A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Lois: Linket köszi

Mondtam én, hogy kell az a mountainbike-os doboz :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

hajrá Csibe!!! Remélem mostanra azért már kibújt Öcsi :wink:

Boo! Azt hiszem délben kellett meginnom,fél5re már 5 percesekel mentem be a kórházba,de mellette szedtem homeo-s bogyót is,úgyhogy nem tudom,hogy igazából melyik hozta meg az eredményt.

Dodi! Nálunk Lilinek előbb van a névnapja,mint a szülinapja :roll: Mivel én előbb voltam kiírva,nem is lett volna semmi gond,de így,hogy túlhordtam,1 héttel később van a szülinapja,mint a névnapja. De annyira Liliztük már a terhességem alatt is,hogy nem akartunk már más nevet kitaálni neki :oops:

KépKép
KépKép
nyuszi81

8.15kor megszületett Benett 4300gr-al és 60cm-vel!!! :shock: :oops: :lol: (fejecske 36cm) :wink:
Azt mondta Csibe, hogy nagyon nehéz volt, mert nagy volt a baba, ezért nem lehetett gyorsan tolni, nehogy bajuk legyen!
A gátmetszést nem érezte, viszont a barom éjszakai szülésznő/doki nem adott neki sem beöntést, sem eda-t :evil: pedig még csak 2 ujjnyira volt nyitva :roll: reggel 7kor jött a váltás, az a szülésznő már tök normális volt vele :D és végül az én dokimnál szült meg :lol:
privi szoba sajnos foglalt, úgyhogy a 3 ágyasba került, de azt hiszem csak ketten vannak benne :)
Csibe azt mondja, hogy a gyerkőc nem hasonlít senkire :lol: és kevés a haja :lol:

Mellékes info, hogy az én szobatársamat, akinek a ricinustól beindult a szülése a 35. héten :arrow: hétfőn, amikor engedték volna haza, megszült, így ma már babástól mehetett is haza :shock: :) Anno mondták neki, hogy max 2 hétig tudják bent tartani a gyereket, hát egy hét lett belőle :roll:

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 10:18-kor.

KépKép

KépKép
boo

CSIBE! GRTATULÁLOK!!!!! AZTA! MEKKORA BABA LETT TÉNYLEG!!!! 56-os rugik máris mehetnek eldobozolásra! :lol: :lol: :lol: :lol:

Úgy irigykedem!!!!!!! én is akarok kisbabát!!!! :oops: :lol:

Boo!
Kompressziós harisnyát kéne hordanod, lehet kapni combfixet, azt ugyan barom szar ilyen melegben hordani, de segíthet. Még ami segít a viszeres lábnak, az a vadgesztenye krém. Meg kéne kérdezned a védőnődet, hogy javasolja-e ezeket!
Ahogy haladsz előre a terhességgel ez csak rosszabb lesz! Kezd el kezelni!

Kép
katy76

Juhuuuu-juhuuuuuu, GRATULÁLUNK CSIBE!!!!!!
ISTEN HOZOTT BENETT!!!!!

Hú, akkor tényleg nagy baba lett :shock: :P . Majdnem, mint Botond, de még nála is nagyobb :shock: :lol: .
Csibe, nagyon büszke vagyok rád :wink: :lol: .

Boo!

2 ujjnyinál még nem adhatnak EDA-t :? . Azt csak 3 ujjnyitól lehet, azt meg ki tudja, mikor érte el. Vagy lehet, hogy nem volt anesztes (van, ahol alapból nincs, hanem meg kell beszélni, hogy legyen, ha mész szülni), és ezért nem kapott. Azért ennek általában megvan az oka :roll: . Bnőm se kapott, mi meg ott anyáztunk, hogy miért szívatják, aztán kiderült, hogy a nő a fájásgyengeség miatt nem adhatott, és nem akarta megmondani, hogy a bnőm ne akadjon ki, "ne adja fel", ezért csak húzta az időt. A módszerét lehet kritizálni, viszont szakailag helyesen döntött :wink: .

Nyavajogj nyugodtan, én többet fogok :twisted: :lol: . Sztem egy visszered fájhat, nem?

Nyuszi, Boo!

Dilemma megoldva, nem lesz Kende :twisted: :? :? . Apa megint lefikázta, szerinte ennyi erővel lehetne Kotu, Teto, vagy Dibe is :twisted: :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 10:49-kor.

KépKép

KépKép
boo

GRATULÁLUNK CSIBE!!! Isten hozott "kicsi" Benett...! :lol: :oops: :wink:

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
mokibuci

Boo!

