A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok!

Látom mindenki nagyon szenved a melegtől, nálunk sem jobb a helyzet... De én úgy vagyok vele, hogy inkább meleg, mint hideg... Szerencsére a mi lakásunk nem melegszik annyira fel, általában 24-25 fok!!!

Súlyom Gergőnél 31 hetesen 10 kg plusszom volt, most (29 hetesen) a két picurral 6 kilónál tartok, ezek szerint tényleg minden terhesség más... De engem annak idején nem bántott a védőnő a 10 kg-ért, a végén 17 kg lett és sajnos 3 rajtam is maradt... Majd most három gyerkőc mellett tuti leadom azt is!!! (legalábbis remélem)
A pocakom viszont lehet, hogy már most akkora, mint a Gergővel a végén, hajolni már én sem tudok....

Kép
Kép
times

Times,
úgy megnéznénk a dupla mérertű pocakodat! Majd ha egyszer lesz rá időd, lécci!!!!!! :)
Egyébként tök igazad van, én is mindig azt mondom, hogy inkább meleg legyen, mint hideg, pláne, hogy jön a nyár, és ez nem akármilyen nyár lesz az életünkben. :wink:
Bogesszel délután sms-t váltottam, már Horvátországban pihizik, azt írta, ott nincs olyan eszement meleg. Hát, jó tipp mindenkinek, lányok! :D Egyébként hamarosan ide is jön egy kis lehűlés, nyugi!

italoman

Sziasztok,

itt nálunk is nagyon meleg volt tegnap, szinkronba ment a légkondi meg a ventillátor, így elviselhető volt. Pedig én egyébként imádom a meleget, de ha már a teraszon árnyékban 35 fok van... :?
nekem most kezdett vizesedni a lábam, ez a melegtől van? :cry: elég gáz, estére már fel kell polcolni a lábikókat, hogy eredeti méretére zsugorodjon :roll:
ma reggel felhősnek tűnik az ég...talán kellemesebb lesz ma

mindenkinek további jó hétvégét!
nora80

Mi történne, ha a férfiak esnének teherbe?

A világ teljesen megváltozna. Például:
- A szülési szabadság 5 évig tartana, teljes fizetéssel.
- A terhességi csíkoknak már rég volna ellenszere.
- A normál szülés régen túlhaladott módszer volna.
- A terhességgel járó hányinger a legfontosabb nemzeti közegészségügyi probléma volna.
- Minden fogamzásgátló 100 százalékosan hatékony volna.
- A csecsemőket addig tartanák kórházban, amíg szobatisztává nem válnának.
- Többé nem gondolnánk, hogy milyen nagyszerű dolog ikreket szülni.
- A randevúról a fiúknak este 10-re haza kellene érni.
- A terhesség egész ideje alatt ágyban lennének.
- A pozitív terhességi próba esetén automatikusan járna a rokkantsági segély.
- A nők kormányoznák a világot.

Kép
mona76

Kép
mona76

csajok, ti szoktatok adni valamit a védőnőnek?

Kép
mona76

Képzeljétek a hasamon apró kis pötyik lettek, és nagyon viszked. :x Úgy néz ki mint gyermekkoromban nyáron az óra alatt kiütéses volt mindig a bőrőm :x
Használok rá Fenistilt, azt írja kismamák is használhatják, de arra nem tér ki hogy a hason is lehet-e?
Még egy hülye kérdés :oops: : ha felébred a baba, vagy sír, akkor pelenkázzátok elöbb, vagy etetitek?
Megyek előkészítem a húsit, mert grillezünk este :D

Kép
mona76

Sziasztok

Csak bekukkantottam,tesóméknál vagyunk anyum szülinapját ünnepeljük.
Idő nagyon jó ,végre nincs döglesztő meleg :lol: :lol:
Annyi kajcsit csináltunk.hogy sztem 3 napig nem kell majd főzni. :wink:
Mona
Jó grillezést nektek is mára. :lol:
Többieknek meg szép napot.

Puszika Jucu
Majd teszek fel pár képet holnap.

Kép

Kép
jucu

Hello!

