A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Koszi Niki! :)

Riella varjuk a beszamolot! Remelem jolvagytok! Puszi :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Liza,
nagyon kis helyes a babád. :)

Rena,
nem tudom, nekem nem volt ilyen. :? olyan volt, hogy ezerrel pörgött a babám és akkor nekem is nagyon kalapált a kis szíve, de ez normális olyankor. emlékszem a szülésznő azt mondta, hogy a mi szívünk is gyorsabban ver, ha mozgunk. :) de depizni semmiképp ne depizz. Gondolom doktoroddal beszéltél, nem? ő mit mondott?

Na, itt is a vihar. Dörög, villámlik, eső is esik már. Várom, hogy a lakás is kihűljön. :?

Voltunk Marcival méreckedni, meghízta a maga kis fél kilóját. :P :P A születési súlyához képest. Doki néni szerint ez nagyon szép. :D

Vikinek meg kutya baja nincs, tuti a foga, tiszta vérvörös a szemfogainál az ínye szegényemnek. Megszenvedi ezt a fogzást a szemfogakkal, többivel semmi nem volt. :(

rajtam meg kitört az allergia, tiszta torokfájós, és szemviszketős vagyok. :( Pedig nem szokott nagyon lenni nekem.

na megyek, húzom tovább az igát. :D
Vendég

Sziasztok,

Eliza koszi a szulestortenetet, jo ezeket olvasni, hogy minden oke volt. Domcsi nagyon edes! :)

Riella de jo, hogy otthon vagytok!! Most mar egyutt a csalad, majd irj ha van idod!

Bringa vigyazz magadra es pihenj sokat! Ne torodj semmivel minden oke lesz. Innen mar nagy baj nem lehet! :)

Lanyok ne depizzetek, mert en is!! :( Rena az en babom szive is hevesen ver, ha ficankol, de ez nem nagy gond.
En is most voltam CTG, minden oke, aztan a doki megvizsgalt....hat semmi valtozas! A mehszaj nem nyilt tovabb, hatul van...szoval ebbol meg nem lesz baba...hacsaknem elmegy a magzatviz ugye. De en csak attol lettem depi...hogy korulottem mindneki mar belembeszelt mindent.....es ezert beszeltem en is be magamnak dolgokat! :roll: :oops: Az egesz csalad orokke hivogat es azzal jon, hogy jaj hat mindjart meg lesz a baba, a baratnom akinel voltunk szombaton meg total felhuzott most!! Minden nap sms-t kuld, hogy na szulok mar? AZtan most uziztem neki, hogy minden valtozatlan es majd EN szolok ha szulok, mert ettol mar idegbajt kapok, hogy senki nem hagy beken, vegulis megcsak a 38. hetben vagyok. Erre irja, hogy o mondta, hogy csak bebeszelem magamnak az egeszet!!! Tok ideegs lettem, mert ha o nem mondja szombaotn, hogy kezdjuk merni az idot, meg jajj a nyakdugo elment, akkor nem is erdekel. Oke gorcsolgettem, de nem olyan erosen, hogy huu mar rohanni kell! O mondta hogy ha mar Pesten vagyunk menjunk be a korhazba!!! Erre en beszelem be magamnak!!!! Folhuzott!!!! :twisted: :twisted: Na mindegy.
Ugyhogy egyenlore ugy nez ki Ricsike meg nem indult el kifele, persze barmi lehet, de van meg ido. Nyilvan szeretnem mar ha kint lenne es a karjaimban tarthatnam, de majd o ugyis akkor jon, amikor akar.

Remelem Bogyra jol van! Jo lenne hallani rola!

Na megyek vacsizunk valamit parommal!

Puszi,meg biztos benezek.

Kép

Kép
lorcika

Nem tudom milyen billentyűkompinációt tudok nyomni, de van amikor azt nyomos és elszáll az egész amit írtam. Word-be is írhatnám, aztán átmásolhatnám...... :twisted: Na mindegy, irom mégegyszer.

Bringa, kitartás, már csak két nap tanulás és vizsga, aztán már "csak" szülni kell :wink: Energiahullámok mennek :idea: :idea: és puszi.

Gabi.baba, boldog évfordulót :wink:
Lorci, Niki, Ti aztán jól megmondtátok Gabi babájának mikor jöjjön :lol: Évfordulóra, évforduló után egy nappal, most telesen össze lehet zavarodva :lol:

Liza, nagyon édes a kisfiad!!!!! :D És milyen nagy haja van :D , írtó helyes :wink: De jó neked, már túl vagy rajta.... :wink:

Riella, várjuk a Te beszámolódat is és nagyon örülök, hogy együtt a család :D

Niki, hétfő az olyan közel van :shock: ,nem izgulsz? Az NST miatt hozták előre az időpontot?

Rena, mi az a flowmetria?

Csajok az én napom olyan gyorsan eltelt.....Reggel mentem pedikürre, délre értem haza, úgy eldumáltam az időt..... Aztán anyuval elmentünk a mekibe vettem salit, meg pulyka tortilla-t, nagyon fincsi volt....délután váratlanul meglátogattak anyósomék, nagyon arik voltak, hoztak egy csomó gyümit nekem....aztán úgy elment az idő.....

A lábam totál bedagadva :shock: :shock: , soha eddig ilyen nem volt.......

Megyek fürcsizni, aztán láb fel.....Holnap kozmetika......

Puszi mindenkinek és szép estét.

Melcsi

Kép
melcsi6

Bocsi, Lorci, Pici-t akartam írni :D :shock: az előbb......

