A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Sziasztok !

Büngyi : az Auróra nagyon szép név és a jelentése is
( hajnal ) . Nekem előbb jut eszembe róla egy tápegység ( super flower aurora - de ez csak véletlen egyezés :lol: ),mint a hajó . Szerintem ez generáció függő - a gyerekek már azt sem fogják tudni, kik azok az oroszok :wink:

Körömvágó olló : a nőci is azt javasolta,hogy a sajátot használjuk inkább, mert az legalább vág is . A baba körme nagyon puha ezért nem jó az életlen olló. Elég alkohollal áttörölni és máris fertőtlenítve van és célszerű alvás közben végezni a műveletet.

Baldachint én még nem vettem, mert nem tetszett a kínálat, de a rúdja már meg van.
Szerintem olyan szempontból praktikus, hogy pl. éjszaka nem világít a baba szemébe a kislámpa ,ha apa olvas, vagy kimegy pisilni és nappal ha betűz a nap nem süti ki a szemét ha még aludna.
Akkor már a szúnyogháló sokkal rosszabb, avval olyan a gyerekágy , mintha kisállatot tartanánk benne.

Rácsvédőm is van már, sőt ma rendeltem egy sima fehér színűt is . Elég kicsi a bölcső, és ha mozog nem lenne jó, ha a gyerek feje nekiverődne a fának.
Elvileg az vele a baj,hogy beszűkíti a baba látásterét, mert nem tud oldalra kuksizni.
Szerintem ha ki akar majd nézni , akkor úgyis megemeli a fejét ,eleinte meg nem is lát messzire én meg bele tudok hajolni az ágyba ,hogy észrevegyen .

A porszívó zajos, ha éjszaka jön rá a takonykór ,akkor mit szólnak a szomszédok ? Apa amúgy is utállja ,ha zúgatom .
Szerinte csak azért szeretnek a nők porszívózni , mert jó hangos és
lehet vele Őket bosszantani.
A kistesóm folyton csővégre lett kapva, ami undorító látvány/hang volt . :x

Kép
sheepy

Tidi : Nekem -5 -ös mind a kettő, olyan vagyok, mint a kisvakond. Kép

A Te szemeiddel csak akkor lehet gond,ha a szemfenék nem ép.
Én voltam szemészeten , kiskönyve beírták,hogy minden ok, és nincs probléma.
Védőnő most a terhesség vége felé megint javasol egy ellenőrzést, mert elvileg kicsit romolhatott a látás.

Amúgy szemfenék problémája a nem szemüvegeseknek is lehet.

Te lencsében tervezed a szülést ?

Kép
sheepy

evu: gratula!
vicsok: az orrszívózást is jó lenne megúszni, meg a szurikat amikor adják majd be nekik :shock: :shock:
klára: lecsó én kedvencem is (tojással)
a babaágy körüli apró kis giccsek szerintem az anyuka szemét gyönyörködtetik, de ha egyszer olyan jóóóó :lol: :lol: :lol:
mi is megcsináltuk a szobácskáját, (eleinte úgyis a hálóba lesz velünk) de úgysem fog semmit nem érzékelni először belőle :) :)

Kép
tidi

köszönjük a gratukat
Vendég

sheepy fogalmam sincs.. :? attól függ szerintem mikor indul be a szülés. te szemit használsz? meg ha nyomsz akkor be kell csukni a szemedet, nehogy megpattanjanak az erek

Kép
tidi

kinézek a munkahelyem ablakán és minden második nő babakocsit tol, és minden 10 terhes :) :)

Kép
tidi

10.

Kép
tidi

merre vagytok??vicsok még a teve utcában? klára félig a lecsóban :lol: :lol:
evu elfelejtettem meddig dolgozol még?

Kép
tidi

Tidi, ez így szokott lenni :) Ha terhes vagy, akkor csak ezeket veszed észre.

Szemüvegesek (és nem azok), ha szülés közben nyomunk, mindenképp be kell csukni a szemet! Ezt ne feledjétek!
Én szülés után úgyis csináltatok új szemüveget, mert érzem, hogy romlott.

Bogyó! Én is szeretem a minimalizmust, nagyon-nagyon tetszik, csak a saját lakásomban érzem picit kopasznak :)

Sheepy! Tudod, hogy te vagy az első, akinek a hajnal jutott eszébe a névről????? :shock: Mindenki azt a ki..szott cirkálót fújja..... Szegény lányom, majd elmondom neki, miért nem lett Aurora...
Különben a sarki fényt is emlegetik Aurora néven. És Eros Ramazotti kislánya is Aurora. Bezzeg őt nem cikizi senki. Ott nem buzultak az oroszok :evil:

Evu! Gratula tőlem is.

Klára! Jó a lecsó! Nekem gombapaprikásom van. Nyami....

Adri! Neked is Gatula! Szépen növekedünk, gyarapodunk :)

büngyike

HÚÚÚÚÚÚ Kép NEM BÍROM MÁR!!!!!!!
ESZEM ,AZTÁN PIHI A LÁNNYAL(VAGY LÁNYOKKAL?) :lol: DE PÉNTEKTŐL MEGINT LEHŰLÉS
Kép
geosel.klara

ÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!!!!BÜNGYI ,HOLNAPRA MEGVAN A KAJA!!!!!!!GOMBAPÖRI!!!!!NYÁM -NYÁM!!! Kép
geosel.klara

TÖBBIEK!!!!TÉNYLEG MERRE VAGYTOK?VAGY MINDENKI KIDŐLT A MELEGTŐL???????? Kép
geosel.klara

büngyi te mindig szemüveget hordasz? aurora -nekem egy együttes jut eszembe róla :lol:
klára ezek a jelek :lol: :lol:
már csak 65 nap!!
tényleg a lányok korábban jönnek?

