A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Igen. :) Mi mindenhol jól tudjuk érezni magunkat, ha együtt vagyunk... :):):):):):)

Heni

Kép
szheni

Mentünk inassal sétálni...

Cupp...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Visszajöttem.

Örülök, hogy jó volt a hétvégétek, Heni!!! :D :D :D :D :D
Lehet ide is és priviben is a tudnivalókat! :D :D :D :D

KépKép
benó

Na, írom tovább a könyvet, majd szóljatok, ha jöjjek.

KépKép
benó

Akkor addig leírom, mi volt tegnap:
- Felkelünk, pihentünk. :D
- 10-re mentünk a Vivikéért anyuékhoz, és elmentünk az IKEA-ba, ahol szinte semmit se vettünk, csak néhány hálós összecsukható tárolót, amibe majd a koszos babaruhákat tesszük meg a játékokat.
Ott láttunk egy elég olcsó kanapét, Gy. meg akarta venni. Ott ebédeltünk, aztán:
- átmentünk a Decathlonba (utálom azt a boltot), ők ketten bementek, én meg jó kényelmesen elterpeszkedtem egy padon, megvártam őket a wc-knél :lol: :lol: :lol: :lol:
Aztán hazamentünk, és eldöntöttük, hogy mégse vesszük meg azt a kanapét.
Úgyhogy otthon maradtunk (mert úgy volt, hogy visszamegyünk érte), és kihajigáltunk mindent jó sok polcról meg fiókból, és leültünk a kupac szélére és dobáltuk egymásnak a cuccokat a Vivikével és a Gy.-val (ez kuka; ez még kell neked?; ez jó lesz ennek stb.), nagyon jó volt és hatékony is. :D :D :D
Utána elmentünk melegszendvicsezni, aztán visszavittük a Vivikét. Ennyi volt. :D

KépKép
benó

De jó, hogy megvettétek már a babakocsit Benó! Azt sajnálom, hogy az Ikeában nem találtatok semmi jót, de a melegszendvicsezés tuti jó lehetett Vivikével. :wink:

Heni

Kép
szheni

Miért akartok Benó új kanapét????

Kép
martik77

Nincsen kanapénk most, hanem egy nagy franciaágyunk, ami a szoba nagy részét elfoglalja. :wink: :D Meg tudod, totálisan fehér az oldala (meszes, vagy milyen), meg szét van szakadva jó nagy részen a huzat. Jó, ez még nem olyan nagy gond, inkább az, hogy sok helyet foglal. De aztán ki tudja, lehet, hogy így marad. :roll: :roll:

Találtunk volna az IKEA-ban is mindenféle jót, meg biztos a Bababörzén is, köszi, Márti, de rájöttem, hogy az én kedves volt kolléganőmnél olcsóbban sehol se veszem meg a cuccokat. Vannak nála használt ruhák is, mutatott pl. egy 300!!! Ft-os kiskabátot, semmi baja nem volt. Meg hát használt járóka stb., meg mindent beszerzési áron ad oda nekünk, nagyon-nagyon-nagyon-nagyon rendes. :D :D

KépKép
benó

Akkor úgy jobban jártok.
Az ágyat nagyon gondosan válasszátok ki,nehogy úgy járjatok mint mi.Keskeny,alig bírom kihúzni,de szép. :?

Megyek majd jövök.L.ma is és holnap is éjszakás. :(

Kép
martik77

Szegény feje. :cry:

KépKép
benó

Benó, tényleg fontos, hogy praktikus is legyen ne csak szép... és ha kell a hely, akkor tényleg érdemes vmi összecsukhatót beszerezni.

Heni

Kép
szheni

Igen, összecsukhatóra gondoltunk, a szépség annyira nem számít, gondolom, sok kaki lesz rajta majd. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Csak nem igazán láttunk olyat, ami ágyneműtartós, de még ma is megnézzük talán itt Battán.

KépKép
benó

Én se bánom, hogy tegnap nem hamarkodtuk el a vásárlást (ágy).

