A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » "Akik első babájukat várják"

Sziasztok Kismamik!
De jó egyeseknek hogy ilyen virgoncak ma a babókák :) Örülök Nektek nagyon. Majd eljön a mi időnk is.
Szandrii! Tényleg nem estem kétségbe, meg a párom 10 évvel idősebb és azt érzem hogy egy érett komoly férfira bíztam rá az életem(tünk). Tudom ha lesznek nehézségek, mindenkinél vannak, majd közösen megbírkózunk vele. Bratyeszról még csak hallottam...de még nem ettem ott. Csak azt tudom hogy újszeged. Én csak most hogy egyedül vagyok nem főzök. Nem tartom költségesebbnek, meg így mindenki annyit ehet amennyit akar, meg ha átjön Apácska lánya akkor őis tud enni. Nem szokott nagyon kárbaveszni semmi. Ma megeröltettem magam és főztem paprikáskrumplit, már vagy 4 hónapja nem ettem. A gyógyszerekkel most olyan szinten állok hadilábon hogy jó lenne vennem szemcseppet szemszárazság ellen. Lassan már elviselhetetlen ég, fáradt...csak pislogok. Ami itthon van visine az kismamáknak nem javallott. Még ma el akarok menni a kabayba magne b6 meg megkérdezem a gyógyszertárost mit javasol.

KépKép
yokka03

Sziasztok! Még új vagyok a babaneten, igyekszem csatlakozni hozzátok :)
Üdv Mindenkinek! :)

Kép
maumacko

Sziasztok!
Mar megint majdnem este van... Jol eltelt ez a nap is a dokinal,meg jarkalnom is kellett. De sikerult visszaolvassalak Titeket :)

Gabi! Nagyon sajnalom :( :( De a hetvege tenyleg kozel van. Most mar tenyleg csak egy par nap..

Andi! Dirika egy kicsi mosolygos angyalka :lol: Gyonyoru kisbaba

Szandri! Tenyleg eleg ritkan lepek be,vagy rossz az internet,vagy rossza a gep,vagy nincs idom.... De azert igyekszem mindennap visszaolvasni a hozzaszolasokat. Ahogy Evita is irta,Cipruson elek. En is 6 honaprol tudtam,de mindenki 4 honapot emleget,a biztositasi irodaban is annyit mondtak. Nem igazan ertem,mert van ez. Valahogy lesz,most jobb nem gondolni ra. De tenyleg nem szeretnem idegenre bizni a babat. Anyosom nem kapna vizumot,anyukamat meg megolne az itteni klima.

Vivi! annyit emlegetik azt a kakaoscsigat,hogy en is megkivantam. Pedig a kakaos-cuccokat nem szeretem.

Lanyok! Koszi az egyutterzest... Valahogy majd meg lesz oldva a babafelugyelet (remelem)

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
nomi77

Sziasztok!
Mar megint majdnem este van... Jol eltelt ez a nap is a dokinal,meg jarkalnom is kellett. De sikerult visszaolvassalak Titeket :)

Gabi! Nagyon sajnalom :( :( De a hetvege tenyleg kozel van. Most mar tenyleg csak egy par nap..

Andi! Dorika egy kicsi mosolygos angyalka :lol: Gyonyoru kisbaba

Szandri! Tenyleg eleg ritkan lepek be,vagy rossz az internet,vagy rossza a gep,vagy nincs idom.... De azert igyekszem mindennap visszaolvasni a hozzaszolasokat. Ahogy Evita is irta,Cipruson elek. En is 6 honaprol tudtam,de mindenki 4 honapot emleget,a biztositasi irodaban is annyit mondtak. Nem igazan ertem,mert van ez. Valahogy lesz,most jobb nem gondolni ra. De tenyleg nem szeretnem idegenre bizni a babat. Anyosom nem kapna vizumot,anyukamat meg megolne az itteni klima.

Vivi! annyit emlegetik azt a kakaoscsigat,hogy en is megkivantam. Pedig a kakaos-cuccokat nem szeretem.

Lanyok! Koszi az egyutterzest... Valahogy majd meg lesz oldva a babafelugyelet (remelem)

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
nomi77

Húúúú, mennyit írtatok!!!

Szandrii
Szép a vonid és aranyos a pocakod! :D :)
Én nem mertem gyógyszert szedni... De nem is volt olyan veszélyes fejfájásom, amit alvással nem lehetett orvosolni.

Suzy
Olyan érzés, mintha meg akarna jönni... Húzódik és fájogat. Nagyon furcsa... :? :? :?
Nagyon aktív napod volt! Nem fáradtál el nagyon?

Evita
De jó! Egyre erősebb lesz a Picur és majd már figyelmen kívül sem fogod tudni hagyni! :) :D

Andi
Nagyon cuki Dórika! Milyen nagylány már!:) :D

Yokka
Hétvégente én is mindig főzök. Hétvégén meg 2naponta kb. (vagy igény szerint :) :D )

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

itt ülök az ügyeleten s a másik kerület kért segítséget hogy menjünk ki egy 3 hónapos terheshez mert az "asthmás és fullad"...na ebből csak annyi volt igaz hogy 12 hetes volt de a kedves "kispapa" elfelejtette mondani hogy szakad meg a lány a görcsben és vérzik...a fulladás az nem az volt hanem a görcsök miatt szerencsétlen alig bírt lélegezni...hát nem tudom végül mi lesz a sorsa de hogy rengeteg időt vesztettek a pasi hülyesége miatt az biztos...
"Furák ezek a pasik az biztos. "
minden ügyeletben elképedek hogy milyen sötétek az emberek...
most meg hívott egy nő hogy a férje lumbágós és menjünk ki de "iparkodjanak mert nekem el kell mennem"...erre már no comment...

