A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!

Bocsánatot kérek, de nagyon felületesen olvastam vissza :oops:
A gyerekeket elvitte anyukám egy napra, s kihasználtam az alkalmat, elkezdtem a kórházi pakkomat összeszedni ill. vásárolni a hiányzó dolgokat.
Annyira azért emlékszem, h Akíra, de jó, hogy itt vagy!!! :)
Nos, töltöttem fel pocakos képeket, +anno többen kértétek, hogy a Petiről is tegyek fel fotót. Ezen a képen éppen pókereznek a fiúk :)
Szép napsütéses vasárnapot!Még megpróbálok jönni, mielőtt gyöngyszemeim hazaérnek...

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Kép
Kép
Itt azért már látszik, milyen csúnya csíkos a pocakom :( De én azért büszke vagyok rá! :wink:
(Ja, egyébként megmértem, a köldököm vonalában 113 cm-nél tartok :shock: )

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Kép
Kép

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok.

Nati
én is diétázom 160 g-mal kezdtem ebben a reggelim volt 30g de levitték 20g-ra és még így is több volt mint 7 a cukrom.
A baj az volt hogy éhgyomorra is 6,2 körül volt és az sok.
Most kapok este 10 kor egy kis inzulint amitől ugy nézki hogy jó lesz. Én is betartom a diétát mindent mérek a felvágottat a zöldséget , mindent.
Ha minden igaz Dr. Sára Leventénél szeretnék szülni , hozzá járok terhes rendelésre budaörsre. A szülésznő kérdésben még nem döntöttem hogy fogadok-e , az első gyereknél sem fogadtam és megvoltam elégedve az ügyeletessel.
A kórházban csak 1szer voltam a diabos dokinál de ha megyek legközelebb körbenézek.
Még nem mondták hogy be kell elöbb feküdni idáig minden rendben van. Én Törökbálinton lakom, kocsival 20 perc a korház.

Te kinél szülsz? Szülésznő? Merre laksz?

Sziasztok
szaszi
Vendég

Üdv Mamik!

Csak röviden írok mert nálunk ma szülinapi buli lesz és készülődnöm kell.Kicsit púp most a hátamra ez az egész.

Akira,Kati üdv újra itt!!!!!!!

Na szóval én az Uzsokiba szültem tavaly és ott adnak hálóinget abba kell majd szülni és az apukáknak zöld ruhát adnak.Nem kellett megvennünk egyiket se.(gondolom ez is kórház függő)A tesóm a Szent Istvánba szült és ott a saját hálóingébe volt.

Judit hát neked se semmi a pocid.

Harivera nagyon aranyos dolgokat vettél a kiscsajszinak.Már tutira az.Olyan jó baba dolgok vannak.

Én is szeretem hogy terhes vagyok de most az ikrek után azt mondom hogy soha többet.De valószínű azért mert gyerek mellett nehezebb.

Szülés:én is jobban szeretném ha rendesen születnének meg de ha a doki mást javasol akkor az lesz.Az a lényeg hogy a babáknak ne legyen semmi baja.Harvera szerintem nálatok is ha minden okés akkor miért kéne császározni?Úgy is végig nézik a baba szívhangját.Az más lenne ha keresztbe feküdne.De nekem is csücsült a kislány és nagy fájdalmak árán ugyan(nekem fájt)de megfordultak. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Egyébként hála az én dokim inkább a rendes szülés híve.

na megyek mert fönn van a Lili.

Szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
mesi01

Sziasztok!

Beszteri!
Örülök, h a doki is mostmár belenyugodott, h Julcsika egyszerűen csak ilyen alkat, és tökjó, h befordult. :) Dejó neked, h ilyen szuper helyen fogsz szülni! Itt Londonban a Royal Free-ben nagyon jó a színvonal, de sajna ennyire alternatív, szépen berendezett szobák nincsenek. :( Pedig én fizetnék érte. Ma megyünk elvileg szétnézni, majd többet fogok tudni...megpróbálok képeket is feltenni róla, vagy csinálunk, vagy a netről lementek párat, mert vannak. Biztos vagyok benne egyébként, h megszépülnek az emlékek majd, miután túl leszek rajta, nálam általában így működik. Meg most is ahhoz képest sztem, h tényleg mennyire kivagyok néha, mintha maratont futnék, vagy hasonló...nem is nyavajgok annyit, csak néha teleszalad a hócipőm...na és várom a szerdát nagyon-nagyon!!! :D

Katica!
Szurkolok, h hízzon akkor gyorsan a kiscsaj, és vihessétek haza minél hamarabb!

Beagle!
Örülök, h minden ok veletek, és a vérnyomásod is rendben van végülis!

Katinka!
Jaja, elvileg mi vezetjük a sort... :) Azóta te hogy állsz a készülődéssel? Én végül nem kezdtem neki...ma esek neki a mosásnak, berakok majd napi 1 adagot, az én kórházi cuccaimmal kezdem. Mindenestről tuti lesz 3-4 adag. Aztán lassan bepakolom a kiskoffert, és akkor már készen állunk.

Zsé!
Dejó, hogy előkerültél!!! Bocs, h nem kerestelek priviben, de már csak a 2napig melózom, és végre lesz időm levegőt venni is, sajna eddig nem nagyon volt. :( Örülök, hogy jól vagytok és remélem, h Bendegúz is be fog fordulni hamarosan!

Sonny!
Remélem jó lesz az eredményed! Tökjó, h nálatok is gyűlnek a cuccok! :)

Szakmarinekati!
Örülök, h te is előkerültél! Sajnálom a kálváriát, de mostmár nincs sok hátra, kitartás!!! Szép a pocak! :)

Nati!
Örülök, hogy jól vagytok! Hűha, szép nagyok lesztek ti is! :)

Kumpibogar!
Örülök, h Márk jobban van már, és gratula az első lépésekhez a szobatisztaság felé! Ez is haladás, és nyugi, belejön majd...csak minden kezdet nehéz! :)

Judit!
Sajnálom a hátad, kitartás! Hűűű, neked nagyon lent van a pocid, nem? És én nem látom a csíkjaidat, de emlékszem, h múltkor is mondtad, h vannak. Aranyosak a gyerekek! :)

Écike!
Örülök, h Zolika mostmár "sínen van"! További gyors fejlődést kívánok! Jajj, az a kiscsaj nagyon picike lehet! :(

Akíra!
Neked is örülök, h visszatértél!

Reni!
Örülök, h jól vagy!

Pipal!
Na hol van az a pocakfotó??? Én is néha furán járok, de ha figyelek, és nem vagyok hulla fáradt, akkor még megy rendesen. :)

Szaszi!
Üdv!!

Harivera!
Aranyos a kiscsaj, és hát tagadhatatlanul csajszi! Gratula a cuccokhoz is!