KépKép
benó

benó: Martonban van a Keczán bútorbolt ott vett a családom kanapét meg franciágyat nagy a választék és olcsónak is mondhatnám
jó étvágyat az ebédhez

Kép
paradizs

Jó étvágyat nektek is! Mit főztél ma? :D

KépKép
benó

Köszi egyébként. Merre van az? Ahogy bemegyünk, mindjárt az elején?

KépKép
benó

181. oldalnál tartok, írva 99.

KépKép
benó

Na, pl. beillesztem ide azt, ami ebben a könyvben van a szopiról és akkor egy külön dokumentumban a fő címek alatt gyűjthetnénk mindannyiunk véleményét az egyes kérdésről.

Előre mondom, nem muszáj elolvasni, marha hosszú:
Szoptatás

Ne hagyd, hogy bárki elhitesse veled, a szoptatás eleinte nem maga a pokol. Az emlő-lobbysták olyan hévvel hirdették meg az elmúlt években a maguk „breast is best” (az emlő a menő) programját, hogy sokan egyszerűen elsiklottak az első hetek kényelmetlenségei és kimerültsége fölött. Gyanakszom, hogy néhányan azért adták föl hamar, mert azt hitték, ők ritka kivételek, nekik „ez nem megy”. A vérző, lüktető mellbimbójú, félelmetesen súlyos, duzzadt, kivörösödött mel-lű, éles, szúró fájdalmat érző anyától, miközben a hathetes gyerek még másfél óránként kér enni, semmilyen dühroham nem vehető zokon. Emlékszem, egy rossz hajnalon, 3 órakor ezekkel a szavakkal ébresztettem a férjemet: - Mondjak neked valamit? Utálom ezt az istenverte szoptatást, érted? – Sok Madonna- és gyermekábrázolást láttam már, de egyiken sem vettem észre, hogy a szoptató Madonna összeszorítaná a fogát és begörbítené a lábujjait, miközben a félelme-tes csecsemőszáj első, gyötrelmes kortyát beszerzi.
A szörnyűségnek azonban egyszer vége szakad: néha csak egy-két hét kell hozzá, máskor hónapok. Ha aztán a szopás automatizálódik, az csodálatos. Tényleg a legjobb. Ha kitartasz, és az éjszaka közepén telefonálsz a Gyermek-védelmi Alap szoptatási tanácsadójának, hogy tiltakozz minden további rábe-szélés ellen („csak egy kevés tápszert, pótlásnak”), és mint egy keresztény már-tír, újabb és újabb csapások közepette bírod, hogy az apró, de elszánt oroszlán marcangoljon, eljön az a nap, amikor bárhová elindulhatsz a babával, csak a mózeskosárra van szükség, és néhány váltás pelenkára. A lányom négy hónapig egy korty vizet sem ivott: nem kellett neki és kész.
Azt mindenki tudja, hogy a csecsemők legtökéletesebb tápláléka az anyatej, íme néhány egészen önző érv arra, miért a legjobb megoldás a szopta-tás az anyának is:
- Olcsóbb.
- Ha beindult, kevés gond van vele. Nincs unalmas fertőtlenítési szertar-tás, nem borítja tejpor az egész konyhát, nem kell izgulni amiatt, hogy a cumi túl gyorsan, túl lassan ereszti át a folyadékot, vagy eltömődött, és ha mész valahová, nem kell cipelned egy arzenálra való hideg és meleg termoszt.
- A pelenkák sárgák lesznek és fahéjszagúak, míg a tehéntejtől kemények, zöldek és bűzösek. A kikerülhetetlen bukás szaga is elviselhetőbb.
- Bárhová elmehetsz a babával. Később le is fejheted a tejet, és lefagyaszthatsz belőle tartaléknak. Amikor a Tatlernél dolgoztam, lefej-tem kétszázötven grammot a hengeres kézipumpával (ez a legjobb, ke-rülj minden régi motordudára emlékeztető fajtát!), és a szerkesztői hűtő-szekrényben tároltam egész délután a művészeti szerkesztő pezsgője mellett. Este hazavittem, másnap Nicholas azt ebédelte, miközben én már a következő adagot pumpáltam, tőle tizenhat kilométernyire, az iro-da női mosdójában. Ez így ment a negyediktől a kilencedik hónapig, és nem csak a gyerek kedvéért. Így tudtam megoldani, hogy hétvégeken visszaálljak a napi háromszori rendes szoptatásra, és ne kelljen üvegek-kel bajlódnom, míg vitorlázunk.
- Mindig akad jól bevált módszer, amivel elhallgathatjuk a kicsit, még a fogzás idején is. A fogzás ne rettentsen el a szoptatástól: Nicholasnak majdnem mind kibújt, Rosenak öt, mire abbahagytam a szoptatást. Az egyetlen alkalommal, amikor Nicholas megharapott, levettem a mellem-ről, keményen ránéztem, és azt mondtam: - Ezt soha többet ne csináld, pajtás, különben jön a cumisüveg. – Még csak hat hónapos volt, de úgy látszik, megértette.
- A kicsit valószínűleg nem bántja annyira a szél. A szellentés amúgy is unalmas gond, hát még ha minden vén satrafa a szakértőjének bizonyul, és tanácsot szeretne adni – szerintük például minden nyüszögés okozója a „fogzás” vagy a „szél”. A babára vetik magukat, és vadul dörgölni kezdik a hátát, míg az állát hüvelyk- és mutatóujjukkal föltámasztják. Később, kiságya magányában a baba hálásan szellent. Az én anyatejen élő gyerekeim majdnem teljesen önszellentésre voltak programozva.
- Hála tökéletes antitestjeidnek és immunrendszerednek, a baba kevésbé kapja el a csecsemőkor ijesztő és kimerítő betegségeit. Állítólag az im-munvédelem nagy része már az első hetekben, a kolosztrummal átadó-dik. Valaminek azonban a későbbi anyatejben is lennie kell, amitől a be-tegségek elijednek, szoptató anyák tucatjaival találkoztam ugyanis, akik állítják, hogy gyerekeik az utolsó szopás után, „két héten belül fáztak meg először”.

