A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Pocok: tb tanácsadó érdekel
Dodi: Sztem meg a maxot kapod akkor is,mert ha a gyed igénylésekor nincs meg a szülést megelőző 180 napod, vagy a gyed igénylését megelőzően 180 bérezett napod és azért nincs meg,mert gyedes,gyesen,tgyáson voltál akkor a gyed alapja az amit korábban alapul vettek, vagyis maxot kapsz. De rögtön megkeresem a jogszabályt és bemásolom :wink:

Őszintén szólva nekem is eszembe jut, ha az utolsó terhességem nem így alakul, akkormost az örökmozgó csibészem mellett,lenne egy 2 hónapos minimanóm is. Valahogy nem is bánom annyira,hogy nincs...sőt így utólag visszagondolva a korábbi 2 vetélésből ha baba születik, akkor 1. - vetélés ha megmarad: nem építkezünk és valószínűleg ha nem is ugyanott, de panelben maradunk 2. - a ház még nem volt kész, anyáméknál laktunk, oda született volna a baba is :arrow: tényleg obb a sorsra bízni a dolgokat :roll: :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

idézet az oep honlapjáról:

a szülő a gyed-re jogosultság kezdőnapját megelőző évben, illetve azt közvetlenül megelőzően táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben vagy gyermekgondozási díjban részesült, és ezért nincs meg a 180 naptári napi keresete.
Ha a szülőnek az irányadó időszakban [a gyed-re jogosultság kezdőnapját megelőző évben, illetve azt közvetlenül megelőzően] azért nem volt 180 naptári napi keresete, mert táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban részesült, a táppénz összegét a korábban folyósított ellátás alapját képező összeg figyelembevételével kell megállapítani, feltéve, hogy ez kedvezőbb, mint a minimálbér.

tike

Rákszűrés nekem is aktuális lenne, 2 éve voltam utoljára :oops: :oops:

tike

Dodinál más a szitu mert ő nappali tagozatos diákként ment szülni. Vagy nem?

Pocok!
Szegény Leo... vagyis igazából nem is sajnálom :roll: .... hanem irigykedem :oops:
A péntek azért nem feltétlenül jó, mert a mostani nem menne sztem Katy miatt, mert ő kérte hogy egy héttel előtte tudjon róla, neked meg nem jó a jövő hét. Ja meg jut eszembe az nekem se jó :oops:
Ha a mostani péntekre rábólint mindenki, akkor én is megoldom :)

Ez a bölcsis mentorkodás nagyon édes :D :D

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sziasztok!

Vagyok én is,de csak olvasó üzemmódban,ugyanis megkaptam apa régebbi Iphone-ját,ami azért jó,mert tudok rajta netezni,de a fórumra nem tudok írni róla. Pocok! Te tudsz írni róla?

Tesó téma: mi is szeretnénk,legkésőbb addigra,amikor Lili oviba megy. Lilinek amúgy kimondottan jót fog tenni,kicsit letöri majd a szarvát az öccse/húga :lol: ,ugyanis most nagyon nagy királynak érzi magát :D

Hétvégén voltunk a Kolpingba... Hááát. elég vegyes véleményem van róla,de összességében nagyon jó volt. Elsőre elég csumpi szobát kaptunk,de apa kiverte a balhét,utána már minden ok volt. Lili valamilyen oknál fogva nem volt hajlandó bemenni a vízbe,egyszerűen fogalmam sincs miért,pedig nyáron többször is voltunk strandon,a Balatonba is volt ugyebár és nagyon élvezte mindkettőt,most nem tudom mi lehetett a baja. Mindegy,volt elég játszóház,ahonnan viszont ki sem lehetett rángatni. Mindkét éjszakát átaludta,magához képest nagyon jól evett. Szóval rendben volt minden.

mamatali: nekem is jobb lenne inkább a jövő hét,kedd után bármikor

KépKép
KépKép
nyuszi81

-
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 13:31-kor.
Vendég

Csibe!
Szék Kikás, még Szonji idejéből. Mi is szeretjük.

