A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok!

JULCSI, ISTI: MENNEK A DRUKKOK!!!!!!!! NAGYON SZORÍTUNK ÉRTETEK, HOGY MINDEN RENDBEN LEGYEN!!!!!!!!

Yve: Ez tényleg nagyon jó hír, hogy nem változott a méhszáj állapota! :) Továbbra is nagyon vigyázz magadra! Érted is nagyon szorítunk!!!!!!

Elif: Sikerült a babakocsi? :lol:
Úgy néz ki mi is nemsokára megvesszük! :)

B79andi: Elhiszem hogy csalódott vagy, hisz mindent megtettél, hogy jó legyen a cukrod! :(

Zümis: Nekem se jön be az oldal! :(

Nilabali: Nálunk is pocsék idő van! :?
A szédülés lehet alacsony vérnyomástól!

Kangu: Hallottam a botrányról! Hát igazából már tényleg nem tudja az ember, hogy miért kell fizetni, és miért nem! :roll: :?

Háfi: Ügyesen tartod a diétát, ha így megdícsért az orvos! Csak így tovább!

Erika: A te babád is nemsokára be fog indulni biztos! :wink: :)

Zsufi: Nagyon szép a kiságy! :D

Gjéti: Pocaklakódnak Boldog Névnapot! :wink: :lol:

Ma elintéztük a házassági anyakönyvi kivonatot! És nem volt előttünk senki, így 10 perc alatt végeztünk! :D
És vettem ma pár karácsonyi dekorációt is a lakásba! :lol:
zsu83

Köszi, hogy megosztottátok a közös oldalt. Igyekszem én is feltenni képeket.

És nézegettem a képeket, és lám, milyen kicsi a világ!!!!

Iricc, én mostanában találtam rá a bloggodra, és kezdtem el olvasgatni!!!! Kata-Lizu oldaláról!!! Én őket ismerem, az előző topicból!!! :lol: :lol: Remélem, nem baj! Nagyon jókat írsz, nagyon szeretem. És olyan szépek a gyerekeid!!! Róluk ismertelek fel.

Kép

Kép
b79andi

B79andi: Várjuk a képeket!
zsu83

Akkor most aggodnom kellene. De mondjuk engem az után jegyeztek elö erre az ECHO-ra hogy kiderült a cuki probléma.
Gondoljátok azért küldtek oda?????
Az epidurál nincs bene a tb szolgáltatásba???? Milyen hülyeség ez már megint.Jó hogy nem pénzért adják már a levegöt is. Tisztára fel vagyok háborodva. Na látjátok én ezért nem nézek hiradót mert csak felhuzom magam + a cukimat is.
Na legyetek jók.
Pusz Rita

Kép
háfi

Sziasztok lányok!

Elég zűrös volt a hét, itt voltak anyósomék...stb., de most igyekszem visszaolvasni...

Julcsi: nagyon szorítok nektek, remélem hamarosan jobban leszel és semmi komoly!

Közben végre én is megkaptam a laboreredményeket és szerencsére minden negatív. Csináltak rubeola, kanyaró, toxoplazma vizsgálatot, meg egy olyan speciális vérképvizsgálatot, amely alapján megállapítható, hogy volt-e valami vírus a szervezetemben. Szerencsére ez is negatív, úgyhogy a kiütéseket valószínűleg allergia okozta vagy maga a terhesség....
Tegnap voltam megint vizsgálaton, megint csináltak vizeletvizsgálatot és egy minimális fehérjét találtak a vizeletemben, ami most egy kicsit aggaszt, mert a vérnyomásom is emelkedik mostanában (125-130), de az orvos szerint még mind a kettő teljesen normálisnak tekinthető. Mindenesetre most apával legalább hetente kétszer fogok csináltatni vizeletvizsgálatot, kíváncsi vagyok, hogy mi jön ki. A baj az hogy, anyukámnak pont velem volt terhességi toxémiája, ami miatt én koraszülött vagyok és ezért én is veszélyeztetettnek minősülök. Ezért kell nálam ezeket a vizsgálatokat sűrűn elvégezni.
Csináltak megint cukorvizsgálatot, az szerencsére jó lett...

Babóca most 1200 g-os.... Szóval most már biztos, hogy nem lesz óriásbébink... :)

És anno ígértem, hogy megírom, hogy itt milyen plusz vizsgálatok vannak: a kötelező szűrővizsgálatok között nemcsak hepatitist és szifiliszt néznek, hanem bárányhimlőt, clamídiát, toxoplazmózist és HIV-et is, valamint általános antitest szűrést is. A hepatítist pedig mégegyszer megcsinálják a vége fele is. Ezen kívül itt minden alkalommal (kb 2-3 hetente) van vizsgálat, amikor nézik a cukrot, vizeletet, méhszájat, hüvelykenetet és ultrahangot csinálnak.

Remélem, hogy mindenki jól van!

Jaj, és képzeljétek itt ma leesett az első hó! :) Én nagyon örülök neki, ami miatt mindenki bolondnak néz.... bár még egyelőre nem maradt meg belőle sok, de holnapra már komolyabb havazást jósoltak, szóval remélem hogy mehetünk apával a hóesésben sétálni... :)

Apa sajnos megint ügyeletes, úgyhogy a ma éjszakát megint Kismanóval kettesben töltjük... :(

Panna
pandusika

Háfi: Azt nem tudom, hogy miért küldtek oda, de ne aggódj, hisz eddig minden rendben volt az uh-kon!

Panna: Örülök, hogy minden vizsgálatod negatív lett! :lol:
Még jó, hogy a pároddal tudsz csináltatni vizeletvizsgálatot, így tényleg ellenőrizni tudjátok a fehérjét! Ne aggódj, biztos nem lesz semmi gond, jó kezekbe vagy!
De jó hogy nálatok már esett a hó! :lol:
zsu83

Zsu: egyébként nálunk is már teljes karácsonyi hangulat van, már kidíszítettem a szobát és a párom még karácsonyi lámpákat is felszerelt. Amikor anyósom meglátta megjegyezte, hogy ez még nagyon korai, de nekünk nagyon tetszik így... :)

Panna
pandusika

Panna, látom te is nagyon szereted a karácsonyi készülődést! Olyan jó is készülni! :lol:
Mi december elején kezdjük a dekorálást, még ablakot kell pucolni és függönyt mosni! Na de aztán kirakok minden ablakdíszt, meg világítós díszt! :lol:
zsu83

Isti, várjuk a jelentkezésedet, hogy mik Julcsival a fejlemények.

