A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Szerencsére a lányom már vagy 3 éve nem öltözik be farsangra..
Nagyok...ők már buliznak :D

Vettem öntapadós tapétaszerűséget,és abból vágtam ki a csontokat...fekete felső volt,csak fekete gatyát kelett vennem.
De olcsóbb lett volna ha találok kölcsőnzőből ilyet...mert gatya 700.- öntapadós tapéta 1200.
arcfesték 1400.- szoval szerintem ha van időtök inkább kölcsönözzetek mint csináljatok...
És akkor sz@rakodni sem kell vele..
Mint látjátok a képen is ez volt az eggyetlen házi készítésü jelmez
Vendég

Buzz=szerintem szinte lehetetlen!Azt sem tudnám,hogy álljak neki
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:53-kor.
pironya

Kedves mindenki!

Érdi anyuka vagyok, és szeretném eladni a kislányom hordozóját ( Pierre Cardin) , amit 4X használtunk.

Ár: 10000,-Ft

tel: 30/3100056
Kép
g.erika

Bárány!

Hidd el,jobb a saját gyártmányú jelmez,mint a kölcsönzött,vagy készen vásárolt.
Az én kisfiam Flash (villám-Szuperhős) volt a farsangon,én varrtam a ruháját.Beletelt pár napba,mire elkészült,majdnem kifogott rajtam...De láttam az arcát,amikor figyelte minden mozdulatomat,és azt várta,mikor lehet már felpróbálni.Ráadásul a suliban eldicsekedett a haverjainak,hogy az ő ruháját az anyukája varrta,mert az ő anyukája olyan ügyes...Majdnem bőgtem a meghatottságtól... :D

Rugik:
Igaz,hogy nyári gyerekem még nincs,csak 1 tavaszi,meg 2 őszi,de biztosan nem fogok vastag rugit venni.
Kizárólag vékony,pamut,vállonpatentosat,ami alá eleinte hosszú ujjú,majd később rövid ujjú bodyt fogok adni.
Szerintem egy újszülöttre nem kell még rögtön napozót adni,neki még jólesik,ha van a kis karján is ruha.Június elején pedig még lehet rossz idő is,ott van pl. Medárd-nap,bármit tartogathat.
Vettem 56-osakat,meg 62-eseket is,nekünk az 56-os pár hétig volt csak jó.(54-52-50 cm-rel születtek)
De vettem már 68-as rugikat,és kisruhát is,azt kb.(súlytól függően) 3-4 hónaposan fogják hordani.
A 86-os méret valójában tényleg egy kb.1 éves gyerek mérete.

Kép
orsitigris

Én utálom a rugit,csak a lakásban adtam rájuk.
Utcán csak és kizárólag pici nadrág póló vagy pulcsi...nem tudom miért van ez így,de én így is vásárolok(fogok vásárolni)
Haza viszont én is rugiban hoztam őket,na akkor voltak először és utoljára rugiban az utcán :D
Vendég

Sziasztok!

Szilva, igen letolt a 7 kiló miatt. :( Vagyis inkább az utolsó 3 miatt. :roll: Mondjuk én nem nagyon vettem észre, hogy híztam. A hasam az nőtt! Az látszik is! :lol:
Bárány, fogyni nem ér! :wink: Nagyon jó lett a csontváz jelmez! Gratula!!!
Pironya, valami palást-szerűt kellene összehozni + varászpálca. De hogyan? :roll:
Zmimi, Buzz Lightyear?! Az durva! :shock: :D Sajnos nincs ötletem.
Ahogy olvasom, nem csak az én pocaklakóm utálja a szívhang vizsgálatot. :wink: :D

Kép
sziszka82

[quote="oszman777"]a írta:oszman777lmaani!!
Plüss tipegők,és vastagabbak nem kellenek nekünk. :lol: max 1.
Nyári babák lesznek. Pamut tipik,napozok,kis polok+badyk röv.ujjatlan.Röv.kant nacik.Hosszu bady egy pár hüvös estékre éjszakára.
Nem vastag kocsi kabátka stb. De nagyon vastag nekünk kezdetbe nem kell. Majd 86-os méretü tipiket vehetsz szeptemberre,ami plüss,és vastagabb. :D

Inkább majd a 68-as kell az ősszel... :wink:
86-od maj egy év múlva...