Kép
menion
Budapest

Noémi
És mi volt a dokinál :?:

Vivi
az nagyon nem jó :? sajnálom, dokihoz mikor mentek :?:
dehogy is nem, elfáradtam :!:

Yokka
mit ajánlottak, mert én is használok időnként olyat :!: :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Menion
Édes jó istenem :shock: :shock: :shock: hát valóban no comment :cry:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

wivi akkor ügyi voltál a "védőcsaj" ügyben :lol: nekem is most jött pénz és össze vissza utalnak...kiszámíthatatlan...most pl 2x utaltak egyforma összeget 2 nap eltéréssel...
gabi sajnálom!drukkolok hogy a 7 végén azért sikerüljön a családegyesítés
yokka nekem meg fájni szokott a szemem...és persze mindenki ossza az észt hogy mennem kéne orvoshoz mert ha nő a szemnyomásom akkor meg is vakulo...bla-bla-bla
voltam nyáron nem kell semmit csinálnos...de ha minden panaszommal mennék valahova akkor minden nap orvosnál volnék...ma reggel is okosítottak hogy "nagyon fulladsz...nem kéne ennyire...mit mond az orvos" :roll: :roll: :roll:
szandrii igen voltam de csak olyan 10 személyes "lagzin" mert nem csináltak igazából nagy felhajtást csak a család volt ott és mi...a párom volt a tanu...én is nagyon fáztam...pedig 3 zokni mackó és még vagy 2-3felső volt rámpakolva...de etyeken voltunk ültem és így hideg volt már este...a gyógyszert ne bánd mert ha neked fáj és szenvedsz akkor a baba is szóval én ha nagyon kinlódok akkor beveszem az algópyrint...nyilván megvárom hogy hátha elmúlik vagy elviselem de ha nem akkor nem érdemes húzni...én eddig kb 5x vettem be 1-1 tbl-t az nem sok...volt hogy a bölcsesség fogam is bedurrant ezért kellett...van akinek nagy fájdalma van és azt mondják olyankor a 3x1 algót is beveheti terhesen....szép pocakod van! irigykedek :D...a vonalzóm nekem is egész mást mutat mint amit a doki számol...én már nem idegesítem ezen magam mert ahány doki annyi időpont

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Hát én is ideértem végre. Húzós volt a hétvége egy kicsit. Pénteken Pécsen voltunk autót nézni, de nem találtunk semmit. Utána elmentünk egy-két dolgot vásárolni. Szombaton suliba voltam Veszprémben. Vasárnap meg dolgoztam a választás miatt, reggel 4.30-tól este 10-ig.

Evita
Én is egyre jobban érzem a kicsicske mocorgását, de leginkább nyugalmi helyzetben.

Szandrii
Nekem sajnos szednem kell gyógyszert a vérnyomásom miatt és hát időváltozáskor nekem fáj mostanság a fejem, eddig nem volt ilyen gond. Próbálok nem bevenni ilyenkor fájdalomcsillapítót, csak ha már nagyon fáj akkor veszek be.

Manama
Üdv. köztünk, azért egy kicsit én is közel vagyok hozzátok. :lol:

Gabi
Kitartást, mindjárt itt a hétvége és mehettek haza Rolival. :)

Andi
Nagyon édi a kislányod!

Maumacko
üdv. köztünk. Ha van egy kis időd mesélj magadról.

Suzy
Képet is teszel fel a babakuckóról? Vagy már tettél fel, csak én maradtam le? Olyan sokat termeltetek itt a pár nap alatt, h. győzöm visszaolvasni.

Pénteken 10-re megyek UH-ra, hát már nagyon várom, kíváncsi vagyok, h. fiú lesz-e vagy lány, egyáltalán megmutatja-e magát a drága, meg hát hogy mekkora. :lol:

Kép
gyevacska

Sziasztok Lányok!

Hű, csak kapkodom a fejem és olvasok, mint egy jógyerek :)

Nomi! Hű, nem nagyon jók ezek a kilátások, 4 hónap és bébiszitter… tényleg szurkolunk, hogy a párodnak összejöjjön valami jó munka! Azt azért jól teszed, hogy nem idegeskedsz! 30 fok? Uhhh… mikor volt itt annyi… mondjuk a napos őszt is szeretem, ha az lesz, én nem bánom! Szuper, h megvan a teljes kelengye.

Vivi! Akkor túl vagy a védőnőn, az a lényeg. Úgy néz ki, hogy a lényeges infók (nagy részét) nem tőle fogod megkapni…Sebaj!

Evita! De jó neked, hogy már ilyen jól érzed a babó mozgását!
Böbe! Neked is gratula az első rúgásokhoz!
Már én is nagyon várom, de addig még kell aludni párat…

Andi! Tündéri pici lányod van…bekukkantottam a blogodba is, na ott is vannak ennivaló képek! :)

Szandrii! Sajnálom, hogy nem volt teljes élmény a lagzi, de az a fő, hogy nem fáztál meg! Hú, a frontérzékenység nagyon dög tud lenni. Amúgy én is úgy gondolom, hogy még mindig jobban jársz, ha beveszel egy fájdalomcsillapítót, mintha vég nélkül szenvedsz.
Ami a támogatásokat illeti, én azt tapasztaltam, hogy nem kötik az ilyesmit az orrodra. Én is csak hosszas keresgélés után bukkantam rá és le is leveleztem az OEP-pel, nehogy félreértsem és pofára essek…
A párom sem szereti a sütőtököt, de így, leves formájában neki (is) bejön, mert a pikáns-fűszeres íz más karaktert ad neki.
Kismamatornára szeretnék járni, mert a mozgás hiányzik. Most eseti jelleggel kocogok (de csak lassan és finoman) és nagyokat sétálok gyorsabb tempóban. De a terhestorna más jellegű mozgás, elvileg a szülésben is segít, azért is érdekelne. Nézegettem én is helyeket, de még nem jártam túl alaposan utána. A Klinikán is van heti 1x, az is egy alternatíva nálam. Én a Klinikára járok dokihoz és hozzánk viszonylag közel is van, ezért. Jó ötlet ez a Zsebibaba, majd megnézem magamnak én is.
Nagyon szép pocak! Ééés a vonalzód is jó lett!

