A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 10:17-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ronmay,

Szerintem is furi. O is mondta, hogy ez meg a regi iskola, mikor o diplomazott, ezt tanitottak, azota valtozott a hozaallas.
Sztem egyebkent o sem tudja, mi lehet a gaz.

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo

Én keltettem :oops: Mindkettőt :lol: Mivel a cicimnek kellett az inger, mert ha kimaradt egy szopi is, másnap már éreztem hogy kevesebb van. Fejni én soha semmit nem tudtam egyiknél sem. Pedig kitartóan próbálkoztam. Nekem kulcsfontosságú volt, hogy ők szíjjanak.
Egyedül éjszaka nem keltettem, de napközben igen.
Tom nehéz lehet, és szar hallani ha sír. DE ha a kezdben is sír én leraknám, akkor ne rabolja az időmet. Genya dolog, de ha semmi nem jó, akkor menjen az ágyba...
Masszírozás, tornáztatás?Bár gondolom próbáltátok... :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

Boo

Próbáld betartani(az igény szerinti szopit), hidd el pár nap és sokkal jobb lesz!

NAti egy hete mászik és ma reggel felült :shock: ez már nekem is gyors.... :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

sziasztok!

Boo!
én is szigorúan keltettem 3óránként,de már nem kell,tökre beállt Benett...
nekem a kórházba is ezt mondták és bejött,m már szinte tejesen átalussza az éjszakát...

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Még mindig kivonatosan, de kezdek visszatérni a köztudatba... :roll: :lol: :lol: .

Ronmay!

Nem sértődtem ám meg, nyugi :wink: . Csak tényleg nem tudhatja az ember, meg én még saját magamról is azt gondoltam, hogy csak eltúlzom, és hisztizek :roll: :lol: :lol: . Szóval tökre megérteném, ha másoknak az jött volna le, hogy "na, a királylány besokallt" :twisted: :lol: :lol: . De tényleg nem... :roll: Tény: a terhességet naaagyon nem nekem találták ki, vagyis nem az én testemnek! Minden nyűgöm van/volt, ami egy kismamának általában lehet, de még olyanok is, amik baromi ritkán. Én megkaptam csomagban :twisted: :lol: . De már mindjárt vééége, és kezdődik egy másik típusú "szívás" :twisted: :lol: :lol:
Igen, az tök igaz, hogy ha anyu nem lenne doki, biztos én is tovább várnék, mire orvoshoz fordulok. De anyunak biztos említeném, hogy vmi bajom van, ez meg nálam ugye nem szétválasztható :lol: . (Bár anyu pánikbetegsége miatt, van, hogy előbb hívom a dokimat, mint őt, hogy ne ijesszem meg :roll: :P ).

Pocok!

Szegény Bori :( . Majd rákérdezek anyunál, hogy ő mit javasolna, de emlékszem, anno azt mondta, hogy a Laevolacot nem csak alkalomszerűen lehet adni, hanem terápiásan is :wink: . Ha belegondolsz, lehet abban vmi, hogy kiszáradhat tőle egy pici baba, de ha józan paraszti ésszel végiggondoljuk, attól, hogy 4-5 nap után végre kijön belőle a kaki, attól nem tud kiszáradni, mert különben minden baba ki lenne száradva, lévén a legtöbben minden étkezésnék kakilnak is :roll: :lol: .
Ez a gyümölcsrostos dolog meg alapvetően nem hangzik gáznak sztem, csak ha annyira működőképes lenne, akkor mindenki ezt csinálná, senki sem "gyógyszert" adna, meg tuti lennének gyümölcsrostkivonatok meg mittomén erre a célra.... :roll: Mindegy, kipróbáltátok, nem jött be, ezzel is előrébb vagytok :roll: . Én sztem egy ideig még a Laevolacot adnám igény szerint, aztán majd rendeződik a dolog... :wink: . Persze az UH nagyon jó ötlet, én is elvinném/elvittem volna :oops: :lol: :lol: :lol: :wink: .

Boo!

Szopitanácsadó? :roll:
Botondnak a tejemtől fájt a pocakja, de nem így, hogy ivott 3 kortyot, és K.O. . Sztem azért ez nem így működik, annak kéne egy kis idő, hogy attól legyen rosszul, nem :roll: ? Sztem vmi más gond van. Hogy mi, azt nem tudom :oops: de ez így nagyon direktnek tűnik.
Bnőm kislánya amúgy 3 hétig szinte folyton csak sírt, hiába volt vmennyi teje a csajnak, mindig ordítás volt az evésből is, aludni fél órákat aludt a baba... rásütötték, hogy hasfájós. Aztán a bnőmnek a stressztől, nemalvástól szinte teljesen elapadt a teje, és azt mondta nem bírja tovább, leszarja, iratott anyuval HA tápszert és a kiscsaj onnantól úgy működött, mint egy csöndes svájci óramű :shock: :lol: :lol: . Csórikám csak éhes volt. Folyton! Pedig kapott kiegészítést, de mégsem volt elég, van nem volt jó a tápi neki, vagy nemtom, de nála a kaja okozott mindent...
Nem mondom, hogy nálatok ez lenne, de sztem beszélj dokival, hogy hogyan tovább, mert ez senkinek sem jó :( .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 10:48-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 10:50-kor.

KépKép

KépKép
boo

Bocs, hogy belekotty, csak boo keveredését szeretném kicsit kibogozni!