Kép
melcsi6

Lányok a terhességi elmebetegség köv felvonása nálam, hogy nem bírtam megjegyezni az új telószámomat és hülyeséget adtam meg :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
szóval helyesen: 30 436 1139

Stella, ha itt vagy még, még ha csak read-onlyban is lécci javítsd ki, mert elszúrtam! Bocs :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Legi

Kép
leglesscat

eliza, mennyi haja van Domcsinak!!!! :shock: :shock: nagyon szép baba

doo, kitartás, veled vagyunk! :wink:

dóri, elképesztő mennyi energiád van. Ha csak a felét megkaphatnám :o :o :o

melcsi, flowmetria a köldökzsinór áramlását nézi, hogy rendben van-e (UH géppel szokták)

Ja és hova tűnt horpika??? :shock: :D :wink:

Kép

Legi

Kép
leglesscat

Legi, köszi :D

Csajok képzeljétek kaptam a freemail cimemre egy mailt, hogy legyek az év playmate-je :lol: :lol:

Na ha most készítenének fotókat rólam tuti ezrek izgulnának be egyszerre :lol: :lol:

Kép
melcsi6

Melcsi: :lol: Az ev terhes kismama playmate-je!!! :wink:

Kép

Kép
lorcika

Tenyleg Melcsi mikor kuldesz mar kepet?????? :evil:

Kép

Kép
lorcika

melcsi!

az ilyen áramlásvizsgálat a köldökzsinórt nézik,olyan mint az uh.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Melcsi tulajdonképpen nem az nst eredmény miatt hozta előbbre.
Nem tudom, hogy miért is. Megbeszélte egy proffal és így döntöttek.
Lehet, hogy így érnek rá, vagy így lesz hely, passz.

Kép
niki30

Niki: MInden esetre nagyon izgi!!! Keszulsz lelkileg? :) Jovo kedden mar veletek lesz Emma!!! :)
En is arra gondolok, hogy en nem is vagyok felkeszulve....bar ferjem azt mondja, hogy a szulesre ugysem lehet felkeszulni!!!Es persze igaza van. Ugyhogy jajj Ricsike ne kinozd majd meg nagyon anyadat!!! :lol:

Kép

Kép
lorcika

Valamennyire fel lehet talán készülni, ráhangolodni, nem is tudom....
Persze ha spontán indul be, az megint más.
Nekem ebből a szempontból könnyebb dolgom van.
Viszont azt mondják, a magától, természetes módon beinduló szülés a legjobb, nem véletlenül ez a természetes folyamat.
Akkor áll készen a magzat is a világrajövetelre.
Szóval elképzelhető, hogy Emmácska még marhára nem akarna kijönni, sőőt tutira. Dehát muszáj neki. Kikapják és kész. Ő meg csak les, hogy mi vaaan?

Kép
niki30

Igen ebben ez a rossz, hogy lehetseges, hogy Emmacska erre nem lesz meg felkeszulve, egyszercsak nagy feny, hideg, es kezek taperoljak szegenykemet!!! :( :) De majd anyukaja megnyugtatja! :) AMugy tuti a dokik nem ernek ra hetvegen vagy valami ilyen lehet az oka a korai csaszarnak. Vegulis punkosd lesz!!!! :shock: :shock:
Megkerdem majd en is a dokim, meg a szulesznom, hogy nagyon messzire ugye nem akarnak elutazni jovo vasarnap!!!! :D

Kép

Kép
lorcika

Igen, tényleg, pünkösd.
Izgi.
:D

Kép
niki30

Megbeszéltem párommal, hogy majd értesít titeket, hogy mi a nagy helyzet velünk odabennt.
:) Ő lesz a helyzetjelentő!

Kép
niki30

Udv Holgyeim,

Elnezes, hogy idepofatlankodok, mint a Bogyra ferje(oroszlan a macibarlangban:->).

Bogyra turhetoen van, piheni alig tud, bar allandoan alszik. Ma 24 oras vernyomasmeresen van, azaz 15 percenkent meri egy gep a vernyomasat. 120-nal nem ment ma feljebb.
Kis valoszinuseggel holnap haza is jon.
Puszil mindenkit!

zsolt

KépKépKép
bogyra

Ime pár reggeli kép! :)

Kép Kép Kép

Kép
elizabeth25

szia Zsolt, köszi az infókat :lol: :lol: :lol: jó tudni, hogy bogyra jól van!

liza, nagyon helyes babó :D :D

csajok merre vagytok? :shock: :shock: :shock: hidegfront megtette a hatását talán??

niki, furcsa érzés lehet, ha előre megmondják, hogy mikor szülsz... :D van még pár napod, hacsak Zsófi be nem előz és fityiszt nem mutat a dokibácsiknak :D :D

riella, remélem hamar rendeződnek otthon a soraitok, most már minden rendben lesz!

Mekkora vihar volt nálunk tegnap!! Kocsiban ültünk épp, én meg rettegtem, nehogy a szélvihar ránk borítson 1 fát :shock: szemünk láttára tépett le állati nagy ágakat és dobálta az úton...

Legi

Kép
leglesscat

Sziasztok!

Zsolti, köszönjük szépen a tájékoztatást. Hála isten, hogy akkor rendben van a vérnyomása Bogyrának. Hát hiába, mégis jobb ilyenkor kórházban.
És hogy-hogy hazaengedik?
És mi van Levikével? Nem akaródzik kijönnie?

Melinda, nagyon édes Domcsi! Hogy vigyorog az utolsó képen. :D :D
Nem nézted, hasonlít az uh-os fotókra? Mert össze lehet vetni őket és csodálatos a hasonlóság!

A front mit művelt veletek lányok?

Én ma várom délelőtt a barátnőmet. Drága kivett fél napot, csak hogy még láthasson egyben.
Délután meg jönnek a szüleim, hoznak kaját, meglátogatnak még ők is így utoljára pocakkal.

Na puszi

Kép
niki30

hmmmm, kezdek aggódni.... Tegye fel a kezét, aki szülni ment! :lol: :lol: :lol: :lol:

Legi

Kép
leglesscat

Niki, de néztem, és igen, van hasonlóság! :)

Kép
elizabeth25

Jó reggelt! :)

semmi szülés? :shock: :lol: frontok ide vagy oda? :lol:

Zsolt,
köszi az infókat. Szupi, hogy Bogi jobban van és valóban hazajöhet.

