A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok lányok!

Kangu, én azt a borzalmat nem tudtam használni, úgy éreztem attól lesz koszos a gyerek.
Én az első naptól johnson baba fürdetőt használtam, az bejött Szávánál, nem voltak bőrproblémái tőle.

Lányok, tök ciki, mivel már szültem, de végül is mi a lényege a mellszívónak? Hogy több leygen a tej? Vagy a felesleget leszívni?
Mi is vettünk anno, de nem tudtam használni, mert iszonyatosan fájt, ahogy szívta, majd bepisiltem. Az első 2 hétben nem volt tejem, tápszerrel pótoltuk, szóval mindig kiszívta az utolsó cseppet is, nem kellett mellszívó, mikor meg nagyon bedurralt, akkor kézzel könnyítettem rajta, hogy ne feszüljön annyira, vagy ha maradt még szopizás után a mellemben, akkor is kézel kimasszíroztam.
Én nem tettem el a hűtőbe tejet, meg ilyesmi, mert tudtam, hogy úgysem fogom felhasználni, és tényleg nem volt olyan, hogy szükség lett volna rá.

Kangu, te értesz az ilyen dolgokhoz, miért lett nekem ilyen alacsony (4,5) a terheléses cukrom? Itthon azért mindig magasabbakat mértem ha bereggeliztem, vagy édes teát ittam.
Talán a mozgás vagy az adrenalin lebontotta? :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Jajj, azt nem is meséltem nektek, hogy legutóbb a védőnő kérdezte tőlem ,hogy használom-e, olvasom-e az internetet.
Azt mondta, ne nagyon tegyem, mert annyi hülyeséget összehordanak ott, és csak íjesztgetik a kismamákat. :lol: :lol: :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Nekem a védőnő adott egy listát, hogy mit vegyek meg a babának előre (alkohol, hintőpor, popsikenőcs, fürdetőkenőcs, testápoló, napraforgóolaj, mégegy fajta hintőpor, kúpok, meg a nekem való homeopátiás tejserkentő bogyó), a többire mondta, hogy majd a gyerekorvos felírja.

Andus: Igaza van, de azért a védőnők meg az orvosok is hajlamosak ijesztgetni a kismamákat...

Kész lett a tapétázás, sajna a macis+ egeres bordűrt nem tudtuk feltenni, mert meg kellett volna várni míg megszárad a tapéta. A derekam még ma is fáj, pedig nem egy nagy szobáról van szó... Majd teszek fel képet!!

Kép
cserkészkolbász

Andus: Csak annyira vagyok szakértő cukor témában mint te :oops: Az biztos, hogy a mozgás bontja a cukrot, én a mérés előtt felgyalogoltam a 7. emeletre biztos-ami biztos alapon :oops: De a terhességi cukrosoknak is nagyon javasolják a hosszú sétákat. De lehet az is, hogy a cukormérőd nem jó, v. a tesztcsíkok vesztették el a szavatosságukat. Persze a labor eredmény is lehet hibás. Végülis mindegy, a cukorprogramot megúsztad :D A napjaidat pedig úsem cukrászdákban töltöd :)

Nekem pont azt a márkájú babafürdetőt tiltotta meg a gyerekorvos, mert állítólag sok baba allergiás rá. Az első gyereken okulva én is azt szándékoztam használni a másodiknál, dehát megtiltották. Maradt az az iszonyatos maszat gyógyszertári. Viszont javasolták, hogy mikróban olvasszam, v. egy kis üveg meleg vízben oldjam-rázogassam, hogy használhatóvá váljék. Azért vicces, hogy annyi minden mellett még ilyenekkel is küzdeni kell.... :roll:

Kép
kangu

Szerintem az orvosok járnak élen az ijesztegetésben, tisztelet a kivételnek. Amit én az első gyereknél átéltem :roll: Szerintem az egész díszes társaság gyászba borult, hogy semmi jóslatuk nem jött be, totál egészséges a gyerek. Pedig születése után is agyon vizsgálgatták, hátha mégis :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
kangu

Szerintem jó a vércukormérőm, mert mielőtt indultam 5,4 volt az eredményem, és ehhez képest úgy 35-40 percre vették le bent a vért, szóval reális.
Azóta is méregettem, nekem is sokszor jött ki 5 alatti eredmény, csak előfordult már, hogy jóóól bekajáltam, és evés után 1 órával 6,8 lett, az meg sok egy kicsit, nem?

Na mindegy, lényeg, hogy jóóó, és ennek annyira örülök, hogy nem fognak csesztetni a cukor miatt, mint annak idején Szávával.
De az is igaz, hogy én is direkt mozogtam most, mikor Szávával voltam terhelésen, akkor ott szépen leültem a 2 órát, olvasgattam közben. Lehet, hogy ott rontottam el a dolgot? :lol:

Zsuzsi, irigyellek, hogy kész a szoba, és a töbieket is akiknek már megvan a babaszoba. Én még mindig ott tartok, hogy be sem lehet lépni, olyan kupi van. Ráadásul rengeteg melóm is van, nem tudom, hogy mikor leszek készen.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

lkverus csőnyelés brrrrrr... nekem is volt, soha többet, inkább öt szülés! drukkolok, hogy inkább rendbejöjjön a dolog!

zsufi én nagyon sokat használtam a fejőt (kézi avent volt), szerettem is, biztonságérzetet adott, és ha jött egy mennyiségi ugrás, akkor a fejővel szaporítottam (most pl már megvettem az elektromosat).
de ismerek olyat is, aki szinte nem is használta. tényleg nagyon ember-függő...
a krémekkel kapcsolatban nagyon egyetértek a védőnőddel, a patikai cuccok sokkal jobbak, mint a boltiak. azokat telenyomják mindenféle haszontalan anyaggal, csak hogy jobban eladhatók legyenek, aztán egy csomó bébi allergiás is lesz rájuk.

andabella jó bizony, gratula hozzá :D

kangu na a patikai fürdetőkrém tényleg borzalom. állítólag az a titka, hogy először bekrémezed vele a gyereket, aztán rakod a vízbe. hááát, nem tudom. én tuti, hogy a fiam ekcémás bőrére való csodafürdetőt fogom Milosnál is használni. Baja 100%-ban nem lesz tőle (sőt), viszont kezelhető állagú a cucc :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Andus: Hiába, akit már egyszer megszivattak a cukorral, az egy életre megtanulja, hogyan lehet finoman befolyásolni az eredményt :lol: :lol: :lol: Mindenesetre én is mint a hülye, folyamatosan szurogatom az ujjamat, méricskélek. Ez már beteges :? Az egyik vacsoránál viszont sikerült 7,2-re felvinni a cukromat: 1 szendvics, 1 bögre tej,1 túró-rudi, 2 szelet cukrozott sütőtök, néhány csokis keksz így egyhuzamban :lol: Másnap hasmenés :?

