A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

A betegség nagyon durván rátesz a mennyiségre! Én volt, hogy lázasan szoptattam Natit, persze csak egy nap, de nagyon kivett...másnap sokkal kevesebb volt :cry:

És itt a kép, szar de rolót kértem meg hogy hozza a gépet, mert ezt le kell kapni, így nem volt idő állítgatni...
Kép töltöttgalambom

KépKép

KépKép
ronmay

Bocsi, csak egy gyors, mert megyek szundizni:

Boo!

Én szinte kizártnak tartom, hogy egy másfél hónapos gyerek 4-6-8 órakor betolt 90 mili után (visítósan) éhes legyen, még akkor is, ha egy csepp tejet sem evett! :roll:
Nem lehet, hogy más a baja? :roll: Ne felejtsd el, hogy nekik a szopási reflex ösztön, és minden gondjuk-bajuk esetén szívesen kapnak cicin (cumisüvegen) vígasztalást, de az alappróbléma nem biztos, hogy ez...

Ronmay!

:wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Hellóhelló :lol: :lol:

Dodi,

nem kell szépíteni a dolgot, tudom, hogy amúgy is hisztis a gyerekem, csak gondolom a betegség még egy lapáttal rátett :lol: :lol:

Neked a 3o a 4o... még akkor is sok időd van 8) 8)

Andor hasfájása :arrow: tuti a 15o-en sokallt be a pocija... de jó, hogy ilyen könnyen meg tudod oldani!
Ja, errről jut eszembe, a mai nap örömteli híre: Bori ma magától telerakta a pelenkát, és nem pisivel... :lol: :lol: :lol: konkrétan a háta közepéig :shock: :shock: :shock: mondjuk nem csodálom, ma volt a 1o. nap - múlt hét szerdán volt utoljára kakis pellus. Kíváncsi leszek a következő adag mikor jön.

Ronmay,

fejős néni :arrow: húúúúúúú, náluk aztán van tudás... olyan kár, hogy ezek a régi "népi" okosságok lassan feledésbe merülnek, ahogy ők már nem lesznek. Amúgy apukám is állandóan a köménymagos levest meg a gyümölcslevest és a dinnyét mondja a tuti receptnek a tejre (ő is 8o :lol: :lol: :lol: )

Natus felállása félelmetes...nagyon ügyi a kis gombóc!
De mostmáraztán tessék lejjebb rakni azt a lapot :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Boo,

lelkibékáddal mi lett tegnap este végül?
És ma hogy vagy? Torokfájás :arrow: remélem, semmi komoly.

Autó elvétele :arrow: mi is ezt csináljuk, hétfőn (az ominózus kiakadós napomon) már a fél játékoskészlet a polc tetején volt a nappaliban, reggel 1o-kor :lol: :lol: :lol: :lol:

Fejést egy szakemberre bízni, ill. kipróbálni hogy ő mennyit fej le, nem lenne hülyeség, már csak a kíváncsiság miatt is.

Betegség :arrow:
Nimródnak és nekem is torokfájással indult. Én már jól vagyok (bár volt egy nap, mikor nem volt hangom), nem is szedtem semmit, csak C vitamint, de őt tegnap visszavittük a dokihoz, mert rondán, ugatósan köhögött már csütörtök éjjel, sokat ébredt sírva. Szóval: kruppos :cry: :cry: tuti. Enyhe formája, de az :arrow: kapott még antibiotikumot (az előző orrcseppben volt, esélytelen volt beadni), meg a Rectodelt-et (kúp kruppra, kicsi szteroiddal) két éjjel automatice be kell adni :arrow: tegnap ennek ellenére befulladt éjjel (gondolom, ez az volt, mert sírva-ugatva ébredt, és mire bementem, már alig kapott levegőt :arrow: ágyból kikap, gyerek betakar, ablak kinyit, és vissza is aludt szerencsére, de nem tudom mi lettt volna, ha nincs benne a kúp alapból)

Jövő héten még itthon tartom hogy felerősödjön - bár elvileg már mehetne bölcsibe, de inkább biztosra megyek, nehogy megint rögtön bekapjon valami nyavalyát. (jó kis hét lesz megint :roll: :roll: :roll: amúgy meg örülök, mert azért olyan jó, hogy itthon van, még ha néha hajat is tépek :lol: :lol: - már ki is találtam, miket csinálunk majd :idea: : kifestőzünk, meg gyűjtünk őszi faleveleket ma délután, lepréseljük és jövő héten képet ragasztunk belőle. Meg majd gesztenyefigurákat is akarok vele csinálni :lol: :lol: )
Szóval, hidegpárásítót veszünk, és Salvus vizet, ezt sokan ajánlották már.

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:36-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:37-kor.

KépKép

KépKép
boo

Csak egy gyors kérdés :oops: :

Babyblues-ra vmi tipp?! :roll: Botonddal is utólért, és csak a hormonjaim rendeződésétől múlt el, de én addig most nem akarok várni :roll: .
Két napja tiszta zizi vagyok, minden caron elbőgöm magam, be vagyok feszülve, mindenkiben a rosszat látom, és egyébként is pfffff :twisted: :lol: . Nem szülés utáni depi, mert az csak 6 hónap után van, és a gyrekeimmel és a férjemmel semmi bajom. Minden oké, minden jól megy, szóval semmi okom rá, csak a hülyebuzi hormonjaim már megint :evil: :( . Ma egész délután sírdogáltam, mert Ricsi nem volt itthon, és ilyenkor mindig rosszabb. Pedig aludtam egy nagyot a gyerekekkel, ettünk, sétáltunk... mégis tökre kivoltam. (Aztán ahogy hazajött szépen elmúlt) Ez iszonyú gáz. Pedig amúgy jó a kedvem... :roll: Szóval olyan skizofrén állapot ez :evil: :( .
Azt olvastam ez normális, és tényleg a hormonoktól van, de tudjátok ezek nálam mindig elég szélsőségesek... :roll: Nincs vmi tippetek? Nekem pl. eszembe jutott, hogy mi lenne, ha elkezdeném a szopi mellett szedhető fog.gátlót hátha az kicsit rendezné a hormonjaimat :roll: . Vagy az annyira hormonmentes? Vagy vmi "hangulatjavító" gazbogyó? Tea? Gumiszoba? Készerzubbony? Vmi? Heeelp :roll: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi

Jó lett a vonalzó!Tetszik! :wink: :lol:
NEkem ilyenem még sose volt :oops: csak talán terhesen... :lol:

Boo

Igen ducimuci, pedig súlyban nem nehéz 6800gr és 68 cm. Bizonyára rövid ezért tűnik husinak. :wink:

Mai indulásunk kikészített:
Rolónak mondom, siessünk APa vár ránk, NAti extra nyűgös, álmos, de már csak a babakocsiba akarom letenni, mert indulunk. Indulás előtt pisi,kaki. Rohan ül a bilire, mondja nem kell. Mondom jó, akkor majd ha kell szólj. oké. Összecügölöm a gyerekeket, NAti 3szor lehány, beszarik, tisztába rakom :arrow: leizzadva. Roló ajtóban toporog megyünk már. Igen megyünk. Újfent megnézem mindent kikapcsoltam, motyó felvesz, kezem leszakad mehetünk. Elindulok a lépcsőn, Roló közli nem jön. Mondom oké akkor maradj én lemegyek :arrow: Nati már üvölt olyan fáradt. Lemegyek babakocsiba be, Nati már úját be szinte alszik is. Roló sehol, üvölt sírva. Visszamegyek kérdem mi a baj? Semmi a válasz, leült a lépcsőn. Mondom gyere menjünk Apa vár. NEM.Kérdem mit szeretnél. SEMMIT.(itt már kezdett felmenni a pumpa) mondom oké akkor megyek. Elindultam, sírás. Vissza. Mondom igen?NEM, SEMMI.Mondom ebből nem tudom kitalálni mit szeretnél. Üvölt hogy NEM. Fasza. Lemegyek. NAti alszik. Jó mondom akkor vissza, gyerek még lépcsőn ül. FElmegyek. Közli :arrow: bepisiltem. Szuper. Vissza átöltözni, naci gatya, cipő ááá. Leizzadva. Mehetünk :arrow: Igen. 30 perc telt el :twisted: De már azt hittem kidobom az ablakon a harmadikról, olyan kevés választott el hogy robbanjak.

