A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Gigi hihetetlen,hogy te mindenről tudsz infót belinkelni... :D
A terhesség végére olyan tájékozott leszek,hogy csak na... :D
De azért szólj ha az agyadra mentem :oops:

Többiek,hol vagytok, csak nem vásárolgatni???
Én még nagy dolgokat nem veszek,de amilyen szerencsétlen vagyok mire elmegyek a babakocsiért amit kinéztem magamnak a kengurúban,már nem lesz :twisted:
Pedig annyira tetszik :D És etetőszéket is kinéztem(mondjuk az mégjobban ráér)
Vendég

Bárány
Ismerem a gugl-t :wink:

Milyen kocsit, etetőszéket néztél ki?

Nekem csak apróságokat kell vennem... lényegében minden megvan...
Vendég

Egy 3 kerekű babakocsit néztem ki amihez van mózes kosár(az mondjuk nekem nem kell),kékben és pirosban van...állítólag mindig van belőle mert kelendő ...olcsó 40E

Etetőszék is egy egyszerű sárga 11E
Vendég

Hát nem találok képet :twisted:
Vendég

De neked Ptiről megvan minden...
Fogsz testvér fellépőt venni(biztos tudod mire gondolok)
Vendég

Nem veszek... Peti nagy fiú... tud sétálni...
Vendég

sziasztok,
na nem volt kis meló a visszaolvasás. csak pár percem van, de gyorsan szólok mindenhez pár szót:

- a kajára én is odafigyelek mostmár, bár úgy tűnik, hogy elég az, ha vacsorára csak egyetlen szelet kenyeret eszem (az 1 szelet + péksüti + joghurt vagy kakaó helyett).

- séta: bettica, én is egyedül sétáltam. ma. is. az uram azt mondja, hogy eleget rohangál ő munkaidőben, ilyenkor örül, ha pihenhet. na de hol van itt a kompromisszum??? :? itt szerencsére jó idő volt.

- csípő-comb fájás: nekem is. annyira rossz. eleinte jó volt, hogy raktam párnát a 2 lábam közé, de mostmár az sem használ. :(

- alvás: mindig oldaltfekvős voltam, de amióta megfájdul a csípőm-tájéka, rendszeresen hanyattfekve ébredek, amiről azt hallottam, hogy nem túl jó, úgyhogy spuri valamelyik oldalamra, amitől meg megfájdul a csípőm. így aztán 2-3 óránál nem nagyon tudok többet aludni egyszerre - de legalább edzésben leszek az éjszakai etetésekhez. :lol:

mia_snow

ja és ami a mocorgást illeti: a gyerkőc végig salsázta a tegnap esti dirty dancing 2-t. tiszta anyja. :D

mia_snow

Mostmár áruljátok el miért nem szabad háton aludni??
Mert én nem csak,hogy aludni de órákig tv-zni is úgy szoktam
Vendég

Te az enyém is végég salsázta :D :D :D
Vendég

bárány: tudomásom szerint a vérkeringésnek nem tesz jót. nem a babáénak, hanem a miénknek.
amúgy meg jó neked, hogy tudsz úgy tévézni órákig. illetve tévézni én is tudok, csak utána nem megy a felállás... egyszerűen beáll a derekam. :?

mia_snow

Én mióta 3 kiló minuszban vagyok minden jobban megy...tudom,hogy ez nem sok de akkor is
Vendég

Sziasztok!

Most érkeztünk haza a szülőktől.

Hallottam megszült Pandácska!A sok gratuláció láttán én is elérzékenyültem.De jó már neki!