Maumackó! Szia Neked itt!

Menion: tényleg no komment, hogy milyen emberek vannak…

Gyevacska! Szia Neked is! :) Igen, tényleg közel vagyunk! Időnként átutazunk Bonyhádon, ezentúl azt hiszem, emlegetni foglak Téged/Titeket (babanet) :D A Te vonalzód is tetszik! Pénteki UH-hoz megy a drukk, hogy megmutassa magát a bébike!

Tényleg, Ti mikor álltok/álltatok neki beszerezni a babaholmikat? Én néha „bevadulok” és pl a babakocsit már megvenném, de igazság szerint jövő év elejére tervezem. De ez van, ha az ember lánya leül a net elé… :oops: Hvégén meg babaruha börze lesz. Még gondolkozom, hogy kimenjek-e (ruhákat azért fogok kapni, előbb talán megvárom azt, utána listázom, hogy mi kell még).
Érdekes ez az alvás dolog. Én rengeteget tudnék aludni, de mostanában egyre többször fordul elő, hogy éjjel három-négy körül felébredek és nem tudok visszaaludni, vagy csak nagyon nehezen.
Én jövő héten megyek dokihoz, konkrétan endokrinológushoz. A pajzsmirigyemre szedek gyógyszert és azt ellenőrzik, hogy elegendő-e. Remélem, hogy jó lesz az eredmény! Bár úgy tudom, hogy a babának már a saját pajzsmirigye is működik a 13. héttől, addig igazán fontos, hogy az enyém jó legyen (és eddig jó volt...), de majd akkor leszek nyugodt, ha látom a vérvétel eredményét!

Szép estét, nagy alvás mindenkinek!

KépKép
manama

Megkérdeztem a szemcseppet, a visine classicot nem ajánlatos használni (piros dobozos) a többi fajtáját igen.TEARS NATURALE II meg a refresh amit még ajánlott a gyógyszerész.A szemfájdalom állítólag a kismamáknál gyakori jelenség, de a szem szárazságából a dódik, ettől a fej is meg tud fájdulni. Én sem fogok orvoshoz rohangálni szerintem emiatt. De a szemnyomás növekedése okozhat problémát, de ez megelőzhető szemcseppel.

KépKép
yokka03

Sziasztok!

22 hetes vagyok. Nézegettem itt a fórumon a pocakos fotókat és meg kell mondanom, hogy kicsit elkeseredtem. Egy csomó mindenkinek már 16-18 hetesen nagyobb hasa van, mint nekem 22 hetesen.
Ráadásnak olvasgattam szintén a fórumon, hogy legtöbbeteknek ilyenkor már reggeltől-estig mozog a baba. Nekem is mocorog, de inkább csak reggel meg este amikor a párom itthon va és a hasamra teszi a kezét :(

Kép
maumacko

Maumacko
gratulálok a kis Levikéhez, nagyon szép nevet választottatok :!: :wink:
ne aggódj, majd megnő az a pocak...nekem meg már 13 hetesen akkora voét, h egy-két kedves ember mondta már akkor, h mit akarok mi lesz itt a végére :?: :roll: olyan rosszul esett :!: Én egyébként is "hasas" fajta vgyok, anyukám volt ilyen :!:
Nekem sem mozgott igazán, csak 24 hét után, most meg szinte egész nap, ne aggódj a lényeg, h minden rendben :!:
dolgozol még :?:

Yokka
köszi, h megírtad a szemcseppet :!:

Manama
Reméljük minden rendben lesz a pmirigyed eredményével :!:
Én 24 hét után kezdtem el vásárolgatni :!:

Gyevacska
még nem tettem fel képet a baba sarokról, de majd fogok :!: :wink:
kipihented a vasárnapot :?:

Többiek hogy vgytok :?: babócák :?:

Szép napot :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok!

Nagyon rossz éjszakám volt ismét. Lassan kezdem megérteni, h mik azok a jósló fájások. :( (De értelmük nem nagyon van... :( )
Szegény Páromat sajnálom nagyon, mert Ő is felébred 2óránként, amikor én indulok pisilni...

Suzy
A tegnapi sűrű program után ma azért pihengetsz, ugye?
Ma megyek majd CTG-re 17:00re és sajnos csak csütörtökön a dokimhoz. (Kíváncsi leszek mit mond.) Bár aggódni nem aggódok, holnap már a 36.hetet töltjük, úgyhogy gond egyszerűen nem lehet!

Menion
Ez katasztrófa! A fickó pont a lényeget felejtette ki!!! :shock: :roll: Szép helyzet értékelés! :( :shock: :roll:
De talán megmarad a baba, ugye? Van esélyük?

Ezt a "menj dokihoz" dolgot én sem szeretem... Javarészt a dokik úgyse tudnak mondani semmit, és ha meg igen, akkor megcsak jól ráijesztenek az emberre. (Persze gyógyszert adni teljesen kizárt!)

Nomi
Kakaós csigát végül megsütötted? :D

Gyevacska
Drukk majd az uh-hoz! A vonid alapján kisfiúra tippelsz ugye? :) :D

Manama
A terhes torna biztosan jót tesz majd. Azt én is olvastam, ha az ember elhagyja magát, akkor sokkal nehezebb szülni.
Babaholmik: én a 29hétig dolgoztam, utána csaptunk nagy bevásárlást a Párommal. (Addig csak egyik hétvégén anyuval szereztünk használt babarucikat.)
De egyébként most úgy mondják, h miután megérzed a Pici rúgását, utána már nyugodtan vásárolhatsz.

