A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok!
Gerendai Zsuzsi: A keresztcsont az a gerincoszlop része, úgy kb. a medencecsonttal egy magasságban, 5 db. csigolyából nőtt össze, és alatta már csak a csökevényes farokcsigolyák vannak.

Elif: Tényleg gyönyörű dolgokat tudsz készíteni! De nekem nem meglepő, mert anyukád régebben is hozott be mutatóba egy-két művedet. :)

Nicko: Mi már megvettük a matracot, a Minimanó Centrumban (árak is vannak a neten) teljesen kókuszrostból van. Mivel az ágyat ajándékba, használtan kaptuk, úgy voltam vele, hogy a matracon ne spóroljunk. :wink: Azt olvastam a kókusz matracról, hogy jót tesz a baba gerincének.

Altatás kérdésben szerintem úgyis a gyermeken múlik majd, hogy melyiknek milyen módszer válik be. Én egyenlőre úgy tervezem, hogy az esti (kb. 7-8 órai) szopás után berakom az ágyába, a másik szobába (kicsi a lakás, úgyhogy biztos meghallom ha nyöszörög), a párom úgyis fenn van általában éjfélig, és ha felébred utána a következő szopi után az első időkben az ágyunk mellé lerakott mózesben alszik tovább. Persze lehet, hogy teljesen másként alakulnak a dolgok, hiszen ember tervez baba végez! :D

Tegnap először sikerült a férjemnek kommunikálni a babóval, bekopogott neki, és ő rögtön válaszolt rá :) Néha viszont egész nagyokat mozdul, és próbálja átrendezni a belső szerveimet, múltkor például egyszerre a hasam két oldalán szeretett volna kijönni, gondolom a fejével, meg a lábával mozdult egyszerre. De legalább jövőhét kedden meglessük végre a 4D-s ultrahangon őkelmét!

Crocus
Kép

Kép
crocus

Sziasztok lányok!

már jó régen nem jártam erre,de ma már kicsit jobban vagyok,nehezen keveredünk ki a betegségből.Nem nagyon olvastam vissza ezért csak néhány dologra reagálnék:elsőnek elifnek mondanám,hogy egyszerűen hihetetlen amiket csinál,negyon irigylem érte,fantasztikus a kézügyessége.

kiságy és szekrény témában nekem nagyon szerencsém van,mert a párom ASZTALOS,és ő csinálja ezeket a dolgokat,de majd csak januárban.

Valaki kérdezta,hogy ki lakik tatán,mert szeretmének 3napra ide jönni,hát én lakom itt.Szívesen körülnézek szállásügyben,csak mondja meg,hogy kb.mennyit szánnának egy szobára éjszakánként és akkor biztosan tudok ajánlani helyet.

A pocakról annyit,hogy az enyém is nagyot nőtt,és most már tud hullámozni rendesen,de ez még jó érzés,de Kisbalázs azért tud már akkoát rúgni,hogy apja kezét lerúgja a pociról,vagy ha hallgatózik befelé,akkor szépen fülön rúgja drága,apa meg is dorgálja érte...

Verus,annyira sajnálllak a bicólopás miatt, és imádok bicózni és ha ellopnák a bicómat-amit én pripának hívok-nagyon magam alatt lennékés szeretném pusztkézzel megölni az illetőt,undorító emberek vnnak.

Ne,hrgudjtok,de tényleg csk beleolvsgattam az elmúlt napok történéseibe,örülök,hogy gondoltatok rám,de ezért most nem is tudok máshoz hozzászólni,remélem mindenki jól van és a pocaklakók is szépen növögetnek.

volt szó az influenza oltásról is és én utánanéztem és van olyan oltás amit kismmák is megkaphatn a 2. és 3.trimeszterben,mjd hétfőn tanácsadáson megkérdem a nődokit,hogy ajánlja-e.

Most megyek,befejezem a paradicsomos káposztátát,de később mág visszanézek,hátha tudok segíteni annak aki tatára akar jönni.

Mindenkinek szép napot,már megint regényt írtam,nem lenne csoda,ha végig sem olvasátok...

Kép
nilabali

Sziasztok!