Nyugis délelőttünk volt, Marcika aludt, és éjféltől negyed 6-ig szintén. Rendes gyerek ez. Most csuklik a kiságyában, 11-kor kell egyen, szerencsére működik a napirend nálunk. Én nagyon napirend párti vagyok, mondjuk lehetnek persze eltérése, de ált. 3 óránként eszik Marci (és a többiekkel is így volt ez), de van, hogy bealszik és akkor 4 óra lesz belőleill. ha nyűgösebb vagy valami, akkor simán 2 és fél. De az első napon, mikor a kh-ból hazajöttünk ott szívattam meg magunkat, hogy nyünnyögött, sírt és óránként (igény szerint) is megszoptattam Marcit, és vmi iszonyat hasfájást okoztam ezzel. Mármint az állandó gyomorterheléssel és csak ordított. Na, akkor határoztam el, hogy a 3 napos babánka is lesz napirend az életében. És ezzel helyre is jött a dolog. Persze van, aki ennke az ellenkezőjét gondolja, de nekünk ez vált be. ha nincs rendszer, akkor egy őskáosz tud keletkezni és minden a feje tetejére áll, senki nem tudja merre hány méter. És hát kötött programok meg vannak a másik két gyerekemmel is és bizony az újszülöttnek is alkalmazkodnia kell hozzánk, nemcsak nekünk. na jó, nem osztom az eszet tovább. Egyébként kiváncsi leszek ki hogy oldja meg ezt. Ez is elég sarkallatos pontja a gyereknevelésnek, ill. ez nem nevelés is, hanem egyszerűen az élet megy tovább a babával is. :D És szerintem sokkal jobb mindenkinek, ha van vmi rendszer, végülis a csecsemőnek a legfontosabb dolog, hogy meglegyen az állandósága. Suttógó-nak is asszem ez az alapelve.

Viszont rajtam van vmi kórság (lehet, hogy mégsem allergia :? ), tiszta nátha vagyok, fáj a torkom, fejem és nagyon gyenge vagyok. :( Feküdtem de. Vikivel. Persze neki kutya baja szerencsére.

na, mentem felébredt a legkisebb.
Vendég

sziasztok!!

most jöttem a dokitól.Pénteken meginditja a szülést,ha nyilik valamit addig a méhszáj,ha nem,akkor császár,tehát igy vagy úgy pénteken szülünk.Brendonnak nagyon lelassul a szive fájások alatt,ez az oka. mai uh:bpd:95mm,
thq:99mm,fl:70mm.
norm.flow.
--------------------------------------------------------------------------------
[/url]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Dóri!
Szedem ezt a bogyeszt,remélem,tesz velem valamit péntek reggelig.Valami ilyesmi csak erősebb nincsen?????szerinted???(cauloph.)

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Melcsi, sztem is legyél az év playmatje! :)

Eliza,
ügyesek voltatok és Domcsi tényleg nagggggyon helyes!!! :D megnéztem a második adagot is: Tündér!!

Riella, gratula a hazaérkezéshez! örüljetek egymásnak kicsi királyfival. én is mindig azt mondom Viktóriának h királylány :)

Gabi, utólag is boldog évfordulót!

Bringa, gratula az érettségid további jó eredményeihez!!
igazad van, csak ráfogni tudnám vmire, mert igazából nem volt semmi különösebb oka h miért voltak rosszkedvűbb vas-hétfőn. tegnap és ma már jobb napunk van!

Pici, a hordozókendő tényleg jó, csak aznap fájt a sebem és nem tudtam magamra kötni, meg kicsit tartok attól h a gerincét túlságosan igénybe veszi, ezért nagyon hosszan nem hagyom benne, de ált. nem is kell, mert kb 5-10 percen belül abbahagyja a sírást, ha beleteszem és úgy nagyjából negyedóra alatt el is alszik benne. szal ez egy varázseszköz!!

3 tuti módszerem van az altatásra/nyugtatásra, figyeljetek!
1. hordozókendő,
2. szopi,
3. porszívó bekapcsolása (!) :shock: :roll: :lol: no, ezt nem alkalmazom sűrűn, de naponta leszívom az orrát, többnyire van is benne taknyi (elnézést a gyengébb idegzetűektől!) és többnyire olyankorra időzítem ezt a tevékenységet, amikor kezd sírni, mert ha bekapcsolóm a gépet, elhallgat. ja, porszívós orrszívónk van, ha nem lenne világos.

Lorci, én nem hagynám sírni - kivéve persze ezeket a vis major helyzeteket, amit említettem (pisilés, amikor már nagyon muszáj, evés-ivás, amikor már a kiszáradás fenyeget). főleg h tényleg azért sír, mert éppen vmi baja van - éhes, álmos, fáradt. soxor fáradtság miatt különben, ha nem tud elaludni. nem lehet könnyű nekik sem a kinti életbe belerázódni!! mondjuk, múltkor egyszer éjszaka sírt (amit általában nem szokott) és másfél óra volt, mire vissza tudtunk aludni - na, akkor a végén már mondtam neki h ha nem hagyod abba, akkor leteszlek, mert úgysem tudok már többet segíteni (addig megvolt a szopi, ringatás, dalolás, keringőzés) és csodák csodája, két pillanat múlva abbahagyta a karomban és elaludt :)

mi is voltunk tegnap védő néninél: Viktória 4250g! minket is megdicsértek és elég, ha egy hónap múlva megyünk. védőnéni szerint ez nagy öröm h ennyire jól szopizik, mert szerinte sok az ilyen szempontból problémásabb baba. eddig is örültem, de most még büszkébb vagyok a kislányomra. :) védő néni szerint nagyon életrevaló kisbaba :D

hát, gyanúsan kevés a mai beírás!

Niki, öltöztesd díszbe a szíved a nagy napra! Te legalább tudhatod h mikor kell a legjobb formában lenned, mikorra időzítsd maad lelkileg!