Tipegő... az a jó, ami a lábaközött szétnyitható... pelusozáshoz nem kell mindig az egészet leszedni a gyerekről...
Vendég

Mia
Víz :evil:

Nyári baba
Petim nyári gyerek (július 21.) volt, hogy pucérkodott otthon a teraszon... élvezte... :lol:

Body
Olyant érdemes venni, aminek jó bő a nyakkivágása... könnyen átférjen a gyerek feje...
Én nem érdemes sok drága rucit megvenni, jók az olcsóbbak... úgyis hamar kinövik...
(nekünk volt 1-2 elmenős ruha, a többi ilyen olcsóbb... tescós, Karátos, kínai...)

Én nem főzök mindennap... sokszor eljárunk ebédelni... az egyetemi menzák kb. 5 (Petivel sétálva 15) percnyire vannak tőlünk...
Vendég

[quote="bencuri"]S írta:bencuriziasztok!

Szeretném nővelni a lányok számát, ha minden igaz. :D
Bár még nem 100%, de úgy néz ki Bencének kishúga lesz! :D :D :D

:lol: :lol: :lol: :lol:

Gyere sokat, írjál sokat... :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Mindenki eltűnt, lányok? :lol:

Megvettük a kókuszmatracot a corában!!! :lol: :lol: Úgy örülök neki!! Féláron van, mint a többi helyen néztük.

Volt ma valaki UH-n?

Névre nem reagáltam: nekünk Patrik lesz a kis drága! :wink:

almaani
Kép
almaani

Hol a vonalzóm????? :roll: :twisted:

almaani
Kép
almaani

Almaani!

Ti melyik nap mentek UH-ra a Medicenterbe?
Mi csütörtök estére kaptunk időpontot...

Kép
orsitigris

Orsi: kedd délután megyünk! Már úgy várom!!!! :lol: Betelefonáltam ma a nőiklinikára, mert oda is foglalva volt időpontunk (hétfőre), és le is mondtam, mert ugye a látogatási tilalom.. :? Még jó, hogy a Medicenterben nincs ilyen megkötés!!

Az egyik barátaink mostanra várják a babájukat, és nagyon izgulnak, hogy apuka bent tud-e lenni. Olyan rossz lehet, hogy erre várnak már mióta, visszahozhatatlan élmény, és egyedül csinálja szegénykém végig. Abban reménykedik, hogy a baba bent marad a tilalom feloldásáig (talán jövőhét vége).

almaani
Kép
almaani

jó reggelt!
Keveset írtatok,remélem hétvégén lesz mit olvasnom :?
Vendég

Jó reggelt, szép napot mindenkinek!

Itt olyan szürkeség van, hogy nincs kedvem megmoccanni sem...
Vendég

Jo reggelt kismamik!
Itt süt a nap. :)
Api még alszik :lol: ,marha jo alvókája van :lol: .
Én már most nem tudom hogy forduljak a pocakomtól.mi lesz késöbb! :lol:
Vendég

Kép
Vendég

Jó reggelt!

Nálunk süt a nap,nagyon jó!

Lányok,most van egy parám!Képzeljétek hason fekve ébredtem.Én magamtól már nem mertem így feküdni.Nem lehetett semmi baja a Picurinak?Lehet,hogy hülyeség,de nyugtassatok meg!
Ti alszotok még hason?

Kép
melike

Sziasztok!

Tényleg szép idő van! Most értünk haza az uszibó, olyan jól esett!

Melike, én már nem tudok hason aludni, pedig nagyon szeretek.
Nem hiszem , h bármi baj lenne, bizti felébredtél volna ha fá, v ilyesmi.
Nincs gond! :wink:

Kép
zmimi

Sziasztok!

