsugaras szep jo reggelt! :)

Nagyon szep ido van, hurraaa! :) Reggel gyorsan rendet rakok, aztan kiulok a teraszra es olvasgatok..vagy ilyesmi! :)

Pici a buznymozasnak remelem meg lesz az eredmenye!! Remelem megtalaljatok a babo erkezese elott!!! :shock:
Nem vagyok has szakerto, de nekem nem tunik ugy, hogy nagyon lent lenne...de hat mit tudok en??? :shock: :oops: :roll: :lol: Meg nekem azt mondta a dokim, hogy ha nem megy le szules elott az se jelent semmit, attol meg barmikor megszulhet az ember lanya!!! :) Az en hasam tok font van...szoval ha ezen mulna, meg juniusban is egyben lennenk......azert remelem nem!!!! :)

Melcsi sajnalom, hogy anyukad nem tud bent lenni veled majd a szulesnel! :( Jobbulast kivanok neki!

Niki szerintem eleg lesz majd ott ledontened, hogy magadhoz veszed-e Emmat. Valaki olyan fitt a csaszar masnapjan, hogy semmi gond nincs!!! Elore ne donts elsemmit szerintem.
Nalunk az Istvanban ha csaszaros vagy, ha nem odaadjak a babat....ami allitolag plane a csaszarosoknal eleg nehez. Mert aki nincs jol,annak is fel kel kelni es ellatni a babat!!! Egyre tobb negativumot hallok errol a baba-mama szobarol. Madj megkerdezem kedden a szulesznomet, hogy ha ejjel en pihenni akarok elviszik-e a babat? Ki tudja milyen allapotban lesz az ember...de hat majd kiderult. Elore en semdontok el semmit. :)

Az a megyleves nekem is nagyon jol hangzik. Mindjart el is mentem magamnak! ;)

Na szep napot nektek.

(Jajj Istenem a Tv2-n egy beteg kisfiut mutatnak, aki szules alatt oxigenhianyos volt. Most ossejttel szeretnenek probalkozni! Olyan borzaszto!!! El is kapcsolom, nem birom most ezt nezni! :( )

Kép

Kép
lorcika

Bringa edes maraggya egyben, amig tucc!!!!!!!! En mondjuk azon csodalkozom, hogy ezektol a frontoktol nem szultunk meg meg mindannyian egyszerre!!!! :shock: :roll:
A pingvin szindroma ismeros!!!!! En is eljatszhatnam a Tancolo talpak foszerepet lassan, de egy sima pingvin statisztanak is elmennek!!!! :D :D
Robotemberke jol viselkedett, pruszkol, krakog, orrfuj, de ma mar talan jobban van. :)

Szerintem jo lehet a hordozo kendi,kozel minidg a indur, szerintem nekik is jo. Az en roncs hatammal ezt nem vallalom be, de szerintem is az van, amit Bringa is, pro es kontra. Gondolj a foldeken dolgozo afrikaiakra, akik magukra kotik a babat es mennek tovabb!!!! ;)

Kép

Kép
lorcika

Bocs most olvasom vissza, amit irtam. Tudok am irni.......de most nem sikerult!!! Rafogom a reggeli virsli ujjaimra!!! :shock: :wink:

Kép

Kép
lorcika

Jó reggelt!

Hol is kezdjem annyi mindent kérdeztetek! Nah lassú visszaolvass, majd gyors válaszol! :)

Lorci!
34. héten a 2200 gramm egyaltalán nem kicsi sőt, de a becsült súlyt semmi képpen sem használjuk terhességi kor megállapítására... de amúgy a 34. héten 1600 gramm körül is lehet, szal még az is normális.
És a streptococcust is a 36. héten kell venni, a három nap ide-oda tologatás meg tulajdonképpen általában a kismamák megnyugtatására szolgál, igazából mint a táblázatból is látjuk baromira nem tudja megmondani senki, hogy mikor várható a szülés, max egy két három négy hetes intervallumot tud meghatározni...