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay,

Nimród is ezt csinálja....

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:39-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Igen, sztem is apa az "oka" :twisted: :lol: :lol: .
Ma már mondtam neki, hogy sajnálom, de viselnie kell annak a terhét, hogy az én "depim" csak tőle függ: ha ő jófej, nyugodt és boldog, akkor én is. Ha ő ideges, rosszkedvű, vmi nem tetszik neki... akkor befordulok :oops: . És nem az a lényeg, hogy itthon van-e, mert most sincs, mégis tök jó a kedvem :wink: . Hanme hogy köztünk milyen a szitu épp, és bizony mondom nétek, rohadt nehéz most velem :twisted: :( . A gyerekek kedve meg ugye az anyuka kedvét tükrözi, szóval saaajnos szegény drágámon áll vagy bukik, a család boldogsága, sőt a hazáé, és az univerzumé is :twisted: :lol: :lol: :lol: .

Délelőtt elmentem Botonddal bevásárolni, hogy kettesben legyünk, most meg megyek ki kettőjükkel a játszótérre. Csuriban a kezem :roll: :lol: .

Pocok!

Te mikortól emelted Nimródot a csaszis sebbel? :roll:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok,

Minden egynél több gyerekes anyuka előtt fejet hajtok, nagyon ügyesen csináljátok!

Én Petra reggeli hisztijeinél nem vagyok ilyen jó fej... a hónom alá csapom (szó szerint, keresztben, mert olyankor max. egy szabad kezem van), és úgy viszem le a negyedikről. Ő ilyenkor üvölt, de én már kezdek immunis lenni rá.

Amúgy egy angyal, csak a hisztik ne lennének! :evil: :lol:

Örülök, hogy többé-kevésbé mindenki jól van, Pocok, sajnálom, hogy Nimród megint beteg volt! :(

Mi jól vagyunk, Petra nagyon nagylányos már, folyton dumál, szerencsére a miért korszak még nem jött el, most az anya mi ez korszak van, ami elég tartósnak bizonyul. :lol:

Szobatisztaság terén egy helyben toporgunk, ha úgy tartja úri kedve, akkor szól, ha nem, akkor nem szól. Mivel időm nincs, így saját kényelmi szempontjaimat figyelembe véve ritkán van bugyiban. :oops: Sajnos hétvégén annyi dolgom van, hogy megfeledkezek róla, hogy 5 percenként kérdezgessem, így pár baleset után úgy döntöttem, hogy nem csinálok magamnak még annál is több melót, mint amennyi van.
Ha eljön az ideje, szólni fog magától.
Ma is kérdeztem tőle, hogy mit vegyünk fel, és a pelus mellett döntött. Gondolom, hogy nem véletlen.

Sajnos alig van időm, jönni, és olvasni is csak nagyon ritkán tudlak benneteket, mostanában nagyon felületesen tudom olvasni a hsz-eket.

Azt láttam, hogy Lili és Zsombi is bölcsis lett, remélem, hogy minden ok.

Láttam, hogy az echinacearól is témáztatok, az alacsony potenciált kell alkalmazni, ha kúráról van szó (mindig). És Pocok! Nem jó, ha érintkezik a kezeddel, műanyag kanálba adagold és úgy add be Nimródnak!
Úgy is lehet adagolni, hogy egy hétig minden nap adjátok, egy hétig nem.
A lényeg, hogy meg kell szakítani valamennyi időre, vagy 5nap-2nap, vagy 7nap-7nap pl.

Megyek, mert Petra felébredt.....

Kép
katy76

Boo!

Most olvasom a Suttogót, ezeket érdemes sztem elolvasnod, hátha találsz vmi érdemleges infót :wink: .
120. o. (keretes)
136. o.-tól
...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Jelentem, csecsszopó dedemmel túlvagyunk a mézesheteken, és most már neeem csak eszik-alszik :twisted: . Időnként az éjszakák is eseménydúsak, és nappal is órákig van, hogy nem tud elaludni. Hála Istennek továbbra sem sír, csak finoman jelezget, hogy gáz van, de igazság szerint sírna ő sztem, csak nem várom meg :roll: . Már a tekergésnél, nyekergésnél azt csinálom, amit akkor csinálnék, ha sírna, így abba reménykedem, hogy megmaradnak ezek a szolid jelzései, és nem "szokik rá" a sírásra :roll: . Mert ha csak akkor lépnék, ha már ordít, félő, hogy arra jutna, hogy "úgyis csak akkor jönnek ha ordítok, szóval inkább egyből ordítok" :twisted: . Vagy ez hülyeség? Nincs benne logika? :roll:
De amúgy nem panaszkodom, így sem megy az idegeimre, még akkor sem, ha nem alszik sokáig, (nincs folyton kézben, nem ringatom...), meg úgy tűnik ő is formálható lesz a Suttogós módszerekkel :wink: . Már az elején mondtam, hogy nem lóg bilibe a kezem, hogy megmaradna az álombaba-effekt, de én most sem kaptam Kisangyalt :twisted: :lol: .
(Ellenben már most imááádom, mikor vki szóváteszi - eddig 3-an - hogy mekkora mázlink van, hogy megint(!) ilyen álomgyereket kaptunk :twisted: . Én ettől megőrülök! Azért mert nem csináltunk magunkból ősmártírt, hogy éjszaka eszik a gyerek, és nem akartunk belehalni a gyereknevelésbe, még nekünk is rohadtul megvoltak a "kötelező körök" :evil: . (A fórum más tészta, itt biztos panaszkodtam anno is, mert ez erről szól, a babákról :P). Csak mindig tudatosak voltunk, és azonnal reagáltunk Botondnál is, nem vártuk, hogy "majd megjavul". Azt hittem, hogy ha megszületik a második, akkor elhiszik végre az emberek, hogy "meló" is van abban, hogy olyan a gyerekünk amilyen, de még alighogy megszületett a kicsi, már most ez megy, hogy "ekkkkora mááázlit". Váááááá..... Most éjjel Andor fél 2-kor aludt el 9-től, aztán még kétszer kelt enni, közben Botond is 2x felsírt (bár hozzá apa kelt), hipóztam egy óriásit, és egész éjszaka szakadt rólam a víz (még mindig van rajtam úgy tűnik). Félre ne értsétek, nem panaszkodni akarok, mert totálisan fel voltunk rá készülve, hogy ez lesz! Csak idegesít, hogy a környezetem elvitatja az erőfeszítéseinket... Most kezdjek el én is látványosan belehalni a kismamságba?!?!?! :twisted:
Mindez persze a fórumra nem vonatkozik, mi tényleg azért (is) vagyunk egymásnak, hogy kipanaszkodhassuk magunkat, tanácsot kérjünk, és kiadhassuk a gőzt, ha a tökünk ki van :twisted: . De én nem érzem úgy, hogy egy 20. ismerősnek sajnáltatnom kéne magam (olyan dolgokért, ami a gyerekvállalás teljesen természetes velejárói!), ha meg nem sajnáltatom magam, akkor mááázlista vagyok, hogy álomgyerekem van :twisted: . Mikor az volt, írtam is, evett aludt, tök király volt, legalább kipihentem magam 8) :lol: . De most már egy normálisan működő kis törppojáca :lol: :lol: :lol: .
Ezt tényleg nem nektek írtam, csak általánosságban kijött :oops: :lol:)

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

lehet hogy ez azért van, mert a legtöbb kismami sportot űz abból, hogy sajnáltassa magát :arrow: aki nem teszi, az "szerencsés" :lol: :lol: :lol:

Nimród emelése :arrow: hamar :oops: :oops: :oops: :oops: paráztam is, hogy valami gáz lesz... két-három nappal azután emeltem először, hogy hazajöttünk, tehát kb egy hetes lehetett a sebem. De annyira hiányzott az igazi összebújás :oops: :oops: :oops:

Baby blues? (ötletem persze nekem sincs)

Éjszakátok mozgalmasan hangzik... Andornak a pocakja fájt? Vagy csak még a kinti világ szokatlan? :roll: :roll:
Tegnap mondjuk Bori is nehezen aludt el...

