A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

Sziasztok Lányok!

Nah Nlzs, rég voltál erre, kitáncoltad magad? többi gyerköccel is ilyen aktiv életet éltél? bizti jót tezs a zene és mozgás,ringatás a kicsinek..asszem a Lelki köldökzsinórban olvastam hogy a zenehallgatás és a ringó mozgás együttesen fejleszti a baba agyát mivel a halló és egyensúly központ is ingerelve van egyszerre,nem tom hanyadik héttől ajánlották majd megnézem, de írták hogy hintaszékben zenehallgatás az is jó.

Zsuzs, te is előkerültél! a chorion frondrosum a placenta gyermek felőli oldala, úgy emlékszem. simán írhatták volna lepénynek is de mind1..SSL rövidíésről nem hallottam, Ma-on nem használják ezt..

Képzeld Betti én is éreztem ma meg tegnap is a benti "pöcköléseket" mindig mikor fekszem és véletlenül hasra vagy félig hasra fekszem, akkor így tiltakozik a drágám, rúgdos, olyan mint a pöckölés lenne :lol: páromnak is meséltem, azóta kezdi fölfogni hogy gyerekünk lesz, már többesszámban beszél, milyen éjszakátók volt, pihenjetek sokat! stb..

jah éjszaka kisebb akció volt, kolleginát elküldtem aludni,mert én du.án tudtam pihizni én meg éjfélkor lefürdettem egy mamit, semmi előjel nélkül tussolás közepén eldobta magát, szerncsére h :lol: áttal volt nekem és tudtam tompítani az esését, belekaroltam és térddel leengedtem, utána még felemeltem a lábait, hideg vízzel fellocsoltamhogy magához térjen..nah szerencsére semmi baja nem lett, de parás volt és nem sokn kellett ahhoz hogy meghúzzam magam. reggel úgy mentem haza hogy nagyon keménynek éreztem a hasam, nem fájt kimondottan,ilyet még nem éreztem..bizti ezt hívják keményedésnek.

Nyufó: irigykedem a csajok miatt, azok általában angyalkák :roll: fiúkról nem sok jó tapasztalatom van, akik nek láttam a gyerekeit mind agresszív, hiperaktív kisfiúk voltak..már csak ettől is félek..de a kolleganőmnek már a 3.fia jön ha ő túlélte én is túl fogom, de nagyon katonás a csajszi, talán ezzel tudja nevelni a kishapsikat..
jah egy nap alatt sikerült a tetőt kicserélni hullámpalára, alá raktak fóliát is, ha mégis befújná a szél oda az esőt akkor se ázzunk be, szóval remélem hgy 100°osan jó lesz 10-15évig is..cirka 140ezerbe került megint, kezdünk kifogyni a pénzből ezekmiatt a kiadások miatt.. :( és nézem a fizupapírt:81.000Fot utaltak :cry: nah hát visszavonhatná ezt a szuperbruttósítást a Fidesz, ennyi pénzért éjszakázni hétvégézni..még egy takarítónő is többet keres :evil: .

Szonce: én is cumipárti vagyok, hugaimnak nagyon jó volt és hamar le is tudtak szokni róla..nálam annyi, hogy cumisüveget nem szeretnék az elején használni, a régi munkahelyen ittaták pohárból a babákat a csecsemősök és az anyáknak is megtanították, így nem tanulták el a rossz szopási technikát a cumisüvegtől..mert teljesen máshogy kell szívni egy cumisüvegből mint egy mellből...de a jelenlegi munkahelyen nincs ilyen lehetőség, majd talán veszk külön ittatós poharat, de akkor se tudom megakadályozni, hogy a csecsemős ne vegből ittassa meg..szóval talán felhagyok ezzel "az elvemmel" is..

Kép
Kép

Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület

Krisztin: tényleg szerencsésen megúsztátok a tűzesetet. a nyaralás alatt pedig pihizz sokat, feküdj aludjál, majd a többiek kicsavarogják magukat!kell a szervezetnem a pihenés!

Krisz: nagyon édi Kende baba, és milyen különleges neve van !hogy fogjátok becézni?

Monka: nah a gátvédelemről kiváncsi vagyok én is mi a véleményetek..majd utána én is leírom az enyémet, pont este erről dumáltunk az egyik kolleginával is!

Hajdú Doktornő nálunk is van, de rengetegen vannak a genetikai UH-on!én most Zsirai dokival csináltatom majd meg a 18.hetit utána meg kell úgyis kell beutaló Kádár Krisztinához a Kardiológia intézetbe, a születési rendell.-em miatt, hogy jobban szűrjék a babóm szívét.

most nézem hogy kihagytam pár betűt az előző hozzászólásban, és az esti ájulósmami stooryhoz nem tudom hogy került vigyori fej, egyáltalán nem volt vicces...szórakozik a nett, vagya gép velem..

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Bettike: nagyon csini a pocid :wink:
Dokit sajnálom, jól megy neki, mondhatom :?

Msi: vasárnap óta nincs felőled hír. Remélem csak ámuldozol a szép színeken :wink:
Én is hasonlókból szeretném, csak egy falra a kettőt, bordűrrel.. :D
Bár lehet alulra mégsem narancsoznék, hanem valami fűzöldet, vagy kékes árnyalatot, pláne, hogy nekem a kék szín a kedvencem :)

Avrenim: nem semmi az anyós :twisted: de azért aranyos tőle :)
Viszont megértem, hogy nem mentek oda :)
Rucik miatt irigy-irigy :twisted: Szombaton én is kapok egy zsák babaruhát 56-os mérettől kezdve :D Már alig várom, hogy bögyörészhessem :D
Szóval bikuci anyuci leszel, kezet foghatunk, én is bika vagyok, és szintén a birtoklós fajtából :lol: :D (És ez mindenre kiterjed, még a csecsebecsékre is, sajnálok bármitől is megválni.. :roll: )

Monka: apácskádon nagyot virultam :lol: hogy ült az öledben? :lol: :lol:
Csípés dolgot mintha én is éreznék néha, de fogalmam sincs mitől lehet.. :shock:
Gátvédelem: részemről passz, nekem csaszim lesz :?

Szonce: örülök, hogy jobban vagytok! Köhögésre hagymatea :?: Nem próbáltad?
Azért a babáddal minden rendben ám, a magzatvíz jelentősen tompítja az ilyen mozgásokat. Én amikor megfáztam, és egész nap tüsszögtem, én is sajnáltam szegényt ennek ellenére :)
Nem semmi milyen szépen fizetett a biztosító :wink: Hogy csináltátok :?: :wink:

Krisztin: kellemes nyaralástot nektek, ahogy elnézem, a héten azért jó időtök lesz :wink: Ez a hasfájdogálás annyira ismerős, nekem is tegnap ilyen napom volt! 10 lépéstől fájt már nekem is.. :shock: Én ráfogtam a frontokra.. :roll:

Nyufó: örülök, az épséges hazatérésnek, s annak különösebben, hogy azért odafognak mostantól figyelni rád odakint is! Teszt: pár napja akadtak a kezembe az első pozitív tesztjeim :lol:
No munka&emelés tudom, hogy nehéz, nekem sem nagyon megy a betartás.. :roll: Én már csütörtökön reggel lemegyek Zalaegerszegre, apuka majd szombaton jön utánam :)
És 95%-ban minden megvan :lol:

Nono: wow, van szekered :D képet tudsz róla dobni? Mennyire érni meg E-bayozni végül? :wink:

Zsuzs: örülök, hogy látlak, a rossz híreknek nem annyira :( Baba látom nődögél ügyesen, okosan, ne aggódj nem lesz vele gond :wink:
Apának kitartást, ha műteni kell még inkább, de ha megműtik, lehet utána hamarabb felépülne, mint így konzervatív kezelés mellett, nem? :roll:
Ezt te írtad :wink:
[quote]A írta:ddig is nagyon vigyázzatok magatokra, a babákra! Ne feledjétek itt a fórumon eddig még minden félelmetesnek tünö tünet pozitivan alakult!

Úgyhogy tessék magácskának is így gondolkodni :wink:

Krisz: Kende baba nagyon helyes!! Micsoda fülecske, az ujjacskái, az édes kis arca!

