A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Jó reggelt , sziasztok !

Masi: Jó hogy írtad ezeket az infókat , köszi!
Viszont ez megrémít ,hogy így kitolnak a Margitosokkal.
Mintha mi kértük volna ,hogy zárják be a kórházat.
Mindenképp szeretnék szülésznőt, ha esetleg meg tudod adni a nevét ennek akit ajánlottak azt megköszönném!!!!!!!!
Pont 3 héttel korábbra vagy kiírva, még le is tesztelheted nekem :lol: :lol:

A védőnőm is említette ,hogy segít szülésznőt keresni, erre szeptemberig szabin van :?

Gabi: Én is bosszankodtam az UH miatt, szerintem 8-10 hét a két vizsgálat között nagyon hosszú idő !!
Én azt hittem ,hogy a végén sűrűbben nézik a babát, pontosan amiatt, amiket írtál.
Szept. elején megyünk megint 4D-re , mert addig nagyon hiányzik az én kis manóm, és a befordulás sem mindegy, mert nem szeretnék császárt + csak kíváncsi az ember lánya ,hogy szépen feljődik-e.

Szegény baba reggel óta csuklik, most már tuti ,hogy elfordult , mert egészen a köldököm vonalánál érzem a kis rándulásait :roll:

Nektek milyen gyakran van ilyen ? Danira minden nap rájön és vagy 1/2 óráig tart. Ebben rám hasonlít , elmúlaszthatatlan , fájdalmas. rekeszizom görcseim szoktak lenni .
Úgy sajnálom ilyenkor, próbálom simizni , de nem tudom ,hgoy neki ez ugyanolyan kellemetlen -e. Remélem nem !

Bogyó : Mit értesz belvároson ?

Évi : Szép a kocsi , örülök,hogy sikerült dönteni :)

Erika : Azért pihizzél is !
Én tegnap úgy kidőltem a takarítástól,hogy moccanni sem bírtam estére, bár nekem is jól esett a " munka" és gyorsabban tellt az idő is .

Cuki : Tök jó, hogy Panka is fejen áll! Azért szerintem ne add fel a gátvédelemmel kapcsolatban a reményt.
Gátolajat használsz majd ?

Kép
sheepy

Mosolygós, láb és mindenfajta dagadás mentes jó reggelt mindenkinek :D

Gabi, nem voltak azért picik a babák! A súlyod pedig tök jó!
Köszi a szoptatásról írt tapasztalataid..

Sheepy, az én kis pocilakómra is rá szokott jönni a csuklás, szegényt úgy sajnálom olyankor, én is simogatom, de téynleg van amikor nagyon sokáig nem hagyja abba..

Cukika, a 89 BPD téynleg elég nagy, nálunk 29+2 hetesen 80,6 mért. Minden esetre próbáld a gátmasszázst, hátha segít. Gátvédelem a kórházban...??

Masi, majd ird meg, milyen volt a kismama torna! Én szégyellem, de nem járok semmire, lassan viszont nem ártana egy kis medence izom erősités... :oops:

Sheepy és Masi, most jól feladtátok a leckét a légzésfigyelővel :shock:

Évi, tök jó a babakocsi :D

Gerika, mikor költöztök? Ne erőltesd és vigyázz magadra..Én is azt olvastam, hogy szoptatás után nem kell megmosni a cicit, hanem egy csepp anyatejet kell szétkenni rajta, és azzal fertőtlenited is..
Ird majd, mi volt a dokinál.

Ez az ultrahang dolog meg nagyon durva, 38. hétre tenni a következőt.. :shock:

Vizsgálatok: kb 32 hét körül kenetet vesz a doki, hogy nincs-e valami fertőzésed, utána pedig van egy vérvétel a szüléshez, az elvileg 1 hónapnál nem régebbi kell hogy legyen.
CTG pedig minden héten..

Nálunk egyébként semmi extra. Jönnek a Missi féle álmok...azt álmodtam, hogy felkeltem, és valami piros zselé szerű anyag folyt belőlem..hrhrhrhrh :evil: ..nagyon rossz volt....

Már nem tudom hány hete csinálják nálunk a focipályát (az iskola pont mellettünk, arra néz az ablakunk) és reggel fél8 körül nekiállnak flexelni, kalapálni stb. illetve egy teherautó hozza a cuccot, és mikor betolat sípol..na, erre ébredek minden nap :evil:
De lassan végeznek, remélem...

