A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Lois,

nekem jöhet 2-3, el fog fogyni :lol: :lol: :lol:

Ronmay,

valahonnan tudtam, hogy elmész :lol: :lol: :lol: :lol:

Súlyod :arrow: irígy :? :? :? nekem plusz kiló nem jött vissza, de a hasam megnőtt sajna, pedig szülés után semmisem volt :evil: :evil: biztos nem segít a sok szénhidrát, amit betolok az arcomba... de életmódot váltok, el fogok járni úszni :lol: :lol:

Boo,

meselistátok :shock: :shock: :shock: mi még inkább próbáljuk az olvasást favorizálni, eddig még kevés tévét - dvd-t nézett, bár így kettővel, szerintem ennek is lassan eljön az ideje :oops: :oops: :oops:

Tike,

Karácsoooooony??????????????? Értem a lelkesedésedet, de Lois-ék múlt héten még strandoltak :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hédi keze :arrow: szegényke... Kend be Neogranormonnal, az a legtutibb szerintem sebekre, szuper hámosító.

Dodi,

Botond nem kakilása :arrow: éééééééééédesem!!!! Biztos rendeződik...

Ezt a Dora c "oktatófilmet" mostmár jól megnézem magamnak, annyira favorizálod :lol: :lol: :lol:

Édességzabálás :arrow: ugyehogyugye??? Nekem is ez van, csak még pluszban rákattantam a Tesco-s sósperecre... meg a napi egy sör-karamalz... és én is próbálom felzabbantani az itthoni készleteket... sós perec már nincs egy hete :cry: :cry: :cry: :cry:
Zabfalatok ér? Az fogyis, nem? :? :? :D :D :D

Bori ma sem kapta meg a két(!) hónapos oltását :arrow: szívzörej, és 18o-as szívfrekvencia :arrow: SOS kardiológia... (még szerencse, hogy Nimródot pont holnap viszem kontrollra, van időpont, és remélem, mindkettőt meg tudják nézni)
Miért van mindíg valami carság ???? Ennyire genetikai zsákutcák lennénk????? :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodi,

gyík vagy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

szegény Andor-pocak! Teljesen átérzem... Bár Bori éjjel mindíg tudott aludni, csak napközben szenvedett, de az is elég gáz volt (szó szerint :oops: :oops: )

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois!

Énisénis krémeeet :roll: :lol: . Nekem 1 elég :wink: .

Pocok!

Dórát alapvetően nem én favorizálom, hanem a gyerek (favorizálta) :lol: . Biztos vannak milliószor "építőbb" mesék is, de (még) nem nagyon ismerem a mesekínálatot :oops: . Anno reggelenként Minimaxot nézett, és aközül a néhány mese közül, ami akkor ment, ez lett a kedvence, meg azok közül én is úgy gondoltam, hogy ez a leghasználhatóbb :lol: . De kutatásokat nem végeztem ezügyben :oops: :lol: :lol: .
Viszont ez sztem a koruknak megfelelő :wink: . Jóó szájbarágós, meg lehet nekik "szurkolni", meg segíteni, mint a bábszínházban :lol: .
Én most akarok neki letölteni már Walt Disneyket, meg Pixar-os meséket, hátha már lekötné, bár egyelőre egyhuzamban tuti nem nézné végig, de nem is bánom :P . Csak ne ezt a tökfej róóóri kelljen hallgatnom :twisted: :lol: :lol: .

Ja, már többször akartam írni: nálunk a telefon tabu :roll: . A telefonokat, a távirányítókat, és a számítógépeket is csak mi kezelhetjük :twisted: . Tudom, úgyis megtanulja majd kezelni, de sztem most még inkább ártana nekik - mármint a gépeknek :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:
Meg amíg én kezelem, én vagyok a főnök :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én Botonddal alig ettem édességet, de mooost :oops: :oops: :roll: :roll: :lol: .
Zabfalatok nekünk is van itthon, és jól hangzik, de azért mindig elgondolkodom, mikor tömöm, hogy mégis mi a tökömtől ilyen édes ez :roll: :lol: :lol: :twisted: .

Szívzörej: :( :( :( . Biztos semmi extra. Ne parázz! :wink:
Holnap megkapod UH után a "naugyédat" is :lol: :lol: :lol: :wink:

Pocak: Eddig Andornak is csak egyszer volt éjszakába nyúló hála Istennek :wink: . Mindig a fürcsi körüli kajánál kezdődik (7-8 körül) és a következő szopiig tart :? . De utána varázsütésre elmúlik, gondolom, mert addigra már hulla fáradt szegény :( . De legalább tényleg nem sír, csak nyüglődik a kis drága. Botond anno lila fejjel visított, fasza volt :twisted: :( :( . A szívem szakadt meg. Így azért nem olyan gáz, eltévézgetünk/netezgetünk közben :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Pocok: szívzörej: van ismerősöm akik emiatt hasonlóan kerültek gyerekkardiológiára, ahol jól kivizsgálták a picit és közölték, hogy az ilyen minimanóknál mikor náthásak gyakran hallani ilyet és nyugodjanak meg semmi baja a gyereknek. Nem a napokban mondtad, hogy Bori is náthás?

Mi is olvasás pártiak vagyunk, bár ha őszinte akarok lenni szívesen leültetném mostanában néha a tv elé, de csak nagyon rövid időre köti le. ( ennek alapban örülök, de néha jó lenne...)

Hédi fél 4 után ébredt és feltarott kezekkel, sztem kissé rájátszva nyűgösködve közlekedett a lakásban, most anyum elvitte hintázni, ja és szinte etetni kellett uzsinál, mert bibis a kezem, nem tudom megfogni... :twisted: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Pocok!
Akkor most 2 vagy 3?

Jövök este :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois,

2 elég, köszi, most látom, hogy ami itthon van az 250g, de az is bazinagy :-)

Apa pont a hétvégén akadt ki, hogy milyen drága ez a cucc alapból...