Nekem is tornáznom kéne a légszomj miatt :roll: . És érzem is, hogy annyi az állóképességem, mint egy újszülött gidának :twisted: :lol: :lol: :oops:
Úgyhogy ma szép fokozatosan el is kezdem: A Wii-n van "stepaerobic", amit sose csináltam, mert nagyon gyengus, ami van rajta, igaziból csak ritmusos séta variálva. Viszont most kezdésnek pont jó lesz, meg letöltöttem két kismamatornát (Béres, Rubint), csak az a baj, hogy mindig halogatom :oops: . De ez nem állapot, szóval fel kell szívnom magam :twisted: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Csibe!! Szívből gratulálok Benetthez!! Szép nagy baba lett tényleg!

Dodi! Nem baj,októberig még van ideje Ricsinek,hogy szokja,ha neked tetszik :D

KépKép
KépKép
nyuszi81

Szia Benett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo,

dokihoz időpontra mentünk, de a barom vihar miatt késtek mások és így jött össze a kb 5o perc csúszás... persze Apával összekaptunk, mert én mondtam hogy maradjunk ha már itt vagyunk, ő meg közölte hogy várjuk meg, amíg kijönnek az előttünk levők, és akkor közöljük hogy nem megyünk már be... na ennek a logikáját nem értettem. Persze mire kizsilipeltük magunkat, beültünk az autóba, kijöttek az előzők :twisted: :twisted: :twisted:

Medicinlabdát perszehogyahátára akartam kötni, csak hülyeséget írtam...
Mondjuk ma is lópokróc volt, tököm kivan...
(Pedig elmentünk érte kocsival, hogy ne ázzon tökig a motoron hazafelé - kukán ült hátul, vettem vacsira fincsifincsi indiait - sültcsirkét evett, kapott Rákóczi túróst gyertyával - nem ette meg, mert edzeni megy :twisted: :twisted: :twisted: )

Gel-lac-ot már 3 hete megcsináltattam :oops: :oops: franciára, de nem szépen csinálta meg a csajszi szerintem. Mostanra meg már lenőtt, így visszamentem ahhoz a csajhoz, akinél anno voltam pedikűrön, hogy rakja rendbe. Közben csutkára beszakadt egy körmöm, így most tök rövid mindegyik és sima átlátszó a cucc rajta :twisted: :twisted: viszont jól néz majd ki rajta a sötét lakk :arrow: majd ha ráérek, játszadozom vele.

crocs :arrow: Örülök :lol: :lol: ez még az, amihez asszisztáltam, vagy már másik?

Dodi,

nem mondod komolyan, hogy most kezdesz el pocakkal tornázni? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Katy,

gondozónő nem tudom, hogy fogja bírni, azért az nagyon durván hangzik :shock:

(Nincs kedvem dolgozni, pedig a holnap reggeli megbeszéléseimre már nem tudom tovább halasztani a készülést... :? :? :evil: :twisted: :twisted: :twisted: )

KépKép

KépKép
kispocok13

Kicsi Benett!
Nagy-nagy gratula Neked, meg az Anyukádnak, hogy ilyen ügyesen csináltátok:)
Nem semmi paraméterek :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Nálunk a bölcsiben hétfőn lesz évzáró :arrow: műsorral is készülnek, annyira kíváncsi vagyok :roll: :roll: :roll:

Pénteken meg mennek kirándulni az Állatkertbe :arrow: el nem tudom képzelni, hogy ennyi törpét hogy tudnak egy helyen tartani...

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 10:50-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,

Állatkertbe gondolom az összes mindenki megy - ez ovis plusz bölcsis csoportnál kb 2o gyerek összesen, 4-5 óvónővel-gondozónővel. Szerintem ez azért menedzselhető, főleg hogy enyémgyerek a legkisebb, és őt tuti mindenki pátyolgatja :wink: :wink:

Szülinap ja, be van sértődve - neki fontos a szülinap (plusz az ő családjában nem ünneplik az ünnepeket túl meghitt módon), ez meg ugye a 3o., én viszont mióta Anyu nincs, carok rá :arrow: én toltam el, nem az álom-ajándékát kapta, ami gondolom rosszul esett neki, de nem volt energiám intézni a húga helyett... meg tegnap volt a napja, akkor kellett volna készülni, de tegnap ugye hulla voltam ő meg kretén, tehát én bepipultam...
Meg fáradt is, minden nap hajnalig-éjszakáig dolgozik. Pénteken megy bulizni a haverokkal, gondolom feleannyi piától mata lesz mint egyébként...remélem, legalább aludni most hazajön :twisted: :twisted:

Edzés: konditerembe jár, heti kétszer legalább.
(ja, és még nem ment sehova, dolgozik szótlanul - mondjuk én is... szuper a hangulat - hogy mi lesz ebből hosszú távon :?: :roll: )

Doki: belefáradtam a dologba, egy csomószor ráhagyok már dolgokat sajna, mert egyszerűbb mint veszekedni, főleg Nimród előtt (a dokinál ráadásul mások is voltak már a váróban) így ezt is hagytam. Ilyenkor az esetek 9o%-ban utána kiderül hogy nekem volt igazam, az azért jó érzés...

