A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007-ben szülünk( új)

Macsek!

Elvileg most elküldte a privit! Remélem tényleg...

Kép
Kép
nikole

Sziasztok!

A mi babaszobánk is lassan alakulgat. Mos éppen itt a festő és tapétázza, holnap pedig kifesti.
Aztán Apa lereakja a laminált parkettát és kezdheti el gyártani (mivel, hogy asztalos) a kiságyat meg a komódot a babának.
Remélem azért márciusban készen leszünk mindennel.

A baba cuccai lényegében mind megvannak, Anyuéktól kapjuk a babakocsit, azt március elején vesszük meg, meg az autósülést is.
Anyósék veszik a légzésfigyelőt, azt is márciusban vesszük meg, és a baba ruhái, pelusok, kifogók már megvannak, esetleg egy-két apróság az ami hiányzik, azt még ráérünk pótolni.

Szeretnék azért márciusra elkészülni mindennel, hogy, még maradjon időm kimosni, kivasalgatni a ruhácskákat, és úgy tervezem, hogy április első hetére teljesen rendbe tesszük a baba cuccait is.

Éa akkor még mindig marad 1 hónapom, ha valami eszünkbe jutna....

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

Sziasztok! EDI én teljes mértékben egyetértek veled,és felháborítónak tartom amit csinálnak a kismamákkal.Azt a rengeteg pénzt amit feleslegesen adunk ki azt a kisbabánkra költhetnénk inkább. És hát igen pl én káposztásmegyeren lakom hivatalosan,de különben meg pesterzsébeten.Na most kébzeljük el azt hogy én úgye a 4.kerületbe tartozom körzetileg majd oda akarnak küldeni szülni,de nekem az innen 1 óra na persze ha apa pont nincs itthon mikor beindul a szülés akkor bkv-val 1,5 óra.Ilyenkor mi van????????????? Hát az van hogy majd fizetek azért hogy másik kórházban szülhessek ami a lakhelyemhez is közel van!!!!!!!????????De ghondolom azokat az emberkéket akik ezt a nagyszerű dolgot kitalálták abszolult nem érinti........mert hátúgye valjuk be biztosan nincsenek anyagi gondjaik és az is biztos hogy magán klinikán szülnek!!!!Na mindegy ez az én véleményem!!!! És azerintem az ember azért adja a hálapénzt mert at orvos akiben megbizik az a nap 24 órájában készenlétben áll a számunkra! Ezért szerintem megérdemli azt a pénzt.Mert úgye nem várhatjuk el azt hogy azért mert mi szülünk neki se családja se ünnepnapjai ne legyenek,meg hát az is biztos hogy nem mi vagyunk az egyetlen "betegei".Ha valakinek meg nincs külön választott orvosa akkor az meg amúgy se ad hálapénzt nem? Mindegy nem fárasztalak itt titeket ....
Vendég

Sziasztok!

Benkoka: Köszönöm a méreteket, akkor a pici lába tényleg egy kicsit kisebb, az ABDC a haskörfogatot jelenti.

Dicamama: Várom holnap a méreteket és drukkolok, hogy minden rendben legyen.

Én ezt az egész kórházas dolgot nem értem, mi a MÁV-ban fogunk szülni, de vidéken lakom és kérdeztem a dokitól, hogy tudd-e már valamit a fizetésről de annyit mondot, hogy csak amit a hirekből tudnak.
Most akkor hogy számoljak, ha a dokinak privátban a szülésért fix tarifája van ami nem kis pénz, akkor még a kórháznak is kell csengetni valamennyit? De ki tudja pontosan megmondani, hogy mennyit? Mert mi van ha szülés után távozáskor közlik velem a kórházba, hogy ok hazamehettek de a pénztárnál fizessek be, mondjuk 30-40 ezer forintot.?! Akkor mit csinálok?
Bocsi a kirohanásért csak nem értem miért nem lehet mindenki számára érthető felvilágosítást adni.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Na ujra itt vagyok :)
Kaptam időpontot estére a dokimhoz ctg-re ugyhogy kicsit megnyugodtam, de ha ő is tovább küld tuti megint begurulok :?

Ma miközbe megyünk be a dokihoz beugrunk a Kikába meg a Brendonba egy két dolgot még megvenni mint pl. egy ágyneműgarnitúrát meg nem is tudom, valamit (kaptunk vásárlási utalványt, aztán azt le kell vásárolni :lol: )
Szóval kicsit jobb lesz a napom vége talán mint amilyen a kezdet volt...
Bár ha kitalálja a magándokim, hogy minden ctg-re is fizetnem kell, akkor tuti kiborulok...
Nem jár valaki igy ctg-re mint én?
Mármint hogy választott magán dokija van akihez megy minden hónapba és most ott a magánrendelőbe csinálják a ctg-t? Szóval hogy nem korházba?
Mert kiváncsi lennék, hogy most minden héten fizetnem kell majd xezer forintot :?: :shock:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Nem tudom valaki vett-e vagy akar-e venni falra rögzíthető, lehajtható pelenkázót. Nekünk a fürdőbe kellene, és eddig még csak az Ikeában láttunk, de elég drága (18.990,-). Esetleg nem tudtok olyan üzletet, ahol lehet ilyet kapni olcsóbban???

Köszi előre is az infókat!