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!
Igen, bazi drága, de sokáig elég. Én követtem fejben, Zéténnyel elhasználtam 26 hónap alatt (csak az először kapott receptes popsikrémet használtam el, kábé 2-3 hetes korától Sudot használok kizárólag) 1 kórházi mintát, 1 db 60 grammosat (úti-sudo) 2 db 250 grammosat, és most van egy 400 gr (ebből a forrásból) félig tele. Mondtam a gyerekemnek, hogy ennyi ideje van szobatisztává válni, mert többet nem veszek :twisted:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Igen, tudom, sokáig bírja. Én azóta használom, hogy a bölcsiben valamitől kiütéses lett a feneke :arrow: Csak ez hozta rendbe.
Bár pár hete Nimród is krémezi magát pelenkázáskor, ami nem túl anyagtakarékos :roll: :roll:

Amúgy a 250g-osat vettem anno 3490-ért vmi bababoltban, az eggyel kisebbet meg most a Tesco-ban 1190-ért, szal ez jó ár nagyon!

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodi, Tike,

köszi, már annyira nem parázok, reménykedek benne, hogy csak túlparázás megint.
Anno ugye Nimródnál is volt a FOA, de szépen záródott, meg amit Tike is írt, az is elég megnyugtató.
(Tike, jól emlékszel, hétfő óta szörcsög szegényem)

Hédi feltartott keze :lol: :lol: :lol:

Dodi,
távirányítót mi is magasan tartjuk, számítógéphez nem nyúl, egyedül a telefont kaparintotta meg magának.

Pocakfájás így tényleg elviselhető :lol: :lol: szembeházban lakik Zozi, a szerelem (Zora amúgy), és az ő öcsije két héttel fiatalabb Borinál :arrow: náluk is pont ez van...

Mi megjártuk az ortopéd-dokit :arrow: beállította a szandit (2o fokos az eltérés), 6-8 hétig éjjel-nappal kell hordani, aztán kontroll. Ha javul, akkor vagy csak éjjel vagy csak nappal, amelyiket jobban elviseli. Ha nem megfelelő a javulás, akkor gipsz :twisted: :twisted: az carul hangzik nagyon, úgyhogy remélem, pöpec lesz a tappancs mire visszamegyünk.
Meg azt mondta még, hogy ha 6 hetesen ilyen csúnya (!) - (És már sokat javult a lábija a születése óta...)- lábbal látja, akkor kérdés nélkül gipszeli, mert olyan kis korban 1 hét alatt visszaáll még, utána kellett volna a cipő ugyanígy, de már csak azért hogy megtartsa a jó pozíciót. Ő is azt mondta, hogy 9o%-ban helyrejön magától, de ha biztosra mehetünk, miért ne tennénk.
A legszebb az egészben: mesélte hogy az ő 19 hónapos kislányának is ilyen a lábtartása (sokkal kevésbé erősen mondjuk, mint Borinak), de ő nem hordja a nyomi-cipőt, mert az asszony nem adja rá... A doki meg bízik benne, hogy tényleg rendeződik, és igaz, amit az összes szülőnek mond :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois

Én is kérnék egyet, ha lehet.... :roll: Posta költség mennyi?

KépKép

KépKép
ronmay

Nálunk a slágerek:

1. Szilaj (ez a námbörván abszolút) (Paci)
2. Némó (Haal)
3. Bogyó és Babóca (Bibi és Babacak)
4. Tom és Jerry (Cicák)
5. Kisvakond (Vályi :shock: )
6. Thom(p)as :roll:

Verdák kigolyózódott teljesen, ma belenéztünk a Szörny Rt-be, de nem kellett neki. Zétény nem tv-zik (mármint mesét nem néz, azt szokta bambulászni amit mi :oops: ), gépen nézi az általam kiválasztott meséket. Mondjuk ez nem igaz, mert pár napja veszem fel neki a CN-ről a Tom és Jerry-ket, és azt tv-n nézi...előtte a telefonomon :oops: Dórát mutattam neki, nem tetszett. Szerintem pedig aranyos.

Pocok!
Azt nem is írtam (a'szem), hogy az AnnaPetiGergő meggyőződés tovább fodrozódott, most már nem csak Anna=Babóca, Peti =Bogyó, hanem Gergő =Gömbi, a rózsabogár :oops: Nem tudom meggyőzni, hogy nem így van.

Ma azt hittem megzabálom, elcsórt egy üres ásványvizes üveget, és volt benn még pár csepp, amit ügyesen szétlocsolt, azt hitte nem látom, mert elment, hozott egy alsógatyát a szobájából, ami oda volt dobva, mert tegnap este parádézott benne 5 percig, na azt kihozta és feltörölte vele a vizet, utána meg visszatette ugyanoda :shock: :roll: :) :)

Hisztikérdés :arrow: Igen, én is Dodi-féle vagyok, nagy a tűrésküszöböm a lükeséghez.
Meg nem frusztrál az, hogy bujkál a kölköm a ruhák között, meg nincs "csendben". Engem ált. a csend az, ami elkezd aggasztani :roll:
Mi is így vásárolunk (Tesco), ált. rájön a gyerek, hogy jééé, itt lehet kaját kapni, szóval éhen akar halni, és muszáj valamit kibontani, ne meg rögtön rákanyarodunk a játéksorra, és szerványol egy 99.- forintos labdát, amit halál boldogan simizik a kasszáig.
MA pl. kitalálta vernyálkolva hogy nem száll ki a kocsiból, mikor odaértünk a célállomáshoz, kicsit udvaroltam neki, meg a pótnagyija is, de utána kiraktam a kocsiból az út szélére, kocsi bezár, és mondtam, hogy itt is álldigálhatsz, vagy be is jöhetsz utánam. Volt két lehetősége, tök higgadtan mondtam neki, hogy ő választhat. ÉS utána otthagytam. Persze hamar jött. De ő nem az a felfedezemavilágotegyedül-típus, szóval őt ezzel lehet motiválni.

Tike!
Szegény Hédi, gyűrűzés?? :shock: :shock: Mármint a sporteszköz?

Dodi!

Szerencsés gyík vagy... én sajna keloidosan hegesedem, már csak ezért is mák, hogy normál szültem :roll:
Egy hónapja le kellett venni a vállamról valamit (anyajegyféle izé), amit Zétény megharapott és aznap levették egy öltéssel, baszki rajtam még ez is tök randa :? Mondjuk nagy műtéti hegem nincs, a kicsik meg idővel azért megszépültek, kivéve a hátamon. Ott meg pont lecarom 8)

Pocok!

