A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Sziasztok, szép estét mindenkinek!

Heydie: Szia!!!! Üdv. újra itthon köztünk. :) Sajnálom, hogy elromlott az a fránya fényképezőgép, gondolom bosszantó lehetett! Nagyon szupi a pocakfotód!! :)

afra.h: Szia!! Tényleg jó régen voltál már itt bent. Örülök, hogy minden rendben van! Gratula a jó eredményekhez! Én is csak akkor szoktam beszélgetni a picivel, amikor egyedül vagyok. :)

Klári: Ne izgulj a doki miatt, biztos minden rendben lesz! Majd írd ám meg, hogy mi volt!

Ma kaptam meg az AFP eredményt, jó lett. :) Nekem 0.87 lett az érték, akkor nekem meg kislányom lesz? :D Jövőhét szerdán megyünk uh-ra kíváncsi vagyok, hogy tényleg bejön-e.

lakástéma: Nekünk sajnos nincs lakásunk, anyósékkal lakunk együtt, egy szobánk van csak. Anyósék családi házban laknak, és náluk vagyunk egy szobában párommal. Sajnos nem a legideálisabb helyzet, de egyenlőre ez van. :( Szeretnénk majd saját lakást, de egyenlőre nem sok esélyünk van rá. Úgyhogy mi a szobát fogjuk majd jövőhéten újrafesteni, és kialakítani egy részét a babának.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Rudi :nem dolgozom, viszont nem is feküdtem elmentem szülőlátogatóba Kecskemétre :D tudom hülye vagyok de kicsit muszály volt autóznom

Akire: Engem is érdekelt a torna, ma felhívtam azt a helyet és megkérdeztem hogy be kell-e jelentkezni meg kérnek-e orvosi igazolást, és azt mondták mindenki saját felelősségére jár, amit bír, és a csoport összetételéhez igazítják a torna intenzitását

Móni
KépKép
reunion

A vírusoktól én is tartok, munkahelyen is sokan vagyunk és influenzás időszakokban mindenki megfertőz mindenkit + délutánonként busszal közlekedek és engem is zavarnak a köhécselős emberek. Főleg mivel legtöbbjüknek annyi esze sincs, hogy legalább a kezét maga elé rakja, vagy egy zsebkendőt. Csak beleköhögnek a nagyvilágba. :?

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok :lol: :lol: :lol:

Még anyóséknál, holnap ebéd után megyünk haza. Jól érezzük magunkat, nem is nagyon voltam gép-közelben :lol: :lol:

Heydie, édes a pocakod. Nekem is csinált Sanyi, mindjárt feltöltöm, de nem teljesen oldalról van :twisted: Majd csütörtökön csinálok magamról :lol: A táblázatban a baba nevét javítod majd? Mivel kislány, maradjon a Jázmin, a Csongort törölhetjük :lol: De emiatt nehogy felrakj új táblát, ráér. Köszi

Dühítő lehetett ez a fényképező-história. Emlékszem, apunak a kamera ment tönkre aznap, amikor a tesóm esküvője volt. Délelőtt szaladgáltunk kamerát venni :?

Lakás. Nekünk eredetileg 1+2 félszoba lenne, de végülis van egy háló, meg egy nappali-étkező-konyha. És most már ez utóbbi gyerekszoba is. Cserélni csak akkor tudunk, ha visszamegyek dolgozni, most esély nincs rá :cry: De hát sok jó ember kis helyen is elfér, nem? :wink:

Gratulálok a doki-eredményekhez. Ebben a pár napban senkinek nem derült ki a baba neme? :shock:

Én is félek a H1N1-től. Eddig nem féltem, de most kicsit parázok. Főleg, hogy hiába lesz oltás, nem igazán lehet beoltatni magunkat. Bár olvastam a neten, hogy kismamáknál nem igazán várható komplikáció, max annyi, hogy szövődményként tüdőgyulladás, de koraszülést nem okoz. De nem nyugodtam meg :oops:

Valaki írta a támogatásokat. Nekem is kínai volt, de már belejöttem. Szüléskor anyasági, egy összegű. KB fél évig TGYÁS, kb. a fizu 75%-a, nincs maximalizálva. 2 éves korig GYED, kb a fizu 70%-a, maximalizálva van, 2-3 éves kor között GYES, 20.000 körüli összeg. Egyszerű :lol:

Szóljatok, ha jártok a BBGo-ba. Nem ígérem, hogy rendszeresen eljárok tornázni, de ha kellemes idő van, elsétálunk Marcival, hogy találkozhassunk Veletek :wink:

Na, többre nem emlékszem :?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Akkor ha bárki Római parti sétára vágyik, szóljön nekem benne vagyok mindenben. Somaanyu te is jelezd, ha erre jársz.