A fürdés elötti kenegetést kipróbáltam. Nem volt túl sikeres, nem akart lejönni a gyerek bőréről az a csodamaszat. Aki kitalálta ennek a krémek a receptjét, azt jól bekenném vele, aztán mosogassa.... :roll:

Kép
kangu

LkVerus, Oli olyan hányingert tud nekem is okozni, h csak na... :D

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Először is nagyon köszönöm lányok a megnyugtatást, de tudjátok, hogy milyen az, amikor valakinek beleültetik a bogarat a fülébe! :? Szegény férjemet már szétnyaggatam, mindig a pocakomról kérdezem, hogy szerinte nincs-e nagyon lent! De próbálok nem törődni vele, most voltam 2 hete orvosnál, teljesen zárt volt a méhszájam, akkor is ugyanúgy volt a pocim! :roll:

A tegnapi vacsoránk nagyon jól sikerült, felelevenítettük a szép emlékeket! :lol:

Eszter: Sikerült összerakni a kiságyat? Raksz fel róla képet? :wink:

Panna: Örülök, hogy jól sikerült a torta, és az ajándéknak is nagyon örült a férjed! :)
Tényleg nagyon aranyos a férjem, mindig meg tud úgy lepni, amikor nem is számítok rá! :D

Pmónika: Örülök, hogy minden rendben van veletek, és hogy benéztél! :)

Kangu: Akkor most pihend ki a múlt heti fáradalmakat! :)

Gjéti: Remélem mára már elmúlt a pocakfeszülésed! :roll:

Julcsi: Meggyőztél, hétvégén én is sütök kuglófot! :lol:
Sajnálom, hogy előjött megint a fájdalom! :cry: Hát nekem a torna sokat segít rajta, más ötletem sajnos nincs! De az háton fekvést az én hátam se szereti! :?

Yve: Nagyon jó, hogy van segítséged! Pihenj amennyit csak tudsz! És drukkolunk Nektek nagyon!

Zümis: Bencus se nagyon csuklik! Inkább forgolódik! :roll:

Elif: Én is szövetkabátot keresek, amit utána is tudnék hordani! Megkérdezetem hol vetted? :oops:

Jázmin: Örülök, hogy túlvagy a szakdolgozaton! :)
Szép nagy pocid van! :lol:

Nicko: Hát tényleg nem eszel annyira sokat naponta! Én se eszek nálad sokkal többet! Nem is értem hova hízok, csak a hasamra! :roll:

IkVerus: Szorítok, hogy most megúszt ezt a kellemetlenséget!

Zsufi: Holnap én is kikérdezem a védőnőmet, hogy milyen márkájú babaápolási szereket ajánl! Nekem Avent kézi mellszívóm van, ez volt benne az Avent kezdő szettjébe!

Andabella: Jó a cukoreredményed, gratulálok! :)

Erika: Várjuk a képet! :)

Kiváncsi leszek nekem mit mond holnap a kilóimra a védőnő! :roll:
Férjem most 3 napot éjszakás, egyedül leszek éjszaka! :cry:
zsu83

zsu: itt vettem: http://www.2in1collection.hu/ Olyan mákom volt, hogy éppen 20%-os akció volt 2 napig, aminek a végén estem be totál véletlenül. Fenn van a képek között a kabim, térdig érő, műbőr szíjjal kötős.

Kép
Kép
elif

Elif: Köszönöm az infót! :)
zsu83

A pocakom nem feszül Zsu, viszont ma a fél napot a kórházban
töltöttem... Rengetegen voltak! Az egyik másik kórházban elromlott az
UH, és mindenki oda jött. Nem csak kismamák, minden más beteg is.
Hiába volt időpontom, 8:45-től 3-ig ott dekkoltam. :?
Nem is csodálkozok rajta h hulla fáradt vagyok. :roll:

A lényeg az,h Olival minden rendben van. A méhszájam nincs nyitva,
szóval nincs okom aggodalomra. :)

Kép

Kép
gjéti

Gjéti: Hát ez nem semmi, jól megvárakoztattak! :?
Örülök, hogy minden rendben van Veletek! :)

