Ronmay!
(Nem haragszom, tudom, ami a szíveden a szádon;))
Bizonyos dolgokban egyetértek, csak tudod ez a "feladat" nem mindenkinek megy olyan könnyen, sőt van akinek egyáltalán nem (zömében önhibájukon kívül)

. Tudom, te azon az állásponton vagy, hogy mindenki meg tudná szülni a gyerekét természetes úton, és mindenki tudná szoptatni, csakis rajtunk múlik. De hidd el, ez nem így van! És attól, hogy ezt szajkózod csak még sokkal szarabbul érzik magukat azok, akiknek valamelyik nem sikerül

.
Én nem azért írtam Boonak, hogy ha ez a kör most nem jön be, akkor állítson be "vegyes" rendszert, mert le akarom beszélni a szoptatásról (nem hiszem, hogy valaha korábban bármi erre utalót írtam volna, mert totál anyatej-párti vagyok

), csak azt szerettem volna, hogy ha nem érzi akkora tehernek/nyomásnak ezt az egészet

. Nem attól lesz vki jobb anya, hogy tud szülni, vagy szoptatni pikkpakk, könnyedén, hanem attól, hogy a nehézségek ellenére is próbálkozik, és Boora ez teljesen igaz

! Én nem vagyok hős, hogy ömlött a tejem, mert csak kis dolgokat tettem érte... Érted mire gondolok...

.
Arra akartam csak kilyukadni, hogy az anyatej nagyon fontos, de nem mindenáron és főleg nem a kizárólagosság a lényeg! Ha közben kimerülsz testileg-lelkileg, a babád "éhezik", a naggyal nem tudsz foglalkozni, és a párkapcsolatod haldoklik emiatt, akkor igenis mérlegelni kell sztem

. (Ezt nem Booékra írtam, hanem általánosságban.)
És tényleg nem úgy gondoltam, hogy álljon le a szopival punktum, ha nem jön most össze egy az egyben a szaporítás, hanem hogy álljon rá egy vegyes táplálásra, de közben szoptasson, amennyit tud

.
A Suttogót meg mindenki úgy alkalmazza természetesen, ahogyan neki tetszik

. Nekem pont az volt a logikus, hogy ha egyből úgy szoktatom, hogy egyedül aludjon el (ami nem okozott különösebb gondot, hiszen minden újdonság nekik itt kint), akkor sokkal kisebb "trauma" éri, mintha rászoktatom, hogy mondjuk fél évig cicin, vagy a kezemben aludjon el, aztán fél évesen erről nekiállok leszoktatni

. Hiszen akkor is nagyon kicsi még! Miért kéne leszoknia valamiről, amire én szoktattam rá? És miért fél évesen? Vagy miért egy? Mert már nehéz...? Nem kötöszködöm, esküszöm, csak nekem ez nem logikus

. Az újszülöttek zöme gond nélkül elalszik egyedül (nyílván ha sírna utánam, én se hagynám parlagon heverni a párórásomat

), tehát nem kifejezett igényük, hogy a karodban aludjanak el, főleg, ha az étkezés és az ébrenlét során ki van elégítve az anyaigényük

. De abban biztos vagyok, hogy ha egy félévest szeretnél egy huszárvágással önálló alvásra szoktatni, annak elég sok könny, meg szomorkodás lesz az ára, mindkét részről

. Emlékszem, te írtad Siliának anno, hogy inkább pár hónaposan szoktassa le Lócit a cicin elalvásról, mert egy-máfél évesen még rosszabb lesz, ha rázza a rácsot kiabálva. És teljesen egyet értettem veled

! És most én meg azt mondom, hogy ahelyett, hogy fél évesen kelljen leszoktatni vmiről, amit addigra "rossz szokásnak" nevezünk, inkább rá se szoktassuk

. Én elkövettem néhány ilyen jellegű "hibát" Botondnál, amiket aztán szépen tudtunk orvosolni, de nem tudhatom, hogy Andor mennyire lesz könnyen nevelhető baba, ezért igyekszem őt első perctől olyan "világba" fogadni, amit később is biztosítani tudok neki, illetve joggal várhatom majd el, hogy azt szokja meg. Remélem értitek, mire gondolok, már elég zombi vagyok...
Nehogy azt gondold, hogy én majd 10-10 perc szopi után lepattintom a kölyköt, oszt' aluggyá, ahogy akarsz.

Naaagyon nem vagyok ilyen

. De tény, hogy elfogult vagyok a suttogóval nagyon, mert akármilyen problémánk merült fel, mindig megoldást találtunk benne rá (ha következetesen betartottuk a módszereket!). És nem azért javaslom mindig másoknak, mert jutalékot kapok, hanem mert ezzel szeretnék segíteni másoknak is könnyebbé tenni a dolgokat

.