Szóval te kis Para Zita ne aggódj még a bnődért is, ha már feltétlen aggódnod kell, akkor vágd ricsi fejét papírból és mérd oda a lábadközé! :D

Én is azóta aggódom, párom ezt megtette, majd legyintett egyet, hát ez itt nem jön ki felkiáltással! :D :lol:

Doo!
A kakarakéta az nyerő! Gergő első nap mikor hazakerült... lecsapott rá az apja, hogy majd ő megfüröszti. A vetkőzésnél egy gyors pislantás.. ennek még örült is az apa, majd mikor felemelte, nemes egyszerűséggel lebukta a vállát nyakát... ettől sem riadt vissza, gondosan megfürdette... majd kirakta a pakolóra, ahol a kis naív megemelte a lábait nah és akkor jott a kaki rakéta. Kb ez volt az összes amit foglalkozott vele az apja a 4 éves együtt élésünk alatt. Itt megelégelte! :)

Pici!
Tényleg lentipocakod van!
:shock: nem is értem faros gyereknél, hogy megy így le... ezekszerint rendes fartartásban van? Maga mellett nyújtott lábakkal?
Szülés utánra jó tanács: a faros babáknak sokkal erősebb a nyakizmuk, hisz hónapokig ülnek a pocakban, de sok babó csak egyfelé szeret nézni már amikor kibújik is, arra ugye amerre a méhben nézett. Szóval ha erre felfigyelsz, akkor tudatosan forgasd az ágyban, hogy hol erre kelljen fordulnia a hang után, hol arra! :)

Melcsi!

Jajj de ügyesen tágulsz, úgy irigyellek,már én is akarok, nem csak csúf gonosz magasvérnyomást! :D
Jobbulást kívánok édesanyádnak, hát egy tüdőgyulladást nagyon nehéz legyőzni még egy fiatal egészséges szervezetnek is... nekem két éve volt, kórházba is kerültem vele, mert nem vettem róla tudomást, csak mikor már majdnem megfulladtam. Nagyon legyengíti az embert, főleg mint írtad hogy más baj is van. Úgyhogy segíts neki gyógyulgatni :) Engem is nagyon megvisel ha a szüleimnek valami baja van... Érdekes eddig ők aggódtak értünk, mostmeg már mi értük. :)

Tegnap apukám volt itt, teljesen ki vankészülve. Ő ilyen aggodalmas fajta, mondhatnám Para Zoli (csakhogy Lorci szavajárását használjam) és most hogy a vérnyomásom magam, nagyon aggódik értem. Tegnap majdnem sírva is fakadt, hogy úgy szeret engem és vigyázzak magamra... és azonnal szóljak bármi van. És látszódott rajta, hog yteljesen bele van fáradva az aggódásba. Ilyenkor úgy sajnálom, neki is jót tenne ha mielőbb meglenne a kis betyár! :)

Nekem is írtó szar éjszakám volt, éjfélig csak forgolódtam... aztán meg jött apjuk, dehát csak beájult mellém, mondjuk jobb is mert olyan fájdalmaim voltak, hogy nem esett jól volna levitcsalogatni! Dehát a házastársi kötelesség, ugye! :D :D
Szóval a mai napra halasztottuk a nagy eseményt! :D Bár jövhét szerda előtt sajnos nem alkalmas megszülnöm... a párom vizsgázik.
Úgyhogy megmondta hogy nem alkalmas, mondtamneki igyekszem, addig keresztbe rakom a lábam... csak mert neki épp nem alkalmas! :evil: :twisted: :evil:

Ma jön haza a Gergő 4-re! Képzeljétek nem kapta meg a levelem, amit feladtam neki... és most lehet csak neki nincs levele.... úgyhogy szerkesztek neki itthonra egy képeslapot és majd azt hazudom, hogy visszaküldte a posta... Aztán pedig nagy névnapi kelyhes fagyizás lesz! :)

De a program csak ennyi. Ma pihike van.

