A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Na csak röviden:

Én dögrováson, hányás/láz kombó :?
Ráadásul a kölköm jól rá is érzett, mert hajnali fél 5-kor fújt nekem ébresztőt :?

Sudocrem megrendelve, még valamivel olcsóbb is lett, 2860.-, mert jobb árfolyammal sikerült leütni.

Ronmay!
Majd küldök számlaszámot, de amíg nincs itt nálam addig ne fizess, előbb jöjjön meg :)

Boo!
Én inkább szoptatnék....ha ígysem úgysem elég a tej, akkor legalább a szopási igénye legyen kielégítve.

Nekünk Óriás Böngészőnk van http://www.libri.hu/konyv/oriasbongeszo ... eress.html , még névnapjára (február) vettem, de még mindig az a sláger. Még anno kinéztem egy mesevilágos böngészőt (Kerekerdő mélye, Óperenciás tengeren túl meg ilyen helyszínek vannak benne, de azóta sehol sem találom :? )
Zétény elég jól bánik a könyvekkel, na jó van olyan hajtogatósa, ami elfáradt, de a lapokat nem tépkedte sosem. Szerintem a B&B meg az APG azért még elég szívós anyagból van, nem az a könnyen szakadós papír.

Pocok!
NA mit vettél fel?? :)

Vonatozás :arrow: Hát az valami csoda volt :roll: Helyi járat, ráadásul visszafelé 1 mozdony + 1 szerelvény, meg tudtuk nézni a mozdony végét, meg a síneket ahogy megyünk rajta etc. JA és még ingyen is volt (critical mass jóvoltából :lol: )
12 km mentünk, (személyvonat, vagy 6 megálló), leszálltunk, ott pont van egy jó kis játszó a vasútállomás mögött, ettünk egy fagyit, elvertünk másfél órányi időt, és indultunk vissza. De látva a fényt kisfiam szemében nem ez volt az utolsó utunk a pöfögőssel .... :roll:

Kivagyok :arrow: Szundi

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois,

Gyógyulj!!!!!!

Vonatozásos ötletet lenyúlom :-)

Találtam végül 2 rucit, egy marylin monroe fazon lett a nyerő feketében, mell alatti fehér kötővel :arrow: Jótékonyan ápolt s eltakart :-)
(viszont full ciki volt, Apa a garázsban felejtette az öltönytartót, így neki nem volt zakója és nyakkendője, Nimródnak meg ingje - ő egy fehér tescos pólóban nyomta, Apa meg ingujjban. Mondjuk én meg Bori kardigánját hagytam a lakásban...

KépKép

KépKép
kispocok13

Tike,

szuper, hogy minden okés volt Hédi Dédinél alvásával, és a kis menyecskéddel is :lol: :lol: :lol:

Dodi,

szerintem a vitamintól is lehet simán... próbáld ki, hogy leállsz vele pár napra :roll: :roll: :roll:

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo, elnézést hogy belekotyogok. És nem is akarlak összezavarni, de mérd le 10 perc szopi után a gyereket, és mérd le 40 perc szopi után. Szerintem 10 perc után nem eszik már semmit. Én is így voltam az elején mint Te, hogy 40 perceket szoptattam, aztán rájöttem, hogy felesleges.
Szerintem bérelj egy hétre valami speckó mérleget. Aztán utánna szerintem csak akkor mérd, ha úgy látod valami nem ok, mert ettől zizzensz be. (Én bezizzentem töle :roll: :oops: ). Jelzi a gyerek ha gáz van.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Hogy telt a hétvége?
Nálunk szombat részemről csajosan, fiúk részéről pasisan :wink: :
Botond kiment apával autós nyíltnapra (még versenyeztek is :shock: , feltettem facebookra), én meg magamat, meg a lakást próbáltam kicsit megrenoválni :roll: :lol: .
Tegnap meg lustiztunk nagyrészt, délután meg elmentünk fagyizni (a Pólusban nagyon rákattantunk a Szamos fagyizóra :oops: :lol: ).
Amúgy meg elvagyunk. Ha Andornak nem fáj a pocakja, akkor egy Kisangyal, de mivel elég gyakran fáj neki ( :( ), ezért inkább Hősnek titulálnám :lol: . Továbbra sem sír miatta, csak fel-fel nyüszög szegénykém, de ma veszek neki Espumisant, mert az Infacol nem nyert (bár lehet, ha nem kapná, akkor ordítana :roll: ). Valójában az időben bízom leginkább, hogy ahogy telnek a napok, talán hozzászokik végre a tejcsihez :roll: :( . Kíváncsi leszek, mennyi idő lesz, Botondnál 2 hét volt, de ő nagyon sírt, és sokat :( . Most úgy 1-1,5 hete tart Andornál...
(Egyébként nagyon car érzés, hogy "miattam" fáj a pocakjuk :cry: . Túl sok a tejem, így túl sok a "cukrosabb" első része, ráadásul dől beléjük, amitől még a levegőt is kapkodják... :( . Minkét kölykömet jóól megszívattam :oops: :cry: . Pedig próbálkozom - lefejem az elejét, gyakrabban szoptatok, limitálom az adagot, többször büfiztetek közben... - de már nincs ötletem, tényleg csak várni tudok, hogy beálljon az egyesúly :roll: . Meg persze nyugtatgatom magam, hogy ez a pár hét pocakfájás "semmiség" ahhoz képest, amennyi előnye van az anyatejnek, és hogy hosszú távon sokkal jobb nekik, hogy sok a tejem, meg blablabla... :twisted: :roll: .)

