A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Sziasztok!

Twist: remelem jobban vagy es kicsit megnyugodtal attol, amit a lanyok irtak. :wink:

Bodi: de jo, hogy ezt irtad! Nem is tudtam errol a BPS dologrol. :oops: Bar a Tommy Tippie-t neztuk ki, majd fokozottabban figyelunk ra. Koszike! :D

Suti....ugy megkostolnam, majd meseljetek milyen volt. :oops:
Vendég

Nem gondoljátok, hogy az üveg cumisüveg a legbiztonságosabb? Lehet, hogy a BPA-t olyan anyaggal pótolják, amely szintén rákkeltő, csak majd 10 év múlva derül ki. Én a lányomnak üveget akartam venni, de lebeszéltek róla, mivel az könnyen törik. Anyukám szerint én például úgy fejeztem be az ivászatot a cumisüvegből, hogy kivágtam az üveget a kiságyból. (Kis terrorista!)Így kicsit nagy volt a fogyasztásom. Szóval én beadtam a derekam, és műanyagot vettem. Kettő fertőtlenítés után olyan állati büdös volt, hogy azonnal a kukában landoltak. Végül a Chicco átment a szigorú MEO ellenőrzésemen. De szerencsére a lányom állandóan szopizott, így nagyon ritkán használta. Főleg csak vizet ivott belőle nagyobb korában, ha nem voltunk otthon. Akkor pedig már nem sterilizáltam. Egyébként pohárból ivott.

Ja, még az is eszembe jutott, hogy a műanyagot soha nem lehet tökéletesen tisztára mosni, mivel a műanyag láncok végére mindig oda tud tapadni valami. Csak a fém és az üveg tisztítható teljesen Lásd kórházi eszközök! A műanyag edényeket ott is mindig eldobják egy használat után. (Remélem.)

Trudi

Ui: Én üveget fogok most venni és megint megpróbálok örökké szoptatni! (Szegény én!) És a végén a cickóim így fognak kinézni:

[/img] Kép
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára turorudi6 2009.08.13 15:59-kor.
turorudi6

Sziasztok!

Hékás nagyon jó memóriád van!!! :D igen a táblázatba Levente van nekem fiú névnek, de úgy döntöttünk a párommal, hogy első névnek az ő nevét kapja ha fiú lesz így lesz Zsolt Levente ha lány akkor meg Flóra Julianna mert mindkettőnk anyukája Julianna!
A 4D képet nem látod? Vagy a picurt rajta?

Én még nem érzem a babámat az baj? :(

Bogyra te nagyon értessz hozzá! Akkor az Avent újszülött cumisüveg szett az nem jó szerinted? Mert nekem azt ajánlották, hogy kezdő anyukáknak abban minden benne van?

KépKép
ldetti

Rudi, néger leszel??? :lol: Vagy már az is vagy? Akkor neked nem gond a szolihiány...

Egyébként én már most hasonlóan nézek ki :? Mégis, egy benszülött nő ezt milyen büszkén viseli, csak mi civilizáltak sírunk állandóan az alakunk miatt. De nekünk ott van az a hatalmas vívmány, amit melltartónak hívnak, és amit én rettentően utálok :) Na meg a méregdrága mellfelvarrás :P 70 éves koromra összegyűjtöm majd rá a pénzt, had legyek szép a nagypapinak.

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Megvolt tegnap az uh, csak utána történt egy kis baleset, már nem tudtam jönni.

Amíg bent voltunk a dokinál, egy 10 év körüli kisfiú belerohant biciklivel a parkoló kocsink hátuljába, betörte a szélvédőt és össze-visszacsikarta a hátulját. :? Még jó, hogy volt rajta bukósisak, így csak az arca sérült, bele sem gondolok amúgy mi lehetett volna.

Ma egész nap a szervizet intéztem a két gyerekkel, már ismét van hátsó ablakunk.

KépKépKépKépKép
uxi

Na akkor az UH-ról is:

AFP 1,63

A baba a korának pont megfelelő méretű, lepény feljebb vándorolt :D .

BPD 43 mm
HC 158,1 mm
TTD (ez mi?) 39,7 mm
FL 27,5 mm
AC 134 mm

Táblázatban maradhat kék a sorunk, most már 1000%-ra mondta, hogy töki.