Mesi!
Sok erőt a szülinapi bulihoz! :)

Pénteken voltam midwife-nál, minden ok. Vérnyomás, pisi rendben, de a vizesedés már továbbra is kellemetlen szintet ütöget. A kiscsaj még nincs beilleszkedve. Odaadtam neki a homeos listámat, de nem nagyon tudott rá mit mondani, ajánlott egy specko boltot, h kérdezzem meg, de oda már tuti nem megyek el...úh marad úgy, ahogy kitaláltam magamnak. Vérteszt eredményem még nincs, úh nem tudom mi van a vasammal, szedem továbbra is, és remélem nemsokára kiderül, h hogy állunk. Azt viszont megtudtam, h 11.5-nek kéne lennie, és nekem a legelején 10.6 volt, a legutóbbi pedig 10.9. Elvileg mostmár jónak kéne lennie az egy hónapos, napi 400mg-os kúrával. Felvetettem neki az okt.18-at szülési dátumnak, és kb kinevetett, h hát ez nem így működik...végülis én is együtt nevettem vele, mert azért ez elég komolytalan kérdés tényleg. :D Mindenesetre ők membran sweep-et csak túlhordás esetén csinálnak...evvan. Majd gugolgatok, sétálok, iszom lelkesen a málnalevelet és a homeos cuccokat ma el is kezdem, mert tnap megkaptam őket...bár utóbbiaknak a szülés megindító hatásában azóta sem hiszek, de háta... :) A Strepto szűrésre a háziorvoshoz kell mennem, ő leveszi a mintát, elküldi egy mindenes tesztre, és az ki fogja mutatni, ha van, és mást is, ha van...reméltem, hogy ez tényleg ilyen kombinált, és nem csak a strepto. Kb másfél hét alatt lesz eredmény. Mindenesetre idegesítő, h mindenért külön kell rohangálni máshova, és a midwife-ok ott nem tudják levenni, vagy legalább a kórházban, ami szintén praktikusabb lenne. Nem, el kell menni a dokihoz, akihez már egyébként nem is kéne mennem. GRRRR!
Tegnap már ismét nagyon szevedtem, és elegem volt...mostmár asszem ez lesz. Csak reménykedem, h szerdától kicsit változik a helyzet (valószínűleg sokat fog), h már nem fogok melózni. Nehéz vagyok, fáj a lábam a sok függőlegesben való tartózkodástól, vizesedek, nincs állóképességem, fulladozok, mert nem kapok rendesen levegőt....szal van baj bőven. :P
Na de mától elkezdek készülődni, kimosom a cuccokat, gondolom lesz 3-4 adag mindennel együtt, és ez el is fog tartani 2-3 napig, majd bepakolgatok, és ma elvileg kórház túrára is megyünk, szétnézni...egyelőre úgy áll a dolog, h tényleg el is jutunk, de majd akkor hiszem el, ha ott leszünk. :) Szal ezek már kicsit vidámabb dolgok, és segítenek a nyűgömön. :)

Na megyek, de délután/este fele majd még jövök.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

mesi
kébzeld el azóta van változás.
Mert május végén voltunk a születés hetének keretében szül szoba látogatáson és ott azt mondták hogy szülhetsz sajátba sőőt kérnek is mert nem mindig van ottani és fizetni kell a zöld cuccért.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sensi, kitartást, már nincs olyan sok hátra! Ne siettesd direktbe a baba világra jöttét szerintem, nehogy véletlenül rosszul süljön el a dolog. Guggolgatás, lépcsőzgetés nehogy visszaüssön... Hidd el, a kislányod tudni fogja mikor kell kibújjon. Biztos már most olyan kis öntudatos, mint az anyja, és nem lesz gond ;).
Ha eddig végigcsináltátok, ez már a finish, legyen türelmed, és a legfontosabb: hited magadban és a picurkában!
Ma én is nekiálltam mosni, a nagyja már a szárítón, tündéri kisruhák, Kedvesem viccelődött, hogy az első jeles mosás, aztán mennyi lesz még...

Mesi, hogy érted amit írtál?:
"De nekem is csücsült a kislány és nagy fájdalmak árán ugyan(nekem fájt)de megfordultak." - hogy-hogy nagy fájdalmak árán? Volt valami beavatkozás, vagy érezted szabályosan, amikor megfordult és az fájt? - Elnézést ha balga a kérdés, de érdekel tekintettel arra, hogy pici Bendegúz a pocómban még mindig nem fordult meg.

Judit, olyan szép a hasikád! Nálam is megjelent három csíkocska, de (még) nem tudok úgy tekinteni rájuk, hogy elcsúnyítanak, úgy fogom fel, hogy minden egyes csíknak története van, és mindegyik nemes célért keletkezett ;) Bár, nekem van egy hatalmas hegem, perforált vakbél utáni, és még anno úgy fogadtam el magam, hogy ha az nem lenne, én sem lennék, talán innen tudtam ezt a nézetet átvenni.

Katica, jó olvasni, hogy nem riasztottak el a történtek egy következő babavállalástól! Példaértékű a hozzáállásotok Écikével együtt!

Gabi, akkor nálatok is van izgalom gondolom, hogy mikor is költöztök és lesztek rendezetten. Kívánom, hogy minél gördülékenyebben zajlódjék az egész! Engem picit megvisel már ez az itthoni káosz és a tudat, hogy ez még jó darabig így is lesz... Azon szurkolok, hogy Picurkánk - egészséges mértékben - minél tovább érezze jól magát odabent, ezzel is biztosítva, hogy több mindennel elkészüljünk a házban.
Visszázs érzés, mert ugyanakkor alig várom, hogy meglássam, a karjaimba fogjam, megsimizzem...

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Vera
Szopipárnásoktól vetted? vagy ez egy másik cég? Én most rendeltem és házhozszállítással 4880 lesz. Még így is olcsóbb mint a brendonban és nagyon dícsérik őket, hogy menniyre jó cuccokat gyártanak.

Katica
Tőlem kérded a tanfolyamot? Az elsősegélyre gondolsz? ha igen, azt a Madarász utcai kórházban tartják minden kedden délután 16 órás kezdettel. 2000 Ft/fő és negyed órával hamarabb be kell jelentkezni a bölcsőhalál ambulancián. Én még szülés előtt tuti el fogok menni, most úgy érzem megint több enegriám van rá.
Léna hogy van? mekkora már?

Sensi
Biztos jobb lesz neked és a lábadnak is, ha végre nem dolgozol. Feküdj majd minél többet, főleg délutánonként.

Szóval én továbbra sem értem, hogy a korababákat miért nem látogatják? Illetve, hogy értitek hogy ottfelejtik? nem akarják hazavinni? nem lehet hogy azt gondolják, nincs esélye a babának és úgyis lesz valami baja majd? Én azt gondolom a mai kezelések mellett nem lesz semmi bajuk nekik sem, hiszen csak az oxigénhiány okozhat károsodást náluk, ugye? Páromnak is meséltem és ő is ki van ezen akadva.

Kép
Kép
nati80

Zsé
Én a csíkjaimat úgy fogom most fel, hogy ezek Fanni első műalkotásai. Van 1-2 igen erős vörös csíkom, amik ráadásul egyre vastagabbak és hosszra is nőnek. De ebből látom, hogy Fanni nől és jól van.