Botond viszont már teljesen "megjavult" :D . Illetve nem, akaratos, mint állat, és kőkeményen feszegeti a határok, meg felesel :shock: :lol: . De "csak" annyira, mint Andor érkezése előtt, szóval ez már sztem nem neki szól, szimplán a dackorszak része, ahogy bárki másnál :wink: . Illetve :evil: . :lol: :lol: :lol:
De a kakilás már nem gond, jól eszik, jól alszik, mindenbe bevonható, szóval cukorborsógyerek :lol: . És amit Andorral művelnek, attól elolvadok :roll: :D . Ha Andor fent van, folyton együtt kell lenniük, különben Botond kiborul, hogy ő babázni akar :shock: . És frankón várat épít neki, "felolvas", autózik mellette, vagy csak simizi, meg beszél hozzá tök sokáig :shock: :D :D :D . (most épp a paplanja alól kukoccsosat játszik vele :lol: ) És a legcukibb, hogy Andor is akkor van nyugiban, ha Botond mellette van :shock:. Ha elvesszük onnan, hogy csak nézelődjön, akkor pár perc után kikéri magának az egyedüllétet, és min. cumit követel :lol:. Ha viszont Botond szórakoztatja, bármeddig elvannak. Sosincs egy hangja sem... Azért én nem gondoltam, hogy ennyire nagy lesz a lelkesedés :lol: . Remélem meg is marad, bár hála Istennek Botondnak láthatóan nem okoz csalódást, hogy Andor csak fejben követi az eseményeket :roll: :lol: . Szolidan exhibicionista elsőszülöttemet teljesen kielégíti, hogy vki nézi, hogy mit csinál, és van kinek produkálnia magát :lol: :lol: :lol: .

Lois!

Hogy vagy? Fiúk nem kapták el, ugye? :roll:

KépKép

KépKép
kicsidodi

(Most épp az "Andor baba nem autópálya!" mondatot skandálom, mert Botond egy Duplo-s autót tologat a hátán :lol: . Tudom, merésznek tűnhetek, de ez teljesen tudatos... :wink: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

Én is itt...lassan a gatyámat is kifizetem az új B&B kölcsönözgetésekért a webtékából... most is előtte ül... :roll:
Már megrendeltem DVD-n, de még egy hét mire kiadják... az én gyerekem annyira bele van butulva :roll:

Dodi!
Kölykeid tündériek :D Olyan jó olvasni, hogy mindannyitoknál ilyen harmonikusan alakulnak a tesókapcsolatok :roll:
Az még mindig áll, hogy amit telefonon is mondtam neked, hogy van Zéténynél napi egy fosi. Az viszont ma már annyira cifra volt (konkrétan nyaktól bokáig...még életemben nem láttam ilyet :shock: ), hogy szerintem holnap ellátogatunk a doktor bácsihoz, mert ez már nem járja.

Ronmay!
Rolónak volt ez a napi egy híg kaka, nem? Nálatok mi lett belőle??

Irdab!
Azért egyáltalán nem minden baba eszik kapkodósan, az én fiam nagyon komótosan kajált, én mértem szakaszosan, és első negyed óra eredménye 20 gr, volt az utána levő 20 percé meg 70 gr. A gyerekek tempója nagyon egyéni. A komfortszopi-igényről nem is szólva :roll:

Pocok!
Hehe... akkor kicsit alul-öltöztétek a nagy eseményt?? :wink:
Látod-látod így jár aki túl csini, frissen vasalt akar lenni :) Majd jól levagdosnak titeket a képekről, fehér ing/póló brrrrr.... :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Loislane, ez egy ötlet volt, mert nekem bevált. Hátha Boo is tudja hasznosítani időszűkében. Nagyon sokat jelentett az a 30 perc pluszban. És igen nem minden gyerek eszik ugyan úgy ezt én is tudom. Amúgy igény szeint szoptattam Én is, csak kb 6 hét után rájöttem, hogy felesleges 40-50 perceket mellen lennie, ha 10 perc után nem eszik semmit.
Persze lehet, hogy Vencel nem így múködik. :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Lois!

Ó-ó, akkor ez már valódi hasmenés, tényleg érdemes konzultálni a dokival :roll: .
Jobbuljatok :wink: ! Hétvégén bevetééés 8) :lol: :lol: .
Illetve: :evil: :evil: :evil: :( :( :( , mert minket jóóól itthonhagytok... :twisted: :lol: :lol:

Szopi:
Nekem hasonlóak a tapasztalataim, mint Irdabnak: az első 10 percben letudták mindketten a nagyját :wink: . Ez most Andornál is olyannyira igaz, hogy először - a cicim védelmében - 20-25 perceket szoptattam (egy ciciből etetek csak), úgy evett 120 körül. Most, hogy csak 100-ig engedem, max. 10 perc a komplett szopi, esetleg 15 :shock: :lol: . 10 perc alatt is simán beveri a 80-90-et, utána már csak akkor teszem vissza, ha már nincs nagyon tele a cicim, hagy "komfortszopizzon", de nálam effektív ez a fogalom nem igazán létezik :roll: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 13:11-kor.

KépKép

KépKép
boo

Irdab!
Persze ötletnek jó, ha alapvetően nem egy "cicista" gyerekről van szó. Az én fiam elég durván borult volna ki tőle :oops:
De tudok én is babát, aki csak táplálkozásra használja a cicit kizárólag. Náluk természetesen le lehet szabályozni az időtartamot. Vagyis nincs is rá szükség, mert leszabályozzák ők maguknak :wink:

Dodi!
ÉS az hasmenés, ha napi egy van csak???Nekem ez olyan fura. Volt már Zéténynek egyszer még minikorában hasmenése, de akkor sokszor egymás után. Meg csípte, kimarta stb.
Persze tudom hogy nem oké a dolog, de ha valami komolyabb gyomorfertőzés lenne, akkor minden átszaladna rajta, nem?? Na mindjárt véget ér a rendelési idő, fel is hívom a támodónéninket.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 13:13-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodikám!
Nem most hétvége, hanem jövő héten :wink:
És a kistököm se akar itt hagyni, én mondtam hogy gyüjjetek, hogy "nehogymá' moha nőjjön a gyerek talpán" (idézet Boo-tól), de galád módon handabandázól hogy túl mini a gyerek. Pedig ez nem kifogás!!!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Komfortszopi :arrow: Sajna ez a túlságosan bő termelésnél nem annyira működő kategória.
Nálunk komfortszopi okán nem volt igény sem cumira sem ujjszopásra (nem mondom hogy néha nem cseréltem volna ki magamat főleg a korai időkben egy cumira őszintén szólva mert egyszerűbb lett volna az élet), de így alakult.
De összességében nagyon harmonikus volt az egész, egyre kevéssé igényelte ahogy nyílt ki a világ és végül nem is kellett már.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