Gel-lac - igen, a fehér vastag volt, és volt ahol levegős maradt :twisted: De ez a másik nő nagyon alapos, ő tuti szépen fogja megcsinálni. Kiderült, itt lakik pár utcára, anno azt mondta hogy nem jön házhoz, de tegnap már ő mondta, hogy ha megszülök, mégis szívesen eljön :lol: :lol:

Képet már akartam is kérni, nagyon kíváncsi vagyok, milyen a "pici"!

KépKép

KépKép
kispocok13

FB-n láttam képet Csibe óóóriási kisfiáról, nagyon cukiság :lol: :lol: :lol:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Én is meglestem :oops: :oops:
Nagyon édes!!!

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 10:51-kor.

KépKép

KépKép
boo

Csibe: HATLAMAS GRATULA!!!!

Mi is voltunk dokinál, mindenrendben, méhszáj zárt, BAbóca éppen aludt, pont úgy, mint az apja szokott, keze a feje tetején :shock:
afp után a kórházban 18 hetes uh, ide ha nincs semmi gond csak augusztusban kell mennem. Egyébként bármi van telefonon elérem, megbeszéltük ki mikor megy nyaralni, de nyugodta hívjam akkor is, mert majdnem egy helyre megyünk egy időben. Ő LOiséknál, mi kicsit arrébb :lol: :lol: Fürdésre is kaptam engedélyt. Elevitet mostantól ne szedjem minden nap, inkább egyek sok zöldséget. A vérképem szó szerint olyan, mint egy bikáé :lol: :lol: :lol: November környékén sem utazik, illetve 1x Pécsre, de azt mondta onnan simán hazajön, ha húzzuk addig akkor a betöltött terminus napján program csaszi. Rákérdeztem, hogy a hédi után megmaradt kiálló pocak, ami állítólag a megnyúlt izmok miatt van esetleg orvosolható-e valahogy ilyenkor. Persze, majd műtét közben kicsit összehúzza nekem, ha már úgyis műtűnk, csak még szóljak előtte, hogy el ne felejtse :lol: :lol:

tike

Kispocok!

Felhívtam a körmösöm (aki egyébként 7 év körmözés alatt magasan a legjobb, legtechnilásabb volt, és sose volt gond a műkörmömmel nála, az előtte lévő kb. 6-8 körmössel viszont mindig volt bajom :twisted: :lol: ), szóval ő azt mondta, hogy a gel-lack lehúzás csak, elsősorban a körmösöké, másodsorbana vendégeké, de menjek el hozzá, csinál nekem egy sima pedikűrt, szépen kilakkozza, és ráhúz egy vékony réteg zselét, higgyem el, így sokkal tartósabb lesz, mint egy sima lakkozás. Szerdán elmentem, megcsinálta, szép lett (bár én szebb franciát festek :twisted: ), aztán hazajöttem, főztem egy tökfőzeléket (anyósomnál termett kapor, és most rákattantam :oops: :lol: ), meg petrezselymes krumplit baconbe tekert csirkemellel, és voilá, eddig bírta a körmöm :twisted: :evil: :evil: . Értsd: kb. 3 órát :evil: . Egy-egy helyen felgyűrődótt, vagyis inkább felvált, és le lehetett húzni egyben. Kétezerötér' :? . Szóval most megint saját lakkozás van rajta két napja, hát kíváncsi leszek :roll: . Pedig nálad meggyőzött a kéthetes gel-lack, lehet mégis megcsináltatom, de hol...? :?

Igen, kénytelen vagyok most kezdeni a tornát, mert ez a fulladás nem állapot, és a nyugtatón kívül ezt javasolják rá (feszült, stresszes meg nem vagyok, minek szednék nyugtatót...). Amúgy a másik topicban többen is mostanában kezdik a terhestornát, elvileg első trimeszterben nem is szabad. De ne vmi fogyasztós-aerobicosra gondolj (ezért nem is nagyon fogom firtatni a RubintRékásat), hanem inkább vmi pilates-jellegűre a tartásom, a hátam, miatt, meg vmire, ami kicsit felviszi a pulzusom, meg hátha javítja az állóképességem, mert ha ilyen nyominger leszek, nem tudom, hogy fogom elbírni a végén :? . Épp tegnap mondtam a Ricsinek, hogy kicsit örülök is, hogy most a fulladás rákényszerít a mozgásra, mert amúgy rohadt lusta vagyok, és ez nem normális, hogy évek óta nem mozgok semmit :oops: :evil: .
Amúgy elővettem a régi szopipárnát (kifli alakú, és bazi vastag), és nagyon jól aludtam vele, mert nem dőlök rá a pocakomra, így nem "nyomódik fel" a méhem :wink: .

