Sziasztok!
Köszi a drukkokat! Már jobban vagyunk kicsit. A gyerek szuperül, apa meg én még kicsit döglődünk.
Tegnap voltam dokinál. A babó elvileg jól van. Bőszen kortyolgatta a magzatvizet.
A sok keményedés és görcs még egyenlőre elmegy, mert nem rövidült meg miatta a méhnyakam és a méhszáj is zárva. Ha esetleg sokat keményedek akkor mennem kell ctg-re, és megnézik milyen sűrűn jönnek ezek a „fájások”. Akkor kapok egy gyógyszert, hogy a baba ne akarjon még kijönni. De amíg a méhnyak/száj rendben van addig ezzel kapcsolatban no para.
A skarlátra írt fel a dokim rendes antibiotikumot és elcsodálkozott, hogy nem kaptam egyből én is. (Kendével egyidejűleg) Szóval felírt egy bogyót, de telcsiznem kell ez ügyben, mert még megkérdezi a koraszülött osztályt, hogy mit javasolnak még. Ja és azt mondta elvileg a baba nem tud megfertőződni. Őt védi a burok. A fejlődési rendellenességet nem mondta, hogy lehet, bár én sem kérdeztem rá. De ezek után én nem hiszem, hogy bármi rendellenesség lehet majd ebből. Bár ezt csak én gondolom. Mondjuk igazán akkor leszek nyugodt mikor a kezemben tarthatom az egészséges kicsi fiamat.
Délelőtt elmentünk boltba meg gyógyszertárba. Itt akkor még nem fagyot. Persze mire leértem eleredt az eső. Hazafelé úgy jöttünk, mint a pingvinek. Kende élvezte, hogy csúszik, én kevésbé…
Tasin: szuper a vizsgaeredmény! Hátad jobban van? Jópofa a férjed ezzel a ferraris ülésel
Gabka: én nem játszok semmilyen szerencsejátékon. Sose nyertem, pedig évekig 5-ös lottóztam. Olyan kis kedves nagymamis arca van a mamádnak. Sajnálom, hogy nem örülhet veletek együtt a kicsinek!
A bodyból nem baj ha több van. Bár én nem vittem túlzásba. Kb. 5 rövid 5 hosszú u. volt. Én 20 db textil pelust vettem. Én nagyon sokat is használtam. Pl. kiságyba a feje alá, a játszószőnyegen a feje alá, a babakocsiba a feje alá, büfiztetéshez, meg nekem elég bukós volt, így naponta többször kellett cseréltem neki.
Sziszike: apukád hogy van?
Evike: én nem kaptam D vitamint. Azt mire kéne szedni?
Nekem Kendének szivacs volt a kiságyba. (a kicsi ezt örökli) Rendeltem egy 8 cm vastag szivacsot, szerintem tök jó volt. Bár valaki esküszik a kókuszra.
Tünemény: a nagypapid egy tünemény ember.
Elhiszem, hogy elkettyentél, mert elveszett a gyűrűd. Azért ilyen csak egy van, bár pótolható. De a pót az akkor is kicsit más.
Annak örülök, hogy Luca baba jól van!
Jajj vigyázz a náthás, beteg kollegákkal. Nehogy elkapj valamit.
A kérdéseidre a válaszom: Én nem utaznék egy 1-1,5 hónapos babával egy 15 perces szertartás és egy kis mosoly kedvéért órákig, pláne nem vonattal. Még kocsival okés. Meg azért számíts arra, hogy lehet akkor már hőség lesz és azért az nem hiszem, hogy jó lenne a kicsinek.
Hozzánk jött pár családtag szülés utáni hetekbe, de csak a szűk család (tesó, nagypapa, nagymama) A többi családtag szépen sorjában jött és nem kellett nekik mondani, hogy az első hetekben hagyjanak békén, valahogy tudták maguktól.
4-6 hétig nem vinnéd ki szülés után a gyereket???? Jesszus ez mekkora baromság. Még ha téli baba akkor is ki lehet vinni őket persze akkor nem órákig. Én Kendét először 1 hetesen vittem ki. Igaz csak egy 20 perces kis sétára. Utána fokozatosan minden nap többet.
Zsu: aranyos vagy, hogy nézelődtél nekem a skarláttal kapcsolatban. Én is átkutattam a netet, de nem sokra jutottam. Azt gondolom, ha nagyon nagy gond lenne vele akkor tán a net is jobban foglalkozna vele nem?
Jobbulást Emmának!
Dharma: szuper, hogy megvan a kocsi! Nekem is Pc sportkocsim van ez: igaz az enyémnek még nem forgatható a karja, de szerettem nagyon, mert könnyű.
http://www.babakocsit.hu/index.php?page ... &Itemid=58
Egyébként a fekvős babakocsi mellett ezt is fogom használni kisebb utakra, mert azért ez is majdnem vízszintig dönthető.
Ja az hogy a szemébe süt a nap, esik az eső: ezt a dolgot megoldhatod esővédővel, vagy napsütésben napernyővel
Annaszuszi, Sildi: kitartást a felújításhoz!
Annaszuszi: a lakótársak miatt részvétem. Mi mikor felújítottunk kitettük a hirdetőre, hogy bocsika 2 hónapig sajna zajosak leszünk, de próbáljuk a lehető leggyorsabban megcsinálni a dolgokat. Nem is csöngetett senki, csak a gyerekesek kérték, hogy du. 12-15-ig ne zörögjünk, mert alszanak a gyerekek. Be is tartottuk. Így nem volt vita.