Nilabali: nagyon hálásak vagyunk a segítségedért, tetszett a páromnak is nagyon, rögtön foglaltuk is a szobát, szerencsére még volt... :lol: Ha esetleg ti is kimennétek valamelyik programra, találkozhatnánk. Most még nem tudom ugyan, mi mikor hol leszünk. Annyira örülök, hogy megyünk, sajna nyáron sehol sem voltunk, emberem végig dolgozta. :roll: Nade majd most!!! :lol:

diab: voltam ma a kórházban, hát, most még ugyan csak az ujjbegyből vett eredmény a tudott, és az épp a határon volt 1.5 óra unatkozás után, de a belgyógyon a doki azt mondta, hogy mivel a baba növekedésével az állapot súlyosbodása szinte szükségszerű, szerinte ebből inzulinozás lesz. Szerintem meg nem olyan biztos az, mert én nagyon fogok igyekezni, hogy tartsam az immár hivatalosan is elrendelt 175-ös diétát. Ami a legjobban letaglózott, hogy ettől kezdve minden pénteken kell mennem, ráadásul 7-re, amihez nekem fél 6 kor bizony indulnom kell. Hideg, meg hó, brrrr.
Annyira rossz volt ott a kórházban, annyira elhagyatottnak éreztem magam, meg a sok beteg, öreg, hordágyon, bekötözve, meg köhögtek, meg totyogtak, és állandóan a sírás határán álltam, és a végén, amikor már kívül voltam, felhívtam Édesapát, de beszélni már nem tudtam, mert annyira sírtam. Szegény a végén már kiabált, h mondjam már, mi van, baj van? De aztán lenyugodtam, most már jól vagyok. Kedves cukis sorstársak, nekem valami Fövényi...könyvet ajánlgattak, a Libriben nincs, nem tudnátok, hol lehet kapni?

Zsufi, az ágyikó nagyon csinos, és jó, h sokáig fogjátok tudni használni :D
Gjéti, Olit simogasd meg helyettem is névnapja alkalmából. :lol:
Háfi, engem nem küldtek echora. Szerencséjük!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

[color=darkred]Most kezdek csak komolyan meg ijedni.
Most mi lesz.???!!!

Kép
háfi

Zsu: az tényleg nagyon megnyugtató, hogy a párom rendszeresen meg tudja csinálni a vizeletvizsgálatot, mert egyébként csak 3 hét múlva kell mennem legközelebb. Így legalább nem kell végig izgulnom, mert így folyamatosan nyomon tudjuk követni...
Az igazat megvallva a karácsonyi "nagytakarítás" még nálunk is hátravan, de én már nagyon türelmetlen voltam.... :oops:

Háfi: az hogy ECHO-t csinálnak még szerintem nem jelenti azt, hogy bármi baj is van. Itt például eddig nekem minden alkalommal csináltak és számomra megnyugtató, hogy jól működik a kisbaba szíve. Bár először megijedtem, hogy miért nézik már vagy 20 perce a szívét, de szerencsére mindent rendben találtak. Szóval lehet, hogy Nálad is csak azért nézik, mert lelkiismeretesek és alaposak....

Panna
pandusika

Sziasztok,

Fejlemenyek:

Julcsi picit jobban van, ma mar nem kellett fajdalom csillapitas, bar meg mindig egy picit faj neki, de elviselheto.

Orvosilag allitolag egy eleg nehez helyzet. Ket alternativa van:
1. Mutet
2. Kivaras

Az elobbinel a hatrany az, hogy a babanak nem tenne tul jot (ezt nem tudom mit jelent) az altatas, viszont igy megelozheto lenne a fertozodes veszelye, ha esetleg bekovetkezik. Ha kivarunk, bban viszont benne van hogy kifakad a ciszta, az viszont meginditja a szulest.

Azert ennel azt hiszem bonyolultabb, de nagy vonalakban ennyi lehet.

Voltak orvosok mindket allaspont mellett, vegul a konzi a masodik mellett dontott. Szoval pihenunk es varunk.

Hetfoig tutira bent maradnak a korhazban a Dragaim.

Ami kicsit vicces, hogy ma voltak ultrahangon, ahol ismet nem talaltak a cisztat a nogyogyaszaton. Aztan Julcsi megmutatta nekik a tegnap keszult fotokat, meg leletet, amin rajta voltak a koordinatak :) Ez alapjan mar csak osszejott hogy megtalaljak.

Nekem kicsit ugy tunik, hogy a terhesgondozas kimerul a mehen beluli dolgokkal, baba etc. azt hogy azon kivul van mas is az mar nem erdekel senkit. Teny, hogy a terhesseg alatt sokkal nehezebb eligazodni a hasi kepletekben az atrendezodes miatt.

Basszu meg csak 2 hete jarom a korhazakat, de mar itt kepletekrol beszelek. Hat igy megy ez.

Mindenkinek jo babavarast. Mi eddig azt vartuk, hogy kibujjon a Marcibogyesz, most meg inkabb biztatjuk, hogy meg maradjon bent :)

Amugy eros legeny 1420g, es tiz ujjal kapaszkodik, szoval nem lesz gond.

Julcsi lelkivilaga is ma jobb volt egy fokkal. Tegnap este a nagy rohanas utan, mikor raeszmeltunk hogy mi is tortenik velunk, azert egy picit el voltunk keseredve.

Udv.: Istvan

Julcsi

KépKép
julcsi-79

István küldjük a pozitiv energiát. Minden a legnagyobb rendben lesz.Azt hiszem nem fogják a többiek leharapni a fejem ha azt irom hogy mindenki szorit nektek és a legjobbakat kivánjuk.
Hali Rita
U:I: Kitartás..

Kép
háfi

Ja...

El is felejtettem megkoszonni a sok biztatast. Annyira tetszett, hogy kinyomtattam Szerdatol az osszes hozzaszolasotokat, es bevittem ma este neki :))) Nagyon orult :)

Istvan

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Háfi: pont arról van szó, hogy az epidurált a tb állja. Saját szakállukra szedték a pénzt a kórházban :( . Most aztán tanuként hallgatják ki a megelőző 1 évben ott szült kismamákat valami lista alapján, ahol kipipálták azoknak a nevét, akiktől pénzt kértek..
A szív-uh nem gáz, szerintem is csak túlbuzgóság. Eddig nem tünt fel semmi, pont most derülne ki? Mindenesetre jó program :?

Pandusika: Nem akarok okoskodni, de ugye a vizeletminta vétel előtt volt mosakodás? A hüvelyből bekerülhet a vizeletbe bármi (főleg ha erős a folyás), ami csak felesleges pánikot okoz.... :wink:

Én is megcsináltattam a kötelező vérkép-vizelet vizsgálatot. Minden ok. lett, csakhát vashiányos vagyok. Eddig is szedtem vasat, de úgy reménykedtem, hogy abbahagyhatom :(

Kép
kangu

Juhuuuuuuuuuuuuuu! ESIK A HÓ!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!

Julcsi: Nagyon örülök, hogy jobban vagytok!!! Nagyon szorítunk, hogy minden rendben legyen, a fránya ciszta nehogy kifakadjon, és Marcibogyesz még legalább 10 hétig odabenn tudjon csücsülni!!!!

István: Igazán nagyon rendes tőled, hogy így tájékoztatsz minket, és hogy Julcsit is informálod!!!!! Kár, hogy nem tudunk többet tenni, mint ezerrel szorítani Értetek!!!!

B79andi: sajnálom a cukoreredményt! azért ne keseredj el, minden rendben lesz!!!!

Panna: gratulálok az eredményekhez, jó hogy nálatok is minden ok!!!