Anikó
Kép
Kép
vicsok

csajok, jo reggelt :lol:

ma ujra drukkokat kerek töletek...ugyanis ma jelent meg az elsö titkarnö-hirdetesünk, es remelem, hogy jelentkezni is fog valaki!!!!!!!!!! minel hamarabb be szeretnem ezt az amokfutast fejezni, tegnap nagyon kifaradva erkeztem haza..bedagadt bokakkal, kimerülten. ennyit nem er az egesz..szoval le kell allnom, ezzel en is tisztaban vagyok :wink:

na szoritsatok!!!

meg nem olvastam vissza, majd jövök meg

pusszancs
Vendég

Sheepy, csuklásról ezt találtam:
Ahhoz, hogy felkészüljön a kinti életre, a kicsi elkezdi utánozni a légzőmozgásokat. Ismételten és ritmusosan mozgatja a rekeszizmát, de a gyakorlat még gyakran fullad csuklásba, ha véletlenül magzatvizet sikerül "lélegeznie".

Evu, drukkolunk :!: :!:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

evu: biztos gyorsan találtok valakit :)
pontosan mit jelent az hogy gátvédelem? hogy vágnak-e?
sheepy: nagyon szép név a Dani :) én kis manóm is csuklik sokat, de nekem nagyon nem jó érzés! olyan, mint amikor el van szorítva egy ér és nagyon lüktet :shock:
azt olvastam, hogy 30. héttől kevesebbet mozog, hát nem tudom, de Mimi nagyon aktív, az utóbbi napokban sokkal jobban és sokkal többet mozog, mint előtte :) nállatok?
nállam még nem jelentkeztek a szüléses álmok :wink:

Kép
tidi

Hali!

Sajna a tornáról lecsúsztam, mert 9re kellett mennem jogsit csináltatni a két lépésre lévő okmányirodába, de sikerült úgy elcseszniük az időt, hogy most értem haza. A torna meg 10kor kezdődik. Na mindegy majd kedden!

Ja és este még felhívott a doki, hogy nála felejtettem a kiskönyvemet, ma mehetek vissza érte :(

Sheepy: még én sem kértem el a számot, de szerintem el fogom, és beszélek is a nőcivel. Doki azt mondta, ha benn van a kórházban akkor körbe is visz.

Bogyó: kinek mi a belváros és környéke?

Tidi: a streptococcus szűrést elméletileg a 35-36 héten mindenkinek meg kell csinálni, mivel ez egy olyan baktérium a hüvelyi szülés esetén megfertőzheti a babót és olyan komoly tüdőgyuszit okozhat, hogy lélegeztetni kell. Ha nem csinálnak ilyen szűrést, akkor mikor bemész szülni a kórházba rögtön kapsz antibiotikumot kétszer vénásan, ha van ilyen bacid ha nincs. plussz a babó is kap ha kibújik. Szóval én javaslom, hogy kérdezz rá a dokidnál!!!
A CTG pedig a 36 héttől szintén "kötelező", mivel nézik a babó szívhangját, fekvését, hogy a magzatvíz mennyire zavaros és mennyire érett a lepény.
Na remélem segítettem.

ma kaptam a sulimtól egy mailt, hogy hála az égnek idén a gyesen lévő kismamáknak még ingyenes a tandíj, csak valami igazolás kell az OEP-től nekik. Jövőhéten úgyis megyek kártyát csináltatni, majd elintézem ezt is. Szóval aki suliba jár az mielőbb intézze a papírokat!

Évi: nagyon jó a babakocsi. Mennyi volt?

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Ezt loptam a másik topikból:

ANYATEJ

Az anyatej összetétele nemcsak a baba növekedésével változik, hanem egy napon belül is változik. Reggelre mindenkinek nagyobb mennyiségű, laktózban gazdagabb teje termelődik, a nap folyamán picit csökken a mennyiség, és egyre zsírosodik a tej, és estére van a legzsírosabb, de a reggelinél kisebb menyniségű tej. Sőt, egy szoptatáson belül is ugyanígy változik, először a vizesebb, laktózban gazdagabb tej ürül, majd a zsírosabb hátsó tej, a babáknak mindkettőre szüksége van. Az éjjeli szoptatás a tapasztalatok szerint fontos a tejtermelés szempontjából, és a babák szempontjából is élettani jelentősége.

Rövid időn belül (egy-másfél óra) és ha a baba nem ürítette ki rendesen az első mellet, ugyanarra az oldalra érdemes visszarakni, egyrészt, mert akkor már nem lesznek olyan erős tejleadó reflexek, egyre inkább cumiszerepet tölt tehát be a mell, másrészt pedig, mert a hasfájások egy részéért az felelős, ha az anya nagyon gyakran cserélgeti a mellét, és a baba így folyton csak a laktózban gazdag első tejhez jut hozzá - ez a túlzott laktózmenyniség, a zsíros hátsó tej kompenzáló hatása nélkül, okozhat hasfájást.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Kép
tidi

Kép
tidi

Sziasztok!

