A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Helló, Lányok!

Hát ma hazaérkeztünk. Sajnos már az utazás előtt is le voltam maradva a történésekkel, ezért csak pár dologra reagálnék (bocs, akikre nem, de olvastalak Titeket mind! ;-)):

A fotók egyszerűen szuperek mind (nyaralósak és nem nyaralósak egyaránt), varázslatosak a gyerekek mind. Tény, hogy Rugó fejével a zacskón volt a legmulatságosabb, ezen a képen én is szakadtam a nevetéstől :-)))

Gica: szerintem fog menni Neked a vezetés, csak a nők rendszerint sokkal óvatosabbak és hajlamosak alulbecsülni magukat. Plusz budapesti közlekedési morál... nem is csoda, ha sokan nem vezetünk. Ja és a kocsit sem mindig kapjuk meg ugye. ;-)

Vindo: szorítok a vizsgaeredményhez így utólag is!

Móni: drága, én már kétszer is visszajeleztem, hogy mennék Hozzátok a talira (sőt még a babanetes talin is ebbéli óhajomat fejeztem ki). Szóval puszi érte, és mi mennénk 16 vagy 17-én.

Jut eszembe, Mesi: Ti jöttök? Ha igen, akkor ott odaadom, amivel a meitai-dologból tartozom, és persze ettől függetlenül nagyon szívesen elmegyünk augusztusban még Hozzátok!!!

Köszi szépen, hogy ennyien gondoltatok ránk. Hát, ha arra kéne válaszolnom, milyen volt a nyaralás, leginkább a "vegyes" kifejezést tudnám használni. Volt nap, hogy sírtam volna, volt, hogy már csak röhögtünk. Egy dolog volt a rossz idő, én napokig attól nem tértem magamhoz, hogy az időjárás-jelentés szombaton még csak lájtos időromlást jósolt, ehhez képest pénteken sütött ki a nap a Balaton környékén... :evil: Így esett, hogy Ádinak csak egy váltás melegruhát vittem, mondván, kibírjuk a hétfő-keddet így, azzal viszont nem számoltam, hogy Ádi lesz mindenütt a legkoszosabb és tartósan hűvös lesz. Így irány Tesco, ruhavásárlás. Emellett Ádi nagyon hisztis volt, már a komikumig. Kb. 3 percenként harsant fel egy hisztije a strandon, teljesen mindegy volt, min, gyakorlatilag akármin hisztizett és folyamatosan. Na ez eléggé letört minket úgy a hét második feléig, utána már javult az idő, Ádi is mérsékelten. Nem tudom, mi volt vele, itthon sem semmi sokszor, de ez minden mértéket ütött. Volt benne anya-függés is rendesen (csak anya hintáztathatja, anya tolhatja, anya etetheti stb.), de nem csak ez. Úgyhogy a végén Sanyival már csak röhögtünk, annyira abszurd volt a dolog.

Fürödni tegnap tudtunk csak (előtte kirándulgattunk, ami lényegében babakocsis sétákból és játszóterezésekből meg kajálásokból állt), de 21 fokos volt a Balaton, én egyszer merészkedtem bele, Sanyi ki is hagyta. A gyenesdiási strandokat viszont csak ajánlani tudom, szuperek. A francia tengerparton voltak ilyen színvonalban kiépített pancsolóhelyek.

Az egy szem komoly strandolást Ádi hasmenése kísérte, csak úgy folyt a kaki a remek dm-es úszópelusból kifelé...

Maggie drága, a panzió szuper volt, Hajninak átadtam az üdvözletedet, köszönte! :D

Akkor képek a Maestróról (bocs, ha sok):

OROSZLÁNNAL AZ AFRIKA MÚZEUMNÁL:
Kép

HOMOKOZÓ
Kép

VIGYOR
Kép

KUTYASAPI
Kép

CSOKIS SZÁJSZÉL
Kép

ÍGY LEHET A FÁRA VISSZATENNI A KÉRGÉT
Kép

KACAJ
Kép

CSÚSSZAK-E?
Kép

ÍGY KÖZELÍTÜNK MEG LÁNYOKAT
Kép

MERENGŐ
Kép

MALOMTÁNC
Kép

FURCI A MEZŐN
Kép

ITT ESZÜNK MA
Kép [/b]

Kép
Kép
irina

Fú, mennyi MIND-et írtam le az előző hsz-ben... jááááááááj. :oops:

Kép
Kép
irina

Tök le vagyok maradva, de ezt már megszokhattátok. :oops:

A képek szuperek, mint mindig!
A kismamáinkon meg ámulok állandóan, hogy már itt tartanak. Nektarin is már a II. trimeszterben.... :D

Viranka!
Itt is köszönöm a lehetsőséget Nektek is, és Panndiéknak is!
Mei tai fotózáson voltunk, képek kellettek a honlaphoz.

Teszek fel még két képet, az egyiken épp lazítanak a fiúk, a másikat meg valószínűleg megcsinálom avatarnak. Csak az a bajom, ha 10 kbyte alá szerkesztem, akkor mákszemnyi lesz az egész kép. Tud ebben valaki segíteni?

Kép Kép

Irina! Megyünk Móniékhoz, majd ott lerendezzük a dolgokat, és ettől függetlenül (már hogy megyünk) szívesen látla benneteket a hónapban! :D

Kismamik! Készítünk vállhordozó babaerszényt is, ha elkészül, majd teszek fel képet. Ja, és ágytakaró is lesz hamarosan. :D

Hiszti: Milénáéknál van most rendesen, én csak azt tudtam tanácsolni, hogy engedjen neki ésszerű határokon belül, lazul a rend meg a fegyelem, de így lehet átvészelni. Ha letelik a kb. 2 hónap, minden rendbe jön utána! :)
Ja, és anyukáknak magneB6!!!!!