Kép
Kép
nikole

Nikky: Valószínű, hogy ránk ütött ezek szerint a baba, mert én 164cm magas vagyok, a férjem meg 170 cm magas tehát nem vagyunk valami nagy nővésüek.
Csak egy kicsit megszeppentünk amikor a doki mondta, hogy 4mm-el rövidebb a combja az átlagosnál.
Ja és azt mondták, hogy kb. 1800g.

krisy79

Meg még azt elfelejtettem hogy honnan lehet tudni hogy elvileg melyik kórházba szülhetünk "ingyen"? KRISY TELJESEN 1-ET ÉRTEK MIÉRT NEM LEHET ÉRTHETŐ FELVILÁGOSÍTÁST ADNI????????????????????????????????,,
Vendég

Ja Barbamami
Igen én magamnak csinálhattam a löttyöt..a dokim mondta hogy üssem össze még otthon és vigyem magammal..mondjuknem csaltam a cukorral lelkiismeretesen beleöntöttem az egészet..én márcsak ilyen balek vagyok :lol: ,a lényeg h jó lett így is az eredmény.. :)

Akíra
Igen értettem a "félek a szüléstől"hozzászólást..jót röhögtem a megfogalmazáson,mintha én írtam volna 8) én nemtudom vmiért sosem féltem az ismeretlentől inkább kiváncsivá tesz..szeretem a kihívásokat..asszem ennél nagyobbra már nem számíthatok az élettől!!!és ez felspannol.. :wink: de azért természetesen készülgetek lelkileg hogy baromira szar lesz és annyira fog fájni mint még semmi más,de érdekel hogy milyen ez a fájdalom..stb!!VKI ÉRTI EZT????? :lol:

ja csajok takarításról..nemtudom mi volt ma velem,de képzeljétek elmentem reggel wcre és eldöntöttem h nem húzom tovább..-mikor megcsinálták a kádunkat trehány munkát végeztek és itt-ott kis betonfröccsenések maradtak,néhol jóval nagyobbak mint a fröccsenés...szóval négykézlábra ereszkedtem és súroltam 2órán keresztül..de baromira tetszik az eredmény..végre megvan!!!Hogy jut ilyen az eszembe???na mind1,de tök jól vagyok,picit elfáradtam igaz a végére,de jól bírtam!!! :lol:

Kép
nikky

Lányok!
Legutóbbi értesülésem szerint nem kell még fizetni azért mert a saját dokidnál szülsz! Bár én csak azt tudom, hogy március 31ig tuti nem kell (rám ez vonatkozott legutóbb, ezért én csak idáig jegyeztem meg a dolgot)
Mármint igen a dokidnak odaadod a pénzt amit kér vagy amit gondolsz, de afelett nem kell a korháznak fizetned!
A korházi ellátásért viszont lehet hogy kell, ha nem a te korházad, legalábbis én ezt gyanítom, mert a Schöpfméreibe kell fizetnem azér tmert nem oda tartozom körzetileg, de mondjuk ott már régóta ez a rendszer, nem csak a mostani politikai dolgok miatt...
De szerintem mindenki kérdezze meg a dokiját meg a korházát, ez a legegyszerűbb...

KépKép
KépKép
akíra

Akíra: Én magán dokihoz járok és már két hete elkezdte nézni a CTG-t és alkalmanként ami 20 perc 5000Ft-ot kérnek. Képzeld el mire végére érünk a terhességnek mennyi pénzt fogok kiadni. Pedig a babó teljesen jól van és még panaszom sincs, sőt minden egyes CTG után megállapítják, hogy olyan mint a nagykönyvben.

krisy79

Szia Akira!

Ha mentek a Kikába, és véletlenül elmennétek a járókák mellett, megnéznéd, hogy mennyibe kerül ott egy olyan, amelyiknek állítható a fekvőmagassága? Nekünk 2005-ös katalógusunk van, de gondolom az már egy kicsit elavult. Abban van ilyen fa, állítható magasságú, kerekes. Tetszik nagyon, csak akkor volt 22.990,-. Nem tudom, hogy most van-e nekik olyan, és mennyibe kerül. Persze csak ha véletlenül arra téved a tekinteted! Ja és amit az előbb kérdeztem pelenkázó is érdekelne, hogy egyáltalán van-e. A weblpukon semmit nem találtam... Pedig az Ikea és a Kika igencsak hasonló termékekkel van ellátva...
Köszi!!!

Kép
Kép
nikole

wc pucolás, hát nem semmi ekkora hassal két órán át ott dekkolni felette :D
Le a kalappal elötted :D

Hát mondjuk egy korház listát jó lett volna ha feltesznek valahova a netre, hogy tudjuk mi ingyenes, de tényleg...de volt erről szó, hogy fel fognak tenni, csak ez valahogy elmaradt ezek szerint...nem lehet hogy azért mert még nem vezették be? És majd ha bevezetik felteszik? Vagy ez csak az én naív jóhiszemű hozzáállásom? :roll:

KépKép
KépKép
akíra

Krisy, úgy látom egyidősek vagyunk, de nekem csak márc. 14-én kell először mennem CTG-re, tehát betöltött 36 hetesen...
Neked miért nézik ilyen korán? Főleg, hogy mindig minden rendben???

Kép
Kép
nikole

Persze, megnézem neked, hátha rátalálok arra amit szeretnél :)

Nekem mondjuk szerencsére nem kell bútort nézegetnem, mert az én férjem is asztalos és mindent amit elképzelek megcsinál, tehát nekem az ikeás pelenkázót amit én kinéztem (49000ért) azt ő megcsinálta 12000ért :)
Szóval eddig nem nagyon néztem ilyeneket, de akkor most ránézek :)

krisy, komolyan 5000.- hetente a ctg?
Hát ez komoly lesz!
Azt hiszem konzultálnom kell a lányommal, hogy pattanjon ki onnan de gyorsan, olcsóbb lesz ha már kinn van :D
És ha a doki meg is vizsgál és + ctg akkor mennyit kér el??????

