A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Gigi ez az utolsó nem hogy megnyugtatóó de...
Tényleg abból álljon ki a kismama élete hogy hanyatt fekve rettegve figyelgesse magát naponta 2-szer????
És ráadásul ezt is el kell tudni dönteni,hogy alszik,inaktív,vagy baj van???Ha meg nagyon mozog akkor el kell tudni dönteni,hogy ez vajon jókedv vagy vergődés????
Na jó nem tudtok valami munkahelyet ahova terhesen is elmehetek???
Vendég

Bárány
Ezek mind már csak a 30-32. hét utánra érvényesek...

Kölcsönadom Petit, vagy jöhetsz hozzánk lakásfelújításra :wink:
Vendég

Bárány: ne akarj dolgozni! Én mit meg nem adnék azért, hogy itthon lehessek, de nem tehetem még meg. De majd az én időm is eljön.
Tényleg ne parázz már.
Ráadásul neked van már gyereked. Én, akinek még nincs mit szóljak? Nekem se tapasztalatom, se segítségem nincs (rajtatok kívül) Szerinted? Ne izgulj! Minden rendben van!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
bszilvi25

Szilvi
Legalább a melóhelyen nincs időd gondolkodni...
Itthon kényelmes de uncsi...

Gigi:azt el sem tudom képzelni,hogy akinek kis gyereke van hogy oldja meg az emelgetés részét...én még a boldban a kosarat is a gyerekeimmel cipeltetem..kb egy kiló kenyeret merek megemelni :oops:
Vendég

Bárány!
Kérlek szépen Ne Idegeskedj mert azzal Nagyon sokat ártasz annak a picinek a pocakodban. Biztos , hogy minden rendben van oda benn a picurkával! :D :D :D

NYUGI!
Vendég

A melóhely sem jobb mert az ülőmunka sem jó de az álló sem. Nekem pl. mivel ülő munkát végzek óránként 10 percet tornáznom kéne és egy órás ebédszünetet tartani kis sétával. Elég nehezen lenne kivitelezhető az ebéd utáni séta egy zárt épületben ahol felalá mászkálnak a gödhös ügyfelek!
Vendég

Bárány
Emelgetés... simán :lol: :lol: :lol: :lol:
Egyedül a fürdetés problémás... nehezen tudok behajolni a kádba :oops:
Bevásárlás... miután én még a gyerekemet nem tudom elküldeni, muszáj vagyok... hátizsákkalközlekedem általában... plusz sokszor Petit is cipelem... mostanában inkább sétálunk, mint babakocsizunk...

Otthon... kézimunka...

Tegnap Petivel játszottunk... ültem a fotelban, Peti meg futott hozzám a szoba másik feléből...és ölelgettük, pusziltuk egymást...
Vendég

,,,,,
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:34-kor.
pironya

Sziasztok!

Buci, Mankabi, nagyon szép pocakok!!! :lol:
Babuli nagyon szép menyasszony voltál! :D
Bárány, nyugi!!! Nekem ha mozog, azt elég durván adja elő, bár olyan "hasátvándorlást" még nem tapasztaltam. Viszont van olyan, hogy simán 1-2 órán keresztül nem érzem. Ne aggódj!!! Gondolj arra, hogy eddig is minden vizsgálat tökéletes eredményeket hozott és ezután is azt fog, tehát semmi baja nem lehet a babádnak!!! :wink:

Na megyek, asszem megkelt a fánk tésztája! :)

Kép
sziszka82

Sziszka!

Köszönöm szépen! :D
Hm fánk nyami! :D :D :D
Vendég

Mankababi, az Irish Feet Világfa című előadását fogjuk megnézni március 22-én. A terhességem előtt írszteppeltem az Irish Feetben (nem fellépős, csak hobbi kategória :), és mindenképp látni szeretném őket. Remélem, Gábor kooperatív lesz, és nem fogja idegesíteni a kopogás. Ha rossz lenne, akkor max. lelépünk.

Klasszak a pocakos képek, mindenki olyan csinos :) Én egy bálna vagyok hozzátok képest, de mivel nincs friss fotóm, megmenekültetek a szemléltetéstől :)

Bárány, én főleg éjjel érzem a babámat mozogni. Napközben van, hogy egyáltalán nem. Ne aggódj, mindegyik gyereknek megvan a saját ritmusa. A védőnőm azt mondta, ilyenkor még elég akkor jelentkezni dokinál, vagy náluk dopplereztetni, ha 24 órán keresztül a legkisebb kaparászást sem érzed.