Elif: na mi van már? van babakocsi????? :D

Gerendai Zsuzsi: nem irigyellek a heti kórházba menetelért... Elég durva, hogy olyan korán kell indulnod.... De az jó, hogy egyébként minden rendben van, és hogy már ilyen szépen beálltál a diétára.

Zsufi: nagyon klassz a kiságy!!!

Gjéti: puszilom Olit!!! Sok boldog névnapot neki így utólag is... :wink:

Kangu: a vasat nekem is folyamatosan kell szednem.... mindig is vashiányos voltam.... :?

Panna, Nico: nagyon irigykedem a hó miatt....
Itt tegnap egész délután és éjszaka szakadt az eső... Most ugyan nagyon szépen süt a nap, de hideg van, és hát a hónak én nagyon örülnék....

Egyébként nem tudom Ti hogy vagytok vele, de engem ez a tegnapi front nagyon megviselt... Egész nap szédültem, hányingerem volt, nem bírtam fenn lenni, és enni sem... Kifejezetten rosszul voltam....
Ma már szerencsére jobb egy kicsit.....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok!

Reggelre nálunk is leesett a hó-Tata-de már kisütött a nap és olvad is...sajnos,mi is imádunk hóesésben sétálni.

julcsi,István tényleg szurkolunk nektek és mindenki küldi a pozitítv energiát,nem lehet semmi baj és kitartás nektek!!!

Amy:tegnap én is pontosan ugyanúgy voltam,mint te,annyira szédültem reggel,hogy nekimentem mindennek,forgott a gyomrom,alig tudtam enni valamit és csak néztem ki a fejemből bambán,a fejemet nyomta a fejfájás,de csak tompán.Reggel minkor mondta a párom,hogv leesett a hó,akkor már tudtam,hogy mi volt a bajom tegnap.Remélem,ma már jobban vagy,én igen és jelentem.hogy képes voltam kiporszívózni az egész lakást egyszerre-pedig csak szobánként szoktam pihenő beiktatásával.

Gerendai Zsuzsinak:örülök,hogy tudtam segíteni,de mi ma elmegyünk anyumékhoz és valószínű csak holnap jövünk haza,ezért nem tudunk talizni,de jó szórakozást nektek,tegyél majd pár képet a közösbe és gyertek majd nyáron is már a gyerkőccel és akkor bandázhatnak ők is.

Elif:most megyek és megsütöm a túrós kuglófot,remélem jó lesz,a párom már hívott kétszer,hogy kész van-e?

Mindenkinek szép napot és Julcsiéknak mégegyszer üzenem-jük,hogy gondolunk rájuk sokat,és vigyázzanak egymásra!

Kép
nilabali

Nilabali: örülök, hogy jobban vagy, nekem is nagyon fájt a fejem tegnap... Kicsit jobban vagyok, de még mindig kótyagos a fejem... Ügyes vagy, hogy kiporszívóztál, és egyenlőre a fürdőszobákat szeretném rendbe tenni... egész délelőtt győzködöm magam, megyek is nekilátok!

Annyian mondjátok ezt a túrós kuglófot, hogy nekem is megjött hozzá a kedvem... :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Amy:a fürdőszoba az nálam is nehéz kérdés,amikor a zuhanykabin és a csempe is csilli-villi akkor olyan szép,de mennyi meló van vele és sajnos a vízkő már két nap múlva meglátszik az üvegen,azért neki lehetne állni megint,de a csodazser ami leszedi a vízkkövet az elég büdi,ezért bevallom,hogy csak heti egyszer takarítok fürdőszbát úgy igazából.A takarítás egyébként sema kedvenc elfoglaltságomakkor inkább már főzök,vgy sütök valami finomat,mert annak a végeredménye igazán élvezhető!
fejfájásra van egy jól bevált teareceptem:borsmenta és citromfű 1-1filter és egy kiskanál méz,én kúraszerűen iszom,meret migrénem van,de ha sokat fája fejed és tudod,hogy mikor várható,akkor már elkezdheted inni,de akkor is ihatod,ha nem fáj,mert megelőzi is,napi 2-3csészét nyugodtan,szerintam fini is.Ja,és a nődokitól is megkérdeztemés áldását adta rá.
Jó munkát,de ha még kótyagos vag szerintam ne erőltesd,gondolom megvár a fürdőszba,inkább pihenj még egy kicsit!

Kép
nilabali

Sziasztok!!!!

Nemsoká lesz netünk, megkötöttem a szerződést két hete, most márok, hétfőn megyek reklamálni amiért még nem vették fel velem a kapcsolatot, kicsit meg kell őket rugdosni :)

Nem olvastam vissza, megint anyósomnál vagyok és nem bírok ülni úgyhogy gyors leszek. Ebbe az oldalba beleolvastam, Julcsi kórházban van??? :shock: Mi történt? Jól értem, hogy ciszta? Ó Istenem...sok-sok kitartást neki!!! Tudom mit érez, ha a cisztadurranástól fél azon én is átestem a legelején, és most én is ugyanúgy örülök minden eltelt napnak a keményedésem miatt.
Nagyjából megvagyunk, fotót még mindig nem hoztam, majd ha lesz net otthon pótolok mindent. Zéti hozza a statisztikát, minden héten egy új fog :D A kicsi is jól van. jó lett a laborom, bár volt fehérje a vizeletemben, de egy hétre rá a védőnő megnézte tesztcsíkkal és az negatív lett úgyhogy biztos átvonult valami baci. Keményedések vannak amiktől nagyon parázok, szedem marékkal a magnézium-citrátot meg átlag napi két szem seduxent, nem sikerült megválnom tőle, esétre néha nagyon durván kemény. De egyébként minden oké, szép lassan alakítgatom a házikónkat. Szombatonként suli, azt nagyon szeretem mert akkor egész nap ülhetek! :D Meg egyébként is jó egy kicsit másra koncentrálni mint hogy volt-e ma kaka Znek, vagy hogy mi legyen már megint a vacsora :lol:

Tervezem hogy visszaolvasok mindent, de most még itt leszek úgy kb du2-ig, ha addig valaki pont itt van és írna nekem a fontosabb eseményekről röviden nagyon jó lenne, nagyon hiányzik a csapat, alig várom hogy újra itt legyek!

Ha van valaki itt addig plíz írjon!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

julcsiéknak nagyon drukkolunk!!! minden rendben lesz!

megyünk du megrendelni a babakocsit :lol: :lol: , visszük maxi kutyát is, megyünk sétálni a tóhoz és zárás képpen este egy kis adventi vásár, no meg persze gyerekpuncs!!

szép hétvégét pusz mindenkinek

Kép
Kép
nicko

Nagyon arik vagytok,köszi a névnapi köszöntéseket. :D
Sajnos nem valami jól sikerült a tegnapom...
A suliban 3 dolgozat, amire rengeteget tanultam. Aztán elkísértem
a barátnőmet táncra, persze én szigorúan csak néző voltam. :)
Utána elmentünk a barátnőimmel egy Thai étterembe, és nagyon
fincsi kajcsit ettem! Utána elindultunk vásárolgatni, ott sem volt semmi gond, vettem egy csomó ajándékot, aztán amikor elindultunk
a buszmegállóba, elkezdett szakadni az eső. Jeges eső...
Szét áztam, főleg a nadrágom, és a csizmám is csupa víz lett.
Remélem nem fáztam meg nagyon... :roll:

Olit amúgy megköszöntöttem a nevetekben is, és úgy hozzásimult
a kezemhez.. :cry: :lol:

Zsufi, gratula a névhez, nekem tetszik. :)

Kép

Kép
gjéti

Isti, Julcsi, drukkolunk, hogy a kivárás legyen a jó megoldás! Kisfiatok meg olyan jófej kis vasgyúró, hogy biztosan a helyén marad még egy darabig - végülis neki ott arany élete van :wink: vidítsd fel Julcsit, ne hagyd, hogy elkeseredjen! Örülök, ha tudunk kicsit mi is segíteni, hogy jobban érezze magát!