Igazából továbbra is úgy gondolom, hogy ha ezek nem lennének akkor az csak azért lenne, mert nem volna Fanni. Én inkább felvállalom a hihhetetlenül megnőtt és sötétedett mellbimbókat, viszeres lábakat, cíkos pocakot és ciciket, valamint a diétát is. Nem érdekel mert tudom miért csinálom. Párom sem fog rám más szemmel nézni, mert tudja nem abból adódnak ezek, mert elhanyagolom magam. Jobban haragudna, ha a terhesség alatt felszedett kilókat nem adnám le, vagy állandóan hálóingben vagy valami anyókás otthonkában lézengenék otthon kócosan szülés után. És ebben teljesen neki adok igazat. A hízással nem lesz baj, mert csak 5 kiló van rajtam. A többit meg majd a segítségévelk megoldjuk. Hiszen ha reggelente foglalkozik egy fél órát a lánnyal, akkor mindig csinos lehetek. Annyi idő alatt fel lehet öltözni, egy kis sminket dobni, frizurát csinálni és máris jobb lesz a napunk is. nem?

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Harivera:Nagyon aranyosak a képek :D Hogy vagy?

Judit:Aranyos pocid van :) És a fiúk is aranyosak.

Sensi:Örülök,hogy minden rendben van.Sajnálom a vizesedést.

Rólunk:Pár napja sajnos megint jelentkeztek a jósló fájások.Ami szerintem elég korai.Éjszakánként már alig alszok valamit.Már én is tiszta nyűgös vagyok.De ezeket leszámítva jól vagyunk.Holnap megyek védőnőhöz.Nála majd rákérdezek ezekre a jóslófájásokra.

Remélem mindenki jól van.

További szép estét kívánok mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Nati, örülök, hogy hasonlóan gondolkodunk! Nekem a plusz kilókkal sincs gondom, azt hiszem ezért köszönet a Szerelmemnek, aki sosem rótta fel, ha volt rajtam némi felesleg, sőt..., ő neki bejön, ha itt is dombor, ott is dombor, így nem is tudom elképezlni, hogy megszóljon bármikor is a zsírpárnácskákért. Ugyanakkor tudom persze, hogy vannak kapcsolatok, ahol piszkálódás tárgyát képezik.
Reni, olvastam a kismamablog szülésfelkészítőjén, hogy vannak várandósok, akiknél már a 33-34. héten megjelenik az ún. lappangó vajúdás. Ezek a jóslófájások vajon azok lennének? Kiváncsi vagyok, hogy mit mond a védőnőd.

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Helló Lányok!

Gyors bekukk mert hulla vagyok.

Zsé:úgy értettem hogy fájt hogy nem olyan érzés mint amikor rugdos a baba hanem olyasmi mintha tekeredne benned.Lehet hogy hülyén írom le tényleg rossz érzés.De lehet hogy azért is volt rossz mert hogy ketten vannak és kicsike a hely nekik és mintha egyszerre csinálták volna ezt a mutatványt.(elvégre ikrek :lol: :lol: :lol: :lol: )Remélem neked is befordul a babóca.

Harivera:nem tudtam erről de majd én is rákérdezek a dokim aszisztensénél úgy is megyek 9.én.

Sensi:SÓMENTES DIÉTA!!!!!!!!!!!!!!!ez a dokim mottója a vizesedésre.Amivel csak jót akar nekem de ki bír só nélkül enni?mert én nem.Érdekes hogy most nem vizesedem annyira mint a Lilivel.
Most ezt nem értem ott kinn te mondod meg hogy mikor szülsz?Vagy hogy van ez?
A vasam most az utolsó vérvételnél nekem is alacsony volt.12 helyett 6 volt.Most felemelte napi kettőre a bogyókat,de mondjuk nekem mindíg ilyen alacsony szokott lenni.

Nati:a plussz kilók nem zavarnak de a csíkok meg hogy sajnos nagyon csúnya lett a lábam az igen.persze ráérek majd evvel szülés után foglalkozni csak néha már olyan nehéz minden.Gondoljatok bele ami most nektek nehéz az nekünk ikres mamiknál már jóval korábban megvolt.6-7 hónap körül.Mi szinte nem is élünk házas életet sajna(de majd bepótoljuk)mert alig bírok mozogni.Szóval nem panaszkodásként de nekem már nem szép ez az állapot és alig várom hogy kinn legyenek már a babák.

Nem tudom hogy milyenek a josló fájások.Olyan hogy rendszertelenül jönnek.Én onnan tudtam hogy közel van a szülés már hogy szerdán elment a nyákdugó(az a zselés vmi)és pénteken mentem a kórházba.

Na jó éjszakát Mindenkinek!

Kép
Kép
mesi01

Nati
igen arra a tanfolyamra gondoltam! Köszi sort kerítek rá az biztos!Pont bent voltunk mikor a mellettünk lévő fiucska elfelejtett levegőt venni, jött a doktornő és pár határozott melkas "nyomkodással" rendezte a helyzetet.Persze ezen élméány nélkül is tudtam h. jobb félni mint megijedni, de így meg aztán...ezt nem azért írtam h. ördögöt fessek, a fiúcska is erősen koraszülött
Hát nem értem én sem azokat a szülőket, csak vannak inkubátorok amik előtt sosem látni senkit...és persze nem a 2kg-os gyerekek laknak benne... :cry:

Beagle
a vérnyomást ha otthon tudod mérni napi 3x kb. ugyanabban az időben, akkor nem lehet baj! Lehet a dokinál alapból idegesebb voltál, vagy esetleg lépcsőn mentél fel hozzá stb stb. 130/90-100 fölé ha menne többször akkor érdemes sztem szólni a doinak, de ahogy írod ettől messze van! :)

Sensi
Te szegény! kitartás még erre a pár napra! Ha pihenni tudsz majd felpócolt lábakkal biztos sokat fog segíteni!!

tetszik a hozzáállásotok a csíkokhoz, kilókhoz!!! :idea: Nekem a szüléssel 10kg ment le maradt még mindíg7, de ez is olvad ahogy fejek.Ti meg eleve nem híztatok ennyit így könynen visszamentek majd az alapsúlyra.

Reni
drukk holnapra! Biztos minden ok. lesz! Gondolom nem erős görcsök ezek még?

Léna köszönjük jól van ma 1690 gr, 8x30-35 gr a kajcsija, és ma kikönyörögtem h. ölbe vehessem végre...elmondhatalan...nézett rám, és azt hiszem tudta h. én vagyok a tejszállítója! :shock: :)

Kép
katica_75

sziasztok.

bocs hogy belekoty.

sensi:

én annó a 34 héten kezdtem vizesedni,de olyan szinten hiogy az addigi 10 plussz kilómból a szülésre plussz 30 lett.
sót lehet használni csak mértékkel.
inni is ihatsz nyugodtan.sőt!!!
a vérnyomidra figyelj nagyon.nem tudom felétek jártok e védőnőhöz,de ha igen akkor vizeletet mindenképp vigyél a fehérje miatt.ha ő nem csináll biztosan lehet kapni tesztcsikot.
ha megjelenik a fehérje a vizeletben akkor az nagy baj.
a végén nekem is toxémiám lett.remélem most elkerül
(bár egyenlőre 90/60 és 80/50 a vérnyomim)

Kép
Kép
ettike

Mesi, értem már :) Azt hittem, hogy vannak bizonyos orvosi fogások, amit sokan elleneznek, és hogy külső segítséggel fordították esetleg meg őket. De így már tiszta! ;)
A Picurka csuklását még mindig ugyanott érzem, illetve pont amit írsz azt hiányolom, azaz nem éreztem még hosszabb-kellemetlenebb fájdalmat, olyasmit, amiből arra következtetnék, hogy befordult már a Kisbabánk. Annyira azért nem görcsölök rajta, de klassz volna, ha a Párom is ott lehetne Velünk :)

Sensi, Mesi írta a sódiétát a vizesedésre, és erről ugrott be, hogy nővéremet 10 évvel ezelőtt szintén sódiétára fogták, s miután nem tartotta be, kórházba utalták, ott aztán nem volt mese, dugi só :wink: Ugyanakkor azt látom, hogy kint Nálatok nincs az a kontroll és para, mint itthon.
Nem is tudom, hogy ténylegesen melyik rendszer jobb...

