A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

Balimamika egyetértek veled az amnio dologban és biztos vagyok benne, hogy jól döntöttél :D apa ragaszkodik az Álmoshoz, hát nincs mit tennem úgy látom :lol: A gátvédelem dologban sok jót és rosszat hallottam, és köszönöm a te infódat is, remélem most már sikerül eldöntenem, hogy hova menjek :D
Dalmicsek teljesen megértem a félelmeidet az aminióval kapcsolatban, és hát a szülészed..... :( ránézel akkor a géndiagnosztikai centrumra? hátha mondanak valami okosat :!: [/b]

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1

monka sikerült elérnem és hát most beszéltem vele először, mert ugyebár az apjához járok terhesgondozásra és elintézte nekem hogy holnap délelőtt el tudjak menni a tanácsadásra a Klinkára, szóval egész kedvesnek tűnt :oops:
Az AFP-mtől ő sem volt elájulva. Kíváncsi vagyok mit mondanak holnap.
Mi történik egy ilyen tanácsadáson?

És az Álmos név szép magyar, nekem teszik :)

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

Dalmicsek örülök, hogy sikerült hamar leszervezni :D nagyon rendesek és azért rendkívüli megbízhatóak, nyugodtan ajánlom őket :D szerintem megint lesz UH , de a többit nem tudom, de bízz bennük :D minden rendben lesz :D az Álmos szép név ez igaz (nekem is tetszik), de olyan rossz, hogy van olyan szó és ráadásul sűrűn is használja az ember...meg hát mit mondhat az ember: Álmos álmos vagy? :lol: :D ettől függetlenül szép név :D holnap mindenképp jelentkezz, kíváncsi vagyok mit mondanak neked :!:

Kép
monka1

balimamika

nálam érdekes mert az édesre nem ugrál,inkább a gyümölcsre,de 2 napja semmire,lehet alszik :)

amúgy normális doki csak én szurtam el mert lehet előbb kellett volna menni,bár mult csüt óta szabin van,és szerdán meg csüt van,szoval gáz.a nyár miatt igencsak minden doki ilyen,bárhova futhatok..

KépKép
bettike83

Gátvédelem még az jutott az eszembe, azt olvastam régen, hogy ha varrni kell, jobb a vágás mint a repedés, ha repedsz az jobban fáj utána, lassabban gyógyul. Nekem varrtak, de közben sem éreztem és utána sem volt problémám, talán az üléssel 1-2 napig, de az se komolyan, felszívódóval varrtak, semmi nem volt az ég világon, könnyen begyógyult.

Nono, Monka, Dalmicsek most már több mint két hónapja használom a három kerekű kocsit, hasonló nagyon ahhoz amit Monka kinézett, másztunk már vele köves dombot meg mindent, kapta a kiképzést és soha nem tapasztaltam amit írsz :shock: Pedig kellett emelni rendesen sokszor és a nagy kerékkel nekem teljesen stabilan fent van mindenhol és szépen bevárja a többit, még akkor is ha ferde felületre emelem. Amit írsz hogy majd felborultál benne, pedig gyerek se ült benne, akkor ez lehet a megoldás, a gyerek súlya pont hogy lefele nyomja a babakocsit a földre és az teszi stabillá, üresen elhiszem hogy billegett. Volt hogy vagy 15 kg cuccot beleraktam az aljába, azzal mentem vásárolni, minnél nehezebb, annál stabilabb, az én tapasztalatom szerint. Itt kint nagyon közkedvelt a három kerék, szinte mindenki azzal jár, ha olyan rossz lenne csak nem használnák ennyien, itt is vannak azért padkák :D :D :D Mondjuk biztos van minőségi különbség is a három kerekűek között, az első kocsim ami négy kerekű volt nagyon olcsó volt, ez meg a legdrágábbak között van, lehet hogy azért nem instabil. Lehet hogy egy olcsó három kerekű tényleg billeg. Viszont amit Monka kinéztél, nekem az is egy drágább kocsinak tűnik.

Zsuzs mit mondtak apának???? Az nagyon jó hogy nem hordozza a betegséget! Furcsának nem furcsa, mert 6 hétig más nyakán lakni még ha jó is a kapcsolat, kicsit jó már az embernek a saját zugában. Rámtört a pakolászhatnék is, szóval élvezem itthon, jó. Apa még motorozik? Én is űztem egy ideig, de sok közelebbi-távolabbi, hallomásos ismerős halt meg, meg volt egy-két rázós esetem és abbahagytam.

Krisz biztos csak a hormonok játszanak veled, kitartás!!!

Monka elhiszem hogy türelmetlen vagy, nehéz kivárni ezeket a dolgokat, emlékszem még amikor Regit vártam, akkor nagyon erősen vártam mindent, most gondolom csak azért nem mert van minden, a babakocsit is azért vettük előbb, mert nyáron el akartam otthon adni a mostanit, nem akartam hogy jövő nyárig két babakocsit kelljen kerülgetni. Mikorra tervezed a vásárlásokat? Köszi a kérdést, jól vagyok, egész nap pakolászok. Rámjött a fészekrakás vagy nem tudom, de szétbombáztam már a konyhát, a nappalit, az étkezőt, most hagytam abba mára. Nekem az előző 4 (illetve 8 kerekű volt, mert dupla volt) kerekű volt, mindenben akadt, nagyon utáltam. Üresen ahogy írtam hiába próbálod ki, úgy lehet hogy tényleg billeg úgy érzed, a gyerek súlya nyomja le szerintem.

Dalmicsek de jó hogy jöttél és nagyon örülök hogy minden felszívódott szépen!!! Beírtam az adatokat a tábliba, tetszik a név, ahogy írtad, hogy az én kis Majám, olyan megható :D Biztos nem lesz semmi baj, én azt tudom az AFP-ről, hogy elavult, sok a téves eredmény, szóval önmagában elég megbízhatatlan. Szorítok hogy megvegyék a lakást!!! Jelentkezz mindenképp a tanácsadás után!

Balimamika örülök hogy enyhült a problémád! Itt fogok szülni, mert nem akarok távol lenni a páromtól, lesz ami lesz. Reménykedek! Tetszik amit írtál az aminóról, azt hiszem nekem is megönnyítené a döntést, biztos Nlzs-nek is segítettél vele. Azon meg ne görcsölj, hogy jól döntöttetek-e, ha ahogy írod, ha beteg, akkor is vállalnátok, akkor meg mindegy, hogy megcsináltattad-e! De különben meg biztos hogy egészséges lesz, ez egy jó topic, mindenkinek minden nyavaja elmúlik, biztos a babák is majd kicsattannak az egészségtől!!!

Spumilla????

KépKép

KépKép
nyufó8

Nyufo:
Meg tudom érteni, azért jó otthon lenni a saját 4 fal között. Hosszabb távollét után nekem a visszarázódni (a hétköznapokba) volt mindig furi.
Már nem motorozunk mi sem, pedig imádtuk. Apa sérülése legalább 15-16 éve volt, de csak könnyebb karcolások, pár nap után már semmije se fájt. 2 éve gondolkodtunk, hogy veszünk megint motort, de meghalt egy nagyon jó barátunk motorbalesetben, és nem vettünk.

Kép
zsuzs35

nyufó: kicsit fáj itt-ott, pihenek, de olvaslak

Kép
spumilla

Sziasztok!

Nagy eltünés után megint jelentkezem, bár most nincs sok időm, de nagyjából vissza olvastalak titeket :)

kelengyelista: nekem is van már egy pár amit össze gyűjtöttem majd küldöm és akkor meglátjátok nekem milyen van, de hasonló, mint amit küldtetek ti is egy két dolog plusz van benne, de volt olyan ami abban volt és az enyémben nem, de a lényege úgyanaz.

dalmicsek: gratula a kislányhoz!!!! :lol: :lol: Nagyon boldog lehetsz!!
Irgy, irigy :)

nyufó: örülök, hogy haza értetek, és hogy már jó kedved van és nem vagy annyira elkeseredve, remek :) és a 4D milyen volt ??:) én is alig várom már, de még odébb van...
Még a 18 hetes is 3 hét :S Most megint vánszorog az idő!!
A narancssárga tuti választás :) :)

Most megyek, de majd jelentkezem!! Üdv mindenkinek, és mindenki vigyázzon magára és a babára!

KépKép

KépKép
t.timi

T.timi de jó hogy jöttél, de nem írtál magadról semmit! Hogy vagy? És hogy áll a lakás????? A 4D-n volt, hogy kiderült hogy mégis gond van a lepény helyzetével, ez sokat rontott az értékén, de azért nagyon jó volt látni!!!!