Háfi, lehet, hogy csak óvatos a dokid, ne gondolj egyből rosszra! Ha valami gáz lenne, azt egészen biztosan mondta volna, ilyen infokon nem szoktak ülni.

Zsuzsi, kitartás a diétához, ha szépen tartod, reméljük, nem lesz szükség inzulinlövészetre! A heti bejárkálásért nem irigyellek :( de így legalább biztos lehetsz benne, hogy folyamatosan minden rendben van :D

Panna, nagyon jó hír, hogy nem találtak semmi bibit!

Vera
, jó, hogy itt vagy megint, várjuk, hogy legyen neted :D Itt az a helyzet, hogy sajnos Julcsi kórházban van, de a férje nagyon rendes, és leírja, hogy mi van vele. Úgyhogy szoríts te is, hogy még azt a tíz hetet legalább bírja ki a cisztája ott és úgy, ahogy van, kicsi fiú meg addig még erősödjön szépen :D Többieknél szerencsére nagyjából minden rendben, voltak kisebb riadalmak, de most úgy állunk, hogy a kisbabák okék, anyukák közt van egy-két terhességi diabétesz, úgyhogy nekik meg azért lehet drukkolni, hogy elég legyen a diéta, ne kelljen "lőni" magukat inzulinnal. Elif továbbra is állati kreatív, és ha jók leszünk, "tanfolyamot" is indít a topiklakóknak :wink: dec.5-6 án lesz a 2in1-ban akció, és szerveződik oda egy kisebb találkozó - Julcsi a főszervező, úgyhogy addigra kötelező meggyógyulnia, vagy különben odacsődülünk meglátogatni, ahol épp van :wink: mennek a kiságy- és babakocsibeszerzések, és mindenkinek úgy nő a pocakja, hogy az valami csoda, már azt hiszem, szinte mindenhol megvan a babák neve, sütünk-főzünk ezerrel, a közös gmail-es fiókban elkezdtünk recepteket is gyűjtögetni, úgyhogy lehet nyálat csorgatni, meg ötleteket gyűjteni, és megkezdődött a karácsonyi készülődés (ma én se bírtam magammal, és vettem új díszeket) :D hát gyorsan összefoglalva ezt tudtam produkálni, remélem, még időben vagyok :D

Gjéti, akkor ma szigorúan meleg pokrócban fekvés, sok meleg teával, meg lehetőleg mézzel! Ja, meg C-vitamin! Reméljük, nem fáztál meg!

KépKép

KépKép
stelly

Gjéti: Jó csúnya idő volt tegnap, remélem ma pihenéssel töltöd a tiedet. Igyál sok finom citromos melegteát, és takarózz be alaposan. Szerencsére a hozzád hasonló fiatal szervezetek általában jól bírják az ehhez hasonló tortúrákat :)

Pisti: Nagyon kedves tőled, hogy hírt szállítasz Julcsiról, tartsd is benne a lelket, mert Marcibogyesznek még szüksége van az all inclusive anyai ellátásra!

Irigyeljük azokat a helyeket, ahol már leesett a hó, itt még csak metsző hideg szél van, és pár szem hó szállingózott. Reméljük örömteli, fehér karácsonyunk lesz!

Crocus
Kép

Kép
crocus

Örömmel jelentem, h Crocus-nak igaza van, bírom én a kiképzést!
:D Kutya bajom sincsen, az előbb festettem hajat, szóval megnyugodtam, h Olinak sem lett semmi baja. :)

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok lányok!

Közel egy órát tartott, mire visszaolvastam.... :lol:

Megdöbbentem, hogy Julcsi kórházban van, nagyon nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen, de biztos vagyok benne, hogy úgy is lesz, erősek mindketten, nem lesz semmi baj.

Háfi, ne izgulj, szerintem egy rutin ultrahangra küldtek. Ha cukor van, akkor mindent sokkal alaposabban néznek, nekem is agyamra ment, mikor Szávával annyit vizsgálgattak.

Többiek, örülök, hogy minden rendben, szépen fejlődnek a babók.
Elif, az a zsebes tároló marha jó, nagyon ügyes vagy! Az ötleteket is te agyalod ki, hogy milyen legyen, vagy merítesz valahonnan?
Én varrósuliban érettségiztem anno, de mostanában nincs türelmem varrogatni. Szávának sok mindent csináltam, mikor kicsi volt.
Jaa, és megcsináltam a túrós kuglófot, fini lett, és Nicko karalábé krémlevese is nagyon jó volt, valamelyik nap azt főztem :lol:

Gerendai Zsuzsi.. lehet, hogy meg fogsz haragudni rám, azért amit írok, elpőre bocsánatot kérek, de csak azért, mert aggódom miattatok, ezért merészelem leírni....
Én a helyedben nagyon meggondolnám az otthonszülést.
Főleg, mivel terhességi cukrod van, veszélyeztetett terhesnek számítasz. Azért tudom, mert ugye már többször említettem ,hogy Szávával nekem is az volt. Sokkal szorosabb orvosi kontroll kell az utolsó hónapban, mert elhasználódhat, elöregedhet a méhlepény, és ezen keresztül a baba nem kap megfelelő ellátást, oxigént, tápanyagot, akkor meghalhat.
Ha nem indul meg időben a szülés, tehát a kiírt időpont előtt, akkor be kell feküdni a kórházba, és naponta többször megnéznek, flowmetriás vizsgálatot csinálnak, ami mutatja, hogy elégséges-e az áramlás a méhlepényben.
Nekem szerencsém volt, mert csak a kiírt időpont napján kellett befeküdnöm, de viszonylag normális határokon belül volt a cukrom, de több kismamát már 2 héttel előbb befektettek. Aki inzulinos volt, azt meg főleg.
Szóval a helyedben én nagyon meggondolnám, mert ez nem tréfa dolog.