[quote]N írta:a viszont akkor most egyet mondjon már meg valaki, de SOSban, mert nagyon nem értem:
1. a főszabály az, hogy az ember igény szerint szopiztasson, és a baba minél sűrűbben legyen cicin, mert akkor termelődik a tej, ez eddig OKÉ, de (és itt jön az ellentmondás, ami nekem nagyon nem tiszta):
2. a védőnő szerint nem jó, ha fél óránként/óránként van mellen a baba, mert akkor:
- egyrészt keveredik a pocakjában a félig megemésztett tej, és a friss anyatej
- másrészt (és ez a fontosabb számomra), ha mindig csak 30-40ml-ket szopizik ki, akkor a mell csak ennyit fog utántermelni, mert erre a keresletre fog reagálni; ezért mindkét védőnő szerint pótolni kell szopi után! és itt jön az újabb DE:
Ha pótolok, akkor eltömítem a babát, nem lesz olyan hamar éhes, tehát kevesebbet lesz a cicin, és még attól is hasfájós lehet, hogy keveredik az anyatej és a tápi az evések alkalmával Rolling Eyes

1. ez bizony így igaz: az anyatej termelődése pozitív-negatív visszacsatolási elven működik, vagyis minél több inger éri a melled (gyerek szopása, komfortcumizás, fejés), annál több tejed fog termelődni, és fordítva: minél kevesebb inger, annál kevesebb a tej is

2. a védőnők jó része még a 70-es évekbeli nevelési és csecsemőgondozási elveket vallja, amikor is az anyák nagy része órára etette a gyereket, és nem is nagyon tudott 2-3 hónapnál tovább szoptatni - szerintem nem igazán követendő példa, ha az ember szoptatni szeretne.

2/1. ha keveredik, keveredik, nincsen azzal baj, nyilván egy kiadós húsos ebéd után is ott van még valamennyi hús a hasadban és mégis vacsorázol - a hús kb. 8-10 óra alatt ürül ki a gyomorból, pl.

Nem lesz tőle baja a gyereknek, max. annyi, hogy túleszi magát, akkor meg a felesleget kibukja, azt kész.

2/2. jajanyám.:) ha a gyerek sokszor 30-40 ml-t eszik, az jó sok ingernek számít, és ahogy nő, a melled képes lesz a majd növekvő igényéhez alakítani a tejkiválasztást. ha viszont minden szopi után pótolsz, vagyis külső helyről kap táplálékot, akkor a melledet nem éri inger, ergo kis idő múlva azt veheted észre, hogy a melleden a gyerek nem lakik jól, és egyre többet kell pótolnod. majd a tejtermelés szinte teljesen megszűnik, és a gyerek cumisüvegből eszik.

Amit én tennék (vagyis tettem is) a helyedben: tedd mellre a gyereket, ha éhes, bízd rá mennyit és milyen gyakran eszik. A pici gyomra még nem óriási, ennyi bőven eltömíti, viszont az anyatej gyorsan bomlik, ezért viszonylag hamar meg is éhezik utána. Pár hét alatt kitágul a gyomra, jobban is emészt majd, ilyenkor már hosszabb távra elég majd a megszopott anyatej - amiből addigra 100 ml-ket fog bevágni, nem harmincat.

És igen, igazad van, a tápi most pontosan a szoptatás ellen dolgozik esetedben, vagyis amit megfogalmaztál, az reális: eltömíti a gyereket, ennyivel kevesebb inger éri a melled.

Hasfájás: ez abból adódik, hogy a picik még nem képesek rendesen lebontani a laktózt, amiből jócskán van az első, vizesebb anyatejből (ha megnyomod két szoptatás között a cicid, akkor ez jön belőle, a zsíros hátsó tej konkrétan a szoptatás alatt kezd termelődni, na ezért sem baj, ha sokszor mellre teszed...). Egy része emésztetlenül ott marad a gyerek belében, és mivel cukorról van szó, erjedni kezd, vagyis gázokat fejleszt, ami feszíti a pici belét.

Amit tehetsz ellene - és nekem ez vált be a legjobban: szoptatás előtt egy icipicit lefejtem mindkét mellemből - de tényleg csak keveset, úgy 5-10 ml-t. A szoptatást mindig azzal a mellel kezdtem, amivel előzőleg befejeztem, és csak azután tettem át a másikra, ha úgy éreztem, azt már rendesen megszívta. Így tudsz játszani egy kicsit a vízszerű-laktózban gazdag és a zsíros-kalóriában gazdag tej arányaival, ami csökkenti az esélyét a hasfájásnak.

De azért ne fejd ki a vizes tejet teljesen, ez ugyanis a szomjoltó része a tejnek, és ebben van az a hatalmas immunanyag mennyiség is, ami a gyereket védi a fertőzésektől!

És még egy dolog: senki se ijedjen meg, ha 3-6 hetes korban azt tapasztalja, hogy a gyerek még gyakrabban kér enni, ilyenkor egy úgynevezett fejlődési ugráson esnek át a babák. Azaz a kalóriaigényük egyik napról a másikra megnő, a cici meg nem képes ilyen gyorsan alkalmazkodni. Sokan ilyenkor esnek pánikba, és kezdenek mellé etetni, de ha ilyenkor minden nyikkra mellrecsapod, akkor pár nap alatt megoldódik a helyzet. De tényleg minden nyikkra, akár 15-20 percenként is. A mell pár nap alatt rájön, hogy bakker, több tej kell, és nekiáll termelni!

Hirtelen ennyi, ha esetleg tudok még segíteni, szóljatok!

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Sziasztok !

Majd szeretnék dicsekedni is, de előbb reagálnék pár dologra.

Boo : én nem ébresztettem, legallábis nem emlékszem ilyenre. Magától ébredt , amikor 3-4 órája már nem evett. MINDEN cicizés után fejtem a használt ciciből, még éjszaka is az elején . Aztán annyi tejem lett, hogy jutott másnak is és akkor már csak akkor fejtem ha nem volt még éhes nekem viszont fel akart robbanni a didkóm. Ekkor csak keveset lefejtem belőle. Fejlődési ugrásoknál kiürítette mindkét cicit, ekkor pótoltam fagyitejjel. Ha tekereg , az szerintem azért van , mert nem éhes, hanem szomjas. Ilyenkor én adtam neki vizet, Dodianyutól származó injekciós fecskendőből. A vizet amúgy csak kb. 2-3 hós koráig fogadta el. 5 hós korától gyümilevet kapott szomjúságra, most már régóta megint csak víz van. Szerintem ne adj neki tápit, szívja csak ki a tejcsit a cicikből, egyszerre egyből, aztán ha kell egy óra múlva a másikból.
Ne idegesítsd magad , Miron is javarészt tápit kapott és egészséges szép nagyfiú lett. De próbáld mellőzni a tápit 2-3 napig, nyugi nem fog éhen halni és adj vizet pohárból vagy fecskendőből, a Nurofenes is jó.

