A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Helloka!

Eszike!

Köszönöm szépen mégegyszer! :wink:

Bagzerka!

Itt megint nem látom a képed, de biztos tuti jó. A Quinny babakocsik általában nagyon jól néznek ki! :wink:

Szeder!

Érdekes amit írtál...
Az én anyukám imádta kismama korában a fokhagyma szószt, tömegesen ette végig a terhessége során. Én is imádom. :lol: Az én gyerekem tuti leves rajongó lesz, főleg húsleves. Nincs az a mennyiség amit ne tudnék megenni belőle. :D

Komolyan kérdem, Ti nem kezdtek el "elhülyülni"? Én igen... :roll: :lol:
Semmit sem tudok megjegyezni, az 5 perce hallott dolgokat is elfelejtem, ha nem figyelek nagyon nem emlékszem a beszélgetések elejére... néha azt is elfelejtem amit én akarok mondani. Szörnyű. :D

Nah és miután mindent elfelejtek, amire emlékszem:

Köszi az infot az iwiw-vel kacsolatban, de sajna a .net-es verziót is szűri a rendszer. Nem mintha nagy tragédia lenne, csak nem tudlak Benneteket bejelölni.

Szüléssel kapcsolatos kérdések:

- Választotok szülésznőt is vagy csak orvost?
Orvost mindenképp (ha vállal) az "alternatívsága" miatt és ha ő ajánl szülésznőt is majd mellém, akkor őt is meg fogom keresni. Szóval igen. :)

- Hogy tervezitek, apás szülés legyen? Ahol van nagyobb gyerek, ott ki vigyáz rájuk?
Igen, apa bent lesz, bár azt már leszögezte, hogy a kitolást nem nézné premierből végig, ha nem gond. Nagy kegyesen engedélyeztem neki, hogy akkor hátatfordíthat az eseményeknek. :D

- Kértek fájdalomcsillapítást, vagy anélkül szeretnétek? Van elképzelésetek a szülési pozícióról? Hanyatt/széken/vízben? Alternatív megoldások?
Nálam itt kezdődnek a HA-k.
Szeretnék fájdalomcsillapítás nélkül szülni. Ha más kibírta, nekem is ki kell bírni. Persze ha nem húzódik el nagyon a dolog, ha nem fáj iszonyatosan, stb.

Igen, alternatív poziciókra készülök, kifejezetten rettegek a hanyatt fekvéstől. A labda és a szülősámli szimpatikusak nagyon, valamit szeretnék élni a víz fájdalomcsillapító/fokozó erejével, de nem feltétlenül kádban.

Beleegyeztek a burokrepesztésbe? Gátmetszésre vagy gátvédelemre készültök?
Nem szeretnék gátmetszést, abszolút képben van a gátvédelemmel szülés. Ha lesz rá idő, ha bírni fogom még a fájdalmakat, ha a babának nem árok ezzel, stb.

- A választott kórházban mikor lehet veletek a baba? Állandóan/első éjszaka után/háromóránként?
A szülés utáni 2 óra együttlét után elviszik és 4 órán keresztül nem hozzák vissza, addig kötelező pihenni. Utána visszaadják és éjjel-nappal velem lehet. De ha pihenni szeretnék, akkor le lehet adni a "megörzőbe".

- Hogy döntötök előre, szoptatni szeretétek, vagy tápszerezni inkább? Visztek a kórházba cumit, cumisüveget/mellszívót?

Szoptatni egyértelműen, de lehet hogy nehézségek árán fog csak sikerülni, ugyanis befelé fordulós a mellbimbóm. Küzdeni fogok a tejcsiért ha kell, uh. nálunk alap hogy veszünk előre mellszívót majd valamilyet. Ha esetleg a "fizikai hátrányom" miatt nem sikerül a szoptatás, akkor megpróbálok majd nem kútba ugrani és a tápon is fel fog nőni a gyerkőc.
Ha, akkor... cumit nem akarok. Szerintem nincs rá szükség.
Cumisüveget egyet veszünk a cici gondok miatt előre. Habermann típusút, ez teljesen biztos. Baromi drága, de mindenkinek ajánlom aki esetleg a cumisüvegezés után vissza szeretne téri a szopira. Profi a cucc. A "PCOS gyerekes fórum ajánlásával". :lol:

- Meddig kell a választott kórházakban bentmaradnotok? Utána ki lesz veletek otthon?