KépKép
KépKép
akíra

ja és légyszi ne írjatok nekem kilókról m nem értem hogyan csináljátok ezt??????? :roll: :?: :? ... :lol:

én már 12nél abbahagytam a mérlegre álldogálást..rám ömlenek a kilók-mondjuk nem vagyok dagi sztem úgyhogy nemtudom hogy hol az istenben van eza 12..de van!!Valahol van és félek több is lesz még,úgyhogy ne is írjatok nekem ilyeneket hogy 6-8kiló... :lol:

Kép
nikky

Köszi Akíra, aranyos vagy, és nagyon szerencsés a férjecskéddel. Mi még a kiságy összeszerelésével is gondban voltunk, de azért legyőztük ezt a szörnyű nagy feladatot, és tényleg jól néz most már ki...

Nikky, ne aggódj a kilók miatt, én most 11-nél tartok, és a hasamon kívül nem igazán látszik. Azt mondják, hogy hátulról még most sem mondható meg, hogy terhes vagyok. Egyébként meg ha nem eszel ész nélkül, csak annyi jön fel, amennyi a baby-nek kell. Szóval fel a fejjel, és az a pár kiló ami még feljön, szépen le is fog menni!!!

Kép
Kép
nikole

Sziasztok!

Nikky! Köszi a gratulát a lakáshoz,Óbudára megyünk! Lesz vele egy kis felfordulás,mert márc. 20ig akarnak kiköltöznia a mostani tulajék,mi meg márc.27re vagyunk kiírva. Szóval a terv az,hogy ha bármi történik,és Samuli megszületik,akkor mi ketten hazamegyünk a szüleimhez Debrecenbe,a párom meg vagy marad költözni,festeni, vagy ha sokkal korábban szülünk,akkor jön velünk egy időre,és utána költözik,de mi akkor is kimaradunk a felfordulásból. Hacsak nem sikerül mindent előrébb hozni,és akkor még én is költözhetek,de akkor még egyben. Szóval minden menet közben derül majd ki.

Egyébként én sem félek a szüléstől,pedig én nagyon szoktam félni az ismeretlentől,de ezt inkább várom,illetve kellemesen izgulok,nem tudom,h milyen lesz....Azért remélem van még vagy 3-4 hetünk...Ja,és még nem pakoltam be,és nem is tervezem...Leghamarabb a jövő héten,de valahogy úgy gondolom,ráérek még,a hasam sem szállt le,eddig semmi fájásom meg keményedésem sem volt...

Kórházról annyit,hogy tegnap olvastam,hogy júni(vagy júli????)1-től kell majd fizetni,ha nem a területileg illetékes kórházban szül az ember,és az ellátása 30%-át kell kifizetnie majd. Keressetek rá google-n,hogy melyek a területileg illetékes kórházak....

Kép
babzsák

Nikky!!!

Annyira egyetértek,a szívemből szóltál! NE ÍRJATOK KILÓKRÓL!!!

Én hízom mint az állat,és akkora combom,és seggem,és mellem nőtt. Épp ma néztem meg a képet a személyimben,hát siralmas,hogy nézek ki...Áááá,b...sza kutya,majd lemegy valahogy.

Kép
babzsák

Nikole: Nem tudom, hogy miért kell már most járnom, de szerintem csak pénz lehúzás az egész, így nem 4 hetet kell fizetnem hanem 10-et.

Akíra: Ma volt egy vizsgálat és egy CTG és fizettünk 18000 Ft-ot. Bár lehet, hogy én egy kicsit drága orvoshoz járok pedig nem is elit hely. Én is azon gondolkodtam, hogy kevesebb pénzbe fog kerülni a baba, ha kint lesz mint bent. :lol:
De a második babát, már lehet, hogy egy olcsób orvosnál szüljük.
Igaz modorilag semmi kifogásom ellene, mert nagyon rendes pasi.

krisy79

Jajj de jó, hogy nem én vagyok akkor az egyetlen akinek nem csak 8 kiló feleslege van :D

Akkor most megnyugodtam :D Szóval Nikky, babzsák no para, nem mondom meg mennyit szedtem fel, de rajtam se 12 van az tuti :D
Ugyhogy ne aggódjatok :)
Majd lemegy ha más nem amikor rohangálunk a gyerek után mert elkezdi szedni a kis tappancsait :)

KépKép
KépKép
akíra

Nikky!
Akkor az adatok!
BPD:7.88 cm
HC:28.57 cm
AC:25.14 cm
FL:5.69 cm
A becsült súly pedi 1500 gr.

Krisy79!
Én is már várom a holnapot, de úgy vagyok vele hogy biztos minden rendben van és nem izgulok.De általában mindig szoktam!
Ha holnap megjövünk UH-ról akkor majd leírom az adatokat!
Vendég

Akíra!
Nem vagy egyedül hogy nem csak 8 kg feleslege van. Én is itt vagyok aki sokat szedett fel ezidáig!!!
De majd leadom valahogyan!
Vendég

Jó sokat írtatok így délutánig!A tb-s ügy és vizitdíj már nem idegesít,sajnos ez van nem tudok mit tenni!Kilókról egy szót se!
Nikky:Én is úgy vagyok vele,hogy alig várom az élményt,hogy milyen is lehet az a szülés!?