Elif: Nagyon tetszik a kabát! Azt hiszem megmutatom apának is! :wink: :D
zsu83

Zsu, tényleg ne izgasd magad, beszélnek olyan butaságokat...én már megtanultam ezeket a megjegyzéseket elengedni a fülem mellett...Majd amikor jön a "nem elég sűrű a tejed" vagy "van elég tejed???" na abból lesz elegetek...
Yve, pihizz, pihizz, pihizz, a lényeg a babó egészsége!
Többen írtátok, hogy fáj a derekatok, hátatok. Pestiek figyelmébe ajánlanám a súlypontklinikát: (www.sulypontklinika.hu) személyre szabott gyógytornát állítanak össze a "panaszokra", nekem sajnos nagyon hanyag volt a tartásom, csodát tett a gyógytornájuk! Szerintem érdemes felkeresni őket, én is tervezem elmenni hozzájuk egy kismama-feladatsorért.
Fürdetőkrém: tényleg macera, de a picik bőre nagyon érzékeny, szóval szerintem se vásároljatok be johnsons-ból! Mikróban fél perc alatt felovad vagy ha van vízforralótok, akkor az is leegyszerűsíti a történetet. Pici víz forral, egy mogyorónyi fürdetőkrém és pillanatok alatt felolvad. Fruzsinak gyanús volt, hogy ekcémája lesz, így csak pár hónapja fürdetem neogranormon babahabfürdőben, addig fürdetőkrémmel fürizett.
Mellszívó: nekem is kézi avent van, nekem bevált, szükségem is volt rá az elején meg a végén az elválasztásnál. Tejszaporításra és "mellkönnyítésre" (ha bedurran) is használatos :) A kórházba is vittem anno, már ott is szükség lehet rá. Ha nem akartok reckírozni, kérjetek kölcsön vagy vegyetek vaterán egy használtat, ott féláron lehet hozzájutni kb.
A diétázóknak kitartás, én még nem tudom az eredményt, csütörtökön voltam a vérvételen egyébként. Ma meg dokinéninél szokásos vizit, Öcsike most van egy kg körül és már befordult. Rákérdeztem, úgy néz ki, programozott császár leszünk, ha csak a fiatalember másként nem gondolja majd. We'll see!
Jelentem én is próbálkoztam a kakaóscsigával, de nekem sem lett az igazi. A tészta viszonylag száraz lett a krém meg nem lett elég kemény és folyt orrán-száján amíg vágtam. Talán majd legközelebb...
Berendeztük Fruzsi új szobáját, már nagyjából át is szoktattuk, így neki vettünk bútort, Faktum bútorcsalád, Cindy névre hallgat. Középkategóriás ár, az Ikeás talán picit olcsóbb, de jó masszív és vidámak a színei. Nem fotóztam, majd ha már a dekoráció is megvan.
Vigyázzatok magatokra!
andi

Kép
Kép
abencze

Sziasztok!

Fürdetőkrém: a kórházban Johnsons-t használtak, szegény gereknek olyan volt a bőre tőle, mint a krokodilé. Nekünk abszolút bevált a gyógyszertári, én a kiskád aljára kentem, utána a meleg vizet erős sugárban, zuhanyból engedtem rá, így simán feloldódott. Mi nagyon sokáig azt használtuk.

Mellszívó: A lányom 9 hónapos volt, amikor vettem (Avent, kézi), addig, ha kellett, kézzel fejtem egy kicsit. Ekkor viszont nagyon begyulladt a mellem (vicces, mert addig ilyen problémám nem volt), és ilyenkor a kézi fejés kevés, és a masszírozás miatt sem jó. Mindenesetre az Avent nagyon bevált. A legtöbb kórházban szerintem csak a nagyüzemi fejőgép van :D , azt én ki sem mertem próbálni.

Egyébként nálunk a gyerekorvos előre megírta a recepteket, amiket a férjem váltott ki, amíg mi a kórházban voltunk. Én pl. testápolót sosem használtam, hintőport is csak a köldökére. Sőt, a popsikenőcsöt is elhagytuk egy idő után, ha kicsit piros lett a bőre, Sudocremmel kentem, az nagyon jó rá. A gyógyszertári popsikenőcsnek a szagától is rosszul voltam... Persze ez bőrtípus kérdése, az érzékeny bőrű babáknak mindenképpen kell a kenegetés.

Verus! Remélem, nem lesz semmi gond, próbálj meg egyelőre ezen nem idegeskedni. Szorítok, hogy ne legyen gond.

Elif! Én is hétvégén vettem kabátot, nem kismama, hanem sima, de olyan jó fazonú, hogy végig beleférek, és még utána is lehet hordani (Zara).

Gjéti! Több mint 6 óra várakozás azért tényleg durva...

Zsu! Pozitív gondolkodás, ne hallgass senkire!

Az én lányom egy csuklóművész, naponta akár 5-6-szor is megy a műsor.

Kép
mist

Elif, Zsu: Én is pont a kedvezményes napon vásároltam a 2in1-ban. :) Vettem még egy meleg nadrágot. Kár, hogy nem találkoztunk Elif! December 5-6-án lesz 70%-os leértékelés, akkor megyek újra egy-két dolgot venni még, amúgy pedig már kis fogom húzni ezekkel. Érdemes akkor benézni, mert elég drága szerintem, de 30%ért már mindenképpen megéri. :)

Jasmin: Gratulálunk a leadott szakdolgozathoz!!! Örülönk, hogy itt vagy újra. :)

Abencze:
Én mindig örülök, ha újra jelentkezel. :) Kérünk majd képeket. :D

Jelentem, a jóga csodákra képes, egész napos hátfájásom elmúlt. :) Remélem, holnap nem ismétlem meg ezt. :?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Abencze, Mist: Én vagyok a buta, hogy foglalkozom az ilyen beszólásokkal! :?

Abencze: Örülök, hogy jelentkeztél, és hogy minden ok veletek!
Várjuk a képeket! :D

Julcsi: Örülök, hogy így használt a jóga! :)

Lassan megyünk aludni Bencussal, de úgy hiányzik apa! :cry:
zsu83

Fürdetőkrém:mist pont ezt akartam én is írni....a másik pedig az utántólthetős folyékonyszappan flakonjába beletenni és meleg vizzel összerázni....Nekem bevált használható volt.Igaz előfordult,hogy kisebb darabok voltak benne de nagy kaland!!
Mi azért is fogjuk használni mert hajlamossak vagyunk az ekcémára és a börgyogyász azt javasolt a,hogy az első 3 hónapban csak a fürdetőkrémet használjuk.

Mellszivó: mindenkinél más válik be..érdemes olyat vesnni amit bőviteni lehet kéziről elektromosra....Nekem csak a kézi vált be a madela.volt elkromos Pesztronka de....nemjött be...
A korházi tapasztalatom pedig az ,hogy ha van is mellszivó akkor azért harcot kellene vivni igy alapból vittem a sajátomat,meg ha sikerül is megszerezni akkor olyat úgysem kapsz .Mert "ipari mellszivok".
A Jánosban a madelának az állványos elekromos félelmetes szörnye volt ami nemcsak a tejcsit szivta ki hanem e szemedet is....