KépKépKép
bogyra

Koszi Bogyra az infot. En csak azon csodalkozom, hogy a bnomnel pici baba ide vagy oda, mar heti ketszer jar NST-re..szoval total 37 hetesnek veszik!! Na mindegy, hat biztos nincs vele gond, csak gondoltam egy szakertot is megkerdek mar, mivel neki senki nem mondd semmit! :)
Asszem nem vagom ki a fejkormeretet, mert rogton nem akarom majd, hogy ez a kis lurko kijojjon innen!!!!! :shock: :oops: :wink: :lol: Ugyhogy probalok most semmin nem parazni!!!!!! :D

De jo, hogy jon haza Gergo!!! :) Biztos nagy oromkodes lesz, gondolom hianyoztatok egymasnak nagyon! :)
Es az nem art Bogyra ha VEGRE PIHIZEL!!!!!!!! :twisted: :twisted:

Nekem most bazira elkezdett egni a gyomrom..es a hatam is belesajdul. Utaaaalooom utaaaalloooom utaaaaloooom!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
lorcika

Bogyra, drága nekem elfelejtettél válaszolni. :roll:
Pedig számítok rád!!! Légysziiii!

Kép
niki30

eperfüggők figyelem!sthal Judit valami epres balhét készít a tv2őn!

Kép
bringababa

Niki!

Bocs! :) Pedig igyekeztem senkit sem kihagyni!

Nos, attól függ hogy milyen érzéstelenítésben csinálják. De valóban jobb laposan feküdni 24 órán keresztül, addigra bizti újra termelődik a lecsapolt gerincvelő folyadék. Ugyanis az agyban ill, gerincben létrejövő nyomás csökkenés okozza a valóban csillapíthatatlan több napig tartó fejfájást. Szóval tartsd be amit mondanak, de inkább tovább maradj laposan...
Ilyenkor inni is csak szívószállal fekve igyál.

A babszit fel szokták vinni a csecsemősök, ha kéred felviszik, mikor a párod ott van és akkor vele is vagy, de nem kell fel kellned sem... esetleg cicire is teszik így fekve, meg kell beszélned a nővérkékkel, de elég segítőkészek. A tejbelövellés ... hát igen szokták mondani, hgy pár nappal később van, de csak azért mert eddig nem volt divat odaadni a császárosoknak a babát. De a tejbelövellés is igazából inger függő. Tehát ha a baba cumizza a cicid, vagy csak látod őt, hallod a sírását stb akkor előbb belövell. De akkor sem kell megijedni ha csak 4-5 napon történik :)

Amúgy, hogy miért nemlehet bent a párod, arra nagyon egyszerű a válasz. Mint mondtam ott a főműtősnő az egyik legsterilebben dolgozó asszony. És lássuk be, egy idegen a műtőben nem mondható épp sterilnek. Nekem is hónapokig kellett tanuljam, hogy merre mozoghatok, merre szuszoghtaok, egyaltalán hol közlekedhetek, hogy a sterilitást megőrizzem.
Szóval én is amondó vagyok, hogy a sterilitás végett tényleg nem jó. Minél kevesebben vagyunk a műtőben annál jobb. A másik meg az hogy tényleg nem nagyon fér oda melléd, ugyanis azok a műtők nem kifejezetten csaszis műtők, tehát azok inkább praktikusak mint kényelmesek. :) De így legalább biztos nemkapsz semmilyen sebfertőzést! :)

Az I. Klinikán sőt talán a szent imrében is külön császáros műtő van, ott úgy van kialakítva, hogy le tud ülni az apuka a fej mellé... és valóban senkinek nincs útjában.

Lorci!

Most akkor hány hetes? Azt írtad 34. Vagy elvileg 37 és az UH szerint 34??? Aszem elvesztettem a fonalat!

