A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

én december 2-án megyek

Kép
Kép
Kép
tencsi

rszg, sztem nem teljesen jó, főleg a görcsös hasfájás. Szedsz sok magnéziumot? Kéne, ilyenkor simán 3x2-őt is!!! Még lehet,h a hátadon is segít

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Papillon nem a hasam görcsöl, hanem a hátam. De jól írtam. Hála Istennek hasgörcseim nincsenek (kop-kop-kop), és még 1 db magnéziumot sem vettem be.

Kép

Kép
rszg

Ne hari, elnéztem. Akkr jó :P . Hátfájásra kérde meg aput, h masszírozzon meg :wink: ez komoly

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Már kérés nélkül is mindig masszíroz, de nem használ. Éjszaka ugyanúgy fáj. De azért jól esik :wink:

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!
Köszi a kommunikációs leírásokat, akkor megnyugszom, hogy nem vagyok egy érzéketlen anya :roll:

Én jövő pénteken megyek nőgyógyászhoz, akkor derül ki, hogy mikor lesz a terheléses cukor, és ha minden jól megy, arra is rákérdezek, hogy hogyan tudom meg az eredményt :lol:

Egy kérdés: valaki tud Pesten egy baromi olcsó konyhabútorboltot? Ahol utalványt is elfogadnak lehetőleg, szóval ne egy pici családi vállalkozás legyen :wink:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

rszg, nekem hátam nem fáj, úgyhogy nem tudok tanácsot adni, viszont tegnap úgy begörcsölt a hasam, hogy alig bírtam feljönni kutyasétáltatásból.
Nem tudjátok, mi lehet ez? Olyan, mint mikor régen tesi órán, vagy ha siettünk, az oldalunk szúrt, csak ez lent a hasam alján van.
Ez lenne a keményedés, vagy ez valami más?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: lehet, h csak nöl a méhed
rszg: akkor menj el jógázni, ott nagyon jó tanácsokat adnak hátfájásra, próbáld ki, ha háton fexel és a combod alá párnát raksz, jobb-e

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok,

tehuti: Jó, hogy csatlakoztál és remélem, hogy minden rendben lesz veletek. Cukrot vedd komolyan és diétázz, mert mindkettőtöknek baja lehet tőle. Én is diétozom. Első héten nagyon szenvedtem, de most már hozzászoktam. Mennyi lett a 2 órás értéked?

Nemlajos: Szerintem az ujjbáb nagyon jó ötlet és később is jókat lehet velük játszani. Ne aggódj, hogy mennyire kommunikálsz. Ez a baba Téged választott anyukájának és neki úgy vagy tökéletes (na jó legalábbis kamaszkoráig), ahogy vagy. Majd meglátod. Amikor senki nem tudja, hogy miért sír, akkor te tudni fogod. Senki nem tudja megnyugtatni, de a te hangodra azonnal csönd lesz stb....
Ha fájsz, görcsölsz, akkor vegyél be Magne B6-ot és pihizzél. Az lehet még (később gyakoribb lesz), hogy a baba fekszik rossz helyen. Érdemes megkérni, hogy menjen arrébb.... :)

Hátfájás: Nekem nem a hátam fáj, hanem a medencém, ha háton fekszem. Szóval az oldalt alvást használom... Én is hasonalvós vagyok egyébként.

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Ti hogy vagytok? Én elég szarul....
Lelkileg tegnap este megzuhantam. Nagyon rám tört a magány. :(
Ma reggel az óvoda előtt nekitolattam egy másik autónak. Figyelmetlenségből. Bele az oldalába. Szegény pasek. Az én autómnak nem is lett nagy baja, de az övé behorpadt. És tök rendes volt egy hangos szava nem volt hozzám, pedig abszolut az én hibám volt. 15 éve vezetek, de még nem okoztam másnak kárt. Nagyon rossz érzés.
Teljesen összetörtem benne lelkileg. Rám zuhant az egész magányom, hogy nincs egy pasi, akit ilyen helyzetben felhívjak. Nem is nagyon tudom, hogy mit és hogyan kell most intézni.
Gondolom a kocsit festeni kell, ami egy hét, de én nem tudok egy hétig autó nélkül létezni....
Szembesített azzal, hogy mennyire kiszolgáltatott és magányos vagyok. Az oké, hogy egyedül vagyok és ellátom a gyerekeimet, de mit fogok csinálni, ha nekem valami bajom van? Egyáltalán ki fog engem bevinni szülni? Nem hergelem magam tovább, mert ebből bőgés lesz....