Védőnő látogatásom megtörtént eddig összesen 6kgnál tarok aminek nagyon örülök.De ami felh áborit az az ,hogy sem vérnyomást,sem babaszivhangot nemnéz:evil:
Hála nekem már mondhat amit akar azért tudom,hogy mi kell a babának miből mennyi...(ruha)és mi az ami totál felesleges....

Amit most viszont megfogok tenni ,azaz ,hogy előte megveszem a köldökápoláshoz a hitőport,az alkoholt....stb...
Mert nem,szeretnék úgy járni mint a lányomnál.
Hagytam magam lebeszélni a gyogyszertárban ,hogy megvegyem mert majd a gyerekorvos felirja.....Igen fel is írta de mi szombaton mentünk haza a gyerekorvos csak kedden jött ki.. és vasárnapra visszanyilt a gyerek köldökcsonkja.

Na megyek mertr van még tennivalóm és indulok vezetni ... :oops:

Kép
zümis

Háfi, meglestem, hogy tegnap volt a nagy nap, szóval NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!

Nem fáj a hátam :D , és megyek uh-ra, kíváncsi vagyok, mekkora a Bogyesz! :)

Mindenkinek szép reggelt és további szép napot!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi: tényleg kár, hogy nem találkoztunk, de még bepótolhatjuk a következő akciókor akár. :) Bár azthiszem az az outlet részben lesz, ott meg inkább csak felsők voltak, mondjuk december elején az is elkel majd már egy-kettő szerintem.

Mist: ha itt nem kaptam volna, akkor szerintem én is a Zarát veszem célba, nekik szokott tényleg ilyesmi fazonú kabijuk lenni.

Bútorkereső lányok! Épp most végeztem egy önkéntes felméréssel.
Kb. találomra kiválasztottam egy Faktum bútorcsaládot (Tomi) és felhívtam a bútorboltokat, ahol ezt árulják (lényegében 4 db), mindenhonnan kértem árajánlatot a kiságyra és a komódra. A százalákos különbséget általában minden bútoron tartani szokták (legalábbis felénk). Lehúzni senkit nem akarok, de a verseny győztese aránylag magasan a Babadiszkont, így ők megint megérdemlik a reklámot. Ráadásul voltam ott, és mindenféle kiságy van, nem csak Faktum.
Részünkről csütörtökön vagy pénteken meglátogatjuk őket! :)
Ha valakit érdekel a többi bolt neve szóljon és priviben megírom.

Egyébként tegnap már úgy volt, hogy babaágykérdés letudva, mert teljesen váratlanul kaptunk egyet matracostól ajándékba, használtan, de szuper állapotban. DE, szerintem ez az ágy balesetveszélyes... aztán lehet, hogy csak túllihegem. Hosszában mindkét oldalon van olyan 2-3 ujjnyi rés a rácsok és a matrac széle között, ráadásul úgy van megoldva, hogy elég mély is az a lyuk. Szóval ki lehetne tömni, de valahogy bennem van, hogy ez nagyon nem biztonságos és néhány helyen a rácsok között is hatalmas a hely, félek a gyerek feje meg majd oda szorul be. Apóca beletett hungarocellapot, hogy majd így kitömjük, hááát.... vágtam egy arcot rá.... Matrac mindenesetre marad, mert nagyon jó, valami török ortopéd csoda :).

Kép
Kép
elif

űbababutor:Bézzétek meg a :http://babacenter.hu/index.php?pri=shop&cmd=show&sec=1&sub=0&pgr=10
miis itt vettük a kiságyat pelenkázóval....a 11 es a miénk.

Iwiwen meg ezt találtam:Februari babyk én már jelöltem is. :lol:

Kép
zümis

sziasztok!
végre kész a cukorterhelésem, nagyon jo lett. nem irom az eredményt mert itt más értékek vannak. nagyon jo volt a lötyi amit adtak, mint egy limonádé. majdnem éhenhaltam már a végére .

Kismamik! ti hogyan fogjátok csinálni amikor megszületik a baba az alvást ? veletek egy szobában? mi a véleményetek vagy mit hallottatok erröl?

majd jövök du, megyek karalábé krémlevest és túróspalacsintát csinálni, férjem kivánságára.

pusz

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!

Először is ne haragudjatok, hogy csak így ismeretlenül írok nektek!
Az elmúlt napokban nagyon sok jó állapotban lévő babaruhát töltöttem fel a http://babaruha.eladhatod.hu oldalra, nagyon kedvező árakon.
Ezek többnyire saját csemetéim és barátnőim gyermekeinek kinőtt ruhadarabjai, melyek közül több alig használt, újszerű állapotban van.
Szegeden személyes átvételre van lehetőség.
Postaköltség fix, de ha valaki csak 1-1 dolgot szeretne, nyugodtan írjon egy e-mailt és kiszámolom a pontos összeget!

Köszönöm ha benéztek!

További problémamentes, boldog babavárást kívánok nektek!

Üdvözlettel: Andi
http://babaruha.eladhatod.hu
Vendég

Sziasztok! most nem érek rá visszaolvasgatni, de muszáj megírnom mi történt! Tegnap este vagy éjszaka ellopták a bicajainkat a kertből! És le voltak zárva! Szerencsére a gyerekekét meghagyták, akkor biztos leütöttem volna vaalkit, ha azt is elviszik!
Jó hogy most vettük apáét, és végre volt mindenkinek, hát most már nem veszek...ez a többedszeri próbálkozás volt...már ez előtt is loptak bicajt tőlünk 2X. :( akkor máshol volt lezárva....Nah mindegy...ma rendőrség...egyebek, rendesek, mertfoglalkoznak az üggyel. Meg hátha csinálnak ide közvilágítást ha már ennyi lopás van :)
Szép napot! Ha eset lesz időm beugrok!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Ikverus: azt hiszem már semmin nem tudok csodálkozni. a nyáron anyukámék udvarábol a mosott ruhát lopták le a kötélröl. nem is tudom emberek hogyan tehetnek ilyet. sajnálom! :(