Ma vettem magamnak még egy szoptatós hálóinget, így megvan a 3, és Bencus kapott az ágyára egy zsebes tartót a Baby Outlet-be! :) És ami a legnagyobb öröm volt számomra, hogy elkísért a férjem :) , pedig most volt 3 napot éjszakás, nem sokat aludt! :(
És még beszereztük egy-két karácsonyi ajándékot is! :)

Julcsi: Hát én is tegnap könnyekig hatódtam, hogy ennyire lelkes, olyan jólesik! Egyébként a héten meséltem a védőnőmnek, hogy a férjem alig várja, hogy fürdethesse Bencust, és azt mondta, hogy az ő körzetébe nagyon ritka az ilyen apa, általában meghagynak mindent az anyának, örült hogy ilyen lelkes apuka! :lol:

Elif: Nagyon jó ötlet a férjednek a könyv karácsonyra! :lol: Ő is nagyon tájékozott már, ha így ajánl neked könyveket! :)
Nagyon szép a zsebes tartó :) , kár hogy én nem vagyok ilyen ügyes :( ! Csatlakozom Eszterhez, ha esetleg indítasz tanfolyamot!? :wink: :D

Nicko: Örülök, hogy tetszik a Suttogó neked is, sok embernek nem szimpatikus a könyv, hát nem vagyunk egyformák! :roll:
Nekünk kókuszmatracunk van, a védőnő ajánlotta!

B79andi: Hát a fürdetést már nálunk is lefoglalta apa! Olyan rendesek ezek az Apukák! :lol:

Edina: Én még nem olvastam el a Suttogót, csak belelapoztam! Nekem ez alapján szimpi volt! Persze én se szigorúan a könyv szerint akarom nevelni Bencust, de vannak benne nagyon jó tanácsok szerintem, de nem vagyunk egyformák, sok embernek nem szimpi!

Iricc: A szoptatásos könyv tényleg szuper, eddig tartottam a szoptatástól egy kicsit, ez a könyv sokat oldott a félelmeimen! A kórházba is be fogom magammal vinni! :)
zsu83

Crocus: Akkor ez nagy élmény volt a férjednek! :lol: Majd ugye hozol uh képet? :wink:

Nilabali: Örülök, hogy már jobban vagy! :)
zsu83

igaza van stellynek a könyvvel kapcsolatban. biztosan elolvastatok már pár könyvet és biztosan nem fogadtatok meg minden tanácsot vagy ha éppen nem ugy történt veletek int ahogy a könyv irta, akor sem keseredtetek el. ártani biztos nem fog ha elolvassa aki szeretné, aztán mindenki maga dönti és majd ha babo itt lesz az élet ugyis hozza, hogy megfogad e belöle vmit vagy nem. én mindig azt mondom lehet h pont egy ötlet lesz benne ami nekem használni fog. mindenki más, soha nem lehet tudni.

én is azt hallottam h a kokuszmatrac szupi. mi is annál maradunk azt hiszem.

nálunk babo nem akarja prezentálni magát ha a férjem társalog vele. mindig meg akarom neki mutatni este milyen élmények érnek de sajna nem akar :? bezzeg amikor nincs itthon akkor kézzel-lábbal,de olyan gyorsan néha :D

Kép
Kép
nicko

Bocsánat, egy dolog még eszembe jutott a könyvvel kapcsolatban: Van benne egy olyan rész, ahol kifejezetten lebeszélik az anyukákat a szoptatásról, ami azért vicces.

Kb. ilyen stílusban: Mielőtt a szoptatás mellett dönt, gondolja át a következőket: Szeretné, ha kisbabáját más is megetethetné, nem lenne mindig Önhöz kötve? Jó lenne időnként eltölteni a férjével egy-egy kellemes estét kettesben? Vissza akar menni a munkahelyére? ...és hasonlók...

Nekem az egész elég amerikai stílusban íródott, a lényeg, hogy gyorsan megkaphassa a gyereket a babysitter, és addigra minden szokása kialakuljon.

Elnézést, nem akartam senkit megbántani, a nem mászkálós, susogós-ütögetős módszert pl. eldöntöttem, hogy kipróbálom, már csak a gerincem miatt is, de az alapelvekkel nem értek egyet. Nem gondolom, hogy attól lennék a gyerek rabszolgája, hogy - főleg az első időszakban, de lényegében az egész életemben :lol: - az ő igényeit helyezem előtérbe a sajátommal szemben. Nekem ez sohasem volt megerőltető vagy terhes, egyszerűen ezért vállaltam gyerek(ek)et. Az anyukám és apukám engem is ebben a szellemben neveltek (persze mindenféle szakirodalom segítsége nélkül), amiért a mai napig nagyon hálás vagyok nekik.

Bocs, most tényleg befejeztem!

Kép
mist

Elif: hát én teljesen le vagyok nyűgözve!!! Hihetetlen, amiket készítesz.... Nagyon ügyes vagy, én is csatlakoznék a tanfolyamhoz!!!! :lol:

Én is a kókuszmatraccal kacérkodom, de egyenlőre mindenképp kiságy kellene... 8)

Nilabali: jó neked, hogy párod készíti a babaszobát! Az azért nagy könnyebbség lehet!