Tike!
Bölcsi miatt sztem ne égőzz, ezt meg lehet érteni, h a munkahelyen mégsem úgy alakultak a dolgok. Majd felvesznek a helyetekre mást, az meg tök boldog lesz. De tovább olvastam és látom, h nem is volt gond.

Tesó ügy: sztem mindenképpen kell min. egy tesó egy gyereknek. Mikor? A lehető legkisebb korkülönbséggel.
Pénz miatt nem bevállalni sztem hülyeség, mert: amíg ilyen picik, addig nem költessz rájuk annyit, mint pl. középiskolában, egyetemen, stb. Pár év múlva meg ki tudja milyen anyagi helyzetbe kerül az ember és akkor már kifut az időből. remélem érthetően írtam le, h mit is akarok mondani.
Egykének sztem szar lenni és azt tapasztaltam, h az egykék természete elég gáz (ami gondolom abból a majomszeretetből adódik, amiról Lois, Pocok írt), lis ovis, kisiskolás korban. (amúgy nekem is csak 14 éves koromban született az első tesóm, de az már nem uaz, mintha együtt nőttünk volna fel)
Na a lényeg, h én a helyedben azok alapján amit írtál, gyorsan teherbe esnék.

Saját vállalkozás: óóóh, én mióta agyalok ezen is...

Doki: nekem szeptemberben volt 1 éve, h vissza kellett volna mennem rákszűrésre :oops:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

sziasztok!

doki:
hát én is akkor vetettem le gyorsan a rákszűrést,amikor Kiarával voltam
terhes,majd most kisöcsinél vették le szintén,amúgy utoljára a 6hetes
kontrollon voltam 2009 augusztusban.
meg most kéne eljutnom terhesgondozásra,h megmutassam a leleteim,de
olyan hülye időpontokban van...ebéd és Kiara alvásidejében...

kis tesó:
én egyke vagyok,szóval mindenképpen szerettem volna Kiarának csak
nem ennyire hamar...

Czigka!
én úgy tudom,h mivel még nem mentél vissza dolgozni,így azután kapod
a Tgyást gyedet és gyest majd,mint Bende után...
de majd rákérdezek tutira...

Kép
Kép
csibe83

Rapid!

Lois!

Igen én egyetemistaként jöttem szülni, de úgy csak minimumot kaptam volna, úgyhogy terhesen elmentem dolgozni pár hónapra :twisted: :lol: .
Sztem így a tgyásom max. a GYED-del lesz egyenlő, de azt lecarom, inkább az a lényeg, hogy a gyed max. marad-e :roll: . De mivel tényleg nem tudnak mást alapul venni, remélem így lesz.

Tényleg visszaállították már a 3 éves gyest? Hallottam róla valamit fél füllel, és vagy már igen, vagy záros határidőn belül. :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi: igen visszaállították, dec 23-án szavazták meg és jan.-1től lép hatályba és visszamenőleg is érvényes, tehát olyan mintha el sem törölték volna :lol: Bár ez neked nem lényeg,mert amúgy is április 30 előtt szültél a következőre meg mindenképp az új jogszabály lesz érvényes :wink:

tike

Dodi!
már visszaállítottak és ha jól tudom,akkor visszamenőleg is,de abba
nem vagyok biztos...

Kép
Kép
csibe83

Dodi!
Jahogyúgy :shock: :shock: :shock: :wink: :wink: :wink: Kisrafkós :wink:
3 éves gyest visszamenőleg állítják vissza most januártól.