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy írok. Egy ideje olvasgatlak titeket, és nekünk is februárban érkezik a ketteske.
Látom, vagytok egy páran, akiknél terhességi cukrot állapítottak meg. Nekem is az volt a lányomnál, és úgy néz ki, most sem úszom meg. Bár a dokim megcsinálta a vizsgálatot a 22. héten, de most (holnap) szeretné megismételni. Nem tudom miért, talán bízik benne, hogy alacsonyabb lesz. Én is, mert bár tartom a diétát, nem szeretnék sűrűn ellenőrzésekre járni.
Az lenne a kérdésem, hogy a cukros lötyi megivása után lehet e sima vizet inni. Úgy vettem észre, hogy az lejjebb viszi a cukromat, segít, hogy könnyebben túléljem. Érdekes módon jelzi a szervezetem, ha gondjaim vannak a cukorral.
A másik kérdésem, hogy mennyi citromlevet tehetek bele. Ugyanis azt mondják, hogy akkor könnyebb meginni (nekem egyre nehezebben csúszik), és hogy 30%ban lassítja a savanyú, a savanyúság a tápanyag cukorrá alakulását. Csalásnak számít?

Ha valaki reagálna rám, megköszönném, és remélem nem lenne gond, ha néha néha benéznék hozzátok. Anno a lányommal is lelkes topikos voltam, de az megszűnt, és most is szívesen csatlakoznék egy jó kis társasághoz, bár mint már gyerekes anyuka folyton időhiányban szenvedek. De jó lenne időnként benézni.

Köszönöm!

Kép

Kép
b79andi

Én is, én is... 3. trimeszter. :) Ennek örömére mentek a pocifotók, nehogy épp ez maradjon ki. :)

lkverus: eszméletlen... hát így én sem vennék kerékpárt, hogy másokat gazdagítsak vele. :(

nicko: gratula a cukorhoz! :)

b79andi: üdv közöttünk! gratula a babához, és kitartás a diétához, ha kell! Nekem azt mondták ihatok vizet a lötyi után, de azért persze nem öntöttem magamba literszám. Citromlevet nekem a laborosok tettek bele, abból amit vittem, hmm... kb. fél decit összesen szerintem.

Kép
Kép
elif

b79andi!Üdv itt!
Szerintem nemszámit csalásnak ,ha citromlevet teszel hozzá(2egyész citrom leve)+ kicsi viz, nekem a dokim ajánlotta ugyanezt .....mert igy könnyebb meginni.
A viz ivást meg az előző terhelésnél (lányomnál)mondták,hogy kb negyed órnként kortyolhatok egyet ha nagyon hányingerem lenne...
Remélem tudtam segiteni.

Ma sem és holnap sem megyek vezetni :evil:

Verus erre nem is tudok mit mondani ...........Nálatok aztán zajlik az élet rendessen!!

Nico: Mi még mindig egy szobában alszunk a gyerekkel és februártól meg még a picur is csatlakozik ,sajna kicsi a lakás
:o ,ha nagyobb lenne akkor már a Zsót átszoktatnám a "sajátjába".De igy nemakarom a 2 nagy közé még Őt is bezsufolni.
Majd egyszer ha megépül az álomotthonunk........

Kép
zümis

b79andi!Üdv itt!
Szerintem nemszámit csalásnak ,ha citromlevet teszel hozzá(2egyész citrom leve)+ kicsi viz, nekem a dokim ajánlotta ugyanezt .....mert igy könnyebb meginni.
A viz ivást meg az előző terhelésnél (lányomnál)mondták,hogy kb negyed órnként kortyolhatok egyet ha nagyon hányingerem lenne...
Remélem tudtam segiteni.

Ma sem és holnap sem megyek vezetni :evil:

Verus erre nem is tudok mit mondani ...........Nálatok aztán zajlik az élet rendessen!!

Nico: Mi még mindig egy szobában alszunk a gyerekkel és februártól meg még a picur is csatlakozik ,sajna kicsi a lakás

Majd egyszer ha megépü :o ,ha nagyobb lenne akkor már a Zsót átszoktatnám a "sajátjába".De igy nemakarom a 2 nagy közé még Őt is bezsufolni. l az álomotthonunk........

Kép
zümis

zümis nekem azt mondták a szülőszoba látogatáson (MÁV), hogy a kórházi neonatológus ír receptet a záróhoz. Az Uzsokiban is így volt. Aztán a férjem a nagy izgalomban duplán váltott ki mindent, ötösikreknek elegendő cuccot halmoztunk fel :D

nicko gratula a jó cukor eredményhez! én valószínűleg pár hétig, amíg be nem áll az éjszakai szopi a mi szobánkban fogom tartani Milost. Egy mózeskosárban az ágyam mellett. Aztán ha már beállt a szopirend, beköltözik a nagyokhoz a gyerekszobába.
(annak a karalábé krémlevesnek a receptjét meg tudod adni? :D)

lkverus :( nagyon sajnálom a bringákat, meg főleg a bosszúságot, amit ezek a szemét tolvajok okoztak!

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!
Verus, ez nagyon bosszantó! Semmi jót nem tudok kívánni az ilyen tolvajoknak :twisted:

b79andi: Üdv köztünk! Én egy fél citromot nyomtam bele kb 2,5 dl vízbe, és azt vittem, de szerintem egy egész is mehet.
Vizet lehet utána inni, de csak sima vizet, azt mondták. És ha sétál az ember egy kicsit, nem üli le egyhelyben a 2 órát, az is lejjebb viszi a cukrot, illetve könnyebben feldolgozza szervezet.

Nicko, örülök, hogy neked is jó lett az eredmény!
A karalábé krémleves receptje engem is érdekelne :)

Én ma szeretném kipróbálni elif túrós kuglófját, már napok óta készülök rá.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Jázmin, gratula, hogy végre túl vagy a szakdogán!

Zsufi, Zsu, csináltam tegnap fotót, csak még majd át kell töltsem az otthoni gépre. Férjem összerakta szépen este, nagyon jó lett :D

Krémekre nekem is mindenki azt mondta, hogy a gyerekorvos majd felírja, a gyógyszertári kencék jobbak is, mint a bolti, mert azokra lehet allergiás reakciója a babának.

mellszívó: én is Aventet vettem, eddig mindenkitől, akivel beszéltem erről, azt halottam, hogy az a legjobb.