3-5 nap a standard idő. Ha nem első gyerekem lenne, valszeg a szülés után összecsomiznám a gyereket és mennék haza, de egyenlőre nem vagyok ennyire nagyképű. :)
A Férjem biztos otthon lesz (majd jól egymás agyára megyünk :lol:) és szeretném igénybevenni az anyukám segítségét mondjuk a vasalás, takarítás, esetenkénti főzés terén. Viszont tervben van, hogy a szülés előtt többet fogok főzni és fagyasztom amit lehet, hogy utána már csak ki kelljen engedni a főzött. :)

Vásárlás:
Én a barátnőm rossz példáján okulva nem fogom az utolsó pillanatra tartogatni a vásárlást. Neki augusztusra volt kiírva a babája, de téraránytalanság miatt, június végén befektették a kórházba. Ők is jól kitalálták, hogy majd a végén megvesznek egy csomó mindent, de így bukott a dolog, ugyanis a szülésig a kórházban parkolt. Ott meg annyira megijesztették minden szarral, hogy amikor meg végre hazamehetett hétvégén, eszébe nem volt vásárolni menni.

Kicsivel írom. Az összes minden szentség mentsem meg minket (mindenkit) attól, hogy koraszülött legyen a babánk!!! Én ezt szívből kívánom mindnekinek!
Szintén barátaink példáján okulva, ilyenkor a legkisebb baja az az embernek, hogy mit vegyen még meg. Az idő amit azzal "nyersz", hogy a baba a kórházban van, nem arra fog elmenni hogy vásárolgass. Szerintem.
A barátaink kisfia 5 hónaposan meghalt. Nem nagyobb a tragédia attól, mert otthon már megvolt mindenük, nem a pénz fáj nekik.

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Csibe! engem is érdekel, hogy mi történt, ha nem titok!
Vendég

wiona, köszi!! :D

Lehet, hogy ünneprontó leszek... de nem áruljuk el itt a nagy titkolózás helyett a rendes nevünket? Ha már az iwiw-en úgyis fent vagyunk....
Csak mert úgy sokkal könnyebb beazonosítani bárkit is! :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Mellszívó ügy:

Valaki tud segíteni? Aki használt már mellszívót. Nézegettem milyenek vannak. Általában 2 fajtát látok mindenhol (használtan). AVENT és MEDELA márkájú.
A Medela sokkal olcsóbb, de nem tudom mi a különbség, az Avent tényleg annyival jobb lehet, vagy csak a márkát kell megfizetni?

Én csak azért nem nagyon szeretném itt közzétenni a nevemet, mert ezt a fórumot bárki olvashatja (barát-ismerős-ismeretlen-ellenség), és nem biztos, hogy szeretném, ha "idegenek" rágcsálódnának a történteimen.
Az iwiw-en is megtalálható vagyok ugyan a nevemmel, de oda csak azt írok magamról, amit a nagyközönség számára is láthatóvá akarok tenni.
Itt meg azért néha kimondok olyat is, amit nem akarom, hogy egy ismerős, vagy egy esetleges rosszakaróm, vagy orvosom, vagy védőnőm, vagy kollégám elolvasson. (hátha valaki valamit a fejemhez vág későbbiekben)
Remélem nem beszéltem nagy zagyvaságot!
Vendég

okés! Igaz! :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Annyit tudok az Aventről, hogy Philipsgyártja. 2 barátnőm használta ( az elektromosat, mert a kézitől ínhüvelygyulladást kaptak - annyi teje volt mindkettőnek, hogy több mint fél évig rendszeresen adtak le tejet! :) ) és nagyon meg voltak elégedve mindketten.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

szeder, eszike
megkérdeztem, de sajnos nem tudták az orvosok sem megmondani, semmi rossz előjel nem volt, ezért vagyok én is óvatos még
aztán lehet, hogy csak még nem volt meg az eredmény, majd próbálom faggatni
bár nagyon örült a babának, szerencsére viszonylag hamar feldolgozta a dolgot - van két nagy gyereke már, úgyhogy most rájuk és magára koncentrál

meg aztán - monee soraira utalva - a 20. hét szerintem nem utolsó pillanat, úgyhogy még nem is érzem annyira a sürgetést, hogy mindent összevásároljak most
amint meg tudom a nemét, előszedem a lányom ruháit - minden megvan még - és ha lány lesz, minden maradhat, ha fiú lesz, akkor meg kiválogatom, ami semleges, és veszek fiú cuccot (eladom a Vaterán a lányosokat - de először felajánlom majd itt :))) Némelyik még tök jó állapotban van
kis ágyat kell majd venni, de mivel most nincs hová tenni, majd akkor vesszük meg, ha átköltözünk az új házba, ami nem lesz nyár előtt (de nagyon remélem, hogy ez nyár eleje lesz, mert amúgy akkor anyuékhoz kell összezsúfolódni)
babakocsi meg ha nagyon sürgős lenne, van - úgyhogy az is ráér igazából

ezért aztán még nem kapott el a vásárlási hév
de persze első babásokat megértem, mert az más szitu - nincs miből gazdálkodni