Spumilla örülök hogy itt vagy azért és jobbulást!

Zsuzs akkor ti azért nem vettetek motort, amiért én abbahagytam. Nagyon veszélyes sajnos, pedig milyen jó is az! Én is tavasszal amikor előkerülnek a motorok sóvárgok, de aztán mindig győz a józan ész. Meg még a már végül is két gyekőcömnek kell még az anyuka sokáig. Párodnál mikor derül ki hogy kell-e műteni?

KépKép

KépKép
nyufó8

Megnéztem a táblázatot és páran ritkán vagy egyáltalán nem írnak, lányok minden oké?

Beze, Bolygó, Irbil, Rebeka, Salsifraga, Syl, Illda

KépKép

KépKép
nyufó8

Nyufo:
Most egy rögzitö tapaszt kapott, tovább kell szedje a gyógyszereket. A jövö héten visszarendelték, akkor mágneses rezonancia vizsgálatot csinálnak. Egyelöre úgy néz ki, hogy nem kell müteni, egyéb módszerrel is helyre tudják hozni, most pontosan nem tudom mire gondoltak. Viszont az orvos magyar, direkt ilyen sérülésekre specializálódott. :D Budapesti származású, és nagyon lelkiismeretes.
A te párod már dolgozik? v. még pihen pár napot?

Kép
zsuzs35

Msi: hurrá, festés vége :D örülök, hogy jól vagy, s hogy túlélted :wink: jobban mondva túléltétek :wink: Szombaton lesz a nagy nap, már jó lenne túl lenni rajta :lol: :( :roll:

Boldog névnapot kívánok minden kedves Zsuzsannának :)
Kép

Monka: na ez már babalimuzin a javából, hasonló színben rögvest megvenném ikresben, nekem is tetszenek ezek a nagy kerekek :)

Nyufó: én már tuti programos leszek, csak nem tudom mikor :( de holnap igyekszek egy előzetes hetet legalább lekérdezni a dokitól, hogy legalább legyen mire kalkuláljak.. :roll: :)
Fogok írni, mert a komasszonyomnál fogok aludni két napot, és neki is van netje :lol: szóval jövök majd beszámolni, hacsak röviden is :)
Szerencsére az arcom nem szokott bedagadni fogászat után :)
Ez a szekér is bejön nekem :D :wink:

Zsuzs: eredménynek örülök, apa térde javulgat? :)

Dalmicsek: nagy gratula Majához :) véleményem szerint ha az UH negatív, az AFP alacsonysága nem jelenthet nagy problémát, nyugi :)
Valahol olvastam is, hogy tiszta felesleges az AFP vizsgálata, hiteltelen.. Maja méretei csodásak, szép nagy babó már :wink:
Kutyusod hogy van? Felépült már teljesen? :)

Nono: én is köszi az infót a 3 kerekű taligáról.. Nem csak a kinézet a fontos itt is :roll: Bár ikerkocsit nem hiszem hogy 3 kerekűben gyártanak :D

Most megyek, reggel még indulás előtt benézek.
Ha mégsem jönnék szombatig, akkor vigyázzatok magatokra, egymásra és a babákokra :wink: :D

Szép estét!

Kép
kis-csillag
Tököl

Kis-csillag:
Köszönöm! Neked pedig gyönyörü esküvöt kívánok, és érezd nagyon jól magad!

Kép
zsuzs35

Zsuzs de jó, hogy nem kell apát műteni! Kicsi a világ :D Mennyi idő ez, hetek, hónapok amíg rendbe jön? Párom otthon is dolgozott (így tudunk olyan sokat otthon lenni), csak nem olyan intenzíven, de mióta visszajöttünk, rögtön hétfőtől gőzerővel, tele van melóval, nem tud pihenni.

Kis-Csillag nem ér ilyet mondani hogy jó lenne túllenni rajta!!!! Szép lesz nagyon! Gyönyörű időt kívánok és hogy minden szuperul sikerüljön, ahogy vágytok rá. Ráér ám, majd ha lesz pontos időpontod, akkor írd meg és beírom a tábliba :D Én is írtam választ Nono-nak a három kerekűről, nekem más a tapasztalatom, olvasd el azt is, ezen a lapon van, ahol Spumillát hiányolom az alján. Itt kint árulnak ikresben három kerekűt különben.

KépKép

KépKép
nyufó8

Nyufó, Szönce, Krisz, Kis-csillag: NAGYON KÖSZÖNÖM A NÉVNAPI JÓKÍVÁNSÁGOKAT, nagyon jól esett csoda, hogy tudjátok, mert az igazi zsuzsa névnap februárban van, ilyenkor nem sokan tartják.

Balimamika, köszi a véleményedet a genetikai tanácsadásról, szívesen veszem bárkitől a tanácsokat.
Végülis ma bejelentkeztem a Hajdú doktornőhöz, de csak jövő csütörtökre kaptam időpontot, lehet, hogy akkor már késő mert akkor 20+4 napos leszek és azt írtátok az amniót 21 hétig veszik és ő sem fogja eldönteni helyettem jól csináltam-e, hogy nem mentem el amnióra.
Beteg gyereket nem szeretnék vállalni még a családom miatt sem, el lehet ítélni, de látom, van a környezetemben. De én is úgy érzem nem lehet gond vele és az integrált eredménye is negatív.
Még azt sem tudom van-e értelme, vagy tud-e pluszt a Hajdú doktornő az enyémhez képest, talán a tapasztalat, a jobb gép, nem tudom,de még lemondhatom az időpontot.
Monka, Te is voltál a Hajdú doktornőnél, ha valamelyikteknek van ideje leírhatn mit nézett a genetikai uh.-on a doktornő,többet tud ő mint más doki, mennyi ideig vizsgált, kartatok felvételt róla és mennyibe került?

Kép
nlzs

Jó reggelt!

Nyufó: azért lenne jó, ha már jövő hét lenne, mert túl lennék a sok hercehurcán :oops: a szombat ok, az tuti izgalmas lesz, de ma és holnap kiköpöm a tüdőm :lol: :D
A 3 kereseket neked írtam, a 3 kerekes tapasztalataidra :wink: :lol:
Azért az ikres szekér érdekes lehet 3 kerékkel :D

Most megyek :) Még van pár dolog, amit el kell pakolnom..
Majd este, ha sikerül, jövök az UH hírekkel :wink:

Szép napot mindenkinek! :)

Kép

Kép
kis-csillag
Tököl

ki-csillag
huha akkor már itt van a nagy nap mindjárt:)) teljen úgy ahogy te szeretnéd és legyetek nagyon boldogok!!!! előre nem illik kíváni de valószínűleg a hétvégéig már nem találkozunk itt így gratulálok nektek!!! pénteken megyünk egerbe a húgomhoz, utána meg 2 hétre kb haza anyáékhoz vidékre, lehet hogy nem tudok majd jelentkezni...

KépKép

KépKép
msi22

Sziasztok, jó reggelt!

Hát én már melóból írok, de most jó a hangulatom, mert a héten helyettesíteni kell a balesetin (régi helyemen) és ettől teljesen fel vagyok dobodva :lol: :lol:

nyufó kérdezted, hogy vagyok... nagyon jól, semmi bajom, mint eddig sem volt és azóta sem :) leszámítva, hogy alig várom a szeptember 3-át :) amúgy minden oké.
És végre hétvégén jön az új ember és megcsinálja a spot lámpát meg a plafont, és aztán már végra kész lesz és akkor már csak a mi hozzá állásunkon múlik a tempo, de azzal már szerintem tuti nem lesz gond, mert apa is alig várja, hogy kész legyen a festés és lehessen takarítani, berendezni a szobát :lol: :lol:
Már megvannak a falra a diszek, hogy melyikeket rendelem meg, arról az oldalról amit mutattál, de azt hiszem ezt már meséltem :oops: :lol:
Ma megyek délután barátnőmhöz kicsit pletyizni, meg baba nézőbe :) Jövőhét szombaton meg megyünk a névadójára, és én leszek az egyik névadó szülő :lol: :lol: Vannak új képeim egy pár darab, a babáról meg apa szülinapjáról, meg hogy apa végre meg merte fogni a babát, 2 hónap után :lol: :lol: és még csinálok a névadórol aztán elküldöm neked privibe, ha érdekel :)
Na most jó sokat írtam, remélem örülsz neki :) Te is írj, mesélj minden érdekel, mert hiányoztál! :)
Ja és még azt is elmondom, tök irigy vagyok, hogy már mennyien tudjátok a baba nemét, én meg még mindig kétségek között vagyok.. de képzeld itt mindenki kollegák, barátok, alig ismerősök is azt mondják tuti kislány lesz, mert nekem csak azt tudják elképzelni és az egyik nőci csinált ilyen ingás valami jóslatot és az is kislányt hozott ki elsőre, és állítja, hogy ez eddig mindenkinél bejött akit ismer és megcsinálta neki... hát kiváncsi vagyok, de nagyon jóó lenne, mert én már nagyon nagyon beleéltem magam. Voltunk egy bababoltba körülnézni és ott az eladó is csak rószaszín cuccokat mutogatott, pedig kérdezte is hogy tudjuk mi lesz, mondom nem, erre ő: " jó akkor rózsaszínt mutatok, szerintem kislány :)"
Megyek, mert melózni is kell, de majd jelentkezem és várom a te kisregényedet :lol:

KépKép

KépKép
t.timi

Sziasztok Lányok!