Evu! Nagyon szurkolok mára. Remélem találsz egy tuti titkárnőt ;)

Évi! Szuper a babakocsi! Milyen színű, ilyen, mint ami a képen van???

Kendőt Én is szeretnék venni. Végigolvastam a tapasztalatokat, nagyon jó lenne itthon így összebújva lenni, de a karom se szakadjon le :) Majd meglátjuk.

Kókuszmatrac Én a brendonos legolcsóbbat vettem meg, az is megfelel a célnak. Sheepy! Ne vegyél még egy matracot, ha van hiperszuper bio matracotok, ezt őszintén mondom!

Cuki! Az én lányom is fejen állt az UH-n, de pár napja érzem, hogy forgolódik :shock: Nem tudom mi lesz a vége, kíváncsi vagyok, de mintha mindig visszatérne fejfekvésbe a kis drága :)

Zene Mi Jazzt, latint, buddha bart és soult hallgatunk. Időnként japán és ázsiai zene is belekeveredik a repertoárunkba, no és musical....
Senki nem mondhatja, hogy nem kap elég ízelítőt a világ zenéiből :)

Bogyo! Nem váltjuk le a Helénát, de a következő lány Aurora lesz, punktum. Xarok én a depresszív oroszfíliásokra :D
Ha kisfiú lesz, akkor Vince (vagy Vincent, így!) Micsoda tervek :) De előbb Heléna kell bizonyítson, hogy megérdemel egy kistestvért ;)

Röviden ennyi a bejelentkezés, van egy kis munkám itthon :?

Legyen nagyon szép napotok, és kevesebbet izzadjatok, mint én :evil:

büngyike

Cukika: Pont tegnap volt ott egy kismama, 38. hetes, aki már 1 napja nem érezte a babát. Telefonált a dokijának, és így elmehetett UH-ra. Másképp tuti nem nézték volna meg.

Ezen a rendszeren tényleg fel vagyok háborodva. Én sem bírom ki a 38. hétig. Főleg mióta ennyi borzalmas történetet hallok a szülésekről. Tudom az emberek előszeretettel rémisztgetik a másikat, és pozitívan kell hozzáállni a dolgokhoz, de mindig ott van az a de mivan akkor ha...

Kép
Kép
Kép
gabi39

Juj, köszben mennyit írtatok :)
Szia mindenkinek :)

Ma este nightshopping a Kikában, mindenre van 10% kedvezmény :)
http://www.kika.hu/cgi-bin/frontp.php
Én megkapom a szoptatós székemet, ami olcsóbb, mint a Brendonban!

Húzok, tényleg :(

büngyike

Cuki: Képzeld, nekem 20 évesen Bromocriptint kellett szednem, mert a fogamzásgátló tablettától elkezdett valami folyni a cicimből. Az itteni okos orvosok, mivel már akkor is nagyon mirigyes állományú volt a mellem, feltöltéssel akarták megnézni nem daganatról van-e szó. Össze-vissza szurkálták, valami színes bigyót akartak beletölteni, persze hogy nem ment, mivel még nem szültem. Na a lényeg, egy vérvétellel elintézhették volna a dolgot, hogy ez hormonzavar és nem daganat. Utána én is féltem, hogy mi lesz a szopival, mert hogy mirigyes a mellem, meg össze is szurkálták. Látod nem lett semmi, minden simán ment. Azóta is mirigyes, kicsit jobban oda kell figyelni rá, nézegetni nehogy elbújjon egy kis csomócska. Ennyi. A szopival nem lesz gond, majd meglátod.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Tidi, nekem is sokat mozgolódik..érzem, hogy már jó nagy, főleg mikor feje és feneke is mozdul egyszerre, és hullámzik a pocim.
A barátnőm is el volt ájulva teljesen, még sohasem látott ilyet..

Cuki, köszi a biztatást a fejméret ügyben :shock:

Én is még előtte vagyok a strepto vizsgálatnak. El is felejtettem megkérdezni a dokit, hogy mikor akarja...
Illetve még azt is meg kell kérdeznem, hogy apától vesznek-e vért, én O Rh- vagyok, és csak egyszer csináltak még ellenanyag szűrést..