Kép
Kép
csibe21

képzeljétek el, hogy amikor hétfőn sos voltam dokinál ( nem sajátnál ) a haskeményedések miatt felírt nekem salbutamolt.
Nagyon ismerősen csengett a gyógyszer neve, meg is néztem a neten....
és nem véletlen volt ismerős , ugyanis aszthmásoknak adják, hörgőtágítóként ( én aszhtmás voltam 8 éves koromig )
Fogalmam sincs minek írt fel ilyen gyógyszert keményedésre. Be sem merem venni. :? Ráadásul tudom, hogy irtó kemény, lórugásnyi gyógyszer.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Eszike, nekem Medela elektromos van, Aventet nem ismerem. De a Medelával teljesen ki voltam békülve!
Kézit szerintem semmiképpen ne vegyél, nagyon kevesen esküsznek rá, legtöbben ínhüvelygyulladásra panaszkodtak akik használták.

Cumisüvegben viszont szerintem az Avent a legjobb! :wink: :)

Kép

Kép
anyoooka

Eszike: nekem anyósom anyja lenne ilyen, ha hagynám. Illetve lehet beszerzett egy csomó cuccot a gyereknek, és meg fog sértődni azon, hogy én is beszereztem. Már amikor a háztatásunkat alakítottuk ki akkor is megpróbált ránk tukmálni egy csomó mindent.

Bevallom őszintén, én le fogom állítani. :oops: Anyumnak is mondtam, hogy szívesen áttúrom a régi kisruhákat, meg játékokat, de én döntöm el, hogy mit szeretnék elvinni és mit nem. Lehet önző dög vagyok, de nagyon élvezem, hogy vásárolgatok nézelődök a baba miatt, és nem áll szándékomban senkinek átengedni a babakelengye beszerzését, mert nekem is nagyon nagy örömöt jelent. :oops:
Persze néhány kisruhát majd anyósoméktól is elfogadunk ajándékba, de pl aki kérdezte már baráti körből, hogy majd ajándékot mikortól meg mit, annak megmondtam, hogy ruhát pl ne :)

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!
Te jóóóó éééég! Hogy lehet tegnap du. óta ennyit írni?! Nem győzőm visszaolvasni. Meg aztán felfogni, hogy miket is írtok, mert az agyam nekem sem ugyanúgy működik ám mint eddig (bár sosem volt tökéletes :mrgreen: ) De majd igyekszem mindent feldolgozni és reagálni.
Az iwiw-en nem mindenkit tudtam beazonosítani, de majd még próbálkozom...

Minyu!
Köszi a táblát és a rózsa-csíkot! :D

Csibe!
Milyen kicsi a világ! Ha jól láttam az iwiw-en mi egy középsuliba jártunk! Te mikor jártál oda?

Nemrég jöttem meg a védőnőtől. (Ő legalább nem szúrt le a súlyom miatt. :oops: ) Azt mondta, hogy szóljak a dokibácsinak legközelebb, hogy kérjen hepatitis-vizsgálatot is, mert nekem olyat még nem csináltak, pedig azt az AFP-vel együtt kellett volna. Nem tudom. Elfelejtette volna? :roll: Mindenkinek akkor nézték?
Viszont a legjobb, hogy meghallgattuk újra a kislánykám szivecskéjét és olyan, de olyan szépen vert, hogy csak na! Nagyon jó volt hallani! :P :D :P

Kép
Kép
konan

eszike :)
Nálunk is van vásárolgatás, és anyum is nagyon be tud indulni, de visszafogja magát. Azért Nándinál volt, hogy elmentünk a Corába, mert baba-mama hetek voltak és mi is vettünk egy csomó rucit, de még most is olyan jó emlékezni erre. Én szeretnék jó elöre beszerezni mindent, mert Nándival a 33. héten begörcsöltem, 5 hétig voltam kh-ban, és mindenki tisztára bepánikolt, hogy most mit hol vegyenek, én meg tiszta nyugis voltam, mert addigra gyakorlatilag csak a popsikrémet és fürdetöt kellett venni, amit egyébként is felir a védönö/gyerekorvos. (még pelust is vettünk egy rakással)

mellszivó: nekem avent kézi van, és semmi bajom nem volt vele. Pedig nekem is rengeteg tecsim volt, én is adtam le belöle, és fagyasztottam is, tehát használatban volt, és nekem nagyon bevált. Cumisüvegböl szintén ez vált be, ezt még a sógornömék ajánlották, hogy milyen strapabiró, és tényleg.

kölcsönruhák: ha valaki kérte vissza, akkor én lefotóztam az ö pakkját, mikor megkaptuk, és eltettem a képet, igy nem volt gond, kitöl, mit kaptunk. De volt egy csomó ruha, pl a sógornöméktöl, meg más rokonoktól, akiknek nem konkrétan ugyanazt adtuk vissza, mikor nekik született a következö.