A másik, amit nem nagyon akartam mondani.. nekem a barátnőm kistarcsán a szülészeten dolgozik... Ő mesélte, hogy nem egyszer hoznak be kivérzett nőket, akik otthon szültek... kiteszi őket xy a kórház kapujánál, bemenni nem megy velük, mert ugye nem legális ez az egész. Szerdán is mikor találkoztunk, ki volt borulva, hogy megint volt egy otthonszülő, akinek már szombaton elment a magzatvize, és vártak, vártak, és csak kedden született meg a baba, nagyon súlyos állapotban, nagyon beteg, bár az nem derült ki az anyuka elmondásából, hogy mi baja, mert mismásolt, nem volt őszinte a dologgal kapcsolatban ..... A babát nem is hozták vele, az valamelyik kórházban a marad, az anyukát hozták csak át onnan....
Ne haragudj, hogy ilyeneket leírok, tényleg nem akarlak bántani, kedvellek téged, sőt nem is akarok nyilvánosan olyan dolgokat írni, ami rágalmazásnak minősülhet, és tényleg nem szeretném befolyásolni a döntéseteket, hiszen a ti döntésetek, a ti életetek, de kérlek, hogy nagyon nagyon járd körül ezt a dolgot, és nagyon gondold meg, hogy kinek a kezébe teszed le a babád és a saját életed.

Vera, nagyon hiányoztál már, remélem tényleg lesz már hamarosan neted!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára andus70 2008.11.22 18:27-kor.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Jaa, még a könyvvel kapcsolatban akartam írni.
Nagy véleményt nem tudok róla írni, mert nem volt időm még komolyabban olvasni, csak egy-egy oldalba kaptam bele... Én minden ilyennek úgy állok neki, hogy ha tetszik valami, azt alkalmazom, ha nem, akkor meg tőlem írhat akármit...
Amibe belenéztem, nagyon tetszett, mert egyből ráismertem egy dologra, mit egy ismerősöm is csinál.. nevezetesen ha megnyekken a baba, azonnal cicire teszi, azon altatja..stb.
Egyetlen nyugodt perce sincsen, kiszámíthatatlan a baba napirendje, éjszakánként akár fél óránként, óránként ugrál fel hozzá, mert a baba egyből bömböl, ha megébred egy pillanatra, és nincs a cici a szájában.
Szerintem abban nagyon igaza van a könyvnek, hogy egy baba számára nagyon fontos a ritmus, a napirend, az állandóság, mert az ad neki biztonságot. Nekünk annó ezt a gyerekorvos is mondta, hogy próbáljuk álandó időpntokra szoktatni a picit, pl. mikor van fürdés, főétkezések...
Nekem jó volt, hogy tudtam mikor van mondjuk két órám arra, hogy elmenjek valamit elintézni, vagy nyugodtan hajat mosni, megfürdeni, és nem kellett rettegni tőle, hogy a gyerek akkor fog ordítani, hogy cicit akar... Egy nyugodtabb és kiszámíthatóbb napirend mellett a baba is nyugodtabb lesz, és ettől az anyuka is kiegyensúlyozottabb, mintha állandóan ugrásra készen kellene állnia.
Persze a szigorú, korlátok közé szorítást én sem tudom elviselni, de rugalmas keretek között szerintem nagyon jó ötleteket tud ani a könyv, ha mindenki a maga hasznára tudja formálni a jó tanácsokat, ami meg nem jön be neki, azt figyelmen kívül hagyja.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Julcsi: Nagyon örülök, hogy jobban vagy!!! Marcibogyesz nagyon ügyes, erős kisfiú, így ő is azon lesz, hogy minél tovább a pocidba maradjon! Továbbra is nagyon szorítunk Nektek! Sok-sok puszi! :)

Panna: Én is nagyon türelmetlen vagyok a díszítéssel kapcsolatba! :wink: :D
Egyébként Kangunak igaza van a vizelettel kapcsolatba, hogy a hüvelyből bármi bekerülhet, pl nekem a laphámsejtem volt sok, rágtam is a körmöm félelmemben, de megnyugtatott az orvosom, hogy csak a hüvelyfolyás miatt van, abból bekerült a vizeletembe! :)

Kangu: Én is szedhetek akármennyi vasat, akkor is vashiányos vagyok! :?

Nicko: Most nagyon irigykedem a hó miatt! :oops: :lol: Nálunk csak délután volt egy kis hózápor! :?

Zsuzsi: Hát ez a heti kórházas dolog tényleg nem hangzik túl jól!
Mikor mész legközeleb doktornőhöz?

Amy: Nekem csütörtökön este volt erős fejfájásom! :?

Nilabali: Fejfájásra a teát én is ki fogom próbálni! :)

Zétibébi: De jó, hogy jelentkeztél! :lol: Piríts is rá a netesekre, hogy most már gyorsan kössék be! :wink: :) Örülök, hogy jól vagytok! :lol:

Gjéti: Örülök, hogy átvészelted a tegnapi napot!
zsu83

Sziasztok!

Julcsi! Drukkolok én is, hogy minden jól menjen és még maradjon a pocakodban a törpe!

Andus, azt hiszem, hogy Ranschburg Jenő írta valahogy egy könyvben, hogy vannak többemberes babák. Ő így nevezte azokat akikre több odafigyelés kell.
Én is kb. úgy csináltam, mint az ismerősöd. Mondjuk, nem minden nyafogásra tettem mellre... de még így is kialakult a napirend és mire hozzászoktunk jött egy másik, mert más fejlődési fázisba lépett. Mire azt is megszokhattuk volna megint más jött. De ez szerintem rendjén van. Szerintem fontosabb a gyerek igényeire válaszolni, reagálni, mint "betörni".
Nagy vonalakban lehet napirendet csinálni, pl. fürdés azonos időben, esti mese stb.

Ja. tettem fel képet a pocakomról, ha érdekel valakit...

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Előbb írok, majd utána visszaolvasok :D .

Töltöttem fel mai pocakfotót, de a fejemet levágtam :D , mert borzalmasan néztem ki rajta.
Megvettük Kismazsola első ruháit :D , azokról is tettem képeket.

A férjem szabin van a héten és a jövő héten is. Most ezerrel dolgozunk a lakásban, merthogy a múltkor csak a nappalival készültünk el.

Egyik nap megcsináltam Elif túrós kuglófját. Hát csajok, aki még nem próbálta, ne habozzon! Isteni :D !
Én ígértem nektek egy receptet (stíriai metélt), azt is feltettem valamelyik nap.
kreiszi

Edina, az ismerősöm minden nyafogásra mellre tette. Így nem is evett normálisan, csak nyammogott.
Én sem gondolom, hogy betörni kell egy gyereket, hanem megfigyelni az igényeit, ebben egyetértünk. De a gyereknek is kell a családhoz igazodni valamilyen szinten.
Nekem ne mondja senki, hogy az normális dolog, ha egy 2 éves gyerek bárhol is vannak, akár játszanak egy ismerősnél, akár egy áruházban, lerángatja az anyjáról a pólót, hogy cici, szív kettőt, aztán játszik tovább. Én nem szeretném ha ilyen szinten használati tárgyként kezelne a gyerekem.