Én kezdek megint kételkedni a meterológusokban! Mára nyugatról érkező vihar, eső, záporok! Na errefel , jó, szél az van, de még egy pici felhőt sem láttunk! Nemhogy már ideért volna!
Nem tudom mire fel jósolgatnak száraz meleg nyarat, ha megint 1-2 napra előre sem tudnak "jósolni"!

Mona: én minden évben egy bonbont szoktam neki is meg a gyerekorvosnak is. Meg amikor a gyerekorvos kijön, akkor 3-4 e ft-ot! De csajok nagyon ritkán betegek, tán 1-szer volt kint a Taminál!
na, erre a pelenkázós dologra nem emlékszem, mármint, hogy melyiket elöbb! Elvileg a szopizástól könnyen becsinálnak, így nem biztos, hogy érdemes elötte. Viszont ha inkább "bealvós" szopi közben,akkor érdemes elötte!

Holnap viszont tuti esni fog, mivel kocsimosást terveztünk!:) De legkésőbb holnapután biztos! :lol:

Szép hétvégét!

Judit

mamiblue

Mona, nekem anno azt javasolták, hogy előbb pelenkázás, aztán szopi, mert ha tele hassal emelgetem a lábacskáit meg macerálom, kijöhet a tejcsi belőle. Viszont az én gyerekeim minden szopizás után telepakolták a pelust, így semmi értelme nem volt először pelenkázni, hisz szopi után újra kellett.
Szerintem nyugodtan használd a Fenistilt a pocidon lévő pöttyeidre is. Lehet, hogy a melegtől van. Legalábbis nekem szoktak a tartós kánikulában a gyerekek melegkiütéséhez hasonló pöttyeim lenni.
Mára Tomikám is tiszta pötty lett, szerintem a mostanában megevett sok eper lehet a bűnös.
Kellemes grillezést! Megint irigykedek... :oops: A mi aprócska erkélyünkön ilyet nem lehet...
bee73

Mona!
Őszintén szólva megdöbbentettél, mert eddig még soha nem jutott eszembe, hogy bármit is kéne adni a védőnőnek... :)
Bár az enyém nem nagy segítség, meg aztán a gyerekeket nem szereti annyira... míg Benivel terhes voltam, eljött 3-szor is, miután megszületett, a 2 év alatt 2-szer jött el.

Dagadó lábak...
Nora, az enyém is dagad tegnap óta. Elég ronda. Legalább a lábujjaim nem voltak csúnyák eddig... de most! Kalapácsujjú lettem. Szerintem a melegtől lehet, nem? S vajon mit lehet tenni azon kívül, hogy az ember felpolcolja a lábait? Ami egy kisgyerek mellett nem egyszerű... igazából inkább csak éjjel megy.

Kép
Kép
pfranciska

Hello!

Így estére elég kellemes lett itt a levegő! Úgy látom az időjósok csak az égtájat vétették el, mert keleten volt vihar! :o

Nekem meg nem látszik már belül a bokám, úgy be van dagadva a lábam...mi lesz még később!!! :shock:

Megyek is pihizni...persze, ha a lányok már ágyban vannak!:(

Judit

mamiblue

Sziasztok!

Ma sajnos az én lábam is bedagadt, s a visszereim is bedurrantak, már bekentem, s mindjárt megyek pócólni....

Pelenkázás: Nekem a Gergőm cicin aludt el mindig, így előtte került rá a tiszta pelus...

Na mára elköszönök, mert már nagyon későn van és tényleg pihizniük kéne a lábaimnak...

Kép
Kép
times

sziasztok!

Az én bokám is ma nagyon bedagadt :cry: eddig még ez nem fordúlt elő, de estére már nem látszodott a bokacsontom :cry:
Ez elég gáz, mi lesz késöbb?

Kép
mona76

Jó reggelt
Szülinap nagyon jól sikerült.Anynukám nagyon örült a meglepinek.Legjobb barátnőnek és a testvéreknek. :D
Kép Anya és a két legkisebb unoka
Kép Tesó és én

Lábdagadásért senkit sem irigylwk ,de nekem bevált a szódabikarbónás víz.
Times
vigyázz a viszerekre nagyon,barinőmnek rettentő csúnya lett/sőt/volt/ is a lába.Hordj kompressziós harisnyát ha most már csúnya.
Mona
Milyen volt grillezés?