Katka

katka22

Sziasztok jó reggelt !!!

Na megvettem a babakocsit de sajnos csak jövőhét vasárnap lesz a kezemben :) de lényeg hogy ez is meglett ... raktam fel pár képet

Kép

Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

nemtudom valaki modnta itt hogyszed magneb6 ot.. megtudnátok mondani mennyit kell szedni abból?? nekem azt mondta a doki hogy 250 mg osat vegyek és abból kettőt naponta...de ez a magneb6 ez teljesen más... ti mennyit szedtek belőle?

nem görcsölgetek meg semmi, de azt mondták kezdjem el szedni

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

katka, megbőgettél :oops:
Az én problémáim eltörpülnek a Tiéd mellett, mégis állandóan nyígok :cry:
Csodállak az erődért és a kitartásodért!
Azokon a napokon, amikor elönt a keserűség, valahogy túl kell lenni, aztán majd lesz valahogy (mondom én, aki tegnap éjjeltől hajnalig a mosószobában kötögetett szipogva a szennyes ruhák tetején... :roll:)
Ha valami bánt, szerintem ide nyugodtan leírhatod, meghallgatunk, és ha nem is tudunk okosat mondani, legalább kiírod magadból!
És figyelj nagyon! Nehogy valami bajotok essen :shock:

moncsi: én az elején napi 3X2-t szedtem, ha jól emlékszem, de rajta van a dobozán a maximum.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

akkor szedj a magneB6 extrából vagy simából 2x1-et sztem, ha görcsöl, emeld.

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

nemlajos: te meg mért szipogtál a szennyes tetején kötögetve???
Katka: nagyon rossz lehet,neked, de vhogy próbáld pozitívan felfogni. Neked jön a 3. csoda :lol: más meg egy életen át vágyódik, próbálkozik,mindent megtesz, h gyereke legyen,de nem lehet. Gondolj a kicsire,
HA TI SÍRTOK, A BABA IS SÍR :cry:

Örüljetek és legyetek boldogok, életünk legszebb eseményét éljük át egy egészséges pocaklakóval :P

Katka: a nagyok is egészségesek, okosak értelmesek, örömet adnak neked. Próbálj ezekre gondolni, próbálj harmóniát kialakítani magaddal, és akkor majd meg fog érkezni a férfi segítség is :wink: sztem...

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

papillon: min, min? Hát a piszkos anyagiakon, mint mindig... :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos, azon lehet a legjobban elkeseredni, mert az a legfontosabb. De csak megoldódik mindig valahogy.

Katka, én is egyedül megyek szülni, ezen nem rágódom, majd legfeljebb, ha elkezdődik, felhívom az orvost, utána meg egy taxit, én is irigyeltem nagynénémet, hogy mellette ott volt a férje, de majd ott lesz nekünk is valaki előbb utóbb, csak lehet nem találkoztunk még a megfelelő emberrel. Inkább engem az érdekelne, a másik két lurkód kivel lesz, amíg anyu szül?

Papillon én is többet sírok mostanában, főleg amin Nemlajos is, és attól még jobban elkettyenek, hogy most ilyenkor a baba is sír :cry:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Vagy lehet beülök a kocsiba, ha még be bírok vezetni a kórházig :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

nemlajos: Anyagiakon nem szabad.... Nem éri meg ilyeneken keseregni.... Én jövőre nem dolgozom, és 3 gyereket kell eltartani, de keresgélem a megoldást és úgyis megtalálom. Hidd el, amíg van kihez bújni, addig ezek is megoldódnak....

Pappilon: Persze. És szeretem is a gyerekeimet és az is az én döntésem volt, hogy megtartom a harmadikat, de azért időnként összerogyok a terhek alatt. Azaz rogynék, csak nem engedhetem meg magamnak....