Nlzs: erre a feszes hasfalra nincs valami jó megoldás? Körömpörkölt, dödölle, rántott hús, krémes, vagy valami természetes csodaszer? :D

Mi jól vagyunk, szombaton a zserbó nagyon tetszett az albérlőknek, rendesen pattogtak odabent, vasárnap csend, ma meg a levesevés közben kaptam meg a magamét 2x :D Nem olyan régen meg elmentünk a Lidl-be, s kaptak csokis banánt, furcsa egy ízlésük lesz, még a végén rákapnak az édesre :lol: Így aztán nehéz lesz a súlyomat tartani :lol:
Ma végre kezembe vehettem a karikagyűrűinket :D Apának épphogy jó lett a méret, nekem még a terhesség végén is jó lesz :wink: Majd csinálok képet róla, meg ha sikerül végre pocakról is :D Épp töltődnek az elemek :D
Csütörtökön utazok le Zalaegerszegre, délután fixáljuk a ruha méretét, majd a fodrásszal véglegesítjük a megbeszélt frizurát, majd aznap du, kora este genetikai UH /Már úgy várom :oops: :roll: /, pénteken reggel egy kellemes kis fogászat, gyökérkezelés kezdése csak nem tudom melyik fogamon, mert tegnap egy másik fogam lett extra érzékeny :( Azt hiszem kezdik belőlem kiszívni a bébik a kalciumot :( Lehet erre valami pezsgőtabit inni? Pl. Calcium-C Sandoz, stb. stb. ...
Szombaton meg reggel 9-re megyek fodrászhoz, előreláthatólag 2 óra, mire én megleszek :lol: Úgyhogy hamar elmegy majd ez a hét, nem fogok unatkozni :D A virágot meg apa hozza le innen, Tökölről, nagyon szép közép lilás királyliliomot sikerült kiszemelni, nem akartam fehéret, a fehér ruhához jobb az eltérő virág :D
Na dugultam, vacsit kell lassan csinálnom embernek :lol: Nagyon megszokta, hogy kiszolgálom :twisted:

Egy lassan aktuális kérdés: nincs valakinek listája, hogy miket kell megvenni egy "téli" babának? :D Többen is vagyunk, akiknek első babák lesznek, biztosan más is örülne neki :wink: Én tutira :lol:

A hiányzók is jelentkezhetnének, semmi hír róluk :(

Szép estét!

Kép
kis-csillag
Tököl

18+2 Csak nektek :)
Kép

Gyűrűk, csak nektek :)
Kép

Kép
kis-csillag
Tököl

sziasztok!

hazaérkeztem a nyaralásból, most már talán vissza tudok kapcsolódani a fórumozásba rendesen :D
nagyon szupi volt minden, kár hogy vége, az idő nem volt valami nagyon jó. de ezt leszámítva nagyon jó volt egy kis pihenés

pocaklakóm egyre intenzívebben érezteti hogy bizony ő is itt van :D egyre gyakrabban érzem szerencsére.

avrenim: hát nem semmi melóhelyed van, tele van váratlan meglepetésekkel :D még jó hogy egyikőtöknek sem lett baja.és ezt mennyi pénzért, hát nem is értem hogy tehetik meg hogy ennyire alulfizetik az eü-ben dolgozókat. így méginkább csodálom a kitartásod. lehet más a helyedben már felállt volna. persze a körülmények is számítanak. tényleg vigyázz magadra.

zsuzs: gratulálok a szép eredményeidhez, szép nagyott nőtt a te babád is :D sajnálom a párod, neki jobbulást kívánok

monka: én is Hajdu doktornőhöz megyek hétfőn a genetikai uh-ra. szerintem is nagyon jó az istenhegyi klinika. és bízom benne hogy 4d-vel már én is megtudom a pici nemét. már annyira várom!!!!
12-hetesen is Hajdu doktornőnél voltam, tényleg nagyon korrekten végzi a munkáját és nagyon alapos. csak ajánlani tudom én is neked nlzs

krisz: nagyon cuki a képen a babád, mintha édesen aludna és közben mosolyogna. gratulálok hozzá

nono: teljesen igazad van a babaüléssel kapcsolatban. az alapvető funkciója az hogy megvédje a picit. nem azért találták ki hogy a rendőr bele tudjon valamibe kötni. én is olyat fogok választani ami tuti megbízható

nyufó: örülök hogy épségben megérkeztetek. a kislányod valóban tündéri és ahogy írtál róla biztos vagyok benne hogy nagyon nyugodt kiegyensúlyozott kislány. ilyen hosszu út még egy felnőttet is megvisel. a párod is aranyos hogy így kikímél. de tényleg nagyon vigyázz magadra. remélem semmi gond nem lesz

krisztin: remélem már jobban van a hasad. nagyon rossz a keményedés, én is gyakran tapasztalom, de próbálj meg kényelmes helyzeteket felvenni ülés és fekvés közben. az segíteni szokott. jó nyaralást nektek, pihend ki magad

szonce: örülök hogy jobban vagytok :D

bettike: szerintem sem kell 21-22 foktól melegebb a picinek. max a fürdetéshez. az sem jó ha túl meleg van állítólag. bátyáméknál szerintem 20-21től sose volt melegebb és szinte soha nem voltak betegesek a gyerekek. de a hálózsák valóban nagyon jó dolog. főleg hogy januári babók lesznek. biztos hasznos lesz
és nagyon szép babás pocakod van :D

most megyek eszem egy kis dinnyét. most hozta anyukám :lol: kitalálta mit kívánok, de az anyák már csak ilyenek :lol:

szép estét mindenkinek

KépKép
Kép
rebeka85

kis-csillag: jó nagy már a pocid. de igazi babás pocak :D
a gyűrűk pedig csodaszépek. sok sok boldogságot nektek

KépKép
Kép
rebeka85

Sziasztok!

Avrenim:
SSL a baba hossza. 1 hét alatt több, mint 1 cm-t nött.
:D
Nagyon durva az ájulós történet, tiszta szerencse, h. nem lett nagyobb baj! :shock: Vigyázz magatokra!

Kis-csillag: Gratulálok és nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok nektek!
Helyes kismamapocakod van, ugye majd raksz fel menyasszonyiruhás képet magadról? Biztos szép leszel!
Igen, ezzel biztatom magamat is, h. remélem az oldal "minden jóra fordul varázslata" nemcsak a kismamákra, és a babákra vonatkozik, hanem a többi szeretteinkre is!

Rebeca85:
Köszönöm! Már szinte mindenki érzi a babáját, úgy irigyellek benneteket! Annyira várom, h. én is megérezzem!
Mondjuk a nyaraláshoz tényleg nem volt ideális az idö, de megmondom öszintén, hogy én annyira élvezem ezt a hüvöses-esös idöt. A melegben majd megpusztultam. Most lehet ki fogsz nevetni, de én már érzem az ösz illatát. Annyira jó, szeretem az öszt. :)
Jó étvágyat a dinnyéhez!

Kép
zsuzs35

Kis-csillag:
ezt találtam téli babáknak:

4-6 db. body
másnéven kombidressz, vastag pamut vagy frottír anyagból, hosszú ujjú (a legjobb, ha a vállán vagy az elején gombolhatót vagy tágítható nyakút veszel, mert minden kisded utálja, ha valamin áthúzzák a fejét, de lehet a régebbi típusú rékli, kising is)
4-6 db. rugdalózó plüss vagy vastagabb pamut anyagból, de nem árt, ha van egy-két darab bélelt is, ebben akár altatni is lehet a kicsit, ha a hálózsákot nem szereti (praktikus, ha a lába között szétnyitható, így nem kell pelenkacserénél az egészet lehámozni az amúgy valószínűleg vadul tiltakozó csemetéről)
2-3 db. póló Ha ujjatlan rugdalózót veszel, feltétlenül vegyél pár darab pólót is, télre természetesen hosszú ujjút. Az se baj, ha kicsit magasított a nyaka, így nem kell félned, hogy megfázik a torka.
1-2 db. pulóver, vagy kardigán
1-2 db. kiskabát (más néven kocsikabát)
1-2 db. sapka egész kicsi korban a vastagabb téli sapka alá ajánlott egy vékonyabbat is feladni, praktikus, ha a gyerek álla alatt meg lehet kötni vagy tépőzárral lehet rögzíteni
4 pár zokni lehet kapni olyan, vastag, bolyhos zoknit is, amit kifejezetten a kiscipő kiváltására találtak ki
2 db harisnyanadrág vastag, pamut vagy frottír anyagból
1 pár kiscipő vastag, bélelt, de lehet kötött is
1 db. levegoztetőzsák, más néven overáll (legyen vastag, belül mindenképpen bőrbarát anyaggal bélelt, kívülről jó, ha vízhatlan, praktikus, ha elöl záródik, így ha fedett helyre mentek (pl. bolt, stb.), nem feltétlenül kell kihámozni belőle a gyereket teljesen, lehet kapni olyat, amihez van felcsatolható kiscipő is, és lehet olyat is venni, ami valóban zsák formájú, ám ezt viszonylag gyorsan kinövik a gyerekek)
Sálat venni egész pici babának még felesleges, hiszen a nyakuk annyira hurkás, hogy nem is nagyon van hová megkötni, de ha mégis megpróbálod, gyakran kifejezetten zavarja a kicsit. Inkább az alsóbb ruházattal próbáld meg helyettesíteni, akár magasított nyakú darabokkal, vagy olyan overállt válassz, amelyik magasan záródik.