Dóri, én olvastam a suttogót, tényleg ezen alapul és nekem nagyon tetszett is alapjában véve, de igazán mégsem tudom megvalósítani, mert én nem látom át h hogyan is kellene csinálni pontosan. az elv ki van fejtve ezerszer a könyvben, de hogy mit csinálj egy fáradt, üvöltő kisbabával, erre nem tud tuti módszert ajánlani és sztem nincs is. nem mondom h minden nyikkanásra cicit dugok a szájába, de bizony van h az megnyugtatja, más meg nem. ha más is megnyugtatja, akkor OK, de ha nem?! én - mint mondtam - sírni nem hagyom. Viktória különben kezdettől van hogy több adagban eszik - a kórházban 3 óránkénti szopi volt a császárosoknak és szopizott rendesen, de volt hogy abbahagyta, elpilledt és egy kis idő múlva megint folytatta. ez most is így van nála. sztem ez kisbaba-függő is. különben azt veszem észre h magától is kb 2-3 órás periódusokra van beállva nagyjából, de van úgy h az ébrenléte alatt megszakítással többször szopizik. az viszont biztos h ilyen napi ritmussal egy második gyerek egyszerűen elképzelhetetlen...
Vendég

jó hosszú lettem... :oops:

Bogyra tényleg hiányzik! :( de a lényeg h jó kezekben vannak, nem pedig h minket szórakoztasson :wink: :)

gabi, vannak higításbeli különbségek - ha beindul a szülés, onnantól negyedv félóránként felváltva lehet a caulophillumot és a cimicifugát! előtte meg akár cauloph. _C30-at_ is lehet. császárhoz v gátsebhez vegyél staphisagriát, vérzés és fájdalomcsillapításra pedig arnicát - ha elfogadod az én javaslatomat is.
Vendég

Dóri,
nemtom, kiderült-e abból amit írtam, de kíváncsi lennék rá h Te hogyan tudtad bevezetni ezt a napirend dolgot! mert alapból én is erre gyúrnék, csak még nem igazán megy. (bár az is lehet h Viktóriának már megvan a napirendje, csak én még nem veszem észre :roll: :wink: :D )
Vendég

Dóri, nagyon egyetértek veled. Én is a rendszeresség híve vagyok.
Nyílván a gyakorlatban sok dolog nem úgy működik majd, ahogy én azt elképzeltem, de mindenképp szeretném, ha nálunk is kialakulna majd valamiféle rendszer. Előbb utóbb. Ez a babának is és a mamának is fontos.

Kép
niki30

hűűű, akkor Gabi te is tudod már, hogy mikor jön a babó :shock: :shock: :shock: szorítunk :D

Mi van a többiekkel??? Bringa asszem vizsgázik, de lorci, pici, melcsi, rena!!!

dóri, ez a napirend dolog tök egyszerűen hangzik tőled, de komolyan! Nagyon remélem, hogy az én babóm is vevő lesz a dologra... :roll: és én is kiváncsi vagyok, hogy ezt hogyan tudtad pikkpakk bevezetni :D

doo, nagyon ügyesek vagytok (ez a porszívó dolog tényleg nem mindennapi, de ha müxik, akkor tök jó)

doo, dóri, vagy aki tudja: nem szeretném használni, de azért előkészülnék 1 cumisüveggel, meg 1 játékcumival. Kaptam ajándékba sterilizáló készüléket is... elég csak abba beletenni, vagy a régi módszer szerint ki is kell főzni ezeket??? Lécci segítsetek :?: :roll: :?: :D

Legi

Kép
leglesscat

Doo, köszi a dicséretet! :))

Gabi.baba, akkor pénteken már babázni fogsz, vagy így vagy úgy! :) És ez a lényeg! Brendonnak is jobb lesz akkor így!

Kép
elizabeth25

GABI, úr isten, hát az már a nyakunkon van. De izgalmas! Hogy érzed magad, felkészültél? Gondolom már Te is marhára izgatott vagy!
Olyan közel van! Holnapután!

Na csajok ezt nem fogjátok elhinni, újabb tervmódosítás a szülést illetően. SmileSmile
Most hívott az orvosom, hogy kedden feküdjek be és szerdán lesz a császár, mert kedden tumultus lesz és csak későn kerülnék sorra.
Persze nekem tényleg mindegy, h. kedd, szerda, csüt., vagy péntek, oly mindegy, csak olyan vicces, hogy már kétszer körbe sms-eztem a családot barátokat, hogy az időpont végett....

Kép
niki30

Sziasztok Lányok és Zsolt :D ,

Zsolt, köszönjük szépen a híreket, nagyon várjuk már a párodat, hiányzik nagyon, de remélem nem lesz gond a vérnyomásával és hazaengedik, ha már Levike nem szeretne kibújni még.

Lányok, azért olyan rossz lehet bemenni, aztán hazamenni és újra visszamenni :(

Csak most tudtam jönni, mert délelőtt kozmetikában voltam (nem a playmate választásra készülök, csak a szülésre :lol: ) és mindent megcsináltunk....Olyan szép lettem :lol:

Liza, én is emlékszem az UH-s képekre és tényleg nagyon hasonlít a kis pofikája azokra a képekre. Szerintem az orrocskája totál olyan :D Milyen édes :D Az első mosolyt az első hónap után mondják, nektek sikerült ilyen hamar elkapni :D Azt mondják, az a babó, akit nem ér stressz a szülés közben nyugodtabb lesz és mosolyogni is előbb mosolyog :wink: .

Gabi, jujj, ez nagyon izgalmas..... :shock: Holnap után...... :shock: Szorítok neked, nektek nagyon. Köszi a flowmet.magyarázatot is. :wink:

Niki, értem :wink: , azt hittem az NST miatt, de aztán megnéztem és nem hozták sokkal előre, nemtom miért éreztem, mert már mindenkinek csak napok vannak hátra :D . Azért inkább egy nappal később legyen, mint egész nap várni és sokadik lenni. :wink:
Szép napot a barátnőddel és a családdal :wink:

Bringa asszem holnap vizsgázik utoljára, ma biztos tanul, de azért bekukkanthatna csak beszólni, hogy nem a szülőszobán van :D . Reméljük Lilike bírja még egy picit, legalább a holnapi vizsgáig :wink: .

Legi, szerintem elég a sterilizálóba betenni. Mondjuk én forró vízben főztem ki,mert nincs sterilizálóm.Én sem szeretném használni,de bekészítettem ettől függetlenül, soha nem lehet tudni. :wink:

Doo, én is vettem hordozókendőt, nagyon ajánlotta a szopis tanácsadó barátnőm, még egyenlőre az alkalmazással bajlódom, tök jó a füzet amit kaptunk hozzá, de még egyet nem sikerült megkötnöm belőle :lol: Néha nekiállok, elbíbelődöm vele egy picit, aztán elteszem, hogy majd holnap..... :D Nem egyszerű.. :roll:

Dóri, én is szeretnem a rendszerességet, de nem tudom, majd hogyan alakul a babóval. Jó olvasni benneteket, mert rengeteget tanulunk.... :wink: Persze aztán a saját életünket már több minden formálhatja.