Maumacko
Neked is szia! :)
Az nagyon egyén függő, h mikortól érzed a Picit. De szerintem, ha reggel este jelt ad magáról az elég.

További szebb napot Mindenkinek! :)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Orsi????
Lehet, h én is írok neki sms-t h hogy vannak.... :oops: Bár eddig nem mertem, hátha zavarom őket... :oops: :oops: :oops:

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Sziasztok! Köszi mindenkinek, most egy kicsit megnyugodtam :)

Suzy: nem, nem dolgozom, egyetemre járok, bár nem tudom, hogy nagy hassal, hogy férek majd be az előadóterem ajtaján :lol:

Üdv Mindenkinek :wink:

Kép
maumacko

Vivi
minden nap fekvés van, de a tegnapi v.v felborította a napomat, jól elfáradtam...tisztességesen nyomom az ágyat :!: :wink:
sajnálom az újabb roszz éjszakádat :cry: lehet, h készülődik vmi odabent :roll: :?: na majd a CTG megmutatja ma :!: :wink:
nálatok megcsinálják a CTG-t és mehetsz haza :?: nem nézi meg a dokid aznap :?:
reméljük minden ok, gyere majd, ha tudsz este :!:

Maumacko
És hányad éves vagy, hol :?:
nem lesz majd könnyű nagy pocakkal közlekedni, de viseld boldogan :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Suzy: Első éves vagyok az Elte Tanító és Óvóképző karán. Már sokan mondták, hogy készüljek fel a közlekedésre, amikor a nyugdíjasokat nem érdekli, hogy terhes vagyok és nem viccből vagyok úton, ők akkor is furakodni fognak, hogy hamarabb oda érjen a piacra mint xy... Na mindegy, ezt már eddig is megszoktam.

Egy kicsit izgulok. Már félidőn túl vagyok.. olyan hihetetlen :shock: :roll:

Kép
maumacko

Maumacko
hát igen...azok félelmetes mit tudnak művelni :shock: egyáltalán nincsenek a másikra tekintettel, sajnos :!: vigyázz magatokra :!:
izgalom az van végig sztem, mikor miért, de utána is lesz, de ez így természetes...telik az idő :roll: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok Lányok!

Kellett nekem mondani, hogy az utóbbi napokban milyen jól alszom. Most szörnyű éjjel volt! Olyan sokat fent voltam! :cry:
Most meg el kezdett úgy fájni a derekam, meg a hasam is! Arra vettem be magne b6-ot? De miért fáj a derekam? Az idő miatt? Szörnyű!!!

Maumacko
Üdv köztünk! Én is el vagok keseredve, hogy kicsi a hasam. Mindenki azt mondja, hogy úgy nézek ki, mint aki épp jóllakott! :cry: Hány éves vagy? Tervezett baba volt v. meglepetés baba?
Én is egyetemista vagyok, plusz dolgozom! Halmozom az élvezeteket! :lol: 18 hetes uh-on derült ki nálatok a baba neve? Szép neve lesz! :wink:

Vivi
várjuk az infokat majd!!!! Sajnálom az éjszakát!!! :cry: Én írtam tegnap Orsinak, de nem válaszolt! Kíváncsi voltam, hogy hazaengedték-e! De többet már nem akarom zaklatni! :oops:

Gabi
Mi van veletek????? Már nagyon kíváncsi vagyok!!!! Gyere picit hozzánk!!! Írj pár sort magatokról!!!!

evita10
Budapest IX. kerület

Evita
Sajnálom a rossz éjszakát :cry: borzasztó idő van, sztem közre játszik ebben, a magne b6 talán segít, de a derekadat pihentesd :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok Kismamik!

Hát először is szebb időt mindenkinek...ez borzalom.

Suzy! A kis kimozdulás lehet jót tett a vv-t leszámítva, akkor nyugodtan tudtál aludni viszonylag. Lassan telnek a napok. Kitartást a fekvéshez, lehet ez a borongós idő benneteket is elnyom, de én olyan gyagyának érzem magam tőle.

Maumackó! Az egyik diplomám tanítói. Mit ne mondjak a terhesség baba meg ez a szak nem ideális párosítás. Amikor még én csináltam sok volt a gyakorlat, sokat voltunk iskolában gyerekek közt. Rengeteg energia ráment az órákra amit tartottam és még mellette úgyan úgy járj be a sajátodra is, mert nem mentesít semmi alól a tanítási gyakod. Nem lesz egyszerű. Kitartást hozzá!

Wivi! Sajnálom az éjszakát nagyon, Már nincs sok hátra. Rendesen le van terhelve a szervezeted. Ha tudsz próbálj meg pihenni nap közben is egy keveset!

Elkezdtem óvatosan tornázgatni. Hát elég sokat feküdtem, meg még fekszek most is babó miatt és érzem hogy már a pihenés elnyomaszt teljesen. Jól esett nagyon. Ma megyek védőnőhöz is...hát kiváncsi leszek. Jajjj meg jön haza Apácska :D :D Már nagyon hiányzik. Azt mondta kb 3-ra, de tudom hogy a trailernél mindig csúszik az idő...de este már tuti együtt leszünk. Vacsira már rendelt egy túróstésztát. .

Mindenkinek szép napot Kívánok!!