Kép
zsuzs35

Ezen a linken találtam, érdemes benézni:
https://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php#

Kép
zsuzs35

Avrenim, nagyon jól esett a tánc, most nagyon hiányzik, azt hittem nem fogom ilyen jól bírni a sok tunyulás után napi kétszer 2 óra, aztán este ráadás, de semmi gond nélkül ment és feldobott, mégcsak izomláz sem volt, lehetne itthon is legalább hetente 3-szor. Salsa ruada, bachata-tangó és bosanova volt, márha ez mond nektek valamit, jó kis csipőtekerő táncok, hát jól elringattam a babócám.

Kis-Csillag, nagyon jót mosolyogtam a tanácsodon a feszes has ellen, de kösz inkább nem, elég nagy meló volt elérni, nem bánom ha marad belőle valami. Hát elhiszem, hogy ekkora hely kell két babának, még így is hihetetlen, hogy férnek ott el. A gyűrük nagyon szépek, nagyon tetszik, hogy nem csiricsárék, nekem is az egyszerűen elegáns tetszik.

Zsuzs, köszi a névkeresőt, majd megnézzük.

Bettike, általában jó érzés, de néha bele tud taposni a hólyagomba, olyankor be tudnék pisilni hirtelen, mert az én babócám eléggé lent van még legtöbbször.

Kép
nlzs

Rebeka, Zsuzs: köszi :D

A leírást és a linket elmentettem, köszönöm, ez gyors volt Zsuzs :wink:

Kép
kis-csillag
Tököl

Hát engem is érdekel, Zsófi nyári baba volt, igy újdonság lesz a téli babázás. :D

Kép
zsuzs35

zsuzs: hát én mint gyakorló mami....a 4-6 body nálunk szokszor egy napra volt elég. a kaki kifolyt a pisi szintén a büfi is simán átöltöztettem egy nap 4-5ször is mindkettőt az elején. Aztán másnap mit adok rá? Szval nálunk min 15-20 db volt ezekből mert nem tudtam/akartam annyit mosni, ráadásul télen szárítógép nélkül iszonyat lassan száradnak. tom durván hangzik ez a szám de pl a tesco cherokee csodaszépeket ad 2-3 ezerért 3-5 dbosak vannak szval nem egy horror ha az ember nem akar a legdrágábból sokat. A rugikból 10 db körül volt az elején és hiába növik ki így is két naponta ment a mosás....szval én másképp látom a kezdő csomit. Persze egy 2-3 hetes babával márt lehet menni bababoltba de nem hinném h pont télen az influ szezonban ajánlott is. Szval nálam mindenből tucat lesz mert nekem ez a tapasztalatom.

avrenim: nem semmi a munkád...ezt nagy hassal hogy oldod majd meg? :roll: Azért elég veszélyes. Nem?

rebeka: adac.de német oldal de ha egy picurit értesz németül megleled hamar a tesztek eredményét. Sztem érdemes böngészni.

kiscsillag: szépek a karikák! A béres calcium vitaminját lehet szedni ajánlják is kismamiknak. Én szedem napi 1 szemet de beszéld meg a dokiddal h mennyit ajánl.

avrenim: engem nagyon érdekel h mit gondolsz te a gátvédelemről. Én nem vagyok akkora híve....úgy gondolom van mikor lehet de nem értek egyet vele h ehhez igazítják sokszor a szülés végét ami pl 15 perc helyett így akár egy két óra is lehet.....sztem nem véletlen ha csinálják....nekem az elsőnél volt a másodiknál annyira gyors volt h nem volt rá lehetőség csak egy picit repedtem de nem volt kifejezett gátvédelem csak így alakult. A lányomnál sem kértem de ott nem is lehetett volna nagyon muszáj volt.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

Nlzs: azért is írtam :lol: hogy mosolyt csaljak arcodra :wink:
Mondjuk az enyim sem ezektők ilyen húsos, bödönös :lol:
De azt hiszem, ha itt maradunk, a 3. emelet és az ikrek letornázza majd rólam a fölösleget :lol:

Zsuzs: akkor nem volt hiába :wink: ezelőtt tavaszi babám lett volna, úgyhogy most ez nekem is új, épp ma láttam olyan édes hálózsákot, jujj, elkapott a fészekrakás, szeptemberben már szeretnék megvenni nekik pár dolgot :D amire az elején szükség lesz, plusz pelust :)

Kép
kis-csillag
Tököl

Nono: azok a tescosok valóban nagyon jók, van nekem olyan itthon :oops: még a korábbi ruhácskáktól nem váltam meg, és pont olyanok vannak itthon :D 2007ben vettem 7 db-osat 1700-ért. :) 56-os..

Kép
kis-csillag
Tököl

monka: milyen babakocsit néztél ki? Neve, kép róla? Az enyémet már betettem de beteszem mégegyszer! :D

Kép Kép

U.ez az enyém színre szagra mindenre! :lol: Az állapota szinte újszerű. ebayen vettem. 70ezer volt maga szekér 8ért hozták el idáig. Itthon az ilyen használtan is drágább, és sokkal lelakottabb az enyém annyira újszerű h a kerekén a gumminak az apró szőrök is rajta vannak még. A csaj bónuszba elküldte a pelenkázó táskát is hozzá meg az esernyőt is pedig azt írta h az nincs benne az árban ha kérem plusz pénz. Nem kértem de mégis elküldte, tökre meglepődtem de nagyon nagyon örültem. Most egy ilyen van a vaterán 110 ezerért ugyan van hozzá hordozó is de pont az illeszkedési pont a műanyag csukló törött benne, sztem aki eladja is már 2. tulaj tuti nem újonnan vette szval aki megveszi már 3. használó és azért ezek hiába szépek és jók nem hinném h 3 gyereket kibírnak, pláne ha a nagyobb is rajta csüng. Tudom mert a régimet ketten nyúzták egyszerre és nagyon leamortizálták. Szval nekem nagyon megérte. Mózes és ülés egyben. Álomszekerem volt. Meg eladtam egy csomó nem kellő babaholmimat és így potn fedezte az áruk ezt szvan ha úgy vesszük 0 forintba van nekem és mégis van új szekerem.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

dr-nono:
köszi, és jó, hogy leírtad a tapasztalataidat. Az ilyen részletekre már nem emlékszem 15 év után. :) Lehet nemcsak a téli babázás, hanem maga a babazás is újdonság lesz. Bár bízom benne, hogy majd "élesben" elöjönnek az emlékek és ezt sem lehet elfelejteni, mint a biciklizést!
Szép a babakocsid!

Kép
zsuzs35

Kis-csillag: huhaaa van ám poci, de kell is két babynek! Majd versenyezhettek Msivel kinek lesz nagyobb :wink:
Tök jók a gyűrűk, az akarcos mintázatú ugye?jaj mindjárt itt a nagy na és most krepált be a fogad!Remélem az időjárás szép lesz addigra!

Zsuzs: jobbulást a férjednek!Melóhely milyen, eltud menni táppénzre? Asszem 6hét felépülés kell egy műtét után, hacsak nem erős fizikai munkája van.

Nlzs: én is imádok táncolni, van nálunk bőven a kerületben tánc studió:Zoltán Erika, Botafogó stb.. csak alap tanfolyamot végeztem sajnos a Botafogónál, még tiniként, tők jó első nagy szerelmemet is ott szereztem, jó ismerkedési hely volt a tiniknek.. :) csak nem te is ott szerezted a férjed?? :wink: az én párom utál táncolni, de az esküvőn lekörözött, olyan jól táncolt minden csajt megtáncoltatott, büszke vagyok rá!azóta nem voltunk táncolni, lehet már velem is táncolna pár kört..

