Sziasztok lányok!
Közel egy órát tartott, mire visszaolvastam....
Megdöbbentem, hogy Julcsi kórházban van, nagyon nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen, de biztos vagyok benne, hogy úgy is lesz, erősek mindketten, nem lesz semmi baj.
Háfi, ne izgulj, szerintem egy rutin ultrahangra küldtek. Ha cukor van, akkor mindent sokkal alaposabban néznek, nekem is agyamra ment, mikor Szávával annyit vizsgálgattak.
Többiek, örülök, hogy minden rendben, szépen fejlődnek a babók.
Elif, az a zsebes tároló marha jó, nagyon ügyes vagy! Az ötleteket is te agyalod ki, hogy milyen legyen, vagy merítesz valahonnan?
Én varrósuliban érettségiztem anno, de mostanában nincs türelmem varrogatni. Szávának sok mindent csináltam, mikor kicsi volt.
Jaa, és megcsináltam a túrós kuglófot, fini lett, és Nicko karalábé krémlevese is nagyon jó volt, valamelyik nap azt főztem
Gerendai Zsuzsi.. lehet, hogy meg fogsz haragudni rám, azért amit írok, elpőre bocsánatot kérek, de csak azért, mert aggódom miattatok, ezért merészelem leírni....
Én a helyedben nagyon meggondolnám az otthonszülést.
Főleg, mivel terhességi cukrod van, veszélyeztetett terhesnek számítasz. Azért tudom, mert ugye már többször említettem ,hogy Szávával nekem is az volt. Sokkal szorosabb orvosi kontroll kell az utolsó hónapban, mert elhasználódhat, elöregedhet a méhlepény, és ezen keresztül a baba nem kap megfelelő ellátást, oxigént, tápanyagot, akkor meghalhat.
Ha nem indul meg időben a szülés, tehát a kiírt időpont előtt, akkor be kell feküdni a kórházba, és naponta többször megnéznek, flowmetriás vizsgálatot csinálnak, ami mutatja, hogy elégséges-e az áramlás a méhlepényben.
Nekem szerencsém volt, mert csak a kiírt időpont napján kellett befeküdnöm, de viszonylag normális határokon belül volt a cukrom, de több kismamát már 2 héttel előbb befektettek. Aki inzulinos volt, azt meg főleg.
Szóval a helyedben én nagyon meggondolnám, mert ez nem tréfa dolog.
A másik, amit nem nagyon akartam mondani.. nekem a barátnőm kistarcsán a szülészeten dolgozik... Ő mesélte, hogy nem egyszer hoznak be kivérzett nőket, akik otthon szültek... kiteszi őket xy a kórház kapujánál, bemenni nem megy velük, mert ugye nem legális ez az egész. Szerdán is mikor találkoztunk, ki volt borulva, hogy megint volt egy otthonszülő, akinek már szombaton elment a magzatvize, és vártak, vártak, és csak kedden született meg a baba, nagyon súlyos állapotban, nagyon beteg, bár az nem derült ki az anyuka elmondásából, hogy mi baja, mert mismásolt, nem volt őszinte a dologgal kapcsolatban ..... A babát nem is hozták vele, az valamelyik kórházban a marad, az anyukát hozták csak át onnan....
Ne haragudj, hogy ilyeneket leírok, tényleg nem akarlak bántani, kedvellek téged, sőt nem is akarok nyilvánosan olyan dolgokat írni, ami rágalmazásnak minősülhet, és tényleg nem szeretném befolyásolni a döntéseteket, hiszen a ti döntésetek, a ti életetek, de kérlek, hogy nagyon nagyon járd körül ezt a dolgot, és nagyon gondold meg, hogy kinek a kezébe teszed le a babád és a saját életed.
Vera, nagyon hiányoztál már, remélem tényleg lesz már hamarosan neted!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára andus70 2008.11.22 18:27-kor.