Lorcika, merre vagy?????? Reggel óta semmi tőled....

Holnap anyuval megyek NST-re, mert apának dolgozni kell. A gáz az, hogy nekem kell vezetnem, remélem nem tartanak bent, mert akkor haza kell jönnöm, anyu nem tud vezetni.

Puszi mindenkinek és további szép délutánt, estét, jövök még :wink:

Melcsi

Kép
melcsi6

Puszi a mamáknak és babáknak!

Ma nem vizsgáztam,csak egészen egyszerűen a vitálkapacitásom O!Vagy még inkább mínuszban tendál,álomkór újra visszatért.
Még az is lehet,hogy ez a láb összeszorítás veszi ki minden erőmet :lol: ,esetleg az a helyzet velem mint Picivel,tagadásba menekülök,illetve azért alszom,hogy addig se agyaljak Lilin! :roll:

Természetesen be vagyok kapcsolva,ha a lányoknál esemény van,azonnal jelentkezem,de most nem tudok a gép előtt ülni,inkább futok vissza alukálni. :roll:

Csak még Leginek mondanám,hogy van a Chicconak ilyen sterilizáló folyadékja,kb 2000forint,jó sokáig elég,és az kiválóan alkalmas a cumik,stb.,fertőtlenítésére.Ha kifőzöd őket,akkor elég csúfosak lesznek(már ha latexből van).

Eliza!Nagyon komoly a kiskrapek,és tényleg csudira hasonlít a Uh-os képeire!
Ki más vette volna ezt észre,mint a mi kis alaposkánk! :wink: :lol:
Niki!A doki lehet azért változtatja az időpontot,hogy azért mégiscsak meglegyen a bizonytalanság feelingje! :wink:
Amikor olvastalak téged és után a Gabit,megnéztem a naptárt és figyelgettem a 29.-ét,szoktatom magam a gondoltahoz,de semmit nem érzek ezzel kapcsolatban,vhogy inkább hiszem,hogy beindul magától...........Nem érzem magaménak ezt az időpontot,ezt a számot.
Gabi drága!7végén már meglesz Brendon és vele a szerelmi 4szög!!! :wink: Szerncsés vagy,ennyi jó pasit magadénak tudni! :wink: :lol:

Dóri!Tanfolyam?neveznék! :wink:

Doo!Annak az édes kis királylánynak!És én is rendszer párti vagyok,de vígasztaljon az a tudat,hogy azt mondják ilyenkor még nem lehet őket elkényezteteni :wink: Hát csak táncikálj,amíg még bírsz,ha már nem megy akkor úgysincs mit tenni,rá fogod hagyni,ha picit sír. :wink:
Kialakul,gondolom. :roll:
Mondom ezt én,aki épp az imént jelentkezett Dórihoz tanfolyamra! :roll: :shock:

Na puszmancs lányok, holnap még pici drukk nekem,légyszike,aztán kikulcsolom a lábaim és jöjjön aminek jönnie kell! :wink:
Vigyázzatok magatokra és a babókra is!

Kép
bringababa

Playmelcsi már jelentkezett :lol: ,Lorcinak pedig rosszalkodik az éteri kapcsolata,amint megjavul érkezik :wink:
ennyit tehettem a megnyugtatásotokra :wink: :lol:
pusz

u.i..hülye a postás :lol: :lol: :lol:

Dóri!jobbulást és gyógypuszit neked!

Kép
bringababa

Na asszem ezt a playmate dolgot már senki nem mossa le rólam :lol: :lol:

Kép
melcsi6

sziasztok

hát tényleg szar bemenni és hazajönni. tegnap hajnali négykor már nem bírtam tovább és elkezdtem mérni az időt, hát 10 perces fájások voltak. 9-kor mondtam a páromnak, hogy csak menjünk be, mégiscsak első baba nem tudom mi lehet. bementünk a ctg is tök faszán mutatta a fájásokat, de a méhszáj olyan zárt, hogy ihaj. úgyhogy hazaküldtek. Jósló fájások. Ki mondta, hogy az elmúlik??? Hát nem múlik el, csak nem rendszeres. egész éjjel nem aludtam, a fotelban gubbasztottam, mivel a derekam úgy fájt, hogy nem bírtam feküdni, meg aztán továbbra is jöttek ezek a jósló fájások 6-15 percenként, arra meg felébred az ember lánya. de sebaj gondoltam ez tágítja a méhszájat. Lófaszt! ma voltam megint bent, a méhszájam változatlan 2000-res, de már két hete, semmi változás nincs. csak annyi, hogy annyira fáj a derekam, hogy menni alig bírok, meg ezek a jósló fájások be tudnak ám tenni, csuklok össze ha éppen állok közben. nem tudom milyen lesz a mai éjszakám, de én már bőgtem az orvosnak, és mondtam, hogy engem nem zavar, hogy fáj, csak az keserít el, hogy nem tudok aludni és hogy nem változik a helyzet hiába dolgozik a méhem. most kaptunk négy napot, hátha történik valami, legközelebb hétfőn kell menni, de az már túlhordás lesz ugyebár.. és akkor elkezdik a stimulációt... hát így jártam. No olvasgatlak titeket egy kicsit aztán megpróbálok bóbiskolni, hátha megint kemény éjszaka lesz. Mindenki szép napot és nagyobb szerencsét!!!

Márti
stella2007

Hello Csajok,

a tegnapi vigharban elszállt az ADSL-ünk.. volt jég meg eső meg viharos szél... minden..szal bocs hogy megint eltűntem :oops:

Én is voltama ma NST-n, és hát mivel vasárnapra vagyok kiírva, aszondta a doki aki megnézte, hogy hétfőn menjek be újra NST-re meg flowmetriára, aztán kedden mehetek újra megint, mert akkor kezd dolgozni újra a dokim.
Zsófi olyan virgonc volt, hogy fél órát bent kellett ülnöm, mert úgy elmászott egyfolytában meg lerúgta a tappancsot, hogy nagy likak tátongtak a görbén... asszem jól van :) flowmetria is jó, és azóta sincs semmi előjel.

