A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Benó, köszi!!!!! Elfelejtettem reggel bevenni. :oops:

Kép
muzsuzska

Helló!!! :D

Kép
szilzi

Helló!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Kép
muzsuzska

Tényleg, Flóra nem kellett volna megjönnie? Szilvi te érzel már valamit?

Kép
muzsuzska

Most ne tűnjetek el!!!!!!!!! :evil:

Kép
muzsuzska

Kérdezni is akartam,hogy te Szilzi jól aludtál?De látom igen!!Tuti front volt,hóesés az volt a gond.

Voltam a b.nőmnél mert itt senki nem volt és L.is aludt.Úgyhogy lementem hozzá.Oda jött értem az L.,azután Tesco és most itthon.

Zsuzsi még mindig van egy szabadnapod!!!! :D

Kép
martik77

Örülök,hogy jobban vagy Flóra!!
Egyébként az én kapcsolatom már 7 éve jó az L-el. :D
Ő az én jobbik énem!!! :D

Kép
martik77

Dög lassú nálam ez az oldal! :(

Nekem ma elég szar napom van :( A. felhívta a dokiját időpont miatt, de azt mondta a doki, hogy a félévet mindenképp kikell várni! :( Felhívott egy másikat, Ő is azt mondta, hogy fél év, de addig megcsináltathatja magán a vérvételt, de egy vérvétel kb. 30e Ft. :evil: Mivel júli 29-én volt a műtéte, ezért csak februárban lesz vizsgálat! :cry: :cry: Én úgy elvagyok kenődve :cry: :cry: Ráadásul tegnap elolvastam a primafert-es doki (nekem nagyon szimpi, Zsuzsinak meséltem, hogy esetleg hozzá akarok menni, de magán doki), és Ő is azt írta, hogy aki pco-val gyereket akar, annak a legjobb megoldás a műtét! :( Tehát nincs értelme hozzá mennem, mert ott még kb 200e-t fizethetnék is érte! :evil: Maradhatok ennél a dokinál, feltéve, ha az A-nak jó lesz az eredménye, mert ha nem, akkor ugye egyből lombik...... :cry: :cry: :cry:

Ezek után még hívott a tesóm, hogy meghalt a barátnőjének a férje... :cry: :cry: 60 éves volt, hirtelen és nagyon rosszul érint mindenkit... :cry:

Kép
szilzi

Márti, igen, biztos a frontot éreztük! :roll: De mostantól durmolunk márciusig, utána áprilisban már csak értetek nem alszunk! :D :D

Kép
szilzi

Nagyon sajnálom Szilzi!!!! :( :( :(
Sajnos nálatok is csak az idő old meg majd mindent,csak KITARTÁS!!!!

Kép
martik77

Oké akkor pihi márciusig!!!Én benne vagyok!!! :D

Betartva újévi fogadalmam(sütés-főzés)vettem 200 ft-ért a Tescoba egy könyvet 1000 legjobb péksütemény a címe. :D Kis egyszerű sütik vannak benn úgy néztem.Szóval irány a sütöde! :D

Kép
martik77

Zsuzsi, nem érzek semmit, úgyhogy át is javítom a vonalzómat 40 naposra :(

Kép
szilzi

Zsuzsi mi itt vagyunk!!!Hahóóóó!!!! :shock: :shock: :shock:

Kép
martik77

Na Márti, akkor nekem mondhatsz is egy receptet, ami huuálos oldalú tortasütőben meglehet sütni! Holnap lesz A. névnapja, és ez lesz az ajándék :D Pudingot akarok a tetejére+gyümit!

Kép
szilzi

Zsuzsi!!!! Hahóóóóó!

Kép
szilzi

huuálos=hullámos :D

Kép
szilzi

Na azért ezzel inkább várd meg Benót az a tuti!!!

De ha találok valami jót megírom. :wink:

Kép
martik77

Vagyok csak elmentem olvasni! :oops:

Kép
muzsuzska

Az a baj Márti, hogy úgy néz ki, hogy az idő nem old meg semmit csak múlik :( De kitartunk mert nem tudunk mást tenni! :(

Múltkor irtál egy mondást a pénzről és nagyon tetszett, de elfelejtettem :roll: Leírnád mégegyszer?

Kép
szilzi

Zsuzska, recept?

Kép
szilzi

Szilvi, jelentkezzetek be a pesti kaáliba! Ott úgyis kivizsgálnak és megmondják mit kell tenned műtét vagy sem. Ne menjetek 6 felé.

Kép
muzsuzska

Kép
martik77

Zsuzska a Kaáliban sem fognak mást mondani, minthogy kikell várni a fél évet :( És ott engem nem műtenek meg. Azt mondta nekem a csaj, aki pár éve volt itt lombikon, hogy vinni kell egy igazolást, hogy meddők vagytok. Ha A-nak nem jó az eredménye, úgyis odamegyünk, akkor nem műttetem magam.

Kép
szilzi

Pénzről???Nem tom mikor és milyen mondás volt.Mikor írtam??

Jaj de A pénz beszél a többi süket duma!!!