Katica, csodás élmény lehetett ölbe venni Lénát! Még engem is jó érzéssel töltött el, ahogy olvastam :)

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Zsé
Én nem éreztem mikor fordult be Fanni, de utána mikor elindultam valamerre a városban, már tudtam, hogy valami más. Máshogy mocorgott és iszonyatosan elkezdett szúrni a hólyagom körül. Biztosan a feje nyomta, mert addig ilyen nem volt és ez azóta is megvan. Ne aggódj be fog fordulni. Csináld meg a következő "gyakorlatot" napi szinten többször: Sarokülés, de úgy hogy a térdeid nyitva vannak amennyire csak megy, hogy a pocak beférjen közéjük. és támaszkodj meg a kezeiden. majdnem kutyapóz. nagyon kényelmes, nem fáj a derekad sem közben és ez ösztönzi őket a fordulásra, mert elvileg nagyobb a hely.

Katica
Léna szépen fejlődik. Mikor mehet haza?

Mesi
Igen tudom, hogy nektek hamarabb jön a nehéz időszak. Nekem most kezd jönni, de csak éjszakánként. Alig találom a megfelelő pózt az alváshoz. csíkjaim meg már 13 hetesen voltak, bár akkor még csak a ciciken. na de utána úgyis össze fog húzódni és ki fog világosodni, így nem fog annyira zavarni.

Reni
Mit értesz jósló fájásokon? Én azt olvastam ilyenkor már nem korai, mindaddig amíg nem sűrűn jönnek és nem jár erős fájdalommal, vérzéssel.

Én azt sem tudom milyenek lesznek a fájások. Valaki tud erre valami korkrétat mondani? mensis fájás? Erős keményedésféle?

Kép
Kép
nati80

most csak gyorsan.Sajna Verának igaza van, toxémiára a sómentes diéta 0!! Azért írtam olyan részletesen le a szül. történetet, mert sajna ha ez van a háttérben, csak 1et tehetünk: imádkozzunk h. minél később teljesedjen ki a szindróma. :cry: De a normál terhesvizesedés az más. Sensi tényleg nálatok nem néznek fehérjét?

Kép
katica_75

Sziasztok.Jó sokat irtatok :lol:

Katica: örülök hogy már a kezedbe foghattad Lénát :lol: raksz fel majd még képet.meddig kell még inkubátorba lennie?

Judit: szép nagy a pocid és édesek a gyerekek :lol:

Ne harizzatok,hogy nem irok mindenkinek,csak mennem kell a teveutcába a táppénz miatt még papirokat vinni,remélem most már minden rendben lesz :cry:

Vigyázzatok magatokra!!!

000kata

Sziasztok!

Most voltam orvosnál, minden rendben van:)
Kissé kiakadt a diabetológusom levele miatt, hogy 30-38 hét között 2-3 hetente uh-ni kellene a cukor miatt (állítólag a dél-pestiben hetente nézik a cukrosokat). Az üzenetét nem merem szó szerint átadni a diabetológusnak:) 2 éve még semmi probléma nem volt abból, hogy csak normál időben néztek uh-n most meg hiányolja, pedig szerintem felesleges...

Szobatisztaság
Véget ért péntek délelőtt, miután sokadik kérdésre is azt mondta, hogy nem kell pisilni és amikor láttam, hogy gugol akkor mondta, hogy kell és akkor nem volt hajlandó bilire ülni...Márk úgy gondolja, hogy pelus se és bili se kell, ő neki jó lesz a ruhába pisilés, sőt még az se zavarja ha utána pisis marad (még akkor is képes letagadni..)

Szaszi
Én is cukros vagyok, inzulint használok, egyenlőre reggeli és ebéd előtt, Sote 1-n szülők. Nekem az éhgyomrosok nagyon jók szoktak lenni (4,2 körül), hallottam hogy ritkán előfordul a kismamáknál,hogy az éhgyomros nem jó és ezért már este inzulinozni kell.

Szép napot.
Bea
kumpibogar

Bea!
Sajnálom ezt a szobatisztaság-dolgot!! Szerintem nyugodtan "pihenhettek".... (Anna amióta nappalra teljesen szobatiszta, az alvások alatt fullra teli pisili a pelenkáját, holott, előtte volt, hogy teljesen száraz maradt.) Minden gyerek máshogy érzi ezt, és ez nem feltétlenül baj. Egy ismerősöm 4 éves fia már ágytiszta is volt, de kakilni csak pelenkába volt hajlandó (már nem is volt szinte rá való pelus).
Kitartás!!! Hamarosan összejön!!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok.

kumpibogár
Nálunk is elég sokáig tartott mire a lányom ráült a bilire most 2,5 éves. Már csak akkor szólt hogy pisi amikor benne volt a pelusba vagy a nadrágban. Az egész nyarat így csináltuk végig amikor rájöttünk arra ha megígérjük neki amit nagyon szeretet volna akkor hajlandó volt ráülni a bilire. Nálunk a mekis krumpli volt a menő. Rá is ült a bilire volt amikor 1 órát is képes volt ott ülni mire bele pisilt. De utána olyan nagy volt az öröme hogy sikerült , ugrált örömében és persze kérte a megérdemelt krumpliját. Ez 2-3 alkalom volt amikor még kérte de most már elfelejtette és magától ráül a bilire vagy szól hogy pisi vagy kaki és akkor segítek neki levetközni . Talán egy párszor volt hogy egy pici becsorgott a bugyiba mert késön szólt de már az sincs.
Idáig 2 hét alatt jutottunk el , már éjszaka sem pisil be de azért van még rajta pelus hátha véletlenül mégis.
Kitartás én is el voltam keseredve hogy már más gyerek 2 évesen szobatiszta, de nálunk minden egy kicsit lassabban megy mert nagyon akaratos gyerek . Beszélni sem nagyon akart 2 évesen csak 1-1 szót aztán hirtelen megindult most meg benem áll a szája, bár még csak pár szót mond egybe.

Sajnos a reggelekkel volt gondom mert bármit ettem este ha utóvacsiztam ha nem akkor is 5,7 alatt nem volt éhgyomrim. Már volt hogy 6,2-re is felment és még nem is ettem semmit.
A többi általában jó bár kenyérből nagyon minimálisat szabad csak ennem mert attól nagyon felmegy. Lehet bármilyen rozsos, teljeskiörlésű, hamlet, abonett , reggel csak óvatosan.
Most próbálom ki a diabetikus zsömlét amiben csak 13 g CH van 1 db-ban. Bár az ára elég huzós 4db majdnem 400Ft de ha jó akkor reggelre azt fogok enni.