KépKép
yokka03

Kép

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Olyan sokan lettünk, h csak így tudom feltenni a táblit. :? :)

Mindjárt visszaolvasok. :)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Evita: Köszi szépen. Nem, mi 20 hetesen voltuk uh-n és ott kérdezte a szonográfus, h akarjuk-e tudni a nemté, mi meg h hát persze: erre abban a pillanatban szétrakta a lbait a picuri, mintha tudta volna h mi arra vagyunk kiváncsiak :) Nem volt tervezett baba, igazából még fogamzásgátlót is szedtem. Én 19 vagyok, a párom 21. Először nagyon megijedtünk, főleg, hogy az én családomban nagyon sok vetélés volt, fiúk meg nem nagyon születtek, nekem is két fiú testvérem lett volna, de sajnso meghaltak a születés után, nővéremnek kétszer lett volna ikerterhessége, mindig csak az egyik baba maradt meg az ikrekből, a másik nővérem meg kétszer vetélt el, és most harmadjára született egy csodaszép kislányuk. :( Szóval kicsit féltem az első felében meg hát még most is. Mindenki nagyon örül, hogy fiú lesz, erősíti a fiúcsapatot a családban. Bár én egy kicsit félek ezek után nehogy baj történjen, persze a párom állandóan rámszól, hogy ne gondoljak ilyenekre. Eddig minden oké, már a párom is teéjesen megnyugodott, sőt.... :) :) :)

Yokka: Sajnos tudom,már most nagyon nehéz :( De én nem szeretném abbahagyni... :(

Kép
maumacko

Durva, hogy milyen sokan vagyunk már!!! Tök jó!!! :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Mamucka! hát remélem nem is lesz rá szükség. Az iskolai tanítási gyakokat össze lehet vonni ha a szakvezetőd majd belemegy. Én egy 100 órásat így hoztam össze. Mivel a második diploma gyakorlati kurzusaira nem igazán tudtam volna bejárni ezért toltam egy félévet. Meg lehet oldani, de a pici mellett az sem szerencsés. Nagyon sok erőt hozzá.

KépKép
yokka03

babaruha szerintem is érdemes kivárni miket kapsz és utána elindulni a vásárlással...lesz kiadás bőven úgy is...én így csináltam...igaz senki nem állt sorba mert "babonából" nem mondták meg hozták a dolgokat de elmondtam mindenkinek hogy tegyék félre a babonát mert én már kezdem a vásárlást és jó lenne tudni mit nem kell venni...szóval akkor mindenki hozta amit nekünk szánt és mikor a listát megnéztem kiderült hogy alig 1-2 dolog hiányzik csak
"megmarad-e a baba" nem tudom...az azért reménykeltő hogy 12 hetes mert elöb szokott a 8-10.héten elmenni de mikor én is véreztem akkor mondták hogy a 12.hét azért nem garancia...sajnos még utána is előfordul vetélés...nem tudom wivi lehet hogy úgy járt mint én és minden ellenére megmarad az a kicsi...ha nem látom én se hiszem hogy akkora vérzést és görcsöt túlék egy kicsi poronty mint nálam az enyém...
pocak tudom milyen rossz ha nem látják hogy pocakos vagy...én alapból kerek vagyok így senki meg nem mondja hogy terhes vagyok...itt irigykedek amikor látom kinek mekkora a pocija...de az is biztos hogyha látnák akkor se adnának helyet a buszon szóval végülis mindegy...csak kicsit dicsekednék szívem szerint dde nem tudok....nem látszik...szerintem nálam majd csak az utolsó hónapban fog látszódni...csak ciki hogy nem tudok úgy menni lépcsőzni és lihegek és mivel nem tudják hogy terhes vagyok gondolják:" na a dagadt csaj mindjárt megfullad mert menni se tud"...épp ezért sajnos bennem van hogy igyekszek úgy mozogni mint régen
most kaptam ki valakitől hogy ne siessek ennyire mert ha én fulladok akkor a baba is....
de olyan szégyen ez mert pl most is mikor mentem szavazni ott álltam a bizottság elött és a tesóm miatt sprinteltem mert nem vette észre hogy nem bírom a tempót na és mire odaértem úgy néztek rám hogy magyarázkodnom kellett hogy miért kapkodom a levegőt...van pillanat mikor kiírnám legszívesebben hogy:azért lihegek mert terhes vagyok!
szóval jó lenne ha látszódna hogy pocakos vagyok mert akkor nem lennék ilyen frusztrált....

Kép
menion
Budapest

Helló lányok!

Velünk semmi,búslakodunk és várunk..................

Pusz

Kép
cukigabi
Budapest

bizony sokan vagyunk már én kezdem elveszteni a fonalat is...
nagyon szuper ez a csapat és mivel mindenki ilyen sokat ír egyre több időt töltök olvasással...de nagyon örülök mert már nagyon sok jó tanácsot kaptam tőletek és legalább kiélem a terhesekre jellemző "csak egyről tud beszélni"dolgot és így nem vagyok másoknak (remélem)idegesítő...
mert lássuk be ez másoknak nem annyira érdekes hogy annyit beszéljenek róla...és azt se szeretik ha valaki csak egy témáról beszél folyton...

Kép
menion
Budapest

Menion! Ez aranyos, de hát miről is beszélhetne egy kismama :) Bár én az ismerőseim előtt nem szoktam beszélni róla mivel amikor elkezdtem mesélni csak néztek rám, és nem értették mi van...így a beszélgetés elég lapos...meg egy idő után kerülik a társaságod. A pocak miatt ne agódj, nem vagyunk egyformák. De azért egy vékony alkatú nőn rendesen meglátszik a pocak....a férfiak szemszögéből meg az jön vissza jó nagy dinnyét evett, meg hogy nézd már mennyit evett a néni. Ez jobb?? A nők azért megletják egymáson ezt a más állapotot. Én csak akkor szoktam magamban sokat gondolni amikor látom hogy kis 10-en éves lányok akkorák mint a fél ház, mindenük kilóg a nadrágból és fél emeletet is lifttel tesznek meg. Ami nálunk várandósoknál és akik megélik velünk szépség az másoknál nem igazán az. Sok kismamának nem engedik át a helyet, sőt a pénztáraknál sem engedik előre, sajnos elég sok emberben már nincs egy szemernyi együttérzés vagy jóindulat. Én már előre felkészültem ezekre és amíg tehetem inkább a tömegközlekedés helyett vagy kocsi vagy gyalog.