Én pénteken megyek zumbára.... már ha el tudnak rá ráncigálni :oops:
Meselisták :arrow: Azért a mesézést ne úgy képzeld, hogy leülnek és frankón végignéznek egy 90 perces mesét, az 5 perceseket megnézi egyben, de a mozismeséket úgy negyed óráig utána elpályázik onnan, játszik stb, Bogyó és Babócához, pl. hozza a könyvet is és nézi hozzá, szóval ez még nem az a seképsehang mesézés :)
Összességében keveset néz ha kiszámolom időben, csak szereti bekapcsoltatni :roll:
Zabfalatok :arrow: A kekszeknek (gabonaalapú) bazi magas a szénhidráttartalma, akkor is ha nem édes. Szívás :?
Én most megint tök szigorúan csinálom a diétát, fogyok is. Nincs csodaszer sajna :?

Szívizé :arrow: Tuti nincs gáz, mondjuk nem is értek hozzá amiket leírtál, csak sok ismerősöm futott már ilyen kört, és csak ijedelem volt, semmi más :)
Mennyire hiteles az ortopéd-dokitok, hogy még a feleségét sem tudja rávenni a korrekciós cipőre :shock: :shock: :shock:

Ronmay!
Persze hogy kérhetsz, ptk...mindjárt megnézem :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ronmay!
Megnéztem, 580.- ért elmegy ajánlott levélként, ha az neked még jó :) http://blog.teszvesz.hu/?p=606

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo!
Neked meg már rég akartam írtam (vagy már írtam?? :oops: ), hogy már vagy egy hónapja használjuk a Houdinis cuccot, az autósüléshez, és Z. azóta hozzá sem nyúl a pántjához (mondjuk hiába is tenné 8) )
Viszont hétvégén ült C. kocsijában, abba nem raktam még be, és ott rögtön letolta. Szóval látványosan nem javítja az utazási morálunkat, mert rögtön visszaél vele, hogy szabad a vásár, de funkcionálisan nagyon bejött :)

Kérdezted akkor arra a típusra, hogy kitudja e nyitni, és nem, nagyon nem. Én is alig :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois,

Ez a BB=APG nagyon ééééééééééédes!
És a feltörlés is... olyan kis cukik tudnak lenni!

Bevásárlás :arrow: nálunk az a kedvenc, hogy kiabál utánam: "Anya, gyejje" - merthogy a hatékonyság miatt mi kettéválunk, én gyűjtöm a cuccokat Bori alá a babakocsiba, Apa meg Nimróddal bevásárlókocsizik, és mindíg találkozunk, megbeszéljük ki mit hoz, aztán megint szétválunk. Na ilyenkor szoktak utánam kajabálni és röhögnek, hogy vörösödök...
A másik - mondom, nekem három gyerekem van - hogy Apa nekifut, tolja a bevásárlókocsit Nimróddal, majd ő is feláll rá, és így gurulnak :roll: :roll: :roll: :roll: Mi nem engedjük szabadon Nimródot ilyen helyen :oops: :oops: :oops: csak ahol kevesebb az ember, és kevés dolgot veszünk, inkább nézelődünk - pl Obi :arrow: de ott meg rohan a raklappakoló autó után :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Doki - nekem nem hiteltelen, hanem ponthogy szimpi :arrow: hisz abban, amit mond, ergo az ilyen lábi nagyrészt rendbejön. Az nem lenne szimpi, ha a szülőknek azt mondaná hogy rendbejön, a saját gyerekére meg rászigszalagozná a cipőt :lol: :lol: :lol:

Zumba :arrow: majd mesélj!
(alattunk a játszóházban is van, még sosem mentem le :oops: :oops: :oops: :arrow: túl egyszerű lenne, mint a gerincjóga az utca túloldalán...jónagyhülye vagyok, inkább eszem a sok szénhidrátot. Ma vacsira pl popcornt)
Fogyásodat meg már mondtam személyesen, hogy mennyire úúúúúúúúúútállak :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: de tényleg, nagyon látszik, minap nézegettem a régi talis képeket, és ejdesokatfogytálteasszony! :lol: :lol: :lol:

:arrow: SzülFel, és próbálok nem bealudni...

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!
Nem is ezt a szót akartam írni... hanem inkább hogy mennyire meggyőző..de gondolom akkor azért nem adja rá a felesége, mert azt sugallja hogy anélkül is helyrejön. Így már más , éééértem :roll:

Tescoban én sem engedem el, de nem is akar menni, mert tökre szeret ücsörögni a bev.kocsiban... meg úgy mindenhol, ma kiszedette velem a babakocsit az autóból, pedig csak motort szándékoztam vinni a sétára, és bele is mászott rögvest. És halál boldogan szemléli onnan a világot és kommentel mindent :)

Áááá, az összes talis képen dagadt vagyok (mármint a terhesség előtti magamhoz képest) persze idővel javult a helyzet az megismerkedésünkhöz képest, de már jó ideje stagnált és jojóztam is kicsit, szóval rendbe kell tennem a dolgot. Nem is hiúságból elsősorban hanem egyéb okok miatt.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:50-kor.

KépKép

KépKép
boo

Pocok: ezt a bevásárlókocsis teapa játékot én játszottam Hédivel amíg Bogi be nem költözött :roll: :oops: :lol:

Köszönjük a kezek reggelre alakultak, este még bekentem neki curiosa sebkezelővel :arrow: le kellett mosni, mert csípte neki. Utána bekentem sudocremmel ( egyébként mi nem kérünk köszönjük, bár ezt használjuk szinte születése óta, de szerencsére a nagynéném patikájában, mindig akad ami leesik és megreped és le kell selejtezni :wink: :lol: ), fürdésnél mondtam, hogy ne dugja bele a vízbe. Reggelre az egyiken semmi nem látszik, az csak vörös volt nagyon, a másikról lement a bőrpír és 5 db seb van benne, olyan kifakadt hólyag helye :roll: Félti még, bár már sokszor megfeledkezik róla és amint beparkoltunk a bölcsihez, mi volt az első szava? Nagylány vagyok, elérem a másik karikát is :twisted: Mondtam neki, hogy ma talán nem kéne...