Voltunk védönéninél ma, hallgattunk(volna) szivhangot, sajna és semmit nem hallottam, de Kati esküszik, hogy neki már rááll a füle a sustorgásra :) 3 kg-ot hiztam eddig össz, elégedett vagyok magammal :mrgreen: jövö héttöl megyek kismamatornára is, itt a gyógytornász szervezi, már várom nagyon.

na, most ennyit.

Kép
Kép
Kép
minyu

konan, ki se merem mondani - 88-ban végeztem :oops:

Kép
Kép
csibe21

A.m., Szeder köszönöm a tanácsot, vettem be, és már enyébb a dolog.

Kép
Kép
petra1980

Csibe!
Akkor pont kerültük egymást. Én akkor kezdtem. :wink:

Eszike!
Ez ismerős! Mostanság a munkaidőmnek én is csak a töredékét dolgozom ki. Van is néha miatta lelkiismeretfurdalásom. Ma például eleve délre jöttem és még semmit sem csináltam. Útálom is magam miatta. De valahogy máshol járnak a gondolataim. :lol:

A.m!
Hűűű! Szép nagy már a babucid! 343 g. Az enyém a múlt héten még csak 220 g volt és gondolom nem nőhetett ekkorát egy hét alatt. És a talpacskája! Leírva nagynak tűnik, de a vonalzón írtó picike. Nagyon ari lehet!
Kalkulátorok, jóslásokról csak annyit, hogy nekem pedig egytől egyig fiút jósoltak. :lol:

Luca!
Most akkor azért megnézik ennek a vizsgálatnak az eredményét? Jól értem? :roll: Aztán vagy értékelhető vagy nem? És mikorra derül ki?

Rékaorsi!
Gratula a kisfiúcskához!

Starlark!
Milyen szépen látszik a babó! Gratulálok!

Sajna visszatért a korábbi gyomorégésem. Már három napja ég folyton a gyomrom, a sav pedig borzasztóan marja a torkom. És megint nem segít semmi. :evil:

Kép
Kép
konan

Köszönöm a mellszívós tanácsokat, akkor én is elektromosat fogok venni. Mert az inhüvelygyulladásnak amúgy is ki vagyok téve. (10 éve egér-billentyű a melóhelyen) És most végre pihentetni szeretném a kezecskéimet.

Az én babócám egyre többet ficereg, most már nem csak este, hanem napközben is rúg-kapál. Biztos rossz lehet neki, hogy egész nap ülünk és be van szorítva, pedig ő növögetne, mozgolódna. Nagyon happy vagyok, mert érzem egész nap itt van velem! (jó eddig is itt volt, de most már jobban)

Hol van olyan kalkulátor ami megmondja, hogy milyen nemű lesz a babánk? És ez mi alapján kalkulál? Ez érdekes, de kipróbálnám.
Vendég

Ja még egy kérdés: én rettentő sok babot és erőset eszem. Szerintetek ez probélma lehet a babának? Talán az erős nem lehet túl kellemes neki...
Ezt a kettőt nagyon kívánom! :roll:
Vendég

Konan! Rennie sem segít?
Nekem az eddig mindig-mindenre bevállt. Kivéve, mikor elkaptam azt a hányós vírust!
Vendég

Köszi a gratukat:)
Holnap talán lesz újabb képünk is mert megyünk a 18 hetes genetikaira, remélem minden rendben lesz és az afp-t integrált is megmondják már.

Eszike: a barátném nekem is a motorost ajánlotta ha nem akarok inhűvelygyulladást :) Asszem mi is azt nézünk majd. Remélem egészségpénztárra is lehet azt vhol kapni, ha már a páromnak fizet bele cége szépen.