Ha nem bánjátok, hoztam egy képet az én Marcimról.

Ismerkedés a kanállal:) :)

Kép

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

TÁmogatások összefoglalva:

http://www.nana.hu/index.php?apps=cikk&cikk=43203

Aki dolgozik ugye tudja azt, hogy a kötelező vizsgálatok idejére fel van mentve a munkavégzés alól?Jogszabályban is benne van:)Én ki is használom teljesen, nem kell rá szabit kivenni.
kriszti1976

H1 n1: valamelyik nap az országos tisztifőorvos beszélt a vírusról és kifejezetten arról is hogy a kismamákat a 2. 3. trimeszterben minden gond nélkül be lehet adni a védőoltást.Bár én meggondolnám a mellékhatások miatt......
kriszti1976

Na és akkor a pocakfotó. :?

Kép

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok! Örülök, hogy mindenki jól van. Heydie köszi a táblát!
Mi F1-en voltunk a hétvégén, a lányunk pedig anyuéknál. Mindenki jól érezte magát. :)
Pocaklakónk is jól van. Minden nap érezni a mozgását.

Kép
Kép
alma26

Helló!

Mehetek dolgozni :) Bár a doki azt mondta, hogy ezt a hetet még használjam pihenésre, és hétfőtől, de én már holnap megyek :)

Meg is ünnepeltük a párommal, és elmentünk moziba, a Harry Pottert néztük meg 8) (bár jobbat vártam, a könyv alapján meg pláne).

Megkérdeztem a fejfájást is, mondta, hogy a Panadolt bátran szedhetem, ha szükséges.

És, bár azt mondta ez egy erős tipp, de úgy néz ki, hogy kisfiú a csillagom :) Egy nagyon picit azért még reménykedem, hogy kislány lesz, de ha nem, hát az sem baj. Az apukám is ezt mondta, ő is kislányra vágyott unokának, neki két lánya van, én és a nővérem, és soha egy percig sem akart fiút. Aztán van már egy unokája, aki fiú, szerintem nála is lányra vágyott. Ennyit arról, hogy minden pasi trónörököst akar.

Szóval, be lehet kékezni a soromat, aztán hátha rózsaszínné válik még az a sor. Ja, és a pocim kerek, nem csúcsos... :D

Klári

Kép
claracroft

Jó reggelt!
Este nem is néztem a vírus témát pedig már írtátok . Amíg dolgoztam az AFP laborban voltam mondván ott tuti nem fertőz semmi merthogy csak kismamák vére,
na ehhez képest a vérszállítok onnan viszik tovább a véreket, így egyik oldalamon MRSA (a húsevő baci) másik oldalamon H1N1 gyanús beteg vére állt :? :evil:
Mondjuk ez így durván hangzik, meg ijesztő, de amúgy szerintem nagyobb az esély egy plázában összeszedni a vírust mint egy kórházban ahol elvileg már el vannak különítve
ja és a BKV-t én is utálom inkább nem járok be a belvárosba, moziba meg pláne nem járok inkább letöltöm a filmeket

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok, jó reggelt!

szilvánusz: Nagyon édes a kép a kisfiadról! Jól összemaszatolta magát! :D

Brigi: Jó a pocakfotód! :)

Klári: Szuper, hogy minden rendben volt dokinál és mehetsz dolgozni! Gratula a kisfiúhoz! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!
Tényleg be lehet oltatni magunkat H1N1 ellen?
Akire: a buszokon, metrókon állandóan tarkón köhögnek, prüszkölnek az emberek engem, mindig félek is a fertőzésektől. Bízom benne, hogy csak allergiások. De volt már olyan, hogy nagyon köhögött egy nő és 2 hétre rá nekem is erős torokgyulladásom és köhögésem lett, tehát átadta sikeresen a vírust. :(

Adrienn: a kismami részt vehet a szobafestésben? Mert mi is hétvégén vesszük meg a festéket, parkettát stb. És én is szeretnék segíteni a férjemnek. Maszkkal menjek csak segíteni? Nem árt a festék szag?