Kép
tidi

addig melozom meg, amig talalok valakit a helyemre...de min. aug vegeig :cry:

en jönnek trecselni veletek kismamak, de ma uj reszvennyel kezdtünk foglalkozni es "kicsit" sok a tennivalom :roll:

de azert majd igyekszem

köszi Büngyi :wink:
Vendég

Tidi! Igen, mindig, de itthon hanyagolni szoktam :oops:
Kicsi a lakás, így nem kell a "messzelátó" :lol:

Klára, nálam meg lecsó lesz holnap ;)

Evu! Jó munkát, már nem kell sokáig dolgoznod, lassan itt az augusztus vége.

büngyike

Szép napot csajok!!

Eszem a kis diétás nápolyim és el vagyok nyomodva!Dög meleg van!!Nincs is erőm most írni tul sokat!!DE később visszajövök,csak pihizek egyet!Meg mosogatok :? :?

A franciaágy igen szuper volt!!! :wink: Bár még "azt"nem próbbáltuk ki rajt!!Talán ma itt lesz az ideje!! :) Na see U later!!

Missfried
Kép
missfried

Evu : aug. vége :? , az még nagyon messze van !
Azért jó munkát és kitartás !!!!!!

Klári : Itt még csak most kezd melegedni az idő, de már fontolóra vettem az alvás szünetet. Remélem nem lesz megint óriási kánikula , mert egy csomó pakolni valóm van, és melegben nem esik jól a házimunka :lol:

Úgy tűnik gomba idény köszöntött a topikra.
Én tegnap vettem a piacon , de még nem tudom mikor főzöm meg tejfölös gombapaprikásnak .

Nekem is kell majd új szemüveg, mert evvel már nem mindig látok jól. :( a lencsét meg csak hébe -hóba teszem be mióta nem dolgozom.
Az erőlödés viszont tényleg szemüveg független dolog, mert csukott szemmel kell és kész . :mrgreen:

A szüléshez azért mindkettőt bekészítem , jobb lenne szemüveg nélkül, hogy ne zavarjon, viszont látni is szeretném a gyerkőcöt!

Képzeljétek most hívott a férjem ,hogy kaptunk egy matracot a kiságyhoz. Vadonat új, becsomagolva, egy oda járó beteg csak úgy behozta hozzá a patikába, hogy nekünk biztos kell a gyerek kapcsán.
Valami I.osztályú bio matrac , levehető huzattal meg minden , viszont szivacsból van.
Most rendelném a Brendonos kókuszt, csak 1 napja nem stimmel valami a weboldalukkal.
Nem tudom mi legyen , mert 2 martac felesleges, de már beleéltem magamat a kókuszba.
Szerintetek?????

Kép
sheepy

Sziasztok, én is megjöttem.

Teve utcai állapotok :evil: rengetegen voltak, sorszám szerint 31en voltak előttem, de szerencsére gyorsan ment.
Össz-vissz fél órámba került, ami türhető, és ott meg is csinálják rögtön.
Masi, taj belföldire kell sorszámot kérni, és ott van kitéve a nyomtatvány, ki kell tölteni.

Utána meg bementem a munkahelyemre, csak a hid túloldalára kellett átvillamosozni, megebédeltem a csajokkal, kicsit pletyiztünk, és jöttem.
Iszonyatos meleg van :P

Klári, tök jó lesz a Szentendrés, bár mondjuk én nem birom a tömeget..Vigyázz magadra, meleg lesz.
Szuper figuráid vannak :lol:

Evu, gratula a 29 héthez :) aug vége meg mindjárt itt, kitartás. Ugye otthonról is fogsz tudni irni nekünk??

Bogyó, Adri - én sem vettem / veszek sok ruhát, amit te is irtál, méretenként 5-6 db, és kész.

Sheepy, a rácshoz fejvédő nekem is megvan..nekem tényleg nagyon tetszik :) , és hiába nem lát ki, én nyugodtabb vagyok, hogy nem dugja a fejét, kezét stb oda...

Brendonban vettünk mi is kókuszmatracot, volt 15ért is, de van egy olcsóbb 6000 körül..kollégám ajánlotta, de sógornőméknél szivacs van, és az is teljesen jó, azt mondta..

Tidi és Sheepy, nekem kb 1,5 éve volt lézeres szemműtétem, semmi panaszom, szerintetek el kell mennem vizsgálatra??
Amennyire tudom, kontaktlecse nem ajánlott szülésnél...

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Hali csajok!

Egész délelőtt takarítottam, most meg csinálom az ebédet.
Délután meg megyek dokihoz, megkérdezem tőle, hogy nekem ki fogja csinálni a streptococcus szűrést, mivel Ő most nem dolgozik kórházban ugyebár.
Plussz tegnap bejelentette, hogy szeptember végén megy Münchenbe, hát nagyon örültem neki.
Meg azt is szeretném megtudni, hogy Apának most leveszik a vérét mert eltérő a vércsoportunk vagy sem. Szóval egy csomó kérdésem van.