Nono:így is azt mondják, nagyobb a hasam, mint amekkorának a terhességben kéne lennie..de rossz a tartásom is,kicsit kitolt pocival járok eleve, meg alma alkat vagyok szóval a hasamon van főleg a fölösleg..így sejthető hogy babás vagyok..azt mondták szeptemberben már nem éjszakázhatok, hétvégén még beosztanak azért majd egyedül..ez van, csak túlélem, nem rohanak majd, szépen lassan türelemmel, ahogy a fölkeltést is szoktam csinálni.
a gátvédelemről addig nem mondanék véleményt, amig a fő alternatívoktól nem hallok véleményeket pl. Spumilla /aki megint sunnyog, ahogy Nlzy mondaná :P /

Csajok GÁTVÉDELEMRŐL VÉLEMÉNYEK? tényleg engem is érdekelne, ezért nem akarok előre véleményt nyilvánítani.

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Zsuzs: most jutott eszembe ha be van dagadva a térdkalácsa, akkor reszelt krumlit kell rá rakni és folpackkal rögzíteni, attól lejebb megy a duzzanat kb fél óra, régen csináltuk apunak neki is mindig fáj a térde, furin is jár kicsit.

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

sziasztok!

Krisztin
: én is így voltam ezekkel a hüe gyógyszerekkel, nem bírtam a 3x2 magneBt se az Elevitet. Most ritkítottam a szedését, kezdek helyre jönni. Valahol olvastam hogy a kevés folyadékbevitel is okozhat görcsöket... így megfogadtam hogy magamra akasztok egy másfél literes vizet, csak azt nem tudom a wc-t hogy fogom magam után kötni...

a tesco-s bodyk tényleg jók, anno én is elég sokat használtam, sőt még a rugiból is, mert törpi olyan gyorsan nőtt, hogy a lábujjánál mindig foszlott szét a pizsi :roll: sosem jöttem rá hogy csinálja :lol:
viszont a hálózsák nálunk nem jött be. Ja, kelengyés listát fogtok kapni majd a védőnőtől, a felére sem volt szükség persze...

Kis-csillag
: nagyon szépek a gyűrűk, sok boldogságot nektek)))

ZSuzs35: nem vagy egyedül))) már én is nagyon várom az apró jelzéseket odabentről))) olyan gyorsan repül az idő...

Rólunk: Végre bölcsizünk. Nem gondoltam volna hogy törpi így fogja várni a reggelt... :lol: mondjuk még a beszoktatás eltart egy darabig, most még csak 1-2 órát vagyunk ott. Eljátszik a gyerekekkel, sőt a dajkanénit is húzgálja hogy játszon vele, néha rám nézett meg vagyok e :lol: remélem ilyen marad. Nekem elég fárasztó a helyzet, néha cipelteti magát a kölköm, na meg néhány anyukától rejtegetem a minipocimat, mert szerintük aki terhes, miért hordja bölcsibe a gyerekét, mikor otthon is lehetne... :roll: :roll: nem kell sok limlom a bölcsibe, magam is csodálkoztam, 16an vannak egy csoportban 2óvónővel és 4dadával.

a héten védőnőnél voltam ,szerencsére nagyon aranyos, (Salsi gondolom neked is Zsuzsa) fogytam egy kilót. az 57ből :oops: hizókúrára fogott a párom. :lol:
a dokim a héten szabin, hétfőn megyek hozzá, na meg 16hetes vérvételre is akkor kell mennem.

Kép

Kép
anka10

gátvádelemhez nem tudok hozzá szólni, mert itt nem volt kellő tájékoztatás... ugyan nekem gátmetszésem volt, és repedtem is, akkor nem tűnt vészesnek, viszont pár hónapig még az ülés is nehezemre esett...

itt olvashattok róla, de ha ráértek keresgetni,több fórumon is vita tárgya:

http://www.kismama.hu/babavaras/gatvedelem/1741/

http://www.terhesseg.com/vajudas_es_gatvedelem

http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=5635

nem árasztanálak el benneteket több linkkel))

Kép

Kép
anka10

Jó reggelt!

"Elzavartam" apát dolgozni.. :D

Nono: tetszik a kocsi! Jó a színe, bár apának az első kerékpár biztosan nem tetszene, ha egyes kocsit kellene vennünk.
Kíváncsi leszek mikorra sikerül megtalálnom a nekünk megfelelőt, ha újat veszek (ami nem lenne rossz..) akkor megvárom vele a szüléshez közeli időszakot, hogy megrendeljem, ha használtan, hát akkor nem tudom, lassacskán, de a 24. hét előtt én nem merem :oops: Valahogy bennem ez a vízválasztó, csak most annyi a helyzet, hogy néminemű cuccosokat előtte meg kellene vegyek, mert 24 hetesen már lehet nem leszek ennyire mozgékony, de bárcsak úgy lenne! :P

Avrenim: igen, azok, karcos mintás mindkettő, hát elaléltam, amikor pár hete próbáltunk gyűrűket, apának a 70es jó volt, direkt ez miatt 72-est rendeltem neki :shock: és éppen passzol, sőt még lehet picit szoros is :lol: De ő hordani nem fogja, nincs hozzászokva és a munkahelyén sem tanácsos, nehogy fennakadjon valami gépben (mert karbantartó..)
Az enyém viszont annyira kényelmes, bőven ráfér az ujjamra, de nem csúszik le, és kellemes érzés, ezért is kerestem ilyen keskenyebb fazont, mert a vastag, széles gyűrűt nem szeretik az ujjaim.
Poci az van! Ne is mondd, korábban volt szó a délutáni, esti ismételt puffadásról, már nálam is jelen van kb. 1 hete tutira. Reggel egészen kellemes, de estére már rendesen lufizok :lol:
Munka: javíts ki ha tévedek, de a törvény nem úgy írja elő, hogy a 16. héttől a várandós kismamát nem lehet éjszakára beosztani? Mert nálunk korábban a csajok, akik dolgoztak terhesen, a 16 hétig éjszakázhattak, de utána mondta a főnök, hogy már nem lehet. :roll:
A fogaim tegnap jók voltak, én nem tudom mi ez, de vannak napok, amikor megbolondulnak, sebaj, pénteken fogorvos és tegyünk pontot a végére, ha fogbél sérült, akkor kezdjen gyökérkezelést, és mondjuk szedje le a fogkövet, hogy ne irritálja a fogínyt.. 8) De remélem nem úgy zsibbaszt le, mint múltkor, mert 9-re megyek, szuri, és nem szeretnék még du. 2-kor is ugyanúgy zsibbadni mert még dolgom lesz :lol:

Anka: gratula a jó kezdéshez a bölcsiben :wink:
A kelengyés listát mikor adja a védőnő, hányadik hét magasságában? :D Lényegében majdnem mindegy, mert mi mindenképp szeptemberben elkezdjük, addig amíg még ennyire aktív tudok lenni.
1 kg fogyás miatt ne izgulj, a baba tuti megkap mindent, ami neki kell :wink: egy barátnőm majdnem 10kg-ot dobott le a terhesség alatt :shock: és neki is egészséges lett a babája :wink:

Valamit még akartam, de az elmúlt két hétben az agyam olyan mint a szita, sokszor 1 perc alatt elfelejtek valamit, múltkor nem kapcsoltam le a sütőt, vagy elforraltam az összes kávévizet, szóval kész :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Sziasztok!

Visszatértem lezajlott a festés nálunk végre, anyukám meg apukám nagyon sokat melózott…én kímélve voltam de így is elfáradtam nagyon. Gyönyörűséges lett a lakás, uramnak annyira nem jön be, szerinte túl élénk…kicsit hipohonder már be is beszélte magának, hogy attól fájt a feje éjjel…nem attól hogy festék szag van mindenütt még ááááá dehogy) jó tény nem pasztell színek, de eredetileg a dobozon lévő szín se az mint ami belül volt ez van én imádom) a gép meg minden szét volt szedve így nem tudtam jelentkezni de élek)))))))))))))))))))))))

bettike
anyukám úgy ment el tegnap innen hogy összetakarított, felmosott, nem is tudom mivel háláljam meg neki ????? nekem már csak annyit kell tenem hogy visszapakolom a dolgokat a helyükre ahol megszoktam)

babának bőven elég a 21 fok, jobban alszik, ti is, nem sültök meg van pár napja a korházban akklimatizálódni….megfagyni nem fognak igen a hálózsák nagyon jó és is abba altattam Balót, csak most nem mióta új az ágy mert lemászik és eltaknyol benne nem kell éjjel takargatni

avranim
hát nekünk kicsi a lakás így mi 2 nap alatt zavartuk le jó még a függönyök vannak hátra, de ha kész lesz dobok egy képet a gyerekszobáról a te galamb sztorid se semmi…én fóbiásan félek a döglött állatoktól, ki lehet kergetni velük a világból így gyanús hogy én ordítva rohantam volna el