Nekem hála ma nem kell főznöm,mert maradt kajcsi elég. :wink:
Viszont alukálni megint nem tudtam rendesen.
Ma elvisszük Diust gyereknapi programok vannak még a spori pályán.

Kép

Kép
jucu

Kedves Mamák,

Bocsánat, hogy ismeretlenül zavarlak titeket, de mivel régi „topicoló „ vagyok, kislányommal való terhességem óta, ezért merem veletek bátran és örömmel megosztani, hogy megnyitottuk a www.biofalva.hu webáruházunkat. Csupa csupa egészséges étel, naturkozmetikum, babaápolás, kényeztetés a babának és mamának. Kislányunk inspirált az egész létrehozásához, mivel neki nagyon nehezen vadásztam le ezeket az egészséges dolgokat.
Ha van kedvetek nézzetek be hozzánk. További szép napot kívánok mindenkinek.
Johanna és Fanni baba
johanna1975

csajok, mit jelent az hogy konzulens orvos? :roll:
nagyon fincsi volt a grill kaja, totál tele ettem magam, éjszaka meg fetrengtem :roll:
Megyek anyuékhoz cseresznyézni :lol:

Kép
mona76

Sziasztok!

Itt volt egy nagy zuhé.... utána olyan párás, fülledt lett a levegő... :cry:

Meleget hogy lehet elcsomagolni? Jó lenne majd... Júliusban olyan 9-10 fok az átlaghőmérséklet Buenos Airesben...

Mona
Konzulens orvos... milyen összefüggésben van?
Vendég

sabine, hogy egy nőgyógyásznak a neve alatt az van feltüntetve, hogy konzulens. Szóval, nem a többi nődoki között van a neve, hanem külön, mert ő konzulens :roll: :oops:
És ezt nemértem, hogy ez magasabb, vagy alacsonyabb fokozat, vagy mit jelent :roll: :oops: ?

Kép
mona76

Sziasztok!
Ti voltatok olyan vérvételen ahol a toxoplazma fertőzést nézték?
Lehet hogy elmegyek, mert olyan sok rosszat olvastam róla ma, hogy beijedtem és jó lenne tisztába lenni a dolgokkal. Ugyanis sajnos fogalmam sincs hogy átestem-e már rajta vagy sem. Holnap megyek védőnőhöz és megkérdezem ki tud erre beutalót adni.
Hogy én mindíg találok valamit amin aggódni lehet! :)
Na remélem minden rendben van mindenkivel, mert nem vagytok valami aktívak. Pedig ma már többször is voltam fennt.
Az éjszakám nem volt túl rózsázs.Először nem bírtam elaludni, aztán amikor nagynehezen sikerült úgy 3h körül, 4-kor arra ébredtem, hogy tök sza.ul vagyok és ki kellett mennem hányni. Nem tudom mitől lehetett de szerencsére idáig még nem ismétlődött meg.Remélem éjjel sem fog. Ja és a rókakoma után meg felébredt a kismanó és ő sem hagyott aludni. Na de azt azért nem bántam. Imádom amikor mocorog.
Na pusz

KépKép
dudu_84

dudu, nekem nézték a toxoplazma fertőzést, már a legelső labornál. Aztán kiderült, hogy már átestem rajta, igy többször nem kell ismételni :D

Kép
mona76

Mona
jó neked.én meg most olyan bizonytalan vagyok. neked ki adta a beutalót? Remélem a védőnő is adhat, mert akkor holnap el is megyek lecsapoltatni magam. és hány nap alatt lett meg az eredmény? amúgy nem tudom miért nem nézik ezt automatikusan minden kismamánál már az elején. pedig fontos lenne.

KépKép
dudu_84

dudu,
nekem is néztek már az első vérvételkor toxoplasma-t, és kérdezték a terheléses vércukorvizsgálaton is hogy szeretném-e újra megnézetni, ez viszont már nem ingyenes- lazán 2500ft- de én kértem mert nálunk van kutya, nyuszi és inkább nem kockáztatok.ezen ugyanis lehet segíteni oltással. A védőnő irja meg a papirt azt kell vinni a laborba, nálunk legalábbis igy van...

mona,
A védőnőnek eddig én sem gondoltam h pénzt kéne adni, mondjuk az én védőnőm most ment szülni :lol: és az újjal mé csak egyszer találkoztam, de szimpi volt...