KépKépKépKépKép
uxi

Clara

Módosítottam a szöveget!!! Jogos volt az észrevétel!

:lol:

Egyébként tényleg irigylésre méltó a nő boldogsága és büszkesége. Olyan, mint egy jóllakott óvodás az ovis csoportképen.

Trudi
turorudi6

Twist?

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi gratulálok a jó eredményekhez és a kis "Tökihez"! :D
Szegény kisfiú aki nekiment a kocsitoknak! :(

Clara én is nagyon el vagyok keseredve az alakom miatt de nem gőgből hanem mert sok kilóval kezdtem a babavárást! 2évet vártunk a Csöppségre és azalatt voltam depressziós és híztam! Most meg iszom a levét mert a védőnő diétát adott és az elején nem hízhatok szinte semmit meg vigyáznom kell ne legyek diabeteses! Szóval átka van ha valaki meghízik! A bennszülöttek igazad van nem kövérek :lol:
Remélem leadom majd ha megszületik a baba! :cry:

KépKép
ldetti

Eltünt az egyik vonalzóm :roll:

KépKép
ldetti

Sziasztok lányok! Itt vagyok, csak írogattam, olvasgattam, telefonálgattam, aztán nagyon bealudtam. Most ébredtem fel. Feszült a pocim, ezért ledőltem és valahogy azonnal el is aludtam. Manócskának is jó lehetett végre feszültség nélküli pociban lenni, és én is jót aludtam.

Köszi szépen a hozzászólásokat, még nem olvastam mindent vissza, de megyek és nekiállok!:)

Szóval, eddig azt intéztem, hogy telcsiztem Istenhegyre, oda csak 2 hét múlva van időpont. De kérdezte a telefonnál a hölgy, hogy alacsony vagy magas-e az AFP, emiatt holnap még vissza kell telefonálnom. Azt nem mondta, hogy melyiknél mikorra ad időpontot. De még a Praxist is felhívom, meg a tanácsotokra e-mailt is írok Hajdú Krisztinának, hátha fogad valamikor korábban.

Közben összeszedtem a rizikó faktorokat, amik nálam ronthattak az AFP-n:
- szóval, elhalt ikerterhesség volt (mivel a másik baba méhlepénye is megvan még, tehát volt másik baba, ugye 2-őt ültettek be lombiknál)
- 3x2 utrót szedtem akkoriban
- a cukrommal is lehet valami (pl. 4-6 hét alatt hirtelen sokat híztam)
- nem biztos, hogy időben vették le, már majdnem a 17. héten jártam (másnap töltöttem be)
- volt koraterhességben vérzésem
Ezek vannak, mindenről viszem a leleteket holnap. Szerintem ezek alapján magasnak kéne lennie az AFP-mnek. De majd holnap reggel meglátom.
Már jobban vagyok csajok, hogy ügyintéztem egy sort. Holnap okosabb leszek.
Vendég

[quote="francesca"]B írta:francescaodi: de jo, hogy ezt irtad! Nem is tudtam errol a BPS dologrol. :oops: Bar a Tommy Tippie-t neztuk ki, majd fokozottabban figyelunk ra. Koszike! :D

Emma szopizott, de a fejt tejet szükség estén cumisüvegből kapta. Mi Tommee Tippee-t használtunk és bevált. Angliában vettem olyan Tommeet is amivel nem szív levegőt és nem fáj a pocakja a babának

Kép
Kép
alma26

Twist:

Örülök hogy kicsit megnyugodtál, biztos minden rendben lesz :wink: :D

Icu

Icu
Kép
Kép
icu03

Bogyra:

Én is nagyon köszönöm a cumisüveges infót, oda fogok figyelni rá nagyon. Ráadásul figyelmeztetem bátyámat is, mert most született a kislányuk, és szerintem nem tudott erről ő sem. Úgyhogy duplán köszi.

Icu

Icu
Kép
Kép
icu03

Sziasztok!

Twist! Örülök, hogy jobban vagy, ennyi tényező mellett meg pláne nem kell aggódnod!!!