Anitja???????????

Meryke????????????

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Mivel mi kedden utazunk, vasárnap jövünk csak haza, eleve kilőve a tali. De ha ügyes vagyok, és spórolok még egy kicsit, akkor talán a következőre elmegyünk. Feltéve, ha lesz még augusztusban, vagy akár szeptemberben... :roll:

Sense! Akkor Lotti sem az a könnyen elalvós típus... :? De azért jól haladtok!

Csajok! Szeli hozza ide nekem az összerakott legót most, nézek ám, hogy mi az. Válaszolt, hogy repülőgép... :lol: És berregteti a levegőben... :lol:

Nektarin! Örülök, hogy az uh-n minden rendben volt! :) Émelygéshez kitartás!!!

Na, még olvasok tovább...

Mára élményfürdőt terveztünk, de változóan felhős időt mondanak... :? Még egyeztetünk a barátnőmékkel. Holnap olcsó ebédjegyet akarok intézni, nem tudom, hogy utána kijutnánk-e még... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Panndi! Nagyon szépek a lányaid!!! :)
Édes Fruzsi, ahogy tartja a kis fejét! :)

Vindo! Elhiszem, hogy fárasztó, hogy Rugó leszokott a nappali alvásról... :( Szeli is valamelyik nap nem volt hajlandó aludni ebéd után, aztán 4-kor elindultunk vásárolni 3asban, akkor elaludt az autóban, én meg egyedül mentem be a tescoba, mire kijöttem, fel is ébredt... :? Elég zombi volt emiatt egész délután... :roll:

Vera! Szerintem is gázul van kitáblázva :!:, mi ott tévedtünk el a múltkor, pontosabban nem kanyarodtunk le időben... :? Barátnőm férje vezetett, neki még nincs olyan nagy gyakorlata... Tiszta szívás volt... :evil:

Megyek porszívózni (tegnap a takarítás elmaradt, mert átjött egy barátnőm délután :), most gyorsan bepótolom)...

Kép

Kép
regcsiken14

Köszönöm Merykeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Drága Lányok!

Egy újabb szürke szamár jelentkezik :oops:

Mostanában nekem is nagyrészt az olvasás jut, de most írok gyorsan pár sort, Máté alszik, gulyás leves lassan kész. 8)

Nálunk minden rendben Máté egy igazi kis zabálni való husimusi kisördög :) A beszéddel nem kényeztet el minket, kb. öt értelmes szót mond, de természetesen tökéletesen megérteti magát :) Szobatisztaságot sem sieti el, szerintem majd jövőre, meg esetleg, ha bölcsis lesz és érdekli a dolog, újra próbálkozunk :) Bencus 3 éves és három hónapos volt mikorra is (igaz egyik napról a másikra) hajlandó volt megválni a pelustól. :)
Szeptembertől kezdem a beszoktatást a bölcsibe és valószínűleg októbertől megyek vissza dolgozni. :) Érzelmeim elég vegyesek, egyrészt nagyon jó lesz újra felnőtt emberek társaságában lenni és amúgy is nagyon szeretem a munkahelyemet és a munkám, másrészt viszont egy korszak lezárul az életemben, emiatt azért néha pityergek :( :)

Nyaralni Zamárdiban voltunk egy hetet, nagyon élveztük mi is, gyerekek is. Időnk is szuper volt végig. :)
Bencus is túl van egy úszó és egy angol táboron. Most két gyerekes vagyok és muszáj majd minden napra programot csinálnom nekik, mert Máté reggeli után már ül a babakocsijába, hogy indulhatunk. :shock: Sokat strandolunk, ott még nekem is jut egy kis pihenés, a múltkor 2,5 órát aludt a sátorban, már kezdtem unatkozni :wink:

Móni sajnos a talira nem valószínű, hogy eljutunk, (pedig nagyon kiváncsi vagyok ám :wink: ) mert Apa dolgozik, és hát gyalog nem vállalkoznék rá :roll:

A gyerekek egytől egyig gyönyörűek és eszméletlen, amilyen iramban nőnek. Én is most már tervezgetem a szülinapokat, ugye nálunk Bencus is szeptemberi, így duplán gondolkodhatok. Tényleg ki mit vesz majd szülinapra?

Mesi: Neked külön szívből gratulálok az új üzlethez, Virankának is mondtam, hogy csorog a nyálam, olyan gyönyörűek a Me Tai-ok, nagyon sajnálom, hogy én már nem használhatom, de jó szívvel fogom ajánlani az ismeretségi körben. :) Az avatart nagyon szívesen , most már belinkelem annak a bizonyos programnak a letöltési helyét, ingyen letölthető és így bárki gyárthat szuperebbnél szuperebb avatarokat, de természetesen továbbra is megbízhattok engem is :wink:
http://download.cnet.com/Profile-Picture-Genius/3000-2192_4-10655375.html?part=dl-ProfilePi&subj=dl&tag=button&cdlPid=10655376

No, most mennem kell, de később még próbálok jönni képekkel :)

Puszi mindenkinek! :)

KépKépKépKép
meryke

Jövök a képekkel, kicsit sok lesz :oops:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Legújabb kedvenc a biciklis sisak, imád benne lenni :)

KépKépKépKép
meryke

Sziasztok !

Csak gyors bekukk.
Nálunk minden oké.
Szerdától voltunk családilag 5 napot pihenni és egyben Wolksvagen Bogár találkozón. Apukám nagy fun.
Nagyon szuper volt és Ádi nagyon élvezte a kertesházat így lehet hamarosan lakást cserélünk.

Holnap viszont indulunk izraelbe így majd csak 21-e után jövök megint.
Akkor majd dobok jó sok képet nektek.

