A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Sziasztok!
Sírás: Mostanában bármikor bármin.Most pl.a férjem tegnapelőtt éjszakás volt, én tegnap voltam terhelés utáni kontrollon a belgyógyászomnál meg meglátogattam egy ismerőst, este 7kor értem haza, megfürödtem, bebújtam az ágyba és bőgtem.Férjem kétségbeesett, hogy mi a baj, de nem tudtam :shock: :lol: Hiányzott nagyon, azonkívül baromi nagy súly nehezedett rám az eredményem következtében, ugyanis jó lett, mondhatni tökéletes a cukorterhelésem, és abba kellene hagynom a gyógyszer szedését(amit eddig cukorra szedtem), a doktornő azt mondta, mostmár a szigorú diéta elég lesz, nem kell gyógyszer.De én félek, hogyha abbahagyom, elszáll a cukrom.Na meg szigorú diéta...A bűnözéseimmel mi lesz?Mostanában annyira kívánom az édességet, és sosem volt baj, folyamatosan ellenőrzöm itthon a cukrom.DE mindez gyógyszerrel!!!A terhelés is, most jó lett, de mi lesz gyógyszer nélkül???Nem tudom, mit csináljak.Gyakorlatilag eddig is saját felelősségre szedtem, mert nincs kellő tapasztalat a gyógyszer terhesség alatt való alkalmazásáról, de nekem sok ismerősöm szedte végig és semmi bajuk nem lett(a babáknak sem)csak szépen kordában tartotta a cukrot végig. Egyébként meg ha valakinek szar a cukra egyből inzulint nyomatnának!Hát köszi, abból nem kérek.
Szóval fogalmam sincs, mit csináljak, örülnöm kéne, hogy jó lett az eredmény, és bízni, hogy nem lesz gáz, mert nem árt, nem árt, de mégiscsak gyógyszer...Nagyon nehéz.
Na nem is fárasztalak benneteket tovább, csak jó volt leírni.

Nemlajos!
Ilyen szurkálásom volt nekem is a múltkor, én is csak azt tudom mondani, hogy magne+pihi!!!

Lányok!
Nektek hogy megy a táppénz?Én kész vagyok, hogy elvileg ez tartós táppénz, mostmár reméljük gond sem lesz, mégis 2hetente kell járkálnom a házidokihoz(aki mellesleg pénzéhesebb, mint némely nőgyógyász :shock: :evil: )a papírért.Tök macera az egész.Utálom.

Kép
Kép
zazzy

tessza, hozzáállásod irigylésre méltó! Megpróbálok tanulni Tőled!
És ilyenkor - már meg ne haragudjatok - nekem valahol "jó" érzés tudni, hogy nem vagyok egyedül, más is hasonló gondokkal küzd.

zazzy
, nekem anyu jár a dokimhoz (lévén, hogy innen 200km-re van), kéthetente a táppénzes papírért, amit postáz a suliba, havonta meg viszi a nőgyógyász javaslatát.
Szóval szegény meg van tornáztatva
:?

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nem mondjátok komolyan, hogy a háziorvos pénzt kér a betegácsis papírért!!!!
Miért hagyjátok?????
Nem poénból vagytok otthon, nem lógtok a melóhelyről!!!!!

Kép

Kép
gabka77

Nekem nem kér pénzt...
Mondjuk anyu kosárfonó, tett már neki elég szívességet, még csak az kéne, hogy pénzt is kérjen :shock:

Így is elgondolkoztam, hogy mi van, ha a magánnőgyógyásztól is kigyalogolok?
Akkor az új lakcímem szerinti kórházba kellene mennem majd szülni?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

háziorvos pénzért ír táppénzes papírt?????????????????????? na álljon már meg a menet!!!! ez azért nagyon durva.... sztem vidd át a kártyádat egy másikhoz....

KépKép
KépKép
adryn

húú, Katka, hát engem is elgondolkodtattál... kicsit eltörpültek az én problémáim is... :oops: nagyon nehéz lehet neked, de ahogy olvaslak, te nagyon erős nő vagy, és biztos találsz megoldást erre is! az, hogy néha kiborulsz, meg teljesen természetes! más ennél sokkal kevesebbért kiborul... (pl. én... :oops: ) ha tudunk segíteni, szólj!