Boo!

A te hátadra is a tornát írják, akármikortól! :wink: Azért nem írtam, mert pont rákezdtél görcsölni :? , de a visszerekre, sőt még a lábikragörcsre is jó :wink: . Találtam egy tornát, ami kifejezetten ezekre a panaszokra van, és egy klinikai gyógytornász állította össze :wink: . (Mondjuk én jóól nem azt fogom csinálni, mert ilyen panaszaim nincsenek :twisted: ), de amúgy a "9 hónap" című kismamakönyv is azt írja, hogy mozogni kötelező terhesen, csak ezt nem nyomatékosítják eléggé, és hogy a panaszok zöme ennek hiánya miatt van, de legalábbis orvosolható bármilyen mozgással (ahogy írtam a hátfájás, végtaggörcsök, légszomj, székrekedés, álmatlanság...). Botondnál én sem csináltam semmit, és jóó fosul is voltam a végén :twisted: . Eddig halogattam, aztán meg úgy voltam vele, hogy "óóó, már késő" :twisted: , de fokozatosan sose késő a könyv szerint sem, sőt, csak nem szabad most hirtelen a maratonra gyúrnom, vagy a kockás hasra, de azért egy-egy háztömbkörnyi séta, csak nyugdíjas hajlongás igazán rámfér (merthogy még ennyit se mozgok :oops: ) :lol: .
Persze ha keményedek, vagy szúrfájnemjó, akkor nem fogom forszírozni, tunyulok tovább :twisted: :lol: . ÉS általában a lelkesedésem nagy, de a kitartásom lóf@sz, szóval meglátjuk még mi lesz ebből :roll: :oops: :oops: :oops:

Tike!

Jóhírekhez juhuuuu :D !
Mit húz össze?! :shock: Én hallottam már, hogy van aki császár közben egy füst alatt megcsináltatja a hasplasztikát (persze ahhoz külön sebész is kell), de közben mindenhol azt olvasom, hogy min. egy év teljen el szülés után.
Nálad mit tud csinálni? Mindjuk nekem nem dülled(t) ki (csak amennyire előtte is :twisted: ), viszont "megnyúlt, megereszkedett" egy kicsit :? .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Teganp 2-kor feküdtünk le, moziban voltunk, meg barátkozni, és úgy beszéltük meg, hogy én kelek Botonddal, aztán ha apa felkelt, én visszafekszem :wink: . Azt hittem mosott kaki leszek, de kutya bajom :shock: . Annyira jó volt végre jól aludni, hogy 4-5 óra alvás sokkal jobban feltöltött, mint az elmúlt két hétben bármikor a komplett éjszaka :shock: :D :D . Na, megyek felteszem a húslevest, reggel 8-kor, mint a vidéki nénikék :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Csibe - GRATULA!!!!!!! Benett méretek WOW!!!!

Csajok, Pocok már tudja, Lea vesemedence gyulladást kapott. 1 hétig bent voltam vele a Sote I veseosztályán, infúziót kapott, meg intravénás AB-t mert az idióta háziorvosunk nem ismerte fel mitől lázas a gyerek :evil: :evil: :evil: Végül én csináltam egy vizelet tesztet itthon, mert büdi volt a pelusa és úgy derült ki....brrr....borzalmas volt az egész....még 2 hónapig kell antibiotikumot szednie és utána még 1 vizsgálatot fognak csinálni, h lássák nem folyik-e vissza a pisi a veséjébe és nem azért fertőződött-e föl.

Hosszabban is lehetne írni a sztorit, de nem akarok sem untatni sem rémisztgetni senkit, lényeg, ha hosszan tartó magas láza van a gyereknek és nincs más tünet, nem eszik, esetleg büdi a pelus mindig hólyaghurutra is kell gyanakodni. Lehet gyógyszertárban kapni vizeletgyűjtő zacskót, meg tesztet is.

Maradék pocakosoknak drukkolok, nagyon kiváncsi vok a kis bébikre :D

Boo - családban senkinek nem volt trombózisa, vagy hajlama rá? szólj a dokidnak. Nekem kellett szúrnom véralvadásgátlót.....

Kép

Kép
leo50

Mennyien kukorékoltok ma :shock: :shock:

Majd jövök, de most húzok dolgozni...

KépKép

KépKép
kispocok13

Ebéd kész, rendet raktam, felsöpörtem 2x (áj láv szendpit :twisted: ), kimostam egy adagot, "elmosogattam" egy adagot, bélműködést ecseteltem hosszasan a kisfiamnak :lol: , játszottunk szafarisat, ebédeltünk, "stepaerobikoztam" 30 percet és lezuhanyoztam. Gyakrabban kéne korán kelnem :roll: :lol: :lol: :lol: .