A hétvégi grillparti nálunk is jól sikerült. finomakat ettem-ittam 8) most viszont eléggé lehűlt a levegő, de nem is bánom.

a vizesedés azóta nem jelentkezett, lehet h csak a nagy meleg miatt volt? :?
nora80

dudu, nekem a körzeti doki adja a papírt. Akitől eddig kaptad a laborbeútalót, ezt is attól kérd. Azt hiszem 2 hetet kellett az eredményre várni :wink:

Nálunk is volt nagy zuhi, Kép most nagyon jó a levegő :D

Kép
mona76

Sziasztok!

Sajnos nálunk csak mutatóba volt zuhi... Már lehet, hogy meg sem látszik!!!
Amúgy nálunk minden ok, igaz állandóan fáradtnak érzem magam és az alvással is vannak problémáim... Ma voltunk anyuéknál és anyu is megjegyezte amit én is érzek, hogy most kb. akkora a pocakom, mint a Gergővel szüléskor... Pedig még remélem 7 hétig kibírják a babócáim odabent, nem szeretnék semmi bajt...

Kép
Kép
times

Mona
Lehet, hogy ilyen tanácsadóként van ott....
Rangsor:
rezidens... szakorvosjelölt... szakorvos... adjunktus.... főorvos

Egyetemi klinikán:
rezidens... szakorvosjelölt... szakorvos... tanársegéd... adjunktus... docens... professzor....

Times
Én a 35. hetet céloztam be... ikreknél egyébként a tüdő hamarabb kifejlődik... korababáknál meg ugye ez okozza a legtöbb gondot...
Vendég

Sabine

Ikreknél a tüdő hamarabb fejlődik? Ezt nem is gondoltam volna, én azt hittem, hogy minden később fejlődik...
De már nagyon örülök, hogy a 30. hetet is betöltöttük, igaz már nagyon várom a jövő hét szerdát - akkor megyek dokihoz és akkor készít uh-ot is, nagyon várom, már olyan régen láttem őket...

Kép
Kép
times

Hello!

Megint eltelt 1 hétvége! Hurrá!:)

Dudu: Én is rosszul voltam megint az éjjel, bár nekem ez már többször előfordult, és sejtem is , hogy mitől lehet...:(De babóca jól van, sokat ficánkol mostanában!
Ez a toxoplasma nem csak az elején okozhat gondot? Én úgy tudom, sőt a legrosszabbat...de lehet, hogy rosszul emlékszem!

Sabine: Szűlhetsz rendes időben is!:) Szerintem ikreknél sem ritka, hogy végig kihordják. Barátnőm 3-4 babája iker, az elején még úgy volt, hogy össze is kell varrni, aztán meg időben születtek, teljesen normál súllyal mind a 2.:)

Mona: Nem lehet, hogy ez a doki vmi másik osztályról való. aki csak a a saját területén vizsgálta a beteget? ja most látom Sabine is ezt írta... :lol:

Ja , én már rendeltem ebből a bioboltból. Környezetbarát tisztítószereket, mivel nálunk nem lesz csatorna, szerintem nem sokkal drágábbak mint a környezetrombolók. Meg itt rendeltem szülés utánra vmi gyógynövényes gátkezelő kutyvalékot!:) Bár én már elhatároztam, hogy szedek majd homeopátis cuccokat a szülés után is. Szülés elött is szedném, de ahány oldal annyiféle higításban mondják. A védőnőm meg csak szülés közben ajánlja...

ha már környezetbarát, láttam olyan pelust is, ami teljesen lebomló anyagból készül, erről hallott már vki? Én biztos kipróbálom...Egyébként mi itthon textilpelust használtunk, csak akkor adtam rájuk eldobhatót, ha elmentünk...

Na, kicsit megszaladt a kezem...megyek is!:)
Jó kis hüvi van itt is.:)

Judit

mamiblue

Sziasztok!