Minden fotó nagyon szuper.

Móni mi sajna a 15-ei talin tutti nem leszünk ott mert 21-én jövünk haza de nagyon sajnálom.

Mindenkienk puszi .

ui.: ha tudok azért majd jelentkezem.
20200310173350

Jó reggelt!

Most csak annyit írnék, hogy pakolás után megyek nyelvvizsgázni, és szerintem dél körül fogok újra bejelentkezni.

Rugónak előre hoztuk a szülinapját, és vettünk neki egy triciklit (tolhatót, mert pedálozni még nem tud), Nagyon feszít rajta, és séta közben tíz méterenként leszáll róla, hogy megölelgesse és játsszon vele :roll:

A szobatisztaság kapcsán megjegyzem, hogy tegnap Gábort lepisilte. Odaállt felé, mikor a földön dinnyét evett. Utána meg olyan csendben volt az ágyon, meg is dicsértük, milyen jó gyerek. Aztán megnéztük alaposabban, és sz...s hátsóval kalimpált a lábaival, miközben félig fejen állt :shock:

Azért vettünk egy wc-szűkítőt is :D

Irina, jó, hogy hazaértetek!
Ádi nagyon aranyos :D Akkor babacsajokat hajkurászott:)

Szia Meryke!

Most másra nincs időm.

Napközben sem lesz sok, mert ugye a napközbeni alvás nálunk már csak a legvadabb álmainkban fordul elő.

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Milyen csodaszép képek :lol: :lol:
Ádó egy tünemény :lol:
Máté meg az édes kis huncut :lol: :lol:

Meryke jó, hogy jelentkeztél :lol:
Biztos nem tudsz jönni?
BKV? Jár még erre a kék busz, HÉV Csepelig. Olyan jó volna. A buszmegállóba kimegyek eléd. Vagy esetleg valaki elhozna :roll: ?

Vindo nagy kalappal+++++++++++++++++++
kérünk majd triciklis képeket :lol:

Irina sajnálom, hogy rossz időtök volt :(

Szülinapi ajándékötleteket én is örömmel fogadok

Mi voltunk otthon a hétvégén. Majd jövök képekkel. Jó volt nagyrészt de rövid volt. HP-vel és férjével volt egy 5 perces harcom az eb miatt, de bezárták miután látták, hogy fogom a gyereket és ülünk az autóba. Majd teszek képeket.
Még a dédikével is találkoztunk :lol: :lol:

mennem kell, extra büdös jön csini felől :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Tali:

Akik jönnek

Heni
Ágica
Mesi
Dettyk ?
Sense?
Irina
Nektarin?
Viranka
Mi alapból itt leszünk 8) :lol:

Még valaki???
Fleur? Biztos visszaértetek már anyukádéktól. Ti jöttök?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

épp ölik egymást....
Móni!
Bálintnak duplo vasutat veszegetek apránként :) minden hónapban egy kicsit :) így szept végére egy komplett szett lesz :) mert ugye nálunk vonatdili van :)

Meryke :)
annyira hasonlítanak egymásra a fiúk :) s a szemük sem áll jól :)

anyukáááááám :) már itt is vannak :)

s ma megyünk a bölcsibe,kiderül felvették e törpét ...

KépKép
viranka

K.Timi jó utat.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!!!!

Kicsit mozgalmas lett a hv, totál le is robbantam, nagyon betegnek érzem magam :( égnek a szemeim, fájnak az izületeim, lábaim, gyomrom... nem tudom mi ez :evil:

Szombaton grilleztünk az unokatesómékkal, vasárnap anyuéknál voltunk, jó volt:-)

Móni hányra kell menni??? Hogy találunk oda???

Vera a duplo vasut nem egy olcso, nekünk tescos fa vasút van, az is bővithető és fillére, Péterke imádja a kis mágneses kocsikat:-) Tudom ajánlani mindenkinek!

Irina a képek alapján szuper lehetett a rossz idő ellenére is:-)

Meryke olyan édesek a fiúk együtt, ahogyan fogják egymást a csúszdán:-)meg tvznek a fotelből:-) Nagyon jó testvérek!

Timi jó hogy irtál, jó utat!!! Gyere gyakrabban:-) hajrá kertesház!!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Heni!
nekünk is van olyan tescos+ikeás rengeteg és van elemes mozdonyunk,viszont szerintem a duplo jobb,+van is, és olyan jókat lehet építeni :) bővíteni.Azzal még én is jókat játszanék(bnőméknél kölyköket iszonyatosan lekötötte :) :) az ikrei már 4,5 évesek Mírával egyidősek) meg nekünk gyerekkorunkban rengeteg legonk volt és szerettük :)

Timi
Rebekának boldog szülinapot :)

KépKép
viranka

Sziasztok!

Rebekának boldog szülinapot! :)
És utólag Dominak és Bertusnak boldog névnapot! :)

Juba!!! Jelentkezz, mi újság Veletek???

Szeli extra nyűgös volt délelőtt. Mentünk ügyintézni a bankba, persze ott jött rá az éktelen üvölthetnék, de nem tántorodtam el, hamar végeztünk. Aztán meg nem is tudtam elintézni, amit akartam, mert egy papír nem volt jó... :evil: Na, mindegy... :?
Valószínűleg álmos volt egyébként... Na, de fél 10-től??? :shock: 11 körül el is aludt a babakocsiban, mikor hazaértünk, áttettem az ágyikójába.