Lois: igen az a sporteszköz gyűrű. Felújítás miatt ugye most egy oviban vannak ideiglenesen elhelyezve ( sokkal jobb az udvar) és ott van egy olyan mászóka, amin van gyűrű. Azt játszák, hogy felcsimpaszkodnak, hintáznak és elugranak :lol:

tike

Boo,

Egyértelmű szopi!

Nimród is képes sokáig mesét nézni - illetve bármiben hosszú időre elmerül, ami érdekli szerencsére...

Tike,

De kemények a bölcsisek...

Bevásárlókocsizás :-)

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!

Láb-sztori nem hangzik jól :( . De akkor vagy így, vagy úgy tuti rendeződik, és végülis ez a lényeg :wink: . Enyémuramnak terpeszpelenkát kellett hordania, az tényleg kínzóeszköz volt, de köszöni jól van a csípője is, meg az egoja is :lol: :lol: :lol: .
(Az azért nagyon bírom, mikor szakemberek együttérzően elmondják, hogy mit kellett VOLNA csinálni, te meg max. felvagdoshatod az ereidet így utólag :evil: :twisted: )

Lois!

Thompas - :lol: :lol: :lol: :lol:
Botond kivan a Tom és Jerrytől, felzaklatja :shock: :lol: :lol: .
Én ma akarok neki letölteni, de hogy miket.... :roll:
Shreket tuti, mert abból sok figurát ismer könyvből, talán emiatt felkelti az érdeklődését. Meg mondjuk Toy Story-t, egy-két Walt Disney-t... meg keresek neki vmi "autókás mesét" ehelyett a debil helyett :twisted: :lol: :lol: .

(Autókáról jut eszembe: tegnap pakolta a fiókot, talált egy ceruzaelemet. Kérdőn feltartja, mondom elem, na azóta az is "elemke" és becarás, ahogy mondja :lol: . Sztem ember nincs a földön, aki becézett valaha egy elemet :lol: :lol: :lol: .)

...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
A Némót meg a Szilajt jó szívvel ajánlom :)
A Shrekből megnéztük múlt héten a nemtudomhányat, ami most megy az HBO-n, végignézte, de bamba egy napja volt, semmit sem aludt délután, összebújtunk és együtt néztük, szerintem nyitott szemmel aludt közben :roll: De szerintem ez a harmadik rész a legkevésbé kisgyerekes.
Az előbb néztük a Toy Story 3-at, be is állítottam hogy legközelebb vegye fel, nekem nagyon tetszett :)
Megmutattam a Postás Pat-et (Hédi ajánlása alapján :) ), tátott szájjal végignézett kettőt, meg ezt a Roary-t is, de azt rögtön otthagyta.

Én ma az Oroszlánkirályokat akarom leszedni, eszembe jutott, hogy az unokahugim ennyi idősen azért volt oda (CimpaPumbaHej... ez volt a neve:))

Tike!
Örülök, hogy kezecske szépen javul, igen a Sudo nagyon jó hámosító :)
Zétény is szokott lógni a játszón de csak rúdon, még nem nyúzta le vele a kezét :)

Mi ma délután megyünk vonatozni, alig tudtam lenyomni aludni, mert úgy be van sózva :lol:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois: hol találtál postás pat-et?

Hédi mai aranyköpése: hajnali fél 6kor kiabál át a szobájából: anya fejébjedtem. Gyere át anya mellé kislányom. ( lusta anya :lol: ) Átjön, bebújik az apja helyére...kéjek kakaót. Még nagyon korán van kicsim, aludjál, majd reggel lesz kakaó. Látod még sötét van...kapcsold fel a villanyt....nem lehet kicsim, még nagyon korán van, mindenki alszik blablabla...pár másodperc csend...majd én hozok kakaót :shock: ...lemászik az ágyról, áll az ágy szélére könyökölve. Mit csinálsz kicsim? Vájom hogy felébredj :lol: :lol: :lol: :lol:

egyébként ma úgy kellett rászólni a bölcsiben, hogy amíg meg nem gyógyul a keze nem lóghat :lol:

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:52-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo: nem te vagy az első és nem is az utolsó aki így csinálta, nem vagy szar anya...ember vagy...és ilyenkor úgysem használ semmi, ha valóban a külvilágot akarta kizárni a sírással :wink:

tike

Jaj, Boo,
Nem vagy szaranyaaaaaaaa, ilyenkor ez a legjobb, amit tehetsz... Én Borival a vállamon volt hogy másfél órát sétáltam, és azt is végigüvöltötte, te okosabb voltál és legalább nem húztad fel annyira magad mint én anno...

Én ma Nimródot hagytam a kiságyban... Hiszti ellen semmi nem volt jó, húsz perc után lett csönd... Öklendezős sírásból indult, aztán a vége csak hüppögés volt... És nekem is lelkifurdim van...
Persze ahogy ő elhallgatott, Bori ébredt. Szivatnak ma...

Lois,

Milyen vonatozás?

Tike,

Hédi olyan cuki :-)

KépKép

KépKép
kispocok13

Ja, én ma kétszer is bementem Nimródhoz miután lehiggadt :arrow: Hangosabban újrakezdte...

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois!

Jegyzetelek :wink: . Már jön le a Matuka meséi, a 4 Shrek, a Szirénázó szupercsapat (Roary pótléknak :? :lol: ), megmégnemtommi. Meg akkor még leszedem a Némó-t, a Szilaj-t, a Toy Story-kat, Oroszlánkirályt, meg eszembe jutott a Tarzan, meg a Mackótestvér :wink: . Aztán egy 4-6 évre ossza is be :twisted: :lol: :lol: .