Mamiblue, a Dm-nek van most egy újfajta eldobható pelusa ami környezetbarát, csak azt még nem néztem, hogy "törpeméretben" is van-e.

Nálunk nem néztek toxoplazmát és nem tudom most megnézetni van-e még értelme :roll: :oops:

Zuhé volt, tegnap egész délután szakaszokban jött, jól fel is frissült a levegő. Rékára ráadtam a gumicsizmáját és kimentünk pocsolyába ugrálni (persze csak ő ugrált :lol: ) nagyon élvezte. Aztán amikor már csupa víz lett a zoknija bejöttünk.

Kép
Kép
robcsi03

sziasztok, mi is megjöttünk a hétvégézésből. pocaklakó nem nagyon bírta a frontot, alig hagyott aludni 2-3 napig. de ma éjszaka végre aludhattam....ah.
nekem is dagad a bokám, és a kézujjaim...gyűrűkről lemondhatok:(
melózok a héten. nem sok kedvem van hozzá :? :? :?
dimet

Sziasztok!

Alvás gondjaim nekem is vannak, nem is tudom Dimet, hogy bírsz dolgozni, én egésznap olyan fáradtnak érzem magam, de talán most ez a friss levegő rendbe tesz, mindjárt megyünk ki a Gergőmmel homokozunk egyet, s talán délután már lesz erőm vasalni!

Van két pocakfotóm, igaz nem a legtökéletesebb, de most már láthatjátok a 2 az 1-ben varit...
Kép Kép

Kép
Kép
times

Sziasztok!
Times: nagyon édi a pocid és szerintem nem is olyan nagy! :lol:

Mona, Dudu:érdekes ez a toxoplasma dolog. 9 éve amikor Tomit vártam az volt az eredmény, hogy már valamikor átestem a fertőzésen. Aztán 3 éve Balázsnál többször nézték, mert az akkori eredmény szerint még nem estem át rajta, így vigyáznom kellett.( Szegény cicánkat csak kerülgettem...) Szóval ez a védettség nem egész életre szól? Nem értem. Most már az elején nézték - na nem ingyen, 2000 Ft-ot kellett csekken befizetnem!!- és megint az volt az eredmény, hogy már védett vagyok. A 24. héten a cukorterheléssel együtt újra nézték - ezért már nem kellett fizetni - és uaz lett az eredmény mint először. Egyébként nekem a védőnő adta a beutalót miután befizettem a csekket.

Dimet: Sajnos én is elkezdtem dagadni, az egyébként vékony ujjaimról már lekerült a gyűrű, sőt a bokám is elég érdekesen néz ki. Próbálok sószegényen főzni, adott a védőnő egy ismertetőt a sószegény diétáról...háááát nagyon brutál. 3 g só ehető naponta. 10 dekányi zsemlében, sajtos rúdban, Graham kenyérben már van 1,2 g, és akkor még nem tettem rá semmit! Biztosan meg lehet szokni, de elég szörnyű!

Szép napot mindenkinek!
bee73

Szivacstok!

Visszatértem :wink:
Vir-szigeten voltunk és ami szinte csoda, ott nem volt annyira meleg, mint itthon :shock: 27-28 fok volt, a víz kb. 21-22 fokos volt, és nagyon jólesett. Pocika rettentően élvezte.... végig 40 faktorral kentem a hasamat és csak pár órát voltam napon. A hideg vízbe ahogyan mentem be, egyre inkább húzodott föl a babó, már szinte a gyomromban éreztem... Az úszás nagyon bejött neki, na meg a 3 napig tartó tenger gyümölcsei kajálás. Olyan kis aktív volt. Most meg pihizik, meg se mozdul.
Tartottam egy kicsit a nyaralástól, utazástól, de olyan jól éreztem magam, hogy remélem idén lesz még rá alkalmam!

Times, szép, formás a pocid!

Lábdagadás: nekem is nagyon dagad, de legalább nem fáj. Már a papucsokba is ali fér bele. Olyan mint az elefántnak. Az újjaim, mint egy medve mancs és nem tudok mit kezdni vele.