A step annyira "megerőltető" a wii-n, hogy le se izzadtam, be se keményedtem, se semmi. :wink: :lol: . És olyan ügyes voltam, hogy most már feljebb léphettem: tapsolnom is kell közben :twisted: :lol: :lol: ). De nem bánom, hogy csak ennyi, mert legalább nem hányok be tőle, meg a babának sem árt tutira mert olyan, mintha ritmusra sétálnék, csak nem mindig előre :lol: . De a semminél csak több :wink: .

Gyorsan még megnézek egy "modern családot", aztán szundi 8) .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 10:53-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

De cuki lehet a törp :D . Én se láttam nagynak, vagy daginak, bár Botond is inkább olyan masszív volt első nap, másnapra lett szumógyerek :lol: :lol: :lol: . De tök arányos sztem Benett :wink: . Még biztos ő is fáradt, azért nem eszik, majd ha már kimegy a meconium, és üres lesz a pocak is, fog ő enni :twisted: . Ezeknek a nagyobb babáknak olyan vákuumja van, hogy becarc :twisted: :lol: :lol: .

Én nem irigylem Csibét, hogy túlvan rajta :oops: . Én még nem állok készen :oops: :lol: . Nekem még kell ez a pár hónap a kisfiammal, a férjemmel hármasban, hogy felkészüljek lélekben, meg mindenhogyan, hogy kicsit leválasszam magamról Botondot, ne akkor dobjam folyton apára...stb. Persze tudom, te sem így értetted, de én sehogyan sem állok még készen, szóval nem irigylem :oops: :lol: .

Hú, holnap ki is megyek a piacra, úgy megkívántam a gyümiket (én is raklapszámra eszem pár napja :twisted: ), meg ennék már egy jóó lángost is :P .

Voltunk ma a szomszédban, és Botond vééégre elemében volt :D . Ha társaságban vagyunk, vagy gyerekek között, akkor is beszél, de közel sem annyit, vagy úgy, ahogy velünk/nekünk. Viszont a szomszédban már eléggé otthon érzi magát, pedig sokan voltunk, de akármit kérdeztünk, mindent mondott, mondatokban válaszolt, produkálta magát, úúúúúgy dagadt a mellem. A népek meg el voltak hülve, hogy még nincs két éves és fiú létére ennyit beszél 8) :D :D . A szomszédom, akik most a 3.ra gyúrnak, közölte, hogy konkrétan erre mondják, hogy "folyékonyan beszél" :D :D :D .
Eddig is tök büszke voltam rá, de most így még jobban, hogy végre mások is hallhatták órákon át :P .
Tudom, hogy ez semmit sem jelent, mert mindegyikük ugyanott fog tartani pár hónap múlva, szóval ne haragudjatok, hogy így büszkélkedek, de olyan nagy dolog ez sztem :roll: :oops: . Az én kicsi fiam "folyékonyan beszél" :cry: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nálunk a mai termés :arrow: Olló, teve, brrrrrr (motor) ..... Folyékony beszéd :arrow: Honapután kiskedden :roll:

Leo!

Te jó ég...... szegény Lea :(
Zétény is lázas(ka), furi is, mert nálunk ez fehér holló. Életében ez a harmadik alkalom.

Tike!
Csudijó hírek :lol: :lol: :lol: András szerintem nagyon szép név, én választanám szívesen, de nálunk énFérjem nem kattant rá :(
Biztos van máskor is András, én is lecseréltem a hivatalos Zétényt, mert az dec. 23.-án lett volna.

Pocok!

Továbbra is áll a virrasztás??
Sajnálom, hogy morci van, remélem már múltidő :roll:
Ja, már kipróbáltam a "kékgombot" :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sziasztok !!!

Szabad-e még idepofátlankodni ?

Először is CSIBE : NAGYON GRATULÁLOK AZ ÓRIÁS KISFIADHOZ !!!

Csajok le a kalappal előttetek , akik bevállaljátok a második porontyot ilyen kis korkülönbséggel. Persze tudom, hogy a gyerekeknek így a legjobb felnőni, de én sajnos erre alkalmatlan vagyok.

Zsombi még mindig egy energiabomba, sokat beszél és még többet mozog, minden érdekli , minden meg akar nézni, fogni, stb.. Mi fele annyi energiával sem rendelkezünk , mint Ő, így estére igencsak elfáradunk. Általában egész délután kint vagyunk, sétállunk, rohangálunk, labdázunk, barátkozunk, játszóterezünk, hétvégente pedig a barátaink egyikénél kertipartizunk. Persze előtte/utána meló, háztartás, na szóval nem unatkozom.