Nekem ma és tegnap nem sokat mozgott a Picuri,haragszom is egy kicsit rá.De lehet csak az a baj,hogy nem néztem a Piszkos táncot. :lol:

Kép
melike

szerintem mindannyian rettegünk amikor épp nem mozog vagy keveset mozog...
Vagy csak magamból indulok ki :oops: :oops: :?:
Vendég

Bárány - tudomásom szerint a háton alvás során a terhes méh egész súlya rányomódik a gerincre, a belekre és két úgynevezett nagy érre: az egyik az aorta, amely a szívből vezeti a vért a test többi részébe, a másikon keresztül pedig visszajut a vér a test alsó részéből a szívbe. Így a könyvem szerint a háton alvás hátfájást és aranyeret okozhat, gátolhatja az emésztést, akadályozhatja a légzést és a vérkeringést és alacsony vérnyomáshoz vezethet. A legoptimálisabb, ha oldalt fekszünk kinyújtózva vagy összegömbölyödve, egyik lábat a másikon átvetve, párnát helyezve a lábak közé, mert ez segíti a méh optimális vérellátását és javítja a veseműködést, így a salakanyagok és a folyadék hatékonyabban ürülnek, a boka, a kéz és a láb pedig kevésbé lesz ödémás. De szerintem Gigi is tud majd erről infót adni nekünk.

Én is mindig háton tévézek és Picur is akkor a legaktívabb.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!
Péntek óta nem voltam, próbáltam visszaolvasni. Mi szombatonként dolgozunk (esküvőszervezés), és mivel a készülődés ilyentájt már elkezdődik, ma is dolgoztam, két párral is találkoztam. Este voltunk moziban (Amerikai gengszter), amit Patrik végigrugdosott. Szerintem nem tetszett neki, hogy túl hangos! :roll:
Nem tudjátok véletlenül, ha saját vállalkozásba vagyok bejelentve és magam után fizetem a TB-t, akkor hogy éri meg legjobban a gyes, gyed, táppénz, stb? A könyvelőm síelni van és csak jövőhéten jön dolgozni.

almaani
Kép
almaani

Almaani!

Én is vállalkozó vagyok,úgy tudom,hogy jobb minél később táppénzre menni.Én most január 25-től vagyok táppénzen,csak ez is beleszámít majd a gyed összegébe. Persze így jóval kevesebb lesz.A GYED-be a szülést megelőző 180 nap jövedelme számít bele.

Nekem nagyon sokat mozog a bébi,már nem lent rugdos,hanem följebb költözött.Ezt persze megbeszéltem vele,mondtam neki,hogy mindkettőnknek jobb lesz úgy,ha nem a méhszájamat rugdossa.(néha tényleg fájt)
Ma délután,mikor lepihentem,szabályosan hullámzott a hasam,kívülről is jól látható volt.Mi lesz még később?? :wink:

Kép
orsitigris

Nekem is látszódott tegnap este NAGYON, ahogy hullámzott a hasam, néha erősebben kidudorodott. Apa szerint szinte már ijesztő volt. :roll: :D Meg is kérdezte, hogy biztos nem fáj? Olyan aranyos volt! :lol:

Orsi: én is úgy gondoltam, hogy az lesz a jobb, ha minél később megyek táppénzre, úgyis én határozom meg szerencsére ebben a munkában, hogy hogy dolgozok. :wink:

Legújabb "panaszom": erős gyomorégés, és nagyon jön fel a gyomorsavam. Erre tudtok valami praktikát? Rennie-t ugye szedhetünk?

almaani
Kép
almaani

Sziasztok!
Nekem is sokkal aktívabb a bébi mostanában, meg feljebb érzem a rugdosást :) Mostmár más is érzi kívülről ha odateszi a kezét :)
Ani, Nekem a Rennie antacidum nagyon jó volt, azt szedhetjük biztosan.
Egyik este rettenetesen égett a gyomrom, aztán elszopogattam egy Rennie-t. Félóra múlva ecetes almapaprikát kívántam és ettem is,császárszalonnával :shock: Nem jött vissza a gyomorégés :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

Almaani és Stella!

Népi "bölcsesség",hogy akinek erős gyomorégése van a terhessége alatt,annak hajas babája lesz.Nekem mindkét fiamnál bejött,mindkettő 4 cm-es fekete hajjal született.(pár hónaposan kiszőkültek)Megszenvedtem velük rendesen... :(
Most még ezidáig elkerült a gyomorégés...
A Rennie-t nyugodtan szedhetitek,általában ezt szokták ajánlani...

Kép
orsitigris

Sziasztok!

