A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Lehet egypetéjű hármasiker, és van 4 es is de nagyon veszélyes a terhesség!!!!!!!!!

Kép
muzsuzska

Szilvi, hát állj fel kicsit, mozogj, sétálj is egyet.

Kép
flóra 11

Helló laptetűs! Gratula! :lol:

Kép
flóra 11

Tessék, 900. laptetű: Zsuzsié!!! :D :D :D :D :D Gratula! :D :D :D Vajon kié lesz az 1000. laptetű? :wink:

KépKép
benó

Gratulálok Zsuzska, most alapoztad meg a hármasikreket! De hogy ikrek az tuti! :D :D :D :D

Kép
szilzi

Mivel egy burokban vannak és egy lepényen osztozkodnak!!!

Szilvi, egy ismerősnek két babót ültettek vissza és három fiú lett belőle!!!!! :D

Kép
muzsuzska

Hihihihihi!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

Flóra, olyan kicsi az iroda, hogy itt nem lehet sétálgatni. Bezárni meg már nem akarok, mert lassan megyek haza!

Kép
szilzi

Mondom én Zsuzsi! :D :D :D

Kép
szilzi

Jaj, észre se vettem!!!!!!!!!!!! :D :D
cak kettőt kérnék......... :D

Kép
muzsuzska

A kétpetéjűeknek is lehet egy lepényük, a miéinknek is úgy van és külön burokban vannak.
Lehetnek a hármasikrek mind külön burokban külön méhlepénnyel stb. Az osztódáskor érdekes a dolog, tehát az elején, akkor dől el, hogy egy- vagy kétpetűjek lesznek-e. De pontosan az osztódás részét nem értem.

KépKép
benó

Benó, szerintem külön lepényen vannak!! Mert két pete ágyazódott be!!!!! :D

Kép
muzsuzska

Na én ezt az egészet nem értem! :roll: :oops:

Kép
szilzi

A több baba és egy lepény (ami nálunk is van) nem olyan szerencsés, mint a külön lepények, mert akkor jobb az ellátottság, vérkeringetés stb.

KépKép
benó

A dokik mondták, hogy egy lepény van, mindegy egyébként.

KépKép
benó

Atya ég,hol voltam ennyi ideig??? :shock:

GRATULA A 900.LAPTETŰHÖZ!!!!

Kép
martik77

A fejed milyen, Szilzi? Jobb már?

KépKép
benó

Mit nem értesz?????
Ha több pete érik, mindegyik különálló burokban,saját lepénnyel és csak annyira hasonlítanak mint a testvérek, ha egypetéjüek ,akkor egy pete osztódik ketté, hárommá....egy burokban, egy lepénnyel, (hibás osztódáskor lesznek a sziámi ikrek) és egymás tükörképei lesznek. Érthető??

Kép
muzsuzska

Hoztam magamnak vacsit. :wink:

Kép
flóra 11

Benó, a dokid okosabb mint én,akkor biztos úgy van.

Kép
muzsuzska

Kicsit jobb, köszi, de még zsibog... Remélem már több gyogyit nem kell bevennem és nem ragasztottam át rátok :roll: És különben is, hogy megyek úgy szaunázni, ha fáj a fejem??
Beszéltem ma az egyik barátnőmmel és azt mondta, hogy az A ne menjen bele se a melegvízbe, a szaunába meg végképp ne! :shock: Akkor minek menjünk el????? Én lesz...om, nem hiszem, hogy ezen fog múlni. Szerintetek? :roll:

Kép
szilzi

Mit eszel, Flóra? Nekem is jó lenne valamit. :roll:

Tényleg nem érdekes, és lehet, hogy nem is látják rendesen. :wink: A franc se igazodik ki ezeken, a lényeg, hogy egészségesek legyenek most is meg majd is. :D :D :D

KépKép
benó

Majd, utána hűtőd a zacsit! :wink:

Kép
muzsuzska

Na így már világosabb a dolog! :D Köszi! Majd kíváncsi vagyok nálad hogy osztódik! :wink:

Kép
szilzi

Hú,mennyit filóztok! De egyébként lehetnek az egypetéjűek is külön burokban, Zsuzsi.