ÖÖÖÖ Én is Dodi féle "riska" voltam. És nekem azért kellett egy jó ideig fejni, és masszírozni, hogy a többlettől ne gyulladjon be a mellem aztán azon voltam, hogy minnél hamarabb beálljon a kereslet kínálat. Ez kb 3 hónapos korában volt, addg többletet termelte. (Illetve sógornőméknek akartam tejet adni, de nem kellett nekik :roll: )
És Dodi én is előfejtem az elejét. De valamit elcseszhettem, mert nekem volt, hogy még 6 hónaposan is fájt a hasa töle. Szóval nem magamból kiindulva, (és ezért mertem leírni amit leírtam) és aki nem volt riska ismerősöm neki is bejött. Konkrétan 2nek. Utánna a gyerek magától állt be a 3 majd a 4 óránkénti szopira. Illetve az éjszakák is kellemesebbek voltak ez után.
De azért ezt ne úgy képzeljétek el, hogy 10 perc után semmi, mert ha szívott természetes ehetett ameddig csak akart, de álltalában már akkor nem akart.

Adri

Kép

Kép
irdab

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 13:14-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo: ez az utolsó hét apa nélkül :lol: :lol: :lol:
Nálunk max 10 percig tartott egy szopi és többnyire bealudt rajta Hédi, egyébként meg a 2. itthon töltött napon lázasan kutattam át a házat az első cumijáért ami valami reklámcumi volt. Valószínűleg nálunk sem működött volna a komfortszopi mivel így is belázasodtam az elején a túlsok tejtől és elég nehezen tudtam beállítani a kereslet-kínálat arányt, sőt nekem még 19 hós korában is volt mellgyuszim, amikor leszoktattam.
Egyébként sztem nagyon jól álltok Vencellel, főleg Mironhoz képest :wink: :lol:

Lois: jobbulást nektek!

Ki milyen őszi cipőt vett/vesz a gyerkőcnek? Hédi kinőtte a zárt cipőjét és most vagyok a bajban, mert tavaly is vettünk neki egy béleletlen bakancsot, amit alig hordott és kellett a bélelt, tavaszra persze kinőtte :twisted: Viszont ha ilyen marad az idő, muszály lesz neki vennem valamit :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 13:15-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Voilá :arrow:
Kép

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

És ezt természetesen Neked és Most készítettük :wink: 8)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Tike!
Én is így jártam tavaly, sőt én még jobban túlterveztem, vettem neki
-egy Falcon szandálcipőt,
-majd egy béleletlen Falcon bakancsot,
-utána egy bélelt Falcon bakancsot,
-majd egy hójáró bakancsot.
Le sem merem írni mennyiért :oops: Minden új maradt gyakorlatilag.

Tavasszal már visszavettem, vettem
-egy Falcon szandálcipőt,
-meg volt egy H&M-es magas szárú tornacsukája.
Ez is soknak bizonyult.

Most vettem neki egy fekete Nike-t és slussz. Belefér vastag zokni is. Télre (nov. körül gondolom már kell majd) meg jöhet egy havat is bíró bélelt bakancs és slussz.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Igen, nekem is úgy volt ahogy Boo leírja, simán belövellt fél óra után tejem újból :) Érezhetően és a gyerek által hallhatóan is.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Téli szerkók tavalyról átmentve, fájóan sok mindent átnőttünk... bénanemgazdaságosgyorsannövő gyerekem van :roll:

Kép

Kép

Kép

Vonatra várva:

Kép

Kép

Na most aztán nagyon túltengtem, el is húztam napozni 8)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 13:17-kor.

KépKép

KépKép
boo

Mai gyerekszáj(ak):

Imád a gyerekem:
Apjával indultak a Ramadába fürdeni, bekötöm a kocsiba, ő lelkesen integet és kiabál be a lakásba, hogy "Szia Andor baba, sziiiiiaaaa!". Erre én: "Meg szia anyucika, ugye? :roll: " Botond: "Akkor becsuk ajtóka!" :twisted: :lol: :lol: Na jó, utána már kiabált, hogy "szia anyuka", meg integetett, de nagyon komikus volt azért :lol: .

Meg talált ma egy félig megcsócsált légycsapót,és fennhangon a következőt mondta:
"Mimi mi ez?! Hátra! Gyejünk hátra!" :lol: :lol: :lol: És közben még mutatott is hátra, ahogy mi szoktunk :lol: .

Reggel apa pakolta be a kandallót, kisebb robajjal. Botond:
"Apucika szééépeeen!"
:lol: :lol: :lol:

Ja, és ha beüti vmijét, akkor megsimizi magát, és mondja, hogy "szeeegééény Boootond" :lol: . Meg ezt másokra is mondja, ha megütik magukat, vagy sírnak vagy ilyesmi... :wink:

És most már rendszeresen úgy tagad, vagy felesel, hogy visszamondja, amit mondok. Pl.:
- Botond, ha nem fejezed be az ugrálást, ki fogsz jönni a járókából!
- Nem ki fossz jönni jájókából! :twisted:
Vagy:
- Ha dobálózol, be kell fejezned a pancsit!
- Nem be kell fejezned a pancsit! :twisted:
:lol: :lol: :lol:

:arrow: olvasok

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!