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

katica örülök hogy Léna szépen fejlődik és már foghattad a kezedbe.Nem tudsz új képet felrakni róla?

Écike és nálatok minden rendben?

A sómentes diétát elvileg a megelőzésre mondja a doki sima terhességi vizesedésnél.Vera amiről ti beszéltek az komolyabb dolog már.És Sensinek most milye is van?Néha elvesztem a fonalat.

Jó hogy előkerült a bilis téma mi jövőre kezdjük Lilivel nyár elején akkor lesz 2 éves.Így legalább tanulok tőletek.Mondjuk tetszik neki már most is a bili de amikor majd bele is kell pisilni akkor majd meglátjuk mi lesz.

Zsé tényleg ne parázz a befordulás miatt.Majd befog fordulni ha meg nem tud akkor máshogy fog megszületni.Van akinek az utolsó héten fordult be a baba.

Nati én szültem már de én egyszerűen nem tudom neked megfogalmazni hogy milyen fájdalom lesz majd.Lesz majd olyan szakasza a szülésnek amikor elviselhetetlennek érzed de ahogy kibújik a baba abban a pillanatban el is felejted.Persze van akit jobban megvisel mert elhúzódik,kissebb a fájdalomküszöb stb.Én azt csináltam a Lilinél hogy egyszerűen nem foglalkoztam evvel a témával.Egy szépségszalonba dolgoztam és gondolhatod hány nő jár oda és kezdte mesélni a szülését.Meg hogy inkább császár,meg epidurális stb.Inkább becsuktam a fülem és úgy voltam vele ha anyukám 4 gyereket tudott szülni akkor én is kifogom bírni és lám már megint terhes vagyok.
Egyébként számomra az volt hihetetlen hogy tényleg 5percenkét jöttek a fájások.Avval telt el 2 óra kb hogy otthon néztem az órát hogy tényleg igaz e az 5 perc.Szóval nem tudom hogy evvel segítettem e neked de lehet hogy valaki majd el tudja mondani hogy milyen.

Kép
Kép
mesi01

Nati!

Ahogy Mesi is írta, tényleg nehéz megfogalmazni, hogy milyen. Az biztos, hogy amikor először jelentkezik a fájdalom, tudni fogod, hogy az, mert szerintem semmilyen más fájdalommal nem összehasonlítható. Engem rögtön "levert" a lábamról, pedig azt hittem, hogy jól bírom a fájdalmat... Most valószínű jobban "észnél kell lennem", mert a kórházba vonulás mellett ,meg kell oldani a kislányom nagyszülőknél való elhelyezését is úgy, hogy ne lássa rajtam a fájdalmat.
Szóval ha menstruációs fájdalmat, meg fezsülést, keményedést érzel, de azok nem rendszeresek, nem erősödnek, és még úgy érzed tudsz tenni-venni mellette, van időd. A nyákdugó pedig nekem kb egy héttel előtte kezdett folyamatosan távozni, tehát az sem mérvadó...
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!
Jó sokat írtatok,én meg kicsit be voltam havazva.

Szombaton voltam dokinál.minden rendben van,csak Detti feje kisebb a számítottnál,de totálban 3 nappal kisebb,a becsült súlya 2450 g.nem lesz óriásbébi,de majd behozza.dokikám kicsit leb...ott,hogy a rossz véreredményemmel e háziorvoshoz mentem,neki meg nem szóltam.
Tőlem is levette ezt a strptococcus szűrésre a mintát,azt mondta ő minden kismamájával megcsináltatja.
Jövő héten már megint mehetek hozzá,aztán 2 hét múlva ,utána meg már szülünk :D
Pénteken megyek nst-re,már úgy várom!!

Olvastam ,hogy beszéltetek arról ki hol altatja a babát.Detti kiságya a lotti szobájában van.(teszek fel majd képet róla).én úgy tervezem,hogy nappal ott alszik,legalábbis addig,amíg a gyerekek hazajönnek a suliból.vettünk 1 mózeskosarat,abban fog velünk aludni éjjel néhány hétig,aztán majd meglátjuk milyen lesz az alvókája :D
Én is elkezdtem eléggé vizesedni,és már hiába polcolom fel,nem használ.éjszaka nem bírok már aludni,1 1/2óránként kelek pisilni,kész tortúra felkelni,mert iszonyatosan fáj a derekam.és az orrom is dugul,sokszor azért kelek fel,mert a számon veszem a levegőt,és teljesen kiszáradok.a náthából lassan evickélek kifelé,remélem 27-ig elmúlik a tüsszögés,köhögés,mert vágott hassal nem túl kellemes,hogy finoman fejezzem ki magam.az orrdugulásom egyébként már lassan 1 éve tart,de nem tudnak vele mit csinálni,voltam allergiavizsgálaton is,de semmit nem mutatott ki.

Pólyát én is a kókuszbetéteset vettem,az itteni chicco bababoltban azt hiszem kb.5000ft körül volt.én csak azért szerettem volna,mert a gyerekek így biztosabban tudják majd fogni.
Kimostam az összes rucit,pelenkát,már majdnem mind ki is vasaltam.már el sem tudom képzelni,hogy az én nagy gyerekeim egyszer ekkorák voltak :lol:

Kórházi cuccunk teljesen kész van.olyan jó volt bepakolni :D
Lányok!!
most nem írok személyeset senkinek,nem is szeretnék senkit kihagyni.remélem már kicsit többet be tudok jelentkezni!

mindenkinek szép napot kívánok,jó pocaknövesztést!

A megszületett babáknak pedig csak azt üzenem,hogy továbbra is csak így növögessetek,hízzatok!

Puszi mindenkinek

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Vera
Mi az a viszeres vizesedés?

Irusc, Mesi
Köszi a fájásokkal kapcsolatos hozzászólásokat. Én egyenlőre nem is foglalkozok vele, hiszen nincs miért aggódnom. teljesen természetes folyamat lesz és eddig sok-sok nő kibírta már hiszti nélkül is.

Bundazsák:
Milyen és mekkora thermo cuccot vesztek a babáknak télire? Mivel mi hasonló időben szülünk, hasonló méretek kellenek majd. Engem most az érdekelne, hogy orkános vagy plüss vagy kord legyen, zsák vagy kezeslábas? ja és a méret elég 4 hónapra a 62-es vagy kelleni fog a 68-as? Szerintem akkora már nem fog kelleni, no de ki tudja.

Kép
Kép
nati80

Nem tudom mi lehet velem, de annyira fáj a gyomrom, hogy alig tudok felkelni. lehet a lánykám nyom valamit, mert ha nyugton fekszem nem fáj, de amint felállok görcsöl. És hatalmas a hasam! Tuti kinyújtózott odabe, de nem bírom odébbkönyörögni.

Kép
Kép
nati80

Nati!

Nekem sikerült olyan bundazsákot venni,ami orkános,0-6 hónapos korig van.ez kezes-lábas.én okt. végén szülök,szerintem nem lesz olyan jó idő mint most,sajnos.