A fürdetés nálunk is eldöntött kérdés... Apa hallani sem akar arról, hogy ne ő fürdesse!!! :lol:
Szinte minden reggel, amikor felébred elmeséli, hogy éppen mit álmodott Babócáról. Sőt, az egyik éjszaka félálomban mesélte, hogy megszólalt Vendel, és hihetetlen, hogy egyből felesel vele... :lol: :lol: :lol: Ezen olyan jót kacagtam... Mondtam is neki, hogy csak nem attól fél, hogy hozzá fog hasonlítani a fia, már ami az önfejűséget illeti.... :roll: :lol:

Stelly: nagyon egyetértek azzal, amit írtál... Szerintem is az a legfontosabb, hogy következetes nevelést kapjon a baba, és tudja, hogy hol vannak a határok, milyen elvárásoknak kell megfelelnie....
Valamint, amit még szintén nagyon fontosnak gondolok az az, hogy már ez a pöttöm kis ember is érezze azt, hogy számíthat rám/ránk, és igenis tudja azt, hogy ott vagyunk neki, amikor csak szüksége van erre... Nem hiszem, hogy ettől elkényeztetett lenne, viszont az érzelmi biztonság szerintem meghatározó fontosságú.

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Hát köszi köszi! :oops: Majd meglátjátok egyben az egészet, ha egyszer befejezem... :wink: 5-6 db-os szettnek indul, paplan, párna, fejvédő stb. (zsebes tároló anyagköltsége kb. 800-1000 Ft, de persze munka stb... szóval azért megértem a nem túlságosan elrugaszkodott bolti árakat is.)
Tanfolyam ötlet nem is butaság :roll: , persze kicsit más formában. Szóval... én bárkit nagyon szívesen látnék (mármint a topikról persze) szinte bármikor egy kis török nasival meg alma vagy zsályateával (már ha azt szabad) egybekötött kreatívkodásra így pocakosan és aztán babával meg pláne. :)
Segédeszközöket tudok biztosítani, lassan olyan a lakás mint egy hobbibolt, és szívesen segítek bárkinek bármilyen ötlettel is álljon elő csak a nagyobb alapanyagokat hozzátok és legfőképp magatokat. :D
Majd meglátjuk hogysmint lesz, de barátosnémmal azt beszéltük lehet csinálunk egy hobbis honlapot, meg esetleg teszveszen is meghirdetünk néhány kreálmányunkat, de ez még a jövő zenéje... :)

Kép
Kép
elif

iric: A Milos név anno nekünk is szóba jött. Nekem nagyon tetszik, és szerintem ez afontos, hogy a szülőknek tessen, a többiek meg majd megbarátkoznak vele. A házasság egyszerűbb??? Hát, nem tudom. Megkérdezem apát! :wink:

stelly: igen tudom, hogy a kemény egészséges, mi is azért döntöttünk anno mellette. De hát a nagyszülők... :D Igaz, hogy szerintem ez is baba függő. Majának már nagy ágya van, és puha matraccal, és úgy veszem észre, jobban szereti. De lehet, hogy csak a nagyobb hely miatt. Ki tudja.. ő meg nem mondja. :D

Lányok, kicsit félve olvasom a Suttogós hozzászólásokat. Szerintem ez a könyv nagymértékben megosztja az anyukákat. És sokszor háborút indít. Az én régi topicom pl miatta szűnt meg. Annyira megosztotta, hogy akik szerint jó, azok mást nem is tudtak elképzelni, akik szerint meg nem, azok meg hallani sem akartak róla, és útálták, ha valaki reklámozta. Szóval csak azt akarom mondani, hogy tökre jó, hogy megbeszélitek a véleményeteket, de csak óvatosan!!! Nem lehet tudni, kiben mit hagy.

Bocsánat, de ezt mindenképpen el akartam nektek mondani.

Hívtam a dokimat, és 8 lett a cukrom. :cry: Szomorú. Dietetikushoz küldött, diétát beállítani. Bár azért örülök, mert Majával anno 10,6 volt, tehát ez jó eredménynek számít. De azért... reménykedtem. Most kíváncsi vagyok mit fog mondani a dietetikus, lesz hozzá pár kérdésem. Bár már kezdek hozzászokni a diétához. Majával 150g-os szénhidrát diétán voltam, kb az éhenhaláshoz elég. De legalább nem jönnek fel a kilók. Bezzeg utánna... úgy néztem ki, mint egy bálna!!! Végülis örülhetek, mert már plusszal indultam Eriknél, és legalább a diéta miatt összességében jó leszek. :D

Hogy én mindig ilyen hosszan tudok írni.... :roll:

Kép

Kép
b79andi

Nilabali: nagyon köszi a segítségedet, én szeretnék menni Tatára amikor a Vadlúd sokadalom lesz, plusz vasárnap is, tehát 2 éjszaka, 3 nap. Szóval nem vágyunk semmi luxusra(szauna, medence ilyesmi), párom szeretné, ha közel lenne a központhoz, mert ő a tavat szeretné fotózni korán reggel akár, na és az ára, hát kettőnknek egy éjszakára maradjon azért 10 ezer alatt. Kb ennyi, de ahogy mondani szokták, minden megoldás érdekel... :lol:
Köszönjük a segítségedet. :P