és sírós anyák! annyit hadd tegyek hozzá ehhez a baba is sír dologhoz, hogy a természet nem teljesen hülye... biztos annak is oka van, hogy ilyen érzékenyek lesznek a nők a terhesség alatt. ezért valahogy én nem gondolom, hogy egy kis rosszkedv, pityergés ártana a babának. kint sem lesz mindig minden rózsaszín és vidám, az ő életében is lesznek nezéz pillanatok, erre nem árt időben felkészülni! 8) :lol:

Zazzy
szerintem ha jók az eredmények, akkor hagyd abba a gyógyszert, és mérd a cukrod folyamatosan. ha rossz lesz megint, még mindig újrakezdheted!

na ébredés, észosztást befejeztem... :oops:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Igen, ilyen frankó háziorvosom van.Fontolgatjuk a kártyaátvitelt.Ráadásul úgy(ugye én egy kis faluban laktam), hogy az egész család ajnározza évek óta, mamám odahordta neki a fél baromfiudvart, apukám ingyen szerel neki autót, műveli a földjét, és a múltkor képes volt neki megjegyezni, hogy látja, hogy a gyerekeknek nem nagyon van pénzük!!! :shock: :evil: :evil: :evil: Kéthetente megyünk, egy ezrest szoktam adni, ezt keveselli.Azt nem is gondolja, hogy ha több lenne, akkor sem adnék többet, mert nem érdemli meg!!!Mit tesz ő értem???Nagyon felhúztam magam, mikor apu ezt elmondta.
Hál'istennek sosem voltam beteges, talán ha 3szor voltam nála, akkor is egy a jogsicsináltatás volt, most akar lenyúlni???
Az ezrest is csak azért adtam, mert a délutáni rendelésére szoktunk menni, ott nincsenek sokan, ne kelljen reggel ülni a sok beteg között, de szerintem délutáni rendelésen sem kéne fizetni, és még neki áll feljebb!És így is átjárunk, mert én közben a szomszéd faluba költöztem(6km), de nem akartam cécót a kártyával, gondoltam, jól van ott.Lehet, hogy rosszul gondoltam.És apuék szerint ez sajnos így van.2000 a minimum.Hát fizessék ők.
A cukros dolgaimat így is magánlaborban, magánorvosnál csináltatom, sztk-s alapon nagyon durva, mik vannak, pláne terhesen, hát ebben a hónapban kb.25-nél járok! :shock: De a belgyógyásznak meg a nőgyógyásznak legalább van miért adni, de egy utolsó gerinctelen pénzéhes háziorvosnak???

Na bocs, hogy így kidühöngtem magam.De jól megerősítettek, lehet mégis átvisszük a kártyát a férjem dokijához.(A férjem már beszélt vele erről, azt mondta bárki mehet a papírért, ha nála lesz, nincs ilyen cécó)Csak az a gáz, hogy ez a doki meg már valahol 80 és a halál közt van, aztán megint másikat keresni...áááááááááááá, kész katasztrófa ez a magyar eü, minden szinten.

Kép
Kép
zazzy

basszus Zazzy... anyum is faluban dolgozik.. az ő főnöke ugye a doki.. de ez nem ilyen köcsög... persze a jogsinál neki is kell fizetni de semmi másért... az hogy néha adnak neki pénzt a páciensek az más.. ő nem kér (na persze vissza sem utasítja ) de azért csak más mint megszabott tarifával dolgozni.. nem is hallottam még ilyet.. meghogy fél baromfiudvar, autószerelés.. hát még mit nem!!! mirefel??
inkább a 80 éves normális mint ez a paraszt már elnézést

KépKép
KépKép
adryn

A hozzáállásom a sok éves rutinnak tudható be. :lol: Mióta együtt vagyunk, azóta egyik napról a másikra élünk. :? Volt hogy én is sokat rágtam magam ezen. Attól se lett jobb. :wink:

Zazzy, szerintem is próbáld ki a gyógyszer nélküliséget, ha romlik a helyzet, akkor még mindig visszatérhetsz rá. Könnyű pofázni, de egészségesebb, ha életmód váltással tudod fenntartani a jó szintet, mintha gyógyszerekkel. Ráadásul ott a veszély, hogy a gyógyszerhez hozzászokik a szervezet, és egyre több kell belőle. Bár lehet, hogy ez nem ilyen jellegű probléma.

Adryn, egye fene, lukas oldallal csak elhúzom még vagy három hétig. 8)

Háziorvos, én pont most váltok. 4 éve költöztem el Pestről, de eddig vissza jártam. Most már egyre problémásabb lenne bejárni, így rászántam magam a váltásra. Sokat gondolkodtam azon, hogy annyira rendes a dokim, hogy néha adhatnék neki valamit, de sose jött úgy össze. Így is maximálisan ellátott, bár sok problémám nekem sem volt. Zazzy, szerintem válts te is dokit. Ha meg a másik kihal a praxisból, csak gondoskodnak helyettesről idővel. És csak megint azt a véleményemet tudom hangoztatni, hogy az emberek is hibásak, hogy hozzászoktatják a dokikat a plusz pénzhez.

