A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

gigi: megbeszéltük a férjemmel, holnap átugrunk a Brendonba (szemben van velünk, kb. fél percre, mondjuk mostanában már 10 percig tart mire odaérek :lol: ) és megvesszük a sárgás színű pelenkázófeltétet. :D

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Szilva
Én majd hétfőn megyek... :lol:
Vendég

bárány:nekem is ott szokott fájni.Rendszeresen.

Kép
melike

szilvaqueen!!!! A héten irtad h.mentek 4d UH-ra.Mikor?
Biztosan nem voltatok még. Majd irj ha voltatok,és az élményt. :D Nem, nem árt a babáknak egyáltalán. Nyugi. :lol:
És hova mentek? :wink:
Be kellett jelentkezni? Mennyibe lesz?

Mai menü: Tárkonyos ragu leves,Luxenburgi krumpli.

Holnapi menü:Csirke mell,grillen sütve. Ma már bepácoltam,füszeres olajba+kis rántott husi fokhagymásan. Burgony pürével.

Kata&Milán

oszman777

oszman: köszi szépen a mai és a holnapi menü felsorolását, összefutott a nyál a számban :lol:

Egyébként hétfőn megyünk 17 órára a Bajcsy-Zs. u-ra, pontosan a nevét nem tudom, azt hiszem, hogy Belvárosi Ultrahangos valami :D Pénteken jelentkeztem be és már hétfőre kaptunk is időpontot. 9000 ezer Ft lesz, ebben benne van az uh-os felvétel DVD-re írva és 2-3 db kép is.
Na ná, hogy beszámolok róla :D Anyáéknak nem is mondtam, majd meglepetés lesz :wink:

gigi: már nem emlékszem, hogy milyen színű a kocsitok. Fekete vagy piros?

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Sziasztok!

Itt vagyok, most olvastam vissza. Egész nap aludtam szinte, annyira punnyadt voltam. Kaja, alvás ezt váltogatva telt a nap. Most kezdek magamhoz térni. Buktát sütök, már kel a tészta. 10-re csak kész lesz :D :D mit csináljak ha hamarabb nem volt energiám...

Néztem azt most kuponos akcióban lévő Brendonos babakocsit (55e Ft), ami ezek szerint Giginek is van. Eddig ez tetszik a legjobban. Egy valami riaszt vissza, az hogy 18 kg-t írnak rá. Hogy fogom elbírni??

Nekem most pocok elég sokat rugdos, biztos azért is mert finomakat ettünk. Viszont ma sokat fájt a hasam.

Oszmann: a holnapi menüdet nagyon megkívántam... nyam-nyam...
állandóan falnék! ennyire még nem voltam falánk a terhesség alatt, mint az elmúlt pár napban.

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Oszmann: milyen az a Luxemburgi krumpli? még sosem hallottam...

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Oszman: Még nagyon régen érdeklődtél a táppénz számításáról, nem tudom aktuális-e még, de én azóta kiszámoltam magamnak és a TB-sekkel is kiszámoltattam és egyforma lett az összeg, szóval otthon te is ki tudod számolni a következők szerint:

Vedd elő a tavalyi évre vonatkozó fizetési kimutatásaidat és az azon lévő bruttó összegeket add össze (vedd bele a túlórákat és prémiumokat is, ha volt) és oszd el 365 nappal. Ha meg van, akkor ennek kell venni a 70%-át, ha az elmúlt két évben biztosított voltál, ha ennél kevesebb ideje, akkor a 60%-át. Ez adja ki a napi bruttó összegedet a táppénz során. Ha ezt felszorzod a 20 munkanappal és ennek veszed a nettó összegét (pl. vannak a neten ilyen kalkulátorok), megkapod mennyit is kapsz kézhez valójában. Nekem mikor kiszámították, a napi bruttót mondták meg és ez egyezett az én számításommal, a többi pedig, hogy ez mennyi havonta és nettóban, már csak saját számítás, de szerintem ott már nem tévedhetünk. Ha már nem aktuális, akkor tekintsd tárgytalannak, azért leírtam, hátha valakinek jól jön.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:52-kor.
pironya

Sziasztok!