Most sikerült lekicsinyítenem a Detti ágyát:

Kép

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Honey: Nagyon szép :lol: :lol: :lol:

000kata

Szaszi,Irusc

Márk is nagyon akaratos gyerek, és Ő is nemrég kezdett "beszélni", most, hogy 2 volt 18-án, de persze még csak szavakat mond:) Én francia drazsét ígértem neki /1 pisi, 2 kaki/....az gond, hogy még nincs rendes fűtés+elkapott vmi vírust, orrszívózni kell és így nem merem annyira sokáig pisisen hagyni...
Az értékeket a saját készülékeddel méred? Ha igen akkor volt már laboros összemérés a készülékkel? Nekem szinte mindig felülmér /0,2-1,7/ és így elég nehéz belőni mi a valós cukorérték...

Kórházi csomag
Még semmit nem pakoltam össze, csak a babaruhákat mostam ki, de a vasalás még hátra van (megkérem rá a húgom, hogy vasaljon ki helyettem)

Méretek
SZerintem nehéz meghatározni előre, hogy mekkora kell 4 hónap múlva mert gyerek függő, főleg az első babánál. Nekem már talán könnyebb, de nem biztos..pl:Márk 4 hónaposan már 7 kg!!!volt....

Szép estét mindenkinek!
bea
kumpibogar

Sziasztok!
Honey, ugyan ilyen ágyneműnk van! És nekünk is hasonló a fal!!!! :)

Furi járásról csak annyit, hogy ülésből fekvésből elindulni nekem is nehéz. Fognom kell a hasam, mert olyan mintha le lenne csúszva a gyerek. De aztán rendeződik. :)

Mesi, én is éreztem, amikor Lacika megfordult. Tényleg nem volt kellemes. De nekem mai napig van, hogy érzem, hogy csavarodik, forog, csak már nem le meg föl, hanem arcal kifelé-vagy befelé oldalra. Nem tudom ez mennyire érthető...

Zs, népi praktika a befordulásra, hogy aludj fordítva az ágyban. (A fejed legyen a lábadnál.) Állítólag valakinek segített...

Judit, szép a pocid. Én nem látom a csíkokat. Nekem a köldököm körül nagyon durva.... De állítólag ki fog fehéredni és nem lesz annyira zavaró.

Szaszi, üdv közöttünk!!!!

Kép
Kép
gabi82

Helló!

Katica, Écike, képeket kérünk méég!
Honey, nagyon szép az ágyneműhuzat, nekünk is hasonló csak echte rózsaszín :) Már fel is húztam Neki, most már csak bele kell feküdni... :)
Katica, nagyon boldog pillanat lehetett, mikor végre a kezedbe vehetted Lénát!

Valaki kérdezte anno a pólyát, hogy érdemes-e...(már most nem a kókuszról beszélek)
Nálunk nagyon bejött!!!A babának is jó érzés, h "gúzsba van kötve", és nálunk pl. így tudták megfogni a nagytesók is a legkönnyebben. Szóval szerintem érdemes beszerezni, főleg az elsőbabásoknak!!

Dalma, elfogyott az össz almáspite? :mrgreen:

Én ma voltam dokinál, vérnyomi-vizelet szerencsére rendben (pedig aggódtam picit, elkezdtem vizesedni én is), a baba 2,5 kg körül, doki ájuldozott, mennyi haja van!Jövő héttől elkezdek járni ctg-re!!(és elkezdem a málnalevélteát +homeós gyogyókat)Őrület, hogy minnyá szülni kell!! :shock:

Ditta, Hangolka, Sclara és a Többiek, merre vagytok???
Lassan jön a MI időnk, tessék többet jelentkezni, hogy tudjuk, mindenkivel minden ok!!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Jó reggelt!

Na jelentem csináltam végre pocakfotót, már csak a gépből kell a idevarázsolnom, de most indulnom kell meloba. És már csak 9 NAP van a melobol (sajna munkanap nem naptári...)!!! :)

Tegnap voltunk dokinál, minden rendben, azt mondta hogy nem lesz egy nagy baba, inkább az átlagosnál kicsit kisebb. Ezt én egyáltalán nem bánom és számítottam is rá, mert én is 2600 grammal születtem... (bár aztán mindkét nagyobb súllyal született tesómat jócskán lekőröztem súlyban :))
Ellenben a buksija meg 1héttel önmaga előtt jár... Hiába a sok ész már most... :oops: :oops:

Nagyon furcsa, hogy van aki már közülünk a minjárt ctg-zni kezd... hmmm mintha közeledne a időnk...

Remélem a meloban békénhagynak és tudok végre reagálni mindnekinek :D

Addig is szép napot!

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Végre van erőm írni is, nem csak olvasgatni. Tegnap még itthon volt Lili, pénteken dokihoz kellett mennünk, mert nagyon köhögött. most már inhalátorokat írt fel a dokinéni, amik aztán használtak, mert már jól van, de azért kaptunk beutalót a pulmonológiára. :?

Egyébként minden rendben, ma du. megyek majd dokihoz, kíváncsi leszek, mi a helyzet. Az utóbbi napokban elég sokat keményedik a pocakom és most már napi 1-2 jóslófájást is érzek, persze tudom, hogy ez nem feltétlenül jelent bármit is.
Mindenesetre szerintem a héten összerakom a kórházi csomagot, már a nagy részét beszereztem meg kimostam, amiket kellett. (Bár ezt muszáj elmesélnem: Kimostam a szoptatós hálóingemet, kivasaltam és beraktam a szekrénybe a pizsikhez. Aznap este Apa filmet nézett, később jött aludni, nem találta a pizsifelsőjét, így a sötétben benyúlt a szekrénybe és magára húzott valamit. Hát naná hogy a szoptatós hálóingemet. :lol: Legalább jó Apa-illata lesz a kórházban. :wink: )
Megvettem a málnalevél teát is, lehet, hogy ma el is kezdem a kúrát. Hihetetlen, hogy elvileg már csak 33 nap... :shock:

Pipal, kitartás még a melóhoz!

Gabi, én értem, miről beszélsz, az én Picim is nagyon sokat tekereg odabent. :wink:

Nati, szerintem egyelőre elég a 62-es bundazsák (nekünk orkános kezeslábasok vannak), aztán ha mégsem, később még mindig tudsz venni (sőt, szerintem addigra már lesz is szezonvégi leárazás :wink: ).

honey: nagyon szép a babasarok! 8)

Szaszi, üdv köztünk! :D

Csuri, Lilinek is minden reggelre tele volt a pelusa, mikor nappal már rég szobatiszta volt. Aztán egyik estére elfogyott a pelus, utána 5 napig nem pisilt be, utána 1 bepisilés volt, aztán azóta gyakorlatilag ágytiszta. Ha akkor nem fogy el a pelus, lehet, hogy még mindig adnék rá... :roll:

Zsemlyécske, én is szurkolok, hogy a Pici beforduljon. Jó, hogy előkerültél! :D

Jaj, Katica, annyira jó, hogy már ölbe vehetted Lénát. :) Csodás érzés lehetett. Továbbra is fejlődjetek ilyen szépen.