Sheepy: tegnap a kókuszmatracot favorizálta a szülésznő, az atkák miatt, abból legalább jót vettem. :D

Büngyi: igazad van nekem is van fejvédőm és baldahinom is, majd ha már nagyon nézelődni akar Lilicsek akkor leveszem, amíg pici addig marad. Az ollót én is megvettem már és nézegettem is, hogy ezzel vajom hogy lehet körmöt vágni, ha nem lesz jó akkor majd papírvágónak használom :D

Adri: nekem mind a két név nagyon tetszik, bár a Dominika jobban.

na csajok majd jövök, mert odaég a kaja és közben Apa is megérkezett

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Ja, és nálunk gombaleves lesz ma :)

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Na hi!!

Mi is gombát ettünk tegnap előtt!Méghozzá sült laskagombát!Kicsit féltem az ízétől,mert ilyet eddig nem ettem,de tök fini volt! :) Én az erdei gombákat most inkább nem erőltetném(ja ez a laska "pincés"volt :wink: )

Azon gondolkozom,hogy elvileg mi is ugy örökölnénk a légzésfigyelőt..,de lehet h nem is fogom kérni!!Szét idegeskedem ugyis magam,hogy mi van ha majd megszolal??Mindig ez lex bennem,ismerem magam!! :shock: Na és ha neadj Isten megszolal??Mihez kezdek én??Fene tudja!De most jelenleg erősen gondolkodom h nem kell nekünk!!!...Aztán még változhat persze!Pl bnőmnek sncs...most szült jun.-ban..

Ma megint hőség van és oizzadok!!Büdös vagyok!!!Hiába a stift ilyenkor!! :?

Sheepy szeríntem jó lehet a kicsinek az a matrac!!Én biztos nem adnák ki rá még énzt ha ilyen tuti bio-t kapnánk!!De ezt neked kell perxe eldönteni....

Ja és strerilizáló!!Eddig azért is odavoltam h kell egy mindenképp!Aztán lemondtam róla,hogy jó lesz egy uj erre a célra szánt edény is kifőzni amit kell!És ma Anyukám meg mesélte h pl ő a cumikat is forró víz alá tartotta,semmit nem sterilizált tul..és sose volt semmi bajunk még egy seb sem a kis szánkon!!Abban meg igaza van h a baba is ahhoz a "full sterilitáshoz"szokik hozzá az sem jó!!!Mert a szervezete is azt szokja meg!!Szeríntetek??Jó azért biztos kifőzök majd dolgokat....de van benn némi igazság!!! :)

Missfried
Kép
missfried

Ja egyik bnőm írta ezt:" a sterilizálás vicces, mert az 1. gyereknél mindent szokás forróvizezzni, a 2.nál leöblíteni, a 3.nál meg csak letörölni gyorsan :P
" Lehet van benne vmi?? :? :wink:

Missfried
Kép
missfried

Missi, én is az egyszerűség hive vagyok, mindig eszembe szokott jutni, hogy nekem ez se volt, meg az se volt, mégis felnőttünk - épen, egészségben.

Ráadásul vidéken, kertes házban, kutyákkal, mcskákkal, tyúkokkal és malacokkal...minden nap körbe nyaltam az udvart 3x anyu szerint..

Szóval amikor csak tudom, kiviszem majd a városból, panelből, hadd menjen a fűbe, tapogassa körbe a veteményt, meg a virágokat, kergesse meg a csirkéket és húzza a madzagot a kismacskák előtt...

Húúú, milyen idilli lett.
:roll:
Ettől függetlenül azért itt a sterilizáló...

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Beindultak rendesen a szülés témáju álmaim.. :shock: :)
Éjjel épp egy 2 kg-os :shock: kisfiam született,akit Lacikának hivtunk :D és beszélt,szoptattam,mondta h nem jön semmi :) :? ,erre összenyomtam a mellem..és jól lespriccelte ugy megindult!!Normális vagyok mi??? :lol:

Missfried
Kép
missfried

Vicsok :D

Missfried
Kép
missfried

STERIIZÁLÓ:ELSŐNEK SEM VETTEM,ELŐSZÖR A FOLY .-BA ÁZTATTAM,DE 5 HÓNAPOS KORÁTÓL ÁLLÍTÓLAG ELÉG A KIFŐZÉS,AZ MEG SITTY-SUTTY MEGVAN :lol:
NA MOST CSAK ENNYI ,MEGYEK TEREGETEK
Kép
geosel.klara

Én is... :D Kép

Missfried
Kép
missfried

MISSI: Kép
geosel.klara

Vicsok :lol:

persze, van otthon is net 8)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, meg 2 ora :shock: :shock:

hazamegyek utana, zuhi, agyban kajcsi, pihi, simi, pihi, megint simi, ujra zuhi es ujra pihi reggelig :wink:
Vendég

hihihihihhi, én is kiteregettem ...:)

még nekem meg kell főznöm a gombalevest, meg túrós tészta lesz...