Szonibaba!
"Egykének sztem szar lenni és azt tapasztaltam, h az egykék természete elég gáz"
Akkor ezt most magadra érted?? :lol: :lol: :lol:

Nyuszi!
Lili nem ment be a vízbe?? de furi.... :shock: :shock: Mi szilveszterkor voltunk fürdeni (nyár óta csak kádban fürdött a gyerek) és akkora lelkesedés volt, hogy muszáj lesz vinnem, mert odavolt meg vissza totálisan. Lemerült, röhögve jött fel, viháncolt ésatöbbi.
És mit csináltatok még?? Felnőttként mennyire élvezhető? Hármasban voltatok vagy társasággal?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Húdevágja Mindenki a Gyes-témát :roll:

Kérdés :arrow: Van valamelyikőtöknek olyan Disney-s habtapija (van belőle Hercegnős, Verdás, Micimackós, Pókemberes)
Kéne valakitől személyes tapasztalat, hogy a harmadik típusú habtapinkat végre ne utáljam annyira, ha megveszem :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 00:25-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 00:26-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi,

csak gyors: a Tgyás-od maximalizálva van, mivel nincs meg a 180 napod, tehát max a minimálbér kétszeresének a 70%-a lehet
:-(

Na megyek, mert hulla vagyok es holnap meló...

KépKép

KépKép
kispocok13

rapid..

Pocok!
Gondolok rád! Én az első napon beléptem az irodaházba és elsírtam magam. :roll:

Mamatali:
Jövő hét nekem is jobb, de le kéne fixálnunk egy estét, mert be kell jelentkeznem hypoxira, és tudnom kéne, hogy melyik estéken menjek. Feldobom, hogy ki tudjunk indulni valamiből: csütörtök??

Kép
katy76

És csak nagyon halkan mesélem el nektek, hogy egy napig azt hittem, hogy terhes vagyok, és reggel picit csalódottan vettem tudomásul, hogy megjött. Pedig elvileg nem most akarok kistesót. :roll: Egyik szemem sír, a másik nevet.

Kép
katy76

Sziasztok!

Lois! Én sem értettem,pedig mint említettem,nyáron nagyon is élvezte a strandot/Balatont. Jó,mondjuk hozzáteszem,hogy mostanában nagyon beszari,és mindenre azt mondja durcás fejjel,hogy nem :D Mindegy,majd anyósoméknál minden hétévégén levisszük a medencébe.

Kolping: Van egy wellness rész a felnőtteknek,Zoli volt ott,azt mondja jó. Én addig a gyerekkel játszóházaztam. Érdekes,mert voltak ott osztrák nyugdíjasok is,nem is értettem,hogy azok mit keresnek ott,de úgy tűnik,nekik bejött :D
Boo! Ez most nem volt drága,összesen fizettünk 70 ezer Ft-ot a 3 napért. Megéri,a gyerek miatt mindenképp :wink:

Mamatali. Nekem elvileg jó a csütörtök,attól függ,hogy Lili mikor kap oltást és hogy hogy lesz utána.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nekem jó a csütörtök, hétfőn mi is oltásra megyünk, de mivel eddig egy sem ütötte ki, nem hiszem hogy bármi gond lenne. Az egyetlen ami nálam fúrhatja a dolgot, hogy ha nagyon gáz, jeges az út, vagy ködös az idő, akkor nem autókáznék éjszaka.

Nyuszi!
Már úgy érted gyerek nélküli osztrákok?? Érdekes... Gyerek nélkül ha pihenni akarnék biztos nem egy gyerekzsivajtól hangos szállodába mennék :roll:
Az ár szerintem tök jó, már én is kalkuláltam 3 és 4 napos etapokat :roll:

Katy!
Szerintem természetes reakció ez, a tudatos részünk tervez, meg dönt, de az ösztönös részünk csak szaporodna meg sokasodna :lol:

Folytköv.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Czigka!