Katka

katka22

Bea,

Én 30 kilóméterre lakom Pesttől... csak úgy taxizgatni nem lehet. Még én sem tudom mi lesz a 2 naggyal. Az apukájuk nyár elejéig mintaapa volt és számíthattam rá, de ma már ez sehol sincs. Csak a kötelező minimumot tölti a lányokkal... Azaz övé a móka kacagás, enyém meg a hétköznapok minden terhe.... Apa van mindenek felett, mert apát ritkán látják és ugye könnyű néhány órára gondtalannak lenni.
És ugye nem csak a szülést kell megoldani, hanem utána 2-3 napot, amit kórházban leszek. A nagynak suliba kell járnia stb.
Nem tudom, hogy mi lesz... De még van időm kitalálni.

Katka

katka22

Katka: persze, h jól esik néha összrogyni. Nehari az okoskodásért, kis lelket szerettem volnabeléd önteni. :lol:
De Bea: nem az anyagiak a legfontosabbak, maximum most az a legnagyobb gondod, mint nemlajosnak és nekem is. De, ha mondjuk a babával lenne gond, rögtön elfelejtkeznénk a pénzről, az tuti.

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Papillon az tuti írni is akartam, az egészség mellett minden eltörpül, és olyankor csak arra gondol az ember, hogy nem számít semmi csak egyészségesek legyünk!!!

Katka, igazad van, és végül is apa vigyázhatna is a két gyerkőcre, míg szükség állapot van, neki is van új anya, ugye? Az milyen?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Kb. mostanra sikerült visszaolvasnom!!

A múlt hetem a kórházban hamar eltelt, mindig volt nálam valaki és jó volt beszélgetni szülés előtt álló anyucikkal. Nekik csak napok kérdése volt, sőt sokan meg is szültek a héten. Kicsit meg voltam ilyedve láttam még utánna mennyit szenvednek a császárosok...... de a bébik tündérik volta.
Folyadékbevitel és űrítés mérés volt 1 napig amivel legalább telt az idő. A cukorterhelésen is túl estem, de a durvábbik fajtán, az nehezen éltem túl.
Reggel 6-kor vérvétel, 7-kor megittam a cukrosvizet(75gcukor 1dlvíz). 7-30,8-30,10-30-kor vérvétel. Addigra már szédültem az éhségtől!
Minden rendben volt, így pénteken hazaengedtek, hogy hétfőn menjek vissza, de éjszakára elkapott valami vírus és egyfolytában hánytam, így reggelre már vissza is kellett mennem. A szombatot átaludtam az infúzióktól....
Nem találtak komoly proplémát nálam, így saját felelősségemre jöttem haza kedden, bent tartottak volna még jó pár napot.
Apa is beteg lett és már nagyon hiányzott......
Nagyjából így telt ez a jó pár kórházi nap

Kép
milky

katka, lehet, hogy már írtad, és most tapintatlan leszek, de a nagyszülőkre sem számíthatsz?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Milky, üdv itthon, sokmindenen keresztül mentél. Lényeg, hogy az eredmények jók lettek, ugye?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Pénz: nekem szinte eszembe sem jut, nem akarom magam felhúzni vele. Nem dolgozom a terhesség elejétől fogva, 30000Ft a táppénzem, a férjem sem keresi magát halálra és van bőven hitel!
Szüleim tavaly elváltak, szóval segítség szinte semmi, nem is várom el!!! De akkor sem fogom magam ezzel idegesíteni. Mindig lesz valahogy........

Bea: nehéz megszokni, hogy otthon vagy, de meglehet.!
Évek óta napi 10-en órákat dolgoztam én is, és hát ugye én nagyon rosszul voltam az első három hónapban akkor csak feküdtem az még könnyebb volt.
Most meg leginkább a tesz-veszen adok-veszek. Kapcsolatottartok, postázok, stb.
Hamar sötétedik ilyenkor már bújunk be apával filmezni, beszélgetni, nevetgélni.

Kép
milky

Szegény Milky! Ez egy igazi tortúra lehetett :x :(

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Igen, nagyjából jók az eredmények...... holnap megyek vissza az orvoshoz és a zárójelentésemért.
Úgy néz ki maradok is ennél az orvosnál!!