nálunk sincs padlófütés és még mindig éle a gyerek anyósod is félti a babát, hagyd neki kicsit tudom nehéz, főleg ha nem jöttök ki, de ha a gyerek szempontjából nézed jó ha van nagymama és azzal mondjuk elviselhető a viszony…

ha nem is 12 hétre, de néha-néha pár napra elmehet a gyerek, neki is jót tesz hogy másokkal is van illetve neked is hogy tényleg tudsz pihenni…lehet szarul hangzik de néha megváltás pár nap a gyerek nélkül

dr nono
én is kis tapasztalatlan hülyekén osztottam az észt hogy majd az én gyerekem nem csinál ezt vagy azt, olyan gyorsan dobtam el az elveimet de főleg a gyereknevelésről az elképzeléseimet hogy csak úgy lestem…. Persze az általános érvényű dolgokat szigorúan betartok most is, de pl ahogy szonce írta, cumi meg hasonló dolgokban gyorsan változik a véleménye az embernek ami nem világrengető solog…

krisz
nagyon édes a kis Kende

monka
és először az Istvánba szültem ott első szülésnél mondták hogy felejtős a gátvédelem, tuti vágnak…vágtak is, de én nem bántam, inkább kis vágás mint végig repedni….annyi hogy én már aznap ültem rajta, nem volt vészes…

kis-csillag
szép a babás pocid neked is))) a gyűrűk is nagyon szépek mikor is lesz a nagy nap?

zsuzs
csatlakozom dr nono meglátásához, az elején 2-3 body naponta tuti elhasználódott meg hozzá kel számítani hogy sok ruhából jön össze egy értelmes mosás…mert az elején én nem msotam egybe a gyerek ruháit a mienkkel, most már igen, de pár naposan nem… persze szem előtt kell tartani hogy nem sokáig hordják a ruhákat mert gyorsan kinövik

KépKép

KépKép
msi22

Nlzs, Zsuzs

Kép

KépKép

KépKép
nyufó8

----
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.31 18:40-kor.
szonce82

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.31 18:41-kor.
szonce82

Jó reggelt mindenkinek :D

Nlzs a névadó programot én is használtam és nekem segített :D bár az más kérdés, hogy apának nem tetszik :lol:
Zsuzs szép a babaméreted nagyon :D nekem valahogy 6 nappal nagyobb a fejmérete, mint aminek lennie kéne, remélem ez elmúlik :lol: húúú kemény a film, 3 perc alatt elsírtam magam.... nem tudom miért :oops: annyira édesek voltak benne :D tök jó, hogy egy idősek a babáink:)
Avrenim az az esti akció elég keményen hangzik... :( még jó, hogy nem történt semmi baj :!: Azért kérdeztem a gátvédelmet, mert nekem tetszik a Szent Imre kórház is, de ott nem nagyon vágnak, ha nem muszáj, inkább védenek különböző módokon és hát tapasztalatlanságom miatt nem merek ott így szülni, amíg nem ismerem meg más emberek véleményét is segítsetek nekem dönteni kérlek :D köszönöm :D :wink: :wink:
Kis-csillag apácska gyakorlatilag kétszer akkora mint én és ilyenkor már már az ölemben ül, annyira húzódik felém :lol: a kis bolond :lol: hát te legalább már tudod, hogyan fogsz szülni :wink: nagyon szépen kerekedik a pocak, igazi babás pocak :D :wink: én csak itt irigykedem, és a gyűrűd.......hát az meseszép :D nagyon tetszenek nekem az ilyen stílusú gyűrűk :D
Rebeka legalább jól feltöltődtél :D nekem a Bátorfi doki csinálja a 18 hetest is, már foglaltam hozzá, imádom azt az embert :D tuti kiderül most már nálatok a kis pocaklakó neme :D már nem nagyon tudja takargatni a kis drága :D
Nono nagyon tetszik a szekered :D köszi, hogy feltetted :D jajj, nekem annyiféle tetszik, de a kedvenc:
Kép
ugyan ez más színben
Kép
nekem ez jön be PegPerego GT3 típusú
akkor te nagyon jól jártál a szekérrel :D
Anka akkor szerencséd van a picivel, hogy jól bírja a bölcsit :D nagyon aranyos lehet a kissrác :D
Msi hát én most elbizonytalanodtam kicsit, nem tudom mit válasszak...nem tudom merjek e így a másik kórházba menni, hogy ott inkább a védelemre alapoznak :?
Szonce köszönöm az infót :D azért kérdeztem,mert az Imrében gátvédelem van, nagyon ritkán vágnak,inkább hagyják, hogy repedjen :( persze ha gáz van,akkor vágnak :shock: mert ott ilyen masszírozzák meg ilyenek, hogy tudjon nyúlni és hát kicsit más a rendszer, mint máshol...ezért bizonytalanodtam el :( köszi mégegyszer :wink:

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1

Krisztinák nagyon boldog névnapot kívánok nektek
Kép

Kép
monka1

Jó reggelt!

Gátvédelem: még az előző terhesség körül olvasgattam erről, és a pocak-mell kenésről hogy ne repedjen ki és egy dologra rájöttem. Hajlam kérdése hogy mi lesz, hogy viseli a tested. Kenheted akárhogy a pocid, ha hajlamos vagy a repedésekre ki fogsz. Vagy hiába a gátvédelem akkor is vágni kell, mert nem tágul úgy. Hallottam olyan sztorit is nem is egyet, hiába gátvédelmeztél, a kórházban nem érdekelték és vágtak. Bár már van olyan kórház otthon ahol a gátvédelem is szerepel. De viszont arra mindenképp jók ezek a dolgok, hogy ha kened magad, ha szét is repedsz, akkor se olyan csúnyán, ha hagyják szülésnél, hogy csak akkor vágnak ha kell, akkor lehet hogy megúszod a vágást. Szóval ha van türelmed hozzá, akkor mindenképpen érdemes csinálni, sokan esküsznek rá, sokan azt mondják semmit nem ért de pont azért, mert az egyéni test, hajlam is ott van. Van aki pár kiló súlyingadozástól szétreped teljesen, van aki meg 30 kg-ot dobál le fel és meg se látszik a bőrén. De még arra is jók ezek ha használod, hogy ha mégis reped a bőr vagy nem sikerül a gátvédelem, akkor is elmondhatod, hogy te megtetted amit lehet, ha meg sikerül is a cél, akkor meg szuper.

Festés: mi is kitaláltuk apával hogy a hálóban ahol a pici is lesz velünk, festünk egyett majd szeptemberben, valami szép erős színre vágyom, majd meglátjuk mi lesz. Nekem is a narancs nagy favorit.

Programozott császárosok: lányok, majd változtatnék a táblázaton, akinek megvan már a konkrét időpontja a császárra, az írja meg és beírom a tábliba, mert jó lenne látni, mit gondoltok?

Téli ruhatár hát nekem november végi volt Regi de nem tudok úgy érdemben hozzászólni a témához, mert itt 10 fok körül van télen is, nincs olyan kemény hideg mint otthon. Lakás nem volt túl meleg, főleg éjszaka, mert ugye a bölcsőhalál egyik lehetséges oka a túl meleg. Nap közben egy rövid bodyban és rajta rugdalózóban volt, lakás 21-23 fok volt nap közben. Éjszaka kapott erre még egy hálózsákot, és 18-19 fok volt a hőmérséklet. A babakocsi zárt merev falú mózes volt, védőtakaróval, nem is volt úgy beöltöztetve így mert itt nincs annyira hideg, szóval ha kiviszed, hogy otthon mi kell a keményebb hidegben, háát, izé :D

Nono drukk akkor csütörtökre ezerrel!!! Gondolom majd azért nézik meg itt is a harmincvalahanyadik héten, hogy mi lett vele, akkor lehet változás! Remélem!!!

Zsuzs akkor a ti viharotok se semmi! Mikor nem volt melegvíz? Nyáron még csak-csak, de télen vagy ősszel, brr. Tök jó hogy ilyen sokat babamoziztatok. A nemét nem mutatta meg? Sajnálom apát és nagyon drukkolok hogy ne kelljen műteni!!!! Írd meg mindenképpen mi volt! Ez mitől lehet neki, bevágta valahova? Beírtam a BPD méreteteket a tábliba. A magzatvízre azt szokták írni, hogy átlagos vagy több, kevesebb ilyesmi, ehhez viszonyítva az átfordítás nem lehet hogy átlagost takar? Az elülső fal az nem a méhlepényre utal, hogy ott tapadt?