KépKépKép
bogyra

Bogyra: Hat neki 2006 augusztus 23-an jott meg a mensije utoljara (nekem aug 20), szoval elegge egy idosek vagyunk. De neki mindig is kisebb volt a baba (mondjuk nem egy nagy darab o maga sem), es ezert toltak el juni 8-ra a szulest. De kozben meg mindig mondjak,m hogy mivel az utolso mensit is szamoljak ezert majus 30-ra is varhato akar!!!! Erted te ezt??? Nekem magas ez az egesz!!!! Es a legutobbi uh-n a gep 34 hetesre irta a babat es a sulyt 2200 gr saccolta!!!!!!!! Nekem kisse zavaros az egesz!!!!!! Es mondom akihez jart doki lepasszolta, hogy o ugysem lesz ott a szulesnel, erre multkor valaki mas fogadta, aki megvizsglata, mert Evi megkerdezte, hogy nem szoktak ilyenkor vizsgalni? Es akkro mondta, hogy "kicist nyitva a mehszaj". Lehet csak en vagyok ilyen, de inkabb legyen a dokimnak hulye stilusa, de o legalabb megcsinal mindent, meg informal, meg beirja a kiskonyvbe a dolgokat!!!
Na mindegy, csak ezen agyalok, hogy ha o most 36-37. heten van, akkor a 2200 gr nekem kicsi. De en mondjuk tenyleg azert annyira nem ertek hozza! Viszont azt latom, hogu ahogy elmondja, semmi infot nem kap soha, az uh-t is csinaljak, de nem mondnak semmit, csak ha rakerdez, hogy oke minden?? Na szal ez van.

Kép

Kép
lorcika

Lorci!

És hova jár,melyik kórházba? Én a helyében sürgősen keresnék egy orvost, aki foglalkozik vel, egyaltalán a lepénye milyen állapotban van??? stb?

Szóval önmagában az hgy 2200 az nemjelent semmit, mert az lehet 1700 és lehet 2700 is. amir emég két hét gyarapodás jön akkor 2700 körül lesz, ami már jó súlynak számít..

KépKépKép
bogyra

Köszi Bogyra.
:)
Megpróbálom akkor betarani, és az első napon nem magamhoz venni. Majd beszélek azért ott is a csecsemősökkel, hogy ez hogyan is szokott működni, mi a bevett szokás.

Kép
niki30

Hello Csajok,

megnéztem újra a képet, és annyira nem tűnik lent lenni a pocakom, de most újra tudok lélegezni, eltűnt a légszomjam :) szal azért biztos csúszott le. De nem bánom, jó újra levegőt kapni :) milyen kis figyelmes Zsófi :wink: vagy csak megunta az agysejt pusztulást meg a hörgést :lol:

már voltam vérvételen, meg kutyát megjátszani, olyan szép idő van, ha valakinek kell plussz energia, nyissa ki az alakot küldök neki, most buzgok energiától :D

mingyá visszaolvaslak benneteket, és jövök
pici76

Bogyra: A SOTE-ra jar. Na a heten majd talalkozom vele es megkerdem mi ujsag! Nem mondott semmit a lepenyrol, csak annyit, hogy a vizelete megint nem lett jo, arra kapott kupot, meg kenocsot..es hat nyitva van a mehszaja. Nem ertem egyebkent miert nem valasztott orvost. Megtehette volna...szoval nem anyagi oldala van. Mondjuk en olyan vagyok,m hogy nogyogyaszazti ugyben, plane elso gyereknel nem mennek soha az eslo SZTK orvoshoz. De hat mindenki mas! Na majd kifaggatom mi van...de remelem semmi es tenyelg juniusban szul, mert elszamoltak a dolgokat, akkor meg a 2200 gr teljesen jo.

Kitakariottam, mar csak le kell torolgetnem, de arra rapihenek. :)

Kép

Kép
lorcika

Pici az jo jel ha mar kapsz levegot!! :) Vegulis te vagy a kovetkezo a sorban, szoval siman csuszhat egyre lejebb az a babuci! :)
Mar osszepakoltad a korhazi csomagod?

Kép

Kép
lorcika

Lorci!

És I-es vagy II-es Klinika?

KépKépKép
bogyra

Ja bocs, az I-es! De nem tudok dokit....mert o sem! :shock: :shock: Az ugyeletesnel fog szulni!

Kép

Kép
lorcika

Pici!