Babuli, tényleg nagyon szép mennyasszony voltál, és az ultrahangos kép is tetszik. A mi 18. hetes UH-fotónkon semmi nem látszott. Kéne már menni 4Dre...Különben én is dolgozom még, szintén ülőmunka, ráadásul csoportvezető vagyok, szóval van stressz, felelősség. De ez utóbbi részét márciustól átadom az utódomnak, és én már csak betanítok pár új kollégát. Viszont fontolgatom, hogy a tervezett áprilissal szemben már márciustól elmegyek szabira. Meglátjuk.

Amúgy megint beigazolódott az, hogy velem minden van valami... a folyásom, ami miatt berongyoltam pénteken az ügyeletre, mérséklődött... viszont tegnap délután nagyon begörcsölt a hasam. Nem lent, inkább a köldököm alatt egy újjnyival, jobboldalon. Ilyen még korábban volt, minden levegővétel fájt. Lefeküdtem, és olyan 15-20 perc után elmúlt, este még színházban is voltunk, és nem jött elő újra. Nem tudom, mi lehetett ez, majd megemlítem a dokimnak legközelebb. Nektek volt már esetleg ilyen?

Kép
elan

"Ilyen még korábban volt" helyett: ilyen még nem volt korábban.

Bocs :oops:

Kép
elan

Elan!

Köszönöm Neked is! Nem irigyellek a beosztásodért mert tényleg elég stresszes lehet. Én csak beosztott vagyok, de az is bőven eléggé igénybe vesz. Te sem tudod még a Babód nemét?

Folyásom Nekem is van de a doki szerint teljesen normális a mennyisége. A hasam szerencsére még nem görcsölt remélem nem is fog!
Vendég

Babuli, de tudom, fiút várok :) Nagyon bízom benne, hogy ez a görcsölés dolog nem fog visszajönni...

Kép
elan

Elan Jó Neked, hogy már tudod! :D Én szorítok , hogy többet ne jöjjön elő! :wink:
Vendég

Gigi!

Szeretnék bekerülni a táblába ha lehet!
Babuli, 24, Budapest,2008.június 18. Kistarcsa Flór Ferenc, Tesó nincsen, Neme, neve remélhetőleg kedden megtudjuk!

Köszönöm előre is! :D
Vendég

sziasztok,
csak gyorsan írok pár sort aztán megyünk anyuhoz ebédelni. :D húsleves lesz, aztán sült husi krumplipürével és meggyszósszal (a többieknek sóska... pfffuujjj :roll: ), és én csináltam desszertnek aranygaluskát. :D

mocorgás: bárány tényleg ne parázz. én pl kicsit "előrébb" vagyok, mint te, és nekem is vannak olyan NAPOK hogy szinte egyáltalán nem érzem, talán csak este, lefekvéskor miután bekentem a pocakom, nagyon haloványan. az meg hogy egyik oldalról a másikra... ilyet még sose éreztem, egyetlen egyszer sem, csak annyi, hogy ha hanyatt fekszem, nem szimmetrikus a hasam két oldala, hanem hol jobbra dudorodik picit jobban, hol balra. de nem jelentősen, a férjem nem is látja, csak én, felülnézetből.

szégyenlősség/nem: mi szerdán tudtuk meg a nemét, akkor sem volt egyszerű megállapítani, és aztán kiderült, hogy fiú. :D

mia_snow

Mia:imádom a sóskát jó is ,hogy említetted,jövő héten eszek is...
Vendég

Bárány! Spenótot szereted? Nálunk az készült ma! :D
Vendég

imádom azt is :wink:
Vendég

Sziasztok!

Képzeljétek, egy barátnőmnél voltunk tegnap vendégségben, aki nemcsak egy rakás kismama ruhát adott, de megkapjuk a szuper, alig használt dönthetős, hordozós, tsb. ABC Design babakocsijukat is + szoptatós fotelt + kiskádat + mellszívót.
Olyan boldog vagyok!

Nekem ma egész nap cirkuszol a kiscsaj, ilyen még nem is nagyon volt. De egyébként egész héten csendes volt, sokszor már én is aggódtam, de esténként azért mindig volt rugi.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

babuli: én úgy láttam a honlapjukon, hogy szállítanak házhoz, de jobb személyesen megfogni, tologatni mielőtt megveszi az ember. Hátha a környéketeken is árulják valahol ezt a típust.
Tegnap megnéztük, tök jól nézett ki. Még azért mi is nézelődünk, én minél könnyebbet szeretnék, mert emeletre is kell vinni...

húslevest ettünk, rántott husival rizzsel, pudingos-banános piskótát...nyami-nyami..
most megyünk sétálni, később jövök.

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Jaaaj de kivánom a pudingos banános piskótát...
(igaz nem tudom milyen)
Próbálom visszakeresni...milyen honlap??
Vendég

d.bogi!

Nagyon szuper, hogy ilyen sok dolgot kaptok! Elhiszem, hogy boldog vagy így rnegeteg pénzetek megmarad amit másra eltudtok költeni ami még nincs! :D

buci!