Ez az!Ezt azóta mondom mióta a bátyám rajta volt a szívre várók listáján,de mivel nem volt annyi boríték amit adtak ezért levették mondván javult a szíve és 38 évesen meghalt!!!!

Kép
martik77

A pénz az a legkevesebb!!!!!!! :D :D :D Nem foglalkozunk vele.

Szarul aludtam, reggel lábgörcsre ébredtem, persze elfelejtettem magnéziumot venni. :evil:
Fájnak a lábaim, még mindig bujkál valami bennem ,de még én vagyok az erősebb.

Kép
muzsuzska

Na csak legyél is erős!!!!! :D

És te is Szilzi!!!!

Kép
martik77

Jó lenne ha jönne a Heni és megtudnám kérdezni tőle, hogy neki kellett e fizetnie a vizsgálatokért a Kaáliban. :roll: Mert amit a Benótól kaptam könyvet, abban is úgy írja le a csaj, hogy a vizsgálatokat kiírták, de egy másik kórházban csináltatta meg, mert ott térítésköteles lett volna. Ez mondjuk a Kaáli honlapján is fennt van, hogy a beültetés ingyenes, de a vizsgálatok térítéskötelesek.

Kép
szilzi

Szilvi, nem kell papír, az igazolás az az hogy baba nincs!!!!!!! Miért nem hiszel nekem???????? Minden vizsgálatot elvégeznek, hidd el, még a műtétet is!Feltéve ha kell egyáltalán!

Kép
muzsuzska

Erre gondoltam :D

De sajnálom, hogy megfogalmazódott benned ez a mondat! :( mennyi szomorúság történt már veled Márti :(

Kép
szilzi

Senkinek nem kellet fizetnie semmit se Tapolcán, se vér se vízelet se spermavizsgálat!!!!

Kép
muzsuzska

Igen Zsuzsi én értem amit Te mondasz, el is hiszem, de neked a dokid dolgozik egy "közkórházban", ahol ilyeneket megtud csinálni.

Kép
szilzi

A Pannon Reprodukciós Intézet munkatársai és orvosai telefonon elérhetőek, és minden esetben segítőkészen fogadják a hívásokat. A kezelések időpontját a páciensek igényeihez alkalmazkodva jelölik ki. Az időpontokat úgy próbálják egyeztetni, hogy a betegeknek minél rövidebb időt kelljen az Intézetben eltölteniük.

Az Intézet orvosai és biológusai kizárólag meddőség kezeléssel foglalkoznak. A létrejött terhességet követően a terhesség első 10-12. hetéig az intézetben végezzük a szükséges ellenőrző vizsgálatokat és kezeléseket, ezt követően a terhesek visszakerülnek beutaló orvosaikhoz, akik a további terhesgondozást végzik.

A lombikbébi kezelések előtt és után a Pannon Reprodukciós Intézet páciensei egyéb kiegészítő szolgáltatásokat is térítésmentesen vehetnek igénybe:

Pannon Reprodukciós Intézet, Tapolca
* Nőgyógyászati vizsgálat
* Férfimeddőségi vizsgálat (andrológia)
* Hormon meghatározások
* Ultrahang
* Laboratóriumi vizsgálatok
* Terhesség-meghatározás (hormonális, ultrahang)

További meddőségi kezelések:

* Mesterséges megtermékenyítés saját ivarsejtekkel
* Mesterséges megtermékenyítés donor ivarsejtekkel
* Hormonális meddőségi kezelések
Pannon Reprodukciós Intézet, Tapolca

Egyéb egészségügyi szolgáltatások:

A Pannon Reprodukciós Intézetben OEP finanszírozással fájdalom ambulancia is működik. Ehhez kapcsolódóan fizioterápiás részlegünk is van, azonban erre vonatkozó OEP szerződés hiányában ezen szolgáltatás csak térítés ellenében vehető igénybe.

A felsorolt szolgáltatások részleteiről a Pannon Reprodukciós Intézet szívesen ad felvilágosítást a telefonon, e-mailen keresztül érdeklődő, illetve az Intézetet személyesen felkereső pároknak.

Kép
muzsuzska

Már 8 éve és a temetésen se voltam,mert a felesége nem szólt nekem,mert mi nem jártunk egymáshoz a felesége miatt!!!!

Na mindegy hagyjuk.Sok szomorúság??Nem annyira nem és egy másik ide illő mondás!!!

Ami nem öl meg az megerősít!!!!

Kép
martik77

Ugyanez vonatkozik az összes kaális intézetre!!!!!!!!!!!! :evil:

Kép
muzsuzska

Lányok,szép hó hullott nálunk, míg én betegeskedtem. Megyünk egy kis egészégügyi sétára a levegőre. Jó idő van egyébként. Napok óta nem mozdultam ki. Majd este jövök.