Én most úgy gondolom, hogy a kicsivel úgy szeretném csinálni, hogy amik bejöttek Szávánál, azt nála is próbálom alkalmazni, amit pedig tudok, hogy elrontottam, azt most próbálom okosabban csinálni.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok,

bocs, hogy így ismeretlenül. Julcsi ikertestvére vagyok.
Ma látogattam meg és jobban van. Tud járni, enni, aludni.
Antibiotikumot végül nem kap- gyulladásra utaló jel nincs-, fájdalomcsillapítót sem igényel tegnap óta. Az intenzívről ki fog kerülni, de sajnos a terhesosztályra befészkeli magát egy időre :( :? :(
De lényeg Marcibaba és ő jól van, mocorog ezerrel! :)

Mindenkinek szép babavárást- ez volt életem legszebb időszaka- és egészséges gyermeket kívánok!

Kata

Kép
andkata

Ismét itt vagyok :D .

Julcsi: megy a drukk és a + energia Nektek! Katának és Istvánnak köszi az infókat!
Adél gyönyörű baba!

b79andi: üdvözöllek én is a csapatban! Kitartást kívánok a diétához!

Zsu: már régóta gondoltam arra, h majd Apa fürdeti Kismazsolát, h az legyen a közös programjuk, de nem mondtam neki. Pár hete mondja nekem,h majd meg kell tanítsam pelenkázni meg fürdetni, mert szeretné ő csinálni :D . Annyira jól esett, h ilyen lelkes.
UH-on sajna nem talizunk, mi 27-én megyünk, ez lesz Apa egyik szülinapi ajándéka!

Stelly: szép a kiságyatok! Hasonlót néztünk ki mi is, de végül is nem veszünk, mert két kiságyat is kaptunk. Már csak a jövő héten dolgozol?

Elif: nagyon szép a zsebes tároló! Én is szívesen csatlakoznék a „tanítványaid” csapatába! Megvan a babakocsi?

Amy: nekem is vannak olyan napjaim, amikor nem kívánok enni, úgy kell magamba erőltetnem időnként pár falatot. Persze ilyenkor kész kínszenvedés kitalálni azt is, h mit főzzek.

Erika, Mist, Zsufi: kitartást kívánok a munkához!

ZétiVera: örülök, h jelentkeztél! Tessék noszogatni a neteseket, mert hiányzol ám nekünk! Gratu Zétinek a fogacskákhoz!

Nicko: milyen babakocsitok lesz?
kreiszi

Sziasztok!

Én is tettem fel képeket. Kicsit igaz régiek, de rólam valahogy nem készül kép. Bár volt egy pocakos, de még nem kaptam meg, mert nem mi csináltuk. Remélem, hamarosan meglesz, én is kíváncsi vagyok a hasamra. Bár szerintem sokkal nagyobb, mint az előzővel volt.

Nilabali
: migránes vagy? És csak most a terhesség alatt, vagy egyébként is? Nekem az első trimeszterben volt rettenetes. 2 naponta jött elő. Sajnos gyógyszert szedtem, de ezt a teát ki fogom próbálni. Barátságosabbnak hangzik. És hogy iszod? Lehet folyamatosan is? Vagy csak akkor, ha érzi az ember, hogy esély van rá, hogy fájni fog? De ha már fáj, akkor már nem segít?

Julcsinak szorítunk, hogy hamarosan otthon lehessenek! Nem lehet könnyű, de kitartást!!!!

Hát, ha megszülök, én is tutira kipróbálom ezt a túrós kuglófot!!!! Már most a nyálamat csurgatom.

Nagyon szép kismamik vagytok, nézegettem a képeket. Kerekdenek már rendesen a pocik. Jaj, már alig várom a februárt, micsoda babaeső lesz itt!!!

Szép napot, bár itt rettenetes idő van. Egész éjjel nagyon fújt a szél, este meg leesett a hó, no és rá is fagyott, tiszta jégpálya volt. És hideg!!! BRRR!!!! Én meg csak nyitott ablaknál tudok aludni. Jó mi? Bár talán már el kéne döntenem ,hogy megfázzak, vagy inkább ne aludjak. Nem tudom melyik a jobb.

Kép

Kép
b79andi

Jó reggelt!

Julcsi: nagyon jó, hogy nem kell antibiotikumot szedned. Nagyon szorítok nektek!

Andus: nagyon durva, amiket a szülésznő barátnőd mesélt! :shock:

Ricsi tegnap alig aludt napközben, estére nemcsak ő volt kész, hanem mi is :roll: . Mostanában elég keveset alszik nappal, szerintem elfecsérelt időnek tartja.

A dokim írt fel hüvelykúpot a fertőzések ellen, este kipróbáltam, de képzeljétek mind kifolyt, pedig csak feküdtem! :evil: Egyébként szerinte azért nyílt ki a méhszáj, mert túl rövid idő van a két várandósság között, és még nem nyerték vissza a szöveteim az eredeti rugalmasságukat. Szóval lehet, hogy így is úgy is kinyílt volna, bár ez most már csak találgatás.
yve

Sziasztok!

Nagyon jó hír,hogy Julcsi és a bébike is jól vannak,sok kitartás nekik a kórházi élethez!

b79Andi:a migrénem már 19éves korom óta velem van,most31vagyok........vannak elég keméyn évek,de van amikor egész szépen hagy élni...azt mondta a doki,hogy ha terhes leszek akkor majd eltűnik a migrén,hát nem jött be,az első trimesztr
erben minden nap fájt szinte,mostanra sokkal jobb lett.gyógyszert csak akkor veszek be,ha már kaparnám a falat,nekem a homeopátiás bogyók sem használtak,a friss levegő és a séta sem,mert olyankor mozdulni sem tudok,viszont ez a tea kúraszerűen használ,én iszom rendszeresen,megelőzés céljából,amikor pedig fejfájásra ébredek,akkor erősebbre főzőm és többet iszom,és próbálok lazítani,olyankor nem csinálok semmit,és ha nem hasogat annyira,akkor egy lassú tempójú séta beválik,vagy kiülök az erkélyre levegőzni.jó hosszan ecseteltem a témát,de akinek migréne vagy makacs fejfájása vamn az tudom magamról,hogy hálás minden tippért,ami segíthet neki.Nekem a hölgy a bióboltból adta a tippeket és nem csak ebben a témában,nagyon érti a dolgát.

Nálunk is leesett megint a hó,most úgy néz ki marad is elég hideg van,de ebéd után megyünk sétálunk egyet,még a délutáni mfocimecccs előtt.tényleg szereti valaki a focit?

szép napot nektek,Julcsiéknak külön még küldjük a pozitív energiát!!!!!!!

Kép
nilabali

sziasztok lányok!!:-)

Én is sok sok pozitiv energiát küldök a Julcsinak remélem hamrosan rendbe jön!!
Tegnap itt nálunk is szakadt a hó de sajnos nem maradt meg mert még meleg volt ahhoz a talaj de most éjjel fagyott igy remélem a következőből marad én is nagyon szeretem a havat ...:-)
Imádom a karácsonyi készülődést a tesomnak épp kereszt szemezek egy terítőt anyukámnak már megvásároltuk az ajándékát:-)

Lányok h lehet megnézni a közös fotókat még erre nem sikerült rájönnöm:-(

Nálunk nagyon nagyon mocorog a kis pocaklakonk a diétát is sikerül tartanom egy egy kihágást kivéve de szerencsére van itthon vércukor mérő igy látom h szinten tudom tartani...
:wink:
Ma kapjuk meg a kiságyat már nagyon várom h behelyezhessük a helyére:-)))
Szeretnék rá készíteni baldehint a tartó vas már megvan csak meg kell varrnom a szépséges kiegészítőket, most már egy egy kis dolgot szeretnék vásárolni de .... fél kicsit az ember olyan sok buta dolgot halllani!!