Én is láttam de pont az a bajom, hogy nem tudom élőben megnézni. Viszont küldtem nekik egy emailt, hogy mi van akkor ha rendelek és még sem jó! Egyenlőre várom a választ!
Egy kérdés kb hány kiló lehet az a fajta ami Nekem tetszik?

A menü nagyon jól hangzik föleg a desszert!
Vendég

Sziasztok!

Bocsi hogy beleszólok a tereferébe. Én inkább a nyáriba szoktam írni. Szóval a babakocsi: ha nem bolygókerekes, mindenképpen tologassátok meg, de ne csak oda meg vissza, hanem egyenesen jó pár métert. Aztán csukassátok össze és nyittassátok ki és megint tologassátok meg. Ezt azért mondom, mert az ilyen fajta is mint ez a Tiko, de lehet bármely más márka is (Bergon, Deltim, Retrus stb) szokott félre menni. Vagyis nem egyenes úton halad, rá kell tartani. Én is így jártam a miénkkel, amit el fogok adni, mert van olyan, hogy egy kézzel nem is lehet tolni, mert nekimegy a falnak. Ki lehet javítani, de ha összecsukod, vagy menet közben meghúzod, újra félre megy.

Kép
szly27

De nagy a csendesség, hol vagytok?

d.Bogi: jó neked, hogy ennyi mindent kaptál. Gondolom a babakocsinak is örülsz, nem olcsó egy olyan.

Irjatok, ha vagytok
bszilvi25

Én itt vagyok!
Most jöttem az auchanból, vettem babapiskótát meg pudingot,most tettem egy tálba, várom hogy megszilárduljon és akkor jöhet a tejszínhab a tetejére
diéta :oops:
Vendég

Igen, az tényleg az, de mit szóljak én? Nálunk a mai desszert banán tejszínhabbal, mindez nesquick csokisziruppal leöntve. Imádom! :oops:
bszilvi25

A nagyi szokott finom pudingot csinálni, akkor mindig megfogadom, hogy majd én is itthon, de aztán sose csinálok (majd 2-3 hónap múlva biztos fogok, nem aggódom..... :oops: )
bszilvi25

Sziasztok!

Köszi Wera az infókat a táppénzről. Én úgy tudom a munkahely kifizetőhely, így remélem nem lesz gond. Nálunk inkább csak azt mondták, hogy időben le kell adni a papírt az elszámolás miatt. Kíváncsi vagyok mikor jön az első és rendben lesz-e.

Mia, Wera - köszi az infókat az eperrel kapcsolatban, nehéz lesz, mert nagyon imádom, de hát most ez a helyzet.

Nálunk a mai menü: tejfölös husi és korhely leves, illetve most nagyon megkívántam a palacsintát, megyek is sütök párat.

Bárány - tényleg ne aggódj a mocorgás miatt, nekem is vannak napok mikor ritkábban érzem őt, és persze sosem állandóan, bár szerintem sokszor el is vagyunk foglalva és nem vesszük észre. Egyébként a múltkor mondtam a dokimnak, hogy mostanában kevesebbet rugdos, de ő azt mondta, hogyha rugdos, akkor rendben van és ez a lényeg, egyébként egyre jobban fogjuk érzeni, ahogy halad az idő.

Bogi - el is hiszem, hogy örülsz a sok ajándéknak. Nekünk mindent maguknak kell beszereznünk. Tegnap voltunk a Kenguru Gold-ban olyan jó volt nézelődni.

Csajok, 2200 Ft-os baba fürdőlepedő drága? Én még csak most kezdek nézelődni és olyan édi volt. Nem vagyok tisztában az árakkal és azért több helyen is körül akarok nézni, de hol ez, hol pedig egy másik dolog az olcsóbb, így nem lesz egyszerű a vásárlás.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Óóóóó!Ilyet többet nem csinálok,hogy egy egész napig nem jövök.Egyszerűen nem bírtam visszaolvasni mindent csak kutyafuttában.Rengeteget írtatok tegnap du. óta.

Kép
melike

Mindenkinek nagyon szép pocija van!

Bárány:tényleg nyugodjál már meg!Te az első kettőnél is így paráztál?
Vicces volt az utolsó oldalon szinte csak téged nyugtat mindenki.

Kép
melike

Képzeljétek két és fél hét alat "felröppent" másfél kiló! :oops:
Lassítani kéne,mert ha így haladok megmozdulni sem tudok májusban.
Pedig ma is annyit ettem...
Kedden megyek cukorterhelésesre.Nekem azt ajánlották,hogy előtte 1-2 nappal ne egyek kenyeret,tésztát stb.
Megpróbálom.