Nekem ugyanez a szitu és voltam bent az OEPnél hogy mi van. Szal az van hogy a TGYÁS alapja a minimálbér kétszeresének a 70%-a, mínusz a nyugdíjalap. HA ugyebár Gyeden voltál eddig. Nincs köze a GYED előtti béredhez, hisz az már elég régecske volt.
Szal, kb. 78000x2=160.000 annak a 70%-a 112ezer és mínusz a nyugdíjalap, ami most nem tom mennyi. Gyednél nyugdíjalapot és adókedvezményt is vonnak. Ez a különbség a kettő között. Szal sok lóvéra ne számíts, sztem olyan 100as körül lesz.

KépKép

KépKép
ronmay

Lois!
hehehe. Azt magamra értettem, h egykének szar lenni. A természetet meg egy külsőstől kéne megkérdezni. Én jól kijövök magammal.
Amúgy úgy értettem, h azok az egyke nagyobbacska gyerekek, akiket látok olyan, hogy is mondjam túl magabiztosak v. mi. Önteltek? Nem tudom mi rá a jó szó, de érződik rajtuk, h megy a popó nyalás.

Nyuszi!
Amikor mi kolpingoztunk, akkor is tele volt a nyugdíjas sógorékkal. Én sem igazán értettem, h miért nem egy olyan szállóba mennek, ami gyógyvizes, mittomén, inkább nekik való hely.

Ronmay!
Kinek mi a sok? Én a gyesemmel örülnék a 100-as körülnek.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Köszönöm az infókat :wink: !
3 év gyes juhúúúú-juhuuuu :D .

Pocok!

A tgyás nem gáz, mert amúgyis csak 150-re voltam bejelentve, tehát alig kaptam több tgyást.
Meló milyen :roll: ?

Boo!

A csokin én sem osztoztam, még a tesómét is megettem :twisted: . Csórikámnak dugdosnia kellett előlem :oops: :lol: .

KAty!

Csütörtök nekem jó :wink: . De Lois feltétele rám is vonatkozik (idő) :oops: .

Én úgyanígy voltam már többször pár éve: volt, hogy hagytam szüneteket a fog.gátló. szedésében, mivel évekig szedtem. Apának persze hiába mondtam, hogy vigyázzon, az esetek felében rosszul sült el :lol: :lol: . Ebből is látszik, hogy ő se esett volna kétségbe, ha teherbe esek, de akkor még nem akartuk, a vivánál dolgoztam, építkeztünk... Aztán mikor negatív lett a teszt, vagy megjött, mindig csalódott voltam mégis :roll: :lol: .
Amúgy (mikorra) tervezitek?

Körkérdés!
Hisztivel hogy álltok? Mert Botond pár napja iszonyat hisztérika, főleg mikor álmos :evil: . Vagyis nem is klasszikus hiszti, hanem igazi elkeseredett világvége sírás, közben persze vegyem fel, és azonnal hagy kapja meg, amit akar különben belehal :twisted: .De komolyan, nekem a szívem szakad bele, és össze is vesztem apával, hogy márpedig ez igazi szomorú sírás... De nem! :twisted:
Egyszerűen elcsesztem a gyerekemet :oops: :( .
Megszoktam, hogy jó természetű és jólnevelt is ( 8) :lol: ),és nincs vele gond. Így szépen lassan hagytam elkanászodni, és első szóra pattanok neki, totál kihasznál :twisted: . A következetesség csírája is elveszett belőlem, mert jön a nagy boci szemeivel, és azonnal elolvadok :evil: :lol: .
Apa viszont nagyon nem bírja a nyígást, és ő meg túlreagálja a hisztiket (egyből bünti, meg szankciók). Így csóri gyerek viszont totál összezavarodik (gondolom). Szóval most jól megreformáljuk magunkat :lol: . Ha hiszti van, anya keménykedik (próbál :roll: ), apa meg némán egyetért (próbál) :lol: .
Meglátjuk...
Nálatok ki fegyelmez? Mondjuk nálunk ugye apa sokat itthon van napközben is...