Először is szívből gratulálok minden kismaminak a szép eredményekhez és a fotókon látható babákhoz.
Én tegnap voltam a genetikai uh-n és minden rendben van velünk.
NB: 4,6 mm
BPD: 42,9 mm
HC: 154,3 mm
AC: 130,1 mm
FL: 29,6 mm
Súlybecslés: 257 g.
Az adatok pontosan a terhességi koromnak megfelelőek.
Kaptam képet, lehet egy kicsit homályos lesz.

Íme az én kisfiam:

Kép

Kép
csill79

Kis-csillag biztos nagyon izgatott lehetsz már. A gyűrűk csodaszépek és a pocak is szépen kikerekedett. Már most nagyon kíváncsi vagyok az esküvői fotókra :D

Nyufó örülök, hogy minden rendben volt hazafele. Nahát, Te motoroztál? :shock: Nagyon vagány csaj lehetsz. Én még a kocsira is alig mertem jogosítványt szerezni. Olyan kis betoji vagyok ezektől a dolgoktól, de utólag már persze nagy hasznát veszem.

Msi gratulálok neked is a babákhoz, nagyon kis édesek…A nevek megvannak már? És milyen színű lett a lakásotok?

Monka hasonló cipőben járunk. Mi sem tudunk megegyezni a férjemmel a neveket illetően, pedig még csak tegnap kezdtünk róla beszélni. Kemény menet lesz az biztos :lol:

Balimamika neked is gratulálok a mosolygós babádhoz. Megértem a nézeteidet. Bennem is ott a félsz, azért minden vizsgálat után, hiába a tökéletes eredmények. Én is a Hajdú Krisztinánál voltam tegnap és nagyon megnyugtatólag hatott rám, hogy alaposan megvizsgált és addig nem engedett el, amíg meg nem volt minden láb és kézujjacska :D

Zsuzs és Anka nagyon hasznosak a linkek, amiket felraktatok. A gátvédelemhez nem tudok hozzászólni, hisz még nincs tapasztalatom benne, de nagyon kíváncsi vagyok a véleményekre. Kelengyelistát már csinált Spumilla is a közös táblázatunkba. A névkalkulátor nem rossz, de nekem a Szabó családnévhez vmi ütős név kellene.

Krisz nagyon szép Kende baba.
Szerintem próbáld lekötni magad kellemes dolgokkal és biztos hamar elmúlik ez a depis korszak. Egyébként, mi bánt? Írd ki magadból, hátha az is segít.

Képzeljétek tegnap elmentem uh után a dokimhoz, hogy tisztázzam vele az éjszakai görcsöket. Szóval nekem nem is keményedés, hanem inkább olyan izomgörcsszerű tüneteim vannak, mint pl. amit a vádliba is érezhettek. Kb. a 13 héttől érzem és csak kizárólag éjszaka, hajnalban nyújtózkodás közben v. amikor az oldalamra fordulok. Azt mondta, hogy ilyet még nem is hallott. Mindenesetre megvizsgált és minden oké, zárt a méhszáj stb. Ti tapasztaltatok hasonlót. Mindenesetre azt javasolta, hogy kezdjek el calciumot is szedni…
Ja és még valami, egy nem éppen kellemes tapasztalat.
Tegnap reggel voltam a védőnőmnél is. A szokásos vizsgálatokat követően babaszívhangot akart nézni, de nem találta. Az egész pocakomat összekente, miközben én már kisebb sokkot kaptam. Szerencsére nem adta fel, mert látta, hogy mennyire kétségbeestem. Kb. 5 perc múlva hallottuk meg, szerintem nem kell mondanom mekkora kő esett le a szívemről…

Szép napot mindenkinek!

Kép
csill79

Jó reggelt :D

Nyufó vásárlást majd lassan apránként elkezdjük, de azért egy rendes terepszemle még kell előtte :D legalább addig is jobban érzem magam, hogy már nézegetem :D már a bútort is kinéztem :D azért a munkával kicsit óvatosabban kérlek :wink: olyan jó volt tegnap kocsikat tologálni :lol:
Kis-csillag a jó hír, hogy van ikresben, sőt hármasban is (láttam tegnap), persze 4 kerék volt, de nagyon stabil és helyes volt! a rossz hír, hogy a mózeskosárban van egy szivacs (amire ugye a babót teszed) ami nem is lenne rossz, mert biztosnági óv is van benne, a gond, hogy ez a szivacs a fejnél dönthető illetve emelhető (alapból 180-ra tehető) és amikor lerakod vízszintesbe, akkor az ott a picinek kényelmetlen lehet a nyakánál, legalábbis mi felnőttek se szívesen fekszünk ilyenek, amúgy rettentő stabil volt és jó széles meg minden (teljesen beleszerettem), de nem tenném így bele a picikémet, mert szerintem zavarná :( bár gondolkoztam rajta, hogy akár szivacsot is lehetne bele tenni, csak akkor nem lehet az övet bekapcsolni neki a mózesben, mert az meg ugy van odarakva, hogy a szivacson keresztül van áthúzva és ugy tudod bekapcsolni :( na most jöttem rá, hogy annyira bénán írtam le, hogy ha nem én lettem volna ott nem is érteném mi van ideírva :lol: remélem azért kicsit sikerült körülírnom a lényeget :lol: a másik kedvencem:
Kép
Álmaid esküvőjét kívánom neked és legyetek nagyon nagyon boldogok :D (élménybeszámolót kérünk) :wink:
Nlzs én a Bátorfinál voltam,de ő is kiváló szakember...nekem 30.000,-Ft az UH vizsgálat és kaptam DVD-t meg képeket. A picit a legapróbb részletekig a feje búbjától a lábujjáig mindent megnézett, mert ezek a gépek profik, és apró részleteket is meg tudnak nézni (ilyen szeleteket vágnak le képletesen a babóból) apránként mindent megnéznek ( szív, gyomor.....) az UH nekem 20 perc volt :D a redőt is megnézte 100 féleképpen (alvó és mozgó állapotban is) de az orrcsontját is 20 féleképpen legalább...nagyon alaposak voltak és rendesek :D meg mondom, mindent csontját, ujjak darabszámát, mindent egyesével megnézett nekem :D
Timi irigy-irigy a babanézőre :( :D é is akarok :wink: tök jól fog kinézni a lakásotok így elképzelésre :D most már tuti ki fog derülni, hogy mi a pici neme, de hát úgy is kislány lesz és kész :D és mit néztetek a picinek?
Csill nagyon szép eredmények és persze gratula a pici fiúcskához :wink: :D hát igen, a névválasztás :lol: áááá, nálunk semmi remény a megegyezésre, csak az erősebb akarata fog győzni :lol: elhiszem, hogy megijedtél, én is beparáztam volna, de szerencsére akkor meglett és ez a lényeg :D

az egyik bútor kedvenc:
Kép

Kép
monka1

Sziasztok!
Minden oké velem, csak nem volt időm mostanában, de ma vagy holnap megpróbálok visszaolvasni, és írni! :wink:

Kép
salsifraga

Sziasztok!

Nlzs,
mi is a Hajdú dnőnél voltunk, a kombináltkor és a 18. hetin is. Ő egy gyakorlott, nagyon jó szakember, akinek óriási rutinja van. Az Istenhegyin a legjobb gépek vannak, és aki ott vizsgál, mind rendelkezik vmilyen plusz vizsgával kifejezetten ezekhez az uh-hoz. Tehát egy "mezei" dokinál és egy "mezei" uh-nál jobban és többet látnak az ottani szakemberek.