Anikó
Kép
Kép
vicsok

én a kika honlapján sajna nem tudok elmenni, sosem nyit meg semmit :(
cuki: köszi az infót :)
annyira nyűgös vagyok :(
este hadakoztam 2 vérszívóval, szétmartak.. álmosan ébredtem, és olyan nyomott a hangulatom, nem vagyok a toppon :( :(
nincs kedvem melózni sem tök letargia..azt nem szeretem, hogy egyik pillanatban tök happy vagyok, meg minden szupi, aztán kattanás, és áááááááá :roll: :roll: vidítsatok fel plíííz :wink:

Kép
tidi

na csajok..csörög a telom..kedvesen felveszem magyarul, mivel a titkarnös hirdetes magyarul jelenik meg.
egy hölgy, aki a masik hirdetesünkre jelentkezik, ami nemetül jelenik meg, es eladokat keresünk..csak ferfiakat egyebkent.
kedvesen közlöm vele ezt a tenyt. erre ö, ö nem hivott volna, ha ez benne lett volna a hirdetesben
ááááááááááááááá, a hirdetesben benne van, hogy MAENNLICH!!!!!!!! meg le is ellenöriztem utana...nem szamit..
megkerdeztem, hogy esetleg erdekelne e a titkarnöseg...ááááá, ö erre a posztra tulkvalifikalt, es az ö anyanyelve a nemet es bla bla..

hogy be ne sz*rjak, verdammte blöde Kuh! :shock:

na eddig ennyi :? :D :D
Vendég

Cukika: Nem tudom, csináltak neki egy flow vizsgálatot, megnézték a szívét, odaadták a papírt és kész. Gondolom, ha nagy a baj, császározzák. Ott az UH-n semmit sem mondanak... :(

Viszont a másik lány, tudod akinek a babája pár héttel ezelőtt felakasztotta magát a köldökzsinórra, megint kórházba került a babájával. Piros foltok jelentek meg a gyereken, állítólag az oxigénhiány miatt a baba zsírszövetei néhol elhalnak. Ezért folyamatosan ordított szegény baba, mert fájdalmai voltak... nem tudom most mi van velük, még nem jelentkeztek.

Na ennyit az alapos terhesgondozásról, meg a ritka UH-król, mert észrevehették volna a köldökzsinórt a nyakán, ha van a 32. és a 38. hét között Uh vizsgálat!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Cukika: Egyébként gratula a 32. héthez!!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Az éter magába szippantotta amit írtam :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

Este bepötyögöm újra!! Látom, azért mindenki minden ok!
Én megyek meló után kozmetikushoz "lazulni"... Már alig várom. Bírjátok még ezt a hőséget??? Kitartááás!! :D
Vigyázzatok magatokra!!!
Vendég

Hahóóó!

Nem jött eddig be az oldal.. :?
Később visszaolvasok,de most mindjárt hajat festünk..nekem!Mert már írtó hülyén nézek ki :shock: És megint szét izzadom magam!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :? Pusssz mindenkinek!!

Missfried
Kép
missfried

Ja, valami gáz volt, nem hozta az oldalt :shock:

Tidi, kitartás :)

Evu, nem ritkaság, hogy túl kvalifikáltnak tartja magát, és közben az "életben" semmit nem ér a kvalifikációja...
De csak kitartás!!!

Adri, de jó neked! Jó lazulást, várjuk este az irományt. Rám is rámférne már egy arctisztitás, most hogy így irod :wink:

Én meg gyorsan befejezem a vacsit, meg feltörlök a konyhában, meg kiteregetek...
majd jövök, addig is irjatok

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Haha :) Evu, jót nevettem a "jelentkezőn" ne foglalkozz vele. Azért a "gyöngyszemeket" oszd meg velünk is ;)

Vicsok, már a vacsorát készíted? :) Ügyes vagy. Nálam most lesz ebéd.... eddig sem éheztem, most egy kis grillsajt és zöldség lesz. Este pedig valami gyümölcs és tejecske.

Lányok! Ti is sok tejet isztok???? Nálunk heti egy karton tej fogy el :shock:

Missi! Jó hajfestést!

CukI! Én is gratulálok a 32. héthez, tudom, hogy neked ez nagy forduló, ezt nagyon vártad.

basszus, Heléna nagyon csuklik.... épp tegnap dicsekedtem vele, hogy nem csuklik, erre tessék :D

büngyike

Sziasztok!

Babkocsi ügyben köszönöm a biztatást! :)

Büngyi
A képen sötétebbnek tűnik, de ilyen a színe, mivel a párom nem ment bele a narancssárgába- nem akar "kukásautót"-férfiak :D Én meg nem mentem bele a dögnehéz nagykereskes sárga kocsiba-így lett ilyen színű, de praktikus, könnyű kocsink.

Masi
80 ezret kóstál a kocsi.....sokalltam eléggé, de ezt ajánlotta nekem a legtöbb gyerekes ismerős azokhoz a kritériumokhoz, amiket felsoroltam.