Missi, miket nem álmodsz :shock:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

kikeszitetek a sok kajaval, en is ehes lettem :):)

misssi, igaza van anyukadnak, nem kell ez a sok flanc szeritnem sem

shep, mar ismerhetsz, hogy en nem sok mindent veszek meg, de a kokuszpatracra szavazok, bar mi is felnottunk a szivacson. (en kokuszt veszek azt hiszem)

bungy, szuper az Aurora, nem atlag es klasszikus, de a Helanat nem csereled le, ugyee ?? amugy anngliaban rengeteg a helen/ a. nalunk szerencsere nem gyakori. Az emberek a furcsasagokon meg 3 napig lepodnek meg, viszont utana nem tevesztik ossze a katikkal ( bocs, ha vki kati :);)

masi, te milyen vercsoport vagy ? hogyhogy a ferjed nem tudta idaig..a dolog csak akkor bonyolult, ha te - es o +. ( ha forditva van, azt nem tudom..)
bogyogyorgyi

Sziasztok !

Lefeküdtem délután pihizni, 3 órás alvás lett belőle :P
Nembaj éjjel úgy is forgolódok össze -vissza , álommanó megharagudottrám valamiért :?

Asszem fájjó szívvel lemondok a kókusz martacról, mert tényleg felesleges venni ,ha egyszer itt a másik . Ha tényleg bio, az elvileg antiallergén .
Viszont a hülye bölcsőbe ki kell cserélni a szivacsot -eddig eszembe sem jutott , mert azt már használtan kaptuk, abba kókuszosat szabatok , a szabvány matracok nem férnek bele.

Vicsok : Jó ,hogy ilyen gyorsan ment az ügyintézés! Még hűvösebb időben sem jó várakozni.
Lassan én is rászánom magam , de az Árpád- híd közepén ott tornyosul a melóhely , és a látványa is eltérít az iránytól .

Mondtam én ,hogy gomba idény van :lol: Kép

Evu : Jól hangzik az otthoni programod !

Lencse + szülés : mi a baj vele ????

Valaki vesz /vett kengurut a babának ?
Nézegetem ,hogy milyet érdemes, bár nem tervezem hosszú távra , csak pár hónapig, mert a sarki rendelőbe nem szeretnék babakocsival közlekedni.
A brendonban most láttam :8e ft -ért van (kuponáron ) ,nem is olyan rossz .

Kép
sheepy

Sziasztok!

Alig bírok visszaolvasni, olyan sokat írtatok.

Orrszívó: Nekünk a porszívós orrszívó vált be, más nem szívta ki a trutyit. Ha a porszívót a legkisebb fokozatra állítjuk, akkor nem vészesen szív. Persze nem 1800 W-al kell szívni... Most is ilyet fogok venni. Én is sajnáltam a gyereket, hogy ordít közben, de muszáj volt kiszippantani, és az eredményt kell nézni, utána kapott levegőt.

Sterilizáló: Hát nem tudom... nem akarok sem cumit, sem cumisüveget használni.

Nálunk is gomba volt tegnap, pedig nem is lestem! :wink:

Ma voltam UH-n. Megfordult a bébi, úgyhogy fejvégű!!!
A súlybecslés szerint 1887 gramm, hát nem olyan nagy, de nem is bánom, tényleg nem szeretném ha 4 kilós lenne, és megint repednék.

Tidi: Nekem mind a két gyerek 4 nappal korábban jött a kiírtnál, pedig nem is egyneműek. A mérlegről meg annyit, hogy a ki súllyal született vagy koraszülött babáknál fontos igazán mérni a heti súlygyarapodást. Mi annak idején kölcsönöztünk 2 hónapra mérleget, de csak 1 hónapig volt méregetve, utána már nem izgatott mennyit eszik.

Sheppy: Ha bio matrac, akkor tökéletes. Az, hogy szivacs, nem biztos, hogy az a "mezei" szivacs! Biztosan valami más az összetétele.

Missi: Én is most kezdtem hülyeségeket álmodni. Valamelyik éjszaka szellemekkel álmodtam, aztán másnap meg a páromat verték szarrá... egyre jobbak ezek az álmok.

Kép
Kép
Kép
gabi39

gabi, es a szoptatasra csinaltal vmi trukkot ? marmint felkesziteni a melleket..stb ?

shep, www.babaslings.hu - en ezt fogom venni, nagyon tetszik !
en az elejen csak ebben fogom hordozni a bebit...
bogyogyorgyi

Gabi, örülünk hogy itt vagy :D
tök jó, hogy fejvégű!!!
Az előző babáid mekkora súllyal születtek?

Képzeljétek, ma a munkahelyemen találkoztam az egyik irodás nővel, neki is a lánya szeptember végén szül, csak faros, jelenleg. A doki azt mondta neki, hogy hallgasson egy kis heavy metalt :shock: :arrow: segit az átfordulásban..tornagyakorlatokat már hallottam, de hát ilyet...

Sheepy, én nem tudom miért, de nagyon ódzkodom a kengurutól...pedig tudom, h egy csomó minden szól mellette :?
Egyelőre nem tervezem...

Mérleg ügyben - valszin bérelünk az első 1-2 hónapra, aztán majd látjuk...
Sógornőméknél azért kellett, mert sokat bukott vissza a gyerek, és ő mért és irt minden etetést.