Reni, mit mondott a védőnő a jóslófájásokra?

Sensi, már csak 1 nap és pihenhetsz! :D Voltatok végül kórházlátogatáson? Ahogy feljebb írtam, én is nekiálltam összerakni a csomagomat, a leglényegesebbek már megvannak.

Judit, jók a képek és szép a pocid is! :D

Akíra, üdv újra itt, jelentkezz még! :)

Szkati! Örülök, hogy a sok nehézség ellenére azért jól vagytok és Te is visszatértél közénk. Most már biztosan minden rendben lesz. 8)

Harivera, édes a Kislányos és tényleg az! :wink: Szépek a rucik is.

Most ennyi, leszakad a derekam itt a gép előtt...

Szép napot,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok,

bejelentkezek, hogy még mindig 3 in 1 vagyunk. Maximum 3 hétig, de majd jövő héten jelölik ki a pontos időpontot.
Honey, Neked miért lesz elektív császár? Nagyon édes a babasarok! :)
Nekünk is kész már minden, nem is tudom, mit csináljak. Azt hiszem, nekiállok iratokat rendezni. :shock:
Szamyról és Legyekmamiról tudtok valamit? :?:
Mesi, kérdezted a szoptatást. Mindenképp megpróbálom őket egyszerre szoptatni hónaljtartásban, ehhez rendeltem egy nagy méretű szoptatóspárnát. Úgy gondoltam, az egyszerre szopi segít az esetleg kisebb, erőtlenebb babának, hiszen, ha az egyik megszívja, a másikból is megindul a tej, nem kell annyira erőlködnie.

KépKép
KépKép
kornéliusz

Köszi Mindenkinek a drukkot Bendegúz megfordulásához! :) Aranyosak vagytok!
Katinka, itt rötyögök a hálóinges történeten! :)
Honey, annyira hangulatos, szép Detti ágya! Ügyesek vagytok!
És ha már az alvás, altatás a téma egy technikai kérdés:
Most néztem meg, amit kaptunk kókuszmatracot a kiságyba és én nem úgy látom, hogy gumis lenne rajta a huzat. Milyen típusú lepedőt érdemes venni, ami nem ereszti át a nedvességet, mik a tapasztalatok? Kaptunk három frottír-gumis lepedőt is, no de hát az sem okés erre a célra.
Pipal, kitartást a melóhoz, én ha minden jól alakul már csak a héten dolgozom 8 órában, aztán már majd otthonról intézem a fontosabb dolgokat, de az már pihis lesz :)
Judit, 2,5kg már a babád??? Tyűű, kiváncsi leszek mennyivel fog születni. Két hete csütörtökön Bendegúzra 1625gr-ot mondtak, meglehet, hogy elérte már Ő is a 2kg-t.
Nálam NST 13-án lesz és UH 16-án. Izgatott vagyok, várom már, hogy mit mutat majd :)
Mesi, az aggodalom, hogy császár lesz-e részemről egyedül az apás-szülés miatt jelentkezik. Nincs bennem már semmi rosszérzés, hogy esetleg nem tapasztalhatom meg a természetes szülést, ezt még korábban feldolgoztam. Csak a Kedvesemet nagyon megviselné, ha nem lehetne jelen a születésnél, és nem segíthet nekünk "élesben". De ahogy írtam is, ezen is dolgozunk, ápolgatjuk és készítgetjük egymás lelkét. :) És bizakodunk.

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Zsé
A gumis lepedő tökéletesen megfelel a kókuszmatracra, de amúgy azon is van egy levehető mosható huzat. Ráadásul az még az előnye a kókusznak, ha bepisilne nagyon a baba, csak bevágod a kádba áttusolod és kb 20 perc mulva száraz. Minden átfolyik rajta. na de pici korában nem fog anniyt termelni, hogy ezzel bajod lenne. Szerintem a nedvességzáró lepedő csak később kell.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Képzeljétek, most hívott az orvosom, a Hemoglobin A1c vizsgálatom negatív lett (3,61 szóval közelében sincs a határértéknek). Megkönnyebbültem, a hírtől! 8)
2 hét múlva megyünk UH-ra, kíváncsi vagyok mekkora lehet a baba!

Örülök, hogy mindenki jól van! :wink:

Harivera: hát tagadhatatlanul kislány :-) nagyon édes!

Anita: az Ikeában lehet venni gumis lepedőt. Mi azt vettünk! A kókuszmatracról nekünk azt mondták, hogy igaz, hogy így reklámozzák, hogy le lehet tusolni, de ha nem szárad ki utána tökéletesen, akkor bepenészedhet.

Kornéliusz: örülök, hogy minden rendben ;)

Judit: nagyon szép a pocid, és én nem is látom azokat a csíkokat!

Honey: nagyon szép lesz a baba kuckója!

Szép napot mindenkinek, megyek homeo-s beszerző körútra! Már az én csomagom is majdnem kész!

Judit
Kép
sonny

Helloka!
Zs, nekünk is kókusz van, de sosem volt pisis. A bukit meg felfogta a feje alá tett textilpelus.
Harivera, cuki a kislányka!
Kornéliusz, de az sem lenne baj, ha már megszületnének, nem? Szép a súlyuk, és ikreknél a 35 hét már tökéletes időpont.
Judit, elfogyott. előtte azért félretettem a családnak az adagját, hátha nem tudok megállni. :) A pocid olyan érdekes formájú, mosolygós. Ez jutott róla eszembe. Csíkot pedig én sem látok. :)
Pipal, még olyan sokat dolgozol? Nem semmi. A kis okos buksika nagyon tetszett.
Katinka , nálunk is pulmonológushoz utalták Kornélt, megyünk is okt. 8-án, bár már nem is köhög. Lehet csak a kisbaba érkezése miatt ilyen elővigyázatosak ezek a doktornénik? Mindenesetre jól beparáztatott, hogy nem-e asztmás. pedig szerintem nem köhög többet, mint a többi gyerek. A szopihálóinges sztorin jót röhögtem. :lol:

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok Lányok!
Jól lemaradtam megint, azért próbálok reagálgatni nagyvonalakban.

Anita!
Visszatettelek a táblába.
Szerencsére a plusz kilókhoz a férjem is így áll. Azt mondja, hogy inkább 10 kg plussz, mint mínusz. És tényleg így is gondolja, látott rólam egyetemista képeket a múltkor a barátnőméknél, és közölte, hogy kórosan sovány voltam. És tényleg láttam az arcán is a nemtetszést. Na persze nem azt mondom, hogy a szülés után majd nem szeretnék leadni egy 10-15 kg-ot, de jó, hogy az álomhatár nem az egyetemi 56 kg… :lol:

Dalma!
Kaptatok aztán hálózsákot?
Hát, én is fel vagyok ám készülve arra, hogy lesznek nehézségek, ha hazavisszük Julcsikát. Ami amúgy szerintem nem is meglepő, hisz elsőszülötteink az egyeduralom után hirtelen szembe találják magukat egy trónbitorlóval… :lol: De azért remélem, hogy nem lesznek komolyabb bajok, hisz egyelőre Beni is nagyon várja Julcsikát. Aztán majd túl leszünk ezen is.