Egyébként nálunk is lakik egy két barom. Van amelyik képes este 9-10 órakor ütvefúróval fúrni. Oké, hogy a betont nem viszi más, de este 9-10-kor azért már nem kéne. De volt aki hajnalok hajnalán tette ugyanezt. No comment.
Gesztenye: a szmogriadó miatt paráztunk, hogy feloldják-e, mert mi kedden mentünk a dokimhoz (ugye vidékről jövök Pestre) és páros rendszámunk van, és kedden a páratlan mehetett. Már le is szerveztük a sógor kocsiját, hogy adja kölcsön, de szerencsére kedd reggel feloldották a tilalmat. Mi lesz akkor, ha majd büntetni fogják és épp szülni mész???? Gyorsan kerítesz egy másik kocsit??? De honnan? Vicces lenne. Apa azt mondta na akkor leszarná a rendőröket.
Cat: örülök, hogy te megúsztad a bárányhimlőt. Az unokahugidnak meg jobbulást!
Aranyos a bútor! Örülök, hogy rendben volt minden a dokinál!
Ettike: én pont ma mondtam le a bölcsit. Nálunk is akkor mehet a gyerek, ha dolgozol. Másképp fel sem veszik. Kendén is látom, hogy unatkozik néha. Már kevés vagyok neki.
Hű micsoda szülőszoba. Nem semmi. Mint egy hotel.
Tisa: de jó te is előkerülsz lassacskán.

Én a bevezetőben írtam mi volt tegnap a dokinál. Hát én is reménykedem, hogy nem lesz baja a kicsinek! Kende köszi már jól van.
Köszi az infót a házasságival kapcsolatban!
Gizu: pacsi neked. Az én gyerekem is ugyanezt műveli. Nem akar sem du sem este aludni. Egyik nap elaludt 9-kor de éjfélkor közölte hogy meg susi és tekergőt nézni. Na persze még mit nem

Egyébként ha nem is alszik napközben akkor is este fél 10-10 mire elalszik. Meg akkor is ha alszik egy órát délután. Vannak ilyen későfekvő gyerekek (kevés az alvásigényük). Csak abban bízok, hogy a tesó nem ilyen lesz.
Bogi: szuper az eredményed! Én akarok menni a szülésfelkészítőre a mávba csak nem tudom mikor. Te mikorra tervezed? Mondjuk én csak olyan február-márciusra gondoltam.
Judy: engem is érdekel a szülésfelkészítő. Majd írj mi volt a dokinál! Szuper, hogy végülis rendben a cukrod!
Karneol: üdv minálunk! Melyik kh-ba fogsz szülni?
Padri: de jó hogy te is írtál magadról! Jó lenne tényleg megint egy tali, de csak ha egy kicsit jobb idő lesz.
Bébihordó: látom most ez a téma. Na az én véleményem: nagyon praktikus szerintem a babakocsira felszerelhető fajta. Nekünk nem ilyen van sajna, hanem külön van hordozó és külön a babakocsi. Viszont mikor csak a városba ugrottunk le akkor nagyon jó lett volna, ha a babakocsira szerelhettük volna, mert irtó nehéz cipelni, plusz még amit vásárolsz. Szóval nálunk ez úgy működött, hogy apa cipelte a gyereket a hordozóba és meg a nehéz szatyrokat.
A sima hordozót én spéci azért is szerettem, mert nekünk nagyon hasfájós volt Kende és abba olyan jól összegömbölyödött és akkor a hordozóba ringattuk és az tök jó volt neki. Meg nekünk is, hogy nem üvöltött. Meg én arra is használtam, hogy mikor már hozzátápláltam és az etetőszékbe még nem lehetett betenni őt, de a hordozóba tök jól lehetett etetni. Meg sokszor vittem magammal a fürdőbe, konyhába.. meg a lakás egyéb pontjaira. (bár erre a pihenőszék is jó) De nekünk az nem volt, de most sem fogok venni.
Szülőszoba: én 3 ágyas szülőszobán voltam. Nem se rossz, se jó. Furi volt. Az egyik ágyon épp stoppolták össze az egyik lányt, a másikon a csajszi a csaszis műtőre várt, én voltam a 3. én meg ott szenvedtem. Mikor már a vége felé jártunk már csak én voltam egyedül, meg az összes szülésznő, nővér, gyerekorvos, én orvosom, szóval voltak vagy 8-an bent. És tudjátok mi volt a legviccesebb? Én ott szenvedtem és mikor felemeltem a fejem látom ott ül mind egy félkörbe kb. 5 méterre tőlem és mind engem néz, mint a moziba. Olyan morbid volt az egész, de nekik ezt szerintem tök természetes volt.
Az osztályon meg 2 ágyas szobában voltunk. Hát jókat röhögtünk a csajszival. Csak az volt a gáz, mikor ő éjjel elkezdett fejni én meg nem tudtam aludni tőle. Bezzeg ő napközben jókat aludt én meg szenvedtem a fáradságtól. Egyébként nekem is sokat segített és adott egy csomó jó tanácsot!
Vérvétel: nekem is mennem kell most egy teljes vérképet csináltatni. Azt mondta a dokim rég voltam (16.hét) és menjek. Úgyhogy jövőhéten megyek én is. Nektek nem kell????
Hű már megint jó sokat írtam.