Büngyi
Köszi a tippet Kika ügyben, én is ott akarom megvenni a szoptatós fotelágyamat- riasztottam is apát, aki nem repesett az ötlettől, hogy este 8-kor még menjünk el oda, de hát én meg elintéztem neki az osztrák szállásfoglalását az egész íjászbandának, és ezt kértem cserébe :)

Evu
Csak kitartás az ilyen nőcikhez :D Nekem ma nagyon jó tapasztalatom volt osztrák panziósokkal, mivel folyton az angolt használom, jólesett egy kis németezés- ráadásul nem lettem rosszul az akcentusuktól sem :)

Mindenkinek szép napot, átvedlek házitündérré!

Évi

> Kép
evarga

Évi, nincs mit :) Ha jól emlékszem 40 ezer alapból és ebből jön le 10%. Nagyon kényelmes és praktikus. Apuci nem akart venni, de amikor vasárnap a kikában beleült, akkor a szék meggyőzte ;) Ultrakényelmes, ennek ő sem tud ellenállni. A nightshoppingot is ő fedezte fel.
Egy kincs ez az ember !

büngyike

shepy, masi, tobbiek : BELVAROS : aki meg tudja oldani pl hogy remek Szabadsag teri zolddel korulvett jatszoterre vigye majd a gyereket hintazni :), vagy aki az oktogon kornyekere szivesen jar majd egy kavera, amikor elegunk van a pelenkakbol es az orrszivibol :)

bungy, ertelek. a Vince nalunk is listas nev ! imadom ! (te amugy merre laksz ? , jut eszembe a fentiek alapjan...)

csak mert tok jo lenne, ha kesobb nem diliznenk be otthon 24 orat es ossze tudnank majd porontyokkal is futni

tobbieknek is udv, majd meg visszaolvasok,
De innek egy jo nagy koktelt ( nem alkoholmentest !! ) :):)
nem baj, meg ropke egy 1 ev es mar ihatom is..:)
bogyogyorgyi

Bogyo!!!!

Én nem a belvárosban lakom, de nem akadály kiruccanni az Oktogonra :) Vagy a Városligetbe hintázni.

Én is ugyanígy tervezem, ahogy te. Nem szeretnék a pelenkákban megfulladni 3 éven keresztül. Jó lenne néha szocializálódni is gyerek nélkül, úgy, mint az igazi felnőttek.

büngyike

Jaj, nem Ligetet írtál... A szabadság tér picit kiesik... de magoldhatnánk, ha nagyon akarnánk :)

büngyike

HALI!
MEGINT EEGÉSZ NAP PUNNYADTAM,BOCS HOGY KEVESET JÖVÖK!!!!
NAGYON MELEG VAN ITT NÁLUNK!DE HOLNAPTÓL LEHŰLÉS VÁRHATÓ ÁLLÍTÓLAG :lol: ÉJSZAKÁNKÉNT GÖRCSÖLGET A HASAM,NAGYON SZ.R.DE MA MAJD 2 MAGNE B -T VESZEK BE,MAJD MEGLÁTJUK A HATÁST.
HA NEM VÁLTOZIK,BESZÉLEK A DOKIMMAL,NEHOGY AMÉHSZÁJ SZARAKODJON,MÉG KORAI LENNE :roll:
BOCS ,HOGY MOST SENKINEK NEM ÍROK KONKRÉTAN,DE NAGYON KÉSZ VAGYOK,MOST MEG MÉG MEHETEK ANYUT INJEKCIÓZNI :(
Kép Kép
geosel.klara

Új vonalzót csináltam :) Az a sok virág olyan csiricsáré volt már :?

büngyike

Klára, semmi baj, majd jössz, ha van időd. Most én is lépek le. Sok a dolgom...

büngyike

Büngyi - nálunk az a rendszer, h mindig vacsira főzök, úgy h ,maradjon nekem is ebédre és a párom is tudjon vinni belőle. Náluk nincs benn kaja.. :?

Tej - vannak napok, amikor megiszok többet, de most a héten felé sem tudtam nézni. Amúgy is csak kakaónak tudom meginni..
Csuklás - lsd előző oldalon - légzést tanul..

Évi, kukásautó :D hihihi

Bogyó - egy koktél nekem is lecsúszna.. :wink: még alkoholmentes is lehetne, csak lenne aki megcsinálja, idehozza, és közben pálmafalevéllel legyezgetne....

Klári - egy kicsit én is görcsöltem ma, v igazából nem is görcsök, inkább összehúzódások.. :? nem kellemes, de fekve kibirom

Megyek, iszok valamit, a koktélra beindult a nyálelválasztásom..

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Hali!

délelőtt behalt a babanet, nem tudtam felmenni egész mostanáig.

Nem hiszitek el most telefonált az asztalos, hogy holnap délután jönne szerelni bababútort, hát mondtam neki, hogy máról volt szó, meg, hogy holnap nemigazán jó mert elmegyünk a balcsira és csak hétfőn jövünk haza. Erre persze húzta a száját, de úgy néz ki hogy akkor jön kedden reggel. Hurrá lesz bababútor végre!!!