A farsangi jelmez:
Szerintem is jobb, ha maga csinálja az ember (már ha szeret vele bajlódni :D ). Én már alig várom, hogy eljöjjön ez az időszak. :D

melike: ne aggódj, biztos, hogy felkeltél volna rá, ha esetleg kényelmetlen vagy ha fáj és a baba is tuti, hogy jelzett volna, ha neki kényelmetlen.
Én sem tudok már hason aludni. Pedig úgy imádtam, de szülés után sem fogunk egy darabig a két tejcsarnok miatt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Este barátoknál voltunk, pizzát sütöttünk, ettünk, ittunk. Szóval nagyon jól esett a társaság. Volt ott egy másik kismami, ő 21 hetes és volt ott egy másik anyuka, neki kb. egy éves a kisfia. Szóval volt miről beszélgetnünk :lol: :lol: :lol:

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Köszi lányok a nyugtatást!Én is ezt gondolom,hogy csak nem alszok nyugodtan,ha nem jó.
Az a baj,hogy ma még nem jelzett,pedig most nagyon ajánlom neki,hogy mozogjon!

Ahhoz képest,hogy még nem olyan régen vagyok itthon,én is vágyom a nyugis társasági életre.
Márc. 1-én lesz a barátnőm férjének a meglepi bulija,nagyon várom!

Azelőtt már csak azt várom jobban,hogy mehessek 4D-re és megtudjam a nemét a Picurkámnak és mutogathassam a bulin a képét!

Kép
melike

Sziasztok!

Olyan jó nektek, hogy ilyen határozottan tudjátok, miket akartok venni. Én annyira nem vagyok biztos magamban. Meg őszintén, olyan nagyon valahogy még nem is merek...

nektek is reagál a baba a frontokra? Nekem hidegfrontkor, mint ma is, alig mozog, de előtte nap mindig nagy a rajcsúr. :)

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok!
Én soha életemben nem tudtam hason aludni!Csak háton!
De kizártnak tartom,hogy ettől a babának baja legyen..
Képzeld ha mindenkinek baja lenne aki véletlen hasra fordul....

Én nem tudom az enyim mire reagál de van,hogy alig alig érzek valamit(a frász kiver),van,hogy nagyon érzem,teljesen változó.

DBogi:nyugi még én is pianózok a vásárlással...
Vendég

hol van mindenki??? :shock: :shock:
Vendég

Én is ezt kérdezném???

Kép
melike

Én itt vagyok! :lol:
Ti hol vagytok?
:lol:
Vendég

Én be szoktam nézni de látom,hogy sehol senki :(
Vendég

Sziasztok!

Gondolom mindenki családozik :) Én is csak azért ülök gépnél, mert be kell fejezzem hétvégén a költségvetést. Hétfőn leadom, aztán még két hetet dolgozom :) Pénteken már jött dolgozni az utódom.
Azért, annak ellenére, hogy már jó lesz itthon nyugiban, olyan rossz érzés letenni :oops:
Ahogy magamat ismerem, nem fogok unatkozni itthon sem :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

Stella akkor majd jössz egy kicsit gyakrabban :D

Nem tudom a többiek hol vannak de azt tudom,hogy én rohadtul unatkozom!

Pedig már voltunk sétálni is.De annyira fúj a szél,hogy a gyerekeknek nincs nagy kedve,úgyhogy csak egy fél órácska volt.
Mondjuk nekik akkor is fontosabb a tv meg a számítógép ha ezerrel süt a nap :twisted:
NYáron reggel kihajtom őket,estig be se jöhetnek :twisted:
Olyankor enni is kint szoktak :D
Idén meg ringathatják a babakocsit is :D
Vendég

Stella 23.hét :shock:
de jó neked..nektek..
Vendég

Bárány! Bizony telik az idő :) Persze, hogy jövök gyakrabban, ha már itthon leszek, unni is fogjátok, annyit :) Most hazaérek 5 körül a munkából, aztán vacsora készítés, egyéb házimunka, utána Barátok Közt :) azt mindig megnézem, ha lehetőségem van rá. Aztán már dőlök is az ágyba és reggel atomfáradtan ébredek.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Sziasztok!