Másik : nehogy félre érts, de igenis menjetek játszóterezni, kirándulni délelőttönként IS. Gondolom , hogy baromi nehéz, de Mironnak és Vencelnek is szüksége van az ingerekre. Rólad nem is beszélve. Miront kocsiba, Vencelt kendőbe és irány kifelé. Ha gondolod elnézünk hozzátok/felétek valamelyik nap , hátha tudok segíteni.
Vencel nagyon hasonlít Zsombira :)

Pocok : szegény kicsi Boribuksi . Nektek áldás az a terasz, meg a kert. Nimród csajozása nagyon édes.

Dodi : nagyon örvendek, hogy jobban vagy, még olvasni is rossz volt , amiket írtál.

Lois és Nyuszi : nagyon édesek a gyerkőcök együtt :D

Zsombi 19.-én kezdi a bölcsit a kék csoportban és halacska a jele. Azóta ha halacskát lát mondja, hogy : Anya odanézz, ott a jelem ! Nagyon szépen beszél, imádom , ahogy magyaráz. Tudja a csiga-biga gyere ki-t, a süss fel napot ( ezt hiányosan ), reggel jó reggelt kívánokkal köszönt és olyanokat mond, hogy anya szép, anya édes, szeretem anyát, ... .

Remélem könnyen beilleszkedik a bölcsibe.

Mi jól vagyunk. Mostanában létezni sem volt kedvem a melegtől, ma már jobb volt kint lenni délelőtt.

Kép
ikoka7

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 10:51-kor.

KépKép

KépKép
boo

BOO : Első kérdésedre a válasz : NE adj, majd ébred ha megint éhes. Aztán majd hamarosan lesz annyi, hogy ne maradjon éhen.

Igen, kifogásnak hangzik, persze abból a szemszögből még nem tapasztaltam az életet, mármint kétgyerekes Anyaként, de biztos vagyok benne, hogy Zsombival le kéne menjek akkor is. Mert igényli, mert kell neki és nekem is, mert reggel 8kor húzza a cipőjét és mondja , hogy lemenni. Szóval kendőbe Vencelt, fertőtlenítőkendő, babakocsi és biztosan nagyon fárasztó és kemény menet, de MUSZÁJ.

Akkor dicsekszem még . Zsombi 2 hete szobatiszta, szól ha pisilnie kell, a kaka nem mindig jön össze. Volt már nadrágban és szőnyegen, de ha idejében szól, akkor kap egy pelust. MOst ébredt fél órája egy : Anyaaa ! Pisilni kell ! , felkiáltással, száraz volt a pelus és mentünk pisilni.

Lois : a bili nálunk sem bejövős, a szűkítő sem volt szimpi 2 napig ,de nem erőlettem, akkor kapott pelust. Most már szereti, továbbá pisil fát, bokrot, virágot és már tartja is jó ideig: útközben nem tettem rá valamelyik nap és tök sokáig tartotta, közben szugeráltam, hogy mindjárt odaérünk és lehet pisilni.

Kép
ikoka7

Ja , és én is szoptattam úton-útfélen Zsombit az elején, persze nem rohant mellettem egy 2 éves, de addig babakocsiba be Miront, vagy olyan elfoglaltságot neki , amivel leül 10-15 percet.

Kép
ikoka7

Boo: még egy dolog , aztán eldugulok ígérem. A "Miron szív sajnos"- hoz, jegyezném meg, hogy a kicsi sokkal jobban tud alkalmazkodni, mint a nagy, akinek volt egy napirendje és most ülhet a lakásba, meg nézheti a mesét. Félre ne érts tényleg, nem akarlak bántani, biztosan foglalkozol Mironnal,gondolom és tudom is , hogy szar és nehéz egyedül egész nap, hidd el , hogy segítő szándékkal írom , amit írok.

Kép
ikoka7

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 10:52-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ok, ok, megértettem. Te tudod,hogy mik a lehetőségeid, hisz Te vagy benne. Igen így, ahogy leírtad tényleg nem egyszerű . Sőőőt !
Zsombi sem olyan nyugibaba, mellé én be sem mernék vállalni ilyen kis korkülönbséggel tesót. Amikor megkérdezik, hogy lesz-e, azt válaszolom, hogy Ő kitesz kettőt.
Akkor viszont nincs más választás : ki kell harcolnod, hogy többet legyen otthon K. . Oldják meg : legyen délelőttös/délutános hét, vagy 2 nap meló, 2 nap szabad. Olyan nincs, hogy nem lehet megoldani. Magyarázd el neki szépen, nem idegesen és üljetek le a tesójáékkal megbeszélni.
Bocs az okoskodásért.

Kép
ikoka7

Boo, esti szopihoz áthidaló megoldásként én az első időkben a következőt tettem - és bevált, de nyilván ez egyénfüggő is.

Napközben 2* fejtem, ezt betettem a hűtőbe - simán összeborítottam, nem több nap telt el a két fejés között. Aztán éjjel első ébredéskor - amikor szintén hasonlóképpen kevésnek bizonyult a tej az első pár hétben -, én mellre raktam a gyereket, apa meg kiment a konyhába lefejt tejet melegíteni. Aztán behozta és ha kellett pótlás, azt kapta a gyerek.

A mai fejemmel mondjuk már nem cumisüvegből adnám, hanem kispohárból vagy valami ilyesmi, de szerencsére nem kavart be a szoptatásba, úgy tűnik, KiBori nem volt rá érzékeny.