Játszóterezés hogy sikerült tegnap?

KépKép

KépKép
kispocok13

Képzeljétek, Botond ébredéskor mindig Andorhoz megy először :shock: :D . Tegnap is észrevettem már, de ma is láttam mindkétszer, hogy nem hozzánk jön, hanem Benéz Andorhoz, megsimizi, aztán jön csak hozzánk. Mintha ellenőrizné, hogy megvan-e. Tudjátok, mint a kisgyerekek karácsonykor reggelenként a karácsonyfát :lol: :lol: :lol: . Megzabálom :P .

Boo!

Sedatif PC bejött?

Pocok!

Köszi a kérdést, ma (eddig) tök jól, az éjszaka ellenére, és anyóssal is összekaptunk, aztán pedig mire Andor elaludt, és bevackoltam magam szundihoz, Botond épp felkelt (apa meg épp elment itthonról, hogy tudjunk pihenni, nem akart zajongani) :twisted: . Most mégsincs semmi bajom, szóval tényleg nem az események határozzák meg, hanem a hülye hormonok :twisted: .

(Anyós:
Ma anyóst is lapattintottuk :twisted: . Úgy volt, hogy kivesz szabit, és besegít nekem a háztartásba, meg Botonddal is foglalkozik időnként. Na, ebből az lett, hogy minden nap lejön pár órára, de nem csinál semmit, csak leül, és panaszkodik, meg sajnáltatja magát, hogy ő milyen beteg (reumás, de amúgy nem az!), mindig mondom, hogy akkor menjen pihenni ( :twisted: ), de akkor közli, hogy áááá, ő nem azért maradt itthon, hanem hogy nekünk segítsen. 10 nap alatt egyszer kiteregetett!!! Ennyi. És Botonddal se csinált semmit, mióta hazajöttünk!
Aztán ma de. Andor már két órája nem tudott visszaaludni, mert megint pukigondjai voltak, igyekeztem segíteni így-úgy, időnként kivettem, hogy megnyugodjon, kicsit babusgattam, de nem akartam elringatni (nekem ez ugye zizim :oops: ). Egyszer megint felsírt a baba, anyósom meg odament és kivette. Ez még tök oké, én gyorsan kiszaladtambeszedni a ruhákat, de már mondtam apának, hogy tuti épp rázza a gyereket. 2 perc múlva bemegyek, büszkén mutatja, hogy elaltatta a kicsit, és persz közben ezerrel riszálja a popsiját. Hááát, mondom, nagyon kedves tőled, de gondolhatod, hogy elringatni mi is el tudtuk volna :twisted: . Ezen persze megsértődött, és ment Ricsihez panaszkodni, aki viszont velem értette egyet, mert ő meg aztán még jobban az önálló alvást pártolja! Erre anyósom flegmán odavágta, hogy "más bajotok nincs?!" Ricsi meg mondta, hogy de vaaan... És szépen kiosztotta, amiből vérig sértődés lett. Ennek persze nem örülök, mert a tökömnek kell most a konfliktus, szóval írtam egy kedves üzit anyósomnak, amivel lefinomítottam az "éleket", de elmagyaráztam neki, hogy tényleg magunk akarunk lenni,...stb. ).

Emelés: merthogy én is hamar emeltem, sőt varratszedés óta ugyanúgy, mint terhesség előtt :oops: . És néha elég faszán szúrkál a hasam, de nem is igazából a varrat, vagyis de, de mintha belülről szúrna. Hol belenyilal, hol nem... Remélem nincs semmi gáz vele, mert amúgy nagyon szép, és látszatra tök rendben van :wink: .

...

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:40-kor.

KépKép

KépKép
boo

Pocok!

Andor cicista - ahogy Botond is az volt, bár jobbára sztem minden kisbaba az :lol: - és akkor is cicin akar elaludni, ha amúgy fent van kaja után. Ezt egyfelől a "rászokás" miatt sem akarjuk neki hagyni, másrészt ilyenkor mindig túleszi magát (mivel totál nem éhes, csak ugye dől a szájába :oops: ), és hiába alszik így el, utána bukogat, meg csuklik, aztán meg jön a hasfájás :( . Botond is ezért lett cumis, mert a szopási kedvét nem akarom - és nem is szabad állítólag - elvenni, tehát ha a cicimen nem tudja kiélni magát, akkor máshol kell :roll: :lol: . (A Suttogó emiatt 3-6 hós korig kifejezetten pártolja a cumit. Én meg utána, mert nekem kell, ha kitör a világháború :twisted: ) De a cumival még elég ügyetlen, tökre rákap, de folyton kiesik neki, aztán meg kiakad :twisted: . Nála is az lesz, mint Botondnál, hogy csak elaludni hagyjuk cumival, vele aludni nem, egyrészt, mert nem egészséges, másrészt meg a tököm keljen fel éjszakánként 75x, mert kiesett a cumi :twisted: :lol: .
Szóval egyrészt a cumival-cuminélkül elalvással ment a szórakázás, és persze a pocakja is fájt a fent említett túlevés miatt :( . De már 2 napja kapja az Infacolt, és hőmérőzésre legtöbbször megnyugszik a pocakja (csak odaérintjük és kirobban csórikámból :roll: :lol: ).
Szóval most mielőbb a rendszer beállítására törekszünk, mert alapvetően úgy tűnhet, hogy túl nagy jelentőséget kerítünk neki (mármint a Suttogó), de Botonddal tényleg minden alvási, meg fájási, meg mittoménmilyen gondunkat megoldotta a 4É :shock: 8) . Én ezért ajnározom ennyire ezt a módszert :wink: . Aztán reménykedünk, hogy most is bejön :roll: ...

Boo!

Igen, erre gondoltam, mármint, hogy írja, hogy akinek volt ilyen műtéte, annak lehetnek gondok, és kifejezetten ajánlják a szoptanít-ot, de akkor ez nálad nem érdekes :wink: .

Igen, én is így tudom, hogy a reggeli tej több, de hígabb, az esti meg kevesebb de zsírosabb :wink: . Nálam mondjuk pont nem: estére mindig több a tejem, de én amúgy sem vagyok támpont :twisted: :lol: :lol: .

Jaa, én is "vártam", hogy mikor romlik el, ezért is írtam, hogy "nem lóg bilibe a kezem" :twisted: :lol: :lol: . Csak nekem úgy rémlik, hogy Botond sosem volt ilyen Eszem-alszom gyerek, bár talán mégis, mert ráadásul sárga is volt, és attól talán aluszékony, amit már elfelejtettem :roll: .
Na mindegy, a lényeg, hogy nem lepődtem meg én sem abszolút, és nem vagyok elkeseredve, vagy ilyesmi, mert ez tényleg így normális :wink: . Így is örülök, hogy az első pár napban még hagyott felépülni, Botondozni...stb ;). arra azért kíváncsi leszek, hogy milyen alaptermészetű baba lesz, mert egyelőre Mintababának mondanám, mert tök kiszámítható a viselkedése, de ilyenkor még lehet, hogy mind egyformák :roll: .
Ja, lenne egy kérésem :arrow: privi :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi

Roló a mai napig az az első hogy megy a hugához ha felkel és Nati is fenn van! DE a legjobb most, hogy elkezdtek kergetőzni. Roló lemegy négykézláb és rendesen fogócskáznak. Hát azt a kacagást ami van, majd megpróbálom felvenni videóra.

