A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Na, máris menned kell?
:cry:
Semmit nem főzünk. Húzunk valahová, remélem. Még az amerikai palacsinta is megvan szinte hiánytalanul (én mondjuk nem is fogok enni belőle, kell a fenének az édes), meg van korhelyleves, puding - tehát semmit. :D

KépKép
benó

Sikerült kiigazodni a vonalzós oldalon, vagy még nem is próbáltad azóta?
Ha van kedved, menjünk most együtt.

KépKép
benó

Neked most fonendoszkóp kell,Benó? Azt kapsz az egészségügyi kellékekben.Csak nem olcsó.

Kép
flóra 11

Egészségügyi kellék? Hol van olyan? Patikában?

KépKép
benó

Még nem kell, majd a 26. héttől.

Na, gyere, menjünk arra az oldalra együtt. Kattinj rá a vonalzómra. Hm?

KépKép
benó

Megyünk?

Mert aztán mi is megyünk a Gy.-val (nem a vonalzóra).

KépKép
benó

Mehetünk, még nem néztem. Inkább dumcsiztam most veletek.

Március végére kell leadnom a munkámat.

Kép
flóra 11

Addigra biztos tök jól megírod. :D

Szóval kattinj rá a vonalzómra, aztán majd gyere vissza, itt írom az instrukciókat.

KépKép
benó

Nálunk van ilyen üzlet. De megkérdezheted a patikában és megmondják,hogy hol kapsz.

Kép
flóra 11

Ott a legtetején (ahol a malackás vonalzók is vannak) látsz egy lefelé mutató nyilat, ott lehet kiválasztani a vonalzókat, mondom, melyik mit jelent:
- all (összes)
- pregnancy (terhesség)
- dolls (babák)
- kids (gyerekek)
- wedding (esküvő)
- love (tudjuk)
- holidays (ünnepek)
- weight loss (súlyleadás)
- vacation (nyaralás)
- driving (vezetés)
- animals (állatok)
Szóval itt ki tudod választani a vonalzót.

KépKép
benó

Na,ott vagyok.így már elég jól néz ki adolog, csak angolul még nem tudok. :oops:
Melyik az ahol lehet valami eseményt beállítani? Tehát nem esküvős, nem mensis, nem terhes vonalzó,hanem alkalmi.

Kép
flóra 11

Mi az, hogy vezetés?

Kép
flóra 11

Az oldalon lejjebb gördítve ugyanezeket a címeket megtalálod a csúszkákkal is.
Ha mind a kettőt bejelölted, akkor még lejjebb mész, és látsz olyat, hogy time: oda beírod, hogy mi az időpont, amikortól visszaszámlálsz, vagy ha a súlyleadásról van szó, akkor az alatta lévő kockákba kell beírni, hogy hány kilóból (till), hány kiló vagy most (now), ideal (mennyi akarsz lenni).

Aztán rákattinsz arra lejjebb, hogy Create my ticker and get my code. Aztán a szokásos kódot ide bemásolod, ennyi.

KépKép
benó

Még vagyok csak gyorsan!!!
Benó::Küld nyugodtan a nacikat nem sértesz meg vele!!sőt!!!!Tancsu is adott felsőket és nem sértésből. :wink:

Amúgy nyugi szerzek neked fonendoszkópot!!!!!De komolyan!!! :wink:

Kép
martik77

A driving vezetéssel kapcsolatos vonalzó.

Eseményt bármelyik vonalzóhoz tudsz beállítani, csak az "enter message" helyre (a time alatt van) beírod a szöveget, amit szeretnél megjeleníteni a vonalzódon. Ahogy én is.

Ja, és mindent úgy tudsz megjeleníteni, ha a "filter" gombra kattintasz (vonalzónál, csúszkánál is).

KépKép
benó

Benó,így most már mindent értek, köszike,majd csinálok vonalzót,de ehhez több idő kell nekem.Majd keresgélek.

Kép
flóra 11

Látom Flóra neked mindig van valami munkád! :(
Inkább pihenj még ameddig nincs suli!Megérdemled!!!