Alapvetően ő is ugyanazt nézi, mint bármelyik orvos, többet ő sem tud, csak jobb a felbontás, több a tapasztalat. Szerintem ezek az uh-k csak a szülők kedvéért (és a 15ezer forintért) tartanak 10 percig (adnak róla dvd-t), mert egy gyakorlott orvosnak nem kell 10 perc, hogy áttekintse a magzatot. Anno a Sotén, ahol az amniót csinálták, szó szerint 1 perc!!! volt az uh, még szóltak is előre, hogy ne lepődjünk meg, mert 1 perc az uh, de annyira jók a gépek és a szakemberek is, hogy nincs szükségük több időre.

Nlzs, Dalimicsek,
a beteg gyerekről. Én megértem az álláspontotokat. Az enyém is pont ilyen volt, mikor a fiamat vártam. Mi is azért mentünk amnióra, mert úgy gondoltuk, ha beteg, nem tartjuk meg. Anno nem is néztem tüzetesen a dolgok után. Aztán most is elejétől készültünk a vizsgálatra, végül a keményedések miatt kezdtünk elgondolkodni rajta. Ezalatt az idő alatt jobban utána olvastam mindennek, és bennünk akkor született meg az elhatározás, hogy bármi is van, nem tudnánk megválni tőle. Főleg úgy, olyan formában, ahogy ilyenkor arra mód van.
És nekünk még egy érvünk van, volt magunk számára. Egészséges gyereket senki! nem tud garantálni. A terhesség egy vállalás, amiben benne van a rizikó. Amit amnión szűrnek, három betegség, Down, Edward, Patau szindrómák. Ezekkel együtt azonban tízezer!!! (épp Hajdú doktornő írásában olvastam) fejlődési rendellenesség létezik, melyeket nem szűrnek. És akkor még ott vannak a minor elváltozások, melyeket semmilyen vizsgálat nem mutat ki. Illetve a szülés körüli komplikációk, oxigénhiány, stb. Szóval mi azzal érveltünk magunknak, hogy ha ezt a három dolgot ki is szűrik, semmi garancia az egészséges gyerekre. Arról nem beszélve, hogy születése után is bármi érheti.

Nos, mindezt nem azért írtam le, hogy bárkit bármerre terelgessek. Csak kérdeztétek, és megírtam, mi hogyan döntöttünk, mérlegeltünk. De olyan rossz is erről írni, mert én hiszem, bízom, hogy mindenkinek egészséges babája születik!

Kép
balimamika

Csill,
gratulálok a szép eredményekhez! :)

Kép
balimamika

Kis-Csillag azt elhiszem hogy a mai és a holnapi napon túl lennél szívesen, főleg a gyökérkezelésen! Gondolok rád holnap! Arra gondoltam a három kerekűvel, hogy Nono írta hogy szerinte instabil, arra írtam ellenvéleményt :D Megy a drukk az UH-hoz!!!! Várjuk a híreket!

Msi két hétig nem jössz? :cry: Jó pihenést neked, gondolom hogy a festés után jól fog esni egy kis anyai gondoskodás és várunk vissza! Nem csináltál képeket a lakásról, akkor majd ha visszajössz csinálj, érdekelne nagyon, hogy írtad hogy élénk színek lettek, én is azt szeretnék!

T.timi de jó hogy ilyen sokat írtál és minden rendben!!! Annak meg külön örülök hogy végre hétvégén beindul a lakásfelújítás folytatása!!! Abban biztos vagyok hogy ti már gyorsan befejezitek, ez mindig így van, amíg a mesterekre kell várni addig lassú, az ember saját maga, hihetetlen lendülettel tudja csinálni, főleg ha már unja a káoszt! Elhiszem hogy várod a szept. 3-át és nagyon drukkolok hogy kislány legyen :lol: Ha így beleélted magad a kislányba, nehéz lenne átszokni ha kukit látnak. Díszek közül a Micimackósak nyertek végül? Jöhetnek a fotók, persze!!! Azt mindenképp küld ahol apa először meg meri fogni a babát!!!!
Képzeld mi is kitaláltuk hogy szeptemberben kifestjük a hálót, mert ott lesz velünk a pici az elején és valami jó kis élénk színt szeretnék én is, pl. a narancssárga vonz engem is nagyon. Meg azért a kiságy körül én is akarok valami díszt csinálni. Majd várom a fotókat ha kész lesztek, kíváncsi vagyok milyen lesz. Most már gyere sűrübben, én is most már itt vagyok megint rendesen :lol:

Csill gratulálok a szép eredményekhez! Akkor ezek szerint fiú? A néven ne aggódj, még van bő 4 és fél hónapotok kiboxolni :lol: :lol: :lol: Látszik szépen a kis arcocskája :D Lehet hogy te meg olyat csinálsz meg simán amit én soha nem tudnék pl. bungee jumping, hehe. A kocsi jogsival is így voltam különben, hogy hamar megcsináltam, az is vonzot, már 16 évesen stikában erdőkben meg elhagyott helyeken már vezettem :lol: Amíg még ilyen picúrok a babák és van helyük bőven, addig könnyen elúszkálnak, nekem is volt már hogy hosszabban kellett keresni a szívhangot, de csak azért mert mindig tovább állt, emiatt ne aggódj szetintem!!! A másikhoz nem tudok hozzászólni nekem olyan nem volt, nagyon kellemetlen, fáj? Mert az izomgörcs az nagyon tud fájni :cry: Remélem elmúlik!

KépKép

KépKép
nyufó8

Kis-csillag, ügyi vagy, hogy még ránk is van időd, nagyon szorítok, minden pillanatra figyelj és csakis magatokra, nem a vendégek a fontosak (én elkövettem ezt a kis hibát), csak Ti, mert reméljük több ilyen napod nem lesz.

Köszi Kismamik a tapasztalatokat, azt hiszem elmegyünk mi is, mivel az amniót kihagytuk, bár én is úgy érzem minden rendben a kicsivel.

Monka nagyon helyes az a bútor, lesz küéön szobája hozzá?

Balimamika én is pont ezt mondtam apának, hogy 100% csak születés után derül ki.

Kép
nlzs

Sziasztok, megjöttem!

Hát sajna rossz időpontot kaptam, így nem is ügyelt a genetikus. De most nem én voltam a hülye, aki elnézte, mert ott volt egy másik mami is ugyanattól a dokitól és neki is a mai napot mondta, tehát csak holnap tudom meg mi az ítélet.

Elbeszélgettem ezzel a mamival, mert neki már van egy babája és azt mondta, ez a genetikus mindenkit amnióra küld. Ha ez így van, akkor minek a tanácsadás? Miért nem írnak egyből ki amnióra?
Hát én most nagyon össze vagyok zavarodva. Ha nem megyek el, azt kockáztatom, hogy beteg gyereket szülök, ha elmegyek akkor meg azt, hogy egészségeset vetélek el. Nagyon nehéz erről írni, kicsit zaklatott is vagyok.

balimamika amit írtál nagyon elgondolkodtató, valóban több rendellenesség van, mint amit az amnió kiszűr, akkor meg nem felesleges kockázatvállalás ez?
Ha holnap az amniót tanácsolja, akkor lehet, hogy elmegyek Hajdú doktornőhöz is másodvéleményre. Nagyon tanácstalan vagyok :(

csill gratula a szép eredményekhez!
Nagyon édes a kisfiad! :)
Nekem picit nagyobb a babám, lehet, hogy mégsem szülünk egyszerre a Baross utcában? Pedig jó lenne...

kis-csillag sok boldogságot! kívánom, hogy minden úgy alakuljon a nagy napon, ahogy elterveztétek!

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

Dalmicsek megértelek, bár azért az a hölgy se beszélhet mindenki nevében (értem ez alatt, hogy mindenkit amniora küld?) azért a tanácsadásra érdemes elmenni, de szomorú, hogy potyára járatott meg a kis hölgy :( ne aggódj és meglátod, minden rendben lesz:) ahogy Balimamika is írta "mindenkinek egészséges babája születik"
Nlzs igen, lesz neki szobácskája (nem túl nagy, de egy éves koráig még simán jó) :D nekem is tetszik ez a kis bútor, annyira aranyos :D

Kép
monka1

Avrenim most már elárulod a gátvédelemmel kapcsolatos véleményedet?[/b]

Kép
monka1

Sziasztok Lányok!!