Kép
flóra 11

Én se hiszem, hogy ezen múlna, bár megfőzni nem kell az A.-t. :lol: :lol: :lol: Szerintem nyugodtan menjetek csak be. Többiek? :roll:

KépKép
benó

Aha, utána lejegelem hóval! :lol: :lol: :lol: Az úgy jó???? :lol: :lol: :lol:

Kép
szilzi

Szegény ha ezt hallaná ill. olvasná... :oops: :oops:

Kép
szilzi

Aha!!!!!! :D :D :D :D

Kép
muzsuzska

Reméljük, holnapra teljesen elmúlik a fejfájásod. :idea: :idea:

KépKép
benó

A lényeg,hogy legyen BAB!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Kép

Kép
martik77

A maradék rakottkrumplit, amit senki sem akart megenni. :wink:

Kép
flóra 11

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
szilzi

Ez az, Márti! :D :D :D Ez már kellett! :D :D :D :D

KépKép
benó

Hát Szilvi, őszintén... a maleg megöli a spermákat.

Kép
flóra 11

Én is remélem Benó! Nekem erre nincs időm! (Ez a mondat nálam szinte mindig bejön!) :wink:

Kép
szilzi

Ezt nektek küldöm!!! Kép

Kép
martik77

Vagyis a meleg. :oops: Hűtheted őket utána, addigra már kinyúltak...

Kép
flóra 11

Ez jó kis kép, ezt már egyszer az őskorban én is beszúrtam. :lol:

KépKép
benó

Akkor mi legyen vajon? :roll:
Mi van még ott, Szilzi? Milyen szolgáltatások?

KépKép
benó

Márti,küldjél még nekünk ilyeneket, hátha ez bejön. :lol:

Kép
flóra 11

Úr Isten!!Mit tett veletek a net???Az egyik fagyasztani akarja a másik felfőzni(megölni)a spermákat!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
martik77

Vagy esetleg nagyon rövid időre menjenek be. :roll: :?

KépKép
benó

Hát Flóra, akkor döglött spermákkal próbálkozunk... :lol: Annyi mindent nem szabadna, bezzeg ha egészséges lenne nem lenne gond! Én nem fogok neki ilyen dolgokat megtiltani. :( Ugye nem baj? Én csak kiakarom élvezni ezt a két napot!

Kép
szilzi

Okok
A kétpetéjű ikerterhesség oka magától értetődően a petefészkek túlstimulálása. Egypetéjű ikreknél a magzat szétválásának okát nem ismerjük. A családi halmozódás genetikai hajlamra utal.
Tünetek
A koraterhességi rosszullétek kifejezettebbek, gyakori a kétoldali petefészek-ciszta (l. Petefészek-ciszták). A terhesség növekedése kifejezettebb.
Kórlefolyás
A prognózis nagyban függ az ikerterhesség típusától. Kétpetéjű ikrek külön lepénnyel tapadnak és külön burokban fejlődnek (biamniális, bikoriális terhesség, amnion = burok, korion = lepény). Ennek megfelelően fejlődésük is jobban biztosított. Az egypetéjű ikrek fejlődhetnek külön burokban, táplálkozhatnak külön lepényből (biamniális, bikoriális terhesség). Máskor külön burokban fejlődnek, de azonos lepényből táplálkoznak (biamniális, monokoriális terhesség). Ha mind a burok, mind a lepény közös, monoamniális, monokoriális terhességről beszélünk.
Diagnózis
Az ikerterhesség és annak formájának azonosítása méhen belül, ultrahangvizsgálattal lehetséges.
Kezelés
A terhesgondozás célja az anya és a magzat életkilátásainak, egészségének biztosítása. Gyakorta van szükség megelőző célzatú ("preventív") méhszájzáró műtétre. A terhes asszonyt 24. héttől terhespatológiai osztályon helyezik el. Az ágynyugalom és a helyes táplálkozás, vitamin- és nyomelempótlás mellett a magzatok állapotát ultrahanggal és kardiotokográfiával monitorozzuk, hogy az esetlegesen bekövetkező veszélyes állapotot időben felismerhessük. Gyógyszeres méhellazító kezelésre is szükség lehet.