Köszi a bátorítást, persze nem csinálok ebből túl nagy lelkiismereti kérdést :twisted: :lol: . De azért mikor vergődik csórikám, eszembe jut, hogy ez azért nem törvényszerű... :roll: . De aztán gyorsan lapítok is még magam előtt is, mert tudom, hogy mások meg fele ennyi tejért fél karjukat adnák, szóval ennél nagyobb bajunk sose legyen :oops: :roll: .
Ráadásul tényleg a gyerekek 90%-a megérzi ezt az első pár hetet (azt olvastam azért, mert nem tudják még rendesen emészteni a tejcukrot, és ahogy erjed a tej a pocijukban, az mittoménmit csinál, és ezért fáj nekik főleg :( ), ráadásul nem kell tejcsárdának lenni ehhez, lehet hogy enélkül is fájna neki, hiszen fájt Benettnek is, Borkának is, Venonak is... :roll: .
Ma amúgy egész hasfájásmentes napunk van :P . Mondjuk összevissza eszik a lelkem: éjszaka 3 óránként evett, napközben volt, hogy 4,5 :shock: . Ráadásul 40-120 között :shock: :lol: . (a 120-at a 4,5 óra után tolta be, előfejt ciciből, max. 10 perc alatt :shock: :lol: . Hasfájás nuku 8) ).

Lois!

Nálunk pont ezért kellett a cumi Botondnál is, és Andornál is :( :
Cicifan mindkettő, de nekem muszáj (volt) őket előbb levenni, nem cicihettek, amíg akartak, így a szopiigényt a cumin kellett kiélni :( . Ezt mondjuk kevésbé teszem traumatikussá azzal, hogy szopipózban maradhat, ugyanúgy bújunk, csak nem a cici van a szájában, hanem a cumi :P .

Ja képzeljétek, tegnap tök véletlenül a szőrin aludt el Andor (babáztunk vele a hálóban este, és ott volt Botond egyik szőrije, és arra tettük le), na azóta azon alszik ő is :lol: . Két perc alatt bealszik rajta, nem kéri a cumit, és úgy kell ébreszteni kajához :shock: :lol: :lol: . Már riadóztattam anyut, hogy kérünk Andornak is egy saját szőrit :wink: .

Boo!

Szopi-alvás :arrow: kirááááály :D :D :D :D :D :D
Maratoni fentlét: hátfingomsincs :oops: :lol: . Lehet, hogy "fejlődési ugrása" van, de nem a kaja-szaporítós féle, hanem van annak egy olyan fajtája is, mikor az értelmük nyílik, meg fejlődik hírtelen, és ez bezavar az alvásukba. Mint mozgásfejlődéskor... Talán... :roll:

Lois!

Hát, én totál az első okt. hétvégére emlékeztem :oops: .
Kit érdekel, hogy mini a gyerek ?! Miattam nem megyünk :twisted: :lol: :lol: .
Neem, persze még Andor is nagyon kis maszatka, meg ezzel a hasfájással el sem indulnék, nem magunk miatt, hanem a társaság többi tagja miatt :lol: . Ráadásul én még pár hétig nem fürödhetek, meg mittomén, szóval a 6 hét gyerekágyat azért mindenképp kivárjuk bármilyen utazással :roll: . Botonddal is 6 vagy 8 hetesen voltunk, és minden tök szupi volt :wink: .
Azért ha tavasszal, vagy akármikor lesz megint ilyen, akkor (sem) nem elfeledkezni rólunk :roll: :wink: . (Vagy az ilyen össznépi bulival megvárjátok a következő szülésemet mi, hogy direkt ne menjünk?!)
:twisted: :lol:

Tike!

Mi átmeneti időben sportcipőzünk :wink: . Most egy magas szárú adidas-a van (sztem jobban tartja a bokáját, mint ha nem lenne szára :roll: ).

Lois!

Divatbemutatózó kölyködön behalok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: .
Enyémgyerekre még cipőt/papucsot is csak úgy lehet rákönyörgni, hogy mindig elmondom neki, hogy ha nem veszi fel, szúróka megy a lábába (a szomszéd kertje tele van királydinnyével, vagymiaz és a múltkor szétszúrta a lábát) :twisted: :lol: . Vagy ha megyünk valahová, és mondom, hogy csak akkor tudunk elindulni, ha felvette a cipőjét, érdekes módon egyből naaagyon készséges lesz :twisted: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

sziasztok!

rég jártam már erre :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
nagyon jó volt Booékkal és rá kellett jönnöm,h kiarának szüksége van gyerektársaságra...
így be kéne adnom bölcsibe,de itt is mint óbudán csak reggeltől délig vennék be max és
itt protekcióval menne ez anyós szerint,de azért utána járok,m akkor inkább
összehozom vhogy,h elvigyem bölcsibe kicsit...
Vencel írtó édes és még olyan pici :D :D :D
Benett már olyan nagy hozzá képest...
viszont Boo rájöttem,h Benett miért tépi a cicim...elkezdett vmiért apadni a
tejem és tegnap már pótolnom is kellett sajna,m nagyon nincs tejem...
csak nem tudom mi történhetett...lehet a sok stressz és igedeskedés...
tegnap gondoltam elkezdem mérni mennyiket eszik Benett és délben két ciciből evett 50et...
a legrosszabb,h Benettel nem tudom szaporítani,h egész nap cicin lógjon,m
Boo látta hogy tépte és harapta a cicim...na hát ő így jelzi,h üres...

tike!
szép nagy a pocakod és már te is hamarosan szülsz basszus...
cipőt nekünk lehet nem is kell újat venni,m Kiarának konkrétan nem nőtt a lába...még mindig 22es...

Lois!
köszi a hiányolást fb-n is és Zétény nagyon nagyfiús lett és ő is
nagyon jól pózol már :)

Kép
Kép
csibe83

ja és én azt hittem a fogzás miatt tépi a cicim,úgyhogy kb 2hete
apadhat a tejem talán,de az elmúlt pár nap a leggázabb,m Benett eddig átalusta az éjszakát és 3napja nagyon sokszor kelt szegényke...
tegnap úgy bőgtem apának...először a tápszer miatt,utána,h milyen vak vagyok és
hogy "éheztettem" szegényt...