Én akkor is azt mondanám, hogy lent van a hasad, ha melled és az állad közt lenne! Csak fogyjanak már előlem az emberek! :D

Nem akarok átgázolni a táblázaton! :)

De amúgy tényleg lejjebb van és ahhoz képest hogy faribaba. ahhoz képest meg szuper! :)

Mostmár pihenj sokat, kicsit fészekrakj, kicsit vadászkutyáskodjatok,hátha eltűnik a szag, de azért pihenj! :)

épp most hallom a tévében, hogy krónikus fájdalomról akko rbezsélünk, ha három naig fáj valami! :shock: Akkor nekem valami nagyon nagy bajom van, ugyanis kb tokától bokáig fáj mindenem már hónapok óta!

Bocsánat a sokelgépelésért (mert amúgy tudok ám írni), de pocimtól nem tudom már kihúzni a klaviatúrát, és az ujjaim is akkorák mint egy banán...

KépKépKép
bogyra

Melcsi, a múlt héten találtam én is rá a Cheesecakes fagyira!!! Aaaanyira fini, mikor kint voltunk Angliában minden nap nyomtuk a cheesecaket, és azóta is mindig kérek ajándékba ha valaki arra jár:-)

Niki, nekünk is azt mondták a szülésfelkészítőn, hogy a császár után jobb ha leadjuk minimum egy napra a babót, különben meg fogunk őrülni a fejfájástól, persze etetni kihozzák, ha kérjük, azt biztos fogom is kérni, de szerintem jobb ha minél előbb rendbe jövök és aztán már rendesen tudok vele foglalkozni. Észbe kell tartani, hogy a babónak az a jobb, ha mi jól vagyunk és tudunk vele foglalkozni, nem az ha egy migrénes ideges nyanya szenved vele. Szerintem megéri egy napot várni :)
Azt is mondták, hogy vigyünk szívószálat , ahogy Bogyra mondta, hogy még a fejünket se kelljen emelgetni, és azzal igyunk naaagyon sok folyadékot, mert úgy hamarabb visszaáll a nyomás. Aszondták 5 liter a csaszi utáni nap!

A konyhánkat én is nagyon szeretem :) köszi :)

Melcsi, remélem anyukád jobban lesz mire jön a babó, jó hogy ilyen közel álltok egymáshoz, és biztos sok erőt ad neki a gyógyuláshoz a tudat, hogy jön az unoka :)

Bogyra, úgy nézték rendes fartartásban van, már jó pár napja nem nyüstöli a méhszájam rúgásokkal:wink: hanem rájött hogy a köldököm körül puhább a bőr (meg nincs nagyon hasizmom se... :wink: ) és most ott hőbölög kézzel lábbal állandóan. Tegnap összeboxoltak apával :wink: Néha az jut eszembe majd jól fejbe nyomja saját magát, aztán hülén jön ki...
Kösz hogy mondtad ezt a nyaktartást, mintha már olvastam volna valahol ,de tök megfeledkeztem róla, most elraktározom a memoáromba, és majd odafigyelek rá.

Lorci, te aggódó gép :wink:

ELiza mi újság? Mesélj mi van veletek? Leaglább anniyt hogy minden rendben van. Hogy megy a szopizás?

Riella gondolom jön, amint haza tudják vinni MArtint...

Anido akkor kórházol szegény... csak nehogy én is így járjak... :shock:

Na és Gabit úgy összezavartuk látszólag hogy sokkot kapott, mert azóta sem írt :wink: :lol: Gabi, azért jól vagy???
pici76

hmm

A változatisság kedvéért ott is dolgoztam két évet! :D

Az én dokinőmet is onnan ismerem. Hát figyelj, az egy nagyon korrekt hely, szakmailag is és erkölcsileg is.

Szóval ott nem lehet nagyot bakizni, főleg mert a kis orvosokat sem hagyják egyedül dolgozni, aki meg már nagy orvos azokban én ott mind megbízok.

Szóval szakamilag az ma magyaro csúcsa...