Elkapott a nátha! :twisted: Szerencsére lázam nincs, így reménykedem, hogy az influenza elkerül, eddig elég volt a mézes-citromos tea. Csütörtök óta fekszem, az a jó, hogy csak kedden kell mennem dolgozni, addigra szerintem rendbe jövök. A Corába is akartunk menni, de idáig elmaradt. Most elég jól vagyok, ha ez így marad, akkor ma elugrunk. Remélem nem kapkodták el az összes jó cuccot. :roll:

Mimi! Üdv itt is! :lol: Beavatlak a topik legfontosabb szabályába: semmi negatívkodás, semmi kedvezőtlen tünetek, semmi rémtörténet, mert a mi Bárányunk beparázik tőle és alig bírjuk megnyugtatni. :lol: :lol: :lol: Szóval csak pozitívan! :lol: :lol: :lol:

"Lánykoromban" nagyon hason alvós voltam, még a mai napig úgy érzem, hogy az lenne a legpihentetőbb testhelyzet, de inkább az oldalamra fekszem és úgy alszom el. Persze mindig hasra fordultam álmomban és úgy ébredtem reggel. :? Eddig nem is volt semmi baj, de két napja ha hasra fordulok, olyan rugdosásra ébredek, hogy csak na! :lol: Méltatlankodik a legényke, hogy az már nem jó neki. :roll:

Az Intersparban is van most baba-mama akció, de leginkább pelenkák, meg baba higiéniás dolgok vannak.

Én is rakok pocakfotót. Ígérem egyszer megmutatom már végre a fejemet is :oops: :lol: , de mindig én csinálom a képet magamról és így az arcomat takarja a gép. Talán valamikor sikerül elkapni apát, hogy fényképezzen már le. :roll:
Kép
23 hetes pocak.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Szia Mankabi!

Engem érdekelne ez a táppénz számítás mert lehet, hogy nem jól számolom. Milyen oldalakon találom meg a kalkulátort? A TB-seknek milyen papír kellett ahhoz, hogy kiszámolják?
A válaszodat előre is köszönöm.

Várom mielőbbi válaszod!

További szép napot minden Kismaminak!
Vendég

Sziaszrtok!
Monti,de tök csini vagy!
Honnan az a fölső,én mindig olyan cuccokat hordtam amiból kint van a hasam,ráadásul csípőfarmerral.
Most semmi se jó még a pulcsiaim sem mert rövidek :twisted:
Ti milyen fölsőket hordtok?
Az ok,hogy van 3 kismamagatyám,de azok az asszonyos fölsők amiket Mónika hordott(monikashow),nagyon rondák...szerintem
Vendég

Montana: csini pocakfotó! Én kb. 2 hete szopipárnával alszom ami nagyon jó!!!!!!!! Baloldalt és néha háton, bár azt tudom hogy nem kellene!

Babuli: A táppénzt te is ki tudod számítani szerintem a fentebb leírtak alapján, ha elakadtál szólj. A kalkulátor, amire a gondoltam, a nettóbéred kiszámolásához jó, több is van a neten, de én a www.nettober.hu -t használom ha kell valamihez. A TB-seknek nem kell semmilyen papír, legalábbis nálunk nem kellet, mert ők tudják a bruttó béredet, kifizetéseidet. De ha már úgy is kiszámíttatod velük, szólnak szerintem ha kell nekik hozzá valami.

Bárány: én a munkahelyre vettem is/kaptam is most karácsony táján néhány felsőt 4-5 db, azokat hordom, itthon pedig a párom melegítő alsóját és bővebb melegítő felsőket hordok, nem divatolok.