KépKép
yokka03

Sziasztok!

Sajnos nem birtam jönni...a hétvégém nem volt olyan jó.
Szombaton sütés-főzés ...na meg a páromnak kellett segítsek,ragasztotta a fóliát az autó ablakjára.Szombat este pizzát sütöttem már rég ettünk és elhatároztam h megcsinálom...nagyon fincsi volt :).

Vivi!a múlt héten kipróbáltam a Kakaós csiga sütit...nagyon finom volt,köszi a receptet.Sajnálom h rossz éjszakád volt.És a jósló fályások milyenek :?: Én is észre vettem kb 2 hete görcsöl esténként az alhasam néha reggelente is...utoljára mikor voltam uh-n meg kérdeztem a dokim és azt mondta h nem baj,de előtte meg kérdezte tőllem h hányszor van 1 nap.
Drukkolo a CTG-re!+++++++

Anna!Szép képek!Szép helyen voltatok.És mégeygszer gratulálok!

Manama/Maumacko!Üdv köztünk!Gratulálok a babához!

Gabi!Örülök nagyon h Roli eszik többször nagyon édi .
Meglátod a hétvége is hamar itt lesz és végre eggyütt lehettek.Kitartás :!: Drukkolok!+++++++++++++
Orsiról tudsz valamit?haza értek?

Evita!Sajnálom a rossz éjszakád!Örülök h Te is érzed a pici mozgását.Gratulálok!

Suzy!Nagyon jó h nyitottál egy ilyen topikot,örülök nagyon h megtaláltam,köszi.Jó csapat gyült össze.
És h aludtál az éjszaka?Mi felénk borongós idő van és néha szemetgél az eső :( .Már előre félek a tél-től nem szeretem a hideget.

Nomi!Szurkolok h a párodnak legyen jó munkahelye!

Szandri!Szép a pocakod csini vagy!Jó lett a vonalzód!

Andi!Tyűha h mekkora már Dóri baba...nagyon édi és gyönyörű!!!
Jó költöszködést!

Böbe!Neked is gratulálok!Örülök h érzed a pici mozgását.

És elnézést hogyha kihagytam valakit.

Szép napot mindenkinek!!!

Kép
erika12

Sziasztok!

Maumackó, kitartást kívánok a sulihoz és a babaváráshoz így egyszerre. Le a kalappal előtted (és persze a többiek előtt is), hogy bírod a strapát. A pocak pedig tényleg egyénfüggő, ne izgulj miatta! Én is pl szeretném, ha már szépen látszana, de majd ha a postán/boltban észreveszik és netán előreengednek, tuti nagyon zavarba jövök… :) /De azok alapján, amiket írtatok-és abszolút reálisan- lehet, hogy én naív meg fogok lepődni :D /
A párodhoz hasonlóan én is azt mondom, hogy ne izgulj, fő a pozitív gondolkodás!!!!!

Vivi, sajnálom, hogy nem az igaziak az éjszakáid! Biztos fog ez még javulni, amíg a picid megszületik! Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vizsgálatokon és szorítok, hogy jó eredményekkel gyere!
És köszi-köszi a táblázatért, nagyon jó látni! Még annyi, amit nem mondtam, hogy a PTE KK Szülészeti Klinikán tervezek szülni. De emiatt nem kell változtatni ;-)

Evita, sajnálom a rossz éjszakát és a hátfájást! Nem lehet, hogy a front okozza? Én pl megérzem az ilyesmit az ízületeimben, a teleholdas-szeles éjszakát pedig úgy, hogy rettenetesen alszom… :oops:
Tényleg halmozod az élvezeteket a sulival+munkával! Csak hajrá, ha bírod ;-)

Yokka: ha minden igaz, akkor nagyon boldog estéd lesz! Szuper!

Gabi! Kitartást, megy a drukk!!! +++++++

Menion: hát, ha mesélni akarsz, csak bátran… én órákig el tudom olvasni a sztorijaitokat!

Itt is ramaty idő van, hűvös és gyakran szemerkélős. Várom a napot!

Pusszantás!

KépKép
manama

Erika!
Akkor pihenj most ha tudsz és próbáld bepótolni a hétvégét!
Hű, te is a vége felé jársz... szurkolok!

KépKép
manama

Szép napot Mindenkinek!

Ideértem én is. Furcsa napjaim vannak ezen a héten. Talán a hétvége merített ki ennyire?! Felkeltem reggel fél8kor, bevettem a kis antibiotikumomat (4 hete szájzáram van, psze senki nem érti mitől), kivártam a fél órát, ettem, és délig aludtam. Nem szeretem ezt, totál nyomott vagyok egész nap :( . Pedig én nagyon szeretem ezt az időt. Az ősz a kedvenc évszakom.

Elnéztem ezt a klassz kis táblázatot, próbáltam összefoglalni, kiről mit tudok, de hát katasztrófa :). Teljes káosz a fejemben. Lassan már fel kell írnom, hogy ki mennyi idős, hová való, illetve a személyéhez tartozó fontosabb dolgokat, amiről napi szinten beszélünk, mert ez így nehéz :D. De lehet, hogy meg is teszem.

Maumackó: Üdv Neked. Két okból is örülök, hogy jöttél. Egyrészt csak úgy, mert tök jó, másrészt pedig így már nem vagyok egyedül újonc. A pocak méret miatt pedig ne aggódj, Te legalább érzed a babád mozgását. Nem tudom, viselsz e kismama nadrágot. Azzal tök jól lehet csalni. Legalábbis nálam lényeges a különbség. Az olyan nacira gondolok, aminek van az a zsák része és fel lehet húzni egészen mellig. Én a C&A-ban vettem egy farmert, mert a kismama ruháimat csak most kaptam meg és muszáj volt beruháznom. De valamiért (gondolom a szabása miatt), határozottan kiemeli a pocakot. ÉÉÉs képzeljétek, engem egyszer már előre engedtek az idősek egy távolsági buszon. Leesett az állam. Na akkor is az a gatyó volt rajtam.