Katy

Rolónál a du. alvásnál is küzdelmes rávarázsolni a pelenkát, nemhogy máskor.Ő utálja!
Igaz, hogy nálunk egyre kevesebb a baleset, ma a játszin is telefonáltam egyik kézzel(engem hívtak) másikkal épp a homokot szedtem ki a lányom szájából, erre odarongyol hogy pisilnie kell. Na Nati otthagy, telcsit bevág babberkoccsiba :arrow: futás a kinti fához.és még időben oda is értünk :lol:

Dodi

ezt a cumis módszert Natinál is csináltam, csak neki pl az volt a baja, hogy ő igenis igényelte este is. Ergo fel kellett volna kelni hozzá, hogy visszaadjam. Azt meg így másodiknál :arrow: NEEM. Így nem adtam neki, hanem az ágyban visszaráztam(nem vettem ki), volt hogy 30 perc is volt.Aztán mikor kinyitotta a kezét hamar megtalálta a két úját. Onnantól kezdve nem volt gond éjszaka. Én sokat dilemmáztam ezen, hogy új szopós vagy cumis. Bevallom kényelmes volt most, aztán majd szívatom magam, mert öt éves koráig szopni fogja az úját, ami annyira nem is zavarna, csak ha közösségbe megy, sztem hamarabb elkap így dolgokat, ha a keze a szájában lóg. Báár eleddig csakis alváshoz használja.. :roll:

Boo

sokszor én is meglepődöm mekkora türelmem van :lol: Nekem aki van hogy kis dolgokra is robbanok. De most is ha elér egy pontot, hirtelen átmegyek állatba :oops: De mostanában nagyon ritka, vagy kitolódott a tűrésküszöböm.
Roló nem hajlandó babakocsiba ülni, inkább ő tolja a NAtit :lol:
A nap fénypontja:
Nati szokásához híven kikaparja a földet a virágból. Jön Roló:
-Nati nem esszük a földet, nem szabad! (erre kilestem mi van, Roló elhúzta a hugát a virágtól)
-Roló felporszívózza.
Kiveszi a porszívót, bedugja bekapcsolja, felporzsívózza :lol: És utána jön oda hozzám:
Anya Roló ügyes erős nagyfiú, felporszívózta a földet, mert Nati ette. :shock: azt hittem megzabálom.
A ti gyereketek egyes szám harmadik személyben beszél magáról? Roló van hogy egyes dolgokra azt mondja, hogy ÉN, Meg enyém, de ha stori van mindig E/3 ban mondja :lol:

Dodi

Én nem tom, sztem Ha kategorizálni kell Roló talán talpraesett, vagy minta között ingadozik. Nati egyértelműen kisangyal :oops: MÉG!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ronmay 2011.09.19 19:27-kor.

KépKép

KépKép
ronmay

Ja Boo

És képzeld el kipróbáltam ezt a fejős dolgot, Háát megdöbbensz, de lefekvés előtt, géppel kijött 20-20, és utána még kézzel kifejtem 60-at :shock: szal nem mindegy mivel fejsz, de úgy látszik ez a kézi fejősdi hatékonyabb nekem. Azért qvra nem mindegy hogy 40 vagy 100. mondjuk nekem már annyira nem kell mennyiségeket fejnem, dee így lefekvés előtt kézzel fejek (ha van kedvem erőm :oops: )

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay: Hédi eleinte E/3-ban beszélt, aztán egyre kevesebbet, de még most is. Jelen időben már szépen ragoz, múltban még sokszor kever.

szobatisztaság nálunk: kezdeti nagy lelkesedés után a kakihoz ismét pelust kér, ma volt 1 hét után az első hogy sikerült a bilibe. Igazából nem erőltetünk nála semmit, bár azért oda kell figyelni, mert szórakozni kezd a dologgal, múltkor reggel le akartam venni róla a pelust, megyünk pisilni blabla Nem! pelusba pisilek, koncentrál és bepisil :twisted: direkt :twisted: Ja és az új szokása, hogy úgy akar pisilni, mint a fiúk, állva, még fogja is, mintha kukaca lenne és pispisel hozzá :lol: :lol: :lol:

fejés: Hédi kb 1 hetes korában lázasodtam be a tej miatt, soha nem mértem, hogy mennyit eszik, de akkor a gyerekdokinál kénytelen voltam. Szopizott 90-et, fejtem otthon mellszívóval még 40-et és több nem jött le, de mivel lázas voltam beküldtek a kórházba, kórházi gép még leszedett30-at és a kórházi védőnő kézzel még plussz 30-at :shock: Akkor ő megtanított kézzel fejni és sokkal jobban bejött nekem is.

Dodi: anyós miatt nem irigyellek, véleményeddel egyetértek, tényleg sokan sportot űznek a sajnáltatásból...anyósom szerint is nekünk mennyivel könnyebb dolgunk van, mint a sógornőméknek, mert egy kislányt mennyivel könnyebb nevelni :twisted: :twisted: ( sógornő extradurván sajnáltatós fajta)

Nálunk most kezdődnek majd a harcok a családdal, detto, mint Hédinél, mindenki segíteni akar, persze amikor szükség lenne rá senkit nem lehet elérni telefonon ( vasárnap 8 és fél 11 között6x hívtam anyámat és 4x apámat, egyik sem vette fel - de bármi van szóljunk - én mondjuk biztos nem :roll: , de mondjuk ha Boo típus lennék akár ez idő alatt itthon meg is szülhetnék :twisted: )
Erre anyám maj ön azzal, hogy mivel a volt szülésznőm már nincs a kórházban, lesz-e szülésznőm. Mondom nem, tuti császárhoz minek...és akkor ki jön be velem? Mondom anyám császár: senki. És akkor nem lesznek fényképek? Majd az apja lefényképezi Nem jöhetne be ő? NEM!

Utolsó előtti hét apa nélkül :lol: :lol: :lol:

Ja és nálunk torokfájós, náthás járvány van. Ovi fele kidőlt. Hédi barátnője, akivel tegnap egész délelőtt játszott, estére belázasodott, várjuk a fejleményeket :twisted:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Tike

Igen, mi is rafkósodunk. Például este rendszeres nála, hogy mese után pisilnie, kakilnia kell. Ebből a pisi ugye mindig, de a kakát többször is eljátssza. MEgvárja míg visszaadom a pelust, aztán szól hogy kell kakálni. Újra le a pelus, és ezt eljátsza többször. De volt olyan, hogy mondtuk neki, hogy neeem nem kell kakálni hisz próbáltad nem jött. Oké csicsi :arrow: fél óra múlva ANya bekakáltam :twisted: Szal már nem merem, inkább eljátsszuk xszer. Tuti időhúzás van a dologban. Pedig már beviszem a bilit tök sötét van és állva varázsolom rá a pelust. De tudja hogy csak ezzel az egyel jöhet ki az ágyból...Vmi tipp erre?
Na ezt a múlt idő jelen időt meg se figyeltem...

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok!

Sajnos nem volt idôm most visszaolvasni :oops:

Ma volt az első napom a cégnél,de egyelőre csak az irodában voltam,papírozás stb. Lilit ma már apa vitte bölcsibe,semmi gond nem volt,aztán 11 körül eltört nála a mécses :cry:,de hamar sikerült megnyugtatniuk,aztán aludt két órát,jó kedvűen is èbredt. Egész délután együtt voltunk,próbálom maximálisan kihasználni a vele töltött pár órát.
Amúgy ő érdekes módon reagálja le a bölcsit,mert ott semmi baja,aztán délután én kapom az ívet :twisted: Szombaton például kitalálta,hogy fáj a hasa,menjünk haza,ő nem jön tovább,vegyem fel. Persze semmi baja nem volt,de csak nem gondolom,hogy ilyen egyszerűen megy majd minden,ha már egyszer így ki lett vele babrálva :o Szóval délutánonként nekem tartogatja a műsort :D

KépKép
KépKép
nyuszi81

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:42-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

[quote]k írta:iffiam segítőkész módon kivette a popsitörlőt, és gondolta, hogy Ő is "tisztába tesz engem"
:lol: :lol: hát ez cukiii!

CSibéről tud vki vmit?Rég nem írt...