Hozzátehetném még a listához azt az elméletet, miszerint a szoptató anyák gyorsabban nyerik vissza alakjukat. Kár, hogy ez nem föltétlenül igaz. Én pél-dául csak akkor kezdtem el fogyni, amikor abbahagytam a szoptatást, egy vo-nakodó háziorvos pedig beismerte, hogy az ilyen eset nem ritka. Viszont kit érdekel? Végül is, azokkal a táskákkal a szemed alatt, amúgy sem vagy kifeje-zetten szexbomba.
Végül remek ürügy a szoptatásra, hogy kilencven százalékban elűzi a már emlegetett bűntudatot. Valamint tökéletesen elhallgattatja a kritikusokat. Bármit gondolnak is őskáoszban leledző házadról, szürke pelenkáidról, a kommersz bababögrékről és modern babakocsikról („Bezzeg a mélykocsi jót tesz a kis hátuknak, védi őket a huzattól, de manapság sokkal inkább az anyák kényelme számít, ugye, drágám?”), be kell látniuk, hogy a lehető legjobban indítottad útnak a kisdedet. Neked magadnak is be kell látnod. Remek egogerjesztő, elv-ben – a gyakorlatban pedig a prolaktin hormon, amely néhány hónap szoptatás után szétárad az ereidben, jobb, mint a napi dupla gin.
Ami a nyilvános szoptatást illeti, én meglehetős szégyentelenül viszonyul-tam hozzá. Gyűlölöm, ha buszon vagy vonaton anyja ruháját tépkedő csecsemőt látok, miközben az anya pirul, egyre mérgesebb és nekihevültebb lesz. Mind-kettejüknek túl kell ezen jutniuk. Nicholas egyszer a Heathrow tranzitváróter-mében a jobb mellemmel kezdte, és a felszállásnál a ballal folytatta, Rose-zal pedig sok békés órát töltöttünk különböző, 220 kilométerrel száguldó InterCity vonatokon. A partikon soha nem engedtem meg magamnak, hogy diszkréten félrevonuljak valami csendes, emeleti szobába, távol a társaságtól és az italtól. Ugyanolyan bátran szoptattam homokos agglegények, püspökök és más prűdök előtt, mint amilyen bátran nevettem a peronokon álló öreg yorkshire-iek sikam-lós viccein: „Szegény kislegény! Sosem birkózik meg ekkora falattal!” Csak egyszer találkoztam egy szerencsétlen homokossal, aki ugyanozott és kotkodá-csolt a diszkrét szoptatásom ürügyén, neki egyenesen feltettem a kérdést: - Rendben, grófom, a bőgést választja vagy a szoptatást? Maga dönt. – Mert ter-mészetesen lehetsz diszkrét. A dolog titka, hogy lezser pulóvert viselj, amit deréktól fölhúzhatsz, így a baba maga takar el minden rémisztő húsdarabot. Az elöl nyíló blúzok és a melltartók katasztrofális hatásúak, a kendő elmegy, mindössze egy zsebkendős táncos ügyessége szükségeltetik hozzá, különösen, ha egy apró ököl belegabalyodik. A legfontosabb szempont, hogy sugározz bol-dogságot, azt más is átveszi, ha mégsem, akkor beteg. A fivérem, két gyermek apja, könyörgött, hogy tegyem bele a könyvbe egy tipikus férfi véleményét (rá-adásul nem egy hippiét, hanem egy vidéki ügyvédét, akit tetőtől talpig a ha-gyományos tweed burkol). – Ne rejtsd el és ne lobogtasd! – mondta. – Csináld! Nem valószínű, hogy bárkit megbántanál vele, akit szeretnél.