Megvettük a cumisüveget. Avent BPA free! :) Körbenéztem ezügyebn a Brendonban. Úgy láttam, hogy nem olyan vészes a helyzet. Van tommi tipee, nuk és mam is ami egy icike picike matricával van jelölve, hogy free. :) És láttam az új csodát valami lion princeheart izébizé cumisüveg, ami totál puha szilikon és akkorára zsugorodik amekkora a beletöltött folyadék térfogata, így garantáltan nem szív levegőt a gyermek... állítólag. :)

Amúgy véleményem szerint is az üveg a tuti befutó, de az törik...így nem is az, hogy drága hetente cumisüveget venni, vagy macerás folyton vigyázban állni a kiságy mellett repülő üvegekre várva, hanem nekem nagy félelmem az, hogy a kiságy a fal mellett van, nekivágja a falnak és belerepül a szemébe az üveg...
Majd megszokjátok vannak ilyen kényszerképzeteim, de én már csak ilyen paramama vagyok. :)
Szóval nálunk is üveg lesz addig amíg nem önellátó, aztán pedig az akkori kutatásoknak megfelelő műanyag. :)

Turorudi!

Meddig szoptattál?

KépKépKép
bogyra

Nincs mit köszönni ezen, természetes, hogy megosztom veletek, amúgy a férjem figyeli a külföldi sajtót igazából ez is az ő érdeme. Mert átküldött egy angol cikket erről én meg csak legyintettem, dehogy fordítom le.... :oops: :oops: :oops:

De aztán pár nap múlva rávettem magam!!! :) :shock:

KépKépKép
bogyra

Kép ehhez mit szóltok?Mi ezt szeretnénk megvenni

Tudtok erről valamit? Bogyra ilyet vettél?

KépKép
ldetti

Még kérdezhetek?

Nekünk első baba ti jobban tudjátok ezeket a dolgokat, hogy tudok rákeresni a neten a könnyű és praktikus babakocsikra?

a Chipolinoról mi a véleményetek?

KépKép
ldetti

Ldetti!

Ez nem BPA-mentes. Az egyelőre csak magában kapható 125ml, és 260 ml-es ben. Hogy őszinte legyek, ha szoptatni szeretnél két cumisüvegnél többre semmiképen sincs szükség. És a szoptatásnak nem tesz jót, ha ott a "mentsvár" :)

Tehát ha veszel 2 db 125 miliset vagy egy ilyet egy olyat, akkor jobban jársz! :) És így legalább BPA mentes.

Ha meg Aventes Mellfejőt veszel, akkor arra a BPA free cumisüveg is csatlakoztatható, tehát szerintem abból sem érdemes cumisüveges pakkot venni, viszont amit jó szívvel ajánlok, az a VIA etető-tárolórendszere az AVENT-nek.

http://my1.bizshop.com.au/betterbabydea ... 20pump.jpg

Cumisüveg mosót pedig olyat jó venni, aminek van cumi mosója is.

http://www.ladotex.hu/images/56-122aUve ... fe_LRG.jpg

Nekünk ez van, a praktikus gumitappanccsal fel van rögzítve a felső szekrény aljára a mosogató felett! :)

Babakocsi nagyon nehéz ügy, de én most találtam egy főnyereményt olcsón.
Chicco simplicity - 4,5 kg fektethető, lábzsákokkal stb stb 19 ezerért. Nagyon szeretem!

http://i.pricerunner.com/prod/9_5_3_14_ ... icity.jpeg

KépKépKép
bogyra

Köszönöm szépen Bogyra el mentettem a képeket is ilyet fogok keresni! Megnézem ezeket élőbe!
A mellfejőt is Awentre gondoltam mert azt dicsérik! Remélem tudok szoptatni majd!

Rákerestem erre a babakocsira és ilyet csak külföldön lehet venni? Amúgy jól néz ki, de ez újszülött kortól van?

Nem tudjátok érdemes esetleg osztrákokhoz kimenni megnézni ilyen babadolgokat? Én nem tudom de kiváncsi lennék az árakra!

KépKép
ldetti

Bogyra

2 évig szopizott a kicsike. De azután is alig akarta abbahagyni a kis pióca!