Ez a módszer két dolog miatt is jó: az egyik, hogy ingerből annyi éri a melled, amennyit a gyerek eszik, hiszen a fejés is inger! És az is szaporítja a tejet...

A másik, hogy így a pótlás is az én tejem volt. Kb. két hétig volt rá szükség, aztán úgy beindult a dolog, hogy már fejnem sem kellett, se semmi, a végén már a csap elzárása bizonyult inkább feladatnak.:)

D.

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 10:54-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,

Tegnapi napod ismeros, nalam is igy nezett ki egy hasfajos nap, csak mikor Bori elaludt, Nimrod rontottbe hozza, kicsapva az ajtot, hogy "Ijja Bojiiiiiii"...

Bori feje gondolom jol van, dokihoz nem mentunk, kulserelmi nyom nincs rajta. Apa alkarjan volt, a vallara merolegesen, tehat a gyerek feje kilogott, masik kezzel babakocsit tolt, a liftajto meg rajuk csukodott, es Bori feje allitotta meg...

Nimrodot nem keltettem, mert o oramu volt. Borit parszor igen, mikor mar negy oraja aludt napkozben. Most nem nagyon kell, mert ket-ket es fel orankent is ker enni, ha epp arrol van szo.

Borin latom, hogy a harmadik nap utan elkezd fajni a hasa a kakihiany miatt, szoval ez igy nem jo neki.

Szelcso sztorin nem lepodtem meg... Mi apaval kaptunk ossze vasarnap csunyan... Ottalvos legenybucsun volt, eleg car volt a szombatunk, de megoldottam, vasarnap delelottt okes volt, gondoltam, jofej leszek es nem hivogatom, hogy mikor er haza. Hivott magatol fel11 korul, hogy Pest hataraban van, mindjart itthon lesz - mondom, szuper, akkor ebedelunk egyutt, vegyen valamit hazafele, de nehogy kozben hazafuvarozza a haverokat, akiket amugyis mar leszallitott meg vissza abuliba. Nimrodnak beharangozom, hogy apa nemsokara itthon, es eszunk egyutt... Naaaaaa? Lehet tippelni, mit csinalt...
... Masfel ora mulva ert haza, meg sztem reszeg volt. Haverokat hazavitte, kajat nem hozott. Persze addigar Bori a karomban orditott, Nimrod a kanapen a faradtsagtol, mert gondoltam megvarjuk Apat es nem raktam le idoben. Sajnos Nimrod lott orditottam le a fejet - ezt nagyon megbantam. De odaadtam Borit neki, Nimrodot letettem aludni es elhuztam otthonrol szo nelkul... Jol indult a par napos nyaralasunk, tegnap nem beszeltunk, csak ami a gyerekek miatt volt szukseges.
Azert ragtam be, mert ezt rendszeresen csinalja, szol hogy mondjuk most indul a munkahelyerol, egy ora mulva hivom hogy mi van, erre akiderul hogy meg el sem indult. Akkor ne szoljon, mertbigyszamitok ra....

Dodi,

Koszi ha megkerded anyud. Bori tegnap este es ma delelott is kapott 5ml-t, meg semmi, ket "csikos" pelluson kivul.

Ikoka,

Hellooooooo!

Jatszoterezes otletedhez csak annyit tennek hozza, hogy meg en sem mertem elindulni a kettovel eddig ugy, hogy ott erjen minket az etetes. Mert mi a tokomet csinalok, ha Nimrod epp elindul valahova, mondjuk egy maszofalon felfele, amittudok hogy meg nem tud, nekem meg ott a cicimen a masik? Meg a haznal levo kertben is csak ugy etettem eddig egyszer Borit, hogy ott volt a baratnom, aki ranezett a fiamra addig.

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo, tudom, kiralysag a kert...

Te figyu! Gyertek at akar egy napra, Miron kirohangalhatja magat, te meg ciciztetheted Venot amennyit akarod, mig Miron ugral.
Most napkozben csak Zozi es ocsije (Borinal ket hettel fiatalabb baba) szokott anyukajukkal lennt lenni napkozben, tomeg csak 5-6 utan van.

Csak nehogy Miron lecsapja Zozit Nimrod kezerol!

Naaaaaaa? Penteken meg Nimrod is itthon lesz, utana o mar bolcsiben.

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok : Hellloooo :D Igen értem már, de neked ott van a kert. Az nagyon nagy dolog, hogy tudsz úgy is a szabadban lenni, hogy igazából otthon vagy.

rájöttem a megoldásra : Boo-nak és Ronmay-nek lottózniuk kell közösen :arrow: megnyerik a főnyereményt :arrow: apákok nem dolgoznak :arrow: :wink: :roll:

Kép
ikoka7

Ikoka,

Na abba a lottoba en is beszallnek!

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 10:56-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,

Játszóterezés remekül hangzik...
(vakon rohangászást Nimród is csinálja, Duplo-s dobozzal vagy textilpellussal a fején...)

Péntek:
Ami fix programunk, hogy reggel fél 10 körül jön a Dévényes srác Borihoz, az kb 1 óra. Bori utána eszik és jó esetben beájul. Nimród 12 körül ebédel, ált 1től alszik, viszont ez alatt sztem le tudunk menni Borival, mert elvileg a bébiőr "elér" odáig - na ezt majd csütörtök este kipróbálom. Ha nem, az szívás nert akkor szinte végig valamelyik gyerkőc miatt fennt kell lennem :-(
Ami még bekavarhat, ha Borit a pocakja miatt dokihoz kell vinni.
Nektek mikor vannak fix időpontok a napotokban?

KépKép

KépKép
kispocok13

Halihó :)
De nagy volt itt az élet ma :)

Dia!