Tudjátok, akiről írtam a múltkor a faros-szüléses sztorit, és a 3. babáját várja, ma elég rossz híreket kapott :( . Elment dokihoz, mert vmi szivárgott belőle, és nagyon szúrt, meg keményedett a hasa. A dokija nem tudta megmondani, hogy magzatvíz-e (amúgy egy idióta kontár f@sz :evil: ), de azt mondta még elegendő a mennyisége. Most feküdnie kell szigorúan, és ha nem javul a helyzet pénteken befekteti. A gáz az, hogy 28 hetes, és a doki szerint alig egy kiló a baba :( :( :( . És azt már több doki is megmondta neki, hogy a terhessége körüli problémákat az előző szülés következményei okozzák :evil: . Szegény nagyon kivan... :( .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi: Hiszti: nálunk mostanában olyan szintű,hogy ha ez még kamaszkorára durvul akkor többet fogok hajfestékre költeni, mint bármi másra. HA valami nem úgy van, vagy nem rögtön azonnal, ahogy ő kigondolta, magas c-n való sírás. MA pl 25 percet viosított amiért nem engedtem be a hálóba,mert megint ugrált az ágyon. Én bevallom kiabáltam vele már a végén,mert egyszerűen olyan hangerővel és olyan hangmagasságon visított :twisted: :twisted: Eleinte szépen elmagyaráztam neki,hogy lehet,hogy ő most szomorú,dühös de nem lehet,mert nem fogadott szót és ugrált.Aztán mikor szinte fuldoklott a saját nyálától/könnyétől akkor egy kisebb kiabálás után, langyos vízzel megmostam az arcát és újra elmagyaráztam,hogy mi a helyzet :twisted: :roll: :oops:

Mi a véleményetek az idei influenzáról? Mi tavaly oltattunk, idén még nem ....most gondolkodunk rajta

tike

Boo!
Két garnitúrát tettem eddgi parkolópályára:
1., Az a sima 30*30-as apróra szétszedhetős állatos, rémálom volt, egyfolytában atomjaira szedte a gyerek, ette a kis darabkáit, mennie kellett.
Amit viszont szerettem benne, az a jó tisztíthatósága, be lehetett tenni a mosógépbe.
Kép

2., Nagyobb darabokból álló 45*45-ös polifoam habtapi, bár a gyerekemet nem öli meg (amúgy de mert tépkedi az illesztőit és rágja), de sérülékeny, és nem lehet normálisan tisztán tartani.

Kép

Tehát olyat keresek, ami nem halálos, és ki tudom pucolni tisztára. Nagyjából ennyi elvárásom van vele szemben :roll:

Szonibaba!
Azért több véglet is van, én spec. mimóza egykéket is ismerek.

Dodi!

Hiszti :arrow: Nálunk csak a szokásos. Részemről következetességben megfelelőnek értékelem magam, C.-t dettó. Sőőőt, Ő különösen immunis a hisztire.
Ami viszont mostanában megy, hogy megvadul ha elmegyek fürdeni, behasal az ajtó elé, és alul üvöltözik be míg ki nem jövök :shock: Mármint a gyerekem, nem a férjem.

Barátnődet sajnálom :? Azért min. még egy hónapig ki kellene húzniuk egyben.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ronmay: nyugdíjalap idén 10%. Nekem a 130-as bruttóra volt kerek 100 a tgyásom.

[quote]a írta:múgyis csak 150-re voltam bejelentve
- na nálunk az ilyen állás már kiváltságosnak számít...utolsó előtti helyen állunk a megyék közt :twisted:

tike

Tike!
Én is az oltáson tépelődöm :? Tavaly mi is. Igazából kettőn filózom, vagy mindhárman oltatunk, vagy egyikőnk sem.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

sziasztok!