KépKép
vicuska

Lányok,a KILÓ témában a szívemből szóltatok!!!
Rajtam se 6 kiló van.. :? De biztosan leszaladgálom majd a 3 gyerek után..

Krisy79:
Jó ég,ez a fizetős CTG nekem új! És miért kezdte a dokid ilyen korán?? Hát,nem 2 fillér lesz ez az egész,az biztos! Akkor én nem is panaszkodom az alkalmankénti 10-essel,egyenlőre 4 hetente megyek... :roll:

És ez a területileg illetékes dolog! Hát ez valami elképesztő! Az ember 9 hónapig fizet (NEM keveset!!!) a dokijának,hogy normális ellátást kapjon,és akkor a végén szüljön valami idegen helyen ügyeletesnél? Hát lányok,nem csodálom,ha egyre kevesebben vállalnak majd babát. Persze,mi a 3 gyerekkel már így is totál idiótának számítunk egyes emberek szemében.. :roll: (Családon belül is..),de már kezdek hozzászokni. :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

A másik topicon van kép a Gyanixi babájáról!! Nézzétek meg :D :D Tündéri!

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Sziasztok!
Ma csak 2 részletben tudtam olvasni, annyit írtatok!

Bacsbern!
Én is erre a címre tippeltem a Kandász Andreával kapcsolatban, de nem jön be semmi. Anno néztem a műsort, szinte mindet, de most ooolyan jó lett volna megint látni, mert így már egészen másként fognám fel. Mondjuk emlékszem, régen én ugyanúgy együtt "szuszogtam" a kismamákkal, elég vicces lehettem. :lol: De egyedül voltam, nem zavartam senkit vele.

Elizabeth!
Lehet, hogy én vagyok a nagy kivétel ,de nekem nem volt rossz ez a cukorterhelés. Pedig nekünk 8-kor vették le az elsőt, és utána óránként, összesen 4-et. Vagyis 11-utén végeztünk.Mondjuk baromira éhes voltam utána. De én imádom az édességet és direkt jól esett az a cukor. (meg később a szendó :D) Ja, és nekünk is ott csinálta meg a nő, nem lehetett otthonról vinni.

Akíra!
Néztem a táblázatot, és utánad már én jövök. :?
Mindig azt kérdezik tőlem, hogy "nem félek"? Erre meg mindig azt mondom, hogy nem, mert fogalmam sincs mi vár rám. De majd mondják, hogy mit és hogyan kell csinálnom. hiába olvsgatom a könyveket, úgyse az lesz. Tőlem bénább, nyápicabb nők is szültek már, gondolom majd megoldom valahogy. Meg aztán egy baba sem maradt még az anyukája hasában, majdcsak kijön az én kisfiam is valahogy! :lol:

Vicuska!
Ma éjjel én sem aludtam semmit. 6 pisilésig számoltam, és 1/2 6- utána meguntam a szenvedést, inkább felkeltem. A kedvem borzasztó volt egész délelőtt. De nem feküdtem le délután (pedig akkorát bírtam volna aludni), mert ma éjjel ugyanez lenne.
Nagy morcosságomban elkezdtem pakolni a kórházi cuccokat. De még csak egy szekrénybe pakolom be őket, persze egyre több van...

Macsek!
Gratulálok az első táblázatodhoz! Ügyi vagy!

Na, most postázom a regényemet, majd még jövök! (Lehet, hogy fényképpel együtt, mert tegnap csináltunk, csak még nincs fent a gépen.)

sch.judit

Hello Lányok!

CSak beleolvasgattam, amiket írtatok...

Szülés: szerintem nagyon fontos a hozzáállás!!! Minél előbb foglalkozol a gondolattal annál jobb. Nagyon fontos, hogy ne a félelem legyen az elsődleges, persze tudom ez nem könnyű. Nálam nagyon sokat segített az, hogy az elejétől valahogy úgy voltam vele, hogy ennek meg kell történnie, lesz ami lesz, fáj ami fáj, de végül is az ember életéből ez max 1 nap, ki lehet bírni... és milyen szép ajándékot kapunk! :wink: a fájdalomkor is csak erre tudtam gondolni, meg arra, hogy a babának ne legyen semmi baja az a legfontosabb! Így szerintem nekem elég "jó" és aránylag "könnyű" szülésem volt.

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana

Sziasztok

barbamami
Ne érezd magad hülyének a három gyerek miatt. Én is úgy szeretnék 3-at, de egyenlőre azt hiszem elég lesz nekem kettő is. Már egy kicsit vágyom arra hogy én is eltudjak menni egy kicsit a férjemmel és a barátainkkal szórakozni .... :oops: Lehet hogy önzően hangzik, de néha azt érzem, hogy szükségem van erre. Lényegében Áron születése óta nem igazán tudtam elmenni sehová, mindig volt valami. ( Mert hát ugye nekünk nem ez az első babánk az Áron után, sajna...)
Most is piszok irígy vagyok a férjemre hogy ő síelni van..... Én meg megint itthon a "gyerekekkel". De hát ez egy anya sorsa. Te nem érzed néha így?

Ctg: nálam meg pont az a baj, hogy amint ráteszi a szülésznő a
hasamra a műszert, abban a pillanatban elhúzódik a másik felére, és egyfolytában mozgolódik. Mintha menekülne a műszer elől.Szinte nyugalmi állapotot nem tudnak mérni, mindig csak mozgás van. Így a szívhang folyamatosan 150-190 között van. Ritkán egy-két percre megy csak le 150 alá. Van még valaki így??????