Kép
milky

Milky: Örülök, hogy nincs semmi nagyobb baj. Csak pihenj sokat és vigyázz magatokra!

Nemlajos: Anyukám meghalt, apukám beteg és 120 km-re lakik. Mondja, hogy segítene, de ő is segítségre szorul. Most bátyámékkal lakik, ők gondoskodnak róla.
Ex anyósom imádja az unokáit, de engem nem. Hiszen tönkre tettem kicsi fiát. Illetve Pest belvárosából nem tudná a lányokat kihordani vidékre iskolába. Egy hónapja halt meg apósom, szóval komolyan nem terhelhetem. Elég neki a maga bánata....
Barát van néhány, de senki nincs 1 órán belül...

Szóval nagyon úgy néz ki, hogy ezt egyedül csinálom végig... Még azt sem tudom mi lesz, ha otthon leszek a picivel az első hetekben. A falutól 3 km-re lakunk lakóparkba és a lányokat hordani kell oviba és suliba és vannak különóráik is.... Nem tudom.
És megrémiszt, hogy nem tudom. Én ezeket mindig meg szoktam tudni szervezni, de most egyszerűen nem látom még a megoldást....

Katka

katka22

Sziasztok!
Aki szomorú, dobódjon fel, hiszen babát várunk!!!! Persze tudom, könnyű mondani...Tegnap cukorerdmény után én is magam alatt voltam, de átértékeltem a dolgokat. Mindent a babáért, aztán majd lesz vhogy.....
Én most fel vagyok dobódva, sikerült nadrágot és egy elegáns felsőt venni az esküvőre, úgyhogy már férjhez mehetek!!!! :D
Hasam nekem hála égnek nem szokott fájni (kopp-kopp-kopp), egyelőre hátam sem, pedig terhesség előtt sokat fájt a derekam. Biztos most máshol van a súlypont.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Lehet, h má olvastátok, de tök érdekes:
http://www.kismama.hu/magazin/58_teny_odabentrol/5204/

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Katka: nincs a környéken hasonló helyzetben egyedül álló anyuka? Hátha betudna segíteni, szolidaritásból?

Amúgy végső megoldásként az is szóba jöhet, h amíg kórházban vagy apuka kénytelen segítni, aztán ha hazajöttetek, a gyerekek is otthon lesznek. Hm?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

katka: bébicsősz? vagy gyerekfelügyelő? akit pár hétre felfogadhatnál amíg kórház, baba otthon? vihetné a gyerekeket suliba meg különórákra... nem óccsó.. de annyiban megéri hogy nyugodtabb lennél hogy minden okés....

Milky: örülök hogy minden ok. de azért aggódtunk hogy hol késlekedsz ... :)

KépKép
KépKép
adryn

valakinek van valami 5lete kari arival kapcsolatban? apunak mi a fenét vegyek? kész vagyok ettől... :evil:

KépKép
KépKép
adryn

klónoztasd magad kicsiben, és akkor magával vihet dolgozóba :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Katka merre felé laksz?. Én is kb 30 km-re lakom pesttől (szigethalom), ha egy irányba, hátha tudunk segíteni valahogy Rajtad :)

Kép

Kép
gabka77

katka, hát így tényleg nem könnyű, és még csak még jobban tisztellek a döntésedért! Szólj, ha valamiben tudunk segíteni!

milky, örülök, hogy már itthon vagy. Miért akartak még bent tartani? :shock:

Én voltam védőnőnél, 79.5, úgy néz ki, lelassult a hízás :lol:
Az igazi akkor lesz, ha meg is áll :wink:
Várakozás közben egy anyuka rám bízta a pici lányát, amíg ő mosdóba ment, hát nem mondom, hogy nem voltam beszarva, de úgy néz ki, már tudok kommunikálni gyerekekkel, nem csak néztem hülyén, mint eddig 8) :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

papillon, igen, sok hasonlót olvastunk már, de olyan jó volt újra! Köszi :D

Ez a védőnő dolog nem megy a fejembe, annyi baba volt, istenem, hamarosan nekem is lesz egy!!! :lol:
Egyébként mától hivatalosan nincs védőnőm, a régi elmegy dec. 1-gyel, helyettesítő lesz, de hozzá már a költözés előtt nem megyek, az újhoz meg még nem... :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