Idetti

Nekünk a szülésfelkészítőn szépen elmagyarázták és meg is győztek arról, hogy nem kell cumisüveget venni, szoptatni kell. Ha pedig nagyon muszáj itatni, akkor pohárból kell megpróbálni. Nálunk a kórházban is pohárból itatják az újszülötteket. És tökéletesen megtanulják. Tehát támogatom Bogyra ötletét, ne vedd meg előre a cumisüveget. Ha sürgősen kell, apa majd elszalad és vesz egyet. A legfontosabb, hogy szoptass. Egyébként januárban szülünk, tehát a meleg miatt nem kell pótolni a folyadékot. Amit szopizik, az elég neki szomjúság és éhség ellen is. Nem kell semmi extra innivaló. Csak ha tényleg egyáltalán nem szopik. Akkor gondolom a pohárból való itatás viszont hülye ötlet. Mert egy farkaséhes gyereket pohárból etetni reménytelen vállalkozás lehet.

Cáfoljatok meg, ha nincs igazam!

Trudi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára turorudi6 2009.08.13 18:21-kor.
turorudi6

Próbálj meg bababoltokban érdeklődni a babakocsi után, lehet tudnak segíteni, mert amikor én vettem már kifutó volt, de lett helyette új fajta, más néven. Az eladók, ahol van chicco biztos tudnak segíteni.

Le lehet teljesen fektetni, ha az a fő szempont hogy könnyű legyen, akkor szerintem j újszülött kortól is.

Még a Penny Marketben is lehetett kapni egy időben különben! :)

http://www.teszvesz.hu/item706756854_va ... kocsi.html

Én egy éve még 20 ezerért vettem. :shock: :shock:

Ez viszont nagyon megéri, ha valaki komolyan gondolja:

http://www.vatera.hu/chicco_simplicity_ ... 31131.html

KépKépKép
bogyra

Az egyik képen látható, hogy valóban 0+, tehát újszülött kortól használható! :)

KépKépKép
bogyra

KépKépKép
bogyra

Köszönöm Trudi én még nem voltam felkészítőn oda mikortól lehet menni? Nekem is az a célom, hogy szoptassak az a legjobb a babának! Remélem fog menni!
Az igen 2évig szoptattál gratulálok!

Köszönöm szépen Bogyra! Én a bababoltokat drágállom megpróbálok nagykerbe babakocsit venni, de ez tényleg jó ár érte! És ha tényleg ilyen könnyű és praktikus az fő szempont mert nekem emeletről le fel kell majd cipelni és sokat szeretnék vele majd sétálni! És ha téli babánk lesz vannak a babakocsikhoz valami bélés huzatok, hogy ne fázzon meg ne menjen be a szél? Jó annyira hidegbe nem megyek ki vele de ha esetleg mennem kell boltba vagy valami és esik a hó akkor mit csináltok? Nagyon betakarjátok vagy lehet a babakocsit bélelni? Bocsi, hogy ennyit kérdezek de nagyon kezdő vagyok és szeretnék hasznosat venni!
Az sem baj ha kicsit drágább olyan 50ezerig szánunk rá max!

Bocs a szófosásért! :lol:

KépKép
ldetti

Trudi!

Nahát, szuper vagy! :) Én is úgy szeretnék oylan sokáig szoptatni. Gergőt talán 2 hónapig tudtam, a hülye védőnő miatt! :twisted: :twisted: Azóta is biztos csuklik az a fapunci! :roll: :oops:

Levivel már a saját fejem után menve 8 hónapig ment, de sajnos kb 4-5 hós volt, amikor rám jött a paramama éhen hal a gyerekem szindróma, elkezdtük hozzátáplálni.... nah nem kellett volna. :)

De most már, se cumisüveg, se forralt víz, se pótlás, csak és kizárólagos szoptatás.... Rendületlenül. Anyám is mindig mondta, hogy jajj nehogy má mellre tedd óránként két óránkét a gyereket....
Hát ő szegény ebbe nevelt fel két gyereket, de most ki lesz utasítva ha ehhez hasonló megjegyzése lesz! :) De nem lesz, anyukám nagy előnye, ha szólok neki akkor csendben van utána szegény! :) Ő nem olyan beleszólós!! :) :)

Ldett!

A babkocsinál, ha a súly a szempont, akkor nem fogsz találni sokkal jobbat 50-ért sem. Ami jobb kategória ebben a súlyban a 150-170 ezer.... Akkor inkább ez vagy ehhez hasonló! :) Télre pedig, ha nem esik a hó, ennek igen jól rá lehet húzni a kupoláját a gyerekre, úgy nem fogja csapni a szél, de amúgy a pofija felett át lehet dobni a babakocsin egy textil pelust. Ha esik a hó, akkor pedig természetesen van hozzá esővédő 890 Ft-ért! :)

KépKépKép
bogyra

Hékás: Szerencsére Emma nem nagyon emelteti magát. A párom fürdeti és fekteti. Reggel és délután kimászik az ágyából (kivehető rácsok). Itthon a lépcsőn fel és lemegy. A kocsiba is a párom szokta betenni. Az etetőszékébe is felmászik.