Nem olvastam még mindent vissza, így lehet volt már róla szó, volt valakinek olyan tapasztalata mintha narancs nagyságú keményedés/kidudorodás lenne a hasa alsó részén? Ha óvatosan simizem akkor eltűnik. A baba dugja ki a fejecskéjét? Lehetséges?

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Megint fogytam 1 kilót!összesen 3-at!
Tehát plusz 7 kilónál tartok!

Pedig leírom a tegnapi napom példának,hogy Gigi lássa,hogy ez nagyon kevés e vagy pont jó
Reggeli 1 zsömle 1 kefír1paprika 1 pari
Tízórai egy meggyes joghurt
Ebéd egy tányér borsó leves benne egy nagy pipi mell főve1 csokis palacsinta
Vacsora 3 virsli de ahoz már nem ettem zsömlét
Gigi átlagban így csinálom ez jó???
Persze mellé napi fél kiló gyümölcs és 2 liter víz
Vendég

Szerintem ha az egész baba odakuporodik az a naracs nagyságú :D :D :D Nekem volt már olyan...
Vendég

Szia Mankabi!

Köszönöm a gyors válaszodat kiszámoltam és ha jól számoltam akkor sosem fogok táppénzre menni mert nagyon kevésre jött ki a havi nettó összeg! Ez nagyon gáz. Ilyenkor a hajam is kihullik. :evil:

További Szép Napot Nektek!
Vendég

Szilvi
A Baby Kiss-ben olyan aranyos cuccok vannak :lol:
(Kenguru gold termékek... van törzsvásárlói kedvezmény... és az is közel van akkor neked)

Bárány
Szerintem, kevés...
Tegnapi menüm...
R: 3 tojásból rántotta, paprika, 2 szelet bajor rozskenyér, 3 dl kakaó
T: 1 csomag mézes-mogyorós "Jó reggelt" keksz, 1 epres joghurt
E: tojásleves, zöldséges pulykaragu, rízs
U: itthoni meggyes joghurt (natur joghurt, mirelit meggy, cukor)
V: szalámi, sajt, vajkrém, paprika, 3 szelet kenyér,
És napközben egy kis nasi... csoki...

És a gyerek már nem narancs nagyságú... ilyenkor már kb. fél kiló és 30 centi...

A 24. hét a választóvonal... olyankor már van esély az életbenmaradásra...

Azt nem tudom, hogy Mónika milyen felsőket hordott... nem nézek Mónika-showt, meg Balázst sem... :evil:

Itthon... melegítő nadrág, póló...
Elmegyünk... nadrág, tunikáim vannak...
Vendég

Gigi akkor ez úgy kevés,hogy baj???
Szerinted mit ért az orvos DIÉTA alatt????
Ennél többet??Mert nem fejtette ki bőveben,csak annyit mondott diéta.
Na erre megkérdeztem a védőnőt, Ő meg ez válaszolta:
Hááát kevés szénhidrát meg ilyesmi...
Na ettől ,hogy tanuljak meg diétázni??
Vendég

Légyszi segíts Gigi
Vendég

http://www.informed.hu/eletmod/terhesse ... _eletmodja

Most elmegyünk itthonról... később majd írok még!
Vendég

Gigi:
Az eggyik cikkben nagyon jól érthetően leírja,és így fogom csinálni
Viszont azt írja,hogy torma mustár TILOS és én mindíg azt ettem a virslihez :oops: Az nagy baj???:?
Vendég

Bárány! A diétához én sem értek, de én ennél azért többet eszem. Szerintem kb. úgy kellene beállítanod, hogy ne fogyjál. Az nem baj, ha nem hízol már túl sokat, de lefelé inkább ne menjen. Csinos voltál azzal a 10 kilóval is, úgyhogy szerintem nem kell ilyen drasztikusra fognod a dolgot.