Manama: Hol? Mikor? És milyen babaruhabörze lesz? Nagyon felizgatott a téma, mert a hétvégén meglátogatnak a barátnőim és ők talán még jobban rá vannak pörögve a babaruha, babamotyó témára, mint én magam. Olyan cukik :). Ez pedig remek alkalom lenne nekik, hogy kiélhessék magukat.

Yokka: valószínűleg nem olvastam annyira vissza, mert nekem nem tiszta, hogy hol is és mit is dolgozik Apácska, hogy távol vagytok egymástól? Nekem ismerős ez a helyzet. A férjem 3 hónapot volt gyakidőn Székesfehérváron. Csak hétvégenként találkoztunk. Már régebben volt, de még most is pontosan érzem, hogy mennyire rossz volt ez. A csütörtök, szinte már elviselhetetlenül lassan ment el. A péntek pedig??? Hát arra jobb nem is gondolni. Direkt olyan sokáig húztam a teendőimet, amilyen sokáig csak tudtam. Félelmetes hogy lelassul ilyenkor az idő, szóval együtt érzek veled/veletek.

Már nagyon izgatott vagyok, mert holnap délután megyek a 20 hetes uhra. Végre Imi is el tud jönni velem. Ez azért nagy szó, mert ő még nem is látta a kis Mütyürkéjét (Reggel 8tól este 7ig dolgozik :( ) Igazándiból azért is várom annyira, mert nagyon kíváncsi leszek az arcára, a reakcióira. Imádja a gyerekeket, az ő családjában rengeteg van. 6an vannak testvérek és már 9szeres nagybácsi, szóval tényleg nagyon elvan a gyerekekkel, őt is szeretik. De azt ő sem tudja elképzelni, hogy hogyan fogja érinteni az első nagy találkozás (mármint csak monitoron keresztül). Meg aztán ha szerencsénk van, akkor holnap estére már tudni fogjuk, hogy milyen színű ruhácskákat válogassunk. Szóval nagy napunk lesz holnap. :) Persze az idő most is rettenetesen lassan megy. Most, hogy van mit várni...

Na, olvasok vissza, mert sokakat kihagytam.

KépKép

Kép
szandriii

Maumacko
Húúúú, de fiatal vagy :wink: nem rosszból és irigységből írom :!: :wink: sajnálom azt a sok vetélést a családban, nálunk a nővérem iker lányokat veszített el :(
kitartást az egyetemhez :!:

Menion
Én is sokszor kapkodom a levegőt :!: ne aggódj, Te tudod, hogy lakik odabent valaki, jól vagy és boldog kismami, akik meg nem látják, mert nem látszik kívülről, majd látni fognak egy pár hónap múlva baba kocsival :!: :wink:

Erika
Most már tényleg lassítanod, pihenned kellene, lassan itt az idő neked is :!: :wink: Ádika hogy van :?:

Szandriii
Érezzétek jól magatokat a holnapi uh-on, reméljük megtudjátok a nemét is...és akkor lehet vásárolni :!: :wink:

Ez az idő brutális :evil: nekem annyira kemény a hasam, pedig fekszem egész nap és olyan, mint a szikla :!: :cry:

Gabi
Kitartás drága :!: ölellek :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

itt az Én 32 hetes pocakom

Kép

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Pocakkeményedésről ezt olvastam:

"A pocakkeményedés félreértett fogalom, itt ugyanis nem arról van szó, hogy a pocakod keményedik, mert ezt leginkább a baba mozgása okozza. Ekkorra már szinte teljesen kitölti a hasat, így ha egy kicsit helyezkedik már mintha szét akarna szakadni a hasfal…A valódi fájások vagy jóslófájások esetén nem a pocakod keményedik, hanem menseshez hasonló erős görcseid vannak, amik általában a derékből indulnak és legalább 30 mp-ig tartanak, utána viszont elernyednek, teljesen elmúlnak. Ha tehát egész nap feszít a hasad, azt a baba okozza, nem pedig méhösszehúzódás."

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Jajj Suzy....növekedtetek ahogy nézem :D Nagyon helyesek vagytok!

Voltam védőnéninél. Nem estem hanyatt. Kb 2x kérdezte meg hogy biztos akarom-e ezt a gyereket. Nem esett jól egyáltalán....csak hogy a myoma, a baleset, meg a rizikófaktor, meg az apai tényezők, betegségek....Ezt amikor csináltuk is tudtuk, attól lehet egészséges babánk, meg normális terhességem.

Mindentől elment a kedvem, valószínüleg ha nem akarnánk nem nála csücsülnék.

KépKép
yokka03

Yokka
köszi,kedves vagy :wink: :!:
húúúú, ez nagyon borzasztó lehetett, Én lehet, hogy nem is bírtam volna onnan eljönni ezek hallatán :shock: ez felháborító, hogy mondhatott ilyet :roll: el hiszem, hogy megviselt, de ne vedd a szívedre drága...próbálj meg nem elkeseredni, remélem a párod hamarosan otthon lesz és megnyugtat :!: :roll:
minden rendben lesz, egészséges kisbabátok fog születni most csak is erre gondolj és mond is ki :!:
hát ettől a védő nőtől sem kell sokat várni sajnos... :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Suzy!KÖszi jól van Ádámka...sokat mocorog.Nekem is többször be keményedik a pocakom egyik oldalt,de van mikor teljesen...reggel mikor fel ébredtem fájt a pocakom meg volt keménykedve,lehet azért mert oldalt feküdtem sokáig...többször is ki-ki nyomja valamilyét,de olyan jó érzés.Bizony lassan itt az idő el sem hiszem...hogy repül az idő.Sajnos a kiságy még most sincs össze rakva :( ...már úgy szeretném látni h minden készen áll.A páromnak sajnos mindég közbe jön valami és sok munkája van itthon is.