Bocsánat csak éjszakáztam tegnap este, ma reggel jöttem haza és vegetálok, meg tegnap is azt tettem..már nem bírom úgy mint régen.. este kaptunk egy 130kg császármamit, már a nappalos kollegina megmondta hogy hozzá se nyúljak, a másik kollegina szedje ki az ágyból nehogy rám essen.. rendes kis kolleginával voltam, meg se osztottuk az éjszakát, hagyott egész este aludni, nagyon jól esett, és megint nagyon nehezen keltem fel..
Reggel meg hozta a főnővr a szerződésem,szóval dec 31ig meghosszabítottak! :D

Kiscsill:igazad van kb. 16.hétig kéne csak éjszakázni, de azt mondják a mi érdekünkben osztanak éjszakára is, hiszen nem vagyunk egyedül álltalába, és csúrran-cseppen egy kis éjszakai pótlék is..jah nagyon kiváncsi leszek ha nem éjszakázom még 80ezret se fogok majd kapni?!?jah a másik kismami 26hetesen is éjszakázik, de már nem jön szeptemberben és minden hónapban 1-2hét összefüggő szabit azért kivett már. Szorítok az Uh-ra!

Dalmicsek: Gratulálok a lánykához!! nagyon szép neve van! nálunk egy ismerősömet becézték így Mária- Maja..de van külön név is ilyen, mi a jelentése?

Csill: édes kis babód van, jól látom hogy a nyelvét öltögeti? :wink:

Zsuzsák, utólag is boldog névnapot!! :oops:

GÁTVÉDELEM:
Imádom, a szakmám csúcsa! :o De kell hozzá
1. nem szakadékony szövet /jót tesznek az előkészítő masszázsok is/
2. jó kapcsolat a szülőnő-szülésznő között:hogy bízzon benne, és hallgasson rá, kövesse az utasításokat, a kitolásnál úgyis látszik meddig lehet a szövetet nyújtani,kb mekkora babára számíthatunk stb.
3. türelmes orvos /aki nem vetődik a nő hasára,hogy hamarabb kijöjjön a kisbaba, annyira nem erős semelyik szülésznő, hogy az orvos erejét is vissza tudja tartani/

előző munkahelyen,/tanulóként/ sok gátvédelem volt, elösszőr szülőknek is, mert nagy divat lett és sokan kérték./Meg csak szülésznők vezetik a szülést/
Egy jó szülésznő mindig leül a párral megbeszélni, hogy hogyan képzelik a szülést, mik az elvárások: gátvédelem, köldökzsinór ellátása, fények stb.
Miután kiderültek a dolgok tisztázni szoktam hogy DE elsősorban a BABA érdekeit nézzük, így bármire lehet számítani!Ha nagyon gátvédelem párti a hölgyike, nem kezdem el lebeszélni róla, hiszen gondolom a 9hónap alatt jól körüljárta a témát, tudja a pro-kontrát is erről...

De saját esetembe nem kérnék egyik szülésemnél se gátvédelmet..azért mert mikroszakadások lehetnek a szövetekben, az izom is megnyúlhat, szóval a szülés után 6 héttel apát lehet egy nagyharang várná, ami szerintem gáz...és ismerve a kitartásomat és a sporthoz való viszonyomat, nem az lenne az első az életemben egy gyermek mellett, hogy intimtornára járjak, gésagolyózzak stb. és azok akiknek többször is gátvédelme volt, nem lehet hogy 40 évesen már a bugyiba csúrgatják a vizeletüket?
egy ismerősöm szülésén ott voltam, gátmetszéssel szült, vácumos lett a babóca, mégis panaszkodik hogy azóta is elcsöppen néha erölködésre a pisi...mert elhúzódott a kitolási szak...hiába vágták..

A másik ami megmaradt bennem, beestem egy kitolási szakos szülésre, másodszor szülő nő volt, megcsináltuk gátvédelembe.
A szülés után elmondta a nő, hogy inkább gátmetszést kért volna, mert qvra fájt neki, de úgye őt senki nem kérdezte meg elötte, szövetei meg jók voltak hozzá..
Amikor jön ki a fej a babónak, a hüvelybemenet megnyúlik, kitágul és "a gát megkoronázza a fejet" ez nagyon erős égető fájdalommal szokott járni,/ott lent/ ha itt elszáll az agya a szülőnőnek és ész nélkül elkezd nyomni, akkor repedünk..szóval ÉSZNÉL kell lenni, ha meg már elszállt, akkor a szülésznőnek kell olyan erővel bírni, hogy minden szavát kövesse..kicsit hipnotikus állapotban kerülnek a legtöbben szülésnél, nagyon jól lehet őket irányítani.

jah vannak olyan dokik, akik "császározzák" a feleségüket hogy a nemi életük utána is "jó" legyen..nah szerinted ha szülésre kerülne sor, akkor lenne belőle gátvédelem? a férfiak se hülyék, a saját érdekeiket is nézik :twisted:

Ez a véleményem, és szerintem nem pusztán szakmai oldalról érveltem.

Kép
Kép

Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület

szonce:igazad van ha van gátmetszés akkor is kell védeni a gátat, hogy ne repedjen tovább.

monka:szerintem maradhatsz az István mellett, nem fognak hülyének nézni, ha gátmetszést kérnél, mert te ezt érzed biztonyságosnak, nem erőltethetnek az ellenkezőjére, és meg fogják érteni szerintem..a legtöbb kollegina magának se kérne gátvédelmet,se a rokonának, barátjának..én így gondolom így tudom nálunk..

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Nyufo: a gátvédelem pártiak meg pont az ellenkezőjét vallják: egy élesen szélű, metszett sebszél nehezebb összeilleszteni és nehezebben gyógyul, mint a cafrangos szakadt sebszélek...hát talán lehet benne vmi..

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

monka: köszi a drukkot a kislányhoz, aranyos vagy, hát kíváncsi leszek mi lesz végül, mert már tényleg mindenki kislányt jósolt nekem, még az idegen boltos csaj is :)
Nagyon jóó lenne!!

nyufó: mindeképp átküldöm azt a képet, csak még barátnőm fényképezőjén van, előbb még meg kell szereznem tőle :)
A festés szuper, és a narancssárga meg nyerő választás.
Igen a micimackós figurák lesznek, már a bordür is utban van az is micimacis :) hát ha egyszer kész lesz akkor küldöm a képeket :)
Ja és köszi a drukkot, remélem bejön :)

KépKép

KépKép
t.timi

Monka gyönyörű ez a bababútor! Hol találtál rá?

Nyufó igen kisfiú a drágám. Apa melle dagadt is a büszkeségtől :lol: :lol: :lol: . Én éreztem egy hangyányi csalódottságot, de szerintem ellenkező esetben is így éreznék :oops:
Bungee jumping??????? Áááá, olyan tériszonyos vagyok, hogy csak na :lol:
Az izomgörcs nem fáj, inkább félelmetes. De már kezdek hozzászokni ezekhez a kellemetlen tünetekhez és nem veszek róluk tudomást. Inkább a jó dolgokra koncentrálok és élvezem a másállapotomat :D

Dalmicsek én is gratulálok neked a szép eredményekhez :D
Nincs kizárva a lehetőség, hogy együtt szüljünk. Nem biztos, hogy nálam is így kell történnie, de minálunk a családban az első babák általában koraszülöttek. (én is az voltam, a húgom kisfia is). Szóval nem csodálkoznék, ha decemberi baba lenne…
Nem semmi, hogy így félrevezetett az orvosod :evil:
Majd írd meg holnap, hogy mit mondott a genetikus.

Avrenim én is úgy látom, hogy tátva van a szája :lol:
Tök jó, hogy leírtad a tapasztalataidat, remélhetőleg megkönnyíti majd a döntést.