Huhh, de sokat írtatok! :D

Gigi - és nektek bevált az a babakocsi? Tényleg 18 kg?

Bárány? Te hol nézted ki 40-ért a 3 kerekűt? Én mindenhol olyan drágákat látok abból, pedig nekem is azok tetszenek inkább.

Nekem is elképesztően sokat mozog a babucim! Néha már azon tűnödök hogy mikor pihen? Mert frankón egész nap kavar! Mondjuk, volt kire ütni... :? Apa is zsizsik! :lol: És képzeljétek! Ma csuklott! Olyan cuki volt!!! :lol: Azért kicsit sajnáltam is! :roll:

Én nem alszom hason amióta tudom hogy terhes vagyok, de néha nagyon jó lenne. Amúgyis elég derékfájós vagyok, most meg pláne! Próbálok figyelni rá hogyne feküdjek sokat háton, de általában úgy ébredek... ez van! :?

Bárány - hagyd már a francba azt a hülye diétát! Nem vagy Te kövér csak rögeszmés!! :twisted: Inkább menj rá a napi többszöri kis adag minőségi kajára (a virsli nem igazán tarozik ide!!). Ne érts félre, nem cseszegetni akarlak, de ez tényleg fontos! Jobban jársz egy szelet akármilyen husival! :wink:
Vendég

[quote="bárány"]M írta:bárányostmár áruljátok el miért nem szabad háton aludni??
Mert én nem csak,hogy aludni de órákig tv-zni is úgy szoktam

A terhesség előrehaladtával fokozódik az a mechanikai nyomás, ami háton fekve a gerinc mellett futó erekre nehezedik. Könnyen összenyomódnak nemcsak a bélfodorban levő erek, de elsősorban a hasi fő véna, amiatt az alsó tesfélben pang a vér. Késő terhességben ez akár komoly rosszullétet is okozhat (un. véna cava szindroma).
Mivel a méhbe futó erek a közvetve a hasi aortából erednek és a vena cavaba folynak vissza, értelemszerűen romlik a magzati keringés is. A terhesség alatt ezért legalább félidőtől az oldaltfekvő helyzet tanácsos.
Vendég

Jó reggelt!!
Wera a genguru goldbn!!
Vendég

Akkor oldalt fekszem ezentúl :(
Bár én még abszolult kisterhesnek érzem magam...
Vendég

Gyomorégés
Kölesgolyó, natur pattogatott kukorica, bulata, háztartási keksz...

Népi bölcsesség :evil: ... Peti elég kopaszka volt... :wink:

Wera
Én szeretem azt a kocsit... emelgetni nekem nem nagyon kellett...
Még meg sem fordult a fejemben, hogy másikra cseréljem...
Vendég

Gigi(és többiek)
Kérdés:nekem eleinte a köldököm fölött mozgott,mostanában a méhszájamon...az baj...leköltözött...
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:49-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:50-kor.
pironya

almaani: rennie-t lehet szedni, nem gond. bár nekem az első 12 hétben volt gyomorégésem, a hideg tej, és furcsa mód a hideg, jó citromos limonádé sokat segített. a limonádét nem nagyon értettem, mert hát ugye eleve savas... mégis segített, és napi 1 litert legalább megittam belőle. .D

gyed: az szülést megelőző év átlagkeresetéből számolják, tudomásom szerint. tehát ha 2009 januárban szülnénk, akkor nem lenne jó taktika már korán elmenni táppénzre, mert akkor az jelentősen leviszi a 2008-as átlagbért.

alvás... most este 10-től éjjel 3ig tudtam egyhuzamban aludni, huurrráááá! :D ... igaz hanyatt fekve ébredtem már megint... 3 után meg csak forgolódtam, illetve hát óránként felébredtem. :(

pironya: nekem nagyon gyorsnak tűnik az idő telése (hú de jól megfogalmaztam), főleg a 12. hét óta. akkor még úgy éreztem, hgoy nagyon lassan cammog, most meg... nemrég voltam félidős, és azóta eltelt egy csomó idő. bár mától itthon vagyok, úgyhogy lehet hogy lassabbnak fog tűnni így.

mia_snow

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:50-kor.
pironya

Sziasztok!

