Sziasztok!
Én is csatlakozom a még szülni nem szándékozók táborához

. Ugyanis a tetőtér beépítése még sehogy sem áll. A babaszoba elkészült, de egyenlőre még a srácok laknak itt (ez volt korábban a szobájuk). A babaruhák még dobozban vannak, áááá inkább nem is sorolom

!
Mmarica!
Gyönyörű a kiságyatok, és a hordozó is

! Pocakfotót is kérünk!
Anitja!
Ha jól emlékszem te rendeltél mikrogyöngyös szopipárnát. Te vettél ki a gyöngyökből? Én nem vettem ki, engem nem zavar, hogy kemény. A honlapon azt írták, hogy túltöltik, vegyünk ki belőle valamennyit, és mikor összeesik, akkor pótoljuk a mikrogyöngyöket.
Hajni!
Én is úgy tudom, hogy nem kötelező vizsgálniuk a streptococcust. Ez orvosonként változik, hogy elvégzik-e a vizsgálatot. Az én dokim megcsinálja a pácienseinek, én jövő héten megyek hozzá. Szerintem ha kifizeted akkor leveszik, úgyhogy ne aggódj!
Motiot!
Jobbulást Ábelnek

!
Miléna!
Nem próbáltam még letölteni, de biztos sikerülni fog (ha másképp nem, tesómat elhívom segíteni)! Neked akkor mielőbbi szülést kívánok

! De ha nem a saját dokidnál fogsz szülni, szerintem az sem nagy gáz! Biztos jó kezekben leszel! Zéti meg maradjon a pocakban ameddig szeretne.
Babamérleghez én is annyit írnék, hogy egyik gyerekemet sem mértem, csak tanácsadáson. Felesleges dolognak tartom. Nálunk mindkét gyerek hasonló méretekkel született, ugyanazt az anyatejet itta (az enyémet), és mégis más ütemben gyarapodtak. A nagyobbik fiamat 3130 g-mal engedték ki a kórházból, 6 hónaposan volt 6000 g, 1 évesen 8600 g. A kisebbik fiam, Bálint 2900 g volt, mikor kijött a kórházból, 1 hónaposan
4700 g volt, 2 hónaposan
6160 g, 1 évesen pedig 9350 g.
Szóval kb. azonos súllyal születtek, és 1 éves korukra hasonló súlyuk lett, de ezt más ütemű gyarapodással érték el. A nagyobbiknál a doktornő, és a védőnő is mondogatta, hogy éppen csak annyit gyarapszik, amennyi kell. De ez miért lenne baj? Volt, hogy a doktornő tápszert akart neki felírni. Egyébként már más doktornőhöz járunk. Az új doktornénink kérdezte, hogy az 1 hetes Bálint fiam hányszor szopik 1 nap. Mivel a gyerek olyan volt, mint a svájci óra (pontosan 4 óránként kelt) 6-szor szopott. Erre ő azt mondta, hogy egy újszülöttnek még 10-12- szer kéne szopnia (én meg azt mondtam magamban, ha ez a gyerek ilyen nyugodtan alszik, én bizony fel nem ébresztem). Végül az első súlymérés (1 hónaposan) engem igazolt, a majdnem 2 kg-os hízással (ja, az tök vicces volt, mikor a tanácsadáson lemértünk 1 szopit kíváncsiságból: "kemény" 30 g-ot evett Bálint

). Hú, most látom jó hosszú lettem, csak azt akartam illusztrálni, hogy sok téveszme él még a szoptatással kapcsolatban, és nem feltétlenül kell sem a védőnőre, sem a doktornőre hallgatni, mert nem biztos, hogy jobban tudják, vagy tájékozottabbak, mint a kismama. Én mondjuk a védőnőm véleményére adok, ő nagyon tájékozott minden téren (homeopátia stb.). A dokinéninket szeretjük nagyon, de nem az ő véleménye alapján szoptattam a Bálintot, hanem a megérzéseimre hallgattam, ahogy annó Benedeknél is (nem kezdtem el tápszerezni csak azért, mert nem nőtt úgy, mint a bolondgomba).
Na, most már eldugulok.
Sziasztok: Anita