Na, megnézem a levest, nemsoká készen van...
Azt hiszem Missi irta a laskagombát, én rántva imádom /előtte viszont lesózom és borsozom egy fél órára/. nyamnyamm

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Bogyo: Nem csináltam én semmilyen felkészítést. Annakidején sem. Hála az égnek egyik gyerekkel sem volt ciciprobléma. A lányom 13 hómapig a kisfiam 18 hónapig cicizett. De sosem volt kirepedve, vagy begyulladva a mellem. Nem használtam sem kézi sem gépi pumpát a fejéshez. Olyan hamar le tudtam fejni kézzel a felesleget! Az elején még etetésenként volt 1-2 dl plusz, aztán amikor már sokat ettek, pont annyi volt mindig, hogy jóllakjanak. A kisfiam nem is evett semmit (nem volt hajlandó megkóstolni semmit) 6 hónapos koráig, és így is 10540 gramm volt a 6 hónapos mérlegelésen. Rosszul is volt a doki, hogy hogy lehet ennyit hízni az anyatejtől...

Vicsok: A lányom 3300 grammal. A kisfiam 3750 grammal született. Nem nagy súlyok ezek sem, de épp elég volt a szenvedés mire kibújtak! Hátha még nehezebbek! El sem tudom képzelni, hogy lehet megszülni egy négykilós gyereket. Azért itt a 10 dekák is nagyon sokat számítanak...
Átfordulás: én azt hallottam négykézláb kell állni az is jó.
Mérleg: Nem is érdemes venni azért az egy-két hónap miatt.
Mi a légzésfigyelőt is bérelni fogjuk. Én már nem veszek, minek, nem akarok több babát!

Kenguru: Használtuk, de már nagyobb korban. Olyan 6 hónaposan. Előtte nem, a védőnő mindig azt mondta, összecsúsznak a csigolyái. Na most hogy ez igaz-e vagy csak ijesztgetés... ?? A fene tudja.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Vicsok, :D Mi sok metalt hallgatunk..,akkor én mire számíthatook?? :wink: :wink:

Missfried
Kép
missfried

Missi: Van egy barátnőm az ő kisfia csak metálzenére volt hajlandó elaludni. Amikor ordított az apja bekapcsolt neki egy kis Metallica-t vagy Gun's and Rose's-t vagy Iron Maiden-t és rögtön aludt!
Halálos volt.
Lehet, hogy neked is zenére fog szunyálni.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Bogyó : Köszi :)!
Ezt a honlapot már korábban is nézegettem ,nagyon tetszenek ,de azt írják,hogy ha a baba fekszik ,akkor a fejét meg kell tartani.
Nem tudom mi a trükkje, de nekem az a fontos ,hogy 2 szabad kezem legyen , ezért gondoltam kengurura, bár amit Gabi írt ,hogy csak nagyobb korban használta .... hát igen ,én is ezen filózok , és pár hónapja már sikeresen lebeszéltem magamat róla , de mindig jön valami jófej ismerős ,aki osztja az észt , és már teljesen összezavarodtam . ( nem a babanetre célzzok!!!!!!!!! )

Még jó ,hogy nem nagyon engedek senkit beleszólni a dolgokba, de a fejemben azért motoszkálnak a dolgok!

az viszont 1000000 %, hogy légzésfigyelőm nem lesz ,még ha megköveznek is érte. Ebben az egyben "régimódi" vagyok , és itt meghúztam a határát a pénzszórásnak.

Vicsok : érdekes ez a heavy metal dolog , attól tuti én is fejre állnék ! :P Megfogadták a tanácsot ?
Remélem, hogy a négykézlábra állás tényleg segít.
Kb. 4-5 napja úgy érzem ,hogy elmocorgott a jó kis fejfekvéses pozícióból, de egész idáig parkettát suvickoltam, úgyhogy remélem visszamászik .

Gabi : szerencsés vagy a szoptatással !!! De azért az a 3750 g se kicsi ! Korábban szedtél terhességi vitaminokat , vagy maguktól nőttek így meg ?

Én kiegyeznék egy cuki 3 kg-os babával is .
Bár fejre lehet,hogy nincs nagy különbség ,akkor meg már majdnem midegy :(

Szép estét Mindenkinek !

Cuki : Merre bújkáltál ma ? Holnap azért írj !

Kép
sheepy

Sheepy: Szedtem a naggyal Maternát, mert akkoriban az volt a módi, a kisebbikkel Elevitet, most meg Gravidát szedtem.
Hát az Elevittől tényleg nagy babák születtek már akkoriban is. Ezért nem akartam most azt szedni. Meg jobban is híztam az Elevittől, épp valamelyik nap nézegettem a régi papírokat, a fiammal 17 kilót híztam. Nagyon sok! Most 6-7 kilónál tartok. Igaz a végeredmény majd ugyanaz, hiszen abból a 17-ből 10 rajtam maradt, és bármit csináltam egyszerűen nem ment le, csak ideig-óráig. Úgyhogy sztem ugyanannyival fogk menni szülni, mint 8 éve.

Én is kiegyezek egy 3 kilós babával!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Cukika: Nálunk nem is lehet menni UH-ra csak azon a napon amikorra előjegyeznek. Képzeld, hogy a következő időpontot a 38. (!!!!!!) hétre kaptam. Jó mi??? Azt hittem, hogy a végén gyakrabban van UH, a köldökzsinór nyakra való tekeredése, vagy az áramlás figyelése miatt. De a nagy lószart! Ennyit finanszíroz állam bácsi és kész.
Szerintem, ha csak úgy beállítanék, nem is csinálnák meg az UH-t, elzavarnának!
Úgyhogy muszáj lesz valamikor a 36.hét környékén egy fizetős UH-t beiktatni.