Irina! Hát akkor nem ez volt életetek legjobb nyaralása. Na, majd jövőre! ;)
Én is izgulok most, milyen időnk lesz. Mindenesetre viszünk Activity-t és kártyát is! :)
Azért a képekből látszik, hogy jó is volt! :) Ádi nagyon helyes! :)

Meryke! Örülök, hogy jelentkeztél! :) Helyesek a fiúk! Szépek vagytok! :)
Én is nehezen dolgozom fel, hogy vége ennek az időszaknak lassan... :?

Szülinapi ajándék téma engem is érdekel :!:
Szeli imád legózni, ezért én arra gondoltam, hogy kap majd egy nagy doboz lego duplot... :roll: Meg nagyon érdeklik a konyhai cuccok, a játszóházban is imád játszani a kis csészékkel, evőeszközökkel! :) Egyébként még labda- és motormániás, de ezek vannak! 8)

KTimi! Jó utat! :)

Vindo! Kíváncsian várom, milyen ügyes voltál! ;)

Móni! Én se engedtem volna Grétit a kutyához!!! Jól tetted! :)
Sajnálom, hogy nem tudunk menni. Mire felcsillant a remény, addigra rájöttem, hogy nem leszünk itthon... :?

Vera! Na, felvették a bölcsibe a tejföl szőke hercegedet! :)

Heni! Jaj, ne legyél beteg!!!! +++++++

Kép

Kép
regcsiken14

Vera! Kérdés akart lenni... :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Bölcsi:
ördögi kör :evil: ugye B. tej és tojásallergiás... elméletileg minden helyi gyereket felvettek a héten telefonálnak,szülői mikor lesz.Viszont B. miatt holnap megyek beszélni a vezetővel(ma helyettes csajszival dumáltunk) mi a helyzet allergia terén.Mert nem főzhetnek Neki külön,Ántsz nem engedi,csak ha dietetikust felvesznek.1 gyerek miatt meg nem fog az Önk. felvenni egy ilyen embert :evil: mondjuk ezt jan végén febr elején is mondta a vezető mikor vittem a jelentkezési lapot.
Viszont kontrollra ill. vérvételre csak szept. 16án megyünk a HP-ba.Akkor vérvétel,annak eredménye min.2 hét aztán terheléses vizsgálat.
holnap többet fogok majd tudni okosabb leszek :?

Regi!
tegnap B. felkelt reggel n7kor és n10kor már aludt,mert olyan dinka volt,csak visított és semmi nem volt jó neki :?

Vindo!
kalappal :) :)

Móni!
:lol: :lol: HP-vel jól kitoltál :) ügyes vagy :) :) pontos úótleírást kérünk majd hogy jutunk el hozzátok :) majd Ágica navigál :)

Heni!
lehet csak gyomorrontás :cry: jobbulást :)

Juba Bertusának,Tünde Domijának is boldog névnapot kívánunk :) :)

KépKép
viranka

Vera! És nem tudtok előbbi időpontot kérni a bölcsire hivatkozva? Vagy nem gond, ha később kezdi Báló a bölcsit? Szerintem szorítanak úgyis neki helyet, mivel ez kivételes eset!
Illetve, ha még mindig allergiás, az a szívás... akkor nem is fogod tudni beadni... :roll: ?????? De remélem, hogy nem az!!! +++++++++++++

Kép

Kép
regcsiken14

Névnaposoknak sok boldogságot kívánunk!

Viranka, akkor most mi lesz Bálinttal? :?

Én végeztem közben. Apósom jól elvolt Rugóval, aztán elmentünk a piacra sárgadinnyéért meg az Adria ételbárba gyrosért :roll:

Közben G. is befutott, hazaért Nyíregyről olyan 11 körül.
Ő benn maradt dolgozni, mi hazajöttünk.

R. persze nem alszik.
Szerintem megyünk majd vásárolni, biciklizni :shock: :shock: :?

Este egy nagyot alszok, nagyon fáradt vagyok.

A vizsgát nem tudom, hogy sikerült. Komoly baj nem volt szerintem, de én már nem mondok semmit.

Szép napot, V.

KÖszönöm a drukkokat.

Kép
vindolanda

Vindo tutira sikerült:-)++++++++

Vera lehet, most szunditottam egy kicsit, ettem egy jó meleg levest, jobban érzem magam, lehet egyébként csak kimerültem.

Csajok tesósokon kivül marad valaki gyereke otthon még egy évet? Most lehet megköveztek, de nem tudnám bölcsibe adni Péterkét, olyan kicsi még....

Nálunk még én sem tudom mi lesz a szülinapi ajándék :roll:nagyon nincsen ötletem :evil:

Heni
KépKép
heni81

Regi!
ez a 2 éves vizsgálat lesz,azért adtak úgy ip.-ot,h. szülinapja körül meglegyen az eredmény :? ha allergiás (vszínű az mert múltkor tojás nélküli tésztából evett ami tartalmazhat tojást-vszínű tartalmazott is és vakarózott) akkor szívok... de mesélték dadusok(ismik) h. volt már ilyen gyerekük megoldható. kíváncsi leszek mi lesz holnap
M.-nek van ovistársa aki szintén olyan mint B és neki az anyukája külön vitte a kajáját az oviba.Vszínű ez vár rám is,mert miért is lenne mákunk és kinőtte tavalyi vizsgálatok óta

:arrow: megyek varrni :) úgy nincs kedvem hozzá

KépKép
viranka

Heni!
lehet én :lol: :roll:

KépKép
viranka

Heni, Gréta sem megy bölcsibe, ha jól tudom :wink:

Kép
vindolanda

Vera! :(

Kép

Kép
regcsiken14

Töltök fel pár képet mig alszanak:
Most jól megiatatlak
Kép
Ide szoktam elvonulni, ha már elegem van anyából
Kép
Jól kidőltünk:
Kép

Heni
KépKép
heni81

Nektarin: szupi ha a kicsivel is minden rendben.SZiget??? :lol:

Panndi: a csajok ...irtó édesek!