Dodi!
mintha a mi életünket írtad volna le,bár nekünk apa olyan 3körül
érkezik,de tök hasonló a szitunk.ráadásul bennem most úgy dulnak már
most a hormonok,h én minidg azonnal megsajnálom szegényemet...
de azért igyekszem következetes maradni,de így iszonyú nehéz...
szegény ismerősöd.remélem minden rendben lesz a végén nekik...
tényleg most végülis hogy álltok a kistesó projekthez??hanyagolátok kicsit,vagy
ha jön jön,ha nem nem???

Kép
Kép
csibe83

lois!
nekünk is az 1es számú habtapink volt/van...

tike!
én is nagyon agyalok az influ oltáson,de nem tudok dönteni.

szonibaba!
én egyke vagyok,de mégse vagyok sajnos túl magabiztos...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 00:28-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
merre ajánlották azt a játszócsoportot??

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 00:29-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
az tök jó és közel is van...
ha lemész valamikor szólj,m lehet veled tartunk

Kép
Kép
csibe83

Ez a játszócsoport tök jó :shock: :shock: :shock: Én is bírnék egy ilyet, már ha fel bírnánk korán kelni....bevallom ma fél 11-ig aludtunk :oops: :oops: :oops:

Boo!
no igen, nálunk is az én popóm erősebben igényli a habtapit, mint a kölyköm pelenkás hátsója :roll:
Még sose mostad?? hát azt meg hogy bírtad ki?? Én már borítottam rá kávét, tejet, üdítőt, rohant már rá a gyerek cipőben etc.
És konkrétan mi baja a verdásnak? Kopik róla a minta?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Dodi!
Akkor csütörtök kilőve. :lol:

Köv. babát nem tudom, hogy mikorra tervezzük, annyit tudok, hogy 2-3 éven belül, mert 38 után már nem szívesen szülnék.
A munkám miatt jó időpont nincs. Most jön át hozzám még egy csoport + a munkája, mert az ottani csop.vezető elmegy nyugdíjba. Szóval a munka csak még több lesz. :roll:
A lakást mindenképpen át kéne rendeznünk és ki kellene költöznünk a nappaliba, mert Petra szobája pici 2 gyereknek, így a jelenlegi hálószobát kéne átalakítani.
Apa munkája folyamatosan elég bizonytalan, hol tök sok van, hol meg semmi, ezért kéne még egy darabig dolgoznom, hogy egy kis tartalékot tudjunk újra félretenni a Gyedes időszakra.
Amúgy ugyanígy csinálnám, max. 10-12 hónapot maradnék csak otthon.

Ráadásul napi szinten lennének komoly technikai problémáim, ugyanis a 4. emelet gyalogosan elég kemény egy ekkora gyerekkel. Minden délután van nálam még bevásárlás is, + a csacsis hátizsák + Petra. Amíg ő nem tud biztosan lépcsőzni 4 emeletet, elképzelni se tudom, hogy hogyan jönnénk-mennénk. Tök lényegtelen dolgonak tűnik, de nem az, mert napi szinten lenne ez probléma.

Kép
katy76

Dodi!
Ugye nem a Cselőékről írtál? :roll:

Kép
katy76

Katy!

Miért van kilőve? Car lesz az idő? Akkor max. bevitetem magam, vagy bevonatozok, aztán hazafuvaroznak :twisted: :lol: .

A babaérveket totál megértem :wink: :? . Így tényleg nem árt gyűjtögetni! Niki bnőmék is most elég nagy carban vannak/voltak, mert ugye jön a baba, de apukának télen melója semmi, lévén tetőket csinálnak. A tartalékok meg a gyerek körüli kiadásokra, meg az életre elmentek. Szóval Niki is dolgozik még 34 hetesen, mert a hitelt meg ki kell fizetni :? .

De, sajnos róluk van szó :( .

Lois!