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Nicko: Azért ne add fel, előbb vagy utóbb a férjednek is fogja magát produkálni a babuci! :) :wink:

Amy: De jó, hogy a férjed is babalázba van! :lol:

B79andi: Sajnálom a cukoreredményt! :( Neked is sok kitartást a diétához!
zsu83

Elif, én szuper ötletnek tartom a közös kreatívkodást a te irányításoddal, és ezennel be is nevezek, légyszi írj fel a névsorba. :D És nagyon tetszik a zsebesed. Kérdésem, hogy ki mit tesz bele, hasznos-e?

Julcsi, köszi a kimerítő választ, megpróbálom az ajánlott pszichológust megkeresni. A könyv pedig nagyon szimpatikusnak tűnik, azt hiszem jó a megérzésed velem kapcsolatban, meg is fogom venni, ha tudom.

Stelly, abszolút osztom a véleményedet, szívemből szóltál. :lol:

Crocus, köszi a felvilágosítást keresztcsont ügyben. Mindig mondják a mamák, hogy fáj, szerencsére eddig én még a tájékát sem ismertem.

Ja, és én is a kókuszmatracra szavazok, nekünk is az lesz a bölcsőben.
Képzeljétek, voltam ma a Brendonban, vettem 2 nagyon csini felsőt. Lehet, hogy nem a legolcsóbb hely, de sürgősen kellett a csinos cucc, mert szombaton lesz a 15 éves osztálytalink. Nagyon várom már, az eddigieken mindenki mutogatta a fotókat a gyerekéről, és nekem nagyon rossz volt, hogy szinte már csak nekem nem volt kit mutogatnom. Na de majd most... :lol:

Na és a szuper hír: Felvették a telefont a diabetológián, hurrrrrrrááááááá!!! :lol: És ennek eredményeképpen holnap már mehetek is reggel 7-re éhgyomorra, hogy lássuk, mi a helyzet. Nagyon kiváncsi vagyok, mit mutat ki. :shock:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

zsuzsi: a zsebes nálunk egyrészt díszítőelem ez már biztos :D, másrészt fantasztikus betonfalunk van, azt nem szeretném szétfúrni, így polc kilőve, bútor nem fér sok, mert kicsi a hely, teljes babacucc a hálószobába költözik, amíg mi nem költözünk innen... :) Szóval, ha valami az ágy körül kell majd, az ebbe kerül, ha nem kell semmi, akkor lesz benne sok nyuszi meg maci meg oroszlán. :)

Kép
Kép
elif

Gerendai Zsuzsi: Azt hogy mit teszek a zsebes tárolóba, nem találtam ki, de az biztos hogy Bencus majdani kedvenc kis játékai ott kapnak helyet! :lol:
Nekem is be kell szereznem valami alkalmi cuccot, mert dec. 13-án szalagavatóra megyünk! :)
Gondolok rád reggel, majd írd meg mi volt!
zsu83

Feltehetem a linzer receptet a közösbe, ha gondoljátok...

Én is a kókuszmatracot hallottam a legjobbnak, szerintem azt is fogunk venni...

Elif, nagyon szép az új műved! :lol:

Stelly, tetszik a kiságy. Nagyon édes. :)

Én biztos nem engedem át apának a fürdetést 100%-ig. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Gjéti: Igen, várjuk a linzer receptet! :lol:
zsu83

Hát ez az! Egyetlen egy könyv sem oszt meg így anyukákat.
Befejeztem!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok,

Julcsi ferje vagyok, Isti.

Draga felesegemnek ma hajnalban folytatodott a hasfajasa, illetve elviselhetetlenne valt, ugyhogy reggel bementunk a SOTE-ra.
Bogyesz-al minden rendben, mehszaj zart, viszont vakbelgyulladas gyanuval tovabb kuldtek a sebeszetre.

Delutan 3-ra sikerult kizarni a vakbel gyulladas lehetoseget, bar eleg nehezen talaltak meg UH-on, viszont talaltak egy cisztat a jobb petefeszekben.

Sajnos tovabbra sem tudni mi okozza pontosan a fajdalmakat, ugyhogy bent tartottak megfigyelesre...

Hetfoig biztosan bent tartjak.

Ha van valami friss info, jelentkezem. A lelkemre kototte :)

Udv.: Istvan
julcsi-79

Nagyon-nagyon szorítunk, hogy semmi komoly ne legyen Julcsival éa Marcival!!!! Add át neki légyszi, hogy innen kb. 30 ember küldi nekik a pozitív energiát!
Andi

Kép
Kép
abencze

Julcsi és Isti, nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen, és kiderüljön, mi okozza a fájdalmat. Meg hogy Julcsi újra rendbe jöjjön, jól legyen. Kitartást nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Én is csatlakozom, jobbulást Julcsinak!!!