Kép
flóra 11

Ez a Kaáli oldalán van fenn:

A lombikbébi kezelések előtt és után a Kaáli Intézet páciensei egyéb kiegészítő szolgáltatásokat is igénybe vehetnek térítési díj ellenében:

Nőgyógyászati vizsgálat Férfimeddőségi vizsgálat (andrológia)
Hormon meghatározások
Ultrahang
Laboratóriumi vizsgálatok
Petevezeték átjárhatósági vizsgálatok
Méhtükrözés
Terhesség-meghatározás (hormonális, ultrahang)
További meddőségi kezelések:

Mesterséges megtermékenyítés saját ivarsejtekkel
Mesterséges megtermékenyítés donor ivarsejtekkel
Hormonális meddőségi kezelések
A felsorolt szolgáltatások részleteiről a Kaáli Intézet szívesen ad felvilágosítást a telefonon, e-mailen keresztül érdeklődő, illetve az Intézetet személyesen felkereső pároknak.

Kép
szilzi

:D :D :D :D Ez jó Zsuzsi :D :D :D

De sajnos ott van, hogy térítési díj ellenében :roll:

Kép
szilzi

De igen Zsuzsi, nekem már rég meg kellett volna jönnie, de tudod, a mi ciklusaink.... :? Ma vagyok a 33-dik napomon.

Kép
flóra 11

Helló Flóra! :D
Én szolidalítok veled a pirivel! Nekem is ez a 33. napom! :evil:

Kép
szilzi

Fent van a várólista, 160 nap a várakozási idő. Napi 3 beültetés.

Kép
muzsuzska

Igen Márti, ami nem öl meg az erősít, ez így van! Csak az "erősödés" nagyon rossz folyamat! :( De fő, hogy itt vagy erősen! :D

Kép
szilzi

Persze,hogy vagyok!!!
Nem vagyok gyenge csak néha pityergőre fogom. :? :D

Kép
martik77

Szilzi nézted a sütis oldalt amit beírtam??? :shock: :shock: :shock:

Kép
martik77

Hozzávalók a tésztához:

35 dkg liszt
30 dkg porcukor
1 kg sárgabarack
Fél csomag sütőpor
1 db tojás
2 db tojás sárgája
15 dkg margarin

A pudinghoz:

2 csomag vaníliás pudingpor
1 l tej
5-6 evőkanál cukor

Elkészítés: A lisztet, a sütőport, a porcukrot, a vajat, az egész tojást és a két tojássárgáját elkeverjük, összegyúrjuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és kettészeljük. Az egyik lapot magas falú tepsibe tesszük, és ráhelyezzük a félbevágott sárgabarackokat, majd a tetejére illesztjük a tésztalap másik felét. Sütőben eleinte nagyobb, majd közepes lángon nagyjából 30 percig sütjük. A vanília pudingport hidegen csomómentesre keverjük a tejjel, majd felforraljuk. Miután elkészült, fél percre félretesszük, majd ráöntjük a kész, és langyosra hűtött sütemény tetejére. Vigyázat! Legyen a tepsinek még elegendő oldalfala, mely megfogja a még viszonylag folyékony pudingot. Fél órát állni hagyjuk, majd fél órát hűtőbe tesszük. Amikor elkészült, kis kockákra vágjuk.

Kép
martik77

PUDINGOS SÜTEMÉNY

Hozzávalók:

4 tojás, 2 bögre rétesliszt,(1 bögre 250ml), 2dl olaj, 1 bögre kristálycukor, 1 bögre tej, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál rum, 1 csomag vaníliás cukor, 1-2 evőkanál kakaó, 7 dl sárgabarackkompót, 1 csomag vaníliás (5dkg) és 1 csomag csokoládés puding (5dkg).

Elkészítése:
Az egész tojásokat cukorral habosra keverjük, lassan hozzáadjuk az olajat, a tejet, a liszttel elkevert sütőport és a rumot. Kb.2/3 tésztát beleöntünk a sütőpapírral bélelt tepsibe, a maradék tésztába belekeverjük a kakaót és a tésztába csorgatjuk. Rátesszük a leszűrt barackot, és 200oC fokon 35 perc alatt megsütjük. A kompót levét felöntjük vízzel, hogy 1l legyen és ezt ketté öntjük. 5dl-ből vaníliás pudingot, a másik 5dl-ből csokoládés pudingot főzünk. A pudingot ízlés szerint édesítjük. A megsült tésztára ráöntjük a vaníliás pudingot, lehűtjük, ha megdermedt ráöntjük a csokis pudingot. Hűtőben lehűtjük

Kép
martik77

Igen, most nézem Márti, köszi! :D

Kép
szilzi

Zsuzska, nézted a térítési díjat??

Kép
szilzi

Almás krémes:
Tepsit kibéleled alufóliával,kikened rámával, almát vágsz bele szeletelve.
6-7 tojásból piskóta tészta, ráöntöd. Sütés 25-35 perc.
20dkg ráma 20 dkg porcukorral kikeverve, 2vanilia puding 7dl tejjel főzve, ha kihűlt összekevered és mehet az almás piskótára, tetejére csokimáz.
Kóstoltad! :wink:

Kép
muzsuzska

Hol Szilvi?????

Kép
muzsuzska

Hahó!!!!!!!!!! :roll:

Kép
muzsuzska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X