Andus, nekem a főnöknőm mondogatja, hogy mekkora hülyeség, hogy fórumozok, mert csak rémisztgetik az embert az interneten. Én meg mindig mondom neki, hogy nálunk jó társaság van, és ponthogy erőt tudunk egymásba önteni, ha valakinél gáz van. Szóval maradok :D

Erika, jöhet a fotó :) este ha nem felejtem el, én is teszek fel a kiságyról :)

B79Andi, örülünk, ha csatlakozol :)

Verus, nálatok mindig történik valami :( nem terveztek költözést?

KépKép

KépKép
stelly

Andus, Iricc: leirtam nektek a receptet. nálam az ,,általam megnyitott elemeknél találom meg. nem tudom hogyan kell a receptek közé berakni. vhol megtaláljátok :lol:

Kép
Kép
nicko

Nicko, nálunk is egy szobába leszünk a babával.
Mi is elég sokan leszünk anyóséknál, de én nem is mertem volna
a picit külön tenni, h őszinte legyek... Majd meglátjuk mi lesz. :)

LkVerus, sajnálom a bicajaitokat, többet ne hagyjátok a kertbe!
Házőrző kutyus? :D

Elif, édi a pocakod. :P

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Köszönöm szépen a hozzászólásokat Elif, Zümis, Stelly (Eszter). Remélem, hogy a citrom és a víz megteszi hatását. Ja, és Andi (andus70 ) köszi, megpróbálok sétálni, bár a múltkor örültem, hogy éltem, mert nagyon leterhelte a szervezetem. De talán a víz, meg a citrom... :)

És köszi, hogy ilyen kedvesen fogadtok. Jó kis társaság van itt. No és mi lesz itt februárban!!!!!! :roll: :D :D :D

Szorítsatok nekem holnap, bár így ismeretlenül... no de majd megismertek! :lol:

Kép

Kép
b79andi

b79Andi, el is felejtettem írni, h üdv közöttünk. :lol: :oops:
Mesélsz magatokról kicsit? A kislányodról, a szülésről, a kisfiúról... :)

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Ma voltam védőnőnél! +7,5 kiló eddig, ő teljesen normálisnak találta a súlyom! Decemberbe nem is kell hozzá mennem, majd ő jön hozzánk január elején, még egy szülés előtti látogatásra!
Odaadta a gyerekorvos elérhetőségeit is, de január elején ráérek még felhívni! Megkérdeztem milyen márkájú babaápolási szereket ajánl, első körbe azt mondta hogy a patikai szereket használjuk!
Fel is írta a fürdető, a popsikenőcs nevét, és a köldökcsonkápoláshoz szükséges alkoholt! Hát mondta hogy a fürdetőkrémet azt nem szokták szeretni az anyukák, hasonló okokból, mint amiket ti is leírtatok! Nekem azt ajánlotta, ha meleg vízbe feloldom, és beletöltöm egy folyékonyszappan adagolóba és onnan mindig tudom adagolni a fürdetéshez, szerinte ez a legjobb módszer! És ha száraz lesz Bencus bőre, akkor a bőrére használhatom a krémet, mint testápolót!

És most jön a szülésznő, mert délután nála is jártunk! :)
Ő már soknak találta a súlygyarapodásomat :? , így ő azt mondta, hogy figyeljek az étkezésre, kerüljem a péksütiket, a kenyeret, krumplit, rizst, édességet, sütit, sok sovány húst egyek, zöldségkörettel, gyümölcs, zöldség, joghurt, túró!
Azt mondta, hogy nem nagyon kéne 10 kiló súlytöbblet fölé mennem! :roll:
Amúgy nagyon rendes nő, megmutatta a kórházba hogy mi merre van, és január elejétől szülésfelkészítőre fogunk hozzá járni! :)
A kórház is nagyon szimpatikus! :)
Férjemmel elmondtuk, hogy egyenlőre úgy tervezzük, hogy a vajúdásnál bent lesz, kitolásnál kimegy! De a szülésznő azt mondta, ha valaki a vajúdást végigcsinálja, a végére tuti, hogy bent marad! :D

Zümis: Én is pont ezt a variációt írtam fürdetőkrém használatra, amit te is írtál! :D

Julcsi: Mi volt az uh-n? :)

Elif: Láttam az új pocakfotódat, nagyon csini vagy! :)

Nicko: Te is nagyon szép kismami vagy! És a kisfiad is nagyon aranyos! :)
Nálunk Bencus a szobájába fog aludni, egymás mellett van a háló és a gyerekszoba!

Ikverus: Hát ez nagyon durva! :evil: Jó kis világba élünk! :?

B79andi: Üdv közöttünk! :D Szorítok neked holnapra! :)

Eszter: Ok, már várom a képet! :)
zsu83

Szép estét!

Nicko: ne haragudj, végül nem küldtem Neked privit, kiment a fejemből... :( De látom, megoldottad a dolgot és már van fent képed. :) Felrakod a szuper receptjeidet is?

Elif: Nagyon szép a pocakod, mi van mellé írva??? :)
Tényleg, ha lenne kedved, mehetnénk december 5-én vagy 6-án együtt a 2in1-ba. Legalább megismerkednénk! Zsu nem tartasz velünk, vagy valaki más? Én mindenkire nagyon kiváncsi vagyok. :D

b79andi: Üdv!!! Mesélj Magadról és a Gyerekeidről, ha van időd.