Én is vagyok.
Csak nem igazán tudtam miről írni.Apa Pesten van,csak éjjel jön haza.Megfőztem,megebédeltünk,délelőtt még csináltam madártejet,(laktózmentes tejből),a gyerekek nem győzik enni,pedig még nem hűlt le teljesen.Nagyon szeretjük... :wink: :wink:

Vásárlás:
Én sokat ülök a gép előtt,és különböző "babás bolt" oldalakról szedem össze,hogy miből mi az elképzelés.Nyomtattam babakelengye listákat (többet is,mert mind más és más) és azokból szedem össze,hogy nekünk mi kell...
Mindent meg kell vennünk,mert a kisfaimtól csak néhány vonatos,kék rugi maradt,meg néhány textilpelenka.Mindent eladta, ill. elajándékoztam.
Amikor látom,hogy valami akciós,vagy kuponnal a Brendonban jóval olcsóbban megkapom,akkor nem habozok,megveszem.
Pl. a neten kinéztem egy CAM fürdetőállványt,de a környéken sehol sem lehet kapni,apa ma megvette Pesten a CAM telephelyén.
Szerintem én egyik gyerekemmel sem voltam ilyen "tudatos",minden klasszul összeírva-kinyomtatva,és ha valami megvan ,pipálok.Elég sok mindenünk megvan már.A férjem meg csak mosolyog,ahogyan építem a "fészket"... :D :wink:

Kép
orsitigris

Dobok egy képet a fürdetőállványról:

Kép

Kép
orsitigris

Sziasztok Lányok!

Már elég régen voltam itt, aminek legfőbb oka a nagyon sok munka és a túlórák, de igyekszem mindent visszaolvasni.

Viszont tanácsra, vagy inkább a tapasztalatotokra lenne szükségem két dologgal kapcsolatban is, aki tud segítsen.

Az egyik a mellső oldali alsó területen elhelyezkedő méhlepény. Milyen problémákat vethet ez fel a későbbiekben? Vérzés és görcsölés nincs. Olvastam a témáról de kiváncsi lennék a véleményetekre!

A másik, menyire veszélyes illetve gyakori probléma, hogy ennyi idősen 21. hét, egy ujjnyira kinyílt a külső méhszáj. Fontos lenne a véleményetek, mert erősen gondolkozom a táppénzen, ha a sok stresszel és túlórával ezek kicsit is összefüggésbe hozhatók, illetve ha tudok valamit tenni ellene.

Várom nagyon ki mit tud a témáról! Addig is olvaslak benneteket visszafelé!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Vagyok ám én is... csak kicsit alfában... :oops:
Itt olyan szürke az idő, hogy családi punnyadás van...

Szakirodalmat olvastam... (Anyák lapja, Baba magazin)... vannak bennük jó dolgok :lol: :lol: :lol: :lol:
Brendon kuponok... hétfőn alighanem megyek is bevásárolni...
Vendég

gigaboszi: én is Anyák lapját olvastam :D Jó kis dolgok vannak megint a kuponok között.

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

[quote="mankabi"]A írta:mankabiz egyik a mellső oldali alsó területen elhelyezkedő méhlepény. Milyen problémákat vethet ez fel a későbbiekben? Vérzés és görcsölés nincs. Olvastam a témáról de kiváncsi lennék a véleményetekre!

A másik, menyire veszélyes illetve gyakori probléma, hogy ennyi idősen 21. hét, egy ujjnyira kinyílt a külső méhszáj. Fontos lenne a véleményetek, mert erősen gondolkozom a táppénzen, ha a sok stresszel és túlórával ezek kicsit is összefüggésbe hozhatók, illetve ha tudok valamit tenni ellene.

Manka
Lepény... ha nem ér a széle a méhszáj területére, akkor semmi gond...
Az egy ujjnyira nyitott méhszáj miatt nem árt óvatosnak lenni... ilyenkor no sex, semmi kádban fürdés, minél több pihi... semmi megerőltetés...
Én otthon maradnék....
Vendég

Szilva
Ja, ja...
Utazóágy...pelenkázó feltét... rugi... nekem nadrág....
(olyan babakocsink van, ami most 55 ezer kuponnal :lol: )
Vendég

Köszi Gigi a gyors választ. Nagy valószínűséggel én is így döntök. Fürdeni eddig sem akartam, mert csak a forró fürdőt szeretem, a pihenés pedig tényleg rám fér.