Csibb, egyet értek veled, ami a rosszkedvet, sírást illeti. A szocializációt nem lehet elég korán elkezdeni. Persze az sem pálya, ha csak negatív érzésekkel szembesül a gyerek, de engedtessék már meg, hogy néha kiboruljunk. Az sem jobb, ha eltemetjük a dolgokat, azok is előjönnek valamikor, és rosszabb formában, mint egy kis sírás.

Kép
Kép
tessza76

Háziorvosnak hálapénz, ez tényleg durva :shock: Nekem még eszembe sem jutott ilyen, de nem is adnék. De az tényleg igaz hogy a betegek tehetnek róla :roll:

Katka az biztos hogy nem könnyű a helyzeted, de bizti megoldódik minden :wink: Nekem is a bébiszitter jutott eszembe, egy próbát megérne, hátha van a környéken valaki megbízható, aki alkalmas lenne ilyenre.

zazzy szerintem is inkább örülj neki hogy jó lett az eredményed :wink: :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Csajok, Katka !a mai nap után nekem is jöhet a pozitív hozzáállás :twisted: Én is összetörtem a kocsit, szuper, ránézésre 100000-re tippelik, biztos ki tudom fizetni és még Hálát adhatok a Jó Istennek, hogy az övének semmi baja, mivel én voltam a hibás, nem vettem észre, hogy megáll, én meg kanyarodtam teljes gázzal :twisted: 10 év alatt a 2, ebből ez az első, amiben én hibáztam
A srác aranyos volt, mondta, hogy bocsi és reméli legközelebb más körülmények között találkozunk, szegény még ő érezte magát rosszul, hogy mondtam hogy már más nem is hiányzott,
hát nekem se lett volna kötelező beleszáguldani egy álló autóba :twisted:

Bea, Maja

Kép
bea1978

TEssza majd lesz esküvői kép. "csak" egy elegáns nadrágot vettem egy elegáns felsővel. Laglább fel tudom venni ezeket karácsonykor is.

Én havonta megyek a háziorvoshoz, de azt mondta, hogy ha nincs gondom, nem akar látni, az aszisztens odaadja a táppénzes papírt, én odaadom a nődoki papírját és ennyi.

Kitartás mindenkinek!!!!! Én ma mértem itthon a cukrom, kaja előtt, kaja után 1 órával. Az eredmények tökéletesek. (éhgyomri 4,4; ebéd előtt 5,0 utána ugyanennyi, mot bűnöztem, egy bnőmnél voltam, ettem sütiket, de most is 6,2. ) Hmmmm.....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Bea... tom.. nem kellemes összetörni más kocsiját.. nekem is egyszer sikerült.. nyár volt homokszemes a főút (már miért takarítanák el.. :evil: ) valaki a sor elején hirtelen fékezett.. az előttem álló audi még meg tudott állni.. de én már kicsit belecsúsztam... az audinak alig lett baja de az enyémnek felgyűrődött kissé az orra... mivel céges kocsi volt a cégem fizette a javíttatást ezért így duplán szar volt... az audis előtt is égtem aztán hívhattam a céget is.... :roll:

KépKép
KépKép
adryn

Szerencsére, ez egy Jeep volt, szóval ő csak lemászott rólam :x

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: és szakszervíz tippeli azt a 100.000 ft-os kárt?

KépKép
KépKép
adryn

[quote="rszg"]M írta:rszgég egy kérdés. Nektek nem fáj a hátatok. Én nem nagyon tudok hanyatt feküdni, mert úgy fáj a hátam. Biztos azért, mert nem szoktam meg. Eddig mindig hason aludtam, de most már ugye nem lehet. Éjszakánként görcsös hátfájásra ébredek. El fog múlni. Nem mi? Ez már csak rosszabb lesz :(

Bocs, ha már valaki válaszolt...
én úgy tudom, hogy egy idő után nem igazán jó háton feküdni, mert a magzat súlya elnyomja a hasi ütőeret, ami ellátja a méhlepényt is meg az alsótest keringését. Lehet, hogy ezért fáj a hátad. Nekem még nincs ezzel problémám szerncsére.

Masut
masut

[quote="katka22"]E írta:katka22x anyósom imádja az unokáit, de engem nem. Hiszen tönkre tettem kicsi fiát. Illetve Pest belvárosából nem tudná a lányokat kihordani vidékre iskolába. Egy hónapja halt meg apósom, szóval komolyan nem terhelhetem. Elég neki a maga bánata....