Vindo: alvásról leszokott?? :-( Szülinapi ajcsi..jó ötlet volt..:-)..Gondoltam ma rád..+++++++++++++++ biztos sikerül! Após jól vezetett?? :-)

Irina:Sajnálom h ilyen vegyeskére sikerült nyaralás..de a képeken tényleg nagy vidámság van!!:-) kis szőke herceg!

Mesi: a pasik kép és Te a gyerekekkel...hát nagyon ott van! :-) ..jó h feltetted avatarnak! :-)

Meryke: a Ti képeitek is szenzációsak..a két fiu..valami tündériek!

KTimi: jó utat és jó szórakozást nektek!

Móni: ez igen ...ügyes voltál a HP-val...

NÉVNAPOSOKNAK, SZÜLINAPOSOKNAK SOK SOK PUSZI!!!!

Vera: Báló bölcsi...???? +++++++++++++++++++++++++++ azért háth mégis kinőtte....

Heni: jók a képek..édesek a fiuk!

Emmának muszály..egyszerüen megkattan itthon, nem tudok neki minden napra vmoi gyerektársaságot szervezni.....Szerintem meg olyan nagyok már!!!..persze iszonyatosan fog hiányozni, meg Emma csak fél napra megy...úgyhogy.....valahogy így kibírom....már csak vmi jó kis 4 órás munka kéne!!!!

Szülinapi ajándék: konyha, götz baba, lego, takarító, vasaló készlet.....ilyesmi..

KépKép
kaqk
Debrecen

Megjöttünk. :) jól vagyunk, kicsit sűrű lett az elmúlt időszak.
7végén még Velencei tónál voltunk az is nagyon klassz volt.

Olvasgattam, de ennyit már nem bírok újra olvasni.....se baj, majd valahol kapcsolódom :)

Móni már írtam privit.

KépKép
KépKép
fleur

a múltkori jégeső...
így kezdte:
Kép
aztán ekkorák lettek:
Kép
B. az unokaöcsinek magyaráz:
Kép
a jó tesók :)
Kép
Kép
tegnap Dunapart
Kép

KépKép
viranka

Heni! Édesek a fiúk! :)
Szerintem Szelinek jót fog tenni a bölcsi. Sokszor érzem, hogy kevés vagyok neki, és nagyon szereti a társaságot, a nyüzsit! :) Aztán majd meglátjuk! :roll:

Vera! :shock: Azta! Mekkora jég... :shock:
Szépek a gyerkőceid! :) Egyre jobban hasonlítanak, nem? :)

Zs lakógyűlésre ment az apja helyett, Szeli meg kiharcolta, hogy JimJam-et nézhessen ("dzsi-dzse"), én meg már nagyjából összepakoltam, úgyhogy most kicsit unatkozom... :? :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Meg van az eredményem, 37 pont lett 50-ből (74%). A labornál így még ötöt kell összeszednem, hogy meg legyen. :roll:
Hát, lehetett volna 1-2 ponttal több :roll: Így ez megint olyan vagy meg van - vagy nincs meg eredmény.
Várni kell két és fél hetet a végeredményhez :?

Mekkora jegek :shock: :shock: :shock:

Bölcsi: hát, én azért igyekeztem állandóan a felsőoktatásban elhelyezkedni, mert két évtől tovább nem szerettem volna itthon maradni, de egész napra beadni a gyereket valahová megint nem lett volna szívem.

Azt nem tudom, hogy neki jót tesz-e, de hogy nekem jó lesz, az tuti.

Voltunk vásárolni babakocsival, aztán bicikliztünk (én toltam). Két óráig caplattam, egész kifáradtam :roll:

Most menni kell Rugóhoz, G. lekapja a gazt fűkaszával :arrow: :arrow: :arrow:

Kép
vindolanda

Vera: gyerekek nagyon szépek :)

Heni: ha nem lenne Fruzsi, én akkor is itthon maradnék Zsófival három éves koráig.

Mai párbeszéd Zsófi és köztem:
én: Ha jó leszel, Apa este elvisz a játszótérre, jó?
Zsófi: Jó!
én: Akkor minek kell lenned, hogy játszóterezhess?
Zsófi: Hajó!
Vendég

vindo, nekem anno 32 pontos lett a laborom. Egy hétig bőgtem, hogy annyi a nyelvvizsgámnak... Meglett ;)
Vendég

Panndi, nekem a múltkor 39 pontról nem lett meg a 42 :shock: :shock: :shock: :oops: :roll:

Úgy hogy majd meglátjuk :wink: :D

Hajó :D
Zsófi már szóvicceket gyárt akkor :D

Lakógyűlés: míg Db-ben laktunk, én nem mentem el soha. G. volt egyszer-kétszer, de elég felkavaró volt neki az élmény.
Mondjuk néha szavazni is kellett volna valamiről, de valahogy nélkülünk is meghozták a döntéseket :roll:

Kép
vindolanda

Helló, drága lányok!

Szüli- és névnaposokat Isten éltesse!

Mesi: hát ez a sörivó Gegi valami isteni! Azt az odaadást! Még a szemét is becsukta hozzá! :lol: Az avatarod meg simán tökéletes. ;-)
OK, akkor szombaton megdiskurálunk mindent! :D

Meryke: olyan jó Rátok nézni, remek és vidám kis család! 8) Látom, Ti is beöltöztetitek Mátét a dinnyeevéshez :lol: A sisak szuper, erről jut eszembe: én is szeretnék Ádinak venni, de nem tudom, milyen méreteket árulnak, a fejét nemigen hagyja lemérni, de nem is tudom megfelelően csinálni. Szóval érdemes rápróbálni, ugye? (Na, ez okos kérdés, de csak azért teszem fel, mert én 99%-ban Ádi nélkül vásároltam eddig ruhákat stb. neki, és eddig ment a dolog...)