A 89-es BDP tényleg nagy! Ez a méret 36 hetes babának felel meg. Úgyhogy tényleg ne reménykedj, tuti vágni fognak. Csak azért írom, hogy készülj fel rá lélekben.

Kép
Kép
Kép
gabi39

sziasztok :)
én nem veszek sem kengurut, sem hordozókendőt. nem igazán szimpi :wink:
ma megint ittam egy alkoholmentes sört :) a pici úgy beindult tőle :) :lol:
http://www.kekpanda.hu/category.php?bid=BMV044
(ezt a zenélőkörforgót rendeltem ma meg)
fájnak a didkóim :roll:
gabi: 38. héten?? addig lehet, h. megszületik..
32.hét után alig történik valami nem?
ez a hét egész jól telik, mármint gyorsan :)
cuki: milyen bútorokat?
nagyon gombanapok vannak..:) én nem szeressem :shock:
tudjátok mit ettem már régen? pizzát, pedig imádom! de ebben a melegben nem csúszik :)
klára honnan szerzed ezeket a jeleket? :wink:

Kép
tidi

Kép Kép HOLNAP JÖVÖK,MOST KÉSZ VAGYOK TELJESEN . JA ÉS GOMBAPÖRIRŐL ÁLMODOM :wink:
geosel.klara

Hali!

Voltam dokinál.
Sheppy figyelj: streptococcus szűrést a Margitban csinálják, mivel nekem van orvosom Ő fogja csinálni(szerintem neked az akihez jársz) 3 hét múlva kell mennem és akkor már meg is csinálja a vérvételt (így nem kell háziorvoshoz mennem vele) a streptococcus szűrést és az első CTG-t is. CTG-re utánna minden héten menni kell.
Ajánlott egy Margitos szülésznőt aki most a Jánosban van, azt mondta, hogy ahogy megtudják a Jánosban, hogy te Margitos vagy, vagy onnan van az orvosod onnantól kezdve le sem sza..ak, tehát érdemes fogadni egyet. Ez a szülésznő 20.000Ft kér és végig veled van ha éjjel kettőkor hívod akkor is megy rögtön.

Egyébként minden ok, méhszáj zárt, és egyenlőre nem érezte a doki a kobakját lenn, tehát még mindíg nem fordult meg.

Apának nem kell vérvételre menni, én 0 RH+ vagyok, Ő meg A-s de nem tudom, hogy + vagy-, a doki azt mondta, hogy nem kell!

Kenguru: hát múltkor pont láttam a Corában egy apukát akinek szerintem egy max4-5 hetes baba lógott a kenguruban. Hát nem írigyeltem azt a gyereket, nézni is rossz volt, hogy hogy össze volt ott nyomódva. Szerintem nem egészséges egy ilyen pici babának a kenguru, mert még nem tudja tartani magát és a csigolyái is összecsúsznak. Még tegnap a felkészítőn is mondták, hogyha visszük haza a babákat és túl nagy szöget zár be a hordozó tegyünk bele pelust, hogy tartsa a babó gerincét. Szóval nekem tuti nem kell az első időkben.

Légzésfigyelő: nekem tuti lesz. Tegnap erről is volt szó, a szülésznő azt mondta, hogy ez a szülőknek egy megnyugtató dolog, főleg ha a mama már nem alszik a babával. Ha éjjel felébredsz csak ránézel a mama egységre és látod rajta, hogy egyenletesen villog akkor megnyugszol. Nem kell felkellni óránként és odamenni megnézni, hogy lélegzik-e a baba. Emlékszem mikor a tesóm kicsi volt és én voltam vele otthon akkor tizpercenként néztem, hogy lélegzik-e még. Hát ezt inkább kihagynám. Tehát nekem légzésfigyelőm tuti lesz!

Találtam itt a közelben egy fittnest ahol van baba-mama és kismama torna is. Holnap megyek és ki is próbálom délelőtt.

Na a héten már nem lesz bútorunk csak a jövhéten valamikor :( Pedig már örültem neki hogy hozzák, de mégsem.

Hűű jó sokat írtam, bocsi, de ma egész nap nem volt időm babanetezni, már hiányom volt :D
Mindenkinek jó éjszakát!

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

nektek is ujra be kellett jelentkezni? babanet kert egy uj jelszot, na mindegy

gabi, koszi az infot, akkor neked nagyon jol ment ez, szerinted ez mazli vagy csak ez is tul van porgetve ez a tema ? magyaran en csinaljak vmit a cicimmel a szules elott vagy tok felesleges? csak 7 kg hiztal idaig ?? de ugyi vagy !!