Mindezek után be kell vallanom, hogy sosem szoptattam asztalnál, leg-alábbis a más asztalánál, mert van valami igazság Helen kolléganőm megfigye-lésében is: - Te csak a kedves, szuszogó arcát látod, de a többiek többhektárnyi cicit és egy óriási, ugrándozó mellbimbót. – Amikor a gyerekeim elérték hat hónapos korukat, kezdtem kicsit titkosabban kezelni a szoptatást, mert ekkor már mindenkire rámosolyogtak, integettek. Van abban valami tapintatlanság, amikor az ember gyereke előbb húz egy nagy slukkot, aztán a fejét csavargatva sokat sejtetőn rávigyorog az utazóközönségre. Az utasok nem tudnak anélkül visszamosolyogni rá, hogy közben ne mosolyognának… nos, egyebekre is. Bel-ső küzdelmük eltorzítja az arcukat, te belepirulsz. Ám amíg az első négy-öt hónapban a kicsi erősen összpontosít, addig minden rendben.
Saját, keserű tapasztalatomból még egy tanácsot merítenék: ha vonaton kezdesz szoptatni, a gombolkozás, kendőhúzogatás, kikapcsolás, rendezkedés közepette, amikor már úgy festesz a rengeteg ruhaszövet között, mint egy pihés tojó, körülötted lelkesen rugdalózó lábak, zenekíséretnek kis, bugyborgó szusz-szanások – nos, mindezek előtt bizonyosodj meg róla, hol a jegyed. Egy türel-metlenül toporgó, ellenzős sapkás férfi jelenléte komolyan szétzilálhatja a ruhá-zatodat.
Akár szoptatsz, akár cumiztatsz, ne számíts rá, hogy a harmadik hónap vége előtt bármiféle „rendszer” kialakul. Ha mégis, fogadd elismerésem! Ha az em-ber számba venné is az álrendszereket, az átmeneti szüneteket, a folyamatos szopás nagyobb rohamait, az újszülött eszelős, szabályozhatatlan étkezési szo-kásait, józan elméleti rendszert akkor sem volna képes kidolgozni mindennek alapján. Az egyetlen dolog, ami segíthet, ha bevezetjük az „ebédet”, ez legalább kettéosztja a napot. Lehet, hogy ebéd előtt a kicsi háromszor szopik, utána egy-szer, másnap pedig pont fordítva, de ha ezt a középpontot legalább ebédnek hívjuk, mi magunk kezdünk hinni egy majdani józan és működőképes napi gyakorlatban. El is érkezünk oda. Rajtam a szoptatás első hónapjaiban az segí-tett, hogy a babát (evés szempontjából) nem személynek tekintettem, hiszen annak kibírhatatlanul szeszélyes lett volna. Úgy kezeltem, mint az időjárást, mint aprócska, kiszámíthatatlan mikroklímát. Ugye nem számítasz ma 9.30-kor esőre csak azért, mert tegnap pontban akkor esett? Sodródj: az első őrült, álom-talan hónapokban engedd el magad, később aztán úgyis minden egyszerre meg-oldódik. A rendszeresség felé vezető legjobb út, ha váratlanul észreveszed, hogy legnagyobb meglepetésedre a kicsi egy héten át nagyjából ugyanolyan időközökben kér enni. Csodálod érte. Micsoda véletlen. Csak nem…. csak nem tart még tovább is?.... És tovább tart, a baba beállt egy adott rendszerre, amit aztán ügyesen a napirendedhez igazíthatsz.
Mellesleg, ezek az első bolond, minden rendszert nélkülöző hetek rendesen megtépázzák az anya idegeit: sok nő nappal sem képes pihenni, aludni meg főleg nem, hátha a baba sír. Vagyunk néhányan, akik görcsösen fekszünk az ágyban, és tizedszer olvassuk el ugyanazt az újságfőcímet, minden percben arra várva, hogy a hálószobából fölhangzik az első süvöltés. Elvesztegethetsz így akár három teljes órát, amit a baba átalszik, hogy aztán ingerülten fogadd, ami-kor fölébred. A legjobb ellenszer nem a válium, hanem valaki – bármely nagy-jából megbízható személy – aki kiviszi a kicsit a házból. Tologatja a gyerekko-csiban a háztömb körül, és ígéretet tesz rá, hogy legalább másfél óráig nem hozza vissza. Ennyit megtehet apád, anyád, a férjed, illetve bármely normális tizenhat éves – életmentő, ugyanakkor apró segítség. Nem szégyen kérni.