Úgyhogy azt ajánlom, ha legközelebb megy igenis harcolja ki, hogy elmondják neki mia helyzet, írja össze a kérdéseit és ne engedje addig el a dokit... legyen erőszakosabb!

KépKépKép
bogyra

Lorcika, már összekészítettem a csomagot, a pelenkázón vár, nem akartam táskába rakni, mert akkor táskaszagú lesz :roll: nem szeretem... 1-2 dolog van amit még használok, azokat aláhúztam a a listán, ha apának kéne pakolnia :)
de biztos ezt-azt kihagy majd, ha így lesz, már előre felhúztam és aztán le is nyugtattam magam emiatt, úgyhogy ha megtörténik, már csak kacagok majd :lol:

Bogyra, én nem vagyok bármi áron törtető típus, ha úgy adódik hogy mégis megelőzöl, én nem bánom :wink: na meg aztán a dokim ma utazott Japánba és csak 20-án jön vissza... én ugyan nem sietek:-) bocs
és a büdi forrás sincs meg...lehet hogy szét kell bontatnunk az egész lambériát a gyerekszobában, vagy a tetőcserepet felszedni.. nem tom még. Ablak éjjel--nappal nyitva, így nem érezni, férjem azt mondta mire jön haza Zsófi, nem lesz bűz erre mérget vehetek. Na ha ezen múna... korai halálom lenne...

Ja és jövő hétre még progim van, megyek hétfőn jógára, este meg ötyézni barátosnőkkel... csak nem mondom le szülés miatt :)
pici76

Sziasztok Lányok!

Bocsi, de csak kutyafuttában.. tudjátok a 3 gyerekesség nem egyszerű időnként. De nagggyon jó! :wink: És korántsem olyan nehéz, mint gondoltam. Most is 3-ból 1 alszik, 1 suliban és "csak" Viki van itt láb alatt. :lol:

Marciról alig van kép, majd hétvégén csinálunk, már 3 hetes, hihetetlen hogy megy az idő.
teszek pár képet a nagyokról, tegnap fotóztam. Marci aludt a babakocsiban, hason, ahogy imád.

Éjjel is rendes gyerek, alszik 6 órákat.

léptem.. este talán jövök. szeretnék legalábbis.

pusz Kép Kép
Vendég

Dori de joook a kepek!!!!!! :) Nahat te egy szuper anya vagy, hogy ilyen jol megy a 3 gyerekes elet!!!!!! :)
Orulok nagyon, hogy jelentkeztel! :)

Kép

Kép
lorcika

Bocsi, csak ezt még. :oops:
Marcikáról meg férjjel fotózunk ígérem és teszek fel. Szegény elhanyagolt kis harmadik baba. Ez tényleg így van, ahogy az a bizonyos emailen keringő összehasonlítás az 1., 2. és 3. gyerekekről. :oops: :oops: :lol:

Kép
Vendég

Laura :) köszi. Próbáld meg te is, tényleg nem (olyan) vészes. :lol:

Tényleg, szülessen már egy baba!!! :wink: :D :D :D
Vendég

Dóri, igazán szépségesek a gyerkőcök!

Kép
niki30

pici!régebben nem ázott egy falszakasz?attól lehet ám!!!! :?

niki!Patrik nekem is csaszival született,nekem lett tejem bőven,csak mindig fejnem kellett szopi után.Tényleg pihenj első nap,de a mellre úgyis kiviszik és segitik rátenni,tehát nem az lesz,hogy Te nem is látod!

melcsi!Jobbulást anyudnak!!!

Pici!köszi,tök jól vagyok,csak most ébredtem fel... :oops: :oops: :oops:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Dóri!

Én igyekszem hogy utolérjelek! :) És ígérem ahogy feltalálják az altatásban kihordott terhességet a harmadikat is bevállalom!

De addig nem! :? Aszemmegint el kell telnie egy két évnek, hogy ezeket a borzalmakt elfelejtsem.

