A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Látom jön a depi, mert már én is várom az osztódást.Főleg így,hogy timesnek már megvannak és makk egészségesek.Valahogy mostmár én is kezdem terhesnek érezni a pocóm.
Ja és iszonyatosakat mocorog.4 ponton kitámasztja magát és nyújtózkodik.Ha meg oldalt fekszem,akkor felkucorodik a hasam tetejébe mint egy kis labda,az is nagyon fáj.Már tényleg nagyon várom,hogy rögzüljön a fejecskéje,de még megfordulni sem hajlandó :cry:
Vérszegénység:Én az egészet így csináltam végig,nem tudtak segiteni rajta,hogy normális szintre kerüljön.

Lányok : ki fog homeos bogyókat szedni a szülés elött és miet?Honnét lehet ötletet szedni?
Milyen tejfakasztót ismertek,ami tényleg hatékony?Nekem sok módom nem lesz kisérletezni.

Jók a fotelok,kár .hogy én nem bírom a hintázást.

Sabine:Neked mi a "tapasztalatod"?:Ha két baba túlhordásos,indított,akkor mennyi az eséje,hogy a harmadik megindúl magától?
Hogy-hogy anyósoddal mentél vásárolni?Ő is költözött veletek?Vagy már eleve kint él?Beilleszkedtetek már?
tuza edit

Sziasztok!

Én is 5 óra óta fent vagyok. Annyira szeretném rendesen kialudni magam, de már nem is bízom benne, hogy ez mostanában megtörténik :? . Ráadásúl este is kiszúrtam saját magammal, mert dinnyét ettem, és 2 óránként mennem kellett pisilni :?
Már nekem is voltak ilyen gondolataim, ha a házzal is rendbe lennénk, akkor már jó lenne ha kiakarna jönni a babó :roll: de aztán olyan lelkiismeretfúrdalásom lett, mert neki még ott bent jó :D
Judit, hűű jó drága volt a hintaszéked :D
Edit, én majd a 35.héttől málnalevél teát akarok inni, és Laktoherb teát vettem tejfakasztónak. Ezeket kismamák, már anyukák ajánlották :D
A homeós bogyokról majd megkérdezem a dokim, én kicsit szégyenlem :oops: de nemtudok benne hinni

Kép
mona76

Sziasztok lányok!

Nagy drukkokat kérek!!!! Megyek Uh-ra meg dokihoz mert valami folydogál.... remélem nem a víz... :roll:
Meg most már a hasam is görcsöl... tök gáz... rajtam van két napja a takarítási macera... meg minden ruhát kimostam... ragyog a ház, minden rendben, három napi "hidegélelem" a hűtőben... ez ugye nem a fészekrakási ösztön... ????? :) Várni kéne még vele vagy két hónapot....

Csajok! Kajáról ne beszéljetek! Éhen halok!!! Megyek is benyomok egy nagy tányér gyümilevest! Friss gyümölcsökből főztem és a levébe beleturmixoltam egy nagy csomó friss málnát is.... hmmmm..... ja és még van tegnapról egy kis lecsóm... vacsira főztem... ma meg túrós derelyét gyártottam a gyerekeknek.. de az most nem izgat... de a lecsó és a gyümileves az már igen.... apa nemsokára jön értem, úgyhogy búcsúzom.... este mondom mi volt, szorítsatok, hogy ne a vizem csurizzon, mert akkor tuti befekvés... és onnan már sajna visszaszámlálás, mert ugye ha a víz csorog... akkor max 3 hét.... hacsak le nem tapad a burok... mert olyant is bír ám tenni.... :) no, reméljük a legjobbakat....
puszi lányok!

Ui: Mona: ha betét kell, szólj, küldök Neked, ha ez megnyugtat... most hogy ilyeneket írtam.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hello!

Nap: Köszi! Próbálkozom! Úgy éreztem amíg nyaraltunk addig koponyavégű volt, talán azért mert sokat voltam vízben??? meg úsztam is minden nap??? Majd megkérdezem a dokim, bár lehet hogy kinevet! Szóval mióta hazajöttünk, olyan mintha forogna...de lehet én érzem roszzul! Én semmiképpen nem akarok császárt, de farfekvésesen sem akarom megszülni!:(

Edit: Én fogok szedni, a héten be is akarom szerezni!

Mona: a megfázásra való szer nekünk nagyon bejött! Pici vízben feloldva adtuk Tildusnak és rögötn kidugult az orra éjjel! Én azóta hiszek benne! de málnalevél teát is inni fogom, szerintem nekem az is nagyon sokat segített a tágulásban. Egyébként a kórházban mikor Tamit szültem mellettem szedte egy csajszi...én ott vánszorogtam, Ő meg röhögve futkosott! Az árnica-t szedte szülés után! Persze alkati kérdés is lehet! De szerintem 1 próbát megér!
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=898
http://www.mimnet.hu/0100_hun/index.asp ... ew/&pid=18
http://www.homeopathya.hu/

Nekem ezek vannak a kedvencek között a homeopátiáról és a védőnőm is ajánlotta egyébként!

Bye: Judit

mamiblue

Sziasztok!
Biztos hülye a kérdés,de elsőbabás anyukaként ez is felmerül!
Hány fokon kell mosni a mosógépben a pelenkákat?
Milyen márkájú popsitörlőt és pelenkát vegyek (Ma álltam a boltban és csak néztem)?

Ti vesztek előre mellszívót vagy csak akkor ha már megszületett a babó?

Köszi
Kriszti

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Mandala: vigyázz magadra! Szorítok, hogy ne magzatvíz legyen!

J.

mamiblue

mandala. drukkolunk nagyon, hogy ne a víz legyen.
Köszönöm, kedves vagy, hogy küldenél betétet, most megyek megpróbálok lakmúszpapírt venni, ha nemjárok szerencsével, akkor hozzád fordúlok :wink:
szerintem az emil címünkről már mindenki mentsen el magának egy tel.számot, hogy ide is bekerüljön az infó, ha történne valami :wink:
csajok, augusztusra kell venni hálózsákot?
popsitörlőt is gyógyszertárit kell használni az első időkben?
ti kimossátok a babakocsi húzatját?
Kép

Kép
mona76

Hello!