Lányok az Tb igen is köteles az általad kért fájdalom csillapítást elvégezni ugy az epidurális, mint a spinálisat a császármetszéshez altatas helyett.

Mindenkinek minden jót kívánok olvaslak továbbra is beneteket!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pmonika 2008.11.23 11:57-kor.
pmonika

Kép
pmonika

Dina, szépen alakul az a pocak :) csajok nincsenek még nagyon bezsongva, hogy mikor születik már meg a kistesó?

Kreiszi, a tied is szépen gömbölyödik :) és nagyon édik a kisruhák!!! hasonló együttest nézegettem én is a Tescoban, de akkor pont vásárlási tiltáson voltam :lol: pedig nem szeretem a tescot, de a kisrucik jó minőségűnek tűntek nekem. Igen, már csak a jövő hét, aztán magam ura leszek :D

Andus, nálunk régebben volt vendégségben egy ismerősünk két pici gyerekkel, a nagyobbik kb két és fél vagy három éves volt. Akkor mondjuk mi is meglepődtünk, mikor (miközben anyuka nyugodtan beszélgetett apámékkal) kiszaladt a gyerek a másik szobából, egy szó nélkül felhúzta anyukája pulcsiját, kivette a cicit a melltartóból, aztán pár másodperc és néhány szívás után visszatömködte. Én nagyon szoptatáspárti vagyok, és el tudom képzelni, hogy sokáig szoptassak, de azért szeretném, hogyha ennek lennének keretei, mert azért ebben a szituban nem anyuka, vagy a gyerek érezte magát hülyén, hanem mi, a vendéglátók, és én ezt nem szeretném eljátszani senkivel. Amúgy még a Kismamás Szoptatás című könyv is azt írja (ami pedig maximálisan amellett van, hogy minél tovább szopiztassunk), hogy nem minden nyekkenésre kell cicit tömni a gyerek szájába, mert nem minden sírás jelenti azt, hogy éhes a pici.

Kata, köszi, hogy benéztél hozzánk! És továbbra is azt üzenjük Julcsinak, hogy sok-sok erőt kívánunk neki, és azt, hogy minél előbb jól legyen! Adél baba valami tüneményes, láttunk róla ám képet már korábban is :wink: nagynénje is nagyon büszke rá!

Átkukucskáltam a 2008 novemberiek topikjába, töltögetik fel az újszülött törpikékről a képeket szép szorgosan. Szinte hihetetlen belegondolni, hogy alig több, mint két hónap, és mi is mutatjuk majd egymásnak a kismanókat!!! :D

Nálunk is volt tegnap is hóesés, meg most is esik, úgyhogy a kertben szép fehér paplan takarja a füvet :D meg az újonnan ültetett ciprusok ágain is üldögél a hó, szóval tegnap már kényszert éreztem, hogy karácsonyi zenéket hallgassak :lol:

Andi, nem lehet egyszerű ilyen zimankóban nyitott ablaknál aludni :D

KépKép

KépKép
stelly

pmonika, küldtem privit a közös fiókról. Majd tölts fel képet a kiságyról, meg a baldachinról :) meg pocakról, kisbabáról :)

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Stelly: a 7 db-os együttest és a 3 db-os bodyt a Tescoban vettük.
(Igaz zsemlét venni mentünk be :D. ) Jó minőségűnek tűnik, hihetetlenül aranyos cuccok vannak és szerintem nem rossz áron (a 7 db-os 3700 ft, a 3 body 2200). A másik 2 body C&A-s 590/ db áron.

Nálunk nagyon hideg van, fúj a szél, mintha a sarkvidéken lennénk. Nincs is kedvem kimenni, de mindjárt megyünk ebédelni anyuékhoz. Néhány háznyira laknak tőlünk, és vasárnap mindig ő főz :D .

Szép napot kívánok mindenkinek!
kreiszi

Edina, Kreiszi, szép pocik nagyon! :)

Tőlünk épp most mentek el a barátnőmék, és az édi 2 hónapos
kisfia. Annyira édes!!! :D Olival biztos jó barátok lesznek.

Egész nap hányingerem van... Oli mocorog néha, de nem viszi túlzásba.

Remélem mindenki jól van, és Julcsi is hamar visszatér!

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok,

Megint nem voltam egy ideig es jo sokaig tartott, amig nagyjabol visszaolvastam.

Julcsinak en is nagyon szoritok; szegeny remelem minden rendben lesz vele es a picurral is! Nem lehet nagy elmeny a korhaz, de ha muszaj nincs mit tenni.

Mi meg mindig nem vettunk semmit, de a bababutort mar kineztem, hogy milyen lesz. Most csak azt varom, hogy mikor lesz akcio, hogy esetleg olcsobban meg tudjuk venni. A matracot meg nem dontottem el, hogy milyen legyen, itt is van nagyon sokfele es mindegyiknel leirjak, hogy milyen szabvanyoknak felel meg. Elolvastam az itteni eu. ehhez kapcsolodo ajanlasait is es abban azt irjak, hogy minden gyereknek uj matracot ajanlott beszerezni es hogy ne legyen az ujszulottnek, mar mas gyerek altal hasznalt matraca. Indoklas nem volt hozza, de en ugy tervezem olyat valasztunk, amirol tudom, hogy ha lesz esetleg kisteso akkor annak mar masikat kell venni -> valoszinuleg nem a legdragabb lesz a valasztas.

A szoptatas temahoz - nekem is van ismersom, akinek kozel ket eves a kisfia es meg mindig szopizik. Megmondom oszinten nekem nagyon furcsa, amikor a gyerek mar jon-megy, teljesen jol ki tudja fejezni a sajat akaratat es odamegy az anyjahoz, fel akarja huzni a puloveret, hogy szopizhasson. Mar eleg regota probaljak leszoktatni rola, de ugy tunik minel nagyobb a gyerek annal nehezebben megy. Egy ket ev allatti gyereknek pedig nagyon furcsa es nehez azt megerteni, hogy amit egyszer lehet (otthon), de ugyanazt nem teheti meg, amikor tarsasagban vannak. Itt Stellyvel ertek nagyon egyet, mert a kovetkezetesseg nagyon fontos - ha valamit megengedsz neki otthon, de mashol nem az csak osszezavarja oket. Remelem nem valtok ki nagy felhaborodast, amikor azt mondom, hogy en kb. a baba egy eves koraig szeretnek szoptatni, de tovabb nem. Persze ez is fugg egy csomo dologtol, a munka miatt valoszinuleg meg ez is nehez lesz, de ha sikerul itthonrol dolgozom talan megoldhato. Persze ez csak a sajat velemenyem es megeretem, ha nem mindenki (valoszinuleg a tobbseg nem) osztja a velemenyemet.