Csajok, a kórházi cuccom befér egy nem túl nagy méretű sporttáskába. Lehet hogy kihagytam egy csomó mindent????? De szerintem mindent betettem... :roll: :roll:

A szülőszoba műsorról annyit, hogy amikor Áronal voltam az utolsó hónapban, akkor ment ez a műsor a TV-ben. Csajok, így a távlatból már nekem is tök klassznak és szépnek tűnik ez a műsor, de akkor sokkolóan hatott rám. Amikor volt egy kis komplikáció, meg ilyen vákumos szülés, stb., na akkor a férjem kikapcsolta a tévét, mert egyre jobban és többet csak az járt a fejemben, hogy hú nálam is biztosan ilyenek lesznek. Volt, hogy éjjel nem aludtam miatta. Úgyhogy nem ajánlom így szülés előtt nektek sem. Amikor már itthon voltam a gyerekkel, simán tudtam nézni. És még tetszett is.

berzkat

Sziasztok

barbamami
Ne érezd magad hülyének a három gyerek miatt. Én is úgy szeretnék 3-at, de egyenlőre azt hiszem elég lesz nekem kettő is. Már egy kicsit vágyom arra hogy én is eltudjak menni egy kicsit a férjemmel és a barátainkkal szórakozni .... :oops: Lehet hogy önzően hangzik, de néha azt érzem, hogy szükségem van erre. Lényegében Áron születése óta nem igazán tudtam elmenni sehová, mindig volt valami. ( Mert hát ugye nekünk nem ez az első babánk az Áron után, sajna...)
Most is piszok irígy vagyok a férjemre hogy ő síelni van..... Én meg megint itthon a "gyerekekkel". De hát ez egy anya sorsa. Te nem érzed néha így?

Ctg: nálam meg pont az a baj, hogy amint ráteszi a szülésznő a
hasamra a műszert, abban a pillanatban elhúzódik a másik felére, és egyfolytában mozgolódik. Mintha menekülne a műszer elől.Szinte nyugalmi állapotot nem tudnak mérni, mindig csak mozgás van. Így a szívhang folyamatosan 150-190 között van. Ritkán egy-két percre megy csak le 150 alá. Van még valaki így??????

Csajok, a kórházi cuccom befér egy nem túl nagy méretű sporttáskába. Lehet hogy kihagytam egy csomó mindent????? De szerintem mindent betettem... :roll: :roll:

A szülőszoba műsorról annyit, hogy amikor Áronal voltam az utolsó hónapban, akkor ment ez a műsor a TV-ben. Csajok, így a távlatból már nekem is tök klassznak és szépnek tűnik ez a műsor, de akkor sokkolóan hatott rám. Amikor volt egy kis komplikáció, meg ilyen vákumos szülés, stb., na akkor a férjem kikapcsolta a tévét, mert egyre jobban és többet csak az járt a fejemben, hogy hú nálam is biztosan ilyenek lesznek. Volt, hogy éjjel nem aludtam miatta. Úgyhogy nem ajánlom így szülés előtt nektek sem. Amikor már itthon voltam a gyerekkel, simán tudtam nézni. És még tetszett is.

berzkat

Bocs, de ez kétszer ment el.

berzkat

Ismét itt vagyok!

Kérdés: A vége környékén járó kismamikhoz. (lehet, hogy csak én vagyok hülye, de...)
A kiskönyvetekben a vége felé van az "magzatmozgás megfigyelése" c. lap. Na, nekem 1 hete kellene számolgatnom este a mozgások számát és beírkálni a számokat. Kell ezt még valakinek csinálni? Csak mert én vagy elfelejtem vagy nincs időm pont este. És nem tudom mekkora számnak kellene lenni. Azt sem tudom hogyan számoljam. Van, hogy elkezd boxolni, akkor minden egyes ütés számít? Jövő héten kell mennem megint, biztos kérdezni fogják. Vagy ha valami minimum számot tudna mondani valaki, nagyon megköszönném!

Ja, és ma reggel ültem itt a gép előtt és nem tudtam mi az a hideg az oldalamnál. Hát megindult a tejcsi (szerű), de csak a bal cicimből. Már eddig is volt valami, ami néha rászáradt a cicimre, de reggel ahogy megnéztem, szépen jött belőle. :lol:
Ez remélem nem a "vég", még maradhatna a bébi.

sch.judit

Barbamami
ugyan már, miért lennél idióta 3 gyerekkel ???
Szerintem csodálatos dolog... mi is gondolkodunk rajta... bár egy-egy nyűgös napomon, vagy ha Máté égetnivaló épp, akkor elvetem a gondolatot :wink:

azt hiszem szerdán kifagattom a dokimat, mert jó lenne tudni, hogyan tovább, ha már mindenért fizetni kell...