Éjjel-nappal… te vagy ügyeletben. Te kelsz fel a babához. Ez a szoptatás óriási hátránya. Az újszülött még nem tudja, mire való az éjszaka. Fokozatosan jön rá abból, hogy te mennyivel zordabb, csendesebb, hasznavehetetlenebb vagy este 10 után. A kicsi egész napos mulattatása után a zavartalan éjszakai álom bizto-sítása a következő gond. A kemény ellenállás csak hosszabbítja a gyötrődést, a te idegeid hamarabb felmondják a szolgálatot, mint ahogy a baba abbahagyná a sírást. Ennyi erővel akár azonnal fel is kelhetsz. Az éjszakai szopás után néme-lyik gyerek nem akar újra elaludni – ez elég elkeserítő. Viszont a helyzet foko-zatosan javul: visszataszító szokásukat még az állhatatos éjszakai evők is el-hagyják néhány hét alatt. Az éjszakai álom időtartama egyre nő. Néhányan megpróbálják felgyorsítani a folyamatot: este jól kifárasztják a babát, mások részletesen kidolgozott rítust vezetnek be – hálóruha, esti fésülködés, éneklés, a megszokott idő, kiságy, szoba -, egy barátnőm a bölcsőt az ágya mellé tette, és félálomban ringatta az egyik lábával, melyet egy régi övvel a bölcsőhöz kötö-zött. (Természetesen semmiféle biológiai adottság nem zárja ki a hasonló tevé-kenységek köréből az apát.) Négy-öt hónap elteltével érdemes kipróbálni a régi trükköt, és éjszaka csak vízzel kínálni a babát: sok gyerek már ilyenkor elég okos ahhoz, hogy eldöntse, a víz miatt nem érdemes fölébredni.
Különben pedig, ha nyugodt maradsz, elfogadsz minden segítséget, minden nappali szabad percet, és nem vársz el semmi különösebbet ifjú sarjad-tól, lehet, hogy előbb belefárad az éjszakai műsorba, mint te. Egy hároméves gyerek édesanyja azt mondta: - Később rájössz, hogy milyen gyorsan elmúlik minden. Azt hinnéd, a rémségek egy örökkévalóságig tartanak, aztán szembe találod magad a felnőtt gyerekeiddel. A legkisebbel kifejezetten élveztem az éjszakai szoptatást. Jó volt a szürcsölő apróságot ott érezni magam mellett az éjszaka közepén, és tudtam, hogy az egész úgysem tart soká. – Az első gyere-kemmel én is valami hasonlót éltem át: megerőltető munkát végeztem, napi nyolc órát töltöttem távol, amit rettenetesen irigyeltem a dadától. Az éjszaka varázsa viszont a miénk maradt, a kicsi ott vigyorgott rám a pelenkázón, és gyöngéden cirógatta a mellemet. Mindig a kezem ügyében tartottam egy Agatha Christie-t, és végigolvastam azt a félórát, amit ő félálomban végigszo-pott. Mire kivégeztem a ház összes Agatha Christie-jét, a fiam tíz hónapos lett, és a megerőltető munka a végéhez közeledett. Így aztán három alkalommal a férjemet küldtem be egy-egy cumisüveg vízzel, és Nicholas azontúl nem ébredt fel éjszaka. Véget ért egy korszak. Azóta sem tudok úgy ellépni egy Agatha Christie-kkel telezsúfolt könyvállvány mellett, hogy ne érezném a tejet bizse-regni a mellemben….