Én 60 fokon mosom, viszont az első 2-3 hónapban mindent vasalok! Pelenka mind a 2 oldalát meg a ruhák belsejét is! Lehet, hogy most ez kicsit hülyén hangzik, de én így csináltam és így is fogom! Bár eddig téli babáim voltak, szerintem télen több bacit össze lehet szedni mint nyáron...majd meglátjuk!

Positörlő: Mint a pelenkánál...ki kell próbálni melyik jön be! Én szinte minden fajtát használtam.

na a mellszívóval én is így vagyok! Elsőnél használtam, de nem sok sikerrel, másodiknál már nem...de mégis nézegetem őket, mert ha fejnem kell én úgy gondolom az gyorsabb lesz mintha kézzel fejnék...fogalmam sincs, hogy veszek-e!

Na, mostmár eldugulok, megyek van még egy kis elmaradásom a takarításban!

A védőnőnél, láttam egy kis újszülöttet! Olyan édi volt, pont elaludt a drága, gondolom nem is nagyon örült mikor felébresztették, ugye mérekezni!

Judit

mamiblue

Sziasztok!

Én is nagyon megsinylettem a tegnap estét, úgy görcsölt a hasam a pici meg le-fel ugrált, kitámasztott, és annyira féltem hogy szülünk hogy el sem mertem aludni.
Hulla vagyok mostmár én is, sehogy nem bírok aludni, mindenhogy rossz, kitámaszt, rúgdal is minden nyalánkság. Hanyatt meg szétnomyja az összes szervemet, Már csak kb 50 nap és .... na akkor sem fogok már aludni. bár anyukám mondta hogy segít mindenben, majd meglátjuk!
Nálam minden este dinnye, minden mennyiségben.
Hétvégén rám is rámjött a takaríthatnék és végignyaltam az egész házat!! Még azon is gondokoztam hogy kimosam a ruhákat de még várok vele. Holnap teszek efl képet Hanga babuci szobájáról.

Ja beszéltem a dokival hogy mi is volt tegnap és azt mondja hogy tegnap 3 nő szült meg akik augusztusra voltak kiírva a fronthatás miatt.
Ha máskor így fáj a hasam kapjak be egy magnéziumot vagy egy még hatásosabb ősi módszer 1 pohár pezsgő!! Remélem nem kerül sor rá!

Vigyázzatok magatokra
pusz
Szilvi

UI: Éppen lecsót ebédelek

Kép
sziszike77

Sziasztok!

Mandala,megy a drukk,hogy ne a magzatvíz legyen!!!!

Tegnap este én is kicsesztem magammal.Megettem majdnem egy fél dinnyét,alig győztem wc-re szaladgálni.Aztán meg neki álltam filmet nézni,és kíváncsi voltam nagyon,hogy mi lesz a vége(árnyék nélküli ember),és végig néztem.Átestem a holtponton,és még 2 órakor is kukorékoltam.Reggel 8:30-kor arra ébredtem,hogy a kicsi fiam áll fölöttem,és mondogatja,hogy anya pisilni kell :D .

Ma mi is megyünk uh.-ra.Kíváncsi vagyok,hogy mekkora,és nem nőtt e közben kukaca :lol:

Tegnap kiválogattam Gábor még használható kisruháit.Szerencsére nem sok mindent kell venni,mert nagyon jó állapotban van mindent.De hogy kibírom e,hogy csak a legszükségesebbet vegyem meg.... :lol: .Na meg Gábor téli gyerek volt,és mire most hosszú rucik kellenének,Gábornak abban a méretben szinte minden rövid.

Én farfekvésre még azt a trükköt is hallottam,hogy lámpával oda kell neki világítani,ahová akarjuk,hogy forduljon.Aztán,hogy beválik e?

Kép
Kép
huni

Sziasztok Kismamik!

Tök jók a hinta székek, mamiblue helyes a pocid! Nekem csak egy sima fémvázas, hagyományos van, az nem olyan jó, fáj benne a derekam! Meg most, hogy már átrendeztük a szobát nem is fér be, úgyhogy a konyhába lett száműzve!

Miniliza kitartást kívánok Neked!

Edit a Kalocsai főorvos a dokim, a szülőszobát már megnéztük a párommal, ha erre gondolsz a kórházzal kapcsolatban. Nagyon kultúrált nem olyan régen újjították fel! A szobák: van egy 6 ágyas azt hiszem, ami nem rooming-in-es, aztán van egy 4 és egy 5 ágyas nem fizetős rooming-in-es, meg van vagy 2-3 fizetős, 1 meg 2 ágyasok, valahogy így. A fizetősök viszont nagyon drágák, már nem is emlékszem mennyit mondott, mert amint meghallottam rögtön eldöntöttem, hogy ennyit nem akarok fizetni! Te kihez jársz?

Tegnap itt voltak a barátnőmék, már majdnem 1 éves a kislányok, nagyon kis tüneményes és jó gyerek! Barátnőmet jól kifaggattam, hogy mit hogy érdemes szerinte. Ugyanis tökre pánikolok, hogy mit kell még beszerezni és milyen ruhák kellenek, meg mit hogy kell majd a gyerekkel csinálni, de ő azt mondta nyugodjak meg, mindent tudni fogok!

Ma hajnalban kb. 1 órát nem aludtam csak vergődtem, de aztán szerencsére sikerült visszaaludnom, pici fiam persze ilyen ébrenléteknél neki áll mozgolódni, de ilyenkor meg szoktam vele beszélni, hogy még alszunk és akkor abba is hagyja és tudok aludni, ugyan ez volt este is, mondtam neki, hogy most már aludjunk, hát le is nyugodott! Hihetetlen és közben fantasztikus! Ugyan ez van a mozgolódással is, ha úgy érzem, hogy már régóta nem mozgolódott vagy mással voltam elfoglalva és nem érzékeltem, csak odateszem a kezemet a hasamra, ahol rúgdosni szokott és gondolok rá és rögtön jelez, hogy minden ok!

Mindenkinek további szép napot!
Üdv
Móni

Kép
szamo

Sziasztok!

Mona, Bkrisztike!