Szép a pocakod és csini vagy! :wink: És gratulálok a 32 héthez!

Yokka!Tényleg borzasztó h ilyeneket kérdezett a védőnőd...meg látod minden rendben lesz gondolj csak a jóra és pozitívan.Szorítok!!!

Kép
erika12

Erika
örülök, h jól vgytok :!: :wink: olyan puklikat tud csinálni a hasamon nekem is :lol: kicsit megijedtem, h olyan kemény mostanában a hasam, de amit írta az előbb megnyugtató volt számomra...növekszik, kevesebb a helye, mindenhol érzem, kitölti a teret :wink:
A férjed most már szakíthatna rátok is időt :!: :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Yokka!
Fel a fejjel!! Tudod, hogy mit akarsz és azt is, hogy mi vár(hat) rád. Van egy szerető párod...na, nem is sorolom. Csak azt akarom (én is) mondani, hogy minden rendben lesz!! Szorítok én is, hogy jól alakuljon a várandósságod. Az ilyen megjegyzéseket pedig ne vedd a szívedre, nem éri meg!

Suzy!
Óóóó, nagyon szép pocak! Gratula!

Szandrii!
Szurkolok a holnapi UH-hoz és ahhoz, hogy a babád megmutasa magát. Aztán majd, ha tudjátok, hogy kit vártok, itt: https://www.babanet.hu/hol-mi/borze.php is nézhettek ruhákat! ;-) Én még nem voltam börzén, de több ismerősöm is dícsérte, igaz ők Pesten voltak (Tatabányáról mégiscsak közelebb van Pest :)

KépKép
manama

Ezt még hadd meséljem el!
A táblázatról és Böbe baba névválasztásáról jutott eszembe ez az édes sztori!

Unokatestvérem a második gyermekét várta, nagyink persze el volt ragadtatva. Nagy a család, de minden hírnek úgy tud örülni...igazi szupernagyi! Szóval kérdezgette az unokatestvéremet többmindenről és az is szóba került, hogy mi lesz a pici neve? Hát Maja! Nagyi elgondolkodott, forgatta a fejében a hallottakat, aztán nagy óvatosan, nehogy sértődés essék, megkérdezte, hogy "rendes" neve is lesz?? :lol: Sokat látott ő már, de talán a régi neveket szokta meg... Aztán Kislány lett és Maja, a nagyi pedig teljesen megszokta a nevét, nem volt abban semmi hiba! :P

Nagy ölelést mindenkinek!

KépKép
manama

Maja pedig olyan iszonyatosan aranyos név.
Köszönöm Nektek a bíztatást! Mérgemben megettem egy nagycsomó b-t ...(banánt)...2-ig bírtam. Még Majsán van Apácska...7-re itthon lesz...addig csinálom a vacsit. Szandrii! Szerencsére csak a tavasz meg az ősz ilyen...nyáron helyben sok a munka aztán ha jól megy minden akkor a túlóráit télen lecsúsztatja (nekik nem fizetik ki, hanem amikor van munka dolgoznak, mikor nincs akkor nem de a fizu ugyanúgy jár) és akkor együttjárunk majd uh-ra is. Nagyon várom már. Nálatok az Apuka mikor ment be először uh-ra? Már az elején bent lehet?

KépKép
yokka03

Suzy!Örülök h segíthettem...nem kell megijedni...igaz nálam is elő fordul.Szerintem is a férjem most már ránk is szakíthatna időt. :roll:
Nálunk esik az eső,szerencsére délelőtt nem esett és el bírtam menni a faluba a postára nem messze van tőllünk.
Ma akartam vasalni de semmi kedvem nincs hozzá majd holnap...meg vár.
Pihenj sokat!

Szandri!Megy a drukk a holnapi uh-ra!++++++++++

Manama!Maja szép név...nekem is tetszik.

Kép
erika12

Yokka
Lehet, hogy indiszkrét vagyok? Nem kell válaszolnod. De a védőnőd milyen alapon kérdezte ezt a dolgot? Talán nehezítő körülményeitek vannak?
Uhra Imi még sosem jött be, pedig egyszer már elvitt Szigetvárra munkaidőben. Akkor azért nem jöhetett be, mert hüvelyi uh volt. Bejöhetett volna, de én nem akartam, mert neki pont szemben lett volna minden. Nem akartam kitenni ennek. Azt hiszem ez a 12 hetesen volt. Utána a 16osra meg nem tudott jönni, szintén a munka miatt. Horror mennyit dolgozik, de hát... vmit vmiért.

Manama
Köszi a címet :), mi biztosan kimegyünk. Vicces lesz.

Többiek köszönöm szépen a drukkokat, már én is drukkban vagyok :P

Suzy, nagyon cuki pocak :). Olyan hihetetlen, hogy ennél még lehet (és lesz is) nagyobb. Már nagyon várom, hogy az enyém is legyen legalább annyival nagyobb, hogy érezzem végre a rugdosást, forgolódást, egyebeket.

KépKép

Kép
szandriii

Ja és a Maja név nekem is nagyon tetszik, számításba is került, csak nekünk sajna nem passzol a vezetéknévhez.
Én továbbra is tanácstalan vagyok a lány nevekkel :(, ezért egyszerűbb lenne, ha fiúcskát várnánk, bár a férjem szerint csajszi lesz. Mindegy, hnap kiderül. Remélem.

KépKép

Kép
szandriii

Örökletes meg egyéni betegségek miatt okoskodik....sajnos.

KépKép
yokka03

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?