KépKép
benó

Wouw Benó! Ez nem semmi! :)

Heni

Kép
szheni

Bocs, mondom, nem kell elolvasni, és ezt a könyvet most már mindjárt be is fejezem, és ki tudjátok magatoknak nyomtatni (ha pl. tudtok olyat, hogy egy lapra 2 oldal - valahogy meg lehet csinálni).

KépKép
benó

Hú ennyit írni(bemásolni,lemásolni)!! :shock: :shock: :shock:
Szóval értitek! :oops: :D
Lementünk a Möbelixbe,de csak nézelődni. :?

Kép
martik77

pusszancs :D :D :D :D
Vagy már visszajöttetek? :lol:

KépKép
benó

Visszajöttünk,most olvasom amit beírtál.

Kép
martik77

Jó tömör az tuti.De egy csomó mindenbe igaza van a szoptatással kapcsolatban.
Tény,hogy ez a legjobb a babának.Az pedig,hogy kinek mennyi teje van,vagy,hogy hol tud szoptatni az már egyén függő.Én nyilvános helyen tuti nem csinálnám.Attól prűdebb vagyok,meg én Dömével is úgy indultam el mindenhová,hogy előtte megetettem,ha olyan emberhez mentem,ahol félretudtam vonulni ha kellett megetette.

Kép
martik77

Megyek pihenek,mert L úgy is ide akar ülni.Szegényke. :? Tök rosszkedvű a két éjszaka miatt.Megértem. :(

Kép
martik77

Bemásoltam a véleményedet a Használati utasításba.
Otthon sajnos ezt nem tudom csinálni (nincs Word), úgyhogy majd el kell küldeni nekem e-mailben is vagy valahogy, mert el fogom felejteni.

KépKép
benó

Lacinak óriási kitartást kívánok!!!! Szegény feje, én is utálnám ezt az éjszakázást. :cry: :cry: :cry: :cry:
Pihengess.
Nem tudom, tudok-e jönni du, ha nem, akkor is IMÁDLAK BENNETEKET, csak a gép kaki. :x :x :x :x

KépKép
benó

Mentem haza. Puszi

KépKép
benó

benó:a Beetowen park környékén van azt hiszem de az biztos hogy a jelzőlámpánál jobbra kell fordulni és már bal kézfelől meg is látjátok, maradt még a tegnapi töltött húsból azt ettük és utána egy kis pihenés nem tudom hogy te hogy tudsz dolgozni és az egész terhességem alatt olyan fáradt avgyok és napközben is lefekszem 1-2órát aludni vagy csak úgy feküdni, ügyi vagy hogy így dolgozol

Kép
paradizs

bocsika de rossz gombot nyomtam meg megyünk úszni majd este jövők ha el nem fárdunk így négyesben
mindenkinek kellemes délutánt puszika

Kép
paradizs

benó: a pontos cím Dózsa Gy út 2. tel:22460183

Kép
paradizs

Halihó.Aludtam egy keveset és iszonyatos fejfájásra ébredtem.Muszáj voltam két gyógyszert bevenni és még mindig fáj a fejem. :)

Kép
martik77

Szia Márti!