Mesét mi még mindig "együtt" olvasunk (most épp APG-ket, mert feltankoltunk a múltkori Tescos akción :lol: ), ami azt jelenti, hogy én próbálom olvasni a szöveget, de ő közben vadul mutogat, meg kommentál, meg kérdezget, de erre az APG pont jó, mert kevés a szöveg, és magyarázni is tudok közben. De azért ezt is ellapozgatja, és persze nem egyet lapoz, hanem 53-at :twisted: :lol: :lol: . Pedig amúgy könnyen leköthető a figyelme, sokat eljátszik egyedül....de ez a csendbenhallgatoknyugiban neki nem megy, részt kell benne vennie :lol: . Ja, persze mesét is úgy néz, mintha sportriporter lenne :lol: :lol: :lol: . És ha játszik akkor is hangosan beszélget közben :P .

Boo!

Ziher, hogy túlpörgött!!!! Nem a te hibád! Andorral sajnos rendszeresen ez van ha jön a pocakpara, mert ő aludna, de a pocijától nem tud, és aztán már hiába hulla fáradt, túlpörög, és azért nem tud, csak feszeng, rúgkapál, nyekereg, aztán esetleg sír is :( . De nálunk pont ilyenkorra jön el (nagyjából) a szopiidő, amibe úgy el tud lazulni, hogy bealszik :wink: .
De - főleg, ha sírnak - sajnos van az a pont, mikor már csak az segít, ha álomba sírják magukat :( . Ezt persze nem szabadna megvárni, de hiába próbálkoztál, vmi bezavart neki biztos... Szóval ne ostorozd magad, megesik az ilyesmi. Az sokkal fontosabb lenne, hogy ne húzd fel magad ezeken a dolgokon ennyire :roll: . Ahogy írod, sztem ez is közrejátszott picit. Tökre megértelek, mert nekem főleg Botonddal többször volt ilyen, hogy éreztem, hogy szétfeszülök, ráadásul tökre magamra vettem a dolgot :twisted: :? . Most - egyelőre - jobban bírom ezeket a több órás köröket, mert sokkal lazábban veszem: nem vagyok hajlandó kiborulni, mert attól neki nem lesz jobb, sőőőt, ráadásul akkor annak Botond is issza a levét, apáról nem is beszélve :twisted: . Szóval - ez most hülyén fog hangzani - de kicsit megpróbálok belecarni, és nem feszülök annyira rá a dologra :roll: . Persze ugyanúgy segítek neki elaludni, ahogy tudok (én nem tudom sírni hagyni, attól jobban kiakadok :oops: ), megteszek mindent, de a nyugalmam most már más miatt is fontos! Szorgosan iszom a citromfű teát, meg a MagneB6 feminat, és vmelyik jó placebonak tűnik :twisted: :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lois!

Hova utalhatok?És akkor 3600 kerekítve?

Boo

Tippel megvárom a 7végét...
Nyugi mindenkivel van/lesz ilyen. Ez sztem elkerülhetetlen. Nekem Roló volt a sírva alszunk sírva kell típus, eleinte kikészültem, aztán beletörődtem. Figyelni kell az apró jelekre, pl Nati ha álmos dörzsöli a szemét, úját beveszi. Mondjuk Roló is dörzsölte a szemét anno, de akkor ő már régen hulla fáradt volt, előtte meg nem tom mi volt a jel :oops: :lol:
Sztem sírás nélkül elég nehéz gyereket nevelni.... :roll: :?

Úh mennyi mese! Nálunk még mindig nagyon ritka, inkább mesélünk könyvből..de ha nézünk akkor mi együtt nézzük azt is, vagy részletekbe mellé ülök :oops: nem tom miért de vhogy így alakult..gondolom télen majd többet fogunk már mi is nézni vagy ha szar idő lesz
Amit mi nézünk az elég karcsú és le is vagyunk maradva:
-kisvakond, pom pom, gyerekdalok, és a legújabb Thomas. A verdákat egyszer látta, de azóta mindennek verdásnak kell lennie. :lol: :oops:

KépKép

KépKép
ronmay

Boo! Dehogy vagy szar anya!!! Te mindent megtettél,túpörgött,ennyi. Szerintem ebben az esetben egyikünk sem cselekedett volna másként :wink:

Mesenézés: én pont pár hete mondtam,hogy Lilit mennyire nem köti le. Na azóta megdőlt ez a kijelentésem :oops: Letöltöttem neki Bogyó és Babócát,na azóta azzal fekszik,azzal kel.. Reggel kinyitja a szemét és egyből mondja,hogy Babóca :lol: Abból a szempontból nem bánom,hogy amíg készülődünk reggel,addig ő nyugiban nézi :roll: Amúgy a könyveket is szereti,de a favorit az a Nyári Böngésző. Azt nem tudja megunni. Ezt a könyvet csak ajánlani tudom nektek is

:wink:

Lois! Merre voltatok vonattal? Milyen volt?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Helyzetjelentés:
Andor egész nap csak 100 alatti adagokat kapott, nem is volt pocakfájás, totál mintababa volt :D . Gondoltam akkor ejött a napja, hogy elkezdjem önálló alvásra szoktatni :twisted: .
8-kor letettem cumi nélkül, azzal csak azt értem el, hogy kippattanjanak a szemei és esze ágában se legyen aludni :twisted: . Kapott cumit :oops: . 5-10 csönd, erőlködő hangok: cumi kiesett, vadul keresi :evil: . Cumi betesz, gyerek otthagy. 5-10 perc, erőlködő hangok... :twisted: Bemegyek, cumi bent :shock: :?: Oké, akkor vlsz. pocak, kemény is, nem szarozok, masszázs, hőmérőzés :arrow: brutál adag fos, meg puki, ki a gyerekből, pocak puha, gyerek elernyedve :lol: :wink: .
Letettem a mint a hímestojást, keresi a cumit :twisted: . Megkapja. 5-10 perc, erőlködés. Anyáááádaaaat :twisted: :lol: :lol: . :arrow: Bébiőr kikapcs, csak légzésfigyelő funkció. :arrow: Egyből csend van :twisted: :lol: :lol: :lol: .
A sírást így is meghallom egyből, mert nyitva az ajtaja, de most már úgy döntöttem addig nem reagálok, mert van, hogy a nyekegésbe belealszik egyedül is, akkor meg a tököm rohangásszon be ilyen lelkesen :? :lol: . Nem éhes, fosit lecsapoltuk, nem pisis/kakis, nem fázik, nincs melege...szóval alvás van, slusszpassz :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi

Lehet megint megsértődsz s lehet megint inkább le kellene nyelnem a mondataimat de...neee hari előre is:

Te nem azt mondta, hogy 6 hétig mindent igény szerint, mert a Suttogó mester is ezt írja?