Kicsifiam még mindig nagy, szépen eszik, iszik, alszik, beszél, magyaráz és akkkkkkora kópé, hogy el sem hiszem néha mik pattannak ki a kis fejéből.

Szokásomhoz híven nyomon követtem eddig is az eseményeket, a Ti gyerekeitek is nagyok már.

Teszek pár képet.

Kép Kép Kép Kép

Kép
ikoka7

Ma délután belénk - pontosabban a kazánházunkba- vágott a villám :twisted: :twisted: :twisted: Nincs melegvízünk, mosógépünk és a villanyunk is olyan, mint a mesében-hol van-hol nincs. Holnap délelőtt jön a villanyszerelő, a kazánunk alsó hangon 70.000 lesz és legkorábban kedden lesz melegvízünk és természetesen hétfőtől ketten leszünk Hédivel :twisted: :twisted: Biztosítóba bejelentettük, de már most sz@rakodnak, hogy majd küldenek kárszakértőt és majd csak utána lehet megjavítani. NA apa finoman közölte velük, hogy nem fog itthagyni napokra egy 22 hónapos gyereket meg egy kismamát melegvíz nélkül, szóval kapják össze magukat!

tike

Rapid!

Tike!

Mi 4 üveg mézet szeretnénk kérni :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi: Ok! :lol:

tike

Ma 10től Halász Judit koncert a Belvárosi Fesztiválon :wink:

KépKép

KépKép
kispocok13

Tike - én is szeretnék kérni 2 üveg mézet, hozzátennéd Pocokéhoz?
Fizetés hogy megy?
köszi!

Kép

Kép
leo50

szaisztok!

már itthon vagyunk.visszaolvasni esélytelen vagyok,csak gondoltam
gyorsan bejelentkezünk,
h mizujs van...
Benett nagyon jó baba.sokat alszik és már szopizni is sikerült neki...
igaz kicsit besárgult,de nem vészes és 4170grammal hoztuk haza...

köszi mindenkinek a gratulációt és azéert igyekszem visszaolvasni és jönni....

ja és Kiara imádja öcsit simizi,pusilgatja...
és már mondja,h öcsi...sőt szinte már sokmindent mond mióta nem voltam itthon...

Boo!
apgar 9/10 volt :)

Kép
Kép
csibe83

Csibe. De jó, hogy jelentkeztél...raksz képet ide is? Én nem láttam még Benettet, de kíváncsi vagyok :wink:

Képzeljétek ma reggel Hédi bilibe pisilt. Mikor tettem tisztába láttam, hogy száraz a pelus, kérdezem, thogy kicsim nem kell pisilni? de kell. Hoztam a bilit és csodák csodája: sikerült :lol: :lol:

Viszont elmesélte, hogy nem akar bölcsibe menni, nem szeret bölcsibe járni, anyával szeretne itthon maradni és különben meg fáj a pocakja...Persze azért elvittem, délben vidám volt, elmesélte, hogy hol homokozott, evett is. Beszéltem a dadusával, mert kérdezte, hogy mi legyen az ottalvással. Tőle is kérdeztem, hogy szerinte hogy érzi magát és homlokegyenest mást mondott, mint a szomszédnéni.Azt mondta ne aggódjak miatta, szépen elvan, játszik is, bár barátai még nincsenek, de nem az szomorkodós fajta. ne aggódjak emiatt. Most nem tudom hogyan tovább, egyenlőre marad délelőttös, talán júliustól megpróbáljuk az alvást. Nem akarom, hogy tesó születésével kösse össze, a végére meg nekünk is könnyebb lenne, ha egész napos lenne...

Méz ügyben Loissal folynak a tárgyalások, részletek ha megegyeztünk :lol:

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 10:54-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 10:56-kor.

KépKép

KépKép
boo

Életjel :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Dettó :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo,

Apa szülinapra azóta fény derült, volt itt más is ami miatt befordult, ezt mondjuk itt nyilvánosan nem részletezném, de igaza volt... Mindegy, túl vagyunk rajta....

álomajándék egy iPad lett volna... csak hát, "nem tetszik a színe" ahhoz, hogy egyedül megvegyem, a tesója akivel szövetkeztem volna, meg aznap hívott, hogy na mi van? :twisted:

3 éves gyereket szoptatni - durva... itt a játszótéren is van egy anyuka, akinek kb 3 éves forma a fia, múlt héten láttam, hogy simán mellre vette nyilvánosan, miközben kiselőadást tartott a kissrácnak arról hogy ő már ehhez nagy... hurrá következetesség...

Tegnapi napotok... hát, én is tuti kiakadtam volna. De a mai már jobban hangzik :lol:

Dodi,

nekem még teljesen jól bírja a gel-lac, olyan mintha egy színtelen lakkal ki lenne lakkozva a körmöm...

gyümikívánás :arrow: nekem ilyenkor nyáron a hideg meggyleves a kattom... tavaly is raklapszámra ettem, meg már idén is elég sok fogyott.