Kép
csill79

Avrenim már vártalak :D akkor tényleg nagyon aranyos a kollegina :D hát eddig úgy volt, hogy a Jánosban szülök, de mondjuk annyira nem volt szimpatikus néhány dolog, az Imrében meg hát ugye hajtanak a gátvédelemre, de ha én nem akarom, akkor csak nem erőltetik rám :( nekem az lenne a legjobb, ha az Imrébe mennék inkább szülni (szimpibb körülmények is vannak) és akkor szülés előtt ezeket tisztázni, hogy ha én akarok gátat vágatni, akkor csinálják meg és nem vitázzanak rajta. Bár nekik inkább az a fontos, hogy ne csaszi legyen, hanem természetes :!:
Timi nemsokára már úgyis meglátod a kis nun.....t :D

Kép
monka1

Csill a babyexpress.hu sok ilyen van én onnan választottam bútort és ott is veszem meg :D annyira édesek és jó anyagból vannak :D :D

Kép
monka1

háj, megvolt ma az uh és minden oks, továbbra is csajunk lesz. bár ahogy néztem a súlyát, 300gr már a "kicsike" és még csak 19 hetes....khm :roll: , én azonban relatíve vékony vagyok még most is 59 kg a 165cm-hez és már van rajtam kettő plusz a mai mérlegelés alapján. tény h a fiam is kiesett szó szerint pedig a lelkem 4200gr volt. de egy pasinál nem baj....vajon a lánykám is követi és ő is kövér csecsemő lesz?

Hazafelé kimenőm volt, vettem pár könyvet két tök jó pulcsit őszre és betévedtem az Árkád Brendonba...hú csajok , viszketett a tenyerem h vásároljak a törpirinek de aztán visszafogtam magam. egy rugit mégis el akartam hozni de az ára visszafogott ("csak" 7900,-) úhogy otthagytam.

avrenim: nagyon jól megfogalmaztad a dolgot (gátvédelem) és totál egyet értek veled. Én nem tudtam volna így megfogalmazni. Bár azzal h csak azért csaszi h jó legyen a keksz utána nem értek egyet de azzal igen h apának és anyának egyaránt fontos h később ne legyen olyan extra minőségi romlás a keksz terén mert az nem tenne épp jót egy újszülöttel rendelkező családban ami amúgy is elég megnehezíti az életet mármint a férfi-nő létet mint olyat. Persze jó is meg minden csak egy másféle helyzet amihez nehéz azért alkalmazkodni.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

Sziasztok!

Pár oldallal előbb írtam egyszer (Szoncénak), éreztem én, hogy nem bírom majd követni ezt a nagy pörgést!
De köszönöm, hogy hívtatok, olvasgatok...

Ha nem baj, azért félig-zugolvasónak megmaradnék, mert jó sorstársakat követni, de a rendszeres írás nem erősségem. :oops:
Nem baj?

Csak néhány dolog jutott eszembe:

kelengye: Csatlakozom a tapasztaltakhoz, 3-4 szett ruha egy nap alatt simán elfogy, úgyhogy nem sok a 12-15 body és rugi egyáltalán.
A téli kisfiamat emlékeim szerint itthon egy hosszúujjú bodyban és ujjatlan rugdalódzóban vagy ujjatlan body-hosszúujjú rugi kombinációba öltöztettük. A kardigán sokkal praktikusabb, mint a pulcsi, tényleg utálják a babák, ha a fejüket kell áttuszkolni a ruha nyakán. Bár sokkal trendibb derekas nadrágot esetleg kertészfarmert adni a babára, ezek szerintem később praktikusak. Nagyon -nagyon szép rugikat lehet kapni (vagy vadászni turkálóban vagy neten), és sokkal kényelmesebb mindkét félnek.
Kell zokni is, meg overáll a sétához, néhány takaró/pléd (ez szerintem megint praktikusabb, mint az ágynemű. párna nem kell, a takaró huzatot mosni sokszor nem elég, mert a takaró maga is átázhat), textilpelenka számolatlanul a feje alá az ágyba, mama vállára, esetleg a melltartóba, bár ez nem túl szexi, belátom. Én éjjelente egy darabig így aludtam, annyira folyt a tej :? :)
sapka-kesztyű, bár jobb az olyan overall, aminek van keze. Tetra fürdőlepedő legalább kettő (később nagyon-nagyon jó takarításhoz, szuper nedvszívó! :)) Jó még a body-harisnya kombináció is, annyira zabálnivaló a lábuk harisnyában. :)

Szóval szerintem nem kell sok cucc, vagyis ruhából nem árt ha van bőven, de annyi felesleges dolgot is árulnak.. Ha összeraknám, mi mi mindent vettünk meg, aminek később soha semmi hasznát nem láttuk, megtelne egy kisebb szoba. :)

Gátvédelem: az első 3-nál volt gátmetszésem, néhány napig nagyon fájt. A negyediknél nem volt erről szó, elég későn ismertem meg a szülésznőmet. Szülés közben mondta, hogy a következő fájásnál ne nyomjak, csak piciket lélegezzek. Nagyon nem voltam magamnál, mégis meg tudtam tenni, kiderült, ez volt a gátvédelem. A köv. fájásra meg kibukkant a kisfiam feje. 2 óra múlva simán felmentem egy emelettel feljebb a szobámba, és aznap törökülésben próbálgattam a szoptatást. Nagyon jó volt, semmi káros következménye nem lett. De ez többedik gyerek, tapasztalt szülésznő, és gondolom, mázli. :)

Balimami, teljesen egyetértek azzal amit írtál! Ezekkel a vizsgálatokkal sok dolgot ki lehet szűrni, de szerintem nincs TUTI diagnosztika, és valóban akármi egyéb is lehet... Ha később derül ki valami, vagy történik vele valami? Iszonyú nehéz lehet, és nagyon könnyű ezt mondanom 4 egészséges gyerekkel, de akkor is a mi gyerekünk, a kezdetektől fogva. Akármilyen is..
Én is most júniusban lettem 35 éves, küldözgetnek is mindenhová, hiába mondom, hogy úgysem tennék semmit. Végül a kombinált tesztet megcsinálta a doki, negatív, afp rendben. Ennek ellenére elküldött genetikai tanácsadásra, ami szerinte 4-5 óra várakozás. Másra sem vágyom, de jó leszek, elmegyek. Komolyan, ennyit az előző néggyel nem voltam össz. orvosnál, vizsgálaton, mint most...:shock:

Nevek: szerintem nem érdemes azon gondolkodni, hogyan csúfolhatják, úgysem úgy fogják, ha egyáltalán.. :) Voltak egészen különleges nevű ismerőseim, akiket senki nem cikizett a neve miatt, és voltak absz. hagyományos nevűek, akikre meg ráragadt a gúnynév. Ezt nem lehet előre kiszámolni. Ha tetszik a név, hajrá!!

A genetikai uh szerint nekünk kisfiúnk lesz, így a l-f-l-f sorminta megtörik. :) Nagyon örülök, olyan jó tudni, így még közelebb érzem már magamhoz. Az értékek alapján kicsit kisebb a koránál, de bőven jó méretű. Nekem viszont naaaaaaaaaagy a hasam.:? (igaz, túlsúllyal kezdtem, a hasamon van a plusz, és mindig nagyra nőtt a hasam a terhességek alatt. De ezért jó télen szülni, nem ilyenkor kell a 9 hónapos dinnyét cipelni :))

Még a lány-fiú támához: sokszor belegondoltam már, de nálunk a fiúk (különösen az idősebb) ezerszer könnyebb természet, mint a lányok. :) Ráadásul a 2 lánnyal eddig 5x voltunk a baleseti sebészeten, a nagyobbik fiúval egyszer sem, a kisebbikkel egyszer. Szóval nem lehet a sztereotípiákra alapozni. :)

Nem baj, hogy csak így fel-felbukkanok?????

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

nono, és nagyon cserélnék veled, látod, nekem a baba kicsi, én meg khmm... nem annyira.. Ez szerintem nagyon jó, h te nem hízol, ő igen!! :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Megjöttem a 20. hetes ultrahangról a kórházból. Szerencsére egyből látták ők is a placenta problémát, normál esetben ez lett volna az utolsó UH, de most kaptam a 34. hétre egy UH időpontot. Addig vagy feljebb húzódik, vagy ha még mindig ott lesz, akkor császár. A szülésznőhőz most 5 hét múlvára kaptam időpontot eredetileg, de az is sűrűsödni fog emiatt, többször kell majd menni és lesz valami vérteszt is ezzel kapcsolatban. Vérzés esetén pedig van telefonszámunk és azonnal kórház. Szóval rendesen ellátnak, megnyugodtam!

Monka ez a kocsi is helyes, de a másik nekem sokkal jobban bejön :lol: A bútor nagyon-nagyon tetszik!!!!

Salsifraga jó hogy bejelentkeztél! Írj majd ha tudsz!