KépKép

KépKép
ronmay

Dodi,

anyós segítsége :lol: :lol: :lol: :lol:
Enyém is mondta múlt héten, hogy szóljak, szívesen jön, segít... ehhez képest legutóbb ő mondta le, hogy mégsem jön, mert következő héten úgyis jön... Na mindegy, nem panaszkodom, a szándék alapvetően azért megvan.

Sebem nekem is szurkált, de elmúlt hamar.

Reggeli tesóellenőrzés :arrow: még nálunk is mindíg megy, Nimród becsattog a hálóba minden reggel :lol: :lol: Ma meg a délutáni ébredés után Bori mellé ült a játszószőnyegre, és mutogatta neki a babáját, zörgette, mondta hogy "Bojiiii, baba, tessék".

:arrow: neeeem, nálunk is működik, én is hiszek benne. Mondjuk ma épp minden elalvás csak cicin ment :oops: :oops: De betudtam annak, hogy két-két és fél óra már eltelt, és biztos fejlődési ugrása van, ergo gyakrabban éhes :arrow: önámítás, tudom, de nem volt türelmem (és derekam) tovább altatni, meg Nimródozni is akartam már...

Ronmay,

Roló porszívózása hihetetlen!
A kergetőzésről pedig mostazonnal prezentáld légyszi a videót! Nimród még csak a hátán fekszik és kapálózik, ahogy Bori, illetve cumit kér (sosem cumizott) :lol: :lol:

Esti műsor... nem tudom, nekem ehhez hogy lesz majd idegrendszerem...

Nálunk is E/3 van... "Mintót is" és jön, és csinálja, amit én... mosogat, textilpelust hoz Borinak, porszívózik, fogat mos, bármit, csak azt csinálja, amit én (vagy az apja).
Végre elkezdett mondatokban beszélni amúgy :lol: :lol: "Anya nézd, tornyot építek", stb.

Nyuszi,

rafkós kiscsajod van...

Tike,

remélem, Hédi megússza a betegséget.

Boo,

mérleg :twisted: :twisted: :twisted:

Képzeld, Apa ma megint eljátszotta a K-val közös műsorát... mondtam neki már pár napja,hogy ma 6-ra megyek masszázsra, legyen itthon legkésőbb negyedre. Kérdem fél 5 kor, hogy hogy áll... öt előtt ír, hogy öt perc múlva indul... fél 6kor hív, hogy most indul. Ráb....tam a telefont... kb huszonötször magyaráztam, kértem hogy szóljon időben ha késik. Most nem is magam miatt, hanem hogy le tudjam mondani időben a programomat. Szerencsére nem volt utánam senki, és megvárt a srác, de basszus, mintha idióta lenne és nem fogná fel hogy mi a lényege a dolognak... :twisted: :twisted: pffffffffffffffffff....

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:43-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodikám Drága,

Boldogat!!!!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Szuper szar éjszakám volt. Nati megfázott, így állandóan taknyos be van dugulva az orra :arrow: nem tudja szopni az úját és ő csak azzal tud elaludni :twisted: egész este ment a vergődés este11- hajnal kettőig, megszámlálhatatlan sokszor ordított és ki volt, aztán nagy nehezen a fáradtságtól behullt hajnal ötig aztán megint fenn ezer ideig. Roló 7.30kor kelt. Még jó hogy Apja még itthon, így letudta dobni a mini oviba(kedd csütin jár délelőtt) Azóta aludt a kisasszony kemény fél órát, így most fenn extra nyűgösen. Orrcsepp szívó semmi nem segít, szegénykém, úgy sajnálom. De magamat is :oops: Én úgy elszoktam ettől :oops:

Dodi

Isten Isten...!

Pocok

Bori cumizik?mert ugye ahogy jól láttam Nimród is új szopó..Ha beteg ő hogy alszik el nélküle?

Boo

Megértem, én se vagyok időmilliomos :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Pocok!

Kösziköszi 8) .

No, hát a tegnap esténk detto olyan volt, mint az előző: szopi, meg fürcsi után Andor tök szépen elnézelődött, aztán 2-3 óra vergődés következett az elalvással (többször is sikerült neki, mégis felsírt :? ), végül, mivel eljött a következő etetés ideje, cicin aludt el :twisted: .
Aztán csak egyszer kelt enni, vissza is aludt egyből (illetve fel sem kelt :lol: ). Ellenben Botond 3x kelt éjszaka (:shock: ) , az első kettőnél visszaaludt azonnal, de a 3.nál már úgy döntött, hogy reggel van (5:20-kor), és kimászkált a kiságyból, végül apa intette rendre és bezárta a szobájába ( :oops: ). Megmondta neki, hogy nem kell aludni, ha már nem álmos (rohadtul az volt), de mindenki más alszik, szóval akkor játszon a szobájában csendben. Végülis 6:30-ig elvolt, de sztem aludt is :wink: .
Sajnos egyre korábban kel, meg gondolom a változások miatt kel éjszaka, amit tökre megértek, meg nem is neheztelünk igazából rá, de attól még rendszer nem lesz belőle :twisted: .

Andort most is épp altatni próbálom (már 2 órája :twisted: ), de most úgy tűnik sikerrel: cumi/cici nélkül nagyon nem akaródzik neki, szóval még adok egy-két esélyt a cuminak, de ha nem tudja használni ill. felzaklatja őt, akkor más módszerekkel próbálkozunk...
Az előbb elaludt cumival, csak túl korán elvettem sztem :oops: . Még eléggé szívta, és pár perc múlva fel is kelt, de most megint alszik :wink: . Emlékszem Botondnál azt csináltuk, hogy ha még rászívott, akkor benthagytuk, ha már kificcent a szájából, akkor elvettük és nem is követelte vissza sose :wink: .

....

Lois!

Sosenem is jössz már? :roll: Nagyon untatnak most a nyűgjeink, igaz :oops: ?
Pár hét és belerázódunk istibizti :roll: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Hoztam egy pár képet, remélem nem sok. A szüleimnél voltam a múlt héten...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
ronmay

Na elaludt a kisasszony, pedig ilyenkor nem is szokott :roll: Jól felborult most a rend, jön haza majd Roló és én semmit se fogok aludni, mert váltani fogják egymást, szuper :twisted:
És Apa hívott, ugye mászni megyünk ma? Jaa, mondom ennyi alvás után, nem sok erőm van. Válasz: miért úgysem alszol ekkor? Ezek tényleg ennyire barmok?Ha nem alszom akkor már erőmnek is kellene lennie?A tejcsi termelés is óriási energia.ááá férfiak :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay: Én 1x játszom el a pisilni kell/ kakilni kell történetet, ha nincs eredmény akkor többször nem engedem ki.

Az én gyerekem is megzizzent a hidegfronttól vagy csak fejlődünk dackorszak ügyileg :twisted: Ma bepisilt a bölcsiben, ezt vigyorogva közölte is velem mikor mentem érte, aztán nem akart cipőt cserélni, visítozva rohangált a folyosón és szemmel láthatólag kihasználta, hogy bálnaanya a szövegelésen kívül más eszközt nem tud bevetni :roll: :twisted: Biztos örültek nekünk, az összes csoportszobában altatták a gyerekeket :roll: Mikor nagy nehezen elkaptam hanyatt vágta magát a földön és rúgkapálva kellett ráadnom a cipőt, kint az utcán az ellenkező irányba akart menni, ha erősen szorítottam a karját elhagyta magát, mint egy rongybaba, majd pár méterre az autótól ismét lefeküdt a földre ( nem bírtam tartani a súlyát) Elfogyott a cérna és lévén zsákutcában van a bölcsi közöltem, hogy ha ilyen rossz vagy csak nyugodtan fetrengjél a földön én mentem...10 mp-en belül mellettem termett és beszált az autóba, ahol sírva fakadt, hogy megszorítottam a karját, majd közölte, hogy nem fogadtam szót. Mondtam neki, hogy anya nagyon mérges és szomorú, hogy ilyen csúnyán viselkedett és jó neki, ha anya szomorú? válasz: jó pffff

bálnaanya:

Kép

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:45-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodikám!
Dehogy untatnak, szívesen olvasom, hozzászólni már így 2 év után nem mindenhez tudok (pedig anno azt hiszi az ember sosem felejti el a kezdeti nyűgöket... és de :oops:)
Amúgy kicsit elveszett az írókám, no meg mozgalmas napjaink is vannak :roll:

Itt überfos az idő, most jöttünk meg babamama klubból, azt hittem az utcán, hogy odafagyok :? Jó el is késtünk, Zétényt fél 9-kor gyakorlatilag alig bírtam felébreszteni..... kiütközik a mormotagén :)

Azért durva hogy 2 napja még strandoltunk meg fürödtünk :shock:
Remélem hét második fele már jó lesz, mert vonatozni meg hajókázni is megyünk :)

Boo!
A hét második fele nagyon szépnek ígérkezik ... a megbeszélt kirándulás errefelé?? :wink:

Ronmay!