Szilvánusz: Ah, a Római Part! Ott randiztunk először a párommal, szép emlékek!:)))) Na, azóta már messze költöztünk onnan, sőt egész Pestről.

Brigi, nagyon helyes a pocid:) Szép környezetben lettél lefényképzeve:)

Alma a Forma 1-en voltatok? A pici erősebben mozgott a zajtól, éreztél ilyesmit?

Klári, a Harry Potter nekünk sem tetszett, mire beindult volna a történet, kezdődött volna az összecsapás: vége főcím lett:(
Gratula a kisfiúhoz!

Móni, riasztó lehetett ilyen vírusos vér mellett dolgozni! Mikor mész UH-ra?

Krisz: Az bizony így van, hogy a kötelező vizsgálatokra elmehet a kismami jogszabályi felhatalmazás alapján. De sajnos nálunk mindig úgy érzem, hogy nem szívesen engednek el. Többször szabit írtam ki, főleg, ha egy nap alatt 3 helyre is kellett mennem és be sem tudtam volna menni dolgozni, és sosem mondták, hogy á, ne írj ki szabit, hiszen kismami vagy. Ilyenek ezek:(
Vendég

Akire: nem kell bejelentkezni a tornára, csak menni kell. Szerintem én ¼ 6 körül fogok odaérni. A 2 órámról meg fogsz ismerni :lol:

FrancescA: ne aggódj, hogy nincs még mozgás (egyébként van, csak nem érzed!!!) van, aki csak a 20. hét körül kezdi el érezni

Kriszti: jóga azon túl, hogy átmozgat, ellazít, tanít légzéseket, vannak olyan gyakorlatok, amik jól jönnek majd vajúdáskor is, van benne gátizomtorna, illetve valamilyen szinten segít kialakítani a kapcsolatot a babával.

A tegnapi jóga nagyon szuper volt!!!Teljesen lelkes vagyok. Jól esett a mozgás, és egészen felfrissültem tőle. Nem mellesleg egy dúla vezette, és sok hasznos tanáccsal látott el. Ráadásul ismeri a dokimat, és ódákat zengett róla :lol: (Szilvánusz, oersze nem is vártam mást...) Az egyetlen problémám, hogy mivel belváros, este 8ig kell parkolást fizetni, és ez 800 ft-al megdobja a költségeket...Csütörtökön megyek a Tétényi útra is kipróbálni egy másik jógát.

H1N1: az egyik kolleganőm Mexikóba megy nászútra 1 hónap múlva. Főnökömnek mondtam, hogy ha visszajött, én 1 hétig otthonról fogok dolgozni. Aztán főnököm mondta, hogy inkább a kolleganő töltse otthon a lappangási időt...Ma beszélek is vele erről. Remélem, nem fog kiakadni...

Szilvánusz: nagyon édes a kép Marciról!

Hékás: Gömbölyödik, gömbölyödik :D

Clara: de jó, hogy minden ok! Nekem olyan furcsa, hogy legtöbben elkeseredtek amikor kiderül, hogy kisfiú gyanús a pocaklakó... :? Nekem mondjuk mindegy volt, és miután a férjem azóta szárnyal, én is nagyon boldog vagyok (bár titokban azt hiszem elsőre én is fiút szerettem volna...)

Vizsgálatok: nálunk szerencsére ebből nincs gond. Nekem most megint össze fog sűrűsödni. Védőnő, AFP, végre elmegyek fogorvoshoz is...

Kép
szerencsemák

bejelentkeztem fogorvoshoz :shock: jövő hét csütörtök, 1/2 5 :roll:

Kép
szerencsemák

Klári Nem írtad, hogy mi van a hematómával, persze abból hogy visszaengedtek dolgozni, gondolom, hogy felszívódott?Gratula a kisfiúhoz, de a kerek pociból ki tudja még mi lesz a következő UH-ra.
Móni Bátor vagy, ha ilyen körülmények közé szívesen visszamennél dolgozni.
Én a H1N1 vírustól bizony félek. Úgy gondolom, hogy az egész világon nem kezelik helyén a fertőzéseket. Addig kellett volna megállítani a vírust, míg lehetett volna. De ezek megvárják, míg sokkal komolyabbra fordul a helyzet és már a komoly intézkedésekkel sem mennek semmire. Én attól félek, hogy a vírusok a természetüknél fogva, sajnos nagyon alkalmazkodóak és gyorsan változnak, ráadásul a téli időszakra szoktak megvadulni. Az hogy eddig viszonylag kevés volt a haláleset az szerintem annak köszönhető, hogy a vírusok még gyengék, hiszen nyár van. De mi lesz ha beköszönt a tél? Ráadásul, már halottam a tv-ben, hogy amerikában már előfordult, hogy a vírus immunis lett a kapott gyógyszerre. Ott fordult elő, ahol megelőzés képpen szedték a gyógyszert. Sajnos az influenza vírusok képesek gyorsan mutálódni. Velem előfordult, hogy megkaptam egy vírust, amivel megfertőztem a férjemet is, azután a már mutálódott vírust megint visszakaptam. Remélem csak huhogok, nem akarok senkit megijeszteni!
Szilvánusz Ez a gyerek tiszta anyja! Nagyon aranyos!
Twist Én helyeben semmiképp nem vennék ki a vizsgálatokra szabit, inkább mondanám, hogy nézzétek mit találtam a neten a vizsgálatokkal kapcsolatban, de jó hogy nem kell szabit kivenni rá. És ezzel le is zárnám a témát! A munkáltató nem a te érdekeid védi, hanem a sajátját. Magadért magadnak kell kiállni, mindenhol, ha ezt nem teszed az emberek majd kihasználnak. Sajnos ilyen világban élünk. Én mindig azt vallottam, hogy az ember mindig legyen tisztában a saját jogaival, akkor nem tudják átverni vagy kihasználni. Persze még az is előfordúlhat, hogy a munkahelyeden sem ismerik ezeket a jogokat!

Nóra

Kép
fikuszka

hali,

mindjárt visszaolvasok, mert jó sokat írtatok. Tegnap óta megint Lux-ban vagyok :)

egy utro-s kérdés: Ti hogyan hagytátok abba? 3*1-et dugok, azt mondta a doki múlt kedden, hogy még 1 hétig dugjam, aztán abbahagyhatom, de ugy tudom nem lehet csak ugy 1ik napról a másikra :(

szerintetek ?

köszi előre is :)

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi

twist: Hát nagyon jót kérdeztél, fogalmam sincs. Bele sem gondoltam abba, hogy esetleg árthat a festékszag. Megpróbálok valahol utánaérdeklődni ennek. Ja és még valami. Nórának teljesen igaza van abban, amit írt a vizsgálatokkal kapcsolatban. Tényleg azt kellene csinálnod, hogy leteszed eléjük kinyomtatva, amit a neten találsz ezzel kapcsolatban. Én ezt tenném az biztos. Nálunk is tojnak az ember fejére, de mondjuk ezzel a részével tisztában vannak, soha nem szólnak, ha el kell mennem valahova. Én hétfőtől elméletileg táppénzen vagyok, mégis itt ülök az irodában. A közvetlen főnököm, akivel egy irodában vagyok tisztában van vele, mégsem mondta, hogy minek vagyok itt, miért nem megyek haza? Sőt természetesnek veszi, hogy itt vagyok, hiszen ő is bejött erre a hétre dolgozni, eddig szabin volt, már 3 hetet. Kicsit ki is vagyok akadva emiatt. Úgysem mentem volna haza, mert persze, segítek neki, egyedül nem menne semmire, de legalább jólesett volna, ha mond valamit.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Jah ráadásul bejött reggel, kiadta a munkát és mivel úgyem maradt semmi dolga elment haza. Én meg itt fogok ülni 4-ig, pedig akár haza is mehetnék, hiszen táppénzen vagyok.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!