Nem voltam egész hétvégén, de sikerült visszaolvasni. :) Kitakarítottam az egész házat, bulizni is voltunk és tegnap elmentünk a Cora-ba!!!!! Vettünk utazóágyat, nagyon szuper!!!! Meg vettünk kókuszmatracot és 5 bodyt. Nagyon boldog vagyok! :lol:
Én hasonalvós voltam, de elég hamar eljött az az idő, hogy már nem tudtam. Szóval maradt az oldalt fekvés. De már kezdem megszokni. :)
A párom még mindig nem fényképezett le, így nem tudok képet felrakni. Szerintem ma csináltatok egy gyors pocakképet és hétvégén megpróbálom rávenni, hogy csináljon rólam egy pár "sztárfotót" és akkor rakok fel fejes képet. :wink:
Már néztem egy csomó babakocsit. Meg is van, hogy kb milyet szeretnénk. Hol lehet aránylag elfogadható áron venni?

Szép napot!

Kép
sziszka82

Köszi Bari!
Már kíváncsi voltam mi lesz a következő parád! De nem kellett rá sokat várni!! :lol: :lol: Nyugi, semmi gond! Ilyenkor még naponta többször is megfordulnak a bébik! Az enyém sokszor mozog egyszerre a két oldalamon :shock: gondolom kézzel-lábbal! :lol: Aztán 3 perc múlva a méhszájamat gyötri, majd újabb 10 perc múlva a gyomromat. :? Ha mocizik az csak jó! Hogy fáj, az már kevésbé, de szerintem ennek is örüljünk! :wink: :D
Vendég

Mia!
A GYED-et tényleg a szülést megelőző év átlagjövedelméből számítják? :roll: Akkor lehet,hogy én valamit félreértettem. Tehát akkor nekem a 2007-es évet számolják? Az úgy jó is lenne... :wink:

A férjem megvette a fürdetőállványt,de az nem volt,amit kinéztünk,így 2008-as "évjáratút" vett. Felraknám a képét:

Kép

Kép
orsitigris

hűű nagyon édi ez a fürdető. :)

gyed:
"A gyermekgondozási díj a naptári napi átlagkereset 70 %-a, de maximális összege, havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70 %-a , amely összeg 2006-ban 87 500 forint volt, 2007. január 1-étől 91.700 forint ....
A napi átlagkereset kiszámításánál a gyermekgondozási díjra való jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári évben elért pénzbeli egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelem napi átlaga vehető alapul.

Amennyiben a fenti időszakban a biztosított személy nem rendelkezett legalább 180 naptári napi jövedelemmel, úgy a gyermekgondozási díj összegét a jogosultság első napját megelőző 180 napi jövedelem napi átlaga alapján fogják megállapítani. Nem lehet azonban figyelembe venni azt a jövedelmet, amit - nem folyamatos biztosítási idő esetén - a megszakítást megelőzően keresett a szülő. "

forrás: http://www.magyarorszag.hu - itt mindenféle dolgokra rá lehet keresni, elég jól le vannak írva. BÁRMILYEN jogszabály, nemcsak ezzel kapcsolatos.

mia_snow

A kkor azt már meg se merjem kérdezni,hogy nagy baj-e ,hogy herpesz jött a számra??? :oops: :oops:

Orsi nagyon szép ez a kád de tényleg nem értem,hogy lehet használni,hiszen a pelenkázó alatt van a kád :oops: :oops:
Magyarázzátok el légyszi,én tényleg nem értem...

Amúgy nekem mostanában nem össze vissza mozog hanem szinte csak lent a mészájamnál és belül
Vendég

Sziasztok!
Naagyon sokat irtatok!

Mia!Mostmár otthon vagy!
Jo pihit neked!
Szerdán megyünk dokihoz! :lol: :lol:
Már csak kettöt kell aludni. :lol:
Tényleg te most dokihoz mész vagy uh-ra?