Szépek a törpék nagyon :lol:

Tike!
Nagyon formás pocak :)

Fejés :arrow: Itt nálunk a kézi fejést favorizálják a gyerekágyon, kifejezetten kérték, hogy senkise vigyen be semmilyen mellszívót, mert kézzel kell megtanulni, az a leghatékonyabb. Mondjuk én nem tanultam meg :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ronmay,

Nem, Bori alapvetően nem cumizik, csak mikor SOS van, mondjuk éhes és öt perc múlva hazaérünk, na ilyenkor vetem be a cumit, amúgy nem is nagyon fogadja el. Arra viszont elég, hogy Nimród lássa, és ő is akarja a cumit a szájába... Azt írtam, hogy mikor Borit pelenkázom mondjuk a franciaágyon, Nimród is mellé fekszik, neki is kell tiszta pelenka, de mindehhez kézzel-lábbal kapálózik, mint Bori? És röhög közben :lol:

Nimród ujjszopása - ugyanúgy csinálja, mikor alig kap levegőt a takonytól... nem tudom, hol vesz ilyenkor levegőt, talán a fülén :lol: :lol:

Amúgy sztem Bori is megfázott, tegnap óta "szörcsög" az orra, de leszívni semmit nem tudok :evil: Gondolom holnap megint nem kapja meg a 2 hónapos oltását, amit már egyszer egy betegség miatt eltoltunk :twisted: :twisted: :twisted:

Teappa :arrow: csak szimplán pasi :arrow: viszont komoly lehet a helyzet ha nincs kedved menni mászni... vagy csak változol te is? :shock: :shock: :shock: :?: :?:

Képek nagyon jók! Roló olyan kis szikár, izmos :lol: :lol: :lol: viccesen néznének ki Nimróddal egymás mellett, aki meg a "puha husú" fajta sajna.
Natinak meg még a szeme sem áll jól... látszik rajta, hogy nagy csibész lesz!

Tike,

ez a műsor nálunk is kb ugyanígy ment, az elhagyommagaméstartsonmegbálnaanya is... nem találtam rá ellenszert sajna... kitartás!

Pocakod :shock: :shock: :shock: ejhaaaaaaa :lol: :lol:

Dodi,

csodálom a visszaaltatási türelmed...

Boo,

ez a telefonálás dolog ismerős... van egy listám, hogy mit akarok elintézni (neten, telefonon) de nem haladok vele, mert a nap nagy részében valamelyik gyerkőtől hangos a lakás. MIkor meg nem (pl most) akkor van jobb dolgom is :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Bori lába alá tettem egy csörgős babát, így mikor a járókában a forgónak örülve kapálódzik, a baba csörög :arrow: nagy buli kerekedett odabennt :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

A kép még múltheti, azóta ugye megfordult a kisasszony és ezzel láthatóan feljebb ment a pocak ( sztem). Amúgy mindenki a mindjárt szülsz,mert lennt van a pocakoddal jön, hiába mondom, hogy én novemberig még semmiképp nem akarok :roll:

Időjárás: ebéd után begyújtottam a kandallóban :roll:

tike

Tike!
jaja, nem voltunk itthon délelőtt, ÉnUram meg megszokásból nyitott ajtónál tett-vett, mondtam hogy így délután bekapcsol a fűtés ha ennyire szellőztetünk :? ÚÚÚÚtálom :? Mikor lesz megint nyár?? Vagy jöjjön a rendes tél, azt is szeretem, de ez a sötét, vizes idő undi :?

Pocok!
Az alvásidőt nem vagyok hajlandó praktikus dolgokra fordítani 8) NA jó néha muszáj, de akkor meg szánombánom, hogy nem magamra pazaroltam el. De azért én Zétény mellett már gyakorlatilag mindent meg tudok csinálni, szóval ez az elv nem állna ha itt sivalkodna mellettem egy miniegér :)

ÉnFiam erre a hisztifaktorra még nem jött rá... mármint hogy nyilvános helyen csapna ekkora ramazurit én meg kapjak agyvérzést. Mondjuk sosem csinálja a földön fetrengést sem máshol (itthon is ritkán). Azt hiszem ő egyszerűen ilyen higgadtabb típus.
Tegnap 2 órát vásároltunk egy barátnőmmel az 1.5 évesével együtt, DM-ben, meg Kik-ben, szerintem annyira cukik voltak, bujkáltak, ricsajoztak, ésatöbbi (sehol sem volt senki, mert kinn tombolt a vihar), de a barátnőm ettől tök feszült volt. Azt hiszem azon is múlik, hogy kinek meddig ér a cérnája. Mármint hogy meddig tolerálja a gyerek vircsaftját. Mert ha az én cérnám elfogy, akkor jön a dac meg a hiszti a gyerektől is, vagy nem??

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois: ebben igazad lehet, de az én cérnám a hasam méretének növekedésével egyenes arányban fogy :oops: :oops: Már a sok miért-nél le tudok fáradni, és bár nem rossz az én beszélőkém sem nagggyon fáraszt, hogy mindent szóval kell megoldanom, ja és lehetőleg 3 oldalról körbemagyaráznom. És ha már eljutunk a pontig, hogy azt mondom nem tudom kicsim...mi a válasz? miért nem tudod? Földönfetrengést nálunk még régebben csinálta-otthagytam-soha többet. Aztán hétvégén bepróbálta az apjánál - könyörgés-rángatás stbstb. sztem rájött, hogy hoppá-hoppá lehet, hogy működik és nálam is újra bepróbálta...Ahogy írtam abban a pillanatban, ahogy hagytam hogy fetrengjen az utcán, már nem volt izgi és szépen jött is :twisted: :twisted:

tike

Földönfetrengés :arrow: nálunk csak földre leülés volt bölcsiben, mikor nem akart hazajönni, meg utcán, meg plázában :twisted: :twisted: otthagyni próbáltam, de Nimródot nem zavarja :arrow: kb olyan mint Botond a játszóházban, megy amerre lát, és élvezi a függetlenséget :? :? :?

Lois, amúgy abban igazad van, hogy ha Anya ingerült és feszkós, az csak még jobban rárak a Törp hisztijére egy lapáttal. Sajna nekem is néha bekattan valami, és ingerült leszek - na akkor csak rosszabb.

Boo,

énhülyebaromállat :arrow: tegnap megmutattam Nimródnak Thomas-t. Gondoltam, megpróbálom Borit nyugodtan lerakni aludni, hogy közben ő nem ugrál-motorozik-kiabál... Ahhhahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ez olyannyira bejött, hogy tegnap Apa alig bírta lefekvés előtt kirángatni a kezéből a telefonom hogy tudjanak mesét olvasni, és most itt ül mellettem, nézi a telefonon azt a b..i mesét, én meg simán gépezek... keményen függő lett egy nap alatt.