Timi: jó nyaralást Izraelben, tuti szép lesz (csak vigyázzatok)!

Vindo: WC-szűkítő: jól előrehaladtatok ;-) Lehet, hogy nekünk is ezzel kéne majd próbálkozni, mert a bili totál hidegen hagyja Ádit. Egyébként egyetértek Merykével, Veled meg a zseni dédmamitokkal, hogy majd megérik rá a gyerek. A fiúk főleg később szoktak szobatiszták lenni, teljesen általános, hogy csak 3 éves korban kezdi őket érdekelni... Csak már én is kaptam ízelítőt egy-két ismerőstől, mert ők bizony nekiálltak a dolognak és sikerült. Most egy évig vagy még tovább tényleg ez lesz folyton a kérdés, hogy mi van a bilivel? Na ne...

Móni: jól kezeled anyóst! :lol:

Regi: biztos szuper lesz a nyaralásotok!!! Mi egy sor filmet vittünk DVD-re kiírva, találd ki, hányat néztünk meg: egyet sem :lol: Egy szobában voltunk, Ádi meg nincs ahhoz szokva, hogy az alvása mellett -- akárcsak halkan is -- filmet néz valaki. Fogalmam sincs, Vindóék hogy abszolválják az életet egy szobában... Meg aztán be is aludtunk mindig 11 körül, Ádi meg elaludt fél 10-kor kb. 8)

Viranka: nem értek hozzá, de eléggé mellédumának (kifogásszagúnak) tűnik a bölcsi részéről, h dietetikus kell, hogy Bálót etetni tudják... saját főztöt nem engednek be (ilyenről már hallottam)? Tudod, szerintem nemakarásnak nyögés a vége (= bölcsi), de ne hagyd magad. Egy barátnőm kisfiát pl. mindig ki akarják rakni az egyetlen spec. suliból, ahol egyáltalán lehet a magatartására (!!!) hivatkozva, sosem hagyta magát, kért még szakértői véleményeket is mindig, és mindig győztesen került ki. :D
A képeitekért még mindig odavagyok, a kis gyönyörűségekért is rajta! :-)

Heni: Gyönyörűek a srácok! :-) Jobban vagy már???

Kaqk: én totál egyetértek Veled, szuperpszichológusok kinyilatkoztatásai ide vagy oda, igenis van kétéves, aki igényli a gyerektársaságot, nagyon is. De a Szuperanyák szerint ilyen nem lehet. Hát nyilván ők ismerik a mi gyerekeinket. Bocs a cinizmusért, de utálom, hogy más mindig jobban tudja, mi a jó a gyerekemnek meg nekem, és hogyan lehetnék jó(bb) anya.

folytköv.[/b]

Kép
Kép
irina

Folyt.

Vindo: nagyon szorítok, h oké legyen a szóbeli, bár én nagyon hiszek Benned szorítás nélkül is ;-)!
Szerintem ami a gyerekét szerető anyának jót tesz, az nem lehet a gyereknek rossz. Engem senki nem bír meggyőzni arról, hogy rossz lesz Ádinak a csanában, nem azért, mert elvakult vagyok, hanem mert TUDOM, hogy sokkal rosszabb neki, ha én itthon szenvedek az egyhangúságtól (felénk ugyanis nincsenek nagy gyerekszórakoztatási lehetőségek -- a Duna-partot kivéve, oda megyünk is naponta ;-), ismerős is alig, távolságok hatalmasak, a monotonitás nagy). Nem véletlen, h a köv. babát már a belvárosban élve tervezzük, nekem az sokkal jobb lesz vagy ezer szempontból (és ott lesz a zöld is bőven, közel a Margit-sziget, Szent István park, ami teljesen zárt és patyolattiszta).

Na, megint szembesültem, mennyi meló gyűlt össze, úgyh megyek.
Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Túl egy szörnyű napon. :cry: Dávidkának szorulása van/volt, egész nap szenvedett, este sikerült egy kis adagot produkálnia, remélem holnapra jobban lesz, mert indulnánk anyósomékhoz a Dunántúlra :roll: Egyébként Laevolac szirupot adtam neki, ez segített valamennyire.

Heni: Dávidka sem megy bölcsibe. Eredetileg is így terveztük, hogy 3 évig itthon leszek, a suliból még van egy évem, nem bírnám munka és gyerek mellett szerintem. Egyébként Dávidka nem igazán barátkozik a gyerekekkel, inkább felnőttekkel, úgyhogy nem is tudom, mi lesz vele az oviban :roll:

Vindo: szorítok, hogy sikerüljön!!!

Most megyek, mert nagyon elfáradtam, jó éjt mindenkinek!
Puszi

Kép
aniko15

Micsoda képek. :) Nagyon jók.. :) Jég :shock:

Fáradtan.... Tegnap este elvoltunk az uncsihugival sétálni a városban.Vannak-vannak,de nem az igazi. Kiakadtam,mert éjjel 1kor is tologattak pár hós babákat,a zajos sétányon :shock: Vagy sírt az egyik,vagy nyűglődött,vagy aludt. Én meg tök álmos vagyok. Tegnap a két fiúval elvoltunk bicikli túrázni,hát jól elfáradtak ők is meg én is.Aztán ez az esté séta,de elakartam menni,hisz tesó nem sűrűn van itthon,jót beszélgettünk. :)

Bölcsik: eléggé durva a helyzet.Kíváncsi leszek,hogy ha elkezdik elviekben bővíteni őket,akkor mennyi férőhely lesz.A bejutás mennyire lesz könnyű.