Szia, kedves FórumAnya :) Rendes Tőled, hogy még a mi kis topikunkon is rajta tartod a szemed :)

Boo!
Játszótér kontra szimultán gyerekezés :arrow:
Őszintén szólva én szinte sosem megyek egyedül játszóra :roll: Mindig más Anyapajtássokkal, meg gyerekpajtikkal. Strandra is. Én szemmel tartom az ő gyereküket, ők meg az enyémet, ha kell.
Így szórakoztatóbb is, nem is szólva egyéb hasznairól. teszem azt szoptatni kell a kistesót. Persze nekem nem kell, de menne ha lenne :roll: . Mondjuk én szoptattam bárhol, parkban, utcán, Balatonparton. Ha nem tettem volna, sehova sem tudtunk volna elmenni.
Nem-Miron-kompatibilis játszó :arrow: Miért nem keresel olyat amin minimalizálva van a veszély?? Kocsival mehetsz messzebbre is, nem?

Ikoka!

Szijjja :D
Gratu Zsombi száguldó fejlődéséhez :)
Szobatisztaság :arrow: Z. is napról napra ügyesebb, ma kiválasztottam szűkítős wc-izéjét, holnap meg veszünk alsógyatyókat, mert elkezdte pelenkában is mondogatni hogy pisipisi, ez eddig még csak fürdőgatyában meg pucéran volt :roll:

Pocok!
Szegény kiscsajszi buksija :?
Én rácsaptam hétvégén Z. ujjára a kocsiajtót :oops: :oops: :( :( Caranya :oops:
Sajnálom, hogy ilyen tréül indult a Kolping :?
Most már jobb?? Tetszik amúgy?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ja, még: tűkön ülve várást én is mindíg magyarázom...semmi értelme. Bár a szabija alatt most kapott ízelítőt belőle, hogy milyen mikor egész nap fáj a pocak és semmi sem jó. Reakció: azért ez így kcsit sok...

Ma du egy nyugodt pillanatban próbáltam megmagyarázni hogy mitől Kadtam ki szombaton. Nagy részét elengedte a füle mellett, mintha otz sem lennék és nem beszélnék hozzá, aztán a csesztetésre a reakció: "de miért, délre (ebédidőre) otthon voltam, nem?"
áaaaaaaaaaaaa neeeeeee!!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois,

Már beszélünk... De nem a kapcsolaterősítő nyaralás lett belőle...

Kolping? Vegyes... Zseniális az ötlet, amire kitalálták... Full ház van...
Személyzet szuperkedves, környezet gyönyörű, szoba szerintem nem egy négycsillagos szint, kaja szuperfini de ami nics benne a félpanzióban, az pofátlanul drága (2 dl gyümölcslé 350 ft plusz áfa plusz szervízdíj..., mai ebédünk 5000 nettóért egy gyerek főétel, egy napi menü, két üdítő és egy jegeskávé - rablás!)
Alapból jó, hogy gyerekbarát, de annyira nem óriásinagyszám. Játszóterek és játszóházak egy szállodában :-)
Mondjuk akkor tutijó, ha nagyobb gyerekkel vagy, mert elszórakoztatja magát, neked meg kevesebb a para, ill ha le akarod passzolni, megteheted.
De nem bántam meg, meg kellett nézni mindenképp, csak bazidrága. Lehet hogy azért majd egy olcsóbb időszakban megnézzük megint.

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo

Dia jól leírta a lényeget, tartsd ahhoz magad! :wink:
Játszizás:
Én vittem Natit 10 napos korától kezdve :oops: De ő javarészt végig aludt délelőtt. Ha megéhezett ott és akkor megszoptattam, ahogy most is teszem. Nem érdekel senki és semmi. Az sem ha bámulnak. Leszarom, csak a gyerekem ne legyen éhes.
DE én egy igazán családias játszira vittem, ahol viszonylag kevés veszélyforrás van.
Most, hogy Nati mászik, már problémásabb, mert mindig mindent meg akar enni, homokot kavicsot füvet mohát. Idegtépő.Roló javarészt egyedül molyol a játszin, nem kísérgetem :oops: olyan nagyot még eddig nem esett és ő is óvatosabb ha nem vagyok ott.
Az rossz igen, ha nem nyugodt a cicin, és nem is nyugszik meg.
Pótolj csak este (én javarészt akkor tettem), annyit hogy el tudjon aludni. A pihenés az kell. DE napközben próbálj ne pótolni, csakis ha nagyon muszáj. ikoka tejcsárda volt :lol: neki elég volt egy cici, te két ciciből nyomasd és ne is foglalkozz az egy cicis verzióval, mindig kínáld meg a másikkal is, ha kell neki enni fog, és annyival több tejed lesz.
Dia jól írta:ha nyíg vágd cicire.A védőnő hülye. :?

Dodi

Akkor jó :lol: Nem tom a hormonok miatt milyen állapotban lehetsz :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Zé ujja hogy viselte a kiképzést?

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok

Fix időpont nálunk van :lol: De mi már "nagyok" vagyunk :lol:
Nati:
7-8 kor kelünk reggeli (cici), 9,30-10 tízórai(cici) 10 körül szunya egy órára. 12 cici+főzi 14 körül szunya két órára. 16kor cici majd 18 körül cici+főzi 20 körül fürcsi aztán szopi :arrow: alvás reggelig.
Én még 6szor szoptatok egy nap. És tízóraira meg uzsira nem igényel semmi mást a cicin kívűl. Így a főzibe építem a gyümölcsöket.

KépKép

KépKép
ronmay

Pocok!
Igen, ilyeneket hallottam én is a Kolpingról, hogy inkább nagyobb gyerekkel bejövős igazán :)
Ujjacska :arrow: Összességében jól viselte, kispasi kékre lakkozott körömmel :oops: Annyira nem csaptam rá, inkább beszorult a két ajtó közé, mondjuk nagyon utáltam magam érte..gondoltam is rá, hogy végigkalapálom a saját körmeimet is önostorozásul :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Pocok

Bocsi, más fix programot olvastam, tiszta hülye vagyok :lol: Megyek is aludni :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Bocsi, csak egy mai pocak, aztán megyek szundizni :oops: :P :
http://kepfeltoltes.hu/view/110831/Phot ... es.hu_.jpg

KépKép

KépKép
kicsidodi

Loislane!