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Julcsi: nagy-nagy szorítás! Biztos minden rendben lesz!!! Lényeg, hogy zárt a méhszáj, én már csak tudom. :wink:

Nagyon sokat írtatok, visszaolvasni is alig bírtam.

Ma voltunk dokinál, a jóhír, hogy a méhszáj állapota nem változott és csak így tovább adoki szerint. Két hét múlva megint kontrollra kell mennem. Továbbra is sok-sok pihenés, magnézium ezerrel. Számolom a napokat. :roll:

A Suttogóval kapcsolatban: nekem nagyon-nagyon nem jött be, sőt az anyai ösztöneimre figyelés helyett a könyvben írtaknak akartam megfelelni, ami eléggé összezavart. Szóval én azóta inkább nem olvasok csecsemőneveléssel kapcsolatos könyveket, inkább a megérzéseimre hagyatkozom.
yve

Sziasztok!

Julcsi: Nagyon szorítunk, és minél előbbi jobbulást Neked!
Isti: köszönjük, hogy jöttél, vigyázz a Kis családodra!!!

Yve: Jó, hogy jelentkeztél, már épp hiányoltalak!!! Örülök, hogy nem nyílt tovább a méhszáj, reméljük még jó sokáig így marad!!!! Drukkolok nagyon!!!!

Gjéti: mostmár mihamarabb kérjük a linzerreceptet... :P :wink:
Most linzerehetnékem támadt.... :shock: :lol:

Elif: levelezőn is indíthatnál kreatívkodós tanfolyamot..... :lol:
Mert az nagyon rossz lenne, ha 220km miatt én lemaradnék mindenről.... :cry:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Julcsi, Isti: Nagyon vigyázzatok a babára és a mamára! Minden erőnkkel drukkolunk és mellettetek állunk. Minden rendben lesz, remélem hamarosan kiderül mi a fájdalom oka, és megoldódik a dolog a lehető legegyszerűbben.

Amy: Csak szólj, hogy mi érdekel és már csinálom is hozzá a fényképsorozatos leírást csak Neked! :wink: :D (na meg persze annak, aki kéri :) )

Ma úgy néz ki megyünk Baby Outletbe mi is, lehet a végén lesz babakocsink... :roll: csak el ne kiabáljam.

Kép
Kép
elif

Én is jobbulást kívánok Julcsinak és drukkolok hogy mihamarabb rendbejöjjön!!!!!!!

Érdekes módon engem semmilyen babás könyv nem érdekel, pedig kaptam kölcsön 1-2-t, de ki sem nyitottam. Valahogy úgy érzem hogy majd a tapasztalat ( meg anyukám és más gyerekes mamák tapasztalata) majd átlendít a dolgokon.

A leírásaitok alapján az az érzésem, hogy nekem sokkal lustább a babám mint a kortársai. Én még nem láttam a hasamat hullámozni, sőt egyáltalán nem lehet vele kopácsolóst játszani és még sokszor alszom háton és semmi bajom sincs tőle. Persze mozogni mozog minden nap, meg kinyomja valamelyik "hegyes" testrészét, de egyáltalán nem olyan "durván" mint ahogy sokszor olvasom vagy mások mesélik. Remélem ez nem jelent problémát.

Én már alig várom hogy elteljen a maradék 10-11 hét, a munka(hely) idegesít, nincs már kedvem foglalkozni vele, úgy érzem nagyon hosszú lesz még ez az 1 hónap...

Andabella: Nálunk sem aratott osztatlan sikert a névválasztás, de engem ez például tökéletesen hidegen hagy... Úgysem tudsz olyan nevet találni, ami anyukádnak-apukádnak-anyósodnak-apósodnak-testvéreknek is tetszik.

Kép
cserkészkolbász

julcsi-79: Biztosan nem lesz semmi baj, kitartást és mi is nagyon szorítunk érted/értetek!!!

zsu83: köszi, ez van. :cry: Csak érdekelne, hogy a diéta, meg a sok "csalás" ellenére is így felment a cukrom, akkor most mit tegyek. Még szigorúbban? Kicsit érdekesnek találom, remélem kapok válaszokat szerdán a dietetikustól.

Boldog névnapot Olivérnek!!!!

És szép borongós napot anyuciknak, remélem ettől az időtől senkinek nem megy el a kedve semmi érdekes dologtól! :wink: Remélem esik a hó a hétvégén!!!!

Szép hétvégét Mindenkinek! Nekünk érdekes lesz, mindkét nap kisbabákkal találkozunk. Jaj, olyan érdekes, mert el sem hiszem, hogy lassan nekem is lesz egy iciri-piciri csomagom. Nézegetem a kisruhákat, és hihetetlennek tűnik az egész. És már csak 81 nap!!!