Adrienn, Fikuszka, Szerencsemák: köszi a dicséretet, nagyon jól esik a lelkemnek, nagyon kedvesek vagytok.
Clara: örülök, hogy mehetsz dolgozni, biztos furcsa volt most hirtelen a nagy semmittevés, pedig hogy vissza fogod még sírni ezt az időszakot :wink:
Hékás: csini vagy, sztem nekem még ettől is nagyobb a hasam, na persze jó része még háj.
Adrienne: neked mi a foglalkozásod? Jófejség, amikor a főnökök nincsenek tekintettel a kismamákra én úgy nem bírom az ilyet.
Twist: igen ez a római ilyen tipikus randis, elsőrandis hely :wink:

Babaszoba, babaruha: szerintem aki nem vett még semmit sincs elkésve semmivel. Bőven ráér még szerintem a bevásárlás, ráadásul téli ruhákat most annyira nem is lehet kapni. Sőt. Nem tudom már ki írta az Ikeás pelenkázót, ha arra az antik pácosra gondoltok, akkor az annyira nem praktikus, mivel oldalt kell álljál hozzá, hogy odaférj és nem szembe. Nekem több ismerősömnek is van, de nem igazán vált be nekik. Nekünk is egy sima pelenkázó alátét van a kiságyra téve keresztbe, és marad is kistesónál is.

Sajnos én nem vagyok a legjobb passzban mert Marci lázas tegnap reggel óta. Illetve csillapítással lemegy, de aztán újra és újra visszaszökik. Holnap reggel szerintem elviszem dokihoz.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Kriszti!

Köszi az összefoglalót! Rövid, tömör és érthető.

Azt tudjátok, hogy a 2009-es évi jövedelmünk alapján számolják majd ezeket a juttatásokat? Persze, ha 2010-ben szülünk. Ha véletlenül előrecsúszik a szülés 2009-re, akkor a 2008-as jövedelmet veszik alapul.

Ki tudja valaki számolni, hogy mennyire kellene kijönnie a havi jövedelmünknek, hogy megkapjuk a maximális GYED-et? Én kb havi bruttó 140 ezret számoltam. Ha sokat leszek táppénzen, szerintem nekem nem fog összejönni. Közalkalmazott vagyok 2 diplomával.

Rudi :(
turorudi6

Túrórudi, én úgy tudom, hogy 160 ezer körül van bruttóban, de kiszámolni nem tudom. A juttatásokat pedig az előző két év átlagkeresete alapján számolják.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Adrienne: micsoda "jófej" főnököd van... :shock:

Szilvánusz: Marcinak jobbulást!

Rudi: szerintem a TGYÁS-t a szülést megelőző 12 havi fizu alapján számolják, illetve valószínű a többit is. Tehát nem egy előző teljes naptári évet, legalábbis nekem ezt mondták a pénzügyön.

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Sziasztok lányok!
Az AFP 0.87 lett akkor lehet hogy kislány lesz?Nagyon kiváncsi vagyok már...
Mindenkinek szép napot! :lol:
gyöngyi-30

A munkahelyi távolléteket úgy fogom intézni most már, hogy nem vállalok be egy napra 3 vizsgálatot, csak szépen egyenként, így fél napokra megyek el, az nem lesz gond. Szóval, most pénteken AFP vérvételre megyek reggel, aztán hétfőn védőnőhöz. És minden napra lesz valami. Eddig buta voltam és mindent egy napra időzítettem és rohangáltam, mint pók a falon, hogy ne hiányozzak sokat. Na, ennek vége!:)

Gyöngyi, de jó, lehet, hogy kislányod lesz! Szép neveket választottál!

Szilvánusz, Rudi: nekem 175 000 a bruttóm, de ebben több nyelvpótlék is benne van, remélem, hogy ez alapján maximum GYED-et kapok (bár megjegyzem, hogy az is tök kevés lesz). Ja, nekem is két diplomám van, köztisztviselő vagyok, és még kiemelt fizetésem is van, a tavalyi jó munkavégzésem miatt kaptam ajándékba. Ebből a TGYÁS még jó lesz, de aztán a GYED már nagyon kis kevés. A GYES-ig már nem jutok el, rohanok vissza dolgozni, hogy a babának is mindent meg tudjak venni és a törlesztőket is fizetni tudjuk. A férjem is bértábla szerinti fizetést kap és így semmi extra pénzünk sincs. Sajnos nem is tartalékoltunk, szóval, hajtok rá, hogy minden kedvezményt és juttatást igénybe vegyek, ami a kismamiságnál jár!

Ja, tegnap észrevettem az Államkincstár honlapján, hogy az ügyfélkapun keresztül lehet igényelni (otthon ülve, csak net kell hozzá) az anyasági támogatást és a családi pótlékot. Tök jó!!!!
Vendég

TGYÁSt a szülést megelőző naptári év alapján számolják, az össz fizu/naptári nap alapján. TGYÁs a szülést megelőzően 28 napppal is igénybe vehető, ha valakinek a 2008-as bére pl. jobb volt mint a 2009-es, akkor megéri.

max gyedhez napi kb 4800 Ft bér szükséges.

táppénz nem számít be az átlagszámítéásba, mivel akkor nem fizetsz TB-t.