Húú találtam egy álom babakocsit. De asszem álom marad mert újonan röpke 160k-ba kerül.
Pedig minden van hozzá még autós ülés is és csak 6.5 Kg... :cry:

Kép

Kép
starlark

Starlak!
Várjuk a képet a genetika UH-ról is.
Ez a 15 hetes kép is nagyon tökéletes. Nem tudom az én képeim miért olyan szörnyű minőségűek... Pedig ez egy egyetemi kórház, ahol oktatnak is.
Vendég

Elvileg meg kell, hogy mondják az AFP-t mire mész genetikára.
Az UH-s orvos kéri, az a belépő!
Szorítunk nektek!
Vendég

A Rennie nekem is segít
Meg a kefír (amúgy is szeretem, de most néha kifejezetten jól esik)

Kép
Kép
csibe21

Starlak!
no akkor holnapra drukkolok Nektek :) és remélhetőleg adnak szép kis sztárfotót is.

Eszike!
Édi vagy! Én sem támogatom, hogy fent legyen a nevünk.. de neked a fotód ott van :)

szeder74

sziasztok!

Jó régen nem voltam, sajnos nem is tudok mindent visszaolvasni. Látom nagyjából mindenki írogat és jól vagytok, a babák meg szépen növögetnek a pocakokban. Azért vannak akik nem írnak túl sűrűn, remélem velük is minden OK, csak az időhiány.

Nálam minden rendben, a baby mozgását még nem érzem. Anyukám megjósolta, hogy majd csak április végén fogom.

Megvolt az AFP vérvétel. Jövő hétre lesz eredménye, de nem nagyon izgatom magam miatta. Előre mondták, hogy ne ijedjek meg, ha nem jó, mert nálam nem tudni, mikor töltöttem pontosan a 16. hetet. Ugy az AFP túl korán, sem jó, de túl későn sem ad megbízható eredményt.

Nekem is megint állandóan ég a gyomrom, pedig már olyan jó volt, hogy ez elmúlt.. A hányás szerencsére viszont már csak elvétve jelentkezik.

AFP-n volt egy velem egyidős kismama, akinek dupla akkora hasa volt mint nekem.. Kisebbségi érzésem volt teljesen.. Még mindig ugyanannyit nyomok, de azért már egyre többen rákérdeznek a hasam csúcsosságára..

Babakocsi, én nem tudom, milyent vegyek. A PP-k tetszenek, de az áruk szerintem baromi magas. Néztem egy egész jót Pierre Cardenben, azt meg nem tudom, milyen minőségre, mennyire strapabíró..
Mindegy, még van időm, de én szeretnék mindent időben beszerezni, ne az utolsó pillanatban rohangáljak.

Rönééé

Kép
röné

röné :)
Pc-k szerintem egész jók, és strapabirók, bár biztos ebben is van pro és kontra vélemény, barátnömnek nagyon bejött, igy 2. kocsinak mi is olyat vettünk.

pocakfotó (friss, most csináltam :) csak homályos :oops: )
Kép

Holnap megy a párom féléves kontrollra, kérünk egy kis drukkot.

Kép
Kép
Kép
minyu

Hozzám is visszaköltözött a gyomorégés és enyhe hányinger :( Elköltözhetne már valahova jóóóó messzire.

Kép
kistiggrincs

jó reggelt!

Sajna 5 óta nem tudok aludni. :mrgreen: Így inkább benéztem ide :) :roll:

Minyu!

Megy a drukk a férjednek!!! Szép pocid kerekedett már :D

Én még kocsi ügyben nem foglaltam állást,bár van egy gyönyörű amit csak Pesten lehet kapni. Úgy tervezzük,hogy július elején felmegyünk Pestre egy nagy bevásárló körútra... :)

Kép
Kép
a.m.

Jó reggelt, szia a.m!Én minden reggel itt kezdek! :wink:
Vendég

Minyu, szerintem nagyon helyes a pocid!

Röné, én végignéztem szinte az összes PC babakocsit.Óriási különbség van köztük.Más az öszecsukás, máshol van a súlypont,ebből kifolyólag máshogyan lehet tolni is.
Ha PC-ban gondolkodsz, ezt mindet nézd meg a kocsin, tologasd, próbáld ki, hogyan lehet padkára feltolni, pld a legkönnyebb kocsit képtelenség,olyan rossz a súlyelosztása, nem is gondolná az ember!Na, meg az összecsukás!Kérd meg, hogy mutassák meg!

Anyookának PC volt a kislánynak, és most is azt fogják használni, tehát a minősége sem lehet rossz annyira.
Nekem is PP Venezia volt az álmom, de egyre inkább barátkozom a PC-nal, szerintem nagyon szépek.És annyi pénzből, amennyiből használt PP-t veszünk, tudunk venni új PC-t, garanciával.
Régebben tettem fel képet arról, amit kinéztem, én azt hiszem, maradok annál.
Megveszem az összes kiegészítőt, és úgy teljesen jó lesz. :wink:

Bocs, hosszú lett, de szeretnék segíteni, nincs annál rosszabb, mint egy nem megfelelő babakocsival küzdeni.