Suttogó :arrow: ma mintagyerekem van Bori személyében - az első ásítás után viszem aludni, és még ébren van, mikor berakom a kiságyba (kb annyit riszálom, míg a nappaliból beérek a hálóba) és simán elalszik :shock: :shock: :shock: eddig volt hogy egy órát sétáltam vele... aztán lehet hogy csak a mai car idő nyomta így meg szegényemet. MOndjuk reggel 9.4o-kor keltettem, és 11.1o-kor már megint aludt, két és fél órán keresztül nyomta.

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo

Ja NAti APa klón :lol: Mérleg, erre emlékszem, és egyre rosszabb lesz ahogy nőnek :twisted:
Tegnap este is fejtem kézzel alvás előtt...ma már nincs kedvem, de majd meglátom..

Pocok

Mivel délután aludtam a gyerekekkel(Natit fel kellett kanalaznom délben hogy, Rolót el tudjam hozni, így kettőkor le tudtam őt is nyomni),ezért elmentem mászni :lol: És hiperszuper jó volt, jól is ment igaz, már csak 1 kg van rajtam, de én még kettőt le akarok adni. De gyorsan olvadnak rólam. Szal szuper, volt nem bántam meg, sok pasi és mindenki odavolt, hogy :
de jóól nézel ki, s már ilyen erős vagy :lol: nekem meg jól esett a bók, persze Apa is egyből ott legyeskedett körülöttem, a kis drága.
Akkor jó lenne ha NAti is megtanulná, ezt a taknyosan is hogyan kell újat szopni.
Roló, háát izmos, inas, de az én alkatom. Sose lesz duci. Sztem Nati sem, csak ő még babahájas, főleg fejre meg combra gyúr.

Tike

Nekem nagyon tetszik a pocakod, szép formás :wink:
Hiszti:Nálunk is van földönfetrengős, én is ott hagyom, de Rolót nem érdekli. Ő nem rongyol utánam hanem ott marad. És akkor jönnek a járókelők, hogy mi a baj??Ő meg eljátssza a hattyú halálát, és kapom a rossz álló tekintetet, hogy genyó anya :twisted:
Ma buszos stori, volt.
Két gyerek kutya, jön a busz. Szálljunk fel. Roló: Nem. Mondom akkor itt maradsz. Jó :twisted: (anyád)felrángattam a buszra, persze egyből krokodil könnyek, rám gyilkos tekintetek mit csinálok. Leülünk. Roló bömböl. Mellettünk lévő nő, mi a baj picikém tütürütttürüü. Roló még hangosabban. Mondtama nőnek hagyja. .Miért nem beszélgethetek vele?Mondom de, de úgyse fog válaszolni, tombol. Persze a nő végig dumált neki. Nem különösebben érdekelt.Szal hisztik nekünk is vannak. A másik Roló nem szól ha pisilnie kell a mini oviban :twisted:Már felhúzós pelust kell áradnom. De amint kijövünk az ajtón mondja, hogy pisilni kell. Nekem mindig szól. Nem értem, hogy ott miért nem. Azt mondják, hogy ott nem is nagyon beszél. Gondolom kell neki idő hogy feloldódjon. Nálatok is volt ilyen, ugye jól emlékszem?
Este:
Na ja, de ha nem engedem ki többször, akkor ha utána bekakál, olyan büntim van, hogy de hát ő szólt :roll:

Lois

Én anno mikor Roló baba volt és problémáim voltak kérdezgettem anyukákat, hogy hogy volt mint volt. Erre ők azt mondták, nem emlékeznek. Erre én hogy lehet ilyet elfelejteni. Ma már én se emlékszem Rolónál mi volt, csak az ami fel van írva meg a rossz dolgokra. :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:47-kor.

KépKép

KépKép
boo

Én élvezem ezt az időt :oops: nem az esőt, hanem ezt a kellemes hűvöskés napsütéses időt. Olyan szép őszies. És ha rajtam van kendőben a NAti végre nem izzadunk össze :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:48-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ronmay: Nálunk is volt ilyen, Hédi jó pár hétig nem beszélt a bölcsiben és a szobatisztaságot is úgy kezdtük, hogy nekem mindig szólt, ott meg mindig bepisilt. Aztán visszakerült rá a pelus a bölcsiben és száraz maradt, bár továbbra sem szólt, hanem visszatartotta. Igazából augusztus eleje óta tört meg a jég..bár tegnap ugye bepisilt ( de ez még előfordulhat oviban is állítólag), ma reggel meg megint direkt a pelusba pisilt :twisted: Ja és reggel is műsorozott, levette a pizsijét, meg a pelust és mondta is, hogy jeveszem, mert tiszta pisis. Aztán nem volt hajlandó öltözködni... :twisted: :twisted:

Mese: nemtudja valaki postás pat-et honnan tudnám letölteni? Hédi alig néz tv-t de ez nagy kedvenc ( volt), de már nem megy sehol :roll:

Tegnap elkezdtem összeírni a karácsonyi ajándékokat, Bogi születése előtt be kéne szerezni nagy részét, mert nem hiszem, hogy egy pár hetes minimanóval fogok karácsonyi nagybevásárlást tartani :roll:

tike

Kisbabás Lányok, kell valakinek 400 gr-os Sudocream?? 2950-re jön ki az ára. Barátnőm rendeli gigapakkban.
Elsősorban annak lenne jó, akivel találkozom személyesen, mert ha posta drágítja akkor jóval több. De még úgyis megéri, mert 4490.- az ára (Brendonban)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

sziasztok!

Olvasok szorgalmasan, de vaaalaaamiééért nem mindig van kedvem/időm írni :twisted: :lol: :lol: .
Szóval csak kivonatosan :oops: :

Ronmay!

Kölykök nagyon cukik, és tök nagyok :roll: :lol: . Főleg Roló, a "vékony" alkata miatt még nagyobbnak, magasabbnak, nagyfiúsabbnak tűnik :shock: :D .
Porszívózás :shock: :D . engem Botond csak figyelmeztet, hogy meg kéne csinálni ezt, vagy azt. Tiszta apja :twisted: :lol: :lol: .

Hiszti:
Ebben tökre egyetértek Loissal, hogy nagyon sokat számít, hogy anyukánál hol a határ. Gondolhatjátok, mi sem vagyunk azok a típusok akiket zavar, ha a gyerek "jól érzi magát" valahol :twisted: :lol: . Nyílván megvannak a határok, mert nem vagyunk parasztok (annyira :lol: ), de egy "üres" Dm-et felőlem is nézhetnek játszóháznak, amíg nem pakolásznak, meg rombolnak :wink: . Botond rendszeresen leáll apával focizni a Tesco közepén, meg széttapizzák az össze kisautót, de amíg nincs hiszti, hogy márpedigezkellnekem, addig nem izgat :P :lol: . (Ha velem van csak, akkor én meg feletetem vele a fél boltot :oops:) A hiszti az ami nem opció, de nálunk az otthagyás nem jön be, mert - ahogy Pocok is írta - enyémgyerek épp az önállóságot, a szabadságot akarja kivívni, ergo, ha otthagyom, pont azt éri el, amit akart :twisted: :lol: . Én ilyenkor ellentmondást nem tűrően beteszem a kocsiba (pocakkal is :oops: ), és megmondom neki, hogy egéééészen nyugodtan lehet hisztizni, meg vergődni, akkor is tovább megyünk, szóval ne túráztassa magát. Általában pár másodperc alatt lenyugszik :wink: .
Én itthon is nagyon igyekszem higgadtan reagálni, de közterületen mindig! A higgadtságomért sose néztek rám ferde szemmel, sőt többnyire együttérzően, és elismerően rámmosolyognak a szülőtársak ( :lol: ), viszont amikor látok más szülőket "kiborulni", meg kiabálni, rángatni a gyereket, általában nem együttérző vagyok, hanem megsajnálom a gyereket, hogy milyen idióta szülei vannak :twisted: :lol: .

De amúgy Tikének is tökre igaza van: a pocakmérettel növekedésével arányosan fogy a türelem :oops: .