Én Bencsi ruháit az első időkben (kb. fél évig biztosan) külön babamosószerben mostam öblítő nélkül, utána meg kívül-belül átvasaltam, biztos, ami biztos.
Most lehet, hogy kicsit lazább leszek, de azért igyekszem ehhez tartani magam.
Pelenka, popsitörlő: ki kell tapasztalni, melyik a legjobb. Szerintem nyugodtan próbáljatok ki többfélét, s amelyik pelusból legkevésbé folyik ki a cucc, az lesz a nyerő. Popsitörlő kendőből meg talán, amelyik nedvesebb, az jobb.
Popsikrém: amit a doki felír, az a legolcsóbb, de mi valahogy áttértünk a Sudocream-re, s még most is azt használjuk, mert mástól 1-2 nap alatt bepirosodik a feneke a fiacskámnak. Bár ez eléggé drága, 1700 Ft 125 ml, de 2-inkább 3 hétig biztosan elég.
A babakocsi huzatát én nem mostam ki, csak áttörölgettem...

Én is voltam ma a kórházban, bár csak a tenyésztés eredményéért mentem be, a dokim szabin van.
Az eredmény viszont ugyanaz, mint Beninél volt: Streptococcus B+. Úgyhogy szüléskor antibiotikum és babóca is azzal kezdi az életét.

Holnap babatali nálunk, úgyhogy megyek is, megpróbálom összeszedni magam és takarítani, mert nagyon is van mit!

Egy kérdés: aki mostanában volt nyaralni, belement a medencébe, vízbe, ilyesmi? Mert valahol azt olvastam, hogy az utolsó harmadban már nem szabad... ?

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok lányok!
Hűűű, ti aztán termeltetek ebben a döglesztő melegben! Alig győztem visszaolvasni.
Írtatok a haematokrit és hemoglobin értékekről. Az enyém 0,38 és 133. Az szerintem jó. A vasam viszont alacsony lett. Januárban 20,2 volt, most 9,3. Tudja vki, hogy mennyi a normál érték? A dokim egyébként Ferrofolgammát írt fel. Ti mit szedtek?
Megvolt a 2. cukroslötty ivászatom is. Most rosszabb volt mint a múltkor , olyan hányingerem lett a lötyitől, azt hittem visszajön :oops: Az eredmény uannyi mint a múltkor: 4,3 és 4,2.

Mandala!
Mennek a drukkok, hogy ne a víz legyen!!!

Edit!
Én már beszereztem a szüléshez a homeós bogyókat. Mindkét gyerekkel baromi lassan tágultam, ezek a szerek állítólag pont erre jók. Veszíteni valóm nincs. A Mamiblue által megadott oldalakon sok hasznos információt találsz.Én a 36. héttől fogom elkezdeni szedni a Caulophyllumot és a Cimicifugát a málnalevél teával együtt. Szülés közben pedig majd apuci fogja nekem adogatni , már összeírtam neki, hogy melyiket milyen időközönként kell szedni. Szülés utánra én is az Arnica montanat próbálom ki.
Szoptatáshoz éppen pénteken kértem tanácsot egy védőnőtől, aki elvégzett vmi homeós tanfolyamot és elég profi a témában.
A tejcsi mihamarabbi beindításához a Lachesis nevő bogyót ajánlotta (5CH napi 2*5), ezt a tej beindulása után abba kell hagyni!
Elégtelen tejtermelés esetén a Ricinus Communis 5Ch 2*5 golyó javasolt, illetve az Urtica Urens 5CH 2*5 golyó.

Mona!
Én 10 éve kezdtem el a homeopátiában hinni, amikor az allergiám asztmává alakult, állandóan fulladtam és a befúvóim nélkül sehova se mehettem. Homeopátiával pár hónap alatt helyrejöttem, már nem fulladok. Tavaly a gyerekeimet is átvittem homeopátiás gyerekdokihoz, meguntam, hogy a régi dokinéni 2 köhintés után antibiotikumot rendelt, amit ugye akkor is 5 napig kellett szedni, ha a gyerkőcnek másnapra kutyabaja nem volt. Minden nyavalyából ugyanúgy meggyógyulnak, a tüszős mandulagyulladás pl. 3 nap alatt lezajlott anélkül, hogy gyógyival tömtem volna a gyereket.

Irigykedek azokra, akik este is tudnak dinnyét enni...Én dinnye nélkül is óránként járok wc-re, de csak éjszaka. Nap közben ennél valamivel jobb a helyzet, bár a gyerekeket már csak közeli játszótérre merem levinni, ahonnan hamar hazaérünk.

Rajtam is kitört a fészekrakási láz, kimostam, vasaltam a kiscsaj ruháit, takarítok, rendezkedek egész nap. Tegnap csináltam 4 decoupage képet a babaágy fölé, majd teszek fel képet róluk. Sőt, az is eszembe jutott, hogy bár még csak most lett vége a tanévnek, be kellene vásárolni Tominak mindent a sulikezdéshez, Bazsónak az ovikezdéshez. Ki tudja mikor szülök és augusztusban más dolgom is lesz mint tanszerekért rohangálni...

Na, mostmár eltűnök, viszem Tomit úszni.
bee73

Edit
Túlhordás, indítás... 50-50% :lol:
Mindenkinél minden terhesség más... aktuális helyzet dönt...
Egyébként orvos vagyok, nem jósnő... :lol: :wink:
Anyóssal mentem, mert neki van helyismerete... meg nem utolsó sorban pénze... :oops:
A párom idevalósi... csak tanulni jött Mo-ra... aztán miattam maradt még... csak miután, au eü. reformnak köszönhetően februártól munkanélküli lett volna és a legtöbb orvosi állásnál kikötés a magyar állampolgárság, muszáj volt lépnünk... és inkább most, mint majd akkor két pici gyerekkel...

Mandala
Drukk....

Franciska
Én a kezemmel pancsoltam kicsit az Óceánban... belemenni
:roll: .... ahhoz nagyon hideg... nem tél lenne, akkor csak kipróbálnám....

Bee
Az még jó...

http://www.kbmpi.hu/ vizsgálatok/referenciahatárok....

Popsitörlő, pelenka és társai... nagy bajban vagyok...
Pampers, Huggies, Johnsons... meg ismeretlen márkák... :cry:
És a családban nincs kisgyerek....a párom a legkisebb...