Szerintem az unokáiért megtehetne annyit, hogy pár napra odaköltözik hozzátok, míg te kórházban vagy. Mire a szülésre sor kerül, addigra a férje halála is 4-5 hónapnyi távolságba kerül, ami nem mondom, hogy sok, de mégsem lesz annyira friss, hogy ne tudjon segíteni. Ha akar. Te meg szerintem nyugodtan "terhelheted", hiszen az ő unokáinak a mindennapjairól van szó, még ha téged esetleg nem is szeret... és ugyanez vonatkozik az ex férjedre is - az ő lányai, tehát ha szükség van rá, akkor próbálja már meg megoldani, hogy ott legyen, amikor kell. Nem kényedre-kedvedre akarod ugráltatni, hanem egyszerűen KELL, hogy valaki legyen a nagyobbakkal, míg te nem vagy velük.

Masut
masut

hát Masut, nem hiszem hogy Katkán segítene egy idegbeteg őt utáló exanyós a házban... viszont ha a gyerekeket el tudná vinni pár napra úgy jobban hangzik. pár nap suliszünet még nem a világ vége...

KépKép
KépKép
adryn

Adry, nem szakszervíz, ez most történt még csak este, csak a srác, akibe belementem értett hozzá, de ez csak egy tipp,

most meg egy papíromat nem találom :roll: elegem van, azt hiszem keresgélek még egy fél órát és elteszem magam holnapra

Jó éjt mindenkinek

Bea, Maja

Kép
bea1978

milyen papír? wc? :lol: :lol: bocsi....

KépKép
KépKép
adryn

:lol: az...

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Csibb, Tencsi, akkor nem is vagyunk kevesen a topikban RH- vércsoporttal... Úgy emlékeztem, mintha Katka is ezt írta volna, de már nem vagyok benne biztos. És ezek szerint tényleg elég különböző gyakorlatok vannak, hogy hányszor nézik ezt a terhesség alatt, de Tencsihez hasonlóan nekem is ma néztek a terheléses cukorral együtt anti-D-t.

Rszg, nekem elvileg evés (tej, szömle) után egy órával kellett volna, hogy levegyék a vért, de mivel nagyon sokan voltak, ezért kicsit több idő telt el, kb 20 perccel léptük túl az egy órát...

És ma az autók összetörésénel napja van :? : ma a párommal+gyerekkel mentünk ügyintézni kocsival, és egy hülye picsa sávváltáskor, ráadásul záróvonalon keresztül belénk jött. Azt hitte még befér elénk a lámpa előtt... Hát nem... Szerencsére nagy baj nem lett (fényezés sérült a sárvédőn), az övén szinte semmi nem látszik, és végülis elismerte, hogy ő volt a hibás, de mire ebből kapunk valamit... A csaj az olasz pasija kocsiját vezette, olasz rendszámmal, olasz biztosítóval... Szóval örülhetünk, h nem nagy a kár, de nem is biztos, hogy valaha látunk ebből valamit...

Zazzy, szerintem is sürgősen cseréld le a háziorvost. Minden hülyeséget azért nem kell lenyelni, pláne ha van alternatíva... és én úgy tudom, hogy tartós táppénz esetén elég havonta menni a háziorvoshoz a papírokért.

Pénzügy: nehéz kérdés, én még nem ismertem olyan embert, aki elégedett lett volna a pénzügyi helyzetével akármilyen jól keresett is. Nyilván ha nem jut pénz ennivalóra, meg a kilakoltatás fenyeget, mert nem tudja valaki fizetni a számláit, hiteleit, az tényleg nagyon nehéz eset, de sokszor úgy érzem, hogy nagyon rosszul kezeljük a pénzkérdést... Én is... Túl nagy jelentőséget tulajdonítunk neki... Mert nem attól leszek önmagammal, a családommal, a környezetemmel harmóniában, hogy mennyi pénzem van és milyen javakat szereztem... (és mégegyszer: ha nem jut az alapvető szükségletekre, az tényleg más eset)
Persze a terhesség időszaka ebből a szempontból is kritikus, hiszen egy gyerek születése mindenképp negatívan érinti az anyagi helyzetünket. De szerintem nem ettől függ, hogy mennyire fog jól működni a kapcsolatunk, közös életünk a gyerekkel-párunkkal, illetve nem jó, ha nagyon ettől függ... No, okoskodást befejeztem, meg nem is biztos, hogy egyetértetek. Csak haragszom a társadalmunkra, hogy ennyire az anyagiakról, pénzről és a fogyasztásról szól...

Katka, csatlakozom a többiekhez, ha tudunk / tudok valahogy segíteni, szólj. Nagyon szívesen... Mintha azt írtad volna, hogy Bp-től délre laksz. Én Csepelen, ami szintén közel lehet hozzád. Tényleg, ott a lakóparkban nincsenek olyan ismerősök, akik tudnak az első napokban segíteni? Pl. vinni a csajokat oviba, bölcsibe? Esetleg a saját gyerekeikkel együtt? És hol tartasz az új pároddal kapcsolatos töprengésben? (persze csak ha akarsz/tudsz erről írni...)