Ja, és Botond most már extrahisztis (volt), amit a baba érkezésének tulajdonítottunk, és tök megértőek vagyunk vele. Persze így is bünti jár érte, de úgy vagyunk vele, hogy a feszkónak valahol ki kell jönni, és mindenképp így, minthogy mondjuk a kicsit bántsa, vagy elfojtsa a frusztrációit :roll: :wink: . De közben rájöttünk, hogy az is nagyon közre játszik, hogy Botond kialvatlan, ami nála ugye a hiszti kulcsa. Tegnap 3 órát aludt napközben, este 8-kor letettük, és reggel 7-ig aludt 8) . ÉS ma tök jófej is :wink: . Szóval inkább ez a lényeg nála :wink: .

Ja, és képzeljétek, nem is meséltem, Botond nem kakilt onnantól, hogy bementünk a kórházba :shock: . A 3. vagy 4. napon adtam neki Glicerin kúpot, de attól is csak másnapra lett kaki, aztán 2-3 naponta Leavolactól kakilt csak :shock: . Pedig neki soha nem volt ezzel gond. Biztos ez is pszichés... :( De tegnap már volt magától kaki :D . Remélem ezek a dolgok (alvás, kaki, hiszti...stb.) hamarosan rendeződnek, mert tök car érzés :roll: . Persze tudom, hogy milliószor több az előnye a tesónak, mint amennyi kis hátránya van eleinte.... :wink: .
Egyébként nagyon vicces, hogy mennyire "tankönyvi" Botond ebben is (mint csecsemőként): pl. tök cukin játszik, de ha én elkezdek számítógépezni, egyből csinál vmit, amit nem szabad, vagy nekiáll sikongatni...stb :twisted: . Ha a babával foglalkozom, az meglepő módon nem zavarja :shock: :) . Max. odakucorodik mellém, vagy besegít...stb. De pl. valamelyik nap szoptattam, és közben ő mellettem feküdt és simiztem. Aztán hívtak, és az már kiakasztotta, és elkezdett rúgdalni, mint egy idióta :shock: . Ahogy letettem a telefont, megint feküdt tök nyugiba :lol: . Szóval nem túl komplikált a gyerek, na :twisted: :lol: :lol: :lol: . Tényleg csak foglalkozni kell vele ;).

Időjárás:
Itt egyszer volt egy nagyobbacska szélvihar. Slussz. Amúgy végig sütött a nap (most is), nagyon király idő van 8) :D . Botond tök sokat van kint, és Andort is kiviszem napont 1-2x :wink: .

Pocok!

Mi a kocsog Roary-val szívtuk meg, mert ugyan ezt sem nézi többet, mint a Dórát nézte, viszont ez egy bugyuta car mese :? . Legalábbis én kivagyok tőle :twisted: . Béna karakterek (pl. a kőbuta, fánkzabáló, tohonya autószerelő, akinek amúgy álma, hogy énekes legyen, mert sztem traveszti), többnyire tanulság nélküli sztorik, nulla interaktivitás, ergo ez tipikusan az a mese amit csak bámul, oszt csókolom (sztem a Thomas is ilyen :roll: ). A Dórából legalább egy csomó mindent megtanult, mindig van tanulság, amit jóóól szájba is rágnak...stb. Mindig vidám, happy enddel végződik, és mindenki örül :lol: .
De hiába tukmálom neki, mindig inkább a kocsikás mesét kéri. Pffff...... :twisted:

Ronmay!

Bókok: nanááá, hogy jólesnek, és ügyi is vagy, a súlyoddal is, meg az erőddel is :wink: :lol: .
Rajtam egy kiló van még, mármint a teherbeeséshez képest, de sztem még két nap, és lemegy (napi fél-1 kiló megy le rólam, mert most is rengeteg volt a víz) :wink: :lol: . Úgy leszek 61, ami viszont még messze nem a versenysúlyom, min. 55-ig szeretnék lemenni. Karácsonyt tűztem ki célul :roll: . Elvileg simán meglehet, mert Botonddal sem volt eszem ágában sem fogyózni szoptatáskor, de azért odafigyeltem, meg engem a szoptatás tökre fogyaszt (ilyen mennyiségeknél nem csoda :twisted: ). Viszont most rengeteg édességet zabálok :oops: :evil: :evil: . Konkrétan csak azt eszem :oops: :oops: :oops: . De tegnap direkt felzabáltam minden fellelhető édességet, és apát is megkértem, hogy ne legyen itthon semmi, úgyhogy mostantól csak normális ételeket eszem/iszom, és akkor talán le is tudok fogyni :lol: .

... :arrow: kertelés

KépKép

KépKép
kicsidodi

Hédi ma sírva fogadott a bölcsiben :oops: Délelőtt annyit játszott a gyűrűn, hogy mindkét tenyeréről jól lejött a bőr, amit állítólag csak akkor vettek észre amikor ment oda és mutatta, hogy fáj a keze :twisted: :oops: Bekenték neki a bölcsiben is, itthon én is lefertőtlenítettem, meg bekentem, de csak fél 2kor tudott elaludni, úgy hogy mellette feküdtem és olyan szorosan ölelte a nyakamat ahogy csak a pocaktól lehetett, azóta is félóránként felül az ágyon és félálomban sír, hogy nagyon fáj a kezem, holnap nem gyűrűzök

Kész horror lesz így az esti fürdés :twisted: :oops:

tike

Leléptek a fiúk, szóval ezt még gyorsan leírom, aztán a háztartás jön :twisted: .

Tegnap megint végig nyomtam a 3 órás altatási murit, de most Botond aludt, apa meg nem volt itthon, szóval rászántam az időt, és jóól kianalizáltam a folyamatot :lol: . Szó szerint odaálltam a gyerek mellé és tök sokáig figyeltem, hogy mi zajlik:
Hát én ugye eddig azt hittem, hogy őfelsége bénácska a cumival, és mikor az kiesik, akkor ő kiakad és ezért nem alszik el, és ezért kell bemenni 750x. (A cumit meg hiába próbáltuk kikerülni, akkor csak veszettül tekereg, dobálja magát, és tátog cicit keresve, mint egy ponty, aztán meg kiakad, és ordít. Szóval vagy cici, vagy cumi, a cici meg ugye nálam nem játszik... Botondnál ezt végigzongoráztuk...).
De tévedtem, ugyanis az történik, hogy ő szuperül elalszik cumival, csakhogy jönnek a szélgörcsök :( . Szegénykémnek pont csak annyira fáj a pocakja, hogy alapból nem sír miatta, de az alvásból felkelti. Na, ilyekor nekiáll tekeregni, emiatt esik ki a cumi, amit viszont utána hiányol :( . (ha nincs pocakfájás, simán elvehetem a cumit, sőt ki is esik magától, és álmában nem is keresi). Szóval ez egész a buzi hasfájás miatt van, amire már adom az Infacolt (még pár napot hagyok neki, aztán megpróbálunk mást), meg néha beválik a szélcső, de ennyi. Tegnap lehet, hogy én is kicsesztem szegénnyel, mert ettem 4 kanál (!) rakottkelt, ami rám sosincs hatással, de lehet őt még jobban hazavágta :( . Ma kicsit zöldes is volt a kakija :( .
Viszont miután cicin elaludt (szopikor) 11-kor, csak 5 óra múlva kelt enni (vagyis épphogy mocorgott, de megetettem), aztán megint 5 órára kért újra :shock: :lol: . Mondjuk akkor egy tisztességes 150-et bevert reggelire :lol: .

Képzeljétek, ma vizslattuk a csaszis sebemet, és olyan, mintha nem is szültem volna :shock: . Mármint ott a heg, de ugyanúgy néz ki, mint szülés előtt. A két hetes vágás :shock: . Sőt, apa szerint még szebb is, mert az egyik felén kicsit vastag volt a heg, most meg az a fele is vékony 8) . Botonddal ilyenkor még tuti, hogy nem volt ilyen szép! Most nemtom, hogy én vagyok-e gyík (bár a dokim most is megjegyezte :lol: ), vagy Siklós lánya ilyen jó varrónő-e (sztem most ő varrt, nem Siklós) :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?