Lányok, mi az a "közösbe felteszem"?

Kép

Kép
b79andi

Sziasztok!

Julcsi, Isti: én is nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen, és kiderüljön, hogy mi a fájdalom oka. Aztán pihi!!!

Isti: nagyon vigyázz erre a lányra, és ne engedd dolgozni, tudom, hogy már amúgy is csak 1 hetet menne, de azt se engedd neki!!! És köszönjük, hogy írtál, várjuk a híreket!

Képzeljétek, lesz ágya a picúrnak!!! Meg kellett rendelni, de állítólag 3 hét, és meglesz!

Itt van róla egy kép, csak nekünk fenyő színben lesz:
http://www.minimano.hu/termekeink/babab ... biagy.html

Stelly: amit ti vettetek, az volt a 2. számú jelölt nálunk is, és csak azért nem azt választottuk, mert fenyő színűt szerettünk volna, mivel a szoba a galéria miatt alapvetően fenyő.

És úgy néz ki, hogy mégsem kell a Maszatkát anyakönyveztetnünk, Marcell lesz a kisfiúnk neve!!! Apa már gyakorolja is, már többször így szólította. A családi reakció nálunk még nem ismert, de el tudom képzelni :) Nem baj, majd megszokják!!!

Yve: Nagyon vigyázz magatokra te is, gondolok rátok!

Erika: a munka már engem sem tud nagyon lelkesíteni, de most már vághatjuk a centit, már csak 1 hónap!!!! Én dec. 19-ig megyek, és te? Mist: te meddig tervezed?

Stelly: neked meg már csak a jövő hét ugye?

Gjéti: épp most néztem a naptárra, Olinak boldog 0. névnapot!!! :)

Szép hétvégét mindenkinek, és drukkoljunk együtt Julcsiéknak!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Andi: mindjárt megírom priviben a közös oldal elérhetőségét!

Zsufi

KépKép
zsufi74

cserkészkolbász: ne aggódj, ez mindenkinél más. Majd eljön a te időd is, mikor gond az alvás! :lol: Nekem pl Maja olyan kis aprókat rugott, és viszonylag későn kezdtem érezni. Ha kidugta a valamilyét, és megsimiztük, akkor elhúzta. Most viszont Erik erőteljesen rugdos, az egyik pillanatban a hasam egyik oldalán érzem, a másikban a másik oldalon. Ha kidugja valamilyét, és megsimizzük, akkor ott tartja. Minden baba más. Már most is van személyiségük. A tiéd ilyen.

Kép

Kép
b79andi

Zsufi: köszi! Maya ágyatok lesz??? :lol: :lol: 8) 8) Nekem már ettől tetszik! :wink:

Kép

Kép
b79andi

Zsufi: december 20. szombatig dolgozom (munkanap áthelyezés :? ) Mist is eddig dolgozik.

b79andi: remélem így van, de érdekes módon ma még csak most kezd mocorogni, lehet hogy a közeledő hideg miatt, vagy majd születése után is állandóan alvó baba lesz :) Csak amikor már órák óta nem mozdul, kezdek egyre idegesebb lenni...

Kép
cserkészkolbász

Megjöttem. Tegnap voltunk a korházban. A doki bácsi megdicsért a cuki eredményeim miatt. Igy csak két hét mulva akkar csak megint látni.
Julcsi István vigyázatok egymásra. És természetesen várjuk a hireket. Nagyon rendes töled hogy igy informálsz minket , csak igy tovább. :)
Kérdés?:
Mi az a ECHO?????
Mert nekem arra kell mennem valami a babával kapcsolatos dolog amit csak a korházban csinálnak.Igy kell nekem dec.1.-re mennem a Baross utcai korházba.
Elif nagyon ügyi vagy.

Kép
háfi

Istvának üzenem hogy talán az epéjével lehet a gond.
Hali Rita
Már mint nem neki hanem a kedvesének.

Kép
háfi

Sziasztok!

Julcsinak és Istvánnak én is szorítok,hogy minden rendben legyen!!!!!!!!!

Gerendai Zsuzsinak szállásügyben:nagyon nehéz dolgom volt,mert arra a hétvégére az egész város tele vn,de találtam egy panziót, férjednek tetszeni fog mert a tó partján van közvetlenül,kb20m-re a víztől,ott van szoba azon a héten péntek-szombat éjszakára-gondolom vasárnap már nem akartok ott aludni-2fő részére reggelivel 11600Ft.Szerintem nem is rossz ár,mert ahol érdeklődtem,mindenhol drágább volt.másolok egy linket ahol találsz információkat,telefonszámot,de azt mondták,még ma kellene foglalni.

http://www.travelport.hu/szallas/EHotel ... &xcnl20678

Kép
nilabali

Sziasztok!