Kép
melike

Melike: kérdezhetek valamit? Akkor mit fogsz enni azalatt a 2 nap alatt? Ha kenyeret és ténysztát nem? (mert ugye édességet sem)!
Én biztos éhen is halnék. (pedig én eddig csak 1 kilót hiztam) Szerintem egyél, csak mértékkel, és inkább ez alatt a 2 nap alatt sok gyümit és főzeléket, stb...
bszilvi25

ténysztát=tésztát
bszilvi25

bszilvi:még én sem tudom,hogy kibírom-e,de amit írtál is főzeléket,gyümölcsöt (banánt sem),ilyesmit próbálok enni.
Meglátjuk.

Kép
melike

Olyan gyönyörű,ici-pici babákat láttam a januári topikban!
Irígylem az anyukájukat! :D

Kép
melike

melike:az elsőnél tökre nem paráztam sőt laza voltam 18 éves, de ő sajnos csak 8 napot élt :cry:
A lányommal és a fiammal sajna ugyan így rettegtem....de azt hittem már megváltoztam,teljesen úgy éreztem...de NEM.Sőt lehet,hogy rosszabodott :oops:
Vendég

Melike nagy M bocsika
Vendég

Mankabi!

Bocs, hogy beleszólok de Én úgy tudom hogy 2008.január 1-től már csak a Magyar Államkincstár üzemel kifizető helyként a munkahelyek nem még az államiak sem! Én állami cégnél dolgozk és szóltak, hogy majd mindent az Államkincstárnál kell intézni! :oops:
Vendég

Akkor én mindenkitől bocs,mert mindig kis betűvel írom a neveket.
Szerintem nincs jelentősége.

babuli:akkor ezeknél a dolgoknál oda kell figyelni és időben informálódni.Szóljatok,ha tudtok tutit!

Kép
melike

Engem sem zavar a kis betű csak nem tudom ki milyen...
Vendég

[quote="melike"]K írta:melikeedden megyek cukorterhelésesre.Nekem azt ajánlották,hogy előtte 1-2 nappal ne egyek kenyeret,tésztát stb.
Megpróbálom.

A vizsgálat előtt 3 napig legalább napi 150g szénhidrátot tartalmazó étrend fogyasztása javasolt...
(a 150g szénhidrát az nagyjából 5 zsemle...)

Nekem holnap reggel lesz... és most is vaniliás karikát és csokis perecet eszem...
Vendég

itt vagyok újra..
Bárány: a házhoz szállítást a TIKO babakocsira írtam Babulinak, hogy nézze meg www.tikotiko.hu-n. A banános csoki pudongos piskóta olyan amilyennek leírtad, csak simán leöntöm a babapiskótát pudinggal, tetejére karika banánokat raktam, majd tejszínhab... már 3szor ettem belőle... :oops:

Babuli: a boltban éppen nem volt raktáron a TIKO City (felfújható kerekű), de ahogy mondta a csaj az nehéz súlyra 18kg. Úgyhogy el is vetettem, nekem nem kell olyan nehéz. A másik amelyikhez mózes is van de nem fújható a kereke azt megtologattam, megemeltem. Kb 11 kg. Rájöttem nem érdekel amúgy a felfújható kerék, úgyis lehet hozzá pótkereket venni, meg úgyse fogom ütni-vágni. Ha fújható kerekűt akarok azok mind nehezek.

Szly: köszi az infot, megfogadom a tanácsodat. Én bevallom nem is gondoltam, hogy ez a babakocsi vásárlás ilyen nehéz dió. Én úgy látom a bőség zavara tipikus esetével állok szemben. Nagyon nehéz eldönteni milyet is vegyen az ember.... idő még van, majdcsak sikerül egy jót választani.

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

gigi:jól van,ezt írja a "szabály".De van olyan,aki így tett és be akarták fektetni a kórházba,mert magas lett az eredménye.Nem kockáztatok.

Kép
melike

[quote="melike"]g írta:melikeigi:jól van,ezt írja a "szabály".De van olyan,aki így tett és be akarták fektetni a kórházba,mert magas lett az eredménye.Nem kockáztatok.

Ez butaság... ezzel veszélyezteted leginkább magadat és a babádat...
Vendég

Én ilyen dolgokhoz nem értek,de én is úgy tudom,hogy a cukorterhelést megelőző 3 napban nem is szaban változtatni a táplálkozáson....

Én sem változtattam...most viszont én is pudingos piskótát ettem(csak banán nélkül) úgy ahogy Buci,de megbántam :oops:
Vendég

Ez a tiko tiko be sem jött nekem
Vendég

[quote="gigaboszi"]
írta:
gigaboszi
Nekem holnap reggel lesz... és most is vaniliás karikát és csokis perecet eszem...

Ja könnyen esznek ilyeneket a 45 kilósok :D :D :D :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?