Nekem nagyon gyorsan megy az idő!!!!
Már 24 hetesek vagyunk :roll: :roll: :roll: !
Ma reggel marha sokat mocorog odabenn,pedig este szokott. :lol:
Olyan jo! :)
Vendég

Bárány!
Herpesz??
Miért lenne baj? :)

Baba nekem eddig csak a baloldalon mozgott és lent.
Egyszer éreztem a köldökömnél,de nem hinném hogy ez baj. :)
Vendég

moni: 4d-re. :)

mocorgás: én egészen lent érzem, ha a szeméremcsontom fölé teszem a tenyerem (mármint így a köldököm felé) vizszintesen, ott érzem. de napok ota. :D

mia_snow

Sziasztok!

Mi is ma vagyunk 20 hetesek. Juhééééééééj :) :D
18 hetes genetikai UH-n kislányra tippelt a doki.

Némó

Kép
[/url]
némó

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:51-kor.
pironya

Szia Némó!

Gratu a kislányhoz.Kicsit úgyis erősíteni kell a rózsaszín oldalt,mert a fiús mamák aggódnak,hogy nem lesz elég csajszi a fiaiknak... :wink: :wink:

Fürdető:
Nekünk a fiamnál is hasonló fürdetőnk volt,és azt mondtuk,hogy ilyet szeretnénk,mert ez nagyon bevált.Egyedül is lehet benne gyereket fürdetni,de mi szinte mindig együtt csináltuk.Fürcsi után lecsukom,ráteszem a babát a pelenkázóra,szárazra törlöm,és utána viszem be a benti pelenkázóra felöltöztetni.(a fürdő mellett van közvetlenül)Ilyenkor csak a fürdőszobát fűtöttük fel.Ott vetkőztettem,leraktam a szennyesét,és később pedig leeresztettük a vizet a kádból.Óriási előnye: nem kell emelgetni a vízzel teli kádat.Csak a gyerekkel kell foglalkoznom...Nekünk ez a megoldás nagyon bevált. :wink:

Kép
orsitigris

Még valami :

Ha pici a fürdőszobátok,van olyan lehetőség is,hogy kádra teszitek az állványt,amiből kihajtható a pelenkázó.Nekem ez a megoldás is nagyon tetszik,csak nálunk ez nem megvalósítható.
Aki a szobában fürdet,annak egyszerű átteni a babát a pelenkázóra,de azt nehezen bírom elképzelni,hogy a csuromvizes újszülöttel berohanunk a szobába megtörölni... :roll:

Felteszem a képét,akit érdekel: http://www.matti.hu/cam_furdetok.php

Képe:

Kép

Kép
orsitigris

Bogi: sajnos én sem vagyok biztos abban, hogy mit is kell még venni. Pedig van annyi listám már…. :?

Orsi: nagyon jó az a fürdetőállvány, amit vetettek. Mintha ugyan ilyet láttam volna a Brendonban. :D

Gigi: megvettük a pelenkázófeltétet :D , a sárgás-barnás színűt, annyira örülök neki. A baby kiss nem el költözött a Stop Shop-ba? Sötétkék? Már színtévesztő is vagyok :oops: :oops:

Monti: nagyon csinos pocid van és te is nagyon csinos kismama vagy :D

Gratulálok pandácskának! :D :D :D

Bárány: szerintem tök normális, hogy sírva fakadsz. Nekem is elég egy rossz szó vagy egy megható történet :oops:
Én is csak háton szoktam tv-t nézni, olvasni. És nekem is akkor a legaktívabbak, ahogy mankabinak is. Most viszont reggel óta nagyon aktívak, pedig most üldögélek :D

Almaani: rennie-t egész nyugodtan szedhetsz, de nekem a Salvus gyógyvíz vált be. Ha érzem, hogy ég a gyomrom vagy telített, akkor iszok kb. 1 dl-t és pár perc alatt rendbe vágja.

Wera: én is éreztem már, hogy csuklik a csajszi. Furi volt és egyben jó érzés :D , annyira sajnáltam, hogy nem tudok segíteni neki

Bárány: sajnos, kolleganőmnek egész terhessége alatt herpeszei voltak, de semmi gond nem volt.