A sok rádiózás fogyaszt!!! :D :D :D :D :oops:

Flóra te mit főzől???Adj ötletet.

Na lépek!!! :D :D :D :D

Kép
martik77

Köszi, Márti. :D Jövő héten küldöm mindenkinek a filmeket és a gatyát is (neked).
Flóra, megy a dolog?

Le kell lépnem.

KépKép
benó

Rendicsek, Flóra. :D

Akkor lépjünk, Márti. :D
Pussz :D

KépKép
benó

Na, látod? Fonendoszkóp megoldva. :lol:

Kép
flóra 11

Én főzök ma lencselevest, mrt tegnap nem volt. Ebédre még van a tegnapi pecsenyéből,ami egyébként isteni finom lett. :D
De vacsit még nem tudom,de már nem akrok húst.

Kép
flóra 11

Hát Rubik kockát nem találtam, csak ilyeneket.

Közben telcsiztem a kórházba, hétfőre kaptam időpontot, megyek a hematológiára kivizsgálásra. Semmi kedvem. :(

Kép
flóra 11

Márti, hová léptél így le?

Kép
flóra 11

Tancsu, megyek keresni Gergőnek a fogzására valamit.Egyelőre csak pocakfájásra találtam szert, Infacol.Nagyon jó, tutira hat.

Kép
flóra 11

Tancsu, válogathatsz:

A homeopátiás szerek kétségkívül mellékhatásmentesek, illetve ha nem megfelelő a kiválasztott szer, legfeljebb nem hat. De! A rendszeres adás áthangolja a szervezet működését. Semmiképpen ne használja rendszeresen és megelőzésképpen. A tápszerbe kevert homeopátiás gyógyszer ellenkezik a szerek alkalmazhatóságával, ugyanis közvetlenül a szájba kell tenni azokat, vagy egy kevés szénsavmentes ásványvízben (ne csapvízbe, ne teába) elkeverve. Az üvegből kivéve ne érjünk a golyók felületéhez, és az elkeveréshez ne használjunk fémkanalat. A homeopátiás golyócskák ugyanis a felületükön hordozzák a hatóanyagot, és így érzékenyek minden beavatkozásra.

A tejfogak áttörésének folyamatát nevezzük fogzásnak. Ez általában 6 hónapos kor körül kezdődik, és a 3. év végéig tart. Sok babánál csak az első fogak megjelenése okoz problémát, és a következő fogak áttörése a helyi ínypirosodáson és hangulatváltozáson kívül nem okoz tüneteket. Ugyanakkor jó néhány kisgyerek és szüleik életét megkeseríti a fájdalmas íny, az ingerlékenység, az éjszakai nem alvás, a hasmenés. A fogzási problémák megoldására kétségkívül az egyik leggyakrabban alkalmazott szer a Chamomilla, de sok csecsemőnek nem alkalmas. A tünetek gondos megfigyelése és mérlegelése segít a megfelelő szer kiválasztásában. Néhány általános szempont a homeopátiás szerek alkalmazására:

Chamomilla
Ha a fogzás ingerlékenységgel jár (ez nagyon igénybe veszi a környezetét), az arcnak csak egyik fele piros, hideg borogatásra a tünetek javulnak, melegre rosszabbodnak, és inkább éjjel jelentkeznek, a sírás éles, hangos, csak az nyugtatja meg a kisbabát, ha felveszik, hasmenés kíséri, általában spenótszínű. Adagolás: D30 félóránként (vagy gyakrabban 5-10 percenként - D6-D12) 1-1 golyócska, max. 6-8 adag.

Belladonna
Ha az egész arc forró és piros, sokat iszik, melegre javul és lefekvéskor jelentkezik, ha felül vagy felkel a gyerek, a tünetek csökkennek. A láz is felszökhet. Gyakran aktív és a láz ellenére sem elesett. Adagolás: D30 félóránként (vagy gyakrabban 5-10 percenként - D6-D12) 1-1 golyócska, max. 6-8 adag.