kenguru, en nem vennek, de SHEPpy ezert jo amit atkuldtem, mert ott 10 modon lehet tenni a bebit es amig kicsi, addig nem log, hanem fekszik, mint egy agyban, tehat megvan a feje tamasztva,,stb...ill. nagyon konnyu benne szoptatni is es nem latszik az ember csocse (bocs a szoert, de ez most igy jott.hihi)

tobbieknek is udv :)
bogyogyorgyi

Bogyó: Mondják, hogy aki először szül, annak érdemes a bimbót és a bimbóudvar környékét maszírozni-edzeni száraz törölközővel. Az első gyereknél próbáltam maszírozni, de annyira nem esett jól, úgyhogy abbahagytam. Mégsem volt semmi baj a szopinál. Szerintem ez is emberfüggő, van akinek bereped, van akinek nem. Van akinek befelé fordula bimbója, van akinek nem. Nekem csak annyi volt a bajom, ha nem fejtem le a maradékot, akkor a következő szopinál már érezhetőek voltak a kis csomócskák. Azt pedig muszáj kimaszírozni, mert ezek a csomók szoktak begyulladni.
Ha maszírozzuk, ha nem, akkor is kicsit fájdalmas vagyis olyan érdekes érzés, amit nem is tudok körülírni, amikor először úgy igazán megszívja a baba a cicit, de az ember ehhez is hamar hozzászokik.
A második gyerekkel könnyű helyzetem volt, szinte szívnia sem kellett, annyira folyt a tejem, szegény alig bírta nyelni. Hasfájós is lett rendesen, mert mindig túlette magát. Szerintem ezért lett 10 kiló 6 hónaposan.
Hízás: Tudatosan nem akarok sokat hízni, mert volt rajtam 10 kiló plusz. Így is akkora a hasam, hogy mindig azt kérdezik tőlem hány nap múlva szülök. Amikor mondom, hogy októberben, akkor mindenki rosszul van. Ma is az UH-n volt egy kismama 33 hetesen fele akkora hasa volt mint nekem.
Pedig ennek a 7 kilónak is nagy része víz. Most is olyan a lábam, mint egy elefántnak. Sőt a kezem is el kezdett dagadni, sokszor alig bírom az ujjaimat hajlítani.

Tidi: Én felháborítónak tartom, hogy csak szeptember végén kell UH-ra mennem. Innentől legalább 4 hetente lehetne ellenőrzés! Biztosan azért találták ki a 38. hetet, mert vannak akik hamarabb megszülnek, és legalább ezt már nem kell finanszírozniuk.
A 36. héttől van NST hetente, majd a 38. héttől 3 naponta, más nincs. Legalább is ebben a kórházban.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Megvettük a babakocsit! Igaz még a hétfőhöz képest is átgondoltuk a praktikusság szempontjait és belementem a picit nehezebb (8,2 kg), de állítólag 2 gyerekhez is használható Peg-Peregeo Venezia-ba, aminek a tolókarja két irányba állítható és mind a 4 kerék bolygós.Vízszintesre dönthető és téliesíthető. Befér a liftünkbe és az ajtó előtt sem zarvarja a szomszédokat.
Íme:
Kép

Kenguru
Én kaptam egy Björn Borg márkájút, a barátnőm használta pici kortól kezdve és én még lehet, hogy kendőt is szeretnék, mivel jó altatáshoz, ha már nem tudunk mit kezdeni a sírós babával!

Üdv mindenkinek, de ma én is nagyon elfáradtam és zuhanok az ágyba!

Szép álmokat!
Évi

> Kép
evarga

Sziasztok!

Itt vagyok én is, csak legtöbbször örülök, ha átfutom a hsz-okat.
Meghozták és össze is szerelték a héten a konyhabútort az új házba, ma meg takarítottam az egyik fürdőszobát! De jól esett, imádok ott dolgozni, már nagyon várom, hogy beköltözzünk!!!
Holnap este megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, baba fejfekvésű-e végre, meg a méhszájamra is!

Bogyo, jó volt a tanfolyam, persze. Vettem egy homeos bogyót, Cuprum metallicum a neve, állítólag többedszer szülőknél jól csökkenti az utófájásokat. Ez nekem jól jön, naggyon örültem neki!!! :D Sajna a párom nem igazán támogat (még) az otthonszülésben, hát majd meglátjuk. Nekem semmi kedvem kórházba menni, ráadásul a dokinőm sem lesz már lehet ott, akkor meg marad az ügyeletes, vagy akinek átad, őt meg nem is ismerem... :shock:

Gabi, de jó neked, fejvégű lett végre! :D
Figyelj, Te is számíthatsz már az utófájásokra a harmadik után, nagyon durva tud lenni! Tudom, hogy már bizti volt az előzőeknél, de a harmadiktól lényegesen erősebbek! Próbálj Te is szvsz beszerezni ilyen homeos szert, én most nagyon bízok ebben!
Az állami finanszírozás felháborító, az emberek egészségén spórolnak, utána meg ha baj van, nem győz állambácsi a betegség után fizetni. Most olvastam a helyi topikban, hogy rákszűrést 3 évente finanszíroz a TB? Hát azalatt el is patkolhatna az ember!!! Anyukámnak egy év alatt romlott annyit , hogy ...Szóval ez felháborító és undorító! :( :( Vagy akkor nem kéne TB-t fizetni és mindenki menjen magánba? Na jó, nem háborgok...

Orrszívás, én nem emlékszem, hogy az első gyerekemnél nagyon hiányzott volna ez a szerkentyű, valahogy nem is volt beteges. Vagy már később meg is tanulta fújni korán az orrát! A második az tudom, hogy 2 hósan meg volt fázva, és akkor volt pár rossz éjszakánk, de orrcsepp(+ más orrszívó) is elég volt. Nem is volt porszívosom. De nekem is gond volt, hogy az akkor még nem áállíthatós porszívómmal, meg a 4. emeleten éjszaka hogy állnék neki orrot szívni. Bencinél már vettem, de csak ritkán használtam, mert annyira félt tőle, meg kezét-lábát le kellett fogni...hát csajok, én ezt nagyon utáltam. Persze az sem jó, ha rámegy a fülére esetleg...