Aki uh-n volt, minden oké???

Eszike, végül be tudtál azonosítani, ugye? :oops:
Én sem szeretném ide írni a nevemet, az általad említett okokból.
Olyan jó ötlet volt az iwiw, így azért jobban megismerjük egymást! :D
Vendég

Konan!
2 hét múlva kiderül, hogy értékelhető-e a minta.Ha igen, 3 hét múlva lesz eredmény.Ha nem, meg kell ismételni.És újabb 3 hét várakozás. :cry:
Csak legalább legyen értelme, és ne legyen gond...annyira izgulok...de bízom a babában, és az nem lehet, hogy nekünk csak a rossz dolgok jussanak!
Olyan sokat piszkálták már, sok uh, böködések,és olyan ügyesen kapaszkodik!

Kérdeznék valamit!
Most pénteken kell mennem kontroll uh-ra, az amnio miatt, hogy minden oké-e.Akkor éppen 17 hetes leszek.A genetikai uh-ra meg egy hét múlva, 18 hetesen.
Vajon most nem lehetne azt is megcsinálni?Vagy sokat számít az az 1 hét?
Nem azért, és szívesen nézegetem. :wink:
Csak hátha nem jó neki a sok piszkálás.
Vendég

Luca!

Ne aggodj nektek most mar csak jo dolgok fognak jonni!

Szerintem még tul kicsi a baba a genetikai uh-ra jovo heten. Nekem nem is a 18. hanem a betoltott 19. het utan kell mennem genetikai uh-ra, azt mondtak hogy minel nagyobb legyen a baba, annal jobban latnak mindent.
Itt veszpremben mar kitoltak egy hettel. 18 hetesnek mondjak meg mindig de 19 hetesen csinaljak.

Adri

KépKép
druska

Minyu! szépen kerekedik a pocid.

es megy a drukk!

Nekem is elkezdett mar kerekedni, de sajnos a "popsim" is kerekedik vele egyutt - pedig még nincs is farkasétvágyam.

kg-ban nem nyomok sokkal tobbet, de latvanyban mar igen.

A nunisoknak is gratula!

KépKép
druska

Köszi, Adri!
Akkor egy hét múlva újra látom!
Meg utána 4D...
Vendég

Sziasztok!

Luca! Szerintem érdemes lenne megkérdezni az orvosodat, hátha a holnapi UH helyett elég a jövő heti. Én sem gondolom, hogy szeretnék a túl sok piszkálást, biztos azért igyekeznek bújkálni az UH elől a babák.
sarkantyúka

És szeretném megköszönni a megnyugtató szavakat (a Cervix: 2000 érték kapcsán). Úgy döntöttem, (most már) nem pánikolok. Csak mondta volna az orvos, ha gáz van.

Az iwiw tökjó ötlet, mindjárt megkereslek Titeket. Csak én még nem vagyok rajta a táblán :oops: Mit kell tennem, hogy felkerüljek? És biztos üldözési mániám van, de Eszikének tök igaza van, itt mondunk olyan dolgokat, amit nem biztos, hogy szeretnénk, ha a közvetlen környezetünk is olvasna... SZóval nem lehetne az iwiw-es nevet vagy a szöveget úgy megváltoztatni, hogy ha vki keresgél az iwiw-en az ismerőseim között, és rátalál a 'Szeptemberi babavárók - Babanet' nevűre, akkor ne tudja megkeresni, hogy hol és miket írogatok? Így szerintem túl könnyen visszakereshetők vagyunk. Na mindegy, ez csak egy ötlet.
sarkantyúka

Sarkantyúka, holnap mindenképpen szeretnék menni, hogy az amnio nem tett-e kárt a babában.Azt írták, 1 héten belül kell menni.

Én a jövő hetit hagytam volna ki...de nem baj, ha nem lehet.
Minél többször nézik, talán annál jobb.
Vendég

Iwiw-en a saját neveddel vagy, itt meg nem.
Itt Luca vagyok, ott nem.Ez Eszikének okoz néha kisebb gondot...
Elvileg nehezen tudnak beazonosítani.
Csak annyi derül ki, hogy a 2008 szeptemberi babavárók közül egyik vagy Te.
Bár, ha ide meg teszünk fel képeket, akkor kiderül, meg azért ha valaki figyelmesen olvas, be tud azonosítani, ha nagyon akar, pld a gyerekek után.Én is volt akinél így jöttem rá, hogy ki kicsoda.
Hát, aki tag lesz ott, annak ezt be kell vállalni...
Vendég

Szép jó reggelt Nektek!