Aconit
Ha lázas, zöldes, vizes hasmenés és hányinger is lehet, ha nyugtalan és sír, sokat iszik, melegre rosszabbodik, az ablak kinyitására, friss levegőre, alvástól javul. Adagolás: D30 félóránként, (vagy gyakrabban 5-10 percenként - D6-D12) 1-1 golyócska, max. 6-8 adag.

Arsenicum alb.
H lázas és kimerült, kevés szagtalan hasmenés is lehet, a fej meleg, a végtagok fáznak és fájnak (ezeket melegen, szárazon kell borogatni), éjfél után jelentkezik, hideg italok hatására rosszabbodik. Adagolás: D6-D12 félóránként, vagy gyakrabban 1-1 golyócska, max. 10 adag.

Magnesium phos.
Ha bélgörcsök jelentkeznek, a has puffadt, melegre, vagy meleg fürdő után a tünetek javulnak, éjszaka, hidegre vagy a jobb oldalán fekve a tünetek rosszabbodnak. Adagolás: D6 vagy D12, 5-10 percenként 1-1 golyócska, max. 10 adag.

Calcium carb.
A gyerek szomorú, indítékszegény, savanyúan izzad, nedves a párna, savanyú a széklet, hidegre rosszabbodik az állapota. Adagolás: D30 félóránként (vagy gyakrabban 5-10 percenként - D6-D12) 1-1 golyócska, max. 6-8 adag.

Cina (kina)
A tünetek nagyon hasonlóak a Chamomillánál leírtakhoz, a csecsemő nagyon izgatott, állandóan fel kell venni, ringatni kell, folyamatosan mozog, arca izzó vörös, sokszor szintén csak az egyik oldalon. Adagolás: D30 óránként 2-3 golyócska.

Kreosotum
A tünetek nagyon hasonlóak a Chamomillánál és a Cina-nál leírtakhoz, nagyon nyugtalan, a hasmenéses széklet maró és erősen bűzös, a végbél környéke vérbő és felmaródott, az íny kékesen duzzadt. Jellegzetes tünet, hogy az áttört fogak gyorsan szuvasodnak vagy fekete foltosak. Adagolás: D30 négyóránként 2-3 golyócska.

Rheum
A csecsemő nagyon erősen savanyú szagú, a hasmenéses széklet is savanyú és maró, nagyon nyugtalan és nyűgös. Adagolás: D30 naponta háromszor 2-3 golyócska.

Silicea
A baba székrekedésre hajlamos és a fogai is nehezen törnek elő, gyakori a lázas hörghurut, panaszosan, beletörődötten sír, nem ingerlékeny. Adagolás: D30 naponta háromszor 2-3 golyócska.

Mercurius solub.
A nyelv duzzadt, ha vannak fogak, azok benyomata a nyelv szélén megmarad, a fogzást erős nyáladzás és szájszag kíséri, a forró és hideg ételek is rosszabbodást eredményeznek, az ágymelegre is rosszabbodnak a tünetek. Adagolás: D6 vagy D12, 5-10 percenként 1-1 golyócska, max. 10 adag.

Fontos! Ha a baba hány vagy hasmenése van, sápadt és gyenge, azonnal hívjunk orvost.

Kép
flóra 11

Ezt is nézegesd meg.

http://www.fogzas.hu/

Kép
flóra 11

Timi, jöhetnél mesélni.

Zsuzsi,már csak abban bízom, hogy munka után benézel,mert innen mindenki eltűnt. :(

Kép
flóra 11

Helló!

Szilvi nem jött????????? :shock: :shock: :shock: Pedig ma dolgozik és szenved az új programmal.

Flóra, megbocsájtok az eltűnésed miatt ,de irigykedem a rádióra, mert én még betétezek. :evil: :evil: :evil:

Kép
muzsuzska

Hellllllóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Kép
martik77

Megyek eszünk és utána pihizek egyet Királyfim éjszakás és kell aludnia és vele tartok. :D :D

Szar volt pihi után dolgozni menni. :evil:

Mentem.............