Duma 8) 8) 8) 8)

Lois,

kékgomb :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

TIke,

akkor lehet hogy csak kavart a szomszédnéni? Tök jó!

Villám :arrow: basszus, hogy veletek mindíg történik valami, hihetetlen!

bilibe pisiléshez gratula!

Ikoka,

hellóhelló, elveszett bárányka :lol: :lol:
Zsombi még mindíg tényleg nagyfiú :shock: :shock: :shock: :lol: :lol:

Rólunk:
Nimród tegnap estére belázasodott (mondjuk már pár napja folyt az orra, meg köhögött), reggel is lázasan kelt úh megint kihívtam a dokibácsit... ma este már csak hőemelkedése volt, szerintem túl leszünk rajta csütörtökre... ű
Délután négy órát aludt :roll: biztos a hülye monszun-idő rátett még a betegségre.

KépKép

KépKép
kispocok13

Nem tudok aludni :twisted: :twisted: :twisted:

Nimród is nyöszörög...

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok - gyógyuljatok meg!!!!

Boo - alvás nálunk is hasonló, de Lea konkrétan nem tud elaludni, ha alszik délután, akármit csinálhatok, pedig próbálkozik. Ha kicsit összeszedte magát a betegség után nem fogom hagyni délután aludni már.....

Lois - ja, nagyon car volt az egész, pláne a többszöri branül beszúrás.....most meg elfogyott a hülye gyógyszere, úgyhogy mehetek rceptér :twisted:

Kép

Kép
leo50

sziasztok!

viszonylag gyors helyzetjelentés...
Benett még mindig jó abab,viszont nagyon haspók és nem merem
sokszor szoptatni,m Kiara nagyon hasfájós volt és tartok nagyon tőle,h
Benett is az lesz...
Kiara még mindig imádja,szeretgeti,puszilgatja és mindig keresi...

szüléstörténetem eléggé rövidke lesz,m nem tartott olyan hosszan...
szerda este,amikor a vihar jött még csak megérzésem volt,h valami lesz,ezért lefeküdtem
gyorsan aludni,h pihenjek és fél1kor felekltem pisilni és távozott egy kis darab nyákdugó
majd elindultak az 5 perces fájások,nekem apa 1kor kel dolgozni és akkor mondtam neki,h
sztem ne menjen be,m ebből ma baba lesz,majd 2ig itthon számolgattam az 5perces fájások és a végén már volt 3 perces is...
ekkor mondtam apának,h induljunk.2.25kor vettek fel az osztályra és
mivel ügyeletesnél szültem nem volt az éjszakai brigádba olyan aki edát szúrhatna,
szóval már akkor tudtam,h ismét simán szülök...szülésznő egy paraszt
volt és nem akart sztem dolgozni,m kb másfél óránként rám nézett és annyi...
7kor ügyelet váltás és megérkezett az új szülésznő,aki mondta,h forduljak
oldalra és úgy vajúdjak,ne üljek a baba fején és amint oldalra fordított már jobban jöttek a fájások is...
nehezebb volt most maga a szülés,m kiaránál csak nyomnom kellett,de most nem,
hanem óvatosan csak kicsiket nyomhattam,de a végén egy fájás alatt sikerült kinyomnom a fejét,majd egy nagy levegővétel után azonnal a testét is...
nagyon tündéri volt az a szülésznő,nahát a doki meg pláne...
meséltem is Boonak,h jól választott...

és akkor teszek pár képet:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Tike!

Még a múltkor írtam Ronmay-nek a "bölcsiről", csak az is elszállt...
Szóval teljesen igaza van abban, hogy ha fixen ott akarod majd hagyni egész napra, akkor azt még a nyáron be kell vezetni, ahogy írod.
Viszont az én véleményem az (nem kritikám!), hogy aki otthon van/lesz egy kicsivel, az ne adja be a nagyot egész napra :roll: . Persze könyebb lenne, de nem azért vállalta senki a kicsit, hogy "lepasszolja" a nagyot :oops: :roll: . Most ezt csak általánosságban írom, tudom, van elég para a terhességed körül...
Csak sztem, aki nincs rákényszerítve (munka, anyagiak miatt) arra, hogy "teljes műszakban" mással legyen a gyereke, az inkább csak délelőttre adja bölcsibe, ha már beadja, mert (tudjátok, a könyvmolyságom :oops: ) ilyenkor még egy gyereknek az anyja mellett a helye, és ez tény! Ráadásul a testvéri kapcsolat miatt is fontos lenne!
Ha kiszámolod, hogy kb. napi 5 órát vagy a gyerekeddel a bölcsi miatt, sztem az nagyon-nagyon kevés:( .
Főleg, ha még láthatóan nem is repes a bölcsiért, sőt, hangot is ad ennek :roll: .
Tényleg nem kritikának írom ezt, csak írtad, hogy nem tudod mi legyen, ezért írom a véleményem :wink: .