Kép
Kép
alma26

Hááááááááát, ha odaérünk a szoptatáshoz januárban, fogok majd mesélni. Nem volt egyszerű történet. Előzetesként csak a napi 14-15 szoptatást említeném.........

Trudi
turorudi6

Idett

Szerintem felkészítőre akkor lehet menni, amikor tartanak a kórházban, ahol szülni fogsz. Gondolom, most a nyári uborkaszezonban nem tartanak sehol, de szeptemberben érdemes figyelni a kiírásokat, mert akkor biztosan beindul az élet. Ha jól emlékszem, nálunk is szeptemberben indult a tanfolyam, amelyiken részt vettünk.

Trudi
turorudi6

Klári!
Figyelmetlen voltam :oops: :oops: Utólag is boldog névnapot!

De jó, hogy itt vagyok ezen a fórumon. Eddig nem is hallottam erről a BPA dologról. Az aventba van ilyen ( ha jól olvastam), de a NUK is forgalmaz ilyet szerintetek? Amíg pici a baba nekünk a NUK vált be, mert az Aventnak nagyon nagy volt a cumirésze.

Detti!
Még én sem érzem a babát. Pedig második gyerek és azt hallottam , hogy előbb fogom érezni.....
Az Aventes cumisüveg nálunk nem vált be amíg Marci kicsi volt. Olyan 3-4 hónapos kora után tudtuk használni. Pici babának szerintem jobb a NUK. Annak kisebb a cumirésze és a formája is jobb

Uxi!
Gratulálok a kis tököshöz :lol: :lol:

Twist!
Ennyi plusz tényező mellett tuti nincs semmi gond nálatok!

Kima
Kép
Kép
kima75

Cumisüveg: Marcinál indulásra volt 2 db cumisüvegem. Egy nagy meg egy kicsi. És mivel nem tudtam szoptatni, és az első itthon töltött naptól fogva kapott tápszert is, mert nem volt elég a tejem, elküldtem apát cumisüveget venni. Persze rózsaszínt vett az egyszem fiúnknak :lol: :lol: :lol: Üveget én sem vennék. Mikor én pici voltam, nekem az volt, én annyit mondtam, ha kiürült, hogy NNNNA, és földhöz vágtam. Anyuék nem győzték venni. Aztán már csak volt pár elmenős cumisüvegem, és otthonra a kiürült citromleves üvegre húztak cumit :lol:

Detti, nem ennyire jó a memóriám, megnéztem a táblázatban :lol: Egyébként a képet látom, csak én nem tudom kivenni rajta a picit :oops: Dehogy baj, hogy nem érzed a babát!!!! Első babát eleve később érzik az anyukák, de van olyan barátnőm, aki a másodikat is csak a 23. héten érezte először

Szegény Uxi, miket kellett átélned! Mázli, hogy a gyerkőcnek nem lett komolyabb baja. Az eredményekhez és a vándorló lepényhez gratulálok!

Twist, örülök, hogy picit helyrebillent a lelked. Holnap meg totálisan megnyugodhatsz! :wink:

Bogi, nem is hallottam ilyen cumisüvegről, ami változtatja a méretét. Gondolom aranyárban van... Viszont az jó, hogy a MAM ilyen szempontból jó. Bár én azt hiszem, mindenképp azt vennék Mincsinek is, nagyon könnyű tisztítani is, és tényleg nem volt hasfájás

Detti, érdemes kimenni az osztrákokhoz, én pont hétvégén nézegettem. Bár én majd csak sportkocsit fogok venni, addig használom a kölcsön-kocsit. De az sokkal olcsóbb kint. Nézz körül itt: http://www.babyone.at

Rudi, 14-15 szoptatás??? :shock: Becsüllek érte. Semmi pihenés, maradt valamire időd mellette? Én is megpróbálok megint szoptatni, de nem fogok kétségbe esni, ha nem megy. Marciból is elég stramm gyerek lett, kistesó sem lesz rosszabb :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Ilyen cumisüvegek kb hat hónapja kaphatóak külföldön és pár hete itthon.
Tehát szerintem az ettől régebbi cumisüvegek tartalmazzák ezt a vackot! :)