Kép
muzsuzska

Pusszancs Márti, de én most megyek mert még lefogynék............ :D :D :D

Kép
muzsuzska

Menj pihenj!!! :D

Na igen ez a rádiózási roham Flóránál irigylésre méltó :oops: :D

Flóra:Jött a b.nőm,tegnap megbeszéltük,hogy elmegyünk anyagot nézni a jysk-be mert 250ft volt métere.Találtunk is egy nagyon szép maci mintásat 4 és fél méter volt már csak belőle na azt úgy ahogy volt megvettük.Majd a b.nőm abból megvarrja a kiságyba a takaró,párna huzatot meg a rácsvédőt(vagy mi az körbe a fejrésznél).Illetve ha marad még anyag csinál ilyen zsebes tárolót.A belső részébe(az anyagnak) vékony polár anyagot varr az is 250 ft volt.Abból kettőt vettünk,tuti elég legyen.És így került az egész1625 ft-ba!!!! :wink:
Csak majd kistakaró,kispárna meg a rácsvédőbe kell szivacs,de ez így akkor is megéri.

Kép
martik77

Flóra nagyon jó lett az új vonalzód!Ügyi vagy,hogy sikerült ilyet csinálnod! :D :D :D :D :D :D

Kép
martik77

Jaj,közben már voltatok. Én pedig beszundítottam kicsit. :oops:

Zsuzsi, tudtam,hogy be fogsz nézni. :wink:

Kép
flóra 11

Vagyok.Én még vagyok! :D

Kép
martik77

Márti, nagyon ügyesen vásároltatok. :D Biztosan szép lesz.

Köszi a vonalzót. :wink:

Kép
flóra 11

Á, szióka! :D

Kép
flóra 11

Majd felrakom a képet az anyagról csak telcsivel fotóztam és most Döme gépénél azt nem tom használni.

Kell is pihenni ennyi rádiózásnál!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
martik77

Akartam olyan vonalzót csinálni, ami méri, hogy hány napot késik a pirim, de azt nem tudtam. :(

Kép
flóra 11

Még nem főztem.A fiúk rántottát ettek míg én csaviztam majd később csinálok borsós,gombás tejfölös nokedlit.Meleg vacsinak,meg holnapra.Még volt fasírt 3 db én azt ettem.

Kép
martik77

Látom mindenki irigykedik a rádiózásainkra. :oops: Bocsi lányok, már nem is merem írni. :oops: Mi mindig ilyen aktívak voltunk, nálunk az a furcsa, ha kevés van. De persze előfordult már, hogy egy hétig is nem volt semmi,mert a F. állandóan aludt, fáradt volt, meg ideges. De nem ez a jellemző. :lol:

Kép
flóra 11

Nem baj ez nekem jobban tetszik. :wink:

Ja és vettem egy másik felsőt ugyanaz mint a csíkos csak ez zöld csíkos. :wink:
Most már legalább a dokihoz is tudok csinosan menni. :D

Kép
martik77

Én sem főztem még. Ebédre megettük a maradék rák-és krumplisalit,meg a pecsenyét.

Kép
flóra 11

Mi tetszik jobban? A vonalzó?

Ezt hagyom. De a ciklusos helyett is akartam egyet csinálni, csak nem tudtam.

Kép
flóra 11

Ja azt a ciklus helyett akartad??Nekem mind a kettő tetszik. :wink:

Kép
martik77

Én nem irígykedem már 31-én is mondtam,hogy BÚÉK mindenki össze aki teheti!!! :lol:

Kép
martik77

Csak annak ma vége. Le fog kelleni vennem. Szerintem enm jön meg a pirim, hormon nélkül nekem már nincs pirim sem. :(

Kép
flóra 11

Igen, emlékszem. :lol:

Kép
flóra 11

És ha fenn hagyod akkor mit számol??Olyan szép színes virágos!!!

Kép
martik77

Holnap -1 egyet fog írni, aztán elkezdi a ciklust elölről számolni.

Kép
flóra 11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?