Két hetes a bébid, éppen most pottyant erre a világra, ezek a dolgok nem arról szólnak, hogy együtt bújunk meg ilyenek? Nem korai ez az egyedül alszunk el egy hideg rideg ágyban, Anyától távol? Ne érts félre, tudod, én is nagyon favorizálom az egyedül aszunk elet, meg tanulja meg de....Lehet te sokkal higgadtabb vagy nálam, nekem nem lenne erőm még hozzá. Én aszem 3 hetes korban költöztem ki NAti szobájából mert minden nyöszögésre kikaptam nehogy felébressze Rolót. Ahogy kiköltöztem onnantól kezdve csak a sírásra vettem ki de akkor ő éhes is volt. De amúgy tökre elfelejtem már hogy mi volt, meg hogyan csináltam. Azt tudom, hogy volt idő mikor alig vártam a 6hetet, mert este NAti volt hogy 2,5 órát csöcsön volt, aztán besokalltam.És arra is emlékszem hogy volt olyan is hogy hajnal 2-4ig ringatgattam vissza, mert itt is jaj nehogy felébressze Rolót. Aztán persze meguntam és elfáradtam és a tettek mezejére léptem. És aszem ez hat hetes kor környékén vagy utána egy két héttel volt..

No mindegy te tudod, lehet te csinálod jól!
Én még sajnálnám,mert ollyan jóó illatuk van és az ember csak bújna csak bújna. gondolom te is :lol: félsz hogy elkapatod? Ha később kezdesz hozzá A később a pár hét alattot értem....

Remélem nem sértődsz meg..és tudom a tököd tele van már velem :roll: :lol: :wink:

Nyuszi

Nekünk a Téli böngésző van meg és Roló is imádja! A nyári is olyan hatalmas alapú könyv?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ronmay 2011.09.22 21:07-kor.

KépKép

KépKép
ronmay

Dodi,

Andor alszik? :-)

APG kommentálás itt is megy + már tudja a kedvenc mesélet és mondja előre, ami a képen van
:shock: :lol:

Ja, kardiológián mindkettővel minden okés :-)
És: Nimród nem sírt, nyugodtan feküdt az uh és az ekg alatt is, be volt tojva, de csak nézett nagy szemekkel és félénken mosolygott (pedig ébresztettem a délutáni alvásból, hogy odaérjünk) Nagyon cuki volt!
Tuti benne volt, hogy előtte nézték meg Borit, aki teljes nyugalomban nézelődött, és az, hogy még itthon elmondtam neki, milyen izgi lesz hogy egy monitoron nézhetjük majd a kis szívét :-)

KépKép

KépKép
kispocok13

Pom-pom :-))))) az de jó!!!!!
Kisvakondot mi is ovassuk :-) (A gyerekdalokra megén vagyok rákattanva.)

Annyi ilyen jó kis mese van régről...

Ez a Böngésző milyen könyv?

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok

Nézegetős. :lol: Nincs szöveg. Sok minden van rajta, végig tudsz kísérni egy vmit, pl papagály kiszabadul a ketrecből kövi lapon már mást csinál és így tovább, s közbe van mellette húsz ez+az amit szintén végig tudsz kísérni mi történik vele. Sztem nagyon jó.
Bár nálunk minden este Apa mesél Rolónak már ha itthon van. De ugye ó
ő most minden második 7végén Makón..hétfőtől megint nincs. :cry:

Dodi
az Anyatanyán(Nati topik) pont most robbant vita az egyedül alszunk elen , van aki a hátán hordozza a gyereket van aki 11szer kel éjjel, van aki azt mondja majd magátol megtanulja, és van az a tábor mint mi aki megtanítja nekik
:wink: De érdekes dolgok. Nekem pl eszembe nem jutna a hátamra kötni, félnék hogy nem tesz jót a gerincének, csak jobb vízszintesen?Azért elég civilizált a világ hogy nem vagyunk rászorulva mint pl Afrikában, ahol veszélyforrások vannak. Na szal érdekes személetek vannak..

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay,

Jesszus... Bár szerintem a 11szer kelés gázabb mint a háton hordozás... Bár mindkettő saját magát szivatja :lol: :lol:

Ezt a Böngészőt megnézem majd!

KépKép

KépKép
kispocok13

Ronmay!