Julcsinak jobbulást, azt hiszem, hogy az a sok drukk, ami itt megy értük mindenképpen segíteni fog! Gondolunk rátok!

Zsufi, Erika! Igen, én is az ünnepekig dolgozom, de 20-án, szombaton már nem akarok bejönni :lol: . Az utódom kicsit húzza az időt, úgy néz ki, 8-ától jön csak, de nem baj, ott még lesz két hét az átadásra. Már én is vágom a centit, valahogy nekem az a tudat, hogy egy hónapon belülre kerültünk, már önmagában elegendő. :lol:

Erika! Ugye nem mondod, hogy a kellemetlenségeket hiányolod? :lol:

Elif! Én is beneveznék a tanfolyamra! :lol: Nem vagyok egy kézműveskedős alkat, de képzeld, a hétvégén tartjuk a nagylány szülinapi buliját, és karácsonyi képet fogunk csinálni a gyerekkel, decoupage-zsal, díszekkel, csillámmal, ami kell! Megvettünk mindent, a héten tartottunk egy próbát, ami nagyon jól sikerült, úgyhogy remélem, a szülőknek is tetszeni fog majd az eredmény! Nagyon helyes macis, karácsonyfás, angyalkás dekorokat találtunk hozzá, és szettben vettünk különböző mintájú szalvétákat. Úgyhogy hálás vagyok az eddigi inspirációért is!

Kép
mist

Háfi: az echo az nem maga az ultrahangos vizsgálat? (echo=visszavert hang).

Nem vagyok benne biztos, ha nem ezt jelenti akkor elnézést kérek.

Kép
cserkészkolbász

Bocsi,de nem írtam a neve Mónika Panzió.Remélem tudtam segíteni,és szép hétvégét kívánok nektek,remélem tetszeni fog és nyáron is visszajöttök majd.....

Mindenhol ennyire ronda idő van?????????Nincs is kedven kimenni,még kinézni sem az ablakon,ráadásul olyan szédőlgős vagyok ma,mindennek nekimegyek és nem tudok lefelé nézni,mert forog minden,talán vérnyomásprobléma lehet????

Mindenki vigyázzon magára és a baabára odabent,és julcsiéknak mégegyszer üzenem,hogy csak nyugi és pihenés szorítunk értük!

szép napot!!!

Kép
nilabali

Mist: tényleg gyanúsan jól vagyok! :D De gondolom majd elmúlik!

Kép
cserkészkolbász

Erika! Reménykedj csak :lol: ... A 30. hétben ez egyébként tényleg felháborító! :lol:

Kép
mist

Mennyit írtatok! Én a számítógépünkön dühöngök tegnap óta, hiányzik a teljes tálca és a menüsor, így kész tortúra bármihez is hozzáférnem. Egy egész délelőttöt eltöltöttem vele, de végül szerintem szakembert kell hívnunk hozzá :evil: :evil: :evil: :evil:

Suttogó: én nem olvastam, mint ahogy más gyermeknevelési könyvet sem. Szerintem, ha mindenki hallgat az anyai ösztöneire, és a józan eszére akkor olyan nagy baj már nem lehet. :) Azért félve jegyzem meg, hogy a családnak a gyerek megszületése után is vannak más tagjai is, pl. tesó, apuka. Nekik is vannak ám igényeik, érdekeik, amiket szintén nem szabad háttérbe szorítani. Pl. a nagyobbik lányom gyakran közli, hogy ő most kisbaba, és őt is kell ringatni, kanálkával etetgetni, mint a kisebbet. :? A házaséletnek pedig nem feltétlenül tesz jót, ha az egész fészekalja a hitvesi ágyban alszik. 1-2 hónap után a férjek egyébként is hajlamosak zokon venni, hogy kevesebb idő jut rájuk, mégha olyan úriemberek is, hogy nem teszik szóvá... :? Én a gyermekágy letelte után (6 hét) igyekeztem heti 1 estét a férjemmel kettesben tölteni, a gyerekeket a nagymamákra bízni. Szóval nem árt az egyensúlyt megtalálni-megtartani, ne minden az új jövevényről szóljon.

A zsebes falvédő gyönyörű, profi! Lehet benne tartani kisfésűt-kefét, kence-ficéket, cumikat, zoknicskákat-sapikat-kiskesztyűt, szóval egy csomó apró és folyton eltünedező dolgot.
:)
Julcsi: remélem nem lesz gond, mindenesetre megnyugtató, hogy a méhszáj ok.