Hánykor fekszik Zétény, hogy 10 után kel? Botondnál a fél9-9 a max., de akkor előző este tuti későm aludt el. Mostanában 9 felé fekzik, és 8-kor kel. Ma 6:20-kor :twisted:

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi!
Csütörtök nincs kilőve, csak én egy "nem"-et is hozzáolvastam a hsz-edhez! :lol:

Renivel beszéltem nemrég, azt mondja, hogy nem olyan vészes a helyzet, állítólag nincs magzatvíz szivárgás és egyelőre zárt az Encsi. Igazából pihennie kéne... :roll:

Reggeli alvással kapcsolatban csitt!!! mindenkinek, mert az én gyerekem hétvégén se alszik 6-nál tovább. Ma negyed 6-kor keltünk (miatta, mert 5:40-kor kelünk normál esetben). Úgyhogy kialvatlanság miatt csak utánam ér panaszkodni!!! :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

Hisztire akartam írni, hogy nálunk is van, de általában nem több pár percnél, mert én megvárom, hogy abbahagyja, addig mást csinálok. Ezen meg úgy meg tud lepődni, hogy abbahagyja.
Pedig mostanában csinált olyat, hogy földhöz vágta magát, meg húzta a saját haját. :shock: :shock:

Természetesen a bölcsiben egy angyalka, tegnap is össze-vissza dícsérte a gondozónője, hogy a gyerek milyen nagyon tudja, hogy mikor mit és hogy csinálnak, teljesen beszokott. :D

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:40-kor.

KépKép

KépKép
boo

Katy: Hédi is a koránkelős fajtából való, de legalább este már 8kor alszik :)

Boo: barátnődnek drukk :)

Tegnap beszéltem a kolléganőmmel, a dokik szerint náluk is túlhordás lesz, drukkolok neki,hogy minden rendben menjen, kicsit féltem a dokijától, aki nem vezethet le szülést korábbi rosszul végződött esetei után, így az ügyeletes orvosra bízza magát. Ezzel nincs is gond, csak ilyen esetben ki dönt arról, hogy indítás vagy nem?Dius szerint elég keveset mocorog a baba, remélem ő is önszántából elindul. ( ennél a dokinál volt pár éve,hogy anyuka túlhordta a babát és egyszercsak arra panaszkodott,hogy nem mozog a baba :arrow: azóta nem vezethet szülést a doki :twisted: )

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 13:32-kor.
Vendég

Sziasztok!

Boo!
Kiarát kedden oltják,de sztem a többi nap nekünk bármikor jó...
Miron nagyon édes és olyan nagy már ő is...
hihetetlen hogy megnőttek pikk-pakk...

tike!
én is 1 héttel túl hordtam és ügyeletesnél szültem.
engem minden nap megnéztek a túlhordás napjától kezdve...
volt valami konzélium is és néztek flowmetriát is...
szóval nem éreztem kevesebbnek magam attól,h nem volt választott dokim...

Czigka!
mi újság?
hogy vagy?
orvoshoz mikor mész??
hol is tartasz?

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Hiszti:

Nálunk szigor van, a nem az nem, 20 perc után is 1 nap után is mindig. És sokszor sajnálom meg én is. Bármikor odajöhet hozzám megvigasztalom, de a vergődést abba kell hagynia. De Roló olyan, hogy ő inkább megsértődik és nem jön oda hozzám. Inkább lefekszik a földre vagy dühöng magába. 30 perces volt eddig a leghosszabb hisztije. Én egyszer vagy kétszer mondom el neki mi miért történt, utána hagyom hagy dühöngjön. Nem próbálom megvigasztalni, max annyit mondok még, hogy tudom, hogy dühös, és ha megnyugszik, el mondom neki mi miért történt. A magyarázást addig úgysem hallja meg míg hisztizik.