No, ez jó hosszú lett, de ma 10 óra után jöttem haza (munka), és még pörgök. Ma csak apáé volt az esti szertartás...
Jó éjt!

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Csajok! Látom kicsit félreértettetek. Oké, h nem lesz fenékig tejfel az élete, de szerintem erre nem magzatkorban kéne szocializálni. Mosolyogni, vidámnak lenni úgysem tudunk folyamatosan, de ne lovaljuk magunkat még jobban bele a depresszióba, mert nem hiszem, h egy állandó síró anyuka jó hatással van a gyerekére. De, aki akar nyugodtan depizzen :lol:

Szörnyűek ezek az autótöréses storyk, na, látjátok, úgyis adódik mindig vmi bosszankodni való, legalább a konstans problémákon ne emésszünk magunkat, attól nem lesz jobb. :shock: sztem...

Remélem nem bántottam meg senkit,csak én így látom :oops:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Erpé, nagyon egyet értek veled, ami a nagyon is anyagias világunkat érinti. Félek is, hogy a gyerkőc majd hogy bírkózik meg vele.

Sajnálom az autó-töréseket, de legalább személyi sérülés nem történt. Szóval minden rosszban van valami jó! :roll:

Rém-álmodtam: a mérlegen 98 kg voltam. :twisted: Mindez a 160 cm-hez. Reggel az első utam a mérleghez vezetett, de az "csak" 78-at mutatott. :roll:
Viszont kora reggel megint megkaptam a szokásos szöveget: Ugye babát vársz? (ismerős volt, akinek már mesélték) Egyáltalán nem látszik rajtad.

Kép
Kép
tessza76

Sziasztok!
Bea, mikor teszed le a kocsit? Ha már úgyis összetörted :lol:
De komolyra fordítva a szót, meddig fogsz még vezetni? Mert az utolsó időben úgysem lenne jó ötlet...

zazzy, a háziorvos váltásban az a jó, hogy a régihez be sem kell menni, mindent az új orvos kér ki tőle :wink:
Szerintem is válts, azért ez már felháborító!

Nekem tegnap megint görcsbe rándult a gyomrom, amikor a szülésről esett szó, na nem a fizikai, hanem az anyagi oldala miatt :? Én akkor sem vagyok hajlandó mindenkinek fizetni!!! Ez a munkájuk, bakker, hát én mikor vártam el, hogy óra után kicsengessék a tanításomért a pénzt??? :shock:
A magándokim az más, bár teljesen szabályellenes (állítólag), de ha neki ez az összes bevétele (mert csak szüleszteni jár be), akkor jól van. De szülésznőnek, csecsemősnek...?
Aztán majd az óvónőnek, tanárnőnek, háziorvosnak, a gyerekem meg megszokja, hogy így kell? Na nem!!!

Hja, és van hordozókendőm!!!:)
1000 Ft volt:)
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Szép jó reggelt!

Te jó ég, hogy kivel mennyi minden történt. Úgy látszik vmi hülye front van! A bosszantó anyagi dolgokon kívül a legfontosabb, hogy egyikőtöknek sem lett semmi baja!!!

Katka, nagyon szomorúan olvastam a soraidat, gondolom rendesen összecsaptak a hullámok a fejed felett, de te aki mindig annyi erőt tudsz adni másnak is, biztos vagyok benne, hogy megtalálod a legjobb megoldást mindannyiotoknak. Szerintem is legyen már a lányok apukája annyira apuka, hogy akkor is lehessen rá számítani amikor kell! Nem hiszem, hogy nem lenne rá képes. Helyben lakik ő? Anyósod sem rossz ötlet, ha imádja az unokáit akkor talán tényleg őt is kimozdítja a fájdalmából az a pár nap.

Tessza, nagyon hasonló a gondolkodásunk én is úgy vagyok vele, hogy nem hiszem, hogy a kesergés segít, egyszerűen tenni kell a dolgunkat, mindenre van megoldás. Néha könnyebb néha nehezebb, de ha akarjuk akkor bármire képesek vagyunk.

Milky, sajnálom a múltheti kórházi túrádat, gondolom azért nem ilyen kalandokra vágytál, de nagyon örülök, hogy végülis minden okés! Ugye milyen hihetetlen, hogy alig 3 hónap és mindenkinek ott szuszog majd a kis illatos csomagocskája a kezében.

Tegnap átírattuk az autót, így végérvényesen autótulaj lettem. Nagyon boldog voltam, most sem hiszem el igazán.
Ma munka után megyek apához aztán irány ebédelni, utána meg megyek koronát és varázspálcát keríteni a kisasszonynak (ezzel még lógunk a névnapjára), akkor már a kislegény is kap vmi apróságot és feltérképezem a terepet karácsony ügyben is. Most már nekiállunk megvenni ezeket is, mert utálom az utsó pillanatra hagyni. Főleg játékboltban a december az brutális.....