Kiütések: nekem is pár folt előjött a pocimon, nem tudom mi az. Viszon ami nagyon csúnya, az a mellem alatti rész!!! Ahol a melltartó merevítője halad foltos a bőröm, olyan mint a felfekvéses betegeknek és hiába púderezem, neorgranormonnal kenem, semmi javulás. Rettentő randa.

Sabine, jó dolgod lesz ott, pont elmész a nagy kánikulában!! Biztosan szuperül ki fogod hordani a babókat :wink: Ha ott születnek, akkor kettős állampolgárok lesznek?

Jucu, látom jól sikerült a buli, megint kitettél magadért!

Holnap megyek nőgyogyihoz, pénteken meg 4D-re! Már nagyon be vagyok zsongva!!!

Szép napot!

Kép
h.bogesz

Hello!

Mindenkivel nagyon együttérzek, aki nem tud aludni. Én már beletörődtem, hogy így fog eltelni ez a terhesség. :( Igazából az zavar, hogy délutűn néha beájulok, szerencsére néha sikerül 20-30 percecskét pihennem! De pld. dolgozni így biztos nem tudnék járni.

robcsi: kösz a tippet, megnézem majd a dm-ben, az van a közelben.:)

Az elöbb olvasgattam visszafelé, és megakadt a szemem Miniliza írásán, hogy 1 hónapja még zárt volt neki a méhszáj. Remélem azért egyben van, de biztos nem könnyű neki.:(

Bogesz: De irigyellek, én is úgy mennék mindenfelé! A 4D is biztos szuper lesz, bár én inkább már a kezemben tartanám! A mell alatti dolgo nekem is ismerős, bár szerencsére most nincs, és igazából nem is tudom mitől volt régen, és hogy mit is csináltam vele! Lehet, hogy nem merevítős melltartó kéne. Én már szopis melltartót hordok, ami nagyon kényelmes!

Őssejt: Van vki aki utánnajárt és úgy döntött, hogy leveteti??? Mert én még mindig vacilálok!:(

Judit

mamiblue

Sziasztok!

h.bogesz, de jó lehetett nektek, én meg irigykedtem :wink:
mamiblue, nálunk eddig ugy volt, hogy levetetjük, de aztán az a végleges hogy mégsem :wink:
times, aranyos pocid van, nem olyan mintha két babóka lenne benne :wink:
csajok, mindenkinél apás szülés lesz?
Ti vettetek, kisebb rucikat is, 50-52?

Kép
mona76

Bejelentkeztem a dokimhoz jővőhétre, a 30.heti uh-ra, vagyis csak szerettem volna, mert nincs már hely.
Beírtak 13.-ára akkor már 31+2 leszek. Szerintetek nincs későn? Ti mikor mentek?
Pedig már annyira vártam a jővőhete :cry:

Kép
mona76

Mona: Nekem csajok 57 és 59 cm-esek voltak, az 56-os rugikat is kb 1-2 hétig tudtam rájuk adni, kisebbel nem is próbálkozom.:)
Sajna én is csak a 31. hét után megyek uh-ra...1-2 hét ide-oda nem számít. Most végülis súlyt meg elhelyezkedést néznek majd asszem!

mamiblue

Mona, én Rékának se vettem 50-es ruhákat és most sem fogok. Nálunk a 32. héten van a következő uh, úgyhogy biztos nem leszel elkésve semmiről :wink:

Bogi örülök, hogy jól éreztétek magatokat, lélekben veletek voltam :lol:

Times, ekkora púpom nekem is van egy babával :oops:

Kép
Kép
robcsi03

mi is csak a 31. héten megyünk,mert szabin van a UH 2 hétig. már annyira várom :)

én mingyá elalszok. de jó lenne aludni egyet délután. ah. mi a francnak dolgozok én még,mikor semmi érdemleges melóm nincs. igaz a szabijaimat már kiveszegettem, már csak 6 napom van:(
még azt kiveszem, aztán táppénz.

nálunk apás szülés lesz, vagyis majd ahogyan férjem érzi. nem akarok ráerőltetni semmit sem. nem bírja alapból a kórházakat. majd bejön velem vajúdni, aztán ha kidöglik kimegy :D

times, nekem is ekkora a pocim kb. :)
dimet

Sziasztok!