:wink:
Vendég

Köszi lányok a tanácsokat homeóval kapcsolatban.nem hiszek benne, d e ártani nem árthat.

b.krisztike:pelust előszőr mindenképp 90-fokon ( beavatás) utána már elég 60 fokon is.Bár valószínüleg mindenki másképp csinálja,én nem aggódtam túl a dolgot.Szerencsére nem betegesek,nem alaergiásak,stb...Vasaltam,de de ilyen alapos nem tudtam lenni.
Pelenka:indulásnak pampers,liberó,haggis, ha meg már nagyobb,akkor amelyiket meg tudod engedni magadnak.Nekünk a síma névtelen ugyan azt adta,mint a többi.
Ha izgulósabb,félősebb vagy,akkor tartsd be az "előírást",Ha lazább,akkor nem kell ennyire precíznek lenni.
+.gyerekes anyukák tapasztalata az,hogy felesleges túlsterizálni.

mandala.Úgy is minden rendben lesz :lol:

szamó:én a Halász dokihoz járok,imádom.A Korházról szinte minden infó érdekel,bár a mit vigyünk kérdésre már kaptam választ egy most szült anyukától.Ha esetleg ezt te nem tudod,akkor elküldöm.

Víz:Nekem azt mondta a dokim,hogy amíg zárt a méhszáj a bányatavakon kívűl csak a 35 fok feletti termál vizet kell kerülni.
Én fürdök,strandolok.
tuza edit

Köszi sabine aranyos vagy :lol: :lol: :lol: :lol:
Bár tök hülye kérdés volt,igazad van,hogy ezt nem lehet tudni.Csak oloooolyan jó lett volna hallani,hogy nem kell őt is túlhordanom,mert mitt tudom én..Ne vegyél teljesen komolyan,csak egy kicsit már "unom" és annyira utáltam azt a 10 napot,amikor szinte minden nap kellett mennem magzatvíz vizsgálatra.Most meg ráadásúl nyáron...
Ha jól kijössz az anyósoddal,akkor az szerintem nagyon jó,főleg idegenben.Remélem nem akar beleszólni mindenbe.Én anyósommal 10 percet is nehezen töltök el :?
A párod megszerette a helyét?Befogadták?
tuza edit

nahát,elolvastam a homeós oldalakat.
Ehhez a dobozba csomagolnak egy adagoló emberkét,aki odahozza az éppen aktuális 100.szem bogyót?
Hú nagyon irigylem azt,aki ebben hisz és akinek segít.Én valahogy elképzelhetetlennek tartom,hogy ezzel is foglalkozzak a szülés alatt, hogy mikor melyiket ,hányat,kell bevenni.A férjem meg... :cry:
tuza edit

Sziasztok!
Már régen írtam és most is csak felületesen olvastam vissza, de holnap ha tényleg hűvös lesz, mindent pótolok.

Múlt héten engem is beparáztatott az egyik augusztusra kiírt kismami: Ő fél, hogy nehogy beinduljon a szülés a frontok miatt. Én eddig azt hittem, hogy a frontok csak akkor indítják be a szülést, ha már itt az ideje... de ahogy Sziszike infóit olvasom ez nem így van... Tehát most még jobban megalapozott a múlt hét óta tartó parázásom.
Babóka is sokkal többet és intenzívebben mozog mostanában... remélem ennél több hatást nem gyakorolnak rá a frontok...
Én nagyon nem szertenék a 37. hét előtt szülni...

Ja meg amiatt is parázok én is, hogy nem a magzatvíz szivárog-e néha...

És még a kórházi csomagomat sem raktam össze és a babó ruháit sem mostam ki...

De remélem ezek az agybajos napjaim minél előbb elmúlnak...

Kép
mirosz

Timesről: már semmi ketyere nincs a gyerekeken. Nagyon beindultak a kis törpék. Reméljük ez már egyenes út a kijárathoz és a hazamenetelhez.

Edit
"Anyósról" igazából nem tudok rosszat mondani...
(apával nem vagyunk összeházasodva)....
Most após-anyós egyik házában lakunk, pillanatnyilag ők fizetnek mindent... elfogadják a kettőnk kapcsolatát...
Apának könnyű a helyzete... ő itt van otthon... majd hétfőn kezd dolgozni... most még az intézkedések vannak... bevásárlás a fiúknak, gyerekorvos keresés...
Egyet tudunk már biztosan... hol fogok "szülni"... :lol: :lol: :lol:
(a fiúk fekvése miatt biztos, hogy császár lesz)...
Vendég

Mirosz
A magzatvíz nem szivárog néha... folyamatosan jön...
Vendég

Lányok!
És aki teheti, ahol van rálehetőség, érdemes kihasználni az EDA-t... baba szempontjából is nagyon jó... és ha menet közben császár válik szükségessé, akkor késlekedés nélkül lehetséges a műtét!
Vendég

Sziasztok!
Mandala megy a drukk.De biztos minden rendben. :)
Képzeljétek ma beszéltem a szülésznővel akit fel akarok fogadni és tök aranyos volt.Azt mondta vasárnap majd hívjam fel, mert akkor pont dolgozik és akkor megmutatja a szülőszobát és elmond mindent, hogy mire számítsak.
Amúgy már nekem sem jó sehogy sem. A baba úgy ki tud nyújtózkodni, hogy néha már tényleg kellemetlen. Na de már nincs sok. :D Én kimosom a babakocsi huzatját mert ugye én használtan kaptam és sokat porosodott. Már lassan én is elkezdem mosni a babaruhákat, de nekem sincs benne tapasztalatom, hogy hogyan is lenne a legjobb.( hány fokon, milyen és mennyi mosószerrel)?
Szerdán én is megyek uh-ra.Már nagyon kiváncsi vagyok, hogy hány kiló a drága.Meg, hogy milyen fekvésben van, mert én aztán el nem tudom dönteni, hogy milye hol van.Annyira mindenhol érzem.
A frontok miatt én is félek egy kicsit, nehogy előbb jöjjön a baba, meg júliusban a szülésznőm lesz szabin augusztus elején meg a dokim. De majd meglátjuk.Az egyikőjük biztos ott lesz. :)
Na puszi mindenkinek
Remélem holnap tényleg jön a hidegfront!