LKVerus: Ez komoly, hogy lezárva, zárt kertből ellpopták a bicikliket??? Ez igazán, nagyon szomorú. :evil: :(

No, a 29. hetes ultrahangon is túl vagyunk. Képzeljétek, fél egytől fél ötig ott voltam. :evil: A SOTE I. sokszor ilyen... A Babó nagyon jól van, csücsül még bent, és forog sokat, minden értéke tökéletes szerencsére. :) Kicsit nagy, kb mint Dina kislánya, 1420 gramm most körülbelül, ami alapján január 27-én kellene megszületnie. De nem fog, mert én tudom, Ő mikor fogant :oops: , és szépen időben fog jönni (legalábbis remélem), csak jó nagy lesz Ő is. :D Az Anyukájának ügyesnek kell lennie majd a szülésnél. De majd jól összefogunk Bogyesszel és ügyesen végigcsináljuk. :)

Lányok, én annyi síró kismamát láttam ma... :cry: Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy minden valószínűség szerint egészéges lesz a Babónk... :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Képzeljétek, csoda történt!
7 órakor beállított a védőnő... Már meséltem, h barátnőm anyukája,
amikor találkoztam vele kb. 1 hónapja a boltban, azt mondta h ne is
számítsak rá, h jönni fog. Erre beállított... Mondom oké.
Megnézte az eddigi UH papírokat úgy-ahogy, kérdezte a súlygyarapodást is. Mondtam neki h most 6kg, az mondta h az ok,
és már el is ment. Itt volt 13 percig... :lol:

Jah de azért még hozzátette, h ő javasolna heti 1 diétás napot,
amikor csak gyümölcsöt eszem és vizet iszom... Lehet h ez olyan hülyeség mint Elif almanapja? Szerintetek???

Egyébként akartam már kérdezni, h ti mit gondoltok a babák itatásáról... Annyi dolgot hallottam már! Valaki azt mondja, h 1-2
hónapos korig elég a cicizés, mások meg azt h rögtön kell neki teát is adni... Az én véleményem az, h mivel nekik a tejci az étel, inni is kell a kicsinek... Nem? :oops: :)

Kép

Kép
gjéti

Zsu: Neked még annyit szerettem volna, hogy a szülésznő is érdekes... :? Miért lenne 7,5 kiló sok??? Nem értem én ezt. :evil:

Rakok fel pocakfotót én is, és új képeket, amin Tesóm gyönyörű kislányával vagyunk. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

gjéti: Nekem egyeskét nem kellett itatnom (februári baba), azt mondták, elég a tej. Ketteske augusztusi, őt itatni kellett a meleg miatt. Hármaskát nem szándékozom itatni- de ha jelzi az igényét persze kap. :)

Kép
kangu

Julcsi: Mi akkor valószínűleg nem leszünk itthon, amikor a leértékelés lesz, megyünk látogatni a dédimamámat!
Pedig én is nagyon kiváncsi vagyok Rátok! :D
Örülök, hogy minden ok a kicsi fiúval odabent, tényleg szép nagy baba lesz, de ahogy írtad, ügyik lesztek, és simán fog menni a szülés! :)
Szépen gömbölyödik a pocid! :) A tesód kislánya pedig tündéri, és nagyon jól áll a kezedbe! :D
Én se igazán értem ezt a kilós dolgot, régen meg az volt a baj, ha nem híztak sokat! :?

Gjéti: Már a te védőnőd is kezdi ezt a gyümölcsnapot! :shock: :?
Én nem fogom itatni Bencust az első hónapokba, majd tavasszal és nyáron amikor melegebb lesz az idő! Azt olvastam, hogy az anyatej a szomjúságát is csillapítja a kicsiknek! :roll:
zsu83

Sziasztok Lányok!

Most van egy csöpp időm írni, mert még nincs bent a főnököm:)

Ikverius: nagyon sajnálom a bringákat, év elején mi is így jártunk, lezárt folyosóról vitték el a férjem lezárt bicaját a 4. emeletről, az enyém nem kellett nekik, pedig az volt az olcsóbb...rendőrség...egyebeke...én is örültem, hogy foglalkoztak velem, de két hónap után küldtek egy levelet, hogy a tettes nem lett meg. Azóta onnan elköltöztünk, mert nagyon sok volt a lopás, és tutira olyan volt, aki tudta, hogy a 4.-en van egy jó bringa, mert csak úgy az utcáról nem jön be valaki ellopni..:(

B79Andi: Üdv közöttünk:) Olyan jó, neked ikreid lesznek? Én is szerettem volna:)

Cukros lötyi: én kb. fél citrom levét nyomtam bele, de előtte megkérdeztem és azt mondták lehet, aztán a citrom másik felét elnyalogattam, mert én nagyon szeretem magában:)

Altatás: Mi még nem tudjuk. Nálunk a háló 8 m2, oda nem fér el a babaágy, de a gyerekszoba a mellettünk lévő szobában van. Szerintem eleinte én a babóval alszom egy szobában és ha elaludt, átmegyek a férjem mellé:)

Mellszívó: én is kaptam egy Aventes-et kölcsönbe:)

Ma megyek dokihoz délután. Már kíváncsi vagyok mit fog mondani, mert minden kollégám kicsinyli a pocakomat, ami idegesít...Én eddig 3,5 kg-t híztam, pedig olykor-olykor lecsúszik egy kis fagyi, vagy Cola, Boci csoki egy-két kocka:) Amúgy sosem voltam édesszájú és most sem őrülök meg érte, tök jól elvagyok a gyümikkel.

Lányok! Nektek tetszik az Emese név? Vasárnap a lelkembe tiportak...anyósom azt mondta neki nem tetszik és ez nekem nagyon rosszul esett, még bőgtem is utána amikor nem látta. Férjemnek is rosszul esett, mert mi közösen találtuk ki ezt a nevet és mindkettőnknek nagyon tetszik... :oops: Előfordulhat, hogy valakinek nem jön be, de miért kell a szemünkbe mondani, meg nehogy már az legyen... :( azt mondta :( Hozzáteszem, eddig nagyon jó volt a kapcsolatunk, de részemről most mosolyszünet van...amit nagyon bánok, mert nagyon lelkiismeretes vagyok :(

Szép napot! :D

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

Andabella: ne foglalkozz anyósoddal ebben az esetben. Nekem tetszik az Emese név, és a legfőbb, hogy nektek tetszik! Nálunk ugyanez volt, minden leendő nagyszülőnek megvolt a véleménye a nevekről amiken gondolkodtunk, de ha véletlenül valamelyik név az egyiknek tetszett, akkor a másiknak biztos nem. :) Már előre fel voltam készülve erre, így egyszerűen nem vettem tudomást a negatív reakciókról.
Végül most mindenki boldog és elégedett. :D Egyszerűen szerintem ahhoz kell idő nekik is, hogy megszokják, itt most nem ők lesznek a szülők, már nem ők hozzák meg ezeket a döntéseket. Szerintem álljatok ki a választásotok mellett, ez jó első lépcsőfok ahhoz, hogy elfogadják az új szerepüket. :)

Gjéti, Zsu: 6-7,5 kg az tényleg "semmi", nehogy elkezdjetek diétázni... OK még nálam a 10-nél megértem, hogy ezt javasolták, de még én is csak próbálok jobban odafigyelni, hogy egészségtelen dolgokat ne egyek.