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok :lol: :lol:

Csibe,

jó, hogy újra itt :lol: Képeket meglestem már anno a FB-on, nagyon édesek!

Tej :arrow: nem hangzik túl jól... ha Benett tépi a cicit, akkor póbálj meg fejni, meg idd a sört :lol: :lol: :lol: Min stresszeltél?

Boo,

esküvőn voltunk, Apa szülővárosa mellett. Illetve ez túlzás kicsit, mert az ebédre nem értünk oda, a polgári alatt szoptattam az étteremben, a templomiról meg kijöttünk mindannyian, mert Nimród teljes extázisba esett a templomtól (imádja a harangokat), Bori pedig épp elaludni készült és nyüglődött... pedig az én szerkóm volt egyedül makulátlan - no meg Borié. Pedig Nimródnak van egy gyönyörűséges vagyonokért kapott ingje, amit lassan kinő és végre felvehette volna :evil: :evil: :twisted: :twisted:
De végül hazajöttünk, leraktuk a Törpöket aludni, és Apa visszament a buliba :arrow: reggel hatig nyomták, délután ért haza, de kemény voltam és elrángattam játszóterezni :roll: :roll: pedig nagyon sajnáltatta magát, mondjuk nem is nézett ki túl fitten :? :? :?
(nem mertem éjszakára Anyósomra hagyni a kicsiket, pedig jó lett volna kikapcsolódni - de talán jobb is volt, mert Bori megint elkezdett kelni éjszakánként)

Kertelés :lol: :lol:

Vencel maratoni alvása :arrow: nem tudom mi van ilyenkor, de biztos normális, mert Bori is csinál ilyeneket :roll: :roll: :roll:

És hogy védjem kicsit a mundér becsületét :arrow: Pampers pelenka szerintem nem is büdi (tudom, már más is mondta ezt) - én kimondottan a Pamperst szeretem, és nem a cégem iránti lojalitás mondatja velem. Puha és rugalmas, nem merev izé a gyerek lába között :lol: :lol:

Lois,

képekről levagdosás :arrow: ja... ha valamelyiken véletlenül rajta lennénk...mert a fotóst nem győztük elhajtani, hogy legalább nyoma ne maradjon az igénytelen-család ottlétének...

Modell-Zé nagyon helyes!
Nimród is olyan, mint Botond, alig lehet ráimádkozi a ruhákat, mindíg ki kell valami trükköt találni... Már most elővettem az őszi cipőkollekciót, hogy barátkozzon velük, és esélyem legyen ráadni őket... anno a Scooby Doo-s Crocs-al is ez volt, először utálta hetekig, elől hagytam, aztán már ő kérte hogy vegyük fel. Most megy a "Kutyu-papucs" a sztár :lol: :lol: :lol:

Dodi,

hétvégénk fentebb :lol: :lol: :lol:

Videót láttam :arrow: most Botond komolyan benne ült abban az autóban? :shock: :shock:

Andor pocakfájása :arrow: ne ostorozd magad, te tudod a legjobban hogy nem tehetsz róla!

Botond-szájak nagyon édesek!

Tike,

azt a pár napot már fél lábon is kibírod :lol: :lol: :lol:

Őszi cipő: még jó Nimródra a Szamos szandálcipő (22-es...), amit tavaszra vettem neki :lol: :lol: És rendeltem időközben egy Crocs félcipőt is - de ez még mindíg nagy rá, meg van egy gumicsizmája. Majd téli bakancs kell még neki szerintem, meg egy hójáró valami. De iszonyat, hogy milyen drágák, és ahogy Lois is írja, alig hordják őket... pl a tavalyi vastag bélelt bakancsán nem is látszik hogy hordta volna, simán úgy néz ki mint újkorában.
De én is túllőttem a mennyiséget valószínűleg, a bölcsire gondolva - kell hogy legyen olyan, amit nem sajnálok ha ott játszik benne az udvaron...

Nimród ma bölcsiben volt két hét itthonlét után... Olyan nyugis volt minden és csöndes, nagyon üres volt a lakás nélküle, csak kettesben Borival :cry: :cry:

Emlékeztek hogy írtam az éjszakai sírva ébredést-félálomban sírást? Ma megkérdeztem az óvónőt, hogy volt-e valami azon a héten, elmesélte, hogy 7-ből 4-en újak a csoportban :arrow: beszokósok, akik kánonban sírták végig az első hetet... gondolom, ez is megviselte Nimródot...

KépKép

KépKép
kispocok13

Nimród már hetek óta "Kutyus" :arrow: négykézláb, ugatva jön fel az elsőre a garázsból és egy csomószor is itthon így közlekedik. Sokszor rám néz komolyan, magára mutat, és rettentő komoly arccal közli, hogy "Mintó (Nimród) kutyus", és a nyomaték kedvéért még bólogat is hozzá :lol: :lol: :lol: :lol:

A ti gyerkőceitek is játszanak ilyen szerepjátékokat?

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 13:18-kor.

KépKép

KépKép
boo

Én nem tapasztaltam hogy büdös lenne a Pampers gatyapelus :shock:
Most Liberot vettem, csak az volt értelmes kiszerelésben/áron a Dm-ben kuponért, de rájöttem hogy hiányzott. Nyáron még okés volt ez az amorf Pampers, de most hogy már hordunk estefelé normál gatyát (és nincs body) jobban kell a formatartó pelus. És ezennel éjszakára hivatalosan 6-os méretre váltottunk. Pedig azt hittem már kihúzzuk az 5-össel :roll: Nappalra még jó, de éjjelre már kevés volt.