KépKép
dudu_84

Kép

mandala még sehol? :roll:
megkaptam a felicitas csomagot, egy kis Avent cumisüveg, egy Mom cumi, és egy pampers pelús, és sok szórólap volt benne :)
Vettem a ágyneműhúzatot, úgyanolyan fejvédőt /vagy rácsvédő?/, biztonsági fültisztítót, és nivea popsitörlőt. Magamnak pedig málnalevél teát :)
Gyógyszertárban mikor érdeklődtem a lakmúszpapírról, úgy néztek rám mintha bolond lennék :oops: Telefonálgattak, de nem ismerik, még soha nem is hallottak róla :roll: :cry:
Már megvárom a 4.-ét akkor megyünk dokihoz :)
Mirosz, én is a magzatvíz szívárgástól tartok, mert a folyásom is nagyon híg :oops: /már bocsi/, és honnét tudjam, hogy ami van a tisztasági betéten, az folyás, izzadság, vagy magzatvíz :oops: :roll:
Na ezt jól elrészleteztem, bocsi :roll:
Próbáltam délután kicsit aludni, de nemtudtam. Már a mi szervezetünk biztosan ráállt a párórás alvásra :lol:
Csajok, a szülőszobába lehet vinni motyót? Gondolok itt ásványvízre, szőlőcukorra, és már nem is tudom még miről olvastam. Szóval tatyóval megyünk oda?

Kép
mona76

Hello!

Mona: Szülőszobán leginkább apának öltözet szokott kelleni, de váltócipő mindenképpen! Inni max pár kortyot engednek...
Én a hűtő és a wc pucolás között aludtam 1 órát!:D De tegnap én is végignéztem azt a láthatalan emberes filmet, aminek 1-kor lett vége!
Egyébként mi céges számlára vásárolunk bútorokat, így az áfa is visszajön meg csökkenti a bevételt is!
a felicitas csomagban volt málnalevél tea?

Judit

mamiblue

Mandala, Mandala jelentkezz, jelentkezz!

Lányok, találtunk egy nevet, ami mindenkinek tetszik. Ez a Leila.
Csak az a baj, hogy a jelentése "sötét hajú nő". Namármost, ha ez a gyerek is olyan típusú lesz mint én, azaz világos szemű, hajú, bőrű, akkor egyáltalán nem fog illeni hozzá ez a név. Szerintetek ez mennyire fontos szempont, hogy a név jelentése passzoljon a viselőjéhez? Ti figyelembe vettétek a névválasztáskor, hogy mit jelent maga a név?
bee73

Sziasztok!

Na, végre itthon! MINDEN OKSI!!!! Tudjátok, így első babás anyukaként kényszerképzeteim vannak... :lol:

Szóval nem a víz folyik... illetve az folyik rólam a negyven fok miatt... de a magzatvíz nem csurizik! A dokim nem adott semmit, azht mondta ez nem gázos "állagú", úgyhogy ez a természetes hüvelyflóra terméke... kész. ennyi.
Amúgy dumcsiztunk kicsit a szülésről. Semmit nem tud még a státuszáról, de a szavaiból azt vettem ki, hogy marad a mávban. De semmit nem mondott. hiába faggattam, néma csönd.... akkora most a káosz, hogy semmit nem tud.... De lebeszélt a csasziról. Azt mondta, ha nem muszáj akkor inkább eda és durr bele élesben!
Apropó eda... a dokim szerint a kitolási szak (azt mondta olyan gyakorlatilag nincs, mert semmit nem érzel) alatt sem fáj egy cseppet sem... onnan tudod hogy nyomni kell, hogy ő mondja mikor jön a fájás mert nem érzel kvázi tökre semmit. Tudtok erről valamit? A régi dokim azt mondta, hogy a végén már érzed, mert nem tudnál a babának segíteni... szóval a vége fáj.....
Sabine: hogy is van ez akkor.....?????
És még valami: faros a hölgy... a dokim azt mondta így is simán szülünk... mondtam, hogy azt aztán tényleg felejtse el! Nem teszem ki a gyereket a rizikónak... ő szerinte nagyobb a rizikója a császárnak, mint a faros gyerek hüvelyi szülésének.... Mondd Sabine, Te hogy látod ezt? Én azt mondtam, hogy majd ha oda jutunk akkor beszélünk a dologról, de ígérje meg, hogy a döntést ebben az esetben rám bízza.... én már veszítettem el egy kislányt, mégegyet nem szeretnék....... Mondta, hogy oksi, megérti, de azért így is megpróbál majd rábeszélni a sima szülésre... nem akar vágni, mert az rizikós...
Azt modta edával szülünk... a 21. században nem kell fájnia a szülésnek... szép?!!! És ezt a negyedik (ötödik) szülésnél kell megtudnom, hogy nem kell belehalnom a fájdalomba....?????!!!!! Azt a csuda mindenit! Annyira kértem, hogy csináljanak velem valamit, amikor a halott babával szenvedtem két nap két éjjel.... és nem adtak fájdalomcsillapítót... csak az oxytocínt és a naladort folyamatosan két napig... azt hittem meghalok! Sabine Te tudod mik ezek a löttyök..... amúgy azt mondták, hogy azért nem kapok edat, mert nincs kapacitásuk arra, hogy napokig felettem álljon egy anesztes aki nyomja belém az edat.... jó fejek?!
Amúgy minden gyerkőc oxitocynnal támogatva született meg... hát az egy óborzalom! Olyan erősek tőle a fájások, hogy a szemem kigúvadt.... fájás gyenge voltam, és nem akartak császárt.... az macerás.. szóval inkább megnyomtak oxi-al és kikönyökölték belőlem a gyerekeket... de szó szerint ám.... ugye nem csodálkoztok, hogy sírva fakadok ha szülőszobát látok?
Na, kedvcsinálónak ennyit... pusz lányok, jó éjt... holnap jövök.... végig olvaslak titeket, most csak önzősködni volt erőm... :oops:

Sziasztok és köszönet a sok drukkért és aggódásért! Vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Bee: kérded, hogy megnéztük-e mi a név jelentése? Hát persze.... !!! Tudod mit jelent az Enikő név, amit közösen elsőre megszavaztunk a kislányunknak?
ünő, szarvastehén :lol:
Amúgy szerintem a Leila gyönyörű.... és egy kék szemű, szőke fürtös kislánynak is az, hidd el! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mona: ha a lakmuszpapíron egy gyógyszerész csodálkozik, az pályát tévesztett... azzal nézik ugyanis egy vegyület kémhatását..... :oops:
Emlékszel egy régi Dove reklámra, amikor a szappanra és a dove szappanra ilyen kis sárga papírcsíkot tettek és a dove szappanon csak "nedves" lett, míg a másikon bezöldült? Na, az a lakmuszpapír... a lúgos közegre zöld lesz, a savasra meg piros.... amúgy sárga. Alapjáraton, mert én már kaptam lilát is, az a lényeg, hogy más lesz a színe.... de sztem Sabine jobban tudja ezeket a dolgokat.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Dudu: a babaruhákat sztem elég ha 30-40 fokon mosod, sensitiv öblítővel, de sztem semmi baja nem lesz senkinek, ha normál öblítőt használsz.. én mondjuk az eslő kb. 6 hétig mostam külön a lurkó ruháit, aztán már együtt a miénkkel.... a lényeg, hogy ami a bőrével közvetlenül érintkezik: body, vagy a pelus a feje alá, nos én ezeket kivasaltam az meg fertőtlenít.... a rugikat csak épp átnyomkodtam vasalóval, de ha nem teszed akkor sem lesz semmi extra! Nem olyan kis nyünyük ezek a babók... sztem ez a dolog úgy van, ahogy anno talán Sabine mondta, hogy a cumiknál és üvegeknél is elég a normál higiénés szabályokat betartani.... kész.

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mirosz: a melegfront asszem a keményedéseket, görcsöket növeli, a hidegfront meg asszem a burkot repeszti.... de már nem tudom pontosan. a szülésznők mondogatták ezt benn a klinikán... egy azonban tény: frontoknál több a szülés.....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Edit: a homeos bogyókkal nekem is az volt a kérdésem hogy ki bírja ezt számon tartani? Én a fájásokkal voltam (nem kicsit) elfoglalva, meg azzal meg ne haljak (mert végig azt éreztem, hogy ezt már innen nem lehet tovább bírni)... és még szopogassak bogyókat is ráadásul tudni hogy épp melyiket és ennyi meg ennyi percenként.... na szóval nekem ez okozott gondot...
Amúgy nekem a gyerekeknél beváltak a homeo bogyók.... de szülésnél ezzel nem érnék rá foglalkozni.. attól tartok.... :(

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Homeopátia:

TEJTERMELÉST SERKENTŐ CSODASZER..... KISBABA GAKORI MELLRETÉTELE A NEVED.....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Popsitörlő: tiszta víz... arra esküszöm.... olcsóbb is... mondjuk nem annyira praktukus, de leglább nincs tele illatosítóval meg mindenféle kencével.... amúgy nekem a dm törlője vált nagyon be. 80 db-os és olcsóbb mint a johnson vagy a pampers... a pelenkájuk detto...

Popsikrém: gyógyszertári (mondjuk én mindenből azt használtam az első 6 hétben... ugyanis a johnsontól tele lett a gyerek kiütéssel....). Ha nem piros a feneke, akkor semmit nem kentem rá..... ha gázos, akkor sudocrem vált be nálunk is....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

farfekvés- trükkök: sztem a "legédesebb" amit a szülésznőm mondott...... állj egyenesen, zárt és nyújtott lábakkal.... aztán hajolj előre és fogd meg a bokád....
Na már most ezzel csak két baj van...
1. még pocakosodás előtt sem tudtam soha megfogni a bokámat nyújtott lábakkal álló helyzetben.. hát még most púppal.....
2. félek ha ezt megteszem, akkor a burok is tesz egy olyat....., hogy PUKKKKK...... :)

nos, én azt gondolom ezt majd a gyerek eldönti... persze próbálkozni lehet, de én inkább rábízom.....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

na, most hogy osztottam az észt és ráadásul teleírtam Nektek az egész oldalt, elmegyek és alszom egy nagyot... rég volt már reggel negyed öt... :)
Tényleg puszi mindenkinek és vigyázzatok magatokra! :)
Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Jó reggelt!
Az ágyban való vergődés helyett végigolvastam az elmúlt napok termését.

Sziszike!
Nem lehet kellemes itt a célegyenesben még ilyen szemölcseltávolításokat is átélni... túl vagy már a másodikon is?

Sabine!
Szép a srácok bútora! Köszi az infót magzatvíz ügyben, így legalább már emiatt nem parázok.

Jucu!
Jól néz ki a kocsitok és a kuckó is nagyon helyes!

Mindenki komplett berendezett babaszobával ill. kuckóval várja a babát? Én eddig úógy gondoltam, hogy mindent megveszünk előre, de majd csak a szülés után kerülnek ki a cuccok a csomagolásból és akkor rendezi be apuci a szobát.

Pattogó!
Gyönyörű a kis hercegnőd! Hát és ez az alvó póz... naygon édi.

Mandala!
Kösz az infókat. Szupi, hogy minden rendben van. De most már kicsit lazíts és pihenj is... az egész napi pörgés helyett.

Mamiblu!
Múltkor mi is kipróbáltuk a Kikában azt a fotelt. Nagyon kényelmes!

Kép
mirosz

Mona!
Én nem mosom ki a babakocsi huzatát. A málnalevéál teából mennyit kell inni egy nap? A Laktoherbet csak szülés után kell elkezdeni inni?
Nekünk azt mondták az előkészítőn, hogy ajánlatos a szülőszobán szükséges dolgokat külön motyóba rakni.

Bee!
Én a múltkori vérvétel óta a Béresnek a vérképző vas készítményét szedem. ( Mondjuk elég rendszertelenül, de lassan elfogy egy doboz) Kíváncsi leszek vérvételnél a hatásra...

Nem küldtél képet a decoupage képekről!
Én is most akarok csinálni. Találtam jó szalvéta webáruházakat. Ha vkit érdekel megírom a címét.

Bölcsőbe való méretű matracot lehet készen venni, vagy úgy kell levágatni? Hol lehet ilyenhez hozzájutni?