Giz
Kép
Kép
kissgizi

csak még egy megjegyzés: a naptári nap a munkában töltött napok száma (7végével), ahány napra járulékot fizettél.

Giz
Kép
Kép
kissgizi

Giz: az utró csökkentésről szeretnék írni neked, mert mindenféle előfordult velem már ezzel kapcsolaban:
Szóval, a 12-14. héten javasolt kezdeni csökkenteni, mert a méhlepény ilyenkor kezd el ügyesen funkcionálni magától is (ha jól tudom). Az általános eljárás az, hogy napi egy szemet elveszel belőle és így egyik nap 3x1-et, másnap 2x1-et, harmadnak 1x1-et szedsz, aztán vége.

Na most itt jött a csavar nálam, mivel vérezni kezdtem a gyors csökkentéstől (ami nem is gyors, hanem standard eljárás, csak én nem bírtam). És nekem különben is 3x3 volt az adagom, ami igen sok. Ráadásul nálam lassabb tempó kellett. A dokim azt javasolta, hogy 1 hét alatt vegyek el 3 szemet, azaz csökkentsem eggyel az adagot hétfőn, szerdán és szombaton. De nekem még ez is gyors volt, így abban maradtunk, hogy 6 naponta eggyel csökkentem, így jutottam el nagy nehezen végre vérzések nélkül a 3x3-ról a 3x1-re és nemsokára vége is lesz a kálváriámnak. Ismerek mást is, akinek ilyen lassan kellett csökkenteni, ez van, ilyen érzékeny emberek is vannak:(

Tehát lehet napi -1 szemet használni, vagy 3 naponta -1 szemet, vagy akár 6 naponta is (de ez csak 200-ból egy esetben fordul elő, hogy valaki ilyen érzékeny legyen, tehát te tuti nem vagy ilyen).
Vendég

Kissgizi: ezek szerint ha valaki most elmegy betegállományba (mondjuk augusztus 1-től), akkor amennyiben 2010 januárban szül, a TGYÁS-t a 2009 január-július időszak/naptári napok számával számolják?

Kép
szerencsemák

Turorudi én úgy tudom hogy most a kétszeres minimálbér havi brutto 143 000Ft

Nóra

Kép
fikuszka

Giz Én a 12. hét betöltésével kezdtem csökkenteni az utrot, de korai volt rögtön vérezni kezdtem. A 13. héttel próbálkoztam újból, akkor már nem volt semmi baj. Első 3 napban a 3x1 -et 2x1-re, a rákövetkező három napban 1x1-re és mostmár végképp elhagytam, de a C vitamint és a rutasscorbint még mindig szedem. Nálam ez a csökkentés a 13. hét után bevált. És azt is mondta a dokim, hogy mindenképpen kezdjem el csökkenteni az utrot a 13. hét után, különben a placenta "lusta" lesz és nem fog kellő hormont termelni magától. Ha mégis véreznék, akkor már csak vitaminnal fogják csökkenteni a vérzést.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fikuszka 2009.07.28 13:39-kor.

Nóra

Kép
fikuszka

Arra én is kíváncsi lennék hogy most igy fél évi fizetésre számolják csak a Tgyást ha táppénzen vagyunk és 2010-ben szülünk?
ez nem bot :evil:
És a potlékok is beleszámítanak vajon az átlagfizetésbe vagy csak a bértábla szerinti bérezés mert nekem pl. azok dobják meg a fizetésem de nagyon

Móni
KépKép
reunion

turorudi: szivesen :)

twist: sajnos ez így van. a munkáltató magától nem fogja mondani, hogy menj csak, pláne ha nem is tud róla.nekem iszonyat szerencsém van a főnökömmel. eddig is "bírtam" de mióta terhes vagyok még jobb fej lett velem. pasi. tavaly szült a felesége. nekem fel sem kellett hoznom ezt a kötelező elengedés dolgot. magától szólt, hogy ha dolgom van, menjek nem is kell szólni senkinek.próbálom ezt nem kihasználni. úgyhogy neked kell szóba hoznod, hogy a munka törvénykönyve szerint(ha köztisztviselő, közalkalmazott vagy akkor is) a jogszabály alapján fel vagy mentve a munkavégzés alól a kötelező vizsgálato idejére, ( uh, védőnő stb)