Tanfolyamon vagyok. Dwe sikerült visszaolvasnom.

Jaj, látom fáj a kobakod. :( Mit tudsz csinálni vele?

Kép
flóra 11

Látom Benó is előkerült. :lol: Szal akkor elkezdtétek Benó a kipakolást. Helyes. Még annyi cucc fog felhalmozódni, hogy csak na! Kell a hely.

Kép
flóra 11

Csak gyógyszer mert amúgy még a hányinger is rajtam van emiatt.A migrén ilyen nem???
Már múlik,de én nem bírom a fájdalmat és minden perc óráknak tűnik.Mi lesz ha szülök??? :oops: :?

Kép
martik77

Tancsu nem éri be a hagyományos tempójával sem. Felcsapott nemzetközi gyorssá. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Haladunk! :lol: :lol: :lol:

Kép
flóra 11

Márti, ne parázz már előre! Hiszen egyszer már szültél, másodszor már csak gyakorlásképp csinálod. :lol:

Kép
flóra 11

Edina mikor jön már? Olyan kíváncsi vagyok! 8)

Kép
flóra 11

Na, talán megyünk.

Pá...

Kép
flóra 11

Nem voltál ott az elsőnél!!!!Pszihó és krimi!!!Nagyon parázok!!!! :oops: :lol:

Kép
martik77

Na most múlt el a fejfájásom,lehet egy picit hamarabb.Megpróbáltam nem figyelni rá.L.elment dolgozni én meg mosogattam. :)

Edina!!!Mik a hírek???? :shock: :shock: :shock:

Kép
martik77

Sziasztok,

újra Pesten! :( Olyan, de olyan jó volt Füreden!!!!! :D :D :D Korcsolyáztunk tegnap és tegnap előtt is, tegnap két és fél órát és ma elég jó izomlázam van :oops: Ugye aki nem szokja a szántást... :oops: :lol: :lol: De mennék minden nap ha otthon laknék! Ilyenkor mindig olyan honvágyam van :(

Picit olvastam vissza, csak annyit, hogy mindenki jól van :oops: Annyit írtatok, hogy ez most órákat venne igénybe :shock:

Kép
szilzi

Helló Márti! :D

Igen, Edinát én is nagyon várom! :wink:

Ugye, tényleg jól olvastam és mindenki jól van? :roll:

Kép
szilzi

Szia!!De jó,hogy vagy!!!Várjuk Edinát a hírekkel(UH) de még semmi. :roll: :roll: :roll:

Kép
martik77

Mindenki jól van!!Igaz tegnap óta Zsuzsi se volt,de ő tuti fáradt a du műszak miatt. :(

Kép
martik77

És Benóék vettek babakocsit meg kaptak tipegőt ajándékba. :)

Kép
martik77

Na akkor jó, hogy mindenki jól van! Flórát olvastam, hogy elkenődött kicsit, sajnálom, de tudom, hogy Ő erős és menni fog tovább! :wink:
A sütidet is olvastam! :? Ne foglalkozz semmivel! Nekem amit könnyűnek írnak, sosem sikerül igazán jól! Olvasd el a többiek receptjeit, azok tényleg jók! :wink:

Kép
szilzi

Ez a felirat a badykon:
- Kicsi vagyok, de én vagyok a főnök! :D :D :D
- Eladó a tesóm, minden megoldás érdekel! :D :D :D

Mert bady nem tipegő. :oops: :)

Kép
martik77

Akkor megvan a 20e-es babakocsi?? :D :D Az tök jó! :D :D Gratulálok hozzá Benó! :D :D

Kép
szilzi

:lol: :lol: :lol: :lol: Ezek nagyon jók!! :lol: :lol: :lol:

Kép
szilzi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?