Julcsi:
Az van melléírva törökül, hogy "Szeretünk!", tegnap csináltam és elküldtem férjemnek meglepiből :).
Szépen megnőtt a pocid az elmúlt 2 hétben neked is, persze kell a hely annak a nagylegénynek. :) 5-6-át akkor megbeszéljük, én is benne vagyok. (És esetleg egy pocakostaliban is persze :roll: )
Tesód kislánya tényleg gyönyörűséges, nincs rá jobb szó!

Hozzám is megérkezett a csípőfájdalom (esténként, ha aznap sokat mozogtam), és az alvási gondok, háton fekve az fáj egy idő után, jobb oldalamon valami szervemet fekszem el és az, bal oldalon meg Efe rugdos piszokmódon... éljen! :roll:

Kép
Kép
elif

Andabella: Az Emese név szerintem gyönyörű, mi azért nem adtuk egyik lányunkak sem, mert már van 1 a családban :( . Egyébként a boldog tulajdonos is szereti a nevét, csak az utóbbi időben bántják egy kicsit amiatt a hülye reklám miatt. Tudod "Köszönjük Emese", na ettől a falra mászik :? . De ennek a reklámszériának is vége lesz egyszer....Ne hallgass senkire név-ügyben, ez a szülők döntése kell legyen. Nekem mindkét lányom neve ellen tiltakozott a férjem családja, most pedig a leendő kisfiam neve miatt vannak kiakadva. Szerintem nekik a százezredik Pistike, v. Mariska tetszene. :shock: Az első gyereknél engem is bántott a hozzáállásuk "Ne szúrjak már ki szegény gyerekkel", de most már csak nevetek a felháborodásukon :D

Az itatásról még annyit, hogy a baba kutacsán végigsimítva lehet érezni, ha "szomjas".

Kép
kangu

Háton fekvés? Nálam olyankor kitör a botrány. Egyik gyerekem sem türte, de most a harmadik iszonyat mit művel. Mutattam a páromnak a kiváltott hatást, hát mint a "nyolcadik utas a halál" c. horrorfilm. :( Már-már attól tartok, elvégzi a baba az orvos helyett a császármetszést. :shock: A férjem rémülten kérdezte "Megyünk szülni?" Tegnap a fogorvos is hanyat fektetett a székben a fogtöméshez. Alig vártam, hogy vége legyen a tortúrának. :(

Kép
kangu

Kangu! Miért, milyen volt amikor háton feküdtél?

Kép
Kép
andabella

Sziasztok!

Hát döbbenet ami nálunk van az biztos....költözést nagyon akarjuk, csak pénz szűkében állunk, és a lakás eladhatatlan, mert hát per alatt a kivitelező, miután lehagyta a szigetelést a falról....nem röhej? megvesz az ember egy lakást sokért, fizeti a sok hitelt, és kis villanyradiátorokkal fűt, mert még a fűtés is szarul működik....tvaly a lanygi radiátorokra 40 ezret fizettünk télen havonta, és fáztunk.....hát idén nem fűtünk a beszerelt fűtéssel :( meg a meleg száll ki a szigeteletlen falakon, és csupa penész a fal mindenütt....UTÁLOM!!!! A házközösség egy nagy rakás szar, javarészt albérlők, csak aludni járnak ide... a gondok lyuggatja a kocsigumim és ki tudja ezek után, vajon ki vitte el a bicajokat... :(
Amúgy földszinten lakunk, és sarokkertünk van egész nagy....tavaly a kocsibeállóban volt a két bringa lelakatolva az ereszhez a kocsi melett, és a belsőt lenyúlták....2 lezáróval volt lelakatolva....most a kertben a szobaablak alatt voltak összezárva, kívül a kisbrinyók, hátul a két nagy, és a falon felszerelt vashoz volt lakatolva mind szintén két záróval, de most már profi mototrlezáróval.... :( tegnap vettem láncot, és befűztem sörösüvegekkel a bicajokra....talán hallom ha vinnék...de hát nem tudok folyton itthon dekkolni....közvilágítás itt az asztfaltos úton nics, bezzeg a földutak mellé építettek...szabad préda vagyunk....másfél éve ablakon jöttek be, elvitték a monitort, fényképezőt, és ami kint volt az asztalon ékszer...stb. még apa villanyborotváját is.... :) az ablakot természetesen simán vissza lehetett zárni, mintha misem történt volna.... és tudták hova miért kell bejönni.... :) Hát félek itt lakni, és nagyon utálok! De egyenlőre nem tudunk szabadulni, pedig már tervben van.... Ki is néztük hova mennénk....majd nyerünk a lottón! :):)

Bocsi hogy ennyit panaszkodtam, de annyira magam alatt lettem...most már jobb, hogy leírtam....meg aztán az élet megy továbbb, a körülményeket meg le kell ejteni. :):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

A hátonfekvés? Mintha ki akarna mászni belőlem a gyerek, de nem ám a kijáraton, hanem a hasfalon keresztül :shock: Nyomakodik kifelé kézzel-lábbal könyökkel-térdel, tényleg megdöbbentő látvány. Valamiért nagyon kényelmetlen lehet neki ha a hátamon fekszem, legalábbis szerintem ezt nem örömében csinálja :?

Kép
kangu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?