Balimamika továbbra is tetszik hozzáállásod, és igazad van, tényleg nincs garancia az egészséges babára, MÉG a down, edwards-nal sem, hisz az esélyszámok nem azt mondják hogy tuti nem down vagy edwardsos a gyerek, csak hogy mi az esély rá, de befigyelheted még jó eredménnyel is, szóval tényleg csak bízni lehet abban hogy minden rendben lesz és úgy is lesz mindenkinél!!!!

Dalmicsek pont ezt akartam írni amit te is írsz, kérj másodvéleményt inkább, így tényleg mi értelme a tanácsadásnak ha aminóra küld, biztos nem meri vállalni hogy ne küldjön el :twisted: Megy a drukk holnapra, sajnálom hogy ma nem lettél túl rajta. Apa mit mond?

Avrenim gratulálok a szerződéshez!!! Jó hogy ilyen rendes kollégával raktak össze, érdekes lett volna a 130 kg-os kismamával ott egyensúlyozol :shock: Érdekes amit a gátvédelemről írtál, hmm. Azt meg csak igazolni tudom, hogy a hosszú kitolási szakasz aranyeret, vizelettartási problémákat okoz :cry:

Csill na akkor mi ketten se megyünk vidámparkba :lol: :lol: :lol: Kíváncsi vagyok akkor neked mikor lesz a baba, követed-e a családi hagyományokat. Nekem az első baba egy hét túlhordás lett, hát majd meglátjuk most mi lesz, ha nem figyelem be a császárt.

Nono tök jó hogy minden okés volt az UH-n! Eltűnt az a húr, vagy mi van vele, ami visszamaradt :?:

Rita gyere amikor jól esik és van valami amit van kedved megosztani velünk. Ha mégis kedvet kapsz és benne lennél a táblázatunkba, írj nekem privit!

KépKép

KépKép
nyufó8

sziasztok kismamák!
ma már minden rendben velem is, ugyhogy megpróbálom a lehetetlent és felveszem a fonalat :D

amikre tuti biztosan emlékszem, hogy
kis-csillagnak nagyon szuper esküvőt kívánjak! szépek a gyürük és alig várom az esküvői képeket :) Szombaton én is esküvőre megyek, nagyon fogok gondolni rátok!

nlzs előkerült a tánctáborból , ami brutál, kiváncsi avgyok én mennyit tudok majd pörögni szombaton, milyen a kardióm :D megnéztem a különböző táncstilusokat amit irtál, a b betűsön kivül az összes tök erotikus jellegű volt!

nyufó hazaért és gőzerővel fórumozik :) ami nagyon helyes! megnyugtató nagyon ahogy kintt foglalkoznak veled. végre összekapták magukat, nagyon helyes!!!

nlzs és a genetikai tanácsadás. ha ugy is tudod hogy semmi baja a babának akkor is jó lesz ez a dupla megerősités az ügyben. utána egy pillanatra sem fog eszedbe jutni ez a kérdés. jobb túllenni rejta. az ember megteszi ami tőle tellik, ha ettől egy icipicit is biztosabb leszel, akkor még jo hogy elmész. amugy sztem is makk egészséges a babád!

av renim meg a gátmetszés témakörét járja körül a tőle megszokott alapossággal :) örültem hogy irtál róla. először, eleinte nagyon szerettem volna olyan korházban szülni ahol van gátvédelem, stbsrb, most ebből annyimaradt, hogy rendben menjen a szülés, sikerüljön a szopi és a babám velem legyen! :) a gátvédelemről még nem faggattam ki a dokim, de ha kérem sztem biztos csinálnák, de nem vagyok benne biztihogy kérem, olyan nagy a babám már most.

nagyon tetszett az összes babakocsi amit feltettetek!!! bármelyiket elfogadnám :) én majd a végefelé veszem meg, annyi minden kell még addig! remélem szombaton nagyjából sikerül fényt deritenem arra a homályra hogy kb miket is tudunk örökölni. Pl ha bababutort nem, akk rarra van egy nagyon szép és szupi kis összeállitás, amit azonnal megvennék.

Monka nekem tetszik az Álmos név még ha más jelentése is van, főleg kisbabanyelven hamar használható :) ezek az utónevek azért eléggé függnek a családnévtől is, hogy hangzanak, milyen az összhatása, karmája :) van olyan hogy névmisztika, nem tudom, van-e olyan akit érdekel, avrenimet talán. mindenesetre itt egy könnyitett, befogadhatóbb bár eléggé vajákos változat a neten, ha esetleg...
http://ezo.hu/index.php?id=110

kálcium készitményt nekem is javasolt a doki a 20. héttől kb, most a béres csont vitaminját szedem, bár elég sok tejet, tejterméket is fogyaszot. ártani nem árt.

dalmicsek látod, szépen elmultak a korábbi ijesztegetések, mi mondtuk!! :) mi volt a tanácsadáson? ja, hoyg elkeverték az időpontodat. nagyszerűűűű. nincs is szükséged erre a tanácsadásra. minden rendben lesz holnap, meglátod. Majaaaa :) nagyon cuki!!!

timi: bizti kislányod lesz, ha mindenki azt látja benned :)
szept 3? akkor kiderül, még ennyit kell várni?

nono: nekem is kb 300 gr volt :) szted ez óriási nagy? nekem olyan normálisnak tünik, ha rágondolok. engem is elkapottt a vásárlási láz, vagymi. hétfőn bementem a kedvenc boltomba: bboom.hu és hát eléggé nagy zacsival jöttem, haza :) de msot van egy rakás szép cuccom, végre uj szép ruhák :D
én ebben élem ki magam. a közel 8e ftos rugi brutál.

rita jo hogy leirtad a tapasztalataidat sok hasznos info vvolt benne, kööszi. meg jo hogy bejelentkeztél!

csill! nagyon szép a kisfiad!!

beázott lányoknak hamarosan küldöm a privit, de most úúúúgy megéheztem, nem gondoltam h ilyen sokat irok :D

Kép
spumilla

Nono a lényeget nem is kérdeztem, az hogy minden rendben volt, azt jelenti hogy felhúzodott a méhlepény? Az nagyon jó akkor!!!

Spumillla na igen, most már újra fárasztalak titeket :lol: :lol: :lol: Hát tényleg ez a jó szó különben hogy megnyugtató, attól voltam idáig ideges, hogy itt mennyire fogják komolyan venni az eddigi tapasztalataim alapján, de kellemesen csalódtam és ez megnyugtat nagyon! Azt a névmisztikás dolot megnéztem, beírtam egy pár ismerős, családtag nevét, volt több ami telibe trafált, volt ami eltért, de összességében érdekes volt. Írjál máskor is sokat :lol: :lol: :lol: Mit kapott a pocaklakó?

KépKép

KépKép
nyufó8

spumilla: aranyos vagy, hogy ezt mondod. én is ebben bízom, hogy ennyi ember csak nem téved :)
Hát szep. 3-án megyek 18 hetesre, akkor remélem már látunk valamit.

KépKép

KépKép
t.timi

szerintem n em kéne külön szedni kalciumot..nincs olyan terhesvitamin amiben van kalcium? aki tudja hogy csaszis lesz az szedheti..de aki szülésre készülne inkább nem, nehogy korai csontosodást okozzon a baba buksiánál..a sógornőm is orrba-szájba szedte a vitaminokat, kitolási szakban vittük a műtőbe, egyszerüen nem konfigurálódott/csúszott össze a varratnál a koponya csont, alakulva a medenceméretekhez/ "nem jött át"a koponya hiába nyomott szerencsétlen

én nem is szedek vitamint mindennap, minimum heti 2X, vagy minden másnap, de elég sokmindent lehet enni, nyár van sok gyümölcs-zöldség, majd télen ráér jobban nyomni a vitaminokat..
Aki nem tejérzékeny és eszik rendesen tejterméket ne szedjen calciumot, vagy csak heti1-2X, de mindennap nem kéne..

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

nyufó: igen rendi lepénykém van úgy látszik felmászott. Bár a gyerök áll (vagymi) totál a lábával van a méhszájon, nem is a seggével csücsül. dokim szerint ez csaszi ha ülne mehetne sima szüléssel de így h áll....mondtam neki h sztem sima szülés lesz mert meg fog fordulnim, még annyira az elején vagyok h simán befordulhata 37. héten is, szval nem pánikolok ilyeneken.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

Sziasztok! Jó estét!