A h1n1 beoltásról kismamák esetében az országos tiszti főorvos mondott véleményt a héten az egyik műsorban. ő határozottan állította, hogy a 2. 3. trimeszterben be lehet oltani a kismamákat is, mert a kérdés erre irányult.
kriszti1976

próbáltam kiigazodni a neten fellelhető TGYÁS írományokból, de számomra midegyik érthetetlen :lol: Megkértem a könyvelőnket, hogy gyűjtse be a pontos számítási metódust a bérszámfejtőtöl. HA meglesz, jelentkezem...Addig is, ha valaki penge ebben, jelentkezzen!

Én pl azért gyűjtögetem a szabiaimat, hogy januárban ne betegállományba kelljen mennem, de ha az az időszak már úgysem számolódik bele semmibe, akkor tökmindegy...

Kép
szerencsemák

H1N1 ügyben próbáltam felhívni az országos tisztifőgyógyszerészt, de szabin van, csak jövő szerdán lesz. Ha valakinek extra megerősítésre van szüksége oltással kapcsolatban, szóljon, szívesen beszélek vele jövő héten

Kép
szerencsemák

twist, fikuszka: köszi a váléaszokat, kipróbálom a napi 1-et, aztán meglátjuk, elvileg holnap töltöm uh alapján a 14. hetet, csak nem lesz gond :) ha igen visszadugom és lassitok :)

szcsm, fikuszka: igen, akkor a fél év alapján számolják, én is most kezdtem a TP-t, voltam TB tanácsadónál pont emiatt és ő mondta. az egyéb juttatások akkor számítanak bele, ha fizettél utána TB járulékot.

Giz
Kép
Kép
kissgizi

bocsi, a 2. reunionnak is szól :)

Giz
Kép
Kép
kissgizi

én is pont most kalkulálgatom, hogy kell-e fizetésemelés, hogy kapjak max gyedet, és normális TGYÁS-t mert ugye a külföldi fizu nem számít bele :(

Giz
Kép
Kép
kissgizi

Heydie!
Aranyos a pocid!

Szilvánusz!
Jól összebarátkozott Marci a kanállal

Brigi!
Szépen kerekedik a te pocid is.

Twist!
Ne hagyd magad! A szabikat ne használd el dokihoz járásra! Ehhez nincs joga a munkahelyednek, hogy ezt elvárja tőled….

Klári!
Gratulálok a kukacoshoz.

Lakás: nekünk is bővíteni kell most, hogy érkezik a kicsi. Mi a teraszt fogjuk beépíteni. Bár úgy tervezem, hogy még pár évig egy szobába lesznek a kicsik, de a teraszt még idén, de legkésőbb jövő tavasszal beépítjük.

Ma voltam AFP-s vérvételen. Naaaagyon sok kémcsővel vettek. Tök ciki volt, mert a felénél „lefolytam” a székről pedig nem vagyok ájulós. Arra „kapcsoltam” vissza, hogy fekszem és tartják a lábam felfelé……….szuper. Ezután még a csaj levette a maradék vért, így kétszer szúrt meg…Brrrrrrr
A héten megyek az integrált teszt második vérvételére is, utána egy darabig nem szurkálnak.

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima Akkor jól megcsapoltak, milyen szívtelenek, képesek voltak az ájulás után is megszúrni!
Brigi a képedről csak úgy sugárzik a kipihentség!

Nóra

Kép
fikuszka

Fikuszka, hát az utró csökkentés miatti vérzésben is utánoztuk egymást? És a méhlepényben is. Sokban hasonlítunk, csak ezek éppen rossz dolgok! Sebaj, lassan minden rendbejön mindkettőnk terhességénél! :wink: Tényleg, neked kislány, vagy kisfiú gyanús a picúrod? Még azt szeretném elmesélni, hogy utró csökkentésnél mindig mensisen fájni kezd a pocim, és megijedek, de vérzés az nem volt szerencsére (kop-kop-kop). Aztán 3 nap után elmúlik a fájdalom.