[quote]D írta:ia!
Szia, kedves FórumAnya Smile Rendes Tőled, hogy még a mi kis topikunkon is rajta tartod a szemed Smile

Hihi, na, ezt a megszólítást megjegyzem.:) Igazából próbálom minden rajtatartani a szemem, de boo írásán megakadtam... Bírom az ilyet: mikor Bori született, az enyém is hihetetlen dolgokkal traktált - még jó, hogy eleve lázadó vagyok, nem bírtam kinőni a kamaszkorból vagy mi. Most meg már elvégzett egy-két képzést, és teljesen az ellenkezőjét mondja a régi elveinek... Ami tök jó!

De anno pl. mondott nekem is olyat, hogy legalább másfél óra teljen el két szoptatás között, mert megtúrósodik a tej a gyerek gyomrában (naná, az a dolga, a tejfehérje már csak így reagál a gyomorsavra...), meg hogy ha egy évnél tovább szoptatom a gyereket, akkor betegesen kötődni fog hozzám és szexuálisan abberált lesz.

Nem lett egyik sem.:)

Mondjuk, hozzáteszem, hogy mikor a gyerek négy hónapos volt, és bekövesedett a mellem, kijött és két órán át masszírozta, próbálta fejni, stb. Szóval, nagyon segítőkész és együttérző, rendes, csak a tudása volt elavult. Mára ápdéjtelte magát.

D.

dia
Budapest

Boo!

Nagyon kimerítő válaszokat kaptál :wink: . Egyből az jutott eszembe, hogy lesz mit visszaolvasnom, ha gondban leszünk :oops: :lol: :lol: .
Még egy dolog jutott eszembe, amit még anno olvastam a Suttogóban, és eddig nem mondtam (csak talán a mamatalin), hogy a Suttogó szerint a "hasfájós" babáknak kb. 20%-ának van tényleges emésztési zavara, a többi pocakfájás a napirend hiányából adódik :roll: . Ez elsőre nagyon furán hangozhat, de nálunk full igaz volt!
Ja, és a múltkor nem úgy gondoltam, hogy túloznál, hogy 3 korty után visít, hanem hogy annyi idő alatt nem bánthatja a pociját. Meg az is fura, hogy egyszer igen, egyszer nem... Tehát arra gondoltam, hogy őkelme hülyít, vagy éhes, vagy nem "ízlik" neki, vagy tápit akar, vagy lassan jön, vagy mittomén... :twisted: .

Nálunk meglepő módon új mánia van: Roary a versenyautó :shock: :lol: . Olyan a tapétája, de csak mert az tetszett a legjobban, de sose láttunk belőle egy részt sem :oops: . A múltkor vettünk neki egy DVD-t, és tegnap este betettem neki, mert mentünk vacsizni, és neki is hagy legyen egy kis "különlegesség" ilyenkor (csak reggel nézhet tv-t, akkor is keveset). Na, a dedem tátott szájjal nézte a mesét, de olyan szinten, hogy a vacsiját falatonként dugdostam a szájába. Azóta egyfolytában "pinos autókát" akar nézni, reggel 2 órán át csak akkor láttam, mikor szólt, hogy indítsam újra, és azóta is be van pörögve :shock: :lol: :lol: .
Persze ez ugyanúgy kordában lesz tartva, mint a Dóra-nézés, de azért örülök, hogy nem minden reggel erre kell már innom a kávémat, hogy "tüttürütüttü Dóra...." :twisted: :lol: :lol: . Most majd lesz "Róóóri, a száguldó...." :lol: :lol: :lol:

Tegnap olyan jóslóim voltak, hogy még a fejem is belefájdult :shock: . Már délután is éreztem, hogy sokat keményedek, aztán útban az étterem felé már tök szabályosan 3 percenként úgy begörcsöltem, ahogy illik :twisted: . Ha első baba lenne, tuti megjártuk volna a kórházat, de Botond ugyanígy szívatott esténként, ráadásul a frankó szülésemnél a 3percesekkel már nem nagyon tudtam ülni... :twisted: .
Viszont sztem már nincs sok hátra, mert úgy rémlik, Botond az utolsó 1-1,5 hétben csinálta csak ezt. Bár, ahány gyerek ugye.... :roll:

Viszont hihetetlenül jól alszom :shock: :D :D :D . Ahogy lefekszem, ugyanabban a pózban kelek, és napközben is aludtam 2,5 órát :shock: 8) . El sem hiszem.... :P

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi: tegnap amúgy is lehetett valami a levegőben, mert én is sokat keményedtem, aza mintha egész nap egy követ cipeltem volna a hasamban :twisted: :roll: Mára hál istennem nyoma sincs :lol: Ja és tegnap be kellett mennem az irodába, mert a kolléganőmet 31 hetesen befektették visszatartásra :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

sziasztok!

Dodi!
sztem ment lejjebb a pocid,szóval lehet tényleg nincs sok hátra,na
meg hogy tök jókat alszol az is a végét jelentheti...
akkor mi Benettel beleesünk abba a 20%ba,m Benettnél megvolt a napirendünk,
de akármit csináltam mégis estére fájt szegénynek a hasa...
de szerencsére már nyoma sincs és egy nagyon mosolygós,magyarázós fiam lett :)

tike!
szegény koleganőd...

Kép
Kép
csibe83

most vettem észre ezt az újítást a babaneten,h a avatárunk felett ott van,
h offline van onlineak vagyunk-e

Kép
Kép
csibe83

Ronmay,

Sebaj :lol: Hasznos volt :wink:

Dodi,

Szép formás pocak!!!!!! Cukiiiiiiiii.... Kicsit nosztalgikus hangulat fogott most el :oops:

Jóslók... Ejha, asszony, ha,arosan baba lesz! Meg a jól alvás e
Is szerintem ennek a jele :roll:

Tike,

Miért, mi volt a gond a kolleganőddel?