Sokszor mondják, hogy kicsi a pocakom, néha egy kicsit meg is rémülök, mert ügyi mozgást azt érzek, de nem tudom, hogy az most egy baba mozgása-e vagy kettőé... Remélem szépen fejlődnek, már nagyon várom a köv. uh-ot, 6-án megyek, akkor leszek 31+2! Holnaphoz egy hét, nem is tudom, hogy fogom kibírni??? (Nagyon régen láttam őket 22+2 voltam, aztán szívhangot hallgattunk 27+2-nél, meg volt mind a kettő és egyformán vert is a kis szivecskéjük, úgyhogy remélem csak én lettem PARAPIRI)!

Szülés:
Nálunk szerencsére megegyezik a véleményünk erről: APA KINTRŐL SZURKOL! Majd ha már a varrás is megvolt, akkor a két órás megfigyelésre bejöhet... Ja amúgy nálunk Győrbe nem változott sokat a helyzet, régen a szülés utáni 5. nap reggel lehetett hazajönni, most a 4. nap délután, ha semmi probléma nincsen...

Kép
Kép
times

Mivel én is régen készítettem már képet a pocakról, ezért íme:
Kép

Kép
Kép
robcsi03

Robcsi
Valóban egyforma méretű púpunk lehet!!!

Kép
Kép
times

Mamiblue!

Írtam neked privit... :lol:
bee73

Mamiblue
Ikerterhességnél ritka ha végig sikerül kihordani... nem lehetetlen, de gyakoribb a koraszülés...
Minket meg csak addig hagynak egyben, amíg a gyerkőcök egyformán fejlődnek... kicsi eltérésnél már inkább kikapják őket... (közös a lepény...)

Őssejt: én annyira nem hiszek benne, hogy most fél milliót kiadjak...
Egyébként is csak kb. 40 kg-ig lehet felhasználni...
És... szükség esetén akár a keringő vérből lehet kiszűrni őssejteket... hasonló az eljárás, mint a művese-kezelés...

Bogesz
Mindenképpen kettősállampolgárok lesznek...

Times
El lehet különíteni, mikor és hogy mozog A és B baba...
Apával meg minden este hallgatózunk is... :lol:

És akkor egy pocakkép.... Kép
Vendég

hűű Sabina milyen szép pocid van, de azon kívül nagyon vékony maradtál, jól látom?

Kép
mona76

Sziasztok

Lányok szép az összes pocakfotó.És Sabine,Times nektek különösen tetszik pocakfotótok,persze Robcsi sem marad ki a sorból.
Nektek igazi kismamás pockotok van ,nekem meg vmi van oszt kész :oops:

Rucik-hoz
Ezzel mostanság én is gondba voltam.56 kezdtem Diussal,sztem most sem fogok kisebbel.
Véleményem szerint érdemesebb 56-al kezdeni ,ha mégis kisebb a a babóka apját vagy nagymamit ellehet küldeni 3-4-5 db ért.Annyira hamar kinövik úgyis.

Ma én is olyan voltam mint akit fejbe vertek.Reggel elvittem Diust suliba utána hazajöttem ettem egy sajtos croassont és visszaaludtam.10.45 kor keltem fel.Utána elmentem egyik szomszédasszonnyal bóklászni.14.30-ra értünk haza és megint olyan fáradt voltam,hogy csak na.Kiteregettem gyorsan és picit letettem magam ,majd ismét irány suli ,most meg már rágja a fülem a lányzóm ,hogy vigyem le a játszóra.
Szóval nincs unalom :wink: Dew milyen is lenne,ha unatkoznék??? :lol:
Estére kicsi bundáskenyérkét csinálok ,annyira megkívántam.Miért is ilyen jó a szimatom :roll: Legközelebb befogom az orrom a lépcsőházba.:-)

Buli tényleg nagyon jó volt.
Most hétvégén sem fogunk unatkozni,rokonok tegnap bejelentkeztek szombat vasárnapra.Megint sütés - főzés lesz.