Kép
Kép
Kép
tencsi

Húú Nemlajos, de jó! Hol sikerült ennyiért hozzájutni?

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!
Nem nagyon van időm jönni. Rohangálunk minden nap. Vasárnapig így lesz. Bnőm hazajött Békésről, és pótoljuk a múlt héten elmaradta talikat is. Most reggel megyek a dokimhoz, tegnap sznőnél is voltam. Nagyon aranyos még mindig.
Igyekszem visszaolvasni. De nem ígérem, hogy emlékezni is fogok.
Csibb Fanny hova jár síelni? Ilyenkor még műanyag pályán gyakorolnak majd? Heti hányszor kell menni? Én olaszos vagyok. Sztem gyönyörű nyelv. Munkahelyed is jókor számít rád. Nem tudtak Mátéról? Amúgy én is kevesebbet foglalkozom Katával, bár a héten nem hagyja, hogy ne figyeljek rá.
Nuszó örülök, hogy jó vagytok, és minden ok. Gondolom nagyon megnyugodtatok.
Tencsi milyen volt a bábszínház? Tetszett a Manóknak?
Adryn remélem már kipihizted magad, és a lelked is kicsit jobb.
Anna gratula az új lakáshoz, a beköltözéshez. Kicsit irigy vagyok.
Milky nagyon örülök, hogy írtál! Szuper, hogy jól vagytok! Gratula a fiúhoz, és a névválasztáshoz is! Igazán különleges!
Szia Tehuti! Ah gondolod küld priviben a táblázathoz kellő adatokat, és beraklak. Mostantól csodaszép egészséges babavárást kívánok, és könnyű szülést!
Hát ennyi fért bele egy oldal visszaolvasása után. Bocsi….. Táblát később dobok.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Hol vetted nemlajos? Szuppi!!!! :o :lol: grat!!!!
Én sem akarok mindenkinek fizetni. A dokinőm olyan, h nem mond semmit, h mennyit kér. Eldöntöttem, h miden 2.-3. alkalmaknál kap 3-5 ezret. Még nem tom. Szülésre meg legszívesebben 20-20-at adnék a szülésznőnek-dokinak. Csak nem bizti, lesz rá pénz. Akkor meg nem kap, mx 10-et! :lol:
Fültanuja vót anyu annak, amikor az egyik nőgyogyit keresték telon, az asszisztens vette fel. Szülésre hívta az egyik kismamája. Erre a doki: tagadj le, ez a nő keveset tejel....
No erről, ennyit :evil:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

papillon :shock: :shock: :shock:
Ez iszonyat :cry:

A kendőt egy fórumos lány (kollégám) varrta a dec.-i topicból, egy héttel a szülése előtt :lol:
Gyakorlatilag anyagár, csak vett egy mérethossz (vannak mérettáblázatok a neten, ez asszem 440) duplaszéles anyagot, azt hosszában kettévágta, és beszegte :)
Legközelebb én is így teszek, és akkor az se baj, ha nem tart évekig, legalább mindig új (bár szerintem jó az anyag) :wink:

Rohantam jógázni!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Hűha Kukli, zajlik az élet nálad, de ez így van jól. Szupi, hogy ilyen jó barátnőd van, akivel jöhetsz mehetsz mindenfelé.
Bábszínházba majd csak december 11-én megyünk.

Nemlajos, nagyon jól jártál így is a kendővel, eszméletlen drága. Nem rossz ötlet a varrás, bár én ugye varrni nem tudok, de majd Krisz unokatesója esetleg kapható rá, ő varrónő. Hol lehet a méretére infót találni? Jó jógázást!

Én csak a dokinak fogok adni a szülésért, a csecsemősök és a szülésznő egy ajándékcsomagot fog kapni. A gyerekeknél is így csináltuk.

Papillon, azért az a doki nagyon durva volt, ez felháborító! Ez magánrendelésen volt vagy normál kórházi gondozáson, mert ott ugye nem is kérhetne semmit.....

Kép
Kép
Kép
tencsi

basszus Papillon.... és ez egy felfogadott doki volt???? nagyon durva... magamhoz se térek a döbbenettől :shock: :? :shock:

Kukli: igen lelkem már jobban, mert ugyebár az idő most nekünk dolgozik... már csak 10 nap :D:D:D én is ma megyek dokihoz... remélem minden okés..