Heni:remélem jobban vagy már. Nem csodálnám,ha ki lennél.Nehéz két picivel.

Vindo:szorítok. :) +++++++

Anikó:nagyon rossz lehetett Dávidkának. jó utat.. :)
varga tünde

Sziasztok!

Anikó, mi újság Dávidkával?
Megkérdezhetem, hogy életed párja hogyan keveredett az Dunántúlról ide? :shock:
Jó utat!

Tünde, mikor nyaralni voltunk tavaly Ol.ban, ott is rengeteg baba volt kinn az utcán esténként. MOndjuk mi csak olyan tízig vittük ki Rugót a városba meg a tengerpartra, addig nem is volt baja :roll:

Hát, egykor én már nem vittem volna :roll:
Kivéve, ha elalszik nyolckor, és kipihenten felébred tizenegykor :wink:

Irina, na azt képzeld el, hogy mi nem csak azt halljuk, hogy miért nem szobatiszta a gyerek, hanem azt is, hogy miért nem beszél. Szinte olyan hangsúllyal, hogy tisztára azt érzem, arra célozgatnak, hogy nem tiszta a gyerek. Ráadásul családon belülről. Pedig van vagy 8-10 szava (anya, apa, tessék, gyere, cica, kutya, labda, hihigli, kés...). Annyit nyaggatnak, hogy lassan már engem is frusztrál a dolog.

Egy szoba: hát, én azt nem tudom egyelőre elképzelni, hogy milyen az, mikor este ledőlök egy ágyba tanulni-olvasni (egy ágyunk van, benne Rugóval). Vagy átmegyek a másik szobába :roll:

A régi lakásunk két szobás volt, de ott Gáborral mindig csak egyet használtunk. Kettőt csak akkor, mikor a gépeken egyszerre dolgoztunk - külön szobában voltak a gépek ui.

Jött R. :arrow:

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Ettől az időtől nem vagyok kimondottan feldobva... :?

Ráadásul Szeli bepisilt... De nem is értem, ha pelenka van rajta, akkor az nappal mindig száraz marad, most meg a bugyiba belepisilt... :? Na, nem mintha sürgetni akarnám, nekem aztán totál mindegy, hogy mikor lesz szobatiszta, csak ez a szőnyeg, meg padlótakarítás... ááááá utálom. :evil: Addig betettem Szelit a kádba, míg feltakarítottam utána, mert ilyenkor szokott jönni az, hogy még pluszban elcsúszik vagy ilyesmi... ott biztonságban volt. Bár sírdogált egy kicsit, de így hamarabb is végeztem... :roll:

Egyébként meg olyan édesen ellegózik most is! :)

Vindo! Nagyon szorítok, hogy most meglegyen!!!! ++++++++++++++++

Hajó... :lol:

Bölcsire visszatérve: Ha lenne lehetőségem, és nem kéne dolgoznom, akkor is szívesen vinném Szelit fél napra. A múlktor is, ahogy beértünk a játszóházba, sikítva szaladt befelé, annyira élvezi! :) (Persze ilyenen nem kell agyalnom, mert egyrészt ilyen lehetőség nincs, másrészt meg muszáj visszamennem...)

Kép

Kép
regcsiken14

Vindo! Pedig milyen jó lesz majd a külön szoba! :)
Bár mi hiába alakítottuk át a házat 3 szobássá, így is Szelivel alszom! :lol: :roll:
(Bár szerintem télen beköltözünk a középső szobába, mert ahol most alszunk, nagyon hideg télen, a gázzal meg spórolni kéne... :roll: Ez most csak úgy eszembe jutott...)

Rugó teljesen rendben van a beszéddel, fejlődik, az a lényeg! :) Ne is hallgass másokra :!:

Szeli se mondott még egy mondatot sem. Viszont 1-2 hét alatt eléggé kibővült a szókincse. Persze sokszor szótár kéne hozzá, mert csak én értem, mit mond... :lol:
Pl. labda = badga, vizet = bizet :lol:, Dóri = Góji
De most elkezdett "számolni", nagyon tetszik neki, hogy "kettő, háom" :lol: Főleg, mikor kérdezem, hány táska van nálad?... (és tényleg hárommal játszik... :lol:)
Szóval mindig megnevettet! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Köszi Regina :wink:

Hát, leginkább a szövegértésen látom a fejlődést, ott viszont tényleg. Pl. nem sikerült neki beleülni az autósülésbe. Mondtam neki, hogy ha fel akarsz mászni az autósülésbe, először ide állj fel, aztán mássz bele - erre megcsinálta :roll:
Meg hát azt látom, hogy rengeteg szót ismer.

Ahogy utána néztem, olyan két és fél éves korig nem is szoktak csinálni semmit a gyerekekkel, addig normálisnak tekintik, hogyha csak pár szavuk van. De hát ezt mondogathatom, mikor anyósomék szomszédjában a két hónappal idősebb fiú már ollllyan ügyesen tud beszélni :shock:

Meg hát tudom, hogy minden gyerek másban jó. Szóval R. ügyesen kombinál, meg ahogy én látom, olyan kis kreatív. Szereti a műszaki cikkeket, meg tudja is őket kezelni. És persze 18 hónapos korától kezdve profin iszik pohárból, de ezt senki le sem sz..ja a családban.

Ja, és mikor arra célozgatnak, hogy nem tiszta a gyerek, ezt úgy teszik, hogy még nem is látták zacskóval a fején motorozni :lol:

Na, befejeztem a litániát.

Lassan felöltözök, megyünk a százasba pzs-ért meg talán fornettizünk 8)

Kép
vindolanda

Halihó, csak gyorsan!