A Brendonban láttam NUK-ot is Mentest 1200 forintért, helyes kis repülős meg valami kislányos mintás volt, azt nem vettem annyira szemügyre! :) :)

A kettő között vacilláltunk mi is, de a fiam a régi jól bevált mellett döntött meglepetésemre, hogy nem a színes, mintás, repülős kellett neki! :) :)

Az a lion heart prince izé 4000 froncsó volt... Hát nem tudom ér e ennyit.

A többi árat nem jegyeztem meg, az Avent amit vettünk 1900 volt, de a kicsit nem néztem meg. Viszont mind fenn van a Brendon honlapján! :)

KépKépKép
bogyra

Bogyra, és miről ismered meg, hogy egy cumisüveg BPA mentes?
Van rajta valami matrica?

Nekünk még mindkét gyerek használ, pici 125 ml-es aventest újszülött méretű felsőrésszel, abban szoktam éjszakára bekészíteni ivóvizet nekik az ágyuk sarkába.
Emi egy időben állandóan ugráltatott éjjel, volt, hogy 5-6 szor, hogy szomjas, s mivel épp várandós voltam Benivel, nagyon rosszul viseltem, így egy ismerős tanácsára tettem be neki vizet, hogy ki tudja szolgálni magát. Aztán meg rákapott erre, nem is tudom, hoyg fogom majd leszoktatni, le kéne már :oops:

Benit meg most választottam el májusban, s akkor neki is bekerült a kisüveg esti cici helyett. Ő úgy alszik el, hogy kiissza a vizet, és kidobja az üveget a kiságyból. Mintha kocsmában lenne...

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi!

Igen rá van írva! Az Aventes dobozon van egy aranysárga rész és abban van nagy betűkkel. Soknak hátul van a matricán (használati utasítás) apró betűvel. De úgy láttam a Brendon csinált egy 1 FTosnyi matricát BPA-free felirattal és ráragasztotta azokra amelyek annak bizonyulnak.

És ezek az üvegek nem üvegtiszta színűek. Az aventosnak van egy kis méz színezete, a Nuknak kék meg rózsa volt. Tommie átlátszó... a kivétel erősíti a szabályt.
Más különbséget nem vettem észre, csak azt hogy iszonyatos büdös volt az üveg....

Jött is a róka látogatóba hozzánk megint! :)

Ma nagyon hasznos voltam.... lereszeltem 2 mosószappant is... kb egy hónapnyi adag :P És lepecsételtem sok-sok borítékot... És még mindig megy a mosógép. :)

KépKépKép
bogyra

Jaj, ebben a napi 14-15 szopiban nekem is volt részem. Volt, hogy éjjelre jutott 8 szoptatás.
Természetesen elveimmel ellenkezve velünk aludt ő is, mert mindig elaludtam szopi közben, aztán meg arra ébredtem, hogy jé, már megint "ágymelegítővel" aludtunk? :mrgreen:. Rendszeresen ott találtam az alvó Benit is a hónom alatt, de nem zavart senkit, elfért :wink: .

KépKépKépKépKép
uxi

Nekem is megint hányingerem van :? .Ráadásul ma fájt is a hasam, meg keményedett is, eddig nem csinált ilyet. BEnyomtam egy adag magnéziumot.

Bogyra, te tudtad, hogy 3. gyereknél még megvan az a fajta adókedvezmény, ami a magzat 91. napos korától jár?
Havi 4 ezer Ft.Most hozta a férjem a papírt róla, orvosi igazolással lehet igényelni.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi!