Ilyen hosszú pulcsim még terhesség előttről van, már akkor is takargatnom kellett a csípőmet. :oops: Ezt pl. a H&M-ben vettem az Árkádban, de tavalyi modell. Ezen kívül vannak nekem is tunikáim, terhes blúzok. Inkább bővebbeket hordok. Aztán lehet, hogy a terhesség vége felé már rajtam is olyan idétlenül fognak állni, mint Mónikán a showban, akkora lesz már a hasam. :roll:

Kép Kép
montana

Mustárt nem szabad?????? :shock: :shock: :shock: Terhesség elején az üvegből kanállal ettem a mustárt, annyira kívántam. :roll:

Kép Kép
montana

Monti:nem is annyira az volt a baj,hogy rosszul állt mónikának az a ruha,mert ő is csinos kismama volt(pedig tuti verte a 100-at),hanem azt a mell alatt húzott megoldást én olyan öregasszonyosnak tartom :? És pl nálunk Dunakeszin a C&A-ban,csak olyan kismamafölsők vannak és olyan idétlen tarka barka szinben...
Amúgy az árkád az a mi az örsön van?
Mert régen arra felé dolgoztam,és csak ott lehetett normális orrpirszinget kapni.
Meg van még az a bolt ahol más nincs is szinte csak pirszing???
Vendég

Igen, ott van az Örsön, de a "pirszinges boltot" nem ismerem. 8) Ebből is látszik, hogy nekem nincs. :lol:

Kép Kép
montana

Sziasztok!

Látom már jó sokat fenn vagytok. Én hossszú idők óta ma nagyon sokáig alhattam.....
(szerintem ennek holnap meg is iszom a levét, amikor 6-kor csipog az óra)
bszilvi25

Sziasztok!

Bárány: Szerintem mindenképp kérj a védőnőtől egy szakemberhez beutalót. De lehet, hogy ő is tud neked a diétában segíteni.
Neked kb. 150CH-ra van szükséged naponta. Ezt kell elosztani 5 étkezésre:3 normál és 2 kiegészítő étkezés... Tényleg nézz be abba a topikba a Fogamzáson belül (PCOS-ok diétás nehézségei és megoldások), rengeteg hasznos infót találsz ott és még kérdezni is tudsz ;) Egyébként a fogyás nem gond, ha elegendő tartalékkal rendelkezik a kismama (pl jelentős túlsúly). Na emiatt kellene beszélned a védőnőddel. A lényeg, hogy a pici megkapjon minden tápanyagot ami neki kell a fejlődéshez. Szerintem egyébként nincs gond az étkezéseddel. Mondjuk a virslihez lehetett volna egy kis salátát is enni vagy 1 szelet tönkölykenyeret...

Manka: Ha kinyilt csak egy kicsit is méhszáj, akkor ne dolgozz tovább.... A stressz sincs jó hatással rá, de a sok munka tuti nem tesz jót. Miért nem vesznek át tőled egy kevés munkát? Kismamaként túlórázni, biztos jó ötlet? Vigyázz nagyon magatokra!!!

Az a narancs méretű kemény rész ma nekem is megvolt. Szerintem a baba feje volt, szaladtam apának is megmutatni :D Megsimiztük és átrendezte magát :D

Hasonalvás: Én is hason alvó típus vagyok, illetve voltam. a gyerkőc mindig elkezd mozgolódni, ha éjjel véletlenül hasrafordulnék :D Mostanában egyre ritkában van ilyen...

Én is inkább hosszú felsőket hordok, amik takarják a derekamat is, bár én mindig is ilyen cuccokban jártam ;)

Remélem ma szép idő lesz, úgy mennék már sétálni...

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
bettica

A hason alvásról jut eszembe, én mindig úgy ébredek. Remélem a kicsinek nem lesz semmi baja, és jelzi, ha neki úgy nem jó!

Szerintem Bárány annyira nem kell tragikusan felfogni a diétát, nem vagy Te kövér egyáltalán!!!!
bszilvi25

Sziasztok!

bárány:ez már meglepett!Hogy bírod,hogy ilyen keveset eszel?Ügyi vagy,de ennyire szerintem sem kéne...