Hát Bogyó, nekem sajna ez elég messze van Békáscitytől, de azért Sheepy itt lakik a közelben és még Csilla is egy darabig, így remélem majd néha velük összefutunk egy Coffera!

Évi: ez nem is volt olyan vészes.
Ma végre én is összeraktam a babakocsit a tesómmal igaz, hogy vagy fél órát szórakoztunk vele, mire mindennek megtaláltuk a helyét, meg végigtanulmányoztuk, hogy mit hogy kell és lehet állítani.

Kép
masika

Tidi: jó ez az oldal amit felraktál, itt is azt írják, hogyha az anya 0-ás akkor a papától is vesznek vért. Hát most már passzolom a kérdést, majd kitalalják ha megyek vérvételre legközelebb, hogy akkor most kell Apa vére vagysem.

Viszont azt nem tudtam ,hogy az Önkormányzat is ad egy egyszeri támogatást ha megszületik a babó. Már amelyik ad, de majd ennek is utánna járok.

Plussz, sulikezdésre át kell kérnem magam táppénzről THGY-ra mert csak akkor ingyenes a tandíj. nehogymár valami egyszerűen menjen!

Na elugrom Apáért a dolgozóba, mert ma BKV-val van szegény és nagyon meleg van kinn.

Csajok, ha ma már nem lennék, mindenkinek nagyon jó hétvégét, majd hétfőn este jövök.
Pihenjetek sokat!

Kép
masika

Sziasztok !

Én is egész nap izzadtam mint egy ló, már vagy 6 x tusoltam .

Vicsok:Ha nálatok már végzett a pálmaleveles kisinas , küldd már át léci a III.ker-be is :-)

Masi: Én már néztem támogatás ügyben az önkormányzat honlapját, de sajna semmi infót nem találtam ,pedig izgatja a fantáziámat nagyon !
Megnéztem a nyomtatványok között is ,hogy van -e valami kitöltendő hozzá , de az is negatív :(
A védőnő biztos tudni fogja, mert itteni őslakos, de 3 hétig még nincs elérhető közelben.
Asszem felhívom a szociális osztályt és megérdeklődöm.

Most már végkép nem értem a vércsoportot. Én O-ás vagyok RH+, apa A ,RH+ ,tehát elvileg nem kéne, de akkor most mégis . Még jó,hogy az orvos tudni fogja :P

csuklás : kitartóan folytatódik, ha így megy tovább olyan tüdeje lesz a gyereknek ,hogy csak na ! - Persze ez nem is árt egy tengerbiológusnál :lol:

Bogyó : Egy picit odébb van az Oktogon a babázáshoz, meg nem biztos ,hogy ott olyan jó lenne a levegő ,hogy eljöjjek a Duna part mellől, de ha lesz kimenőm szívesen csatlakozok .
A Városliget már jobb ötlet, úgyis ott az Állatkert , meg minden ...

Evu : tele van hülyékkel a világ , ne bosszankodj ! Biztos hamarosan találtok valakit a helyedre .

Kép
sheepy

Cuki : Nem is gratuláltam a 32.héthez !

Most ,hogy már ezen is túl vagytok , remélem megkönyebbültél !!!

Büngyi : Jó vásárlást , mi is lehet,hogy elmegyünk este , ha nem lesz ilyen meleg.
a Kikában állítólag babarucik meg mindenféle babás dolgok is vannak, és állítólag a vásárlás értékének 10 %-át kupon formájában vissza adják.

Kép
sheepy

Masi, jó hétvégét, jó pihit neked :D

Holnap apa éjszakás lesz.. :evil: ami egyrészt jó lesz, mert egész nap itt lesz velem, másrészt meg utálok egyedül aludni :(
Meg holnap megyünk az új ágyunkért (ma felhivtam őket, kész van, mehetünk holnap) és most egyedül aludjak először az új ágyban :!: :?:

Mondta, hogy bemehetek vele, legalább segítek egy kicsit neki...

MEg így nekem kell vezetni szombat reggel, megyünk anyuékhoz.. :evil: hrhrhrh
Ha igy belegondolok, egyre rosszabb..