Fürdetőállványt mi is szeretnénk, sajnos nincs olyan bútor, amin kényelmesen lehetne fürdetni a pirurokat.

A narancs méretű keményedés sajnos nekem is jelentkezik, szinte minden nap. De 5-10 másodperc alatt el is múlik.

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Szia Lányok!

Pironya, végre még vki rajtam kívül, akit ráz a hideg Rubnit R. hanlehtésétől/hangjától... :twisted: (amúgy én is arra tornázom)

Nekem megvan a Béres A. féle is, amit Détár Enikővel csinált, de azon max elaludni lehet. Viszont szülés utáni tornák is vannak rajta, az viszont jó!

Nekem még eddig csak 1-2x kellett Rennie-t rágnom, (tényleg rém ízű) de az első terhességemnél gyakorlatilag azon éltem.
Viszont olyan kopasz volt a fiam 1 éves koráig, mint egy tojás. :D
Most már azért jó sűrű haja van... :wink:

Kép
zmimi

Szerintem is borzasztó Rubint Réka hangja...olyan mint aki annyira primitív,hogy nem találja a szavakat,de erölködik...
Attól függetlenül kedvelem őket főleg a Norbit

A lófogú picsát viszont ki nem állhatom...
Vendég

Némó: én is gratula a kislányhoz!

Ma éjjel (megint) azt álmodtam, hogy kislányunk született, megkérdezték a nevét és férjecskémmel egyszerre vágtuk rá: NIKOLETT! :lol: Pedig a 12. UH óta egyértelmű, hogy pasi, PATRIK. :lol: De akkor miért álmodok kislánnyal? Apa szerint azért, mert már a következőről álmodok! :lol: :wink:

Ma megyek 4D-re mégis!!!! :lol: :lol: :lol: Felhívtak a női klinikáról, (ahol lemondtam az időpontot a zárlat miatt), hogy bizti nem akarok-e menni? Mondtam, hogy nem , megvárom, míg apa is jöhet.
Közben már bejelentkeztem a Medicenterbe, de gyorsan meg is néztem mikorra. Hát nem 4-én, hanem 14-én vagyok beírva. :twisted: Összekevertem. És az még olyan soká van!!!
Erre anyukám azt mondta, ma menjek el mégis, meglepiként apának és anyu kifizeti. Legközelebb majd apával megyünk!!! Úgyhogy este felrakom a képeket is!!! :lol: :lol:

Lehet, hogy zavarosan írtam, ezért bocsi. :roll:

almaani
Kép
almaani

Almai:én értettem :D És ha én akkor mindenki... :D :D :D
Vendég

almaani: én is értettem :D Mi is ma megyünk :D

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Sziasztok!

Bárány! Én is megkönnyeztem Panda történetét,annyira szurkoltam neki!
És milyen jó fej,még 1:00-kor is bejelentkezett több fórumra is,hogy elindult!
Páromnak mindig mutatom a babákat meg a lelkes Apákat,hogy hoyg sztoriznak és milyen rendik,hogy informálnak minket!
Röhögött,hogy neki is ez lesz a dolga mi?
Mondtam:NANÁ!!!!!!!! :lol:

Vitaminnal,vassal hogy álltok?
Nekem elvileg mától nem kéne már szedni az Elevitet,helyette napi 1X Maltofer fol-t.
Szerdán megyek dokihoz,majd azért rákérdezek,hogy nem maradhatna-e az Elevit is!
Nem nagyon szeretném elhagyni,azért annyi vitamint nem eszem!

Most én is úgy érzem kicsit lelassult az idő!

Mia! Tök jó,hogy már otthon vagy!
Hidd el itthon is repülni fog az idő!

Almaani! Jó kis meglepi lesz Apának,várjuk a fotókat!

Narancsméretű keményedés nekem is van néha,bár én már 4X2 Magne B6-ot szedek rá,de megnyugtat,hogy szinte mindenkinek van!
Aztmondta a doki,hogy belefér a normálisba!

Kép

Kép
ibm

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:51-kor.
pironya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?