Lányok,
ma egész véletlen szúram ki, hogy lejebb kölözött a pocakom... :o
És egész nap furán keményedett, nem volt benne rendszer, és ráadásul jó hosszú időkre keményedett be. :roll:
Mondtam is a páromnak, mikor hazajöttek Mátéval.
A fiam közölte is a szüleimmel, hogy lehet ma éjjel megy hozzájuk, mert a húgi megszületik... anyám kérdezte örül-e neki? A Válasz: "boldog vagyok, de nem tudom miért érzem azt, hogy sírni kell..." :lol: :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Na szép jó estét mindenkinek!
Hát megjöttünk a ctg-ről, és mondanom se kell katasztrófa volt...
Fél óra alatt nem tudtunk egy kiértékelhető görbét összehozni, ugyhogy a végén a doki megnézte a délelötti védőnős förmedvényt meg az esti borzalmat, és az aszisztense aki csinálta mondta neki, hogy tökéletes szívhangja volt, ugyhogy így 3 lelet alapján elfogadta, de kiborította, hogy ilyen a kiscsaj :shock: :lol:

Vettünk egy szoptatós párnát a Kikába 7990.- és egy ágyneműgarnitúrát 10.000.- ért!
Szóval jobban jártunk mint a Brendonba :)

Megnéztem a falra szerelhető pelenkázót, meg a kerekes állítható járókát, de nem a pelenkázót nem találtam, a járóka meg 31.990.- volt, már ha jót néztem, de szerintem arra gondolhattál :)

Ja, a ctg igy 3000.- volt, szóval nem lesz olcsó ez az utolsó hónap, jövőhéten meg vizsgálat ami 7000.- ugyhogy kell ez a kis plusz kiadás amit csinál nekünk így szülés elött a kis hercegnőm :D

Ja, meg még kaptunk egy 2003-as parkolási csekket...nem is parkoltunk ott...ti befizetnétek? Tudom nem ide vágó téma de akkor is...ti mit tennétek? :roll:

dojika, akkor szülés? Tök jó! Hát drukkolok nagyon! Bár akkor nem fogunk együtt szülni, de talán majd boszibaba megvár engem :D

sch.judit, én megkérdeztem a dokitól is meg a védőnőtől is de azt mondták ne xelgessek meg ne számolgassak semmit, az már egy elavult dolog, ők legalábbis nem kiváncsiak rá, elég ha én tudom, hogy megmozogta az a 10et amit kell és akkor rendben van minden! Ugyis minden anyuka tudja mennyit mozog a babója, ha nem észlel mozgást vagy valami, akkor ugyis rögtön mindenki pánikolva rohan a dokihoz, tehát azt mondták, hogy nem kell töltögetni azt a táblázatot...de ez az én dokim és védnőm véleménye, szóval nem tudom, lehet van akinek kell, szerintem az a legjobb ha felhívod a dokid és megkérdezed! :roll:

Elvileg előtej sokaknál van (bár nálam nem volt eddig még) de azt mondják az nem jelent semmit, van akinek már a 20.hét körül van, de semmi komoly, csak próbálgatja magát a szervezet...
Szóval szerintem ne aggódj, marad még az a baba, jó helyen van ő ott :)

berzkat, irigyellek, hogy befért minden egy kisebb táskába :D
van egy ötletem...írd ide a listát, hogy mit raktál be, és mi megmondjuk, hogy mi maradt ki :D

Egyébként nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem megint nem akart beengedni az előbb ez a topik se! Kb. 5x próbáltam mire beengedett... :evil:

KépKép
KépKép
akíra

Üdv minenkinek!
Most már jobb a hangulatom, elég rossz napom volt ma.....

Ja a tb-t újra felhívtam, miután lehiggadtam, hogy beolvassak nekik, de úgyis lepereg róluk..... ilyen a rendszer...

A kilókat ne is említsétek. Annyira büszke voltam rá, hogy nem hízok, csak pocakra, erre csak felcsusszant 15 kg.

Krisy, neked hogy fogják híni a Ficánkádat? Választottatok már nevet? (lehet, hogy csak lemaradtam róla)

Szerencsére mi már mindent megvettünk, még egy gőzsterilizálót szeretnék, de ráér, addig kifőzöm a cumikat, meg a mellszívót. Van javaslatotok erre vonatkozóan? Mindenképp gőzőst szeretnék, nem mikrohullámút.

Benkoka, ugyanilyen fehér rugink van, mint nektek, Blanka abban jön haza a kórházból.... :D

Kíra, Blanka is bealudt a CTG vizsgálaton és hiába próbáltuk 3-an ébresztgetni, nem volt hajlandó mozogni. Minden otthoni trükköt bevetettem, amire itthon reagál, de semmi. Alighogy hazajöttünk elődata magát, és szinte focizott bent. :lol:

Jó éjt mindenkinek!

Lilo

Kép
Kép
34372

Jó reggelt!
Ma végre egy jót aludtam!
CTG:hát nekem a múlt héten nemigazán akart alkotni(előtte-utána ment neki rendesen)De azért 40perc alatt volt kiértékelhető adat!
Gyanixinek tündéri a babója!
Akíra:nem semmi+kiadás.Nem is tudom mit gondolnak ezek??Lehet még én is megvárlak téged!
Dojika:tegnap nekem is voltak elég fura-hosszú keményedéseim:Pont anyukámnál voltam,teljesen belesápadt,úgy félt engem ettől az egésztől(ő már csak tudja:4en vagyunk testvérek).

KépKép
vicuska

Sch judit:nekem senki nem mondta,hogy írkáljam,így nem is írom!

KépKép
vicuska

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Remélem jól vagytok, és mindenki jól aludt! :)

Én sajnos nem! :( Egyre jobban fáj a medencecsontom és a pocakom is fájdogál, lassan már egy hete....nyügi vagyok! :( Biztos az idő, meg hát az is hozzájárulhat, hogy Domcsi baba növöget, gondolom én! Valakinek volt hasonló problémája terhessége 27. hetében?