Én sajnos szinte semmit nem tudok hordani már a régi cuccaim közül,mert én is rövid felsőket hordtam.Van 4 kismama gatyám meg vettem pár felsőt,ami hosszú.Ez elég.Viszont az egyik kabátomba már alig férek bele. :lol: Jöhetne a jó idő.

Kép
melike

Sziasztok!

Olyan narancs nagyságú keményedés nekem is sokszor volt már, de én sem ftudtam eldönteni, hogy ababa az, vagy a méhem keményedett be ilyen furán.

Egyik reggel az egész hasam átvánmdorolt a jobbo ldalra, elég viccesen néztem ki. :)

A lábam a jobb oldalamon nekem is pont ugyanott szokott zsibbadni, ha sokáig úgy alszom. Állítólag a legjobb a bal oldalon feküdni. De sokszor ébredek én háton. Olyankor mindig gyorsan átfordulás vmelyik olalamra.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Én csak háton alszok szinte
Vendég

sziasztok! gyors leszek. Megyek kitakaritom az kocsim. Szép Baba sétáltatos idő van ma. De majd eljön a mi időnk is.

Hason alvás:Mindig is hason szerettem aludni. Ahogy meg tudtam h.terhes vagyok attol a perctől kezdve ügyeltem rá h.véletlen se aludjak hason. Csak élen alszom.

Szoptatos párna: Már rég irni akartam nektek h. milyen jo dolog. Kb.4hetes lehettem mikor a baba expon megvettem. Mindig köztünk van éjszaka,választék. Igy a párom nem üt meg,nem szorit ki. Ráteszem a fejem,lejjebb+a lábam láforditom,és félig rajta fekszem. Kurva jo. Meg fel veszi az alakod.
Ezért vettem +mert láttam a képen h.alváshoz is nagyon jo+felpockolhatod a lábad rá+a derekadhoz teheted neki támaszkodhatsz. Én nagyon olcson vettem. Leértékelve volt 3600ft. :D
Ugyanolyan mint a Brendonba is van.
Irjátok mit föztetek a hétvégén. Majd jövök még. szép napot.

Kata&Milán

oszman777

[quote="bettica"]B írta:betticaárány: Szerintem mindenképp kérj a védőnőtől egy szakemberhez beutalót. De lehet, hogy ő is tud neked a diétában segíteni.
Neked kb. 150CH-ra van szükséged naponta. Ezt kell elosztani 5 étkezésre:3 normál és 2 kiegészítő étkezés... Tényleg nézz be abba a topikba a Fogamzáson belül (PCOS-ok diétás nehézségei és megoldások), rengeteg hasznos infót találsz ott és még kérdezni is tudsz ;) Egyébként a fogyás nem gond, ha elegendő tartalékkal rendelkezik a kismama (pl jelentős túlsúly). Na emiatt kellene beszélned a védőnőddel. A lényeg, hogy a pici megkapjon minden tápanyagot ami neki kell a fejlődéshez. Szerintem egyébként nincs gond az étkezéseddel. Mondjuk a virslihez lehetett volna egy kis salátát is enni vagy 1 szelet tönkölykenyeret...

Betti
Csak Bárány egyáltalán nem túlsúlyos... :wink:
Vendég

Gigi: Én ezzel tisztában vagyok ;) Ezért írtam neki, hogy el kellene beszélgetnie a védőnővel erről a diétáról. Ő tudja megmondani neki, hogy kell-e ilyen mértékű megszorítás vagy azért lazítson egy picit. Terhesen amúgy sem jó felügyelet / szakszerű tanácsok nélkül elkezdeni egy diétát. Mindenképpen egy szakértőnek kellene elmondania neki, hogy ha diéta, akkor milyen típusú, mennyi CHval, stb... (Lehet pl. GI alapú és akkor már nem mindegy, hogy milyen gyümölcsöt és mikor eszik.)
Ha jól emlékszem, akkor a cukra miatt aggódott a doki... A GDM-et akarja elkerülni, ezért kezdett el diétázni. Javítsatok ki, ha rosszul emlékszem ;)