Nincs ki veled a tököm, kell a "kontroll" :twisted: :lol: :lol: .
Hát egyrészt tévedtem, mikor azt írtam, hogy a Suttogó szerint 6 hétig minden igény szerint van :oops: . Ez az olyan dolgokra igaz, mint a "láncetetés", meg az "álometetés" bevezetése, amik az éjszaka átalvását szolgálják. Az valóban csak 6 hét után javasolt. Azóta átnyálaztam a könyvet, és az alapvető jelmondata, hogy "úgy kezdem, ahogy folytatni akarom". Tehát arra ösztönöz, hogy az első perctől kezdve legyen bevezetve a 4É és akkor később nincs belőle gond. Ezt ne úgy képzeld el, hogy le van írva, hogy x perc kaja, x perc ez, x perc az, a Suttogónak pont nem ez a lényege :wink: . Ez csak a sorrendiséget jelenti, hogy igény szerint van evés, de utána ébrenlét legyen, és utána, ha a baba jelzi, alvás. Na, én ezt elcsesztem azzal, hogy mindig cicin aludt el, ami normális az oxitocin miatt, de ilyenkor szopitól szopiig alvás lenne, ergo sose lenne ébren, vagy az lenne az ideális akkor, ha kaja előtt lenne fönn, de az én kölykeimet csak a pocakjuk kelti, nem a bandázhatnék :lol: :lol: :lol: .
Na, szóval hiába fogadtam meg, hogy "úgy kezdem, ahogy folytatni akarom" nem így lett :oops: . De valójában nem ennek iszom most a levét, mert nagyon hamar átálltunk, hanem a pocakfájásnak :( . Mert ha az nincs, akkor mintagyerekként eszik-fentvan-alszik magától :wink: . (Az első napokban amúgy érdemes megfigyelni, hogy a természetes ritmusuk is ez :wink: )
Másrészt totál megértem, amit írsz, mert tényleg egy kis illatos maszatka az egész bébi, de én pontosan azt szeretném nagyon megelőzni, amit írsz :roll: . Már többször írtam, hogy én nem bírom őket sírni hagyni! Sem 2 hetesen, sem 6 hetesen, sem 6 hónaposan :roll: . Én pont abban nem látok logikát, hogy 6 hétig bármi mehet bárhogy, órákig cicizhet, hogy bealudjon, vagy órákig ringatom, ahogy írod, aztán meg hírtelen a "tettek mezejére lépek, mert elfáradtam" :roll: . Ne érts félre, nem téged akarlak bírálni, m,ert totál megértem, én is elfáradtam volna, és vlsz. pont ugyanezt csináltam volna! De mivel tudom, hogy én (is) ilyen vagyok/lennék, ezért ezt próbálom megelőzni :wink: . És ez így drasztikusnak tűnhet, de hidd el tényleg minden vagyok, csak drasztikus nem :lol: :wink: . Írtam már, hogy egyből pattanok, és nem várom meg, hogy Andor sírjon (még kajánál sem, meg semikor sem), hogy ne "szokjon rá", a kicsi jelzésekre is hamar reagálok :wink: . Most is csak annyit írtam, hogy megvárom amíg elkezd sírni (mint ahogy sztem egyébként mindenki, aki nincs a gyerek mellett 0-24-ben :wink: ), de sírni nem hagytam volna, és ehhez nekem ki kell kapcsolni a bébiőrt, mert már attól kikészülök, ha az erőlködésére nem szaladok be :oops: :lol: :lol: .
Szóval tudom, nem értünk egyet, de én pont ezt a módszert érzem "humánusabbanak", mint azt, hogy még 4 hétig erősítek benne vmit, amit azután hírtelen megvonok tőle "erőszakkal". 6 hetesen miért lenne kevésbé rideg az az ágy? :roll: Egy 6 hetes baba is baromi kicsi még sztem.
Én Botondnál is, és most is nagyon kicsi léptekben haladok, és inkább puhatolózom, sosem vagyok drasztikus (ezt vissza is keresheti bárki :wink: ).
A bújási igényünket meg sztem egész jól kiéljük egymáson a pindurkámmal, mert egyrészt ottvan rá a szopi, utána büfiztetés, és az ébrenléte alatt is sokat van kézben, vagy a szopipárnán és beszélünk hozzá, meg babázunk vele :wink: . Ami ennek gátat szab, az inkább az, hogy nem egyke, és így kevesebb idő jut rá, mint mondjuk anno Botondra, de az meg nem az altatással függ össze...
Ja, és az estére visszatérve: végül nem vártam meg, hogy sírjon :roll: :lol: . Hallottam, hogy feszeng, bementem hozzá, és bukott is, meg nem találta csórikám a helyét, semmi sem volt jó, talán már túl fáradt is volt, szóval kivettem, és szopipózba tettem, de nem a cicimet kapta meg, hanem a cumit (így is fel volt fúvódva előtte, meg bukott is). Pár perc alatt kidőlt, aztán én még gyönyörködtem egy darabig, és cumi nélkül letettem :wink: . Most megpróbálom ezt, mert ha cumi van nála, akkor azzal is akar aludni (ahogy Nati), de azt meg nem hagyom :twisted: . Úgyhogy most ez jutott eszembe, hogy hátha így rá tudom szoktatni, hogy úgy használja a cumit, mint a cicit :lol: .

:arrow: szopiidő, hallom ahogy Andor már nyújtózkodik...imádom ezt a hangot :P :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Pocok!

Andor most épp szopizik :lol: . De az altatás végét a Ronmaynek írt regényem végén találod :wink: :lol: :lol:

Ronmay!

Tudod, én mindig azt mondtam, hogy mindenki csinálja, ahogy neki jó :wink: . Addig amíg a szülő is, meg a baba/gyerek is boldog, kiegyensúlyozott...stb. addig az egy tökéletes módszer (nekik) akármi legyen is az :wink: . Nem vagyunk egyformák, mindenkinek az életébe más elvek passzolnak...
Tudom, hogy én túl sokat szajkózom a hülyeségeimet, de ezek nekünk nagyon bejöttek, és sajnos annyi küszködő szülőt látok magam körül, akinek totál munkaszagú a nevelés, és a saját "módszereik" áldozatává váltak, hogy ettől akarok minél többeket megkímélni (főleg magunkat :twisted: ). Tudom, nem az én feladatom, aki hülye haljon meg, csak én totál úgy gondolom, hogy mi ezeknek a dolgoknak hála tudjuk igazán élvezni, hogy gyerekeink vannak, és ezért akarom másokra is "rátukmálni" :oops: :lol: .
Én tényleg nem hiszem, hogy "egy igazság" lenne, mindenkinek más jön be, szóval ezek elég meddő viták...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nagyon király cucc ez a hálózsák: lehet babatalpat csókolgatni, ha lustizik a cicin a bébi :P :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:53-kor.

KépKép

KépKép
boo

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 13:01-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 13:05-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 13:07-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,

Háromóránkéti kajálás :arrow: passz... szerintem 3-4 hetesen már simán. Mondjuk Bori az elején extra nagyokat aludt, ezért még ritkábban evett, de most ahogy nézem, 4-5 hetesen már kb három óránként.
Mondjuk az utóbbi pár napban többször eszik kevesebbet (kb két óránként de egy ciciből) mert bealszik... nekem most ezt kell megreformálnom, mert így borul a rendszer, jelenleg az alvás-evés-játék-alvás helyett alvás-evés-játék-evés-alvás van...

Tegnapi napotok :lol: :lol: :lol:

Könyv - még Nimród is meggyűri a lapokat, de én úgy vagyok vele, hogy inkább beáldozok párat, és így előbb-utóbb megtanulja, hogy hogyan kell szépen lapozni. Mondjuk ha tépné a lapokat, akkor nem lennék ilyen nyugodt :arrow: de mi lenne, ha gagyi mese-füzetecskéken kezdenétek megtanulni hogy hogyan kell vigyázni egy könyvre? Azt te sem sajnálnád, Miron meg hamar rájönne a dologra.