Krisz aranyos Kende baba :D

Monka november végén lesz 2 éves :D A nevekkel ne aggódj, még van 5 hónapotok eldönteni. Ha meg minden kötél szakad akkor lesz két neve, aztán majd a gyerek eldönti melyiket használja, bár mondjuk álmossal nem jó Álmos Bence, hát akkor meg csak csúfolnák, nem jóóó. Akkor marad a közös nevező. Mi a favorit kocsid? Kíváncsi!!!! Rakj fel képet!

Nlzs én a magzati diagnosztikai központban voltam, ott találták a problémám. Ott van a Czeizel is. Nagyon aranyosak, kedvesek, segítőkészek. Ott voltam integrálton is. Két éve is ott voltam 4D-n Regivel, majd fél órát UHzott a doki, csomó képet csinált, ott csinálták Regiről a mosolygós képet, amit feltöltöttem ha emlékszel. Szóval abszolút elégedett vagyok velük. Nem lehet hogy a hasplasztika miatt végonyodott így meg a pocid és van az Alien?

Avrenim húúúha, vigyázz magadra, de jó hogy nem erőltetted meg magad :shock: Még messze van az október, nem is tudom ezt a kemény melót hogy fogod tudni csinálni, ezek olyan kiszámíthatatlan dolgok, még készülni se lehet rá :cry: Nagyon durva hogy ennyivel honorálják ezt a kemény munkát, nagyon felháborító! Komoly változások kellenének már otthon! A tetőt hogy sikerült megcsinálni és nem fogtok ázni, az szuper, az anyagi része már kevésbé :evil:

Kis-Csillag nagyon izgi, akkor holnap utazol, gondolom most pár napig nem fogsz írni, nagyon várunk vissza az élménybeszámolóval, fényképekkel, nagyon sok boldogságot kívánok netek!!!! A genetikai UH-hoz és a fogorvoshoz drukk, de esküvő előtt egy nappal???? Bátor vagy, csak nehogy bedagadjon az arcod! Gyűrük gyönyörűűűek, ízlésesek, a pocak mérethez meg csak gratulálni tudok!
Kép

Rebeka jó hogy újra itt, sajnálom hogy ilyen áron hogy vége a nyaralásnak :D A kislányom tényleg nagyon kiegyensúlyozott, nyugodt gyerek, mindamellett hogy azért a dupla duracell a popójában van, ha teheti, egész nap meg sem áll, de ha be van dutyizva, azt is eltűri. Ha a következő gyerkőc nehéz természetű lesz, nehéz lesz viselni, mert teljesen elkényelmesedtem Regi mellett :D :D :D

Anka ügyes a pindúrod hogy ilyen jól viseli. Hogy érzed, mikor tudod már ott hagyni egyedül? Ügyes vagy hogy még nem híztál, de fogyni, azt azért ne :lol:

Msi dobj fotót a lakásról, engem nagyon érdekel, milyen lett!!! Jó hogy túl vagytok rajta!

KépKép

KépKép
nyufó8

Monka nagyon tetszik a szekered és hasonlít az enyémhez, nekem már megvan, ezt használom most Regihez, de majd ha jön a pici, akkor át lehet alakítani két személyessé. Amit eddig használtunk, most nyáron adtam el otthon a Vaterán. Olyan pont mint ez a fekete, csak most a hátsó ülés nincs rajta. Az alsó képet azért raktam be, hogy hogyan fog működni két babával :D De az a jó, hogy a második ülést bármikor le lehet kapni és egyből egy személyes, ha jön a pici, felrakjuk a második ülést, ha viszont később ha már Reginek nem kell a babakocsi egyáltalán akkor egy mozdulat és újra egy személyes. Nagyon szeretem. Ezek a nagy kerekek, mint a tieden is vannak amit kinéztél, mindenen átmennek, nem akadnak el sehol, könnyű tolni, apa is nagyon szereti.
Kép
Kép

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Szonce, Nyufo:
Nagyon köszönöm a névnapi jókivánságokat! Igazán figyelmesek vagytok! Hát én még a saját szülinapomat is elfelejtem, annyira nem tudom megjegyezni az ünnepnapokat. Ill. ez alol a lányom születésnapja a kivétel, azt soha nem felejtem el. :D

Avrenim:
igen, apa pihent 1 hetet, nem is engedtem volna dolgozni. Köszi a krumplis tippet, nem ismertem, ecetes-vizes borogatást tettem rá.

Monka:
szép a babakocsi, én is olyat szeretnék, ami 3 az egyben.

Egyébként most nagyon örülök, megjött apa erdeménye, nem hordozza a betegséget, tehát nem indokolt a babát vizsgálni.

Kép
zsuzs35

Nyufó hogy érzed magad ma :?: :D köszi a gátvédelmes infót, sokat segített :D igen, a nagy kerék nekem is ezért szempont, hogy jól átmegy mindenen :D nagyon csini a te szekered is :wink: tényleg hasonlítanak egymásra:) jó sokféleképpen alakítható a tied:) azt hiszem az enyém is átalakítható ilyenné, ha jól emlékszem, bár nekem ilyen gondom nincs egyenlőre :lol: jajjj, már úgy várom, hogy tologathassam :lol: már olyan türelmetlen vagyok :D

Kép
monka1

Sziasztok Lányok!

Én is itt vagyok, Avrenim köszönöm a hiányolást. Olvaslak ám benneteket, csak az íráshoz nem volt eddig lelki erőm.
Ma voltam genetikain (18+4), mindent rendben találtak, eredmények:
BDP: 46mm
OFD: 59 mm
HC: 166 mm
FL: 32 mm
AC: 145 mm
Súly: 320 g
Az adatok alapján 19+4-nek felelek meg, de maradtam január 10-re kiírva.
Az agyi felrakódás és a belek világossága teljesen eltűnt :)
Az utóbbi két hétben próbáltam sokat koncentrálni a babára, nem stresszelni és sokszor elkézpelni, hogy ezek a csúnyaságok felszívódnak és sikerült! :lol:
És még egy adalék: mist már egészen biztos, hogy kislány :lol:
A neve pedig Maja az én kis Majám! :)

Van egy kis problémám viszont az AFP-vel.
Az integrált eredményem:
Down: 1:2100 (negatív)
Edwards: 1:50000 (negatív)
Viszont az AFP-m 0,29 MoM, ami irtó alacsony ezért el akarnak küldeni genetikai tanácsadásra :evil:
Én úgy vagyok vele, hogy jól van, küldjenek, de minden más eredményem tök normális, így eszem ágában nincs megszuratni a pocim, ha esetleg azt tanácsolnák.
Van valakinek tapasztalata ebben?

Egyébként látom sokan felújítotok, irigyellek benneteket, a lakásom nem nagyon akar elkelni, az új házra meg nem merjük felvenni az óriás hitelt, így valszeg albárletbe költözünk majd úgy november környékén. Persze addig elkelhet a kis lakás, azaz még sok minden változhat.
Tegnap vettem egy terhes farmert és két fölsőt, mert már kezdem kinőni az összes rucimat.
Én majd csak a 24. hét után kezdem a kelengyét begyűjteni, de a tanácsok és linkek nagyon jók, köszönöm!

Puszi Mindenkinek!

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

Nyufo:
hogy vagy? Pihensz sokat? Nem furi megint otthon lenni a hosszú itthonlét után? :)
Apának volt egy motorbalesete még fiatalabb korában, akkor sérülhetett a térde. Pont ma ment a kórházba, kiváncsi vagyok mit mondanak majd.
A vihar most volt, kb 3 hete, szerencsére nem lett nagyobb kár.
A fordítással kapcsolatban szerintem igazad van, én is erre tippelek.
Sajnos a nemét még nem tudták megmondani, de nembaj majd legközelebb.