Dodi!
Okt. első hétvégéje volt a terv, de elcsúsztattuk helyhiány miatt :)
Mi benne vagyunk a későbbi közös pihikben. Amúgy is ez a terv, mert a nyaralásunkat ilyenekben éljük ki az idén :roll:
Botond dumája nagyon édes :)

Csibe!
Jó hogy jöttél :D
tejcsappanás :? Én hetente mértem egy éves koráig, hogy rögtön kiszúrjam, ha nem elég a tejcsi. Mivel csak mellből szopott kellett valamiféle kontroll.
Öööö, énFiamnak nem állt meg a lába (sem) a növésben. 25-ös cipőt vettem most neki :oops:

Én is magas szárút akartam venni neki, de sehol sem kaptam :?
De okulva abból, hogy tavaly mennyire kicsit hordtuk az őszi csukát megvettem az alacsony szárút (na meg muszáj volt, mert csak papucsa volt meg szandálja és szakadt kinn a az eső :oops: Na meg elég béna is lett volna ezen problémáznom, lévén a gyereken crocs papucs volt, mikor megvettük :oops: )

Pocok!
Na ilyen a c&a-s kabátotok??
Zétény kis piperkőc, reggel mikor felöltözünk rohan ki az apjához és hangosan kell lelkendezni hogy milyen csinos ma is :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois,

asszem, igen, ilyen :oops: :oops: :oops: :oops:

25-ös tappancs? Nimródnak kb 5 évesen lesz akkora lába :lol: :lol:

Ha már ráimádkoztuk NImródra a cuccot, ő is piperkőc (bár hangulatfüggő, van amikor kistündér módjára öltözik egyedül) :arrow: mondom neki, hogy nagyon csini, és megy ki az előszobába a tükörhöz, megnézi magát, és közli hogy csini :lol: :lol: :lol: :lol:

Szerváltam neki Scooby Doo-s kapucnis pulcsit, amin motorozik az eb (a motor nagy kedvenc) :arrow: ma kapta meg, rögtön fel is vette, rohant ki és nézte magát a tükörben, a bölcsiben le sem akarta venni, és hazafelé is rémülten kérdezte útközben hogy nálunk van-e.
Ja, és Apa hozott még neki tavasszal Londonból egy GAP pólót Big Ben-el, és emeletes busszal és London Eye-al :arrow: ma este vettük elő először :arrow: ooooolyan boldog volt a busszal és a "templomtoronnyal, amiben a bim-bam van" (templom és harang is nagy sláger) :arrow: szóval, nálunk ilyen trükkök vannak :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

köszi csajok rendik vagytok,de sajna nem tudok fejni,m nagyon fáj a bimbóm...
Benettel meg nem tudom Boo szaporítani,m ha nincs benne tej,akkor tépi és harapja...
tegnap ebből tudtam,h már nincs benne és akkor pótoltam...
basszus Benett már simáén megeszik a 200-220at...nagy evőkéje van én meg azt már ciciből nem tudom neki kitermelni...
már mondhatni beletörődtem,m így legalább hogy jól van lakva sokkal kiegyensúlyozottabb...
Boo köszi a linkeket,majd a mai nap folyamán megpróbálom elolvasni...
vasárnap délbe szoptattam utána és utána csak tápit kapott Benett....
majd hétfőn így alakult az evése:
4kor 220at evett tápszerből
8kor 150et anyatejből
10.30kor 190et anyatejből
13kor 120anyatej és 70tápszer
15.40kor 90anyatej és 120tápszer
19kor 220tápszer
ma meg 2.30kor 220 tápszer
7kor 200tápszer...
tegnap reggelre bedurrant majd 1 nap után a cicim,de mint látjátok nem
termelődött annyira sok...
ma meg full puha és plötyi a cicim...

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Lois

Antibogyót adott 10 napig kellett szednie!

Csibe

15.40kor cicizett utoljára?? :shock: Sztem minden pótlás előtt cicizzen! Ez fontos! Akkor is ha csak 20jön!FÁj, jah ismerős, kend és bimbi védő!
Avagy mindjárt 4 hós a kisfiad, adhatsz majd neki mást is.Ami nem azt mondom, hogy szuper dolog, deee (mondjuk halkan megjegyzem, hogy nem vagyok tápi fun én ezért adtam anno Rolónak inkább kaját, napi egyszer) Nati csak 5 hósan kezdte el igényelni.

Boo

200 hehe, tudom milyen nehéz kitermelni!Nekem mindkettő 200-220 között evett, reggel mindig, napközben meg 150körül.qva nehéz, de majd utoléred magad, és be is fog állni. Tök jól haladsz!Ügyi vagy!

Mostanában fájdalmas éjszakákat élünk át. Natinak valszeg jön a foga, ezért este éjfél körül van egy órás műsor, visítós fájdalmas állapot. Nagyon nehezen alszik vissza. És ebből kifolyólag, eddig ugye csak alváshoz használta az úját, na most ha ül, vagy kocsiban van, babakocsi, kendő, mindig a szájában lóg. CSak akkor nem, ha molyol a földön. Szuper! Este, reggel úgy vár, hogy áll az ágyában és visít. És folyik a taknya. Egyáltalán már nem vagyok biztos benne hogy megfázott, mert vízszerű az egész. Lehet a foga miatt? Nem tom, mindenesetre furi mert Rolót abszolút nem viselte meg a fog érkezése. :roll:
Apa ezen a héten Makón, így nem sok időm lesz jönni.
De úgyis elvagytok nélkülem :lol: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

ronmay!
nem tudom cicire tenni Benettet,m tépi és harapja,ha nem jön belőle...
bimbóvédővel nem tud szopizni...
megpróbálok fejni ma,de ugyanúgy fáj,mint amikor szülés után szoptatsz...

Kép
Kép
csibe83

Csibe!