Csibe,

Én még nem vettem észre :oops: :oops: De jó, mert így legalább nem ülök itt és frissítgetek feleslegesen mint egy idióta.... :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Tike!

Nekem ma volt olyan a pocakom, mintha egy sziklát varrtak volna bele :twisted: :? . Aztán megelégeltem, és beültem a masszázsfotelbe, amit eddig nem mertem használni... :roll: . Nagyon jól esett, és olyan faszán kimasszírozta a feszülést, hogy csak lestem. :shock: Egészen 10 percre :twisted: :lol: :lol: . De az is vmi, akkor felüdülés volt :wink: .

Csibe!

Eszembe is jutottál, hogy te írtad, milyen jókat aludtál a legvégén. Csak nekem ez olyan furi, mert én Botonddal alig aludtam vmit... :? . Aztán lehet, hogy tényleg nálam is így lesz most (remélem :wink: )
Persze, lehet, hogy Benett pont a 20%, ezt már sose tudjuk meg :P . De amúgy itt nem is feltétlenül alvási napirendről van szó, hanem nálunk pl. az volt a baj, hogy ha Botond csak bújni akart, vagy láthatóan szopási kényszere volt két étkezés között, én adtam neki cicit (azt mondták kell adni, ha kéri :oops: ), így viszont megfájdult a pocija :( . Ha csak akkor kapott, mikor ideje volt, tehát 3-4 óránként, akkor nem volt pocakfájás :wink: . Mi ezért kellett, hogy bevezessük a cumit :? .

(Boo!)
Ja, és én is keltettem Botondot, egyrészt ha 3 óránál többet aludt volna (mert az már "éjszakainak" számít), vagy ha több idő eltelt előző étkezés óta, mint 4 óra. Elsősorban a rendszer megtartása végett (+/- fél órákat azért mindig engedtem, annyit ír is :wink: ), meg a cicim is felrobbant volna, aztán meg legközelebb nuku tej! :? Nálam ebben nagyon direkt összefüggés volt: pl. az első Normafás talinál két étkezés is cumiból ment, és utána majd' egy hétig küzdöttem, hogy újra legyen elég tejem :shock: . Szóval ne gondold, hogy ez ennyire nem függ össze, mert deee :wink: :lol: :lol: .

Pocok!

Most is görcsölgetek folyamatosan :roll: :? . Meg elolvastam, hogy mik a beékelődés tünetei, és pont mindet produkálom, szóval tuti, hogy "leszállt" a pocakom. Csakogy azt írja, hogy első szülőknél ez 2-4 héttel a szülés előtt is lehet már, többedik babánál viszont a vajúdás kezdetekor, vagy max. 1-2 nappal előtte. Na, és akkor én most minek számítok egy császárral? :roll: :lol: Ergo 4 héten belül tuti szülök eszerint. Juhéééjjj :twisted: :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Azt mondjuk nem értem, miért vagyok szerinte "offline", mikor pedig nemis :roll: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
én Benettet szigoruan 3óránként etettem és minden evést mértem,pont a Kiara
hasfájása miatt és reméltem,h nem lesz ezek után hasfájós,h mindent
betartok,de sajna mégis az lett,ezért gondolom,h ő pont beleesik...
beékelődésben lehet valami,m már felvettek szülni az osztályra,de Benett
feje még mindig nem szállt le teljesen,pedig 3percesekkel mentünk be...
szóval rám igaz,amit olvastál,de nem hiszem,h törvényszerű lenne minden
többedik szülő nőre ez...

a 3óránkénti keltést nekem is azért mondták,h beálljon egy napi rendre,
bár ez Kiaránál nem működött egyáltalán az elején,de Benett sokkal "alkalmazkodóbb"
és könnyebben veszi az akadályokat...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 10:58-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:03-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo!
sztem semmi baja nem lesz VEncelnek ha most igény szerint szoptatod...
ha lesz elég tejed,akkor amjd visszaállsz a 3óránkénti etetésre és akkor
majd azt szokja meg...
nekem ez tűnik logikusnak...

Dm:
vicces,m pont tegnap agyaltam rajta,h illene már léptem és Benettel is belépni a baba bónuszba...
sztem csak simán őt is regelni kell és kész...
én jövőhéten megyek be Pestre(tök furi leírni ilyet :D :D :oops: :oops: )
és úőgy gondoltam,h majd akkor el is intézem...

ortopédiára kedd 4re kaptam időpontot a Varga Marcellhoz...
remélem nem gáz,h először nem nála voltam,bár hozzá mentem csak
helyettesítették éppen...
szerdán meg megkapjuk a 3hós oltást...

Boo!
tegnap azét is hívtalak,h mit szólnál jövőhéten egy talihoz???

Kép
Kép
csibe83

Kép
Kép
csibe83

Boo!

2 dolog jutott hirtelen eszembe aztán majd írok e-mailt is :wink: .
1. Sztem nem az éhségtől kel fel Vencel 10 perc után, hanem a helyzetváltozástól :roll: :wink: . Tudod, arra gondolok, hogy a Suttogónak vesszőparipája, hogy a babák ne kézben/cicin...aludjanak el, mert ahogy váltakoznak az alvási fázisaik, és éberebb állapotba kerülnek, azonnal felébrednek arra, hogy máshol/máshogy vannak, mint ahogy elaludtak, és ettől érthető módon megrémülnek, és követelik vissza, hiszen még aludnának tovább.
Nekem most így az alapján, amit leírtál totál ennek tűnik a szitu! Ez nálunk is akkor rendeződött, mikor szépen leszoktattam Botondot a cicin elalvásról (mindig picivel előbb tettem le, pár nap volt :wink: )
2. Nincs mérlegetek? :roll: Mert nem értem, miért a tejet fejted, és mérted le, miért nem Venot? :roll: :lol: De amúgy bazira örülök a fejlődésnek :wink: . Nálunk sokszor voltak ilyen "gyarapítós" napok, ami tesóval még brutálabb lehet, de hidd el, megéri :wink: .