KépKép
KépKép
adryn

Ez az sztk-ban volt, ott rendelt a doki, amikor hívták szülni a koházba/ból :lol: anyum meg védőnő, előtte nem szégyenkezett :evil: és imádják ezt a dokit itt, és ajánlgatják egymásnak, mert ugye ők nem tudják a kulissza titkokat, csak a mézes mázat :?
Kellemes jógát :P

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Persze, felfogadott doki vót

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

ja.. pénzügyek: senki se higgye hogy mi húdejólállunk anyagilag... csak annyi a különbség hogy mi eddig kölcsönfizetés helyett inkább utazásokra költöttünk:D.. kint megvolt a kétszobás apartman.. ami most már kicsinek fog bizonyulni :? úgyhogy előbb utóbb mi is törlesztünk... bár próbáljuk a lehető legkevesebbet....

KépKép
KépKép
adryn

fúj tetves pénzéhes nyamvadt orvosok :evil:

KépKép
KépKép
adryn

Zazzy Én szerencsés helyzetben vagyok, illetve leszek táppénz ügyileg, mert nem kell hozzá háziorvos. A nőgyógyász megírja a papírt, és a védőnő meg kitölti a táppénzes papírt. És már mehetek is.

Kép

Kép
rszg

Én sem értem ezt a táppénzt, nekem már 3 orvos is felajánlotta, h bármikor végleg kiír, veszélyeztettként.... nem értem...

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok,

Köszönöm a bíztató sorokat és a felajánlott segítséget. Ma már nem látom olyan sötéten a helyzetemet. Azaz hiszem, hogy lesz megoldás...
Anyósom nem is beszél velem. Szóval kilőve. Az exem nem biztos, hogy kikel a barátnője mellől az ágyból, ha megyek szülni... Sajnos mostanában többször bizonyította, hogy nem a lányok az elsők az életében.
6 évig volt babysitterem, de most már nincs és nem is tellik rá, mert spórolok, hogy jövőre is megéljünk valahogy. Egy idegenre, akit nem simerünk jól nem szívesen hagynám a lányokat.
A lakóparkos anyukák egyszer-egyszer biztos besegítenek. Szoktunk egymásnak segíteni, de hát mindenkinek megvan a maga baja és plusz 2 gyereket hozni-vinni heteken át, azért azt nagy teher ám. A reggel még csak-csak, de délután minden gyerek más időpontban végez a különórák miatt....
Egyébként Etyek-Botpusztán lakom (M1) mellett...

Pocaklakó apukáját 2 hete kértem, hogy költözzön el, mert nagyon nem működik a kapcsolat és abban maradunk, hogy most hétvégén ülünk majd le beszélni. A baj az az, hogy nekem egyedül ez a 2 hét sokkal könnyebb volt, mint vele előtte a közös élet. Tudjátok ő 2 laki életet él. Hol a fiával él 60 kilóméterre, hol nálunk és nekem elegem van abból, hogy egy átjáróház az életem és csak akkor kellünk és csak akkor számíthatunk rá, ha a fia az anyjával van.
Az egyik ok, amiért nem akartam tőle gyereket az a fia körüli herce-hurca. 1 éves volt a kisfia, amikor a feleség megcsalta és elment és azóta huzakodnak szegény kisfiún. Képzeljétek 2 évig élt úgy a gyerek, hogy 1 hetet az apjánál 1 hetet az anyjánál és tavaly az anyja az egyik faluban magánoviba járatta, míg az apja meg bölcsödébe!!!! El tudjátok képzelni milyen instabil és fusztált a gyerek? Közben ölik egymást a bíróságon és nem bírnak megegyezni. Mindkettőnek meggyőződése, hogy a másik alkalmatlan és mondjon le a gyerekről és nem látnak az egójuktól és dühtől és leginkább szegény gyereket nem látják, aki állítólag nagyon szeretnek.
Szóval nagyon félek, hogy kis Pocaklakó is hasonló helyzetbe kerülhet, de ezt nem akarom engedi. Az én gyerekemet senki ne ráncigálja.
Lehet, hogy nagyon zavaros voltam....

Katka

katka22

Csajok nekem megint kell szerintem kúpot iratnom. :cry: Úgy utálom ezt, mindig van valami bajom ott lent :oops: Már a terhesség elejétől használtam a canestent, de egy idő után már nem használt, múltkor kaptam kúpot úgy látszik eddig tartott a hatása. Ráadásul nem tudtam eldönteni, hogy hívjam a dokit vagy menjek be hozzá a kórházba, végül felhívtam de én is baromira utálok így kommunikálni :? a lényeg hogy azt mondta ráér ez szerdáig amikor úgyis megyek hozzá magánba. Olyan jó lenne ha egyszer én is tudnám élvezni a terhességet, de úgy látom nálam ez teljesen reménytelen :( Én már számolom vissza a heteket hogy mikor lesz már március, sőt már a februárral is kiegyeznék :)

Nemlajos nagyon szép a hordozókendő. Bulcsúnál én is vettem de aztán el is adtam :roll: valahogy nem volt türelmem megtanulni használni :? de ismerőseim szerint nagyon jó. Nekünk a kenguru vált be, de az is csak második nekifutásra, amit először vettünk azt gyorsan el is adtam.