Vindo: amennyire én tudom, a vizsgálatokon is majd szövegértést néznek (hallásvizsgálat után), hiszen ha egy kisgyerek nem akar megszólalni, nem fogja tudni senki sem szóra bírni ;-)
És az, hogy ennyi szót mond, természetesen nem jelenti azt, hogy nem tud sokkal többet vagy nem tudna mondatokban beszélni (de ezt Te is tudod). Úgyhogy szerintem minden oké, nekem Rugó egyáltalán nem tűnik bármilyen szempontból problémásnak. :-)

Regi: 3 szoba - irigyellek! ;-))))

Tündi: hozz majd képeket! ;-)

Anikó: szegény kis drága, örülök, hogy már jobban van!

Puszi, még jövök majd napközben.

Kép
Kép
irina

Sziasztok :D !

Visszaolvasni még nem tudta :oops: , igyekszem pótolni, de megint kettesben vagyunk Pankával, és állandóan mászik az ölembe :? .
Szombaton volt egy gyerekmentes napom, apával és a haverjával horgászni voltunk, szuper volt, pihentem :D .
Vasárnap Timiéknél voltunk Rebeka szülinapján, szuper buli volt, le a kalappal Timi előtt, hogy ennyi gyereket bevállal :wink: . Bence is nagyon jól érezte magát, jó volt már neki a gyerektársaság, Panka pedig pasizott :wink: , jutott rá kettő is :lol: . Búcsúpuszi nem volt, de hazafelé végig azon hisztizett, hogy puszit akar adni Viktorkának :wink: :lol: .

Később próbálok jönni :roll: ...
Addig is:
Kép Viktorkával lufiznak
Kép Miss Hajgumi 8)
dettyk

Panka csúcs azzal a sok hajgumival! :lol:

Még főzök Zs-nak egy gyümölcslevest, ezt kérte, mert ő majd csak pénteken jön utánunk Zsozsóval. Addig meg barátnőmék nyaralnak velünk! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok csajok!

Most tart egy hete az intenziv bili tanfolyam :roll: a helyzet a következő, nem pisil be, délután pelus nélkül alszik, éjszaka még nem, az úgy vélem távolabbi még.
Összegezve az egészet, mi már ismerkedünk május vége óta a dolgokkal! Nagyon nagyon sok türelem és persze együttműködés is kell hozzá a gyerek részéről! Sokat takaritottam pisit, kakit, de ez szerintem vele jár.

Képzeljétek a múlt héten egyedül elhagyta a cumit is, egyszerűen csak nem kérte többet.

Nyála sem ömlik már :D ez nagyon jó hir ám! napi tiz póló helyett csak 2 van, mert már az előkéket sem tűrte a végén...

Áron kapott tegnap egy kis barackot nyalogatni! mert már csütörtök óta nem kakilt, és láss csodát, reggel kaki volt:-) Nem fogom még hozzátáplálni, de lehet adok neki itt ott kóstolni gyümiket, hiszen itt a sok gyümölcs és mind a kertből, vagyis az anyuéból.

Unatkozás: Én még nem vettem észre, hogy Péterke unatkozna :roll: mindig teszünk, veszünk valamit. Játéka van dögivel, gyerektársaságra nagyon ő nem vágyik, a talin is ha emlékeztek nem igen társult senkivel, apja fia, magányos farkas :wink:

Lábméret: hát én már teljesen kész vagyok, egy nyár alatt 3 méretet nőtt a lába :shock: 25-ös cipőt kellett venni, a 24 szandiból lelóg az ujja :shock:

Vindo ne aggódj!!!!! az unokatesóm fia 2 éves volt és 1 hós amikor mondatokban kezdett el beszélni!!!!!!

Péterke sem mond túl sok mindent, egy 50 szavas szókincse lehet kb. amit használ, de az anya nem szerepel benne
:evil: Én-nek hiv :shock: már kész vagyok tőle :roll:

Heni
KépKép
heni81

Na, hazaértünk és ettünk is valamit. Voltunk a százasban, aztán egy büfében csináltattunk apósomnak sült kolbászt meg szalmakrumplit, végül mentünk a fornettishez is. Alig értünk haza, márt menni is kellett vele triciklizni :shock: Az is eltartott egy órát.
Aztán maradt volna még kinn az udvaron játszani, de én már nem bírtam tovább, éhes voltam :roll:

Így aztán bejöttünk enni. MOst elindítottam a mosogatógépet, R. nézi a Macskafogót :shock:

Heni, hát a két év egy hónapos kor már nincs messze, nekünk addig nem lesznek mondatok, az tuti.
Néha mondja, hogy anya, gyere vagy apa, gyere, de hát ez nem mondat igazából :roll:

Dettyk, biztos jó volt a buli. Timi, ha jól emlékszem, csinált már ilyen nagyszabású zsúrt :shock: Akkor is rácsodálkoztunk :D
Panka aranyos :D

Irina, mikor lesz megint rutin-vizsgád?

Na, elkezdett mozgolódni, véget ért a dvd áldásos hatása :arrow:

Kép
vindolanda

Ja, ami még lemaradt, az az, hogy 25-ös láb :shock: :shock: :shock:

Rugónak 22-es a szandálja, szerintem ősszel talán már 23-as cipő kell neki. Mondjuk ő csak 84 cm.

Kép
vindolanda

Na, akkor képek, egyelőre még nem triciklisek.

Játék az unokatesókkal:
Kép

Boglárka és Blanka:
Kép

A porolóval a csajok lábát piszkálja és nevet:
Kép

És egy újabb változat a porolásra:
Kép

A kupit ne nézzétek, aznap fúrtuk szét a falat, épphogy rendet raktunk :roll:

Nem blogolgatok tovább

:arrow:

Kép