Voltam sétálni. Egyedül, mert a páromnak most nem volt kedve. Persze akor borult be, amikor kint voltam és akkor sütött ki a nap megint, mikor hazajöttem :twisted: Vettem egy Kismama újságot, annyit beszéltetek róla, hogy muszáj volt vennem egyet. Majd jól kiolvasom ;) Biztosan sok érdekes infó van benne... :roll:

Kép

Kép
bettica

Bárány
Napi 180-(200)g szénhidrát, 80-90g fehérje, 60-70g zsír...
A legjobb úgy számolni, hogy a szénhidrátbevitel reggel 30, tízóraira 20, délben 50, uzsonnára 20 és este ugyancsak mintegy 50 gramm legyen. Egy kis pótvacsora is belefér mintegy 10 gramm szénhidráttal.

http://www.hazipatika.com/tools/tt
(aminek 10 dekája 5g-nál kevesebb szénhidrátot tartalmaz, azt nem kell számolni)

Néhány mintaétrend
http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=32
http://www.elelmezesvezetok.hu/szamok/07/10/24.htm (itt a 2003-as étrendet kell nézni)
http://www.egeszsegesen.hu/dieta.htm
http://www.dietetikus-esztergom.hu/file ... rendje.pdf
http://www.dietetikus-esztergom.hu/file ... rendje.pdf

Egy a lényeg, hogy kerülni kell a cukrot, mézet, az ezekkel készült ételeket...
Vendég

SziasztokŰ!
Igen a doki a cukor miatt hisztizett de kedden megyek cukor terhelésre és akkor majd kiderül ,hohy jogos volt e a félelme!!
(5 nap alatt lesz eredmény)

Az mi az a PCOS??????Majd megkeresem azt a topikot,de egyenlőre még nem találom...

Képzeljétek voltam a januáriba kukkolni és az utolsó kismama is elment szülni hajnali egykor!De jó nekik túl vannak!!!!!
Vendég

Húúú de jókat találsz Gigi!!
Köszke olvasok ezerrel
Vendég

Betti
A szakmai megitélése a GI-nek nem egyértelmű... :wink:

Bárány
PCOS=policisztás ovárium szindróma
Egy összetett kórkép...sokszor meddőséggel, az inzulin-háztartás zavarával (inzulin-rezisztenciával) jár...
Vendég

El is mentettem a kedvencek közé a kalória táblázatot mostmár csak azt nem értem miért annyira a barna kenyeret mondja mindenki amikor a kifliben van a legkevesebb kalória????
Vendég

Igen... én is olvastam, hogy Pandácska elindult... nagyon drukkolok neki... lombikos ő is...

Buci
Kocsi nehéz, de nekem nem kell emeletre hurcolnom...

Szilva
Sötétkék-világoskék...
Vendég

Barna kenyér... több benne a rost....
Vendég

...és jobb a GI-je (kevésbé emeli a cukrot), mint a fehérlisztből készült társainak...

Kép

Kép
bettica

És.... megszületett Pandácska Dorkája
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Éljen!!!
Úgy drukkoltam neki!!!(Pandácskának)

Gigi akkor én az nem vagyok asszem(PCOS)
Vendég

Szerintetek normális,hogy azért sírva fakadok mert megszületett Pandácska babája(akit mellesleg nem is ismertek)
:oops:
Vendég

ismertek=ismerek
Vendég

[quote="bárány"]G írta:bárányigi akkor én az nem vagyok asszem(PCOS)

Bárány
NEM...

www.pcos.hu
Vendég

[quote="bárány"]S írta:bárányzerintetek normális,hogy azért sírva fakadok mert megszületett Pandácska babája(akit mellesleg nem is ismertek)
:oops:

Normális... terhesség velejárója...
Én a múltkor egy kis orangutan születését néztem a tv-ben... azon kezdtem el bőgni... :oops:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?