Egyetértek a csajokkal, sztem ne "kotyavetyéld el" a tejedet :roll: . (na, ezt a kifejezést se írtam még le életemben :lol: ). Persze nincs azzal baj, hogy pótolsz, hiszen szükség van rá, de az hogy 14-16 órán át nem kap ingert a cicid, az nagyon nem jó sztem :roll: . Benet alig 4 hónapos, még nagyon pici sztem ahhoz, hogy "beletörődj", hogy kevesebb a tejed, főleg, hogy neked ezzel sosem volt gond ;)...
Tudom, te dolgod, te gyereked, te cicid...ez csak egy vélemény :wink: . Én ilyenkor úgy "vettem erőt" magamon, még ha nem is volt kedvem, vagy időm ezzel foglalkozni (ráadásul az én cicim is full kisebesedett párszor :( ), hogy mások vért izzadnak ezért, nekem elég egy kis erőfeszítés... :oops: :roll: . Akkor sincs tragédia, ha nem lesz több tejed, az is szuper, hogy eddig szoptattad kizárólag, de ha megtehetnéd... Érted mire gondolok :roll: :wink: .

Ronmay!

Miért írtózol így a tápitól :roll: ? Tényleg érdekel, hogy tudsz-e vmit, amit mi nem... :roll: :lol: . Azért ezeket a tápszereket nekik találták és fejlesztették ki, és ma már igyekeznek az anyatej előnyeit is vhogy belevarázsolni - immunerősítők, meg ásványi anyagok..stb. - nyílván nem lehet, de ezek már nem csak tömnek, mint régen! Én sokkal inkább pótolnék a korának megfelelő HA-s tápszerrel, ha muszáj, mint mondjuk azokkal a ragacsos tejpépekkel, mert az aztán tényleg csak tömnek :? . És az sem véletlen, hogy ma már az orvosok nem ajánlják egyáltalán 5-6 hó előtt a gyümiket, vagy zöldségeket sem, mert ezek már sajnos nem olyanok :( . Ugyanúgy bajuk lehet tőle később, mint a korai tejeztetéstől. És nálunk pl. hiába van anyósnál a kertben mindenféle gyümi, meg zöldség, a kútvíz miatt ezt se kaphatják előbb, mert az meg nitrátos, vagy mi a tököm :evil: .
Szóval szívás, de ilyen világban élünk... Viszont másfelől meg áldás is, mert nem kell vizezett tehéntejet adni a gyerekeinknek :wink: :lol: .
Mondom ezt azzal együtt, hogy Botond sem kapott tápszert, majd' 6 hósan kezdtem pótolni, de almával... Később kezdtük csak a babatejet, mikor ekcémás lett a tejtől.... Szóval én sem vagyok tápszerfan, mielőtt azt hinnéd, csak fura nekem ez a nagy ellenállás :roll: :lol: .
Mi lett volna, ha ne adj' Isten kevés a tejed :roll: ? És kénytelen vagy tápszert adni... Kikészültél volna, mi? :roll: :lol: :lol: :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
értem mire gondolsz és nem törődtem bele,de a védőnő is mondta,h kicsit
pihentessem a ciciket,m én kb 2hete nagyon fájdalmasan szoptattam
(azt hittem dörzsizi az ínyét),de közben nem hanem ő szívta-szívta,de nem volt mit :(
úgy fájt minden szoptatás,mint mikor először szülés után mellre teszik...
de mostanra megint érzem,h bedurrant a cicim és a kövi evés szopi
csak tejci lesz már és utána lefejem ami marad (ha marad)...
én sem vagyok tápszer fan,de ha muszáj,hát muszáj.na meg mindjárt 4hós Benett és elkezdhetem hozzátáplálni,bár olyan gyorsan nem tudom,h ne kelljen neki tápit adnom,na meg azért ha esetleg nem lesz tejem,
akkor én 1éves koráig tuti adok neki pótlást...
én sem gondolom,h annyira borzalmasak lenének a mai tápik,
csak nekem maga a szoptatás érzése hiányzik :cry: :cry: :cry:
de tényleg nem adom fel... :D :D :D :D mindjárt evés van és utána fejek...
kiváncsi leszek mennyi jön még le utána...

Kép
Kép
csibe83

Csibe!

:wink:
Nekem amúgy a fejés nem fájt. Illetve baromi kellemetlen volt az eleje, de a szoptatáshoz képest leányálom volt :twisted: :lol: .
Mondjuk nekem most Andorral hála Istennek egy nap volt fájdalmas, mert kőkemény cicire tettem rá, így csak az elejét tudta bekapni :oops: .
Ez az egyetlen szoptatás elég volt, ahhoz, hogy kisebesedjen :evil: :( . De az LLL honlapján azt olvastam, hogy ilyenkor ne bimbóvédőzzünk, mert...(márnemtommiért :oops: :lol: ) figyeltem, hogy jól tegyen cicire, meg fejtem kicsit kézzel, hogy rendesen be tudja kapni, folyton kentem anyatejel, meg szabadon volt, és pikkpakk meg is gyógyult :wink: :D . Mondjuk nálatok most más a szitu... :? . Már szétszívhatta rendesen... De azért kitartás :wink: . Nekem Botonddal volt horror, de az a tapasztalatlanságomból adódott :oops: :P .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
hát ez az.két hétig csak szívta szívta és már nagyon fáj...
már szana szét repesztette a cicim szegény...
de most megpróbálok fejni,bár nem tudom mennyit tudok,m sztem mindent
kiszívott Benett (240mili)...
és sztem elég karcscú,h 1 nap alatt termelődik ennyi a cicimbe...

Kép
Kép
csibe83

hát sikerült egy jó indulatú 30 milit még lefejnem....
kiváncsi leszek következő evésnél mennyit szív ki a másik ciciből és mennyit tudok
lefejni... :roll: :roll:

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 13:25-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
igyekszem...
de tény,h nem tudom eldönteni melyik a jobb a fejés vagy a szopi..
mindkettő borzalmasan fáj már...
viszont mennyi idő alatt szokik Benett pocija hozzá a tápihoz??
mert szegényke tegnap alig tudott kakilni :? :?