Sonny!
Mi újság a cukorral? Felpattanás az ágyból: na, abban lesz részed még bőven… :lol: Bár már nekem is csak emlékeim vannak, ahogy éjszaka rohanok Beni ágyához, de azért a sokadik éjszaka sokadik ugrása után félálomban nem mindig örültem ennyire, mint ahogy most várom újra… :lol:
Védőnő: nem tudom, hogy mennyi (lenne) kötelező, de nálunk a munkahelyen (TB kifizető hely, úgyhogy ott intézték) csak a doki által adott igazolást kérték, azon az meg egyáltalán nem szerepel. Én most eddig háromszor voltam, egyszer még megpróbálom majd rávenni magam… :lol:

Szakmarinekati!
Visszatettelek a táblába. Még nem volt időm elolvasni a sztoridat, de örülök, hogy a nehézségek ellenére egyben vagytok és újra jelentkezel! A táblába természetesen téged is visszatettelek. :lol:

Anikó!
Köszi az infókat! Hogy vagytok?

Bea!
Örülök, hogy Márk jobban van! :lol: És kitartást a szobatisztasághoz! Sztem, ha magától akarja, akkor hagyd, hogy csinálja, még akkor is, ha az elején nagyon macerás a dolog. Benit még egyelőre nem nagyon érdekli, volt már egyszer-kétszer, hogy pisilt a bilibe/wc-be, de ennyi. Úgyhogy gratulálok nektek! :lol:
Benivel én is cukros voltam, és ahogy kiderült, nekem hetente kellett menni vérvételre + dokihoz + uh-ra/ctg-re.

Csuri!
Beni is imád létrázni, rendszeres program rossz idő esetén, hogy este behozzuk a létrát, és apával „gyakorolnak”. :lol: Hogy vagytok?

Judit!
Tényleg igaz, hogy minden gyerek más és más… :lol: Beni 1 hónapos korától végigaludta az éjszakákat. Aztán ahogy elkezdett jönni a foga (kb. 3,5-4 hónaposan, aztán 4,5 hónaposan ki is bújt az első kettő), onnantól kezdve ébredt. Egészen januárig. Akkoriban már főleg csak az éjszakai szopik voltak. Kíváncsi vagyok, Julcsika milyen lesz majd ezen a téren.
Tök szép a pocid! És jól lent van már! :lol: És a gyerkőcök is n agyon aranyosak!

Écike!
Más kára: tényleg így van, főleg, ha ekkora fájdalommal jár… :lol:
Örülök, hogy Zolika ilyen szépen fejlődik, és remélem, hogy teszel majd fel képeket is!!!!

Akíra!
De jó, hogy újra jelentkeztél!!!! :lol: Sajnálom a felfázást, gyógyulj meg minél előbb! És ne gondolj rögtön a legrosszabbra!!!! :lol: És drukkolok, hogy magától induljon be a szülés!

Nati!
Jól teszed, hogy nem aggódsz! :lol:

Pipal!
Idióta járás: dehogynem! :lol: Bár engem nem zavar. Inkább az, amikor épp azért megyek úgy, mert azt érzem, hogy csúsznak szét a csontjaim… :lol:

Szaszi!
Üdv köztünk! Téged is betettelek a táblába. :lol:

Vera!
Tök jók a képek, és nagyon jókat vettél! :lol:

Mesi!
Hogy sikerült a szülinap?

Sensi!
Örülök, hogy minden rendben volt a midwife-nál. És holnap már szerda!!!! :lol:

Reni!
A sógornőmnek a 28. héttől kezdve voltak jóslófájásai, és a gyerkőc időre született! :lol:

Katica!
Örülök, hogy Léna jól van! És olyan jó volt olvasni, hogy továbbra is készülsz egy második terhességre is!!!! :lol:

Kornéliusz!
Örülök, hogy jól vagytok! Hogy bírod még egyben?

Honey!
Tök jó, hogy minden rendben van!

Örülök, hogy tetszik a Julcsika név, most én is bele vagyok szerelmesedve. Pedig sosem tetszett különösebben, sőt…

Kérdés: nem tudjátok, hogy hol lehet jó rácsvédőt venni a kiságyra, olyat, ami nem csak fejvédő, hanem teljes hosszában körülér? Az IKEA-ban láttam oylat, ami tetszene, de épp nem volt abból az anyagból, amit kinéztem. A neten máshol meg csak ezeket a „kicsiket” láttam.

beszteri

Este a táblát is felteszem, most szólít a fiatalúr... :wink:
beszteri

Kókuszmatracról még annyit, hogy olyat vegyetek ami szilikonnal van bevonva, mert akkor nem fog penészedni, de a natúr az tényleg könnyen penészes lesz.

ma megint sz@r napom van, olyan sírós vagyok. Már anniyra látom, hogy nem fogunk beköltözni csak Fannival. vagyis én kórházban leszek, párom költözködik és aztán jövünk együtt. Eddig legalábbis így néz ki, és ez a jobbik eset. Roszabb esetben pedig maradunk még lent és karácsonyra talán költözünk. Persze csakis a jobik eset jöhet szóba. De azért ez is kiakaszt nagyon. Jó lett volna 1-2 hétig még kettesben lenni, belakni, pakolászni, stb. De azt hiszem meg fog várni, nem szeretném ha más pakolná be a cuccainkat, azt jobban szeretem én.

na nem sírok itt folyton, már megtettem délután. :cry: :?
Miért vannak ilyen napjaim? Miért vannak ezek a hormonizék?

Kép
Kép
nati80

Sziasztok.

Nagyon köszönöm mindenkinek az üdvözlést, csak azért nem sorolok fel mindenkit nehogy kihagyjak a végén valakit és nem akarom megbántani.

Beszteri,
köszi hogy bekerültem a táblába. Még írok egy pár adatot ha kell.
Van már egy 2,5 kislányom akit Virgínia Fanninak hívnak. Megint kislányt várunk :D akinek a nevében még nem teljesen egyezik a véleményünk a párommal, de remélem hamarosan kitaláljuk. Most is két nevet szeretnénk választani az egyik az Elvira név amit ő nagyon szeretne a másikonmég gondolkozunk.
November 30-ra vagyok kiírva és a Sote II. fogok szülni. Elméletileg most vagyok 31 hetes és 3 napos, próbálom megcsinálni én is a vonalzómat de Fanni mellett nem lehet sokáig egyfolytában a gép elött ülni.

Én is most keresem a megfelelő kokuszmatracot, körbenézek az áruházakban a héten és a jövőhéten megveszek ha sikerül.

Nati
ne aggodj nálam is vannak ilyen napok amikor minden apróságon kiborulok és egésznap csak sírok , majd másnak egész másként fogod látni a dolgokat.
Vendég

Kép 28-29 hetesen
Vendég

Kép Ő az én Fannim
Vendég

Lányok. egy fontos dolgot szeretnék kérdezni tőletek.

Sajnos már nem emlékszem melyik topiklakó melyik topikba ajánlott fel ingyen egy babakocsit.

szükségem lenne rá. Van egy aranyos csajszi itt a házban akinek ma 7 napos a babája és neki kellene. Elég rossz a körülményeik és ezért.

harivera
Budapest XXI. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?