Luca!
1000-el drukkolok, szorítok és még amit tudok, hogy értékelhető legyen az eredmény és minden rendben legyen! Szerintem a két UH miatt ne izgasd magad! Megnyugtató. Engem is úgy Uh-ztak, hogy pénteken a dokibácsim, köv. hét csütörtökön pedig volt a genetikai Uh. Az UH-tól a babónak nem lesz semmi baja. Ahogy olvastam, a 4D-t nem ajánlott nagyon sűrűn (hetente) csinálni, mert az -mivel erősebb- jobban melegíti a magzatvizet. De 1x1-szer az sem árt a babának.
Mikor mész pénteken az UH-ra?

Eszike!
Renit vettem be (többet is!), de csak ideig-óráig segít. :( Ma még nem égett a gyomrom....! Hátha...! :roll: Nem akarom elkiabálni.

Sarkantyúka!
Ugye nem bántalak meg, ha helyeselek! :lol: Ez már beillene üldözési mániának. Ha valaki ilyen viszonylag bonyolult módon próbálja kideríteni, hogy ki kicsoda a babaneten és miket írogat az már csak szándékos lehet és az ellen nem sokat tehetünk. Ez kb. olyan, mint hogy perverz alakok nézegetik a felrakott pociképeket :x . Stb. stb. Ezért szerintem ne aggódj! (Egyébként tegnap amikor próbáltam összehozni az ittenieket az iwiwes nevekkel.... hááát.... nem olyan egyszerű az!)
Minyu biztosan szívesen felrak a tábliba. Nézd meg, hogy milyen adatok kellenek és akár priviben írd meg neki, úgy nem kell visszakeresgélnie a hozzászólásokban.

Kép
Kép
konan

Hát, én bejelöltem mindenkit.Akiről nem tudjátok, hogy kicsoda, az vagyok én. :wink:
Vendég

sarkantyúka :)
Ird meg az adatokat és beteszlek tábliba szivesen!

Imigyen néz ki most:
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Szia Minyu!

Én még nem adtam meg a szül. dátumomat: 1978. 03. 31.
Köv. vizs. 4D ultrahang 19-én, remélem én is kapok azután már egy kis színt, ha a Babó is úgy gondolja.
Köszi.

Kép
Kép
noni78

Sziasztok!
Egy elveszett bárány jelentkezik újra :oops:
Annyi mindent írtatok, hogy már nem is emlékszem.... néha beleolvastam a topicba, de írni már nem volt energiám....
A lényeg, megjött az AFP-m (vagyis triplateszt), és jó lett: AFP 1,1 MoM, HCG 0,92 MoM, uE3 0,66 MoM. Emlékszik rá valaki, hogy melyik érték utal lányra ill. fiúra??? Amúgy nekem a kalkulátorok fiút jósoltak, a kukucska UH-on meg inkább lánynak nézték a picurt.... Majd a 19. héten kell mennem a genetikai UH-ra, akkor lehet, hogy megkérdezzük a nemét is!!! Már csak bő egy hét, nagyon várom!

Hétvégén BP-en voltunk a tesómnál, nagybevásárlást tartottunk. Kicsi fiam felruházva a nyárra, még alkalmi szerkót is találtunk neki, mert a húgom esküvőjére megyünk bő 2 hónap múlva. Sikerült nekem is venni egy kismama-szoknyát.... Babaruha terén egyenlőre visszafogtam magam, mert fiúruhák ugye vannak, és amig nem vagyunk biztosak a nemében, nem akarok nagyon vásárolni. Ja, lányruhát meg kapunk kölcsön a barátnőmtől!

Luca, drukkolok, hogy minden rendben legyen a böködés utáni UH-on, nem semmi amin átmentél már megint :( A dokid csinálta?
Bocsi, hogy nem válaszolok mindenkinek név szerint, de olyan sok minden történt veletek.

Húú, nagyon jó babakocsi képeket láttam!!! Irigykedve néztem! Nekünk marad a régi, TOMA márkájú, nagy kerekű. Aki PC-n gondolkodik, merem neki ajánlani, mert az unokatesóméknak az van és nagyon jól bírja. Kocsi csomagtartójába is befér (WV Poló) és elég könnyű tolni is (kipróbáltam :lol: ). A mienknek annyi a hibája, hogy nem állítható a tolókar magassága... de anno ajándékba kaptuk a tesóméktól és ilyenre nem is gondoltunk. A nagy kerék és a tágas belső volt a lényeg.... Mondjuk nekem pont jó a magassága....