Ugyanakkor azt is belátom, hogy egy ilyen korú gyerekenek már szüksége van a rendszeres programokra, társaságban való szocializációra. Mivel mi nem járunk játszira, ezért gondoltam, hogy heti 2-3 délelőtt 2-3 órára naponta beadnám családni napközibe. Apa mikor megy reggel elvinné, és mikor jön edzésről, el is hozná. Ha nem akar menni, nem megy. Ha szoktatni kellene sokáig, mert nem szereti, nem megy. Ha bármi frusztrációt okoz majd benne, abbahagyjuk. Ez csak egy plusz lene neki, hogy jól érezhesse magát a kicsikkel. Az már persze csak plusz pozitívum, hogy jut 2-3 órán a kicsire, vagy főzésre, takarításra.... :wink: .

Szóval én nem vagyok bölcsi ellenes, de sztem a bölcsi azoknak való, akik rá vannak kényszerítve, hogy egész nap ott legyen a gyerek. A fél napokat támogatom, több az ismeret, az impulzus, játékok, emberek....stb. De ebédelni, aludni, uzsizni, otthon is tudna :wink: . Biztos nehéz lesz két kicsivel, de hosszú távon megéri, hogy veled tölti ezt az időt :wink: :D .

A többieknek később, a kisfiam engem akar 8) :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!

Napotok :evil: . Nekünk is volt pár ilyen, és pont akartam írni, hogy 100%, hogy Miron túlpörög, mert Botonddal pontosan ugyenez volt! De látom, te is pont erre jutottál :wink: . Azóta nincs vele gond megint, mióta előbb kezdjük az estét, több időt hagyok lenyugodni, ja és előbb leteszem délelőtt (ha 7 körül kel, már fél12 felé elalszik, és lenyom 3 órát :wink: ). Hiába az látszik rajtuk, hogy még tele vannak energiával, és messze az alvás, mégis úgy kidől egy perc alatt, ha időben letszem, mint akit leütnek :lol: :lol: :lol: .

Kispocok!

Új favorit sorozatom vonatkozó része: :lol: :lol: :lol:
http://nezzsorozatokat.info/?s=148&&e=2358

Nimródnak jobbulást :wink: ! Botond is kicsit beteg, mert a hülye anyja hagyta, hogy a közelgő viharban kintmaradjon homokozni. Akkor ugyan még nem esett, de hirtelen lehült a levegő, ő meg kint akart maradni. Másnapra persze jól meghült :oops: :( :( .

Csibe!

Olyan ügyi vagy :D :D :D :D :D !!!! Benettnek üzenem, hogy ő is nagyon ügyes volt, és maradjon ilyen tüneményes kisbaba :wink: ! És Kiarának is puszihegyek a kedvességért :D !
Benett amúgy nagyon szép, és fromás kiskrapek :wink: :D :D :D .
(Ahogy visszanéztem, sztem nem hasonlít Kiarára, babának sem :roll: . Ő "másik alom", de nagyon szép baba :D :D :D )

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
köszi szépen :) .a szülészeten a csodámra jártak,h mekkora baba és
simán szültem minden nélkül...
most nem tudok montázsolni képet,de sztem azért sok hasonlóság van köztük...
de lehet,h az én agyam a kopott :wink: :wink: :wink:
apa is ki van már tőlem és azt mondja,h amióta hazajöttem semmit sem tudok,ugyanis bármit kérdez midnenre az a válszom,h nem tudom :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

Éjszakánk igencsak gázos volt... Nimród nyöszörgése őrjöngésbe csapott át, majd 4 körül átvettük magunkhoz, és úgy is csak nyüglődve tudott nagy nehezen elaludni.

Csibe,

Benett tényleg olyan, mint egy játékbaba :-)

Dodi,

Bölcsivel kapcsolatosan teljesen osztom a véleményed, én is azt tervezem hogy Nimród itthon fog aludni a tesó születése után.

KépKép

KépKép
kispocok13

pocok!
hamarosan neked is lesz egy ilyen játékbabád :wink: :wink: :wink:

Nimródnak jobbulást.szegényke...

bölcsi:
itt nálunk max egy héten kétszer lehet beadni délelőttökre,szóval nekünk
ez pont jó is így.
Kiarának szüksége van a társaságra.főleg most elég un csi vagyok neki...
főleg,h még nem nagyon mozdulhatunk ki,de remélem ha kimehetünk jobb lesz...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 10:59-kor.

KépKép

KépKép
boo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?