Lépcső:
Én már ezer éve nem cipelem a lépcsőn. :oops: Igaz mi csak a „másodikon” lakunk. Ő lépcsőzik. Mindig az elindulás nehéz, mert mindig kitalál vmit miért nem akar jönni. Függetlenül attól hogy haza vagy el megyünk. Van, hogy egyedül indul el a lépcsőn a korlát mellett, én meg szívinfarktust kapok. De egyedül akar, nem akarja megfogni a kezem. Mostanában van neki ilyenje. Önállóan akar dolgokat. Például enni is. Az ivás már rég egyedül megy. Én meg nem töröm le ebben, sőt örülök neki. :oops:

Kiságy:

Megkapta a nagy rácsos ágyat. Imádja. Alváskor be van zárva a rács, napközben meg kiszedem. Sokszor bemegy oda játszani. A zárást mindig azzal magyarázom neki, hogy nem akarom, hogy kiessen. Eddig bejött…

Boo

Jó a frizkó! :wink: :lol:

Kismama:

28.hét..fúú az nagyon picike...bár NAti is csak 1500...csak 700-al van lemaradva a bátyától, aki szintén nem egy nagy súllyal született..evvan. Mondjuk ez múltheti mérés...azóta tuti hízott már.
Drukkolok nekik hogy minden oké legyen!

KépKép

KépKép
ronmay

Csibe: félre ne érts, nekem semmi bajom azzal, ha nincs választott orvos, ha normális a kórház. De ez a kórház nagyon nem az, sajnos a 2 vetélés és egyéb nőgyógyászati dolgok kapcsán volt szerencsém szinte minden részlegét kipróbálni a nőgyógyászatnak. Ha nincs kezelőorvosod szinte szóba sem állnak veled, az első vetélésnél a műtősnő olyan lekezelően bánt velem, hogy azt nem lehet szavakba önteni, azt hitte abortuszos vagyok. Bár abban az esetben sem lenne semmi joga úgy viselkedni. A második vetélés előtti 1 hét bentfekvésen volt szerencsém párszor végighallgatni,hogy hát hiszen fiatal még stbstb. Az ellenőrző uh előtt, amikor még reménykedtünk benne,hogy él a baba, azzal fogadott a doki,hogy ugye nem reggelizett, ha műteni kell...na ezek után még 1 esetben mentem be ide, Hédi születése után mikor begyulladt a mellem, a védőnőm lebeszélte,hogy bemehetek a kórházba és használhatom a kórházi mellszívót. Az első mondat amivel fogadtak az osztályon, hogy szülni tudott máshol,bezzeg ha baja van idejön :twisted: :twisted: na ezért féltem a kolléganőmet attól, hogy van egy eltiltott választott orvosa, szülni viszont ezek keze között lesz kénytelen :roll: :roll: :roll:

Ahol én szültem ( 60 km-el arrébb) a következőben lehet, hogy én sem választanék orvost,mert mindenki normális volt nagyon

tike

Ronmay: Hédi 31+4 naposan volt 1800 és az első mondat amit a műtőben hallottam,hogy úristen mekkora baba ( 3870) VAn még ideje bőven gyarapodni :wink:

tike

http://www.youtube.com/watch?v=3UU5kmIJSSU

Hédi táncol :lol:

VAn még egy fürdős is amit inkább nem rakok fel, hátha valami perverzek rátalálnak :roll: Pedig abban betudnám mutatni a mászóbajnokot :twisted: :twisted: Tegnap óta ugyanis felmászik a szobájában lévő fenyőágyról a pelenkázó komódra és úgy pakol a pelenkázó feletti polcról állva. :twisted: :twisted: Azt hittem infarktust kapok mikor először láttam :arrow: a szobájában sem maradhat egyedül amíg erre megoldást nem találunk.Tiszta szerencse,hogy még nem szereltem szét a légzésfigyelőt, rögtön jelez ha leszáll az ágyról :lol: Olyan helyekre akar és tud is felmászni amire álmomban sem gondoltam volna...Ronmay: vihetitek a nyári szünetre magatokkal :twisted: :lol:

tike

Apa most telefonált,hogy még másfél óra mire végez :twisted: :twisted: reggel 7től :roll: :roll:

tike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?