Anyuval is csak nevetünk, ugyani a tesóm és köztem is pont nyolc év van... és anyu is nagyon szenvedett terhesen folyton hányt, magasvérnyomás, vizesedés... stb stb. Kérdeztem is tőle, hogy akkor miért vállalt be engem, erre ő... jajj kislányom nyolc év alatt már el is felejtettem milyen szörnyű volt! :D Nah én is így vagyok valahogy...

Jó persze ez moka, de lássuk be nekem jutott az áldatlanságból is bőven... nem csak az áldott állapotból! :)

Dóri, gyönyörűek a kölkök... olyan jó nézni, ahogy szeretik egymást és én is ilyenről álmodom, aranyos, szép, vidám, szeretettől duzzadó szívű gyerekere! :)

És arról ne is beszéljünk, hogy mind tiszta, vasalt ruhában van! :)

Barátnőmnek a kicsije szokott úgy kinézni, mint aki kutyát szopott! :D Minidg letsiztázom mikor átadja nekem... szépen megmsoom a pofiját, átöltöztetem stb stb... De barátnőmet nem zavrja, aszondja gyerek azé mocsis! :D

KépKépKép
bogyra

Dori: En bevallanek 3 gyereket (na persze elobb jojjon ki Ricsike..es utana nyilatkoznek ebben a temaban! ;) ) . De en minidg is szerettem volna nagy csaladot. Csak akkor bele kell huznom es potyogtatni minimum masfel evente....mert az en fejem folott is eljar az ido!!! :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
lorcika

Dóri, mindig nay öröm ha teszel fel képeket, és MArci milyen jó baba!!! én is ilyet akarok :roll: és tényleg látszik a nagyobbakon is hogy menyire szeretik egymást, elhiszem hogy dagad a szülői kebel.. arról nem is szólva amit Bogyra mondott :) nekem is van olyan barinőm, akinek a gyereke száján még este is ott van a reggeli málnaszörpi nyom...

Gabi, jó hogy megvagy :) és ne bánd a szunyát, nemoskára úgysem lesz :lol: vagy ez lehet hogy nem is olyan muris :shock:
biztos nem beázás a büdi oka, olyan igazi állatkert szag van :roll:
pici76

Az jo Bogyra, hogy akkor a SOTE I-es jo hely. Majd mondom neki, hogy kerdezzen, ne hagyja magat lepattintani!!!

Elhiszem, hogy az ember isman elfelejti a szules es a terhesseg nem minidg aldott allapotat! Anyukam is mondja, hogy oh hat neki a szules semmi nem volt, meg velunk utana tesommal nem volt semmi gond, aludtunk, ettunk ennyi. Aztan mindig mondjuk neki, hogy na ja mert mar elfelejtette, ki emlekszik ra mi volt 35 meg 32 eve!!!! :) Es ilyenkor tenyleg elkezdi meselni a nehezsegeket is! :D :D Mert azert arra is emleksizk...csak mar olyan regen votl, es idovel minden megszepul! ;)
Nekem eddig a terhesseggel vegulis nagy gond nem volt. Remelem a szulesrol is ez elmondhato lesz!!! :shock: :shock: Aztan johetnek sorba a babyk! :) ;)

Kép

Kép
lorcika

Ajajjajjj!

Tegnap este egyszer volt 150 körül a nyomatom, de akkor gyorsan bevettem a gyógyszert és egy óra múlva márjó volt!

De most megint magas 160.

Én mondtam tartsuk titokban és figyeljük még egy kcisit... de az uram kórházat javasol.

Én nem aakrok kórházba menni... hisz ez egy természetes állapot nem betegség!!!!

KépKépKép
bogyra

Na Bogyra azert figyelj oda, jo? Merd meg delutan is, hogy mennyi!!!! TE IGAZAN TUDHATNAD, HOGY EZ AZERT NEM VICC!!!!! :twisted: :twisted:

Kép

Kép
lorcika

Bogyra ezzel tényleg ne viccelj!
Inkább nézzen meg orvos....jajj vigyázz magatokra kiscsillag!

Kép
niki30

Bogyra bakker vigyázz magadra, jól vagy? Érzed hogy ilyen magas???
pici76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?