Tudtam, persze, most szigorlatoztam szociálpolitikából! :P

Védőnő nem mondta????? :shock: :roll: :twisted:

Gyerekenként 4000, azaz 12000 havonta! :) Már ezért megéri szülni egy harmadikat! :) :)

De szeretnélek elkeseríteni, hogy a férjed hamarosan hazavisz egy másik papírt is... miszerint nyilatkozzatok a családi pótlékról, mert emeli az adó alapot.... ÚÚÚtálom, hogy ebben az országban mindig az húzza a rövidebbet, aki tisztességesen dolgozik. :twisted: :twisted: :twisted:

Nem hiába költözünk Svédországba. :D 8)

KépKépKép
bogyra

Uxi, jobban vagy? (haskeményedés, hányinger)

Lányok, ma megyek UH-ra délután. Jön a párom is. Bízunk benne, hogy minden rendben lesz, kapunk 4D-s fotókat, dvd-t is és este hozom a képeket. Talán ma megtudjuk a pici nemét is. És ha megtudtam, akkor megveszem neki hazafelé az első ruciját:-)
Már tele vagyok bizakodással, köszönöm a megnyugtatást nektek!:)
Vendég

GYEREKENKÉNT 4 ezer? Nem csak akkor jár minden gyerekre, ha már emgszületett a harmadik?

Bakter, a védőnő nem mondott semmit.
És visszamenőleg is lehet igényleni? :shock: Hol kell ezt kérni, nem tudod? Az nagyon sok pénz, mostantól csak bruttó 42 ezret fogok kapni havonta, úgyhogy nagyon jól jönne!

A MÁK meg szívat minket, a férjem egy hónapja igényelt gyest Benire, s felfüggesztették az eljárást valami nevetséges indokkal, miszerint a KMR Egbizt. Pénztártól várnak adatokat, a korábbi rá kapott egyészségbiztosítási pénzbeli ellátásokról. Nem is értem, mi ez, hisz csatoltam a gyedről való lemondó nyilatkozatot.:evil: :evil: Tuti valami bürokratikus szenvedés, hátha akkor egy hónappal kevesebb gyest kell majd utalniuk.

KépKépKépKépKép
uxi

Twist , drukkolok nagyon!
NEm tudtad meg még az AFP-t?

KépKépKépKépKép
uxi

Már meghozta a családi pótlékos papírt. :? Együtt hozta a kettőt.
Egyik kezükkel adnak, a másikkal kétszer annyit elvesznek.Hányok az egésztől.
Miért a gyerekeseket szívatják, mikor sorra derül ki, hogy nagy állami cégekben (pl BKV) meg milliárdokat fizetnek ki végkielégítésként??? Ha az ilyen sumákolásokat felderítenék, fele akkora hiány lenne. :evil: :x Ja, és minél több gyereked van, annál nagyobb a szívás.

Mit jelent az, hogy beszámít az adóalapba? Ha a két gyerek után 26600 a csp, akkor 13300-zal nő mindkettőnk bruttó jövedelme, és az alapján fog adózni?
Magyarul az eddigi csp-nek gyakorlatilag a felét kapjuk majd?

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi Pont átestek a brutto 13300-al az adósávon?

Móni
KépKép
reunion

Nem tudom. Én biztos nem, 42 ezer helyett majd 55 ezret számítanak majd, az nem esik át szerintem semmin. :oops: :?
Később sem nagyon hinném, a gyedem bruttó 100100 volt, ha ahhoz adjuk, akkor sem valószínű. Annál több az eljövendő tgyás sem lesz.

A férjemet nemtom. Hogy vannak az adósávok?
Van valami 1,9 millióig, de utána hogy van a többi?

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi!

Igazából ez azoknak számít, akik átesnek a vele a sávon. Tehát Ha a férjed jövedelme kevesebb volt min 1,9 M, akkor csak 18%-ot adózott.
Ha most a CSP miatt, ami Két gyereknél évi + 159600.-, három gyereknél pedig 288000.- átesik az 1,9 felé akkor bizony 36%ot fog adózni, az 1,9M feletti részre. Szóval ez nagy vonalakban azt jelenti, hogy teljesen minden hogy évi 1,9M-t keres vagy 2,5M-t mert nagyjából ugyanannyit kap kézhez...

A férjem "sajnos" már enélkül is átesett a magasabb adósávba. Ráadásul, hogy ln elmehessek betegállományba, nálunk is ő fog gyesre menni. Érdekes, hogy Gyes mellett dolgozni lehet 8 órát, de betegszabi nem illet meg.... Nah erre se mondjak semmit... :twisted: :twisted:

Úgyhogy három gyerekkel ajánlom svédországot, nem egy adó paradicsom amúgy, de a gyerekeseket segítik. Ott pl a gyes igénylésének a feltétele, hogy legalább az egyik szülő ott dolgozzon, ott adózzon. Ennyi. Az ottani Gyes 1,2M havonta!!!!!! Nem jár csak 1,5 évig nah de akkor is.... hol jön ez a 25 ezer forinthoz! :D :D Jah és ami érdekes, hogy 1,5 évig jár a mamának, de az apa is maradhat 1,5 évet. Tehát végülis a gyerek 3 éves koráig otthon van általában ott is. Csak rengeteg kispapát látni a játszótéren babakocsival :) Eleinte nem tudtam miért, majd megvilágosodtam. Jah és az ügyintézésről meg annyit. Hogy az anya meg az apa, akár havonta válthatja egymást... Így a munkahelyük is jobban megmarad. Nem zengek dákat... Még valami, a gyermekbarátságról, óvoda 12 éves korig fogadja a gyermekeket iskola után játszani, szórakozni, hogy ne a napköziben kelljen ülniük. Itthon ilyet sem láttam még. De ott nincs is hiperaktív, meg depressziós meg mittoménmilyen gyerek.
Nah elég elég a szófosásból, csak úgy szeretem Svédországot, és már annyira várom, hogy kiköltözzünk. A terhesség elején azért nem csatlakoztam hozzátok, mert már úgy volt, hogy Június környékén megyünk , de a férjem elbaltázta a záróvizsgáját, így januárig kushadunk.. :)

KépKépKép
bogyra

http://www.theodora-quelle.hu/index.php ... &direct=36

én sem nagyon tudom, de ez talán tartalmazza

Móni
KépKép
reunion

Lányok valaki jártas gyerektartás ügyben?
nálunk a férjem fizet 20 % gyerektartást, de van egy minimum összeg amit megállapítottak és azt kell minden hónapban fizetnie mert csökkent a fizetése azóta amióta megállapították a gytartást, és persze a minimum összeg az több mint 20 %
(persze ahogy ez lenni szokott nekik nem is igazán van szükségük erre a pénzre)
na mindegy
szóval ha nálunk megszületik a 2 gyerek, akkor mi kérhetjük a bíróságon az ujratárgyalást, és mondjuk a minimum összeg törlését és 15-18 % -ra csökkentést vagy az 50 százalékos max. az csak a távolélő gyerekekre vonatkozik?

Móni
KépKép
reunion

Szia Renunion!

Én sajnos veszettül jártas vagyok a gyerektartásban.
Az én exem kerek 12.000.- fizet havonta. És nem akarom elmondani, hogy milyen körülmények között él, ezenkívül sem egy füzet, sem egy cipő, sem szülinapi ajándék, sem karácsonyi ajándék, sem látogatás. Már kb 7-8 éve nem látta a gyerekét csak fényképen, mert akárhányszor találkozunk a bíróságon, mindig kér egy képet rla, az elmebeteg állatja....

De nem ez a lényeg, ez az én bizniszem.

A fizetésének az 50%-a három gyerekre fog oszlani, úgyhogy nyugodtan adjátok be csökkentésre a kérelmet. Gyerekenként ezután 16,6 % fog jutni. Azonkívül, amikor fizetés csökkenés van akkor is be lehet adni a kérelmet a minimum összeg csökkentésére.

De ilyet nem szabad kijelenteni, hogy amúgy sincs szükségük a pénzre.... ezt nem a nőnek adja, hanem a gyerekének, akit egyszer ő nemzett, valószínű nem kényszerből. Ha úgy látjátok, hogy a csaj nem arra költi pénzt amire kéne, akkor ezt is írjátok bele a bírósági papírba, és juttassatok a gyermeknek természetben.

KépKépKép
bogyra

Ez a hülye időjárás! :evil: :evil: Egyik nap hőség, másik nap hűvös. Persze a gyerekem úgy megfázott, hogy nem győztünk egész éjjel orrszívózni, szegénynek úgy el volt dugulva az orra, hogy alig kapott levegőt. Most meg folyik, hapcizik, köhög. Szuper :twisted: :twisted:

Kima
Kép
Kép
kima75

Marcik, boldog névnapot :)

Klári

Kép
claracroft

Kösz Bogyra

Hát mindkét oldalnak megvannnak a maga rossz vagy jó velejárói, nálunk minden hivatalosan megy, úgyhogy az exfeleség nem panaszkodhat
Akkor azt hiszem megpróbáljuk, hátha sikerül

Móni
KépKép
reunion

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?