Úgy sajnálom az elvesztegetett szabijaimat, de már késő bánat:-( Mostantól már nem írok ki szabit, ha kismamis dologban vagyok távol. Úgy adtam elő, hogy csütörtökön ide megyek, pénteken oda és hétfőn pedig amoda, már kész tényként és nem is említettem a szabi lehetőségét:)
Nem tudjátok véletlenül, hogy mikor lesz a második nagy vérvétel (cukorterheléses)?
Vendég

De csak afp-hez hogyhogy annyi vért vettek le? nekem egy kémcső kellett, pedig még az integrált másoduk felét is megcsinálták.a másik csővel a Hbsag miatt kellett....
kriszti1976

én ugy emlékszem a 24. hét körül lesz cukorterhelés
de nem csak akkor kell ha az éhgyomri magas ?

Móni
KépKép
reunion

Twist: igen, a Hungaroringen :) nem mocorgott a manó jobban. azt olvastam, hogy a hallása a 20-24. héten alakul ki

festés: anno pocakosan én festettem Emma szobáját

Kép
Kép
alma26

Twist Én mondtam, hogy utánozlak téged, csak egy kis fáziskéséssel. De remélem, már más gubanc nem jön! Nálam a 12+5 heti Uh-n még nem láttak semmit, azt mondta a doki, hogy csak tippelni tudna, annak meg nincs értelme, így még semmit nem tudok a picurról. De remélem, hogy a lányos tábort erősítem majd, mert a fiúk mostanában nagyon belehúztak. Egészen bekékült a táblázat!

Nóra

Kép
fikuszka

Köszi a válaszokat csajok!:)
Hát nem tudom a vérvételeket Reunion, csak tervezek, hogy mikor leszek távol a melóhelyről, mert most még egy utolsó nagy melót meg szeretnék csinálni. Aztán otthon várom a babót:) És így elvileg év végén még kapok jutalmat is, mivel a második félévben is dolgoztam valamennyit:) Az pedig jól fog jönni, veszek valami klasszat a picúrnak:)

Kima, uh, szegény! Nagyon rossz lehetett!:(
Nem véradásra ültél be véletlenül AFP vérvétel helyett?:)))
Vendég

Sziasztok!

clara-nagy gratula a kissráchoz :lol: :lol: :lol: Hát nekem is csak tippelni tudott, már alig várom a holnap reggelt, hogy a genetikai Uh-n biztosabbat mondjanak! :D

A jógával kapcsolatban igen a Padmában voltam, igazából még nem tudtam beleélni magam a gyakorlatokba és néha nevetnem is kellett ami tök ciki volt, de lehet, hogy később másképp fogom gondolni :oops:

Ma este megyek a kismama tornára, már várom, remélem bírni fogom, eléggé el vagyok kényelmesedve mostanság :roll: Nekem a nőgyógyásztól kellett beutaló, és a védőnőm ajánlott, itt helyben csepelen van, az Egészségházban, majd meglátjuk milyen lesz
:shock:
Ezt a Gyes, gyed témát én sem igazán értem, tehát a szülést megelőző két évet veszik alapul, vagyis ha én decemberben szülök, akkor a 2009/2008-as évet??? :?

Kép
Kép
bogaracska

Lányok tényleg érdemes megnézni a saját, vagy a férjed állandó lakóhelye szerinti önkormányzat portálját, mert egész komoly összegeket adnak egyes önkormányzatok. Az én állandó lakóhelyem az I. kerület, itt nem adnak semmit, de a Férjemé a XI. és ha jól olvasom ott 81 000Ft-ot ad az önkormányzat Születési és életkezdési támogatás címén csak a férjemnek kell igényelnie.

Nóra

Kép
fikuszka

reunion-az nagyon jó lenne ha a terheléses vércukrot csak akkor csinálnák meg, ha az előző vérvétel rossz eredményt mutat! Én nagyon rosszakat hallottam erről a vérvételről, és félek tőle!!! :(

Én most kaptam egy zene cd-t babazene a címe, 3 cd-ből áll, egészen a pocaklakótól 3 éves korig vannak rajta zenék! Nagyon nyugtatóak, és elvileg segíti a baba idegrendszeri fejlődését, ha érdekel vkit elküldöm a pontos szerzőt és címet :lol:

Kép
Kép
bogaracska

Na megyek a tornára, ha visszajöttem beszámolok róla milyen volt? drukkoljatok hogy végig bírjam csinálni! :wink:

Kép
Kép
bogaracska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?