Igaz tegnap nagyon szarul voltam, már bőgtem is, mert megint beszorult a levegő a bal tüdőmbe, de valami brutál módon, és nem tudtam levegőt venni, meg kifújni szóval csak gyötrődtem majd egy órát... aztán egyszercsak találtam egy kicsavart pózt amiben elmúlt, azóta alig érzem :shock: ultrabrutál volt... remélem többet nem lesz ilyen

Na elolvasom mik történtek az elmúlt nap, ki szült ki sem :)
pici76

Sziasztok!

Gyötrődünk-gyötrődünk. Stella, Pici kitartás!!!
Niki: nem is tudom mit mondhatnék, nagyon érdekes lehet, hogy tudod, hogy mikor lesz meg pontosan a baba. (Hacsak ő nem akar előbb kibújni.)

Doo: napirendről annyit, hogy nekem az a tapasztalatom, hogy igazából csak úgy tudunk beleszólni az ő ritmusába, ha hagyjuk sírni. Hiszen mi mást tehetnél? Ha te viszont nem tudod ezt kivitelezni - amit persze totál megértek- akkor viszont abszolút ő irányít.
Amit elég nehéz hónapokon át kivitelezni, bár vannak nagyon jó babók, akik alapból nem gyötrik halálra a mamit.
Nagyon nehéz kérdés ez, én Bence születése után sírva telefonáltam végig a kisgyerekes ismerősöket, hogy őkhagyták e sírni az ő gyereküket,mert én nem vagyok rabszolga típus, és totál kikészültem a tudattól, hogy engem dróton rángat ez a kismanó.
Aztán valahogy rátaláltam az arany középútra. Voltak szituk, amiből nem engedtem-pl esti altatásnál semmi ringatás, ének stb. fürdés-tejcsi-büfi-alvás,(ha sírt se vettem ki, de nem nagyon sírt, valahogy a fürdés elnyomta)és a mai napig semmi gond nincs az elalvással.
Aztán volt amiben nem voltam ilyen következetes, és azok a dolgok tovább is tartottak,mire beálltak. (pl. két szopi között ha nyöszörgött elég hamar felvettem,na ezt nem kellett volna, utánna hónapokig tartott,mire ha ébren volt , nem akart rögtön ölbe kerülni.)
De már ezerszer megfogadtam, hogy nem osztom az észt, mert ezek a dolgok valóban mindenkinél másképp működnek, főleg az anyuka türelmén, teherbírásán, és hozzáállásán múlik minden.
Szerintem az a nagyon fontos,hogy senki ne paráztassa magát. Én viszonylag nyugodtan álltam a dolgokhoz, erre fel az anyósom állandóan kitalált valamit.
Pl 1 köhögés-"Úristen, biztosan asztmás, az apja is az volt kicsinek."
Napi 8 kaki : "biztosan fertőzése van" -ameddig szopott (4hónap) végig szinte minden pelusban volt kaki.
Szóval szerintem azt nagyon megérzik,ha a mama nyugtalan.
Na mindegy, már megint okoskodom.
Azért nagyon sok erőt kívánok ám nektek, mert látjátok még dorinak sem egyszerű, pedig van ám tapasztalata. De az élet úgy is mindent megold,és hiszek abban hogy mindannyiótoknak nagyon jól fognak előbb-utóbb működni a dolgok.
(és valószínűleg mindenkinél másképp fognak jól működni a dolgok) :D

Rólam csak annyit,hogy totál elegem van már a terhességből, nagyon szeretném már látni a kislányomat, és alig várom, hogy elöntsön a magzatvíz.

Sziasztok
famo

N alátom zajlik az élet rendesen... :)

Riella, gondolom nagy a boldogság, végre otthon :) nagyon örülök, hogy kiskirályfi helyrejött :)

Liza, a mosolygós kép nem semmi, és mennyi haja van Dominiknak, neked égett a gyomrod? És én is emlékszem hogy már az UH-n is ilyen pisze volt az orra :) nagyon édi.

Dóri, ha indul tanfolyam én is benevezek :) én is olvasom a suttogót, és terveim is vannak, aztán majd meglátjuk... :roll:

Doo, örülök hogy elmúlt a tegnapi depid. Egyre inkább tuti hogy én is beszerzek egy kendőt.
Hogy gyógyul a sebed? Mennyi idő után tudtál felkelni és elátni Vikit no meg magad rendesen? Szerintem ez többünket is érdekel itt, mivel sanszosak vagyunk a császárra.

Rena, bocs ha félreértettem, de megbicikliztettek téged??? Ez ilyen terheléses NST vagy mi? Zsófi szívverése is felugrott ma soxor 18-19-re de azt mondta a doki, ha visszaáll a mocorgás után a megfelelő értékre, nem baj ha néha beindul.

Bogyra, jelentkezz ha hazaértél a pihiből :) és dícsérd meg apát, amiért tájékoztatott minket :wink: akkor lehet hogy nincs is baj a vérnyomiddal, csak az itthoni életviteleddel inkább :wink: de hát mi hiába mondjuk neked hogy használd a felezőt amikor a napi progikat tervezed :D

Melcsi, akkor küldesz be pályázati képet? Poénból küldj már be :lol: most úgyis túl vagy a teljes felújításon :wink: Ha szavazni kell, mi tuti rád szavazunk, már van tizenx szavazatod :wink: :lol:

Niki, túl egyszerű lett volna :wink: azért enniy bizonytalanság neked is kell, már mindanniyan túl irigyeltünk :wink:

Gabi, hát akkor beelőzöl mégis. Nem mintha bánnám :wink: Nagyon szorítunk majd neked pénteken. azaz holnapután :) de akkor holnap be is kell feküdnöd??

Mindig úgy fáj a szívem értetek csajok amikor írjátok hogy milyen szarok a jóslófájások. Szegény Lorci meg Stella... Úgy látom frankón megszenveditek már most a szülést előre. Az alvatlanság a legszarabb. És mi tágítja a méhszájat ha nem a fájás??? :shock: Stella nem akarlak hülyeségekkel zaklatni, de langyos ülőfürdővel próbálkoztál már?