Msi: köszönöm szépen, aranyos vagy :) Jó utat nektek, kellemes időt, vigyázz magatokra :wink:

Monka: ennek a szekérnek a kerékmegoldása tök érdekes, de szép :) :)

Csill: gratula a méretekhez!! A kép ugyan tényleg kicsit homályos, de a mi gyakorlott szeünk kiveszi a részleteket :wink:
Izgatottság még csak pici van, ha apa itt lesz épségben, megnyugodok :wink:

Nlzs: de lesz még ilyen napom, hiszen a templomi majd 1-2 év múlva lesz :lol: :wink: De igyekszek csak magunkra figyelni :)

Avrenim: tudom, sajnos :( ez a szomorú az egészségügyben, az alja fizetés ilyen munkáért :(

Spumi: köszönöm, neked pedig kellemes szombatot az esküvőre szintén, legyen szép időtök :)

Gyorsan rólunk, aztán megyek is.
Voltunk UH-n, jöjjenek, beszéljenek helyettem az adatok:

"A" baba (ő Csongor):
BPD: 47mm
FOD: 57mm
Mellkas: 43mm
FL: 26,5mm

"B" baba (ő Csenge):
BPD: 43mm
FOD 52mm
Mellkas: 40mm
FL: 27mm

Mindkét babó: placenta mellső és hátsó falon, szívműködés rendben, rekesz, gerinc végig követhető, végtagok rendben, gyomor és hólyagtelődés látható, magzatvíz mennyisége átlagos, hasfal zárt, szív normál nagyságú, 4 üregűnek imponál.
Eltérésre utaló jelet egyiknél sem láttak :)
A kisfiú fütykösét nem lehetett összekeverni semmivel :lol:

Rólam: még holnap fogászat, okmányiroda, elhozom a ruhám, fixálom a hajam a fodrásszal, jön a körmös és ennyi :D
A mai napot túléltem, elfáradtam, de kibírtam, még 1 nap.. :)

Vigyázzatok magatokra, holnap is jövök, megkuksizlak benneteket :D
Puszika és pocaksimi mindenkinek!

Ui.: Ma már tényleg éreztem a babókat (csak nem tudom melyiket :( ), összetéveszthetetlenül :D
Dokim javasolta a kalcium és magnézium szedését innentől :)

Kép
kis-csillag
Tököl

Nyufó, örülök, hogy törödnek ott kint is veled, mit mondtak meddig kellene kihúzni és a császár az tuti?

Spumilla, nem is irtad meg mi volt neked a genetikain?(vagy csak elkerülte a figyelmemet) Még mindig fiú és egézséges nem ezért voltál depis ugye?
A táncok tényleg elég erotikusak, ha úgy táncoljuk a bachata-tangó is, sőt! Végul is latin táncok!

Avrenim én is szeretem olvasni a történeteid.

Rita, én azért kipróbátam volna problémásabb lány természetet, bár a fiaim tényleg normálissak, jó fejek. De azért köszi a vigasztalást.

Kép
nlzs

Sziasztok!
Megjött az integrált eredménye:

MS-AFP szint
28.30
iu/mL 0.98MoM
uE3 szint
3.20
nmol/L 1.03 MoM
Szabad ßhCG szint
39.30
Ng/ml 2.92 MoM
Inhibin-A szint
244.20
Pg/mL 1.51 MoM
Tarkó redő vastagsága
2.00
mm 1.28 MoM
mm
PAPP-A szint
670.60
miu/L 0.74 MoM

A szűrővizsgálat eredménye: negatív

Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 2 700
Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) előfordulására: kevesebb mint 1 : 50 000

lehet, hogy kicsit összevissza lett, de a lényeg az 1:2700 :lol: 8) Azt hiszem, a 380-hoz képest elég jó! Elsírtam magam, mikor megláttam. :roll:

Annyi kérdésem lenne, hogy itt is az számít jó aránynak, mint a kombináltnál?

Kép
salsifraga

Na, megpróbáltam visszaolvasni:

gátmetszés korábban meg voltam győződve róla, hogy gátvédelemmel szeretnék szülni, de egyrészt nálunk első szülésnél rutinból vágnak, másrészt meggyőztek, hogy jobb, mint repedni, és és nem tágulok ki úgy. De mint írtam, nemigen lesz választási lehetőségem.

anka bocs, hogy nem reagáltam még. :) Mi a 20. szám alatt lakunk, a pizzériával szemben, a zöld-sárga négyemeletesben! :) Nekem is Zsuzsa a védőnőm, hétfőn fél 9-re megyek hozzá legközelebb. Tényleg jó fej!

monka az Álmos nagyon szép név, én is gondolkodtam rajta, de a férjemnek nem jön be. Nekünk a Botond látszik biztosnak - már ha fiú.

dalmicsek szívből gratulálok Majához! :) Szép, nőies név! :wink:

csill szép a pici fiad! :D

kiscsillag gyönyörű pocak, szépséges gyűrűk, nagyon jó neked most ám! Nekem gyakran szökik könny a szemembe, ha az esküvőnkre gondolok!

motorozás hirtelen a gyerekmotorra gondoltam :D :D úgy látszik, már kezd egyoldalúvá válni a gondolkodásom! Na, ha már eszembe jutott, elmondom, hogy engem szörnyen idegesítenek ezek a műanyag bébimotorok, senkitől nem hallottam még ilyet, de engem a hideg kiráz, pedig tudom, szeretik a kicsik. Irritál a hangja, és nem is tartom jónak, ahogy lökdösik magukat a lábukkal. Nem tudom, hogy fogom kikerülni az enyémnél - tartok tőle, hogy sehogy! :D :D

rita tök jó, hogy jelentkeztél, és az is olyan jó, hogy ilyen nagy családod van. Mi kb. 4 gyereket szeretnénk, sajnos sokan hülyének néznek. :( :roll:

nyufó szuper és megnyugtató, hogy jó kezekben leszel! :wink: Akkor mégse olyan rideg ez az angol kismamaellátás!

spumilla örülök, hogy rendben, vagy, és itt vagy! :wink: Gratula a zsákmányhoz, a ruha mindig jól jön, testnek-léleknek! :P

Kép
salsifraga

Szép jó reggelt!!!

Ma nagy pakolászás lesz, már nagyon várom hogy kicsit kimozduljunk))))de csak olyan lazulósan, nem fogok hegyet mászni vagy diszkóba menni, de jó lesz már látni a húgomat is…meg lesz pesztonka Balónak is)) majd versenyeznek hogy ki vigyázzon rá

csill79
még nincsenek nevek, de reményeim szerint a két hét szabi alatt kitaláljuk, apa megígérte hogy választunk én meg kitaposom belőle) nem akarok hét hónapokig szenvedni vele mint Balónál…annyira kifárasztott szellemileg és érzelmileg…mondjuk nincs is már csak 4 hónap…na a lakás színeit imádom apa szeme meg jojozik…élénk naracs a nappali Baló szobája meg élénk sárga…én imádom, de az is igaz hogy a dobozra és a mintára se ezek a színek voltak felvíve…magamtól nem mertem volna ennyire erős színeket választani apa miatt de ha már így alakul…:D én imádom!!! Apa meg megszokja :D

nyufó
azért majd próbálok életjelet adni magamról közben is…képet azért nem csináltam mert apát kell rávenni hogy a függönyt szedje le megint hogy ki tudjam vasalni, ha kész akkor dobok képet kimostam a függönyöket vizesen felraktam hogy majd kirúgja magát, de a szenya nem tette(( most vehetjük le, vasalás és újra fel…apa meg már azzal fenyeget hogy meggyújtja(nem sok türelme van az ilyenekhez:S

avranim
nagyon jó hogy meghosszabbították a szerződésedet gondolom most kicsit nyugodtabb vagy…a kolleginád nagyon kedves és hát igen 130 kilót te ne emelgess!!!! Én rengeteg tejet iszom...nem bírom ki tej nélkül egy napot sem…viszon a húst nem kívánom, de így is megvan megfelelő mennyiségű fehérje szerintem, nekem a doki mondta hogy végig kell szedjem az elevitet…de gondolom ikreknél ez jól is van

dr nono
figyi nó para nekem 5.én csütörtökön még a fiú fejvágű a lány faros volt, mire hétfőn mentünk a nőgyogyihoz mindkettő fejvégű ltt…de amennyit mocorognak még 6 milliószor megfordulnak…doki azt mondta ikrek kb a 33. hét körültől nem forognak már…

kis-csillag
nálunk is a fiú az „A” baba szorítok holnapra hogy szép idő legyen! De irigyellek én is akarok még egy esküvőőőőőt)))))))))))))))))))) ja és csak nyugi…az ég kék a fű zöld:D

KépKép

KépKép
msi22

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?