Na, jók legyetek, még lehet, hogy holnap este még benézek, de hétfőn jövök 8)

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Sheepy és aki a kikába megy, én ott vettem 3 db-os bodyt 890 Ft-rt, meg a dinós "kifogó" türcsit.. De majd irjátok meg, ha láttatok még valamit jó áron

Anikó
Kép
Kép
vicsok

belvaros: azt hittem akik kerdeztek Masi, Shepy mind itt laktok, de hat Bekas odebb van...majd a Szigetre kimehetunk pl- az is jo. en a Ligetet nem annyira szeretem
Bungyi, akkor mindenkepp majd nyelbeutjuk a dolgokat !! majd priviben ledumaljuk-en fobias vagyok :) - ja, ebben nem hasonlitunk :)
vicsok, palmalevel eszembe se jutott...en ma mojitot keverek a baratoknak, en meg iszom rum nelkul :( nem baj :)
klari, jobbulast anyukanak
masi, ez kerulettol fugg, hogy melyik Onkormanyzat ad ? tudsz errol tobbet ?

LANYOK : a 32. - 37. het kozott mentek vmi vizsgalatra ?? en ugye eleg keveset jartam dokihoz, de most meglepodtem, hogy az enyem azt mondta, hogy majd akkor a 37. heten talalkozunk.
Amugy a vizeletem rendben van, vagy mar mondtam ?? HURRAAA :) semmi bajom es Kisbogyonak sem
bogyogyorgyi

vicsok, mit csinal Ember, hogy ejszakas ?
bogyogyorgyi

bungy, jo az uj vonalzod ! egyszerubb es nagyszerubb. micsoda szojatek. -sziporkazok :)
bogyogyorgyi

Sheepy :) :D :D Ezt már most tudod?Tengerbiológus!Az jóóó :D

A hajam nem lett nagy szám,de legalább 1 árnyalattal világosodott végre!Próbálok lassan a régi jo halványszőkéhez visszatérni,de brutál modon most ugye nem szőkítünk!!Így is 2x mostam hajat,mert hátha nem jol mostam le először :D

Én nem zuhanyoztam,majd este!Minek??5 perc mulva ugyis ugyanolyan büdi vagyok :shock: :D ,ráadásul ma kisem mozdultam.....!Szóval nem vagyok ma vmi szociális! :D

De most viszont ideje lesz beállnom a tus alá!Drágám borotválkozik...én addig beállok a kádba :D

Mostanság egyre izgatoottabb vagyok,de gondolom ezzel Ti is igy vagytok,ahogy közeledik az idő!!És egyre jobban kötődöm kis babucimhoz!!Imáádomm!!! :) :wink: És persze egyre többet aggodalmaskodom is... :? :?

Missfried
Kép
missfried

Bogyogyorgyi én kedden megyek dokihoz és védőnőhöz...kíváncsi leszek a vizeletemre meg persze kilomra..stb!Jó lenne egy uh is,de tuti kihagyja a doki.... :? :shock: :shock:

Missfried
Kép
missfried

na, missi is befutott.:) biztos jo lett a hajad.
miert hagyna ki az uh-t ? nem szereti csinalni a doki ?
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Bogyógyörgyi, tudtam, hogy tetszeni fog az új vonalzóm :) Milyen fóbiád van?, ezt nem értettem....
Örülök, hogy jó lett a vizeleted. Ez nem volt kétséges, ügyes vagy és egészségesen élsz.
Az oktogont nem babás bulira írtam, hanem baba nélkülire!!!! Egy kis reszet a sok pelus után. Szerintem hazudik, aki azt mondja, hogy nincs szüksége rá!

Masika! Jó Balcsizást! Végül hol fogtok aludni?

Önkormányzatos támogatás kerületenként változó! Én úgy tudom, hogy a védőnőknek kell legyen infojuk erről, én legközelebb megkérdezem az enyémet.

Missi! Nagyon jó lesz a világosabb haj, majd kérünk képeket :)
Nem baj, ha fokozatosan világosítod, az terhességen kívül is egészségesebb, mintha egyszerre leszednék a színt.
Neked is jó lesz a vizeleted, ne aggódj! Hétfőn nem tartunk gyümölcsnapot? ;)

büngyike

Sziasztok!

tegnap voltam a dokinál kontrollon. most nagyon kedves volt. végignézte a leleteimet, és azt mondta, hogy minden oké. a méhszáj zárt. a baba jelenleg (30.hét) fejjel felfelé tartózkodik, ill. haránt, de még megfordulhat. mindenesetre jelezte a doki, hogy ő ha így maradna császármetszést fog javasolni. én biztos nem fogok ebben az esetben ellenkezni vele…
mondtam, hogy szeretnék szülésznőt választani, erre adott is rögtön két nevet telefonszámmal, hogy érdeklődjem meg ráérnek-e. de alapvetően bárki megfelel a kórházból, mondta.
hazafelé megjutalmaztam magam egy kis fagyival a Daubnernél. túl közel van a doki rendelőjéhez…

Sheepy,
Én is így döntöttem volna, ahogy te. Ne fájjon a szíved a kókuszmatrac után…

Gabi,
gratula az átforduláshoz.
én pont most olvastam utána, hogy mit lehet tenni. letérdelni a padlóra, feneket feltolni és a fejet a talajon összefont karral kell fektetni, így maradni kb. 10 percig, naponta 2x. ekkor a medencénk magasabban van a gyomrunknál, a kisbaba feje lebeg, ez arra készteti, hogy a feje a medence felé forduljon el.