Bringa drága, megy holnapra a drukk, te hős asszony!!!
pici76

sziasztok!

nem kell befeküdnöm,péntek reggel simán csak be kell mennem.
fel még nem készültem rá....,vagyis nem is tudom,mi van,5 percesekkel nyomom 2 órája,de ez lehet,hogy csak idegességtől van,már magam sem tudom.Megy a hasam,hányingerem is van,gondolom,az ideg melózik.mármint nem vagyok kibukva,de azért úgy bennem van a dolog. :oops: Azért persze várom már,hogy túl legyel mindenen.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Udv ujra!

Ma bevittem Boginak a forumos iromanyokat, de nem volt ido megnezni oket. Ellenben, holnap reggel hazaengedik, ugyhogy delelott mar o fog irogatni itt!

zsolt

KépKépKép
bogyra

Gabi, totál érthető ez a fosás, hányinger....biztos picit már ideges és izgatott vagy. Ez a természetes.
És 5 perces fájásaid vannak jelenleg? Úhhh. Akkor nem kell még indulni ilyenkor? Persze Te érzed mikor van itt az idő.
Nagyon fogunk Nektek szorítani pénteken. Kiváncsi vagyok hogy akkor simán fogsz e vagy császár lesz.

Stella, Pici, Nektek sok-sok puszi és kitartást! Hiába van akinek vannak jóslófájások, van akinek nincsenek. Na most k...va nagyot mondtam :D
Szóval tartsatok ki és találjátok meg azt a pózt, ahogy kényelmes. Lazítsatok, relaxáljatok, maszíroztassátok magatokat apával, vagy ami jólesik. Vagy ilyenkor semmi nem jó?

Famo, köszönjük, hogy megosztottad velünk tapasztalatodat. Egyáltalán nem voltál kioktató, sőt, én örülök, hogy leírtad ezeket a gondolatokat.
Abban valóban igazad van, ahány gyerek, annyi szokás. Ők sem egyformák és nem feltétlenül ugyanaz válik be mindenkinek.

Bringa, holnapra egy jó nagy kalappal!

Kép
niki30

Pici, jah, hát tényleg elég snassz lett volna, ha fixen maradt volna az időpont. Így egy kis izgalom is van a dologban. Ki tudja, lehet holnap újra hív a doki és kitalál egy új időpontot. :lol: :lol: Én már semmin sem lepődnék meg.

Kép
niki30

Sziasztok :D ,

csak mini bekukk, mert apa ma itthon van és az olyan ritka pillanat :D .

Én is nagyon szeretem, ha a tapasztalt anyukák írnak nekünk :) , mert abból lehet szerintem igazán tanulni :wink:

Bogyra, nagyon várunk holnap!!!!

Bringám, neked megint egy nagy kalappal.

Gabi, 5 percesekkel :shock: :shock: , nem kell bemenned?

Stella, hát nem irigyellek :( . Én is azon aggódom, hogy vajon meg tudom-e különböztetni a jóslót az igazitól......Abban amit írtál az lehet a legrosszabb, hogy teljesen kimerülsz. Remélem ma nyugodtabb estét, éjszakád lesz.

Pici, asszem a nevezést most kihagyom :lol: :lol: Főleg, hogy az utcán leszólított az egyik "utcabelink", hogy tuti, hogy szülni fogok mostanában, mert már el van torzulva az arcom :shock: :shock: Na ezt én nem vettem eddig észre.... :shock: :shock: Anyu szerint meg van picit dagadva az orrom és a szám. Angelina Jolie???? :shock: :shock: Bár lehet, hogy ezzel csak előnyre tennék szert. No silicon és mégis vastag száj, feszes cickók, csak melltől lefelé ne fotózzanak :lol: :lol:

Csajok leírja majd valaki, hogy a fájásnál mit éreztek? Hol fáj pontosan és milyen?

LORCIKA.........jelentkezz!!!!!!! Lorci kinek küld sms-t ha action van? :shock:

Szép és nyugodt estét mindenkinek!!!!!

Puszi
Melcsi

Kép
melcsi6

Csajok, nézem az onlineakadémián a baba első percei videót, kész vagyok. Pityereg, pityereg...

Kép
niki30

sziasztik!

be kéne,de nem érzem valahogy elég erősnek szüléshez,jőslőnak viszont nem gyenge.most hivtam a dokinénit,azt mondja,csak jósolgatok...

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Akkor ezek 5 perces jóslófájások?
És ilyenkor honnan tudja a dokinéni, hogy ez az?

Kép
niki30

Sziasztok!

Na idejutottam. :)

Niki,
ez már tényleg itt van nagyon hamar! :)

Gabi,
akkor a péntek a nagy nap! Nem tudok más bogyeszt, szedjed ezt, hátha segít neked is vmit.

Legi,
nekem mikrós sterilizáló van (Bebe Confort)- Ha ilyened van, akkor elég abba beletenni, gondolom a többi is ilyen, nem kell főzögetni. Teszel bele vizet, és 10 perc a mikróban. Én egy nap 1x, max 2x sterilizálok ily módon, máskor csak forró vízzel elöblítem.

Napirendről:
hát hogy pikk-pakk bevezethető lenne azt kétlem. :D mIndnekinek új a helyzet és szoknia kell. Ez beletelik időbe mindenképpen.
Mondom, az elején, mikor még csak előtej volt, állandóan szopiztattam (kh-ban is), hogy minnél több tejcsi legyen minnél hamarabb (be is jött), de mondom irgalmatlan hascsikarást okozott
szegényemnek. :( Ha belegondoltok, akkor mi sem egyfolytában eszünk, és egy babának mekkora gyomra van? Mogyorónyi mondjuk, és ha az sosem pihenhet, akkor természetes, hogy fáj. Meg sajnos természetes folyamat, mert most alakul ki az emésztőrendszerük. :( mármint a hasfájás, és sajnos a vígasztalhatatlan ordítás (ami szerintem nem újabb etetéssel, mellretétellel kell orvosolni).