Viszont elfelejtettem megkérdezni tőletek ki milyen matracot rak a kiságyba?Nekem olyan hülye mérete van a kombimnak.
És többewn furán néztek rám amikor azt mondtam egyáltalán nem bioztos ,hogy kókuszt veszek.Diusnál is sima ,de nem vmi gygyi hanem vastag szivacsmatrac volt és felnőtt azon is.
Most meg bölcsőbe is kéne szabatnom ,pelenkázóra is ,és kiságyba is.Egyszóval nem olcsó.
Na mennem kell , lerágták a fülem jáááááááááááj ....
Majd még benézek
Jucu

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

Én is dobok egy pocakképet :lol:
Nagyon lent van a pocim, nem? Most éppen ezen parázom :roll:
Kép

Kép
mona76

Mona
Pocakforma a baba pillanatnyi elhelyezkedésétől is függ...

Jucu
Nálunk sima, hagyományos matrac lesz...

Rucik
Gyakorló, ikres mamik javasolták nekem, hogy 56-os rucikat érdemesebb beszerezni...
Ahogy nézelődtem, nem is nagyon táttam 50-es holmikat...
És inkább az egyszerűbb, strapabírobb holmikat érdemes megvenni... és 1-2 szebb holmit... Otthonra az olcsóbb is megteszi...
Vendég

Hát lányok,szépek a pocik.sajnos az enyém nagyobb,de nem a babó miatt,alapból is volt hasam.Mindenki azzel szekál,hogy mekkkkkora a hasam.pedig hízni olyan sokat nem híztam,de hát az alap :cry:
Ruha én 56-osból 2 szépet vettem,van régi,de a 62 vel is lehet indulni.Mivel nyári babák,alig lesz rajtuk,nem érdemes bevásárolni.
a matrac sima szivacs,de vastagabb.Eddig is az volt.mindenki a kókusszal nyaggat, de mivel a büfik és átnedvesedés miatt úgy is gumilepedőt kell használni alúlra,úgy annyi a szellőzésnek.
Már csak holnap megyek dolgozni és szabi!!! :lol:
De azért egy kicsit rossz is lesz itthon.
Megmondom őszíntén én mostanában egyre többet parázom,hogy jó ötlet volt ez a harmadik baba.Persze már most imádom,de megint előlről kezdeni mindent.Kint voltunk a hétvégén a városligetben,ahol az én két "nagy"fiammal csak annyi dolgom volt,hogy szemmel tarsam őket a rengeteg program között.
Most meg kezdeni előlről,föl le rohangálni,idegeskedni,nem aludni,3-4 évig újra rabszolgának lenni...Hát...
Na ennyit a pesszimizmusról,bocsi akit rossz kedvre hangoltam,nem törődjetek velem.
Én is cseresznyét akarok.meg epret,meg barackot,meg dinnyét,meg...
tuza edit

Hát lányok,szépek a pocik.sajnos az enyém nagyobb,de nem a babó miatt,alapból is volt hasam.Mindenki azzel szekál,hogy mekkkkkora a hasam.pedig hízni olyan sokat nem híztam,de hát az alap :cry:
Ruha én 56-osból 2 szépet vettem,van régi,de a 62 vel is lehet indulni.Mivel nyári babák,alig lesz rajtuk,nem érdemes bevásárolni.
a matrac sima szivacs,de vastagabb.Eddig is az volt.mindenki a kókusszal nyaggat, de mivel a büfik és átnedvesedés miatt úgy is gumilepedőt kell használni alúlra,úgy annyi a szellőzésnek.
Már csak holnap megyek dolgozni és szabi!!! :lol:
De azért egy kicsit rossz is lesz itthon.
Megmondom őszíntén én mostanában egyre többet parázom,hogy jó ötlet volt ez a harmadik baba.Persze már most imádom,de megint előlről kezdeni mindent.Kint voltunk a hétvégén a városligetben,ahol az én két "nagy"fiammal csak annyi dolgom volt,hogy szemmel tarsam őket a rengeteg program között.
Most meg kezdeni előlről,föl le rohangálni,idegeskedni,nem aludni,3-4 évig újra rabszolgának lenni...Hát...
Na ennyit a pesszimizmusról,bocsi akit rossz kedvre hangoltam,nem törődjetek velem.
Én is cseresznyét akarok.meg epret,meg barackot,meg dinnyét,meg...
tuza edit

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?