Kép
elizabeth25

Jó reggelt :)

Nemsokára megyek be Pestre, csak előbb még gondoltam felnézek ide, hogy lássam ki hogy van, ki szült már meg esetleg... :lol:

elizabeth, nekem volt, multkor már irtam azt hiszem, hogy nekem időszakosan fájt mindenem, tehát egyszer elkezdett fájni, tágult egy kicsit a csontom meg minden, akkor fájt minden, utána abbamaradt...ez nekem 3 ütembe ment, most van a harmadik részlet, csak az a baj, hogy most már nem múlik el :D
Szóval szerintem azért van neked is mert növekszik a lurkó :)

Alvásról hetek óta szó sincs nálunk, én inkább fetrengésnek nevezném, szenvedésnek, forgolódásnak vagy valami hasonlónak :lol:

vicuska, de jó akkor nem csak az én babómmal vannak ilyen gondok :) Ez azért jó hír...bár az enyém akkor is extra eset, de hát ez van, egyedi lesz a kis krampusz :D :lol:
De csak nem vársz már meg, hisz te már egy héttel elöttem jársz...mire te már jössz haza a korházból a kicsivel, én akkor fogok még csak bemenni szülni :lol:

Lilo, hát a babók már csak ilyenek, ne akarja nekik senki megmondani, hogy mikor is kéne mozogniuk :lol:
Öntörvényű kis csajszik :D
A tb miután másodjára is visszahívtad se foglalkozott veled normálisan :?: :shock:
Remélem jól elküldted őket...

KépKép
KépKép
akíra

Köszi Akíra!
Hát elég drága lett az a járóka, a Brendon oldalán láttam 24.990-ért, pedig azt mondják az a legdrágább bababoltok egyike. Ráadásul nincs is készleten... Na majd meglátjuk, ha összejön vasárnap megyünk Pestre és szétnézünk. Csak mivel 1 nap nem túl hosszú, és én sem bírom már úgy a strapát, ezért érdeklődtem! Köszi mégegyszer!!!

Valaki meg tudná fogalmazni milyen érzés mikor keményedik a poci??? Lehet hülye kérdés, de néha érzek furcsát, csak épp nem tudom, hogy az az-e, és eddig még nem igazán sikerült megfogalmazni senkinek mit is kellene akkor éreznem!?!?!?!
Azt hiszem beálltam a hülyeséget kérdezők sorába, de szerencsére nagyon türelmesek vagytok lányok!!!
Köszönet érte!!!

Kép
Kép
nikole

Sziasztok!

Nikole:
Amikor keményedik a pocakod,az valami olyasmi,mintha görcsölne a gyomrod.. Legalábbis nekem tisztára olyan.. Meg érzed is,ha a pocidra teszed a kezed,hogy totál kemény lett.

Berzkat:
Én borzasztóan tisztelem azokat,akik-ált. leginkább vallási okokból,v. valami ilyesmi- 10-15 gyereket is nevelnek. Jó ég,MAGUKRA soha nincs idejük. Ebbe beleőrülnék. Néha ANNYIRA jó CSAK a párommal elmenni valahová! Tiszta hülyeség,de minden hónapban NAGYON várom azt a napot,amikor megyünk a dokihoz. Aznap nem dolgozik a férjem,anyu vigyáz a gyerekekre,és a doki után elmegyünk ebédelni a Burger King-be (fő az egészséges táplálkozás!!.. :D ). Szóval ezek a napok a hónap krémje.. Azon felül,hogy teljesen odavagyok a gyerekeimért..,de néha MUSZÁLY nélkülük is időt tölteni,mert becsavarodik az ember.

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Keményedés...nekem leginkább arra hasonlít mintha kinyomná magát, csak persze nem nyomja ki, de az érzés hasonló,kinyomja magát, és ott kemény lesz az egész...vagy valami hasonló... :roll:
Bár én se tudom jobban megfogalmazni...

Hát sok mindenbe a Brendon drágább de azért vannak néha dolgok jó áron...szóval az is változó!

KépKép
KépKép
akíra

Dojika: hogy neked milyen okos kisfiad van! Nagyon tetszett a valasza!!! :D Akkor lehet, hogy szulsz lassan? Izgulok :D

sch.judit: nekem is csopogott az elotej (vagy vmi) mar igen koran (30.het fele) szoval ne izgulj ez meg nem jelent szulest, viszont jo hir mert a szervezeted mar nagyon keszulodik a kis picur erkezesere!

Lilo: gozsterilizalo, nekem van, no name sztem (Tommy tipusu) kaptam ajiba, de meg nem nagyon hasznaltam mert szopizunk. Sztem mindegy milyet vesztek ugyanazon az elven mukodnek, eleg egyszeru szerkezet, kb mint egy vizforralo. Vizet a talkaba ontod, rateszed a burat, a viz elparolog es a sterilizalja a cuccokat. Szoval en nem adnek ki sok penzt ra. (Mellszivot en nem sterilizalom, csak elmosom. Kellene? :? )

Nikole: ne aggodj en meg most sem tudom milyen erzes amikor kemenyedik pedig mar megszultem :D Nekem csak mensi gorcseim voltak, meg szemeremcsontfajas....

KépKép
KépKép
pannica

Sziasztok!

Már annyira türelmetlen vagyok,mivel 2-re megyek UH-ra!
Ilyenkor tisztára bevagyok sózva!
Olyan jó lesz újra látni a pocakmarcim és remélem minden rendben lesz vele!!

Majd ha megjöttünk akkor benézek és leírom az adatokat!