Karambolosokat sajnálom és vigyázzon mindenki magára!!
Mi akkor törtük össze kis híján totálkárosra apósom autóját amikor 12 hetes terhes voltam Pannával, vittek is be egyből a kórházba, mert enyhe agyrázkódásom is volt, de semmi baj nem történt amúgy(csak a szemüvegem törött össze) :( . Persze a biztosító pénzét csak fél év múlva láttuk, mert aki nekünk jött az a helyszínen elismerte hogy hibás, de utána meg már nem.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Hú Katka, kacifántos egy életed van!
Iszonyú, hogy két ember marakodását egy ártatlan gyerkőc sínyli meg!
Örülök, hogy már kicsit tisztul az ég fölötted és talán látod a megoldást!!! Talpraesett, erős nőci vagy te!! Minden tiszteletem!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Katka: már totál megértelek, h a pocak apukájával nincs kedved közössen tervezni. Hű, nagyon remélem,h nem fogja ugyanezt csinálni a közös gyermeketekkel. Arra a pár kórházi napra, csak fel lehet kérni a palit. Beszéljétek meg. Utána meg a csajok lógnak egy kicsit, csak nem lesz baj :D naggyon drukkolunk ám neked!

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Vica: Én is folyamatos csatát vívok a gombákkal. Nőgyógász azt mondta, hogy nem sokat tehet, mert valószínűleg a gombák a bélrendszerben vannak és végbélen keresztül minidg újra fertőződöm. A baba miatt viszont a gyógyszeres kezelés tilos. Semmi más nincs, mint a canasten és a kúp....

Katka

katka22

Katka egyetértek papillonnal, a kórházi napokra csak bevállalja, hogy segít :roll: hisz az ő gyereke miatt kell segítenie.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Én is fertőzéssel szenvedek folyamatosan. Ez a klion hüvelytabletta gyilkos. Fáj föltuszkolni :evil:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Látjátok ez az, amikor 2 szék között a pad alá esek.... Az egyik azért nem segít, mert a 2 nagy nem a gyerek, a másik meg azért nem, mert nem az ő gyerekét szülöm és ez nem az ő kötelező napja....

Egyébként új pasi szerintem lehet, hogy segtíne, de ha a fiával van, akkor nem tud. És jelenleg a bíróság által elrendelt mizéria megy. AMi azt jelenti, hogy 14 napból fixen 6 nap az övé. Olyankor messze van.....

Katka

katka22

Amit én múltkor kaptam az jó volt, egy sima kúp nem tabletta nevére már nem emlékszem :? De egy nap múlva már használt is :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Azért ez elég durva milyen pasik vannak :evil: nehéz elképzelnem, hogy így viselkednek felnőtt emberek

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica, Katka én is folyamatsoan gombával küzdök. Nagyon utálom már. a kúptól (piamfucin) elmúlik egy darabig, aztán megint előjön. Most 2 hétig nem volt sztem, de mintha megint lenne. Szerdán megyek dokihoz, már tiszta ciki tényleg, de most mit csináljak????
Kukli küldöm priviben az adatokat a táblához. Köszi!

A hálapénztől én is nagyon kivagyok akadva. Ez a dolguk, erre esküdtek fel...és elvárják, hogy tejeljünk???? Monjduk a társadalom is hibás, mert mi rontottuk el őket, mi szoktattuk őket ehhez hozzá.
Nekünk tanároknak, , miért nem fizetnek a szülők, hogy a gyerek ötöst kapjon???
Az én dokim nem vállal szülést, úgyhogy annál fogok szülni, aki épp bent lesz. Dokim szerint eddig senki nem panaszkodott. Na kivi leszek....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Sajnálom én is az autótöréseket, nagyon kellemetlen dolog! Nekem is volt már egy jó pár...... Ebből az egyik totálkár, csoda, hogy megúsztam!(biztonsági övet akkor elősször kapcsoltam be, persze azóta mindig!)
Engem egyébként még nem zavar a pocak a vezetésbe, szerintem végig fogok, csak akkor nem ha csúszik az út.

nemlajos: szuper a kendő, de valahogy én nem tudom elképzelni, hogy kötözgetem magamra, neked sikerült? Én egy kengurut vettem, de gyerek nélkül is elég nehézkesen megy a felvevés:)
Hiába, ezt még gyakorolni kell!

Vettem már pár ruhácskát is, képet majd rakok föl később.

Kép
milky

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?