Kép
mirosz

Jó reggelt

Örülök Mandala,hogy minden okés.:-)
Farosan is simán ???:O

Jelentem kaja kész ,kiteregettem,és most egy kis lecsót is összedobok.
4.50-kor keltem :( és az éjszaka sem volt jobb ,11.30 volt mire elaludtam és kb.4× voltam kinn.
Szóval remek volt.Apjával is összevesztem már reggel. :oops:
Ő is nyügi,nagyon szarul alszunk amióta kint van a nappaliban az ágy.De alapból mintha valami baja lenne.
Mondon neki kivasalom mindjárt az inget ,erre ő ...nem kell úgyis raktárba vagyok felügyelek ,mert szabin vannak a többiek.,és jövő héten is bent leszek góré mellett irodába.ÉS megjegyzi "úgy csinálj programot nekem ",de mindezt gúnyosan. :cry:
Én meg odaböktem nem baj akkor majd gyalog mész minden nap nekem meg ittmarad az autó.Erre meg persze akár nevedre is iratom.... :twisted: volt a válasz.Hülye az uram,biztos elvonási tünetei vannak.
És mi a lótúróért kell bemenni ha raktárba van?8.30 kor nyitnak könyörgöm.Mondtam is neki ha ezt így csinálja fel is út le is út,én gyerek mellett nem vállalom ezt.Itthon lószart se csinál ,bent meg nyali.
Jaj csajok iszonyú hiszits vagyok,de nem nyelem már le.
Judit

Kép

Kép
jucu

Mirosz

Matracot mi PA-Mü FEld- nél szabattunk XXIII:Grassalkovics út .
Neten meg tudod keresni,de várj,......
http://www.pamufeld.hu/
Azonnal leszabják ,de ha anyagot is kérsz rá 2 nap míg mehetsz vissza.
Nekem anyum varrt rá huzatot külsőt és belsőt is.
Bölcsőbe nehéz kapni készen, mert mindegyiknek más a mérete.

Kép

Kép
jucu

Jah és tegnap levágattam a hajam és barnára festettem vissza ,melírcsíkokkal. :lol:

Kaptam kölcsibe Avent kézi mellszívót .Használta már valaki régebben?Tapasztalat?
Jucu

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

:lol: hű... Komolyan. Kifolyt a szemem annyit írtatok. :D
Én olyan jól aludtam éjszaka... A lányom is tök csöndben, minden nyűg nélkül és legfőképpen cumi nélül tentizett. Pocaklakó is megkímélt az éjszakai bulitól, pisilni sem kellett. Úgyhogy fantasztikus. :D Remélem mindenkinek ilyen jó éjszakája volt. :)

Edit: A Halász Domonkoshoz jársz?? Nála szültem a lányomat. :D Nagyon profi, meg édi pasi. :D Szegénykém egy éjszakai ügyelet után még ott maradt velem egész délután és utána még ment rendelni estig a sztk-ba. Úgyhogy lelkiismeretes nagyon.

Ami a homeos bogyókat illeti. Nálam sajna nem váltak be. Tejserkentésnek még a laktoherb tea sem. :( Az egyedüli amitől robbanásszerűen beindult a tejem anno az a rauch ice tea és a töménytelen mennyiségű köményleves meg hagymaleves. :) Hajnalban amikor felültem az ágyon a sötétben nem tudtam, h mi csiklandozza a sípcsontomat. Hát odáig spriccelt a tejem. :lol: :lol:

Mandala: örülök, h nem a víz szivárgott. :) De nem igazán értem a dokidat. :? Inkább szüld meg farosan, mint, hogy felvágjon? Nekem sem csaszim nem volt, sem faros szülésem, de amiket hallottam, más orvos inkább felvágja mint megszüleszti.. Anno Vivi is farosnak indult. A dokim a 36. héten az uh-n közölte, hogy ne számítsak sima szülésre, mert faros a gyerek. Mindegy. Azért drukkolok, hogy megforduljon. Meg az összes baba is. :)
Lala már 2 hete fejjel lefelé van. Remélem nem gondolja meg magát mint anno a nővére. :D De Vivivel mi is kipróbáltunk mindenféle népi akármit a baba megfordítására, köztük a lámpás módszert is.. Nem jött be. :lol: :lol: Míg az utolsó héten ülök a gép előtt és a fél méteres 3,5 kilós gyerekem úgy döntött, hogy ő biza most megfordul. Hát mit ne mondjak nem volt túl kellemes... :lol:

Köszi lányok a kaja ötleteket. :D

Na megyek eldugulok. Mindenkinek jó hűsölést kívánok. :D

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Ja. A babaruhákat, úgy mint mandala kb 6 hétig mostam külön és vasaltam. Nem vittem túlzásba az agyonsterilizálást. Semmi baja nem volt soha Vivinek. A pelus meg.. Ki kell próbálni többfélét is. Amúgy meg a híg kaki a legjobb peluson keresztül is megtalálja az utat kifelé. :lol: :lol: A törlőkendő meg. Ugyan az. Ki kell próbálni mindenfélét. Bár nálunk a niveás dolgoktól pöttyös lett Vivi.
Mellszívó: Amikor használtam akkor aventosat. Nekem nagyon bejött.
Jajj és kiváltottam a kismamacsomagot. :) Volt benne mam-os cumi, egy aventos pohár tetővel, egy kismama újság ( 2006 decemberi ), tisztasági betét, 1 db pampers pelus meg egy csomó szórólap.
De anno a kórházban mi kaptunk újszülött csomagot. Ugyan ilyen mint a kismamacsomi, csak abban asszem 5 db pelus volt, egy kis csomi törlőkendő, egy pici tégely sudokrém, meg szórólapok.

Ja és a pöttyös popsira nálunk a neogranormon kenőcs volt a tuti. Még ha kell most is ezt használom.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Csak egy gyors életjel, megvagyunk, egyben vagyunk.

Majd megpróbálok visszaolvasni, remélem mindenki jól van.

Kép
Kép
robcsi03

Hello!

Mandala: Gondolom hallottad, hogy most ellnőrinzi fogják azokat a kórházakat, ahol magas a császármetszések aránya! Tényleg nem a legjobbkor szülünk! :( Egyébként ha meg már egyszer megígérte, hogíy megcsinálja, akkor tartsa magát hozzá...ráadásul még egy indok is lenne rá nálad a farfekvés! Én nagyon császár ellenes vagyok, de nem egy olyan gyerekről tudok akinél nem csinálták meg és ettől az egész életére kiható károsodást szenvedett!:( Érdekes amit az EDA-ról mondott. Én azért nem akarok mostmár mert arra számítok, hogy gyorsan jön a baba és úgy hallottam az EDA lassítaná....

Bea: Én néztem a név jelentését is, de csak inkább azért hogy ne legyen negatív, nem azért hogy feltétlenül rá legyen jellemző. A Matilda az harc és hatalom a Tamara meg Pálmafát jelent és egy grúz hercegnő neve volt. A Sebestyén meg (ha tényleg fiú) magasztos-t jelent.

Na, léptem!
Judit

mamiblue

Sziasztok!