Én amúgy leírom, mit csinálnék a helyedben, aztán majd meglátod, tudsz-e hasznosítani belőle vmit :wink: :
Ameddig még bírnám idegekkel, lógna cicin, de bealudni nem engedném, ha látnám, hogy kidől, megy a kiságyba. (1-2 nap) Aztán, elkezdeném bevezetni a szoptatási ritmust, mert neki is, meg a "cicidnek" is be kell már állni erre. Nem szentírás a 3 óra, ha 2, akkor 2, de nagyjából azonos időközönként tenném cicire (+/- fél óra). Tuti, hogy mérném mennyiket eszik, mert abból is le tudod szűrni, mi lehet a baja (pl. 110 tejcsi után nem lehet 10 perc múlva éhes, az hiszti! Ha viszont csak 30-at eszik, nem kell variálni, egyből tápi, aztán szunya, vagy "játék"). Viszont ami nagyon fontos, hogy ha csak két percet is, de mindig fejj szopi után a kezdő ciciből! Most persze más a szitu, folyton cicin van... De ahogy elkezded bevezetni a rendszert, fejni kell! Ahogy most meg tudod oldani, hogy folyton cicin legyen (amúgy le a kalappal :wink: ), úgy menni fog az is, hogy pár percig fejj. Azzal lehet mászkálni is, babát simizni, Miront etetni, Legozni... :lol:

És ami még tanács: eltelt egy hónap, sztem ne erőltesd ennyire a szopit, ha nem megy. Én a helyedben ezt a periódust még végigcsinálnám, de ha nem áll be, akkor nem erőlködnék tovább :roll: . Mármint szoptatnék persze, amennyit csak tudok, de az senkinek sem jó, ami most van! Se Vinonak, se Mironnak, se neked, se K-nak.... Ez mindannyiótokat felőröl! Azért ennyire nem csodaszer az anyatej! A lényeg, hogy kapjon valamennyit ameddig csak lehet, de azért nem mindenható a cucc :lol: .
Ebben is lehet rendszert kialakítani, ahogy nektek kényelmes: ha úgy jobb neked, akkor minden étkezésre kapjon cicit is, tápi is. Ha viszont úgy jobb (én úgy csinálnám), akkor bizonyos étkezés legyen csak cicis, másik csak tápis (mint mikor már vegyes táplálás van :wink: ).
A lényeg, hogy ne ennek kelljen már megmaradni bennetek az első hetekről, hogy csak szenvedtek a szopival :cry: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:06-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:13-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Hú, ez nagyon sok okosságot ír :wink: :D . Gyakorlatilag anyu pontosan ugyan ezeket mondta el anno, és az Istvánban tényleg ennek megfelelően zajlanak a dolgok :wink: . (Csak a császárosok babáit viszik el éjszakára, mivel alig bírnak mozogni - de én pl. nem engedtem elvinni - viszont őket is azonnal hozzák éjszaka szopizni, ha felsírnak, és cicre teszik :wink: . Az osztályon nincs is egyáltalán se tápszer, se cumisüveg. szó szerint nincs! :wink: )
De ez is azt írja, hogy érdemes felvenni a kapcsolatot szopis tanácsadóval :roll: . Én tuti nem szenvednék vele egyedül :oops: . Tudom, én vagyok a zizi, hogy egyből szakemberekhez rohangászok, meg mindent könyvekből nézegetek ki, de látod, nálunk beváltak, és nem fogok magamon, meg a gyerekemen kisérletezgetni, hogy bizonygassam, mennyire vagyok ösztönösen jó anya :roll: . Hát, én bevallom: nem vagyok az :twisted: :lol: :oops: :oops: :oops: . Tök jó, ha vkinek mennek ezek a dolgok zsigerből, vagy egyáltalán, fel sem merülnek problémák, és nem kell agyalnia rajta, de ez nem mindenkinél van így! És ettől nem leszünk jobbak, vagy rosszabbak a másiknál! Nekem kell a tudat, a megerősítés, hogy jól csinálom...mert ha bizonyos dolgok bejöttek 1500 bébinél, akkor talán az enyémnél is jobban bejönnek, mint az én kis laikus elképzeléseim :roll: :lol: :lol:. Ezt most nem rátok mondom, hanem általánosságban, csak ez nálam a szopira is igaz, hogy amikor bent voltunk, én akkor is kérdezősködtem, hogy mit-hogyan, meg mikor varratszedésre mentünk, akkor is kérdeztem pár dolgot a csajtól, sőt még utána is volt, hogy felhívtam. Pedig ennél sokkal kisebb gondjaim voltak, de ő csípőből mondta a tuti válaszokat, minek remegjek rajta én? :wink: :lol: :lol:

Megint kezdett eluralkodni rajtam a semmisejótökömkivan-állapot :evil: :evil: :evil: . Sokat görcsölök, fáj a medencém, feszít a gátam, nyilal a hüvelyem, a pocakomat 100 kilósnak érzem, a derekam olyan, mint a beton, ver a víz, vizes a lábam, feszül a cicim (és folyik belőle a tej :shock: )...meg ilyenek :twisted: . Szóval felszívtam magam, mert ha így kell vergődnöm még 3 hetet, akkor beleőrülök, úgyhogy gyorsan bedobtam egy mosást, puccba vágtam a konyhát, most a fürdő felénél tartok, aztán ha végeztem ledőlök egy kicsit :wink: . egy hangyafasznyit sem vagyok jobban, minden mozdulat pocsék, de lagalább nem vagyok haszontalan, és így a lelkem rendben van, ha már testileg egy kripli vagyok :twisted: :lol: . Ráadásul a kölyköm is jó helyen van: elmentek apával pajtizni egy barátjához, aki a rómain lakik egy van a lakásához felnőtt, meg gyerek medence, meg játszótér... Botond múltkor is imádta :wink: .
Szóval most a "bekaphatja a terhesség" stádiumban vagyok :twisted: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?