A szülés, egyéb javallat (pl. fekvési, tartási, beilleszkedési rendellenességek, koraszülés, méhen belüli retardáció, idő előtti burokrepedés, fájásrenyheségek, stb.) hiányában hüvelyi úton is megtörténhet. A második ("B") magzat állapota többnyire rosszabb, mert hosszabb időt kényszerül tölteni oxigénszegény környezetben. A méh is sokkal jobban elfárad, gyakori az atóniás (összehúzódási képtelenség miatt bekövetkező) méhvérzés. Nem csoda, hogy az ikerterhességek jelentős része császármetszéssel végződik.
Megelőzés
Az ikerterhesség megelőzésére ma még nincs lehetőség. Van azonban lehetőség szelektív abortuszra, ha az egyik (vagy több) magzat fejlődése elégtelen, rendellenes. Így a kóros magzatok elpusztításával az egészséges magzat életkilátásai sokkal jobbak lesznek.
Gyógyulási esélyek
Az anya gyógyulási esélyei lényegében ma már nem különböznek az egyetlen magzatot világra hozó asszony gyógyulási esélyeitől. A magzat életkilátásait azonban számos tényező befolyásolhatja:

* Koraszülés

* Méhen belüli retardáció (IUGR)

* Kényszertartás miatti fejlődési rendellenességek (csípőficam, ferdenyak, dongaláb)

* Oxigénhiány (főként a "B" magzatnál)

* Összenövések

* Méhen kívüli szoptatási nehézségek, stb.

Az ikerterhesség legsúlyosabb szövődménye az "összenövés", mely monoamniális, monokoriális egypetéjű ikerterhesség kapcsán jön létre. Valójában nem összenövésről, hanem az egypetéjű ikrek elégtelen szétválása következtében alakul ki.
Hasznos tudnivalók
A gyermekek megszületése után az anyatej minősége létfontosságú. Az anyai vitaminraktárak feltöltésének már koraterhességben meg kell kezdődnie, hiszen a gyermek nem respektálja az anyai érdekeket, hanem egyszerűen elveszi azt, "ami neki jár". A helyzet akkor bosszulja meg magát, amikor a gyermekek megszületnek, és a hiányos anyai vitamin- és nyomelem-raktárak elégtelennek bizonyulnak. Az intenzív mezőgazdasági termelésnek betudhatóan táplálékaink biológiai értéke már csak töredéke annak, amit 40 évvel ezelőtt tapasztaltunk. Ahhoz, hogy egy anya minden vitamint és ásványi sót megadjon a gyermekének, a szokványos magyarországi vegyes táplálkozás mellett, kb. 3200 kcal táplálék elfogyasztására lenne szükség. Ez pedig szükségszerűen elhízáshoz vezet. Ezért nem szabad idegenkednünk a multivitamin- és nyomelempótló készítmények szedésétől.

Amikor a gyermekek már kiegészítő táplálásra szorulnak, hasonlóan és hasonló megfontolásból nem szabad idegenkednünk a gyári bébiételek adásától, hiszen azok tápértéke garantált, szigorúan ellenőrzöttek és garantáltan vegyszermentesek.

Kép
muzsuzska

sziasztok! Ismét itt vagyok :D Gratula a laptetühöz Zsuzsi! :lol: Akkor jöhetnek az ikrek :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
nadina01

Egyébként igazad van Szilvi! Tegyétek azt,amihez kedvetek van! :wink: Néha ez többet használ,mint mindenféle praktika. :wink:

Kép
flóra 11

Igazad van ebben, Szilzi. Az Ildónak is igaza van, de neked is, hogy a nászúton csak nem mondhatod, hogy ezt meg ezt ne csinálja. Akkor ez a két nap az élvezeté lesz, utána majd úgyis tartózkodtok az ilyenektől.

KépKép
benó

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
martik77

Szilzi érezzétek jól egymást!!!Ennyi legyen a lényeg!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
martik77

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?