Szégyenkezve vallom be, hogy én 8.43-kor keltem fel, akkor is csak azért, mert csörgött a telefon :)
Fiacskám tegnap majdnem éjfélig húzta, egyszerűen nem tudtuk elaltatni, úgyhogy ő is tovább szunyált. Hogy a délutáni alvásból lesz -e valami, az kétséges...

Bocs, de valaki megírná nekem újra, hogy kinek kell írni, hogy küldjenek nekem ilyen felicitas-izét? Azt hiszem, Mandala már megírta nekem, de nem tudom mikor, s ha nem muszáj, nem akarom órákig visszakeresgélni... Köszi!

Szép napot nektek! Nálunk egész jó a hőfok.... 23. Emberi.

Kép
Kép
pfranciska

Jucu

Nekem is avent kézim van... nekem bevált, én szerettem... :)
Szerintem valami van a levegőben... az én párom is hülye.... jó, most nem, de pl. péntek szombat vasárnap totál összevesztünk... három napig ment a durci.... tele volt vele a hócipőm! Anyósnak mondtam is, hogy ha korababa lesz Emese, akkor a fiának kuss, mert nem akarom hallani, hogy azért mert nem férek a bőrömbe és ugrálok folyton.... mert ugyanis ő hazajön a munkából (vagy itthon befejezi a kerítésépítést) és aztán lefekszik a szőnyegre és bámulja a tévét.... és simán elnézi, hogy ki-be pakolom a gyerekeket a kádba. Leordítja a gyerekeket, ha meg szóvá teszem, otthagy a francba és elmegy aludni.. rám hagyva a kutyák etetését, a ruhák felcipelését a mosókonyhából és kiteregetését, a gyerekek ellátását, egyszóval mindent. Tök elegem volt már! De úgy néz ki, most oké a dolog.. vasárnap ugyanis ledöglött egy szerver és be kellett mennie a munkahelyére. Délelőtt 9-kor elment és fél háromkor jött haza. (Pénteken meg éjjel 3/4 12-kor! Érdekes, haza soha nem kell sietni...) Lehet, hogy kicsit gondolkodott útközben, mert mire hazaért már nem üvöltött a gyerekekkel és normálisan végighallgatta a nyomoromat is... szóval azóta oksi a dolog, de néha úgyis kipattan újra...

Szóval ne aggódj, megnyugszik a Tied is, biztos neki is sok van a nyakában... a főnökök igencsak megnehezítik az ember életét... Próbálj beszélni Vele a problémákról, hátha felfog belőle valamit! Az a tapasztalat, hogy nehezen értik meg mi a bajunk... valahogy egész másként gondolkodnak... mondhatni... abnormálisan.....

A frizura nagyon jó ötlet! Apa kapott egy új nőcit... :D jaj... fodrászt kell keresnem....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mirosz, Bee

avassatok be a decup...akármi technikába! Annyira szépeket lehet művelni és úgy szeretném kipróbálni! :)

Franciska

Borosnyói Beatrix emil címe: borosnyoi.beatrix@felicitas.hu
Nagyon aranyos hölgy! Épp tegnap írt nekem levelet, hogy terjesszem a címét, írjatok neki sokan, mert az a cél, hogy mindenkihez eljusson a kiadvány! Úgyhogy rajta!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mamiblue

Ha az eda lassítja az tök jó.. amúgy is fájásgyenge voltam mindig... akkor talán két hét alatt világra is hozom! :evil:
Á, tudjátok rájöttem, hogy ez a doki is olyan, mint a többi... nem fogja megcsinálni ha nincs indoka.... erre rájöttem... de legalább jól műt... ha mégis oda kerül a sor.... de ha faros marad, az tuti nem vállalom be a simát.. a férjem azt mondta hallgassak a dokira.. mondom.. ja, anyád is ráhallgatott, amikor a doki azt mondta, hogy az 5 kiló 20 dekás gyereket meg lehet szülni simán is.... hát igaza lett, meg lehetett.. igaz a gyerek két nap múlva meghalt, de meg lehetett!!!!.....
Amúgy a kedves férjem anno azt mondta, ha engem nem tudnak vm miatt elkötni, akkor ő megcsináltatja magán... na most hogy kezdünk finishbe érni és fennáll a "veszélye", hogy nem lesz császár... nos már nem ekkora a szája... most már behúzza fülét farkát..... duzzog ha szóba kerül a dolog.... de ha én tartom oda a micsodámat, az természetes, az nem baj!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Szivacstok!

Örülök MAndala, hogy semmi komolyabb baj nem volt!! Néha én is úgy érzem, mintha csurogna valami, de rájövök, csak szakad rólam a víz!

Én is ezerrel takarítok, mosom a cuccokat, Domestosozom a bababútorokat....
Tegnap kaptunk ajeszba anatómiai kádat, autósülést, mózest, járókát, pólyát, játszószőnyeget! Úgyhogy nagyon elláttak minket :P Most mindegyiket mosom.

Remélem jön valami lehülés a napokban, mert szó szerint feldobom a pacskert ha továbbra is ilyen idő lesz! Voltam vásárolni a Tescoba és a hűtőpultnál válogattam jó pár percig, olyan jól esett ahogyan jött rám a hideg :roll:

Én is vettem málnalevél teát, de olyan rossz íze van, úgy kell leküzdenem a torkomon. Meg eszek lenmagot kefírbe keverve. Továbbá venni fogok gátmasszázs olajat, amit a 34. héttől ajánlanak! Bár nem tudom hogyan fogom kenegetni, vagy maszírozni?? Lehet majd apa maszírozza bele jó alaposan :lol:

Szép napot Lányok!

Kép
h.bogesz

h.bogesz, te már iszod a málnalevél teát? Nekem azt mondták a 35-36. héttől lehet.
De jó nektek, hogy ennyi mindent kaptatok :lol:

Tegnap annyira kiszúrtam magammal, voltam a városba, és oda-vissza klimával autóztam, itthon pedig ment a ventilátor :roll: annyira hülye vagyok, már párszor igy megjártam, mert marhára nem bírom ezeket a dolgokat :? Na ma reggel már rázott a hideg, fájt a vesém, derekam, hátam. :cry:
Csajok, ti meddig fogtok vezetni? Én azt vettem észre, hogy lassúltak a reflexeim, és közben néha annyira mélyen elkalandozok, hogy meglepődök saját magamtól :oops:

Kép
mona76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?