én tegnap voltam szülésfelkészítőn és a kezembe akarták adni a demonstráló babát, de annyira idegenkedtem tőle. Majd a sajátomat fogdosom :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

nemlajos: szivi :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

papillon, Te hol is szülsz?
Csak mert jövő héttől én is szerdánként járok majd szülésfelkészítőre... :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Uzsoki kórház-Zugló
Nekünk jöv7-en lesz az utsó. És majd januától újra indul.
12 alkalmas és ebből az utsó kettőn voltam/leszek

Te hol is?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

mi szokott lenni a szülésfelkészítőn?

KépKép
KépKép
adryn

most a hazavitelről volt szó. Hogyan fogjuk, öltöztessük,fürdessük, tisztítsuk. mit kell vinnia kh-ba, szoptatás, mellápolás, stb...

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Kedves kismamák szeretnék egy kedvező lehetőséget a figyelmetekbe ajánlani, a bolti árak feléért készítek kismamaruhákat 34-52-es méretig, akár méretre is.

Nadrágok, szoknyák, felsők, melegítőnadrágok, melegítő felsők, (34-46): 3500 Ft-4000 Ft

Igény szerint a kész darabokon kívül korrekt áron, anyagtól és mérettől függően hasonló árakon más méreteket is elkészítek, akár egyedi méreteket is! Vidéki megrendeléseket is vállalok! Hozott anyagból is dolgozok!

További információkért fordulj hozzám bizalommal:
sziszilva@freemail.hu

További szép napot!
Szilvi
Kép Kép Kép
sziszilva

papillon, én az Istvánban, ez 6 alkalmas, és mindig körbe forog, szóval elvileg mindegy, mikor kapcsolódsz be.
Örülök, hogy már más is elkezdte, kicsit féltem, hogy korai, de hát miért lenne?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nekünk januárban forog úja körbe, mert kariszünit tartanak:-(

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

csak itt 2 hetente van és 12 alkalom, így jól elhúzódik

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Tehuti, üdv köztünk. Továbbiakra probléma-mentességet!

Katka, talán meredek lesz, amit mondok, de lehet, hogy anyósodnak csak segítene, ha nem csak a gyászával foglalkozhatna, hanem az unokáit pesztrálná. Gondolom arról, hogy pár napra kiköltözzön, szó sem lehet?

Adryn, Tehuti, kaphatunk képeket az esküvői ruciról?

Rszg, ha sokat vagyok mozgásban egy nap, nekem is fáj a hátam. Testtartás miatt, mondják az okosok. Gernictornát, has- és hátizom erősítést tudnék ajánlani, persze csak orvosi engedéllyel. Egyébként a háton fekvés nem ajánlott, főleg hosszú távon, mert a baba elnyomhatja az ott futó eret, ami nagyon fontos az oxigén szállításban. Oldal fekvés javasolt. Én tartom a hason alvást, amíg még tudom, persze felhúzott lábbal.

Nemlajos, helyesek az ujj-bábuk. A védőnőnél én is hasonlóan szoktam parázni, ott az a sok kisgyerek, tiszta fóbiás leszek, mit kezdjek velük.

Milky, örülök, hogy jobban vagy, és jók az eredményeid. Párod meggyógyult már?

Pénz, hasonlóan állok hozzá, mint Milky. Ami nincs, azon miért aggódjak. Az adósságunk meg elég nagy, hogy tudjon magára vigyázni (ezt már írta valaki előttem is). Mi még sehogy sem állunk, a gyerek cuccaival. És egyenlőre nem is látom a lehetőséget, miből lesz. Nos majd alakul.

Kép
Kép
tessza76

hűű Tessza : tetszik ez a hozzáállás! valahogy én is így vagyok.. attól hogy negatív gondolatok foglalkoztatnak még nem lesz jobb a helyzet..
ruháról esküvői fotó elég lesz?

KépKép
KépKép
adryn

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?