Mi ma délelőtt kifestőztünk a teraszon míg Bori aludt :lol: :lol:
Sajna mindíg úgy jön ki a nap, hogy Bori pont az előtt alszik el, mire mi Nimróddal megreggelizünk, és akkor ébred, mikor ebédelni-fektetni van idő, ergo csak akkor tudnék lemenni velük délelőtt, ha hagynám Borit túlpörögni, és reménykednék, hogy elalszik lennt a babakocsiban... Két ordító gyerekkel meg nem merek lemenni, mert tőlünk zengne az egész tömb :twisted: :twisted: :twisted:

Egyből pattanás :arrow: hát, én ezt nem tudom kivitelezni, meg sokszor úgy vagyok vele, hogy nem is akarom. Lehet hogy genya-anya vagyok, de ha mondjuk elviszem Nimródot lefektetni, és éppen mesét olvasunk a szobájában, Bori meg elkezd sírni a nappaliban a járókában, nem fogom Nimródot ott hagyni... mert egyrészt azt látja, hogy mellőzve van a kicsi miatt, másrészt akkor Bori a vállamon fog üvölteni, Nimród meg kijön a szobájából és a nappaliban nyűgösködik... ha nem muszáj, akkor meg megkímélem magam a kórusuk élményétől. Ilyenkor igyekszem gyorsban letenni a nagyot, és szaladni ki a kicsihez, most is ez volt.
Ha tehetem persze, akkor én is ugrok.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kispocok13 2011.09.23 12:25-kor.

KépKép

KépKép
kispocok13

:arrow: csicsi (kivételesen egy időben jött ki a Törpik alvásideje, csönd van :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

ja, gyors kérdés: bárkinek valami csodaszere van allergiára amit szoptatás mellett is lehet használni? Tombizik a szénanáthám, és megőrülök... ráadásul holnap vidéki esküvőre megyünk, és nem lenne jó a szertartásokat végigtrombitálni.

KépKép

KépKép
kispocok13

Ennyi volt :twisted: :twisted:

KépKép

KépKép
kispocok13

http://www.minimano.hu/termekeink/higie ... _4003.html

Ha valakit érdekel, sztem nem hülyeség

KépKép

KépKép
kispocok13

Segítsééééég!
Nem jönnek rám a csiniruháim... Mit veszek fel holnaaaaaap?

KépKép

KépKép
kispocok13

Nincs időm olvasni, csak kivonatosan. Most értem haza uh-ról, Hédi egy hang nélkül elaludt dédivel és 3 és fél órát aludt. Azt az örömöt amikor ébredés után meglátott :lol: :lol: :lol:

Uh-n minden rendben volt és kb a Jóisten tudja, hogy mekkora ez a gyerek. Mensi szerint 30 + 3, doki szerint 31 hetes, gép szerint 32+2. Placenta érettsége 2-es fokú, ismét megfordult, hétfőn ugye még faros, ma meg már ismét fejvégű :roll: Becsült súly: 2030 g :shock: :shock: Ja és még mindig hosszúcombú a menyecske :lol:

tike

Sziasztok!

Ma volt az eddigi legnehezebb napunk poci-fronton :( (és nem is lesz nehezebb, punktum :wink: ).
Délelőtt elmentünk bevásárolni, minden oké volt, viszont a 11 órás szopitól órákon át ment a vergődés, megintcsak a következő szopiig (3-ig), pedig eddig napközben sosem volt gond :( . Utána végig aludt a következő szopiig, aztán tök jól elvolt, bandáztunk, de fél 8-tól megint jött a tekergés, nyekergés.... Hiába próbált csórikám akárhogy elaludni nem ment neki :( . Próbáltam szopipózban cumival is, aztán igaziból cicin, de attól megint csak bukogatott, meg csak rontott a pocakján ( :evil: ), aztán végül a mellkasonom aludt el hason a kis drága, de ott is fel-fel nyögött. Már épp elővettem a Germicidet, mire el tudott szundizni :roll: .
A védőnő azt mondta az Espumisanban ugyanaz a hatóanyag, mint az Infacolban, de azért lehet, hogy megpróbálom, mert a többi - grpie water és tsai - csak később adhatóak.
Sztem amúgy nálunk totál a mennyiség a lényeg, mert ma már engedtem neki 80-100-akat, és kemény is volt a pocakja :( . Viszont 4 óránként a 70 félek, hogy kevés lesz a megfelelő gyarapodáshoz, de ő meg nem kér előbb akkor sem, ha kevesebbet eszik, de ha meg előbb felkeltem enni, megint ugyanott vagyok, hogy "megtömöm" :roll: .
Most pár napig megpróbálok kevesebbet adni, és meglátjuk hogy gyarapszik annyival... :roll:

Iszom a MagneB6 feminat, mert engem meghajt (nincs tőle hasmenésem, de legalább szorulásom sem :roll: ), szerintetek az árthat neki? Mármint fájhat tőle a pocakja? :roll:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!

"Tartozom" neked két válasszal:
1.
Ha a baba hosszabb távú érdekeit nézem, akkor talán inkább a fejés, hogy több anyatejhez jusson :roll: .
Ha a te érdekeidet nézem, akkor szoptatás, mert olyan jóóó :roll: :oops: :lol: :lol: .

De azt továbbra is fenntartom, hogy sztem azért ez nem úgy működik, hogy az a baba, aki étkezésenként 100 mili anyatejet kap 20% kevésbé ellenálló később, mint az, aki 120-at :lol: . Sztem ez baromira nem így működik, és rengeteg más tényező is szerepet játszik, szóval részemről inkább szopi, főleg, hogy Veno szeret cicizni :P :D .

2.
Én szinte minden szopit mérek, főleg most, csak az éjszakait nem, de én nem variálok, elhiszem elsőre, amit mér :roll: :lol: . nekem csak +/- 10 eltérés szokott lenni, az meg annyira mérvadó nálunk :wink: . Amúgy Tefal mérlegünk van, és szeretem :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?