Addig is legyetek jók!!
Vendég

Sziasztok! :lol:

Keményedés nálam is előforul azért már.
Tegnap Nikky kérdezte a méreteket.
Itt vannak a mi méreteink 31 hetesen+ 6 naposan:

BPD: 81mm
OFD: 103mm
AC: 279mm
FL: 59mm
Súly: 1910gr

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Hát akkor lehet szokott keményedni, mert a fekvése alapján néha pont a másik (bal) oldalamnál olyan, mintha kinyomná magát, közben ott nem is igazán helyezkedik. Lehet ez az? Bár logikusan belegondolva, az egész pocinak keménynek kellene lenni, ha már egyszer keményedik?! Majd figyelem...

Pannica!
Nekem azt mondta a sógornőm, gyakorlott anyuka, hogy a mellszívót elég havonta egyszer sterilizálni, eközben ő is csak elmosta, mondjuk mosogatógépben, mert az jó forró!

Olyan jó, hogy mindenki megy ultrahangra, csak én nem. Az én dokim elég nyugodt típus, a 30 hetes UH-n azt mondta, hogy a következő a 38. héten lesz, hogy jó-e a fekvése, és hogy még minden rendben van. Az meg még 5 hét :(

Kép
Kép
nikole

Akíra,
nem is olvastam tovább a topicot.. a kérdésedre"parkolás"a válasz NEM NEM ÉS NEM!!!! :lol:
Nekünk képzeld folyamatban van 2000ig visszamenőleg egy csomó parkolási cucc..úgy hogy állandóan küldözgettek küldözgettek..2003tól kezdve tavalyig aztán férjem megmondta nekik tavaly hogy elég Ő egy pennyt nem fizet megyünk a bíróságra...erre ők 2szer kiküldtek vmit hogy akkor vagy bíróság vagy 400.000ft...férjem visszaírt hogy bíróság...na azóta semmi..ennek már több mint fél éve...ezek hülyék..ráaadásul úgy fizettetnének hoyg a büdős életben-már bocsánat-de nem jártam azokon a környékekekn ahol fotózták a kocsit,ráaadásul azt a rendszámú autót már el is adtuk..szóval ezek kretének ne fizessetek ki semmit..sztem,és mi az hogy 7évre visszamenőleg követelnek ki ahllott már ilyet??de ez az én magénvéleményem és nagyon nagyon negatívan állok a parkoló témához...sorry..na lenyugszom és olvasok tovább...bocsi,remélem egyikőtöknek sem áll a tulajdonában a parkoló kft!!! :lol: és senkit nem bántottam meg..na pusza

Kép
nikky

Sziasztok!

Parkolás?Nekem minden másnap küldenek egy jó pár éve történt dologról.Én állat,egyet befizettem,most nem hagynak békén.Konkrétan hogyan lehet lerázni őket?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

na végre elolvastam mindent..

Boszibaba
köszi a méreteket..megnyugodtam m minden kisebb nálam arányosan egy picit a 29ken..de a hétfőivel összehasonlítom majd az többet mondd..viszont érdekes hogy a combcsontja már hosszabb..az az egy kivétel..én kis hosszúcombú angyalkám :lol:

Dicamama
De jó neked hogy mész UHra,kiváncsi vagyok..majd jelentkezz,drukkolok h atied mozogjon,ne lustuljon be..

Barbamami
ne írj ilyen hülyeséget..csak evvel tudjuk növelni a népességet ha 3at szülünk!!Eggyel csak csökkentjük,kettővel szinten tartjuk..a három az már növelés..szóval büszke lehetnél magadra márcsak ezért is,na de főleg azért hogy ebben a világban egyrészt be mered válalni a 3at,másrészt mert baromi sok mindenről mondasz le az életben,harmadrészt m felnevelsz 3 egészséges lurkót..és még sorolhatnám...
meg én úgy vagyok vele hogy 1gyerek nem gyerek..mi kettőt szeretnénk,nekem a 3.csak akkor jöhet ha megnyerem a lottót vagy ilyesmi.. :lol: nemhiszem egyelőre h bevállalnám,de hát ki tudja..van még egy csomó időm,lehet meggondolom még magam..

Babzsák
Phu hallodd akkor indul nálatok a pörgés mi??remélem azért h előbb be tudtok költözni,lehet Samuli vár is egy picit,és akkor nem kell utazgatni..bár lehet h könyebb lenne neked anyukádéknál,akkor mindig ott lenne és tudna segíteni,nem?

Vicuska
nekem anyukám dettó ilyen..eléggé félt a szüléstől..illetve ez nem túl jó szó,csak tudja ugyebár hogy mi vár rám(mi csak 2en vagyunk testvérek ugyan,de azért 2t Ő is átélt már)és reméli hogy nem lesz semmi és "viszonylag hamar" túlesek rajta...szóval már 1-2hete mondja Dórinak mikor találkozunk hogy ügyesen jöjjön,ne akadozzon,csússzon ki és segítsen anyukájának meg ilyenek!! :lol:

Kép
nikky

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Sziasztok.!

Meglepett, hogy valakinek fizetni kell a CTG-ért :shock: és igen szép összeget.Nekem ez tök ingyenes, amit a kórházban vagy a védőnőnél csinálnak az ingyen van, a magán rendelőbe nekem csak a 34. hétig kellett menni 4 hetente és most már csak a kórházba a 35. héttől a végéig, és ott minden ingyenes de ez a normális nem?????

A kiskönyv hátuljába a magzatmozgáshoz sosem írok semmit de nem is kérik.

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?