Valaki kérdezte, hogy le kell -e mosni, vagy fertőtleníteni a mellet szopi után. Nem! Elég a napi szokásos tisztálkodás. Az anyatejben hámvédő dolgok is vannak úgy tudom, direkt jó, ha rajtamarad. Meg ez egy nagyon tiszta anyag, nem fogjuk ettől "piszkosnak" érezni magunkat, a babák meg szeretik ezt az illatot, soha semmi bajuk nem volt az enyémeknek attól, hogy nem mosakodtam állandóan. DE ha valakinek úgy jó, akkor csinálja úgy. Itt számítanak majd az anyai ösztönök, most még lehet máshogy gondoljuk, mint majd akkor. :!:
A mellbimbót meg a mellet is elő lehet készíteni a szoptatásra olajos masszázzzsal, mint a gátat. Én, ha van időm, reggelente teljes olajos masszázst csinálok, ami jó a visszereimre is, és ilyenkor a melleimet is bekenem olajjal, óramutató járásának megfelelően körkörösen egy párszor.( Kb 3)Ez jót tesz neki.

Cuki, de jó neked is fejvégű!!! Nem kell félni a gátmetszéstől ám, ha kell, inkább vágjanak.

Missi, szépek az ágyak! Meg a Dráva is és Te is!

Evu, a Te képeid is szuperek! Jó lenne, mielőbb otthon maradhatnál! :) De jó, hogy találtál valami hatásos szert!

Fejvédő és baldahin. Szerintem a fejvédő mindenképp jó ha van, így nem fogja a fejét bekoppantani az ágyba, mi úgy csináltuk, hogy mikor nagyobb lett egy picit, a rácsvédőt behajtottuk középre, hogy oldalt kilásson. A baldahin az szerintem csak az első hetekben kell, utána lehet, tényleg zavaró lesz, de akkor legfeljebb majd leszedi az ember. Mi is így tettünk, mikor úgy éreztük, eljött az ideje. De egy újszülöttnek még jó, ha van, mert kicsit tompítja a külvilág időnként éles fényeit, hangjait.

Én most hordozókendőt tervezek majd venni, a kengurutól leszakad az ember dereka, bár ha valami oknál fogva tömegközlekedni kell, még mindig jobb, mint a babakocsi. De szvsz egy fél éves babának már nagy a súlya, én bizti nem vállalnám már be. Bencivel 2 hósan mentem egy ismerősömet meglátogatni, mert akkor szült, na akkor jól jött, hogy volt kenguru.

Tidi, nekem is nagyon tetszik a babaszobátok! :)

Na, mára ennyi, biztos kihagytam egy csomó mindent, de már nem is jut eszembe, meg fáradt is vagyok. De úgy voltam vele, vagy most írok, vagy a csuda tudja, mikor jutok ide megint...

Mindenkinek üdv! Megpróbálok holnap este írni, mi volt a dokinál.
Ja, gombapörit én is szeretem. Nálunk nem volt egyébként mostanában gomba. :D

Jó éjt!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

jó reggelt :)
evarga szép a kocsitok :) :)
masi: streptococcus szűrést a Margitban csinálják, mivel nekem van orvosom Ő fogja csinálni(szerintem neked az akihez jársz) 3 hét múlva kell mennem és akkor már meg is csinálja a vérvételt (így nem kell háziorvoshoz mennem vele) a streptococcus szűrést és az első CTG-t is. CTG-re utánna minden héten menni kell. miért kellenek ezek a vizsgálatok?
annyira eltérőek a pesti és a vidéki viszonyok..nállunk nem igen van lehetőség szülésznőt választani, az jön, aki műszakban van :shock: , meg errefelé nem szokása a védőnőnek szívhangot nézni..-jut eszembe holnap mennem kell. kiváncsi vagyok, hogy szerinte mennyit híztam, otthoni mérleg szerint 1 kg-ot 1 hónap alatt.
mindenesetre holnap megpróba egy gyüminapot :wink:

Kép
tidi

Lanyok, vki kozuletek LAKIK a BELVAROSBAN ? vagy legalabbis kozel hozza ?

Gabi, nagyon koszi, hogy mindent leirtal. egy tobbszoros anyuka szava sokat szamit.
nekem is dagad(na) a labam, de reggel mar az agyban rahuzom a kompresszios combfixet ( meg szep is- csipke a teteje) testszinut vettem - biztos Miskolcon is van, rahuzok egy gatyat es amikor este leveszem minden rendben. Amugy 2 ora alatt bedagad a bokam es a vadlim. hatha neked is segit. + valtozuhany, folydekos talpbetet a cipobe fantasztikus.

Eri, de jo hogy tetszett a tanfolyam !!! szerintem is szuper volt!
vegul hetfon + csutortokon voltal? mit mondott az agi a visszereidre ?
mar ketten szulunk otthon a bandabol - nagyon joo :)

Evi, tok jo hogy mar megvan a kocsitok, gratula
bogyogyorgyi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?