Az igaz, hogy több gyerek esetén nagyobb igény van a rendszerességre, de szerintem a szülőknek is jobb, ha kialakul egy rendszer. Az én szememben ez nem azt jelenti, hogy ha alszik a gyerek, akkor felkeltem, mert "letelt az idő", vagy ilyenek. De annyi biztos, hogy
2 óránál hamarabb semmiképp nem etetem meg. Marci olyan baba, hogy ő nem alszik be a szopik alatt, és jól megszívja magát. :) Vikinél volt az, hogy ő bizony bealudt, elcummogott 40-50 percet is, hol elaludt, hol nem. Ha kevesebbet evett (nem mérleg alapján, gyűlölöm a méricskélést, mert
úgyis látom eleget evett-e), akkor természetesen 2 óra után megetettem, francokat vártam ki a 3 órát.

Szóval, szerintem egy gyereknél is jó a napirend, ahol nincsen(ek) tesó(k), mert a babának is kiszámíthatóságra van szüksége.
Állati érdekes például, hogy Viki fixen alszik déltől 3-fél 4-ig, és Marci teljesen magától ráállt arra már 2 hete, hogy vele együtt alszik ebben az időben. :) Hihetetlen, de így van. :)

Másrészt szerintem a szülőknek is szükségük van időre magukra. Pl. hajat kell mossak, gépbe bepakolni a mosnivalót, netezni :), olvasni, szóval vmi BABAMENTESET csinláni, különben megkattansz garantáltan. meg jön a depi, gyes betegség, férjjel való kapcsolat megromlása. Én ezt 3 gyerek mellett kivitelezem, mondjuk Gergő csak du jön haza, de a gyerekeknek meg kell
tanulni, hogy önnállóan vannak egy rövid ideig. Ebbe beletartozik a sírni hagyás is.
Nézzük konkrétan: babát először tisztába teszem, majd megetetem, büfiztetem, babusgatom,simagatom, puszilgatom, beszélek hozzá. Van, hogy a vállamon vagy a karomban elalszik, ilynekor, ha épp Vikivel nincs dolog (reggeli, tisztábatétel ilyesmi),
akkor hagyom, hogy ott szuszókáljon akár egy órát is és gyönyörködöm benne. Van, hogy Viki idehoz egy könyvet ilyenkor és olvasunk együtt, baba a karomban alszik. Ha dolog van és nem alszik el,akkor is leteszem. Mindig megmondom neki, hogy Marcikám, a mamának most dolga van. Van hogy a kiságyába teszem vagy van, hogy csak az ágyra a plédjére,
egyre többször nézeget is már. Van, hogy ordít. :? általában 10 percig hagyom üvölteni, ha tudom, hogy minden rendben van vele (pelus, kaja, büfi), aztán felveszem, megpróbálom megnyugtatni, sokszor sikerül, de van, hogy nem. Ez van. Ugyanúgy visít a kezemben is. :? Na, ilyenkor következik a cumi bevetése és leteszem. 5-ből 4x hatásos és cummogja és nézeget. Ritkább
esetben elalszik vele és kiesik a szájából. Van, hogy szimplán kiköpi és nem kell neki, üvölt ugyanúgy. Akkor még próbálkozom a nyugtatásával. Esetleg kis édeskömény tea, pár korty, hátha szomjas, mert rohasztó meleg volt mostanában. Sokszor ez is segít.
Valahogy úgy érzem, hogy ilyen esetekben nem kell azonnal mellretennem, hogy
1. újra egyen (nem létezik, hogy éhes),
2. ne használjon cuminak.
Ha megszoptatnám mi történne (ill történt)? Amint szopizna egy kicsit elaludna rajtam (=cuminak használna), és amint megpróbálnám letenni kezdődne az egész előlről. Ugyanúgy üvöltene. :( Ördögi kör. Másból sem állna a napom, mint szoptatok és csak a kisbabával törődöm. A sírását hallgattatom el. Ami azért sem okés, mert a baba így kommunikál. Ha folyton betömöm a száját (vagy szopival vagy cumival),
akkor az marhaság szerintem. Igenis, kell, hogy sírjon is egy baba. Persze nem a belázasodásig és órákig, de szerintem kell hagyni. nem gondolnám (ill,. látom a saját gyerekeimen), hogy ezzel azt váltom ki belőle, hogy nme számíthat senkire meg lelki sérült lesz meg ilyen okosságok. :?

Sőt, még egy sarkallatos pontja van a napirend témának ill. a szoptatási dolognak az én véleményem szerint. olyan 6-8 hetes kortól van egy választóvonal. Egész más lesz a baba, valahogy "megérkezik" erre a világra. Ezt olvastam vhol és nagyon egyetértek vele. :) és ebben a korban beállt (eddig az összes gyerekemnél) az éjszakai rend. :)
Amit úgy értek, hogy 11-éjféltől hajnali 6-ig aludjon, nem kap enni, mert nem is igényelték. Gergőnél volt érdekes (júliusi gyerek lévén) felébredt szegényem és bőgött, kapott inni forralt vizet és megnyugodott és aludt szépen tovább. Vikinél semmi nem kellett. Az tök természetes, hogy Marci felébred 2.5-3 óránként szopizni éjjel, mert pici még. de egy bizonyos kort elért egészséges, fejlett, kiegyensúlyozott 8 hetesnek nem kell éjjel szopnia.
AZ ÉN VÉLEMÉNYEM és tapasztalatom szerint.
És ha Marci fel fog ébredni 3 hós korában kb., akkor nem fogom megetetni éjjel, hanem felveszem, megszeretgetem, esetleg megkínálom kis vízzel, és visszateszem az ágyába. Ha nem szomjas, akkor pár nap és fel sem fog ébredni a vízre, mert rájön, hogy arra nem "érdemes", mert tejecskét úgysem kap.
Most , lehet, hogy szadistának tűnik, de higgyétek el, hogy nem az. :)
Reggel kiegyensúlyozottan, jókedvűen, sosem sírva ébredtek a gyerekeim. Van a családban példa, aki még egy évesen is szoptatta éjjel a gyerekét többször is, és sík ideg volt, hullafáradt, a gyerekről nem is beszéve, aki képtelen volt egy jót aludni. mai napig képtelen rá.

na jó, befejeztem az újabb észosztást. :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?