Azt hiszem Panna irta a vernyomas es feherjeurites problemat. Nalam is rendszeres ellenorzes van, pedig csak 130 korul volt a vernyomasom legutobb, amikor a doki merte. Felirt tesztet, amivel magamnaktudom nezni a vizeletemet es a parom vett egy vernyomasmerot is. Eddig szerencsere minden rendben van, a teszt sem volt meg pozitiv, de jo, hogy legalabb tudom ellenorizni. Ez nalam a genetikai problema miatt van, amire az injekciokat is adom. Nagyobb eselyem van pre-eclampsiara es minden egyebre. :(

Ja ezen a heten kedden voltunk a korhazban is. Az uh szerint a mano ket hettel nagyobb, mint amekkoranak lennie kellene a kora szerint - a fejmerete a felso 97%-ban van, de aranyosan mert a laba pocakja stb. is nagyobb. Mondjuk akkor jobban aggodnek ha kisebb lenne, mint kellene. :wink:

Kulon orvos beszelt velunk a fajdalomcsillapitasrol is - elmondta, hogy a szurik miatt miert nagyobb a kozkazata nalam a gerincbe adott fajdalomcsillapitonak. Szoval ha ugy erzem, hogy szulni fogok, akkor aznap ne adjam be. Ezt, hogy fogom elore latni azt meg nem tudom. :roll:

Negy het mulva kell legkozelebb visszamenni, de addig meg lesz egy talalkam a vedonovel es a sajat dokimmal is. Ja es a korhazlatogatas is elobb lesz majd 10-en.

Hu jo hosszu lettem, de ugysem irtam mar egy hete.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Sziasztok!

Töltöttem fel mai pocafotót a közösbe, a fejemet ne nézzétek mert lefagyott az arcom! :) Nagyon hideg van nálunk is, jobb a meleg lakásba! 8)

Dina: Szép nagy pocid van! :)

Kreiszi: Neked is szép nagy pocid van! :) Nagyon cukik a ruhák is! :lol: A házimunkával csak óvatosan! :wink:
Tényleg nagyon jól tud esni, hogy ilyen lelkesek, és ki szeretnék venni a részüket a babagondozásból! :)
Kár hogy nem találkozunk az uh-n! :( De nekünk ez a hét nem is lett volna jó, mert apa végig dolgozik! :(
Boldog Szülinapot a férjednek! :D Nagyon szép ajándéka lesz! :wink: :lol:

Kata: Köszönjük Neked, hogy írtál nekünk Julcsiról! Ez jó hír, hogy nem kell szednie antibiotikumot! Reméljük azért nem tartják bent nagyon sokáig, és otthon pihenhet tovább! Sok-sok puszit küldünk Neki, és kitartást!!!!!!!!!!
Neked pedig gratulálok a gyönyörű kislányodhoz! :lol:

B79andi: Nagyon szép kislány Maja!!!! :lol:

Yve: Nekem tavaly kellett egyszer használnom hüvelykúpot, nekem is mindig kifolyt! :?

Nilabali: Én csak a VB-t és az EB-t néztem! :)

Pmonika: Várjuk a képeket! :lol:

Stelly: Magát a Tesco-t én se szeretem, de a babaruhák tényleg jó minőségűek, Bencének is vettem pár dolgot ott! :)

Gjéti: Pihenjél, remélem jobban leszel!
zsu83

Nilabali: köszönöm szépen az infót. Ki fogom próbálni, a héten remélem eljutok teát venni. Nekem szerencsére csak a terhesség alatt van migrénem, de a tesómnak is ajánlani fogom, mert neki alapból. Tényleg nagyon szar, az ember még mozdulni sem tud. Csend, nyugalom, sötétség, és még úgy is néha kibírhatatlan. Párom szokta kérdezni, hogy mit segíthet. Mondom, üss le. Hát azt ő nem. Akkor meg minek kérded? :lol: :lol: Tényleg köszi, remélem beválik!!!!

Eszter (stelly): nem egyszerű, de muszáj. Különben nem bírok aludni, járkálok. Sajnos, most muszáj aludnom, mert kell az energia nappalra. No és majd későbbre is. :wink: Jaj de jó is karácsonyi zenéket hallgatni!!!

Én is szeretem a karácsonyi készülődést, csak ezt a "vásárolj már!!!" kényszert nem szeretem. Sajnos mi nem igazán engedhetjük meg magunknak, hogy ajándékokat vásároljunk, így marad csak a nézelődés. Bár az is van néha olyan jó! Mondtam is a páromnak, hogy a kimehetnénk a Vörösmarty térre, de csakis hétközbe, mert hétvégén már mindenhol a tolongás!!! BRRR!!! És mindenki eszeveszetten, ész nélkül vásárol. Már most!!! Mi lesz később! Megzakkannak az emberek, pedig csak élvezni kéne a hangulatot, a fényeket, az illatokat.

kreiszi: de jó is máshol enni. Amikor nem neked kell főzni, és mosogatni!!! :lol: És milyen jól fog jönni később is.
Hát mi kimentünk sétálni, azt hittem elállt a szél. De nem. Sőt onnét fújt, ahonnét elvileg lehetetlen. Gyors séta lett! :lol:

zsu83: köszi, Maja nevében is. Nagyon szépen gömbölyödsz!!!! És tényleg gömbölyödsz, szép formás pocakod van. És nagyon tetszik a gyerekszoba tapétája. Édes kis figurásat választottatok.

Lányok nektek nem okoznak problémát az emelkedők, a lépcsők? Én már lassan kezdek kínlódni, ha egy ilyesmivel találom magam szembe.

Kép

Kép
b79andi

Hajni, én osztom a véleményed a szopiztatással kapcsolatban!!!

Zsu, nagyon ari a pocid neked is! :)

b79andi, Maja nagyon szép kislány, és a te pocakod is nagyon édes. :)

Kép

Kép
gjéti

Gjeti - koszi :D jo tudni, hogy akkor megsem vagyok teljesen egyedul. De persze azt is megertem, ha masok maskepp tervezik - ez nagyon egyeni preferencia, hogy ki hogyan latja jobbnak. :wink:

Nem te kerdezted valamikor a lasagne receptet? Irt mar valaki? Mert en magam szoktam a tesztat is csinalni, igaz miota babas vagyok nem nagyon csinaltam, mert a gyurashoz hasizom kell es azt most inkabb nem terhelnem. :wink: De a receptet szivesen leirom ha kell, nagyon egyszeru. En szeretek minden ilyen nyujtott tesztat magam kesziteni.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Hajni: Örülök, hogy jól vagytok, és hogy írtál! :lol:
Mi is akciósan vettük a bútort! Karácsonyra biztos lesznek jó kis akciók nálatok is! :)

B79andi: Köszönöm! :) Neked is nagyon csini pocakod van! :lol:
Hát ezt a figurás tapétát már megbántam egy kicsit! De remélem Bencusnak tetszeni fog! :roll: :)
A lépcsőzést már én is nehezen bírom, pedig csak az elsőn lakunk! :?

Gjéti: Köszi! :)
zsu83

Ja Hajni, én is osztozom a szopizással kapcsolatos véleményedbe! :wink: :)
zsu83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?