Kép
Kép
csibe83

Boo!
legközelebb most szopizott 13kor...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 13:26-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 13:26-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo, Dodi

Ha nem lett volna tejem, és nincs más választásom persze adtam volna tápit. Ha kell hát kell. :wink:
Miért?
Mert hiába van benne ez meg az meg ilyen vitamin meg olyan, nekem akkor is csak egy por amit szintetikusan (vagy nem?ezt nem tudom) állítanak elő. Hiába van feltüntetve mi van benne, akkor sem a természetben előforduló anyag. Nekem a tejpép is táp:oops: igyekszem kerülni, eddig csak egyszer kapott Nati s nem is szeretnék adni neki 8-10hó előtt. Szal ezért, de attól hogy valaki add nem ítélem el, nem nézem le, ez egyszerűen az én hülyeségem. ennyi.
Miért adnék mást? Mert az alma almából van a répa répából..stb. Tudom miből van, és lehet ez gázabb de én 4 hósan nem kezdenék el tápit adni :oops: sem 6 hósan sem egy évesen..stb :oops: ha lehet mást, inkább mást.0-4ig meg nem lehet mást.
Én vitamin fun se vagyok :oops: Egyen almát, narancsot, minden vitamin megtalálható természetes formában ilyen olyan élelmiszerekben, gyümikben, zöldségben tojásban húsban...
Lehet nem ajánlják, de ebben meg úgy vagyok, hogy nem én döntöm el hogy mikor kezdek el hozzátáplálni, hanem a gyerekem. Ha nem igényli 4-5-6 hósan akkor nem kezdenék el, még 7 hósan se :oops: Igen, az az ideális, hogy 6 hósan kezd el, de ha nincs elég tejed, sztem kezd el 4 hósan főleg ha a gyerek is nyitott!Mert ha nem nyitott az más!
AKi fullosan tápival etet, annak is azt ajánlják, hogy 4 hótol kezdjen el hozzátáplálni. Pont azért mert már túl van terhelve a pocak és a gyümi a lightesebb....
És a fokozatossággal nincs baj. Sztem abból nem lesz baja a gyereknek ha egy hónapon keresztül napi egyszer kap mást is. Roló sem beteges, ez az első fosis betegsége volt, de nem is tudom mikor volt lázas utoljára. És közösségbe is jár. Lehet nem azért, nem tom miért. :oops:
Amúgy ez a hozzátápi anno nagy vitát váltott ki és nem is akarok bele menni, mert akkor megint én vagyok a nem tudom ki. Én így gondolom, így csinálom, nekem így volt jó, természetesebb..bla bla.
Én konzervatív vagyok ebben is, bocsi :oops:
Úgy röviden ezért. :lol:

Boo

Az meg hogy nem volt más választásod, tökre megértem! HA nincs más én is adtam volna, ha kevés a tejem ez+az. :wink: :lol: És nem fujollak, állj le! :wink: :lol: Jó olvasni a soraidat, hogy küzdesz és hogy jössz bele egyre jobban! :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Csibe!

Egy ciciből 240+30?!?!?!?! :shock: :shock: :shock: :shock:
És még én vagyok riska?! :twisted: :lol: :lol: :lol:
Nekem mennyiségre sosem ért el ennyit, de asszem még két ciciből sem, mert mire esetleg ennyi kellett volna, már nem volt tejem. Botond soha nem is evett meg egyszerre ekkora mennyiséget, még most sem babatejből, vagy kakaóból :shock: :lol: . Neki tápiból is max. 210-eket csináltam mindig... :lol:
Született reformgyerek: inkább többször eszik keveset :lol: :wink: .

Ronmay!

Én elfogadom az álláspontodat, tényleg a te döntésed :wink: . És tudom, nem bántásnak szánod sose, csak ilyen a stílusod, és ez engem most pont nem is igazán érintett, csak kíváncsi voltam... (Ha nem tudtam volna szoptatni, én megint nagyon magamra vettem volna... :roll: Ilyen idióta mimóza lelkem van, na :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: )
Roló akkor milyen "tejterméket" kapott? Turmixozott, vagy ilyesmi, jól emlékszem? Abból is brutál mennyiségeket, arra emlékszem :lol: . Sajnos nálunk az se működött volna, mert Botond "kicsattant" a tejtermékektől :twisted: , ráadásul cukrosok gyerekeinek nem is javasolják a korai tehéntejadást, mert hajlamosít a cukorbetegségre. Meg amúgy manapság másoknak sem...de ez tényleg szuverén döntés, én pl. túrót, sajtot hamar próbáltam... csak nem jött be :roll: :lol: .
Botond most már kap tejet, mert egyszerűen szükségük van rá, meg úgy vagyok vele, hogy most már szokja meg szépen... :twisted: :lol: De most már nincs is tőle baja :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

dodi!
igen,de azt is nézd,h 1 nap alatt termelődött annyi,aztán a másik cicből
csak 150et evett és majdnem 40et fejtem le...azért elég nagy az eltérés a
két cici mennyisége közt...
Benett simán megeszi a 200at,de a 240en én is meglepődtem...
adnék én neki kevesebb tápszert amúgy,de akkor reklamál,h még éhes,
m 170el indítottam és éjszaka nem volt elég hanem még bevert plusz 50et...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 13:27-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
hát igen,sajna elég "furik" a mostani gyümik...
elég sok vízizű gyümival taliztam a nyáron...
vettem én is direkt barackot és lefagyasztottam,h majd tudjak adni Benettnek...
asszem én is csak fejni fogok egyenlőre,m tényleg kevésbé fájdalmas,
mint szoptatni és most lefejtem 2 ciciből 160at :roll: :roll: ,egyikből
110et és a másikból 50et...
remélem el tudom érni,h mindkét cic szinte egyforma tejet termeljen...
de most elgalább összehoztam Benettnek egy adagra való kaját...

Kép
Kép
csibe83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?