Kép
zsuzs35

köszönöm Zsuzs :D teljesen beleszerettem a járgányba :lol: örülök, hogy nem kell a picit vizsgálni, megnyugtató :D
Dalmicsek végre megvagy :D nagyon szép eredmények, gratulálok :wink: és hát főleg a kis Majához :D :wink: :wink: :wink: édes kiscsaj :D és tök jó, hogy rendbe jött teljesen, nagyon jól koncentráltál rá :wink: :D sajna a vizsgálattal kapcsolatban nem tudok mit javasolni, de a többi eredményed tényleg nem rossz, nem indolok talán felesleges vizsgálatot :!: nem mennél el az istenhegyibe a Hajdúhoz? ők profik :!: :)

Kép
monka1

Dalmicsek:
Gratulálok a kis Majához és a szép eredményekhez :!:

Találtam neked vmit az alacsony AFP-röl, ezen a linkenhttp://www.timmermann.hu/index.ph ... otoprotein:

Amennyiben az AFP érték 0,8 MoM alatti, a Down-kór kockázata emelkedettebb a normál tartományhoz képest. Azonban az alacsony AFP és a Down-kór közötti összefüggés még kevésbé érzékeny és specifikus mint a magas tartomány és az idegcső záródási rendellenesség. Az ábrán látható, hogy az AFP statisztikai eloszlása, azaz a Down-kórral sújtott magzatokban és az egészségesekben mért értékeik Gauss-görbéje mennyire átfedik egymást. Ennek ellenére az a gyakorlat alakult ki, hogy alacsony AFP esetén rutinszerűen elküldik a várandóst genetikai tanácsadásra, ahol általában megajánlanak egy precíz ultrahangvizsgálatot, vagy magzatvízvételt (amniocentézist). Létezik azonban a Down-kór kizárására az ún. quartett-teszt (négyes-teszt, lásd Down-kór szűrés), mellyel 16. és 21. hét között még elég jó eredménnyel megerősíthető vagy kizárható a Down-kór.
Az AFP alacsony vagy magas eredménye nem diagnózis! Ez csak egy szűrővizsgálat, mutathat eltérést rendellenesség nélkül is, és sajnos lehet normális tartományban beteg magzat esetén is, mivel a vizsgálat érzékenysége és specifikussága nem 100%-os. Ez azért van, mert az egészséges és a beteg magzatok értékeinek statisztikai eloszlásának harang alakú Gauss-görbéi átfedik egymást. További ok lehet még a koraterhességi vérzés is, mivel ilyenkor több vagy kevesebb AFP jut át az anyai vérbe.
Eltérést mutathat az AFP, rossz mintavételezés esetén is, ha pontatlanul lett meghatározva a terhességi kor, vagy nem egyezik az utolsó vérzés alapján számított terhességi kor a valódi fogamzással (pl. rendszertelen, vagy 28 naptól eltérő ciklushossz esetén).
Ritkán előfordul olyan is, hogy az AFP eltérés okát csak későbbi terhességi korban veszik észre, ilyenkor a fejlődés lelassul és megjelennek az ultrahang számára is kóros jelek.
Sajnos az a tapasztalatom, hogy túl gyakran ijesztik meg a várandósokat feleslegesen a terhesgondozás során a pontatlan vagy kevéssé érzékeny és specifikus szűrővizsgálatok téves eredményeivel.

Kép
zsuzs35

Kép
zsuzs35

köszi zsuzs már én is mindent elolvastam a témáról, de nem lettem okosabb sajna :(
elmegyek a tanácsadásra, aztán meglátjuk.

monka oda kell beutaló vagy magán rendelése van ott a Hajdúnak?

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

Dalmicsek nem kell beutaló, fizetős magánhely :!: de a többi doki is szuper, akik ott vannak :!: Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum a neve , talán a honlapján van valami infó, ami neked kell :!: én is nézegetem közben a lapot :)

Kép
monka1

Sziasztok!

Szent ég, annyit írtatok, hogy nem tudtam visszaolvasni! Na de majd mindjárt megpróbálom.
Először egy KELENGYELISTA. A mi fiunk ugye decemberi, tehát az időszak hasonló. Anno a 6. hónapot végigfeküdtem, volt időm ezer oldalt végignézni és egy viszonylag teljeskörű listát összeállítani. Mi anno ez alapján vásároltunk. Bele is írtam, hogy mit hol. Azóta ezt már elküldtem vkinek, így az utolsó oszlopba megjegyzéseket is írtam, talán vkinek jól jönnek az infok.

Remélem, tudok vkinek/nektek segíteni az összeállítással. :)

Mindjárt folytatom az írást is.

Balimamika

1281525624.0617.xls

Kép
balimamika

csillag

ez a téli dolog engem is érdekel,mi kell a babucinak,bár nagyjábol van fogalmam,kell overál,kis sapi,hosszú ujju body,harisnya,rugi,alulra valami vékony kis felső,felülre kis kabárocska.pléd,...meg még ki tudja mi :)

mekkora pocid van,hatalmas :) gyűrűk is gyönyörűek :)

avrenim

aranyos a párod,de végülis tényleg innentől kezdve hiszik el ők i h tényleg ott van egy baba,sőt majd mikor ő is érzi majd őt :) :)

KépKép
bettike83

dalmicsek

gratulálok a kislányhoz :) :) :) gyönyörű neve lesz :)

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek, nagyon aranyosak vagytok. Anyáék el vannak ájulva, milyen szép, én meg mondtam nekik, hogy minden magzat így néz ki. Aztán néztem képeket és tökre nem. Már eltérnek az arcvonásaik.

Jó nagy a füle, formára is olyan, mint apué. Amióta látta apukám, kb 3 centit nőtt a büszkeségtől. :)

Boldog névnapot Zsuzsik!!

Csajok más is küzd néha a rossz hangulattól, depressziótól? Én most úgy érzem nagyon padlón vagyok. Ma reggel is sírással kezdődött a nap...

Kis-csillag nagyon szép a pocakod és nagyon szépek a gyűrűk!! Közeledik a nagy nap.

Kép
krisz0923

monka: nekem egy bajom van a 3 jkerekű kocsikkal ha Magyarországon használja őket az ember. Mégpedig h egyszer toltam egyet. Amikor fellépteted a bukkanókra a járdákra vagy csak le onnan akkor ugye az úgy néz ki h megemeled, fellép az első kerék majd azon az egy keréken billeg az egész súly hisz a másik kettő- azaz a hátsó kettő- a levegőben lesz. Ha a baba nem baba hanem kisgyerek, ugrál feszül épp hisztizik ez a babakocsi iszonyat intsabil lesz. Én majdnem felborultam vele pedig gyerek sem ült benne hátha még az ő súlyukat is emelni kell, esetleg sétálsz vele tele minden mert vásároltál is. szval nekem ez a bajom vele. Nem véletlen h pl a quinny vagy a concord babakocsiknak az elej olyan mintha 1 kereke lenne de valójában 2 van. Az instabilitás miatt. Lehet h vmi plusz védelem van azóta bennük de én egy éve próbáltam egyet így tolni és sztem gáz volt. Amikor az ember kipróbálja a brendonban pl akkor csak azt látj h de klassz elmegy midnenfelé könnyű irányítani de a valós életben a sok járdáról fel le léptetésnél már sztem gázos nagyon. De te tudod ez is csak eghy tapasztalat. próbáld meg felléptetni vhova és látni fogod h megéri e a kockázatot. Nem tom, értehtő h mire akartam kijukadni? :roll:

nézd ez pl egy quinny babakocsi és olyan mintha 3 kerekű lenne de közben meg nem is.:
Kép

sztem mondjuk a legstabilabb akkoris a 4 kerekű verziók de egyéni, van akinek nagyon bejöna 3 kerék.

dr_nono

avrenim: azért sztem elmondhatod h mit gondolsz te mint a tűzhöz közel álló a gátmetszésről, nagyon érdekelne h te aki sok ilyet látsz mit szól hozzá és mit lát a többségéné, megéri/nem éri meg, kell/ nem kell. Nekem a dokim rámbízza az István elég rugalmas ezen a téren. de nem is tudom...sztem azért nem véletlen h van.

dr_nono

Nono köszönöm, hogy megosztod a tapasztalatod velem, nekem sajna ilyen még nincs :( Sokat olvastam erről a járgányról és erre az egyre mondták, hogy stabilabb (mint a többi társa), de igazad van, majd ha megyek megnézni, akkor feltolom valamire, hogy kipróbálhassam, mert hát elég gáz lenne vele felborulni :( köszi még egyszer :D :wink:

Kép
monka1

Nyufó neked 3 kerekű volt az előző? már nem emlékszem

Kép
monka1

Akkor folytatom.

Először is, köszönjük a babus nevében is a dícséreteket!
Hát, hogy ne örüljünk annyira, a dokim azt mondta, hogy a következő uh már csak a 30. hét magasságában várható! Oh! Ahhoz képest, hogy mi eddig három hetente láttuk, ez felér egy vegetálással! Még jó hogy már mozog, legalább van "fogalmunk" a létezéséről. :)

Monka,
az Álmos szép, régi magyar név. Ha passzol a vezetéknévhez, szerintem jó választás.
Amit írsz csipkedést, nem tudom pontosan, mire gondolsz, de nekem mostanában a tartószalagjaim fájhatnak, főleg éjszaka, ha ritkán mozdulok, van hogy alig tudok átfordulni az ágyban, mert úgy fáj.