Én is olvasgatok egész nap, láttam a babakocsitokat is és még sok jó dolgot a kuponok között. Úgy bepánikoltam, hogy ma egész nap feküdtem, de lehet hogy sétálunk egy kicsit ma még.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka
Terhesség során a méhszáj szerepe kettős: a másállapot egész ideje alatt zárófunkciója révén védi a magzatot a felszálló fertőzésektől, másfelől mechanikailag is a méh üregén belül tartja egészen a szülés időpontjáig. Ez a mechanikai védőfunkció különösen a terhesség második harmadában, a 18-20. hét környékén jelentős. A várandósság elején a magzat még nem jelent komoly terhet a méhszájnak. Ezt az időszakot követően a passzív terhelés mértéke ismét csökken, ahogy a magzat kiemelkedik a kismedencéből, és a terhelés megoszlik a medence csontjain megtámaszkodva. A méhszáj passzív, csak a terhelés hatására történő kinyílása elsősorban a terhesség középidejében reális veszély. Ezt követően kinyílása már többnyire aktív, vagyis az idő előtt beinduló méhtevékenység következménye. A kötőszövetes, kevés simaizomszövetet tartalmazó zárószerkezet - ahogy írtuk - a korábbi traumatizáló behatások miatt károsodhat: legnagyobb jelentősége a nem megfelelő technikával végzett terhesség-megszakításnak van. Több abortuszt követően a kockázat mértéke jelentősen emelkedik. Ritkán, de előfordulhat, hogy az anamnézisben semmilyen méhűri beavatkozás nem szerepel, mégis elégtelen a zárófunkció. Ilyen esetben veleszületett gyengesége az ok.
Vendég

Nekem ez az első terhességem, abortuszom nem volt. A doki is mondta, hogy hajlam kérdése is valamennyire. Viszont egész nap ülő munkát végzek kb. 7:45-től ált. este hatig-hétig-fél nyolcig mostanában már lassan 2-3 hete és ez még így menne 2 hónapig, ha maradok, hacsak át nem vesznek tőlem munkát. Sokszor éreztem esténként hogy feszül a hasam és úgymond "nehéz", mintha estére lefelé húzna, vagy mintha az egész napi görnyedés során én nyomnám. Na ezt nem igazán sikerült értelmesen megfogalmaznom.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Hát az én mészájamat már minden féle érte...többször is
Kész csoda lesz ha zárva marad!
Vendég

Para mami
Ez egyéni hajlam is....
Vendég

Gigi:komolyan mondom a saját félelmeimtől fáradok ki egész nap...

Orsi:tök jó a kád én is néztem,de valahogy az volt vele a bajom,hogy a tetején a pelenkázó fölösleges,mert elképzeltem,hogy veszem ki a gyereket még a kezemben tartom és lecsapom a tetejét,persze közben még varázsoljak rá törölközőt is..
Vagy,mire jó a felhajtható teteje?Vagy nem is úgy kell használni ahogy én elképzelem?
Vendég

[quote="gigaboszi"]
írta:
gigaboszi(olyan babakocsink van, ami most 55 ezer kuponnal :lol: )

Lehet,hogy ostoba a kérdés de nektek,honnan vannak ilyen kuponjaitok?
Vendég

Bárány
Én járatom az Anyák lapját és a Baba magazint... abban van mindig egy csomó...
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:54-kor.
pironya

Gigi:jaaa :D
Én nem olvasok újságot :oops: lassan 5 éve van net,csak azt olvasom...

Alvás nekem hajnalra rettentően megfájduk oldalt a combom és a csípőm közötti rész..
Na ezt jól leírtam...mutatni könyebb lenne
Vendég

Pironya a lányod még megengedi ,hogy ottmaradj a szülinapi bulin?
Na várj csak egy pár évet.... :D
A tapasztalat beszél :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?