Yve: de jókat olvasgathatsz most az ágyban! Használd ki! :)

Kép
kangu

A cukrosoknak részvétem, az én "jó" eredményem sem mentes némi trükközéstől :oops: Szóval én is igyekszem tartózkodni az édességektől (mondom ezt egy fél túrórudi után :oops: - dehát most dobtam volna ki amit a kölykök meghagytak :roll: )

Kép
kangu

Hallottátok a Honvéd-kórházas botrányt? Én csak azon csodálkozom, hogy csak most robbant ki. Én már kb. 1 éve hallottam a dologról anyukáktól- csodálkoztam is ezen az üzleti alapú hozzáálláson :shock: . Bár meg kell mondjam, bennem sem merült fel, hogy ez törvénytelen, mivel az utóbbi időben már a fene sem tudja, miért kell külön fizetni :?

Kép
kangu

Én lemaradtam mikor és mi történt.?????

Kép
háfi

Sziasztok!
bocs most rohanok nemolvasok vissza de a pocakmozgással kapcsolatban találtam 1 videot.....
http://www.indavideo.hu/39_hetes_pocak

Kép
zümis

Háfi: A vajudó nők egy részének pénzért addák az epidurált :?

Kép
kangu

Zümis: nekem ez a videó nem indul be, megint az én gépem szórakázik?!

Kép
kangu

Szia Háfi!
Az ECHO magzati szívultrahangot jelent, ha a sotéra küldtek, akkor valószínűleg Hajdú drnő fogja csinálni, én is nála voltam. 5-10 percig semmi mást nem néznek, csak a pici szivét, az ereket különböző színnel kiemelve. Az orvos nem mondta, miért küld el? Ez nem része a terhesgondozásnak, engem pl. több magzatvíz miatt küldtek.
Egyébként én is februári kismama vagyok, csak egy másik topicra szoktam írogatni, de titeket is olvaslak :)
Üdv!
kyra1980

Jé, ezt nekem is csinálták (Sote), nekem is a több magzatvíz miatt. Nekem nem Hajdú doktornő csinálta, de alapos volt. No persze nem találtak semmit, viszont nagyon sokára tudtak csak időpontot adni :? Engem a Sote genetikáról zavartak át, és így is kb 3 hétre kaptam csak időpontot. Viszont azt betartották, csak 10 percet várakoztattak :wink:

Kép
kangu

Elif, az ötlet nagyon jó :D török nasi is jöhet, meg közös kreatívkodás is :D még szavadon foglak majd!!! Jó lenne, ha a fórumos babák megismernék majd egymást :D

B79Andi, azért remélem, hogy itt olyan jól összenőttünk már, hogy emiatt nem fogunk egymás torkának esni!!! Legalábbis én megígérem :) amúgy se vagyok az a toroknakesős fajta :lol:

Zsuzsi, mi volt a diabetológián?

Julcsi, Isti!!! Nagyon sokat gondolunk Rátok, hogy minden rendben legyen a kicsivel is, meg Julcsival is, amint van valami info, szóljatok! Addig is megy a sok pozitív energia!!!

Yve, örülök, hogy nem változott a helyzet, pihenj továbbra is rengeteget! Veled is ott vagyunk lélekben! :) (még szerencse, hogy lélekben ott tud lenni az ember több helyen is!)

Erika, a lusti baba nem hiszem, hogy gond lenne, reméljük, ha kibújt, éjszakánként is lusti marad :wink: így talán lesz lehetőséged aludni :D

Zsufi, gratula a névválasztáshoz! :) Igen, nekem már csak a jövő hét!!! :lol: :lol: :lol: jujdejó, annyi tervem van, hogy miket fogok csinálni, ha a "magam ura" leszek :D

Háfi, én úgy tudom, hogy az echo az az ultrahang. De lehet, hogy butaságot mondok...

KépKép

KépKép
stelly

stelly most megnyugodtam :D

Suttogóról részemről utoljára: érdekes, de én sehol sem olvastam benne, hogy attól, mert valaki pl ötletszerűen nevel, az szar anya... én úgy vagyok vele, mint az összes ilyen könyvvel, hogy ami közel áll az én természetemhez, vagy gondolkodásomhoz, azt a tanácsot megfogadom, a másikat meg nem.
amit így kipróbáltam belőle, működött...

mist a szoptatással kapcsolatban érdemes tudni, hogy ez a könyv olyan helyen íródott, ahol a legritkább esetben maradnak otthon évekig az anyák a gyerekükkel. sőt, inkább csak pár hétig.
az ilyen részeket tudni kell a helyén kezelni, megvonni a vállad és azt mondani, hogy piszok szerencsés vagyok, mert itt 3 évig nem rúghatnak ki, ha otthon maradok a gyerekemmel, sőt, az állam fizet is valamennyit érte, azokat a szerencsétleneket meg igen, ha 6 hét után nem mennek vissza dolgozni...
de jó, hogy kedvemre szoptathatok bármeddig...

julcsi nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen! nagyon jó hír, hogy a babával minden rendben!

Kép
Kép
Kép
iricc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?