Masi, írd meg hova mentél kismama tornára, milyen volt és mennyibe kerül. Most mindenhol nyári szünet van még, és nem tudok sehova se járni

Évi,
nagyon jó a babakocsi, gratula!

Tidi,
én úgy érzem kicsit kevesebbet mozog, mint pár héttel ezelőtt.
nálam nem szüléses álmok vannak, hanem szoptatósak…

Aki a Kikába megy, annak jó bevásárlást!

Üdv,
Ági

Kép
agi29

bungy, ja - jo a gyerek nelkuli kavezas,stb - de gyerekes program is koll. fobiam van :) hogy en pl ki nem adnek talalkozora a neten infot, csak priviben es tel szamot stb is. szoval ha pl talalkozunk, azt nem a babanetre fogom feltenni.
majd en is megkerdezem a vedonot, jo otlet
bogyogyorgyi

Na halihóóó!

Na! Megjártama kozmetikust! IIIsteniii volt! Most pedig itt kortyolom a koffeinmentes levezető kávémat. A párom is elment dolgozni, itthon volt aludt egy kicsit és ment megint. Még jó, hogy van jóminőségű fotó róla itthon! :roll: Összeszedem magam és nekiállok takarítani, a mosás már bent van.
Ti mit csináltok 20.-án??

Missi Szőőke haj hmmmmmmm!! Én is visszaszerzem majd, szopi után! :D Rafinált vagy! Apa mellett mindjárt megjött a kedved a zuhanyzáshoz.... :lol:

Büngyike Igazán csudaszép az új vonalzó!! :D

Vicsok Egyedül valóban nem olyan jó egy új ágyon!! Meg még egy régin sem... :roll: Ha tusz menj be vele dolgozni én is mennék a Párommal ha lehetne... :shock:

Cukika Gratula a 32. héthez! :D Akartam kérdezni, hogy mennyi szokott Neked lenni a magas pulzusod?? Nekem alapból 107-110 szokott lenni, állítólag ettől érzem úgy magam, mintha "lebegnék". Mondjam a dokinak, vagy ez még nem olyan sok?? Te nem vagy tőle rosszul? Vagy írtad csak nem figyeltem, ha így van, ne haragudj! :oops:

Évi Nagyon szép a babakocsi!!! Akkora élmény, hogy már megvan ez is, nem!!! Tök jó! Gratulálok!!

Orvosi ellenőrzések Én 4hetente járok. A dokinál van UH, így mindíg megnézzük névtelen kislányunkat. :roll: :oops: :D Legközelebb a 34. héten kell menni. Ez nagyon durva, hogy nem nézik meg gyakran! Pedig az ember rendesen fizeti a TB-t. Ezen felül esetleg a magándoki "zsoldját" is le kell perkálni, ami szintén nem kevés. És ennek ellenében egy ilyen belesz..ós terhesgondozást lehet kapni!!! Grrrrrrrrrrrrrr! :evil: Ez nagyon bosszantó!

Na ebben a nagy bosszankodásban megyek és tornádóként fogok átrohanni a lakáson!!!
Vendég

agi, meg meg fog fordulni a babad, ne felj...sokszor csak a 37. hetre fordulnak be.
nem vagyok edesszaju, de a Daubner az csucs ! imadom,,,
mav ban, hetfon es szerdan 2 tol 3 ig van kismama torna, 500 ft, Podmaniczky u.rol a bejarat. portanal kell a gyogytornat keresni, nekem egy baratnom jar es nagyon dicseri

LANYOK : a 32. - 37. het kozott mentek vmi vizsgalatra ??
bogyogyorgyi

Bogyógyörgyi! Hát persze, hogy nem itt beszéljük meg. Mondjuk a nagyobb volumenü találkozókat, ahol többen vagyunk meg lehet beszélni itt, de a kisebbeket nem.
Gyerekes programokra is találhatunk helyszínt, szerintem nem lesz akadálya. Persze, hogy őket is szocializáljuk majd :)

Ági! Nagyon jó hírekkel jöttél! Nekem fejfekvéses volt a 31. héten, mégis azt mondta a doki, hogy ez még nem fix, nem kell örömködni, amjd a szülőszobán... ha ott is az lesz, akkor van Hawaii. Úgyhogy a tied is megfordulhat még akár többször is!

büngyike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?