Az iwiw-en én is megkeresem majd a társaságot, meg a szüléssel kapcsolatos kérdésekre is válaszolok, de most indulnunk kell a baba-klubba! :lol: Balázs már itt toporog mellettem, hogy menjünk...

Kép
Kép
netti77

Sziasztok!

Minyu, nagyon szép a pocid! Drukk a párodnak!!!!!

Luca, nem lehet semmi baj!!! Most már csak jó dolgok jönnek!
Én is azt hallottam, olvastam, hogy semmi baja nem lehet a babának az uh-tól! És így legalább kétszer láthatod! :wink:

Hú, engem is érdekelne, hogy hogy is van ez az afp-jóslás! Azt hiszem az afp értékéből mondják, de mikor fiú és mikor lány?! Enyém afp 1,5 lett...

Babakocsi. PC tényleg nagyon jó, strapabíró és könnyű tolni! És befér a Fabia csomagtartójába, ilyen kocsit nem sokat találtunk...

Teszek fel róla pár képet a miénkről, de elég kaka a minőségük, mert fényképet próbáltam lefotózni...

Kép Kép Kép

Van hozzá mózes is, az jó meleg, cipzárazható, imádtam, ki is használtam rendesen, mivel Dorka novemberi - és most is jó hasznát veszem majd! Majd előtúrom és lefényképezem azt is!

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok csakok!

minyu, kérnék szépen egy RÓZSASZÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍN SZÍNEZÉST!!!! :D :D
Tegnap voltunk 4D genesisben, mindenkinek csak azt a helyet ajánlom! Eddig nem is gondoltam volna, hogy orvosi berkekben így is tudnak bánni az emberrel! :D
A kis huncut - ezentúl FLÓRA kapásból ráült az uh-ra. Kb a cuni volt az első kép amit a monitoron megpillantottunk! :D :D Jaj olyan boldog vagyok!
Amúgy a babóval minden ok. 20 cm kb és 200 gr.
Sajnos a lepény elöl van megtapadva és a kis ravasz a gerincem felé fordult, így az arcából nem sokat láttunk, de azért sikerült félig elkapni. :D
Rakok fel képeket.

Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Kép Cumizom

Kép bújócska gugolva

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Luca,
sajna tuti nem tudják hamarabb megcsinálni a genetikei uh-t. Én nekem is újra kell mennem 2 hét múlva. Akkor leszek betöltött 19 hetes.
Ilyenkor még 1 hét iszonyat sokat számít!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honeymoon! Gratulálok! Szép nevet választottatok a kislánynak!!!!

Kép
Kép
petra1980

köszi! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

én sem félnék annyira az iwiw-től
nem hiszem, hogy ha valaki itt meg is adja a nevét, túl nagy rizikója lenne
- ad 1: kívülálló végignézi az összes levelet, hátha ezt megtalálja és össze tudja hozni az iwiw-vel (hacsak tényleg nem valami rosszindulat vezérli, ami ekkora erőfeszítésre ösztönzi - mert azért 80 akárhány oldalt visszaolvasni olyan témáról, ami valljuk be, nem mindenkit köt le, azért az már elszántságot feltételez)
- ad 2: a mai internetes világban előbb utóbb úgyis kiderül mindenkiről, hogy kicsoda (mint ahogy itt is előfordult) - bár én sem adom meg csak úgy mindenkinek, hogy ki is vagyok, de azért attól sem félek, hogy ha itt valaki meglátja, hogy miket írogatok, azon valami szégyellni való lenne - hát mégis csak babát várunk, vagy nem? Miről beszélgessünk itt leginkább? Ha meg előkerül egy-két családi probléma, hát az meg a legjobb családban is előfordul szerintem. Erre mindig azt mondom, hogy az vesse ránk az első követ, akinek minden rendben van maga körül (de tényleg). Meg különben is, rá kell fogni a hormonokra, hogy most túl érzékenyek vagyunk :D

Kép
Kép
csibe21

Honey!

NAgyon édes a kis Flóra! Hogy bujkál!!! :lol: Huncutka mármost! :lol:

Anyooka!

Nekünk is fábiánk van! Még eddig nem jöttünk rá, hogy a kocsivásárlással gond lehet még jó, hogy mondod :D
A PC az Pier Cardent jelent??? Pontosan milyen fajta?? Bocs a kérdésekért,de egyre inkább érdkel a kérdés babakocsi ügyben.

Kép
Kép
a.m.

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?