Nálunk is lassan napirendre kerül a kérdés. Bár nálunk a kisfiam születésekor maradtak a kalapban nevek, ezek közül mostanság mindig az András jön elő, ha a babára gondolok. Tetszik még a Bendegúz is, de nem szeretném, hogy csúfolható neve legyen, és ugye erről mindenkinek mindjárt a gézengúz ugrik be...

A mi lurkónk elvileg fiú lesz, de azért a biztonság kedvéért lehet hogy nézek egy lánynevet is. Az ördög nem alszik... :)

Bettike,
ha eszem, vagy főleg ha édeset, az én babám is gyakran jelentkezik. Mondjuk, érdekes, mert az előző hetekben szerintem intenzívebben mozgott, mint az utóbbi néhány napban. Az is lehet, hogy megfordult, mert másmilyen is lett a mozgása.
Dokid: ha jól emlékszem, eddig sok jót nem írtál róla, nem? Nem gondolkodtál még váltáson? Félidőben vagyunk, még megteheted.

Krisztin,
gratulálok a jó eredményekhez!
Sajnálom a keményedést és a pocakfájást, nekem is van részem naponta mindegyikben. Én is utálom, főleg a fájdalmat, hiszen sosem lehetek biztos abban, hogy így minden oké, de azért én az első terhességet is nagyjából így csináltam végig, ráadásul végig zárt méhszájjal, szóval minden oké lesz!

Nyufó,
sajnálom ezt a méhlepény dolgot! Rossz, hogy az aggodalom beárnyékolja a babavárást. Közelebb vagytok már a döntéshez, mármint felmerült hogy esetleg itthon szülj, vagy megnyugodtál most kint is a hallottaktól?

Salsifraga,
mikor lesz meg az integrált eredménye?

Lenojo,
tényleg megy az idő. Én holnap leszek kerek 20 hetes!!!

Avrenim,
neked is gratulálok a fiúcskához!
Köszi a kérdésed, talán (kopp-kopp) pár napja javult az epe? ideg? vagy ki tudja milyen problémám. Jártam sebésznél, belgyógyásznál, neurológusnál, senki nem talált semmit, sajnálják hogy szenvedek de ez van... elég elkeserítő helyezet (volt?), remélem most már jobb lesz, tartósan.
A baba uh képéről még annyit, hogy vicces ilyet mondani (és persze nem is valószínű), de akinek mutattam, mindenki azt mondta hogy mosolyog és rám hasonlít. És tényleg, én is azt látom. (A fiam tiszta apja.)

Krisz,
nagyon jó a fotó Kende babáról. És a név is tetszik!

Nlzs,
megértem az izgalmad/aggodalmad, mi úgy döntöttünk ugyebár, hogy nem megyünk amnióra, de azért eddig minden nap felmerült bennem a kérdés, hogy jól döntöttünk-e. (Főleg azért merül fel, mert most vannak az utolsó napok, amikor még megcsináltathatnánk. 21. hétig csinálják a Sotén.)
Nem akarlak elkeseríteni, de megnyugtatást ne nagyon várj semelyik orvostól. Mármint azért, mert ebben csak ti dönthettek. Persze, a doki vérmérséklete nagyban befolyásolja, mit javasol, de dönteni és annak a következményeit viselni, csak tit tudtok. A mi tapasztalatunk legalábbis ez. Az én dokim nagyon ajánlotta, de ő mindig a tutira megy, ráadásul neki kötelessége! 35. felett felajánlani. Most hogy nem mentünk, le is íratta, hogy ő elmondta, mi meg nem kértük, punktum. Levédte magát. Érthető módon.
Mi is voltunk a többiek által is javasolt Hajdú Krisztinánál. Nekem főleg az ő véleménye és szaktudása volt meggyőző abban a tekintetben, hogy végül nem mentünk el amnióra. DE! Azt ő is megmondta, hogy nem tudja szavatolni, hogy egészséges a baba, mindössze annyit, hogy semmi nincs az eredményeimben, ami indokolná a vizsgálatot. A korommal ő szerintem azért nem foglalkozott, mert ő nagyon hisz a kombinált tesztben és ott ugye pont az a cél, hogy ne az életkor szerinti, hanem az egyéni kockázatot adják meg. Ő is azt mondta, ha tutit akarunk, akkor irány az amnió.
Csúnya amit írok, de tényszerű. Egy dolgot mérlegeljetek. Ha nem vállalnátok beteg babát, irány az amnió mert kifuttok az időből, és ha rossz, akkor... Ha pedig vállalnátok betegen is, akkor NYUGI és ne is menjetek már sehová megnézetni, stb.
És erősíteni magunkban meg különben is azt kell, hogy EGÉSZSÉGES és kész. :)

Kis-csillag,
velem a dokim Tovita nevű tablettát szedet, csontosodást segíti, kálcium készítmény. A kisfiamnál is szedtem.

Dalmicsek,
örülök a jó híreknek! Minden rendben lesz! Erre az Afp-re mindig azt mondják, hogy sok a téves eredmény, szerintem is nézess meg még vmilyen vérvizsgálatot. Pl. az integráltat az Istenhegyin.
Jó hogy bejött a "rákoncentrálás", most hogy nem mentünk amnióra, én is mantrázgatok, hogy egészséges a pici és punktum.

Gátvédelem.
Nekem az első szülésnél vágtak. Ha a dokimon múlik, másodszor is fognak. :) De most szülésznőm is lesz, ha rajta múlik, akkor meg nem fognak. :)
Az elsőről a tapasztalatot tudom megosztani: kis anyuka, nagy gyerek, vágás. Ehhez szuri fájás alatt, éreztem, vágás következő fájást alatt, ezt inkább hallottam (komolyan, úgy "ropogott" a szövet). Egyik sem volt erős fájdalom, inkább kellemetlen. Varrás. Hát az már rossz volt, főleg mert az érzéstelenítő nem jól hatott, ezért egy szúrást mindig éreztem, egyet meg nem... szóval emiatt a varrás dolog miatt szívesen kihagynám. Utána már nem volt semmi nagy gond. Ahogy a szülésfelkészítőn javasolták, naponta többször lezuhanyoztam langyos vízzel, semmi szappan, stb és tényleg nagyon hamar rendbe jött. A cérnák pedig szép lassan kipotyogtak. Én megnéztem akkor is és később is, szinte alig lehetett megtalálni a heget, hol is vágták. A későbbiekben pl. szex semmi rossz hatását nem éreztem. Se fájdalom, se egyéb.

Hu, egy órája itt írok. Bocsánat, ha mégsem reagáltam mindenkire. Mennem kell.

Magunkról már nem is maradt időm írni. Összességében jól vagyunk, elég gyakran fájdogál még a hasam, vannak minden nap keményedések is, de elfogadható. Kicsit több magnéziumot szedek, és azt is pezsgőtablettára váltottam. A baba egész nap mocorog, igaz, szerintem most nem olyan erőteljes, mint korábban, lehet hogy helyzetet változtatott. Próbálom a saját döntésünket (amnió) elfogadni és végérvényesen lezárni. De nyugodt nyilván akkor leszek, ha kezemben az egészséges baba.
Tegnap betévedtünk a Brendonba, annyira gáz, vhogy eddig azt hittem, hogy egy gyerek után majd biztos minden megy majd mint a karikacsapás, tegnap meg egy pillanatra megtorpantam, hogy eszembe jutnak majd a dolgok?

Hát ennyi.
Sziasztok.

Kép
balimamika

én is az utóbbi pár napban kissé feszült vagyok,ideges,elkeseredett,semmi sem jó...ma talán picit jobb már :)

KépKép
bettike83

balimamika ebben az amnió dologban igazad van, bár én szégyen vagy nem szégyen bevallani, nem vállalnék beteg gyereket.
Az integráltat is megcsináltattam, arra az jött ki, hogy 1:2100 a Down esélye, ami csekély még így is, az ultra alacsony AFP-vel. És mivel a többi eredményem normális határon belül van, ezért az 1:100 eséllyel vetéléssel végződő amniót nem merem bevállalni.
Viszont így akkor minek elmenni genetikai tanácsadásra? Vacillálok rendesen, a szülészem meg szabin van és nem veszi fel a mobilját :evil: és én ennek fogok fizetni :evil:

A háromkerekű kocsit én is instabilnak tartom, bár apának az tetszik és nem tudom meggyőzni az ellenkezőjéről :) mintha ő tologatná majd :)

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?