A beteg kutyának nemcsak gondos ápolásra és bánásmódra, hanem szakszerű diétára is szüksége van.
.
Ha a kutya beteg, nem ehet zsíros, nehezen emészthető táplálékokat. Szervezete viszont a betegség alatt sem nélkülözheti a fehérjéket, a vitaminokat és az ásványi anyagokat.
Ügyelni kell a beteg szervezet folyadékháztartásának egyensúlyára is. Ezért a kutyát gyakran kínáljuk húslevessel, teával, vízzel.
A betegség előtt és alatt megváltozik a szervezet tápanyagszükséglete, rendszerint csökken az étvágy.
.
Általános alapelv, hogy a beteg állatot soha nem szabad agyonetetni. Fokozottan érvényes ez a beteg kiskutyákra!
Na kerestem de csak betegségeket találok,de én nem vagyok állat orvos honnan tudnám mi baja.Fórum is van,de ahogy láttam kapok választ kb ezer év múlva ha kérdezek.
Majd meglátjuk mi lesz este.
Ó én nem merem megszúrni.De L.mielőtt ment dolgozni adott neki gyógyszert.Nem inkább száraz,meg úgy össze van esve,meg remeg.De az gondolom attól is lehet,hogy ma még nem evett.
Most alszik
Te vagy az ápolónő! Én rengeteg injekciót adtam az állatoknak. Kénytelen voltam,mindent beszereztem ami kellett. Bár a végén már elég nehéz volt a beszerzés.
Én ismerőst se szúrok csak ha nagyon muszáj.De az nagyon ritka.Dömét meg sose.Egyszer a b.nőm lányától vettem le vért és elájult.Hát mit mondjak kivert a víz.
Márti:igaza van Zsuzskának,kell a folyadék,mi is injekciós fecskendővel itattunk ha nem ment magától a dolog...
Ha száraz az orra,akkor lázgyanus és kiszárradás gyanus a kutyu...
Algopirin gyógyszerben is jó,reggel-este fél-fél szem mehet neki,többet ne,mert kistestü...
Most olvastam vissza mit irtál Benóékról... Holnap menek láncot és lakatot venni... Vagy egyszerüen csak a kezébe adom inaskát és már le is van kötve...